Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm az infót az autóról.

Anyapoc nagyon ügyi vagy, én nem mernék vontatni :oops:

Petra

Gyógyulást a lábadnak és a lelkednek!
Nálam ugyanez a helyzet, vagy bőgök vagy pillanatok alatt a plafonon vagyok :( Kb 2 hete tart ez az állapot. Próbálok nyugodt maradni, de egyszerűen nem megy :(

KépKépKép
bambika

Sziasztok :)!

Hmmmm...lányok,baba a dologban? :wink:

Petra

Örülök,hogy azért sikerült kikapcsolódni :).A lábadnak jobbulást,ilyenkor nem lehet túl kellemes :?.... Dokinál voltál,vagy csak otthon ápolgatod?
Kiakadás van nálam is,mondjuk én az összesűrűsödött dolgaimnak tudom be,meg Bulcsú második dackorszakának.Remélem,még egy hét és túlleszünk mi is rajta :).
Egyébként szt simán van ilyen periódus az embernél,lehet,hogy most így nyár végére a vitamin és egyéb energiatartalékaid kifogytak és kellene egy nagyobb felüdülés.Persze kisgyerekes család esetében ez baromi nehezen kivitelezhető :(.
De sokkal jobb lesz a helyzet,amint Nóra oviba megy,mert ott azért jól le fogják kötni,tele lesznek programokkal és másként értkeli majd az otthonlétet :).Így Lizára is több időd jut majd és feltöltődni is :).Addig meg kitartás :).
Szl akkor nem csak nálunk vannak furi dolgok :wink:!
Jók a vonalzók,véééééégre :).

Andi

Kitartás neked is,Nekem is vannak dilis napjaim,amikor apró dolgokért a plafonon vagyok...egyébként gondolkodtam is tajta,hogy csak én vagyok iylen béna? :?
Na hallod,azért én is izgultam a vontatás miatt,még gondolkodtam is,hogy mit tanultam róla,valami olyasmi rémlett,hogy 2-esben kell vontatni...több nem nagyon :roll:. De azért ment a dolog :D!És persze muszáj volt,mert elég nagy autót kellett húzni,így mi voltunk az elsőszámú jelöltek :D!

Képzeljétek,ma rekordmennyiségű dolgot tudtam elintézni a délelőtt folyamán!!!!
Először a bölcsibe ugrottunk be,elintéztük a csoportfelvételt( a beírtaás már megvolt,csak a papírokat kellett elkérnem,mint rutinos bölcsiző :D),sőt lebeszéltem a jövő félévi sulis gyakorlatomat is,amit egy szociális ellátó intézményben kell elvégezni :).Utána kb 10 méterrel arréb bementünk az orvosomhoz,ahol még az időpontom előtt ki tudtam kérni a beutalómat vérvételre,így időben eljutottunk oda is.Bent egy pillanatra a hölgyek megijedtek,hogy Villőt hoztam,de mondtam,hogy én vagyok a delikvens,ne féljenek :).Szl megcsapoltak,utána lementem a nőgyógyászatra,ott kaptam időpontot 16-ára,aztán a bankban is elintéztünk mindent ,amit kellett,sőt,még egy fürdőrucit is tudtam venni Villőnek :):):).
Szl én csak ámultam,hogy így ment minden :).

Ja,és a 3 éveseknek való fürdőruci jó rá :shock: .vagy ott nincs akkora méretbeli különbség?A 2 évest nagyon kicsinek tartottam... :roll:

Na eldugulok :D!

anyapoc

Andi

Az intersparban is láttam olyan gumiautókat,de mosr ha felkötnek sem tudnám megmondani,mennyibe kerültek!!!Pedig annyira meg akartam jegyezni... :oops: :oops:

anyapoc

Sziasztok!

Andi, Anyapoc

Köszi a biztató sorokat! Ma már kimondottan jó napom van. :D Egyébként engem is csak az biztat, hogy ez az állapot véges. Most az a nagy nehézség, hogy mindkettőnél extra dolgok jöttek, Nóránál a szobatisztaság, Lizánál a hozzátáplálás. Mindkét "projekt" jól halad, de vannak nehezebb napok. Tudjátok!

Anyapoc
Mindig is jó szervező voltál. 1-1 ilyen pörgős nap is azt jelzi. De minek neked vérvétel??????
Ma én is csomó mindent el tudtam intézni, reggel fél 10-kor már játszótereztünk, utána intézkedtünk. Most mindkét gyerek egyszerre alszik. Hurrrrrrráááááá! (csak el ne kiabáljam) :D
Ma már a lábam is jobban van, már nem is fáslizom.

Andi
Te sebesüléseddel mi a helyzet?

Szilvi
Hogy vagy? Hányinger? Gondolom, most is alszol! :wink:

Mindenki
Van egy jó ötletem, ha esetleg ajándékot kerestek könyvimádó kisgyerkőcnek! Nyári böngésző a cime. Megunhatatlan és sokoldalúan használható. Ismeritek? Én ma vettem meg. (Nóra ezt kapja a névnapjára.)

puszi mindenkinek

petra
url=http://babafalva.hu]Kép[/url]

url=http://babafalva.hu]Kép[/url]
rupetra

Sziasztok!

Petra :)
Nálunk ugyanaz a helyzet, mint Nálatok! Gergő is akkor érzi jól magát, ha van a közelébe pár gyerkőc, már nem is hajlandó anyuékhoz sem menni, pedig eddig nem volt kérdéses a dolog. Itthon - a szomszédokban - van játszópajtása, az Öcsém kisfia és az unokahúgom kisfia, velük nagyon jól eljátszik. Vagy elsétálunk egy barátnőmhöz, ott is van egy vele egyidős kissrác. Ha éppen úgy alakul, hogy nincs kivel játszania, na akkor ő is kínlódik, ilyenkor nyüstöli a húgát, engem, szóval ilyenkor bazi nehéz vele. Sajnálom is, mert unatkozik nagyon, én nem tudok minden percben vele játszani, persze ez nem tetszik neki, de hát nem tudok mit tenni. Itt a Zsófi, háztartás... Ezeken a napokon én is zizi vagyok, mert idegesít, hogy nem tudok mindenre odafigyelni.
Szóval én is eléggé kivagyok, persze ezt még tetézi az is, ha éjjel a Zsófi sokat felébred, vasárnap éjjel is 2 óránként szopott, 6-kor meg úgy döntött, hogy már nem alszik többet :? . Hát, hétfőn eléggé zombi voltam.
Ahogy Anyapoc mondta, az ovi sok könnyebbséget hoz majd. Én is fellélegeztem kicsit, mikor a Gergő járt, főleg, hogy szeretett is menni, nem kínlódtam azon, hogy szegény nem érzi ott jól magát.
A talit azért hozzuk ám össze valamikor. Persze, ha már jól vagy testileg-lelkileg. Azt nem is kérdeztem, hogy Nálatok vagy Nálunk?

Anyapoc :)
Ügyes vagy, autóvontatást kipipálhatod! Nekem is volt már olyan, persze egy-két alkalommal, mikor úgy összejöttek a dolgok, hogy amit elterveztem, mindent el tudtam intézni. Jó lenne, ha mindig, de legalábbis általában így működnének a dolgok.
Fürdőruci: hát a gyerekruhák méretezésére én már egyáltalán nem adok! Zsófi ruhái 62-74-ig vannak, sőt van 80-as póló is ami jó rá :shock: . Ahány gyártó, annyi mérettábla. Azt már valamennyire tudom, hogy melyik gyártónak melyik mérete jó éppen. Például a német ruhák nagyobbak, mint a mérete mutatja, a kínai meg jóval kisebb. És ez a Gergő ruhatárára is vonatkozik.
Nyaralás: hát, apánk munkahelyi problémái - talán még emlékszel rá, tavaly sokat nyavalyogtam miatta - ugyan azok, sőt, most durvábbak, ezért nem tudunk nyaralást tervezni. a kedves főnök nem szeret fizetést adni, már nagyon sok pénzzel tartozik nekünk, amit meglátásunk szerint soha nem fogunk megkapni :twisted: . Most kilátásban van pár lehetőség - bár az évek alatt már sok ilyen volt - talán lesz végre valami pozitív változás. Addig marad a forintok tologatása...
A Lenti-i kirándulást anyuéktól kaptuk ajándékba :D .

Na, megyek, Zsófi kabál utánam, még felébreszti a Gergőt...

sziasztok

Kép
Kép
bogumil

Sziasztok!

