Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Macsek,
szegények, borzasztó lehetett. Remélem túl vagytok a nehezén. Márk gyerekülésben ült? Megy a drukk a felépüléshez! Gratulálok kispöcsöshöz, igazán jó két fiú anyukájának lenni.

Erika,
gratula, remélem hamarosan dobogni is fog petezsák baba szivecskéje. Olyan jó olvasni, hogy Zsombi vidám, humoros gyerek, annak ellenére hogy sok mindenen keresztül ment már. Comói tóra írigykedem, biztosan jó volt.

Vera,
Áronnak is volt pár hete egy csúnya köhögös betegsége. Mi röntgenre nem mentünk, de végül csak az AB segített, az viszont gyorsan. Jobbulást! Kitartást a meleghez!

Viola,
várjuk a képeket! És legalább segytőkészek az oviban? Szólnak, ha másnap tojást tartalmaz az étel? Ezt talán megtehetik, ha helyben főznek, legalább ne kelljen mindennap főznöd.

Gyöngyi,
hogy telik az idő! Most néztem a vonalzódon, hogy Melcsi már három hónapos. Az egyszerre üvöltés ismerős. Enyém fiúk felébredés után egymást lökik ki az ölemből visítva. Mindekettő egyedül szeretne ülelni. Jobban szeretem, ha nem egyszerre ébrednek. Egy ismerősömnek a zenélő bili jött be lánykájánál. Szakember szerint az az igazi ajándék, ha megszólal a bili.

Kormi, Reditke,
ez az önhányatás nagyon rosszul hangzik. Lassan megtanultam, hogy ritkán van kivétel, álltalában a gyerekek kisebb-nagyobb eltéréssel hasonlóakat produkálnak. Na erre nem vágyom!
Mi lett az ovi eredménye?

Nikk,
megoldódott az albérlet?

Reditke,
milyen volt a buli?

Maccs,
én is csatlakozom a szeretem az írásaidat csapathoz. Na de végre valami jó is történjen már veletek! Lili tündéri mint tigris, olyan jó, hogy van kertje a házatoknak. Nekünk most nagyon hiányzik. Melóhely váltás igen stresszes tud lenni, csak ha valami tuti jön szembe akkor menj, ha tényleg egy-két évről van szó. Persze ez az én véleményem.

Móni,
vezetőnek lenni nem egyszreű, fóleg ha gyed után, fiatalon szeretnéd elfogadtatni magad a régi csapattal. Biztosan talász valami jót, bár most mindenki nyaral, neéhéz állást találni. Melyik osztály volt , megkérdezhetem?

Nagy felébredt, lépek

Rólunk röviden: Simon lassan egy éves, tündéri kölök. testvérféltékenység megszűnt, elkezdtek együtt játszani, nevetgélni. Simon még nem jár, de nála nem aggódom, nagyon stramm kiskölyök. Rá is igaz, hogy második gyereknek van kitől tanulni (többnyire rosszaságot), gyorsabban fejlődik. Áron ősztől megy oviba. Önkormányzatiba nem vették fel, egy keveset fizetősbe igen. Remélem szeretni fogja, ha nem, marad ő is itthon, nem dől össze a világ. Szobatisztaság alakulóban. Éjszsak első naptól kezdve tiszta, kakival vannak gondok. Visszatartja akár egy hétig is, valamint állva jobban megy. Remélem szeptemberig megoldódik.

Andrea

KépKép
Áron

Ültem a hozzászólásomon, most látom. Fogadd részvétem.

Andrea

KépKép
Áron

Drága Macsek!
Fogadd őszinte részvétemet.Nincs annál rosszabb mint ami most veletek történt!
Rettentően sajnálom!Sok erőt kívánok a most következő időszakhoz!
Sajnálom!
Puszi Kriszti
gnékriszti

Sziasztok,

Macsek

Részvétem. SOkat gondolunk rátok...Kornélnak tudod volt egy koponyatörése 10 hónaposan, és persze nem ilyen súlyos, de amennyire vigasztalni tudlak, a picik csontjai nagyon gyorsan forrnak és rugalmnasak, úgyhogy remélem fél év múlva már nyoma sem lesz az egésznek. SOk sok erőt és kitartást kívánok nektek.

Vera

hvera

Macsek

Döbbenet amit írsz,részvétem :cry: Nagyon erősnek kell most lenned..

Viola
h_viola

Macsek,
őszinte részvétem. Vigyázz magatokra, sok erőt kívánok!

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Macsek!

Borzasztóan megrázott még az is, hogy csak olvastam, mi történt veletek, el sem tudom képzelni milyen mélységesen fájdalmas lehet most neked.

Kívánok sok erőt, és kitartást, és hogy azért pocakbabára is tudj vigyázni a sok teher mellett.

Márknak jobbulást kívánok, mennek a pozitív energiák és a gyógyító gondolatok!

Egyetértek Editkével: eddig is mindig mindent megosztottunk egymással, ne kérj bocsánatot, köszönjük, hogy minket ennyire a bizalmadba fogadtá, hogy itt írod ki ezt a bánatodat!

Millió ölelést küldök gondolatban!

Macs
maccs

Erika!
Nagyon halk gratula a nagyon kicsit látható családtaghoz!
maccs

Macsek!

Őszinte részvétem! Átérzem a fájdalmad, ha bármire szükséged van, vagy csak ki akarod önteni a szíved, hívj, visszahívlak.
06-203696529
Meríts erőt a gyermekeidből, Márkra és a pocakbabára gondolj, hasonlót éltem én is át lassan egy éve már, de erősnek kell lenni.....sírj ha ahhoz van kedved, akkor ha senki se lát.

Noémi
fantikbaba

Macsek!

Őszinte részvétünk. :cry: Sok erőt kívánunk mi is. Vigyázz magatokra, és főleg magadra, mert picukának odabent szüksége van rá.
Márknak sok gyógypuszit küldünk, hogy hamar meggyógyuljon.

Erika! Gratula a szobatisztasághoz, és egy halk gratula a picurkához is. Várjuk a volnalzót! :)

Reditke! Eddig tartott a 1 pisi=1vonat. A héten a meleg beindította a szobatisztaságot. Eddig ha votl 1 pisi az is öröm volt. Most ügyesen megy a biliért, ha kell. Ma mind a bilibe ment. Persze alváshoz még kap pelust. Tegnap, tegnap előtt már az egésznapi teljesítményéért kapott valamit. Ma már nem csak pisit kérünk az újabb Thomas "családtagért".

