Új privát üzeneted érkezett!

glutén: én úgy tudom, hogy a hajlamtól függ az egész... amelyik családban van allergiás (TÖK MINDEGY MIRE!!! A POLLENALLERGIA IS SZÁMÍT!!!!!) ott tilos egy éves kor alatt gluténtartalmú kaját adni és 1-1,5 éves kor alatt bármilyen tejes cuccot adni (laktóz, kazein!!!!!)

Lilla is priuszos (férjem révén) úgyhogy ő se kaphat semmi ilyet... (+ szoptatás alatt engem is letiltottak az ÖSSZES létező tejtermékről...)

Csak azt tudnám, mit ehet tápszer gyanánt egy ilyen priuszos baba... tudtommal a HA tápszerek is tejalapúak...
Vendég

Sziasztok!

Brera,
Gratulálok Nektek!!!

Hétfőn voltam a kórházban Toldi dokinál.
6-ra volt időpontom,7 órakor jutottam be,mert rengetegen voltak a szülőszobán aznap és állítólag a 3 órás betegét hívta be 6-kor. :roll:
Na,mindegy,a lényeg,hogy megmaradok.... :wink:
Azt mondta,hogy annyira visszahúzódott mindenem,hogy olyan,mintha nem is szültem volna. :D

Szegény Levente tiszta kiütés lett a melegtől,minden hajlat,váll,tarkó.... :twisted:
Tegnap voltunk a védőnőnél Levi most 8850 gramm,szóval mi még a 74-es,néha 80-as ruhákat jordunk.
Úgy nézem alul jön Neki megint foga,így már hamarosan 8 fogacskával büszkélkedhetünk. :lol:

Tiop,
Tök jó Zsani haja,a lényeg,hogy Neki kényelmes! :lol:

Linda,
Szegény Nati! :cry:
Remélem azért megoldódik!

Mennem kell...Levi felébredt! :lol:

Szép napoT4

Kati és Levi

Kép
mano83

Na sziasztok!
Megjöttünk a kórházból. Lesz kistesó február közepe felé. Elvileg febr.16-ra vagyok kiírva, de ez bőven csúszhat, mivel nem volt menstruációm, így csak a pocaklakó méretéből tudnak számolni. Elvileg most 10 hetesek vagyunk. :lol:
Minden rendben van mind a kettőnkkel. :lol:

Lili pedig tegnap felállt. Megmutatom.
El se akartam hinni a szememnek... :shock: :D

Kép

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Amint a tickeremen láthatjátok elég fiatal a várandósságom még, azonban érdekelne a tapasztalatotok a kórházról és az orvosokról!

Érdekelne, hogy hogyan választottátok ki az orvost, szempont volt-e az, hogy háborítatlanul szülhessetek, és milyen a szülőszobák/vajúdók felszereltsége.

Érdekelne az is, hogy mennyire (nem tudom szebben fogalmazni) pénzéhesek az orvosok, és kellett-e maszek rendelésre is járni.

Most hirtelen ennyi, remélem nem zavargok a kérdéseimmel!

Köszi
Szakadék
Vendég

Nahát a francba....... Hát lamaradt az aláírás............ :oops: :oops:
Bocsika
Vendég

No most......
Akkor lehet, hogy elsősorban abban kellene nekem segítség, hogy hogyan tudom megjelentetni a tickeremet....

Enyhén béna vagyok ezekszerint! :shock: :shock: :shock:
Vendég

Giga gratulálok a pocaklakóhoz! Húúú... De irigyellek! :oops:
Vendég

Giga, gratulálok mégegyszer!!! Ha jól emlékszem a múltkorában te vásároltál Nüby-s csőrös itatót, neketek az bevált? Mi most vettünk még egyet egy nüby-t, aminek puha szilikon az ivókája és íveltebb is, mint az avent (abból nem tud inni). De még ebből sem megy igazán, mert csak harapdálja... Nektek jól működik? Húúúúúú Lili nagyon gyorsan felállt!!!

Csakegy, vannak szója tápszerek is, gondolom ilyen esetekre.

Nah, vettünk is glutén, tej és tojásmentes kekszet, nem volt olcsó, 800 Ft volt a doboz. Viszont Lellének nem ízlik még eddig, egy kis körtével meg almával reszeltem össze, de ma valahogy semelyik kaja nem jó.

Ez az idő teljesen zizivé teszi, nem is alszik, nem is eszik, power viszont van benne....

Megyek is, mert jelenésem van!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

pimpoka: a szójával meg az a gond, hogy ha a gyerek allergiás lesz rá akkor egy életre szív, mert szója mindenben van a csokitól a kutyafüléig, gyári fagyiig...

nem fehér embernek való kaja az (szó szerint... nem őshonos itt úgyhogy...). Mi biztos, hogy nem adunk majd Lillának direkt szójás kajákat...
Vendég

Sziasztok!

Na megpróbálom én is behozni a lemaradásomat! Nem könnyű, de szerintem tök jó, hogy így pörög ez a fórum! :D

Először is a két Lilinek utólag is Boldog Hófordulót kívánok!

Szonjának Nagyon Boldog Szülinapot, bár kicsit megkésve! :oops:

Brera!
Szívből gratulálok a gyönyörű szép lányodhoz és minden jót kívánok nektek!