Most akkor én panaszkodok:megint rossz lett a koleszterinem és igazából nem értem,miért :(....Dokihoz 17-én megyek,gyógyszert nem akarok szedni.Most nekiállok omega3-at és 6-ot enni....

Petra

Örülök,hogy jobban vagy testileg és lelkileg is :).Én ilyenkor mindig arra gondolok,hogy a mélypont után csak jobb lesz és máskor is voltam már gödörben és utána milyen jó volt kijönni belőle :).
Szuper,hogy jól haladnak a projektek :).Azért agyilag neked is topon kell lenni mindehez :).
És csúcs vagy Te is,ha ilyen sokminden belefért ma :).játszótéren nem volt hideg? Kép
És ugye milyen jó,amikor egyszerre alszanak a csemeték? :D Nálunk ezért is lett Villő hamar átszoktatva az egyszeri alvásra(meg nem tudtam tőle elmenni az oviba Bulcsúért... :?)

Az említett koleszterin miatt kellett az újabb vérvétel,mert kb 1-másfél hónapja szintén magas volt,most ismételtünk.....Hát,nem tudom,mi lesz belőle....

Engem érdekel a könyv,Bulcsúnak jó lesz a szülinapjráa,majd utánanézek a neten :).Meg kíváncsi vagyok,Nóra mit szólt hozzá!!!!!

Móni

Sajnálom a munkahelyi problémákat,azért remélem,hogy lesz rá megoldás,mert így a 21. században,egy kultúrált környezetben annyira furcsa,hogy ennyire tapló emberek vannak :(.Vagyis hogy ezt meg merik tenni.És nem tudtok lépni ellene semmit???
Így megértem,hogy nem tudok menni semerre.
Ja, a méretezés az biztosan összevissza van.Én Villőre még tavalyi 68-74-es pólókat is ráadok :D(vagyis ez van ráírva,hogy amúgy milyen méret :roll:)!Nem mondom,hogy pont jó neki,de szt egy játszóterezésnél még pont jó :wink:!
Te is pihizz sokat :).

anyapoc

Sziasztok!

Már majdnem mindent bepakoltam az utunkra, Enikő alszik, úgyhogy gyorsan írok egyet...

Andi!
Jó ünneplést nektek, aztán majd tegyél fel képeket, mi is hadd csorgassuk a nyálunkat kicsit... :wink:
Hétvégéken megyünk kirándulni, bár Apa mostanság van, amikor még szombatonként is kell, hogy menjen dolgozni... Legutóbb átruccantunk Ausztriába, Bregenzbe, ahol éppen egy utcazenei rendezvény volt a belvárosban. Meg sokat járunk a környéken bicajozni, és a múltkor említett Spielelandba is heti rendszerességgel megyünk. Mostanság az időjárás nem kedvez, mert már egy hete esős, szeles, hűvös idő van, ma pl. 13 fok volt 11-kor délelőtt... :?

Anyapoc!
Biztos nagyon jó lesz a tengerpart, a gyerekek is irtóra fogják élvezni!!!!! Egyébként én is parás vagyok, nagyon nem szeretem őrizetlenül hagyni a cuccokat, pedig még sosem loptak el semmit tőlünk strandon/fürdőben. Az tény, hogy olyasmit nem kell elvinni, ami nagy érték, de hát fényképezni csak kell, ha kocsival megy az ember van slusszkulcs, iratok, amiket nem egyszerű pótolni... Nekünk tavaly ilyen gondunk nem volt Olaszországban, mert Enikő a tenger közelébe sem volt hajlandó menni :roll: , így én voltam a cuccőrző. Kiváncsi lennék, idén már nem félne-e a tengertől...
Koleszterinszint: :( :( A doki biztosan első körben azt fogja javasolni, hogy az étkezésből kell kivenni azokat a dolgokat, amik növelik a koleszterinszintet, aztán ha az sem hoz eredményt, akkor ír csak gyógyszert... Hogyhogy neked vizsgálták ezt vérvétel alkalmával? Vagy ez benne van egy alapvérvétel adatai közt? Vagy csak nekem, mint laikusnak nem tűnt fel soha??? :oops:

Petra!
Jobbulást a lábadnak!!!
Leírnád, hogy pontosan mit "takar" ez a nyári böngésző című könyv??? Enikő nagyon szereti a könyveket, de inkább azokat, amik mesések és olvasunk belőle neki. Én is ajánlok egy könyvet (nálunk ez a favorit, az abszolút kedvenc): Bartos Erika: Anna és Peti
Két kötet jelent meg eddig, és a testvérpár mindennapjairól szól rövid, egyszerű mondatokkal megfogalmazva és rengeteg az illusztráció (pl. palacsintát süt a család, vagy kirándul a család, vagy óvodát kezd Anna stb.). Szóval a 2-4 éves korosztálynak tökéletes. Mi ezzel kezdtük az esti mesék bevezetését, Enikő imádja, most már a délutáni elalvás előtt is követeli. Vannak kedvenc részek, ezeket mindennap kétszer olvasom neki, most már könyv sem kell hozzá... :lol: :wink: Kötetenként 1999 forint, de a mi esetünkben abszolút megérte!

Mennem kell, felébredt a kisasszony.
Pussz:
Kriszta

Kriszta

Ákos 2000.04.09.
Enikő 2004.12.04.
hardik

Kriszti

Nem tudom,mikor indultok,de gondolom,haraosan,szl jó utat nektek is :):)!És érezzétek nagyon jól magatokat itthon :):):)!
Pont ma néztem ezt a könyvet a könyvesboltban,nekem is tetszett,de Villőt még kicsinek találtam hozzá,Bulcsút meg nagynak :?...
Amikor a púpomat nézték a fejem hátulján,akkor derült ki,szt a sima nagyrutin vérvételben benne van.És most volt ismétlés.
Igazából az étrendem nem koleszterinben gazdag,legalább is amilyen infokat olvastam eddig róla.Az ajánlott egészséges étkezés tk nálunk megvalóul,így ezért is nem nagyon értem,hogy miért magas.A doki már az előzőnél a gyógyszert emlegette sajnos :(,de nem fogom hagyni magam :):)!
A tengerparta nem szándékozok sokmindent levinni,majd keresünk a laskában egy dugihelyet a cuccoknak :D!.Egyébként a ház 30 m-re van a strandtól,szl nagyon nem fog hiányozni semmi.Na meg úgy néz ki,hogy én nem sokat fogom látogatni a vizet :twisted: :twisted: !

anyapoc

Sziasztok!

Kriszta
Jó pakolást és jó utat nektek!
Anna és Peti nálunk is favorit volt kb 4 hónapig. Tényleg jó könyv(ek). Arról amit ajánlottam itt olvashatsz: www.libri.hu
Nincs semmi szöveg, csak dupla oldal nagyságú képek sok-sok apró részlettel és "bogarásznivalóval". Az egyes szereplők minden oldalon mást csinálnak, tehát rengeteg témát érinhetnek a beszélgetések a képek kapcsán. És nem utolsó sorban jó minőségű a nyomtatás és kötés is.

Anyapoc
Koleszterinszint: :(
Tengerpart: :) Mikor indultok és hová pontosan? ( bocs, ha már irtad)

jó hétvégét mindenkinek

puszi
petra
rupetra

Sziasztok!

Petra

Holnap indulunk olyan 1 körül.Eredetileg úgy volt,hogy Apa csak 2-re ér haza és utána indulunk is,de most úgy néz ki,hogy már a 9 órás vonattal eljön Pestről,így még bepakolni is segít :).Szl így olyan 1 körül indulunk és remélehetőleg legkésőbb 8-ra lent leszünk.
Ja,és hová....Rab szigetére megyünk,azon belül Lopar az úticél.itt homokos strand van,ami nem mélyül hirtelen és ideális gyerekeknek.A többi programot meg eldöntjük út közben :D!
Én mentem volna Plitvicére is,de ilyenkor állítólag iszonyat a tömeg és a dugó az úton,szl majd valamikor inkább elő vagy utószezonban megnézzük ...egyszer :).

Na el is búcsúzok,aztán jövök képekkel :):)!

Puszi mindenkinek!!!!

anyapoc

Ja,és mivel nem leszek netközleben:

Lillának most kívánok BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!

