Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Olvasok, olvasok, csak írni nincs idõm. Inkább ablakot pucolok, függönyt mosok, ilyesmi...

Vasalás
Én is megszálott vasaló vagyok, bár nem azért, mert annyira szeretek vasalni (na jó, nem is utálok), csak valahogy vasaltban jobban érzem magam. Vasalom a farmert, melegítõt, törülközõt(igaz, csak a gyerekekét), mindent... Kivéve a krepp ágynemût, mert azt nem szabad.

Zita!
Nálunk sem bababarát a lakás, pedig Noémi is itt volt pici. Mivel a nagyimnál lakunk, és az övé a bútor is, gyerekzárat nem szerelhetek rá, így 2 évig pakoltam a gyerek után a kirámolt ruhákat (ez volt a mániája). A szobai kuka nálunk azóta az asztalon van, mióta Noémi elkezdett mászniKépKépKép. Már több mint 2 éve... De ezt máshol is láttam, ahol kisgyerek van, úgy látszik, ez mûködik...

Ági!
A tornán már erõsen gondolkodom, de még nem léptem a tettek mezejéreKép.

A múltkor volt szó arról, hogy mit lehetne majszolni adni a gyerekeknek. A Pufi, Puki, Kuki stb. néven futó puffasztott kukorica szerintem jó. Csak kukoricadara, olaj és só van benne, semmi más. Illetve valamelyik tartalmaz tejport, na az nem jó. Ez klasszul szétmegy a szájukban, mint a babapiskóta, de nincs benne tojás, tej, cukor, térfogatnõvelõ szerek stb, stb. Kérdeztem a védõnõ ismerõsömet, szerinte is lehet adni, mert káros anyag nincs benne. Egyedül az zavar, hogy némelyik nagyon sósKép. Nincs ilyen natúrban esetleg?
Akik járatosak vagytok a bio-cuccok között, nem tudjátok, hogy a buláta mibõl van? Mert az pont ilyen állagú, és van belõle natúr meg mindenféle ízesítésû is.

Na, megyek, mert ma is van mit csinálnom...

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok
Újra itt Kép

Hátrahajló méh: nekem is az van, de én nem mondom hogy sajnos. Igy is 4 hónap alatt összejött a törpe, a dokim szerint sem hátrány. Fájdalmasabb a menstruáció, de ez van. Majd most kiderül, a második mikorra jön össze. Eddig sajna nem sikerült. Igaz, még meg sem jött a szülés óta.

Vasalás
Én is mindent vasalok, egyedül a zoknikat nem, meg az én fehérnemûimet (azt is csak azért, mert szatén szinte mind), de a pamut dolgokat fehérnemûben is vasalom. Anyósom mindig mondja, hogy megszállott vagyok Kép)))

Majszolás
Én vettem gyereknek való babapiskótát, igaz nagyon drága, de nincs benne tojás, tej, liszt. Az hiszem a nestlének van ilyen rágcsija. Megkóstoltattam a gyerekkel, hát neki nagyon bejött.

Fogak
Ti tudtok úgy szoptatni, hogy már van foga a kicsinek? Én már ott tartok, hogy a bal mellembõl nem tudok szopiztatni, annyira sebesre harapta. Apa szerint lassan el kéne hagyni a szopikat, mert minden szopinál ráharap kétszer-háromszor, és tiszta seb lett. Ráadásnak most jön a felsõ fogacskája is, nem tudom mi lesz igy........

Védõnõ
Nálunk egyszer volt összesen, mikor megszületett a pici. Én azóta nem is láttam, nem mintha hiányozna Kép

Alvás
Képzeljétek, felvette a lányka azt a szokást, hogy kézben hajlandó csak aludni. Igy este ringatgatom, és mikor már mélyen alszik (hiszem én) leteszem. Abban a pillanatban felébred, és sír. Ezt játszuk sokszor éjfélig. Utána meg két óránként felsír. Valószínûleg a foga miatt, de igy elég fárasztó. Reggel pedig 7-kor felkel.

Kozmetikus
Végre egy év után elõször eljutottam kozmetikushoz. Mivel új helyre mentem, nem mertem nagykezelést kérni, igy csak masszázs volt, de az ISTENI volt. Szerintem bevállalok egy nagykezelést is, nagyon jó helynek tûnik. A kozmetikus csaj pedig bûbáj. Valamilyen német gyógynövényes anyaggal dolgozik, én nem ismerem, de az arcomnak jót tett nagyon a kence, amit próbaképp rámkent.

Fogyás
Képzeljétek, fogytam 5 kg-t. Rámfért már. Én már azt sem értettem, hogy ha 12 kg-t híztam a terhesség alatt, hogy maradhatott rajtam 8 kg plusz. Ti értitek ezt? Igy már csak 3 kg-val kell megküzdenem.........

Buláta
Csíráztatott búzából készült rágcsálnivaló. Magas a rost- és vitamintartalma, viszont alacsony az energiatartalma, így fogyókúrában remekül alkalmazható.

No most megyek, jók legyetek

Szilcsike és Szilvike (5 hónapos)
szilcsike

Sziasztok!

Kataa!

Hú, akkor t i aztán belevágtatok a közepébe az úszáson! nagyon ügyi Alex. Nálunk még merülés nem volt, sõt azt mondta az oktató, hogy majd õ látja hogy mikor lesz olyan a baba hogy már merülhet, mert ha túl korán víz alá kerül akkor épp ellenkezõ hatás érhetõ el, megutálja avizet. Így nálunk csak olyan gyakorlatok voltak, hogy a hátán kellett a fejénél fogva húzni, aztán háton a mellkasomnak támasztva a fejét a lábát fogni, és olyna hátúszás lábmozgás tempókat csinálni, hason fekve az egyik majd a másik karjával körözni, mindezek közben mennia medence egyik oldaláról a másikba. Aztán olyan is volt hogy miközben hason fekve feküdt és mentünka medencében az oktató Emma baba merül felkiáltással a fejére öntötte a vizet a kezével. Aztán ezt nekem is kellett csinálni. Aztán olyan is volt hogy hason feküdt, én a hóna altt fogatm, és gyorsan át kellett futni a medence túloldalára vele, úgy hyogy a vízben húztam, meg kiemelgetni õt a vízbõl, és vissza csobbanni, ezt nagyon élvezte. Meg olyna is volt hogy körbe áltunk, és csak egy helyben csináltunk labmozgásokat meg kézmozgásokat a babákkal.

Ági!

Nem volt sorbanállás, mert összesen kb 6-an voltunk az öltözõben, abból 2-3 nagyobb gyerkõc (2-3 évesek), és a babákat is sokan a padon öltöztették. Aztán ha jobb idõ lesz nem tudom mi lesz.

manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Hátrahajló méh: Speciál nekem a dokim mindíg megdicsérte hogy szép hátrahajló, amikor még nem voltam terhes. Nemmondta hogy gond lenne, és Emma az elsõ hónapban összejött, ahogy nem védekeztünk.

Vasalás: nekem a szomszéd néni vasalja Emma holmiját, heti 1500 Ft-ért, így viszont mindene ki van vasalva mindíg.Kép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Mátébaba pörög-forog. Annyira belejött, alig lehet öltöztetni, pelenkázni. És most már egész komoly adagokat eszeget szopi után. A kis ügyes. Tegnap megvolt az elsõ "Pont az a játék kell, mint ami a tesómnál van" - hisztink is. Csatlakozom a tornán gondolkodókhoz, már az elhatározás megvan. Sõt, a férjem is benne lenne egy kis kaja-reformálásba, ránkférne. Remélem mindenkinek jó hétvégéje volt.

Sziasztok!

Mona&Máté
monamáté

Sziasztok

Ma majdnem egesz nap a baratnomnel voltunk akinek 11 honapos a babaja es kepzeljetek hogy mosteloszor ~jatszottak ~ egyutt es rohogcseltek.annyira edesek voltak : )))Persze ma megdonotte a negative alvasi rekordot az 1 orajaval.Hazafele vettem viragokat es 4 ladat mar be is ultettem : )))

JA es a lenyeg,Alex vegre hasrol hatra forog!!!!!Ja es emelgeti a fejet, vallat mintha fel akarna ulni : ))))

Pocok
Mar csak a nyakamig er : )))
Azt akartam kerdezni hogy meg van az a bolt ahol Manknak a cipot vetted olcson ott a kozeletekben???

