Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Megint Kilimanné, Bernát mostmár fosik és hány is :( Egy olyan szobába kerültünk, ahol előzőleg egy hányásos-fosásos ikerpár lakott.
Hát így sikerült fertőtleníteni a szobát. Én már nem tudok erre mit mondani, felháborít, és ha ma du. bemegyek a kórházba, tuti, hogy az orvosok fejét leszedem.

Ditke,

Igen, valóban nem volt felvéve az osztályra Ambrus, és emiatt nem kapja ott meg a szurit, nekem a dokinő stílusa nem tetszett, ahogyan közölte, hogy mit képzelek én, a másik gyereket ők ugyan be nem oltják.

Detti

KépKép
kiliman

Kilimanne/Detti :)

Nagyon sajnalom ami Bernattal tortent. Remelem ezutan mar semmi rossz nem tortenik es gyorsan gyogyul! A doki stilusahoz no comment... :twisted: :twisted: :twisted:

Kateduo :)es Huga :)

Remelem Gergonek mara mar szinte semmi baja es ot nem erik Bernathoz hasonlo kalandok... :roll:

Gyogyuljon mindenki gyorsan!

Cat :)

Ti hogy vagytok?

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Detti :)
Felháborító ami Bernáttal történt! :evil: :twisted: Egyszerüen nem hiszem el, hogy ez megy ma az eü-ben! A fertözö betegeknek nem a László kh-ban kellene lennie?
Na ezért pártolom én a magánbiztosítós eü-t, hogy aki rendesen fizet az kapjon elkülönítést és jobb ellátást, akik meg nem fizetnek azok maradjanak együtt és külön kezeljék öket.

Kateduo Huga vagy Kata maga :)
Remélem Gergö már jobban van! Úgy látom rájár a rúd most a kis topiklakókra. :(

Gyöngyi :)
Köszi jobban vagyunk, de ma még höemelkedése volt Samnek. Kiderült, hogy nem a torka a ludas, mert mindig panaszkodott, hogy fáj a hasa, és tegnap elkezdett fosni is. Valami a gyomrára ment, vagy rosszat ehetett, de elkezdtem neki a Normafloret adni és jobban van, már eszik is.

Meme :)
Reggel Samura fordítva adtam a pólót, erre megszólalt, hogy: Te Anya mit csinálsz? Ezt nem hiszem el. :lol: :lol: :wink:

Tegnap meg Anyukám volt vele, és kiöntötte a vizet, erre mondta neki Anyukám, hogy ez jó nagy butaság volt. Mire Samu: "Az a buta aki mondja Mama!" :lol: :lol:

Fetrengünk a dumáján. :D

Cat
Kép
cateye

Remelem ebbol gyorsan kigyogyul! Te jol vagy? Irtad hogy neked is fajt a torkod...
Koszi a bilizos velemenyt is, en se akarom eroltetni. Tegnap egesz nap pelus volt a csajokon, Reka szolt tobbnyire a pisinel es a kakinal is. Emenel minden egyes alkalommal lehetett tudni, ha tortenik valami - bar ha rakerdeztunk akkor tagadta, a kakinal pedig szolt is. :D

Rita :)

Milyen agyat vettetek? Nalunk is aktualis lesz a kerdes szeptemberben. Volt maszkalas este?
En sutottem a talira brownies-t, esetleg arra gondoltal?

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Elkészült a terasz festése első soron. Állítólag a második nem lesz ilyen nehéz.
Lacikám nem volt hajlandó festőkre várni, és neki állt. Nővérem ( ezen a héten még itt vannak nálunk ) imád festeni, így azonnal ő is festeni kezdett. Hát gondoltam én sem maradhatok ki... :oops:
Még szerencse, hogy tesóm fiai lekötik az ikreket.

Gyönygyi!

A szobatisztaság témánál, teljesen egyetértek azzal, hogy nem szabad erőltetni, mert annál rosszabb. De, nem is teszed. Viszont azt kérdezném, hogy a csajok mit akarnak???
Mert nálunk mikor Zsófi elkezdte ( ő megértett rá ), Zsombi nem akart pelust. ( ő abszolút éretlen volt ). Tiszteletben tartva kérését, 1 hónap után értük el, hogy biztonsággal jelzett.
Ez ennyi idősen volt, mint most a te lányaid.
Tehát, azt szeretném javasolni ezzel, ha van kedvük, még akkor is jobb bugyikát adni, ha baleset történik.
Ja, és nagyon résen kellett lennem Zsombinál, nem volt könnyű.

Kiliman család!

Borzasztó, ami történt veletek, de ez van ma Magyarországon!Sajnos, semmit nem tehetünk, sőt én Detti azt javaslom, hogy a véleményedet is burkold, mert a körülményekről ők nem tehetnek!
Viszont, amit Ditke is írt, a kommunikáció nem rendes átadása nagy hiba volt!!!! Nagyon sok múlik rajta.
Remélem már jobban vagytok.

Cat!

Samu. :lol: :lol: :lol:
Elmesélem Kristófnak, ha hazajön.
Már akartam írni, hogy Kristóf szerint Samu pont olyan kissrác, mint ő volt. Van benne valami.
Nem vírus ez a hasmenés? De, végül is az a lényeg, hogy jobban van!

Kata!

Nálatok? Remélem már ti is otthon vagytok!

Szép napot mindenkinek, pusza:

Meme
szinta

Baba!

Nagyon sok boldog névnapot kívánunk Annának és Neked!!![i]

Meme
szinta

Sziasztok!

Hű,mennyi borzalom!

Kiliman,Detti!
Elég rémisztően hangzik ez az egész!Remélem,hamarosan újra otthon lesz a család!Jobbulást Bernátnak és kitartást nektek!
Valahogy mindig fenntartásom volt a HP-lal szemben,pedig mi is oda tartoznánk!Eddig szerencsére sikerült elkerülnünk!

Cat!
Jobbulást nektek is!Jók ezek a Samu-dumák! :lol:
Neked hogy tűrik a munkatársaid a betegszabikat?

Katáról valami hír?Katahúg sehol?

Lányok!
Szorítsatok nekünk is egy picit!!!
Apukámnál olyan jól sikerült a kemoterápia,hogy újra műthető lett!Így pikk-pakk kés alá került.Ma műtik, 1/2 8 óta a műtőben van.Úgy néz ki,hogy el tudják távolítani a tumor maradványait a vastagbélből illetve a patkóbelet és a hasnyálmirigyet is kiveszik.Legalábbis a doki kb. ezt gondolta a műtét előtt.Aztán majd,ha felnyitotta,meglátja,hogy mi a helyzet.
Tudtuk,hogy nagy műtét lesz,mert a doki olyan 5órásra saccolta.De azért már kicsit izgulok!Jó lenne már azt hallani,hogy túl van rájta,kint van az örzőben.

