Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jól vagytok pocakosok?
Igyatok nagyon sokat ebben a hőségben!
Vigyázzatok a babákra!

Niki

Kép
niki30

Sziasztok!

Tudtok ajánlani nekem jó dokit? A pálmai dokiról sok jót olvastam. Szült valaki nála mostanában?

Üdv. Szilvi
b78szilvia

Sziasztok pocakosok, mamák!

Breeki ... megható volt a szülés történet, megkönnyeztem. Na meg egy kicsit azért ijesztő is.

Zsu... gyönyörű édes baba, gratulálok és a szülésedhez is, hogy ilyen flottul ment.

Mazsolák ... semmi gond, én is egy hét után tudtam visszaolvasni mindent, mert lent voltunk tónál a múlt héten. Írj, amikor kis időd van.

Fatima, Lányok, köszi a válaszokat ... még szerintem nem fordultunk be - vagy ha közben jó írányban is voltunk, most megint nem vagyunk :roll: - szombaton megyünk doki bához, kiváncsi vagyok mit mond milyen szülésre lehet számítani. Csaszi? rendes? ...

Olyan édik a babák, irígykedem és már alig várom, hogy Hanna is itt legyen. Mamák, Ti hányas rucikkal kezdtetek? Érdemes az 56-osokat megvenni? Vagy egyből 58, 62-vel kezdtetek?

Cica1 - én is úgy voltam mint Te, de aztán meggondoltam magam. Most járok a 33-ban és írom a kelengye listát, egyeztetetek a védőnövel, aztán bevásárolok. Már egyre nehezebben fogod magad bírni .... utólag azt gondolom, hogy már a 33-ban is sokkal melósabb utána járni a dolgoknak, mint a 25-ben lett volna :roll: Szóval szerintem ne hagyjátok nagyon későnre.

Puszi mindenkinek és hűsöljetek, valami hüvös szobában.

KépKép
emese1974

Ági: a szülésfelkészítő 6 alkalomból áll, úgyhogy érdemes a 30. hét környékén elkezdeni és akkor tuti végig tudod látogatni mindegyiket. Meg hát egy héttel korábban is jöhet a babád. Én babonából a 8. hónapig nem vettem semmit, de aztán rákapcsoltam ezerrel. Érdemes azért már előre nézelődni és összeírni mit szeretnél mert hatalmas mindenből a választék és az árkülönbségek is jelentősek.
Jó jel, hogy a babcid sokat ficánkol, de azért pihenj sokat!!!

Emese: az 56-os méretet kb. két hónap alatt kinövik a babák, tehát abból nem érdemes sokat vásárolni. És számolj az időjárással is. Én vettem meleg rucikat is, amiket fel sem tudott venni, mert már olyan meleg volt áprilisban is. Lehet, hogy még egész szeptemberben kánikula lesz, én nem vennék egyelőre meleg cuccot 56-os méretben. A 62-es méretet hordják több ideig. (58-as méret nincs)

Kép
viky30

Sziasztok!

Először is bemutatkoznék: 39. hetes vagyok, 31 éves, én is a Jánosban fogok szülni, az orvosom Dr. Balog Imre. Nem túl rég ismerem (8 hónapig nem hozzá jártam) ezért szeretném kérdezni közületek ki szült nála? Mit tudtuk róla? Hogyan juthatnék ezzel kapcsolatos infókhoz.
Köszönöm, hogy írtatok a János Kórházzal kapcsolatos tapasztalataitokról, a szobákról... stb... hasznos infókhoz jutottam ezáltal.

Várom a válaszokat és előre is köszönom.
shames

Sziasztok,

Én Dömötöri Jenőnél fogok szülni, úgyhogy sajna, Shames, nem tudok neked segíteni. Annyit igen, hogy több barátnőm is szült a Jánosban, ők mind nagyon elégedettek voltak, mert mindenki segítőkész volt velük, a nővérek tanítgatták őket és csak kevés ideig kellett benn maradni.

Amúgy én még csak a 7. hétben vagyok, egyszer majd sikerül a vonalzókészítés is, akkor az is lesz...

Megyek most nyaralni a hét hátralevő pár napján, addig is kitartás mindenkinek ebben a hőségben!

Sziasztok,

Eszter
eszterxx

Sziasztok!

Cirkuszka: Molnár dokit nem ismerem, sajna nem tudok segíteni!

Ági: Az 56-os nekünk tök jó (53 cm-vel születtünk!), de a legtöbb örökölt ruha, mert úgyis hamar kinövi!

Emese: drukk a beforduláshoz! Mikorra is vagy kiírva?

Evu: hol vagy?

Zsu

Zsu
svs

Sziasztok!

Akiket még nem ismerek azoknak üdv és sok puszi!

Evu, tényleg hova tűntél? Sok a meló?
Jelentkezz!

Vigyázzatok a pocaklakókra!

Kép
niki30

Szia Shames!