Nyuszika
Uj hazat neztetek???

Ilke
Boldog hofordulot Lilinek,neked meg majd jo kenyeztetest!
En most egy bordot szeretnek mert az elozo kek volt : )

Fogyas
En 4 hete vettem egy farmert es mar most iszonyu nagy derekbn.Ennyit nem tagulhatott ki a mosoastol ugyhogy ugy nezem verge a kis hegyes hasikam lapul.Bar en minidg olyan voltam hogy ettem valamit es mar kidudurodott a hasam : ))

Mano
Es hogyhogy elkoltozott anyukad?Gondolom most furcsa egyedul Emmaval.
Erdekes hogy ti egesz mast csinaltok az oran,pedig egyszerre kezdtuk.Nekem egy baratnom uszooktatao a Komjadiban es nalam ar 2 evesek is vannak es mondja hogy semi kulonbseg a babauszasos es az anelkuli babak kozott.En majd jaratni fogom hozza Alexet kesobb,egy ora csak egyeduli 1500 Ft ami nem rossz,csoportban meg olcsobb.

Mona
Gratula forgos Matehoz,mi is tartunk mar feletek : )))

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!Kép

Én is csak olvasgattam, de írni nem nagyon volt idõm.
Minden hófordulós, fordulós(Alex, MátéKép), ácsorgó, ücsörgõ babának gratulálok!

Nálunk most folyamatos kertészkedés van, végre kirakhatom a muskátlikat, csak még elõbb átültetem õket.

Annalány végre rájött, hogy éjfél elõtt is el lehet aludniKép! Ezen kívül, tegnaptól intenzív forgásba kezdett, most már nem csak véletlenszerûen huppan át hasról hátra, hanem szándékosan. És ezzel kapcsolatban van is egy aprócska probléma, mert a kiscsaj éjjel is gyakorol, de persze visszafordulni nem tud még, csak ordít anyának, aki már kezd elzombisodni.
de azért majd igyekszem bekukkantani

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok

Ilke

Boldog hófordulót Lilinek!!!KépKépKép

Mona, Kataa, Zulu

Gratulálok az ügyeskedõ forgós babákoknak!Kép

Kataa

Néztünk új építésû házat meg régit is. Ma megint megnéztünk 4-et, úgyhogy haladunk. Már van egy-kettõ, ami nagyon tetszik. Csakhát nehéz elfogadni, hogy pl. a Dunához közelebb esõ házak drágábbak , meg Dunakeszi úgy általában drágább mint Göd.

Nyuszi
n

Sziasztok!

Hát a hétvégén nem nagyon tudtam követni az eseményeket, valahogy sosem jutottam el a gépigKép
Gábor új "szokása", hogy ülésbõl hasra fordul és a lendülettõl a hátára ami már nem teszi elég biztonságossá számára a 180x200-es francia ágyunkat, hiába teszem a közepére. Ma reggel is bemutatta ezt a tudományát és a buksija fele már nem érintette az ágyat... Ez van sajnos. Lenne egy kérdésem!!! Akiknek a babója a földön van és nem hajlandó sem a hasán, sem a hátán elmaradni 1 percnél tovább az hogy ülteti le a földre? Mi van, ha elborul és koppan a feje, pl a kövön? Igaz nálunk szõnyeg van a szobákba n, de az se valami puha, ha meg az összes pokrócot alá pakolom akkor olyan puha lesz a föld, hogy soha nem tanul meg rendesen forogni, ellenben nem koppan...

puszi
sasha és a lassan 27 hetes Gábro

Kép
sasha

Kataa
Én??? Vékony????? - na errõl értekezhetnétek a párommal! + a beépített úszógumimmal is!! - amúgy nem igazán vékonyabb akarok lenni, csak ezmosabb, erõsebb Kép
Anya hozott kolbit, kérsz egy kis kóstolót???
Ma futni megyünk megint a szigetre, de ezen a héten tényleg piknikezhetnénk már!!! Tegnap kipróbáltam - tök jó idõ volt, még el is tudtam volna aludni a napon, ha anya nem lett volna velemKép

myssnia
kitartást a bicózáshoz! szoba v. normál?? én annó versenyeztem, de mióta Pesten lakom, csak akkor látom a bicómat, ha hazajutokKép

Zulu, Kataa, Mona
gratula a forgolódásokhoz!

úszás
Képzeljétek, mi kezdjük a vízhezszoktatást Kép. Az én állandóan fürdeni, pancsizni akaró lányom mostanában fél a nagy víztõl Kép
Fogalmam sincs, miért csinálja, 3 hónapja úszunk, eddig imádta, 2 hete meg bömböl a medencében. Azt mondják van ilyen, most jött elõ a bizonytalanságérzet - hát nem tudom, egyenlõre küzdünk, hogy visszatérjen a régi vizben vigyorgós énje.....

Most viszont megyek, mert nyafi van

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Kataa!

Tényleg fura hogy teljesen máshogy kezdték velünk az úszást, de mondjuk én nem bánom hogy nem kötelezõ még merülni, mert Emmának egyszer véletlenül beleért az arca a vízbe és nagyon megijedt már attól is, úgyhogy szerintem még nem értékelné ha merülne.
Anyukám azért költözött el, mert már december óta húzzuk az idõt, kötöttünk egy 85 éves nénivel eltartási szerzõdést, és oda költözött a nénihez , mert ott kert is van,amit rendbe kell tartani, meg így messzirõl nem lehet õt jól ellátni ( az a messze autóval kb 15-20 perc.Kép), szóval most már fél éves Emma és most már odament. nem lesz könnyû, mert nagyon hozzászoktam a jóhoz, viszont semmi más esélyünk nincs hogy valaha kertes házunk legyen, anyukám meg nyugdíjas, úgy gondolta belefér az idejébe, úgyhogy bébysitterkedésbõl nénisitterkedésbe váltott.

Sasha!

Mi polifómra szoktuk Emmát lerakni, vettünk ilyen kirakós polifómat, amin betûk vannak meg számok. De szerintem sima polifómon is jó lehet.

Emma legújabb produkciója, hogy háton fekve a fenekét emelgeti, szinte hídba megy, de nagyon gyorsan egymás után sokszor. Olyan m,int aki mászni akar, de nem érti, hogy ahhoz hasra kéne fordulni. hason nem csinál semmit, sõt a legújabb hogy simán vigyorogva visszafordula hátára.

Rit!

És nem kellett valami új gyakorlatot csinálni a medencében amitõl megijedhetett esetleg Dodo?

Manó+Emma

KépKép
manó

Zulu
Anna nagyon ugy hogy mar forgolodik: )))

Nyuszi
Remelem sikerrel jartok,hat igen anem is a hazat kell itt mar megfizetin hanem hogy hol van ;(

Sasha
Nalunk a szonyegre van lerakva ket nagy pokroc es az is duplan,de meg igysem tlu puha,legalabbis nekem.Nekem elmarad eleg jol a jatekaival ,persze nekem latotavolsagba es beszlotavolsagba kell lenni.

Rit
Jaj akkor tarthatnank egy kolbi pikniket : )))Ennek nem tudok ellenallni a nosztalgia miatt sem ; ))Vettel pulcsit anyukadnak??Fogadok magadnak is vagy Dodonak is bejatszott valami : )))0
Csutortok vagy pentek lenne jo,de majd megbeszeljuk.

Lanyok
Egy kerdes
Egy ismerosom felajanlotta hogy melyhutoben van teje amit odaadni szivesen a fozikhez.A kerdesem annyi hogy csak olyat fogadjak el ami kb egyidos Alexxal ??Mert a gyujtobol csak olyat kaptunk.A masik meg hogy meddig is all el a melyhutoben a tej?/6 honapig??

Na megyek port torolni(Pocok ilyenkor irigykedek am rad : )))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Jó reggelt!

Tegnap voltunk kint Petivel a Felvonulási téren, hallgattunk 100 Folk Celsius koncertet, meg megnéztük az óriásbábok felvonulását, meg ettünk a mákosgubából - azaz csak én. Nagyon jól éreztük magunkat, Peti nagyokat nézelõdött, meg szundított a jó idõben.

