Új privát üzeneted érkezett!

Ja a legfontosabbat nem is mondtam.
Még 10 napig nyaralgattunk, Szonjának kibújt alul mindkét oldalt két-két rágófoga. Így már 12-nél járunk. Két éjszaka elég nyűgi is volt miatta, de utána minden oké lett. :D

thenus

Henus!
Gratula a fogacskákhoz!!
Azért mindennél jobb kimozdulni otthonról még ha az idő rossz is. Az ember úúúúgy fel tud töltődni.

Mindenkinek jó reggelt!!

KépKép
tüccs

Thenus!
Gratula a fogacskákhoz! Szonja nemsokára egy éves lesz. Hűűűhaaa! :-)

Eszméletlen ez a meleg! Mi is egész nap bent vagyunk a lakásban. Tegnap csak reggel mentünk ki a gyógyszertárba, meg a zöldségeshez. Ma tutira ki sem fogjuk dugni az orrunkat. :?

Tegnap megkóstoltattam Lilivel a répát. Ízlett neki, mert finom édes. :lol: Remélem ma is eszik majd belőle. A krumplit viszont utálta. Egy falatot se nyelt le belőle. Majd egy kicsit később megint megpróbálom.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Giga: krumplit csak magában próbáltad? Almával esetleg? Érdekes, pedig a répát nem szokták szeretni...

Thenus: gratula a fogakhoz! Hú, ilyen sok fogunk lesz nekünk is nemsokára?

Én még a kettőt is sokallom! Jaj, mit lehet amúgy csinálni harapás ellen?! Lolo iszonyatosan harap, egyre rosszabb!!!! Ördögi kör, mert ha nem jön a tejcsi kedvére, akkor harapdál, attól meg ugye még kevésbé jön, reggel be se indult a tejleadó reflexem, annyira fájdalmas volt, amit művelt...
Ha így folytatja, abba fogjuk hagyni a szopit, mert ez kínszenvedés!!! Időnként már véres a cicim!
Próbálok rászólni, de ha kicsit szólok rá, nem hatja meg (maximum röhög rajtam), ha meg határozottabban szólok, akkor úgy megijed, hogy sírva fakad.

Képzeljétek, holnapután elutazunk pár napra, baráti társaságunk minden évben jár Túristvándiba egy kempingbe, most elég sokan mennek, úgyhogy úgy döntöttünk, mi is elmegyünk pár napra, csütörtöktől vasárnapig. Mi a kempingezést Loloval nem vállaljuk be, de találtunk egy vendégházat, ami szuper lenne nekünk - meg még egy kisgyerekes család mondta, hogy ők is inkább oda jönnének - elférnénk bőven! Na szóval tegnap telefonáltam a vendégházba, és még kiságyat is felajánlottak, amikor megtudták, hogy kisbaba van! Ez lesz az első "nemitthonalvásunk". Úgyhogy holnapután Lolo már a Túrban fog pancsizni!
Vendég

Sziasztok!

király ez a meleg, Lili holt nyügi, alig alszik :( nem viseli vmi jól. szegény iszik egyfolytában, enni se nagyon eszik. mi is csak este 7 körül dugjuk ki az orrunkat.

Giga: a krumpli nálunk sem jött be, de én is fogok még próbálkozni. a spenót viszont ízlik Lilinek.

Henus: Gratula a fogakhoz!

Vasárnap mi is voltunk Zamárdiban, Lili fürdött is a Balcsiban, tetszett neki.

Mennem kell, nagyon nyügi és anyát akarja.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép

Kép
murphyke

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni Tőletek Dr. Szentágotai Ferencről. Szült- e valaki nálla? Stb.... SOS
:?: :?: :?: :?: :?:
Köszönöm mindenkinek előre is! :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Márk is borzasztó nyűgös ebben a melegben, meg az ínye is kínozza (lassan a mániámmá válik, hogy nő a foga, de egyértelműen kínozza valami a szájában :( ) Tegnap délután már annyira keservesen sírt, hogy adtam neki fájdalomcsillapítót, és utána nagynehezen meg tudtam nyugtatni és aludt egy húsz percet - nem is csodálom, hogy ebben a pokolban nem tud aludni, akkor alszik el egy kicsit, ha a sok sírás már teljesen kifárasztotta :cry:
Ma délután megyünk haza, 4 óra körül, előre félek az egyórás kocsiúttól :(

Thenus, gratulálok a fogacskákhoz és a mászáshoz :wink:

Murphyke, csinik vagytok fürdőruciban, nem is tudtam, hogy ilyen pici gyerekeknek is gyártanak fürdőruhát :roll: De nagyon klassz!!

Jutta, babakocsihoz annyit, hogy én mindenáron olyat akartam, ami fekvős, de sporttá is át lehet majd alakítani, azóta viszont fölöslegesnek tartom a két funkciót, mert baromi nagy és nehéz a kocsi (+ a gyerek) és egyedül fel se tudok szállni vele egy buszra.. szóval, úgy néz ki, veszünk egy kicsi, szellős, könnyű sportkocsit. Vagy utazáshoz kengurut használunk, de Márk akárhogy nézem is, több mint 7 kg, szóval nem lesz semmi cipelni :roll: Szóval nálunk nem igazán vált be a több funkció..

