Új privát üzeneted érkezett!

Lina!
Én is másmilyennek képzeltelek!
Én barna és rövid hajúnak képzeltelek el, és kicsit hosszúkásabb arccal.

Solya!
Igen, lányos, kis fokhagymás popsi.

Zsuzsa

beababa

Cory!
Gratula Kép Szerintem a gyerkõk ajándéa még nagyobb siker, mint a vizsgajegy, nem?

Lina! Én is másmilyennek képzeltelek. Vagy ilyennek, csak smink nélkül Kép
ÉS nem kapkodtál el semmit, én is 28 vagyok, csak ebbe a hülye karrierista világba a szülés nagyon kitolódott. ÉS mint közigazgatásbeli kollega súgom, hogy sokkal jobb itthon babázni, mint iratokat tologatni.

Bogancsi!
Gyógyulást Kép Kép Kép Kép

Vili me tudja mutatni, hogy ho laz okos feje Kép Ma alig aludt napközben,én meg hulla vagyok.

GOrsi!
Ez tök jó. Csak én vagyok ilyen ostoba, hogy még mindig nem voltam sehol Vili nélkül, ill. bevásárolni. Tényleg Borcsa és te, azt az egy vacsit leszámítva, voltál valahol Luca nélkül?

Norci
norci

Cory!
Gratula Kép Szerintem a gyerkõk ajándéa még nagyobb siker, mint a vizsgajegy, nem?

Lina! Én is másmilyennek képzeltelek. Vagy ilyennek, csak smink nélkül Kép
ÉS nem kapkodtál el semmit, én is 28 vagyok, csak ebbe a hülye karrierista világba a szülés nagyon kitolódott. ÉS mint közigazgatásbeli kollega súgom, hogy sokkal jobb itthon babázni, mint iratokat tologatni.

Bogancsi!
Gyógyulást Kép Kép Kép Kép

Vili me tudja mutatni, hogy ho laz okos feje Kép Ma alig aludt napközben,én meg hulla vagyok.

GOrsi!
Ez tök jó. Csak én vagyok ilyen ostoba, hogy még mindig nem voltam sehol Vili nélkül, ill. bevásárolni.
Borcsa! És te, azt az egy vacsit leszámítva, voltál valahol Luca nélkül?

Norci
norci

Sziasztok!

Az eredeti hajszínem tényleg barna, de már egy jó ideje szõke vagyok. Most épp növesztem. A smink meg az érettségi talinak köszönhetõ, ez épp elõtte készült, csak még ruha nem volt rajtam.Kép

ZsuzsaKép

Ha lemenne még pár kiló, akkor hosszúkásabb lenne az arcom.Kép

NorciKép

Hát 100x jobb itthon!Kép

Puszi, Lina
lina

SZiasztok!

Solya! Igen, én írtam (nem azt, hogy azért ne tetszene vmelyik, mert divatos, csak azt, hogy nem adnék gyakorit)- de ki tehet arról, hogy az Ármin név egyre népszerûbb? Kép 2001-ben, mikor Ármnin született, 45 kisfiú kapta ezt a nevet a durván 50 ezerbõl! EZ azért szerencsére nem olyan nagy szám, hogy minden utcasarkon összefusson egy azonos nevûvel! (Uebben az évben pld. a Márta nevet 55 kislány kspta - az õ korosztályukban ez is kuriózum lesz) A Vilmáról nincs ilyen statisztika, mert csak azokat jegyzik, amelyeket legalább 10, az adott évben született újszülött visel. Lehet, hogy néhány év múlva az is egyre gyakoribb lesz - de szerintem egyik sem lesz benne soha (a mi életünkben biztosan nem) a TOP50-ben sem! Fiúnévbõl nagyon rég tetszik pld. az Ariel is - kár, hogy mosópormárkát csináltak belõle, így már azt sem adnám soha! Kép

Lina! A mi 10 éves találkozónkon hasonló volt az arány: néhány lánynak volt már gyereke, a fiúk közül csak egynek. De ez természetes trend, én nem tartom szomorúnak! Most pénteken lesz ismét találkozónk (16,5 éves - nem tudom, miért - viszont nagyon örülök, mert a 15. 2001. nov. 16-án volt, erre nem tudtam elmenni, mert Ármin 15-én született KépKépKép) SZóval, kíváncsi vagyok, hol tartanak a népek! Kép

Gorsi! Remélem, megyünk még talira! Kép De szívesen látunk titeket itt is! KépKépKép

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Solya : én is pörköltet fõztem, mikor te Kép Dorka is megkóstolta, de csak a tésztát ette. Ahhoz képest, hogy kiskoromban utáltam, mostanában csak ezt tudom jól fõzni.

Megnéztem ezeket a popós gyerekeket!! Tündériek! Nem is merem megmutatni gyermektelen barátnõimnek, akik úgy vágyakoznak már egy baba után! Én is 28 vagyok, nálunk is ez a helyzet, amit meséltettek, szinta több fiú házas, mint lány... Elég elszomorító, hogy fiatal lányok egyedül, pasi szag nélkül és fõleg baba nélkül élnek...Kép Valamit nagyon elrontottak szerintem a szüleink, mármint a genereációjuk, mert annyi fiatal lett anyagias.