Andrea! Hát igen szalad az idő. nem rég volt, hogy alig vártam, hogy Melcsi kibújjon. Tegnap előtt reggel még apa indulása előtt szundíztam, és Melcsi akkor ébredt fel, ő meg hozta rám tette. Egyből a születése pillanata jutott eszembe, hogy mennyire vártam, hogy megöleljem, és hogy mekkorát nőtt azóta. :)

Gyöngyi

KépKép
Kép
moszmota

Lányok! A név melletti képet, hogy lehet olyan picire lecsökkenteni? Én már sokat próbáltam, de ha meg volt a pixel, még mindig nagy volt file méret. :(
Jó lenne lecserélni már.

KépKép
Kép
moszmota

Macsek

Őszinte részvétem, Márknak gyors felépülést!

Andrea

Kútvölgyi pszichiátria volt, most már nem bánom, legalább itthon töltöm a nyarat.

Ne haragudjatok, hogy nem reagálok másoknak, inkább hadd kérjem egy kicsit a segítségeteket!

Tudom, hogy a miénk kicsi baj, de nekem ez most a legnagyobb.

Lilinek két hete volt egy középfül gyuszija, amire kapott antibitit.
Múlt hét vasárnapra -nem tudom ez az antibnek köszönhető e vagy sem- annyira fájt és viszketett a puncus, hogy elmentnk az ügyeletre. Ott kaptunk tejsavat, és mivel volt egy két efta a szájában, borax-al kellett kenni.
szerdára puncus javult, száj romlott. Háziorvos: anesztetikumos ecsetelőt katunk, amitől Lili ecsetelés után 10 percig ordított. Csütörtökön felhívtunk agy nagyon jó bőrgyógyász dr nőt, aki kamillába tett phlogosol-lal való öblögetést javasolt.
Lili két napja nem eszik, nem iszik, csak fecskendővel tudom belenyomni a folyadékot, persze lefogva, ordítva.

Szerintetek egy ilyen kis manó meddig nem szárad ki?, vagyis mennyi a minimális folyadékmennyiség, amit adni kell? És éhen meddig bírja?

Noémi, leírnád annak a homeos bogyónak a nevét?

Köszönöm előre is, és bocs, hogy ilyen pisztlicsáré dologgal jövök.

Móni

Kép
sunimum

Móninak gyorsan:

Mint gyakorlott Rota vírust is átélt anyuka a kiszáradás biztos jele, hogy ha összecsíped picit a bőrét, akkor ráncos marad és nem simul ki rögtön. Asszem definíció szerint valami fél-1 deci folyadék kellene óránként. Az antibiot mindig együtt szoktam adni valami bélflóra helyrerakóval ( legegyszeűbb a kefír, ami viszont tuti íztelen, kevés és nagy koncentrációs az a normaflore). Egy kúrát adj be a lánynak.
Sajna az ivás sztrájkhoz volt már szerencsém, hála az égnek nem tartott sokáig.

Erika:) Szurkolok egy pici pocaklakóhoz a petezsákban.

Macsek, remélem Márk egyre jobban van. Gondolunk rátok.

Vera

hvera

Macsek,
őszinte részvétem, sok-sok erőt kívánok az egész családnak.
Márknak pedig nagyon gyors gyógyulást!
Vigyázzatok Magatokra!

Minden pocakosnak hatalmas gratula!

Puszi,

Dino

Kép

Kép
dino

Macsek
Őszinte részvétem, nagyon sok erőt kívánok neked. Remélem Márk és Apukád már jobban vannak. Sok sok erőt kívánok apukádnak is

Kép
Kép
nikk0830

Móni,

Én cataflan cseppet adnék, majd amikor hat, gyorsan itatnám valahogy. Csúnya torokfájásra is ezt adta dokinéni. Kicsit gyulladást is csökkent, fájdalmat csillapít. (Jónak mondom :D )

Andrea

KépKép
Áron

Móni :)
amikor Milán 10 kilós volt, és tüdőgyulával voltunk kórházban+bekaptuk a durva fosós-hányóst, akkor a kórházban napi 8 dl-1 litert mondtak mint minimális folyadék szükséglet, ha ez nem volt meg, kapta az infúziót.
Egyébként a szakirodalom szerint csecsemőknél 150-180 ml/kg a napi, tehát ez egy 10 kilós gyerekre ha jól számolom napi 1,5 liter lötyi lenne.
Nekem a kiszáradás első jelének mondták, ha nincs pisis pelus, bágyadt. Amikor már cserepes a nyelv meg száraz a bőr, az már egy előrehaladottabb állapot.
Átérzem a dolgot, mert tudom milyen az inni nem akaró beteg gyereket ivásra "kényszeríteni".
Afta: sajnos én nagyon könnyen aftázódós ember vagyok (elég egy mosatlan gyümölcs) és ezt Bálint is örökölte. Eddig semmi nem volt tökéletes megoldás, csak olyan ráfogom hogy javul tőle típusú, de most vettem egy Mundisal gél nevű kencét, szuper.
Jobbulást!

Andi :)
Köszi a kérdésed.
Bálintot felvették az oviba. Aug 27-én lesz szülői értekezlet és ugyanazon a héten jönnek az óvónénik családlátogatásra és szept 3 kezdünk. Szerencsére indul egy külön minicsoport, ahol az évvesztesek fognak járni 4 évig, és szeptben csak azok kezdenek, akik jún-júl-aug születtek, így mi is. És a többiek dec 31-ig akkor kapcsolódnak, amikor ténylegesen betöltik a 3 évüket. Ergo hiába lesz sok gyerek, amikor mi beszokunk még aránylag levesen lesznek és több ideje lesz óvónéniknek velük foglalkozni.

Macsek :)
Ha olvasol minket, gyere légyszives. Nagyon sokat gondolunk rátok! Hogy vagytok?

Edit
Kép

Kép
reditke

Vera, Andrea, Reditke

Nagyon köszönöm!

Macs!

Neked is mégegyszer a hívást!

Most ott tartunk, hogy éjjel kb 4szer kelt, ivott pohárból, de csak és kizárólag nestea-t hajlandó inni.
Ma napközben hol ivott, hol nem, ha nem, akkor fecsivel nyomtuk belé, de ketten kell lefogni, csak úgy nem engedi.
Pisi már bilibe megy, a mai reggel volt utoljára, de az ilyen birkózáskor iszonyúan izzadunk mindannyian, és mi is kevesebbet pisilünk, pedig többet iszunk.
Bágyadtnak annyira nem mondanám, ez számomra is megnyugtató, jó a kedve és aktív.
Úgyhogy mint kiszáradás megfigyelési pont marad a bőr. A nyelve persze tök lepedékes, mert nem tudok fogat mosni nála, szóval az nem megbízható.

Olyan hülye helyzet, pancser eü-snek tűnök, csak mikor az ember a saját gyerekét kell megítélje, mindig más. És igen, ha a kórházban tudom, hogy meleg van, és nem iszik a néni, bácsi rákötök pár infúziót..., de ez itt nem megy.