Verna, biztos jó lesz kiruccanni egy kicsit otthonról. Jó pihenést!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Pumperka, én nála szültem, nagyon kedves, szimpatikus - teljesen meg voltam vele elégedve! Ha van kérdésed, szívesen válaszolok - priviben is :lol:
Gratulálok a bébikéhez!!!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre!
küldtem privit!
szia

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Mindenki haldoklik, vagy van, aki élvezi ezt a hőséget? Én a magam részéről estére biztos megdöglök. Még a nagy ventilátort is elővettük, amit nagyon nem akartam, mert félek, hogy a gyerek belenyúl, de megpróbálom azért távol tartani tőle, már párszor megbeszéltük, hogy ha hozzányúl, akkor dádá lesz, de ennek ellenére nagyon érdekli. :? Viszont ő is szenved, tiszta víz volt a feje már reggel 8-kor. Reggel voltunk dokinéninél, egészséges-rendelésen, már 87 cm a csajszi és 11 kiló. A védőnő mondta, hogy a súlya a korának megfelelően tök ideális, de a magassága extrém, ezért látszik olyan kis véznának, de a dokinéni szerint "gyönyörű". Alig bírtam felráncigálni utána őnagyságát a harmadik emeletre, mert minden ötödik lépcsőn leült, és nyújtotta a kezét. A cipekedésbe viszont nem vagyok hajlandó belemenni, még megindul nekem itt a szülés, aztán nézegethetek... Szóval kénytelen volt felsétálni a két tappancsán.
Oltárira előadta magát ma délelőtt, közölte, hogy ő most "kjááány" ami nála királylányt jelent, ugyanis egy igazán p*csás lenge rózsaszín ruci van csak rajta, meg rózsaszín hajgumi a hajában. Pörgött-forgott a szoba közepén és billegette a fenekét. :D :lol: Megzabálom!!!
Most hozta meg a futár a vadiúj fényképezőgépemet, olyan "bódog" vagyok. :D Csak ezt most újra meg kell tanulni, mi hol van rajta... Pl a zoom-nak sincs külön gombja, a menüjében lehet ki-be kapcsolni, hogy optikai vagy digitális zoom-ot akarok, stb. Asszem lesz egy pár félresikerült kép. :shock: De a lényeg, hogy a férjem beletanuljon mire picuri érkezik, hogy tudjon képeket csinálni róla!

Nektek se eszik a gyerek ebben a hőségben? Bogi is mondja, hogy hamm-hamm, vagyis éhes, de akármit adok neki, csak a fejét rázza, és inkább iszik. Egyedül a hűtött nektarint volt hajlandó megenni, de azért az nem ebéd... aztán nagy nehezen ivott egy kis kakaót, és elájult. Majd estére remélem Apával fog enni valami "fogósabbat" is. Bár a dokinéni közölte velem, hogy olyan nincs, hogy egy egészséges gyerek nem eszik, ez csak a "jólszituált" családok nyavajgása, ő még olyat nem látott/hallott, hogy egy csóró családban gond lett volna a gyerek kajasztrájkja. Szerinte nyugodjak meg, majd eszik a "kölyök" ha megéhezik... Csak ezt olyan nehéz anyaként elfogadni, nem? Vagy csak én vagyok túlaggódós?

Üdv mindekinek: Andi

Kép

Kép
andibab

Sziasztok!

Köszi az együttérzéseket, már túltettem magam rajta, most egy évig úgyis csak heti 2x 1/2 órára jön anyós, az meg kibírható. Andibab, nekem egy kicsit radikális vagy, de nagyon tetszik, és igazán csodállak, hogy így nyíltan meg mered mondani a magadét!!! Én sajnos inkább nyelek, bár tudom,hogy ez a legrosszabb, de sajna ilyen vagyok. Egyszerűen rettegek a konfrontációtól, pedig gondolatban már olyan sokszor megmondtam a magamét mindenkinek!!! :oops: :cry: És ha nagy néha tényleg meg is mondom, akkor abból eddig mindig nagy háború tört ki, aminek persze én ittam meg a levét, mert hetekig nem tudtam aludni, aztán mehettem bocsánatot kérni... :cry:

Meleg,
én is majd' megdöglök. Pedig én jobban bírom a meleget, mint a hideget, na de azért van egy határ!!! Folyton idegbeteg vagyok, semmi türelmem, minden csak idegesít. És persze Marcika sem eszik szinte semmit, egész nap csak inna. Egyedül én is a gyümölcsöket tudom belenyomni, meg néha 1-1 adag tápot, de azt is csak akkor, ha teljesen hidegre lehűtöm. Én is folyton azon aggódom, hogy így nem fog fejlődni, de nem tudok vele mit tenni, nem tömhetem meg!!! Remélem, ahogy elmúlik ez a meleg, bepótolja a kiesést!

Henus,
gratula az új fogakhoz!!!

Verna,
jó utat, érezzétek jól magatokat!!!

Murphyke,
nagyon csinik vagytok!

Megyek, mert Marcika folyton le akar gurulni az ágyról... :roll:

tényleg, ti hogy vagytok a habtapival??? Én nem tudom Marcit rátenni, rögtön elkezd ordítani, pedig 2 csomaggal is vettem, hogy jó nagy legyen neki!!! :roll: Egyszerűen nem hajlandó megmaradni a földön, csak az ágyon, így viszont egyfolytában mellette kelllenni, nehogy leessen... Persze körülraktam szopis- és egyéb párnákkal, de kibírkózza magát alóluk... :?