Ilke!
Egyetemre jelentkeztél? Hú, az ha jól gondolom, négy éves. És nem könnyû. Felvételizned is kell? Nagyon bátor vagy, én két éves képzésnél hosszabbat nem merek kinézni. Gyõrben, az egyetemen indul egy gazdasági menedzser képzés, két éves és távoktatás. Tavaly is jelentkeztem, fel is vettek, csak nem tudtam elkezdeni. Idén is szeretnék jelentkezni, augusztusig lehet, és ez is ingyenes kismamáknak. Remélem indul idén is.

Nyuszi!
Ezen csodálkozom, hogy Dunakeszi drágább, mint Göd. Viszont Gödrõl én eddig csak jókat hallottam, állítólag nagyon szép hely, átutazóban már jártam ott, és tetszett.

Képzeljétek, lehet, hogy van egy vevõnk. Csak sajnos félmillióval kevesebbet tud adni, mint szeretnénk. Úgyhogy most még hirdetünk, várunk, hátha jobb ajánlatot is kapunk. A férjem már nagyon szeretne túllenni rajta, nagyon izgul, hogy nem megy el a lakás, de szerintem eladni kell, nem elkótyavetyélni. Persze, ha nem lesz senki más jelentkezõ, kénytelenek leszünk meggondolni. Csak így nekünk kell nagyobb hitelt felvenni, és félmillió forint nem kevés. Majd meglátjuk.

Szép napot mindenkinek! Minden hófordulósnak gratula! Remélem ma is szép idõ lesz!

Dió és Peti
szabotimi

Kataa!

Szerintem elõtte próbáld ki Alex megissza e afagyasztott tejet. Emma sajnos egyáltalán nem fogadta el, pedig amúgy nem válogatós. Olyan nagyon fura szaga van ugyanis, engem kifejezetten a hányinger kerülgetett tõleKép Emma meg egyszerûen nem itta meg.Kép Aztán lehet hogy fõzelékben elviselhetõbb.

manó+Emma

KépKép
manó

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Ilke,
Lili is mar annyi ideje van kint mint bent is volt!!!Gratula utolag is!

Panda,
Hajra torna ügyben!!! Remelem elöbb-utobb nekem is sikerül eljutnom valami konditerembe!!!
Hogy hogy miböl van a bulata? Rairva az van, hogy: extrudalt csiraztatott buza.
Ugyhogy buzabolKép !!

Szilcsike,
Gratula a fogyashoz!!!

Kataa,
gratula a forgashoz!Kép Nanem a tiedhez, Alexehez!

Zulu,
Annanak is gratula a forgolodashoz!!!

Mona,
Matenak is gratula!!!

Remelem nektek is jol telt a hetvege!?
Kepzeljetek, szombaton cukkinit es almat paroltam es tanyerban Rebecca ele tettem kis darabokra vagva.Elöször nem tudta, mit kellene vele csinalni, aztan megmutattam neki.Ette is: bele a kis mancsaba, összenyomogatta es probalta a szajaba tenni.Ezt persze nem lehet mennyisegnek nevezn, de elsö lepes az önallo eves fele!!!
Persze a földre azert több jutott mint a pocakjaba!!!Ezt a tegnapi kakiban latottakbol tudom!Kép
JA, es vegre megvan az ittartozkodasim, hatarozatlan idöreKép.Igy a gyerekek is azt fogjak kapniKép, de amig az elkeszül, az sajnos meg vagy kettö honapKép. DE aztan mar nem lesz gond vele!!!

Most par napig nem lesz idöm, feletek nezni, anyu jön!!!Vegre!

Vigyazzatok magatokra esc a babakra!!
Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok!

...a szokásos rohanásban vagyok...

Köszönöm nektek a jókívánságokat, jólesik!!

Tüni,
HA az ismerõsöd a Csontváry utcában lakik, teljesen más rendelõhöz tartoznak, hiszen ez tõlünk nincs olyan közel, de szívesen leírom neked a gyermekorvosom nevét, én eddig meg vagyok vele elégedve, nagyon kedves nõ, és nagyon ügyesen adja be az oltásokat.
Szegény Zsófi ma délután kapja meg a 4hós oltását, már elõre félek tõle.
szóval: Dr. Varga Etelkának hívják, és a Béke téri rendelõben dolgozik, a 292-4584 számon esetleg érdeklõdhet a védõnõknél, hogy átjöhet-e másik körzetbe, de szerintem ott is vannak jó gyermekorvosok.

Megpróbállak benneteket visszaolvasni.

pusz
Brokkoli
brokkoli

manó
Nm , nem kellett semmi újat csinálni igazán, egyszer csak úgy jött, hogy alig, hogy bementünk a vízbe, ordított. Próbálkoztunk nyugtatni, de semmi. Kijöttünk. Következõ alkalommal ugyanez, akkor már lassan megnyugodott, de külön vonultunk a többiektõl - úgysem tudtunk volna hozzájuk csatlakozni Kép Most meg 1 hét tavaszi szünet, nem tudom, mi lesz legközelebb...
a hidazás nekünk is nagyon megy!!!!!

Kataa
ok, majd megdumcsizzuk mikor!!! ma is voltam futni, ugyanaz a táv ami a multkor 21 perc volt, most 19!!
anyunak kötött rövidujjú, magunknak marcipán, Dodesznak fa sünikeKépKép

Kryss
jó nagymamizást!!

én meg megyek csajozni Kép - most ébredt fel!!!

Rit és Dodesz

rit

anemona7

Sziasztok!

Zita,
Hogyhogy nem vasalod a gyerek cuccait?vagy csak amit elraksz, azt nem? én nem értem, vagy valami elõzményrõl lemaradtam? Én mindent kivasalok, mert fertõtlenít, és szerintem ez fontos, a kinõtt ruhákat is kimosva, kivasalva teszem el. Én ilyen vagyok. Tudni kell, hogy azért kicsit tisztaság és rendmániás vagyok, néha olyan mint a Jóbarátok-ban a Mónika.

cipõzés: Ha elköltözünk, tuti hogy veszek vendégpapucsokat, és abban totyoghatnak a betolakodók, mert attól ráz ki a hideg ha a szõnyegre cipõvel rátaposnak.

Zsófi új produkciója, hasára fordul a pelenkázón csupaszon,Kép és van már hogy a kezét is ki tudja húzni maga alól, pláne akkor ha nem a szájában van, mert soxor úgy akar megfordulni.
Már mindennap hangosan kacarászik, és csak úgy gurgulizál, habzik a szájával és buborékokat fúj.

Kataa,
Sikerüt az autóvásárlás? milyen színû? Gratula Alexnak a félévességhez!!!! Szülinapomra kaptam farmert a sógornõmtõl, és mondtam neki, hogy inkább a szûkebbet vegye, mert vissza kell fogynom eredeti méretemre, és ez hátha inspirál.

Myssnia,
Nem lehet semmi a védõnõtök.

Lányok, valaki észrevette közületek, hogy a babája teliholdkor rosszabbul alszik? Mikor telihold van Zsófi mindig felébred éjszaka, és 1 órát kinlódik a visszaalvással.

Ági,
DRUKK a vizsgához!!!!!

Zulu,
LÁtom megvan az éjszakai programotok! Olyan jó hogy Anna és Zsófi egykorú, mert szinte mindig egyformán csinálják a dolgokat.Remélem az éjszakai bulit kihagyja majd. Zsófi amikor felébred tuti, hogy keresztbe van az ágyban, és a lába kilóg, és mikor meglát nagyokat vigyorog. az apjával meg frászt kapunk, hogy beszorul a lába.

Képzeljétek, úgy tornázok itthon, ( mert azt a bõrkét le kéne dobnom már a hasamról ) hogy Zsófit berakom a hordozóba, és én izzadok, õ meg vigyorkázik, és mindent kidobál a kezébõl.

Sasha,
Tényleg jó árak, bár én most úgy bebörzéztem, hogy nem merek már elmenni a Kenguruba. Ráadásul májusban is megyek börzére. Neked így utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT! ( igazán azért tudom, mert a férjem is ápr.7-i ) Gábrisnak pedig gratula a félévességhez!
csak azt szeretném neked tanácsolni, hogy ne ültesd, mert a sógornõmék ezt csinálták, és a 10hónapos kislány CSAK ÜL, NEM forog se oldalra, se hasra, semerre, úgyhogy rendesen eltolták.