Tegnap 24 órára lebontva kb másfél litert ivott, ma még közel sem állunk olyan jól, remélem éjszaka ma is pótolja.

Fájdalomcsillapítót éjszakára adtam, és adok is majd.

Bocs, hogy sok, csak leírni a tényeket olyan megnyugtató.

Reditke, nektek mi lett végül Milán allergiájával?

Liv, keményedések? A diaphyllint mi fulladásra, asztmára, hörgtágítónak adtuk, azt hogy terhességben mi a szerepe, nem tudom. Orvos mit mondott?

Macsek
Márk hogy van? Nagyon sok erőt kívánok Neked, sokkal sokkal többet, mint ami kell!!!

Móni

Kép
sunimum

Macsek, én is sok erőt kívánok nektek, majd írj, hogy hogy vagytok.

Dino, jó, hogy jelentkeztél, majd írj magatokról, olyan régen hallottunk rólatok.

Erika, szopi kb. 2 hetente egyszer van, én nem szorgalmazom, Dávid nem erőlteti, ha eszébe jut, akkor kap, kivéve, ha valami nyűgöm van, de akkor megértő, és elfogadja, hogy most nem, majd máskor.

Móni, a Diaphyllin a méhet is lazítja, azért szokták felírni. Most 3x2 Magnerotot szedek, a hatása teljesen változó, van, hogy naponta 2 keményedés van, és van, hogy 6, egyszerűen nem tudom, hogy miért. Ugyanolyan az idő, nincs front, ráadásul ma egy csomót takarítottam, főztem, mégis 2-nél tartok, tegnap jobban kíméltem magam, mégis 6 volt. Nem tudom. Talán nem is a fizikai fáradtság okozza elsősorban, hanem hogy valamin görcsölök? Most még várok, ha tartósan 4 fölé menne netán a napi keményedések száma, újra hívom az orvosom helyettesét, és akkor lehet, hogy el kell kezdeni szedni a gyógyszert. 2 hét múlva lesz méhszájvizsgálat, nagyon remélem, hogy teljesen zárt.
Egyébként jól vagyunk.

Liv

Kép

Kép
liv

Csak tejallergiára vizsgálták, ami teljesen negatív lett.
Azóta iszik kakaót és tejet (bár főzelékben eddig is kapott), meg egyéb tejterméket minden mennyiségben. A tápszerről teljesen leállt kb 1 hónapja, így a cumisüveg is teljesen elmaradt. Enni annyit eszik mint az apja, így nincs is szükség ilyen cumisüveges pótlásra.
Reggelente szokott szívószállal inni egy pohár kakaót, mert Bálintot utánozza persze.

Meg nagyon kopp, de a műtét óta nem is folyik az orra. Ami persze a nyárnak is betudható, majd ősszel kiderül....és ha akkor sincs semmi kézzelfogható magyarázat az esetleges sok felsőlégútira akkor továbbmegyünk az eü útvesztőibe, de most egy darabig elég volt a kórházasdi.

Ne kérdezz, mert röviden nem tudok válaszolni :oops: :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke :)
Nem baj, hogy nem tudsz röviden válaszolni, szeretem olvasni a hsz-aidat!

Tényleg köszönöm a jó tanácsokat, kicsit már haladunk.
Lili sokat iszik(persze még harcolni kell), gyümölcsteára átálltunk, kamillával és mézzel bolondítva, Macs ötlete alapján, kapja a fájdalomcsillapítót.
Vettünk FLP-s aloe first-öt, hát az is csodákra képes. 1 24 óra alatt a nyelvéről gyönyörűen csökkent az afta, és ami új jött tegnap, az is javult. Csak már menne ki ez a vírus.

"Mellékhatása" ennek az egésznek, hogy nem nyeli le a nyálát, és nem beszél....képzelhetitek, amikor elfeledkezik magáról, egy liter nyálat folyat ki a szájából, illetve az izgi még, amikor tüsszent....

A beszéd kriminális, zárt szájjal hümmög, mindent "mond", mi meg totózunk. Ha kitaláljuk, még meg is tapsol....Ma már bekeményítek(próbálok), mert tegnap este már mondott rendesen pár szót, és a fáj kérdésre nemmel felelt, szóval tudna, ha akarna, kérdés miért nem akar(persze fél h fáj), de még a végén így marad nekem...apjuk már azzal "riogat", poénkodik, hogy a boldogító igent is így mondja ki, nem beszélve az érettségiről...

Szerintetek lehet az, hogy már nem is fáj annyira, csak jól érzi magát ebben a betegszerepben, mert minden vagy több meg van engedve, mint egyébként? És ezért nem beszél, vagy nem mutatja, hogy jobban van? Persze, tudom, hogy ez abszurd kicsit, de már annyira fifikásak...

Pocakosok :)
Hogy viselitek ezt a nagy meleget?

Megyek, Lili még alszik, van egy kis időm magamra....

Pusz:
Móni

Kép
sunimum

Sunimum:)
Borax CH 9 napi 3-4 *5 golyó
bocs, hogy ilyen későn reagálok, de nem volt netem.

Noémi
fantikbaba

Sunimum:)

Szerintem tényleg fáj neki :(, rettentő rossz az afta, gyermemeknél meg lassúbb a gyógyulás, mi 1 hétig nem ettünk, sajnos késve jutott eszembe a borax.
A gyermekorvos septofortot írt 3*1/2 elszopogatni, de az nem igazán segített csak a Borax- emlékszel ana kidején a kicsiknek is borax barnaüveges lötyit írtak szájpenészre is.

Noémi
fantikbaba

Macsek!

Nagyon megrazott ami veletek tortent, olvasni is rossz, ami veletek tortent, el sem tudom kepzelni milyen nagyon fajdalmas lehet most neked.

Mi is kivanunk sok erot, es kitartast, azert pocaklakodra is tudj vigyazni a sok nehezsegek ellenere.

Marknak jobbulast kivanok, mennek a pozitiv energiak.

Magi&Zoli
Vendég

Macsek!

Nagyon megrazott ami veletek tortent, olvasni is rossz, ami veletek tortent, el sem tudom kepzelni milyen nagyon fajdalmas lehet most neked.

Mi is kivanunk sok erot, es kitartast, azert pocaklakodra is tudj vigyazni a sok nehezsegek ellenere.

Marknak jobbulast kivanok, mennek a pozitiv energiak.

Magi&Zoli
Vendég

Noémi :)
Köszönöm szépen!
Szerencsére ezzel az aloe first-tel már most sokkal jobb, ma már beszélgetünk, reggeli tejben szétáztatott csokis gabonagolyó volt, ebéd pedig májgombócleves, sok gombóc, sok tészta, desszertnek fagyi....szóval kicsit éhes volt szegénykém.

