Elvitte az eszem a tavasz! Leírtam kétszer ugyanazt!
De lehet, hogy (agyi) izomlázam lett, mire megtaláltam az okát a lassúságomnak? Kétszeresen nem szokta a cigány a szántást?
A németóráról ne is beszéljünk! Én adtam angolórát és még fizettünk is érte, nem is keveset! Ha egy szóval kellene jellemezni: KATASZTRÓFA volt!
A lány nem volt felkészülve, pedagógiai érzéke nulla, és ugyan német anyanyelvû, nem tudott semmit sem elmagyarázni úgy, hogy megértsem. Igaz meg sem próbálta.
Ráadásul állandóan engem kérdezgetett, hogy akkor mit csináljunk, ismételjük-e meg a Themen 1-et az elsõ leckétõl,
vagy csináljunk mást? Aztán adott egy szöveget, ahova be kellett volna helyettesíteni az elöljárószavakat. Mondta hogy nehéz, az igaz! A társadalombiztosításról szólt, hogy lehet vele megtakarítani és az ehhez tartozó szakszavakkal. Na erre varrjál gombot, Orsi, gondoltam magamban. Majd ezek után kaptam egy névelõs feladator, ahol be kellett helyettesíteni a megadott esetbe a megadot névelõt. Beszélni egy szót nem beszéltünk, mert ha németül kérdeztem, angolul válaszolt, mindent angolul próbált magyarázni, a since-t zinc-nek ejtette
és kiborított! De a legjobban az, hogy 40 euró volt!
Hát aki tanít tudja, hogy ennél rosszabbul nem lehetett volna csinálni. Az is igaz, hogy vmi okból kifolyólag õ azt hitte, hogy nulláról indulunk és ehhez képest hozott egy üres Thement. Improvizálni pedig tudni kell. Ha legalább elkezdett volna beszélgetni...
Zsuzsi!
Egyszerûen hagyni kell az eseményeket, menjem minden a maga medrében. Tudom, könnyû ezt mondani, fõleg úgy, hogy sosem volt ilyenben részem, csak apumék vesztek össze a bátyjával, az is nehezen oldódott. Már nem tudom, mikor, de temetésen, vagy esküvõn békültek ki. Próbáld elmondani Anyudnak, hogy egyedül szeretnél menni, de nem haragból, hanem mert egyedül szeretnél maradni a gondolataiddal, és ezen a napon nem szeretnél veszekedni. Nem tudom, nagyon nehéz.
Boldog szülinapot Mikinek!
Én is nagypénteken születtem!
De nem hoztam havat!
Danimama!
Ne keseredj! Ketten vagyunk néma fiúk anyjai!
Máté kb. annyit, hogy DE. De azt jó hangosan. Igaz a múltkor, mintha a nõvérét hívta volna és korábban elhangzott némi Aja, mag Pa, meg gyeje, de nem számottevõ. Mit tegyünk? Késõn érõ tipusok! Anyósom felkészített, hogy a férjem két évesen még nem beszélt, ne lepõdjek meg ha a lányom a cserfességét tõlem örökölte!
És Mátém majd akkor szólal meg, mikor elege lesz a megkötözött indián szerepkörbõl!
Menü: Ma fõzök életemben elõször kelkáposzta fõzeléket! Andris kívánságára hétköznap, mert utálja és nem szeretnénk, ha a gyerekek emiatt nem ennék!
Én imádom, ahogy anyum csinálja, kíváncsi vagyok, milyen lesz. Mellé tegnapról maradt sült csirkecombi (csak sóval, sütõzacskóban sült).
Na megyek káposztázni!
Köszi a drukkokat!
Solya