Kép

anyapoc

Anyapoc

Jó utat, érezzétek jól magatokat!
Köszi a köszöntést!/Milyen figyelmes vagy :D /

Többiektől elnézést,de rohanok,készülök a holnapi bulira :wink:

KépKépKép
bambika

Sziasztok!

Mindenkit elijesztettem???

Teszek fel pár képet, most hogy az égiek elintézték helyettem az öntözést :D
Jól sikerült a buli :)

Kép

Kép

Kép

Anyapoc már biztos ázik a tengerben /de jó neki/.

Petra ti dédiztek még?

Hová tűnt mindenki???

KépKépKép
bambika

Andi :)
Szuper tortáik voltak a gyerkőcöknek. Az látszik a képeken, hogy a buli jó volt! Lilla olyan nagy lány már!!!

Mi most a Gergővel tesztelgetjük egymást, hogy ő mennyit engedhet meg magának és hogy nekem mennyi a türelmem ehhez :roll: . Hát nem egyszerű, minden este ezen morfondírozok elalvás előtt, hogy mit és hogyan csináljak másképp hogy jobb legyen. Persze féltékeny is, ezért még inkább olyan dolgokkal jön, amitől én a falra mászok... Próbálok a kedvében járni, de hát nem tudok minden percben rá figyelni és ezt meg is kell(ene) értenie.
na mindegy, ez egy ilyen időszak, túl leszünk rajta, remélem, mihamarabb.

Tényleg jó lenne találkozni, egy kis tapasztalatcserére...
Nórának boldog névnapot!!!

Szilvi :)
Egyfolytában alszol :lol: ? Azért jelentkezz be néha, hogy mi újság Felétek. Barátaink is ott vettek lakást, ahol Ti, ők most albérletben várják, hogy kész legyen, mert az előző lakásukat közben már eladták.

Kriszta :)
Veszprémben vagytok már?

Gyönyörűim:
Kép

sziasztok!

Kép
Kép
bogumil

Nóra boldog névnapot!

Móni

Nálunk ugyanez van, feszegeti Bence a húrokat és az idegeimet. Néha nagyon nehezen bírom.
Tündériek a gyerekek!

KépKépKép
bambika

Sziasztok!

Nóra nevében köszönjük a köszöntéseket!

Andi
Jó lehetett a buli! Szuper torták voltak. Jól kitaláltad! És milyen óriásiak!!!! Elfogyott?
Lurkók nagyon helyesek, csak úgy sugárzik a szemükből zsiványság.:)
Hogy kérdésedre is válaszoljak, nem, már nem dédizünk. Csak 4 napot voltunk ott. De elég is volt. Tudod a nyaralást itthon piheni ki a két gyerekes anyuka! :roll: Persze összességében jól éreztük magunkat. Jó néha nyugiban együtt lenni a családdal, akiket nem látok minden nap. Nagyokat beszélgettünk esténként.

Móni
A privit olvastad? Tali részünkről ok.

Nóra pont azt csinálja amit Gergőről irtál. A türelmemet teszi próbára. Legutoljára ma ebéd utáni alváskor. Normál esetben 20 perc elaltatni. Ma olyan aranyos volt, gondoltam megérdemli hogy az új mesekönyvből meséljek neki. Hát ez hiba volt. Úgy felpörgött tőle, hogy 1 órával később kiabálva kisértem be az ágyba, mert egyszerűen mindent kitalált (pisi, viz, éhség, Liza játéka, stb). Addig variált mig totál bedühitett. Szóval nálunk is megy a műsor minden nap. Gyermektelen, szingli barátnőimnek szoktam is mondani, hogy hozhatnak chipset és jöhetnek műsorozni, mert az tuti nem unalmas! :lol: :lol: :lol:

puszi
petra
rupetra

Sziasztok!

Andi
szuper buli lehetett. Ez nálatok van az udvarban? Nem rémlik. Talán Tótvázsony.... :roll: h
Jó nagyok a torták, hol rendelted Herenden?
Boldog szülinapot az ünnepelteknek!

Bogumil
nem-nem alszok egész nap, csak mikor a Márk :lol: HA ő ébren van akkor nem tudok netezni.
Anyumék elmentek nyaralni, náluk szoktunk ebédelni,így még a főzés is feladat most. Igaz, mostmár a kisfiam is kezd beleszokni. De igyekszem gyors és egyszerű kajákat kitalálni. Meg elkezdődtek a vizsgálatok is, amiatt is rohangálhatok. Szóval szó sincs egésznapos alvásról. :wink:
Mi is hirdetjük már a lakást, így azt is puccba kell vágni mindig.

Bogumil-Petra
kezdek egyre rémültebb lenni, ahogy olvasom az írásaitokat :shock:

Petra
Nórának boldog névnapot.

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Most olvastam a privid - jó, hogy felhívtad rá a figyelmem, egyébként biztos nem néztem volna - akkor maradjunk a jövő csütörtökben, és gyertek ki hozzánk! Játék itt is van bőven, remélhetőleg feltalálják magukat a nagyok.
Szopizás terén nincs változás, enni még mindig nem hajlandó a Zsófi. Tegnap vettünk neki tejpépet, hátha annak örülne, hát, az első 4-5 kiskanál csak úgy csúszott, aztán jött a prüszkölés. Pedig éhes volt, mert aztán nekiesett a cicinek :lol: . Szóval szopizik reggel-délben-este meg közben is sokat-sokat.
Nálunk is az ebéd utáni alvás a legnagyobb cirkusz, még jó, hogy míg a Gergővel kínlódok, a Zsófi magától elalszik az ágyában.

Nem kell rémüldözni, szerintem ez nagyjából mindenkinél így játszódik, és persze, hogy azokat a dolgokat írjuk le, amik nem annyira pozitívak. Már csak ilyenek vagyunk. Amikor jó napok vannak, nem ömlengünk, azt természetes. Bezzeg, ha történik valami rosszaság, egyből szétkiabáljuk a világba :roll: .
Mindent egybevéve szuper jó a két gyerekkel, annyira édesek, minden nehézség ellenére is!
Lakás eladása: hát, akkor most majd Nálatok is idegenek fogják nézegetni az otthonotokat. Nem lehet egyszerű állandó készültségben lenni.
Főzéssel én is hadilábon állok, na nem az elkészítéssel, hanem hogy mit csináljak. Rendelni szoktam a Joker Foodtól, de most a hétre semmi jót nem találtam. Jól főznek, sokat adnak, nem drága, nekem bejött. Már reggel 8-kor itt az ebéd, mosogatni is csak evőeszközt kell, tök jó!

Hát, akkor tartsunk ki, ha valakinek pedig van egy jól bevált módszere a gyerkőcök leszerelésére, akkor hajrá, ossza meg a többiekkel!
Az ovit várom már nagyon, de tegnap a védőnő meg rémíszthetett, hogy majd biztos folyamatosan beteg lesz, ősszel sok a vírus, baci, egyebek. Majd hazahozza a Zsófinak is, aztán küzdhetek a két beteg gyerekkel. Én meg mondtam, hogy az óvit akkor sem hagyjuk ki, mert a Gergőnek szüksége van a gyerektársaságra és az óvodai elfoglaltságokra. Nagyon szeretett járni eddig is, remélem, a folytatásban is így lesz. Bár biztos kezdhetjük előlről a beszoktatást, két hónap óvi után három hónap szünet, hát nem tudom...

Na, nekiállok vasalni, gyerkőcök alszanak.

Sziasztok

Kép
Kép
bogumil

Sziasztok:)

Koda vagyok a "2006-ban akarok szülni" topikból.
Szeretném a segítségeteket kérni.

Augusztus 10-17 között Veszprémbe fogunk nyaralni, a Péter-Pál fogadóban lesz a szállásunk.
Szeretném megkérdezni, hogy van -e a 4 éves Marcinknak valami jó játszótér vagy más park nálatok? Esetleg utcanevet tudtok mondani, hogy merre keressük őket?

Nagyon köszönöm, ha írtok pár sort!

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Petra

Nagyok voltak a torták, de elosztogattuk a maradékot :D MInden szomszéd jól járt :)

Szilvi

Kokóban rendeltük őket /herenden nem ízlik a süti,nem jók csinálják szerintem :oops: /
Hugomék hátsókertjében volt a buli, persze hogy nem ismerős.
Tegnap reggel mikor felébredtek Lilla odabújt Bencéhez és azt mondta neki SZEJETJEK :D /csak, hogy pozitív dolgot is halljál/ÉS összebújva beszélgettek nagyon aranyosak voltak :)

Mennem kell Lilla hív

KépKépKép
bambika

Sziasztok!

