Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jutta,
Levi nevében is ködzönjük a bókokat!:) és persze a többieknek is köszönjük!:)

Nagyon meleg van,én nehezen viselem,de Levi nagyon jól.
Kibújt a hatodik foga is.
Tegnap a kovászosuborkát nézte ki a számból,így adtam neki egy szeletet,fintorgott,rázkódott,de ette! :wink: :D
Annyira édes volt közben!:)
Én már adok Levinek Danoninot,Danette duettet,túrórudit és mindet amit mi eszünk.
Tejet még nem kap,azt majd 1 éves kora után ihat,de amúgy nincs baja a tejtermékektől.
A babapiskótát imádja,inni meg szénsavmentes Szentkirályi vízet kap.

Csakegy,
Lilla nagyon szép baba!:)

Szantre,
Levinek is van egy kis medencéje a nappaliban,mert kint megdöglünk,főleg a kertisátor alatt van a nagymedencéje,ott még melegebb van.
Igaz Levi már idősebb,mint Márk,de én ilyen melegben lagyons vízet teszek a medencébe,ami inkább hidegebb,mint melegebb.
Megfázni nem fázik meg tőle,viszont jól felfrissíti.
Én 2 óránként szoktam vízbe tenni 15-20 percre.

Tiop,
Tényleg jó lenne dumcsizni,de nem sűrűn vagyok a gépnél,MSN-en meg szinte sosem,annak ellenére,hogy be vagyok jelentkezve.

Henus,
KICSIT MEGKÉSVE,DE NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK SZONJÁNAK!!!!

Katica,
Ti jól vagytok?

Zoriann,
Jó rég nem találkoztunk,de ilyen melegben nem megyünk semerre sem,ha nem muszály!

Szép napot mindenkinek!

Kati és Levi

Kép
mano83

Kép
Kép

Kép
mano83

Sziasztok!

Mano!
Levike.............! :wink: :P :P Nincsen rá szó! :wink:
Gratula a fogacskához!Nekünk még mindég csak 4 db van,de szerintem több jön megint egyszerre! :wink: :? szegénykémnek tiszta duzzadt az ínye hátúl! :roll: Az msn-el én is így vagyok!Majd télen többet leszünk bent!!!!!!! :lol: :lol:

Murphyke!
BOLDOG FÉL ÉVES SZÜLINAPOT KÍVÁNOK LILIKÉNEK!
Kép

Zsaninak levágtuk a haját,úgy néz ki mint egy kisfiú,de muszály volt,mert szanaszét izzadt állandóan,így ő is jobban érzi magát!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Csak gyorsan egy kép a nagylányomról, mert korábban megígértem. Még mindig csak próbálgatom az új gépemet, nem mindig sikerül normális képeket készíteni... :oops:

Kép

Üdv mindenkinek, és kitartást ebben a dögmelegben!
Andi
andibab

sziasztok,
gratulálok az új babákhoz! Jó látni mennyit nőttek a kicsik!
ne haragudjatok, nem nagyon tudok visszaolvasni, hónapokban lehet mérni az elmaradást, de Nándi nem szereti ha gépezek, estére meg már kivagyok.
Valaki emlékszik még, hogy Kistarcsán a hévmegállónál valaki egyszer írta, hogy lehet szoptatós melltartót kapni, jó áron, még fekete színben is, hogy pontosan hol is van ez a bolt?
köszönöm szépen.
Ilyen kánikulában fürdőzést kívánunk mindenkinek!
sziasztok Zsó

Kép
Kép
kispraga77

Sziasztok!

Köszönjük a szülinapi köszöntéseket! :D Becsi, nektek a képeslapot! :wink:
Tegnap sajna nem volt erőm este gép mellé ülni, megaludtam Szonjával. Képeket szerintem csak később teszek fel, mert a nagy babazsúr vasárnap lesz. Itt lesz mindenki aki számít. Tegnap viszont a párom csinált Szonjának egy csokitortát, és a leányzónak nagyon tetszett. Tapsolt, bámulta a gyertyát, és osztogatta a puszikat. nagyon cuki volt. Apa meg büszke volt. :wink: :lol: Előttem meg leperegtek az egy évvel ezelőtti események és elbőgtem magam. :cry: :D
NA de gondolom így van ezzel mindenki.
Ma estére Szonja lázas lett. Gyanítom, hogy a foga, mert nincs semmi más jele. Ugyanis fölül félig van áttörve jobb oldalon az ínye. Ráadásul kettesével jönnek a rágók, nem is csoda, ha belázasodik. :evil: Most tartunk 14-nél. :roll:

Murphyke, boldog fél éves szülinapot Lilinek. A dallal kapcsolatban, a naspolyásat én is ismerem, de most ha agyonütsz sem fog eszembe jutni. De mivel az iskolás inkább, majd meginterjúvolom anyósomat, ő biztos tud segíteni. :wink:

Nircee, Tiop: A dal hivatalosan: Virágéknál ég a világ..., a többi stimmel :wink: JA és a refrén: Zimme-zumm...

Giga: Én kettőt is tudok, de az nem Hóc, hanem

Höc, Höc katona,
Ketten ülünk a lóra
Abrakot a csikónak
Nagyot ugrik Lacónak (vagy akárkinek, itt be lehet névvel helyettesíteni)

A másik verzió:

Höc, Höc katona
Meddig viszi a lova
Csak a Tisza partra.

A melegtől megveszek, már kezd az idegrendszerem is gyengülni. Kismamák nektek nagy kitartást, nem lehet könnyű.

thenus

Kispraga!
Én írtam a kistarcsai megállónál a szopis melltartót. Sajna nekem nem sikerült végül fekete színben hozatni. Egyébként ha leszállsz a kistarcsai (nem Zsófialiget!) megállónál szemben lesz egy út (nem a 30-as), ezen az úton van egy csomó üzlet: fehérnemű-fürdőruha, divatáru, videotéka, bababolt, pub, stb. No és ott lehet venni ezt a melltartót. Maga az üzlet egy zöldséges és egy divatáru bolt között van. Remélem megtalálod!