Én a Balog dokinál szültem, hozzá járok régóta. Nagyon jó élmény volt a szülés, a kórházban töltött idő, minden jó volt.
Ha szülés előtt vagy, akkor gondolom már csak ctg-re kell menned a kórházba, utána megnézi a papírt, megvizsgál, és ennyi.
Szülésre hamar beér, annyit segít, amennyit kell, páromnak sokat magyarázott, nagyon kedves volt végig.
A saját jó tapasztalataimon felül is csak jót hallottam róla, mint ahogy a szülészetről is :)

M.
mircike

Kedves Mircike!

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál. Főleg, hogy jó hírekkel nyugtattál meg. Velem is mindig kedves volt minden alkalommal, örülök, hogy jó tapasztalatok keringenek róla.

Kedves Eszterxx!

Neked is köszönöm a válaszod.

Minden jót Nektek, no meg a többieknek is, üdv, Shames
shames

Zsu,

34. hét elején vagyok ... és még mindig úgy érzem, hogy harántfekvéssel. Erre a csuklás helyéből következtetek :lol:
Szombaton megyünk UH-ra, nagyon kiváncsi vagyok, mi lesz a doki bá véleménye.

Szeretnék természetes úton szülni, ha egy mód van rá. De már olvastam gyakorlatokat az egyik könyvben, amik rásegítenek a babának, hogy megforduljon. El fogom kezdeni azt csinálni.

Emese

KépKép
emese1974

Sziasztok Lányok!

emese1974: mi egy cipőben járunk, a mi babókánk faros, csak mi a 38. hetet kezdjük holnap.
Pár szóban leírnád milyen befordulásos technikákról olvastál, hátha segítene nekünk is, mert ha lehet, én is el szeretném kerülni a császárt.

Mi holnap megyünk CTG-re meg UH-ra, de úgy érzem, még mindig nem fordult be a babónk.

Előre is köszi, ha írsz!
Üdv Mindenkinek és kitartás ebben a hőségben!

dalo

Kép
dalo

Emese!

Én is csináltam a gyakorlatokat. Az én babám is faros volt.
Persze nem mondom, h. nem segítenek. Nálam a mély tudatalatti miatt nem fordult be. Igazán nem is akartam. Féltem a vajúdástól...ezért is szültem császárral. Emma érezte, h. anyukája mit szeretne és úgy intézte ő odabennt.

Ha nagyon szeretnéd, hogy beforduljon, be fog. Higgy benne, csináld kitartóan a gyakorlatokat és a kisbabád tudni fogja, mit kell tennie!

Daló, a császáros szüléssel sincs semmi baj. Szerintem kíméletesebb.
Persze mindenki úgy szül, ahogy neki és a babának a legjobb. A lényeg az egészség, ne felejtsétek!

Ugye nem okoskodtam nagyon? :oops: :roll: Nem állt szándékomban.

Minden jót Csajok!

Kép
niki30

Hali csajszik!

nem aludtam szinte semmit, mert nekünk nincs legkondink, panel 8.emelet..mi következik ebböl?...1000fok volt ejjel..mindegy

meloban vagyok, velem szemben egy legkavaro, amit eltakar a monitorom, tehat nekem nem csinal hüvöset, legkondi nincs. mi következik ebböl?...1000 fok az irodaban, de agyilag legyek a topon, 4 kezzel dolgozom egyszerre,nem baj, kicsi vagyok,de erös..mindegy

csajok, vennem kellene egy nyari ruhat, de nem tudom hol talalnek valami szepet. ötlet? mert most 3/4es gatyoban vagyok, de ezt nem birom mar..otthon nincsen nyari rucim, soha nem volt, a miniszoknyaim pedig nem jönnek ram ..

hat kesz vagyok..tegnap reggel fel8kor a dokinal voltunk, a haziorvosnal, hogy megcsinalja a belgyogyaszati vizsgalatot..nos, negyed 11kor jutottam be..szerintetek?
senkit nem hatott meg a pocakom, nem is reszleteznem..de amikor bementem, az volt az elsö kerdes, hogy rosszul vagyok e..gondolom lesapadtam a nagy varakozasban..na mindegy, vernyomas ok, tüdök tisztak bla bla, felirt egy vaskeszitmenyt, mert az fontos es igyak calcium pezsgötablettat, naponta 2-t.
megkertem, hogy merjen meg, 71 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
csajok, en a terhesseg kiderülesenel 60 kg voltam
mint a nögyogyaszomat, a haziorvosomat is megkerdeztem, hoyg mit csinalok rosszul..tudjatok, egszseges kajak, ovatosan a csokival(1 hete nem is mertem enni), sok seta es sport..hiszen olvastatok..es megis olyan vagyok, mint egy nagy fehet anyacet
azt kerdezte mit szoktam inni, mondom vizet, mennyi kenyeret eszek, ha eszek 1x egy nap es csak barnat, kb 3 honapja nem ettem feher kenyeret..akkor allitolag mindent jol csinalok, ilyen tipus vagyok..szerinte van, aki a terhesseg alatt nem, de pl. a szoptatas alatt nagyon meghiznak..jo kilatasok

irt ekg-ra beutalot, es kepzeljetek amikor odamentünk, nem akartak megcsinalni, csak delutan..en udvariasan megkertem öket, hogy please most, mert dolgoznom kell bla bla..en csak ne ugraljak, jöjjek vissaz 2-re vagy üljek le es varjak..csajok, en leültem, de olyan sirogörcsöt kaptam..szegyelltem is magamat, de ez nagyon fajt..ült mellettem egy korhazi dolgozo, ö megfogta a kezemet es bevitt magaval es megcsinaltak az ekg-t...hat kicsit kiborulva erkeztem a meloba, felve attol, hogy mit kapok majd..de szerencsere ma senki nem genyozik velem..