Márti: úgy vettem észre, hogy te csak baromfiból fõzöl, én is abból szoktam, vagyis most már nem, mert a férjem unja, azóta tart a fõzési sztrájkom. Borzasztó alul motivált lettem, mióta szárnyasok helyett sertésbõl kellene sütnöm-fõznöm.

Lina: ne foglalkozz az ilyen megjegyzésekkel, csak irigykednek! De tényleg irigykednek! Sajnálom, hogy ettõl érzik õk jobban magukat. Te meg legyél büszke, hogy gyerek mellett ilyen szép és okos tudsz maradni!!!Kép Nem értem, miért gondolják egyesek, hogy a kismama egy külön állatfaj...

Beja: megkaptam a mailt, felhívlak. Esetleg már holnap meg is látogatnánk, ha van idõd ruha ügyben.

Dorka mostanában nagyon rosszul alszik, napközben szinte semmit, mert csak velem hajlandó aludni, ahogy kimegyek a szobából felébred. Süsübõl már próbálja a dalok szövegét utána mondani, nagyon aranyos, amikor a királyfi énekére pörögni kezd. Úgy néz ki, jön a 11. fogunk a felsõ rágó, jó nagyokat harapKép

Egyre jobba élem bele magam a babaprojektbe, eddig féltem nagyon tõle, most végre kezdek biztosabb lenni a tesóprojektben. Ti hogy vagytok ezzel tervezõk?

Üdv: Zsuzsi

Aki mostanában annyit fõz-süt, küldjöm már nekem egy kis akaratot és kreatívitást, hogy végre tiszta szívvel fõzhessek, nagyon rossz így háziasszonyoskodniKép A régi lakásunkban, mikor Dorka 5 hetes volt, 2 naponta sütöttem sütiket, most meg...Kép
zsu26

Sziasztok!

Cory! Gratula a jegyhez!Kép Ezek szerint az osztálytól is ötöst kaptál.KépKép

Solya, Zsuzsa! Nagyon aranyosak a képek!

Lina! Ti is nagyon helyesek vagytok.Kép

Márti! Kedvet kaptam a paradicsomleveshez, holnap én is azt fõzök, már nagyon régen volt. A ludaskása is jól hangzik.

Mai menü: Pataki tálba rétegeztem hagymát, karikára vágott krumplit és pulykamellet + némi fûszer, a többit a sütõre bíztam. Szerintem finom lett.

Bogancsi! Tominak extra gyógyok mennek!Kép

Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Ma borzasztó korán kiröppentem, Barnika még alszik, most érdekes módon nem követeli a szájába a cicit, pedig így reggelente õ is csak úgy alszik emberi idõket, ha szopizhat közben.

Irígykedtem ám nagyon a tali miatt, de talán jövõ hétfõn meg tudom oldani, ha lesz... Már nagyon régen nem láttalak titeket, és bizony hiányoztok!

Zsuzsi! Esetleg ha vendégeket hívnál? Vagy kipróbálnál egy új szakácskönyvet? Anyósomnak van egy új a Reader's Digesttõl, Ízek a nagyvilágból a címe, istenien hangzó finomságok vannak benne, mind egytálétel, nem a legritkább hozzávalókból, alig várom, hogy kipróbáljam õket! Én egyébként jóformán mindent csirke- (max pulyka-) mellbõl készítek, mert Andris még a combot sem szereti. A sovány sertést, marhát igen, de azokat anyukám megcsinálja! Kép

Márti! Mi is pont ilyen szempont szerint választottunk nevet, hogy ne legyen a leggyakoribbak közül való, igaz, hallottam azóta párszor, de úgy tudom, még mindig nincs benne a toplistában! Viszont ilyen alapon nincs fiúnevünk, csak lány Kép

Lina! Még nem is gratuláltam a vizsgádhoz!!! Nagyon ügyes vagy, Martin elõtt meg le a kalappal, hogy így engedi az anyukáját tanulni...

Karrier vs gyerek: a Zsuzsi-féle 40-es karrierista nõk, meg a korosztályunkból való szinglik, jaj, nem szeretem ezt a szót, szóval facér lányok és fiúk szerintem a szívük mélyén mind fix kapcsolatra vágynak, gyerekekkel, szép családdal, csak eddig valami miatt nem jött össze nekik, és jobb híján addig (vagy helyette) a karrierjüket építgetik.

folt. köv.

H.
gesztenye

Sziasztok!

MártiKép

Én sem tartottam szomorúnak az arányt, csak meglepett. És fõleg nem is a gyerekek száma, hanem a házasságban élõké. Hogy 7 fiúból 4 megnõsült már, de a 31 lányból csak 8 ment férjhez. Azért ez nekem akkor is furcsa. És fõleg úgy, hogy sokról tudom, hogy férjhez menne, és szülne õ boldogan, ha a barátja szeretné. Sajnos eleve sem volt túl jó osztályunk, így annyira nem lepett meg a hangulat.

Az Ariel nekem is tetszik, de én a Walt Disney féle kis hableány után azt automatikusan nõi névnek könyveltem el.Kép És igen, sajna a mosópor...

Képzeljétek, Martin még alszik!!! Már több mint 11 órája egy nyikkanás nélkül! Ahogy nézem, most nem akar újabb fogakat növeszteni, szépen beállt erre az 5-re.Kép Ahogy olvasom, itt sokan meg már 10-en felül vannak.