Kép
Kép
nircee

Húh hát sziasztok!
Sajna visszaolvasni nem sok időm van a törpe mellett :lol:
Mindenkinek akinek születés, névnapja vagy hó esetleg évfordulója volt utólag is sok köszöntés!
Üdv az újaknak és a régieknek!
Mi már voltunk az Állatkertben és a strandon is:) Ezerrel mászunk és álldogálunk, na meg magyarázunk mindenkinek. Pápázunk igaz néha még visszafelé :lol: Megmutatja hol a feje, a füle a szája eszméletlen a kiscsaj :wink: Legfoglal rendesen. Egy kicsit beteg is volt, elkapott valami vírusos hasmenéses lázas nyavalyát, meg kibújt a 7. fogacskája. Amúgy meg maga a megtestesül ördög! Mindig megtalálja a nem neki való dolgokat és az kell játszani.
Már eszi a túró rudit csoki nélkül, a sárgabarackot ő fogja a kezében. De a kedvence az orsótészta vadassal és a pöri nokival:)
Na meg a Danonino. Tudom ezeket még nem nagyon lehetne, de semmi baja nincs tőle. Unja a pépesített kajákat, így a fruttapura is lekerült az étlapról. Egyedül a milli ruditól lett kiütéses, csak a pöttyöset eheti 8)
Na megpróválok visszaolvasni egy picit, hátha sikerül!

Kép
klmaria

Klmaria, már hiányoltunk benneteket!
Nagy gratula Alexának, látom remekül van, boldog hófordulót neki!!!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Klmaria!
De jó, hogy jöttetek! Boldog hófordulót Alexának!!
Hallottam valami baba-mama klubról,ami Hatvanban működik. Szeptembertől terveztem, hogy Dórival mennénk mi is, te mit tudsz róluk ?? Esetleg Ti is jártok oda ?

Iszonyat ez a meleg, mostmár tényleg. Éjjel nyitva volt minden ablak, de a lakás tartja a 27 fokot. Szerintem ebből péntekre lesz 30 is. :shock:

KépKép
tüccs

Köszönjük a köszöntéseket és a hiányolást is :D Jól esett! :oops:
Igen van valami baba-mama klub Hatvanban, az a neve, hogy Dúdoló. Zenés verses játszóház, valamelyik nap délelőtt a művházban talán. Mi még nem voltunk, ha pontosabban szeretnéd tudni, akkor megkérdezem, de most jöttünk haza a védőnénitől!
73,5 cm és 9,7 kg a kishölgy. 8)
Ha a strandra szeretnél kimenni, hát elgondolkoztató! Megszűnt a gyerekmedence és a meleg vizes medence is. Az utóbbi még nem is lenne gond, de annyian vannak, hogy az nem igaz :evil: A kisebb úszómedencében voltunk, de iszonyat tömeg volt. Sajna barna bőrű is rengeteg. Valamint anyuka aki cigivel bement a gyerekéért és kislány hatalmas herpesszel. Na ez adta meg az utolsó lökést és eljöttünk. Igaz mit vár az ember 700Ft-ért. De hosszabb autóútra ebben a melegben nem szívesen vállalkozom, hiába van benne klíma. Ide meg csak átsétálok 2 saroknyit. Megpróbálok még hétköznap elmenni csak kettesben Alexával, hátha akkor kevesebben lesznek, mint vasárnap.

Kép
klmaria

A meleget mi úgy viseljük el, hogy 11ig vagyunk kint a kertben a hűvösön, aztán pihi majd ebéd. 3 óra után pedig pancsizunk odakint. Szerencsére jó sok árnyékos hely van, hatalmas fák vannak a kert középső részén. Viszont hiába megy a klíma a ventillátor, lehúzva a redőny stb. éjszaka is 30 fok volt a szobánkban. Óránként ébred egy kicsit szopizni, hajnalban a hűvösben alszik már többet.

Kép
klmaria

Sziasztok,

hát ez a meleg nem semmi, mondjuk nálunk most még elviselhető, de lehet átmenekülünk az anyósékhoz, mert nekik van klíma. Nyilván nem a gyerekre fújatjuk ezerrel, mert tök messze van az ottani mi szobánktól, csak sokkal kellemesebb a levegő és Lelle aránylag nagyot tud ott aludni.

Az alvással nálunk is van pár napja ez-az. Lelle már vagy háromszor kelt fel fél 6 - 6 körül, iszik vizet, majd kéri a kajcsit, aztán, miután minket már jól felrázott, elalszik. :-)
De most vettem neki másik tápot. Igaz, hogy csak mától akartam, mert ma megyünk a dokihoz tanácsadásra, és ő mondta, hogy hat hós koráig HA tápit kapjon, de én tegnap váltottam. Maradt a Humana, csak már a kettest vettem egy kis banánnal. Mert már a tápszerivás is gond volt, egyszerűen nem iszik már tápit, nem kell neki, kanalas kaja kellene egész nap.
Ami nem is lenne gond, de nem merek neki kétszer is egy nap főtt kaját adni.
Kora reggel van tápi(max 70 ml), aztán a következő tejpép gyümivel, majd főtt kaja, aztán almát-almapéppel(vagy más gyümit) szoktam neki adni és vacsira megint tápi. Ez szerintetek így rossz?
Mit lehet még neki adni, ti mit adtok a babáknak?
Hallottatok már valami rizsnyákról amit az orvos ír fel? Nekem egy ismerősöm mondta, de még nem is néztem utána.

Képzeljétek Lelle már csak úgy kúszik, ami jó nagyon, csak annyira el tud rejtőzni, asztal alá, fotel mögé...stb én meg frászt kapok, hogy hol van, ma veszünk konektorba biztonsági dugókat, mert az első ez volt, hogy piszka bele és rágás.
Ezzel kapcsolatban ez lenne a kérdésem, hogy nincs-e itt valakinek eladó 120×120-as fa járókája???
Kicsit muszáj keretek közé zárni, mert így semmit nem tudok, merek csinálni. Mert csak kúszik és kúszik és kúszik. Néha lefejeli a padlót, ahogy ringatja magát négykézláb, de úgy még nem tud menni.