Ilke,
Lilinek gratula a 9. hónaphoz! Fodrászhoz nekem is el kéne mennem, mert fél éve nem voltam, és ha nem tûzöm fel a hajam olyan vagyok mint egy pulikuty.

Szilcsike,
Gratulálok a fogyihoz!!KépÉN is le szeretném magamról szoptatni az úszógumimat, de úgy nézem egy kis torna is kell ám.

Mona,
Nagyon ügyi Mátébaba.Kép

na megyek

psz
Brokkoli
brokkoli

Sziasztok!

Par napig nagyszuloknel voltunk, jol kipihentem magam, gyakorlatilag csak szoptattamKép

Parazita! Az uj Rossmann pelust mi most teszteljuk, eddig teljesen ok, olyasmi mint a Libero.

Beszti hogyhogy rosszul adta be a doki a szurit? Mert Lackonak is maradt egy kis csomo a helyen, ugye ez nem baj? Felszivodik kesobb?

Lakasvasarlas -epites: mi Nagytarcsan lakunk, szerintem itt is vannak meg ures telkek, ha valakit erdekel, nezek telszamot. Atlag 5-6 millak szoktak lenni a telkek, asszem. En szeretek itt lakni, a falu egyebkent 3 km-re van Pesttol.

Digi kepek elohivasa: kepzeljetek, kiderult, hogy Szolnokon is egy mezei fotosboltban elohivjak oket, 35 ft a kisebb, 55 a 10x15-os kep.Kép El is hataroztuk anyukammal, hogy digitalis geppel fogok fenykepezni, es csak a jokat hivjuk elo, mert ugyanannyiba kerul mint a hagyomanyos kepek, es akozott meg tok sok nem sikerul olyan jol.

orsoly es Lacko, aki ma 15 hetes (nagyon gyorsan megy az ido!)
orsoly

Sziasztok

Ma Alex nagyon jol bealudt a setan es meg utana is muvelte a teraszon vagy masfel orat.Ultem en is kint vele es hallom hogy egy pici baba nagyonsir hat egy masik teraszrol jott a hang de ugy ssajnaltam ,ja meg az anyukajat is aki vadul razta a kocsit : ))Jo hogy legalabb a csecsemokorbol kinottunk mar ; ))
Zalan baba ugy nez ki hasfajos lesz mert mar ket ejszaka ment a musor,hat nem irigylem oket ; )

Mano
Na akkor ez jo hogy igy tud segiteni anyukad a kesobbi kert remenyeben : ))Amdj meglatod hamar belojossz az egysdulletbe,nem mondom hogy jo de ez van: )
Alex is hidal mar regota : )
Jo hogy mondod nekunk is van iyeln betus izenk,majs kirakom en is.
Ok kiprobalom hogy megissza-e,mert a lany azert adja oda mert a kisfia nem tud cumiuvegbol inni,fozikhez meg nem hasznalja.
NA a szaogrol ne is beszeljunk,mi ugye hoztuk a tejet es mindig befogott oral ontogettem.En is nagyon szagerzekeny vagyok meg a sajat tejem szaga sem jott be nemhogy a mase ; (((Persze Alexnak mindent ezert kibirtam : ))

Dio
Hat minden vevot meg ekll becsulmni, folg ha kp-ban fizet.A apnelt mindig nehezebb eladin.A bartomeknek egy eve nem sikerul pedig Budaorson van ;(

Kryss
MEgadnad nekem a becsi H&M cimet meg hogy kb merre talalhato??Meg kene ejteni egy bevasarlast,de ha nem is mi egy ismerosounk megy ki minden heten es bizom az izleseben: )

Pocok
Raereztem : ))) Mar igy megneznem Ajsat!!!
Ha holnap mesz nezd meg nekem a nyitvatartast Ok!!Koszike,vennek en is a fickoknak valamilyen helyes cipelloket.

Brokkoli
UGyi a Zsofid !
Hat mar majdnem,azt mar tudjuk hogy melyik kereskedonel rendeljuk meg jovo honapban.JA es a szin Rubens voros : )))

A vettem vegre filteres gyerekteat Alexnak,eddig ok neki pedig ohne cukor de egyhajtasra megivott 40-et az elobb : )))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy nem jelentkeztem, de teljesen lefáradok minden nap. Illetve ki sem pihenem magam. Segítsetek légyszi, ha tudtok! Gréta kb. 1 hónapja minden éjjel, másfél két óránként ébred, és csak a cicin nyugszik meg. Apa is visszaaltatja, de 2 perc múlva megint nyüszög. Alig szopizik valamit, és alszik tovább, de elég fárasztó. Már próbáltam, hogy magam mellé veszem, de így is felébred. Fogalmam sincs mitõl lehet. Nem jut eszembe semmi amihez köthetném ennek a kezdetét. Talán a szilárd kajcsi, de attól nem szoktak minden nap felébredni. Már elolvastam, amit a Rendelõben írnak, de a ti véleményetekre is kíváncsi lennék.
Amúgy nagyon ügyes, mászik, feláll és ül egyedül. Olyan hirtelen, egyik napról a másikra mindent csinál, és pakol ezerrel.

Ja, és még egy kínom van, bocsi.Még mindig nem tiszta nekem ez a hozzátáplálás dolog. Délben a szopi után adok neki kajcsit, persze alig eszik belõle pár falatot. Mikor lesz ebbõl rendes evés? A ti babáitok hogy esznek meg 50-100 grammoakt? Valamit rosszul csinálok?

Bocs, de teljesen úgy érzem, hogy kezdek csõdöt mondani.

Ilke!
Amúgy köszi, jól vagyunk! Boldog 9 hónaposságot! Hogy repül az idõ!

pemeske és Gréta
pemeske

Kataa

Már van ház ami tetszik,de még nézelõdünk.
Milyen autód is lesz? Én is fûzöm a párom hogy kell egy másik kocsi, fõleg ha kiköltözünk valahova Pestrõl.Kép
Milyen teát vettél a fiadnak?

Úgy látszik itt a melegfront, mert a lányom megint mormotát játszik. Délben volt itt a védõnõ és jól eldumáltunk, tök jó fej. Megdícsért minket, hogy Manó még szopizik.Kép
Holnap megyünk méreckedni, kíváncsi leszek.

Még jövök
megyek teregetni
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Köszönjük a hófordulós gratulákat mindenkinek!Kép

Dió,
Petinek boldog 9 hónapot!

Szilcsike,
Lilinek már kb. 3 hónapja elkezdtek kibújni a fogai, és eddig még sohasem harapott annyira meg, hogy sebes legyen a mellem, pedig már 8 foga van. Elég mélyen a szájában van a mellbimbó? Mert talán az lehet a baj, hogy nem kapja be eléggé, és így könnyebben rá tud harapni.
Próbáld meg éjszaka a Dentinoxot az ínyére.

Manó,
Nagyon ügyi vagy, hogy a szomszéddal el tudod intéztetni a vasalnivalót. Micsoda ötlet!Kép

Sasha,
Én mindig hasra rakom le Lilit a földre, aztán forogjon kedvére, igaz õt még totál nem érdekli az ülés. A szobában nekünk is egy viszonylag vékony szõnyeg van, én arra már nem teszek semmit. Igaz van egy csomag habtapi is lent, de azt leginkább csak arra használja, hogy pillanatok alatt szétkapjaKép.

Kataa,
Igen, 6 hónapig áll el a fagyasztóban a tej, de csak akkor ha elég sterilen lett lefagyasztva. Szerintem ha fõzikhez használnád a tejcsit, akkor nem kell annyira nézni, hogy egyidõs legyen Alex korával. Szerintem ennek akkor van igazán jelentõsége, hogyha mondjuk naponta többször kapna nagyobb mennyiségben. Mondjuk úgy ahogy az Anyatejgyûjtõbõl kaptátok, ilyenkor tényleg fontos. Nekem is van fagyasztott tejcsim, és néha szoktam Lili fõzijébe tenni, õ simán megeszi, de ez a felolvasztott tej egyáltalán nem büdi, gyakorlatilag semmi illata nincsen.

