Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok :D

Málna
Gratulálok a vizsgákhoz! Hajrá baba-project! :D

Timi
Sajnálom a fogadat! :(
Csenge nagyon kis ügyes! Nálunk flóra ma produkálta először az "egyedül felhúzom magam állásba" dolgot. A járókába kapaszkodva felállt. Gergővel nagyon megtapsoltuk és olyan kis büszke fejet vágott! :D Eddig csak úgy állt fel, hogy négykézláb volt, vagy mellettünk, ránk támaszkodva. Annyira kíváncsi vagyok, hogy mikor fog majd elindulni!
Egcsinek nagy puszit küldök, ha beszélsz vele! :)

Na, most csak ennyi voltam.

Pusssz :D

Orsi

avocado

Orsi, Rita,

Eszti egész jól fogadta a kistesót!Bár az első pár napban gázos kezdett lenni a helyzet, mert mindíg jött puszilgatni, meg simizgetni, de kijött a féltékenység másként! :( Direkt rosszalkodott, és kiabált, sikongatott mikor kértük, hogy ne mert alszik a tesó!Hát ő csakazértis dobolt, üvöltött!De ennek egyenlőre legalábbis vége!Most úgy 3 napja tök jókislány!nem csinál már ilyeneket,sőt ő mondja nekem, hogy anya halkan, mert alszik a Hannus :) Szóval (kopp,kopp)de lehet nem lesz gond vele.Amikor Hannus alszik próbálok sokat foglalkozni Esztivel.Olyankor mindíg játszunk együtt valamit.vagy gyöngyöt fűzünk, legózunk stb!Remélem működni fog így, aztán meglátjuk! :)

Timi, fogad :( ismerős a gyűjtögetés fogalom ebben a témában!nekem is kéne egyet pótoltatnom, és az sem olcsó!De majd valamikor talán összejön rá!
Csenge nagyon ügyi kiscsaj.Való igaz, hogy a második gyerekek hamarább csinálnak mindent?
Cseresznye az ari jel :wink:
Ja, nem is emléxem, hogy mondtam-e nektek, hogy minket nem vettek fel az oviba :( 107 helyre 250-en jelentkeztek!Ugyhogy sajna számítottam rá, meg aztán nekünk nem volt protekciónk sem, így...........ez van!De remélem azért jövőre figyelembe veszik, hogy egyszer már el lettünk utasítva!mert ha nem akkor tuti megfellebezem.De ez még a jövő zenéje, addig túl kell élnem 1 évet! :wink:
Na megyek, kéne kaját csinálni, palacsintát ígértem a családnak :? :P
manóci

Sziasztok! :)

Mindenkinek köszönjük a gratulációkat, Timinek a hírhozást! :) Tegnap este óta itthon vagyunk, kicsit még fájogat a sebem, de egyre jobb. :) Bence eddig nagyon jó baba, eszik, alszik. Már van tejem is, úgyhogy minden jó úton halad. Berci nem mutat egyenlőre féltékenységet, nagyon aranyos a tesóval. :) Most gyorsan egy pár kép és majd jövök. :)
Kép Kép Kép Kép Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Húúú, de jó, hogy még bekukkantottam! A két friss kimamit ki nem hagytam volna!!!! :D

Egcsi
Tüneményes babód van! :D TÖk jó, hogy már van tejed! Az meg természetes, hogy jó baba Bence, hisz második gyerek! :wink:
Mégegyszer kívánok Nektek minden jót most már négyesben!

Manó
Köszi, hogy írtál még! Jó, hogy Esztikéd ilyen gyorsan megszokta a helyzetet, de azért készülj még akciókra. Nálunk elég sokáig eltartott a direkt hangoskodás, az esti fürdésnél pl. csak akkor oldódott meg, amikor elkezdtük őket együtt fürdetni. :D

Lányok!
Mi holnap elutazunk 2 hétre, így addig eltűnök.

Puszi mindenkinek :D

Orsi

avocado

Sziasztok lanyok!

Egcsi: Gyonyoru a kis Bence! Gratulalok! :) Remelem minden rendben es szopik rendesen. Amerikaban mi a divat szoptatas teren?? Minnel tovabb? Mert franciaorszagban hamar elapasszak a tejet, mert a baba 6 honapos koraban vissza kell menniuk a noknek dolgozni.
Kepek gyonyoruek. Bence imadnivalo. :)

Orsi: Eskuvo hajra! Biztos nagyon jo lesz. Nem tudtam, hogy az egesz csalad ott lesz. :) Fogcsiszolas sikeres! :) Kittike jol turte, es csak egy picit csiszoltam le az eles szelet. :) Szopi megy tovabb. Hat erre tenyleg nem kellett fogdoki. :) Csak van akinek batorsag kell hozza. :)
Gergot most felvettek vegul is az oviba?
Jop utazast holnap! Mi augusztus 15-en utazunk 2 hetre. :) Bukfurdore, de bebarangoljuk a kornyeket. Ausztriat is. :)

Mano: Ovi. :( Hat ez tenyleg nem jo hir. De hogy hogy nem vettek fel? Ha jol emlekszem, akkor jelentkeztetek, amikor meg a kisteso nem is volt es akkor meg Eszti "egyedul" volt.

Timi: Cseresznye tenyleg aranyos jel. :) Kivancsi leszek nalunk mi lesz, bar meg a szuloi odebb van.

Mi hetvegen tartjuk meg csaladilag Lilike szulinapjat es nevnapjat. Jovo heten kedden meg megyunk a Brendonba fotoztatni a gyerekeket. :) Vettem a kenguruba a lanyoknak 1-1 feher trikot, Lilinek egy furdorucit es egy feher bugyit es fizettem 5000 ft-ot. :roll: Ezert nem vasarolok soha ott. Csak most feher triko kellett, mert a fenykepezesen feher cuccokban lesznek feher hatterrel. Meg esetleg egy szines kisruhaban vagy farmerban. Kivancsi vagyok milyen lesz. Tulajdonkeppen Kitti 1 es Lili 3eves szulinapjara.