Puszika, Lina
lina

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés, mert ezt nem bírom ki húsvét utánig: Márti! Honnan lehet azt megtudni, hogy az adott évben hány gyereket anyakönyveztek egy-egy néven?

Rohanok csomagolni, remélem, hogy délután még tudok jönni.

BMárti

BMárti
bmárti

Lina!
Barna, rövid hajú lány voltál nálam. Teljesen úgy képzeltelek, mint Zsuzsa! Kép

Márti!
Ezeket az adatokat honnan tudod?

Solya
solya

SolyaKép

Csak tudnám, ezt a barnát honnan vettétek?Kép A profilomban mindig is ott volt, hogy jelenleg szõke.Kép De a feketén kívül szerintem már minden voltam. A barna és a vörös szinte valamennyi árnyalata pompázott már a fejemen az elmúlt 12 évben.

Megyek dobozolni.

Pusz, Lina
lina

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a gyógyokat! Ránkfér nagyon Kép
A tegnapi vizeleteredmény negatív minden szempontból, ez jó. De a bátyámmal is beszéltem az egészrõl és azt mondta, jó lenne megmutatni immunológusnak. Hát most keresek ezerrel ilyet. A Lászlóban most ajánlottak egyet, dr.Kriván Gergely és csak beutalót kell szereznem, de az nem gond. Ha minden jól megy, akkor holnap reggel megyünk. De még érdeklõdöm, hátha van valakinek tuti orvosa. Ja, és a vírusellenes gyógyszert nem is adom már Tominak, mert nem is használ, csak mellékhatása van =virózis. Tele van halvány foltokkal, mintha valami rubeola-szerû lenne. És viszket is neki. Szóval rémes Kép Kép Kép

Na, megyek, mert hív! bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!
BMárti!
Jó pihizést!
Lina! Nagyon szépek vagytok együtt!KépKép
MupiMami! Jók a képek! Még-még-még!KépKép
Solya, Zsuzsa! Tündériek a kis popsisiokKépKép! Beának gyönyörû nagy haja van!
Bogancsi!
Tominak sok-sok gyógyKépKépKépKépKép, hogy végre mindedn fenébõl kilábaljon.
Zsuzsi! Van római (Pataki) tálatok? A legtöbb hipi-szupimarket tart elõre befûszerezett sertéshúst (karaj, comb, ez-az), azt csak némi krumplival-hagymával, rizzsel-zöldséggel-kockalevessel belehajigálod, rávágod a sütõajtót (a la AndiKépKép), és kész vagy. Nem kell bajmolódni vele, és tán nem fûszereznek túl pocsékul.
Cory! Gratula a vizsgatanításhoz! És a Pocilakó klassz uh eredményeihez!KépKép

Lina! Én valamit átaludtam! Milyen dobozok???? It ülök a gép elõtt mint egy kérdõjel!

Danimama! Gratula a fogmosáshoz!Kép Ügyesek vagytok! Ugye Te írtad, hogy van nálattok valami babás játszóház féle? Elmentetek végül?

Márti! Nagyon jó volt nálatok a tali! GOrsi! A palacsinta meg nagyon finom!

Andi! Olllyan jó, hogy Ti is voltatok!KépKép Az meg pláne, hogy most van normális neted.
Luca mindig megnyugtat, ha elõvenne némi aggodalom az én Lucám étkezési szokásai miatt.KépKépKép

Norci! Ama emlékezetes vacsin túl csak a sarki boltig mentem egyedül. Hozzá kell tenni, nekem nem különösebben hiányzik, én afféle guggonülõKép típus vagyok.

Luca egyre többet ácsorog kapaszkodás nélkül, illetve a káddugóbaKép kapaszkodva. Nagyon ügyesen legugol vagy leül, ha nyílt terepen veszti el az egyensúlyát. És többször is megtesz 3-4-5 lépést kapaszkodás nélkül. "Elaltatja" Petikét: õ rázza a baba-babakocsit és vigyorog, miközben én énekelem, hogy "Tente, Peti".
Egyre többet dumál: addda! - ha szerinte vámkötelesKép, amit eszem, isssz - kér inni. Cissszz - ha meglátja a cicákat. És még ezerféle dolog, amit nem sikerült visszafejteni.

Egyébiránt döbbenetes, de ha enni nem is, inni nagyon szivesen iszik. A féldeci fõzi legalább annyi vízzel csúszik csak le.

Már be is fejezem!Kép De csak mert Luca felébredt a délelõtti szundiból!KépKépKép
Borcsa + Luca

Borcsa
KépKépKép
borsts

BMárti! Nehogy ne utazz haza húsvétig, inkább megmondom! Kép A BM-nek a népességnyilvántartójából megkérdezhetõ - a 2001-es (de lehet, hogy a 2000-es????) adatok fent vannak a neten is.

ZSuzsi! Tényleg baromfit kajálunk - de sajnos kényszerbõl is, mert az epebaj Kép nem tûri a marha- meg a sertéshúst, pedig én azért idõnként ennék szívesen!