Thenus!
Köszi a versikét. Jó lesz a hőc-hőc is. :lol:

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Na, sikerült visszaolvasni.

Először is, boldog szülinapot Szonjának!!!! Várjuk Henus a képeket!

Nem semmi ez a nagy meleg. A héten Csongrádon voltunk a Tisza-parton, egy medencés házban, hát medence mellett el lehetett viselni vhogy a meleget, de az éjszakáink borzasztóak voltak, extra meleg szoba, Sára mindig 10 után aludt el, itthon 8-kor szokott, egyik éjszaka hányt is, valószínű a melegtől, mert előtte-utána nem volt semmi baja. De a medencét nagyon szerette. Annyira édesen pancsol, és úszik, ha fogjuk a hónaljánál. Utólag sajnálom, hogy nem jártunk babaúszásra, most "szakszerűbben" úsztathattuk volna.

Andi, kitartást ebben a nagy melegben, vigyázz magadra, pihenj, amennyit tudsz, még pár hét, és Veronika is érkezhet koraszülés nélkül. Bogi nagyon csini a képen. Ez a királylányos ruha?

Kaja: Ebben a melegben Sárika is kevesebbet eszik, mint szokott, sok vizet iszik. Ő még napi 5X szopizik, éjszaka, vagy hajnalban, reggel, déleéőtti alváskor, délutáni alvás előtt, és esti alvás előtt. Ezen kívül azt eszi, amit mi, a bébiételt nagyon ritkán eszi már meg, mondjuk soha nem is evett belőle sokat. Mióta azt adok neki, amit mi(na jó, erős szelektálással) az óta nagyon szívesen eszik. Kis husidarabokat a kezébe, vagy a szájába, zöldséget ugyanígy. A gyümölcsöt is rég óta falatkákban eszi, nem pépesítve. Most jött ki a felső két foga a héten, négynél tartunk.

Jövő héten apa nélküliek leszünk, Gyenesdiáson tart médiakonferenciát fiataloknak. Úgy volt, hogy megyünk mi is vele, de aztán mégis úgy döntöttünk, hogy maradunk a meleg miatt. Itthon az ismerős közegben csak jobb, mint megint autózni klíma nélkül, ismeretlen szállás, messze a part, stb. Szóval árvák leszünk :(

Már rég métrem Sárikát, de 10kg felé közeleg szerintem. Van mérlegünk, de mindig elfelejtem a hófordulókon megmérni. Na majd holnap, ha nem felejtem el. :wink:

Kati, köszi az érdeklődést, jól esett, hogy hiányoltál.:)

Jó éjszakát mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Először is gratulálok mindenkinek a babájához - pocaklakójához!

Én a terhességem 9. hetében járok - területileg a Flór Ferenc Kórházhoz tartozom, de még csak egyszer voltam ott (akkor még nem voltam babás), dr. Túri Istvánnál. Nekem nagyon szimpatikus volt, de eddig bárkit kérdeztem az ismeretségi körömből, senki nem hallott még Róla.
Esetleg közületek van valaki, aki bővebb információval szolgálna erről a dokiról?
Amúgy egy kicsit meg vagyok szeppenve, mert eddig nem ehhez a kórházhoz tartoztunk, így fogalmam sincs az ottani szokásokról, orvosokról. Sosem voltam az a típus, aki rezzenéstelen arccal tudja átadni a "borítékot"..Úgyhogy tele vagyok feszültséggel..és minden értelemben teljes a homály...
Amúgy jó volt visszaolvasni a hozzászólásaitokat, azért így jutottam néhány értékes infóhoz!:)
Remélem, tud segíteni valaki!
Köszönöm előre is - és kitartás ebben az embertelen hőségben..!

Andi
vadmálna

Vadmálna,
küldtem privit!

Henus, Tiop,
köszi a mondókát! Tényleg, Virágéknál!!!! :oops: Ebből is látszik, mennyire elfelejtettem! :roll:

Andibab,
a lányod CSODASZÉP!!!!

Tiop,
Zsaninak jó az új frizkója! Kicsit tényleg fiús, de nem baj, a lényeg, hogy nem zavarja! Majd megnő!!! :lol: :lol: :lol:

Csakegy,
Lili gyönyörű! És hogy élvezi a pancsit!!!

Képzeljétek, Anyuék vettek egy medencét, és ma Marcika úszott benne!!! Sosem vittük babaúszásra, de olyan ügyesen lebeg a vízen, csak nézem! Persze nem egyedül, fogom a hónaljánál, de egyáltalán nem félt, a viszonylag hideg víz sem zavarta, látszott, hogy "otthon van"!!! Sajna nem készült kép, mert csak videóztunk, de honlap is megyünk, akkor majd fotózok!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

2napig nem volt netünk, így ma volt mit olvasnom vissza. :)

A pancsolós, rövid-hajas a Nagyobbacska és a többi babák gyönyörűek. :D

Giga!
Szabó doki rendel, én voltam nála a héten, és két hét múlva is megyek. Igaz ez magánrendelés, de a lényeg, hogy utolérhető. Persze neked most minden nap számít, tudom. :wink:

Üdv az újaknak is, sajnos egyikőtöknek sem tudok segíteni, én csak Szabó dokid ismerem közelebbről. :lol:

Voltunk tanácsadáson csütörtökön, Dóri 69cm és 7kg 30dkg. Egy sózsák lány létére!!! Kaptunk oltást is és sajnos a dokinő hallott egy kis szívzörejt nála, amit mégegyszer hétfőn fog ellenőrizni. Ha akkor is meglesz, akkor irány egy kardiológia. Hát remélem semmi nem lesz hétfőn és csak pánik az egész és a 40fok miatt volt. :? :?

A jövő héten megint nyaralunk ugyanott Siófokon, mint a múltkor, majd néha onnan is jelentkezem. Remélem most nem hagyjuk itthon a fényképezőgépet.. :lol:

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Ebben a nagy hőségben már Márk is pancsol és rettenetesen élvezi :lol: :lol:
Mikor először betettük a medencébe, inkább csak figyelt, szokta az új helyzetet, de másodszorra már pacsált, sikongatott :lol: :lol: Annyira édes volt!