Zsófi nevében köszönjük mi is a köszöntéseket ! :D

Heni,
Szonja gyönyörű a szülinapos képeken! És mennyit változott! A nyelves kép nagyon édes! :D
Igen, Mártiék a keresztszülők. A Márti férje a párom nagybátyja.

Pimpoka,
Örülök, hogy rendben van Lelle szeme! Azért ez a szemcseppes sztori elég durva! Annyira felelőtlenek az emberek!

Verna,
Örülök, hogy Lolóval minden OK!

Andibab,
Kitartás, már nincs sok hátra!

Giga,
Örülök, hogy mindeketten jól vagytok!
Gratulálok Lilinek a felálláshoz! Nagyon kis ügyi! A múltkor még csak az üléssel büszkélkedtél, most már meg fel is állt! Nem semmi...!!!

Olyan jó, hogy enyhült egy kicsit az idő! Én már teljesen kész voltam tőle. Nálunk is 30 fok körül volt a szobában. Már nagyon elegem volt belőle.

Szép napot mindenkinek!

Márti
Vendég

Sziasztok!

Giga!
Örülök,hogy minden rendben,és lessz kistesó!Egy picikét írigyellek,de csak egy picikét! :lol: :wink: Gratula a felálláshoz!Ügyesek vagytok nagyon! :wink: :D

Szakadék!
Üdv közöttünk!Hát itt mindenki a saját dokiját fogja neked ajánlani,de szerintem teljesen mindegy,hogy kit választasz!Én három gyerkőcöt szültem Dr Erdélyi Zsoltnál,nagyon lelkiismeretes,alapos,türelmes,és nem utolsósorban jóképű :lol: orvos!Középkorú,a pénzéhesség szerintem azért távol áll tölle,de ha magánrendelésre akarsz járni akkor mindegyik doki elkéri a magáét! :? Ha bővebb infó kell rola,akkor küldhetek képet is!A szülőszobárol is van fotóm ha akarod! :wink: :D

Csakegy!
A sogórnömnek a gyerkőce tejalergiás már 4 hónapos kora óta és ők a Similacot kapták!Azt lehet egy kicsit ízesíteni,de idő kell,hogy megszokja a gyerkőc!Ha mást nem kap idő előtt megeszi! :wink: :?

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Tápis témához nem nagyon tudok szólni. Mármit mit lehet és mit nem. :wink:

Giga, jajj de jó... olyan izgi, hogy máris lesz kistesó. Továbbra is tartom, hogy rettentő bátornak tartalak. Bár én sem gyávaságból nem szeretnék másikat, de akkor is nagy dolog.... :)
Ja, és gratula Lilinek a felálláshoz, nagyon hamar sikerült neki

Mano, de rég voltál...

Na jó éccakát mindenkinek, ma korán fekszem, apa elcsábított.... :wink: :oops:

thenus

Sziasztok!

Mindjárt visszaolvasok, de most had legyek önzőőő.... :oops:

Voltam tegnap dokinál: méhszájam változatlan (C:2000 a 26. hét óta), babó kb 1.5 kiló és minden OK vele!!! :lol: :lol: :lol:

JA és egy info: 4 hét múlva megyek Szabóhoz újra, és azt mondta, hogy addigra már az új rendelőjében lesz minden valószínűséggel!
Ahol NST is lesz!

Jutta

KépKép
jutta

Csakegy, direkt szójás kaját mi sem adunk majd, viszont ahogy írtad, mindenben benne van, elkerülhetetlen a nem adása.
De pl. a hugom crohn beteg, neki viszont jók a szójás dolgok, mert szinte csak azt ehet, ihat, mégis fehér ember.
A banán sem őshonos, de szerintem Lillátok is fogja szeretni.
Egyébként ha valaki allergiás valamire, bármire, akkor is szív egy életre...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Tiop, dehogy viccelek! Nekem nagyon tetszik a "fotóművészkedésed"! :D :D :D

Giga, tök jó, gratula a hivatalos megerősítéshez! Aztán vigyázz magatokra! Lili pedig igazi artista! :D

Képzeljétek, felvettek suliba, a maximális 100-ból 94 pontos lett a felvételim, a ponthatár meg botrányosan alacsony, 61 pont. Nagyon kevesen jelentkeztek, így csak levelezőn indítják a szakot, nappalin egyáltalán nem, még állami finanszírozásban sem. Most kezdhetem a harcot a tanulmányival, hogy a majdan aug 1-től érvényes rendelkezések szerint kismamaként nem kell képzési díjat fizetnem (már ennek is utánajártam az okt. minisztériumban). Nincs még elég bajom, a barom bürokratákkal is meg kell küzdenem még. Bár valószínűleg úgyis halasztással fogok kezdeni... :wink:

Tegnap koraeste óta baromira gyakorlatozik a pocakom, olyan nyilallásaim meg görcsölgetéseim vannak az egész altestemben, meg annyira hasogat a derekam, hogy a férjem eléggé megütközve nézett rám egész este, hogy akkor most lefeküdjön-e egyáltalán aludni, vagy menni kell. Én is meglepődtem, mert ennyire intenzívek még nem voltak a dolgok, ráadásul Picurka is nagyon helyezkedik-rendezkedik odabent egyfolytában, mintha már kicsi lenne a hely. Pedig legalább a jövő hét végéig ki kellene húznunk, hogy ne legyünk "naptár szerint" koraszülöttek. Ráadásul a mai éjszaka volt az első már hosszú hetek óta, amit átaludtam úgy, mint akit fejbecsaptak, és állandóan aludnék (még pisilni se keltem fel éjszaka - bocs! :oops: - pedig az így az utolsó időben szinte törvényszerű minden kismaminál). Bogival az utolsó pár napban voltam ennyire álomszuszi. Pedig még nagyon nem akarok szülni, úgyhogy folyamatos tárgyalásban vagyok az "albérlőmmel", hogy maradjon még egy kicsit. :lol:

A fodrászomhoz is bejelentkeztem gyorsan, mert muszáj még egy tuning a fejemnek, aztán szerintem legközelebb majd valamikor ősz végén jutok el hozzá... :roll: De amire a legjobban vágyom, az egy hatalmas tetőtől-talpig masszázs! Jó keményen át kellene dolgozni az izomzatomat, mert enyhén szólva punnyadt vagyok, és normál masszázsra ugye pocakosan nem lehet menni, a kismama-masszázs meg inkább csak simogatás, ráadásul baromi drága. De legalább a sógorom olyan barátnőt talált magának, aki végzős főiskolai gyógymasszőr-gyógytornász hallgató, már különböző pácienseket is kezel, így valószínűleg őt fogom letámadni a szülés után 2-3 héttel. :wink:

Most is megyek aludni, míg Bogi nyugton van...

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab

Sziasztok!

Végre van egy kis időm írni!:)
Levi ugyanis a mamájánál van,elvitték addig amíg kitakarítok,de most pihenek egy 10 percet. :wink:

Andibab,
Remélem ezek a görcsök hamar elmúlnak és a kis picurka bentmarad egy darabig még növekedni! :D
Gratulálok a felvételidhez! :lol: :lol: :lol:

Levi szinte már mindenevő.
Valamelyik nap kinézte a számból a kovászosuborkát,így adtam neki.
Először nyalogatta,majd kiharapott belőle egy darabot.Fintorgott,rázkódott,de ette tovább,haláli volt.
Nagyon szereti a dinnyét is,csak úgy tömi magába.

Katica,
Tényleg nagyon elfelejtődött a találkozó.:(
Bár én úgy sem tudnék menni Levivel,mert aki elvinne,az estig dolgozik,tömegközlekedéssel meg nem merek elmenni.
A strand meg nálam most nagyon ki van lőve,ugyanis kijött rajtam megint az a hülye napallergia,így ha kicsit jobban ér a nap,akkor nekem annyi! :twisted: :evil:

Henus,
Nagyon jók a képek,nekem az tetszik a legjobban,ahol Szonja kinyújtja a nyelvét.:)
Amúgy Levi detto ugyan ez.Megtanítottam neki,hogy nyújtsa ki a nyelvét akkor,amikor kérdezik,hogy: "HOL A NYELVED?"
Ráadásul most nagyon utánozni szeretne mindent.
Pl.: ha én köhögök,elkezd köhögni Ő is,ha tapsolok,tapsol Ő is (bár még kicsit ügyetlenül,de akkor is zsbálni való)

Tiop,
Kerestelek valamelyik este,de pont Zsanit altattad.:(

Fú,mennem kell....
Szép napot mindenkinek!

Kati és Levi

ja,ennyi fogunk van: Kép

csak lazán Kép

Kép
mano83

Sziasztok!
Szonja ma kicsinált. meg úgy az utóbbi napokban. Szerintem az anyja kinyiffanására hajt. Két alvás egy nap már sok, egy meg kevés. Ma délelőtt aludt két órát. Délután már nem akart aludni, csak most negyed hétkor szó szerint eldőlt. Adtam neki egy órát. És most könyörtelenül felébresztem, mert én hulla vagyok. Nem szeretnék éjfélig rohangászni vele. :evil:

Bocs a kirohanásért, de el kellett mondanom.

Egyébként meg fel is ébredt az imént magától. okos lány :wink: :lol:

thenus

sziasztok!

Andibab!
Ari vagy!!Köszi! :D
Remélem csak jósló fájásokat érzel,és még azért egy picúrkát bentmarad a csöppség! :roll: GRATULA A FELVÉTELIDHEZ!

mANO!
iGEN MONDTA APA,HOGY KERSETÉL!Tegnap azért váltottunk pár szót (végre)Nagyon jó a honlapod!!!!Tetszik a HELLO KITTY!(ÍGY KELL ÍRNI?) :? :lol: :lol: Zsani is nagyon szereti a kovi-ubit,és a dinnyéjért pedig éll-hall! :lol: :D totyog érte oda hozzám,és kéri,hogy adjam a falatot,mert már nem olyan egyszerű ám nállunk az evészet! :lol: :lol: :wink: Levike,nagyon szép.de aszem ezt már egy párszór leírtam,így nem is tudom fokozni!

Henus!
Nyugodtan írd ki magadból a feszűltséget,hisz ezért is vagyunk itt!Majd idővel ez is jobb lessz,ahogy nőnek a kis lurkók úgy lessz könnyebb(nehezebb) :lol: a mi sorsunk is! :wink: :lol: :lol: :D

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Ha valakit érdekel!Kukk be ide!
http://tiopne.mlap.hu/[/url]
További szép napot! :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok Lányok,

most már én is bátran kijelenthetem: a kistarcsai kórházban fogok szülni!!! képzeljétek, voltam Erdélyi dokinál, és elvállalt. Annyira kedves és szimpatikus volt! Köszönöm az ajánlást. Nagyon nyomasztott ez a bizonytalanság az elmúlt két hétben és most teljesen megkönnyebbültem, mert úgy érzem, jó kezekben vagyok. :lol:
Aki nála szült: van előre szabott tarifája?

