Új privát üzeneted érkezett!

Éva!
Én is nagyon szeretem a welness szállodákat, de ez nem hiszem, hogy korfüggő. Látom azért ti sem a szállodában töltöttétek az egész napot. Magyarország minden szegletében van bőven nézni való!
A férjem szerintem is hasonlít Gáspár Sándorra (akit egyébként igen kedvelek). Azt hiszem szinte teljesen egy korosztály is mindkettő. A férjem most ünnepelte az 51. születésnapját, amit általában nem akarnak elhinni, mert közel nem néz ki annyinak. Nagyon szerencsés alkat, Péter is ezt örökölte.(a fényképen ő az, akire gondoltál) Szegény Bencének már nehezebb a dolga, ilyen szempontból ő sajnos rám hasonlít. Benji még nem tudom, hogy milyen lesz, mert 6 éves koráig Bence is vékony volt. (sőt, én is)

Mandula!
Emese nagyon lányos, látom úgy is öltözteted. Az első képen tündéri az a kis ruha. Ezt a tanuló kutyust én nem ismerem. Milyen funkciókkal rendelkezik?(bár a kép alapján vannak sejtéseim)
Vízpartra nyugodtan viheted Emesét , a természetes víz szerintem sokkal jobb, mint az uszodai. Ebben a kánikulában viszont én sem ajánlanám. Szüleim holnap ugranak le egy napra a húgomékkal a Balatonhoz. Minket is hívtak, de ebben a kánikulában nem viszem Benjit, mert biztos nem tudom elérni, hogy végig az árnyékban maradjon. (az más kérdés, hogy programom is van holnapra, de az eltehető lett volna)

Paga!
Én holnap fél 10-re kaptam időpontot, de lehet hogy előbb megyek egy kicsivel, mert ebben a hőségben nem viszem magammal Benjit, az apukájával marad itthon. Ő pedig szeretne minél hamarabb dolgozni menni. Te mikor mennél? Délelőtt is tudnál? Mert akkor akár találkozhatnánk is ott.
A munkahelyváltás nem egy könnyű dolog. Nálam mindig nagyon fontos szempont volt, hogy ne legyen messze. Ugyanis a férjem mindig nagyon elfoglalt volt. Én vittem, hoztam a gyerekeket anno az óvodába.(-ból)

Regina!
Öt vendégetek volt négy napig? Hogy tudtátok őket elhelyezni? Én nehezen viselném, ha a kényelmes hálószobámat át kellene adnom. A nappalink meg egy légterű a konyhával és a kanapé nem is kinyitható. Utoljára Benji névadóján volt nálunk egy öttagú család.(két éve szeptemberben) A szülőknek és a legkisebb gyereknek átadtuk Bence szobáját (az emeletes ágyon kívül van benne egy kinyitható kanapé is), Bence meg Péternél aludt. A vendégek két nagyobb gyereke (már felnőttkorúak) pedig anyósoméknál aludtak a vendégszobában. Ilyenkor jó, hogy ilyen közel vagyunk egymáshoz. Mindez csak egy éjszakára szólt, ezt még ki lehetett bírni. (hosszabb idő esetén Bence már joggal tiltakozott volna)
Egy-egy gyerek viszont szokott nálunk aludni(Bence barátja, keresztlányom stb.)

Melcsi!
Én nem voltam annyira oda ezért az autós programért, de olyan keveset tud együtt lenni a (majdnem) teljes család, hogy nem akartam külön programot csinálni. Egyébként a férjem kapott a főszponzor biztosítótól VIP jegyeket, így elviselhetőbb volt. Még ebédet is kaptunk. Volt egy sátor, ahol a legnagyobb melegben mi Benjivel elvoltunk, amíg Bence és apa nézték a futamot. Így egy órát ugyan külön voltunk, de egyébként végig együtt mentünk mindenhova.
Nagyon jó, hogy ilyen szépen alakulnak a napjaitok, de én továbbra is csodállak, hogy ilyen ügyesen tudsz bánni két pici gyerekkel egyszerre.
Hát igen, nagyon meg kell gondolni, hogy mit mondunk előttük. Sokszor úgy tűnik, hogy Benji oda sem figyel ránk, mással van elfoglalva, mégis később kiderül, hogy tudja, hogy miről beszéltünk. A beszéde Benjinek is így 1.5 éves korában indult rohamos fejlődésnek.

Végül teszek fel egy ma készült fotót. Lehet, hogy megvan az utánpótlás?

Melinda

Kép
fermel

Sziasztok!

Regi! Végre Te is jelentkeztél :lol: ! Azt hiszem egy medence most nekünk is jól jönne.... Hú, egy 5 tagú család tényleg merész! Nálunk mondjuk egyenlőre max 1 ember férne el plusszban!

Paga! :lol: Igen, az iwiw-en láttam a szülidet! Akkor Te sem fogsz unatkozni 3 gyerekkel, és kipróbálhatod a nagycsaládot :lol: ! Remélem azért találsz közelebb is olyan munkát amit szeretsz is!

Melcsi! Szerintem is nagyon szépen ül a kisasszony, és ma reggel már félig fel is ült magától! Mármint hasonfekvésből valahogy oldalra kifordult és úgy feltolta magát. De még teljesen nem sikerült. Nagyon szépen rendeződnek a napjaitok, és tényleg nagyon ügyes vagy! És Pöri már bilizik...... szuper!

Melinda! Én is imádom azt a kisruhát, igaz nem egy modern pláza-darab, de annyira aranyos benne :lol: . A kutyus több dolgot tud: ha megnyomod a testrészeit, akkor mondja, hogy pl. sárga talp. Ha átállítod éneklősre, akkor nagyon aranyos mondókákat és dalokat énekel, elég sokat! Egyetlen problémám, hogy ha napközben játszik vele Mese akkor még álmomban is a dalocskákat éneklem :lol: ! Beni nagyon aranyos a sapkában!

Képzeljétek tegnap délután 6-kor kimentem a kertbe egy félórára és le is kapta a vállamat a nap :shock: ! Ma meg Alex elment a strandra és sajna biztos vagyok benne, hogy nem megy árnyékba, és már most izgulok, hogy napszúrást kap...

Annyira unom már a bentlétet, nem tudok mit kezdeni magammal. A kertben meg persze volna mit csinálni, de ilyen melegben 5 percet bírok kint.

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Fanny
Húúú, de klassz helyen voltatok! Én is jól érezném magam ott!
Szuperek a képek! Főleg az éjszakai fürdőzős tetszik :D

Mandula
A kutyus aranyos, de a beszélő játékokból pillanatnyilag elég a Sütisbödön... én is szoktam éjjel énekelgetni magamban amit dalol, ahelyett hogy aludnék... :wink: :evil:
Nagyon csini Mese, és szépen ül, mint egy igazi kis hölgy.

Paga
Azt hiszem, igazi torta lesz ( mindenki azt ajánlja), gesztenyés-csokis. Anna szülinapjára vettünk pár játékot: gyöngytologatót, amit Melinda ajánlott : színes drótokon lehet tologatni oda-vissza, lehet hogy még korai de ki tudja, sok játékról azt hittem s közben hamar megtanult játszani vele. Az Ikeában vettük, és tetszett mert jó nagy méretű gyöngyök vannak rajta, jól meg lehet fogni. Vettünk még ott fa hintalovat, pontosabban hinta rénszarvast, bár nem tudom fogja-e szeretni Anna. És egy nagyon klassz fa darut, az emelője körbe forog a tengelyén mint az igazinak, és a csuklós részen emelni lehet a kart, és ami a lényeg, mágneses, a hozzá tartozó 6 fakocka is mágnes betéttel van, fel lehet emelni a daruval, szerintem nagyon klassz, de lehet hogy ezt még nemkapja meg most, csak megvettük mert nagyon megtetszett. Megnéztem a játékboltban újonnan a Fischer Price golyócsúszdáját de nagyon drága : 15, máshol 17 ezer forint :shock: ( szemtelenül soknak találom). Így a Teszveszen megvettem használtan, 6300 ft, de még nem érkezett meg.

Melcsi
Nagyon ügyi vagy, hogy ilyen flottul haladnak a dolgok a 2 kicsivel. Klassz lehet a csendélet négyesben :D
Ne add még fel a szopit, nekem is megjött Anna 6 hetes korában, aztán mégis lett tej.
Pörivel már biliztek ? Jó hogy mindig leírod ezeket, legalább felkészülök, mi vár rám :shock: :lol: ( kaki a szőnyegre stb). Igaz, én is másfél éves kora körül tervezem elkezdeni. Képzeljétek, anyám múlt héten azzal jött, hogy venne bilit Annának de milyet vegyen. Mondtam, ráér karácsony táján. Erre ő : de hát próbálkozni már lehetne, hátha… De minek, kérdem én, mikor még úgysem érett rá. Nem fogom ültetni rajta csak azért, hogy hátha éppen akkor pisil, örülök ha nyugton marad addig míg a pelust kicserélem. Szándékosan úgysem tudja még befolyásolni, és szerintem nem is értené mit akarok. De anyám csak fújta a magáét, hogy bezzeg az ő idejében…

Melinda
Ti mikor kezdtétek a szobatisztaságra szoktatást, és hogy haladt ?
Ismered azt a mágneses fa darut az Ikeában? Mikor megláttam, Benji jutott eszembe, hogy neki biztos tetszene :D A mágnes szerintem gyerekszemmel (is) egy nagyon érdekes dolog.

Regina
De jó lehet egy kerti medence ! Mi max. az erkélyen vagy a fürdőkádban pancsolunk Annával. Bár holnap megyünk strandra, de nagyon óvatosan, krém, sapi, és főleg az árnyékban leszünk a fák alatt. Egy kolléganőm jön velünk, majd ő babázik egy kicsit hogy én is tudjak úszni egyet :oops: :D

Szombaton elutazunk anyósomékhoz egy hétre, addig már lehet hogy nem jövök. Anna szülinapját is ott fogjuk ünnepelni. Lenn maradunk egy hétig, a fiúk a sógorom házát újítják fel.
Ha hazajöttünk , írok, addig is puszi mindenkinek!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icuskám!
A bilizést akkor érdemes elkezdeni, ha valamilyen jelét adja hogy észrevette a pisit vagy a kakit. Emese néhány hete már szól, mikor bemegy a kaki, a pisi bizonytalan. Viszont fürdés után, mikor meztelenkedünk, sokszor egyszercsak megáll és nézi a nuniját, és csorgat. Na ezt használtuk ki már párszor, gyorsan a bili, ide ülj szépen, és psss. és jött, és nagyon megdicsértük. Ez tetszett Neki, és sikerült másnap este is. És ez igy megy. Amig nem veszi észre mi történik, addig nem is érti, mit akarsz tőle, nem fog menni még. A Ti időtök valszeg a jövő nyár lesz, nyáron ez könnyen megy, de most még kicsi hozzá.
Jó kis játékokat választottatok, a hintaló is biztos be fog jönni.
Jó nyaralást kivánok Nektek a mamánál, és Annácskának boldog szülinapot!
Paga!
Na ugy teljesen más, ha saját lakrész, nem a Te rendedet kell felboritani, stb. Igy persze jöhet a rokon, még a férjé is, na!
Program: Margitsziget, szuper játszóterek épültek, kicsiknek-nagyoknak egymás mellett, mindenki békében játszhat.
Medvefarm? Aquapark Mogyoródon? Földrajzi Muzeum Érden, Százhalombattán a Régészeti Muzeum egy Duna-parti sétával vagy kompozással összekötve. Budakeszi Vadaspark. Hirtelen ezek jutottak eszembe.
Kedves Druszám!
Benjid nagyon gyorsan váltogatja a jövőről alkotott elképzeléseit :lol:

Lányok, szerintem minden asszony elboldogulna azért 2 picivel, Mandula is megtette anno. Nem olyan nehéz mint vártam, inkább csak nagy odafigyelést igényel, hogy a nagyobbacska ne tegyen kárt a kicsiben meg saját magában sem amig a kicsit gyötri (pl. ne essen le a székről amig benyomja a másik szájába a cumit :lol: ) De ma egyedül megfürdettem Lukácsot, illetve Pöri szakértő segitségével. Csak kicsit izzadtam le :D
Na akkor néhány kép tőlünk is Kép
[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1184792907.48.jpg[/img

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Miért nem tudok több képet feltenni?

melcsi1967

Icus!