Cory! A bárányka meg a képkeret a csillagok az ötösödhjöz! KépKépKép

Lina! Árminnak is még csak 8 foga van és úgy látszik, elég neki! Kép

Na, elküldöm, aztán még visszaolvasok, mert persze, hogy órák óta írom ezt a hosszú-hosszú Kép üzenetet!

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Bogancsi! Szegény-szegény Tomi.Kép Nagyon drukkolok, hogy minél hamarabb vége legyen ennek a betegségsorozatnak, és egészséges legyen. Jön a jó idõ, inkább a szabadban élvezzétek a napsütést, mint az orvosi rendelõben.

Borcsa! A káddugó tényleg jó kapaszkodó.Kép Úgy látszik, a Lucák étkezési szokásai már csak ilyenek... Tudják õk, hogy mi a jó nekik. Tegnap egyébként egész sokat evett, nagyon ízlett neki az ebéd. Luca sokáig nem nagyon akart inni, mostanában rákapott, hozza a poharát, hogy még-még...

Mennem kell...
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Teljesen ki vagyok borulva. Tomi megint nem evett egy falatot se tízóraira, csak ivott, aztán kéredzkedett aludni. Most alszik.
Én vagyok a hibás, mert én akartam azt a rohadt bébiúszást és azóta szenved Tomi ezzel a nyavalyás szemölccsel. Miattam van az egész. Itt ülök és nem tudom abbahagyni a bõgést. Most vettem be egy Xanaxot, mert már remeg a kezem meg a gyomrom.
Kár, hogy nem vagytok itt.
Ha felébred, megyünk sétálni.
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Márti!
Biztos én vagyok a béna, már többször próbáltam, de a honlapon elakadok. Egyszerûen nem találok olyan menüt, amiben kereshetnék. Tudsz segíteni? Mert mostmár érdekel, hogy 25 ezer vagy csak 20 ezer Sára és Máté rohangál az országban. Kép

Solya
solya

Sziasztok!

Azt hiszem nem csak Ármin étvágyát kapta el Vili, de a hisztit is hétfõn Kép Remélem nálunk is csak két napig tart és csak a frontok teszik, bár azt sejtem hogy ebbõl a 4 fogacskából és a másik négy duzzanatból mostmár 8 fogacska is lesz végre. Szegény már vagy 3 hónapja kûzd, lehet mégis ezért harapott?

Márti!
Ludaskását én rizses-hús néven ismertem. Ha már itt tartunk nem tudod véletlenül, hogy rizseshusi és a rizottó közt mi a különbség?

Bogancsi!
Gyógyuljatok Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Zsuzsi!
Mi is szinte csak szárnyasokat eszünk, én egy idõbe egyáltalán nem ettem husit, aztán maradtam a baromfinál.

Karrier vagy család: én úgy voltam vele, hogy ha halogatjuk a kérdést, akkor majd mindig találunk ürügyet, hogy most miért ne (jó állás, nagyobb lakás, kocsi, stb.), 3. diploma, stb. aztán 40 évesek leszünk mire észbekapunk. A férjemet is ezzel gyõztem meg. Tesó ügyben meg õ gyõzködött engem.
De nem hiszem, hogy a generációnk szülei rontották el, csak ilyenné vált a világ. ÉS persze méida is ezt sugallja. Nem nagyon olvasok nõi magazinokat, de egyszer hülyét kaptam mikor a Cosmopolitan szerkesztõnõje elõadta egy interjúban, hogy ez a lap csupa olyan dologról szól ami a nõ életének, a meghatározója: a divat, a szex, a fogyokúra, a pasik, és a karrier, Nem ám a család, gyerek, esetleg háztartás. Szeintem a két felsorolás nem zárja ki egymást.

Zsuzsi! Tesó ügy: múltkor írtam, hogy egyszerûen rájöttem arra, hogy túl azon, hogy Vilinek is jobb lesz ha kicsi a korkülönbség, de nekem is, hiába lesz nehéz az elején, de úgy érzem még most kell, hogy ne kelljen elõrõl kezdeni x év múlva a szopival, pelenkával, hozzátáplálással, stb a dolgokat, most még benne vagyok a gyakorlatban. A 3. gyerkõcél meg ráérek újra belejönni, és akkor már tehetek egzisztenciális fontolgatásoakt is, hogy mikor, bár remélem akkro is inkább a szívm gyõz majd.

Tegnapi menü: csirke felsõcombról leszedtem a bõrét (nem volt megtisztítva és semmi kedvem nem volt tiszotgatni) befûszereztem, tettem rá hagymakarikákat, almaszeletet, meg egy nagyon pici fokhagymát és olajat majd sütõ. Köretnek meg salátát csináltam: fõtt kukorica, nyers sárgarépa, újhagyma, alma, és amit zöldésget találtam itthon belevágtam, pici görögfûszer, olivaolaj, só citromlé, mustár, összekever behût. Isteni lett.

Sziasztok:
Norci
norci

Bogancsi!
Ne hibáztasd magad! Tudom, hogy nagyon rossz ez most, de hidd el, nem a Te hibád. Amikor Sára pici volt, mi is elvittük bébiúszásra. Hogy jobb legyen. A vége szalmonella és 3 nap László kórház lett. Akkor én is szenvedtem, így megértelek. De gondolj arra, hogy Te a legjobbat akartad! Az már nem rajtad múlt, hogy így alakult. A szemölcsöket pedig akárhol elkaphatta volna, nem? Úgyhogy fel a fejjel! Legyél vidám, Tominak most arra van a legnagyobb szüksége! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Solya
solya

Sziasztok!