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Orsi, Jó nyaralást nektek!!! Kép

Rita, Hát igen akkor jelentkeztünk, és én nem is reklámoztam, hogy érkezik a tesó, de mint írtam 2x-es a túljelentklezés ez az egyik, a másik meg, hogy szerintem utána tudnak nézni, mert az indoklásban az állt, hogy "anyuka családtámogatási ellátásban részesül, gyermek elhelyezése megoldott" !Ugyhogy ez van! :(
Brendon, hát egyetértek veled, én is útálom, és főleg ezért!Tök drága, és ráadásul szerrintem egyáltalán nem olyan jó se minőségileg se a cuccok anyaga nekem nem tetszik.Valahogy olyan mintha kicsit műszálas is lenne :evil:
Szerintem C&A, és a H&M ben sokkal jobb és olcsóbb cuccok vannak!Főleg a Campona H&M-ben, ott emeletes és az első szint csak gyerekruci :) Majd nézd meg egyszer, ha erre jártok :wink:
manóci

Sziasztok,

Egcsi,
Utólag is gratulálok Bence babához, minden jót kívánunk nektek.

Manóci,
Belerázódtál már a kétgyerekes szerepbe? Milyen baba Hanna?

Pár szót magunkról, júliusban zárva van a bölcsi így a lányom mamázik. Múlt héten anyukámnál volt, egész jól viselkedett egészen addig amíg én meg nem jelentem :( Szombaton megtartottuk mi is a szülinapját, nagyon tetszett neki a lufidíszítés és a sok ajándék. Ezen a héten én is szabin vagyok, megyünk le a másik mamához majd manó marad jövő héten is.

Ezt most elküldöm, késöbb próbálok feltenni néhány képet
mindenkinek pusz
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Szijjasztok!

Veronikát Isten éltesse sokáig! :)

Manó!

Sajnálom, hogy lemaradtatok az oviról. Szerintem attól, hogy anyuka otthon van, attól a három évesnek szüksége van az óvodára, gyerektársaságra. Én asszem megőrülnék itt LIllával, pedig áldott jó gyerek, csak már lekötni nem lehet! Ha rossz idő van, akkor meg vagyunk lőve, mert idefent már csak szenved. Mondja szegénykém, hogy ezt játszak vele, azt játszak vele...de nem mindig tudok. Sőt, Csigi alig alszik, így minimális az idő, amit vele tudok tölteni. :? Ha jó idő van, akkor minden ok, mert kint elrohangál. Bár az is elég kevés inger már neki...már keresi a gyerekek társaságát.

Nagyon hímzek mostanában, már a tornagatyóban és pólóban is van cseresznye. 8) :lol:

Lillám jövő héten megy a Balcsira anyukámékkal...kíváncsi leszek. Nem volt még tőlünk távol napokig. De szerintem nem lesz gond. :roll:

Rita!

Nálunk a csajoknak van elég sok kengurus cuccuk, de általában mi a leárazottabb darabokból válogatunk. :oops: A C&A nekem is bejön, bár ott is keresem az akciót. :oops: :D

Ennyi mára. Megyek, indul a nap!

Puszi! :D

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Gyors bekukk amíg a fiatalság szundít, megpróbálom a szüléstörténetet is bepötyögni, úgy sem hosszú. :)
Jól vagyunk, tejcsi van bőven, a picur elég jó baba, eddig egy éjszakát bulizott végig, azóta csak 3 óránként kel fel enni. Most már nem mindig alszik vissza rögtön, nézelődik, olyan aranyos, komoly tekintete van. :) Berci kicsit nyafkább és hisztisebb mint volt, de nem olyan gáz. 8)

Szüléssztori:
4-én a megbeszélés szerint 2-re bementem a kórházba, hogy feltegyék a katétert a méhszájtágításhoz. A gép szerint már voltak fájásaim, de én semmit nem éreztem. A beavatkozás gyors és fájdalommentes volt, egy óra múlva már otthon voltunk. Egészen este 8-ig csak kellemetlennek mondható fájdogálásaim voltak, na de aztán 8 körül elkezdődött az igazi műsor. Annyira fájt, hogy le sem tudtam szállni a W.C-ről, azt hittem indulhatunk vissza. Aztán 11 körül szépen alábbhagytak és még aludni is tudtam.
Reggel Boti bement a munkahelyére eligazítani az embereket, hazajött, elvittük Bercit a bébiszitterhez és mentünk a kórházba.
Egyágyas vajúdó, Tv, de semmi extra-szuper luxus. A szülésznőmnek én voltam az egyetlen páciense. 3 ujjnyira nyitva voltam a katéternek köszönhetően, úgyhogy monitorra ráköt, katéter kivesz, burok megrepeszt, oxitocin beköt. Lehet, hogy nem kellett volna burkot repeszteni, mert utána megint csak félárbócon voltak fájásaim. Már megint gőzerővel kaptam az oxitocint, délre 4 ujjni voltam, aztán se tőled ,se hozzád. 4-kor még mindig 4 ujjnyi, fájások 2-3 percenként, de nem erősek. Megvizsgált a szülésznő, kiderült, hogy Bence feje nincs teljesen beilleszkedve és a medencekimenet elég szűk, lehet, hogy ki se fér a feje. :?
Epidurál beköt, műtő, metszés, Bence kihámoz. 16:38 :)
Hát ennyi. Maga a csaszi szerintem rosszabb volt mint Bercivel, nagyon rázott a hideg és mikor vartak a mellkasom úgy égett, alig kaptam levegőt. A picurt viszont csak annyi időre vitték el amíg rendbetették és lemérték. Utána egyágyas szobában voltunk szombat estig, akkor hazajöttünk. Ahhoz képest, hogy a nővérnek rajtam kívül csak 2 páciense volt, nem árasztottak el figyelemmel. Nagyon kedvesek voltak, de nem voltam elájulva az amerikai ellátástól. A sebem már majdnem teljesen rendben van, estére azért már érzem, de napról-napra jobb. :)
Kicsit hosszú lettem, bocsika.
Még gyorsan 2 kép és már el is tűntem.
Kép Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi,

De jó, hogy te is túlvagy rajta!És nagyon szép ez a baba :) :wink:
Tejed remélem van.Mi szopizunk bőszen, nem is tudom mennyikket eszik már, le kéne mérni :) Múlt héten 60-nál tartottunk már!