Koda
Ajánlom az állatkert környékét. Az állakert miatt, és mert van hátrébb egy fa játszótér (a régi vidámpark környékén).Tőletek nem is lesz messze, kocsival 5 perc. Van a környékén patak, duzzasztott tó kacsákkal, hangosan brekegő békákkal. Jót lehet sétálni a sziklák árnyékában. Ha felmentek a Gulya- dombra, ott találtok kilátót is.

Bogumil
ok, megnyugodtam, de tényleg! Pozitívumokat is szívesen olvasnék. :oops:
Amikor a Márk volt csecsemő akkor én is rendeltem. Most inkább főzök-nekem is a kitalálásával van leginkább problémám-, mert az itthoni ízek jobban bejönnek.
Nem csodálom, hogy Gergőnek akarod az óvit, én is azon filózok, hogy januártól járjon bölibe a Márk, de az biztos nem fog összejönni. Mindegy, szeptemberig majd kihúzzuk valahogy, és majd megy óvodába.

Andi
nagyon édesek lehettek a gyerekek. :P
Nekem bejön a bisztrós süti, sztem pl a dobos tortát kimondottan jobban készítik mint a Kokoban.
Egyébként milyen ízűek voltak a torták?

Ma én is ügyi voltam.
Voltam az sztk-ba eredményért, optikusnál, apa munkahlyén és még bankban is. Jól bírta a Márk. Szóval most elég fáradt vagyok, megyek is ledőlök. :wink:

Sziasztok!
Sz.

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Koda
Az állatkertet én is ajánlom, az egy jó fél napos program, sok állatot tartanak, van az állatkerten belül is több helyen játszótér, valamint van még a Gulyadombon, az állatsimogatónál is. Az Erzsébet-ligetben is van játszótér, az sincs messze a lakhelyetektől.
Ha Balatoni fürdőzést is terveztek, akkor nagyon ajánlom Balatonalmádiban (12 km Veszprémből) a nagystrandot, szuper hely a gyerkőcöknek, a vízben egy nagy rész fel van töltve, olyan, mintha a homokos tengerparton sétálgatnátok. Építettek most ott egy hatalmas játszóteret is, szóval szuper. A belépő 350 ft egy napra :P . Mi mindig oda járunk...

Szerintem várjátok ki az óvit, bölcsiből is annyi bacit hazavihet a kistesónak Márk, hogy jobb, ha otthon van. Még pici lesz a kistesó, fejletlen immunrendszerrel, szóval lehet, hogy több nehézséged lenne, mint könnyebbség. Én is azért vártam az óvival pár hónapot, hogy a Zsófi nagyobb legyen, ellenállóbb a bacikkal szemben. Hál Istennek, nem is kapott el semmit a Gergőtől :P .

Sziasztok

Kép
Kép
bogumil

sziasztok!

Megjöttünk :).Elég kalandosra sikerült a hazafeléút :roll:...

Összességében szuper volt,de nekem 1 hét elég is volt :roll:...Rájöttem,hogy nem az én világom ez az egész nap lógunk a parton(mert sokminden mást itt nem lehetett :?...).
Majd jövök képes beszámolóval,ha már rendeződtünk itthon :).

Petra

Én is most akarom kipihenni a nyaralás fáradalmait :D!
Ja,nálunk is szokott lenni ilyen "kimászkálokmindenféleindokkal" dolog :?...

Andi

Szuperek a képek és a torták is :):ÉN Lilla nagyon nagylány már :).Örülök,hogy jól sikerült a buli :).

Szilvi

Hajrá takarítás,de azért ne erőltesd meg magad :).Minden rendben:) ?
Én vittem Bulcsút bölcsibe,de ő akkor már túl volt a "nehezén",nem hozott haza nagyon semmit.Szl lehet,hogy jobb,ha vársz :).
Igen,nehéz a két gyerekkel,de annyi öröm van bennük,hogy tényleg megér minden fejfájást :wink:!És a Te vonalzód? :wink:

Móni

Nagyon szépek a kölykök :).Ti is nődögéltek rendesen :)!
A védőnővel ne foglalkozz.Augusztustól szt elkezded az immunerősítést mindkét gyerkőcnek és nem lesz semmi gondjuk... :roll:

Na pusztok,megyek pakolni :?....

anyapoc

Sziasztok!

Bogumil, Anyapoc
látom egy véleményen vagytok :D Köszönöm a tanácsot, megfogadom, mást egyébként sem tehetnék. Remélem MÁrk jó gyerek lesz akkor is, ha már itt a kistesó. Most nem lehet egy szavam sem(persze neki is vannak rosszabb pillanatai). Tudom nem mérvadó, de totál nem veszi zokon, ha az unokaöcsi van a kezemben. Pedig elhihetitek! Nem hagyok ki egy alkalmat sem :wink:

Anyapoc
alig várom a képeket meg az élménybeszámolót.
Én azért nem hagytam volna ki a nemzeti parkot. Mi voltunk Plitvicén főszezonban. Nem volt gáz. Tuti élveztétek volna!!!

Köszönöm jól vagyok. Az émelygés és a hányinger néha jelentkezik, de alapjában véve sokkal könnyebb mint a Márkival volt. Már van uh kép a törpicsekről :P Éééés, bár sokszor nincs említve a MÁrknak, mégis tudja, hol van a kistesó :lol:

Sziasztok!
Sz.

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Akkor megpróbálkozok az élménybeszámolóval :).Azt hiszem,nem lesz rövid :oops: :oops: ...

Az út kb 500 km volt,amit a viamichelin szt kb 6 óra alatt lehet megtenni.Mivel Apa korábbi vonattal tudott hazajönni,korábban is indultunk,ami részben jó volt,részben voltak estefelé a szigetre érkezéskor problémák,ugyanis olyan fél 9 tájban értünk a szigetre,ahol tk át kellett vágni az egész szigeten nyugat felé,ahol ugye a Nap éppen lenyugodni készült és igazából semmit nem lehetett látni az úton,csak hogy valamerre arra kell menni...Így majdnem elütöttünk egy biciklist és két gyalogost is :?....
bócák zengedeztek egész nap,szerencsére éjjelre ők is abbahagyták,pihentek :?....
Tényleg a parthoz,kb 5 perc kellett,hogy leérjünk,de ebben benne volt 3 macska megnézése is :roll:....

Itt látszik,hogy az erkélyről rá lehetett látni a strandra:
Kép

Ilyen a strand apálykor(ott valahol messze bent apa és Villő :)):
Kép

Jó darabig be lehet menni a bokáig érő vízbe,ami ha felmelegszik,isteni :)

Kép

Amikor ékezik a dagály :)

Kép

Amikor rossz idő van(a felhők beborítják a hegyeket):
Kép

Amikor nem lehett fürdeni,akkor kagylókat keresgéltünk....
Kép

sétáltunk,nézelődtünk,fényképeztünk....
Kép

Ilyen volt az öböl másik fele:
Kép

Azért csak a parton volt a legjobb :),homokozás,remeterák-gyűjtés :):
Kép

A nagylány :)

Kép

Voltunk Rab városában is,ahol az útikönyv szt eggyel több látnivaló van,mint a sziget többi településén :)
Kép

Itt elmentünk egy kis pici motoros csónakkal hajókázni a sziget ezen felén,amit a gyerkőcök irtóra élveztek :):
Kép

A kilátás egy magasabb pontról:
Kép

Hazafelé menet felmentünk a "kilátóba",élmény volt,sok helyen csak aprócska drótkerítés választott el a szakadéktól...
De ilyen Rab városa felülről(és persze én,hogy elhigyjétek,tényleg ott voltam :D):
Kép

A komp,ami a legfőbb szállítóeszköz a környéken(és persze a nap fénypontja volt nálunk :D):
Kép

Naplemente az öböl másik felén:
Kép

Ezen a részen elég jó kis élet volt a szigeten,sok játékkal.
Az egyik kedvenc:
Kép

Azért apának meggyűlt a baja a kisvonattal :)

Kép

Nagyjából ennyi...aki elért idáig,annak pusszantás :)!

Ja,és a kalandos hazaútról csak annyit,hogy megbüntettek a horvát rendőrök gyorshajtásért(azóta ezzel zrikál apa :?) és Zamárdninál csődött mondott a kocsi,így kb este 10-re vontattak haza minket :twisted: !

anyapoc

Sziasztok!