Kép
Kép
Kép

Ja, és nagyon nagyfiús, pókemberes medencéje van 8) Apukája pénteken legalább 6 üzletet végigjárt, és a kismedence mindenhol hiánycikk :shock: Elkapkodták ebben a melegben.. Végül talált egy helyet ahol egy Barbi babás és egy pókemberes volt, így az utóbbit választotta :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Tüccs!
Köszi, de már van időpontom a kórházba szerdára. A védőnénink szerezte és már nem lenne pofám lemondani.
Nem olyan fontos nekem, hogy Szabó csinálja az első vizsgálatot. És nem mellesleg ez nekem sokkal közelebb van, mint a magánrendelője (és ólcsóbb...). :)

Kép
Kép
giga1

Giga!
Nem akartam én belekontárkodni a dolgokba, végül is a lényeg, hogy doki lásson. Remélem minden okés lesz!!
Boldog hófordulót Lilinek!!

KépKép
tüccs

Giga, Lilinek boldog hófordulót!!!! :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Először is minden babaának ,akik hófordulosok ill. szülinaposok sok boldogságot kívánok!!

Kicsit eltűntünk Natival, de ebben a melegben nincs nagy kedvem netezni... :cry:

Sajna kb.3hete észrevettem Nati bal szemöldökében egy puplit, elvittem a gyerekorvoshoz aki azt mondta ez csontkinövés de azért adott egy beutalót gyerekesebészetre (Bethesda kórház, odatartozunk) ,ahol viszint megállapítottál, hogy ez egy faggyúmirigy kinövés, ami még nőni fog neki de egy éves kora előtt biztos, hogy nem műtik meg neki, mert állítólag ki kell majd venni... :cry: :cry:
Úgy, hogy most ez van kicsit el vagyok keseredve de remélem máshol már nem jön ki rajta ilyen pukli..

Egyébként Nati is alig eszik, és inkább alszik ebben a hőségben!!
Majd rakok fel képeket, most mennem kell..

Pusza Mindenkinek és tényleg bnocsi, hogy nem részleteztem senkit kölön -külön de itt a "számítógép-szobábban" szerintem 50 fok is van...

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

Egy ideje nem jöttem hozzátok, mert......

JÚLIUS 14-én A SZÜLETÉSNAPOMON, 36+3 napos terhesen MEGSZÜLTEM!!!!

Barbara gyönyörű, 2720g és 52 cm-es méretekkel látta meg a napvilágot!

A szülés nagyon könnyű volt, hajnali 4-kor folyt el a magzatvizem, 5 körül értünk be a kórházba, és 7:50-kor már kibújt Barbara. Nem voltak nagy fájdalmaim, talán az utolsó fél órát mondanám rossznak.

Íme egy fotó a kisasszonyról, itt 4 napos, már itthon készült.
Kép
brera

Sziasztok!

BRERA, NAGY GRATULA A KISLÁNYHOZ ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK!!!

Ichtus, igen, ez a királylány-ruha, de van egy másik is, hasonló, csak az piros-bordó, és nem rojtos, hanem csipkés az alja. Anyu hozta neki Brazíliából őket, mert ott minden kiscsaj ilyesmiben rohangált, és szerinte olyan cukik voltak. Ja, csak a kreol bőrön jobban mutatnak ezek a színek, az én lánykám olyan mint én, tiszta Hófehérke.

Szantre, micsoda husimusi fiúcskátok van, nagyon édi!

Linda, ne aggódj, nem lesz baj!

Tegnap voltunk a barátainknál vidéken, megnéztük (végre) a májusban született pici lányukat, aki annak idején nagy riadalmat okozott, mert be kellett szállítani a SOTE intenzívjére a születése másnapján. Szerencsére semmi problémája nem maradt, nagyon édes baba és olyan tündéri! Ráadásul nagyon jól tűri a majd' 2 éves bátyuskája tombolását-kiabálását, úgy alszik a hangzavarban, mint akit agyonütöttek. Nagyon szerencsés az anyukája... Bogit teljesen elbűvölte a pici, egyfolytában azt leste mit csinál, és amikor aludt, mindenkit lecsittegett, hogy ne zavarjuk a babát a beszélgetéssel! Sőt, kikövetelte, hogy ő akarja megetetni, addig magyarázott a barátnőmnek aki épp a tápszert keverte a picinek, míg az oda nem hívott, hogy adhat-e Boginak a tápszerből, mert biztos éhes. Aztán nagyokat nézett, amikor közöltem, hogy nem enni, hanem etetni akar a nagylány... Megengedték neki az apuka felügyelete alatt, és nagyon ügyesen csinálta, mindenki le volt döbbenve (engem kivéve, mert már láttam más babánál is, hogyan csinálja a lányom). Mondta is a férjem, hogy lesz egy ingyen babysitterünk... :lol: :lol: :lol:
A vele egyidős nagyfiúval nagyot pancsoltak kint a kertben, locsolták egymást, fetrengtek a medencében, sikítoztak, stb. Úgy irigyeltem őket, én is szívesen beültem volna melléjük...