Mindenkinek szép napot!Betegeknek még egyszer jobbulás!
Edit

Kép

Kép
edit73

Ditke :)

Sztem az, hogy a gyógyszerrendelést dokumentálni kell, illetve, hogy jelenteni kell az ÁNTSZ-nek nem jó kifogás. Akkor dokumentálják és jelentsék!!! Jelentsék, hogy az osztályra felvett kisfiú és az őt látogató hozzátartozók veszélyeztetettek, akik mellesleg teljesen legálisan tartózkodtak a kórházban!!! Vagy írják ki, hogy fertőző osztály és mindenki kétszer meggondolja, hogy bevigye-e a testvéreket, vagy akár a gyereket egyáltalán. És nem mellesleg mi van azokkal a gyerekekkel és hozzátartozóikkal, aki az elmúlt két hétben együtt voltak vele??? Ez sem a kórház dolga, hiszem már elhagyták a kórházat és akkor (látszólag) semmi bajuk nem volt??!!! Ezt nem lehet a háziorvoshoz visszapasszolni!! Azok az emberek azt sem tudják, hogy esetleg baj van!!!

Jó fej a gyerek, dehát mindent tőlünk tanulnak!! Sajnos az én gyerekeim szókincsébe valszeg kitörölhetetlenül beépült a "bassus", pedig igyekeztem visszafogni magam. :oops:
Nekem az hiányzott a talin a legjobban, hogy a többi gyerkőcöt halljam, lássam. Valahogy annyira nem volt idő megfigyelni, hogy tényleg milyen dumájuk van, meg ilyenek. De ezek biztos csak kevés emberrel működnek, meg ha nem akarjuk még a szülőket is megismerni.

off:
Az én véleményemet ismered, és nem is akarlak győzködni, mert a te szempontodból tökéletesen igazad van. De még a múltkor találtam egy nagyon találó és amennyire módomban állt ellenőrizni helytálló adatokat felsorakoztató irományt. Itt a link, ha érdekel:

http://biloba.hu/ime/2006_V_5/22-27.pdf

on:
Jaj, az én gyerekeim meg egymást pelenkázzák állandóan pár napja. De csak odáig, hogy pelus le, törlés, kence (fiktív) és aztán megállnak és csere. Végül alig lehet őket rábeszélni, hogy mostmár vegyünk pelust, és kb. fél óra múlva újra pucérak. Ha legalább haladnánk a szobatisztaság felé, nem zavarna annyira, de egyelőre még csak a sztriptíz megy.

Lilla :)
Jövő héten otthon vagytok? Nincs kedved talizni?
Férj szerint jövő hétvégére kitakarítanak az építkezésnél, utána már messzebb leszünk, bár lehet, hogy időben nem sokkal.

Szép napot nektek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Reméltem, hogy jobb híreket olvasok, de úgy látom Bernát nincs jobban, sőt :(
Azért remélem mielőbb túl lesztek rajta és jöhettek haza. Műteni akkor nem kell? A hányás.fosás miatt nem engedik haza? Szerintem otthon még jobb helye lenne... :?
Az eü-ről meg jobb nem beszélni, lesz ez még rosszabb is :cry:

Annának és Babának sok boldog névnapot kívánunk!

Cat!

Jók ezek a dumák, nlunk is egyre jobbakat mondanak.
Pl. nyaráskor valaki kint szárította a bikinijét az erkélyen: "Anya, valakinek ott a cicije"
Vagy valamelyik nap az apjuk rácsapott a fenekemre (no nem verekszik, csak amúgy szeretetből :oops: ) mire Csenge: "Apa, Te nagyon huncut vagy !"
Ezt azóta is mondogatja :lol:

A kis betegeskedőknek jobbulást!

Ditke
ditke62

Brigi!

Egyszere írtunk így most válasz Neked:
Ez a dokumentálás nem ilyen egyszerű. Kb. olyan, mintha bemész az OTP-be ügyet intézni, és megkéred az ügyintézőt, hogy segítsen már kitölteni az ERSTE bankos hiteligénylő űrlapot.. Nyilván tud segíteni, hiszen előbb eligazodik rajta mint Te, de nem fog, mert még hoasszú a sor mögötted és nem az ő dolga. De ha emberileg úgy gondolja és segít, akkor sem tudja jelenteni az ERSTE felé, hogy hitelt igényeltél, mert semmi köze hozzájuk. Így van ez az eü-ben is, a gyerekkórházas orvosnak semmi köze ahhopz a gyerekhez aki látogat, annyi a kötelessége, hogy tájékoztassa a családot, hogy van ilyen megbetegedési veszély, a többi a család dolga. A felnőttek menjenek a háziorvosukhoz, a gyerekek pedig a gyerek háziorvoshoz, nem intézheti el, a kórház terhére nem rendelhet anyagot, hiábna fizetnéd ki, a bankban sem mondhatod, hogy Te majd törlesztesz ide, majd utalják át amásik banknak. Teljesen függetlenek egymástól. A Herpás gyerek szüleit és a vele egy kórteremben tartózkodók szüleit is értesítik, az az ő dolguk, hogy továbbadják.
Nem írhatja ki, hogy fertőző osztály, ha nem az, egyébként a legtöbb kórházban gyereket nem is lehet bevinni látogati, 14 év alatti ki is szokott írva lenni, csak nem foglalkoznak vele. És ha a gyerek nem épp a HepA-ja miatt votl bent attól még lehet neki. A belgyógyászatokon, sebészeteken is van bőven Hepatitises, AIDS-es, tbc-s, csak ezt nem írják ki, ha a vérnyomásást kell beállítani akkor nem feküdhet a fertőzőn. Ez van. A betegnek meg joga van a titoktartáshoz, az AIDS mondjuk nem terjed a kilinccsel vagy wc-vel, így nem mondhatjuk meg. Csak azokat a betegeket különítjük el akinél széklettel fertőző vagy cseppfertőzéssel fertőző dolog van, mert azt elkaphatják a többiek. De akkor sem írhatjuk ki az osztályra, hogy ilyen betegünk van, csak annyit lehet, hogy miután megtudtuk hogy ilyen van (Mondjuk bejön hasfájással, elküldjük a székletet tenyésztésre, néhány nap mire megjön az eredmény, akkor kiderül hogy mondjuk Salmonella. Akkor tudjuk átpasszolni a fertőzőnek, ha megvan a papír, amivel bizonyítom, hogy fertőző baja van. Addig ott fekszik, egy szobában x emberrel. Ha pozitív lett a lelete, akkor azokat akikkel érintkezhetett (egy wc-t használt) leszűrjük, felhomályosítjuk, de a többi kórterem betegeinek nem kürtöljük világgá. Ha hazamentek esetleg akkor értesítjük a háziorvosukat, hogy ha ezek a betegek ilyen panasszal jönnének hozzá, akkor erre gondoljon)
Sajnos a betegjogok kétoldalúak...
Remélem érthető voltam :)
Ditke
ditke62

Értem én, csak sztem elég felháborító, hogy ahol megfertőznek engem meg a gyerekemet, ott annyi dolguk legyen összesen, hogy közlik ezt. Még csak annyit sem tesznek hozzá, hogy bocs.
Ha valaki elmegy a házam előtt és eltöri a lábát, mert nem takarítottam el a havat, akkor engem felelősség terhel és megbüntetnek. Ha a kórházban netán gyógyíthatatlan betegséget kapok el, akkor senki nem felelős, senki nem tehet róla és senkit nem is érdekel rajtam kívül. Tudod ez a baj!!
Nem tehetsz róla, ahogy valószínűleg az az orvos sem, aki a hírt vitte, de ha ez olyan gyakori jelenség, akkor nem három hét múlva kell kérni a vizsgálatot, lehetne figyelmeztetni a szülőket, stb. Bizonyára Ditta sem adta volna vissza a kissrác cumiját tucatszor, ha egyáltalán felmerül ez a lehetőség.
Azért biztos nem csak a betegeknek vannak jogaik, hanem az egészségeseknek is.
És nem tudom mit szólnál, ha a másik csoport óvónője nem kapná el a gyerekedet mielőtt kirohan az útra mondván, hogy nem az ő dolga.
A példák mindig sántítanak, ez is, és különben is értem, hogy mit akarsz mondani, csak valahogy nehezemre esik belenyugodni, hogy nem csak a gyakorlat sz@r úgy, ahogy van, hanem már az elmélet is rossz.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Köszönjük szépen a névnapi üdvözléseket! :)