Ezt a darus játékot nem ismertem, de tényleg nagyon jó. Benjinek van egy kis vasútja, abban van egy hasonló elven működő emelő, ott is a mágnes a lényeg.
A szobatisztaságról: Ezzel hasonlóképpen voltam, mint a járással. Egyáltalán nem izgattam magam miatta. Egy éves korban fel sem merült bennem, hogy foglalkozzam a kérdéssel. Tavaly ősz tájékán kezdte Benjit érdekelni a WC, ő akart ráülni. Ezen meglepődtem, mert egyáltalán nem forszíroztam a dolgot. Innentől kezdve különösebb rendszer nélkül időnként ráült és általában pisilt is. Hosszabb ücsörgés sosem volt. Kakilni sosem kakilt viszont bele. Aztán egyszer egy betegségnél kicsit ment a hasa és az egyik pisilésnél a kaki is a WC- be sikeredett. Innentől kezdve valahogy kialakult, hogy általában este fürdés előtt kakilt. Mivel azonban az emeleti fürdőben akkor még csak egy bili volt, WC szűkítő nem, így ezt a bilibe tette. Azóta vettem oda egy szűkítőt, mert mégiscsak egyszerűbb a dolog, ha nem kell a bilit tisztogatni. A házban még két WC van, azokba kis lépcsős WC szűkítőt tettünk. Ez nagyon ügyes dolog, a gyerek lába nem lóg a levegőben és még kapaszkodó is van rajta.
Egyre többször alvás után száraz volt Benji pelenkája és nappal is tapasztaltam, hogy hosszabb időn keresztül nem pisil. Így május végén felvetettem neki, hogy nem akarna-e ő is pelenka helyett alsónadrágot, mint a többi fiú a családban. Tetszett neki a dolog. Természetesen az elején volt jó néhány baleset (hol egy egész tócsa, hol csak egy kis becsurgás), de ezek száma egyre kevesebb lett. Egyik szombaton az apjával maradt egy egész délelőtt. Jövök haza, hát Benjin pelenka van. Férjem szerint még nem érett rá, mert megint volt egy baleset. Igen ám, de amikor rajta volt a pelus akkor Benji amikor pisilnie kellett közölte, hogy „most nyugodtan pisilhetek, van rajtam pelenka.” Ebből látszik, hogy Benji már mindennel teljesen tisztában volt és tudta is irányítani a dolgokat. Úgyhogy a nappali pelus véglegesen elmaradt. Most ott tartunk, hogy ha elmegyünk itthonról, már akkor sem kap pelenkát. Pótruhát mindig viszek, de eddig még nem volt rá szükség. Az állatkertet és a Hungaroringet is így csináltuk végig. Persze azért ilyen helyen nem vártam meg, hogy ő szóljon, hanem ha WC közelében voltunk és éppen esedékesnek gondoltam, akkor elvittem őt pisilni.
Néha azért érnek még meglepetések. Valamelyik este a kinti kis medencéjében a vízbe kakilt. Pedig a kakilással már jó ideje nem volt gond és azóta sincs.
Az ágytisztaság még nem alakult ki. Pedig azt hittem, hogy már az sincs távol. Mint ahogy már írtam is, hosszú ideig szinte állandóan száraz volt a pelenka reggel és a délutáni alvás után is. Az utóbbi napokban viszont reggel és délután is pisis. Arra gondolok, hogy talán azért, mert a nagy meleg miatt most többet iszik. Így azt még nem merem megkockáztatni, hogy alváshoz ne kapjon pelenkát. Nappalra viszont már egyáltalán nem használunk.
Ahhoz képest, hogy csak jövő héten lesz 2 és fél éves és fiú, azt hiszem nem állunk egyáltalán rosszul. Pedig ezt sem kezdtük túl korán. Véleményem szerint nincs értelme idő előtt erőltetni, csak akkor érdemes a kérdéssel foglalkozni, amikor a kicsi megérett rá.
Erre pedig egy egy éves pici szinte kizárt, hogy érett legyen. Úgyhogy szerintem is igazából a jövő nyár lesz a ti időtök.

Jó utat kívánok nektek és Annának nagyon boldog születésnapot!! Képeket persze kérünk!

Melinda
fermel

Sziasztok!
10 napig nem volt jó a gépünk, de most már talán megjavul....
Nagyon meleg van, gondolom Ti is szenvedtek miatta. A gyerekek is nehezen viselik, pedig ők medencéznek egész nap. Marcikám meg álomkóros lett a melegtől, egész nap alszik....

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Melcsi!
Csatlakozom Icushoz. Még mindig ne add fel a szopit!
És én úgy tudom, hogy a mensi-tej összefüggés fordítva van: nem azért fogy el a tej, mert megjött,hanem azért jön meg, mert ritkul és/vagy rendszertelenné válik a szoptatás. És biztos egyéni temékenységi hajlam is közrejátszik. Jómagam fél évig csak anyatejet adtam a kislányomnak és nagyon gyakran volt etetés (4 hónaposan még napi 8X szopizott!!!), mégis megjött szülés után 2 hónappal. Úgyhogy ha van energiád és látsz még esélyt, akkor ne add fel! Szerintem egy ennyi idős babának még néhány csepp is kincset ér!

És meddig kell védekeznetek? Gondolom néhány hónapot biztosan kell a szervezet pihenésére szánni. A naptár módszernél viszont sokkal pontosabb, ha azt a hőmérőzéssel kombinálod. Úgy tényleg elég jól lehet látni a termékeny napokat és csak akkor kell vigyázni. Itt a babaneten nagyon sok hasznos info van ezügyben. De gondolom, hogy nálatok csak 2-3 hónapról van szó....

Fermel
A vendégeket könnyű volt elhelyezni. Lent, a nappaliban és a dolgozószobában is van nyitható kanapé. Így négyen lent aludtak. A legkisebb gyerek (Ádival egyidős fiú) pedig Ádi szobájában a kis vendégkanapén. Igaz a nappali nálunk is egyterű a konyha-étkezővel, de a vendégek hozzánk képest korán kelők, így mire lekászálódtunk, addigra már felöltöztek és tévéztek. A reggelivel megvártak. És bízom benne, hogy nem éheztek reggel, mert nem tudom pontosan, hogy mikor keltek fel, de kb. 1 órával hamarabb, mint én. Egyébként azt mondják, hogy sok jó ember kis helyen is elfér. És amikor még kicsi volt a házunk (1,5 szobás), ők akkor is eljöttek, ugyancsak 3-4 napra, és akkor nagyrészt földön alvás volt (napozó matracon). Na az azért nagyon meredek volt, most már nem mennék bele, mert nincs értelme, hogy sok ember kényelmetlenkedjen összezsúfolva.

Paga
A programokhoz annyit, hogy a medvefarmot én is javaslom. Kb. 2 hete mi is voltunk. Nincs messze és minden korosztálynak megfelel. A kisebbeknek légvár is van (bár szerintem nem igazán illik oda) és lovagolni is lehet - bár csak kis körben, vezetve.
A Gellérthegy is jó: barlangtemplom + felgyaloglás, majd a csúszdás rész, ami szerintem mindhárom gyereknek jó, feltéve, hogy a 6 éves nem túl bátortalan. (Évihez próbálok viszonyítani, ő lecsúszkált tavaly, 6 évesen).
A Vadaspark nekem is eszembe jutott, folyamatosan bővítgetik, most már elég sok állatka van, a korábbi évekhez képest.
S ha kocsival kicsit messzebbre is ki tudsz mozdulni velük, akár egyedüli felnőttként is, akkor ajánlom ezt:

http://www.kincsemlovaspark.hu/hu/main_in/5/1.htm

Ez egész napos program. Tőletek kb. 75 perc autóval, a 4-esen kell menni. Nagy szabad területen lehet sétálni, van játszótér, minigolf, lovaglás, repülési lehetőség, büfék étterem és sok-sok kedves állat, de a strucc - vigyázat! - csíp. A belépőjegy nem sok, és ha viszel szendvicseket, üdítőt, akkor nem kell, hogy drága legyen. Ha még eszembe jut valami, akkor jelentkezem.
regina3

Paga
Így részletesebb:
http://www.kincsemlovaspark.hu/
regina3

Sziasztok!

Örülök, hogy ilyen szorgalmasan irogattok! Én egész nap ájuldozok, pedig bent vagyok az irodámban, egész nap megy a ventillátor, de délután már nem nagyon tudok dolgozni az őrült hőségtől.Olvasgatlak Titeket, de írni nem nagyon van energiám.

Icus!

Szerintem sincs még itt az ideje a bilizésnek, bár állítólag a kislányok "ügyesebbek". Nekem a nagyobbik gyerek két éves korA után kezdett szobatiszta lenni, már épp az éjszakai próbáknál tartottunk mikor megszületett a kisebbik, így jó ideig visszaesett a dolog, úgyhogy kis túlzással mejdnem három éves volt mikor teljesen szobatiszta lett. Viszont a kicsi meg 1 évesen - látva a nagyobbat - szinte rögtön a WC-re szokott, és egy-két balesetet leszámítva másfél évesen teljesen szobatiszta volt. ( azért a kiskorkülönbségnek vannak előnyei is)

Melcsi!

Szerintem is csak kívülről olyan rémisztő a két kisgyerek, mikor az ember benne van, minden szépen halad a maga útján. Az tény, hogy talán kevesebb kizárólagos figyelem jut a gyerekekre, később viszont nagyon jó lesz nekik együtt játszani, felnőni.
Na, gondoltad volna valaha, hogy egyszer a fogamzásgátlás módján fogsz gondolkodni? Szerintem a hőmérő+naptár+gumi (rizikós időszakokban) tökéletes verzió. Tényleg csak 2-3 hónapot akarsz kihagyni? Azért ne legyél türelmetlen a szervezetnek regenerálódni kell!
Természetesen augusztusban megyünk, majd a részleteket megbeszéljük!

Regi!

Amedencéért nagyon "irigy" vagyok! Teszel fel róla képet?

Timi!

Nektek is van medencétek? Lefényképezed? Azért vagyok ilyen érdeklődő mert jövőre már mi is szeretnénk, de csak házilag, mert a cégek olyan árajánlatokat adtak, hogy majdnem elájultam. (3,5M és hasonló!!!)

Paga!