Anyapoc

Üdv újra itthon,jók a képek! A komp mennyibe került, mert horror árakról hallottam .Sikerült kipihenni magad?

Szilvi

Dobostorta Í:elhiszem, azt nem kóstoltam, nem is szeretem. Túrótortát és a somlóit kóstoltam,de csalódást okozott :( .Bence tortája csoki,gesztenye volt,Lilláé puncs .

Hogy bírjátok ezt az időt? Bence tiszta melegkiütés, Lilla kevésbé, de rajta is sok van :( Egész nap csupasz0on rohangálnak nem tűrik magukon a bugyit sem.
Most csak ennyi a gépnek is olyan a hangja mint egy helikopteré, nem bírja pár percnél tovább

KépKépKép
bambika

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat a veszprémi kirándulási lehetőségekhez. Nagyon sokat segítettetek, balatonalmádi említéséért pedig külön köszönet!

Szép és hűvösebb nyarat kívánok nektek!

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Móni
Ez a csütörtök is elmúlt tali nélkül!!!!! Most meg én reagálok későn. Bocs. :oops:
Jövő hét????????? Nekünk de. jó. Du-onként utcazenézünk.
Hol laktok pontosan? Hivhatsz is: 20/3120052.
Kajálás témához: majd megbeszéljük szóban! Addig is sok türelmet!
Unokatesóddal és kisfiával megismerkedtem a játszótéren! Mesélte? Nórával együtt zsiványkodott a kissrác.

Anyapoc
Jók a képek! Jó lehetett!!!!! Honnan szerezted a szállást?
Jövőre mi is ezt a szigetet szeretnénk megcélozni. Idén nem megyünk messze, csak itthon akciózunk valamit. Konkrétum még nincs is. Majd spontán, de tudod pár napot már voltunk is.
De visszatérve hozzátok. Komp nem volt durva? Mennyi ideig vártatok és mennyi ideig tart az út?
Lerobbanás :( . Már mi is jártunk igy. A határ előtt adta meg magát a kis Puntónk 6 éve. A határon egy magyar család autójában utaztam át, hátul középen, ölemben a hűtőtáskájukkal, a páromat pedig vontattuk. :lol:
Nagykanizsárol hivtunk trailert, akinek itthon Veszprémben oda is adtuk az egész havi keresetemet. (ez volt az első nyári tanári fizum, amit munka nélkül kerestem) :D Mindegy. Kell az ilyen élmény is. Ti kocsitok hogy van?
És te kipihented már magad?

Jó hűsölést mindenkinek!
Lenne egy ötletem!!! Irjunk tippeket!!!!! Ki hogy csinálja? Ti hogy birjátok ki ezt a hőséget? Én éppen hűtőben fagyasztott vizes törölközőt boritottam a tarkómra. Medence, strand, fagyi persze, persze.... De itthon? Ti hogy csináljátok?

sziasztok:
petra
rupetra

Sziasztok!

Még 1 nap apával,aztán megy vissza dolgozni :(:(...

Szilvi

Remélem,.Márkot sikerült "kikezelni" :).
Plitvicével az volt a baj,hogy arra 1 napot rá kell szánni és így sehogy nem ment,mert vagy szállás kellett volna,vagy - két gyerek :D!
Szl majd vmi jobb időben...ősszel vagy tavasszal :).
Biztos jó gyerek marad mrk,már amit a kora megenged :wink:!Jó,hogy nem veszi zokon az unokaöcsit,bár ahogy írtad,ez változhat....Akkor meg majd úgyis meglátod,hogy mit tudsz tenni :).
Remélem,jövő héten tudunk talizni :)!

Andi

Pihentebb vagyok,de asszem majd ha nyugdíjas leszek,kipihenem a többi részét :wink:!
Nálunk melegkiütés nincs,minden du a strandon landolunk,addig meg mennek a ventillátorok...Ha nagyon gáz az idő,akkor lefürdetem őket, a lakásban(nagyszobában) így is 30,5 fok van :roll:...Nálunk is meztelenkedés van,illetve Villő pelusban,bár mondja,hogy nem kell neki... :roll:
Komp :attól függ,mekkora utat mész rajta.Kilométer árat nem tudok,de a Rab_Jablanac(szárazföld) út 1 autó+ két felnőttnek( a gyerekekre nem kértek) volt 102 kuna(1 felnőttnek 12 kuna),azaz kb 3500-3600 Ft....De ha pl. Loparról mész át Krk-re,az drágább,mert sokkal hosszabb a komp út.Oda érdemes (Baskába) kocsi nélkül menni,mert az a drága.Szt ez normális, a többit érdemes megfontolni :D!
Ja, a mi gépünk is kikapcsol csak úgy,ha melege támad :twisted:!!!!

Petra

Nálatok hány fok van a lakásban????Gondolom,jobb az idő,mint nálunk :roll:...
Szállás:amikor tuti lett Apa szabija,akkor csak beütöttük a Lopar és Apartman szavakat a Google-ba és kidobta ezt a horvát oldalt.Telszám volt és Apa felhívta őket.Ez közvetítő nélküli volt,de sok közvetítős oldalon is fent vannak.Ha gondoljátok,szívesen megadom az elérhetőségüket,németül-angolul beszélnek,mi angolul tárgyaltunk a lányukkal, az öregeket németül elég jók :).A papa Karlsruhe-ban dolgozott 20 évig :).
Komppal szerencsénk volt,mert egyrészt nem turnusváltáskor mentünk(amit szívből ajánlok,szl ne szombattól szombatig menjetek majd!!!),így odafelé kb 10 percet vártunk,bár a komp már bent állt,de fél óránként jár,így azt meg kellett várni.Igény szt egyébként sűrűbben jön,ezt tapasztaltuk visszafelé,amikor volt már sor(igaz,mi sem reggel indultunk),de 4 komp járt folyamatosan,így ott is kb negyed órát vártunk csak és fel is jutottunk :).De turnusváltáskor nagyon gáz tud lenni :roll:...kilóméteres sorok....
Nem irigyellek Benneteket sem a lerobbanás miatt.Apa azt mondta,ő trélert nem hív(mint ahogy nektek is ráment a gatyátok :roll:),akkor inkább árokba löki a kocsit :shock: !Szerencse,hogy sok a jó ismerős :wink:!na meg hogy közel robbantunk le :?...
Kocsi azóta kétszer :shock: volt szervízben.Egyébként "csak" egy gumipöcök ment ki a váltóban,így csak 1-es és 2-es nem volt, a többi sebesség ment volna és így haza is jutottunk volna,ha nem lépésben lehet menni a pestiek miatt :twisted: !Szl fél nap alatt megcsinálták,erre alig mentünk vele másnap,megint uez lett a baja.Akkor egy másik fajta gumivackot rendelt a szerelő és az működik :).A változatosság kedvéért most valami csapágynak van hangja,de azt mondta a szerelő,hogy az ráér egyenlőre... :?....
Szl a pihenés még várat magára... :roll:
Na bocs,hogy hosszú lettem :oops:...

És akkor tippek hőség ellen....
Sok nincs,mert szt ez ellen nem lehet védekezni :twisted: !
Nálunk megy a ventillátor.Anyumék hajnalig szellőztetnek,hajnalban becsuknak minden ablakot és besötétítenek,így lesz 26 fok a lakásban.Igaz,hogy hőszigetelt,amit idén nagyon jól éreznek nyáron is :roll:..és mellette megy a ventillátor.egyébként én a gyerkőcöket is lefürdetem,ha nagyon kivannak(bár nem vészes),én viszonylag jól bírom,általában egy szál bugyiban lófrálok itthon :oops:...és persze irány a strand du :).Ott este 8-ig ki sem jövünk szinte a vízből :D!

Ja,azt nem meséltem,hogy 2 napja olyan migrénem volt,hogy hánytam is :(.A strandon kezdődött és anyumékig értünk fel,gyógyszer,minde hatástalan volt.Na akkor én is jégakkuval kúráltam magam,de nem mindig használt :(....De azért nem árt,ha van az embernek behűtve :):)!

Na pusszantás,most Ti jöttök....

anyapoc

Sziasztok!