Norci: a rizseshús nálunk paprikás és nincs benne zöldség, a rizottóban nincs paprika, viszont van zöldség.

Bogancsi: ha van egy kis idõd, gyere be a chat-re! Ne legyél elkeseredve!! Ha Tomi hajlamos a szemölcsökre, akkor akárhoz összeszedte volna. Ha nem az uszodában, akkor máshol!! Tominak most egy mosolygós, nyugodt anyára van szüksége KépKépKép Küldök sok-sok gyógyKépKépKépKépKép-ot!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Bogancsi! Fel a fejjel, és ne hibáztasd magad! Küldök neked egy nagy-nagy ölelést!KépKépKép A szemölcsöket tényleg máshol is összeszedhette volna Tomi, te csak jót akartál az úszással. Ha kicsit megerõsödik az immunrendszere, biztos jobb lesz. Próbáltátok az aloe verás készítményeket? Állítólag tényleg csodákra képes.

Norci! A húsevéssel én is így vagyok. Otthon mindig hús volt hússal, én meg utáltam, soha sem voltam oda a zsíros, mócsingos dolgokért. Még olaj sem volt sokáig otthon, mindent csak zsírral fõztek.
Évekig egyáltalán nem ettem húst, aztán szépen fokozatosan jött a hal és a szárnyasok.

Cory! Én is gondolkoztam a chat-en, de félek, hogy nagyon megfertõz.Kép Így is eleget ülök a gép elõtt. Majd meglátom...

Puszi
Andi

Andi
andi3

Küldök köremilt! Ne töröljétek csípõbõl, érdemes rászánni pár percet! Kép
Solya
solya

Ja! És kíváncsi vagyok a végeredményre! Kép
S.
Solya

Solya!

Ezt találtam Neked!Kép
Nevek

Szilvi + Zsani
sztigris

Sziasztok!

Bogancsi
Nem a te hibád! Csak ismételhetem a többieket. Én is sok-sok mosolygyógyot küldök neked és szemölcsellenes gyógyokat Tominak.

El vagyok keseredve, hogy mennyi Péter van. Én annak idején azt hittem, hogy már eléggé kiment a divatból. Továbbá azt is hittem, hogy rengeteg Barnabás van, nekem ui. az is nagyon tetszett (mondjuk Levinek nem). Szóval jól eltájoltam magam.Kép

Hívnak.
Üdv: Gorsi
gorsi

SolyaKép

Megcsináltam: a 8-ra gondoltam, az uborkára, 5 f betû, kék kalapács.
Szóval a kalapács bejött!Kép

Puszi, Lina
lina

Sziasztok!

Megnéztem a népesség-nyilvántartóban Zsanival együtt 275 leányzó kapta ezt a nevet 2001-ben. Ha kisfiúnk született volna akkor Dávid Tamás lett volna, ami 3. és 5. leggyakoribb név volt 2001-ben. Jövõre kíváncsi leszek a fiúnevekre!Kép

Solya!
Tetszett a teszt! A répa helyett karalabéKép
Az F betûs volt a legjobb!
Sikerült megnézned a neveket?

Pussz
Szilvi + Zsani, akinek tegnap már a 14. foga is kibújt!Kép
sztigris

Szilvi!
Igen, köszi! Kép
A Sára nem is olyan gyakoriKép Mátém viszont éppencsk lemaradt a dobogóról! Kép VBár a 2002-es az érdekes nála! Kép

Lina!Kép Nekem is uannyi F lett! Kép

Solya
solya

Sziasztok!

Norci: azóta kimûvelõdtem magam rizseshúsból és rizottóból: rizseshús: összefõzöd a kettõt, rizottó: csak a végén rakod össze, rizseshús: pörköltként indul a hús, a rizottónál nem. A többi mint az elõbb írtam Kép

Gorsi: én a Balázzsal jártam ugyanígy Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Solya!
Nekem is küldj! neth@index.hu

Szilvi! Köszi a linket! Kép A mostani kismamában is van errõl egy cikk hivatkozásokkal! Én is megnéztem a neveket - ezek szerint én a 2000-es adatokat ismertem, 2001-ben már 72 Ármin született Kép Nem baj, az enyém a legszebb! KépKépKép Ha a vezetéknevünk ritka lenne (bár nem találtam a leggyakoribbak közt - nem is értem), akkor biztosan kevésbé érdekelne, hogy az utónév ritka legyen!

Gorsi! Emiatt ne légy azért elkeseredve! A Péter szerintem nagyon szép név (az öcsém is az, úgyhogy ezért nálunk szóba sem jött, mert olyat sem akartunk, amilyen nevû már van a családban - így jó sok név kiesett), és a ti Petitekhez nagyon illik is! Kép Én mindig is "névmániás" voltam, gyerekkorom óta érdekel e nevek eredete, jelentése, gyakorisága, stb - így aztán persze, hogy nagyjából képben voltam akkor is, mikor Árminnak kerestünk nevet!