Állás interjún voltál?
Én is gondolgodtam hogy hová mehetnétek, de most semmi nem jut eszembe,azokon kívül amiket már írtatok, gondolom ilyen dogok, mint hajókázás, szentendrei skanzen stb neked is eszedbe jutottak.

Mandula!

Tényleg nagyon sokat fejlődött Emese! Szerintem azért nem kell egész nap a lakásban kuksolni ( főleg akinek olyan kertje van mint Nektek!!!) Délelőtt, késő délután kimehetsz a gyerekkel fürdeni, sétálni, nagy fáitok vannak, emlékszem az az óriási cseresznyefa, annak biztos hatalmas árnyéka van.

Az én kisfiam tegnap elment a Lupa-szigetre ( én sem örültem neki, hogy a legnagyobb melegben jutott eszükbe), ő kreol börű, de még így is megégett egy kicsit, féltem, hogy napszűrást kap, de nem lett semmi baja.Még sütögettek is szabadtüzön. Ma délután megint menni akart, de sikerült lebeszélnem,hogy 3 órakkor már nem érdemes keresztül vágni a városon ( kocsival+haverok+behűtött sör) szóval egy kis csellel sikerült lebeszélnem, igaz kicsit dúlt-fúlt magában, de legalább nem ment el.( egyéblént is félti az ember őket, de a Duna hallatán még a hideg is kiráz az idegtől)
Hogy mit kell kiállni egy szűlőnek!!!!!!!!!

Most mondja a TV, hogy jövő szerdáig nem változik a kánikula. "Isteni"!

Kitartás Mindenkinek! Éva
fanny01

Paga!

Tropikárium?
fanny01

PAGA!!

Hogy találtál meg az iwiw-en? Nagyon ügyi vagy!
Vissza akartalak jelölni, de szarkodik az iwiw, majd holnap!

Szia Éva
fanny01

Fanny
Te milyen medencéről beszélsz? Azon az áron már talán egy csinos medencetisztító srác is jár az alapfelszereltséghez :lol: :lol: :lol:
Mert egyébként nagyon elérhető áron egészen klassz medencéket lehet ma már kapni. Persze, ha nagy beépített medencéről van szó extrákkal, akkor valószínüleg határ a csillagos ég.

És félreértés ne essék: nekünk az a bizonyos merevfalú, 3,6 m átmérőjü, 90 cm mélységű medencénk van, amit 38 ezer forintért vettünk akciósan (ált. 50 szokott lenni akción kívül). Igaz, az olcsóság általában sokba kerül: a szűrőt, ami jár hozzá, a férjem rögtön jobbra cserélte, mert látta, hogy az eredeti gyengécske. A lépcsőt már javítania kellett, hogy ne boruljunk el bemászáskor. A tisztaság érdekében takaróponyvára is beruháztunk, és idén szezon kezdetén a belső fóliát is cserélni kellett.... Úgyhogy nem is tudom pontosan, hogy mennyibe is került ez az olcsó medence. :? :?

De néhány ismerős ilyet vett és nagyon dícsérik:

http://www.kertimedencek.hu/shop/index. ... ame=Medencék

Most hallom én is, hogy a vasárnapi enyhülés elmarad. :cry:
Én már látom, hogy lesznek veszteségeink a kertben....
regina3

Sziasztok!

Ígéretemmel ellentétben, mégis itt vagyok :lol:

Örülök hogy ti is hasonlóan vélekedtek a bilizésről. Szerintem is a jövő nyár lesz az ideális, de lehet hogy már másfél éves kora körül elkezdjük, majd meglátom, érettnek érzem-e rá. De addig eszemben sincs!

Paga
Budai hegyekbe útvonalajánló: érdemes kocsival bemenni a Moszkva térig és ott leparkolni, onnan Hűvösvölgybe busszal vagy villamossal, ott van a Nagyrét. Ha azt meguntátok, Gyermekvasúttal tovább, a János-hegy előtt 1 megállóval leszállni, (nem jut szembe a megálló neve) és felgyalogolni a Jánoshegyre. Ha kevés a séta, onnan át a Normafához. Vagy a Normafáig vasúttal és onnan vissza séta a Jánoshegyre, kellemes erdei sétaúton. És a Jánoshegyről Libegővel le Zugligetre, onna vissza Moszkva térre ( nem tudom ott milyen jármű megy) és a Moszkva téren be a kocsiba.
Csodák Palotája? Új helyen van, a Millenárison ( na nem annyira új, legalább 2 éve)

Voltunk ma a strandon, nagyon jó volt. Annát kentem az 50 faktoros babanaptejjel, plusz adtam rá bodyt, nem is volt semmi baj. A pancsolást nagyon élvezte :lol: a gyerekmedencét is de a nagyot jobban. Vettem neki babaúszógumit amibe ülni lehet, két lábnak van luk és tartja a popsit, biztos ismeritek. Ezzel legalább kicsit beljebb tudtunk menni, én is tudtam fürdeni, mert míg csak a kezembe fogtam Annát addig csak a lépcsőn tudtam ülni vele.
Ugyanis a csepeli strandot úgy csinálták meg, hogy a lubickolós medence mindenütt elég mély ahhoz, hogy karonülő gyerekkel nem lehet kényelmesen bemenni, nekem is majdnem nyakig ér, olyan magasan nem tudom tartani Annát. Egyébként roppant mérges vagyok ezért a strandra, pl. 8-10 év körüli gyerek nem tud önfeledten fürdeni, mert nem elég magas ehhez a vízszinthez, vagy úsznia kell, vagy úszógumiban fürödhet. De ez mindkettő csak korlátozott mozgást tesz lehetővé. Ugyan miből tartott volna úgy megépíteni a szép új medencét, mint ahogy a régi volt, hogy a szélén csak térdig ért a víz és fokozatosan mélyült? Gondolom a tervezőnek nincs kis gyereke :evil:

Na, és most kezdem érezni, hogy a meleg elérte a tűrőképességem szélét, most már zavar. Ma már a lesötétített lakásban is 30 fok volt, a falak ontják a meleget :evil: Éjjel egy nedves textilpelenkát tettem az arcomra, azzal hűsítettem magam. Én nem vagyok híve a légkondinak, de ez az a pont, ahol úgy érzem, mégis csak jó lenne most egy kicsit bekapcsolni, de a férjem hajthatatlan, utálja, így nincs is.
Most épp jó lesz hogy megyünk le vidékre, ott a kertes házban, az északi fekvésű szobában éppen jó lesz a klíma.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Mikor voltatok ma a strandon? Bence is kint volt ma a haverjaival, igaz ők csak délután, mert délben nem engedtem őket. Amit a medencéről írtál, azon már én is kibosszankodtam magam anno, mikor átadták a strandot. Bence pont abban a korban volt akkor, hogy nem tudott rendesen fürödni benne. Egyébként meg a felnőtteknek sem kellemes egy élménymedencében, ha ennyire mély. Már azért sem értem, hogy miért kellett ilyenre csinálni, mert ott van mellette az úszómedence.

Paga!
A Csodák Palotáját én is akartam ajánlani. Szerintem elég tartalmas program. Ugyanott van a Jövő Háza is. Lehet kombinált belépőt kapni. A neten utánanézhetsz.
A János hegy előtti megálló a Budakeszi Vadaspark. Ez csak egy megálló, nem állomás, nem minden vonat áll meg ott. (info Pétertől van)

Apropo Csodák Palotája. Nagyon okosan úgy találták ki, hogy a 65 év feletti nyugdíjasok ingyen!! bemehetnek. Hihetetlen! Ahelyett, hogy a gyerekeseket támogatnák jobban. (na jó tudom, hogy ez így sokkal kevesebbe kerül)

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm szépen a programajánlatokat, most már csak válogatni kell közülük. Ha viszont marad ez a nagy meleg, akkor inkább a benti programok mellett maradunk. Esetleg rövidebb kintlétekkel.

Melinda!

Nagyon aranyos a kisvasutasod! Remélem Péter megtalálja a számítását a vasútnál. Én is a vasútnál kezdtem pályakezdőként. És a férjem is ott dolgozott akkoriban, ott ismerkedtünk meg.

Remélem minden rendben volt a dokinál. Én sajnos nem tudtam volna elszabadulni a munkahelyről. Lógtam így is elég sokat mostanában. És a főnöknőm hétfőn megjött a szabadságról, most egy időre vége a lazaságnak.

Aki teheti ma is strandoljon, medencézzen, pancsoljon, így elviselhetőbb ez a meleg.

Gabi
paga

Sziasztok!

Melinda
Akartam is írni tegnap, csak elfelejtettem, hogy mintha Bencét láttam volna :lol: a két nagymedence között átmenni haverokkal. De csak egy pillanatra láttam, nem voltam biztos benne hogy ő az. Mi reggel mentünk, a férjem kivitt minket kocsival és munka után értünk jött. Ez így nagyon jó volt, nem kellett a sok cuccal buszozni a melegben. Ott kinn egy nagy fa alatt jól eltellt a nap.
A medence a strandkellék-árusnak kedvez, szerintem az úszógumi forgalomból simán megél...

Gyermekvasút
Mi mintha a Szép Ilonkától mentünk volna fel a Jánoshegyre. Lehet hogy ez 2 megállóval van korábban.... de az állomás névben nem vagyok biztos. De jó kis túristaút volt, emelkedőre fel, tény hogy nem kánikulára való.

Na megyek, megsütöm a piskótát - már csak épp a sütő melege hiányzik ebben a hőségben... :cry:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!

Ha a szép Juhászné állomásról mentetek az tényleg jó kis túra. Valóban ez a Jánoshegy előtti állomás. Az általam említett nem régóta létezik és mint írtam, az csak megálló.

Jó utat nektek!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Icus! Sztem nagyon jó dolgokat választottatok Annának, én meg gyűjtöm az ötleteket :lol: ! És ha már nem lesztek itthon: Boldog szülinapot Annának!
De jó lehetett a strandon! Sajnos én annyira nem szeretem a strandot, hogy ez a hőség sem űzött ki oda! Igaz, Alex volt a hézen, és mondta, hogy nagyon sokan vannak... gondoltam is!

Képzeljétek itt a Miskolc-Tapolcai strandon nagyon jó kis gyerekmedence volt, csúszdával, kicsi vízzel, nagy területtel. Sajnos kb. 2-3 éve nem üzemel a strand, rondán le van pusztulva, siralmas látvány az a nagy terület :twisted: ! Persze, a Barlangfürdő (ahova 4 órára! 800 Ft a jegy) az gyönyörűen kiépült, és ne értsetek félre, nagyon jó, meg szép, de nem értem a strandot miért kellett ennyire elhanyagolni?!

Melcsi! Igen, elboldogultam a két kicsivel én is, és hidd el, hogy szinte csak a jóra, szépre emlékszem azokból az időkből :lol: ! (na meg persze arra, hogy egyedül éltem meg azokat a boldog pillanatokat, vagy a hugommmal és a bátyámmal :cry: ) Azért most lehet, hogy már ilyen "öregen" nem bírnám :lol: !

Timi! De jó Neked! Emese még kevesebbet alszik ebben a melegben! Marci is szokott pancsizni egy kicsit a lányokkal?

Regi! Hát másfél szobásban tényleg tumultus lehetett annyi vendéggel :shock: ! Nincs új kép Éviről? Jó, persze Ádám is érdekel, de ahogy észreveszem Ő már nem nagyon szeret fényképezkedni!

Fanny! Igen, van nagy fa, árnyék, de nagyon meleg van, még az árnyékban sem jó! Alex is elment strandra, nagyon féltem én is, hgoy leég,de szerencsére Neki jó bőre van! Húú, az rengeteg pénz egy medencéért :shock: ! Mi is szeretnénk egy kisebbet, de valszeg olyan lesz mint a Regiéké!

Most látom, hogy nyugat felől nagy felhősödés van :lol: ! És ha arról jön akkor eső is szokott lenni :lol: :lol: ! Jaj, de jó!!

Lányok! Emese alig eszik valami kis főzeléket mostanában, de sokkal többet cicil, ugye ez csak a melegtől lehet?

Na, már kezdődik a délutáni nyűgi!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

sZIASZTOK!

Irtam egy csomó mindent, bejött a fiam, hogy nézzek meg valamit az emailek között, most meg nem találom az irományom.

Röviden:

szóval egyenlőre nekünk is ilyen fóliás kis kerek medencénk van,de évek óta álmodozunk egy rendes komoly medencéről. Több oka van ami miatt húzódik:

- kicsi a kert, így csak kényszer megoldások jöhetnek szóba
-a férjem eddig kérette magát, mert azt mondja hogy avval is csak neki lesz a gondja
-szeretnénk a fényezőműhelyt korszerűsíteni, napkollektoros megoldással, amihez pont jól jön egy energia tároló leadó medence, ( jól kitaláltuk ugye?) viszont erre pályázni szeretnénk, cakhogy még idén nem írtak ki ilyen típusú pályázatot, így addig nem lehet elkezdeni a beruházást
-a férjem mindenáron fedett medencét akar ( tudjátok olyan fehér műanyaggal, mintha egy kisház lenne) hogy ne csak nyáron lehessen használni, meg ne szálljon bele minden piszok
-tényleg tájékozódtunk a profik között, mert az én férjem mindig azt mondja, hogy mindenki maradjon a kaptafájánál, nem szeretné, ha valami szakértelem hiány miatt dühöngenénk évekig az elszúrt medence miatt de elmebeteg árakat mondtak, igaz a fedés drágítja meg nagyon, de akkor is.
-mindig másra kell a pénz

Szóval csak ennyi problémánk van a medence üggyel!!! Végül is azt már elhatároztuk, hogy házilagos kivitelezés lesz, a fedésen még próbálok huzakolódni, mert nekem nem tetszik ( olyan sufni jellege lesz tőle az udvarnak, nem?)

Na, még írni is jó volt a medencéről. Voltam kint locsolni és úgy vizeskedtem mint egy gyerek, tiszta víz lett a polóm, így most vizes cuccban ülök, tök jó.

Paga talán jövő hét második felében nem lesz már ilyen őrült meleg ( bár én még akkor sem mennék ilyen gyalogtúrákra, de én hidegben is utálok gyalogolni)

Szépen növöget az unokám, ebből kifolyólag a K. pocija is nő, már ha keresztbe fonja a kezét, rá tudja tenni a kezét a hasára, nagyon aranyos.
Egy hét múlva mennek dokihoz.

Na, megyek, mert lefolyok a székről. Jó hétvégét, Éva

Tényleg Paga, Te miért nem "építesz" magatoknak otthonra medencét? Neked ez a kaptafád, nem?
fanny01

Napokig nem tudtam belépni, mert az okos gyerekem valami más elérhetőséget tett fel a nethez és egyszerüen nem engedett irni :evil:

Először is: Annácskának boldog 1. szülinapot kivánok!!!

Alakulnak a dolgaink, már komoly napirendünk is van (bár még éjjeli nincs :( ) Egész jól össze tudom hangolni a gyerekeket, sőt akár egyszerre a kettőt is tudom már etetni. Luku roppant alkalmazkodó kisbaba, sajnos Pöri az aki megbuggyant kicsit. A szegény ded békében aludna, de Pörike vagy kirángatja a cumit a szájából, vagy megcibálja a karját, esetleg elorditja magát a füle mellett :shock: Nehéz kivédeni, mert Emese mindenhol ott van, most kitaláltam, hogy az alvás idejére bemenekitem Máté szobájába csakhogy akkor is dönget a folyosón, mert Apa ugye épp most tanitotta meg sprintelni a parkettán :x Szóval most próbálom Pörikét nagyobb nyugalomra inteni. Ez nem egyszerü, mert a hőség miatt csak este járunk ki, napközben itt tombol a lakásban minden energiájával együtt. Már várom a lehülést, ha kijutunk délelőtt, emgoldódik az én bajom is.
Elkezdtem filózni az éjszaka alakitásán is. Este a fürdés után megbizhatóan vége számára a napnak, ami nekem óriási könnyebbség, mert igy nyugodtan tudok Pörivel lenni, akkor is ha Dezső nem ül a szoknyámon. Kb 1/2 8-kor ágyba megy Luku, utána jön Pörike. Lukum alszik, alszik, és itt jön a dilemma. Attól függően, hogy hogy végzek, valamikor 11 és éjfél között felkeltem, tisztába teszem és megetetem, majd alszik tovább. Viszont hajnal 3-4-5 körül, mikor hogy, magától felébred, huzom kicsit, ha nagyon éjjel van még, aztán megetetem persze. Utána is alszik tovább, reggelig. De mi volna, ha nem kelteném éjjel? Meddig aludna? Hogy folytatódna tovább az éjszaka? Ezek a kérdések foglalkozatnak most, és látnom kell, hogy két gyereket nem lehet egyformán nevelni, mert Pöri egész máshogy viselkedett este és éjjel, hiába akarnám ugy csinálni, itt más stratégia kell. Máté 6 hetes korától teljesen átaludta reggel 8-ig az éjszakákat, Pöri kezdettől fogva, bár kb 11- éjfél feléig tartott 2 siróórát mindennap 3 hónapos koráig. Lukunál nincs siróóra, se fél éjszaka ébrenlét, csak épp ragaszkodik a 6 evéséhez, amiből 2 az én éjszakai nyugodalmam idejére esne (de legalábbis 1). Megoldásra javaslatok?
Pörikém szókincse rohamosan bővül, mindennap több uj szót mond tisztán. Tegnap este mondom Neki, aludjál, Lukuka is alszik. Erre horkol egyet, és azt mondja: alszik, alszik :lol: Ám a legnépszerübb szó most a "bugyija" mert az van a Bellababának, a Zsókababának, Prönek, Lukunak na és a mamának is :lol:
A falon egymás mellett a 3 ujszülöttkép, naponta többször szeretettel rájuk néz: Máté, baba, Lukuka mondja sorrendben. Máskor elalvás előtt felsorolja a teljes családot. Annyira édes. a "baba" természetesen Rá vonatkozik :lol:

Fanny!
Hány hétnél jár a menyed? Örülök hogy jól sikerült a pólyavásárlás :D
Regina!
Én is elfogadnék végre 1 medencét, de sajnos nekünk ahhoz előbb végleges lakhelyet kell keresnünk.
Timi!
Már azt hittem valami más miatt nem jössz...
Sheila!
Merre jársz???
Mandula!
Voltunk pár éve Tapolcán, már akkor nagyon lepusztult volt bizony a strand, pedig szerintem megférhettek volna egymás mellett. Ez két teljesen más iparág lenne...

melcsi1967

Melcsi!
Én nem kelteném éjszaka Lukut, ha éhes úgyis felkel! Emesét én sosem raktam éjszaka tisztába, csak ha bekakilt eleinte. Sztem próbáld ki, hogy ha nem ébreszted fel akkor hogy alakul az éjszaka!

Puszi

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Akkor rakok fel néhány képet, ezek 2 hete készültek, amikor még lehetett délután bográcsolni, mert normális hőmérsékletek voltak.
Kép
1Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
regina3

Tegnap hajszál híján 42 fok volt nálunk! A medence vize így elérte a 34 fokot, amiben már nem lehet hűsölni. (Olyan mintha a fürdőkádban ülnék mosakodás céljából.) Ezért pár napja rákaptunk a késő esti fürdésre (f10 körül megyünk be), így még élmény is a gyerekeknek! De a víz akkor sem hideg, de visszahül 31 fokra, a levegő pedig picit kevesebb, így egy kicsit tudunk "fázni", amikor kijövünk és ez mindenkinek nagyon jól esik.

Fanny
Így már érthető, hogy komolyabb medencén gondolkodtok. A napkollektoros megoldás nagyon jól hangzik. Egyre többen foglalkoznak ilyesmivel. A férjem is mindig rákattan az ilyen témával foglalkozó cikkekre-műsorokra. Egyébként a geotermikus energia is nagyon jó megoldás lenne a fűtésnél - és állítólag hazánk bővelkedik ebben (is).
Mi időnként ábrándozunk arról, hogy milyen jó lenne egy önellátó bioházikó, ahol függetlenek lehetünk a különféle energiaszolgáltatóktól. De jelen helyzetünkben fényévnyire vagyunk ettől. De erről még ábrándozni is olyan jó!

Melcsi
Azt hiszem én is megpróbálnám kihagyni azt az ébresztős késő esti programot, hátha ugyanúgy hajnalig aludna az a csöppség, és akkor neked is lenne egy hosszabb, zavartalan pihenős időszakod.

Mit jelent az, hogy egy medencéhez végleges lakhelyet kéne keresnetek?

Mandula
Tegnap nálunk is befelhősödött estére, de sajnos nem jelentett semmit. Ma talán kicsit kevesebbet mutat a hőmérő.
A tapolcai barlangfürdőben mi is voltunk kétszer, amióta felújították, de hiába különleges, nekünk nem volt jó élmény: egyrészt nagyon drága és kényelmetlen öltözni (bénák a szekrények) másrészt bent elképesztő tumultus volt (ja, kint is).
regina3

Regina!
Nagyon kivánatos medencétek van... :D
Mi szeretnénk a csöppségekkel 1 nagy szabad messzi vidéki helyre költözni, ahol a férjem tarthatna mindenféle háztáji állatot (tehenet is!) és hatalmas kertünk lehetne gyönyörü pázsittal. Most van ugyan 1 zsebkendőnyi kertünk, de a forgalom kellős közepén élünk, ami ugyan az üzlet miatt jó, dehát nem ezért dolgoztunk, hogy ne legyen 1 nyugodt, vijjogásmentes éjszakánk se... És a gyerekeknek is kell a szabadság és a levegő. Most kereső pozicióban vagyunk, nem nagyon sürgős, de ha jó lehetőség adódik akkor minél hamarabb elhuzunk Érdről, ami mellesleg a fertő, a bünözés, a stb. közepe!!! Addigra szeretnénk végleg megállapodni, mire Pöri közösségbe megy, ez legalább 2 év mulva lesz.
Jaj, még nem is reagáltam a kérdésedre, ami az utánpótlást illeti, de máris rémhirt keltett itt a Fanny köreiben :lol: Szóval azért nem 2-3 hónap kihagyásról van szó. Kb annyit szeretnék tehermentesen tölteni, mint Pöri után, tehát 10-12 hónapra azért gondoltam. És a dokival sem beszéltem még meg azt, hogy mennyi időt javasol kihagyni. Figyelembe kell vennem a tanácsát.