szoval az emberek szemtelensege ezuttal is megpecsetelte a lelkelemet, en nem birom az ilyen szitukat.

ja, es kepzeljetek,tegnap reggel hanytam. de mitöl?

Ma mar jobb a kedvem, csak alig van idöm irni, mert olyan sok a melo, de engem teljesen kikeszit a meleg..jo volt olvasni, hogy hianyoltatok, ezert is jelentkeztem gyorsan

Mindig olvaslak am benneteket, es az anyus topicot is!!

remelem mindenki jol van..nos, a sportot abbahagytam, irtam az anyukasban, hogy melyen ül mostanaban a mehlepenyem, remelem azert, hogy visszavandorol.igy elkerülnem a csaszart, de egyebkent igazat adok Nikinek, hogy nem ez a lenyeg, hanem az, hogy a baba egeszsegesen jöjjön vilagra..termeszetesen vagy csaszarral..ez mindegy
egyebkent nekem van egy gerincproblemam is, az utolso 2 gerinccsigolyam 25%kal el van fordulva a gerincoszlopomtol, ezert lehet, hogy a mehlepeny teman kivül is csak csaszarral szülhetek, meg el kell mennem egy ortoped orvoshoz tanacsadasra ezügyben.

vigyazzatok a melegben!!!

jaj, tegnap volt Minike 25 hetes :lol: egyem a kis szivet, jaj, annyira varjuk mar :D
Vendég

Evu, vigyázz magadra !!
mi lenne ha kivennél szabit, és elutaznátok egy hétre vhová?
feltöltődnél egy kicsit + nem lenne hőség sem annyira, mondjuk egy vízparton, v. a hegyekben. :?:

nem voltál te nagyon vékony terhesség előtt? azt mondják, azok hamarabb kapnak magukra némi tartalékot.
amúgy közös dokink is ijesztgetett engem mindenfélével - pedig én nem is híztam sokat.
szerintem ha a vérképed+vizeleted+általános közérzeted jó, egyél azt ami, jól esik. állítólag ez a kívánósság ilyenkor a babától jön, így szerzi be, ami kell neki.
a kilók meg majd lemennek - tudom, könnyű ezt mondani.. de tényleg így van. szülésnél is ott hagysz majd egy párat, meg engem speciel a szoptatás+nem alvás fogyasztott. szal van ilyen példa is.

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

Evu, amit leírsz az alapján nagyon túl vagy hajtva. Pihenned kell, a hányás is lehet, hogy ezzel függ össze, hogy ki vagy hajtva.

Rucik: nekem a C&A nagyon bejött, a szezon elején jó dolgokat tudtam ott venni reális áron. Mostanában nem voltam, úgyhogy nem tudom mi van most. A two in one-t ajánlották még nekem a Lövőház utcában. Állítólag drágább, de jó stílusos dolgok vannak. Én oda még nem jutottam el. :D

Ami a méhlepény helyét illeti ... nekem is volt a méhszáj közelében, akkor nem tornáztam és következő uh-ra visszament. Pihenj amennyit tudsz és figyelj magadra, aztán rendben lesz, és lehet újra mozogni.

Dalo, a két gyakorlat amiről olvastam a következő:
1. Felhúzott térdekkel fekszünk a háton. Vaskos puha párnákat teszünk a fenekünk alá, így a medence magasabban lesz mint a gyomor, ettől a kicsi feje lebeg és készteti, hogy megforduljon.
vagy:
2. letérdelünk a padlóra, feltoljuk a fenekünket, letesszük a karjainkat a földere, az ökölbe szorított kezeinket egymásra helyezzük, rá a fejünket és így pihenünk. Ezt egyébként nem csak ezzel kapcsolatban olvastam, hanem jógán is tanították, mint jó pihenő póz, bár ott egy kicsit másként kell csinálni, terpesztett lábbal, hogy a medence táguljon. De itt ha jól értem magasan kell legyen a fenék.
Azt Diéta terhességre írja a javaslat, hogy 10 percig csináljuk, és kétszer naponta valamelyiket, vagy felváltva.

A kilókról pedig: bescanneltem a doki bácsimtól kapott diéta javaslatot. Megpróbálom majd csatolni, Evus nézd meg, hátha van benne jó ötlet neked is.

