Sziasztok,
hát ez a meleg nem semmi, mondjuk nálunk most még elviselhető, de lehet átmenekülünk az anyósékhoz, mert nekik van klíma. Nyilván nem a gyerekre fújatjuk ezerrel, mert tök messze van az ottani mi szobánktól, csak sokkal kellemesebb a levegő és Lelle aránylag nagyot tud ott aludni.
Az alvással nálunk is van pár napja ez-az. Lelle már vagy háromszor kelt fel fél 6 - 6 körül, iszik vizet, majd kéri a kajcsit, aztán, miután minket már jól felrázott, elalszik.
De most vettem neki másik tápot. Igaz, hogy csak mától akartam, mert ma megyünk a dokihoz tanácsadásra, és ő mondta, hogy hat hós koráig HA tápit kapjon, de én tegnap váltottam. Maradt a Humana, csak már a kettest vettem egy kis banánnal. Mert már a tápszerivás is gond volt, egyszerűen nem iszik már tápit, nem kell neki, kanalas kaja kellene egész nap.
Ami nem is lenne gond, de nem merek neki kétszer is egy nap főtt kaját adni.
Kora reggel van tápi(max 70 ml), aztán a következő tejpép gyümivel, majd főtt kaja, aztán almát-almapéppel(vagy más gyümit) szoktam neki adni és vacsira megint tápi. Ez szerintetek így rossz?
Mit lehet még neki adni, ti mit adtok a babáknak?
Hallottatok már valami rizsnyákról amit az orvos ír fel? Nekem egy ismerősöm mondta, de még nem is néztem utána.
Képzeljétek Lelle már csak úgy kúszik, ami jó nagyon, csak annyira el tud rejtőzni, asztal alá, fotel mögé...stb én meg frászt kapok, hogy hol van, ma veszünk konektorba biztonsági dugókat, mert az első ez volt, hogy piszka bele és rágás.
Ezzel kapcsolatban ez lenne a kérdésem, hogy nincs-e itt valakinek eladó 120×120-as fa járókája???
Kicsit muszáj keretek közé zárni, mert így semmit nem tudok, merek csinálni. Mert csak kúszik és kúszik és kúszik. Néha lefejeli a padlót, ahogy ringatja magát négykézláb, de úgy még nem tud menni.
Anyós téma, én a legszerencsésebbek körébe tartozom, nagyon ismer, mindent megbeszélünk, tök jófej, csak még nagyon aktív dolgozó, úgyhogy akkor tud csak besegíteni, ha mindenhol végzett. De az is nagyon jó. Neki nem nagoyn kellett mondani, hogy a gyereket nem neki szültem, de azért én már előre, mindkét nagyival megbeszéltem és tudtukra adtam, hogy tanácsolhatnak, de a gyerek körül a főnök én vagyok na és persze az apukája.
A nevelésben pedig ahogy ők sem, én sem engedem, hogy bárki is beleszóljon.
Csakegy, köszi a tippet, de nem tudom, hogy hogy kell aszalni, aszaló gépünk meg nincs, de pályázok rá már egy ideje. Mondjuk ha aszalnám és utána beáztatom az olyan mintha friss lenne? Még nem csinltam ilyet, ezért kérdem, de kipróbálnám, csak nem tudom, hogy hogy kell.
Viszont a dézsa dolog megoldódott, ebben a melegben napközben is szokott pancsizni és tegnap előszedtem neki a dézsát, hát, hogy milyen jót pancsolt benne, nagyon sírt amikro kivettem, csak már elég hűvöske volt a víz és az ujjai is kiáztak már . De olyan édes volt.
Nircee, próbáld Marcikát a keményebb talajra szoktatni, mert az ágy túl puha és sok mindent nem tud megcsinálni vagy épp, hogy könnyebben megtud. Ezt a gyógytornász mondta, hogy ne legyen a franciaágyon. Nekünk is van habtapi, de mint Flóra, Lelle is írzekre szedi, így mi most a hátulját vastag celluxszal össze fogjuk ragasztani, hogy szőnyeg legyen. Lelle még aludni is szokott rajta, ha ott éri az álom.
Klmaria, jó nagyok vagytok már!!!
Jutta, nekünk multifunkciós babakocsink van, nem CAM, de nagyon jó. Szeretem nagyon, néha kicsit nehéz, mert maga a kocsi 13,5 kg + Lelle. Nekünk van hozzá mózes, ami ugye januári babánál nekem fontos volt, használtuk is jó sokáig, majd rátettük a sport ülést, nagyon szereti Lelle. Három kerekű, ha mégegyszer vennék lehet mégis a négy kerekűt választanám, nagyon könnyű tolni, viszont ha megemelem akkor nagyon kell vigyázni, hogy nem boruljon, mert az első egy kerék nem tart olyan fixen, mint a kettő. Viszont, az egyik barátnőméknek CAM multifukciós babakocsijuk van, a mózese jó tágas, hosszú, viszont maga a váz az nem túl jó, nagyon utálja, mert neki olyan vázas, ami esernyőre csukható és kis kerekei vannak. Néha olyanokat zakkan vele és a kis kerék minden kis gödörben megakad. Ő nem igazán szereti. Ja és a sportüléshez csak kis napernyő van, nincs hozzá kupola. (neki legalábbis) Hát én ennyit tudok neked ebben segíteni.
Lelle tegnap volt 8,14 kg és 76 cm. 86-os cuccokat kell rá venni. Olyan nagy már…
Nem tudom, hogy mitől nő ennyire, mert ő sem eszik rendesen ebben a melegben, a víz az dől befelé, de kaja, csak nagyon keservesen, most inkább többször kevés kajával próbákozok, leginkább gyümivel.
Na most megyek, teszek a fagyasztóba jeget, meg annyi, de annyi dolgom van…
Verna, jó pihenést nektek!!!
Üdv
Pimpoka és Lelle