Persze, gondolom én is hogy nagyon fáj, csak mikor szemmel azt látod, hogy alig látsz már valamit, és ő még nem hajlandó megszólalni, akkor gondolsz-gondolok ilyeneket.

Egyébként boraxot kaptunk barna üvegben az elején, de nem sokat használt. Ez is egyéni.

Szép napot!
Olyan jó, hogy kicsit hűvösebb van!(legalábbis nem annyira füllesztő a levegő)!

Móni

Kép
sunimum

nagyon fájdalmas ez az afta dolog, én is tudom sajnos, mert mint korábban írtam nekem elég egy mosatlan gyümölcs és máris tele vagyok.
Ugyanakkor simán el tudom képzelni, hogy megy a rájátszás is egy idő után. Tényleg nagyon fifikásak és hihetetlen milyen kamukat tud már Bálint is nyomni.
Ma pl szaladgál pucéran a lakásban, majd elesik de éppen hogy, száz százalék hogy alig ütötte meg magát. Én mondom félig mókásan: szegény picim, mi fáj neked, kell valahová puszi? Mire ő: igen, rettenetesen összevissza ütöttem a popsimat és a fütyimet, azt kellene megpuszilgatni sofőröm (ez mostanában a megnevezésem, hogy sofőröm). Szóval kicsit más a téma, de azért a kamu ott van :lol: :roll:

Mindenesetre így tuti nem marad lánykád és lehet hogy majd apája örülne, ha nem mondaná jól hallhatóan azt a boldogító igent :lol: már amennyire az apukák féltik a lányukat.

Edit
Kép

Kép
reditke

Csajok,

nektek tudnak a gyerkők cipőfűzőt befűzni rendesen és normális alakzatra emlékeztető rajzokat készíteni?
Mert nekem nem. nagyon rossz a kézügyessége, sajnos ezek a finommotoros dolgok nem mennek, bezzeg a dombról ugratás kétkerekűvel :twisted: :roll: hajam égnek!

Edit
Kép

Kép
reditke

Macsek részvétem s kitartást !!!!

Hűvösebbet akarok

sok puszi

Kép
kbernadett

Köszönöm lányok mindenkitől a kedves szavakat! Még nem vagyok magamnál teljesen.
Márk kopp-kopp jól van, rosszalkodik, nehéz féken tartani.
Anyukám esetét meg azért nem tudom feldolgozni, mert már tök jól volt, csak láb- és kéztöréssel feküdt a kórházban, már annyira jól érezte magát, a hazatérését terveztük és erre bumm az egyik reggel egyzser csak szívroham vagy embólia (még nem derült ki) elvitte tőlünk. Ép ésszel nem lehet felfogni.

Nagyon nehéz, hogy Márk előtt ne egész nap csak a szomorúság legyen, de nagyon érzi, hogy baj van.

Noémi, Te Helénának mit mondtál az apukájáról? Olyan nehéz egy ekkora gyereknek bármit is mondani, egyelőre azt tudja, hogy a mami nagyon beteg és kórházban van és mi nagyon szomorúak vagyunk ezért, de mindig kérdezi, hogy mikor jön haza és játékból telefonál neki, beszélget vele, nekünk meg a szívünk szakad meg.

Márk gyerekülésben ült és ki gondolta volna, hogy az a pár centi, amit az autó biztonsági öve enged mielőtt fog + az a pár centi, amit a gyerek is megmozdul az ülésben elég ahhoz, hogy a plafonba beüsse a fejét és fejsérülést szerezzen.

Hát most ennyit rólunk, majd még jövök. Vigyázzon mindenki magára!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Macsek!

Orulok, hogy irtal.
Kitartast es sok pozitiv energiat kuldok neked.

Amugy milyen gyerekulesetek van?

Zoli&Magi
Vendég

Macsek!

Én elmondtam azonnal mi történt, sajnos Heléna ott volt amikor történt, így nem volt más választásom, 18 hónaposan teljesen megértette mi történt, amin el is csodálkoztam. Ma is szokta mondani, hogy apa a menyországban van. Ma épp egy éve:(
Gyakran megyünk a sírjához. Viszont a temetésre akkor nem vittem.

Szerintem ülj le vele és mondd el mi történt, hogy a nagyi fenntről figyeli és nagyon szereti és mindig szeretni fogja.

Noémi
fantikbaba

Móni, szerintem azzal sincs semmi gond, ha élvezi kicsit a "beteg szerepét", mindenki szereti a (plusz)kényeztetést, szóval miért is ne? Biztos jólesik neki az extragondoskodás, igaza van, használja is ki. :)

Edit, cipőbefűzést nem tudom, mert nyáron csak csatos szandi van Dávidon, rajz pedig csak firka.
Egyébként azok a gyerekek, akik nagyon jól kommunikálnak (úgy gondolom, Bálint ilyen, egyébként Dávid is, szerintem hihetetlen bő a szókincse), kevésbé szeretnek rajzolni, kevesebb gondot fordítanak arra, hogy felismerhetőek legyenek az alakzatok, éppen azért, mert nekik a szóbeli közlés az elsődleges, a fontos, így az írásbelire, rajzra nem fordítanak akkora hangsúlyt.

Macsek, továbbra is sok erőt kívánok nektek, és hogy minél hamarabb újra vidámak is tudjatok lenni.

Noémi, úgy sajnálom ezt a szomorú évfordulót, borzasztó lehet.

Kép

Kép
liv

Hát Macsek a szívem szorul össze ahogy olvasom hogyy mi történik történt veletek!!!!

Hát én nem tudom hogy vészelném ezt át :?

Kép
kbernadett

Noémi!!

Öszinte részvétem, sajnos én nem tudtam akkor ezt leírni de most visszaolvastam s hát nagyon sajnálom ami történt, én is könyben úszo szemekkel olvastam.

Remélem azért sikerült valmennyire már kiheverned ezt, bár tudom hogy az ember élete párját és a gyermekének az apját soha nem tudja elfelejteni :cry:

Kép
kbernadett

Noémi,
én is meg akarom majd így mondani neki, csak abban vagyok bizonytalan, hogy megérti, hiszen sokszor a felnőttnek is felfoghatatlan / feldolgozhatatlan.
Nem is tudtam, hogy nálatok már egy év eltelt :( még mindig úgy csodállak, hogy ilyen erős vagy, remélem, majd össze tudom én is szedni magam. Talán az első 1 év a legnehezebb, amikor minden először van nélküle...

Magi,
Maxi Cosi

Többieknek,
:) köszönöm!

M.

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Noémi
Nagyon gyorsan elment ez az egy év, Nektek gondolom nagyon lassan..