Kép

Most meg klímát szerelnek az apjával, kaptunk egy ablakba szerelhetőset (100ezer helyett 20ezerért :wink: ), mert a korábbi tulajdonosa vett egy másikat is, ezt mindössze 1 hónapig használta, és ráadásul mág garanciás. Csak az a gond, hogy baromi nehéz, és olyan hangos, mint egy traktor! De legalább kihűti a helyiséget, ahol van. Igaz, hogy nem panel-lakás méretekre készült, hanem nagyobb méretű helyiségre (szerintem raktárban szoktak ilyet felrakni), ezért is hangos. Nem is tudjuk feltenni még a helyére, mert fel kellene fúrni a plafonra valami biztosító-tartó akármit, le ne szakadjon az erkélyajtó feletti keresztrúd, ugyanis kb 50 kiló az a dög. Így most csak a földön működik, de már megvan az eredménye, Bogi 4 :!: órát aludt délután, végre sikerült kialudnia magát. Én is pihentem volna, de az az idióta Palik Laci annyit kiabált a Forma1 alatt, hogy állandóan felébredtem... :x :lol:

Jaj, menni kéne valami vacsit összedobni, de olyan meleg van a konyhában... Ti nem vagytok teljesen lelassulva ettől a melegtől? Nekem olyan nehéz akármit is elkezdeni megcsinálni. :oops:

Üdv mindenkinek: Andi

Kép

Kép
andibab

Linda, nagyon sajnálom, ami Natival történt, gondolom szörnyen aggódsz, de biztosan rendbejön, ha ki kell vágni, hát ki kell - ez Nati érdeke. Remélem nem fáj neki.. Kitartás!!

Brera!!
Szívből gratulálok Neked Barbarához! A legszebb szülinapi ajándék! Káprázatosan szép baba (olyan a fotó, mintha képeslap lenne).
Icipicit előbb jött, de ahogy látom már teljesen készen állt az itteni életre, annyira kiegyensúlyozottnak látszik - meseszép ahogy alszik!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!!

Újra itt vagyok, most van egy kis időm:

Brera:
Gratula a kislányhoz, ez aztán a csúcs szupi ajándék!! :lol: :lol: és ahogy olvastam Barbi is hiper-szuper sebeséggel jött e világra.... 8) 8)

Giga:
Hát.......neked is gratula!!! :lol: :lol: :lol: (De én szerintem egy kisebb fajta szívinfaktust kapnék, ha most kiderülne, hogy babát várok, de ugye nem cóvagyunk egy formák, még szerencsére):D :D

Szantre / Andibab:
Köszi a biztatást!!

Na és itt van egy két kép a kisasszonyról:

Kép

Kép

Kép

Na ennyi, Jó éjt Mindenkinek....

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok! Csak egy gyors bekukk, mert nemrég jöttünk meg a nyaralásból. Szuper volt, az egész strand a csodándra járt, hogy Lolo milyen pici és már hogy úszik. Tényleg eszméletlen a kiscsaj, az apját simán eltolta matracon, olyan lábtempója van.
Nagyon szuper házat béreltünk, jó hűvös volt (25 fok!), haza se akartunk jönni!
Na majd beszámolok még később, most megyek aludni, mert reggel a Heim Pálban kezdünk.
Vendég

Sziasztok!

Tegnap volt nálunk a nagy szülinapi zsúr. :D Szonja nagyon élvezte a sokadalmat, az ajándékokat. Teszek fel néhány képet.

Kép Ezt a tortát csinálta apa

Kép Ez már a tegnapi buli

Kép Tesómtól kapta a hangszereket, nagy sikere volt.

Kép Kiúszta magából a nap fáradalmait.

Kép Ez volt a véleménye a nap végére ;)

thenus

Sziasztok Lányok,

segítségért szeretnék hozzátok fordulni. Elkezdtem olvasni a topicot, de a 9. oldalig jutottam. Sajnos így a terhesség vége felé orvost/kórházat kell váltanom, és Kistarcsán szeretnék szülni. Végighívtam 3 dokit (Gerő, Surányi, Fábián) de sajnos szabadság/konferencia miatt nem tudtak vállalni. Most kaptam egy újabb tippet: dr Turi István. Szült nála valamelyikőtök? Minden info érdekelne, hol rendel, milyen doki, tarifák, stb.
És Sárközi Anikó szülésznőt ismeri vki?

Előre is nagyon köszönöm a gyors választ!

silka
silka

silka,
küldtem privit!

Henus,
az utolsó képen különösen nagyon szép Szonja!!!!

Linda,
Natika eszméletlen ezzel a hajjal!!!! Sajnálom, ami vele történt, de ha vágni kell, akkor tényleg jobb, ha még idejében megcsinálják. Hidd el, Téged ezerszer jobban meg fog viselni, mint őt! Hamar el fogja felejteni, és az ijedtsége nagyobb lesz! A kicsik mindenen hamar túl teszik magukat, ezt nem egy ismerősöm esetében láttam!

brera,
NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK BARBARÁHOZ!!!!! Gyönyörű kislány!!! A kép is fantasztikus, ez a csupa rózsaszín olyan bájos!És milyen hamar hazaengedtek!

Szantre,
nagggyon menő Márk medencéje! :lol: :lol: :lol:

Verna,
majd várjuk a beszámolót!!! Hiányzott már Lolo!!! És még nálunk van a "keszkenője", ha egyszer sétálós idő lesz, és összefutunk, akkor Marcika visszajuttaja! :lol:

Kép
Kép
nircee

Szia Nircee,

köszönöm, válaszoltam.

silka
silka

sziasztok,
Brera gratulálok! Irigylésre méltó a gyors szülésed!

Giga, köszi szépen, remélem megtalálom.

Mindenkinek szép álmokat kívánunk Zsó

Kép
Kép
kispraga77

Silka, én is küldtem privit!

Thenus, Szonja gyönyörű volt!

Nircee, Andibab, köszi a dícséretet :lol: Andi, Bogi tündéri, remélem gyakrabban láthatjuk most hogy van fényképeződ! Neked pedig kitartás!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok! Ma se nagyon lesz időm, van egy leadandó munkám.
Tegnap voltunk a neurológián, minden OK, már csökkent az oldalkamra-tágulat, nem is fogják már ultrahangon nézegetni, mert hamarosan benő a kutacs.
A neurológushoz még 3 hónap múlva mennünk kell majd, remélhetőleg utoljára...