Detti,
nagyon remélem, hogy Bernátnak múlóban az összes nyavajája, felháborító ez az egész, de a legrosszabb talán tényleg az, hogy az ember tehetetlenül áll egy ilyen helyzetben, és sokkal többet nem tud tenni, minthogy max. leüvölti valakinek a fejét, amivel aztán persze senki nem jut előrébb a megoldáshoz, és minden ugyanúgy megy tovább... :cry: :cry:

Kata,
nálatok mi a helyzet?

Cat,
Samu dumáján tényleg be lehet halni!! :lol: :lol:

Kép
baba888

Húha....

Bernátnak mihamarabbi jobbulást!!!! Remélem most már hamar vége lesz ennek a rémálomnak és hogy legalább Ambrus nem kapott el semmit.

Baba és Anna

Boldog névnapot nektek!

Brigi

Talizhatunk jövő héten. Hogy gondolod? Melyik nap és mikor?

Cat

Nem rossz Samu....

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok :)

Most nézem vissza. Ditta = Detti :oops: Tisztára mint a gyerekeim. Puki helyett kupi, kupak helyett kukap csak ők a mássalhangzókat keverik.

Tényleg, nálatok hogyan beszélnek a gyerekek? Nekem rém fura, hogy olyanok, mintha idegen nyelven tanulnának. Nem nyomják a hablatyot, hanem keresik a szavakat, ragokat, tök lassan, tagoltan, de érthetően (legalábbis számomra) mondják. És remekül ragoznak, de sokszor észreveszem, hogy mennyire koncentrálnak mielőtt valamit kimondanának (főleg Réka). Ide a telepre szokott jönni időnként egy kislány, aki egy hónappal idősebb, mint mi, de ő folyamatosan beszél, csak éppen nem értem. De lehet, hogy másoknak az enyémek is így hangzanak. És annyira meglepődöm mindig, hogy szinte választékosan tudnak fogalmazni. :shock: Borka ma rászólt Bogira, hogy "ne bosszants". Úgy röhögtem.

Még nem gondolkoztam, csak úgy felvetettem. Amikor nektek jó. Ha délelőtt, akkor most tuti hazajövünk alvás előtt, ha du. akkor alvás után mennénk (már ha alszanak, mert ilyen napokon tuti valami miatt nem akarnak). :roll: Egyelőre nincs programunk, de most fog talán indulni egy munka, csak még nem tudom pontosan hogyan.

Edit :)
Remélem apukád túl van a műtéten és minden rendben lesz.

Rémes délutánom volt, megyek is, mert még lehangolom a topikot.
Valahogy túl sok a kórház most ezen az oldalon. :cry: :cry: :cry: REmélem mindenki hamar túl lesz rajta.

JÓ éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok,

Megint Kilimanné-Detti :D

Csak egy kis helyzetjelentés: mindannyian megkaptuk a hepatitiszre a védőoltást (illetve ellene), gammaglobulint. Ditke, te biztosan tudod, hogy miről is van szó.
Hát, nem mondom, kb. 2 órás telefonomba került (mást mondott a kórház, mást a körzeti doki és mást az ÁNTSZ - miért nem egyértelmű ez a dolog??????), míg kiderítettem, hogy honnan is szerezzem be, de szerencsére túl vagyunk rajta, és most bivaly erőssé vált az immunrendszerünk :lol:

Bernát jobban van valamivel, viszont az UH szerint a gennyes góc sokat nem csökkent. Holnap nézi majd meg a sebész, és végre eldönti, hogy elég lesz-e az antibiotikum, vagy műtétre kerül-e sor.
Szerencsére a hányás-fosás is abbamaradt.

Már nagyon szeretném, ha itthon lenne, mert mind a két gyerek meg van zavarodva, az egyik az új környzet miatt, a másik meg amiatt, hogy tök keveset vagyok vele, és mindig mondja, hogy Ambusz (így hívja Bernátot...)

Egyébként ma délelőtt jöttem rá, hogy milyen jó, hogy két egykorú gyerekem van, mert egyedül Ambrus alig tudott magával mit kezdeni, folyamatosan szórakoztatnom kellett. Ketten viszont tök jól elvannak egymással.

Remélem, a többi kisbeteg is jobban van már, és nem szenvedtek annyit mint mi.
Bocs, hogy szítottam a kedélyeket, de muszáj volt leírnom, hogy mi történt-történik velünk.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Nem hiszitek el, fél órája írok nektek, erre elszállt minden!!!!!
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Most már nem írom újra, mert nincs erőm. Lényeg, hogy ma du. hazajöttünk végre, két nap nem alvás után és hulla vagyok! A csípés oké, minden rendben, viszont más problémák adódtak..., honap bővebben, mert már alig látok.

Kata

Kép
kateduo

Detti!

Az tök jó, hogy legalább a hasmenése elmúlóban. Remélem megússzátok műtét nélkül. A gamma-globulin az olyan oltóanyag amiben ellenanyag van, magyarul nem felkészíti a szervezetedet egy esetleges fertőzésre, mert arra már nincs idő, hanem már eleve azt adják amit az immunsejtek termelnének ellene ellenanyagot.

Brigi!

Az elmélet azért sántít, mert akik kitalálják a szabályokat nem gondolkoznak a gyakorlatban. Az orvosoknak viszont ezt a szabályt kell követni, bármennyire is ésszerűtlen vagy bonyolult. Egyszerűen azért van így, mert ha nem lenne szigorúan leszabályozva, hogy ki jeletse, akkor előfordulhatna dupla jelentés, ami meg a statisztikát torzítaná. Így az a legtisztább, ha a fekvő beteget a kórház, a járót meg a háziorvos jelenti. Kódot kell írni a jelentőlapra, ez csak a bentfekvő betegeknek van, így ki sem tudja tölteni a kórházi orvos a jelentéshez a papírt a járóbetegnél, bármennyire is szeretné. Az óvónő viszont el tudja kapni a gyereket ha akarja, nem kell hozzá semmi egyéb mint szándék.
A kórház meg azért nem szólhat Neked mielőtt biztos diagnózis nincs, mert akkor meg a beteg jelenti fel, ha elmondja a feltételezett diagnózist, ami esetleg nem is biztos, hogy igazolódik. Te mit szólnál, ha bekerülnél egy kórházba és a kórteremben fekvő összes betegnek meg hozzátartozójának amint belép közölnék, hogy vigyázat, lehet, hogy hepatitiszes. Kerülnének mint a leprást aztán meg kiderül, hogy mégsem. Vannak akik a reális veszélyt értelmesen fel tudják fogni, de jópáran nem, a tahó banda egyszerűen megy a bíróságra és feljelenti az orvost, és még igazat is adnak neki. Ezt egy orvos sem vállalja fel. Ha bemész a kórházba tudod, hogy betegek közé mész, míg a buszon fel sem merül benned. Pedig ott is lehet, ott is elkaphatsz bármit. Ha visszaadod a másik beteg gyerek cumiját, önként vállalod azt fel, hogy elkapsz valamit. Tudom, hogy most szemét módon hangzik a számból, de a jog nem melletted vagy mellettem áll, hanem a titoktartás miatt a beteget védi, és mivel egyre több az orvosper, egyre kevésbé számíthat bárki arra, hogy ilyen "fülest" kapjon az orvostól. Majd ha lesz biztos diagnózis akkor értesítik akit kell.
Car úgy ahogy van, de ez van. :(