Liv :)
persze extra kényeztetés oké, csak hosszútávon nehéz kivitelezni, de megszokni könnyű. Tegnap 5 percig hagytuk bent a szobában, játszott a számítógéppel, de így is bevágta a durcit, hogy egyedül hagytuk....

Reditke :)
nekünk is tépőzáras cipőnk van, azt simán felveszi, becsatolja. rajzolni"kafadu"-t tud, ami néhol elipszis, néha háromszög alakú. Kört rajzolni tud, firkál, és nagy ecsettel nagy rajzokat viszonylag vonal mentén-belül kifest, kiszínez. Egyéb formákat nem rajzol. Mostanában akar kötni csomót, masnit, de az még egyáltalán nem megy. Szerintem ráérnek még.
Sofőröm :lol:

Macsek
továbbra is sok erőt, és nagy kitartást kívánunk! Sokat gondolunk Rátok!

Most megyek, ma egész délelőtt nem lesz áram, még jó, hogy ma nincs 40 fok...

Jaj, Lili mindent megeszik, szája nyelve gyönyörű, azért még fújkodom az aloeval, és nyers savas gyümölcsöt nem adok neki. Ja, és egész nap be nem áll a szája!!! :roll: (lehet visszasírom majd a csendes hümmögést?)

Szép napot mindenkinek!
Móni

Kép
sunimum

Judy, ha olvasol, egy kérdés: tudsz valamit az érdi Brumi Oviról? (Magánovi.)

Köszi.

Liv

Kép

Kép
liv

Liv
Sajnos nem tudok semmit róla. De pont mot írt egy lány az érdi topikba, hogy oda fog járni a kisfia. megkérdezed tőle??

Noémi
Évforduló :cry: ez nagyon nehéz lehet...

Macsek
én is sokszor gondolok Rátok...kitartást kívánok Nektek!!!

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy, benézek az érdi topikba, köszi.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Most egy kicsit önzőzök, pedig kismillió hozzászóláshoz összeírtam a válaszom, de annyi időt nehéz összeszedni, hogy mindre válaszoljak, úgyhogy most csak "gyorsan" magunkról:

Bocsánat, most én is negatívkodni fogok, de tényleg muszáj leírnom az egészet, mert tele a puttonyom, de nagyon, legalább kibosszankodom magamból a dolgot!

Júl.1. szombattól enyhe torok és fülgyuszek Lilinél, 3 nap alatt minden ok, elmúlt. Csütörtök de. már ment bölcsibe, pénteken egész nap. Én táppénzen voltam egész héten otthon.

Júl. 8. vasárnap megint belázasodott, hétfő reggel amikor apáhja elvitte a dokkerhoz még csak piros volt a torka, du. mire hazaértem tele volt vagy 20 (!!!!!!!) db aftás hólyaggal, 39 fokos láz, no kaja, no pia, stb., stb..
Gyógymód ajánlat, amit Móninak is elmondtam telcsin:
Mi homeós bogyóztuk a kisasszonyt, ahogy szoktuk:
Mercurius solubilis CH 15 3x3 3-4 napig, az első napon akár többször is, utána a fekélyes sebecskékre Nitricum Acidum 3x3 3-4 napig. + Lili naturban nem issza meg a kamilla teát, de 1 filter milford gyümitea+1 filter kamilla + méz alakzatban szépen elszopogatta ( csak citromlé nélkül kapta - az marhatja a sebeket).. + hami helyett nagyon kis kanállal szopizva enyhén olvadt fagyi /energiadús + hűsíti a torkincát + van motiváció megenni, mert a fagyi jóóóóó! :)/. 2 nap alatt egész jól lett, nagyjából elmúltak a fájdalmai, de sebek lassaban gyógyultak.

/Noémi!Boraxot mi a patikai ecsetelő formátumban szoktunk neki adni, mert a homeós u.a. a szer, csak az ecsetelő lokálisan gyorsabban hat./

Apája egy hét táppénzen otthonmaradt, mert én nem tudtam maradni, mert a kollégáim szabira mentek, és muszáj volt bejönnöm.

Júl. 14.-én szombaton anyu még úgy vitte el Lilit magával Gárdonyba a nyaralójukba, hogy a dokker néni csak a jóelőre beígért nyaralásra való tekintettel engedte el Lilit, bogyókat még kellett szedni.

Itt jött volna a jól megérdemelt pihenést júl. 29-ig Lili nélkül, aki anyuékkal maradt egész héten. Már annyira vártam ezt a gyerekmentességet, hogy borzasztó. De azt beszéltük meg a férjemmel, hogy az első hétvégén megcsináljuk a tető szigetelését, mert hiába új lakás egy raklap sz.r ahogy a vállalkozó megcsináltatta. Ráköltöttünk egy valag xtra pízt, megvettük a + anyagot, szerszámot, stb., és szombaton neki estünk. Hát nem tudom emlékszik-e valaki, de ekkore kezdődött a rekorddöntőgetően meleg hét.. A rossz hőszigetésünk miatt a padláson amikor reggel felmentünk 47 fok volt, majd délután körül több, mint 60!!!! Persze 10-15 percnél többet nem tudtunk egyhuzamban melózni, viszont nem tudtuk máskorra áttenni, mert ehhez a munkához muszáj volt gyerekmentesnek lenni. Délutánra páromnak már baromira fájt a feje, akkor már többnyire egyedül csinálgattam a dolgot. Persze szarul haladtunk, úgyhogy az egynaposra tervezett meló nem lett kész estére sem, viszont férjem vérkeringése éjszakára annyira felborult, hogy hajnalban ügyeletre kellett menni megint. :( Az egy külön sztori volt, hogy ott milyen "kedves fogadtatásban" volt részünk hajnali 1/2 2-kor, merthogy felébresztettük a személyzetet.. Ez kb. olyan, mintha én bejönnék ide reggel dolgozni, lefeküdnék, aztán ha csörög a telefon elküldeném a búsba a delikvenst, hogy miért zavar, nem? Arról nem is beszélve, hogy leginkább nem tréfás kedvünkben ébreszgettük őket éjjel...
Ezek után vasárnap ráparancsoltam aptyúkra, hogy nyugszik, én meg fönt a padlástérben güri. :O Persze nem tudtam befejezni, de a hatás már sokkal jobb volt, mert csak (!) 37 fok körül volt a hőmérséklet... Ja és 17:30-kor elfogyott a szigetelőfóliám, a nagy barkácsáruházak /pedig 4 is van a környéken/ meg 18-ig voltak nyitva, hiába próbálkoztunk.