Andi,

Egész jó a kétgyerekes szerep :wink: tetszik, egyenlőre.De ha nem fog akkor sincs már visszaút :P :lol: :lol:
Imádom mindkettőt, és tök jó nézni őket, hogy ezek az enyém gyerekek :)

Timi,

Köszi az együtérzést.Én is azért sajnálom amiket leírtál.Eszti is nagyon igényli a gyerektársaságot, de hát nem tudok mit tenni.Igazából arra gondoltam, hogy most úgy vagyok mint ti többen tavaly.2 gyerekkel itthon.Csak nekem lehet még így is könnyebb dolgom lesz mint nektek, mert Eszti már csak idősebb.Sokmindenre nincs gondom vele kapcsolatban.Evés, wc-zés, meg tök önálló.De majd meglátjuk :wink:
manóci

Manó :)
Köszi. 8) Nem is hiszem el, hogy enyém ez a falat emberke. Annyira hasonlít Bercire ilyen idős korában...
Tegnap voltunk dokinéninél, minden rendben, már híztunk 23 dkg-ot. Rengeteg tejem van, több mint Bercinél. Kell fejnem szopik után,mert ha nem, szétdurranok... :roll:
Sajnálom az ovit, én akarom vinni Bercit néha a daycare-be, de nem fog minden nap menni.

Andi :)
Nálatok nem indul még a kistesó project? :wink:

Rita :)
Itt sem divat a hosszú ideig tartó szoptatás, pontosan azért, mert visszamennek dolgozni. Még 6 hónapig is ritkaság, hogy otthon maradnak. Egy ismerősöm 6-8 héttel a szülés után már visszamegy dolgozni, ha valaki 3 hónapig otthon marad az már királyság... :? A kórházban is nagyon nyomták volna a tápszert, főleg, hogy kicsit besárgultunk...

Na, megyek elsőszülöttem figyelmet igényel. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!
Pár perc,még alszanak a lurkók. Annyiszor leülök,hogy most aztán írok,de valakinek mindig éppen akkor kell valami. :(
Egcsi:gyönyörűséges ez a Bence baba (hiába, a név kötelez! :lol: ).
Fiúk hogy voltak el nélküled? Szüleid mikor tudnak menni megnézni Titeket?
Szoptatás:már annyit hallottam erről,de valahogy nem tudom beleélni magam. :?

Manó:ovit sajnálom,nem is tudom,mit mondjak.Bencének még nem hiányzik a gyerek társaság,de nekem muszáj valamit dolgoznom most már.Para hegyek vannak már most a szeptembertől. :cry:

Ja,egyébként hétfő óta,napközben nincs pelusunk (mármint Bencének :D ),nagyon ügyesen szaladgál,főleg mióta tegnap vettünk a Kikában a WC-hez való lépcsőt.Azóta szinte egész nap ott ül.

Andi:Veronikának utólag boldog szülinapot!!! :D Milyen ajándékok voltak? Én teljesen tanácstalan vagyok,pedig lassan meg kéne venni nekünk is. :oops:

Timi:én is rakosgatnám már a jeleket, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen,de majd csak augusztus közepén derül ki,hogy mi lesz az. :evil:
Gyerekruhában én még mindig a Háda Kft. angol turijára esküszöm,bár a C&A-t is nagyon szeretem,de valahogy mindig lemaradok a jó leárazásokról. Nem túl sűrűn jutok el sajnos. :?
Lilla utazása:nem irigyellek, az enyémek még csak most kezdtek elmenni egy-két napra,és mi apával bizony elég rosszul viseljük. :oops:

Rita:Lilnek boldog névnapot! :D
MIlyen fotózásra mentek a Brendonba?
Fogcsiszolás:lényeg,hogy sikerült.Nem emlékszem,hogy írtad-e,milyen volt a torta a múltkor.

Na,mennem kell,mindenki felébredt.

Vera:MI ÚJSÁG???????

Eszter is eltűnt......

Orsi:neked jó pihenést!

Akit kifelejtettem,annak bocsi,és puszi,jók legyetek!

Anikó
vakili

Andi :)
Nagylányodnak utólag is Boldog Szülinapot!
Bocsi, hogy a múltkor ez kimaradt. :oops:

Anikó :)
Köszi. Tényleg szép fiam van. 8) Pelusnélküliséghez gratula! Mi még mindig pelusozunk alváshoz, de lassan megpróbálom a napközbenit elhagyni.
Fiúk túlélték a 2 napot nélkülem, bár a bébiszitter szerint a fiamnak borzasztóan hiányoztam. Annyi változást vettem észre, hogy mindenhova jönni akar velem, még dokihoz is, pedig az eddig szóba sem jöhetett.
Anyuék okt. közepén jönnek 6 hétre, utána meg apósómék jelentkeztek be 2 hónapra. :shock: Talán elutazunk arra az időre és ha mindenki hazament majd visszajövünk. A kulcsot hagyják csak a lábtörlő alatt... :roll:
Nekem is be kell szereznem ajándékokat Bercinek, mondjuk nekem annyival könnyebb, hogy minden ami dinoszaurusz-lassan már kiírhatom az ajtóra, hogy Jurassic Park-jöhet. Veszek egy-két dömpert, markolót vagy vontató autót és minden szuper. :)

Mindenkinek üdv, majd még jövök, ha az ifjúság hozzájárul. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi! :D

Hát igen,jóból is megárt a sok.Nekem jó volt,ha jöttek segíteni,de csak pár órára,nem 2 hónapra. :? Asszem be is diliztem volna. :oops:
Nálunk is megviselte a kórházasdim Bencét,ha meglátja azóta anyuékat,vagy anyóst,rögtön kérdezi,hogy ugye anya ittmaradsz? Még fürdeni sem akar elengedni.Úgy kell megszöknöm időnként,ha mennem kell valahova.
Ajándék:Bencénél sajnos nem ilyen egyszerű,nincs olyan dolog,ami ennyire lázba hozná. :? Nálunk Geri a dínómániás már kicsi kora óta.
Pelus alvásnál és ha megyünk valahova,még nálunk is van,csak itthon mászkál egy szál kukiban. :lol: Megzabálom a kis zsömléit!

Na,mennem kell,kistörpe zokogva mászik rám,csak én kellek Neki!

