Sziasztok!
Köszi a dicséreteket, átadom az "illetékes elvtársnőnek".
Jó hírek:
végre megtudtuk, hogy a férjem eljöhet szabira augusztus 4-től egész hónapra
, már alig várom, hogy ne egyedül kelljen bírnom Bogi miniciklon-temperamentumát. Imádom a lányomat, de most már ekkora pocakkal nehezen viselem el a tombolásait, és úgy vettem észre, ő is rájött, hogy anya nem bír annyira fegyelmezni, nem olyan gyors, mint volt, és így szabad a vásár! Ma is a gáztűzhelyet akarta megszerelni... majdnem infarktust kaptam...
Pimpoka (+Verna): ha a baba a kezdetektől - akár pár hetes kortól is - tápszeres volt, akkor nem javasolják a gluténtartalmú kajákat 1 éves korig! Utána is csak módjával, lassan bevezetve, pontosan az allergia veszélye miatt. A tesómnak volt egy barátnője aki liszt(+egyéb)érzékeny, és őt se szopiztatta az anyukája, viszont 4 hónapos korától mindent adtak neki... meg is lett az eredménye, szerencsétlen nem tud egy jóízűt enni társaságban, mert állandóan azt kell lesnie, hogy pl. miből főztek az étteremben.
Lehet kapni gluténmentes babakekszet is - főleg olyan bio-üzletekben, ahol nagyobb a választék és mindenféle ételallergiára való kajákkal foglalkoznak - de iszonyú ára van, bár fincsi, nekem nagyon ízlett...
Szerintem a legfinomabb a barackos ízesítésű, ami gyümölcspürével összekeverve igazán fincsi babauzsonna! Az ilyen boltokban még ajánlani is tudnak olyasmiket, amit "normál" üzletben nem árulnak. Viszont sokkal olcsóbb megoldás az extrudált kukoricacsemege (más néven Kuki vagy Puki, vagy ahogyan felétek hívják, csak arra kell odafigyelni, hogy ne legyen nagyon sós; de ugyanolyan jó a natúr - kék zacskós - Császári Csemege amit szinte minden boltban lehet kapni, és azon rajta is van, hogy gluténmentes), vagy az is oké, ha kukoricalisztből házilag sütsz babapiskótát vagy bármi más édes-sós sütit, a net-en rengetegféle recept van fenn, én is onnan vadásztam Boginak mindenféle kajaötletet, amit aztán ízlés szerint lehet variálni.
Jutta, kábé már összepakoltam, de úgyis mindig van valami ami otthon marad, így nem nagyon aggódom ezek miatt, ráadásul ha nagy a forgalom, akkor is max 10 perc kocsival a kórház, szóval a férjem bármikor bármivel riaszthatom.
Végülis a "szülős" csomag egybevan - az ásványvíz már a fagyasztóban - és összeraktam, hogy a szülés után közvetlenül mit hozzon még be a férjem (bár Bogit nem csomagoltam még mellé...
)
Elkezdtünk azon filózni, hogy mégiscsak jó lenne, ha egy icipicit hamarabb jönne Roni, mondjuk 16-án, mert akkor van a házassági évfordulónk és így nem kellene az ajándékon gondolkodnunk.
Bár szerintem már a jövő hét végétől bármikor érkezhetne, annyira kivagyok. Nem vicc, rendesen útban van a hasam, akármit csinálok.
Minden ismerősöm el van szörnyűlködve rajta, mekkora a pocakom, volt aki azt mondta, szerinte fogytam is, és ez látszik az arcomon meg a végtagjaimon, és csak egy sétáló has vagyok (micsoda bók)... Eddig mindösszesen 9 kilót szedtem fel, a védőnő szerint ha így marad a "hízásom" üteme, karcsúbban fogok kijönni a kórházból, mint ahogy kezdtem a terhességet.
Ja, karcsúságmegőrzés:
tényleg annyira vacak a kórházi kaja? Mert én sajna nagyon igényes vagyok arra, ami bemegy a "rendszerbe", és fel akarom készíteni a páromat, ha esetleg naponta kell majd kaját behoznia.
Henus, ez a fejszerkezet, amit az utolsó képen sikerült elkapnotok, nem semmi. Hogy miket tudnak produkálni a törpék! Boldog szülinapot így utólag!
Giga, Lili mindig ilyen kis vigyorex? Tök édi! Te hogy vagy?
Tiop, mindig csak bámulok, olyan jó képeket csinálsz a gyerekekről, igazi tehetség vagy, szerintem kezdj el babafotózással foglalkozni!
Tusi, gratula a keresztelőhöz!
Na megyek, őfelsége felébredt...
Üdv mindenkinek: Andi