És képzeljétek, ahogy vizsgálgatta a doktor néni, hogy mit tud Lolo, négykézlábra tette és úgy maradt... Nem is tudtam, hogy tud ilyet. Azóta folyton így akar lenni, kicsit segíteni kell neki, hogy négykézlábra tudjon állni (elölről kicsit magam felé húzom) de aztán szépen tartja magát. Attól tartok, egy-két hét és elindul.
Vendég

[quote="silka"]S írta:silkaziasztok Lányok,

segítségért szeretnék hozzátok fordulni. Elkezdtem olvasni a topicot, de a 9. oldalig jutottam. Sajnos így a terhesség vége felé orvost/kórházat kell váltanom, és Kistarcsán szeretnék szülni. Végighívtam 3 dokit (Gerő, Surányi, Fábián) de sajnos szabadság/konferencia miatt nem tudtak vállalni. Most kaptam egy újabb tippet: dr Turi István. Szült nála valamelyikőtök? Minden info érdekelne, hol rendel, milyen doki, tarifák, stb.
És Sárközi Anikó szülésznőt ismeri vki?

Előre is nagyon köszönöm a gyors választ!

silka

Szia Silka!

Én Sárközi Anikónál szültem 10 napja, imádnivaló nő csak ajánlani tudom. Mikorra vagy kiírva? Ő augusztus 5-től lesz szabin.

Dokiban ajánlom Dr. Erdélyi Zsoltot ő az én orvosom és Dr. Szentágotai Ferencet.
brera

Tüccs!
Egyáltalán nem voltál tolakodó! :)

Brera!
Hatalmas gratula Barbarához! Gyönyörű baba!

Hát tényleg nem panaszkodhatsz a szülés miatt, könnyűnek hangzik valóban. :lol: Kívánok nektek minden jót, egészséget és boldogságot!

Andibab!
Bogi egy kis tündér lehetett, ahogy etette a pici babát. Tényleg "jól fogtok vele járni!" :wink: :lol:

Linda!
Eszméletlen Nati hajszerkezete! Csak ámulok és bámulok. Látom nektek is van ez a kis rózsaszín csíkos bodytok. Nektek nem szorítja Nati karját? Lilinek szűk az ujja vége, alig bírom ráadni. Nem is szeretem annyira. :x

Thenus!
Szonja nagyon szép! És milyen szép tortái voltak!
Húúú, gondolom, hogy ti mennyire örültetek a tesód ajándékainak. Ezek a tipikus szülőt megőrjítő ajándékok. Azt hiszem mi is fogunk ilyeneket kapni dögivel. :wink: :lol:

Verna!
Örülök a jó híreknek Flórával kapcsolatban! És gratulálok a négykézlábra álláshoz!!! :lol:

Teszek fel két képet a csajomról. :)

Kép

Múlt héten pénteken így várta haza az apócáját. Már tud támaszkodás nélkül ülni. :lol:

Kép

És így pancsiztunk tegnap a nagymamáéknál. Nagyon élvezte a csaj! 8)

Szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Csak egy gyors jelentkezés.
Vasárnap volt Zsófinak is a nagy nap! Meg lett keresztelve.
Teszek fel pár képet.
Jó volt, mert a mise első részét átaludta a babakocsiban és amikor bementünk csak nézett körbe. Ezért olyan kis bamba a képeken! :D
De nagyon jól viselt mindent. A szertartást is és azt is, ahogy később a rokonok kézről-kézre adták őt. Nagyon büszke voltam rá! :D

Majd később még jövők, mert felébredt a csajszi.

Szép napot
Márti Kép Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Mi is megjöttünk a nyaralásból. Nagyon jó volt, Huginak szerintem úszóhártyája nőtt a sok pancsolástól. Majd teszek fel képeket ha lekicsinyítem őket.

próbálok visszaolvasni, de nem nagyon haladok vele :(

Brera,
hatalmas gratula Barbarához, tündéri ahogy alszik :wink: Téged sem nagyon kínzott meg a lányzó, hamar túl voltatok rajta :wink: :wink:

Giga,
amint lesz egy kis időm elküldöm priviben :lol:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Brera!
HATALMAS NAGY GRATULA A BABÓCIKÁHOZ!!!!SOK BOLDOGSÁGOT,ÉS MINDEN JÓT KÍVÁNOK NEKTEK!
Kép
mESÉLJ MILYEN VOLT ZSOLT?Elnyerte a tetszésedet?Nagyon gyors szülésed volt,azt látom,és nagyon szép a picurkád is!Csoda szép az a kép róla! :wink: :P GRATULÁLOK MÉGEGYSZER!

lINDA!
Nyugi semmi gond nem lessz! :wink:
Eszméletlen a hajatok!

Szantre!
tündéri nagy fiú abban a medencében a kiskrapekod!Ééééédes! :wink:

andibab!
Nagyon szép lánykád van!Tényleg mint egy kis királylány! :P

Henus!
Ugye kívántam már boldog szülinapot!!!!!!!Nagyon szépek vagytok,és tuti tortátok volt!Láthatóan nagyon tetszett Szonjának a torta is és az ajándék is!Nekem is az utolsó kép tetszik a legjobban!Nagyon szép! :wink: :P

Giga!
Nagyon édes a lánykád a medencében,és gratula az űléshez(még egyszer)!szépek vagytok ti is!Te hogyérzed magad?

Képzeljétek,hétvégén egy Fórum talin voltunk családostúl!Nagyon jó társaság jött össze,sütöttünk főztünk,és benem állt a szánk egész nap!Olyan volt mintha ezer éve ismernénk egymást,alig akartunk hazajönni!a gyerekek is nagyon jól érezték magukat!Ittvan pár kép!
Anett a hernyón!
Kép
Zsani hintázni szeretne!(kívánsága parancs) Kép
Roland sziesztázik! Kép
A nagy csapat!
Kép
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok,