Puszi:Anikó
vakili

Halóka! :)

De kihalt a topik megint... :? Csak beugrottam elmondani gyermekem tegnapi aranyköpését.
Cseresznyét osztogatott, adott nekem egyet, ránézett Bencére, hogy neki is ad, aztán: Anya! Rakjál be neki fogat. :D
Szoptatás:
-Anya, mit csinál Kisbence?
-Szopizik.
-Rágcsálja a cicidet? Lerágja róla a gombot? :D

Nem semmi anyás a fiad... Nem lesz könnyű az ovival. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi, de édes :) :) :) nagyon jó beszólásai vannak Bercinek!

segítség, hát igen jóból is megárt a sokk, az már biztos!Én is örülök, ha valaki jön, és netán még segít is, dehát azért hónapokig, hhetekig :roll: na az gáz!

ajándék, nálunk most hercegnő mánia van!Hamupipőke viszi a pálmát, de az összes jöhet :wink: Mindenből hercegnős kell, poló, hajcsatt, kirakó, mesekönyv, esti mese, és stb.stb.stb.

ragaszkodás, nálunk is ugyanez van mint Anikóéknál!Igaz itthon Eszti mással is megy fürdeni, enni stb. de tök soxor mondja magától minen apropó nélkül, hhogy anya ne menj már sehova :cry: Mg van, hogy kérdezgeti, hogy már nem mész kórházba?meggyógyultál?Kibújt a Hannus nem kell menned doktorbácsihoz!Szóval ilyen kis beszólások :)
manóci

Ne haragudjatok, de ezt a képet muszáj felraknom Falatkáról. Szerintem olyan édes... :) Nem tartom pólyában egyébként, csak a fotózás kedvéért csomagoltam be. :)
Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Egcsi!

Gyönyörű a picur. És tényleg tiszta Berci. Még jól emléxem rá ilyen korából. Főleg a szemük, amit mindketten Tőled kaptak.

Most ennyi, nincs nagy hangulatom írni.

Puszi!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok!

Egcsi:nagyon édes ez a kép!!! :D Tényleg nagyon hasonlít Bercire.Ezek a beszólások! :lol: Gombok megvannak még? :wink:

Timi:rossz kedved van??? :cry:Vagy csak meleged? Nincs új képed a lánykákról?

Manó:akkor Te is átérzed amiről írtam. :? Elvan Bence is mással,csak közben engem is lásson.
Nálatok ezek szerint nem gond,hogy mi legyen az ajándék. :lol:

Én már alig várom a holnapot,mehetek megint táncikálni. :lol: :lol:

Hahó,többiek,tessék életjelet adni!

Pussz:Anikó
vakili

Timi :)
Mi baj van? :) Tegnap voltak babanézőbe, látták Lilla képét a hűtőn megdícsérték milyen szép leányzó. :wink:

Gombok a helyükön. :lol:

Hannusnak mikor esett le a köldökcsonk? A miénk már szép száraz, de mintha napok óta ugyanolyan stádiumban lenne. Pedig már úúúgy várom, hogy leessen. :)

Hallom, otthon rekord meleg lesz a héten. Nyugi lányok, itt "hűvösebb" napokon van 4O fok. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Végre internetközelbe jutottam, gyorsan be is kukkantottam, erre mit látok? Egyik fotó édesebb, mint a másik!!! :D

Egcsi
Nagyon tündér a kislurkó! És tényleg tiszta Berci! :D
Érdekes ez a szopi dolog, Portugáliában is ez volt, tápszer ezerrel. :?

Anikó
Irígykedek a tánc miatt!!! Én is úgy kipróbálnám, de egy darabig még nem lesz rá időm.
Elképzelem Bencust, ahogy pucin rohangál! 8) :D Gergő is imád úgy lenni, de hát pasiból vannak, nincs mit tenni! 8)

Manó
Én megértem az ovikat, nem tudnak 35-40 fős csoportokat csinálni. Nálunk ugyanez a helyzet. :( És hiába tudom, hogy Gergővel meg fogok otthon őrülni, de ha nem veszik fel nem leszek rájuk kiakadva, hisz ha tudnák, felvennék.

Rita
Ovi még bizonytalan, csak augusztusban derül ki. :(
Fotózás: érdkes lehet! Főleg a csupa fehér ruci. :D Majd teszel fel képeket?

Andi, Timi
Puszi

Bocsi lányok, mennem kell megnézni a csemetéimet, már 1 órája nem láttam őket, nekem ez még furcsa. :lol:

A héten valószínűleg benézek még.

Orsi

avocado

Sziasztok!

Egcsi: Gyonyoru a kis Bence. Nagyon jo, hogy felraktad azt a kepet rola. :) Igazi mualkotas is. :) Tenyleg nagyon hasonlit Bercire, de ahogy nalunk, ez csak babakorban van, kesobb majd elkezd valtozni egeszen maskepp. :)

Orsi: Erezzetek jol magatokat. Furodjetek nagyon sokat, hiszen meleg van. Nalunk elviselheto a melegm de azert egesz nap kint a medence. Ma meg megyunk baratokkal strandolni.

Timi: Mi a baj? Depresszios vagy? Remeljuk nem. :)

Aniko: Milyen tancot tanulsz es kivel? :) En is nagyon szeretem a tancot, bar most inkabb edzek. :)

Mano: nalunk is nagyon eros most a ragaszkodas a Lili felol. Csak velem hajlando mindent csinaltatni. Velem alszik, velem eszik, velem furdik. :)

na, mennem kell. Lanyok felkeltek. Meg egy par kep Kittirol. :)
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
trita

Jó reggelt!

Rita:tünemény ez a kiscsaj! :lol: Nagyon fotogén mindkét lányod,ezt már többször megállapítottam. :wink:
Keleti Andrea Táncstúdiójába járok,és társastáncokat tanulok.Egy másik anyukával megyünk együtt,akinek a kislánya is ugyanakkor jár a gyerekcsoportba.Iszonyúan élvezem,állandóan számolom a napokat,mikor lesz már kedd. :lol:
MIkor mentek a Brendonba fotózásra?
Jó strandolást!Medencéért,meg a kertért most nagyon irigy-irigy. :?
Veráról nem tudsz valamit?

Orsi:szia!!!!! :D Remélem azért tudsz egy kicsit pihenni most a sok rokon között. :lol:
Nekem is ez az első külön programom,mióta a három gyerek megvan,tehát kb.12 éve.Azt hiszem,már nagyon rámfért. :oops: Remélem sokáig tudom csinálni.20 évvel ezelőtt már tanultam táncolni,és mindig is nagyon hiányzott.Ráadásul Andrea és a férje is annyira kedvesek,közvetlenek,meg a táncosaik is.Már a TV-ben is nagyon szimpi volt,de életben egy igazi tündér,és nagyon tud bánni a gyerekekkel! :D

Timi:milyen a kedved?????