Dió,
Elvileg csak egy beszélgetésre kell bemennem. A suli 3 éves. Vidékieket én is néztem, de azért ugye néha be kell menni a suliba, és vidékre semmi kép nem szerettem volna utazgatni. Még így is gázos lesz. Ez a suli sajnos nem ingyenes, de lehet, hogy van valami lehetõség kismamáknak, majd még érdeklõdök.

Kryss,
Gratulálok a tartózkodásihoz!

Beszti,
Ha mi kaptuk a táblát, akkor köszönjük!Kép

Pemeske,
Esetleg a foga? Próbáld ki, hogy bekened az ínyét Dentinoxal, hátha az segít neki. Egyébként Lilinek is volt december környékén egy jó másfél hónap, amikor visszaszokott az éjszakai evésre és ébredésre, aztán egyik napról a másikra leszokott róla. Állítólag van ilyen.
Hozzátáplálással kapcsolatban. Mi kb. 1 hónap után jutottunk el oda, hogy Lili megevett olyan 40 gr-ot. Addig csak pár kanál csúszott le, néha még annyi sem. Aztán szép lassan emelkedett a mennyiség 60-80 gr-ra, most pedig (3 hónap után) 100 gr-nál tartunk. Ha olyanja van megeszik 150 gr-ot is, de van, hogy csak 60-at. Szerintem ne erõltesd, csak annyit adj neki, amennyit kíván, nehogy megutálja az evést. Az elején Lili sem volt túl érdeklõdõ, inkább csak az ízek érdekelték, aztán mindig mókáztam vele, énekeltem nekiKép. Szerencsére most már nagyon szereti az ebédet, végig vigyorog alatta. Persze nem a játékról szól az egész, csak az elején próbáltam ezzel kicsit megszerettetni vele a kajcsizást.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Pemeske!

Én is szopi után adom, pontosabban nem közvetlen a szopi után, hanem kb. 1/2 órával utána. Elöször nem akart szinte semennyit sem enni, most már igy is elég szép adag lecsúszik. Gondolom, ahogy nö, nönek az igényei is, és ugy eszik egyre többet. Az elején még a fözéssel sem volt érdemes pepecselni, mert 1. nem ette meg (ez is tartott egy darabig) 2. csak nagyon keveset evett. Ugyhogy bébiételt kapott. Csak mostanában érdemes már neki fözni.
Az éjszakai felébredésre nem tudok mit mondani. Biztos, hogy fel kellene hozzá kelni? Nem aludna egy kis idö után vissza?
Nappal mennyit alszik?

Pocok!

Köszi az infót! És akkor ehhez a ruhácskához kell külön alátétet szabni? És azt miböl? Mert a felfektetési rajzon nincs, lesz elég anyag hozzá?

Sasha!

Amig nem tud ülni, addig én nem ültettem a földre. Az megterhelö a gerincének. Ha semmiképpen nem volt jó másképp, akkor már inkább a babaülése, vagy a babaüléshez hasonló pozicóba dönthetö etetöszéke.
Igaz, Nátán egész jól elvolt hason vagy háton is játékokkal.

Ilke!

Hát nálunk is már nagyon sok vasalatlan összejött, és nagyon jó érzés volt, amikor sikerült 0-ra redukálni a mennyiséget.KépKép El is határoztam, hogy inkább még aznap kivasalom, amikor leveszem a szárítóról, amikor csak lehet. Egy picit azért lejebb raktam a mércét, mert azt nem vasaltam ki, amit még egyszer biztos ki kéne (pl. a férjem ingeit).

Na megyek, pihenek egy kicsit, ha tudok. Valamivel sikerült nagyon kifárasztanom magam, igaz, reggel 6 óta talpon vagyok, és már túl vagyok többek közt a reggeli zsemlesütésen meg egy fürdöszobatakaritáson.
De nem tudom, mi lesz velem, mert este (pont a fürdetési és vacsiidöben) egyedül leszek, igy 8 elött nem tudok lepihenni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Bezsebeltük a rengeteg dícséretet és gratulát Máté babámmal, köszönjük, lányok! Sajna mára lett két Darth Vader-em, betaknyosdtak a fiúk. Pedig azt hittem, mi vagyunk a kivételek és megússzuk ezt a telet. Lázuk nincs, remélem hamar elmúlik, addig is futószalagszerûen orrszívózok. Képzeljétek, ovi-nézõben voltunk, igaz, hogy Krisztián még csak 2 múlt januárban, de most hó végén be kell iratnom, hogy jövõ januárban mehessen oviba. Bár szerintem még itthon fog maradni szeptemberig. Lehet, hogy ez kicsit offtopic, de olyan döbbenet, most született, és már mindjárt óvodás lesz. Nagyobb gyermekes anyukák, nálatok ez hogy volt? Van /Panda, Beszti/?

Brokkoli,
nagyon ügyes Zsófi, hogy már forgoldik! A tornáért hajrá!

Kryss,
akkor ez azt jelenti hogy kevesebbet kell rohangálnod papírokért? Állampolgárságit is akarsz? Írjál néha Aaronról is!

Sziasztok!

Mona&Máté
monamáté

Mona,
Én is gratula Máténak. Solymival sem lehet bírni pelenkázáskor, összevissza forog...

Brokkoli,
Hát bizony, töredelmesen bevallom, hogy soha nem vasalom a babaruhát... Még az anyukám sem akadt ki ezen, pedig õ is mindent kivasal, és nagyon rendes asszony. Szerintem egy rendesen kimosott ruha egy egészséges gyereknek bõrön keresztül nem okozhat problémát (max. allergiát, de azon a vasalás sem segít). Én inkább arra koncentrálok, hogy az, amit a szájába vesz, tiszta legyen...

Szilcsike,
Solymi is néha megharap, de szerencsére ritkán, véletlenül. Olyankor visítok egy jó nagyot (nem esik nehezemre), szigorúan ránézek, mondom, hogy "nem szabad harapni", és abba is hagyjuk a szopizást...

Solymi is ezerrel mászik már, és állni is akar. Olyan elven, mint a csík, már a nappaliban is felfedezte a papírkosarat... Ma elég hisztis volt, de remélem, csak a foga. Kezd nagyon anyás lenni, ha meglát, egybõl nyafogni kezd és nyújtogatja a kezét, hogy vegyem fel...
Próbálom leszoktatni az éjszakai cirkuszokról: ha sír, nem veszem fel (mert 5 perc múlva úgyis újra kezdi), hanem csak odamegyek, megsimogatom, egy kicsit beszélek hozzá (ha hátrafordult, visszafordítom), és visszafekszem. Meglepõen hamar abbahagyja a sírást és visszaalszik, de persze ezt többször meg kell csinálni egy éjszaka alatt.Remélem, egy pár nap (vagy hét) után rájön, hogy éjszaka nem érdemes erõlködni, és nem is ébred majd fel. Nekem eléggé fárasztó és idegesítõ ez a "nevelés", de talán meglesz az erdeménye.

Üdv:
Zita
parazita

Sziasztok
Lányok
nekünk isszonyu hétvégám volt kezdve a szombat estétöl-hétfö reggelig Kép résszletezve péntek este kihányta a tejalapu tápszert amit a dokinéni szerint azért kellet mert megyünk a vizsgálatra és csak akor tudják megálapitani ha tejet adunk neki hát nem jöt be Kép mert kihányta este és utána még megis fájdult a hasa töle és igy egész szombat este sirt és nem tudot elaludni petike csak éjel 2kor ugyhogy tejmentes tápit csináltam amit mostanába kap ,+megfázott igy még az orra is folyt Kép vasárnap reggel már a kajás cumisüveg látán sirva fakadt de ugyenez volt van az innivaloval söt lázas lett délelött a nagyinál mert átvitük de reggel mikor átvitük még nem volt lázas és nem hányt ezt is csak a nagyinál csinálta Kép viszont estére megint belázasodott igy kapot kupot de aludni azt nem akart csak sirt de se inni,se enni nem akart igy csak 2óra mulva sikerült ujbol elaltatni .Ma voltunk tej vizsgálaton de mivel beteg igy elhalsztoták meg elöbb székletvizsgálatot kértek mert bekell majd feküdnünk a kivizsgálásra és akor csinálják meg a tejalergia vizsgálatot meg még néhány egyébb vizsgálatot viszont ma is hányt 1x délután most meg idáig 2x mindanyiszor a kaját bármilyen kaját adok neki kihánya Kép igy már csak teát tudok neki adni adtam neki hányás eleni kupot de azt meg rögtön kifosta Kép voltunk dokinéninél most antibiotikumot irt fel me hányás eleni kupot de a hányás eleni kupot meg rögtön kifosa igy semmi hatása nincs és egyedül vagyok Kép mert a páromat éjszakásra teték a héten Kép most alszik petike .

Kataa
nem 9és fél kg petike hanem anyira szeretném felhizlalni .

Ilke
Lilinek boldog hófordulot

Pusz csics és Petike
csics

Sziasztok

Pocok, lányok
Õsszel is lesz cipõ vásár ott a Röppentyûbe. Ezt csak azért írom hogy ha esetleg akkorra is akarsz venni (én akartam), lesz még õszi kollekció. Az eladó nõci mondta. Mi is voltunk Zsanival, vettünk is nyárra jó kis szandikat a gyerkõcöknek. 3800,-/pár. És tök jók!!

Csics
Drukkolok hogy ne legyen semmi gáz Petivel. Jobbulást neki!!!

Forti

Kép
Kép
forti

Na, mar megint en....!

Anyuek elmentek a szallashelyükre. Igy mar tul kicsi a lakas ennyi embernek...

Rit,
Köszi, biztos jo lesz, csak rövid!Kép
Azert remelem en is, hogy Dodo csak csak megint megbaratkozik a vizzel, kar lenne.. De biztos csak idö kell neki. Persze, ha közben lemegy a tanfolyam, az nem nyerö. De talan akkor tudtok egy masik csoportba menni.

Brokkoli,
En mar sokszor hallottam, hogy vannak, akik erzekenyek a holdra, de ezt en nem tapasztaltam egyik gyerekemnel sem es magamnal sem.

Kataa,
itt nagyon sok helyen van H&MKép. En szivesen megyek a Shopping City Süd-be, ott a Spar felöli vegen erdemes bemenni a földszinten talalhato. DE pl. a Mariahilfer Strassen harom üzletük is van, közeptajt.
De majdnem minden nagyobb bevasarloutcaban van. Nem tudom merre fele fogsz Becsben vasarolni.

Pemeske,
ne strapald magad, ha Greta enni akar, majd fog. Rebecca jövö hetfön lesz 9 honapos, es meg mindig nem eszik többet,(altalaban kevesebbet, csak 3-4-5 kanalnyit gyakran) mint egy harmad bebieteles üveg. Persze van olyan gyerek, aki nagyon gyorsan nekikezd normalis adagokat enni, gyereke valogatja! Ne izgulj! Jo erzessel csinald, meggyözödessel, es menni fog. Elöbb vagy utobb.Kép
Egyebken en is kb. fel-egy oraval a cici utan adom neki a kajat(mint BesztiKép), mert van, hogy most is bukik meg.

Mona,
Kepzeld, en Aaront akkor kellett beirassam az oviba, amikor meg csak negy honapos terhes voltamKépKép. Illetve helyet foglalni kellett akkor. Azert ez is vad, nem? Rebeccat meg most, hogy jövö Januarban kezdhessen el jarni.
Aaron allati edes, de neha igazi ördögfioka is tud lenni.
Igen, ha az ittartozkodasim megvan, akkor most majd a gyerekek is a hatarozatlan idöre szolot kapjak meg, es azt kartya formaban, mint en is. A kartya 10 evig ervenyes, de maga az engedely hatarozatlan idöre szol.

Akkor mara eldugulok!
Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok!

Ma rémes napunk voltKép. Malacka fejreállt a motorjával, és beleállt egy kavics a homlokába. Egész délután kötözgettem, mert folyton átvérzett, pedig nem nagy a seb. De már szerencsére nem vérzik, csak egy ragtapasz van a fején, hogy ne menjen bele semmi a sebbe.

Kataa,
szerintem ha fõzibe lesz a tej, akkor elfogadhatsz bármilyen korút. Meg szerintem az azonos korú tejnek csak az egész piciknél van jelentõsége, de ebben nem vagyok biztos, a szopistopicban biztosan jobban tudják a lányok.
És milyen autód lesz? Azt már tudjuk, hogy szép színûKépKépKép.

Panda,
mi nagy bulátafogyasztók vagyunkKép, Malacka imádja. Extrudált puffasztott búza.

Brokkoli,
nekem Malacka érzékeny a teliholdra, sajnos még most is. Azzal javult egy kicsit a helyzet, hogy leengedjük a redõnyt is ilyenkor, hogy legalább a fény ne zavarja, de azért így sem az igazi.

Pocok,
szandálok is vannak már ilyenkor? Abból betáraznék holnap néhányat, mert Malacka a motorozással nagyon hamar kivégzi a cipõket, szandálokat, és hát tényleg nem mindegy, hogy 10e vagy 3e ugrik ilyenkor.
Patakparton szoktatok sétálni? Már olyan rég voltam arra, pedig Malackának biztos nagyon tetszeneKép, úgyhogy lehet, hogy holnap megnézem délután.

na pusz mindenkinek, megyek vasalniKép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Csics!
Sok gyogyKépKépKépKép-ot küldök Petinek. Es ha tusz, pihenj Te is, mert egy ilyen beteg babo apolasa nagyon faraszto!KépKép
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Csics,
most látom, hogy beteg PetikeKép. Sok-sok gyógypuszi megy neki!!!!
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Csics:Petikének jobbulást kívánunk.
Picus és az 5 hónapos Andika.
Picus

Sziasztok!

Nem volt tegnap olyan nagy termés, lehet, hogy jó az idö?KépKép
Ahhoz képest, hogy eltelt egy éjszaka, még mindig nagyon fáradt vagyok. Bár lehet, hogy ebbe Nátán is belesegit, mert éjszaka kelni kellett hozzá, aztán emg én aludtam bele a szopiba (még jó, hogy nem esett le az ágyról, mert épp az ágy külsö oldalán volt soros a szopi, és ugy aludtam el).
Aztán amikor apja felkelt, ö is felébredt (mert persze ezek után nem tudtam visszavinni az ágyába, köztünk aludt), és a hajamat huzogatta.Kép

Megyek, csinálok valami tevékenyet. Bár a tegnapi ügyességem eredményeképpen egész jó a helyzet, lehet hogy ma pihenek is?Kép

Zulu!

Remélem hamar meggyógyul!Kép

Mona!

Én még nem irtattam Benit oviba, majd most. Azért nem, mert nem akartam beadni, mert tavaly májusban volt 3 éves, szeptembertöl kezdhetett volna, de mivel Nátán júliusban született, tudtam, hogy én nem fogok tudni érte menni kicsi gyerekkel minden nap. Ráadásul nem is találtam olyan ovit, ahová szivesen adnám. Azóta találtam még egyet, ami helyileg jónak tünik (bár azért ez sem 5 perc), csak a légkörröl kell még érdeklödnöm.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

SziasztokKép

Tettem fel Gergõrõl új képet a profilomba. Aztán összeszedem magam, és csinálok albumot is róla, de az még odébb lesz.

CsicsKép

Jobbulást PetikénekKép

Üdv
Tüni és Gergõ
tüni

Jó reggelt!

Zita!
Írtad, hogy próbálod leszoktatni Solymit az éjszakai ébredésekrõl. És elõtte adtál neki szopit? Azért kérdezem, mert Peti is kel még minimum kétszer, és semmivel nem tudom visszaaltatni, csak szopival. Viszont lassan én is szeretném leszoktatni az éjszakai kelésekrõl. Csak nem tudom, hogy csináljam. Ha kiveszem, megpróbálom ringatni, akkor kényelmetlen neki, fészkelõdik, nézelõdik, esze ágában sincs visszaaludni. Ha megpróbálom visszatenni, sírni kezd. Ha csak megsimogatom a buksiját, nemhogy megnyugodna, hanem annál jobban sír. A vége mindig az, hogy cicit adok neki, van, hogy eszik mindkettõbõl, van, hogy szív egy párat az egyikbõl, és már alszik is tovább.

Vagy szerintetek, lányok, kinövi egyszer, hagyjam?

Csics!
Jobbulást Petikének, neked pedig kitartás!

Én is vettem bulátát, Petinek nagyon tetszik!