Megbeszéltem magammal, hogy ma lesz az az este, mikor nem keltem fel az uraságot éjfélkor. Legfeljebb borulunk holnap... De Apa itt lesz Pörivel akkor is.
Mandulácska!
Nem is tettem volna tisztába Lukut, de olyan sokat pisil folyton, hogy muszáj volt. De ma lejutottam a dm-be, és vettem Huggies pelust, 5 kiló felülit, és most azzal be is pelenkáztam, aztán várom a hatást. Rá van irva, hogy 12 óra zavartalan alvást biztosit, remélem beválik. Pörivel is jó volt.

melcsi1967

Regina!
Nem irtál a falunapról, és hogy voltál-e Kormoránon is?
Itt is lesz jövő szombaton koncertjük, gyerekestül megyünk aztán majd lesz valami. Pöri rázza a fenekét a dalaikra, Luku meg remélem elalszik rajtuk a muzeumkertben.

melcsi1967

Olyan sokat írtatok, hogy nem is tudom követni :shock: :D

Fanny,
nekünk csak felfújható medencénk van :lol: . A férjem nem vesz nagyobbat, mert féltjük a gyerekeket, nehogy beleessenek. Én nem vagyok velük mindig kint az udvaron, elég sokat vannak egyedül, nagyon jól eljátszanak amíg én főzök, Marcit szoptatom, vasalok stb....Időnként rájuk nézek, és aztán csinálom tovább a dolgomat. Ha nagymedencénk lenne, ezt nem merném megtenni, úgy állandóan ott kellene lennem, hogy őket figyeljem. Persze, ha fürdenek, most sem hagyom őket egyedül.

MAndula,
egy kicsit rámijesztettél a múltkor, mikor azt írtad, hogy négy hónaposan még Mese is sokat aludt :? :D Már kezdtem örülni, hogy Marcika milyen jó kisbaba.... Persze, azért ő sem tökéletes, mert ellentétben Melcsi Lukájával, Marci nem hatszor eszik naponta, hanem 8-10 alkalommal. Az éjszakát eddig talán háromszor aludta végig, egyébként egyszer, kétszer felkel szopizni. Most, hogy ilyen melegek vannak egész nap és egész éjjel alszik, de közben két óránként szopizik, még éjjel is. Kérdeztem a doktornőt, hogy adjak-e neki vizet, de nagyon tiltakozott ellene. Azt mondta, hogy gyakran szoptassam, és az elég neki. Persze, nem ő kel fel éjszaka két óránként hozzá :? .
Marcikát is belógattam már a medencébe, de nem díjazta nagyon. Elég ijedős baba, és azonnal sírni kezdett. A haját viszont levágtam apa gépével, mert a feje tetején már 8 centi hosszú volt, és nagyon izzadt szegény. Most nagyon édes lett, olyan nagyfiús :lol:

Regina,
nagyon irigylem a medencéteket, jó lehet benne dagonyázni :lol: A pörkölt is nagyon jól néz ki :P , bár ebben a melegben nincs nagy étvágyunk. Én főzni is csak este szoktam, mert napközben nem akarok még ezzel is fűteni.

Melcsi,
az biztos, hogy nem könnyű két kicsivel, de csak eleinte nehéz. Egy év múlva már könnyű dolgod lesz :D . Nagyon jól eljátszanak majd együtt, és gyakorlatilag mindent egyszerre fogsz majd velük csinálni. Én eleinte mindig úgy alakítottam az esti programot, hogy Ritust megszoptattam, aztán letettem az ágyába. Azután vacsiztattam Laurát, megfürdettem, meséltem neki, és szépen elaludt. Ők egy szobában aludtak, de nem zavarták egy mást. Napközben külön altattam őket, olyankor Ritus a járókában aludt, a nappaliban. Miután Laura elaludt, akkor fürdettem Ritát, úgy kilenc óra felé. Megszoptattam és aztán őt is letettem. Most is hasonló a helyzet, Marcika hét óra körül szopizik egyet, azután elalszik. Addig a lányokat lerendezem, és Marci kilenc után fürdik. Persze, a férjem rengeteget segít, a lányokat legtöbbször ő intézi, ő olvas nekik mesét stb...

Medencéznek a lányok

Kép

Kép
Kép

Marcika új frizurával

Kép

Kép

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Timi!
Gyönyörüek a gyerkőckéid, és Marci igazán férfias jelenség a rövid hajával! :D Már 8 centi volt? :shock: Még lánynak is dicsőségére válna ebben az életkorban.
Még ez a medence is igazán jó a nagy hőségben, és a csuszda nagyon érdekessé teszi. Gondolkoztam én is 1 ilyen csuszdán, ez elég kicsi, na az én lányom ugyan a kétméteresen is vigan lejön, de ezen akkor sem történne nagy baj, ha lepottyan véletlenül. Nekünk egyelőre az a homokozó-tetővel müanyagunk van, a tetőben pancsol Emese, de ebben az életkorban még az is élvezetes. Én is azt szeretném, ha elköltözünk és közvetlen kertkapcsolat lenne, akkor sokkal szabadabban mozoghatnánk ki-be. Most külön fejezet lejutni a 2 gyerekkel a 2. emeletről, babakocsi, áthurcolkodás a kertbe, ott csak játszani tudunk. Ha rendes kertben élhetünk majd, akár a teraszon tudok vasalni pl.
Én is igyekszem összeszervezni a 2 gyerek napirendjét, egész jól alakul. Eleinte mi is Emese után fürdettük csak Lukácsot, de 2x egymás után alőfordult, hogy ugy aludt, hogy nem volt szivünk felverni a fürdés végett, éjfélkor azért már csak nem fürdetünk, igy aztán a 7 óra körüli etetés elé tettük. Ez be is vált, elrendezzük Lukut utána jön Emese. Tegnap éjjel aztán ugy döntöttem, nem etetek ha nem ébred, és jól döntöttem, mert aludt hajnal 1/2 4-ig. Akkor gyorsan ettünk, és vissza is aludt rögtön, reggel 8-ig béke volt. Ez ugyan elég jó, de szerintem csak a tápszeres babákkal lehet elérni ilyen hosszu alvásokat, szóval örülj, mert Te tudsz szoptatni. Bár az ilyen sürü evéseknek ha benne lennék, nem biztos hogy örülnék. Szóval minden rosszban van valami jó.

Na hátha sikerül feltennem képet, a multkor nem ment Kép
Kép Kép Kép Kép

melcsi1967

Sziasztok!

Timi!

Tényleg süt a képekről, hogy akét lány milyen jól eljátszik egymással. Én úgy látom, hogy a Marci baba külsőre más típus mint a lányok. Szőke, kék szemű. Vagy a lányok is csak később barnultak be?
Hu, a két óránk

énti szoptatásért nem irigyellek!
Medence ügyben teljesen megértem, hogy biztonságosabb egy ilyen pancsoló. Képzeljétek el körvonalazódik nálunk is a medence sorsa. Talán már jövő héten kezdik is rendezni a terepet. A fedésről az uram nem mond le, de talán a biztonság miatt nálunk is jobb lesz, ha zárható lesz a medence.

Melcsi!

Nagyon jók a képek, főleg ahol Pörike iszik az apukájával, az nagyon jó! Bár szeretném jelezni, hogy Lukuról sose csinálsz olyan képet, ahol jól látszana a pofikája, ezen sürgősen változtatni kell !!

Én egy hős vagyok! Ma este kivasaltam egycsomó mindent!

Dobok egy fotót a mi "komoly" medencénkről, aztán megyek zuhizni, ma már kicsit hűvös szellő fújdogál, talán már kellemesebb lesz az éjszaka.
Jó éjt mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 14:46-kor.
fanny01

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

SZIASZTOK

pár foto lánykámrol,ugyis rég láttátok :)

a héten szabin vagyok,majd jövök és irok(feltéve ha valakit érdekel) :wink:

addig is pápusz a törpéknek is.

Kép
zsenge

Kedves Zsengém!
Végre!
Gyere mesélj! Ezer éve nem irtál semmi érdemlegeset Magatokról!
A kislánykád milyen nagy lett, és egyre jobban hasonlit Rád.
Fanny!
Azért ez a medence sem megvetendő! De ha lesz Nektek egy hiper-szuper, az még sokkal jobb lesz, és igazad van abban is, hogy a biztonság miatt nem lesz rossz a fedés.
Igyekszem Lukuról majd jobb képeket is csinálni. De azért már alakul, nem? Kezd hurkásodni a combja, és lassan a csuklója is begyógyul :lol: Hamar összekapta magát, de rá is fért ahogy lefogyott. A tejcsárda csődbe ment, már csak cicilni jár rá, de azt élvezi. Már 1 cseppet sem tudok kicsomni belőle, viszont igy az étkezés jóval egyszerübb és kiszámithatóbb. Minden rosszban van valami jó...
Tegnap este amig pillanatra nem figyeltünk a lánykámra, rákent 1 egész doboz gyógyszertári popsikenőcsöt a Bellababa fenekére-hátára-fejére, a maradékot pedig bedörzsölte a kanapéba :shock: :evil: Még mindig kenőcsszagu az egész lakás na meg a gyerek :evil: Viszont a Bellababa feneke nem fog ám már felázni a pisiben! Adtam Pörinek 1 pelust is, ugyhogy most folyton pelenkázunk :lol: Különös fázisai vannak a gyermeknevelés elsajátitásának :lol:

melcsi1967

Ja és Luku teli szájjal ránk nevetett, mostmár az egész család megkapta, na és a tükörben a baba is :D

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsikém, mégis mire számítottál? :lol: :lol: :lol:
kislánykádban tombolnak az anyai ösztönök, most, hogy baba van a háznál :) :) :)
csodásak a képek, szerintem Luku pofija is látszik, olyan kis férfias...és milyen sokat változik hétről-hétre :) :) :)

mi ma voltunk orvosnál, ott volt a Telkiben Fekete Pákó is a barátnőjével :lol: ...már csak azon izgulok, hogy ne pont egyszerre szüljünk :roll:

velünk minden rendben, Marci méretei napra pontosan megegyeznek a vonalzóval, doki mindent rendben talált, 5 hét múlva megyek újra...

Zsenge!

Azért jó, hogy legalább képeket hozol :) Niki nagyon nagylányos már :) :) :) azért írj is, engem is érdekel :)

Timi!

A lányok gyönyörűek!!! Marci pedig édes kisbaba :) :) :)
hogyhogy új frizura??
medencétek is klassz, és olyan jó, hogy a csajszik ilyen szépen eljátszanak :) :) :)

én még mindig nem tudok képet feltenni, még Melcsikém szakszerű leírása alapján sem, és Icus tanácsaival is csődöt mondtam...reménytelenül lúzer vagyok...most már telefonos segítséget fogok kérni az informatikusunktól :D

Fanny!

nekem tetszik a medencétek, csobbannék benne :)
unoka mikorra várható?? (ha mr írtd, bocsi)

Puszi Mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

sziasztok

Sheila elözször is nagy nagy gratula Neked a (babaváráshoz) :)

Melcsi, anyira jo nézni mijen szépek a csemetéid. Pörike remek növérke :lol: Fontos,hogy érezze mekkora szükség van rá a kisteso ellátásában,tipikus nöi ösztönnel rendelkeznek már ebben a korban is.