Lányok, lenne még hozzátok kérdésem:
megtudtam, hogy előre le kell szervezni az EDA-t. Ennek van valami tarifája, vagy az ember ad, amennyit ad a doktornőnek?
Aki így szült: milyen tapasztalatotok volt az EDA-val?

Szülésznőnek Ignáthné Évát javasolta. Valaki választotta őt?

silka
silka

Silka, én EDA-s voltam, és pár oldallal ezelőtt írtam néhány dolgot. MEg már régebben is. De ha gondolod majd priviben még írok, mert ide már sokszor leírtam a tapasztalatokat.
Egyébként nincs szabott ár.

thenus

Sziasztok!

Andi, remélem még egyben! Gratula a fősulihoz, nem lesz semmi 2 gyerek mellett!!! Ja és a víz miért van fagyasztóban? Ez nekem új!

Giga, én egyáltalán nem voltam rosszul a terhességem elején! Mázli, örülj neki!! és nagy-nagy gratula!

Pimpoka, a homeós bogyókról nekem is küldj lszi infót, bár nálam az még ha jól tudom ráér, sőt most tilos még!

Katica, hát ez a hátrelévő 9 hét hol soknak tűnik - kezdek türelmetlen lenni és szeretném, ha röpülne az idő :lol: - néha meg rémisztően kevésnek - még jópár dolog kellene és hát ANYA leszek te jó ÉG!

Amúgy ez a 3 hónap itthon (már egy lassan letelik) nagyon hosszúnak tűnik, dehát ez van, nem merek ugrálni... szószerint itthon dekkolok... az utólsó hónapot azért majd lazábbra veszem, akkor már nem lehet gond, de addig még 4-5 hét... :?

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Silka,
Üdv közöttünk! :lol:
Gratulálok a babádhoz!!! :lol:

Jutta,
Együtt érzek Veled, én is már tülkön ültem az utolsó hónapokban.
Bár sokszor meg azt éreztem,hogy nekem még idő kell,hiszen még egy csomó minden hiányzik.
Amúgy amikor bementem szülni,még Levi helye nem volt kész,hiszen még akkor takarítgattunk a festés után.
A szülőszobán azon gondolkodtam,hogy hol fog aludni a gyerek... :roll:
De mire haza mentem gyönyörűen kész volt minden,hála a családomnak,akik a mai napig rengeteget segítenek. :D

Tiop,
Köszönjük a bókot!:)
Majd átadom Levinek,ha már megérti,mosdt még csak néz,hogy mi van!? :wink:
Tök jó lett az oldalad,ahogy felújítottad!:)
Amúgy köszi,én is igyekeztem,bár ezt muszály volt csinálnom,mert nagyon sok vásárlóm van "messzi földről" és kértek,hogy legyen legalább egy katalógusom,így inkább csináltam egy oldalt.

Tényleg,akit érdekelnek Hello Kitty-s kiegészítők:
www.mano83.mlap.hu kukk be ide.:)

Fú,megyek,mert Levi mindjárt meglép a komppal. :wink:

Jó hétvégét Mindenkinek!

Kati és Levi

Kép
mano83

Nem vesztünk el, csak hát kevés az idő...
Olvasgatok mindig, de írni, ahhoz több idő kell.

Vikianya: Nagyon jó olvasni a Tibike születését. Újra átélem az enyémet is. Gyönyörűek Tibike is és Viki is. Nekem eszembe sem jutott, hogy Eszter kezébe adjam Enikőt, csak mikor megláttam a fényképet, amit feltettél, hogy hogy örül neki Viki. Így én is kipróbáltam, és Eszter azóta is mindig kéri, hogy megfoghassa.

Móni30: Igen, én is gondoltam rá, hogy valószínűleg ti akkor jöhettetek haza, mikor én bementem. Hát nem semmi, azt írtam, hogy ha sietsz találkozhatunk, erre még jócskán meg is előztél.

Verna: Igen. Pont másfél év van a két lány között. Az előző orvosom nekem is min. 1 évet mondott. Enikőt még nem terveztük, de jött. Az orvosom közben nyugdíjba ment, így másikat kellett választani. Ő azt mondta, ha jól emlékszem, hogy a belső varat a műtét után pár órával, vagy pár nappal, összeforr, és teljesen mindegy, hogy pár hónap, vagy pár év telt el. Tehát azt mondta, hogy ez nem akadálya a hüvelyi szülésnek, de azért nem biztatott túlságosan. Ez egy kicsit zavart is. Áprilisban bezárták a kórházat, így kerültünk Kistarcsára. Nekem olyan orvos kellett, aki maximálisan mellettem áll a hüvelyi szülésben. És íme sikerült. Dr. Várkonyinál szültem, aki még örült is neki, hogy én mindenképpen természetes módon akarok szülni. Mindenben támogatott, és a szülés alatt folyamatosan bíztatott, és azt mondta, hogy menni fog. Nélküle nem biztos, hogy sikerült volna. Más fórumokon olvastam, hogy hegvastagságot mérnek, meg hogy nagy babát nem is engednek szülni. Nálam ilyen szerencsére nem volt. És íme, tényleg nagy baba lett.

