Sziasztok!
Zsenge!
De jó, hogy jelentkeztél. Niki nagyon nagyot nőtt! Nagy lány már! Biztosan az oviba is hamar beszokik, és megszereti, hiszen a bölcsivel sem volt gond. Mizujs veled? Még mindig a Tescoban dolgozol?
Fanny!
Azért a megújuló energiaforrások szerelése most még elég húzós áron van. A megtérülése annál jobb, minél nagyobb épületet kell vele fűteni, vagy/és használati melegvízzel ellátni, ezért jellemzően nagy csarnokok, irodaházak, vagy soklakásos társasházaknál készülnek ilyenek. A föld- a talajvíz vagy a nap hőjének hasznosítása nagyon drága mulatság. A férjem szerel ilyeneket. Egy dupla napkollektor elhelyezése, beüzemelése, tartállyal elektronikával, kicsövezéssel legalább félmillió forint, de inkább több (ha normálisat raksz, Viessman, Buderus) és akkor nyáron, napsütéses időben a teljes melegvízet biztosítja, télen, vagy nem napsütéses időben azért kell rásegítés. Összességében szerintem az összes melegvíz kb. 60 %-át tudod vele biztosítani.
És medencét azért nem építünk, mert sem elég helyünk, sem pénzünk, sem késztetésünk nincs az építésre, és utána az üzemeltetéssel járó feladatokra. Nekünk volt egy olyan, mint a Regiéknek az anyósoméknál, amit a beleegyezésükkel állítottunk fel ott, mert nálunk a kutya miatt nem lehetett. Aztán nem lehetett benne pancsolni, mert kiégnek a melegben a szép növényeik, stb, szóval terhére volt az anyósoméknak, és mivel nem akartunk ebből vitát, ezért amikor kilyukadt a belső fóliája, akkor el is bontottuk, így nem zavarunk, meg nem is vettük sokszor igénybe, mert ha csak kevés időnk volt, akkor azért nem ültünk kocsiba egy kis lubickolásért. De most, hogy szegény Betyár kutyánk már nincs, azért elgondolkodtunk a dolgon, de megint csak max egy hasonlóba fektetnénk be, mert alapjaiban mi nem vagyon nagy strandolósok, csak a Barna, de ő meg az edzések, edzőtáborok miatt nagyon sokat van uszodában, nyáron meg tavaknál.
Mandula!
Mifelénk a keresztszülők általában valami kis arany ékszert szoktak venni a keresztgyereknek, pl. fülbevaló (ha nem fiú), és a keresztelőruhát. Azt, hogy a papnak szoktak-e pénzt adni, azt nem tudom megmondani, mert a mi keresztlányunk református, ott nem kellett ezért fizetni, de a mise (bocsánat nem mise, istentisztelet van a reformátusoknál) végén amikor gyűjtik a pénzt, akkor mindketten a férjemmel bővebben adtunk pénzt, mint láttuk hogy a többiek adtak, már nem tudom mennyit, de 1-2 ezret én is és a férjem is. A katolikusoknál viszont legnagyobb meglepetésemre két éve, amikor a dédit temették, akkor megszabott ára volt a temetésnek, ezért lehet, hogy a keresztelőnek is, amiről nyugtát is adtak, amin egy kicsit fel is háborodtam, mert szerintem ha azt mondják, hogy kb. ennyit szoktak adni, de mindenki a lehetőségei szerint, akkor biztosan még többet is adtunk volna. De szabott tarifa azért durva, mert szerintem az utolsó szentség jár, úgy ahogy az első, a keresztség is jár annak, aki hisz istenben pénz nélkül is. Aki szegény annak nem lehet egyházi temetése? Ezért érdemes rákérdezni! És szerintem az sem ciki, ha megkérdezed a szülőket, hogy mit szeretnének tőled a kicsinek. Én ilyen kérdést csak akkor nem teszek fel, ha félek hogy olyan választ kapok, aminek a beszerzése nem fér bele az anyagi keretünkbe, vagy vélhetően akkora dolgot kérnek, amennyit én nem szánok rá! Ez biztos bunkóság, de az a tapasztalatom, hogy azok kérnek értékesebb ajándékokat, akik maguk is megengedhetik (sokkal jobban, mint mi), hogy ezt megvegyék azt maguknak.
Melcsi!
De nagyon jó, hogy ilyen sok képet teszel fel. Így nyomon tudjuk követni a kis Luku, és a nagy Pöri fejlődését. Nagyon édesek mindeketten. És a képeken is látszik, hogy Pöri milyen nagy segítség neked. Így könnyű!
Icus!
Utólag én is boldog szülinapot kívánok Anna babának. Remélem jól sikerült az ünneplés.
Regi!
Kicsi lánykád nagyon csini. Ádám meg nagyon nagy lett. A bográcsos kaja meg biztosan nagyon fini volt, jól nézett ki.
Timi!
Nektek is nagyon jó medencétek van, biztonságos, nagy, jókat lehet belcsúszni, szerintem a lehető legjobbat választottátok. Nagyon helyesek a lányok, és Marcika is nagyon szép kisfiú.
Magamról: voltam termográfiai vizsgálaton és íriszdiagnosztikán, Majdnem egészséges vagyok, sok újat nem mondtott, de azért keveset iegn. De a tudott betegségeimet mind kimutatta. Fenntartásokkal voltam ezek iránt, de kellemes csalódás volt. És nagyon jó, hogy nincs komolyabb bajom, de lehet, hogy annak jobban örültem volna, ha találnak valami olyan (persze nem nagy) bajt, ami okozhatta a babákkal történteket, mert akkor legalább tudtam volna az okot, tehettem volna azért, hogy legközelebb ez ne történhessen meg. De erre utaló jel egyedül az volt, hogy a termográf vizsgálat szerint, nagyobb, és vérbőbb az egyik oldali pajzsmirigyem, de ezután elmentem a háziorvoshoz, aki vérvétel után megállapította, hogy teljesen rendben van a pajzsmirigy hormon termelésem. Így aztán ez is kipipálva!
Szép napot mindenkinek!