Anyós téma, én a legszerencsésebbek körébe tartozom, nagyon ismer, mindent megbeszélünk, tök jófej, csak még nagyon aktív dolgozó, úgyhogy akkor tud csak besegíteni, ha mindenhol végzett. De az is nagyon jó. Neki nem nagoyn kellett mondani, hogy a gyereket nem neki szültem, de azért én már előre, mindkét nagyival megbeszéltem és tudtukra adtam, hogy tanácsolhatnak, de a gyerek körül a főnök én vagyok na és persze az apukája.
A nevelésben pedig ahogy ők sem, én sem engedem, hogy bárki is beleszóljon.

Csakegy, köszi a tippet, de nem tudom, hogy hogy kell aszalni, aszaló gépünk meg nincs, de pályázok rá már egy ideje. Mondjuk ha aszalnám és utána beáztatom az olyan mintha friss lenne? Még nem csinltam ilyet, ezért kérdem, de kipróbálnám, csak nem tudom, hogy hogy kell.
Viszont a dézsa dolog megoldódott, ebben a melegben napközben is szokott pancsizni és tegnap előszedtem neki a dézsát, hát, hogy milyen jót pancsolt benne, nagyon sírt amikro kivettem, csak már elég hűvöske volt a víz és az ujjai is kiáztak már . De olyan édes volt.

Nircee, próbáld Marcikát a keményebb talajra szoktatni, mert az ágy túl puha és sok mindent nem tud megcsinálni vagy épp, hogy könnyebben megtud. Ezt a gyógytornász mondta, hogy ne legyen a franciaágyon. Nekünk is van habtapi, de mint Flóra, Lelle is írzekre szedi, így mi most a hátulját vastag celluxszal össze fogjuk ragasztani, hogy szőnyeg legyen. Lelle még aludni is szokott rajta, ha ott éri az álom.

Klmaria, jó nagyok vagytok már!!!

Jutta, nekünk multifunkciós babakocsink van, nem CAM, de nagyon jó. Szeretem nagyon, néha kicsit nehéz, mert maga a kocsi 13,5 kg + Lelle. Nekünk van hozzá mózes, ami ugye januári babánál nekem fontos volt, használtuk is jó sokáig, majd rátettük a sport ülést, nagyon szereti Lelle. Három kerekű, ha mégegyszer vennék lehet mégis a négy kerekűt választanám, nagyon könnyű tolni, viszont ha megemelem akkor nagyon kell vigyázni, hogy nem boruljon, mert az első egy kerék nem tart olyan fixen, mint a kettő. Viszont, az egyik barátnőméknek CAM multifukciós babakocsijuk van, a mózese jó tágas, hosszú, viszont maga a váz az nem túl jó, nagyon utálja, mert neki olyan vázas, ami esernyőre csukható és kis kerekei vannak. Néha olyanokat zakkan vele és a kis kerék minden kis gödörben megakad. Ő nem igazán szereti. Ja és a sportüléshez csak kis napernyő van, nincs hozzá kupola. (neki legalábbis) Hát én ennyit tudok neked ebben segíteni.

Lelle tegnap volt 8,14 kg és 76 cm. 86-os cuccokat kell rá venni. Olyan nagy már…

Nem tudom, hogy mitől nő ennyire, mert ő sem eszik rendesen ebben a melegben, a víz az dől befelé, de kaja, csak nagyon keservesen, most inkább többször kevés kajával próbákozok, leginkább gyümivel.

Na most megyek, teszek a fagyasztóba jeget, meg annyi, de annyi dolgom van…

Verna, jó pihenést nektek!!!

Üdv

Pimpoka és Lelle

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Pimpoka: ez a ragasztás jó ötlet, bár Lolo tuti meg fog sértődni érte! :) Ő még csak a popóját emelgetni, nem nagyon halad - szerencsére, addig jó nekünk! ;) Mondjuk szerintem már napok, esetleg egy-két hét kérdése és elindul ő is... (Most még csak a habtapin forog körbe-körbe és a széléig kúszik el, aztán felkapja a szélét és rágcsálja!)

Én már adok Lolonak is vacsira főttet, pontosabban husis gyümölcsöt, ha én készítem, akkor rendszerint kicsit megpárolom és egy előre fagyasztott csirkehusi-kockát adok hozzá (ebédre két kocka van). Vagy üveges bébiételben kapja.
Egyébként nálunk: reggeli szopi, tízórai gyümölcs keksszel, ebéd husis főzelék, uzsonna gyümölcs keksszel, vacsora gyümölcs husival. Ezen kívül ebéd és vacsora után, valamint éjszaka van még szopi (ha nem harap nagyon). Meg most ugye iszik egyfolytában, már a vizet is elfogadja! ;)

Amúgy szerintem ez alkat kérdése, Lolo bármennyit eszik, ilyen kis vékonyka. Nem is baj! :) Egyrészt nem győzném cipelni, másrészt elég sokáig jók rák a ruhák (még van 68-as, de már elkezdtünk 74-est is hordani). Aminek a hossza nem számít, abból még 56-62-est is tud hordani, olyan kis vékony! (Pl. rövidgatyóból).
Nem aggódom amúgy a súlya miatt, mert szépen fejlődik és ő ilyen alkat. :) Apukája volt ilyen picinek.