Andibab: Nagyon drukkolok neked, hogy te is természetes úton szülhess. Ragaszkodj hozzá, ha minden rendben van. Sikerülni fog!

Giga: Gratula az új kis jövevényhez!

Enikő egyébként nagyon jó baba. Könnyebb vele, mint Eszterrel volt. Az első hetekben nagyon kiütéses lett a tejtől, és a melegtől, de szerencsére ez már szépen elmúlt. Kicsit hasfájós, de remélem az is hamar elmúlik.

Kép
Kép
b.moni

Sziasztok

Silka!
Én Dr Erdélyinél szűltem három gyerkőcöt és van előre szabott tarifálya mint minden magán dokinak!Priviben megírom! :) :wink:Meg is lehetsz nyugodva nagyon jó kezekben vagytok! :wink: :D Megy a privi! :wink: :P

Mano!
Köszi szépen! :wink: :P

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Lányok! Volt valmelyikőtök csemetéjének elhúzódó sárgasága?

Ma 2 hetes Barbara és még mindig nagyon sárga és aluszékony, nem nagyon akar enni.

Múlt hét csütörtökön 24 órát kék fény alatt volt, azt mondták ehét közepére enyhülni fog a sárgasága.

De sajnos nem nagyon látok javulást.

Tegnap a doki azt mondta, tápszerezzem 3 napig, attól jobban lesz.

Megpróbáltam, de nem akarja elfogadni se a tápszert, se a cumit. 40 perc alatt tudtam szinte erőszakkal beletömni 10g tápszert és utána ki is hányta.

Csak szopni akar, de attól meg úgy látszik nem enyhül a sárgasága.

Mit tegyek???

Még 2 kép, most készültek

Kép Barbara 8 napos Kép Barbara 12 napos
brera

Brera,
nyugi, Marci is sárga volt, Ő is 24 órás kék fény alá került, el is voltam kellőképpen keseredve. Én is nagyon meg voltam ilyedve, mert mikor hazaengedtek, nemhogy enyhült volna, hanem látszólag erősödött is a sárgasága. Aztán nagy nehezen kiderítettem, hogy ilyen esetekben maga a sárga bőrszín 10-12 hét (!!!) alatt múlik el, és így is volt!!!! És NEM a tápszer, hanem a minél gyakoribb és több szopi segít a bilirubin kiürülésében! Úgyhogy csak semmi táp, hanem szopi szopi szopi!!!! A vérében már nem kritikus ilyenkor az éerték, de ez a fajta sárgaság csak nagyon lassan szívódik fel. Marcikának még a szemecskéi is tiszta sárgák voltak 2 hónapig. Aztán szépen lassan javulnt a helyzet.
Remélem, megnyugtattalak!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Brera,

Detti nekem is sárga volt, de nem volt vészesen az, mikor hazajöttünk a dokinéni azt mondta, hogy vetkőztessem le és pár percre tegyem a napra, igaz ez októberben volt, csukott ablaknál persze. Gondolod próbáld meg te is pucéran, persze nem a tűző napon.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Bogi lement a játszótérre apával és a sógorommal, ketten csak elbírnak valahogy vele! :wink:

Brera, szerintem is minél többször tedd cicire a picurt, ha nem sokáig szopizik, akkor "csak iszik", és így legalább nem kell pluszban itatni és cumisüvegre szoktatni, hogy minél többet pisiljen és ürüljön a szervezete. A bilirubin tényleg nehezen és lassan ürül, de ha nem kell kórházban lennie, akkor nincs vész, "csak" ijesztően néz ki a színe. Kitartás! És olyan édi a picurkád! :D :D :D

Jutta, a vizet csak azért tárolom a fagyasztóban, mert másként tuti, hogy nem lenne hűtött víz kéznél, ha menni kell a kórházba. :roll: Így legalább jó előre gondoskodtam róla, és mivel én nagggyon hidegen szeretem az innivalókat, meg elég meleg is van, úgyis hamar meg fog olvadni.

Silka, üdv nálunk! Az én választott szülésznőm is Ignáthné Éva, tüneményes és nagyon aranyos hölgy, ő a Frederick Leboyer -féle "gyöngéd születés" híve, nekem azt mondta, hogy maximálisan mama-baba központú szemszögből nézi a dolgokat, nem szereti a vezetett szüléseket, hanem csak kíséri az eseményeket. Én nagyon bízom benne és a tapasztalatában, az orvosom is azt mondta, hogy Éva személyében az egyik legjobbat sikerült megtalálnom, akivel ő nagyon szeret együtt dolgozni. Még pár hét, és elsőkézből tudok majd friss élményeket mondani. :D Remélem, sikerül a császár után most normál úton szülnöm, Éva is nagyon támogat ebben.

Tiop, megnéztem az oldalad, tök jó lett!!!

Thenus, amikor Bogi olyan korban volt, mint a te leánykád, mi is pont ezt éltük át. A két alvás sok, az egy meg kevés. Nekem az volt a módszerem, hogy délelőtt vég nélkül játszottam a csajjal, hurcoltam, ugráltunk, vigyorogtunk, kukucskáztunk, énekeltünk, és így (nehezen, az igaz) de kihúztuk valahogy úgy kábé délig (volt amikor csak 11-fél12-ig). Akkor ebéd, és utána jött a délutáni nagy szunya, akár 3-4 órát is aludt. Ébredés után megkapta az uzsit, és az esti fürcsiig tök friss és vigyorgós volt. Fürcsi után van a vacsora, és reggel 7-8-ig fel se kelt (volt, hogy fél9-ig). Meg kell nekik is tanulni az új "menetrendet", nehéz az átállás, de megéri egy kicsit macerázni vele. Viszonylag hamar sikerülni szokott. Hajrá!!!