Egyébként a gyereknyelv: az enyémek általában folyamatosan hablatyolnak, de a sajátot én is megértem, míg más már nem mindig. Néha azért látszik, hogy izzad az agyuk egy-egy ragozásnál :)

Jó éjt!
Ditke
ditke62

Itt vagyok én is, csak mivel itt van nálunk a nővérem, ezért most próbálom behozni, amit az elmúlt időszakban elhanyagoltam, ezért nem nagyon írok.

Olvaslak Benneteket, és drukkolok minden Picurnak, meg Szülőnek!

Nálunk amúgy semmi újság, megy a huligánkodás ezerrel, megtarkítva egy-két eséssel (Bencusnak tegnap megint felrepedt a szája) meg veszekedéssel. Ez a harapás nagyon aggaszt...ugye azt mondtátok, hogy kinövi???

Képzeljétek ma megyünk a Balcsira! Azért ekkora hír ez, mert az ikrek még nem fürödtek benne!

Vikóka

UI. Edit, mi újság Édesapáddal?

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Drukkolok édesapádnak. Remélem jól sikerült a mütét, és hamar felépül! Minden jót kívánok neki!

Brigi :)
Igazából én nem globális szinten nézem a többbiztosítós rendszert, mert nem látom át, nem vagyok szakember. Én csak azt nézem, hogy nekünk mi lenne a jobb, és még sok bérböl és fizetésböl élö becsületes embernek, akik havonta sok tízezret fizetnek vagy fizettek a TB-nek(nyugdíjasok), és nem kapnak érte emberhez méltó ellátást. :arrow: ahogy Ditke írta car ez úgy ahogy van :( :( De az a legszomorúbb, hogy sok eü dolgozóból az empátia is kiveszett, persze tisztelet a kivételnek.

Például tegnap nagyon jó tapasztalatom volt a gyógyszertárban. Köztudott, hogy az én fejfájásomra csak az Algopyrin jó, ami vényköteles lett. Persze 5 éve ne voltam háziorvosnál szerencsére, így nincs receptem, de nagyon kedvesen pult alól kiadták recept nélkül, azzal, hogy hogy az én közérzetem fontosabb nekik mint a hülye szabályok. :P Szóval így is lehet hozzáállni a dolgokhoz.

Kata :)
Gyere mesélj!

Meme :)
Igazad volt, Samunak vírusa van. Tegnap megint magas láza volt, és panaszkodott, hogy fáj a hasa. A pelust is kérte, mert hasmenése volt. Visszavittem a dokinöhöz, aki megállapította, hogy a torkáról a gyomrára húzódott a vírus, ezért ment fel megint a láza. Most diétázunk.

Szerencsére Anyukám elvállalta 3 napra a fiúkat, így nem kellett betegszabira mennem, csak Anyukámat fuvarozgatni kell, ezért korábban hazamegyek. Egyébként az én munkahelyemen elég humánusak, de azért a heti hiányzásokat nem jól türnék, muszáj másképp is megoldanom néha. Na meg a héten nincs a fönöknöm, így nem tud ezekröl a munkahelyi lelépéseimröl. :lol: :wink:

Vikóka :)
Jó nyaralást!

Az enyémek is küzdenek a ragokkal, törve beszélnek. Azért társaságban mégjobban meg vannak illetödve, Lilláéknál nem tudtál volna nagy esszéket hallgatni tölük. :D Na meg tényleg úgy van, hogy a szülö érti csak igazán a saját gyereke hablatyolását, így én gyakran fordítok, föleg Olinál.

Tegnap Samu hozta a maciját a dokinénihez. Amikor bementünk elöre nyújtotta a macit, hogy az menjen be az ajtón elöször. A dokinö kérdezte, hogy beteg a macid? Mi baja? Mire Samu: Igen, beteg. Fáj a haja. :lol: :lol: A dokinö nagyot röhögött rajta.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Holnap ikertalálkozó lesz Szigethalmon sok-sok programmal, szerintem érdemes elmenni, mi ott leszünk.

www.ikertalalkozo.hu

itt megnézhetitek a programokat.

Üdv.

Éva az ikrek 2év felett topikról
éva75

Edit,
rendben ment apukádnál a műtét?

Kata,
sose szabad elküldésre nyomni, mielőtt nem szúrtál rá egy másolást! :?

Vikó,
jó Balcsizást!

Képzeljétek, Anna szerda este megtette első néhány lépését!! :lol:
Átvittük őket apósékhoz éjszakára (ez volt az első ilyen :)) és mikor búcsúzkodtunk, Anna állt előttem, én elengedtem a kezét és hívtam. Szoktunk ilyet, de eddig mindig leült és 4kézláb jött. Erre elkezdett lépkedni, és a végén beborult az ölembe. Persze röhögött nagyon, mert mindig oltárira élvezi, ha valami új dolgot megtud csinálni. :lol: :lol: Azóta is nagyon tetszik neki, de egyedül még nem áll fel, hogy jöjjön. :P Óvatos duhaj. :D

Kép
baba888

Edit

Tegnap elfelejtettem kérdezni :oops: : minden rendben apukáddal?

Baba

gratula Annának!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az együttérzést!!Az apukám -a helyzethez képest - jól van!5órás műtétettel eltávolították a gyomor nagy részét, jó pár mirigyet.Ezekben sajna voltak áttétek és előfordulhat,hogy maradt bent olyan mirigy,amiben még van.Ezért később még kap valamilyen kezelést az onkológián. A jó hír viszont,hogy a patkóbelet és a hasnyálmirigyet nem kellett kivenni. Ma már visszakerült az osztályra,tudtunk beszélni is.Kb. 10nap múlva jöhet haza. A doki szerint is jól sikerült a műtét,így nagyobbak az esélyei -ha nem is teljes gyógyulásra- de tünetmentes hónapokra,évekre. Per pillanat napról napra "élünk",mindig a következő feladatra koncentrálva.Most épp arra várunk,hogy beinduljon a bémozgás,legyen vizelete és széklete.Utána pedig elkezdhet inni,enni.A gerincéből reggel kivették az érzéstelenítéshez használt kütyüt (nem tudom,mi az).Várjuk,hogy a többi "cső"-től is megszabadulhasson!

Ditke!
Én veled értek egyet!Szemét ez az egészségügy,de mint minden munkát,ezt is szigorú szabályok határozzák meg!Ezek pedig nem mindig és nem minden beteg érdekét nézik.

Baba!
Gratula Annának a tipegéshez!Mire vége a nyár,már te is szaladhatsz utánuk! :lol:
Utólag is boldog névnapot Annának!

Vikóka!
Mesélj,milyen volt a Balcsi!Mi szerdán nagyon megszívtuk,a fiúk abban a szélben be se voltak hajlandóak menni.Illetve Lolo belógatta a lábát,aztán közölte:hideg! :wink: Azért jól eljátszottak egész nap a parton,csak 5kor indultunk haza.

Cat!
Jó ez a "beszólás"! :lol:
Én is megkaptam tegnap a magamét! :lol: :lol: :roll:
Ül a Lolo az ölembe,húzkodja a pólom,tapogatja a cicim és azt mondja:jabda (=labda).

Detti/Kiliman!
Hogy vagytok!Mit mondott a doki a műtéttel kapcsolatban?Fiúk hogy bírják?

Most mennem kell,mert mióta nincs aza dög meleg,az én kölkeim megint 6kor kelnek.Hulla vagyok tőlük (is)!
Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Újra itthon :lol:
Túl vagyunk a kórházon, kedden megyünk kontrollra. A "tályog" nem nőtt, de nem is csökkent, viszont már a környéke visszahúzódott.
Ez a kórházosdi rendesen kikészített. Annyira ingerszegény a környezet, szegény gyerekek akik sokat bent kell legyenek...

Első nap voltak csak ilyen fafejűek a kórházban, másnap már kérdezgették, hogy hány kilók vagyunk, hogy mennyi oltást rendeljenek nekünk.

Ditke! Én megértek mindent, de mások segítése nem kerül sokba.... (ez elég Mcdöncis szlogen lett). Továbbá úgy gondolom, hogy ma Magyarországon, ha nem sebész-nőgyógyász... vonalra mész akkor biztos elhivatástudat miatt mész dokinak, mert segíteni akarsz másokon... (nagyon sok orvos rokonom van, uh. ismerem azt az oldalt is, és elég sok cifra történetet is...)

Összességében normálisak voltak. Minket is ott oltottak be...

Kata, kár, hogy nem futottunk össze, volt üresjárat bőven... majd legközelebb :shock:

Megyek, mert sok dolgom van (pl. sörözni szertnék :)) és még a babanetes jelszavam is meg kell változtatnom, mert valami K-né rájár... :wink: Aki írogatni akar az jelentkezzen be :lol:

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Akkor rólunk: Fránya csípéssel mentünk be Gergővel a kórházba, annyira feldagadt a fél arca, hogy nem tudta kinyítni a szemét. Persze ezt ő észre sem vette, pörgött ezerrel. :shock: Én már kevésbé. Na meg a másik oldalon a füle. Kb úgy nézett ki, mint Shrek 4. Komolyra fordítva, azért kellett bent maradni a kórházban, mert az arcán volt a dagadás, a légutakhoz közel és ha még esetleg dagadna, akkor előfordulhat, hogy befelé is. Mindenesetre ott tartottak minket. Nagyon szépen és gyorsan javult, szteroidos krémmel kenték + fenistil csepp + valami szirup napi 1-szer. Másnap már nagyjából lement a dagadás a szeme kivételével. A rossz hír, hogy a doktornő, aki vizsgálta úgy gondolta, hogy Gergőnek nagy a hasa, amit már én is kiszúrtam, csak mindig mindenki azt mondta, hogy mert sokat evett. Lényeg, hogy a doktornő elküldte csontkor vizsgálatra, hogy megnézzék a csontjait, hogy korának megfelelően fejlődik e. A vizsgálat csak egy csukló röntgen, a csont magvak nagyságát nézik asszem. Az eredmény viszont annál szörnyűbb. Kiderült, hogy kb. 1 évvel le van maradva a csontja a a korához képest. Képzeljétek, hogy éreztem magam..... Felmerült, hogy lehet, hogy D vitamin hiány ( 1 éves korig napi 2 cseppet, aztán napi 1 cseppet kaptak, márciustól pedig abbahagytuk) vagy lisztérzékenység. Valamit nem szív fel a szervezete, ami kellene a csontjainak. Hétfőn megyünk vissza a zárójelentésért és kapunk időpontot egy vérvételre, amiből remélem, hogy kiderül mi a baj.
Ja és ha már ott voltunk, egy orr-fül-gégész is megnézte, mert mindig nyitva van a szája és horkol. Óriási orrmandulája van, amit ki kéne venni. Még ez is...Judyt! Te jutottál eszembe!
Szóval a csípésből ez lett. Amúgy nem tudom mi csípte meg...... :?

Kiliman!
Hallottam a szörnyű híreket hugom révén, bár a telszámot csak itthon olvastam. Gondoltam rátok, hogy átugrok, bár így utólag talán jobb is, hogy nem...., Bár nem tudom, hogy csináltam volna, ugyanis az osztályt (bőrgyógyászat) nem lehetett elhagyni. Egyszer próbáltam lemenni a kávéautomatához, rögtön elkaptak, hogy hova-hova...., azért egyszer sikerült lelógnom.. :D Ja és tényleg nagyon ingerszegény a kótház, a gyerekeknek semmi sincs egy kis műanyag csúzdán kivül. A tűzoltóban azért van egy játszóvár, ahol tök jól el lehet lenni. Már a körülményekhez képest. Remélem akkor már sokkal jobb minden nálatok és főleg, hogy otthon vagytok. Én végig egyedül voltam, két nem alvós éjszaka után végkimerültem. A baba-mama szoba 5000,- Ft/éj. Kicsit húzós az ára. Ehhez adnak egy kaja kártyát, amit használhatsz a kórház menzáján, de a gyereket nem viheted. Old meg, ha enni akarsz!!! Magyarul a kártya használhatatlan, hacsak nem hagyod ott a gyerkeket. Na de ki hagyná ott???? Egyszer azért lelépte, mert anyum bejött és addig kirohantam ebédelni.
Eléggé ránk járt a rúd, merr reggel, amikor kórházba kellett mennünk, a párom tök rosszul volt (láz-fosás). Vagy a wc-n ült vagy feküdt, fel sem bírt kelni. Szerencsére anyum aznap szabin volt és amúgy is jött volna reggel, ő maradt Vendelle, minket meg após vitt be a kórházba. Anyum estig itt volt nálunk, aztán jött a váltás, anyós, aki másnap 2-ig itt volt. Addigra Attila is összeszedte magát. Szóval kemény pár napunk volt. De túl vagyunk rajta szerencsére.
Ezt most elmentem és még írok, nem szeretnék úgy járni, mint tegnap.
Ja, még a baba-mama szoba az Üllői útra nyílik, szinte egész napos napsütéssel!!!!! Ezer fok! Mindezért még fizettem is!

Folyt. köv.

Kata

Kép
kateduo

Visszaolvastam! Soksok hiba, bocsánat, csak kapkodok.
Ja és ebédelni, nem a kórház menzájára mentem...., gondolhatjátok.

Edit!
Örülök, hogy apukád jobban van és hogy túl van a műtéten. Reméljünk hamar beindul a bélműködése és utána minden sorban egyre jobb lesz!

Baba!
Utólag is nagyon Boldog névnapot Nektek! Te is Anna vagy?? :oops:
Ma már mentettem írás közben, durva volt a tegnapi.