Na,felébredt mindenki ,mennem kell,sok-sok puszi:Anikó
vakili

Sziasztok :)

Egcsi!
Gratula Bencéhez nagyon szép kisfiú :) (kicsit lemaradtam :oops: )
Ez az utsó kép egyszerűen fantasztikus :)

A szülinaposoknak utólag is előre is sok boldogságot :)

Manó!
Eszti szülés előtt is nagyon ragaszkodott vagy mióta Hanna baba megszületett azóta? Annyira jók voltak a képek amiket felraktál róluk. Igazi hajasbaba a kicsi :)

Anikó!
Tök jó h. jársz táncolni :) Biztos jó :) és tuti kikapcsol :) NYaralás milyen volt?

Rita!
Fotozás megvolt?Brendon árak :shock:

Orsi!
Basszus én megőrülnék ha Mírát nem vihetném óviba,olyan türelmetlen vagyok vele mostanság h. csak na. Folyamatrosan az ellenkezőjét csinálja mint a mit kérek tőle :evil:

Vagyok most épp szabin(tegnaptól)de már fáradtabb vagyok mint mikor dolgozom :) tegnap voltam uh-on gyerek nagyfejű :) annak a mérete 33 hetesnek a többi adata 30 hetesnek felel meg :) elevitet nem kell szednem,bár eddig sem szedtem a 100-as doboz fele még megvan :) s 1800 gr a becsült súlya :) és neve még mindig nincs majd talán a szülőszobán kitaláljuk :) csütörtökön meg együnk Kiskunmajsára nyaralni egy kicsit már alig várom :)
mindenkinek pusz :
vera

KépKép
viranka

most legalább tudom hány hetes vok pontosan is :)

KépKép
viranka

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
viranka

Egcsi,40c a hüvösebb napokon? :shock: Én ezt is alíg bírom.Idén a törpilla miatt nem lett klímánk, de jövőre már tuti lesz!!! :P
Köldökcsonk, nekünk a 9.-ik nap esett le.De ha már száraz teljesen akkor le fog nektek is! :)

Vera, Eszti mindíg is nagyon ragaszkodott hozzám.De Hannus születése óta méginkább :?
Akkor most 30.-ik hetes vagy?Ezek a méretek, csak viszonyításképp írom, hogy nekem Hannus a 30.-ik héten volt 900g :( Akkor paráztam be kicsit, hogy mi lehet vele!De szerencse semmi, csak picuri és kész :)

Orsi, nekem sem az ovikkal van a bajom, hanem ezzel az egész rendszerrel.Eddig nem az volt, hogy kevés a gyerek?Most meg érdekes kétszeres túljelentkezés van :shock: szinte mindenhova!
Akkor most én vagyok a hülye és nem értem, hogy mi van!?
Azért drukkolok, hogy nektek sikerüljön :wink:

Rita, nem semmik a képek.Én is imádom az ilyen kis maszatosokat :) :P

Egy a tegnapi alvásról.Babakocsiban is több mint 4 órát így tudott aludni. :) megzabálooooom
Kép
manóci

Vera, édes a pocid :)
Mira, nagyon dögös csajszika :wink:
manóci

Sziasztok!

Egcsinek és Manócinak hatalmas gratula!!! Tündérbabák!!!

Vera! Már nincs sok hátra! Nagyon csinos vagy ám! Nem vicc!

Mindenkinek kitartást ehhez az időhöz!!!!

Megvolt a nyaralás, jól sikerült, bár az idő ilyen is volt és olyan is.
Eredetileg a Fertő-tó volt a terv, oda volt foglalás is, de ezt buktuk sajnos. Épp nem volt "félfogadás", így körülnéztünk, és nagyon nem tetszett amit találtunk. Sátorhely egy, van fa, de lomb nélkül, sátorhely kettő közvetlenül a nem épp sekély tóparton, ott is egy rakás kacsaszar közepén. Na neee! Nézzük tisztálkodó helyeket, oké, megyünk tovább! Még megpróbáltuk, hátha visszakapunk vaamit a foglalóból, de természetesen semmit.
Utólag bánja kutya, hiszen lehet, hogy kórházra költöttük volna! St.Plöttennél olyan vihar volt, hogy ki kellett állni Rosenbergerhez, a parkolóba! ha ez ott kap el minket sátrastól.... :roll:
Mondsee ugyan még jó 200 km volt, de megérte!
Külön gyerekmosdó két wc-vel, zuhannyal, hatalmas pultba beépített rozsdamentes acél bébikáddal, hőfokszabályzós csappal.... gyerekszék kajáldában... mi kell még????
Tó épp a térdülig ért, árnyék volt, szóval csak ajánlhatom!
Ha nem lett volna fele-fele időnk, még jobb lehetett volna, de így legalább felfedeztük a salzburgi IKEA játszóját is esős délutánokon.
Sajnos épp péntekig tartott a hideg front, ezért úgy döntöttünk kedden reggel, hogy du haza jövünk, mert azért annyire nem volt jó az a játszó, hogy három napot ott töltsünk...
Gyerekeknek nagyon tetszett, nekünk is élmény volt. Csak ajánlani tudom a sátrazást gyerkőcökkel, bár kell hozzá egy jól felszerelt kemping az biztos!

Kép ez a vihar már mögöttünk. Ezt úsztuk meg azzal, hogy továbbmentünk. 3 ember halt meg, egy Eisenstadtban. Kép Kép Kép Képilyen csigák keserítették a reggeleket . Mindent összemásztak Kép KépOlivért elkapták a japán túristák, hogy vele fotózkodjanak! :shock: Kép Kép Kép újabb vihar... Kép Kép Kép az elmaradhatatlan kertitörpe. Utolsó napra megérkezett! :lol: Kép

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Manó
Köszi, aranyos vagy! :D Ha te is szorítassz, akkor reménykedem, hogy bejut Mókuskám! :wink:
Picurkádat meg kell zabálni!!! Úgy összeszorult a szívem, annyira gyorsan megnőtt Flóra is, lassan Ő is szaladgál és beszél, aztán még csak most született! TÜneményes ez a kép!!!! :)

Anikó
Puszi hegyek! :D 24-én hazamegyünk, aztán összehozhatnánk egy talit, már nagyon hiányzol ám! :oops: :D

Rita
Maszatos képek díjnyertesek! :lol: 8)

Vera
Édes a pocakod, szerintem is tök csini vagy!!!
Míra képei meg nagyon cukik! Már én is kifestetném nagyobbik lurkómat, de ő nem bír ennyi ideig nyugton maradni. :roll:

Eszter
De klassz lehetett! Mondjuk én nem vagyok egy sátorozós fajta, de ha kicsit nagyobbak lesznek lehet, hogy bevállalom, Karcsi nagyon szereti! Én kicsit kényelmesebb vagyok, de megvan a hangulata és el tudom képzelni, hogy a gyerekek mennyire élvezik! :D
A képek nagyon jók! :D Azért az a vihar nem lehetett semmi! :shock: A japánokon meg nem lepődök meg! :x :wink:

Nálunk minden ok, élvezzük a nagycsaládot, mindig nyüzsgés van, de a gyerekekkel is mindig van valaki! Azt imádom, mikor a 14 éves keresztfiam Flórázik, annyira édesek együtt! Ez a kánikula nem semmi, de ülünk a hűs vízben és így eléggé elviselhető. Azért a pocakos kismamákat most nem irígylem! :roll:
Flórácska ma reggelre belázasodott, de egyelőre nincs semmilyen tünete, csak a láz, így reménykedem, hogy semmi komoly, csak a foga, vagy a 3 napos láz. Azért holnap megmutatom egy dokinak, ha nem múlik a láza, én is csak akkor leszek nyugodt rendesen!

Képzeljétek én idétlen megint jelentkeztem egy játékba, most ebbe a Pókerarcba és behívtak válogatásra! :shock: :D Kíváncsi vagyok bejutok-e játszani is, de már ez buli lesz, még ilyesfajta játék válogatóján soha nem voltam. :P

Na, most ennyi voltam, a család már hiányol. 8)

Orsi

avocado

Szijjasztok! :)

Jól vagyok-jól vagyok! Nem vagyok depressziós természetesen, csak kicsit felhúztak. :? És ahelyett, hogy mérges lettem volna, kicsit magam alá kerültem.

Lilla hétfőn ment nyaralni anyukámékkal a balatonhoz. Ez életünk első távolléte, még csak a nagyszülőknél sem nyaralt eddig. Most rögtön mélyvíz, Balcsi-egy hét. :lol: Nagyon jól érzi magát, semmi honvágy, csak nekem hiányzik nagyon. Igen egyedül vagyok nélküle itthon. Csengével még nem tudok úgy beszélgetni. Jó-jó, ős is válaszol, de csak ha az érdekei azt kívánják. Pl. a hamm-hammm-hamm nagyon megy. :lol:

Szóval hétfőn ebben az egyébként is feszült idegállapotomban még jól fel is bosszantottak. (részleteket itt nem írnék...)

Képek nagyon jók!

Megyek, mert Csiguszt száműztem a kiságyba, míg megírom...Már ön és közveszélyes. :oops: :lol: (az üvegasztalt kifejezetten szereti. VAgy felmászik az aljára, és ott hasal, majd fejjel próbál lejönni, vagy ott akar felállni. EGyszer már "szerencsésen" lecsúszott a keze róla, és beütötte a száját, kicsit ki is csattant. :x )

Pusszantás Mindenkinek!

Kitartás ebben a hatalmas melegben!

Sziasztok! :D

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok!

Hú,de meleg van! :shock:

Timi:elhiszem,hogy nehéz Lilla nélkül,én el sem tudom még képzelni,hogy Bence ne legyen velem. :? Olyan kicsik még!!!

Eszter:hát le a kalappal,nagyon belevaló csajszi vagy!Én még egy sima balatoni nyaralás alatt is parázok,hogy minden rendben legyen.Ez a sátrasdi valahogy nem az én világom. :oops: Gyerekeknek biztos egy életre szóló,hatalmas élmény. Igazi stramm fickók lesznek. :lol: KÉpek fantasztikusak!
Ez a csiga:brrrrr. :? :?

Orsi:de jó lenne talizni,szeretettel várlak!! :lol:Flórácskát is meggyurmázom.Remélem semmi komoly,és már jól van! :cry: Fiúk lassan szülinaposok lesznek kedves volt pocaktársam .Olyan hihetetlen,nem? :wink: Játékhoz drukk,majd szólj,hogy mi volt!

Manó:de éééédes kis hajasbaba.Ilyenkor aztán tényleg kedvet kap az ember lánya a babázáshoz újra! :oops:

Vera:de jó látni Titeket! Nagyon szép kismami vagy! Míra is szépséges katicabogár. :D
Nagyon jó pihenést Nektek!
MI nyaralásunk nagyon szuper volt,talán eddig a legjobb,rengeteget pihentünk.Általában olyan kis menősek vagyunk,de most nagy volt a hőség,úgyhogy viszonylag keveset mentünk,és végre 2 hetet voltunk,ami szerintem kell is,1 hét az kevés.Bence már jobban elvolt,nem kellett állandóan utána loholni,úgyhogy tényleg pihenés volt.Majd küldök képeket.
Tánci nagyon szuper,és tényleg teljesen kikapcsol,olyankor újra tinilánynak érzem magam.Aztán hazajövök,és újra öregbanyának. :evil:

Na,puszika mindenkinek:

Anikó
vakili

Timi
Örülök, hogy semmi depi! Amúgy nyugodtan kidühöngheted itt magad, ráadásul kíváncsi is lennék mivel tudtak így felhúzni? :o

Anikó
Remélem enyhül ez a hőség és akkor megyünk!!! :wink:
Szülinap: ne is mondd! :shock: Gergő pont mához 1 hónapra lesz 3! És én még mindig kapkodom a levegőt, hogy ennyire rohan az idő! :shock:

Rólunk:
Sajna Flóra láza ma nagyon felment. Reggel még csak 37,6 volt, de mondtam, hogy inkább vigyük át a szomszéd városba a kórházba, hogy lássa egy doki. Odaértünk rendben, én a sorban álltam a regisztrációnál, Karcsi meg elment a gyerekekkel a büfébe innivalóért. Egyszer csak rohan vissza (még szerencse, hogy már majdnem végeztem), hogy valami nem stimmel Flórácska egész testében remeg. Átvettem a drágámat és iszonyatos volt, teljesen remegett (mint utóbb kiderült rázta a hideg) és közben nyöszörgött. Borzasztóan megijedtünk, rohantunk be a rendelőhöz, erre ott ül egy család, hogy majd csak 10-től lesz doki. Ez volt 9-kor. Látták, hogy mi van, és mennyire ki vagyunk akadva, és a pasi mondta, hogy menjünk fel az osztályra, el is indult velünk, hogy megmutassa hol van, de akkor jött egy nővérke és arra bízott minket, azzal felrohantunk a gyerekosztályra, Flóra meg közben végig reszketett, remegett a kezemben.:( És amikor letettem a vizsgálóasztalra, akkor láttam, hogy tiszta lila a szája! Na akkor ilyedtem meg igazán, Ő meg elkezdett ugye sírni, hogy letettem. Megmérték a lázát, de akkor még nem is volt magas, ez volt a furcsa, még csa 37,7 volt. Később mondták, hogy valószínűleg arra reagált így, hogy elkezdett hirtelen felmenni a láza. Kapott egy Algopirin injekciót és megvizsgálták, kiderült, hogy mandulagyulladás.:( A nővérke becsavarta a felsőtestét nedves lepedőbe és akkor végre visszakaptam és el is aludt szinte rögtön a vállamon, de közben még rázta a hideg egy jó darabig. Aztán szerencsére az is elmúlt. Így aludt a drágám vagy fél órát, aztán megint megmérték a lázát, de ugye az injekció lassabban szívódik fel, mint mondjuk egy kúp és így még csinált a nővérke egy hűtőfürdőt is, aztán megint nedves lepedő és még vártunk egy csomót. Aztán végre visszahívtak és a dokinéni mondta, hogy muszáj antibika, mert ennyire magas lázzal kezdődött a dolog. Hát ennyi volt, aztán szépen lement a láza, mire hazaértünk már tök jól volt, és azóta sem ment fel, este is csa 37,3 volt popsiban, szóval semmi! Remélem túl vagyunk a nehezén!! Nap közben jókat aludt és tök jókedvű volt a drágám, szóval márnincs olyan rosszul. De engem teljesen kikészített ez az egész, borzasztó érzés volt, olyan tehetetlenne éreztem magam! Annyira aggódtam érte!!!

Na, ez jó hosszúra sikeredett, bocsika! :oops: :roll:

Megyek is az ágyba, nagyon lemerített ez a mai nap, teljesen kivette az energiámat az aggódás! Egész nap lestem a gyönyörűségemet, hogy minden ok-e. :roll:

Puszi mindenkinek :)

Orsi

avocado

Orsi, :( de gáz!megértelek én is kikészülnék egy ilyen élménnyel!És ráadásul nem is itthon vagytok a kis megszokott helyeteken!Talán még bizonytalanabb ilyenkor az ember!
Én megmondom őszíntén ilyen kicsi gyerekekkel pont ezért pl. külföldre nem mennék.Lehet túl pesszimista vagyok, de arra gonddolok mindíg történhet valami ilyesmi, vagy még rosszabb és akkor :shock: Azért az ember a nyelvet sem úgy beszéli, hogy egy orvosi sszöveget, betegséget megértsen, szerintem.Vagy esetleg egyáltalán nem beszéli akkor meg?!Nagyon kiszolgáltatott lehet.
Örülök, hogy jobban vagytok, drukkolok, hogy ne is legyen gond már :wink:

Eszter, nahát ez a hely gyönyörűűűűűű :) Nagyon kis vagány család vagytok, többek közt a fent leírtak után végképp!Le a kalappal, hogy így belevágtatok, főleg egy sátras partiba!De biztos jó volt :)

Anikó, kedvet kaptál a babázáshoz? :P Nosza, mi tart vissza :wink: álljatok neki a projektnek, és jöhet a tesóka :lol:
Tánc, tök jó lehet :) aranyos vagy, hogy újra tinilánynak érzed magad olyankor!Néha velem is van ilyenm, és én akkor nem is táncolok :? Agyilag meg soxor érzem még magam olyan fiatalnak :lol: :lol: Csak aztán tükörbe nézek, vagy a naptárra, és....... :x
manóci

Nagyon ari a babakocsis kép, Gombócka. :lol:

Orsi :)
Hát ez nem volt semmi élmény! :? Én is megijedtem volna, pedig nem szoktam nagyon bepánikolni eü. vészhelyzetekben. A saját gyerek azért más... Jobbulást Flórának, reméljük hamar meggyógyul. :)
Te vagy a topik tv szárja! :lol: Ennyit szerepelni! Biztos van protekciód magasabb helyeken, hogy mindig behívnak. :wink: Majd mesélj mi volt! :)

Tánc. :) Biztosan klassz, bár ahogy magamat ismerem a lustaság győzne... :roll: A vérnyomásod rendben van? A gyerkőcök mit csinálnak a szünidőben? :)

Timi :)
Mikor jön Lillus haza? Nem ám férjhezadják anyukádék valami osztrák turistához a fiam aráját! :D

Eszter :)
Jujj, de klassz! Na, ez nekem való program lenne. Most irigykedek ezerrel. :) Nagyon szeretek sátrazni, kirándulni csak sajnos apánk nem annyira. Ha természetjárásról van szó, akkor az első vízpartig eljut és már pezcázik is....amit úgyszintén szeretek, de kicsi gyerekekkel nem az igazi. :P A vihar nem lehetett semmi. :shock:

Vera :)
Olyan jók a képek! Tényleg nagyon csini pocakos vagy! :) A kis katicád is tündéri! :) Hajrá a babanévvel! :wink:

Rita :)
Maszatka képek. :lol: Milyen volt a strandolás? :)