Ma hajnalban megint beköltözött hozzánk a csajszi, kezdem egyre nehezebben viselni, hogy ő is rugdossa az oldalamat! Ráadásul mindig az én ágyfelemen köt ki az alvással, és nagyon kicsi a hely kettőnknek meg a pocakomnak... :x :cry:

Üdv mindenkinek: Andi

Kép

Kép
andibab

Sziasztok!

Brera! Rettentő butaságot mondott a dokitok! :evil: Nircee már jól leírta mi ilyenkor a helyzet. A gyerek minden felnőttnél okosabb, látod, ő csak szopizni akar. :wink: Higgy neki! :) Tedd nagyon gyakran cicire, de a 3 óra legyen a max. Annál tovább ne hagyd aludni! És morzsolgasd a kezecskéjét, ha cicin elaludna.

Andi, pontosan ez van most. Rájöttem, hogy húzni kell a délelőttöt, és akkor nagyobbat alszik délután. azzal meg kibírja fürcsiig. A baj csak az, hogy délben még nem akar ebédelni. Akkor már bazi nyűgös is, meghát ugye ott a szopi. Úgyhogy az van jelenleg, hogy szopival alszik el, és alvás után ebédel, ami most még nincs olyan késő, 2-3 óra fele. Uzsi meg 5-6. Kössz a biztatást, reméltem, hogy nem egyedüli a gondunk. :? :wink: :)

thenus

sZIASZTOK!

Brera!
Nircee,és mindenki előttem már nagyon jól leírta,hogy a szopi a legjobb a sárgaság visszahuzódására!!!!A korházban is állandóan azt mondták,hogy minnél többet szopik a pici annál hamarabb eltünik a sárgaság(helyre áll a rend)Minnél többet szoptazsd a picit,és ha lehet tényleg ne engedd 3 óránál többet aludni!Kelzsd fel és tedd cicire,ha nem kell fel akkor a kis sarkát csipkedd meg finoman,és spriccelj egy kis tejcsit a szájára!!!!!Remélem tuttam segíteni! :wink: :)
Szopi-szopi! :wink:

andibab!
Köszi! :wink: :P

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok Lányok,

köszi az üdvözlést, nagyon aranyosak vagytok!

Henus, írtam Neket privit.

Tiop, köszönöm az info-kat, mindent le fogok tisztázni. Ha 3x őt választottad tényleg meg lehetsz vele elégedve :D

Andibab, Neked is köszi az info-t. Tudsz priviben küldeni egy telefonszámot Ignáthné Évához? Kíváncsian várom majd a tapasztalataidat (bízom benne, hogy még tudom olvasni, a doki szerint ugyanis 1 héttel előrébb vagyok) Megy a drukk a sima szüléshez!

Lányok, úgy látom Kistarc
silka

Bocsi, még mielőtt befejezhettem volna, elment az üzenet! :shock:

Szóval csak annyi maradt le:

Úgy látom Kistarcsán csak gyönyörűséges babák születnek! Olyan jó nézni a képeket. Gratula mindenkinek!

silka
silka

Hi!

Silka, ment a privi!

Teszek fel képeket, ma készültek. A pocakomon így persze nem látszik, mekkora, de a gatyó ami rajtam van, csak azért marad fent mert gumis a dereka. Amikor Bogival voltam pocakos, akkor meg szinte kitöltöttem az egészet...
Na akkor aztán tényleg bálna lehettem... :oops:

Kép
Apa és lánya

Kép
Roni a pociban

Üdv mindenkinek: Andi

Kép

Kép
andibab

brera: Lilláról jó ha 3 hónaposan tűnt el teljesen a sárgaság és a színén kívül semmi baja nem volt, max. a 2 hónapos oltást nem kaphatta meg csak kb. 2,5 hónaposan... (őt soha nem kékfényezték mert a vérképe jó volt)... (mondjuk hetente kellett vinni a dokihoz aki folyamatosan leste a színét és csak akkor oltotta be amikor már a térdéig fehér volt... a szeméről tűnt el utoljára)

A tápot meg felejtsd el... brrrrr... tej, tej, tej...
Vendég

Flórának Boldog Névnapot Kívánunk![/url]
Vendég

Sziasztok!

Mai sztorink: Írtam ugye az elmúlt napokban, hogy Szonja alvása igencsak rendszertelen. Ma egy órakor kidőlt, letettem, és kimentem teregetni. Előtte még tettem vettem idebent. Általában nem szoktam kimenni ilyen hamar, mert ő betartja amit a babák alvásáról a nagykönyvben leírnak. VAgyis, hogy alvás közben 40-50percenként éberebb időszak következik. Ha elalszik ő van hogy felsír, vagy nyöszörög ilyenkor. MA nem néztem az időt, kimentem teregetni. Közben felsírt, és mivel nem hallottam meg rögtön, nekikezdett ordítani. Anyósom ment be aki véletlenül hallotta meg, és a következőt cselekedte: Kinyitotta a szobánk ajtaját benézett, konstatálta, hogy igen a gyerek valóban ordít, áll az ágyában. Neki mivel koszos volt a keze (földes konkrétan) az ajtóból beszélt a gyereknek túlüvöltve az ordítását, hogy mindjárt jön anya, nyugi. MAjd kb 1000 decibellel túlordítva az üvöltő gyereket kikajabált nekünk az udvarra a szobánk ajtajából: "Valaki jöjjön be mert Szonja torka szakadtából ordít, és nem birom felvenni, mert koszos a kezem."