A rizses hús nálunk is olyan lehet, mint Coryéknál Kép, az pörkölttel együtt fõtt rizs zöldségek nélkül! A rizottó tudomásom szerint bármilyen dolog összekeverve rizzsel, tehát nem kell bele hús, sõt, az olaszok (onnan származik) legritkább esetben eszik csak hússal! És fõként meleg elõételként eszik.

Márti+Ármin+Kép
márti

Bogancsi

Tudom, hogy nem vígasztal, de sajna szemölcsei Mátémnak is vannak gözöm sincs honnan, ö nem járt bébi úszásra, de ez állítólag hajlam kérdése.
Az arcán is vannak még mindíg azok mások ,mint amik most a két kéz fején jöttek ki, ez minden tavasszal megjelnik, és ö is vírus írtót kap rá tablettában.
Ez van engem is elkeserít rengeteg orvos és kenöcs és tabletta....

Én csak sok biztató szót tudok neked küldeni de azt szívböl, talán kinövik, vagy legalább egy ideig nem jön ki.

Tudod mire ..... már nem is emlékszünk majd rá!

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Jaj, már olvasni sincs idõm a termést, rohanok, indulunk. Jóelõre nagyon kellemes húsvéti ünnepet kívánok mindenkinek, sok locsolót, piros tojást, napsütést. KépKépKép

BMárti

BMárti
bmárti

BMÁrti!
Jó utat!
Solya
Solya

Szilvi

Érdekes volt az adatokat megnézni, azt hittem gyakori a család nevünk, ezek szerint mégsem annyira. KépKépKép

Napocska neve viszont meglepett mert már 2001.-ben is 54-en viselték, bár nem mostanában került az anyakönyvezhetö nevek közé /gondoltátok volna hogy már több mint 20éve van és csak pár éve olvastam egy kis babáról a Kismamában/ az is igaz!

Márk és Máté gyakori név, tudom én akkor is tudtam bár mifelénk nem volt még annyi mint mostanában, de nekem tetszett, fiuknak nehezebb szép és különleges nevet adni.

Napsugárban még reménykedem hogy nem fog minden második gyerek felém szaladni az óvodában, ha a lányomat szólítom! KépKépKépKépKép

Köszi a limket!

Pussz: Dzsili
dzsili

Lányok!
Valaki megtenne nekem egy szivességet? Még mindig az albummal sz*rakodok és nem tudom, miért, de nem sikerül. Megkérhetném valamelyõtöket, hogy töltsön fel egy képet és nézze meg, mit mond a gép (bal alsó sarokban, nem tudom, hogy hívják?! Kép), mert nekem ezt, ha rámegyek az egérrel: javascript: void(0) ?! Kb. annyit értek hozzá, hoogy nagyra nyitom a szemem, de hátha az okosok okosabbak lesznek tõle!
Köszi
Solya
Solya

dzsili!
Én ismertem egy Varró Napsugárt, akki csak pár évvel fiatalabb nálam.

Nekem még nagyon tetszik a Dénes is! A becézése is kedves: Dini. De Andrisnak nem. A következõ lányom pedig Laura Nóra lesz, akkor is, ha minden 2. lány Laura lesz, mert a magánhangzók ugyanazok, mint a vezetéknevünkben, így szerintem szépen cseng.

Tök érdekes, a Kristófról azt hittem, több fiú rohangál vele. Kép És az is, hogy 2x annyi nõi név van 5000 felett, mint férfi. Mi is alig találtunk Máténak. Éjszakánként gondolkodtunk, mi legyen a gyerek neve. Még a Kornél is tetszett.

na dugulok!
Solya
Solya

Solya

Csak mert kérdezted: 6-ra gondoltam, 6 F-t számoltam /de tényleg!/, kék kalapács jönne ki ja és a répa stimmel!

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Reggel jó furán abbahagytam, de mégiscsak cicit kért a fiatalúr, aztán pedig rohantunk el.

Dzsili, nektek hogy sikerült a hitelfelvétel? Velünk úgy kicsesztek (bocsánat), hogy mostani eszünkkel nem kezdtünk volna bele... Kép De nem nagyon volt más megoldás sajna.

Andi, ilyen variációt én is szoktam csinálni, fini! Ismeritek a remoska nevû cseh vagy szlovák elektromos fõzõedényt? Nagyon szuperül összeérnek benne az ízek! Római tálon már én is régóta gondolkodom, de már több helyrõl hallottam, hogy elpattant nekik. Mit csinálhattak rosszul? Túl forró volt a sütõ?

Bogancsi! Ne magadat vádold!!! A bébiúszás nagyon szuper dolog, és a szemölcs valóban hajlam kérdése! Barátnõmnek a vérehulló fecskefû nedve mulasztotta el végleg, pedig nagyon csúnya volt a keze. Fel a fejjel!

Nevek: Márti, engem is régóta érdekeltek, és én is meg szoktam nézni a jelentésüket. Pl. Barnabás=próféta, illetve prófétai szó.