Cat!
Nekem is csak az Algopyrin jó a fejemre, de én már két szemnél tartok egy alkalomnál....csak ez használ. Tényleg rendesek voltak, hogy így adtak a pult alól, de hogy számolnak el vele? Mondjuk én nem tudom, hogy megy ez az ellenőrzés...
Remélem Samu jobban van már! Édes dumája van!

Ditke!
Pepének most mit néznek jővő héten? Úgy értem milyen vizsgálatra mentek most?

Brigi!
Édesek lehetnek a csajok, ahogy egymást pelenkázzák. :D El tudom képzelni. Az enyémek is levetkőznek, illetve ők csak leveszik a pelenkát és kész. Nem győzőm visszaadni rájuk, úgyhogy lakásban bodyt kapnak kényszerből. :?

Gyöngyi!
Az a süti recept, brownies, engem is érdekelne, nekem is nagyon ízlett. Ha esetleg elküldenéd nekem priviben, megköszönném. Nem sürgős, amikor van időd.

Lilla, Meme, Vikóka!
Köszönjük az érdeklődést..., remélem nem hagytam ki senkit. ha igen, akkor bocsánat.

Azt hiszem megyek aludni, hosszúra sikeredtem!
Jó éjszakát Mindenkinek!

Kata

Kép
kateduo

Kata

Te jó ég!!! Szegény Gergő! Hihetetlen, hogy mi minden bajuk lehet az embereknek. De még szerencse, hogy időben kiderült, kiderül. Még jó, hogy feltűnt a dokitoknak. És a gyerekorvosnak miért nem?!!! Vendelle minden rendi, neki nem csinálják meg ugyanezeket a vizsgálatokat? Pihend ki magad a hétvégén!

Kiliman

Jó, hogy már otthon vagytok!

Ditke

Drukk Pepének, remélem most már okosabbak lesztek a vizsgálat után... ja, és Tunézia- képek?!!! Ki ne merj hagyni minket ilyenekből!!! :wink:

Edit

Jó, hogy sikerült a műtét, remélem hamar túl lesz a nehezén

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sajnálom, hogy ilyenek derültek ki Gergőről. Ilyenről még nem is hallottam, hogy a nagy has ilyet is jelenthet, Olyat hallottam, és én erre gyanakodtam volna, hogy nem elég izmos a hasfala, és a szervei előretüremkednek. Ezt korababáknál hallottam kisgyermekkorban.
Remélem kiderül, hogy csak egy felszívósdási hiba, és egy elkerülő diétával ki lehet ezt küszöbölni. Vendelnél nincs ilyen gond?

Nagyon örülök, hogy jól sikerült a műtét! Jó lábadozást Apudnak.

Kiliman :)
Remélem hamar felszívódik az a fránya tályog! Jó sörözést! 8)

Remélem Pepénél visszamentek a nyirokmirigyek, és nem kell többet ezzel foglalkozni!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Kata!
Remélem nem lesz semmi túl komoly... Hihetetlen, amit írtál az 1 éves csontfejlődés lemaradásról... Eléggé ledöbbenhettetek...

Mi itthon próbálunk lábadozni, bár Bernát az egy hét alatt teljesen elvadult. Hazajött és azóta egyfolytában Ambrust harapja… szegény gyerek tele van kék-zöld foltokkal. Pedig az utóbbi időben alig fordult már elő.

5 CD kész:
Lilla
Melinda
Cat
Gyöngyi
Baba

Ki kér(t) még?
Brigi, Kata, Vikóka, Rita

Padlizsánkrém recept: szüless Erdélyben és már tudod is :)

Kiliman

KépKép
kiliman

OFF

Szóval a padlizsánkrém recept:

Két, lehetőleg hosszúkás padlizsánt parázson süss meg alaposan. Közben meg kell forgatni. Egy idő után kijön majd belőle a leve, de ez nem baj, mert belül puhának kell lennie.

Ha már puha, le kell venni a tűzről, kicsit állni kell hagyni, és le kell szedni az elszenesedett héját.

Fa vagy műanyag késsel apróra vágni. Ha turmixolod vagy fémkéssel vágod, akkor a magokat is kettévágod, akkor az úgy ne annyira finom. Ha mégis így csinálod, akkor addig turmixold, amíg a magok teljesen eltűnnek, ekkor viszont szinte habszerű lesz az egész.

Kézirobotgéppel elkezded kavarni, hozzá kell adni olajat (1-1,5 dl, amennyit felvesz), kb. 1 dl majonézt.

Kisebb fej hagymát egészen finomra kell vágni (ne reszeld, mert megkeseredhet!). Só, bors bele, egy kis gerezd zúzott foghagyma.

Az egészet összekeverni, és be a hűtőbe vele.

Ha állni hagyod, akkor az olaj kicsapódhat, de keverd csak össze. 4-5 napig fogyasztható, de még olyan nem volt, hogy ennyi ideig megmaradt volna :lol:

ON

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Kiliman!
Tényleg ledöbbentem, igazándiból annyira padlón voltam, hogy csak zokogtam. Most már jobb, túl a sokkon, már előre nézek, hogy hogyan tovább.

Cat, Lilla!
A háziorvos semmit nem látott, nem jelzett. Ja és a körzetünkben ő a legjobb. Képzeljétek milyen lehet a többi... :? Ezek után Vendelt is szeretném megnézettetni. Holnap megyek a zárójelentésért és megbeszélni a továbbiakat, meg a vérvétel időpontját.

Kiliman!
Én is szeretnék cd-t és ha lehet Thomast is. Nem sürgős, amikor jó. Ja és a címedet, hogy küldhessem a csere lemezeket... :D
Küldöm pribiben a címem.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok :)

Újra itthon vagyunk. Már teljesen belejöttem abba, hogy hétvégéink is vannak. :lol: Így azért könnyebben telnek a hétköznapok is.

Ez rémisztő. Gyorsan megvizsgáltam a gyerekeimet, hogy nálunk nincs-e ilyen gond (mármint nagy pocak, mert uh-nk nincs). Meg hétvégén voltunk egy védőnő rokonunknál és őt is megkérdeztem. Komolyan nem értem, hogy miért járatják az embert tanácsadásra, ha ilyeneket nem vesznek észre. Elképzelem, hogy nekem milyen lelkiismeretfurdalásom lenne. Belegondolni is rossz, pedig nem tehetsz semmiről, hiszen az ember azt hiszi, hogy ez a normális, ha egyszer mindig is ilyen volt. De ugye azt mondták, hogy ezen tudnak még segíteni? Még régebben olvastam talán itt a babaneten, hogy valakinek olyan betegsége volt, hogy a szervezete pocsékolta a D-vitamint.

Az enyémek sajnos már le tudnak venni mindent, ha akarnak, ezért egy body nem megoldás. :roll: De ma dután Borka azért vetkőzött le, hogy bilibe pisiljen. És reggel is pisilt bele. És tegnap este is sikerült. Lehet, hogy mégis előrefelé megyünk??? Remélem! REggel már majdnem szárazak. Lehet, hogy már beálltak rá, csak még nem tudják. :lol:

Kiliman :)
Én is kérnék CD-t, ha lesz időd másolni. Köszi előre is. Címet priviben küldöm akkor.

Szegény Bernát! De a feleségedet sem irígylem. Két gyerkő olyankor is nehéz, ha nincs semmi gond. De ha még teljesen ki is vannak zökkenve, nem beszélve az egyéb idegeskedni valókról. :cry:

Majd írd meg, hogy mi van Pepével!