Kérdés: Ha nem birta felvenni, tehát a gyerek így is úgy is ordított, miért nem jött ki (szaladt) és szólt volna, minthogy az ordítozásával halálra ijesztette Szonját, aki onnantól a nap folyamán nem volt hajlandó lehúnyni a szemét. :evil: :evil: :evil:

Aki a kérdésre helyesen válaszol, nyer egy Calypso zoknit! :evil: :D

thenus

Henus,
anyósok.... :roll: :roll: :roll: no comment... :? :? :?

Kép
Kép
nircee

Sziasztok,

hófordulós babáknak minden jót kívánunk!!!

húúú Andibab, szép nagy pocakod van és még van hátra 4 hét! Nekem nem volt ekkora amikor mentem szülni, hogy hogy volt bennem 3,5 kg 55 cm-s bébi, passz.

Verna, boldog névnapot Lolónak!!!

Képzeljétek már csak két hetente kell járnunk a Dévény kezelésre, már nagyon szépen feljöttek Lelle letapadt izmai. Már négykézlábazik és ez jól átmozgatja az egész kis testét.
Nagyon sokat olvastam most ebben a mozgásfejlődéses témában, figyeljétek a babákat, hogy mindent csináljon, nem pedig örülni, hogy jééé az én gyerekem azonnal ment, és nem is kúszott...stb, most még nem, de később nagy jelentősége van, pl. tanulási zavarok, csúnya írás, dyslexia...stb elkerülésében.
A logopédus anyósom sok olyan gyerekről mesél, akik nem kúsztak-másztak, hanem "azonnal" jártak, és náluk, az ilyen gyerekeknél sokkal jellemzőbb a beszédhiba, dadogás, iránytévesztés, de ugyanakkor nem minden gyermek lesz "hibás", ha kihagy valamit.

Örülök, hogy hűvösebb lett, Lelle ebben a nagy melegben szinte nem is evett, fogyott is 25 dkg-ot, szerintetek az sok? Csütörtökön lesz csak dokink, de a gyógytonrász is kérdezte, hogy fogyott-e.
Ma már evett, de csak tápot, egyáltalán nem kell neki főtt, kanalas kaja. De nincs rossz kedve, éjszaka változatlanul sokat alszik, ma is 7kor kelt fel és este 8kor aludt el.
Délelőtt pedig a nagy időjárásváltozás miatt szundított két órát.

Van zenélős játéka, pilllanatok alatt rájött, hogy hogy kell és mit nyomkodni, nagyon élvezi (mi is...). Néz ránk nagy szemekkel, hogy hurrá, sikerült már megint.

na meg teszek fel még egy-két képet, és megyek sütök palacsintákat

Kép szeretek ám hintázni

Kép imádom, ha locsolnak

Kép apával a nagykádban elég jó

Kép így kúszok

Kép így meg mászok, csak gyorsabban

üdv
pimpoka

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket! Képzeljétek, Lolonak tök gyorsan megcsinálták az útlevelét, csütörtökön voltunk okmányirodában és ma reggel már meg is kaptuk!

Kép

Sürgősséggel kértük, mert a bébi-útlevél csak 1500 és annak ugye a duplája se sok, de ilyen gyorsaságra nem számítottam! :)

Pilla, tőled szeretném megkérdezni, múltkor írtad, hogy csinálod a spenótot, leírnád még egyszer? És milyen kakaót használsz és hogy készíted? (Gondolom, tápszerrel csinálod...)
Egyébként a héten, úgy néz ki, lesz sétára alkalmas idő!!! ;)
Vendég

Sziasztok!
Visszaolvastam. Tegnap jöttünk haza lengyelből. 4 napot voltunk kint barátokkal. Nem is volt olyan jó, mint 3 éve. Iszonyat mennyiségű ember, autó volt. :evil:
Pénteken vérezni kezdtem. Nagyon megijedtem. Azóta is van vérzés, de egyre kevesebb. Szerencsére emellé nem társult semmiféle fájdalom. Ma meg elmentem a dokimhoz, aki megnyugtatott, hogy minden rendben van a picurral, és még ő sem tudja, hogy mitől lehet a vérzés. Annyit mondott, hogy kicsit pihenjek többet mostanság. :roll: Hát, nem tudom Lili mellett hogy fog ez menni. Még szerencse, hogy apuci itthon lesz most másfél hétig. :lol:
Képzeljétek! Lilinek kibújt az első foga. :lol: Még csak áttörte az ínyét, de már érzem az ujjammal. Remélem azért majd fogom tudni tovább szoptatni, és nem kezd el cakkosra rágni. :shock: :P
Szép napot!

Kép
Kép
giga1

Giga: gratula a fogacskához! Ha harap is, türelem, ha még emlékszer, nem is olyan rég még azon gondolkodtam, hogy abbahagyjuk a szopit, annyira harapott Lolo, de szerencsére leszokott róla!!! ;)
Vendég

Sziasztok!