Na van még egy kis dolgom, azt befejezem, aztán pakolok az útra! :)
Vendég

Ja, és képzeljétek, rendesek volt a Digifotolab-nál, utólag megadták a kedvezményt, és ma elhozhattuk ingyen a fotófüzeteket! ;)
Vendég

Sziasztok fórumozók
Gratulálok minden kisbabának hatalmasat nőttetek és minden pocakosnak kitartás ebben a nagy melegben.
Külön gratula Gigának az új pocaklakóhoz.
Jázmin is nagyot nőtt már 8500 gramm és már mi is inkább a 86-os rucikat próbálgatjuk már amikor nincs ilyen meleg ,mert most itt bennt a peluson kívül nincs szivem mást is ráadni. Néha rá kell húznom egy kisbugyit is mert rájött hogyan kell kitépőzárazni a pelust. Baleset ebből adódóan még nem történt szerencsére.

Pimpoka
Én most voltam kénytelen őszibarackot pürésítve lehagyasztani nem volt szivem megvárni míg elenyészik bébiételes üvegbe tettem háromnegyedig rá a kupak és be a fagyasztóba.
Almával kapcsolatban nem tudok nyilatkozni mert Jázmin nem szereti nyersen a mikróban szoktam megpárolni magában úgy esetleg megeszi.

További kellemes hűsölést nektek.

KépKép

Kép
zoriann

Sziasztok!

Kriszti vagyok péteriben lakom és jó nőgyógyászt keredek itt a közelben . Tudna nekem valaki ajánlani?
Előre is köszi
kriszti1985

Sziasztok!

Most csak gyorsan írok,mert Levi még nem alszik és mindenkitől bocsi,de most csak Krisztinek,mert megláttam,hogy itt lakik mellettünk!:)

Kriszti1985
Monoron SENKIT NEM AJÁNLOK!!!!
Mindegyik beképzelt,lekezelő B..KÓ!!!
Nem megijeszteni akartalak,de nekem ez a tapasztalatom.
Keresztúri a leg..... közöttük.... :twisted:

Kistarcsán vannak nagyon jó orvosok,ott bárkihez mész,nem fogod megbánni.
Én pl. Toldi doktornál szültem,Ő nagyon rendes,nyugodt szívvel merem ajánlani.

Jó éjszakát Mindenkinek!

Kati és Levi

Kép
mano83

Sziasztok!

Nircee, ne érts félre, nem beledumálni akartam a dolgotokba, csak túl sok ehhez hasonlót láttam már, és nagyrészük rosszul végződött. Ahogy kedvenc barátném szokta kommentálni az ilyesmit: "eat, or be eaten"... Azt hiszem, neki van igaza, ő is keresztülment hasonló helyzeten, és csak nyelt egy darabig, aztán 15 év múlva lett elege, és "csapta ki a biztosítékot"... Hidd el, ha nem adod ki a feszültséget, akkor évek múlva a szervezeted fogja megsínyleni, aztán törheted a fejed, hogy ez-az a betegség miért alakulhatott ki vajon... De remélem, megoldódik a problémátok hamarosan!

Pimpoka, a 70 ml tápszer kicsit kevésnek tűnik nekem egyszeri kajára egy 6 hónapos babánál, Bogi 1 hetesen evett ennyit egyszerre... Lehet, hogy mégis inkább a főtt kaja lenne jó neki, vagy pedig a tápszert nem szereti, amit adsz neki. Én úgy csinálom mind a mai napig, hogyha úgy látom, nem evett eleget reggelire vagy vacsira (ebédre a levesből általában rengeteget eszik) a szilárd kajából a kisasszony (de ugyanígy tettem a tejpépes korszakban is), akkor kap még egy adag tejcsit vagy kakaót. Biztos, ami biztos, nehogy éhenhaljon itt nekem... :wink:
A rizspép, ami nagyon jó és szinte minden baba szereti, az a Sinlac pép, írasd fel a dokival, mert gyógyszertári, és próbáljátok ki, nagyon kiadós!

Ma délután voltunk hűsölni a Pólusban, már épp kezdett megfőni a fejem itthon, Bogi is nagyon szenvedett, egyszál pelusban is ömlött róla a víz a ventilátor ellenére is. Pedig még vizesruháztunk is napközben, hátha az segít lehűlni. Aludni se nagyon tudott délben. Aztán persze végigüvöltötte az utat hazáig, mert nem mehetett be csúszkálni a jégre a hokis bácsik közé... A tesóm ígért valami ablak helyére beszerelhető klímát, ha sikerül, pénteken hozza és majd valahogy valaki beszereli, mert ez a panel iszonyú!!! Most is itt nyüsszög, de hát nem tudunk mit csinálni, nekünk is melegünk van... Ráadásul a hasam is nagyon keményedik, sokat "gyakorlatozik" a méhem, kezdek aggódni a koraszülés miatt... :?

Üdv mindenkinek: Andi

Kép

Kép
andibab

Sziasztok!

Andibab,
nem vettem egyáltalán beleszólásnak, nagyon is örülök, ha elmondod a véleményed! Igazad van teljes mértékben, és igyekszem is változtatni ezen, de hát ilyen természet vagyok. Nem kaphatnálak meg netán egy kicsit "kölcsönbe", hogy megmondd helyettem a magadét??? :lol: Azért a múltkor elmondtam egyet-mást a férjemnek, és igazat is adott!

Pimpoka,
nekem is nagyon kevésnek tűnik ez a tápszer! Marcika is eddig Humana HA 2-t evett, most fogjuk kezdeni a sima 2-t. A dobozon is rá van írva, hogy 6 hónapos kor után napi kb. FÉL LITER (!) táp fedezi a babák tápanyagszükségletét! Korábban én is kevesebbet adtam, mert csak reggel-este kapott Marci tápot, aztán délelőtt-délután gyümit, ebédre főzeléket. De ő egyszerre csak 170ml tápot iszik, így hogy meglegyen most a kb. fél liter, délben is tápot kap. A dobozon egyébként rajta van, hogy ilyen korban már 2x 230ml-t kellene enniük, persze ennyit még sosem tudott megenni egyszerre, nem is erőltetem. A gyümölcs és zöldség sok vitamint tartalmaz, de pl. kalcium- magnézium nincs olyan mennyiségben bennük, ezért kell ennyi táp. A nem tápos babák ilyenkor még sokat szopiznak (lásd ivás), a tápos babáknak mindezt pótolni kell.
Rizspép: mi Milupa HA rizspépet, illetve Milupa HA vaníliás gabonapépet kaptunk, de Marcika mindegyiket utálta. Nem is veszek pépet egy ideig, jó lesz a táp, így is alig tudom a kaját beletölteni.
Persze a fenti adatok nem szentírások, minden baba más-más mennyiséget igényel, a fél liter is csak egy átlagszám, én sem számolgatom pontosan, de azért igyekszem körülbelül megközelíteni. Azért én beszélnék a gyerekorvossal, hogy mit ajánl. Nálunk holnap jön a védőnő, és pont erről akarok vele beszélni.

Kép
Kép
nircee

Jaj, és hagy dicsekedjek! Amióta Marci felfedezte, hogy tud ülni, csakis így hajlandó lenni!!! Faküdni egyáltalán nem akar, így ma is egész nap ült!!! És teljesen magától 1-2 percig is tud ücsörögni. Teszek fel erről pár képet!

Kép

Kép

Kép
Kép
nircee

nircee!
Ez szuper! Csak majd ha tisztába akarod tenni, na akkor lez belőle hiszti! Alexa is utálja, pedig már bugyipelust használunk és a sitty-sutty fent van. :lol:
Megkérdezhetem, hogy hol lehet ilyen masszív kis medencét venni? Nagyon tetszik! :wink:

Kép
klmaria

Én a Kenguru Gold-ban vettem Dunakeszin, nem volt olcsó, 7000 Ft. De vizet és homokot is lehet bele tölteni, és tényleg nagyon masszív. Úgyhogy szerintem megéri, mert tartós darab. :D

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

na két nap alatt visszaolvastam. :?
Giga! Neked hatalmas gratula! Nagyon meglepődtem, és bátornak tartalak, hogy ilyen gyorsan bevállalod a kistesót!.
Én erre naggyon-naggyon vigyázok. :wink: :oops:

Beszéltétek a zenebölcsit. Nálunk ilyesmi nincs, inkább ovisoknak való foglalkozás, de nekünk nincs erre szükségünk szerencsére. Minden "bugyuta" mondóka a könyökömön jön ki, és az összes dalt ami az ÉNO-ban található elénekeltem már milliószor Szonjának.
Egyébként néhány könyvesboltban lehet kapni Forrai Katalin: Ének a bölcsödében c. könyvét, és abban rengeteg kicsiknek való mondóka, lovagoltató, höcögtető, testtel kapcsolatos mondóka van.
Egyébként ha nem jut eszetekbe valamelyik mondóka szóljatok, hátha tudok segíteni. :wink:

A meleg kicsinál minket. Szegény Szonja is csak izzad. Ráadásul megérkezett fölül is a két rágófog, bal oldalon. Várjuk a jobbon is. :?

Valaki kérdezett Krémer drnőről. Én szintén EDA-s voltam, és nekem szimpatikus volt a drnő, annak ellenére, hogy kapitányos a stílusa, és tekintélytparancsoló a modora. Gondolom a beosztottak nem igazán kedvelik. Én nagyon hálás voltam neki. Szülésig végig tartottuk a kapcsolatot telón, szüléskor pedig végig beszélgetett velem, amikor pedig császár lett, megnyugtatott, mindent pontosan elmagyarázott. A műtőben ő állt a fejemnél, és végig tartotta bennem a lelket, beszélt hozzám, mondta éppen mi történik. Mikor kivették Szonját elment ő is megnézni. Másnap reggel pedig első volt az ágyamnál az őrzőben aki megjelent megkérdezni hogy vagyok. HAzamenetelkor szintén találkoztunk még, és később küldtem neki fotókat, mert azt is kért rólunk.

KAtica, láttam nektek is volt pöttyös betegségetek. Szerintem ugyanaz volt, mint Szonjának. A júliusi Baba magazinban van erről egy iromány. Semmi vészes egyébként ahogy jön úgy megy. :wink:

Képzeljétek apa most végzett Szonja szülinapi tortájával. :lol: Holnap azzal ünnepelünk. Csak kicsinykét, mert a nagy buli vasárnap lesz, és reméljük addigra enyhül a meleg.

Na most ennyi jutott eszembe hirtelen. HA átjutok a másik géphez teszek fel fotókat.
Jó éjt mindenkinek!

thenus

Sziasztok!

Henus!
SZONJÁNAK NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!
nAGY NAP EZ A MAI,HISZEN EZ AZ ELSŐ SZÜLINAPOTOK!GRATULÁLOK,ÉS VÁROM A KÉPEKET!JA ÉS A FOGACSKÁHOZ IS GRATULÁLOK!NEM SEMMI,HOGY MÁR ENNYI FOGATOK VAN,
NEKÜNK MÉG MINDÉG CSAK 4 DB VAN! :?
Kép

vERNA
Tök rendes volt a fotólabtól,hogy megadták kedvezményesen! :D Mi is megkaptuk mindet,tök tutik lettek,és a nagyszülők is nagyon örültek neki! :D

Mano!
Rég beszéltünk már!!!!!!!!Nekem nagyon hiányzik!Az a helyzet,hogy én is elvagyok havazva!De ha fent vagy és látsz engem akkor rezegj rám!(henus,és Katica ez rátok is vonatkozik) :wink: :P

Giga!
Mi a helyzet,hogy vagytok?