Emese1974

KépKép
emese1974

Bocs ... most csatoltam először mellékeletet és véltetlenül beszúrta a szövegbe, szóval ott van mint DIÉTA A TERHESSÉGRE :oops: :roll: :P

Emese

KépKép
emese1974

Emese: MIért volt ilyesztő a szüléstörténetem? Most már annyira könnyűnek tűnik... :lol:

Ruhák: a mi Szonjánk 2750 g, 51 cm született, és az 50-es rucik jók rá, az 56 mind nagy. Szóval szerintem érdemes megvárni míg megtudod, hogy kb. mekkora babaád lesz, mert a végén nem tudsz mit ráadni amikor hazaviszed.

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok lányok!

Evu! ne féljél ettől a méhlepényes dologtól, nekem is lent volt, meg is voltam győződve h császár lesz, aminek örültem, de aztán a helyére ment és simán szültem. És pihenjél nagyon sokat, ne hajtsd magad annyira! Én a terhességet végighánytam, és az bármitől lehet, nekem pl a tejes dolgok váltották ki.

A babaruhákhoz nekem annó azt ajánlotta a védőnő, hogy pár db kisebbet is szerezzek be, de ne vigyem túlzásba. Az 56-os méret jó volt kb 3,5-4 hétig, pedig 67 cm-rel és 4200g-mal született a kis manó.

Zsu! Nagyon édes ez a kicsi lány, gratulálok hozzá!

Teri

KépKépKép
pruci

Sziasztok Lányok!

Niki: köszi a bíztatást, jól esett és egyáltalán nem okoskodtál. Szerintem is a lényeg, hogy minden rendben legyen a babával.

Emese: köszi a két gyakorlatot. Igazság szerint a másodikról már hallottam és csinálom is, sajna eddig nem sok eredménnyel. De kitartó leszek...

Babaruha: mi is 2-3 db 56-os méretűt vettünk, meg inkább főleg 62 cm-t. Valamelyik csak jó lesz :D

Üdv Mindenkinek!
dalo

Kép
dalo

Sziasztok!

Sajnos nekem is sok a meló de néha olvaslak azért....
A kollegám elment szabira itt van két új lány a helyembe és be kell tanítani a CF elég rossz ezért ütik a fejemet reggel 8 előtt bent vagyok és 19 előtt nem indulok haza + az út legalább 1 óra és így is mindennel el vagyok úszva...
Köszi csajok a tanácsokat lehet hogy tényleg nem kellene olyan sokat várnom a beszerzéssel... :)

EVU igazán téged olvasva írok most....
Mintha magamat hallanám:
Panel 8 emelet kibírhatatlan meleg igaz nekem szerencsére a munkába van klíma ez azért jó, de az autóba semmi iszonyat mindig arra gondolok, hogy elájulok és balesetet okozok....de nincs más választásom

A vizsgálatok meg a dokinál nehogy azt gondold hogy az én pocakom valakit is érdekelt szépen kivártam a soromat és nem ciki egyáltalán én is elbőgtem magam mondjuk bementem a vécébe ott bőgtem egyet aztán megmostam az arcom és irány vissza várakozni....

A kg. én is 60-ról indultam és most 71 vagyok igaz én ennyire nem figyelek és nem is sportolok konkrétan de egész nap rohangálok ha úgy van és most már próbálom moderálni magam. Eléggé érzem hogy sok ez a kg. de ahogy mondod az a fontos, hogy a baba jól legyen majd utána lefogyunk ez a kis idő meg eltelik valahogy...

Kalciumot, vasat én is szedek...
Gondolom nem vigasztalnak az én bajaim de azért jó tudni, hogy nem vagy egyedül nem?
Kitartást.....

Majd még jelentkezek mikor mindent eltudtam olvasni csak most tényleg nagyon sok a meló...

Mindenki vigyázzon magára mert ez a meleg bármire képes :)
Puszi nektek
Ági

Kép
cica_1

Sziasztok!
Szeretnék hozzátok csatlakozni,ha nem lenne gond!
Ikreket várok,ha minden igaz,akkor egy fiút és egy lányt!Dec.16.-ra vagyok kiírva,de legkésőbb november végén valószínű meglesznek!32 éves vagyok!A Zsolnainál fogok szülni!Jövőhét szerdán megyek a Molnár dokihoz genetikai Uh-ra!
Mindenkinek jó pihit és óvatosan a melegben!
Vendég

csajok, mindenki akitöl nyugtato szavakat kaptam, köszönöm..most is sirni tudnek, en elegge ki vagyok mostanaban es küzdök a depi ellen, de tenyleg le vagyok hajtva es nem tudok erdemben koncantralni semmire..

most is melo, de fogok reagalni..igerem

egyebkent okes vagyok, csak tulsagosan tele a fejem..asszem kellene egy erdö, egy mezö, egy pled, es egy kis szel..es csak ülnek ott Minivel a pocimban..es ott el tudnam magamat engedni..csak ennyire vagyom

üssze kell szednem magamat..es sikerülni fog, csak alig van idöm magamra..

meg jövök..de köszönöm!
Vendég

össze
Vendég

Sziasztok Pocakosok!