GOrsi, képzeld, én gyerekkoromban mindig azt mondtam, hogy Péternek fogják hívni a kisfiam. A lánynevemre viszont nem emlékszem! A Barnabás nekem a Végtelen történetbõl tetszett meg, (de úgy nem annyira szeretem, hogy Barnus, se Barna, még a Barni elmegy). Lehet, hogy a lányunk pedig Momo lesz? KépKépKép

Sajnos családi elõfordulás miatt nálunk is sok szép név kiesett, valamint gyakoriság miatt is (Ádám, Máté, Gergõ lettek volna még esélyesek, lánynévnek pedig Gréta és Maja). Továbbra sincs semmi fiúnév ötletem! A Boldizsár szerintetek nagyon gáz? Ágoston is tetszik, de azt hogy becézzük? Ajjaj. Szerintem kisfiunk lesz megint, de lánnyal most könnyebb lenne ebbõl a szempontból.

Solya! Nem lehet, hogy nincs a gépeteken java, és az kell? Vannak ingyenes helyek, ahonnan le lehet tölteni! Egyik barátunk meg tudja neked mondani, honnan: www.domjan.hu, és Gergõnek hívják.
Ja, Domóval találkoztam tegnap, KépKépKép, nagyon csodálkozott, hogy ismerlek! Kép
És a teszt: egyik barátunk is épp most küldte el, eredmény: 9, retek, 6 f, zöld ásó. ???

Nyuszimanó, azt hiszem, még meg sem köszöntem a lasagne receptet! Vissza kell majd keresnem, de nem baj! Babácskát novemberre saccolom, szóval még nagyon fiatalka, de jövõ héten megyek doktor bácsihoz, és õ majd pontosít.

Tényleg, Bogancsi, te voltál már Petõ doki új rendelõjében? Honnan közelíthetõ meg a legjobban? Ez magánrendelõ akar lenni?

Sokan kérdeztétek a gombás palacsinta receptet: hát, sajnos fogalmam sincs róla! De ha megpróbálom (elõbb-utóbb), biztos, hogy úgy csinálom, hogy gomba megpárolva, borssal, fûszerekkel, szerecsendióval, besamel mártással keverve, beletöltve a palcsikba, és az egész még leöntve besamellel, és kicsit átsütve. ? De megkérdezem az ismerõsömtõl, aki fantasztikus finomra csinálta!

Muszáj mennem, rögtön jön a "patapa"! (=fürdés)

Sziasztok!

Puszi,
Heniék
gesztenye

Heni!
A Boldizsár EGYÁLTALÁN NEM GÁZ név! KépKépKép Ha egy kisfiú lenne a pocakomban, Boldizsár lenne! KépKépKép De megint lánynak tûnt a mai UH-n is Kép, úgyhogy egyelõre Vilka! Kép És 1950 gr! KépKépKép

Jövök majd még, de most muszáj vacsiznom, mert éhen pusztulok!

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a rengeteg gyógyot!!! Használtak!!! Bár még délután, mikor mentem Daniért kocsival és hívott apa, neki is bõgtem a telefonba, így aztán úgy döntött, hogy ma éjjel hazajön és lemondta az esti prágai programját Kép Ilyen rendes férjecske Kép
Szóval Tomi az egész napos nem-evés után odaült hozzánk és evett húslevest abc-tésztával, levesben fõtt répát, egy kis fõtt krumplit. Hát, mi a fenét akarok még???? Ja, és utána közölte, hogy nem akar fürdeni, hanem rögtön hajcsi Kép azaz nem ment a fürdõbe, hanem a lépcsõhöz állt Kép A tápocskáját is majdnem teljesen megitta.
A doktornénitõl kaptunk beutalót és reggel irány a Szt. László. Egyébként azt mondta - látva kissé zilált és sírós hangulatomat -, hogy ha ott az derül ki, hogy nincs immunproblémája, akkor szüneteltessük az izgulást, tekintsük úgy, mintha semmi baja se lenne - beleértve a szemölcsöket is. Meg különben is jön a nyár. Próbálom edzeni magam, meg így utólag nevetséges is, hogy mit összebõgtem ma, de egyszerûen "szétestem". Na, eldugulok.
Jó éjt és mégegyszer köszi a jó szavakat Solya, cory, Andi, Gorsi, Dzsili !!!

Henke: esetleg elõtte nem áztatták be a római tálat, attól repedhet.
Petõ dr. VI. Benczúr u. 3 - a Kodály köröndnél kell leszállni a kismetróról és ott van rögtön a Benczúr elején. Csak nem nála fogsz szülni??? Hát ez tök jó!!! Kép Én imádom!!!
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Ma másfél órát levegõztünk és Vili hisztije elmúlt Kép Kép Kép Este is nagyon ügyin elaludt, meg uzsi után játszottak apával és engem hagytak aludni Kép

Bogancsi!
Mikor elküldtem akkor olvastam, hogy írtál csak nem volt idõm reagálni. Azóta mindenki leírta a vígasztaló szavakat, helyettem is. És nem nevetséges egyáltalán a sírás, az anyák aggódnak, az a dolguk még a negyedik gyereknél is, igaz?
Ez az önvád érdemes, ha bármi nem megy flottul Vilivel én is mindig magamat vádolom, hogy valamit elrontottam, aztán rájövök, hogy attól nem lesz jobb senkinek. A szemölcsöket meg tényleg elkaphatta volna máshol.
Drukkolok nektek holnap! ÉS kitartás! Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Római tál nálunk is pattan szét. Kép

Cory! MÁrti!
Rizseshús -rizottó ügyben köszönöm a felvilágosítást. Kép Akkor nálunk is ludaskása szokott lenni leginkábbKép

Solya!
5f, piros csavarhúzó többi stimmel.