Nekünk most jött vissza a net eddig anyuéktól,és a szomszédból írtam! :? :evil:

MINEN HÓFORDULÓS BABÁMAK BOLDOG HÓFORDULÓT!

sZIASZTOK,VIGYÁZZATOK MAGATOKRA,ÉS BABÁTOKRA,IGYATOK SOKAT!

Kép
Kép
Kép
tiop

SZONJÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Hű, Henus,kihasználnám, és megkérdezném, hogy van ez a dal:
"Világéknál és a világ..." ? Csak az első versszakot tudom, és a családban senki nem emlékszik, és már hetek óta ezen agyalok! :oops:
Sajna én szinte minden mondókát és éneket elfelejtettem... :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
nircee

Nircee!
Világéknál ég a világ sütik már a rántott békát!
Zimme-zumm (fiam szerint Zimmer-zumm)rece-fice bum-bum-bum!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bíró Marcsa oda kapott,béka combot ropogtatott
Zimme-Zumm Zimme-zumm rece-fice bum-bum-bum
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Puskás Gábor későn futott,neki csak a füle jutott!
Zimme-Zumm Zimme-zumm rece-fice Bum-bum-bum

Nem tőllem kérdezted,de remélem nem gond,hogy én is írtam!Mi így ismerjük! :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Henus: Szonjának nagyon-nagyon boldog szülinapot!

Kajcsi: Lili is nagyon keveset eszik, főleg most a melegben. Sztem Pimpoka úgy értette a 70-et, hogy ebben a hőségben eszik annyit, nem?
Nálunk Lili a kicsi szopi mellett kb 120-140 tápot eszik, ha nincs hőség akkor szokott este 180-at enni, de az már nagyon max és abból azért bukik is mert akkor fullon van. délben még én is tápot adok, mert előtte ált mindig a próbakaják vannak nem sokkal (mint a múltkor pl a spenót stb, és abból ugye csak kicsit kap). a tízórai nálunk is gyümi+tejpép, az uzsi ált csak gyümi.
Ja és eddig mi is a Humana HA1-et, most a sima 1-et használjuk, és tegnap írt föl a dokinéni vmi sűrűbbet (banános) szintén Humana (talán baby fitt?)

Nem tudom hogy fogjuk kihúzni ezt az időt, napközben még elvagyunk mert kimegyünk pancsizni, de az esték egyre durvábbak. Tegnap elalvás előtt 2x kellett Lilit hidegvízzel átmosdatnom, hogy kibírja vhogy. így min 1 órába telik míg elaltatom szegényt :(
Andi nem irígyellek, nem lehet könnyű a panelban. Mi most járunk kb 27-28 foknál, estére lesz 30 tuti. Lehet jobban járnánk a kertben aludnánk egy pléden komolyan mondom.

Én most a Cini cini muzsikából nézek mondókákat Lilinek, meg kaptam a barátnőmtől egy könyvet amit ovónénik állítottak össze. Nálunk most a Csiribiri jön be nagyon, meg a cini cini is :lol: de az örök kedven még mindig a hopp juliska :lol:

Tényleg Henus ha már így fölajánlottad a segítséget :lol: Én évek óta gondolkodom egy éneken amit kiskorunkban énekeltünk, de a családból senki nem emlékszik rá hogy van, akit eddig kérdeztem meg nem ismeri. Valami olyasmi, hogy : három kicsi naspolya... (talán ülnek az út szélén, vagy valami ilyen van benne :oops: ). Gondolom ennyiből nem nagyon lehet rájönni, de hátha :wink:

Tiop: én is úgy tudom, hogy zimmer-zumm :lol:

klmaria: Alexának utólag is boldog hófordulót!

mi csak így bírjuk elviselni a hőséget :lol:
Kép

üdv mindenkinek
murphyke

Kép
murphyke

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KICSI SZONJA!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
klmaria

murphyke
Köszönjük! 8)

mi egy szál semmiben pancsizunk, a starndon pedig úszópelusban.
Csini fürdőruci, nem jön át rajta a pisi? Ebben a dologban még buta vagyok :x Nem mertem fürdőrucit venni neki :oops:

nircee!
Hétvégén voltunk ott, de csak a Decathlonba és az Auchanba jutottunk be :evil: Ha ezt előbb tudom, nálunk már a 3. medence fogy, mert az egyik nagy volt, a másik kicsi, a mostanira viszont rátámaszkodik és kifolyik a víz :evil:

Segítsetek abban, hogy milyen bébitaxit vagy biciklit vegyek Alexának! :? Van már 2 járássegítője is, de a legosban előszeretettel csücsül és elvárja, hogy tologassuk 8) Olyat szeretnék, aminek van oldalsó karfája, hogy ne tudjon kiesni, meg jó lenne esetleg biztonsági öv is. Kaptunk egyet használtan, de nem szereti, meg nekem sem igazán tetszik :x Az a sima hagyományos bébitaxi, amit a tescoban lehet kapni.

Kép
klmaria

Ja és jó lenne, ha lenne rajta szülői tolókar is, hogy ne kelljen hajolgatni hozzá! 15eFt-ot szántunk rá.

Kép
klmaria

Sziasztok!

Szonja!
Boldog születésnapot!!!

Nekem is lenne egy mondókával kapcsolatban kérdésem. Hogy van a "hóc-hóc katona" kezdetű? Sehogyse akar az eszembe jutni. :?