jól eltüntünk, hűsölünk anyóséknál. Lelle nagyon élvezi, hogy mindíg van körülötte valaki. És milyen jókat tud a hűvösebbe aludni.
Enni változatlanul nem eszik normálisan. A 70 ml tápszer az a reggeli, attól több a max 100. Ennyit bír reggel enni 10-11 óra alvás után.
Ezzel a mennyiséggel elvan 4-4,5 órát. Nem tudok vele mit csinálni, de nem eszik egyszerűen többet.
Köszi Nircee, hogy szóltál, hogy fél liter tápot meg kell ennie, gyorsan utána is néztem, így naponta többször próbálkozok, hogy kijöjjön legalább a 4 dl.
Olyan jól evett az én kotyasztmányomból, most már az sem kell neki, se a bolti. Néha egy-két gyümi.
Vettem én is baby-kekszet, amit meg is bántam. Nem az van, hogy legalább egy éves koráig ne kapjon búzaliszet??? Akkor meg minek van benne 34 %-ban és 6 hós kortól adható.
Szerintem meg az, hogy most nem jelentkeznek allergiás tünetek, nem jelenti azt, hogy később nem fog. Ha jól körülnézünk a környezetünkben, biztos találunk embereket akik lisztérzékenyek, tejfehérje érzékenyek, ilyen-olyan allergiájuk van. Ez köszönhető pl annak, hogy anyáink tömtek minket babapiskótával, feles tejjel, töltött káposztával... persze sok olyan van, akinek kutya baja, az a jobbik, és akire vigyázhattak volna, de mégsem tették, mert hát a gyereknek ízlik és semmi baja tőle (most). De ebből én nem is akarok semmi vitát vagy egyéb szópárbajokat, csak én így gondolom.

Lelle még mindíg nagyon sír a kezelésekkor, én már kicsit edződtem, és néha csak kicsit sírok én is. Elég egy zsepi.
Voltunk ma a szemspeckósnál. Nincs semmi baja a szemének, a dokinő nagyon minimális kancsalságot állapított meg, széles nagyon az orrgyöke, ő is ezt mondta. De egy fél év múlva vissza kell mennünk kontrolra.
Viszont az asszisztensek, annyira bénák voltak, kaptak is a főorvosnőtől, képzeljétek 3× is cseppentettek Lelle szemébe és nem is kellett volna egyet sem.... én kérdeztem, hogy minek, ők mondták, hogy kell a vizsgálathoz, én mondtam, hogy kancsal, erre ők, hogy akkor is meg kell vizsgálni... aztán mégis feleslegesek voltak a cseppek és most itt van két napig kitágítva a pupillái..... ügyesek nagyon....

thenus, gratulálunk Szonjának az első szülinapjához, nagyon édes és milyen nagy egyéves baba!!! Szép tortái voltak nagyon!!!
Hogy értékelte az ajándékokat, örült nekik?

Brera, Barbara születéséhez nagy gratula!!! Nagyon édes a képen!!!

Verna, hogy bírta Loló a nem otthon alvást??? Milyen volt a pihenés? A kutacs nem csak egy-másfél éves kora körül nő össze?

Giga, nagyon aranyos Lili, milyen kis vasgyúró ő is, hány kg? Azt hiszem te édeklődtél autósülés után. Mi most váltottunk hordozóról. Egy maxi cosi priori-t vettünk. Nagyon jó, lehet előre és hátra is tenni, csak menetiránynak megfelelően. Lelle nagyon élvezi, ha elől ül, ha ketten megyünk valahová. Teljesen jól kilát, rajta a napszemüvege, issza a vizecskét...olyan édi. Nagyon könnyen dönthető négy fokozatba, a negyedik fekvő, teljesen jól tud benne aludni. 5 pontos biztonsági öve van, masszív ülés, huzata mosható, három magasságban állítható az öv a váll részénél. Szeretnék bele azért még egy fejszűkítőt, de nem volt, úgyhogy most azt vadászok.

Na, most megyek és főzök valamit, mert ma itthon vagyunk, az anyóséknál tetőt csinálnak...

Üdv Mindenkinek

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Húha, az én megborult hormnrendszeremnek nem tesz jót ennyi gyönyörű gyerek! Lassan egy gyerekmosolyra elpityeredek...

Brera, hatalmas gratula Barbarához! Gyönyörű gyerek!!!

És boldog szülinapot Szonjának!!!

Andi, neked már csak pár hét és jöhet a tesó, összepakoltál mármindent?

Linda, kinek van ilyen gyönyörű haja a családban?

Holnap megyönk dokihoz, majd jövök beszámolok babóról / méhszájról! Most úgy érzem minden rendben lesz! de azért drukkoljatok!

Jutta

KépKép
jutta

Zsófinak és Bernadettnek - kissé megkésve - boldog hófordulót! Zsófi nagyon édes volt abban a csupafodor szerelésben a kereztelőn! :lol:
Tiop, nálatok aztán mindig történik valami.. :wink: Szépek vagytok!
Verna, gratula Lolónak a négykézlábazáshoz és persze a jó eredményekért.
Pimpoka, Lelle nagyon ügyes, igazi kis hős!!
Giga, tényleg jó húsban van Lili is, nagyon édes a medencés képen, és igazán ügyesen ül!
Jutta, biztos minden rendben lesz! Ne aggódj!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Pimpoka: fél éves kortól (más nézetek szerint is 8 hónapos kortól) lehet glutént adni. Én már adom fél éves kortól.
Lolo már pépesítés nélkül rágcsálja a babkekszet meg a háztartási kekszet! Tegnap vacsi után megevett kettőt!
Persze ott ülök mellette, nehogy félrenyeljen, de mivel van foga és tud ülni, ezért már rághat is. :)

Kutacs: változó, Lolonak megvan még, de nagyon picike, ultrahanggal nem tudnak már bekukucskálni.

A nem itthon alvástól tartottam, de ugyanúgy aludt, mintha itthon lettünk volna (egy ébredéssel).
Vendég

Tusi!
Nagyon szép Zsófi abban a fehér ruhában! :D

Tiop!
Tök jók a képek! Látszik, hogy jól éreztétek magatokat!
Köszi, én jól vagyok. Olyan mintha nem is lennék terhes. Néha van egy ici-pici rosszullétem, de köze nincs ahhoz, ami Lilivel volt (vele hánytam az elején éjjel nappal, le is fogytam majd 4 kilót). A férjem szerintem nem is vagyok terhes, mert ő nem érzi úgy. Őszintén megmondom, hogy én is kezdek kételkedni, de majd holnap kiderül, hogy mi is a helyzet... :?