Jött a munkahét: 2 különböző tréninget kellett tartani /egyszerre.. khmm!/, a céges átszervezések miatt, látástól mikulásig meló, még túlóráztam is egy csomót - pedig itt ez nem volt szokás eddig . :( Amikor végre együtt lehettem volna kettesben apájával, és befejezhettem volna a padlás, akkor 7 körül este haza mindig.. :(

Na azért csak sikerült befejezni, Csabinak sem volt rohama többet, erre csütörtökön jön a telefon, az apukája az éjjel korházba került, elég veszélyes volt a helyzet. Persze a papa telefonja meg lemerült, nem lehetett elérni, úgyhogy pénteken tudtunk vele beszélni, kishiján megfulladt mire beértek, valszeg érszűkülete van, szombaton megfestik, és valszeg hétfőn kiengedik, de szükség lesz műtétre. Ne menjünk a hétvégén..

A szombat volt az egyetlen nap amikor tényleg pihentünk is kettesben, egy kicsit, este meg már lementünk Gárdonyba mi is, hogy a lány tudjon egy napot ismét hozzánk aklimatizálódni. Olyan szeretettel fogadott minket, hogy a szívem majd kicsordult a gyönyörűségtől.

A vasárnap tök jól telt délig, amikor felértünk a partról anyu közölte a rossz hírt, a nagymamám meghalt már szombaton, csak a kórház nem értesítette a hozzátartozókat! Nagybátyámék mentek volna be hozzá látogatóba, erre üres az ágy. Kérdezik a nővért, hogy hova vitték, áttették másik szobába a nagyit? Mire az volt a tapintatos válasz:"Ja! Meghalt szombaton délelőtt!" - Finom kis magyar egészségügy - már bocsi, akinek nem inge... Persze a nap többi részének a hangulatát nem is részletezem.

Hazavittük Lilit, éjjel vagy 1/2 óránként felébresztett, nem is értettem miért, álmában többször felsírt, a nyakamat ölelgette, hogy "anya nem szeretsz?" "anya szeretlek!", "anya nem menj el!", hát olyan lelkifurkám volt, hogy akkor meg a keserűség egy-két szóból felváltotta a viszontlátás örömét.

Júl. 23. hétfőn elindult a szervezkedés, hogy mi legyen a temetés körül. Délután siettem a megszokott módon a párom munkahelyéhez, ahol együtt szoktunk autóba ülni, és Liliért menni a bölcsibe, mire ő nyakig benne hever a motorháztető mögött. Kiderült, hogy autó megadta magát a nagy melegben egy alapvető /kb. 15000 Ftos/ alkatrész, úgyhogy se előre se hátra, Lili meg majdnem 3 hét után várt minket a bölcsiben, ahol amúgy is mi szoktunk érkezni az utolsók között. Nagy nehezen sikerült sofőrt keríteni, és jó 3/4 óra késéssel megérkezni. Persze Lili jól meg volt sértődve, alig akart velünk szóbaállni. :(

Keddre már egy hónapja vártam az időpontomra egy kisebb szájsebészeti műtétre a bölcsességfogamnál. 1.) Azért ez az akció sem volt 5 ft, 2.) maga az nem fájt az érzéstelenítés miatt, de utána a sebem... - talán elég, ha annyit írok, hogy nem győztem a 4 órákat kivárni a fájdalomcsillapítók között -se éjjel, se nappal!!!

A nagyszüleim falujában nagyon gyorsan intézik a temetést, mert 1.) nincs is sok, 2.) a tárolás sem igazán megoldott. Szóval szerdára már ki is tűzték az időpontot. Persze 1 nap alatt hirtelen megint szabit intézni, sem volt könnyű, ráadásul, képzeljéek el, kaptam 1 nap extra szabadságot közeli hozzátartozó halála jogcímen, HA hozok halotti anyakönyvi kivonat másolatot. Milyen gáz az, hogy a gyászoló nagybátyámtól elkérjem a papírokat két részvétnyilvánítás között.. No comment ez a szabály is!!

A bölcsiben meg azzal fogadott a nevelő, hogy délután Lili 37,5 fok volt délután, fülére panaszkodott délutáni alvás előtt. Este 37,8 volt, kapott egy fülgyertyát, éjjel párszor felkelt, de azt mondta, hogy fáj a foga(?), szomjas, stb. - de láza nem volt.

Szerda reggel semmi "hiba a rendszerben", úgyhogy Csabi elvitte böleszbe, /ő nem is tudott eljönni velem a temetésre, mert nem tudott szabit intézni, ergo a táppénznek sem örültek volna/ de azért szólt a nevelőnőknek, hogy figyeljék, mert nem tudjuk nem lesz-e nagyobb a gond.

Én hajnalban 360 km-t utaztam, a temetésen éhgyomorral tűzön napon 2 órát álltam, a halotti toron "jópofiztam", aztán 360 km-t vezettem hazáig, úgy hogy közben 4 óránként vettem be a bogyókat, és az evés, mint olyan, abszolút nem ment a szétzilált belső arcberendezésemmel, isteni volt.

És ez lehet hogy szemétség ilyet leírni, de pont ez hiányzott hónap végén a családi büdzsének, hogy a tetőtér szigetelés után, a fogorvos díja, az autóalkatrész nem várt fordulata után, még a temetés kiadásait is kifizessük, amikor tudom, hogy a jövő hónapban mindketten kevesebb pénzt fogunk keresni, mert 1-1 hét táppénzen voltunk... Az örökségből meg jól kitagadtak mindket, de nem is kéne, még ha jó szívvel adnák sem, de ez egy hosszú sztori.

Persze Lili fülfájásra panaszkodott a bölcsiben ismét, este fülgyertya, láz 37,5.

Ma meg lesz a bölcsödei évzáró, nem szeretném ha kimaradna a buliból a muki, úgyhogy ment megint, a gyomromban görcs, hogy nehogy nagyon megbetegedjen. :( Bevallom még arra is gondoltam először, hogy a 3 hét bölcsi után nem akar újra menni, és mivel rájött, hogy ha beteg otthonmaradhat, ezért "találta" ki a fülfájást. De hőemelkedést azért rendszeresen nem tud direkt produkálni.

Anya azt mondta, hogy a fogát fájlalta Gárdonyban is, de már kinőtt neki mind a 20 tejcsi, viszont a fogprobléma kisugározhat a fülre, és okozhat egy kis hőt is. Dokker néni viszont azt mondta, hogy fülgyulla meg 38 fokos láz alatt nem nagyon szokott lenni.

Tiszta idiótán érzem magam ez ügyben. Otthon maradni meg nem tudok itt a szabadságos időszak nálunk is, most voltak elbocsájtások, még ez a temetéses keverés is sok volt egy kicsit.

Nem tudtok valami jó gyerekfogdokit, akivel esetleg
megnézethetném, hogy nincs-e valami probléma a fogacskáival-foginyével?