Mandula,igazi nagy csajszid van már:) lassan vége a nyugalomnak(habár most azt hiszed nincs nyugtod,hidd el lesz ez még rosszabb is :lol:

Én csajom már kész nö,minden tekintetben már vissza szövegel,akaratos no ez eddig is megvolt,önnálosodni akar,maga válassza ki a ruháit :wink: most bölcsi szünet van még a héten(hála égnek jövöhéten már megy) látszik rajta Mi partnerek vagyunk neki,de csak ideig oráig,hiányzik neki a vele egy koruak társasága. sept-ben kezdjuk az ovodát,na attol kicsit tartotk,hisz uj ovonéni,uj hely,uj társaság szal tuti nem lesz leányálom a kezdett.

Annyi mindenröl irtok,olvastam rendszeresen de sokhoz nem szoltam hozzá(mindenki másképp csinálja elven),

most ennyi,megittam a kávém :lol:
sziasztok

Kép
zsenge

Sziasztok!

Zsenge :lol: :lol: ! De jó sok kép Nikiről!!! Nagyon nagylány már, igazi kishölgy! Azért kicsit többet is írhatnál magatokról! Igyál meg mégegy kávét, hogy írni is legyen időd :wink: !

Melcsi! Nagyon jól áll Pörinek a kalap! Nekem is az Apás kép a nyerő, meg amin ketten fürdetik Lukut! Képzeld, nem tudtam rájönni, hogy hogy kell a kisbabákat hátulról megmosni, és most ugrott be a képről :oops: :lol: ! Mi Emesét úgy mosdattuk, hogy Apa tartotta én mostam! Sajnálom a "tejcsárdát", akkor marad a tápi. Egyébként Mese is többet aludt egyhuzamban eleinte, csak mostanra romlott el :lol: ! Bár (kopp-kopp) egy pár napja jobban alszik!

Timi! Én is olyan gyakran szoptattam Mesét, nem is számoltam, amikor úgy éreztem adtam Neki! Valszeg most is többször szopik mint amennyi "elő van írva" , de én az ösztöneinkre bízom. Nekem meg pont azt mondta, hogy adjak Neki éjszaka vizet :shock: . Persze Mese nem fogadja el, marad az éjszakai szopi. Már megszoktam..... Nagyon szépek a lányok! Marci pedig igazán férfias jelenség :lol: !

Regi! Végre Ádámról is látok közelebbit! Nagyon helyes fiú, úgy látom nálatok is úgy van, hogy Évi igazi kislány Ádám pedig igazi fiú :lol: ! Azért elég nagy ez a medence! Ha jól látom a háttérben csúszda is van, tök jó!

Fanny! Te tényleg egy hős vagy :lol: :lol: ! Én két hete nem vasaltam, egyszerűen nem bírom rászánni magam!

Sheila! Örülök, hogy minden rendben van! Pákónak megint gyereke lesz :shock: :shock: ?! Már van Neki állítólag 13!
Azért képek nélkül is szívesen látunk :lol: ! Gyere gyakrabban!

Icus! Hazajöttetek? Hogy sikerült a szülinap! Biztos sokat fotóztatok és kapunk belőle mi is :lol: !

Lenne egy kérdésem. Meghívtak mindet keresztszülőnek nagyon kedves barátaink. Én utoljára 13 éve voltam keresztelőn, ill. keresztszülő. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mit szokás ilyenkor venni a kisembernek? Vagy ezt meg szokták kérdezni a szülőktől? (ezt azért nem akarom mert úgyis azt mondják, hogy semmit) Vagy nem is szoktak semmit? És a papnak szoktak pénzt adni? Mennyit?
Légyszi segítsen aki tud :!: :!:

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Elfelejtettél gyereket mosni? :shock: Szép egy anya :lol: Mi mindhármat a képen látható módon kezeltük, ugy támaszkodnak mint a kis béka, csak a feje alá kell tartani, nehogy befejeljen a vizbe.
Apával szertartás az ötórai tea, elég sürün van öt óra :lol:
Kislányt vagy kisfiut kereszteltek? Mert lánnyal világos ugye, hogy fülbevaló, esetleg kis nyaklánc. De azt hiszem, hogy mostanában a kisfiuknak is lehet nyaklánc.
Hallottam nemrég, igaz elég nagyzolós embertől, hogy most az a divat, hogy a keresztszülő életbiztositást köt a gyereknek :? Na ez tőlem azért távol állna.
Nemrég mi is keresztszülei lettünk egy kisfiunak (igaz mi ezen kicsit megütköztünk, ugy éreztük anyagi érdekből lett ez igy), mi gyapju ágynemüt adtunk ajándékba derékalj-párna-takaró kompletten.
Emesével megkérdeztük a papot, aki megmondta a konkrét összeget, amivel természetesen a templomot támogatjuk, Dezső fizette, erről nem beszéltek a keresztapával.
Sheila!
AFP megvolt már? Örülök hogy minden rendben, csak szépen igy tovább! Hogy birod a meleget?
Fekete Pákó :shock: :shock: Inkább pedig :twisted: :twisted: Nem szeretem, elkapcsolom ha meglátom. Van itt elég müvészjelölt nélküle is. 13 gyereke lenne? Mind más anyától?
Zsengém!
Nahát ihatnád lassabban azt a kávét! Sokkal igéretesebbnek tünt a bejelentkezésed! Irjál már bővebben légyszives!
Niki ovis lesz? Szerintem pár nap és beszokik, ez már biztos könnyebben fog menni. Most mi a helyzet, egyedül vagytok?

Kicsi lányom ma reggel öltöztette a Bellababát, próbálom szó szerint idézni: "keze, laaaaaba, bunnnnnnda, buja-buja" :lol:
Meg lehet zabálni, ahogy magyaráz, hozzá amilyen arcot vág (biztos én is igy csinálom)

melcsi1967

Sziasztok!

Zsenge!

De jó, hogy jelentkeztél. Niki nagyon nagyot nőtt! Nagy lány már! Biztosan az oviba is hamar beszokik, és megszereti, hiszen a bölcsivel sem volt gond. Mizujs veled? Még mindig a Tescoban dolgozol?

Fanny!

Azért a megújuló energiaforrások szerelése most még elég húzós áron van. A megtérülése annál jobb, minél nagyobb épületet kell vele fűteni, vagy/és használati melegvízzel ellátni, ezért jellemzően nagy csarnokok, irodaházak, vagy soklakásos társasházaknál készülnek ilyenek. A föld- a talajvíz vagy a nap hőjének hasznosítása nagyon drága mulatság. A férjem szerel ilyeneket. Egy dupla napkollektor elhelyezése, beüzemelése, tartállyal elektronikával, kicsövezéssel legalább félmillió forint, de inkább több (ha normálisat raksz, Viessman, Buderus) és akkor nyáron, napsütéses időben a teljes melegvízet biztosítja, télen, vagy nem napsütéses időben azért kell rásegítés. Összességében szerintem az összes melegvíz kb. 60 %-át tudod vele biztosítani.

És medencét azért nem építünk, mert sem elég helyünk, sem pénzünk, sem késztetésünk nincs az építésre, és utána az üzemeltetéssel járó feladatokra. Nekünk volt egy olyan, mint a Regiéknek az anyósoméknál, amit a beleegyezésükkel állítottunk fel ott, mert nálunk a kutya miatt nem lehetett. Aztán nem lehetett benne pancsolni, mert kiégnek a melegben a szép növényeik, stb, szóval terhére volt az anyósoméknak, és mivel nem akartunk ebből vitát, ezért amikor kilyukadt a belső fóliája, akkor el is bontottuk, így nem zavarunk, meg nem is vettük sokszor igénybe, mert ha csak kevés időnk volt, akkor azért nem ültünk kocsiba egy kis lubickolásért. De most, hogy szegény Betyár kutyánk már nincs, azért elgondolkodtunk a dolgon, de megint csak max egy hasonlóba fektetnénk be, mert alapjaiban mi nem vagyon nagy strandolósok, csak a Barna, de ő meg az edzések, edzőtáborok miatt nagyon sokat van uszodában, nyáron meg tavaknál.

Mandula!

Mifelénk a keresztszülők általában valami kis arany ékszert szoktak venni a keresztgyereknek, pl. fülbevaló (ha nem fiú), és a keresztelőruhát. Azt, hogy a papnak szoktak-e pénzt adni, azt nem tudom megmondani, mert a mi keresztlányunk református, ott nem kellett ezért fizetni, de a mise (bocsánat nem mise, istentisztelet van a reformátusoknál) végén amikor gyűjtik a pénzt, akkor mindketten a férjemmel bővebben adtunk pénzt, mint láttuk hogy a többiek adtak, már nem tudom mennyit, de 1-2 ezret én is és a férjem is. A katolikusoknál viszont legnagyobb meglepetésemre két éve, amikor a dédit temették, akkor megszabott ára volt a temetésnek, ezért lehet, hogy a keresztelőnek is, amiről nyugtát is adtak, amin egy kicsit fel is háborodtam, mert szerintem ha azt mondják, hogy kb. ennyit szoktak adni, de mindenki a lehetőségei szerint, akkor biztosan még többet is adtunk volna. De szabott tarifa azért durva, mert szerintem az utolsó szentség jár, úgy ahogy az első, a keresztség is jár annak, aki hisz istenben pénz nélkül is. Aki szegény annak nem lehet egyházi temetése? Ezért érdemes rákérdezni! És szerintem az sem ciki, ha megkérdezed a szülőket, hogy mit szeretnének tőled a kicsinek. Én ilyen kérdést csak akkor nem teszek fel, ha félek hogy olyan választ kapok, aminek a beszerzése nem fér bele az anyagi keretünkbe, vagy vélhetően akkora dolgot kérnek, amennyit én nem szánok rá! Ez biztos bunkóság, de az a tapasztalatom, hogy azok kérnek értékesebb ajándékokat, akik maguk is megengedhetik (sokkal jobban, mint mi), hogy ezt megvegyék azt maguknak.

Melcsi!

De nagyon jó, hogy ilyen sok képet teszel fel. Így nyomon tudjuk követni a kis Luku, és a nagy Pöri fejlődését. Nagyon édesek mindeketten. És a képeken is látszik, hogy Pöri milyen nagy segítség neked. Így könnyű! :D :D :D

Icus!

Utólag én is boldog szülinapot kívánok Anna babának. Remélem jól sikerült az ünneplés.

Regi!

Kicsi lánykád nagyon csini. Ádám meg nagyon nagy lett. A bográcsos kaja meg biztosan nagyon fini volt, jól nézett ki.

Timi!

Nektek is nagyon jó medencétek van, biztonságos, nagy, jókat lehet belcsúszni, szerintem a lehető legjobbat választottátok. Nagyon helyesek a lányok, és Marcika is nagyon szép kisfiú.

Magamról: voltam termográfiai vizsgálaton és íriszdiagnosztikán, Majdnem egészséges vagyok, sok újat nem mondtott, de azért keveset iegn. De a tudott betegségeimet mind kimutatta. Fenntartásokkal voltam ezek iránt, de kellemes csalódás volt. És nagyon jó, hogy nincs komolyabb bajom, de lehet, hogy annak jobban örültem volna, ha találnak valami olyan (persze nem nagy) bajt, ami okozhatta a babákkal történteket, mert akkor legalább tudtam volna az okot, tehettem volna azért, hogy legközelebb ez ne történhessen meg. De erre utaló jel egyedül az volt, hogy a termográf vizsgálat szerint, nagyobb, és vérbőbb az egyik oldali pajzsmirigyem, de ezután elmentem a háziorvoshoz, aki vérvétel után megállapította, hogy teljesen rendben van a pajzsmirigy hormon termelésem. Így aztán ez is kipipálva!