Pimpoka!
Lilivel két hete voltam a doktornéninél, és ott 7900 grammot mértek.
Köszi az autósüléses hozzászólást. Mi még nem vettük meg. Majd még nézelődök egy kicsit.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Brera, gratulálok Barbarához, gyönyörű baba!!! Sok boldogságot, és jó egészséget kívánok nektek!

Henus, Szonja csodaszép! Ismerős ez a nyelvnyújtogatás az utolsó képen :lol: Hogy kiszőkült a haja!

Giga, Lili nagyon ügyesen ül.

Szantre, Márk nagyon cuki, ahogy pancsol :lol:

Silka, sajnos nem tudok segíteni, de remélem, hogy sikerül hamarosan neked megfelelő orvost választani.

Bmóni, Anita, hogy vagytok? Picúrkáitok? Sikerült összeegyeztetni a gyerekek napirendjét? Hogy viselik a kicsik ezt a nagy meleget?

Márti, nagyon szép volt Zsófi a keresztelőn! Édi a ruhácskája.

Tiop, jó lehetett ez a találka, a képekbőlis látszik:wink:

Tényleg, lányok, nagyon elfelejtődött a találka megbeszélése. Jövő hét nem lenne jó? Gödöllő? Ha jó idő lesz, lehetne strandon is, akár, nem? Van Gödöllőn strand, vagy máshol legyen? Ötletek?

Jutta, már neked sincs túl sok hátra, és te is babázhatsz:)

szép napot mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Köszi a dicséreteket, átadom az "illetékes elvtársnőnek". :lol:

Jó hírek: :D végre megtudtuk, hogy a férjem eljöhet szabira augusztus 4-től egész hónapra :D , már alig várom, hogy ne egyedül kelljen bírnom Bogi miniciklon-temperamentumát. Imádom a lányomat, de most már ekkora pocakkal nehezen viselem el a tombolásait, és úgy vettem észre, ő is rájött, hogy anya nem bír annyira fegyelmezni, nem olyan gyors, mint volt, és így szabad a vásár! Ma is a gáztűzhelyet akarta megszerelni... majdnem infarktust kaptam...

Pimpoka (+Verna): ha a baba a kezdetektől - akár pár hetes kortól is - tápszeres volt, akkor nem javasolják a gluténtartalmú kajákat 1 éves korig! Utána is csak módjával, lassan bevezetve, pontosan az allergia veszélye miatt. A tesómnak volt egy barátnője aki liszt(+egyéb)érzékeny, és őt se szopiztatta az anyukája, viszont 4 hónapos korától mindent adtak neki... meg is lett az eredménye, szerencsétlen nem tud egy jóízűt enni társaságban, mert állandóan azt kell lesnie, hogy pl. miből főztek az étteremben.
Lehet kapni gluténmentes babakekszet is - főleg olyan bio-üzletekben, ahol nagyobb a választék és mindenféle ételallergiára való kajákkal foglalkoznak - de iszonyú ára van, bár fincsi, nekem nagyon ízlett... :oops: Szerintem a legfinomabb a barackos ízesítésű, ami gyümölcspürével összekeverve igazán fincsi babauzsonna! Az ilyen boltokban még ajánlani is tudnak olyasmiket, amit "normál" üzletben nem árulnak. Viszont sokkal olcsóbb megoldás az extrudált kukoricacsemege (más néven Kuki vagy Puki, vagy ahogyan felétek hívják, csak arra kell odafigyelni, hogy ne legyen nagyon sós; de ugyanolyan jó a natúr - kék zacskós - Császári Csemege amit szinte minden boltban lehet kapni, és azon rajta is van, hogy gluténmentes), vagy az is oké, ha kukoricalisztből házilag sütsz babapiskótát vagy bármi más édes-sós sütit, a net-en rengetegféle recept van fenn, én is onnan vadásztam Boginak mindenféle kajaötletet, amit aztán ízlés szerint lehet variálni.

Jutta, kábé már összepakoltam, de úgyis mindig van valami ami otthon marad, így nem nagyon aggódom ezek miatt, ráadásul ha nagy a forgalom, akkor is max 10 perc kocsival a kórház, szóval a férjem bármikor bármivel riaszthatom. :wink: Végülis a "szülős" csomag egybevan - az ásványvíz már a fagyasztóban - és összeraktam, hogy a szülés után közvetlenül mit hozzon még be a férjem (bár Bogit nem csomagoltam még mellé... :lol: )

Elkezdtünk azon filózni, hogy mégiscsak jó lenne, ha egy icipicit hamarabb jönne Roni, mondjuk 16-án, mert akkor van a házassági évfordulónk és így nem kellene az ajándékon gondolkodnunk. :wink: Bár szerintem már a jövő hét végétől bármikor érkezhetne, annyira kivagyok. Nem vicc, rendesen útban van a hasam, akármit csinálok. :? Minden ismerősöm el van szörnyűlködve rajta, mekkora a pocakom, volt aki azt mondta, szerinte fogytam is, és ez látszik az arcomon meg a végtagjaimon, és csak egy sétáló has vagyok (micsoda bók)... Eddig mindösszesen 9 kilót szedtem fel, a védőnő szerint ha így marad a "hízásom" üteme, karcsúbban fogok kijönni a kórházból, mint ahogy kezdtem a terhességet. :D

Ja, karcsúságmegőrzés: tényleg annyira vacak a kórházi kaja? Mert én sajna nagyon igényes vagyok arra, ami bemegy a "rendszerbe", és fel akarom készíteni a páromat, ha esetleg naponta kell majd kaját behoznia. :shock:

Henus, ez a fejszerkezet, amit az utolsó képen sikerült elkapnotok, nem semmi. Hogy miket tudnak produkálni a törpék! Boldog szülinapot így utólag! :oops:

Giga, Lili mindig ilyen kis vigyorex? Tök édi! Te hogy vagy?