Egy kis ideig megijedtem, hogy miután olyan sok baba megszületett nem jönnek új kismamák, de most olyan sokan vagytok újra!!

GRATULÁLOK minden újnak!!!!

Benszi: de jó ikrek! :lol: Megkérdezhetem, hogy természetes úton lettek-e, van a családban másnak is?

Evu: fel a fejjel! Egyetértek Marcsival, tessék többet pihenni és ha lehet hűsölni!!! Amúgy a sírás az egyáltalán nem baj és szégyeljék magukat azok akik nem kezelik kedvesebben a kismamákat!!!! Nekem is volt ilyen sztorim, mikor bejött a vizitdíj és mentem vérvételre 34. héten nagy pocakkal, közölték lekezelően, hogy nincs kivételezés nem mehetek előre, más kismama is vár és képzeljétek, 98 várakozó volt előttem és muszáj volt vért venni. (Őrs Vezér téri rendelő) Na erre én leültem és azt hittem mindjárt 100 ember előtt fogok hisztérikus sírógörcsöt kapni, de szerencsére bejött a párom is a kocsiból és odament az ablakhoz. 2 perc múlva mehettem, de előtte zokogva borultam rá és alig bírtam elmondani hogy mi a baj. Olyan büszke voltam, hogy elintézte, azt hittem csak jobban kellet volna kérnem, de aztán kiderült hogy hazudott, mert azt mondta veszélyeztetett terhes vagyok és nem szabad ücsörögnöm. A másik két kismama tovább várt a rohadt kényelmetlen széken ülve!! Na erről ennyit. Olyan megalázó volt!!!! 100 ember előtt magyarázni, hogy milyen bajod van?

Súlyokkal ne foglalkozz, hiszen tök jó az étrended!! A cukor és a vérnyomás a lényeg! Ha az rendben van akkor nem lesz baj. Én felszedtem 14 kilót és abból 6 ment le szüléskor. A többi meg majd elfogy valahogy....

Rucik: a Brendonban most van leárazás, mint mindig szezon vége felé. Nézzétek meg a neten:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/browser.aspx?mainmenu=6&submenu=44&thirdmenu=177

VIGYÁZZATOK MAGATOKRA!!! IGYATOK SOKAT!!!!

Kép
viky30

dalo: én a 37-ik héten már nem eröltetném a befordulást, sztem többet árt min t használ. annyira nagy már, h ha megfordul magára tekerheti aköldökzsinórt. ezt annó nikinek is írtuk. ha nem fordult meg, nem fordult meg. így akarta ő és a természet, minden okkal történik. sztem ne eröltesd. én császárral szültem, előtte vajúdtam 11 órát hát nem volt leányálom.
kerekpocak

evu: meddig dolgozol még? kicsit a terhességre is szakíts időt! fel a fejjel én is sokat híztam, kit érdekel? nem fontos! a lényeg h vandával legyen minden ok!!!! vele meg ok is lesz! kitartást! puszi!!!

új kismamák isten hozott benneteket! csináljatok vonalzót! :lol: :lol:
kerekpocak

Sziasztok,

bocsi hogy nagyon eltűntem, de eszméletlenül mennek a napok és semmire nincs időm, természetesen visszaolvasni sem, csak épp az aktuális oldalt.

Minden babának és mamának teljes szívemből gratulálok, remélem jól bírjátok ezt a kánikulát.

Múlt héten voltam AFP-n és az első laboron, ma hoztam el az eredményeket, és hát sajna megint van acetonom, úgyhogy én is ráállok a ch-diétára. Vircsivel voltam cukor-gyanús. Biztos vmi genetikai lesz, mert anyukám inzulinos. Csakhát a fagyi az amiről naggggyon nem tudok lemondani... :(
Emese, köszi az infokat, én is át fogom tanulmányozni a diétás leírást.

Benszi, üdv itt! :D

Baba-befordulásra még hallottam olyat, hogy lámpával kell a has alját "megvilágítani", hogy odacsalogasd a babát :lol: Hátha...

Evu, jaj, ne keseredj el ennyire! Csak azzal foglalkozz, hogy Te és a babád jól érezzétek magatokat, mindent és mindenkit sz#jál le. Ne hagyd, hogy felidegesítsenek, rázdd meg magad, és mondd, hogy juszt is jól fogod magad érezni :D Minden problémának meg kell oldódnia.
Meddig akarsz/kell dolgoznod még?

Most aztán megint el fogok tűnni, mert elmegyünk egy hétre a Balcsira. Még megpróbáljuk kifogni a jóidőt, mert én híres vagyok arról, ha nyaralok, inkább tél van. Az ismerősök már nem mernek velem egyidőben nyaralni menni, előre leinformálják, hogy én mikor megyek. Úgyhogy lehet jövő hétre hozok nektek egy kis enyhülést... :D

Doren

Kép
Kép
Kép
doreen

Doreen!
sajnálom,hogy nem lett a legjobb az afp-d!
Vicky30!
Lombikos vagyok,de a családban is volt iker!
Vendég

Pruci, ez tök jó, amit írsz, hogy bár 60 cm fölött volt a bébi, de jók az 56-os ruhák. :!: Nekem is az volt az érzésem, hogy ránézésre nem annyira picik azok. És várhatóan a mi babánk inkább hosszú lesz ... a férjem is 62 cm-mel született.