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Paga!
Pedig a pajzsmirigy bezavarhat! Nekem egyszer csináltak is ezügyben valami bonyolultabb vizsgálatot, persze számomra az is 1 vérvételből állt, de több eredményt is kimutatott. Persze lehet hogy ezt most nem végzik el, mikor ilyen nagy a pénzhiány, csak ha nagyon muszáj.
Én is voltam egyszer, kb 10 éve iriszdiagnosztikán. Nagyon furcsa, mert akkor azt mondták, a belső nemi szervek környékén van vagy lehet probléma, pedig akkor még sehol se volt a miómám, és a petevezeték-elzáródásról sem tudtunk.
Igen, Pöri remek segitség, tényleg lehet rábizni már dolgokat, pl. fürdetéskor hozza Luku ruháit, vagy a peluskát, illetve a peluscserénél mindig megengedem, hogy Ő bontsa ki, adja a krémet :shock: , a végén pedig már rohan is a használt pelussal a szemétbe. Olyan édes, ha be van csukva a fürdőajtó (ott a peulstároló kuka), szépen odaáll és kopog. Mindegy hogy nincs benn senki :D Tudja, ha kopog, valaki majdcsak kinyitja :D

melcsi1967

szép jo reggelt.....

Annyi kérdés volt,nos az eleje.....

Nem nem vagyunk egyedül,ujra együtt élunk"apával":)

Voltak gondok,de ugy gondoltuk hisz a szeretett nem hunyt ki ujra megprobáljuk,most már két honapja vagyunk ismét együtt és remekül muxik minden.
Mind ketten melozunk én már nem vagyok "gazdaságos" :lol:
Kamionellenörként melozom a suzukiba.ez azt jelenti ,hogy amit elszállitanak autokat azokat ellenörzöm és adom át a kamionosoknak.Jo melo csak egy a baj vele,kint vagyok a szabadba....a kánikulában is kint voltam,és egész remekül birtam :)
Mig a levegö 40fok volt a betonon volt vagy52 fok.szinem mint a bantunégereké :wink:
Niki nagyon élvezi,hogy ott van apa is állandoan,söt eleinte még furcsa is volt neki,hisz amig nem éltunk együtt addig is apázott na nem sürün,szoval szoknia kellet a helyzetett.

Hát dumája akkora van a csajnak :wink: Elért abba a korba ha fözök a konyhába jön és Ö is segit:) ha látnátok hogy panirozz :twisted: de hagyni kell érvényesülni,tökéletesen utánoz mindenben.........nem lehet rá haragudni :P
kedvenc szövege.....na gyere punás(rácsap a hátsomra) és közli :lol: Annyi mindent csinálnál már,felsorolni is nehéz lenne.
de egy dolgorol még nem szokott le,akaratos....fuuuu de még mennyire,olyan hisztiket lever,legyen az bármi ami épp nem tetszik neki...na erröl is remélem leszokik vagy megszökik :lol:

Ahogy vissza emlékszem a fiuk közel sem voltak ennyire hisztisek.
Pelusügyileg szobatiszták vagyunk már elég rég ota de azért éjjelre még kap pelust,biztos ami biztos alapon,igaz volt hogy tök száraz volt söt olyan is volt pelus nélkül aludt el(nem keltettem fel kiprobálva mekkora tocsa lesz reggelre,de tök száraz maradt az ágya.
Nos az oviba menésnek is vannak feltételei....1.szobatiszta legyen
2,önálloan tudjon öltözni(najo a cipöt még nem kell tudnia bekötni)
3.önállo étkezés

Eddig ezeket már tudja,nem is ettöl félek hanem a beilleszkedéstöl,Nagy csoportba fog kerülni nem olyanba ahol max 8an voltak.
Jövöhonapba lesz a drágám 3éves,még nem tudja de meglepiként kap egy cicát(remélem megéri a macskusz a karácsonyt) :lol:
na tömören most ennyit magunkrol(hosszu kávét ittam) :wink:
majd jövök addig is vigyázzatok Magatokra

Kép
zsenge

Zsenge
Jó, hogy együtt a család!!! Most hol laktok egyébként???

Mandula
A keresztelőhöz: én is a megkérdezés híve vagyok, de az én környezetemben szerencsére elég szerények az ismerősök és általában az "amit gondolsz" választ szoktuk kapni.
De azért a keresztlányomnak anno fülbevalót vettünk (aztán a 10. szülinapján nagylányosabbra cseréltük, majd 14 éves korában a ballagásra egyéb aranyékszert kapott, érettségi után pedig már nem érdekelte az ékszer, hanem mobiltelefont kért - menőset! de azt végül a szüleivel közösen vettük meg, mert olyan árkategória volt - de mindezt csak a távlatok miatt írtam le!)
A nagyobbik keresztfiam ágyneműfélét kapott, arra emlékszem, hogy nagyon szépet sikerült vennem.
A kisebbik keresztfiam viszont későn lett megkeresztelve (5 évesen), így ő kedvére való játékot kapott és maradandó ajándékként egy gyönyörű mesekönyvet.
Az én gyerekeim is későn lettek keresztelve (3 évesen), így Ádám pl. kisbiciklit kapott, Évi egy gyönyörű ruhácskát és mesekönyvet (ékszert már korábban kapott a keresztszülő-jelöltektől szülinapjára). Nálunk tényleg sikerült megbeszélni a keresztelő szülőkkel, hogy praktikus, de egyszerű ajándékot vegyenek!
Én egyébként a könyvnek nagyon híve vagyok az egyéb ajándék mellé, mert lehet írni bele egy szép idézetet + dátum, aláírás. És így egy értékes, szép maradandó emlék lesz, ami nem kerül horror összegbe és kis helyen is elfér! Évivel most 2 olyan könyvet is újraolvasunk, amit 4 éve kapott a keresztelőjére és így beszélgetni is tudunk erről az eseményről.
A templomban biztosan kell (vagy illik) fizetni a "szolgáltatásért" és úgy tudom, hogy azt a keresztszülőknek illik állnia (???), de a "hogyan és mennyit" helyenként változik és ahogy Paga írta, egész más a katolikus és más a református templomban. De ezt helyi ismerősöktől biztosan meg tudod kérdezni.
Nálunk ez úgy volt (katolikus templomban), hogy ki volt téve egy kosárka és abba kellett tenni "ki mennyit gondol" alapon. Mi a keresztszülőktől függetlenül tettünk bele (mert bizonytalanok voltunk, hogy kinek is kell), de pl. a kisebbség jeles képviselői 1 m távolságból belehajítottak 2 db 100 Ft-os érmét. Na, ez kellőképpen snassz volt - de adtak, mert sejtették, hogy kell.

Hát, remélem tudtam egy kicsit segíteni.
regina3

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a keresztelős-tanácsokat!
Katolikus lesz, és kisfiú. Egyébként Én meg pont azért nem akarom megkérdezni a szülőket, hogy mit vegyünk, mert Ők meg biztos azt mondanák, hogy semmit! De így legalább most adtatok ötleteket!

Regi! Én is nagy híve vagyok a könyveknek, a nagyoknak is rengeteg volt (odaadtuk a tesóm kislányának, de most, hogy van Mese majd visszakerülnek). És hamar sikerült megtanítanom Nekik, hogy a könyvet nem tépjük szép és nem firkáljuk! Szerintem nagyon szomorú látvány egy megrongált könyv!
Valami szép mesekönyv, az egynek tényleg jó :lol: !

Zsenge! Azért csak jobb így Apával :lol: ! Hát nem irigyellek ebben a kánikulában kinn dolgoznoi :shock: ! De legalább nem kell szolira költened :mrgreen: ! Nem akarlak elkeseríteni, de Kittikém kb. 8 éves korára nőtte ki a hisztit, de utánna jött a sértődés és a visszafeleselés :? . Ez most is tart!

Melcsi! Életbiztosítás :shock: :?: Na, azért azt mégsem! Tényleg fura lehetett a templomban nyugtát kapni :shock: .

Paga! Ha jól emlékszem Nyanyának volt, hogy pajzsmirigy betegség miatt ment el több babája is. Aztán beállították gyógyszerrel és kész! Azért legalább nyugodt lehetsz, hogy egészséges vagy, és remélem hamarosan teljesül a vágyatok :lol: !

Emese is nagyon huncut már, és kihasználja már most, hogy mindenki lesi a kívánságait :lol: ! Ha unja magát és elkezd sírni, én felveszem, és ahogy elfordulok Vele már teleszájjal vigyorog a Tesóira! És amikor Apa este hazajön, azt a boldogságot...... :lol:
Annyira imádnivaló! És este amikor elalszik, csak gyönyörködünk Benne, és hihetetlen, hogy az a kis "tehetetlen csomag" már ennyit fejlődött egy pár hónap alatt!

Na, mennem kell!

Kép
Kép
Kép

Sziasztok

KépKép
mandula35

Megkésett válaszok:

Icus
Anna babának én is nagyon boldog szülinapot kívánok! Sokszor eszembe jut az első tali, ahol még pocaklakó volt. Tényleg nagyon gyorsan tud telni az idő! (Főleg az első évben, amikor napról napra változnak a babák.)

Timi
Az a medence nagyon szupi, főleg így, csúzdával. Biztosan Marci is megszereti majd! És ilyen kicsi gyerekeknél teljesen jó a méret!
Nálunk korábban nem lehetett felfújhatós medencét állítani a kertbe, párszor próbáltuk, de mindig kilyukadt sec-perc alatt. Aztán rájöttünk, hogy a cicák miatt, mert egyrészt kiváncsiak és felágaskodva felenéznek, aztán rászoknak és abból isznak. Közben pedig a körmükkel kilyukasztják... Így a mostani medencét megelőzve néhány nyáron át kerti zuhanyt használtunk, ami a slagra volt kötve, így csak néhány percig lehetett használni, de a semminél az is jobb volt és naponta többször is lehetett vele vizezni.

A kisfiad hajvágásán nagyon meglepődtem. 8 cm!!! De látom a képen, hogy a lányaidnak is hosszú, dús haja van. Nálunk 1 éves korig szinte teljesen kopaszak voltak a gyerekek... :cry:

Fanny
Látom nálatok is van medence, nem is kicsi, de ugye mindig jobbra vágyik az ember! :lol:
Persze tudom én, nálatok csupa felnőtt van, mert már a fiaid is nagyok. Tehát növelni kell a medenceméretet! Ahogy elnézem, van hely a kertben és szerintem a fedett sem nézne ki rosszul. Azt tényleg egész sokáig lehetne használni.

Mandula
Továbbra is nagyon szép a kislányod! Olyan kedves a tekintete, engem nagyon elbűvöl!

Paga
Annak tényleg örülhetsz, hogy a pajzsmirigy rendben. Ezt az én nőgyógyim is kiemelte, amikor a vérvizsgálati leletemet nézte még anno.
És az jutott még eszembe, hogy az unokahúgom is kétszer egymás után elvetélt, majd rászánta magát egy alaposabb kivizsgálásra (a dokija nagyon partner volt ebben) és kiderült, hogy valami egészen banális fertőzése van, ami felnőttre nem káros, még tünete sincs, de a magzatra nézve végzetes. Úgyhogy igen hamar kikezelték és utána rögtön összejött a baba, aki azóta már 6 éves múlt. (Ha esetleg érdekel, megkérdezem a részleteket, bár valószínüleg sokféle ilyen fertőzés van, ha jól tudom, a toxoplazma is ilyen, de neki nem az volt.)