Tiop, mindig csak bámulok, olyan jó képeket csinálsz a gyerekekről, igazi tehetség vagy, szerintem kezdj el babafotózással foglalkozni! :wink: :D

Tusi, gratula a keresztelőhöz!

Na megyek, őfelsége felébredt...

Üdv mindenkinek: Andi

Kép

Kép
andibab

Ooops, még azt felejtettem el megkérdezni, hogy szülés-tágulás segítő homeopátiás bogyókat szedett közületek valaki? Ha igen, akkor melyik jó? És mikor, milyen dózisban kell bevenni?

Üdv: Andi
andibab

andibab: És mi a helyzet a nem tápszeres babákkal? Mert én tényleg 6 hónapos kortól tudom a glutént (Lolo sose volt tápszeres amúgy).
Vendég

Andibab!
Én nem ismerem ezeket a bogyókat.
Igen, Lili mindig ilyen mosolygós, állandóan így van a szája (kivéve amikor üvölt, hisztizik...). :lol:

Kép
Kép
giga1

Verna!

A kizárólag anyatejes babáknál tényleg 6-8 hónapos kortól lehet óvatosan elkezdeni bevezetni a glutént, azért van ez a különbség, mert az anyatejjel kicsit "strapabíróbb" bélflóra alakul ki, illetve a tápszerek jó része is kb 8 hónapos kortól lesz gluténtartalmú, így bőven elég a tápis babáknak az a mennyiségű glutén, amit azzal kapnak.

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab

Hello Lányok,

köszönöm a segítségeteket!
Nircee, Brera és Szantre, írtam nektek privit.

silka
silka

Silka, írtam még egy privit!

Sziasztok, most csak egy gyors kérdés: az Árkádban van Baba-Mama szoba és ott lehet szoptatni?? Szeretnék már kimozdulni kicsit a Manóval..

Jó éjt!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Lehűlt a levegő!!! :D Érzitek? :P
Jajj, de vártam. Azért még ma délben fürcsiztünk egyet a medencében Szonjával. :wink:

Márti, édes volt Zsófi nagyon. Mártiék voltak a keresztszülők?

Pimpoka, AZ a helyzet, hogy azt vártam, Szonja majd le se sajnálja az egész cirkuszt (ami melllesleg miatta vagyon ) Na ehhez képest nagyon élvezte. A tortákat megcsodálta, megkóstolgatta az ujjával, és a gyertyát is fújta volna, csak rossz technikával, mert a haja lebegett csak. :oops: Az ajándékokat mind jól megnézegette, játszott velük egy kicsit, (pont ahogy illik :D ) és örült, hogy mindenki vele foglalkozik. Egyébként a két rumbatök a favorit, de azóta is előszedegeti a többit is.

Andi, az utolsó képet szerencsére nem volt nehéz elkapni, mert a legújabb, hogy felszólításra kinyújtja a nyelvét. Szóval, megkértem, hogy nyújtsa ki, a fényképezkedéshez meg külön érzéke van... Hát így sikerült.

thenus

Andibab, én is így gondoltam a gluténes dolgot, hogy nem lehet neki vagyis nem javasolt egy éves korig adni, azt viszont nem tudtam, hogy 6-8 hós kortól az anyatejes babók kaphatják. Mindegy én nem adok neki, meg mi egyébként is tápszeresek vagyunk.
Köszi a tippeket egyébként, meg is nézem ma a bioboltban, hogy mit kínálnak!
A másik, hogy én szedtem homeos bogyókat szülés előtt, alatt és után is. Nekem sokat használt, lehet azért volt olyan könnyű szülésem és utána meglehetősen gyorsan regenerálódtam. Egyszer már megírtam ide a fórumba, de priviben is elküldtem, kikeresen és neked is átküldöm. De mielőtt elkezdenéd, mindenképp kérd ki az orvosod véleményét, tudjon róla!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

sziasztok!

utólag is köszönjük a köszöntéseket!

Brera: hatalmas gratula Barbarához! Jó gyorsan kibújt a kis picúr :lol:

Mi nagyon megszenvedtük a hőséget, Lili tiszta dili volt, remélem mostmár helyre fog állni.
Sajna a nagy meleg és az hogy szerinte eléggé nagylány már félévesen azt eredményezte, hogy nem kell neki több cici :cry: :cry: még próbálkozom, hátha de úgy néz ki ennyi volt.

Ja és persze a legnagyobb hőségben találta ki őnagysága, hogy ezentúl csak hason hajlandó aludni. ez nem is volna nagy gond, ha a visszafordulás pikkpakk menne, de persze ez nem így van. szóval elég sokáig tart mire este elalszik végre.

pimpoka: elfelejtettem írni, hogy meggyógyult a barátnőm kisfia, egy nagyon picit csámpás az egyik lábára, de lehet az is korrigálódik majd.

most megyek, később jövök és megpróbálok visszaolvasni.

szép napot

murphyke

Kép
murphyke

sZIASZTOK!

Giga!
Én a fiamnál semmit sem éreztem,nem volt semmi bajom(néha egy kis szédelgés 1x2x hányinger!aztán a csajokkal már tiszta rosszúl voltam,és Zsani tetőzte az egész terhességem allatt nagyon rosszúl éreztem magam!4 hónapig a hányinger+szédülés,majd jöttek a fulladásos rosszúllétek,jött az arcomon "ragya" ami szörnyen fájt,meg ehhezz hasonló dolgok!Szerintem minden terhesség más.és más!Nyugi! :wink: Tényleg nagyon jó volt a tali!Itt is össze kellene hozni eggyett már,de szerintem nagyon nehézkes! :?

Andibab!
Most komolyan beszélsz?Szerintem csak el kell kapni egy-egy jó pillanatot!Azért nem valami jók azok a képek! :? Tény és való,hogy nagyon szeretem őket fotózni,de azért nem vagyok annyira jó!Ha lenne egy tuti gépem,sokkal jobb képeket lehetne csinálni!Te sem panaszkodhatsz!Nagyon szép képeket csinálsz te is! :wink: :D

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?