Andi, aha értem már a vizet, akkor majd én is jól elkülönítem, és tiltólistára teszem!!

Brera, nagyon szép Barbara! Sárgasággal hogy álltok, remélem javulgat!

Giga remélem minden rendben van! Tessék kihasználni azt az időt amíg a párod otthon van és pihizzél! De ha eddig nem okozott gondot, akkor már nem fog, tuti elmúlik!

Pimpoka, én Lellével aludtam kb. Akkor lehet, hogy én is az időjárás miatt? Olyan voltam, mint akit fejbe vágtak, de pocival minden OK és nem feszülget, tehát ennyi baj legyen egy hidegfront miatt!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Verna,
Lolonak így utólag is nagyon boldog névnapot!!! Jaj, de jó lenne már sétálni egyet!!!

Giga,
pihenj sokat, vigyázz nagyon magatokra! És gratula Lili fogacskájához!

Pimpoka,
Lelle nagyon ügyes! Örülök, hogy már kevesebbet kell járnotok! A súlyhoz sajnos nem tudok hozzászólni, szerintem várd meg, mit mond a doki! Egyébként én nem örülök, hogy Marcika nem mászik, de még nem adom fel, mert tegnapelőtt óta egyre jobban emelgeti a popsiját. Azt hiszem, Henus írta, hogy Szonja nem mászott, hanem csak mikor felállt, jött rá, hogy ez kimaradt, és akkor kezdett el mászni? :? :roll:

Képzeljétek, Marcika már felhúzza magát a hintaágy rúdján! Csak annyira kell fogni, hogy nehogy eldőljön, de az erőt kizárólag ő fejti ki!!! Nagyon édes, most mindenen húzódzkodni akar!

Teszek fel mindjárt pár képet, nem bírom megállni! :oops: :lol:

Kép
Kép
nircee

Kép Büszkén pancsizok

Kép Így tudok úszni!

Kép Így játszom kézzel

Kép És lábbal :))

Kép felállás 1 - nem sírok, nevetek!

Kép felállás 2

Kép felállás 3

Kép
Kép
nircee

A spenótot úgy készítettem, hogy vajon vagy olajon megdínszteltem egy kis fokhagymát erre rádobtam a spenótot és fedő alatt megpároltam (esetleg tettem vizet alá, ha kellett). Tettem hozzá sót, borsot. Tápszerrel krémesítettem és főtt burgonyával sűrítettem.
Már nem így készítem, mert Laura a védőnő javaslatára lisztes rántással és tejszínnel krémesítve eszi.
Vendég

Pilla: köszi! És a fokhagyma benne marad?! Milyen formában? Bocs, ha hülyeséget kérdezek! :oops:

Nircee: a héten mehetünk szerintem, sétaidő lesz. Holnap van egy kis dolgom, utána bármikor jó. :)
Vendég

Verna,
oookééééé! Már várom, hogy lássam a pici lányt! :lol:

Kép
Kép
nircee

Én a fokhagymanyomóval szoktam belenyomni és benne is marad. :)
Vendég

Sziasztok!
Silka!
Örülök,hogy segíthettem! :wink: :P

giga!
Nem mostanában kellett volna megjönnie a piros mikulásnak????? :wink: anyunak 4 hónapig volt vérzése,mindég akkortájt amikor megkellett volna jönnie!a dokim nekem is kérdezte,mert nállam is volt mind a három gyerkőcnél ilyen az első 2hónapban! :wink: Pihenj sokat,és nyugi!Nekem is ezt ajánlotta annak ideén! :wink:

Pimpóka!
Igen igazad van a kúszással kapcsolatban!Nekem a Rolinál kimaradt a kúszás és elsőben járt külön órákra 1 hónapig,mert dyslexia(így kell írni?)gyanus volt!Aztán szépen fejlődött és ellehetett hagyni az órákat4Felcserélt néhány betűt!Most is kell majd neki 3-ban járnia egy picit,mert észre vedtük nálla ,hogy újból felcserél betűket,de a tanárnő azt mondta,hogy ő szerinte csak figyelmetlen egy kicsit4(szerintem is,mert,ha odafigyel akkor nem ront) :? :roll: Na mindegy én örülök neki,hogy van ez a lehetőség a suliban!sokkal jobb ilyenkór elkapni,mint mondjuk 5-6-os korában! :wink: Kiokosítottak,hogy nem buta a gyerek sőt4az esze előrébb jár mint a keze!!!!!! :D

Andibab!
Húúúú de jó neked!Mekkora pocid van!Szépek vagytok egytől eggyig!!! :wink: :D Kitartás,már nincsen sok hátra! :wink:

Heni!
tudod!anyósból van a lelkem!!!no koment! :? :evil:

Minden babóca nagyon szép,gratulálok minden fogacskához,és minden hófordulós babónak is gratulálok! :wink:
A névnapos babóknak is BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!
bOCSI,HOGY NEM SZEMÉLY SZERINT ÍROK,DE CSAJOK MÁR ANNYIAN VAGYUNK,HOGY NÉHA KÖVETNI SEM TUDOM,ÉS MÁR NAGYON KÉSŐ VAN!eZT MINDENKINEK KÜLDÖM!OSZTOZZATOK CSAJOK!
Kép
SZIASZTOK!

Kép
Kép
Kép
tiop

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?