Húh, ez a meleg minket is kikészít.
Túlélési stratégia: napközben ha lehet nem mozdulunk ki a lakásból, (nem mintha itthon nem lenne meleg, de mégszem 38-40 fok) aztán a déli alvás után irány a strand.
Este volt olyan, hogy vizes törcsivel feküdtem le alukálni, mert másképp nem ment. Tusolás naponta többször is, és rengeteg folyadék. A munkát minimálisra csökkentem, amit nem muszáj megcsinálni, azt inkább eltolom.
Sajnos a Márk már két hete ordít a fürdőkádban :? , így nála kimarad az itthoni lefürdetés, pedig tavaly nyáron nagyon szerette.

Anyapoc
jók nagyon a képek. Irigyirigyirigy vagyok.
Nagyon jó környéken voltatok! :)
Apa és a kisvonta :lol: király :!:
Érdekes hazaútatok volt :?
Nekem pont azért teteszett Plitvice, mert nem muszáj egy napra tervezni. Vannak különböző útvonalak. Másfél, 3 óra stb. hosszúak. Az ára is attól függ melyiket választod. Két ilyen pici gyerekkel ősszel sem hinném, hogy el akarsz indulni egész napra túrázni.

Sajonos nem sikrült kikezelni :? Ebből hétfőn doki lesz.
Képzeld a strandon lecsúszott egy csúszdán, és a pelus elcsúszott a popójáról, teljesen leégette neki a bőrt. Hallottam, hogy valami nincs rendben miközben csúszik, de mikor kérdeztem azt mondta, hogy nem fáj, nem is sírt. Aztán este itthon láttam milyen szépen néz ki. :shock:

A héten már nem úsztam meg a hányást :evil: Nem vagyok valami jól.

Andi
én sem szeretem máshol a dobos tortát, csak ott. :roll:
Nálunk sem volt pár napig net, mert Apa nem volt itthon, én meg nem tudtam mi lehet a bibi. Ma volt ideje megnézni, hogy mi lehet a gebasz és túlmelegedett az ADSL router.

Sziasztok
Sz.

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Pár napig anyuéknál voltunk, Városlődön. Ott pár fokkal hűvösebb van, közvetlen az erdő alatt laknak, este olyan, de olyan hideg levegő volt, hogy csak na! Így este mindig felfrissültünk, bírtuk a nappali hőséget. Sokat fürödtünk a kis pancsolóban, míg a kiskutyus ki nem rágta azt. Először a középső részét tette tönkre, aztán másnap a tetejét, aztán harmadnap reggelre az egész összement :evil: . Pár hónapos a kutyuli, mindent rág, ezt sem kímélte.
Persze mi is sokat ittunk, és igyekeztünk minél kevesebbet mozgolódni. Esténként mentünk sétálni, mikor már kezdett lemenni a nap.

Lányok!
Mit szólnátok hozzá, ha egyik délután találkoznánk az utcazenén? Úgy 5 körül, akkor még nincs akkora tömeg - talán - Gergő imádja, leültetem egy színpad elé, aztán elvan. Zsófit beteszem a kenguruba, így a gyerekekkel nekem nem lesz gondom, legalábbis így gondolom.
Szerintem csütörtök v. péntek délután, mert addigra nem lesz már 40 fok, "csak" 30.

Na, megyek, később írok még...

Sziasztok

Kép
Kép
bogumil

Sziasztok!

Szilvi

Ez a vizestörölközős dolog nagyon bejön másoknak is :wink:!
Nem próbáltál kismedencét márnak?csak egy kis beleülőst.Bulcsú imádta ennyi idősen,ki sem jött belőle :).
Plitvice:az az igazság,ha már megyünk,akkor teljes napra.Nálunk nem gond a teljes napos "túra",persze egyiknek sem gyalog :).De így 1 hét után nem akartam még azt is bevállalni,pláne,hogy nem tudtam,mi újság az utakon.Hazafelé így is volt dugó a másik oldalon és nem mertük megkockáztatni.Így utólag meg szerencse is,mert ha éppen ott jön rá a kocsira a hoppáré,akkor szt menten agyvérzést kapok :twisted: !
Sajnálom,hogy nem sikerült kikezelni,de ajd írd meg,mit javasolt a doki :roll:...Csúszda :evil:.... Szegény,biztos nem volt kellemes.Bár ha nem nyafizott,akkor biztos annyira nem viselte meg :roll:....
Na meg sajnálom,hogy elért rókakoma,de már csak 2 hét és talán vége :).tudom,nem vigasztal,de biztos a meleg is rátesz egy lapáttal :).Egyél fagysztott gyümiket :).
Délutánonként mi is strandolunk.Lemegyünk 5 körül és kb 7-ig ki sem jönnek a vízből...Tegnap is fél 10-re értünk haza :shock: !

Móni

Szuper,hogy tudtatok hűsölni :).
Szt én kihagyom az utcazenét.Amúgy sem vagyok nagy rajongója,de nem is vállalnám be a két gyerekkel ilyen melegben.Ha még Bulcsú el is üldögélne (nem hinném),de Villő biztos nem...és kenguruban sem marad meg :lol: :lol: .
Mondjuk kedd este gyerektelen leszek,akkor szívesen megyek :wink:!

anyapoc

Benneteket is megkérdezlek,nem tudtok-e olyan gyerekszállítási lehetőségről,ami nem babakocsi,elfér benne mindkettő gyerek,pici.
láttunk ilyesmit Horvátországban,2 kerekű volt,benne ült a két gyerek és hátulról egy hosszabb nyéllel kellett tolni...
olyasmi,mint a biciklik utánfutója,de annál kisebb.... :roll:
Na,remélem,érthető volt,bár agyonra kerestem a neten és nem találtam semmi ilyesmit :(....

anyapoc

Sziasztok!

Na, ezt nézzétek: van egy fehér és egy fekete gyerekünk :lol:
Kép

Szállítási lehetőség ügyben sajna nem tudok segíteni, a nyaralás nagyon szuper lehetett, irigykedek a képek láttán én is!

Hú, szenvedek a melegtől, megyek is, később próbálok visszatérni.

Sziasztok!

Kép
Kép
bogumil

Sziasztok!

Anyapoc
itthon nem medencézek, mert abban Márknak nem azaz élmény, hogy benne ülhet, hanem, hogy a locsolókannával öntözhet belőlle. Azt meg inkább csinálja Herenden a kertesházban :wink:
Ma voltunk dokinál a pelenkakiütéssel kapcsolatban. Laticort 0.1%-os kenőcsöt kaptunk. De a legelső dolga az volt, hogy a nadrágpelenkától eltiltott addig amíg nem jön helyre. Pont ott van gumírozva ahol ez a folt van. Úgy látszik ez mégsem volt olyan jó ötlet :? Balcsitól szintén eltiltották pár napra. Ennyi. Azt mondta, hogy pár nap alatt helyre jön.
Miért vagy gyereknélküli?
Erről a csoda járgányról nem hallottam én sem semmit :shock: De remélem hamarosan kiderül mi az. Ki tudja, hátha másnak is egyszer jól jön. :?:

Bogumil
most lebuktál :lol: Boztos, hogy egy az apukája a két gyereknek :wink:
Most nem tudok még mit mondani a talira, de ha sikerül elmennünk, akkor jelzek.
Elmentem volna a múlt héten szívesen veletek agyudékhoz. Mit nemadtam volna pár fokkal hűvösebb levegőért....

Sziasztok
Sz.

Kép
Kép
kismama2004

Móni

Gergő ridegtartásban van? :lol: :lol: :lol:
Azért köszi a segítséget :).

Szilvi

Akkor jól melléfogtunk :? ... Na de reméljük,hogy hamar segít....
Azt nem tudtam,hogy hol a folt,de ha ott gumis,akkor biztosan még dörzsöli is :(....
Locsolás ismerős :D!Mondjuk anno Bulcsú csal elöntözgetett a medencében egyik pohárból a másikba :).
Azért vagyok gyerektelen,mert 1 napig szerelőnél van a kocsi és holnap reggel megyek dolgozni beiratásra és így volt egyszerűbb és kényelmesebb elpaterolni a gyerkőcöket :).
Így este megyek "bulizni" a barinémmal ,megnézzük az utcazenét :D!Meg beülünk valahova falatozni....Ezt most nagyon komázom :D!
Na ha majd lesz olyan járgány(bár nem sok reményt fűzök hozzá),akkor feldobom ide :wink:!

Ja,ezt meg akartam mutatni.
Hova vezet,ha a gyereknek állandóan be van fonva a haja :lol: :lol: !

Kép

anyapoc

Sziasztok!