Andi3!
Nekem egy csángó néptánctáborban egy birkanyúzáson ment el a kedvem a hús evéstõl Kép
A chatre tényleg rá lehet szokni, csak ha az embernek nincs rá ideje, le is szokik. Nagy ritkán beugrok én is, de akkro megörülök Corynak és vele váltok pár szót, meg néhány ismerõssel és megyek is dolgomra Kép Kép

Nevek: a Vilmos viszonylag ritka, bár én azt hittem még ritkább. A Nagy vezetéknévhez meg muszáj valami egyedi.

Heni!
A Barnabás nekem is tetszett és szintén a Végtelen történtbõl, de valahogy úgy éreztem nem illik a Nagy névhez. Az Olivérrel vagyok bajban u.azért mint te az Ágostonnal, Olinak tuti nem becézném. Nekünk csak lány nevünk van a köv. gyerekre, aki Tamara lesz Kép (Remélem, mert fiú nevünk nincs) Ja és a Gréta is nagyon tetszett, csak a vezetéknévvel együtt nem annyira cseng jól. (Tudom hogy a ti nevetekben is van Nagy, de kéttagú vezetéknévvel egész más)

Norci
norci

Bogancsi! Örülök, hogy már egy kicsit jobb kedved van!
Meglátod, ne lesz semmi baj! És mindjárt itt a nyár! Kép

Solya! 7, Kígyóuborka, 6F, piros 3-as. Akkor én most zseni vagyok? (Ez azért nem informatív, mert én nem használom az angolt, így simán feltûnt az of-ban is az f. ) De azért zseni vagyok Kép

GOrsi! A Péter név szerintem is nagyon klassz és illik is Petire! Úgyhogy ne szomorodj el!

Borcsa! Gratula Luca járásához! Mindjárt lekörözi Helenát!

Márti! Jó nagy már Vilka! Kép

Mi ma beáztunk, mert a felettünk lakók felújítnka és a hülye mesterük eltörte a konyhában a vízcsövet. 12 bödönt kellett a csöpögõ plafon alá tennem. Még mindig csupa víz a plafon és a tapéta. "Kicsit" ideges lettem, de már túl tettem magam rajta.

Puszi! Menta
menta

Mindig tudtam, hogy zsenikkel beszélgetek! Kép
Jóéjt!
Solya
solya

érdemes=érdekes

Norci
norci

Nevekkel kapcsolatban muszáj elmesélnem nektek a kedvenc sztorinkat:
Andrissal néztünk egy francia filmet, amiben az egyik fõhösnek nem lehetett gyereke, ezért hosszas dilemma után a legjobb, amúgy arab származású barátja vállalja magára a spermadonor szerepét. Feleség már jópár hónapos terhes, amikor az õ, meglehetõsen sznob családja körében együtt nézik az ultrahangról készült videot. Dobálóznak a szofisztikált francia nevekkel, mint Benjamin, Sebastian és hasonlók, arab vér szerinti apuka nézi-nézi a felvételt, és egyszer csak azt nyögi:-És mit szólnátok a KépMuludhoz? Kép

Jóéjt!
Heni
gesztenye

Sziasztok!

Bogancsi!KépKépKép
Lehet, hogy találkozunk a Lászlóban!KépKépKépKép
Réka már 2 napja fosik (bocs), nem eszik semmit, de legalább rengeteget iszik. Ma csak 6-szor öltöztettem át!KépKépKép

Zafi
zafi

Rékának millió gyógy KépKépKépKépKépKépKép !
H.

Sziasztok!

Solya!
Elküldöd nekem is? vandi@chello.hu Köszi.

Menta!
Beázás.Kép Remélem, nem lesz nagy gond, hamar megszárad a fal.

Norci!
Birkanyúzás.... brrr....
Egyszer egy disznóvágáson (kötelezõ volt ott lennem, bár nagyon nem akartam) véletlenül rámöntötték a friss vért. Éppen hozták be, amikor a néni megbotlott a küszöbben...Kép

Római tál attól is repedhet, ha meleg sütõbe teszik be, és nem hidegbe. Meg ahogy Bogancsi is írta, fontos elõtte beáztatni.

Henke! Gombás palacsintát én is szoktam csinálni, majd egyszer kapsz, ha eljöttök.Kép Ha van kedvem vele szórakozni, még ki is szoktam rántani. Nagyon finom, de nem fogyókúrás....
Olyan elektromos edényük anyukáméknak van, de régóta nem használják. Már gondolkoztam, hogy elhozom tõlük.
Van egy Ágoston ismerõsöm, õt Gasztonnak becézik.

Luca ma este korán elaludt, de többször fölébredt, kijött, kézenfogott és bevitt az ágyba. Az az érdekes, hogy nem kért cicit, elég volt csak megsimogatni és melléfeküdni. Többször azt hittem, hogy megint alszik, de amint megmozdultam, húzott vissza maga mellé. Olyan aranyos volt!

Bogancsi! Drukkolok nektek holnapra!

Puszi
Andi

Andi
andi3

Zafi!
Rékának gyógyok mennek!KépKépKép
Andi

Andi
andi3

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: