Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sok szeretettel gratulálok a két új poronty megérkezéséhez.
Athiz, Bildi! :) :) :)

Ancsa!

Szorítok.....

Bocs csajok, hogy nem írok. Egyszerűen elment a kedvem a témától, meguntam. 3 év az mégis csak 3 év.

Majd persze biztos lesz ez még így sem.

junko
Vendég

((((((((((((((((((((((((JUNKÓ))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mi két évnél tartunk :cry:
Vendég

Sziasztok Lányok,

Csak Athiznak szeretnék írni, mert ő ebbe a topic-ba ír legtöbbet, hogy tiszta szívből gratulálok neki Endréhez.

Athiz, majd írd meg privi-ben a névválasztást, tudom, hogy Alen-t szerettél volna....

Puszi Mindenkinek, Athiz, kitartást az "első" napokhoz.

Melcsi

Kép
melcsi6

Tímea születése:

Június 26-ra voltam kiírva, de már majdnem 6 héttel előbb lefektettek 10 napra, hogy nehogy koraszülött legyen Timi, ugyanis kezdett kinyilni a méhszáj. Persze nem lett koraszülött és ahogyan teltek a napok én egyre türelmetlenebbül vártam a nagy pillanatot, a kiírást. Aztán az a nap is elmúlt, pedig már ekkor 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj és napok óta egyre sűrűbben és erősebben jelentkeztek a jóslófájások. Sürgettem volna az időt mindenáron. Minden lehetséges módszert bevetettem. Bába koktél, lépcsőzés, gyakorlatilag minden lehetséges módszert, amiről tudtam...
Aztán Timi mégsem akart kijönni. A dokim is sokat volt szabadságon és tudtam, hogy a kiírás hete után megint elmegy. Fogytak a napok az elutazásáig már csak két nap volt hátra. Jöttek-mentek a frontok, de semmi nem változott, csak jóslófájások voltak. Aztán jött a telihold és már előtte nap is éreztem, hogy erősebbek a jóslófájások a szokásosnál, de változatlanul rendszertelenek voltak.
Június 30-án reggel egy viszonylag nyugtalan éjszaka után feltűnt, hogy lehet valami rendszer a fájásokban és elkezdtem nézni 10-kor az időt. ekkor kb 10 perces fájásokat mértem. Aztán amikor éreztem sűrűbben jönnek, akkor már 12 körül járt az idő. Szóltam férjecskémnek, hogy időmérés jön, mert nekem ez gyanús. Ekkor 4-5 perces fájások voltak. Egy órával később hívtam a szülésznőmet, aki azt tanácsoélta üljek be fél órára egy kád vízbe és megnézzük milyen hatást vált ki. A fájások gyengébbek lettek a vízben, de sűrűbbek is. Már 2-3 percenként éreztem őket. Aztán amikor kiszálltam a kádból újból fel is erősödtek. Újabb telefon a szülésznőmnek és irány a kórház. Fél 3 körül értünk be, ekkor ő már várt minket. Megvizsgált és eltünt a méhnyak és már bő 2 ujjnyi volt a méhszáj. Utána NSt majndem 1 óra hosszat, ami rendszeres fájásokat mutatott és jó szívhangot Timinél. NST után ujabb vizsgálat 3 ujjnyi méhszáj. Jöhet a beöntés, ami után újból letusoltam és már 4 ujjnyi volt a méhszáj ekkor. Férjecském végre bejöhetett, de várnunk kellett bő 20 percet a vajúdóban egy szabad szülőszobára. :roll:
Végre felszabadult egy szülőszoba 17.30-ra, újabb vizsgálat, bő 4 újjnyi méhszáj, babuci feje picit jobban be van már ékelődve. Hívhatjuk be a dokimat. :lol:
A vajúdólabdán és sétálással töltöt időm gyorsan telt. Férjecském masszírozta a derekamat, minden kívánságom leste, de a fájások között ki tudtam magam pihenni, elviselhetően telt az idő. 6 körül megérkezett a dokim és utána óránként -40 percenként vizsgált rendszeresen, de a bő 4 újjnyi méhszáj nem nagyon akart változni és babuci fejecskéje sem ékelődött még teljesen be. 20-20.30 körül a dokim már felvetette az oxitocint, mint gyorsító lehetőséget, de még egyszer megvizsgált előtte és a burok a vizsgálat közben megrepedt. Elfolyt a magzatvíz, de babuci jol volt. Mivel a fejecskéje még mindig nem állt be teljesen, ezért nem kelhettem fel az ágyról, viszont innentől már sokkal erősebbek lettek a fájásaim. 21.30 körül már szóltam a szülésznőnek, hogy valami fájdalomcsillapításra van a mód, de nem nagyon tudtak a dokival más megoldást, csak forgolódjak az ágyon az CTG-vel a hasamon. Hát ez nagyon nem volt jó, szinte egybefüggővé váűltak a fájdalmak, úgyhogy mégis visszaültem eredeti pózba. A doki újabb vizsgálata 21.45 felé szerencsére már azt igazolta, hogy felkelhetek, mert Timi feje beékelődött. Így bemetnem a vajúdólabdán a tus alá. Ez megváltás volt kb 20 percig rendesen lazítani tudtam, anniyra gyengültek a fájdalmak. Utána újból erősödtek, de még nem akartak a tolófájások jönni. Szülésznőm és dokim is jött rendszeresen nézni a szívhangot dopplerrel, de az mindig rendben volt. 23.00-kor szóltak, hogy most inkább menjek vissza az ágyra. Ez elegge lehetetlennek tűnt akkor, de aztán mégis visszatámogattak. Utána kaptam egy vénás oxitocin injekciót és elindultak a tolófájások.
Ezek szinte könnyen mentek, mert annyira más jellegük volt, mint annak, amit addig éreztem.
A tolófájások végén sajnos Timinek leesett a szívhangja, pedig a gát is szépen tágult, még metszeni sem kellett volna. Ekkor a doki azonnal a vákum mellett döntött és 23.28-kor kibújt az én gyönyörű kislanyom. Elöször mocorgott, tüsszentett, majd felsírt. Sajnos a vákum miatt nem sokat lehetett velünk, csak néhány percre tették a pocakomra.
A méhlepény is hamar levált, nem is éreztem. A gátvarrás viszont szörnyű élmény marad számomra. 30 percig tartott az a sok sok öltés, de végtelenül hosszúra emlékszem. :(
Timi rengeteg magzatvizet nyelt, sokat bukott az első napokban és sajnos 3. napra be is sárgult. Cicire csak hétfőn este került, nem sok sikerrel. Így a tejcim csak 5. napra lövellt be.
Ma 2 hetes, nagyon nyugodt kisbaba, lassan gyarapszik a súlya is, de még mindig vannak szopis gondok...

baratodildi

Bocsánat, hogy idepofátlankodok.

Ildi, nagyon jó, hogy leírtad köszönöm szépen! Sokat merítettem belőle, ugyanis eléggé tele már a gyatya :lol: Csodaszép baba Timi. Szopizáshoz sok sok drukk+++++++++++++++++

Athiz, Endre baba is gyönyörű. Gratula hozzá.

Purc

Kép

Kép
purc

Sziasztok Lányok!
Írtam, de nem tudtam megnézni a válaszokat. Elnézést kérek! :oops:
Magamról annyit - ha még emlékeztek rám - 2007.05.21-én hajnalban bekerültem a kórházba, mert véreztem. Placenta previa - már megtanultam latinul is... a méhszájat takarta a méhlepény. Így innentől szigorú fekvés a kórházban. Napi 10 perc fennlét engedélyezett. Majd 06.21-én S.O.S. császárral megszületett a kisfiam, Zsombor, aki egy nagyon szép baba. Majd képet is rakok fel. Azért kellett a császár egy hónappal előbb, mert nem mozgott eleget a baba. Egy félreértés folytán nem mutatták meg nekem a babám a születésekor. Csak az újszülött mentőt hallottam, amint elszállítja az intenzív osztályra, mert egy fertőzést kaptunk. Azonban két hét kórház és sírás... után csütörtökön volt egy hete, hogy itthon van a kisfiam!!! :D Itt szuszog a kiságyában. Teljesen egészséges. Most tanulunk rászokni a szopira, ugyanis cumisüvegből etették a kórházban.... :cry:
Mindenkinek a legjobbakat kívánom és gratulálok az eddig megszületett babákhoz! Akinek kell, hatalmas drukk!!!

Kép
Kép
zsazsóka73

Sziasztok!

Ildi! Szép nagy küzdelem volt, de csodálatos az eredmény! Fantasztikusan szép a kislányotok! Mégeccer óriási gratula! :wink:

Zsazsóka! Nektek is nagyon nagy gratula! Nem irigyellek azért, amin átmentetek, de most már minden rendben lesz! És várjuk a képeket!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szervusztok!

Tontica:Látod,mondtuk mi,nem kell izgulni!Örülök,hogy szépen fejlődik Anna baba. :D

Bildi:Ez aztán nem semmi :shock: ,de gondolom jócskán megérte. :D Jöhet a tesó???KépSzopihoz kitartás,menni fog!Lábad?

Zsóka:Jó,hogy már otthon vagytok!Majd gyere gyakrabban,és mesélj még bővebben,mi hogyan történt.Szopihoz nektek is kitartást kívánok! :lol: Úgy utálom egyébként,mikor cumisüvegből etetik a babákat a kórházban! :evil: Itt eleve pohárból pótolnak,és nagyon ügyesek a csöppségek.

Junko,Angyal,Boniko:Sikerülni fog!!!!!! :D :D :D :D

Rólam:
Irtóra fájok ajkilag alul. :x :oops: Nem tudom mitől van,de sz.r dolog.így megpróbálok keveset ülni,"sokat" feküdni.Egyenlőre nem látom eredményét,de hátha...kedden dokihoz megyek,panaszkodom majd neki! :twisted:

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Megjöttünk tegnap,kalandos volt,főleg a hazafelé út :roll:...
Majd jövök képekkel :).

Tontica

Örülök,hogy minden rendben :).remélem,már nyugodtabb vagy.Gondolom,nálad esélyesebb a csaszi,plána,hogy a kicsifiú faros,de tényleg ne kívánd :?... Na meg ugye ilyen szépségekért meg kell szenvedni :D!

Szirom

Vettem cipőt a strandra,de nem használtuk :D!Még a fürdőruhákat sem :?...mármint a gyerekek :oops: Itt teljesen homokos volt a strand és csak remeterákok voltak,na azt fogtunk egy csomót... :roll:
Csaszi dologgal én is egyet értek,bár nem volt benne részem.Hasi műtét,nem lehet kellemes :roll:.Neked meg nem volt semmi :shock: !
Nekünk sem volt biztonsági övünk ,Bulcsú egyáltalán nem volt ugrálós fajta :D!bezzeg a kisasszonyt azért be kellett kötni,mert ő ugrott volna :?....De Miksa nem semmi :D!

Enikő

Jó a picod :wink:!Házipraktikák :D!

Kriszti

Nézesd vagy nézd meg magad alul,nekem is ez volt,amikor kijött alul a visszerem!Ha nem külső,akkor nem biztos,hogy fogod látni,de a doki igen.Lehet krémezni,de legjobb a fekvés :?...

Angel

Hurrá,már célegyenes :)!Ja,barinőmmel is megegyzteünk abban,hogy ez a méhszáj dolog nem stimmel :D!

Junko

VELED vagyok :).És megértelek...

Bildi

Örülök,hogy leírtad a szüléstörténetet,jó volt olvasni :).Érdekes,hogy a doki ilyen hamar vákumozott.De a lényeg,hogy jól voltatok-vagytok :).Varrással egyetértek :?...
Szopihoz drukk :)!

Zsóka

Örülök,hogy már otthon a csöppség,csak szokjátok egymást :).Fog menni a szopi,nagyon drukkolok!!!!

MENSI

Na mikor jött meg????Indulás előtt 10 perccel :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: (vettem észre...,de reggel még nem volt...)
Szerencsémre az első két nap igen lightos volt,simán tudtam dugasszal fürdeni, és akkor lett erősebb,amikor volt egy 2 napos lehülés.Aztán megoint gyenge,így utána megint ment a fürdés :).Még jó,hogy az Adrián (elvileg) nincs cápa :?....Ugye,Angel? :wink: Csak ciki egész nap a zsinórt kukkolni,nem lóg-e ki
:oops: .

Na megyek pakolni,aztán majd jövök!

anyapoc

Persze, jövök gyakrabban. Ahogy a babám engedi.
Meg én is jól ki vagyok purcanva... 5 hét kórház. Ki sem mehetem az udvarra sem, csak kétszer engedéllyel...Most meg irtó sápadt és gyenge vagyok. Megszületett a kisfiam, akkor meg inga az otthon és a kórház között és persze idegeskedés...
De most már itthon vagyunk és úgy tűnik, szépen megy a szopi! Nem nagyon merem elkiabálni..

Kriszti!
Nem dolgozol ugye? Pihenjél sokat!
nem tudom, mit írjak még a dolgokról . Inkább kérdezz.

Anyapoc!
De jó lehetett nektek az Adrián! Mensivel ugyen, de mégis csak az Adria!!!
Jövőre férjem is akar menni. Szerinted egy csöppséggel, merjünk majd elindulni?

Kép
Kép
zsazsóka73

Sziasztok!

Zsóka, örülök, hogy most már együtt van a kis család! Jövőre már nyugodtan mehettek tengerrel nyaralni, akkor már 1 éves lesz, élvezni fogja a pancsit. Mi Rékával már 6 hónaposan mentünk, igaz csak a Balatonra, de már nyaralt a kisasszony :lol:

Anyapoc, örülök, hogy jól sikerült a nyaralás. Miért sikeredett kalandosra a hazaút?

Bildi, köszi a szüléstörténetet. Képeket megnéztem, Timi baba szépségéről csak legekben tudnék beszélni, gyönyörű :lol:

Kriszti, nem tudom mi bajod lehet, de csak panaszkodj holnap a dokinak.

Mindenkinek kitartás ehhez a hőséghez!

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

BIldi: koszi hogy leirtad a szulestortenetedet, tanulunk belole. Kislany tenyleg csodaszep, olyan szep kis formas!!!

Zsazsoka: azert csaszar mert nem mozgott eleget? :shock: De miert? En nem ertem, talan a fertozes miatt? De jo hogy mar otthon vagytok es minden szuper, hu de irigy!!! :D En mar akkor utaztam a fiammal repulovel amikor 7 hetes volt szoval 1 evesen szerintem siman el lehet vinni a tengerpartra!

Kriszti: na, milyen volt Apanal a "nyaralas"? :wink: Nekem ilyen fajdalmam akkor volt amikor kijott a herpeszem de Neked tuti nem ez van! Meg aztan ugy megduzzadnak ott lent a dolgok hogy az mar magaban is faj.

Anyapoc: meselj am majd es muti kepeket!!! Capa?! :shock: :lol: En nem tudok ugy belemenni a tengerbe hogy ne gondolnek a capaveszelyre :lol: pedig itt sincsenek (remelem).
Sajnalom a menzit, legkozelebb terhesen menjel akkor nem lesz ilyen gondod! :lol:

Robcsi: hat Neked is kitartas, mar nagyon keves van hatra, nehez lehet!

Athiz: hogy vagytok?

Ceniko: egyben meg?

KépKép
KépKép
tontica

Bocsi, ezt most bemasolom Nektek ide mert nem akarom ujra irni.

Elozmeny hogy par napja nagyon sokat kemenyedtem es mar fajdalommal jart.
Bementunk a korhazba du. raraktak a monitorra (az egyik babat nem talaltak ) es tenyleg kijelzett fajasokat de szerencsere gyengeket (azert nekem fajtak ) megneztek a mehszajamat, azt zart szerencsere es nem rovidult meg, babak jol voltak es most mindketto csucsul vagyis farfekvesesek igy mondta a doki lehet csaszar lesz de en ilyenekre nem adok, meg 100-szor megfordulhatnak addig!
Szoval kaptam gyogyszert a fajasokra, valami gorcsoldot 2-ot 8 orankent.
Hazajottem, bevettem a gyogyszert erre nemsokara elkezdett kalimpalni a szivem nagyon, szedultem, zsibbadtak a kezeim, labaim, a fejem tok voros lett. Na, vissza a korhazba, ujra monitor, minden ok. Aztan bejott egy masik doki aki tisztara hulyere vett hogy ez a gyogyszer mellekhatasa es hogy ne szedjem be ha nem akarom aztan majd itt megszulok Neki 27 hetesen. Szornyen ereztem magam! Kerdeztem hogy mi a fenenek nem szoltak hogy ezek a mellekhatasok mert akkor talan nem ijedek meg annyira! Szoval nagyon kiakadtam, meg bogtem is egy jot utana aztan arra a kovetkeztetesre jutottam hogy szarok rajuk, nem hagyom magam folidegesiteni! Annyit mondtak csak hogy akkor kezdjem eloszor 1 szemmel es aztan 2-t ha megszokta a szervezetem. Ennyi! Most szedtem be megint de mar szedelgek, tisztara ugy erzem magam tole mint aki reszeg. De legelabb nincsenek mehosszehuzodasok!

KépKép
KépKép
tontica

Zsóka

Na igen,AZ Adria :D!De azért 1 hét tényleg elég volt :roll:...
Szt ZSombor addigra már nagyfiú lesz,1 éves.Ha nem problémázik az autózás miatt,akkor szt nyugodtan nekiindulhattok.Érdemes előtte mondjuk utazóágyba szoktatni. :roll:
Ezt a helyet nyugodt szívvel ajánlom is,mert nincs messze(relatíve .wink:),homokos a strand, a víz kicsi,métereken keresztül csak bokáig ér,szl ideális kicsiknek,sokan voltak 1 év körüli babákkal :).Az apartman elérhetőségét is szívesen megadom,majd teszek fel róla linket.Nem luxus lakosztály,de tiszta,nyugodt, a háziak (egy idősebb nagyon kedves házaspár)minidg otthon vannak,szl be sem tudnak törni :):Az a vidék egyébként szinte csak gyerekesek által látogatott,így nincsenek nagy bulik( mondjuk utolsó este kifogtunk egyet, a part másik oldalán :?), a strand kb 3 percre van :).
Ügyesek vagytok a szopival,így tovább :):)!

Enikő

Mielőtt félreértenél,pocit akartam írni :wink:!

Tontica

Most komolyan rosszat akarsz nekem? :D:D:D 3 évig ne menjek nyaralni? :shock: Azért annyira nem rázott meg a dolog,mert tényleg kegyes volt hozzám :D!
Na nehogy azt hidd,hogy én nem gondoltam cápákra :oops: ...
mikor Bulcsú néha felkiálltott,hogy anya odanézz,mekkora halak ,hááát...megborzongtam...Apja nemes egyszerűséggel csak ennyit mondott: szuper kisfiam, amíg nincs kint az úszója a vízből,addig nincs gond :lol: :lol: !
én erről az összehúzódás dologról teljesen lemaradtam!!!Most vagy felületesen olvastam vissza,vagy nemtom :(.Minden esetre jó,hogy jobban vagy és úgy tűnik,minden rendben ...És megint csak azt tudom mondani,hogy ez az egészségügy nálatok :twisted: !

anyapoc

Ancsa

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

anyapoc

Robcsi

Kimaradtál :oops: ...
Szl sajnálom,hogy a munkahelyeden nem sikerült elintézni a pénzt,de remélhetlőleg a törvény előtt ők is meghajlanak :wink:!
Kalandos út:előljáróban annyit,hogy megbüntettek a horvátok gyorshajtásért :twisted: ,ennek tetejében Zamárdinál a kocsi is felmondta a szolgálatot... :evil: :evil: De majd jövök bővebben :D!

anyapoc

Anyapoc, a munkahelyemen végül is pénteken sikerült minden elintéznem szerencsére, ez alatt a pár nap alatt változott az álláspontjuk (lehet hogy utánanéztek rendesen a dolgoknak és nem csak vaktában magyaráztak hülyeségeket).

Sajnálom a kocsit, akkor úgy jártatok mint mi :cry: Képzeld csak most lett kész pénteken. Már én is teljesen kész voltam, mire gyalog elintéztem a dolgokat és hazaértem képtelen voltam itthon bármit is csinálni. Apa beújított új szerelőhöz vitte akinek sikerült 3 hét alatt megcsinálni, mondtam, hogy ez volt az első és az utolsó is hogy a mi kocsinkhoz hozzányúlt. Mindig csak hitegetett, hogy ekkor lesz kész meg akkor lesz kész, aztán már amikor 2 hete ott volt és talán már tényleg nekiállt akkor már nem hoztuk el.

Ancsa, én is láttam a másikon, hogy nem sikerült. :cry: :cry: :cry: Én nagyon bízom benne, hogy nem adjátok fel, próbálkoztok tovább és a következő sikerülni fog.

Kép
Kép
robcsi03

Hahó!

Örülök, hogy fellendült a topik :wink:

Anyapoc! Üdv itthon! Várjuk a képeket ám! :wink:
Elfelejtettem mondani a rendőröket, hogy elég komolyak :oops: Nálunk tavalyelőtt a szigeten belül nem voltak papírok, se a kocsié, sem az uramé (nem is értem, sose fordul pedig elő), meg be se volt kötve, és akkor 500 auróról indultunk. Aztán 100-ban megegyeztünk, de levert a víz azért :roll: Az uram elég jól alkudozik, de én utálom az ilyet, inkább legyenek papírok, meg öv meg minden, nem?

Tontica! Meglehetősen hiányoltalak ám, aztán láttam, hogy az ikresbe írtál, és bár voltak gondjaitok, azért oksi minden. De azért ide is mondhattad volna, mert komolyan aggódtam :oops:

Zsazsóka! Miksát 1,5 évesen vittük, jól bírta. Szerintem jövőre már mehettek!

Robcsi! Azt elhiszem, hogy berágtál az autószerelőre! Hetekig ülni rajta, az nagyon durva! :evil:

Okr! Neked is üdv itthon! A fájásodra nem tudok mit mondani, nekem szerencsére nem volt ilyen, le is kopogom :oops: Majd mondd, hogy mi mond a doktor!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Köszi a bíztatást a jövő nyári tengerparthoz! És Anyapoc várom a képeket, ill. a részleges infot nyaralásotokról. :D

Tontica!
A császár nem a fertőzés miatt kellett. A császár azért volt tuti, mert a méhlepény takarta a méhszájat, tehát nem tudtam volna megszülni normál szüléssel a kisfiamat. Ezért fektettek be: mármint, hogy ha megindul a szülés, akkor kb. 2 perc alatt a műtőben kellett volna lennem. Mivel kórházban voltam, rendszeresen néztek ctg-n. S ott vették észre, hogy nem mozog annyit a baba, így egy hónappal korábban jött a császár. S a fertőzés miatt nem mozgott annyit a baba.
Egyébként én is kaptam bent gyógyszert, amit napi négyszer rendszeresen szedni kellett. S az egyik mellékhatása erős szívdobogás volt. S így a szívemre is kaptam egy másik bogyót, amit be kellett kapkodni. Lehet, hogy a te eseted is hasonló ( mármint a mellékhatásokkal )

Kép
Kép
zsazsóka73

Pocifoto:
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Zsazso igy mar ertem, azert ez a fertozes nagyon durva, el vagyok rajta csodallkozva nagyon hogy a korhazban valaki fertozest kap. :roll: A lenyeg hogy most minden ok!!! :D Igen, nekem is ki akar ugrani a szivem de en nem kapok ra gyogyszert, ezek az itteni orvosok barbarok! :evil:

KépKép
KépKép
tontica

Robcsi

Örülök,hogy sikerült elintézni,akkor csak magukhoz kaptak :D!De azért mennyi iylen lehet,amikor az illető nem is tudja,mi jár neki :?...
Kocsi :(...Hát nem kapkodta el az illető :(.Jó munkához idő kell,mi? :?
Nekünk eddig úgy néz ki,nem lett nagy baja,csak a váltó ment el, a szerelő szt amotor rendben van,így lehet,hogy akár holnap el is tudjuk hozni.ez megnyugtató,mert akkor nem kell másik kocsi után kajtatni ....

Szirom

Huh,azért az sem volt semmi!!!!! :shock: :shock: Igazából én nem a szigort éreztem,hanem hogy hogyan tudják levenni a külföldieket lóvéval... :?
Mert hogy itt csak magyarokat állítottak meg, a horvátok úgy száguldottak el mellettünk uannyival,mint én,hogy ihaj :(....
Ráadásul még egy cetlit sem kaptunk arról,hogy fizettünk valamit....Na de ez legyen a legangyobb keresete :D!Na meg álljon ott a napon érte 10 órát :D:D:D!

Na lépek,mert vendégek jöttek :)!

Itt egy kép előljáróban :)
Kép

anyapoc

Tontica
De cuki az ikerlak!!! :D :D Hogy bírod a meleget??Gondolom nálatok nagyobb hőség van,mint errefelé.

Anyapoc
Képeket várom én is!
Sztem is viszér lesz,mert látok ott vmi nem odavalót.(bár Adával is láttam,és nem volt semmi különös,de akkor mondjuk nem is fájt)

Zsóka
Nem cserélsz tickert?
Milyen fertőzés volt pontosan?Nem mondták?
Babuci szopizik rendesen?

Ancsa
Úgy sajnálom!!! :cry: :cry: :cry: Szinte biztos voltam benne,sikerül.Remélejük mihamarabb újra nekivágtok újra,és akkor sikerül!!!

Ma megyek dokihoz.Parázom kissé :oops: , majd megírom mi volt.
Tegnap megérkezett a szopipárna,mait rendeltem.Ada rögtön rávetődött.Tetszik neki. :D Szegénykém tegnap nagyon el volt kenődve.Hétfőre virradóra hányt,tegnap pocifájás,ma szerencsére nem volt már probléma.Nem tudom mitől lehetett ,lehet vmi olyat evett. :roll:
Egy csomó ember most vette észre,hogy babát várunk.Eddig azt hitték híztam :shock: :shock: Hová tették a szemüket?? :shock: Ja,és újabb sajnálkozás özön a kislány miatt. :evil: Franc érti,hogy idegen embreket ez mit zavar???? :idea: :?: Már kezdek nagyon pipa lenni rájuk. :evil:

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Akkor megpróbálkozok az élménybeszámolóval :).Azt hiszem,nem lesz rövid :oops: :oops: ...

Az út kb 500 km volt,amit a viamichelin szt kb 6 óra alatt lehet megtenni.Mivel Apa korábbi vonattal tudott hazajönni,korábban is indultunk,ami részben jó volt,részben voltak estefelé a szigetre érkezéskor problémák,ugyanis olyan fél 9 tájban értünk a szigetre,ahol tk át kellett vágni az egész szigeten nyugat felé,ahol ugye a Nap éppen lenyugodni készült és igazából semmit nem lehetett látni az úton,csak hogy valamerre arra kell menni...Így majdnem elütöttünk egy biciklist és két gyalogost is :?....
bócák zengedeztek egész nap,szerencsére éjjelre ők is abbahagyták,pihentek :?....
Tényleg a parthoz,kb 5 perc kellett,hogy leérjünk,de ebben benne volt 3 macska megnézése is :roll:....

Itt látszik,hogy az erkélyről rá lehetett látni a strandra:
Kép

Ilyen a strand apálykor(ott valahol messze bent apa és Villő :)):
Kép

Jó darabig be lehet menni a bokáig érő vízbe,ami ha felmelegszik,isteni :)

Kép

Amikor ékezik a dagály :)

Kép

Amikor rossz idő van(a felhők beborítják a hegyeket):
Kép

Amikor nem lehett fürdeni,akkor kagylókat keresgéltünk....
Kép

sétáltunk,nézelődtünk,fényképeztünk....
Kép

Ilyen volt az öböl másik fele:
Kép

Azért csak a parton volt a legjobb :),homokozás,remeterák-gyűjtés :):
Kép

A nagylány :)

Kép

Voltunk Rab városában is,ahol az útikönyv szt eggyel több látnivaló van,mint a sziget többi településén :)
Kép

Itt elmentünk egy kis pici motoros csónakkal hajókázni a sziget ezen felén,amit a gyerkőcök irtóra élveztek :):
Kép

A kilátás egy magasabb pontról:
Kép

Hazafelé menet felmentünk a "kilátóba",élmény volt,sok helyen csak aprócska drótkerítés választott el a szakadéktól...
De ilyen Rab városa felülről(és persze én,hogy elhigyjétek,tényleg ott voltam :D):
Kép

A komp,ami a legfőbb szállítóeszköz a környéken(és persze a nap fénypontja volt nálunk :D):
Kép

Naplemente az öböl másik felén:
Kép

Ezen a részen elég jó kis élet volt a szigeten,sok játékkal.
Az egyik kedvenc:
Kép

Azért apának meggyűlt a baja a kisvonattal :)

Kép

Nagyjából ennyi...aki elért idáig,annak pusszantás :)!

anyapoc

Hahó!

Anyapoc! Tök jók a képek! De mesélj is :wink:
Abban igazad van, hogy a rendőrök leginkább a külföldiek között tartanak rendet :roll: :D

Tontica! Ejha, most nagyon nőtt a pocid!

Kriszti! Ja, kicsit furák az emberek :roll: :lol:
Nekem is volt olyan ismerős, aki az előbb vette észre a boltban. Pedig 2 naponta találkozunk. Szerintetek látszik? :lol:

Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom

Hogy a fenébe ne látszana :shock: :shock: ???Szt egy pocakot csak az nem vesz észre,aki nem akar :D!Na mondjuk Tonticáéval még nem vetekszik :wink:!Szl azért nem úgy nézel ki,mint aki lenyelt egy meggymagot :)!

Mit meséljek még?

Az egész egyébként szt tiszta retro,mint a Balaton kb 10 éve.A vendéglők, a kiszolgálás,az étlap(az talán nálunk jobb volt :D).kétszer voltunk étteremben,egyszer sem ájultunk el tőle :D.Az egyebek egyébként annyiba kerülnek,mint nálunk,bár mi vittünk kaját sokmindent.Kenyeret tejet vettünk ott,meg talán egyszer felvágottat.
Vittünk totálfoodos kaját fagyasztva,így minden nap megvolt az ebédünk,nem kellett főzőcskézni.

A gyerkőcök a vizet nagyon élvezték,de a sósság nem jött be nekik.Ha a szájukba ment,azonnal prüszköltek,köpködtek... :,
Béreltünk vizibiciklit is,bementünk jó messzire,de nekem valahogy olyan rossz érzésem volt,amikor nem láttam a víz alját :?....Villő bezzeg élvezte a láblógatás a bicajról :).
Amúgy élvezték,hogy lehet lebegni a vízben,karúszót néha használtuk,Villő is már tök ügyi vele :).Nem is gondoltam volna :oops:....igaz,tényleg kis vizicsibe...

San Marino, a félsziget másik fele,ahol "buli" volt(ahogy Bulcsú hívta),elég jó hely,csak hangos,az nem gyerekeseknek való.át lehetett esténként sétálni,így sokszor későn értünk mi is haza.
Mondjuk azért reggelig aludtak rendesen :).

Rab városa is szuper volt,barangolni a parton,nézni a nagy hajókat,a főtéren sok kis szuvenír,bóvli jó pénzért,de azért muszáj volt venni ezt-azt a gyerkőcöknek :wink:!Amúgy bár sütött a nap én rövidnaciba nagyon fáztam,még a pulcsit is felvettem... :roll:

Azt megbeszéltük apával,hogy vízvezeték szerelők,mert ami homokot lemostunk magunkról :shock:...na mondjuk ez az egy nem tetszett,hogy naponta kétszer fürdetni a gyerekeket,vagy 3szor mostam nekik hajat,mert 2 nap után úgy ragadt a homoktól,hogy szörnyű...na de azért ennyi kibírtam :).

A kalandos hazafelé utat már írtam,a pályamatricás helynél lekapcsoltak más magyarokkal együtt,míg a horvátok úgy zúgtak el mellettünk,hogy ihaj...Na de ez legyen a legnagyobb keresetük és álljanak kint a tűző napon érte 12 órát :D!
Aztán bedöglött a kocsi Zamárdinál :twisted: ,mert már csak lépésben lehetett menni,ment vissza mindenki Pestre.Szerencsére nincs nagyobb baj,most jött haza apa vele,elkészült,nem a motor ment tönkre :).de azért 2,5 órát vártunk egy buszmegállóban,mire leért az ismerős,hogy haza tudjon vontatni :?...Szl ez nem kellett volna a végére,de azért összességében pozitív volt :).

Érdekesek voltak az aprócska falvacskák pár házzal,főleg a kompkikötőkben,ahol tk erre épült az egész "infrastruktúra".....

Hát hirtelen ennyi :roll.....

anyapoc

Anyapoc! Hogy vetekedne Tonticáéval? :lol: 3 héttel előttem van, méghozzá ikrekkel! :lol: :lol: :lol:
Azért érdekes a dolog, mert jó fej a csaj, és nem az a fajta, aki nem foglalkozik másokkal, tök kedves, meg minden. Erre ma kikerekedtek a szemei, hát én is csak néztem :wink: Meg azért ez kis hely, ha nem is látta, halhatta :lol:

Akartam kérdezni, hogy a komppal simán jöttetek-mentetek? Sikerült elkerülni a turnusváltós tömeget?

Horvát konyha: napéldául nekem is bajom volt ez, hogy ha be is ül az ember egy kajáldába, tök kicsi az étlap, mindenhol ugyanaz, nem is különösebben pöpecek a kajáik, pedig a sok turista ki van éhezve. Még a pizza elég jó, de azt én is jót sütök :wink: Azért a görög konyha egészen más, ott annyi fincsit, különlegeset lehet enni, és hát mi tagadás, kedvesebbek is a vendéglőkben.

San Marino: mi ott voltunk egyszer megúsztatni a gyerekeket, tényleg nagy a nyüzsi. (és az uram nem bírja a zsúfolt strandokat :lol: ) De azért szép volt, és nem kellett félteni a kölkeket tényleg.
Rab városa viszont klassz, azt én is bírtam :wink: van a főtéren egy szökőkút, abba mindenáron bele akart menni a kölyök, úgyhogy mindig próbáltam elkerülni :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom

Na pont azért mondtam Tonticát :wink:!
Hát van,hogy az ember figyelmét elkerüli ez-az :D:D:D:D!

Az étterem kérdésben teljesen egyetértek!még a csevap sem volt olyan nagyon jó :?...Szegeden a jugók jobbat csináltak :D!Apa pont azt mondta,tök megérné egy éttermet csinálni a horvátoknál :lol:!
Na,akkor görögökhöz megyünk tényleg jövőre :D!

A komppal nem volt gondunk,odafelé kb 10 percet vártunk az indulásra,asszem a 4. autó voltunk.Visszafelé nagyobb tömeg volt,de akkor 4 komp ment egyszerre,szl ott is csak negyed órát álltunk talán,szerencsénk volt.Turnusváltás szombaton volt,mi vasárnaptól vasárnapig voltunk,de azért így is volt tömeg.A hosszú alagútnál lefelé olyan torlódás volt,hogy jópárszáz méteren keresztül állt a pályán a kocsisor :shock: !

Minden esetre sokat segítettél ám :):)!

Szökőkút,jaaaa,na azt mi nem kerültük el,mindkettő ázott veréb lett,mire mi megittunk egy kv-t apával :roll:...
Kép

Na eltépünk strandra,jóóóóó a kocsiiiiii! :)

anyapoc

Anyapoc! Majd összehozom a férjeinket, az enyim is mindig vendéglőt akar nyitni a tengerparton :lol: :lol: :lol: Csak ő Dubrovnikban :lol: Egyébként Pagon láttunk is egyet :lol:

Ja, ez az a szökőkút :lol:

Komp: mi tavalyelőtt nagyon megszívtuk, délelőtt tíztől álltunk azon a szerpentinen délután kettőig vagy háromig (befelé a szigetre), nem emlékszem pontosan, de Miksa elég nehezen viselte egy idő után. Meg én is :lol: (Zágrábnál megcsúsztunk egy baleset miatt néhány órát). De asszem ezt írtam. Viszont most már el is tudod képzelni :wink:
Örülök, hogy tudtam segíteni :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Anyapoc, nagyon jók a képek, szépek vagytok :)

Szirom, nekem Görögország a leg. Jó mondjuk én tengerparton eddig még csak ott voltam (bár görögben 4*-5*), olaszban meg horvátoknál, de engem valami egyszer nagyon megfogott a görögökben és és imádok ott nyaralni. Ha onnan kell hazajönni mindig bőgök. Mondtam apának, hogy jövőre elrepülünk Hellasba a kölykökkel :lol: Eddig mindig csak busszal mentünk, de azért nem tenném ki ennek a gyerkőcöket.
A pocakodat meg csak akkor nem lehet észrevenni ha nem akarja valaki. EGyébként nagyon csini pocika, rajtad felbuzdulva én is akartam gyártani egyet, de lemerült az elem a fényképezőben :cry: Kénytelenek lesztek várni még egy napot.

Tegnap valami iszonyat mód badagadtak a lábaim, kocsikat nézegettem a neten és nem volt annyi eszem, hogy felpakoljam őket, meg is lett az eredménye. Ma már tanultam, felpócoltam és éppen hogy csak be vannak dagadva.

Tontica, te pocid is nagyon csini, szerintem ha egymás mellé állnánk már nem lenne sok különbség a tiéd és az enyém között. (bár csalós a kép és lehet, hogy a tiéd már most nagyobb :lol: ) Őszintén szólva nekem a téli terhesség valahogy jobban bejött, pedig Rékával már nagyon-nagyon hamar elkezdett keményedni a hasam, de ez a meleg.... :roll:

Kép
Kép
robcsi03

Anyapoc !
Nagyon szépek a képeitek, sóvárogva néztem őket :lol: :lol:
A pocakos képek is nagyon csinik ám! :shock:
katica_75

Anyapoc örülök, hogy jól éreztétek magatokat! piri elkerült nyaraláson?

robcsi jövőre irány görögország!.....testvéred?

sziromka nagyon széppoci, és látszik! :wink:
Vendég

Anyapoc
Tök jó lehetett!Itt irigykedem! :oops: Apa vonatos képe a leg nálam :D
A férjem egyébként már mondta,hogy a tengerparton még az ember foga is homokos lesz :wink: én még sosem voltam ,hogy megtapasztaljam.Idén készültünk,de lefújtuk,mert agyerek az anyóshoz való utat is nehezen viseli :? nélküle meg nem az igazi... :roll: Majd ha nagyobb lesz,megyünk.Fekete tengerhez készülnék egyébként.

Szirom
Szép pocód van!Gratula hozzá!
Nekünk is készült múlt héten egy pár,majd holnap megpróbálom idevarázsolni.