Hihi, Anyapoc Lilla meglátta Villő képét és azt mondta olló :) .
Tegnap voltunk fodrásznál le kellett vágatnom a haját, nagyon szenvedett.
Esti programért irigy vagyok :oops:

Móni

Nagyon tuti a kép!

Szilvi

Gyors gyógyulást Márknak!
Lilla már nem engedi, hogy pelust adjak rá :) Ha elaludt úgy kell rácsempésznem, de gyakran nincs már rajta mikor éjjel felébred.
Nagyon ügyesen pisil és kakil a bilibe. Csodálkozom is hisz Bence 3 éves korban érte el ezt.

KépKépKép
bambika

Sziasztok!

Anyapoc, Móni
Jók a képek a gyerkőcökről! :)

Móni
Mi minden nap du. utcazenét terveztünk a héten. Ma is voltunk, kicsit el is áztunk. Nem voltak sokan. Ti voltatok?
Mi a Kossuth utcai szimpad és a grillező között ingáztunk és ácsorogtunk sokat.
Holnap is val. szinű ott leszünk, esetleg a Gizella udvari szinpadnál. Ti merre szoktatok lenni?

Anyapoc
szállitójármű ügyben én sem vagyok okos. Egyetlen ötlet jutott eszembe: bicikliszakboltokat próbáltál? Lehet, hogy utánfutóként rátalálsz valami szépre, persze csakis külföldi honlapokon.

mára ennyi voltam
puszi
petra
rupetra

Sziasztok!

Jó volt egy kis kikapcsolódás,azért a végére már tömeg lett :wink:!
Ha jól hallom,még most is nagy buli van :).

Andi

Ne csodálkozz Lillán, a fiúk később érnek :).Nagyon ügyes :).
Olló :D!Ez jó poén...hát eléggé úgy nézett ki,de reggelre azért lett vmi formája :D!Lillának amúgy elég sűrű,sok haja van,nem?

Petra

Kösz a tippet,majd nézzm így is,meg kaptam mlég pár kulcsszót hozzá,de hát nem reménykedek,marad a két babakocsi :?...
Jó kis zuhé volt ma...
Ha nem lesz strandidő,akkor mi is befutunk,nem ülünk itthon,de nem tuti,hogy sokat tudunk dekkolni egy helyben ( a lányomat ismerve :?)....de majd kukollak benneteket,meg talán Móniék is befuthatnának :).
Hova tűntek a vonalzóid???? :shock: :shock:

anyapoc

Sziasztok!

Ma délután megyünk az utcazenére, keresni foglak Benneteket!

Tegnap nagyon ki voltam készülődve, Zsófi már napok óta sokszor felkel éjszaka, 1,5-2 óránként, így már paff vagyok... Most éjjel jól aludt, de most meg 6-kor futottam wc-re, azóta folyamatosan, szóval helyzet van. Tegnap öcsém hozott gyömölcstortát, szerintem a meleg kicsit "javított" rajta, nem éreztem rossznak, de mégis az volt, hogy így kiszúrt velem, bár legalább most kitisztulok kicsit :roll: .

Szóval, délután utcazene!

Kép
Kép
bogumil

Sziasztok!

Mi ma nem tudunk menni,mert vendégségbe megyünk,de gondolunk rátok :):)...meg a tömegre :?...egyébként mi itthonról is nagyon élvezzük.... :shock: :shock:
Petra,Ti meddig maradtatok? :)

Móni

Jobbulást :).remélem,tényleg csak a torta zavart be,mert megint kering fosós vírus :twisted: !

Lányok!

Képzeljétek, az óvónéninkhez betörtek fényes nappal...összességében 3 milliótól szabadították meg őket.Felét ékszerek műszaki cikkek képében,felét leemelték a bankkártyákról... :(
Betörték az erkélyajtót...
Van a szomszédban kamera,az fel is vett mindent,meg az autómaták,de a rendőrök egyenlőre nem tudnak csinálni semmit,mert ez "már" a 80. betörésük volt és hát csak szépen sorjában... :shock: :twisted: :twisted:

anyapoc

Sziasztok!

Mi eddig egyszer jutottunk ki az utcazenére. Azt is későn, este fél 9-kor indultunk, de azért Márk jól bírta.

Bogumil
hogy vagy?

Andi
hát igen, ennyivel érettebbek a csajok. Gratula Lillának.
A Márk is már produkált kétszer :lol: bilibe, de csak szerencse kérdése volt az egész. Bár nem mondom, párszor már rákéretőzött , de azoknak nem volt eredménye. Mindegy,majd jövőre ugyanitt :wink:

Anyapoc
nem mondom, nem semmi szegény óvónénitek. Az is érdekes, hogy a rendőrség ennyi segítséggel "tehetetlen". Akkor talán semmi remény az eredményességre? :shock: Azért friss nyomokkal lehet, hogy most még mennének valamire.....
Milyen volt a vendégség?
Úgy néz ki, nem a meleghez kell kötni a rókakomát :evil: EGyébként nem álltatom magam, a Márkkal "csak" a 18 hétig rókáztam. :(

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Jobban vagyok, reggel még volt akció, de azóta semmi.
Tegnap csak este mentünk be az utcazenére, megnéztük volna a Máté Péter emlékkoncertet, de az a tömeg, az brutális! Zsófi kenguruban volt apánál, Gergőt toltam több kevesebb sikerrel, a kiskocsiba. Végül felmentünk a Kossuth utcára, ott beálltunk egy színpad elé egy időre, aztán még mentünk egy kört és haza. persze közben letettük a kiskocsit, én átvettem Zsófit, apa nyakába került Gergő, így valamivel könnyebb volt lavírozni. Gyerkőcök jól bírták, én kevésbé. Egyébként sem volt túl sok erőm az egész napos wc-re futkosástól, az az esti babakocsizás nem hiányzott! Pedig azt gondoltuk, ez a könnyebb, Zsófit cipelni ezerszer könnyebb lett volna. Na mindegy, így jártunk.

Ma délután már bemegyünk, remélem, összefutok valamelyikőtökkel!

Róka: én még a 8. hónapban is szinte naponta "találkoztam" vele, de annyira hozzászoktam, hogy már nem is zavart :roll: . Szóval, kitartás!

Hát igen, szegény rendőröknek sok a dolguk... ezek szerint sorba rakják az ügyeket??? Nem azt kellene előre venni, amiben eredményt is tudnának elérni? Lehet, hogy ennek az ügynek az elkövetői voltak máshol is, így többet is lezárhatnának.
Ennyire odahallatszik Hozzátok az utcazene?
Tolikocsit megnéztem az ebay-on is, de semmi hasonlót nem találtam.

Merre jársz? Remélem, délután összefutunk!

Nagyon ügyes Lilla, gratula!

Sziasztok

Kép
Kép
bogumil

Sziasztok!

Ma is tuti idő van,most nem tudom,hogy strandra menjünk,vagy a városba,vagy maradjunk a játszótéren :?...Na mejd eldől,ha a gyerekek felkelnek :).

Szilvi

Igen,mi is úgy gondolkoztunk,hogy a friss nyomokkal esetleg lehetne menni vmire,esetleg nem tűzne el olyan hamar a városból az ember...vagy a fene tudja... :roll:
Vendégség szuper volt,azt nem is meséltem,hogy mivel volt egy pici medence, a törpék pancsiztak...és persze mindenféle "felszerelés" nélkül futkostak az udvaron...és Villőnek sikerült egy taposóaknát készíteni,amibe Bulcsú sikeresen bele is lépett :?....
Bulcsút vitte apuka kismotoron,szl nagy volt a boldogság :).Egyébként a csajszia védőnőm unokatesója és itt a neten ismertem meg :D!
Róka :?....hát majd alakul... :roll:
Amúgy jó volt végre dumcsizni :wink:!

Móni

Örülök,hogy már jobban vagy,azért ez eléggé megviseli a szervezetet...remélem,ittál bőven :roll:...
Ahh,igen, a tömeg az durva szt az utcazenén...pedig az emberek másik fele Kapolcson van :shock: !
Én is befürödtem egy-két helyen a babakocsival :?...
Rendőrség:sajnos sok a dolguk(ma álmomban meglepett valaki éjjel a lakásban :shock:....),de én sem értem,ha ennyire kézzelfogható bizonyíték van,akkor miért nem jelentetik meg a képét legalább valahol????A kocsi is látszik a felvételeken,szl lenne hogyan s mint...Bár amikor ügyeletben is fél óránként zaklatja szegény nyomozót a baárnője,hogy mikor ér már haza :?.... :twisted:
Utcazene teljesen idehallatszik,simán tudom,hogy mikor ki zenél :D!Mondjuk annyira nem zavar,pláne,hogy tudom,hamarosan vége :).De mondjuk amikor a szomszéd lakásban zuhog a mélynyomótol a fal :twisted: ...!
Köszi,hogy megnézted,már letettem róla,szt ilyesmint nem lesz....Hát majd megyünk két babakocsival,amikor muszáj :?...