Tiop!
Köszi, jól vagyunk. Jövőhét szerdán megyek dokihoz a kórházba, de nem tudom, hogy kihez, mert a védőnőm szerezte az időpontot, és nem emlékezett rá, hogy kihez adták neki. No mindegy. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz!!!
Egyébként ezt a terhességemet teljesen másként viselem, mint az előzőt. Lilinél ilyenkor éjjel-nappal hánytam, és csak feküdtem, olyan gyenge voltam. Most meg csak akkor vagyok rosszul, ha éhes vagyok. Olyankor jön a hányinger.
Lili előszeretettel markolássza a hasam, és meg akarja enni. Eddig nem csinált ilyet, de most álladóan oda le akar mászni. :wink:
Szeret a hasamon állni, meg ugrálni is, amit én nem annyira szeretek, és nem is engedem neki.
Úgy kábé ennyi van velünk.
Ja! És szenvedünk a melegtől, de nagyon! Elegem van már, sajnos ilyenkor sokkal türelmetlenebb is vagyok. Meg lustább. :oops:
Remélem nem fog sokáig tartani...

Kép
Kép
giga1

klmaria: mi is meztelenül pancsizunk, a fürdőruci csak "dísz", próbaképpen adtam rá. anyukámtól kaptuk és ki kellett próbálni :lol:

Kép
murphyke

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.

A teszt alapján babát várok és most készülök orvost választani a Flór kórházból.

Tudtok infót adni Dr. Sallainé Dr. Cseh Erika doktornőről?
Nekem biztos, hogy császárom lesz (már 2 császárom volt), így ezen a téren is érdekelne.

Bármit tudtok, megköszönöm ha beszámoltok róla.

e-mail címem: panda8@t-online.hu

nagyon köszönöm a segítségeteket

Judit
kajudith

Sziasztok!

Nem tudtok véletlenül Balatonon valami jó helyet, ahova Danival el lehet menni egy pár napra? Jó lenne ha part mellett lenne. A gyerekbarát szállodák fullon vannak, házat meg inkább csak olyat mernék bevállalni, amit már valaki próbált.

Előre is köszi a segítséget.

Mali

Mali
Kép
Kép
mali

mali!
sajnos nem tudok :?
Hajdúszoboszlón van egy bejáratott helyünk, már többször is voltunk ott :roll: viszont ott minden iszonyat drága már :evil:

Kép
klmaria

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni? A harmadik babámat várom, és új orvost keresek a Kistarcsai kórházban.
Olvastam Surányi doktorról, aki azért lenne praktikus, mert nagyon közel van a magánrendelôje. Szült valaki nála? Mik a tapasztalatok? Van valaki, akinek esetleg nem tetszett?

Köszönöm a választ
Dia
monster1

Sziasztok!

SZONJÁNAK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT!

Klmaria, én az Ázsia Centerben vettem Lajának egy bici 6000 Ft-ért. Tolható, kormányozható a szülő által Van rajta lábrató, ami később leszerelhető és akkor ott a pedál és tud vele bringázni.
Itt egy kép róla: Kép
Vendég

Ja... Van körbe karfája, ami később leszerelhető.
Vendég

Elnézést az elütésekért... Hiába, meleg van. :D
Vendég

naccempilla
Köszönöm szépen! 8)
Ez még tetszik is! Holnap beküldöm a páromat érte! :P

Kinéztünk egy hasonlót, csak a boltban nem volt semmi sem beárazva :evil: Az eladó azt mondta, hogy 8500Ft elemmel, együtt. Másnap reggel pedig már 9500Ft-ért árulta. Szerinte mi értettük el:(
Na onnan sem veszek már semmit sem. Ha utánam dobja sem kell.
Múltkor bementem a Diegoba szőnyeget nézni, 4 férfi eladó bambulta, míg beszenvedem a babakocsit az ajtón Alexával. Majd kifele ugyanez :evil: Kinéztem a szőnyeget, de ezt is inkább másik üzletben veszem meg! :D

Kép
klmaria

giga1
Én kimaradtam ebből! Utólag is gratulálok az új pocakosunknak! :D
Bátor lépés!
Keresztlányaim között alig 1 év van! :wink:

Kép
klmaria

Na ezt kívánom mindenkinek akinek melege van... én komoly kísértést éreztem, hogy beüljek mellé a nappaliban felállított minimedencébe...

Kép
Vendég

Szonjának nagyon boldog első szülinapot kívánok! :lol: :lol:

Pilla, nagyon jó az a kisbicikli - hogy mit ki nem találnak manapság..

Klmaria, elképesztő, hogy milyen bunkók az emberek! Én nem is merek egydül elindulni babakocsival, ha tudom, hogy buszra kell szállni, mert egyedüól nem bírom el a babakocsit a Márkkal, és abban nem nagyon bízom, hogy segítenének felrakni. Látom lelki szemeim előtt, hogy bénázok a hatamas kocsival, és senki nem segít, végül pedig hagyom elmenni a buszt :oops: :? Inkább megint kipróbáljuk a hordozókendőt, hátha Márknak jobban tetszenek az ültetett pozíciók..

Csakegy, Lilla gyönyörű ezen a képen (persze nemcsak ezen :wink: )! Nagyon jó ötlet a medence a nappaliban, nekem eszembe se jutott.. Márk kb 2-3 héttel fiatalabb Lillánál, úgyhogy érdekelne, hogy Lilla hány fokos vízben pancsizik, mennyit van a medencében egyszerre, kell-e fogni állandóan, vagy ő már biztonságosan támaszkodik a kezén (Márk kicsit imbolyog :oops: :wink: ), meg ilyenek..??

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Murphyke, Lilinek pedig boldog feledik szülinapot!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?