Nekünk várhatóan méretes babánk lesz. Most becsülte doki bá 2.5 kg-osra a 34.héten. Tehát olyan 3.5-3.7-es baba várható.

Cica 1, Evu - ami a kilókat illeti, én is úgy gondoltam, ahogy cica1 írtad fent, hogy nem olyan sok az a 12.5 kg hízás a 30. hét körül, ami nekem volt aztán a doki bácsim 1 hónapja rám szólt, hogy meg is kell szülni a babát és túl nagy lesz. Úgyhogy diétára fogtak a férjemmel, most már csak 12 kiló hízásban vagyok és már a 34. héten. Érdemes picit odafigyelni.

Szia Benszi, üdv közöttünk.

Képzeljték csajok a hét híre nálunk, hogy befordult fejjel Hannácska !!! :P :lol: :P Annyira örülök. A szombati UH-n látszott, hogy már a jó irányban fekszik.

És vettünk hétvégén bababútort, ma szereljük össze este. Amint érdemes lesz, fotózok és teszek fel képet.

Tudtok jó babaszőnyeg / babafüggöny boltot valahol?

Puszi mindenkinek!
Emese1974

KépKép
emese1974

Sziasztok Pocakosok!

Evu: eszembe jutott még valami a hízással kapcs. Én a gyümilevektől szedtem fel sok kilót és a banántól. Ez volt a gyengém és nem is gondoltam volna, de a dokim rákérdezett hogy miket eszem és iszom és kiderült hogy ez a kettő az oka. Azt hittem tök jó hogy egészséges 100%-os gyümileveket iszom. Ja igen, de a cukortaralommal nem számoltam. Abbahagytam és utána már kevésbé híztam.

Benszi: GRATULA neked a babócákhoz külön is!!!

Emese: GRATULA Hannácska befordulásához. Mi Disney-s szőnyeget vettünk Beninek. Tigris van rajta és a Diegoban lehet kapni, csúszásgátlós természetesen és nem volt drága. Szerintem jópofák vannak amik lányoknak is valók. A neten is van egy katalógusuk.

Kép
viky30

Helló Lányok!

Állítólag holnap jön valami hidegfront meg vihar??? :shock: De jó is lenne....

emese1974: én is gratula a beforduláshoz! Kicsit irigykedem, de igaza van kerekpocaknak: most már túl nagy a babóm és nem akarnám, hogy rátekeredjen a köldökzsinór. Ő így döntött!
Jó függöny+szőnyegboltot sajnos nem tudok, emlékszem, hogy egy normális tapétabordűrt is majd 2 hónapot keresgéltem...

Benszi: üdv és gratula az ikrekhez!

Jó éjt Mindenkinek!
dalo

Kép
dalo

Sziasztok Kismamák!!!

Először is üdv az újaknak!!! :)

Sajnos amióta megszületett Tarek kénytelen voltan választani a szülészetis és az anyukás topik között. :( És mivel már "oda tartozom" anyaként, így hát oda írok, ha van időm! Ide is be szoktam ám kukkantani, de írni sajna nincsen időm. :(

Na sebaj! Fő az, hogy ti jól vagytok és a babák is!

Evu! Remélem minden OK nálatok! Mostanában egyre kevesebbet jössz, de ahogy hallottam írtó sok a melód. :( Azért picit lazíts is! Meddig dolhozol még??? És milyen az új lakásban lakni? :) Mesélj!!!

Emese! Gratula a beforduláshoz!!!! :lol: Nagyon ügyes ez a Hanna baba!!! :) Nem semmi, hogy nagy babának saccolja a dokibá. És akkor ő még eléggé óvatos is! Nálunk 3000 grammra saccolta Tareket, aztán 3400 lett! :) De ne izgulj! Minden OK lesz!!!

Ági! Ti hogy vagytok??? Babóca?

Benszi! Gratula az ikrekhez! Milyen volt megtudni, hogy 2-en vannak??? Ez mindig izgatott!!! :)

Dalo! Szerintem sem kell félned a csaszitól. Én sok-sok vajúdás után végül császárral szültem és semmilyen "hátrányt" nem érzek a dolog miatt. Konkrétan a szobatársamnak jobban fájt a gát sebe, mint nekem a műtéti sebem. Gyönyörűen gyógyul és az egyetlen kellemetlenség amire emlékszem a kórházból az az volt, hogy túl magas volt nekem az ágy (152 cm vagyok) és nehéz volt a fájó sebbel fel és le szállni! :( Egy dologra figyelj mahójd nagyon :arrow: mindenképp 24 órát maradj "mozdulatlanul" a műtét után. Nekem egy percig sem fájt a fejem, mert a dokibám szigorúan megtiltotta, hogy hamarabb felkeljek. Ki lehet bírni hidd el! Egyedül az szar, hogy addig nem tudsz a babáddal lenni. :( De ez érthető. Másnap már annyit puszilgathatod amennyit akarod!!! :)

Na lépek!

