Sziasztok!
Hosszú hétvégén voltunk a nagyszülőknél, most olvastam vissza.
Lexi
Remélem minden rendben veled és kicsi törpéddel is.
Taptau
Húú milyen nagy a fiad már. Helyes kiskrapek az biztos.
Bibike
Milán sem 3 óránként evett, hanem eleinte másfél- kétóránként. Nem tudom, anno ki találta ki, hogy minden gyereknek 3 óránként kell enni, és punktum, de szerintem jó nagy h...e volt.
Egyébként úgy tudom, hogy ez 3 óra a tápszerre vonatkozóan jött, mert az nehezebben emésztődik, míg az anyatej 1-2 óra alatt. Szóval szerintem azzal semmi baj nincs, hogy gyakrabban eszik a babód, ez az ő igénye. Én sem teát, sem vizet nem adtam neki. Nem húztam ezzel az időt, ha éhes volt megszoptattam, és így annyi tej termelődött, amennyi neki kellett. Ha a szélcsövezéskor sok levegő jött, akkor valószínűleg vagy sok levegőt nyel a baba, vagy csak az anyatej „elejét” szopizza le, az meg puffasztja. Próbáld meg , amit a Chesti is írt, hogy a baba feje magasabban legyen szopikor, és büfiztesd meg mindig. Mondjuk ez nálunk sem volt egyszerű, mert Milán is bealudt a cicin, így nem igen büfizett. Az 5-10 percet egy mellből szopizza? Amit még esetleg kipróbálhatsz: Ha rövid ideig szopik a baba, akkor lehet, hogy csak az elejét eszi a tejnek(asszem ezt már írtam feljebb)esetleg a hígabb elejét fejd le, és csak utána tedd mellre a babát. Ha már van hasfájás: én masszíroztam a pocit, hogy a szelek könnyebben távozzanak, hason fekve ringattam(tigris a fán pozíció), és nappal hasra tettem le aludni. Ezen módszerekkel jókat pukizott,és elmúlt a hasfájás. Ha ez nem elég vannak a többiek által javasolt szerek infacol, homeós bogyó vagy hogy te iszol teát stb. Nekünk szerencsénk volt, mert ezekre nem volt szükség. Kb másfél-két hónaposan el is múlt. Esetleg figyeld meg, hogy bizonyos ételek, amiket te eszel, nem befolyásolják-e az ő közérzetét. Ha találsz ilyet, hagyd ki egy kicsit az étrendedből.
Nyunyi
Üdv itt, szorítok neked, hogy baba legyen a pocidban.
Lippa
Még mindig tündériek a csajok.
Magunkról csak röviden. Van négy fog, és egyre több anyát akarok, de azonnal, és már két kézzel nyúl felém, hogy vegyem át, és csak nálam nyugszik meg. Kis gézengúz már majdnem mászik, kedvenc játékszere (lenne, ha hagynánk
) az összes kábel. Meglátja és pikk-pakk elevickél hozzá.
Na és pár kép
Hát csajok, már csak kettőt kell aludni és találkozunk.
Már nagyon kíváncsi vagyok mindenkire és a gyerkőcökre is élőben.
Addig is vigyázzatok magatokra.