Robcsi
holnap te is jössz azokal a képekkel! :D
Lábdagadás nálam is volt,mikor Adát vártam.Nyári nagypocakos lét hátránya. :wink:

Voltunk dokinál.Szte minden rendben .Nézett UH-val alulról,felülről,vett kenetet.Méhszáj zárt,és nem rövidült még.ennek ellenére pihenésre vagyok ítélve,mivel gyerkőc még mindig faros :wink: Ha nyílok,vagy rövidül--kórház.Na ezt nem szeretném.
Van esélyem viszont simán szülni,feltéve ha nem lesz nagyobb,mint Ada volt. :lol: Na persze elméletileg még megfordulhat...
A nemére vonatkozólag meg nem akart állástfoglalni.Mondtam,hogy itt mostmár kislány lesz,mert Dorottyának hívjuk,és hallagat is rá. Kép Egyébként meg megálmodtam-de ezt nem modtam azért neki. :oops: :oops:
Az alsó részleget pedig rendbenlévőnek találta.(igaz már nem is fájt ma)

KépKép

KépKép
okr

Na már el is felejtettem,hogy ma aláírták a bérleti szerződést,így augtusztusban költözhetünk! :D Nem lesz sétagalopp,de megoldjuk. :wink:

Jövő héten meg cukorterhelés.Na ezt utálom.Cukros lötty elviselhetetlen.
Kép

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Bocsánat, de most sem tudok sokat írni, főleg nem bekapcsolódni a témákba sajna.

Köszönjük az érdeklődést, aránylag jól vagyunk, bár ez inkább csak a gyerkőcökre vonatkozik, én még mindig hőemelkedéssel küzdök, meg migrén gyötör, gyenge vagyok, stb. De próbálok talpon maradni, mert muszáj. Szerencsére többnyire van némi segítségem, Szilire vigyáz hol apa, hol nagyszülő, már amikor idejük engedi.

Tejcsim van, Endi meg igazán kitesz magáért, éjt-nappallá téve lógna a cickón. :lol: Persze szegény bimbóim már kevésbé örülnek ennek.

Szilikém már kezd hozzászokni a mellőzöttséghez, annyira sajnálom, és igyekszem vele is foglalkozni, amennyire Endi és a hullaságom engedi, de talán lassan összerázódik a kis csapat. Főleg, ha a nagy kánikula végre alábbhagyna, talán még sétálni is tudnánk menni.

A szülésről csak gyorsan annyit, hogy kedden estefelé elkezdtem vérezni, fájáskák voltak, de nem rendszerrel. Aztán késő este rákezdtek, inkább éjjel volt már, és csak úgy hirtelen belecsaptak a lecsóba, először 7, majd 3-5 percesek lettek a fájások. Ekkor mondtam a páromnak, hogy talán felhívom a szülésznőt, aki mondta, hogy akkor nyomás a kórház, szülünk.
Felpakoltuk a vándorcirkuszt, és én aggodalmakkal teli Szili miatt, de kénytelen voltam haladni. Beértünk, megvizsgált a szülésznő, továbbra is bő 1 ujjnyi volt a méhszáj, irány a vajúdó, ahol tömeg volt, a páromat hazaküldtem, hogy legalább ő aludjon. Ott szenvedtem, mint a kutya, reggel 5 óra körül már 4 ujjnyira voltam nyitva, hívtam a férjemet, aki persze úgy durmolt, hogy nem hallotta a telcsit, így anyósékat riasztottam, küldjék már be a páromat, ha apás szülést akar. Szülésznő meg hívta dokimat.
Ekkor bementünk egy sima szülőszobába, felmásztam az ágyra, és amikor beindultak a tolók, ordítottam, mint sakál. Nem direkt, muszáj volt. :oops: Ja, és burkot repesztettek, amitől rettegtem, hülyének is nézett a doki, de mindegy. Végülis nagy szenvedések árán, pici hasrányomással azért kitoltam bébikét, így lett meg 6,36-ra a drágám. Utána majd egy órás varrás következett, ami u.úgy, mint Szilinél, iszonyú rémálom volt.
Hát nagyjából ennyi!

Puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra, drukkolok mindenkinek, akinek kell!

És itt van pár friss fotó:

Kép
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Hogy bírjátok a hőséget???A környezetemben egy csomóan rosszul vannak :(...
Tegnap lent voltunk a strandon,olyan migrén jött rám,hogy csak anyumékig jutottunk,ott kínlódtam másfél órát,két gyógyszer jégakku,egy kis hasmars,hányinger -hányás(nem napszúrás volt,mert egész nap nem voltam napon :roll:...de hőguta lehet :roll:)....
Aztán összeszedtem magam,hazajöttünk,itthon szunyáltam fél órát,amíg Apa elrendezte a kisebbiket(nagy maradt lent),aztán jobban lettem...pedig azt hittem,nem élem túl :(....

Athiz

Nagyon jók a képek,nem is gondolnám,hogy hőség van :wink:!
Remélem,hamar összerázódtok :).Aztán azt majd még írd meg,hogy a fenébe dobtak ki ilyan hamar a kórházból :roll:..
Nyugi,Szilit kárpótolni fogja a kistesó :).A szereteted meg triplázódni fog,jut mindegyiknek :).Én most látom az enyémeken,hogy mennyire imádják egymást,ha az egyik nincs itt, a másiknak nagyon hiányzik :roll:...

Robcsi

Annyit beszéltek már itt Görögországról,hogy muszáj lesz jövőre bevállalnom a repcsit... :roll: Félek tőle,de ha ennyire megéri,akkor legyőzöm :wink:!Azért én is szebbnek gondolom,vagy valahogy másabbnak,mint Horvátországot :).
Sikerült valami kocsit kinézni? :roll:Az én párom is mindig ezért lóg itt a neten :?...
Téli terhesség :).Én is azt terveznék harmadiknak :roll:...de nem a meleg miatt,inkább a rosszullétek miatt :roll:

Boni

Mensit írtam,indulás előtt ért el 10 perccel :?....De aztán azért kegyes volt,mert két napig csak egy kis barnázás,utána meg pont jött a rosszidő :).Így tk amikor lehetett,tudtam fürdeni :).

Kriszti

Örülök,hogy jobban vagy :).És szuper,hogy minden szuper :).Tök jó,hogy szülhetsz simán is :).Nem lesz semmi,farosan :roll:.....
És a költözés is :):):)!
Férjednek tök igaza van a homokkal kapcsolatban :D!Még tegnap is prüszköltünk,amikor felfújtuk a karúszókat :D!
Az biztos,hogy kell kitartás a gyerkőcök részéről,meg az is más,ha ketten ülnek hátul,vagy éppen egyedül "unatkozik" :).

Szirom

OK,hozzuk össze őket :).Csak nem ő is a vendéglátással foglalkozik???? Ők majd dóóógoznak,mi meg pihizünk a strandon :D!
Húúú,akkor a kompot nagyon megszívtátok,én szt ki sem bírtam volna :roll:.Aggódtam is,amikor megláttam,hogy sor van,de mivel 4 komp ment egyszerre,így negyed óra alatt feljutottunk :).
Egyébként a másik odalon iszonyat sor állt :?
valahogy így....
Kép

Tontica Te jól vagy???Nagyon keveset jársz erre!!!

anyapoc

Hahó!

Athiz! Édesek nagyon a pasijaid! És köszi, hogy leírtad a szülést, nem lehetett könnyű. Gyors felépülést kívánok!
(Asszem én az uramat nem küldtem volna haza :wink: Kibírják eccer alvás nélkül :lol: )

Anyapoc! Aha, ismerős :wink: Ilyet én is tudok mutatni, befotóztam a papírképet :lol: Mindenkinek meg kéne mutatni, aki szombati turnusváltásra készül :lol: És innen már legalább láttuk a tengert, szóval nem itt kezdtük a sorállást :roll: :lol: De ez még gyerek nélkül volt, egyszer kifelé a szigetről:

Kép

Tontica! Én is hiányollak! Próbáltam rá célozni már korábban is :oops: :wink:

Kriszti! Grat. a költözéshez! Tényleg nem lesz könnyű, de aztán mennyivel jobb lesz!
Sima szülés: csak a farosság lenne az ok, ha nem sima, ugye?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Athiz, de jó, hogy jelentkeztél, nagyon édes mindkét fiacskád és remélem te is most már hamar felépülsz.
Én Réka születése előtt a gátmetszéstől féltem a legjobban, illetve inkább az utána következő varrástól, mert mindenki azt mondta az mennyire fáj. Aztán nekem nem tudom hogy csinálta a dokim - pedig kívül-belül varrt - de én az égvilágon semmi fájdalmat nem éreztem. Mondjuk mielőtt elkezdett varrni, adott egy szurit ami gondolom valami fájdalomcsillapító lehetett. Ezt lehet, hogy nem minden doki csinálja és azért fáj annyira? :roll:

Kriszti, még egy csomó ideje van a bébinek, hogy célirányba forduljon szerintem ezen ne aggódj.