F.

fatima

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a gratulációt!
Fatima!
Hát számítottunk rá,mivel lombikosok voltunk,de nagyon levert a víz!Nem tudtam,hogy sírjak vagy nevessek!Fura érzés volt!Amíg nem volt vágytam mindig az ikr3ek után,lett és betojtam!Kemény lesz,de sebaj!
Emese!
Gratulálok a beforduláshoz!Szőnyeg függöny bolt van az M7-es-nél a BÉTEXben,de lehet ott csak függöny van!Viszont van még egy boltjuk a Lehel úton és ott szőnyeg is van!
Vendég

Itt a tigrincses szőnyegünk:

Kép

EVU hol vagy? Tessék jelentkezni!!!!

Benszi: nem biztos hogy annyira kemény lesz, majd kiderül milyen alvók lesznek a babák. Csak azért merem írni, mert az egyik barátnőmnek ikrei vannak és nagyon jól boldogul, pedig még van egy nővérke is aki csak másfél évvel idősebb és csak apa a segítsége. Szóval egyelőre nincs okod aggodalomra. Számomra hihetetlen látvány volt, hogy a két babát egyszerre szoptatta. Én még egyet is nehezen szopiztattam az elején.

Kép
viky30

Viky!
Köszi a bíztatást,remélem én is megoldom egyedül!Bár nekem van segítségem,csak attól megőrülnék,ha állandóan kiakarnák venni a kezemből őket,mondván elég egyel elbíbelődnöm!Ez leginkább anyós lenne.
Nagyon édes a szőnyeg!
Vendég

Viky - :P édes ez a szőnyeg.
Köszi lányok a szőnyeg / függöny hely tippeket, megnézem őket. Közben én is böngésztem a neten .... találtam egy két édit.
A német oldalakon is vannak nagyon jók - pl. Sterntaler és például a Kengurú boltban árulnak belőle 3 fajtát a Dunakeszi Kenguru Boltban.
Emese

KépKép
emese1974

Kép
Kép
Ezek a Sterntaleresek --- ezek közül az egereset láttam eddig magyarországi boltokban ... és nem drága ez sem.

KépKép
emese1974

csajszik, olvaslak benneteket es jövök :D
Vendég

Sziasztok!
Tegnap megvolt a genetikai,de nagyon lájtos volt,mert még azt sem mondták meg hány dekák és centik!semmi részletezés nem volt!Fej körméret,kis combcsont oszt van szíve,gyomra max.10pperc a két gyerekre!Hát,ezért bejelentkeztünk az Istenhegyire és ott nagyon átfogó vizsgálatot csinálnak!Mondjuk,amit már tudtunk az most 100% lett a másik babánk kislány!Tehát vegyesben nyomjuk!
Vendég

Benszi, gratulálok az ikrekhez! Ráadásul egy fiú, egy lány. Ez nagyszerű!

Kép
niki30

Niki!
Köszönöm szépen!
Vendég

Kép

hali csajszik...tenyleg igyekszem hamarosan jönni, csak zarom a honapot es ...hat nincs idöm :cry:

de ma du meg probalok, mert sokat akarok meselni :lol:

pusszancs
Vendég

Sziasztok mindannyian!

Hát jó régen voltam, lassan 1 hónapja... mindenféle dolog zajlott körülöttem, így mikor hazaértem örültem, hogy élek s bezuhantam az ágyba. Most kezd minden rendeződni körülöttem és itt vagyok újra:)

Az újaknak én is nagyon örülök, SZIASZTOK!

Próbáltam visszaolvasgatni bőséggel, hát van mit:)

Velem igazán nincsen semmi különös munka és építkezés még mindig ezerrel!!! De már legalább látom a végét, szeptember 30-ig dolgozom, de holnaptól már csak 6 órát vagyok bent - végre lesz időm ügyeket intézni, pihenni. Mert ez a napi 10 óra már kemény volt nekem így kismamaként, előtte bezzeg meg sem kottyant...
A lakás is úgy tűnik szeptember közepén költözhető, szóval minden kezd ismét összeállni!

Babócám sokat rugizik, jól is teszi - így legalább nyugodt vagyok. Ha épp nem mocorog néha hülye gondolataim vannak:(

Evu!!! Úgy tűnik én is hasonló életérzéssel kűzdök, kűzdtem, mint te... megértelek! "De ugye még fennáll, hogy egyszerre szülünk?!" :lol:
Tényleg, te fogsz járni a keddi szülésfelkészítőre? Mikortól? Mehetnénk együtt, ha te is úgy gondolod... majd egyeztessünk.

Rucik: Hát én sajnos vásárolgatós típus vagyok, és már rengeteg mindent vettem. Nekem bejött a Brendon, C&A és a babyoutlet (www.babyoutlet.hu) is, meg a www.bebibolt.hu. Meg persze felfedeztem néhány jó turkálót is ahol szuper jó kis rucikat fogtam ki eddig. Úgyis 1 hónap alatt kinövik, tehát nem is használtak igazán ezek a rucik! Én is csak párat vettem 56-ból, többet 62-ből...dehát ki tudja mi lesz...