Off:

NEKEM az a véleményem, hogy a közösség érdeke az egyén érdekei felett kellene, hogy álljon. TUDOM, hogy ez a világ nem ilyen. De azt gondolom, hogy ez baj és hogy nem is fog megváltozni, ha elfogadjuk ilyennek. ÉN fel tudnám dolgozni (sőt fontosnak tartanám), hogy kerüljenek mint egy leprást, ha akár a gyanú is felmerül, hogy fertőző vagyok. Ami ma rosszul esik (pl. kiközösítés), az holnap engem is véd. De tudom, hogy az emberek ma már nem ilyenek, mert csak magukra gondolnak. Az erkölcs, ami kordában tartaná az egyén önzését, gyakorlatilag már nem létezik, ahogyan a közösség, mint fogalom is lassan eltűnik. Helyette van a jog a kibúvóival, az embertelenségével és totális alkalmatlanságával, hogy adott helyzetekhez alkalmazkodjon.
Tulajdonképpen azt hiszem annyira naív voltam/vagyok, hogy úgy éreztem, hogy az nem lehet, hogy a szabályok nem a közösség védelmét szolgálják, ezért háborodtam fel annyira ezen az eseten. Gondolom (vagy remélem) nem vetted magadra.
Egyébként, ha már manapság a pénz az egyelten számba vehető szempont, sztem olcsóbb is lenne megvédeni az egészségeseket, mint aztán utólag meggyógyítani, de nyilván az én józan paraszti eszemet meghaladja a kérdés bonyolultsága.
De ez csak filozofálás, meg hangosan gondolkodás a részemről, ha ez nem fér bele a fórumozás kereteibe, akkor lőjetek le.

ON

Ha egy fehér (na jó, törtfehér :wink: ) kalapot találtál akkor megvan a gazdája is. :lol: Nálunk akkora a káosz, hogy most jutottam odáig, hogy talán már nem fog előkerülni itthon.

Minden jót és szép délutánt, estét Nektek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Itt vagyok.

Jó volt a Balcsin, bár annak azért nem örültünk, hogy vasárnap már nem tudtunk lent lenni az időjárás miatt. Nagyon klassz volt minden, és képzeljétek egyik délután sikerült egy kávét együltő helyemben teljes kikapcs mellett meginni! ;-)

Íme néhány kép:

Kép Felkészülés a vízreszállásra...

Kép Luca és Bence kapitány

Kép Gyümölcsözés Keresztapával

Kép Egy valamit magára adó pasi horgászik!!!

Betegeknek jobbulást, Szülőknek kitartást!

Ja, Kiliman, nem kell Erdélyben születni, elég ha a nagymamád ott születik! ;-) Csajok! A padlizsánkrém receptben a parázs a lényeg! Anélkül teljesen más lesz! Én lusta vagyok, de magamban mindig erre a végeredményre jutok...

Kata! Tudom melyik a Péterpál utca! A múlt héten a Hír utcában jártunk vendégségben! ;-)

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Vikóka! :D
Én nem ismerem annyira a környéket, mivel én csak idejöttem...., a párom a budafoki, de véletlenül tudom melyik a Hír utca..., beugorhattatok volna!!!!!
Nagyon klasszak a képek, főleg a vízreszállós! Na meg a horgászós...

Kiliman!
Azért nem mondod, hogy mindig parázson csinálod, ugye????

Brigi!
Ma mondta a drnő, hogy nem D vitaminhiány, azt már megnézték. Szerencsére. Viszont a lisztérzékenység vizsgálatra szeptemberben megyünk. Jobban mondva az csak egy vérvétel. Vendelt csak akkor nézik meg, ha Gergő eredménye pozitív. Ja és még azt is mondták, hogy lehet, hogy a koraszülöttségből adódik, de hát szerintem akkor is túl sok az az 1 év lemaradás.
Most szeptemberig nem agyalok ezen, mert úgysem tudok jobbat, megvárjuk a vérvétel eredményét, aztán meglátjuk.

Úgy néz ki, szerdán elutazunk Káptalanfüredre ( Balaton északi partja) vasárnapig, úgyhogy nem leszek egy darabig... csak majd győzzek utánaolvasni... :wink:

Kata

Kép
kateduo

Ma délután még az jutott eszembe, hogy még a végén örülhettek, hogy kórházba kerültetek! Hihetetlen.

És szeptemberig úgy csináltok, mintha lisztérzékeny lenne? Én tuti bediliznék, ennyi várakozástól.

Nem ijesztgetésből, meg nyilván teljesen más tészta, de képzeljétek a védőnő ismerős mesélte, hogy volt egy kismamája, aki panaszkodott neki, hogy zsibbad a fél oldala. Rábeszélte, hogy menjen el orvoshoz. A szakrendelésre kb. két hónappal későbbre kapott időpontot. Közben már nem tudott rendesen beszélni és tovább romlott a fél oldal mozgása. Enikő mondta neki, hogy ezzel azért nem kéne még két hónapot várni!!! Mire bejutott volna a szakrendelésre már meg is műtötték egy nagyobb tyúktojásnyi agydaganattal!!!

Réka mai aranyköpése : "Ne ugass Bogi! Alszom!!"

Jó éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Luca-Bence nagyon ari!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Réka csúcs!!!!! Jót nevettem!

Nem csinálunk úgy, mintha liszérzékeny lenne, mert ha liszt nélküli kaját adok neki, akkor a vérkép nem mutat valós eredményt, hisz nincs már benne, amire érzékeny. Amúgy szerintem ezen már nem múlik, persze én is jobban örültem volna, ha a héten letudunk mindent.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!
Tegnap megérkeztünk a balcsiról.Nagyon szupi volt. :)
Mindenki jól érezte magát, csak egy baj volt, hogy nagyon hamar eltelt az 1 hét.
Amikor haza érkeztünk a fiúk visszaültek a gyerekülésbe és elmutogatták, hogy menjünk vissza. :) Olyan édik voltak.
Voltunk vonatozni, hajókázni, a csúcs természetesen a vidámpark volt.

Kilimanék és Kata!
Húúú, teljesen ledöbbentem mi történt veletek!!!! :twisted:

Cat!
Remélem Samu is jobban van már!!!!

Brigi!
Rékának jó beszólásai vannak!!! :)

Baba!
Utólag is nagyon boldog névnapot kívánunk nektek!!!!

Vikóka!
Jók a képek!!!!

Majd Én is teszek fel egy párat

Judyt
KépKép
judyt

Akkor a képek:

Hajó figyelőben: Kép

Atika
Kép

Ákoska
Kép

Hajón
Kép

Atika a kormányos
Kép

Ákoska a kormányos
Kép

A kikötőben
Kép

Az autó volt a mánia Kép

Aki kíváncsi a többi képre is itt megnézheti:
http://users.atw.hu/kosa/thumbnails.php?album=35

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok! :D

Vikóka :)
Édesek a kölkök! Föleg a Luca és Bence kapitány! Mikor kapjuk meg a Lilla talis képeket?

Judyt :)
Jók a nyaralós képek. Föleg ahol a fiúk nagy egyetértésben rámolják ki valaki táskáját. :lol: Nagyon hasonlított a nyaralásotok a miénkre, visszaköszönt a balaton-feeling. :D

Azért jó, hogy nem D vitamin hiánya van Gergönek. Én ettöl rettegtem volna. Ha jól tudom az az angol kór. Akkor ez valami felszívódási rendellenesség lehet. Azért szomorú, hogy ennyit kell várni egy vizsgálatra, az megint több mint egy hónap. :(

Most dicsekszem egy kicsit. Samu teljesen szobatiszta lett, gyakorlatilag 3 hét alatt. Már éjszakára sem kell pelus neki. Mondjuk ebben segítségünkre volt a fosós vírusa is, mert a kakához mindig kért pelust. Most viszont amikor kért pelust, akkor egyszer nem adtam hanem hanem rábeszéltem a wc-re. Sikerült oda neki, mert rá sem ért tiltakozni, és utána már nem félt töle. Mindig lehúzza és kiabál neki, hogy: Szia kaka menj a Dunába! :lol:
A bölcsiben is el voltak képedve, hogy ez ilyen gyorsan és balaesetek nélkül ment Samunak. :D

Haláli dumája van Rékának! :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Vikóka, Judyt!

Nagyon jók a balatoni képeitek! Most még jobban várom a nyaralásunkat!

Cat

Nagyon ügyi Samu! oli puhul már vagy még mindig nem hajlandó pelus nélkül éni? :wink:

A homokozónkban találtam egy rózsaszín vödröt, egy zöld szitát, egy piros lapátot ami nem a mienk. Senkinek nem hiányzik? Becserélném a mi sötétkék vödrünkre, amit viszont sehol sem találok. Így meg megy a veszekedés, mert nem tudok két egyformát a kezükbe nyomni és mindenkinek a másé kell. :shock: Nem cseréltük el tévedésből valakivel?

Kata

Ez röhej, hogy ilyen esetben is több mint 1 hónapot kell várni egy vizsgálatra! :shock: Persze, biztos nem életbevágó, hogy azonnal kiderüljön, de azért elég durvának hangzik. És amire szegény Gergő behozza azt az 1 év lemaradást, hát azért sztem számít 1 hónap is. Neked meg főleg, addig idegeskedhetsz... Azért remélem, hogy a Balcsi majd eltereli kicsit a figyelemdet. Én ált isk-i táborban többször is voltam Káptelenfüreden, jó emlékeim fűződnek hozzá. :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Judyt :)

Nagyon jók a képek! Eddig valahogy nem tűnt fel, hogy ennyire más színű a hajuk a srácoknak. Nálam az autós kép a nyerő.

Gratula Samunak! Nagyon jó ötlet volt ez a WC-s manőver. Remélem azért nálunk nem így fog menni. :wink: Nem hiányzik annyira egy vírus.

Nálunk ma reggel is volt bilibe pisi (ki is borította a WC mellé utána, mert egyikünk sem figyelt eléggé). Ezeket most magától csinálja. Csak még teljesen megbízhatatlan. Egyszer csak fogja, lekapja a pelust és megy a bilihez. Meglátjuk, hogy ez múló szeszély, vagy tényleg előrelépés.

Szép napot nektek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szerintem ez már nagyon nagy haladás a szobatisztaság felé, ha ad-hoc jellegü akkor is. Mindent hagyni kell, amit maguktól csinálnak, és mindenért nagyon dícsérni öket.

Nálunk nincs lapát deficit, de vödör szufficit sem, néztem a homokozós készletet. :lol:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Most csak gyorsan, mert csomagolnom kell.....

Tényleg szörnyű, hogy a vérvételre ennyit kell várni, valami kórházi szabályzatról beszélt a drnő, hogy 40 napot kell várni...., nem igazán értem miért. Gondolom a sürgős eseteket rögtön megcsinálják...., egyébként amikor bementünk, a betegfelvételnél, amig diktáltam be az adatokat, addig ráhúztak Gergő ujjára egy kis szerkentyűt, ami a pulzusát mérte. Ezen teljesen meglepődtem.
Egyébként legszívesebben már a héten letudtam volna az egész hercehurcát.

Brigi!

Szerintem tök jó úton haladtok a szobatisztaság felé. :D

Judyt!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás, nagyon jók a képek és tényleg milyen hajszínkülönbség van a két fiú között.

Cat!
Nagy gratula Samunak! Én is kivárom, amig maguktól megérnek rá, feleslegesen nem küzdök vele.

Lilla!
Hova is mentek nyaralni? Nem tudom írtad e... :oops: Én Gyulánál lemaradtam....
Nálunk nem maradt semmi homokozószerelés...., biztos meg lesz a gazdája. Na meg előkerül a tiétek.

Kata

Kép
kateduo

Kata,
ez durva, hogy egy csípéssel megy be az ember a kórházba, és mivel jön haza...!! :( Azért én megmondanám a dokinőtöknek, hogy figyelhetne jobban is a gyerekekre, elvégre ez a munkája! :evil:
Amúgy én Anikó vagyok, az nincs külön, Anna, Anikó egyben van. :wink:

Judyt,
klasszak a képek, látszik, hogy élveztétek a nyaralást! :D

Edit,
jó hír, hogy sikerült apukád műtétje, a továbbiakhoz pedig sok türelmet kívánok, szép lassan halad majd minden.

Zsófi is lépked. :D Szombaton anyuméknál aludtak, ő meg ott indult el. Úgy látszik jó hatással van rájuk, ha lepasszoljuk őket. :lol: :lol:

Kép
baba888

Baba :)
Gratulálok a lányoknak a járáshoz! Öszre azt hiszem szaladgálhatsz majd utánnuk. :D

Akkor a bölcsis projekt is ugrik Gergö baja miatt? Gondolom ott nem vállalnak speckó étrendet, ha arról van szó.

Oli továbbra sem hajlandó tudomásulvenni, hogy van élet a peluson túl is. :lol: Mondjuk Samun okulva én nem kérdezgetem, nem forszírozom, majd szól ha le akarja a pelust venni. Azt tudom, hogy érzi, hogy mikor fog pisilni, kakilni mert mondja, de Ö öregember típus ragaszkodik a jól megszokott dolgokhoz. :lol:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Baba!
Oké, most már képben vagyok... :wink: Na igen, a dokinénink...., inkább nem is mondok semmit...

Cat!
Bölcsi projektet még nem tudom, egyenlőre még magammal is vívódom. Egyik nap így, másik nap másképp gondolom. Szerintem majd októberben kiderül.... :D

Még mindig csomagolok...., illetve csak a fiúknak, sajátomat majd holnap bedobom egy hátizsákba. Hogy én ezt hogy úúúútálom!!!!!! Mármint a csomagolást. nyaralni már jó!!!! :D :D

Kata

Kép
kateduo

Csajok és Kilinam!

Délután és most este is írtam egy csomót. ( mindengyiket a Kristóf gépén, nem a szokásoson)
Mikor elakartam küldeni, kérte lépjek be újra, majd eltűnt az egész. :evil: :twisted: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:

Kész vagyok. Holnap lenti gépről megírom ismét.

Kíváncsi vagyok ez elmegy-e?!

Meme
szinta

Basssssszus.... :twisted:

Meme
szinta

Meme!

A múltkor engem is megütött a guta!!! Fél óra gépelés után. Képzelheted! Azóta időnként mentek, ahogy Baba mondta. Már ha hosszút akarok írni.

Kata

Kép
kateduo

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?