Anyapoc, vigyázni kell ebben a melegben még az árnyékban is. Én is gondolkodtam rajta, hogy kiviszem Rékát a strandra, de apa kerek perec megtiltotta, aztán végül is sógorkám elvitte magukhoz 1/2 5-kor pancizni a leányzót, én 1/2 7 körül mentem érte, de még akkor is 36 fok volt árnyékban.
Aztán mikor hazajöttünk akkor még homokozhatnékja támadt, úgyhogy este 9-kor jöttünk fel a lakásba. Mondjuk akkor kezdett elviselhetőbb lenni az idő.

Tontica jelentkezz, aggódom érted!

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉsss gyártottam egy igen béna pociképet, de még ez sikerült a legjobban, úgyhogy felteszem.

Hát nem engedi a rendszer, lehet, hogy benneteket akar megkímélni :lol:

Kép
Kép
robcsi03

Nem menekültök :lol:

Kép

Kép
Kép
robcsi03

Tyűűű, Robcsi, nem semmi! Szép nagy a pocid, és egy csíkod sincs, mázlista :lol:

És téged kifelejtettelek az előbb, ne hari :oops: Görögországhoz akartam írni, hogy nekem is az a nagy szerelmem, csak Ho. egyszerűbb volt kisgyerekkel, kocsival le lehet vinni egy halom cókmókot ugye. Meg az uramnak meg Ho. a nagy kedvenc... de szerintem ő most már elég nagy adagot kapott belőle :wink: Idén akartunk menni vagy autóval a Chalkidikire vagy Krétára repcsivel, de a doktorom azt mondta, inkább ne, Sajnáltam, de megfogadtam. Csak jó időnk legyen a Balcsin :wink: Te hová szeretsz a legjobban Go.-ba menni?

Anyapoc! Neked meg az hagytam ki, hogy vigyázz magadra, ha nem bírod a meleget! Nekem az a megfigyelésem, hogy sokkal jobb, ha nyitva van az ajtó egész nap, mert bár valamennyire felmelegszik a lakás, nincs az az őrült nagy kontraszt, ha kilép az ember. De nekem szerencsére semmi bajom, kicsit fura is :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, köszi, hát a csíkok tuti alkati sajátosság, Rékával már korán elkezdtem kenni a hasam, akkor se lett, most meg, hááát a krémnek még a negyedét se használtam el :oops: és szerencsére most sincs, talán már nem is lesz.

Görögo-ban eddig Parálián, Olimpic Beach-en, Stavrosban és Sartin voltun (ez a Chalkidiki félszigeten van), de talán ez is volt az ami nem jött be annyira, nekem az első kettő a kedvenc, de igazából úgy vagyok vele, hogy mindegy csak Görögország legyen :lol: Minket megfertőzött.

Képzeljétek a tegnapi napot is megúsztam egy enyhe lábdagadással és szerencsére eddig még ma sem dagadt be.

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

OOOOOlyan meleg van hogy hulyet kapok!!! :roll: :evil: :oops: :( De hallom lassan Mo. is mediterran orszag lesz! :lol: Egesz nap bent kuksolok a lakasban, reggel lementem a boltba de azt hittem megkukulok. :?

Anyapoc: de jok a kepek, milyen szepek vagytok!!! JO barna vagy! Nekem Villo kepe tetszik a legjobban ahogy a homokban fekszik. :D Jovore mar mi is nyaralhatunk majd (remelem) maximum Mo-on! :lol: Milyen gyonyoru ez a hely!!! Szerintem szebb mint az itteni tengerpart, ez mindig tele van! :?

Kriszti: sajnalkozasozon a kislanyert?! :shock: Hulyek az emberek, en imadtam a hogomat es a mai napig nagyon jo tesok vagyunk!!! Nincs is jobb dolog egy hugicanal! :D
Orulok hogy mindent rendben talalt a doki de; na, meg szep! :D Nalunk mindket baba faros egyenlore de ez meg valtozhat, ne aggodj, amugy se az a fontos hogy hogyan szuletik meg a baba hanem a vegeredmeny!!!
Hova koltoztok?

Szirom: meghogy latszik-e?! Nagyon helyes pocid van! Csak a fejed hianyzik nekem! :wink:

Robcsi: sajnalom hogy dagadnak a labaid de Neked mar nincs sok hatra azt mar fellabon is, ugye?! :wink: Nekem nem daganak, nekem csak a gyomrom eg allandoan, a gyerekek nyomjak a bordaimat, nem tudok aludni, meleg van, hulyet kapok stb. :lol:
Nagyon szep a pocid, hat igen kb. egyforma nagysagu az enyemmel. :lol: :shock:
Latom szerencses alkat vagy es nem repedsz (kopp-kopp) eddig meg en sem de szerintem nem uszom meg.

Athiz: hat ez a gyerek csodaszep! Azta, en is, en is! :D Olyan edesek ahogy egyutt alszanak!!! Meg kell zabbantani OKet! Jaj, en is ugy varom mar de olyan lassan tellik az ido! Szulesed lehet most remalomnak tunik de az ido majd begyogyitja a sebeket es megszepiti az emlekeket. Miert van hoemelkedesed? Mellgyuszi? Szupi hogy Endre baba tud szopizni, nagyon ugyi legeny!!! :D

Fu, nem birom tovabb, akartam irni Mindenkinek de megkukulok ebben a kicsi szobaban! :roll: :( Na, majd este benezek megint! Puszika!
Ja, es ne aggodjatok ertunk mert ha van valami Athiznak es Anyapocnak is megvan a szama, rogton irok valakinek sms-t! De NEM LESZ SEMMI BAJ!!! :D Hi-hi, amugy a kemenyedesek megszuntek a gyogyszertol most mar csak a gyogyszer mellekhatasaival kell megkuzdenem. :lol: :roll:

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Köszi lánykák,nem a melegtől volt bajom,tuti migrén volt,mert 5 után mentünk a strandra,itt tök árnyékos minden(máshová nem is mennék ezért),még a homokozós-vizes rész is,sőt még bent a vízbenis van árnyék :D!Ezen a strandon merek egyedül akár egész nap is lent lenni,mert rengeteg a fa és teljesen hűvös :).

Robcsi

Jaj,olyan édi a poci :):):Tegnap láttam a strandon egy csomó ilyet,annyi kismami van :).
Amúgy mi sem megyünk tényleg 5-nél előbb ki... :? ezért is jó,hogy anyuéknál vannak most a porontyok,mert ott a lakásban 26 fok van...itthon 30 fok :?....
Ezek a görög nevek nekem kínaikak :shock: !nem elég,hogy horvátul hülye voltam,görögben sem sokat fogok érteni :lol: :lol: !

Szirom

Nem semmi a kép :shock: !Na valami ilyesmi volt visszafelé,de nem látszik rendesen azon,amit feltettem...de szörnyű,az biztos.Ezek szt azóta rájöttek,hogy nem ártana több komp???
A dokid miért nem engedett egyébként nyaralni?Az uatzás miatt?Vagy valami egyéb ok?
A meleget egyébként én bírom a legjobban a családból,csak a migrént nem :? ...ez volt életem második migrénje :(.... Elég is volt :(....

Tontica

Igen,ez itt egy kifejezetten gyerekbarát és nyaralásbarát tengerpart,tényleg alig voltak :).Menjetek másik tengerpartra :lol: :lol: !
Örülök,hogy nem keményedsz, a mellékhatásokat meg csak kibírod :wink:!Már nem is lehet elhagyni a gyógyszert?

Azt nem is írtam,hogy voltam dokinál a koleszterinnel,akart persze gyógyszert írni,de egyezkedtem vele.látszik rajta,hogy nem hisz a diétában,legalább is az én esetemben,de megérti,hogy nem akarok gyógyszert szedni,így adott 3 hónapot és egy csomó jótanácsot :).Igazán jó fej,de tényleg :).
Remélem,hogy sikerül eredményt elérni,mert egyébként az egyik értékem javult az előző vérvétel óta, a másik uolyan maradt...akkor nem csináltam semmit,most figyelek a kajálásra és remélem a legjobbakat :roll:....

