Sziasztok!
Még 1 nap apával,aztán megy vissza dolgozni
:(...
Szilvi
Remélem,.Márkot sikerült "kikezelni"
.
Plitvicével az volt a baj,hogy arra 1 napot rá kell szánni és így sehogy nem ment,mert vagy szállás kellett volna,vagy - két gyerek
!
Szl majd vmi jobb időben...ősszel vagy tavasszal
.
Biztos jó gyerek marad mrk,már amit a kora megenged
!Jó,hogy nem veszi zokon az unokaöcsit,bár ahogy írtad,ez változhat....Akkor meg majd úgyis meglátod,hogy mit tudsz tenni
.
Remélem,jövő héten tudunk talizni
!
Andi
Pihentebb vagyok,de asszem majd ha nyugdíjas leszek,kipihenem a többi részét
!
Nálunk melegkiütés nincs,minden du a strandon landolunk,addig meg mennek a ventillátorok...Ha nagyon gáz az idő,akkor lefürdetem őket, a lakásban(nagyszobában) így is 30,5 fok van
...Nálunk is meztelenkedés van,illetve Villő pelusban,bár mondja,hogy nem kell neki...
Komp :attól függ,mekkora utat mész rajta.Kilométer árat nem tudok,de a Rab_Jablanac(szárazföld) út 1 autó+ két felnőttnek( a gyerekekre nem kértek) volt 102 kuna(1 felnőttnek 12 kuna),azaz kb 3500-3600 Ft....De ha pl. Loparról mész át Krk-re,az drágább,mert sokkal hosszabb a komp út.Oda érdemes (Baskába) kocsi nélkül menni,mert az a drága.Szt ez normális, a többit érdemes megfontolni
!
Ja, a mi gépünk is kikapcsol csak úgy,ha melege támad
!!!!
Petra
Nálatok hány fok van a lakásban????Gondolom,jobb az idő,mint nálunk
...
Szállás:amikor tuti lett Apa szabija,akkor csak beütöttük a Lopar és Apartman szavakat a Google-ba és kidobta ezt a horvát oldalt.Telszám volt és Apa felhívta őket.Ez közvetítő nélküli volt,de sok közvetítős oldalon is fent vannak.Ha gondoljátok,szívesen megadom az elérhetőségüket,németül-angolul beszélnek,mi angolul tárgyaltunk a lányukkal, az öregeket németül elég jók
.A papa Karlsruhe-ban dolgozott 20 évig
.
Komppal szerencsénk volt,mert egyrészt nem turnusváltáskor mentünk(amit szívből ajánlok,szl ne szombattól szombatig menjetek majd!!!),így odafelé kb 10 percet vártunk,bár a komp már bent állt,de fél óránként jár,így azt meg kellett várni.Igény szt egyébként sűrűbben jön,ezt tapasztaltuk visszafelé,amikor volt már sor(igaz,mi sem reggel indultunk),de 4 komp járt folyamatosan,így ott is kb negyed órát vártunk csak és fel is jutottunk
.De turnusváltáskor nagyon gáz tud lenni
...kilóméteres sorok....
Nem irigyellek Benneteket sem a lerobbanás miatt.Apa azt mondta,ő trélert nem hív(mint ahogy nektek is ráment a gatyátok
),akkor inkább árokba löki a kocsit
!Szerencse,hogy sok a jó ismerős
!na meg hogy közel robbantunk le
...
Kocsi azóta kétszer
volt szervízben.Egyébként "csak" egy gumipöcök ment ki a váltóban,így csak 1-es és 2-es nem volt, a többi sebesség ment volna és így haza is jutottunk volna,ha nem lépésben lehet menni a pestiek miatt
!Szl fél nap alatt megcsinálták,erre alig mentünk vele másnap,megint uez lett a baja.Akkor egy másik fajta gumivackot rendelt a szerelő és az működik
.A változatosság kedvéért most valami csapágynak van hangja,de azt mondta a szerelő,hogy az ráér egyenlőre...
....
Szl a pihenés még várat magára...
Na bocs,hogy hosszú lettem
...
És akkor tippek hőség ellen....
Sok nincs,mert szt ez ellen nem lehet védekezni
!
Nálunk megy a ventillátor.Anyumék hajnalig szellőztetnek,hajnalban becsuknak minden ablakot és besötétítenek,így lesz 26 fok a lakásban.Igaz,hogy hőszigetelt,amit idén nagyon jól éreznek nyáron is
..és mellette megy a ventillátor.egyébként én a gyerkőcöket is lefürdetem,ha nagyon kivannak(bár nem vészes),én viszonylag jól bírom,általában egy szál bugyiban lófrálok itthon
...és persze irány a strand du
.Ott este 8-ig ki sem jövünk szinte a vízből
!
Ja,azt nem meséltem,hogy 2 napja olyan migrénem volt,hogy hánytam is
.A strandon kezdődött és anyumékig értünk fel,gyógyszer,minde hatástalan volt.Na akkor én is jégakkuval kúráltam magam,de nem mindig használt
....De azért nem árt,ha van az embernek behűtve
:)!
Na pusszantás,most Ti jöttök....