Jut eszembe még mindig fáj a pofim, de ma voltam megint a dokkernél és adott rá valami jó kis gyogyót, és most attól jobb lesz, és holnap is megcsinálja még egyszer.

Na kidühöngtam magam, bocs a rengeteg negatívkodásért, de most már tényleg muszáj volt valakinek kiönteni a lelkemet... Sorry.

Pusz
Macs
maccs

Sziasztok!

Macs:)

Te jó ég, szegénykém, tényleg sok összejött....
Nem is tudok mindenre reagálni, szorítok, hogy Lilivel ne legyen megint betegeskedés.
Fogorvos akivel barátnőm meg volt elégedve a Madách téren van a Madách dent-ben, egy női doki, sajna a nevét nem tudom, és most kérdezni se nagyon, de megpróbálom neked kideríteni ma.

Demokrácia/bürokrácia/egészségügy útvesztői nem kevés fejfájást okoztak már az embereknek, de ha kell az a apapír, akkor kell, sajna a legnagyobb fájdalomban is.

Ezt mondjuk nem értem, hogy miért nem telefonáltak a nagymamád halálakor, főleg, hogy nappal történt, az pedig nagyon sajnálatos, hogy az a nővérke ennyire sötét volt, azért vannak értelmes emberek is az eüben(tudom, hogy tudod), akik képesek etikusan kezelni a nehéz helyzeteket.

Sok energiát kívánok Neked, Nektek, ha tudok valamiben segíteni, hívj nyugodtan!
Szerdáig nem leszünk itthon, de utána ha tudok, szívesen segítek!

Magi!!!
Gratulálok a második kis picture-höz :)

Lányok!
Ma elutazunk vidékre, végre, szerda délután este jövünk meg, mindenki vigyázzon magára!

Puszi:
Móni, Lili

Kép
sunimum

Gyermek Fogdoki!

Dr. Gács Marianna
1022. Budapest, Bimbó út 19
Bejelentkezni telefonon (316-5950) lehet.
Magánrendelés!

Noémi
fantikbaba

Köszi a fogdoki tippeket, bocs a tegnapi kirohanásomért!
Később még jövök a hozzászólásokkal..
Macs
maccs

Macs
Háát nem könnyű az életetek :( Mindig történik valami, de lassan vége az évnek, ami engem is éltet, (ez az év nekünk sem egyszerű :( ) a következő meg csak jobb lehet, legalább is nagyon remélem

Magi
Gratula a pocaklakóhoz :)

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Na, most lenne időm írni, erre nem találom a cetlit.. :( Vagy elhagytam, vagy otthon maradt! :( Bocsi, a névszerinti akkor most is elmarad.. :( Addig is csak annyit, hogy klasszak a képek, szépek a prücskök!

Tényleg bocs a múltkoriért, csak ilyenkor amikor még erős fájdalmaim is vannak + még minden szar összejön, naoooon ki tudok lenni. Mindenkinek köszi a vigasztalást, sajnálom, de ennek ki kellett jönnie. :) Folytassam kicsit?? ;)

Azóta kiderült, hogy apóspajtinak koszorúércsere kellene, de most nem fogják műteni /valszeg nem olyan jó az állapota, csak nem mondta el a telcsiben/. A hétvégén meghalt Csabi dédmamája/ Lili ükmamája is.

Egész hétvégén melóztunk, mint az állat /én lüktető arcberendezéssel/, megcsináltuk a kertünk új részénél a földmunkát. Talán emlékeztek még, hogy májusban megjött az új lakó, és kijelentette, hogy neki úgy nem jó a kertfelosztás, ahogy az volt, úgyhogy neki pont a mi részünk kell(ene). Na, végül addig egyezkedtünk, míg egy kicsit kapott ő is, mi is, csak nekünk ez megoldás rohadt sok melót kíván /és pénzt/. Igaz végül 2x akkor lett a kertrészünk, mint volt! - Lehet jönni talizni! :)

A fogam még mindig hasogat, pedig már sokkal jobb, szednem kell antibikát, mert az egész jobb oldali foghús /érts: az orrom jobb oldalától a fülemig az arcom végig/ begyulladt péntek du.-ra. :( A tegnap éjszakát sikerült először végig aludni kedd óta.

Lili fogáról kiderült, nem is a foga, hanem a tényleg a füle, de nem Fül Gyula, hanem a fülporc tört el /már megint!! 1x már elvolt kb. 1 éves korában/ a fülkagylóban. Így utólag valszeg akkor történhetett, amikor a hintaágy mozgó és fix része közé beszorult a feje, és alig bírtuk kiszedni.. .. Persze szóltunk mi neki akkor is előtte, hogy jó lenne kicsit vigyázni.. .. ..

Szombaton azzal kezdtük a napot, hogy alig voltunk még kint a kertben melózni, mehettünk az ügyeletre kötözésre, mert elesett a garázsfelhajtón /ami le van térkövezve, előtte este sepertem le/ és neki pont egy éles kavicsra /szerintem ott nem is volt 10 méteres körzetben több/ sikerült az állával ráesni. Utána délután addig sertepertélt a lábaim között, míg megbotlottam benne, és együtt sikerült a támfalnak nekiesni, így akkor a fejbőre is vérzett kicsit. Vasárnap a garázsban a szomszéd polcához odakevert, ami alatt éles sarokvasak voltak, persze mezítláb belelépett, elvágta a talpiját egy kicsit. Komolyan mondom, én fogok csodálkozni, ha nem küldik rám a GYIV-iseket a bölcsiből!... :)

Nem baj, nem csüggedünk, ahogy azt Pelikán elvtárs szokta mondani volt: " Ja kérem elvtársak, az élet nem egy habostorta! ":)

Azért ami eszembe jut leírom nektek, a többiektől elnézést, ha kimarad valaki véletlenül!!

Magi! Gratulálok én is!

És hogy van a többi pocakosunk???
Liv, keményedések? Nektek kell az ovi? A Bébihotelre nem gondoltál? Lesz most egy új magán gyerekmegörző is ősztől Bián, hallottál már róla?

Vera? Kukac vagy nuni azóta sem derült ki? Aptyúknak minden jót munkatéren, ezt az oda-visszát nem is igazán értem. Én valszeg elküldeném főnökuramat meleg égtájak felé egy kirugás után.. Persze gondolom a pénz nagy úr! Mail nem jött azóta sem, sőt, amit én küldtem, már az is visszajött. Adok egy másik mailt: javora@biatv.hu

Erika magzatod hogy fejlődik?