Tegnap megismerkedtünk egy Petivel egykorú kisfiúval, ugyanolyan kocsija volt, mint Petinek. Hát, ahogy ezek dumáltak egymással! Annyira aranyosak voltak! Délután meg Peti azzal szórakozott, hogy lerugdosa a cipõit séta közben. Úgy hozták utánunk az emberek. Tiszta ciki volt!

Jobbulást minden betegeskedõnek!

Dió és Peti
szabotimi

Sziasztok!

Diorol jut szembe!
Rebire azert en meg akartam egy vekony sapit, vagy kendöt adni, mert azert fujt egy kicsit a szel. Es hat Rebi sorra egyszer az egyiket masszor a masikat cibalta le a kobakjarol! Ugyhogy Rebek ugy kepzelte, hogy fejfedö nelkül megyünk setalni. Ugy is lett.Kép
Szep napot nektek!
Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

sziasztok!

Csics!

Remélem hamar meggyógyul Petike. Ez a tejvizsgálat olyan komoly hogy be kell vele feküdni?

Ilke!

A szomszéd egy idõs néni, és másoknak is vasal, így jött az ötlet. Miután amikor megszületett Emma anyukám minden este órák hosszat vasalt. A néni meg örült neki, jó nyugdíj kiegészítés. És nagyon szépen vasal, nagy gyakorlata van.Kép

Zulu!

Malackának is gyógyulást! Hú, én is pont ettõl az eleven idõszaktól félek.Kép

Pemeske!

Hát ötletem az nincs az éjjeli felkelésre, de nem irigyellek. Én már attól kiakadtam ma reggel hogy Emma 6-kor felébredt a szokásos 1/2 8 helyett. Én azt még éjszakának veszem, és csak teát szoktam neki ilyenkor adni, aztán hagyom hogy hagy nyûglödjön egy kicsit, mert tudom hogy még õ is álmos. Sose veszem ki ilyenkor az ágyából, és nem is beszélek hozzá csak halkan, hogy tessék szépen aludni, vagy ilyesmi. Vissza is szokott aludni, ma is fél óra nyûglõdés után 1/2 9-ig aludt. Általában hetente olyan 2x van ilyen hogy valamikor felébred az éjszaka folyamán. Éjjel csak akkor kap enni, ha valami miatt (pl túl álmos volt és nem ette meg az utolsó adag tápot rendesen) éhes lehet, ha megette az adagját a nap folyamán akkor éjjel nincs evés, így is hízikKép

Tényleg, hízás: Képzeljétek az utólsó hónapban 40 dkg-ot hízott Emma összesen 1 hónap alatt, most meg hogy cseréltünk Ha 1-es tápról Ha2-es tápra 1 hét alatt hízott 20 dkg-ot. Most 7900 gr, igaz nem éhgyomorra, hanem tele pocakkal, fürdés elõtt, de máskor is akkor mérjük, így összehasonlításra jó. Most nem tudom örüljek vagy ne, hogy ennyiket hízik. Nem kövér még mondjuk, cssak olyan husis.Kép

Manó+Emma

KépKép
manó

Sziasztok

Rit
A dokinenink szabin van a heten ,en is akartam tapot iratni erre mondta khogy a heylettes nem tud.Na megint elovettem a nemtul kedves anyukathogyhonnan kene nekem azt tudnom hogymikor van szbin a dokineni.Es ebbo latapszerbol egy dobos 4 napra eleg,igy is egyfolytaban receptert jarok mert egyszerre csak 2*2 ir fel.Szoval a vegen azert meglesz a recept,megerte a kicsi kiakadas : )))

Szemeske
Reszvet a kelesek miatt.En is csak a fogra tudok gondolni vagy hogy egyszer vaalmitol megremult es most fel ejszakankent.
Nekunk onnyen ment a hozzataplalas egy hetutan mar ette a komolyabb menyyisegeket is a,most 170 grammokat eszik.

Nyuszi
Herbariato al gyerekteat.Jo illata van es izlik neki szerencsere.
A kocsi egy Corsa lesz ha minden jol megy : )Mar alig varom,persze azert tartok toe mert utoljara akkor vezettem amikor Alex 6 hetes volt,na az pont 21 hete volt : ))

Ilke
Koszi a tanacsot akkor kiprobalom holnap hogy egyaltalan megeszi-e igy.

Forti
Jo hogy osszel is lesz mert tobbunknek akkor kell majd az elos cipello : ))Nem tudod veletlenul a nyitvatartast??/

Csics
Jobbulast Petikenek!!!!!

Kryss
Koszi!!!

Zulu
Neked is a tejes infot.Malacka fejenek emg gyogyulast!!!

MAno
Nekem is az utolso 2 honapban 40 dkg-t hizott Alex,de mi meg az 1-et esszuk,majd jovo heten viszem merni kivancsi vagyok a kanalas kajcsik mit dolbnak a latba.
Hat lehet hogy Emmanak most evos korszaka van.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Én úgy látom a kanalas kajcsik semmit sem hízlalnak! Emma már elég rég 1 vésre kanalasat eszik (3/4-1 üveg bébiétel), és úgyhízott 40 dkg-ot. Nálunk ez a HA2-es dobott sokat. De pl a NAN2-est nem szereti, abból alig eszik. Hozzászokott a HA ízhez szerintem. De nem is baj, mert az még olcsóbb is. Egyébként nekünk simán felír a doktornõ 3 dobozzal egyszerre, épp tegnap váltottam ki. És ha csak a helyettese van, akkor felhívom mobilon és beszól hogy írják ki.Kép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok

Úgy látszik végre itt a tavasz!Kép

Zulu

Gyors gyógyulást Malacka buksijának!Kép

Pemeske

Emília is felkelt éjszakánként 6 hónapos korától egész mostanáig. Mostanában kezdi megint átaludni az éjszakát. A védõnõ azt mondta tegnap, hogy ez egyáltalán nem kóros, ki fogja nõni.

Zita

Én sem vasalom a babaruhákat.Kép És általában nem vasalok sokat, szerintem az egész ki-ki ízlése szerint van ,nem? Nagyon ügyes Solymi hogy már ennyit mozog!Kép

Csics

Mielõbbi jobbulást Petikének!Kép

Panda

Ezt a bulátát mikortól lehet adni? Szívesen kipróbálnánk, Emília még nem kapott rágcsikat, mert még csak 3 foga van, de gondolkodom rajta, hogy adjak neki valami párolt zöldségbõl darabkákat, hadd szokja.

Képzeljétek Emília le tud egyedül ülni állásból! Szép lassan kapaszkodva persze. Tök meglepõdtem. Néha meg elõre, térdre ereszkedik.Kép

Na megyek öltözni, mert megyünk tanácsadásra

pusza
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kataa
Bp: XIII. Röppentyû u. 48.
H-P: 7.30-14.30

Forti

Kép
Kép
forti

Hali Lányok!

Képzeljétek, a mai reggel már a második volt, hogy Dani alig szopizott, eltol magától, próbáltam ismét kínálni, egy kicsit visszacuppant, de amit csinált, az nem nevezhetõ evésnek, elkezd fészkelõdni, dumálni, nézelõdni, szemmel láthatóan mehetnékje van. Lehet kezd leszokni a reggeli szopiról, pedig én azt úgy szeretem, de hát ha õ akarja, akkor ez van. Így hát együtt reggeliztunk, gyümölcsjoghurtot, , roszkenyérkével, aminek a felét be is nyomta, és olyan élvezettel ette, hogy még! Viszont nem hagyja, hogy én adjak kis falatokat, hanem õ akarja megfogni és maga enni Kép A kenyérkénél még oks, ,de amikor a fõzinél akarja csinálni, azt nem annyira komálom. Ti ilyenkor mit szoktatok csinálni? Hagyjátok?
Persze éjjel 2x kel, szopizik és alszik tovább, lehet ezért nem kell neki a reggeli cici. Most kb. 1 órája alszik már, azt persze cicin Kép

Nyuszi
Írtam mailt!
Emília nagyon kis ügyi! A térdre ereszekés már nálunk is megy egy ideje, de az ülésre még nem jött rá Dani, bár már szerintem csak hajszál választja el tõle, hogy sikerüljön.