Nekem a dokim 5 hétig szabadságon van, így már régen voltam nála - aug 16-án kell csak mennem - már nagyon várom, hogy megnyugtasson, hogy minden rendben. Utána hétre tervezi a terheléses vércukrot, meg aztán UH-ot. Ezt nem előbb szokták csinálni?!

Ami pedig a kilók-at illeti: Hát sajnos én is nagyon szeretem a hasamat és nincs soxor akaraterőm ellenállni, így már 11 kg plusznál tartok. Van valami jó ötletetek, hogy diétázzak úgy, hogy mégis jó legyen nekem is meg magzatkának is?!

Tényleg az újak közül tartozik valaki Sziklai dr-hoz?! Mert eddig még nem sikerült olyannal csevegnem aki ismerné?! Pedig jó lenne néhány infó róla is - hisz hozzá tartozom...

Te jó ég, látom mennyire rengeteget írtam, hát ez az 1 hónap nem jelentkezés átka, de már abbahagyom . . nem akarok untatni senkit! Bocsánat!!!!!

Kép
bogen

Zsuzsoo! Ha jól gondolom te is novemberben fogsz szülni? Mikorra vagy kiírva? Én november 5-re! Ha véletlenül mégis a János mellett döntesz, lehet, hogy találkozunk?!

Az én dokimat, ha aztán úgy döntesz szívesen ajánlom, én SZTK_ba járok hozzá, nyugodt megfontolt, ugyan nem bőbeszédű, de ha rákérdezek válaszol mindenre. Nekem a nyugodtsága nagyon fontos - nem fiatal már, így gondolom tapasztalt is! Ő Dr. Sziklay Levente, ha bárkinek orvosra volna szüksége, érdemes egy ismerkedés erejéig megkeresni, aztán úgyis mindenki maga dönt. De persze majd a szülés után derül ki, hogy igazán milyen doki!
:wink:

Szülésznő: Ki mi alapján választ szülésznőt?! Tudtok ajánlani valakit? Vagy hogy megy ez a Jánosban?! Mennyi idővel a szülés előtt érdemes felkeresni?!

Kép
bogen

Sziasztok!

Bogen - szülésznő: A keddi szülés felkészítőt mi kijártuk a párommal :) , és ott azt tanácsolta a szülésznő, aki tartotta, hogy 2 hónappal előtte kérjük fel a szülésznőt, ha akarunk fogadni, mert max 5-öt vállalhatnak egy hónapra és hamar betelik. A szülésfelkészítőt Héber Judit tartotta, ő szülésznő és irtó jó volt.

Vásárolgatás ... :oops: :P ... én is beindultam. Holnap csinálok fotót a babaszobáról és felteszem, már kezd pofásodni.

Boltok terén én is felfedeztem egy újat ... Maria baba nagyker a Visegrádi utcában ... jók az áraik, tudom ajánlani. Illetve - bár ez nektek Bogen, Evus még később válik aktuálissá - a Kék Golyó utcában ajánlották az Anita kismama fehérneműt, ahol szoptatós pizsama, melltartó vásárolható - jók!

Emese

KépKép
emese1974

Egyébként tök jó, hogy újra jöttetek ... és írtatok! :P :P

Megszült az előző generáció, és ők már az anyukásban nyomják főleg és napok óta nem írt senki!

Tartsuk a frontot!!! 8) :lol:

Emese

KépKép
emese1974

Bogen: de jó h jra vagy! csak egy gyors javaslat, a vonalzódon javítsd ki a szöveget, mert a Kisfiam helyére a te nevedet kell írni, különben a szöveg azt jelenti, h a kisfiad a terhes. :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

Emese1974: Köszi az infókat, akkor lassan én is becsatlakozom most már a keddi szülésfelkészítőre, tudja valaki, hogy mikor indul a következő?! Hogy ne a közepébe ugorjak bele:) Vagy az mindegy? Azért biztos tematikus!

S ki mi alapján választ szülésznőt?! Tudtok valakit ajánlani?! Netán elérhetőséggel?! Vagy majd a szülésfelkészítőn ez is kiderül?!

Tök jó, hogy Te is ajánlod a Mária baba nagykert a Visegrádi utcában, mert nekem is nagyon bejött a hely - azt ajánlottam linkben tegnap este pont:) Ráadásul ott van törzsvásárlói kártya is - 5% kedvezmény! Nem sok, de jobb mintha ez sem volna!

Kép
bogen

Látom ma én vagyok az első hozzászóló, még így is hogy este ültem ide a géphez! mi ez a pangás?! Mindenkinek ilyen jó dolga van és nyaral ezerrel?!

Evu várlak, hogy egyezkedjünk szülésfelkészítő ügyben, hogy te mikor jössz, megyünk-e együtt, meg bármi! Ne tűnj el!

Na szép estét nektek!

Kép
bogen

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?