Na lépünk apával (megint kocsi nélkül,mert uaz lett a baja,mint Zamrádiban :twisted: :twisted: :twisted: ) vásárolni,bankozni,meg ilyenek :?....

anyapoc

Robcsi
De szép pocakod van!!!! :D :D :D
Gátmetszésről nekem sins rossz tapasztalatom,és utánna sem fájt..szóval én nem bánom ha megint vágnak,sőtt...repedni nem szeretnék.

Anyapoc
Migrént sajnálom :( :( Nekem még szerencsére nem volt (kop-kop-kop) meleggel párosítva nagyon durva lehet. :x
Koleszterin pedig szépen lemegy,és a dokibási hinni fog a diétában. :D
Az autótok miatt sajnállak. :( Kellemetlen ha sok dolgod van,és anélkül kell intézni. :roll:

Tontica
Na gondoltam,hogy nálatok tombol a hőség. :wink: Este szoktatok azért tengerpartozni?
Strandra már én is mennék,de kettesben Adával nem akarok.Majd ha apa is lesz(remélem addigra nem romlik el az idő) :wink:
Babákkal persze,hogy nem lesz baj!A pocid meg szép síkmentes lesz.Én egyszer láttam egy ikreket szült anyukát,és semmi csíkja nem volt,ráadásul szülés után még hasa is alig.Szal nem törvényszerű,hogy szétreped a bőröd. :P
Faros szülés lesz sem bánom,bár így belegondolván a 37 héttől szinte biztosított helyem lesz a kórházban. :roll: Akkor már Adával is nyíltam.Na mindegy a végeredmény a lényeg,ahogy írod is! :D
Debrecenbe költözünk. :lol:

Athiz
Hát én sem tudom,miért engedtek el ilyen hamar,főleg hogy nem is vagy jól. :roll:
A gyerkőcök majd összerázódnak,Te meg próbálj vhogy pihizgetni,és sok vitamin,mag vastabi.De hőemelkedésed mitől van??? :shock:
Gyerkőcök nagyon aranyosak!Olyan jó őket egymás mellett látni!
Sajnálom,hogy rossz élményed volt a varrásról.Vajúdás alatt én sem küldtem volna haza apát :oops: Akkor volt alegjobb,mikor nagyon fájt,hogy nyomkodta a derekamat. :wink:

Szirom
Húú,micsoda sor! :x :shock: Na ezt kivárni nem semmi.
Gratut köszike!Szülésnél igen,csak a farosság az ok,meg ugye ha közben vmi nem jól megy,de ez remélem nem fordul elő.

Na megint előjött az allergiám.Már hiányoltam épp :evil: :x A hajlataim pirosak,pöttyösek,és viszketnek.Legjobban a jobb mellem alatti terület,és kezd apocakom is pöttyösödni.Épp úgy ,mint minden terhességem alatt,csak épp mindig máshol jön elő. :shock: A randi a bőrgyógyásszal megint nem maradhat el. :roll:

KépKép

KépKép
okr

Hahó!

Kriszti! De még olyan korai farosságról beszélni, nem? Még bőven befordulhat a babád!
És milyen az új kégli? :wink:

Anyapoc! Végülis nem azt mondta a dokim, hogy semmiképp ne menjünk, hanem hogy ő nem javasolja. Nincs speckó oka, annyi, hogy ha neadjisten történik valami külföldön, akkor sokkal nehezebb helyzetbe kerülök, mint ha épp itthon lennénk. Mondjuk ebben igaza van. Az uram is aggódott kicsit, ezért a Balaton mellett döntöttünk. Mondjuk itt meg a fürdést nem javasolja, szintén óvatosságból, nehogy valami fertőzést összeszedjek, de hát így jártam. Kibírom :wink:
Autó :evil:

Tontica! nem ígérem, hogy fejes képet is teszek :wink: Jó ez így, úgyis a poci a lényeg :lol:

Robcsi! A hasam én aztán hiába kentem :roll: De most még nincsenek csíkjaim, még nem feszülek ki a régiek. Vagy már nem is lesznek vörösek, csak gyöngyházasak? Nem tudom...

Pussz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem mindenre reagálok, de csak nagyjából olvastam vissza.

AThiz!
Nagyon szép Endre baba! A sebek meg tényleg elfelejtődnek, és csak a jó marad meg.

Tonti!Robcsi! Szirom!
Helyes pocakok, de most ebben a hőségben egyikőtökét sem irigylem! :lol:

Görögo.-ba mi is jövőre tervezünk egy repülős utat. Nagyon szeretném ha összejönne. Semmi máson nem múlik csak az anyagiakon! Már 4 éve nem voltunk nyaralni, minden évben volt valami. Vagy költöztünk, vagy autót vettünk. Az idén költöztünk is, meg szültem is.

Anyapoc!
Migrén, grrrr Még aszó hallatán is kirát a hideg. Sajna ismerem... Legrosszabb ellenségemnek sem kívánnám... Ha időben beveszek ALgopyrint akkor szerencsére elmúlik. Most is érzem már de. óta a jobb oldalam, de még nem vészes, aludtam is egyet, de lehet hogy nem marda más, minta a gyógyi.

AMúgy jól vagyunk, Ramóna már 3610g, és csak szopizik. Sjana csak cicin tud elaludna, vagy az autóban, vagy babakocsiban, ha extrém rossz úton tolom... De ez legyen a legnagyobb baj.

moni

Szirom
De ,még megfordulhat,igazad van.Csak én úgy gondolom nem fog.Majd kiderül. :lol:

Moni
Ilyenkor még a cicin elalvás teljesen normális sztem.Az enyém mondjuk azon SEM aludt el. :wink:

Voltam ma védőnőnél.Hízásom:kb 5 kg eddig. Megkaptam a 2 . rutin papírokat.Hát nem egyszerű az új rendszerben a vérvétel. :evil:

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok pocakosok és gyerekesek!

Eggggyáltalán nem irigyellek titeket ebben a nagy melegben. Bár én jól bírom, a kis vályogházunkban de azért otthon többször vagyok már pőrén mint ruhában én is. Kár hogy a munkahelyen ezt nem lehet.
:shock:
Szuperjók a fotók!!!!!!!!!!!!!!!!

Én nem vagyok nagyon jól tegnap elött eléggé kiborultam. Újra és újra esnek teherbe az emberek körülöttem, csak úgy nászúton meg csak úgy. És ez óriásira duzzasztotta saját nyomorúságomat, de persze ha ezt leküzdöm ezzel is erősebb leszek vagy mi a szösz. :roll: Csak nehéz óriási próbatétel ez nekem oszt néha nem bírom. Egyébként házfelújítunk ezerrel, úgyhogy van mi lekösse az energiákat szerencsére.
Aztán remélem egy hűs szellő a kánikulával együtt az én pesszimizmusomat is elsöpri majd.

Mindenkit puszilok olvasgatok azért néha. Most jelentkezzen a többi lapuló is. :)

Kokusz!
Bee!
Tildi!
stb....
Vendég

Ja és Bonikó!

Sajnálom a te két évedet is. Az se jobb mint a három. :?
Vendég

[quote="junko"]
Én nem vagyok nagyon jól tegnap elött eléggé kiborultam. Újra és újra esnek teherbe az emberek körülöttem, csak úgy nászúton meg csak úgy. És ez óriásira duzzasztotta saját nyomorúságomat, de persze ha ezt leküzdöm ezzel is erősebb leszek vagy mi a szösz. :roll: Csak nehéz óriási próbatétel ez nekem oszt néha nem bírom. Aztán remélem egy hűs szellő a kánikulával együtt az én pesszimizmusomat is elsöpri majd.

Kitartás! NEM vagy egyedül ezzel az érzéssel!
((((((((((((((((JUNKO)))))))))))))))))))))))
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?