Csics
Jobbulást Petikének, és ne aggódj, minden rednben lesz! Kitartás és türelem!

zulu
Még szerencse, hogy így jártatok a kismotorral! Jubbulást Malackának! A kozmetikusom 2 éves kisfia is fejreállt, csak õ szájjal a betonba, és a felsõ fogai felcsúsztak az ínyébe, 2 majdnem kitört. A szerencséjük az volt, hogy egybõl be az ügyeletes fogászatra és ott úgy látták el a tejfogakat, mintha maradandó fogak lettek volna, így 2 hét alatt rendbe is jött, megmaradtak a fogacskák és az ínybõl is visszajött, ami felcsúszott. Viszont így leszokott a cumiról is, mert azt ugye nem szabadott. Szegénykémnek 2 hétig gipszsínben volt a kis ínye.
Úgyhogy vigyázni a kismotorokkal. Én tuti vmi stabil 4 kerekû járgányt veszek, mert ezek után rossz nézni, amikor száguldoznak a kismotorral a picik, vagy kap bukósisakot, vagy mit tudom én!

sasha
szerintem se ültesd, ebbõl is látszik, hogy mindig eldõl, hogy még gyenge hozzá. Felesleges terhelni a gerincét. Dani is már lassan 10 hónapos lesz és még nem tud egyedül felülni, én meg nem ültetem. Inkább fektesd hason vagy háton, majd rájön Gáborka a nyitjára, hogyan kell onnan elmozdulni!
Tudom fársztó, amikor szárazon úszik a levegõben és kínlódik, nekünk is volt ilyen idõszak, de pár hétnél nem tart tovább. Próbáld csalogatni vmi kedvenc játékával, hátha arra rámozdul. Nálunk ez bevált! Sok sikert és kitartást!

puszi, este még benézek!

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Új kép van a profilomban!
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa
mire elolvastam, hogy nincs dokinéni, már vissza is jöttünk Kép már reggel negyed 9kor ott voltunk - mi a késõiek, de ma valahogy így alakult. Nekünk minden további nélkül felírtak tápit, nem mondták, hogy nem lehet - volt helyettes doki. De amúgy én örültem, hogy nincs - mondtam is, hog köszi, nem akarom, hogy megnézzék, csak ezért + mérésre jöttünk. 7100g, 03.25 óta 320g-ot hízott, ja és szerintük 63,5cm. ez nekem nem stimmel, de mindegy.
Majdnem beugrottunk hozzátok - csak nem akartam zavarni. Így a bolt elõtt dekkoltunk fél órát, mert az csak 9kor nyitott - viszont vettünk végre csirkehálót a gang ajtóra - így nyugodtan kiengedhetem a cicát, nem fog elcsatangolniKép

csics
jobbulást Petikének!!!!

Megyek Dodot altatni - utána meg kipihenni magam. Úgy megtépte a hajamat, hogy még most is fáj... nektek is hajmániás a gyereketek?? már egyfolytában összefogott hajjal járok, de ha egyetlen szál is kicsúszik, meglátja és rárabol.,én meg már elõre félek a következõ alkalomtól. A hajam gyerekközeli része már törni is elkezdett a sok strapálástól..ha így haladunk inkább kopaszra nyírom magam!
Ja Dodesz megtanult köpködni - nem tudom honnan szedte, de ez megy naphosszat - én meg szorgalmasan törlöm a fejét, már-már úgy érzem magam mint valami mûtõs assziszens - mindíg törléssel szaladgálokKép

pusszancs
Rit és Dodo

rit

anemona7

Sziasztok!

Csak gyorsan egy ici-picit írok, mert megyünk ki. Mostanában állandóan kint vagyunk, ezért nincs idõm semmire.

Nyuszi!
Szerintem (Kismama-táblázatKép) 7 hónapos kortól lehet búzás dolgokat adni, úgyhogy bulátát is nyilván lehet, mivel (mint kidreültKép) ez is abból van. Szóval Emília már kaphat, õ bõven benne van már a korbanKép.

Mona!
Én most erõsen gondolkodom az ovin, de csak azért, mert Noémi már 1,5 éves kora óta azzal nyúz, hogy óvodába akar járni. Itt holnap van a beíratás határideje, még alszom rá egyet, aztán meglátom. Többet nem is tudnék rá aludniKép, mert kifutok az idõbõl. De csak fél napra adnám be, úgyis itthon vagyok Ádival.

Zulu!
Remélem, Malackád hamar túllesz a megrázkódtatáson. Van egy ismerõs kisfiú, õ mindig kék-zöld tetõtõl talpig, sokszor horror ahogy kinéz, kész csoda, hogy eddig semmi komoly baja nem lett. Esett már le tornácról, biciklirõl, fejelt le kádat, asztalt meg ki tudja még mit. Szerencse, hogy a kiskölykök ilyen jól vannak összerakva, sokmindent kibírnakKépKép.

Csics!
Petikének is jobbulást!

Pemeske!
Részvétem az éjszakáid miatt. Tényleg átérzem a helyzetedet, Ádám is sokszor (6-8x) ébred éjjelenteKép. Azt hiszem, mégegyszer megpróbálom az altatós bulit, ha sikerül akkor jó, ha nem, akkor meg várok még 1-2 évet és õ is kinövi mint Noémi.

Most tényleg megyek, mert nem is keveset írtam, a gyerekek meg már tûkön ülnek.

Panda

panda
Halásztelek

Pocok!

Köszi!KépKép
Nem tudom, mit jelent a jó varrógép, nekem van egy házi használatra, Brother márkájú. Ahhoz, amit én varrogatok, eddig egész jó volt. Csak az idö hiányzik. Meg hát az, hogy megtanuljak varrni rendesen. Próbáltam hozzá könyvet keresni, de nem jártam sikerrel.
Ugyhogy most autodidakta módon csinálom. Egy függöny megvarrása már nem gond, de azért ez más. Ráadásul mindig megijesztenek azzalKépKépKép, hogy többpöttyös nehézségünek irják.
Hát legyen olyan gazdag, hogy a görkori mellé még beleférjen!KépKép

Gumicukor!

Nálunk is volt egy olyan idö, amikor reggel nem akart enni.
Persze, emrt éjjel behamizott. Meg volt napközben is ilyen (érdekes a világ!Kép), akkor meg éjjel pótolta.
Mindig meglepödök, hogy te miket nem adsz Daninak!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok
Lányok
köszönjük a gyogypuszikat és mosolyokat remélem használnak majd az orrfolyás elmuloban láz sem volt ma még csak höemelkedés viszont továbra is higadt kakil Kép és ha 30-40ml nél töbet adunk kihánya a tápit de még az almalevet is Kép csak a tea marad bene de azt se nagyon akar inni és továbra is könyörögni kell hogy igyon mert különben korház lesz a vége .

Mano
igen mert vért is vesznek de ez nem egy egyszerö vérvétel lesz hanem elöte valami spec italt kell majd innia petikének aztán még lesz egy kilégzéses teszt meg még pár vizsgálat de igy legalább kiderül hogy van e tejérzékenysége .

Képzejétek most hogy 3foga van petikének tudja már csikorgatni is amitöl a hideg kiráz .

Kryss
hát csak éjel alszok ha tudok vagy ha most éjszakás párom hazajön .

Pusz Csics és petike
csics

Sziasztok

Voltunk tanácsadáson és kit találunk ott, hát a Zsanit!Kép Nem is tudtam hogy ott dolgozik, a mi rendelõnkben.Látszik milyen sokszor voltunk eddig.
Sajna Emília csak kemény 370g-t hízott két hónap alatt.Kép Most 7490g.
Úgyhogy doktornéni elküldött minket vizelet vizsgálatra, hogy nincs-e valami lappangó fertõzés. Meg felírt Sinlac tápot, mert nem akarnak múlni az ekcémás foltok és azzal riogat, hogy lehet, hogy tejérzékeny. Úgyhogy a tejbedarapéppel is leállunk egy idõre.

Gumicukor

Mél ment.Kép

Kismotor

Egy ismerõs anyuka 15 hónapos manója is vágódott egyszer, felrepedt a szája, ömlött a vér, de szerencsére nagyobb baj nem lett. Az anyuka mesélte, hogy a lakásban mûanyag autón gyakjorolt elõtte a gyerek. Az pedig elég stabol. Elõre félek, pedig én is szeretnék neki venni egy ilyen kis járgányt.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?