MACSEK!!! HOGY vagytok?? Írj nyugodtan, legalább kiadod magadból a feszültséget! /Mint én :)/

Reditke! Azért egy közös családi Ducis polós képet megnéznék! :) Hogy vannak a kis krampuszok? Rajz nálunk is csak egy naaaagy krix-krax, most kezd talán néha az éles, hegyes vonal görbülni is, de rajznak nagyon gyenge, ezzel a szóval igazán nem illetném! :) A cipőbekötés sem megy, mondjuk nincs is cipőfűzős cipőnk.. :):)

Noémi! Az egy év nagyon nehéz lehetett, remélem most már azért túl vagy a nehezén, várunk bármikor lánykáddal és a friss jogsiddal! :) Vecsésről külöben az M0-án ha szerencséd van és nincs grimbusz viszonylag könnyen el lehet hozzánk jutni. :) Mi is úgy mentünk a reptérre... /Anno domini.. :) - már a május is milyen rég volt!/

Nikk! Albérletet hogy sikerült megoldani? Lakás hogy áll? Meló azért jobb egy kicsit? Mi lett a vizsgákkal, nem írtál róla semmit /vagy csak én maradtam ki??/

Sunimum! Lánykádnak további jobbulást, neked jó álláskeresést kívánok!

Korminak jó kecskemétezést kívánok!

Judy, magatokról nem írsz? Kruppra nincs hatással a nagy meleg meg a sok hülye front? Az teljesen független ettől?

Andi! Szóval téged is utolért a daráló, és a duplamuttik sorsa :)

Ha már a duplamuttikról beszélek,
Csirkesz! Nagyon rég jártál felénk.

Csengo!Te is!!!

Moszi! Viki bilizős Thomas ajándékán jót mosolyogtam! :) Micsoda ötleteid vannak! :)

VÉGÜL, de nem utolsó sorban: szerdán lesz 3 éve, hogy az első topiktalink volt. De már annak is jó ideje, hogy az utolsót tartottuk.

Én tényleg szívesen látnálak Benneteket, udvarban is lehet jót játszani, van megint 1 kisnyuszi, addigra lehet azt is nyúzni, kint is bent is van egy raklap játék, kérlek szavazzatok:

Aug.25 vagy 26-án valaki ráér talizni???

Puszi

Macs
maccs

Macs
Kruupról eddig úgy tudtam, hogy a késő őszi takony idő a legrosszabb, november, meg tavasszal is van ilyen szutyok idő. úgyhogy meglepetésként ért a 40 fokban engem is meg a dokit is.
látom nem unatkozol :? jobb napokat :!: :!:
sajna nekem úgy néz ki nem jó az a 7vége talizni, Balatonon leszünk.

Magika
Gratula!!!

néhány fotó:

Kép Kép Kép
Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Maccs, Bébihotelről nem tudok konkrétumokat, de a hírek, amiket hallottam róla, nem igazán jók. Te tudsz valami közelebbit? Netán odajárt Lili? Azt mondják, akik ismerik, abszolút gyerekmegőrző, de annak se a legjobb.
Melyik új magánovira gondolsz? Ami tőlünk egy utcányira, a régi posta épületében nyílik januártól?
Keményedések: megvannak, hol több, hol kevesebb, azt mondta az orvosom helyettese, hogy ő erre még nem szedne gyógyszert, így egyelőre csak a magnéziumot szedem. Jövő héten megyek vizsgálatra az orvosomhoz.

Nekünk előreláthatólag jó az a hétvége, de csak ha találok valakit, aki kifuvaroz hozzátok, mert most a legkisebb sétától is keményedik a hasam.

Judy, továbbra is nagyon szépek a gyerekek, és mennyire hasonlítanak egymásra!

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Judy! Érdekes, hogy mitől lehetett a krupp. Szerintem az sem segít neki, hogy ilyen nagyon száraz, nagyon poros, pollenes volt a levegő. A tegnapi eső legalább letisztította kicsit. :)

Sajnálom, hogy nem jó az a hétvége, de az eddigi tapasztalataim szerint nem nagyon sikerült még egy talit sem összehozni, lehet hogy semmi jóból nem maradtok ki! :)

Az jutott még eszembe, hogy aug. 24-25-én már lesznek kis szülinaposok is, Lili is már éppen túl lesz a 3.-on :) rendelek egy nagy tortát és akkor lehetne közös szülinapi zsúrt is egyből kerekíteni.. Noémi?.. ;);) Bár lehet hogy emiatt meg inkább páran nem jönnek, mert otthon családikörben ünnepelnek inkább. :(

Liv! Lili Bébihotelbe járt, rendesen bölcsi helyett. Ott mindig vannak olyan mackók, mint Lili, hogy teljes időben vannak, vagy legalábbis minden nap x ideig, úgymond "törzsvendégek", meg olyanok is akik csak heti 1-2x adják be, 1-2 órára, rendszeresen vagy rendszertelenül. Aki csak beadja néha-néha x ideig a gyereket, nyilván nem ugyanúgy látja, mint mi, akik állandóan odahordjuk őket. Nem állítom, hogy 1-2x nem volt gondunk, de ha szóltunk, utána nagyon figyeltek mindig arra a "kényes pontunkra". És voltak készségfejlesztő foglalkozások: táncóra, énekóra, tornaóra, játékos angol, stb. Havi egyszer kirándulás, programok, néha bábszínház, bohóc, varázsló....
Arról nem is beszélve, hogy a környéken a legolcsóbb magánpittyputty Lilinek egész napos ellátása 1 hóra 47.000 Ft étkezéssel. Amit a legjobban hiányoltam, hogy nem volt saját játszóterük, bár délután már legtöbbször ott a házelőtti kis füves részen játszottak, délelőtt felvitték őket a nagy játszótérre a dombtetőre. Legalább volt egy kis egészségügyi sétájuk a gyerekeknek, és nagyon vigyáztak rájuk mindig útközben!

Az új, amit én láttam a "Szivárvány Sziget családi naközi otthon"/Hochwart M. u. 4./ az iwiwen hirdették magukat, rákérdeztem, ha jól emlékszem 60.000 Ft hó, valahol az új ovi környékén, ha jól értettem, és most ősztől már indul. Nem tudom, hogy itt milyen program fér bele, mert az ár láttán úgy gondoltam, hogy ha nem vették volna fel véletlenül Lilit az rendes oviba, akkor sem vittem volna át oda a Bébihotelből /ár + kisbarátok/. Ha érdekel keress rá te is az iwiwen, és érdeklődj.

A fuvarozást akár még mi is meg tudjuk oldani.. ;)

Puszi

Macs
maccs

Sziasztok!

Koszonom a gratulaciokat, de meg UH-n nem is voltam.
Majd jovoh eten penteken megyek.
Ha ott minden ok lesz, akkor leszek nyugodt.

Magi
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?