Felteszem a két művem. :) Hogy ne legyen képhiány :D!

Ezt most keretezték,még régebben csináltam:
Kép

Ez most lett kész :):
Kép

anyapoc

Anyapoc
Tök jók lettek a képek!!!!
Márk a sajátjába lépett bele sikeresen :lol: Nem baj, ennek is meg kell esnie valamikor.
Ez a hét sajnon nem fog sztem összejönni a tali. Ha esetleg változik feltétlen jelzek. Majd ha megjöttök újra talizunk :!:

Szia

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Móni
Hát, a talink megint nem jött össze! Jobban vagy már?
Most nekünk nem lesz jó, mert apánk szabin lesz. Még nem tudom mit fogunk csinálni, de biztos valami hasznosat és néha persze pihentetőt is.

Anyapoc
Jó volt látni lurkóidat!
Van már utánfutód?
Ügyes vagy. Szép képeket csináltál!

Szilvi
Hogy vagy?
Rád jönnek még a régi gatyák?

sziasztok
Petra
rupetra

Sziasztok!

Már végetért az otthoni nyaralásunk júl. 26-án, de mostanra bírtam magam utolérni mindenféle téren... :oops: Kicsit tovább kellett maradnunk, mint ahogy terveztük, mert rájöttünk, hogy Enikő útlevele augusztus 11-én lejár, és azt intéztük... Sürgősséggel kértük, de csak a szülő személyesen vehette át, így meg kellett várnunk az elkészültét. Ennek az lett a következménye, hogy Apának vissza kellett utaznia, mi még ráhúztunk plusz 3 napot, és egyedül voltam kénytelen visszavezetni a két lurkóval :? .
Egyébként az otthon töltött 3 hét jó volt, sokat balcsiztunk, kirándultunk... A forróságot nehezen viseltük (mint bárki más is), jó is volt visszajönni a hűvös német nyárba :) . Egy kicsit a szülői otthonból sokalltam be... :wink: :roll: :wink: , na meg fogorvoshoz jártam 4-5 alkalommal, ez sem tartozott a kellemes elfoglaltságok közé.
A gyerekek kellőképp el lettek kényeztetve, most küzdök, hogy próbáljam őket visszazökkenteni... A héten Ákosnak van még óvoda, a jövő héten meg táborozik, aztán egy hónap szünet következik a suliig.

Anyapoc!
Akkor a nyaralásotok vége kalandosra és emlékezetesre sikerült... Legalább tuti emlékezni fogtok rá 30 év múlva is :wink: .
Nagyon tetszenek a képeid!!!! Még nem is láttam ilyen modern mintázatú keresztszemes sablont :o :o ...
Hajókázni mentek idén???

Petra!
Láttalak benneteket az okmányirodánál! Le akartalak rohanni, de aztán láttam, hogy a két lányka rendesen lefoglal, van egyéb gondod is, mint hogy velem csevegj... Köszi, hogy leírtad a könyv tartalmát! Akkor ez olyasmi lehet, mint a TESZ-VESZ város... Ákosnak ez volt nagy kedvence, órákig is képes volt elbogarászni. Enikőnek még nem vettem elő, de lehet, hogy megpróbálom, hátha neki is bejön... Bár ő az Anna és Petit is hosszasan lapozgatja, nézegeti, egyenlőre még megunhatatlan számára :) .

Szilvi?
Hogy vagy? Bár látom még messze a 18. hét, de azért kitartást!!!!!!

Móni!
Meggyógyultál már?
Utcazene: Hát igen, valószínűleg már kinőtte a rendezvényt a belváros, évről-évre többen akarnak résztvenni fellépőként és nézőközönségként is. Mi nem nagyon vettünk részt rajta eddig még, de ha ilyen irdatlan a tömeg, akkor nem is vágyom rá, mert nem bírom elviselni :oops: :oops: ...

Puszi, szép napot mindenkinek!!!!!

Kriszta

Ákos 2000.04.09.
Enikő 2004.12.04.
hardik

Andi!!!!

Lillának így utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok!!!!!

Kriszta

Ákos 2000.04.09.
Enikő 2004.12.04.
hardik

Sziasztok!

Köszi a dicséreteket,igyekszem ilyenkor kiélni magam,mert ha elkezdődik a suli,akkor nem sok időm lesz :?...

Szilvi

OK,nekünk sem lesz jó a hét,holnap nyakamba veszem a várost,hogy elintézzek mindent,mielőtt kimegyünk,ebben benne van az ajándékvásárlás a két gyerkőcnek,na meg tortarendelés.... :?
Most előbb szülinapozunk,mert Apa hazajön velünk a hajózásból,utána 2 hétig nem lesz itthon... :roll:
Ha megjöttünk,jobban ráérek én is :)!

Petra

Jó volt Benneteket is látni,bár ha nem szólsz rám,úgy elmegyek melletted :oops: .Kisebbik nagylányodat meg sem tudtam kukkolni.. :(...
Utánfutóról lemondtam,marad a babakocsi,aztán majd valamit szt beszerzünk,mert Bulcsú folyamatosan nyaggat miatta :?...
Nóra mikor megy oviba :roll:?

Kriszti

De jó,hogy végre jelentkeztél!Már majdnem irgumburgum volt :wink:!
Eseménydús volt az itthonlétetek :roll:.... Ákos iskolás lesz???Jujj,de izgi,majd várom a beszámolót,nagyon kiváncsi vagyok :).
Okmányiroda :?...minap volt szerencsém hozzájuk,miután a rendőrök a megyehegyen lemeszeltek,mert nem volt matrica még a kocsin a vizsga óta(mert ugye nem volt az okmányirodűban).Sorbanállás,postai befizetés kutyafüle,másfél óra egy matrica miatt :twisted: !Ráadásnak fordítva ragasztotta fel a nő... :lol:
Keresztszemes:én is ezért szeretm,mert modrn minták vannak és lehet használni a lakásdíszítéshez :).
Itt van több ilyen: http://www.michaelpowellart.co.uk/

Lányok,segítség!!!
Nem tudom,mit vegyek a lányomnak a szülinapjára!Béna vagyok,iylen még nem volt,de alig tudok olyat már kitalálni,ami vmilyen formában nincs már itthon...babák nem rédeklik még, a bébijátékokhoz már nagy, a többihez kicsi...egyszerűen ötletem sincs.
már ott tartok,hogy veszek neki szatyrot,mert újabban olyat játszik,hogy belepakolja a játékokat, a karjára akasztja és cipeli ,vagy beleteszi a babakocsijába és azt tologatja és közlni,hogy "mejjöttem" :).

anyapoc

Anyapoc!

Enci a 2. szülinapjára kapott ilyen kicsi táskát (cipzáros két füllel), azóta is napi használatban van, szinte mindent beletesz és hurcolja. Most éppen az ugribugri lovacska fülén lóg (jót mosolyogtam rajta :) )... A füredi mólón pont láttam, hogy a játékárusnál van ilyen kis táska, még kutyus alakút is lehet kapni... De tuti, hogy Vp-ben is találsz. Aztán ami nekünk még 2 éves kor körül (és most is) sláger volt, az a zenélős játék (szintetizátorszerű, egyéb gombokkal, pl. állathangok is). Az Intersparban vettem, azt hiszem Simba márkájú. Ja, és lehet a hangerőt szabályozni! :wink: :wink: :wink:
Most éppen pónis korszakunk van, tudod a fésülhető sörényű és farkú lovacska :wink: :roll: :wink:.

Más nem nagyon jut eszembe, tényleg a 2 éves kor az, amikor nagyon nehéz... Főleg, ha még nagyobb tesó is van, akitől egy csomó játékot örököl a gyerkőc :wink: .

Pussz:
Kriszta

Kriszta

Ákos 2000.04.09.
Enikő 2004.12.04.
hardik

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?