Bea, Sheila
Nagyon eltűntetek. Mizújs felétek???
regina3

Mandulácska!
Rengeteget változott Meséd május óta! Nemsokára fel is fog állni!
Zsenge!
Végre hogy hosszabb kávét iszol...

Kicsi fiam tegnap éjjel nem kelt fel enni, az esti 8-as vacsi után reggel 1/2 6-kor ébredt! Mondjuk ez az abszolut elvárható viselkedés 6 hetes kor után szerintem, nem vagyok hozzászokva a hajnali evésekhez, eddig egyedül neki néztem el ezt az elhajlást :D
Remélem az összes további ájszakánk is igy fog telni.

melcsi1967

Ma este Kormorán koncerten voltunk :D :D :D
Gyönyörü zenéket hallottunk, Emesével élveztük közelről, Apa távolabbról figyelte Lukukával, aki példásan aludt végig, egyáltalán nem kelt fel még enni sem, igy a vacsoráját itthon, 1/2 10-kor fogyasztotta el 8 óra helyett. Áldott jó kisfiu, nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyen kezelhető, békés gyermeket sikerül összehoznunk. :D Látom már, hogy Ő lesz az, aki velem olvasgat, akivel megvitathatok nyelvtani kérdéseket, aki rám fog figyelni ha mondok valamit, és nem ugy sprintel messze a tiltott cucc megkaparintása után, mint egyesek, khm khm khm :x

melcsi1967

Melcsi,
nagyon irigyellek a koncert miatt :) , biztos jó lehetett. Úgy látszik a harmadik gyerekek mindig ilyen tündérek, mert Marcika nekem is sokkal nyugisabb baba mint a lányok voltak.

Paga,
én is voltam egyszer iriszdiagnosztikán, és kellemesen csalódtam benne. Az összes ismert problémámat elmondta a doktornő, sőt olyat is, amiről nem is tudtam.

Mandula,
nekem is ilyen problémám van, egy barátunk felkért minket keresztszülőnek, ikerkislányokról van szó. Fogalmam sincs, hogy mit vegyünk, fülbevalójuk már van. Ha megkérdezném, biztosan azt mondanák, hogy semmit. Így most törhetem a fejem, hogy mi legyen az ajándék. Az éjszakáink kezdenek visszaállni a régi kerékvágásba, most, hogy nincs olyan meleg, csak egyszer szopik éjjel Marci.Így azért elviselhetőbb...

Fanni,

akkor Nektek nagyon komoly medencétek lesz, az már kész uszoda :D . Marcika valóban más típus, mint a lányok, mivel ő teljesen az apukájára hasonlít, a kislányok pedig inkább rám. Most legalább a férjem nagyon elégedett, mert végre egy gyerek, aki rá hasonlít :lol: .

Regina,

éjszakára mi is mindig leengedjük a medencét, mert éjjel a macskák garázdálkodnának benne. Reggel porszívóval két perc alatt felfújom, és mehet bele a tiszta víz.
Marcika elég nagy hajjal született, és nagyon gyorsan nő is neki.A melegben nagyon izzadt, ezért vágtam le neki. A lányoknak is nagy hajuk volt, egy éves korukig az ő hajukat is vágtam, csak azután kezdtük növeszteni. Most harcolni kell velük, hogy a végéből pár centit lenyírhassak :? .

Sheila,
várjuk a képeket, és vigyázz magadra!

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Sziasztok!

Húú, de nagy a pangás itt :( !

Melcsi! Képzeld, amikor olvastam, hogy a kicsi fiad nem kelt fel éjjel enni, egy percig az a kép volt előttem, hogy Máté minek eszik éjszaka :shock: :oops: :lol: ! Nem hiába... hülyülök :lol: Nagyon aranyos Luku, hogy hagyta az Anyukáját nyugoktan szórakozni :lol: !

Timi! De jó Neked! Mese is egy pár napig egész jól aludt, de most újra szopizik minden percen éjszaka :cry: ! Nem is tudom hogy fogom elválasztani? Vagy mi lesz ha elapad a tejcsi?
Én valami készségfejlesztő játékra gondoltam a keresztgyereknek, de ezt is egyeztetni kell, hogy mi van már Neki, ill. a tesójának.

Képzeljétek Mese már tud menni négykézláb egy pár "lépést"! Leginkább a telefonom vagy a papucsok késztetik a mászásra :lol: !
Én cáfolnám a harmadik gyerek nyugodtabb dolgot! Emese eddig a legizgágább gyermekem :lol: .

Zsenge! Vége a szabinak?

Na, megyek, ma muszály kivasalnom, már két heti van :oops: :roll: !

Szép napot mindenkinek! (itt esik végre az eső :lol: )

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Képzeljétek: Ádám ma ment táborba a Balaton mellé (Zamárdi). Úgyhogy itthon örülök az esőnek, mert nem kell locsolni és jól esik a hűvös is, de nem bánnám, ha a tó mellett legalább 30 fok lenne és szikrázó napsütés. Az a szép a dologban, hogy tavaly ugyanígy jártunk szintén ennél a tábornál. Azért bízom benne, hogy szerdától tényleg jobb idő lesz,mert szombaton már jönnek is haza.

Timi
Kívánom, hogy legyen "ihleted" az ajándékkal kapcsolatban. Egyébként végleges fülbevalójuk van a kislányoknak? Mert pl. Évinek viszonylag későn lövettük be, így csak 1 évesen kapott "rendeset".
Kislányoknak gyermekágynemű is jó szerintem, mert ma már rengeteg szép huzatot lehet hozzá kapni. És az jutott még eszembe, hogy Ádi az első szülinapjára kapott egy hatalmas plüss macit a keresztszülő-jelöltektől. Hihetetlenül örült neki, nagyon sokáig játszott vele és még ma is meg van - kellemes emlékként. Tehát mint vidám és azért valameddig maradandó ajándék ez is szóba jöhet - és hát a választék mostanság hatalmas.
Majd azért írd meg, hogy mekkorák a lányok és mikor lesz az esemény, s végül ha meglesz az ajándék, hogy mit sikerült venni.

Mandula
Nálatok mi újság keresztelő ügyben? Kitaláltátok már, hogy mit vegyetek?

Melcsi
Nagyon ügyes a kisfiad! 6 hetesen szerintem nagy teljesítmény ennyit aludni egyhuzamban. Hááát mit mondhatnék? Isten tartsa meg ezt a jó szokását!!!
regina3

Sziasztok!

Megjöttünk anyósoméktól. A szülinapot lenn ünnepeltük, jól sikerült. Előtte, szombat reggel még itthon a fél lakótelep a „Boldog születésnapot” c. Halász Judit dalra ébredhetett... :oops: de Annának nagyon tetszett. A csokis gesztenyetortát amit sütöttem még indulás előtt lefényképeztük, hátha nem bírja ki épségben az utat a kánikulában... Anna persze mindenképp bele akarta nyomni a kezét, de lebeszéltem róla, mondván, majd délután. Hát délután mikor körbeállta az egész rokonság és mindenki őt nézte, úgy meg volt illetődve, csak pislogott körbe megszeppenve, és ha hiszitek, ha nem, nem mert belenyúlni a tortába, pedig mindenki bíztatta :wink: de azért nagyon ízlett neki. Kapott egy bébitaxit, ruhát, könyvet, felfújható medencét, apróbb játékokat. Nagyon szereti a golyótologatóst, amit Melinda ajánlott, meg a golyócsúszdát is. A hinta-rénszarvast még össze kell szerelni, mert darabokban van a dobozban.
Teszek fel pár képet, bár nem lettek túl jók sajnos.
Jó volt vidéken, főleg Annának, nagyon élvezte a kertes házat, ahogy reggel felébredt, rögtön mutatta hogy ki akar menni. A felfújható medencében pancsolt minden nap, ügyesen ki és bemászott, nagyokat hancúrozott benne a 13 éves keresztanyjával. Naponta tucatszor megnézte a csirkéket, kacsákat, ez volt számára a fő látványosság, ha bármi baja volt, csak mondani kellett neki: gyere nézzük meg a pipiket, máris fülig ért a szája :D
Majd visszaolvasok és jövök, addig is puszi mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus,
gyönyörű ez a kislány :D
Isten éltesse sokáig!!!Tényleg nagyon megilletődött pofit vág a tortás képen, de a fogmosóson nagyon huncut :D . Az ikeás golyós játék nagyon klassz, az én lányaim is imádták.

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Sziasztok!

Jó sokáig nem jöttem, mert vártam, hogy elteljen a hétfő. Tegnap este voltak a gyerekek dokinál. Hát nagyon csalódottan jöttek haza. Semmit nem mond ez a doki, csak hogy minden rendben van szépen fejlődik. De olyan UH gépe van, hogy a gyerekek semmit nem láttak a babából, azt mondta a doki,hogy kukit nem lát, otthon hozzátette a K., hogy szerinte nem csak kukit nem látott, hanem semmit, mert olyan szar gépe van. Szóval kicsit csalódottak voltak, így felajánlottam nekik, hogy menjenek el újra egy 4D-re. Én meg tudom érteni, hogy egy első babás anyuka többet szeretne hallani a babájáról, ha egy hónapban egyszer elmegy a dokijához.

Pénteken este voltunk a Margit szigeti Szabadtéri Színpadon, megnéztük az Aidát. Hát FENOMENÁLIS volt!!! Kicsit tartottam tőle, hogy az Oláh Ibolya hogy fog helyt állni egy ekkora szerepben, de le a kalappal, fantasztikus volt. A rendezés, a látványtechnika, hangtechnika, a többi szereplő teljesítménye is olyan színvonalas volt, hogy elképesztő. Állva tapsolt a végén a közönség. Szeptembertől a székesfehérvári Vörösmarty Színházban fogják adni, mindenkinek ajánlom, ha teheti nézze meg. (bár nem tudom mekkora az a színház és hogy ott hogy fog érvényesülni a darab, de a szigeten fantasztikus volt)

Vasárnap meg kirándulgattunk az urammal. Voltunk Zsámbékon megnéztük a romtemplomot, nagyon szépen van restaurálva és gyönyörű az a környék.

Icus!

Boldog szülinapot Anna babának! Tényleg nagyon meg van illetődve! Majd teszel fel képet arról a golyós játékról? (Tudod, már nekem is kell tájékozódni a játékok terén!!!)

Melcsike!

Gratulálok a kisfiadhoz, hogy ilyen szépen hagyja aludni az anyukáját!
Én eddig mindig csak néztem, hogy miért lelkesedsz Te annyira ezért a Kormorán együttesért ( kik ők egyáltalán???) de nem rég láttam őket a Hír Tv-ben volt egy beszélgetős műsor, hát tényleg nagyon klassz! Egyszer majd ráveszem az uramat, hogy menjünk el egy koncertjükre, mert nagyon tetszik.

Akartam képeket feltenni, de otthon maradt a zsinór, majd holnap kaptok képeket, addig is puszi Mindenkinek! Éva
fanny01

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?