Tegnap jól felhúztam magam. Megküldték a fényképeket, amit a kórházban csináltak Bencéről. Tudjátok, a híradás, hogy megérkezett. Hát jó sz@r lett. Semmit nem csináltak a színével, úgyhogy szegény gyerekem feje tiszta rózsaszínes-piros. :x
Voltunk vérvételen is a picivel, megszúrták a sarkát a csöppségemnek, Berci ki is akadt egy kicsit. Gyorsan végeztünk, szerencsére nem kellett 5 percet sem várni. Kicsit féltem a 2 gyerekes mászkálásoktól, bevásárlástól, de a nagyfiam eddig nagyon jól viselkedik, úgyhogy nem olyan gáz. :)
Most néztem a sebemet, a doki jó nagyot vágott. :? Talán keresztbe vette ki Bencét, vagy mi...ráadásul egy helyen elég piros a varrat helye, remélem nem gyullad be...
Na, ennyire futotta, Berci felébredt.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Helló!
Mit szóltok milyen aktív vagyok mostanában? :lol:

Orsi:ez szörnyű lehetett,én is biztos frászt kaptam volna. :( Remélem most már minden rendben lesz.Hasonlón én is átestem,csak Gergő már 10 éves volt akkor.Kijött a vérvételről,leült,itattam,beszéltem hozzá,egyszercsak lecsúszott a padról,és úgy remegett,mintha epilepsziás rohama lett volna,a szemei pedig fennakadtak.Attila közben a rendelőben fogta a másik gyereket,nem is látott minket,és senki nem segített,pedig sokan voltak körülöttünk.Fel sem bírtam emelni,szerencsére éppen jött egy doktornéni,és együtt visszafektettük a padra.Valszeg csak a vérnyomása esett le hirtelen,de én úgy betojtam........
Nagyon várom,hogy találkozzunk!!!! :lol:

Egcsi:fotók :evil: Olyan bosszantó dolog ez.
Ügyes vagy a két gyerkőccel,én nem voltam ilyen bátor. :oops:
Vérnyomás:minden ok,ápr. vége óta nem volt gondom vele.KOpp-kopp.....
Sebed: :? csak nem gyullad be!!! Jegelni nem lehet? Bocsi,lehet,hogy hülye kérdés,de akkor most két vágásod van? :oops:
Úgy egyébként én is nagyon lusta vagyok,de a tánc valahogy más. :lol:

Manó:hát azért tudnék sorolni dolgokat,ami visszatart a 4.babától. :wink: Tudni kell megállni.
Tükörrel én sem vagyok jóban már régóta. :oops: Valami idegen banya néz rám vissza .Már nem is szeretem nézegetni a régi képeimet,annyira elkeserítő.Mostanában olyan sz@rok készülnek rólam. :( Vagy csak én lettem sz@r egyszerűen. :?
Külföldet mi is ezért nem erőltetjük főleg. azt hiszem megvárjuk,amíg Bence is értékeli a dolgokat,amiket lát.A tengerpartra szívesen elmennék velük,de talán majd két-három év múlva.A komolyabb városnézéseket meg még később.

Na,megyek filmet nézni,jók legyetek!

Anikó
vakili

Aranyosak vagytok a biztatással! :) Szerencsére azóta nem ment fel ennyire a láza kicsi virágszálamnak, és nem is nagyon látszik rajta, hogy beteg, jól érzi itt magát, szóval még lehet, hogy jobb is, hogy nem otthon vagyunk. Azért fel-fel megy a láza, de ma is csak 1x kellett kúpot adnom, a Nurofen elég volt máskor. Sokat pancsizunk, a langyos víz is jó, úgyhogy remélem szépen kilábal belőle szegénykém. Olyan érdekes, mert enni is tök jól eszik, tehát tényleg nem látszik betegnek, csak mikor elkezd bágyadtabb lenni a láztól.

Anikó
Tényleg nagyon kis aktív vagy! Hol vannak a gyerekek? :wink: :lol:
Különben én is ezért nem akarok még egy pár évig külföldre menni. Majd ha Flóra is 3-4 éves lesz, akkor max.Horvátország, de messzebbre egyelőre pénzünk sem lenne és kicsikkel nem sok értelme van.

Manó
Puszi :D Hogy bírja picurkád ezt az iszonyú hőséget?

Egcsi
Sajnálom a képeket! És a ti fotóitokból nem tudtok berakni egyet? Azok jól sikerültek!
Nagyon vagány vagy, hogy már így mentek hármasban! Ügyike bátyó Berci! :wink:
Tv: hát jelentkezni kell sokszor és akkor előbb-utóbb sikerül. :wink: Ez most érdekes lesz, mert ez az RTL Klub, ott még nem voltam, csak a Tv2-ben. 8) És egyelőre még csak válogatás, ahol megnézik, hogy mennyire tudok blöffölni. Én is kíváncsi vagyok, remélem ügyes leszek! :wink:

Képzeljétek, a Hugim tök rosszul lett estére, szerintünk hőgutát kapott szegényke. :( Láza is lett és nagyon sz..l volt, le is feküdt korán. Pedig napon nem volt, de ez a meleg! :shock:

Na, most ennyi voltam.

Orsi

avocado

Tényleg nagyon kis aktív vagy! Csak így tovább! :D
Két vágásom van, az új 1 centivel lejjebb. :? Még mindig piros, de lehet, hogy csak a ruha dörzsöli, na meg az izzadás. :roll:

Hajrá tv szereplés! Majd beszámolsz... :wink:
A fényképekkel továbbra sincs szerencsém, tegnap átmentem a boltba, ahol elő szoktam hívatni őket, hát betojt a computer.... Akármilyen ügyi vagyok, 2 gyerekkel nincs kedvem minden nap szaladgálni, pláne, hogy már reggel 9-kor dög meleg van. :?

Nem is újságoltam, vasárnap beestek az első látogatók. Szerencsére nem maradtak sokáig. :D Igazából nem nagyon szeretem őket, de ők nevelik az elhunyt barátaink kislányát és miatta tartjuk a kapcsolatot. Hoztak egy csomó ruhát, igaz, 1 évesre valót, de majd belenövünk. 8)
Az a nyavalyás köldökcsonk még mindig nem esett le, pedig úgy emlékszem Bercinél ilyenkor már megváltunk tőle.... :?
Anyósomék már egy hete nem hívtak bennünket, talán haragszanak...vagy csak ennyire lefoglalja őket az otthoni unokájuk. Azért jól esne, ha az én Törpéim is érdekelnék őket... Elég gáz... :(

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi,
Tök érdekes, hogy Amerikában a két császár vágása különböző azaz ahogy írtad 1 cm-re lejebb van az egyik a másikhoz képest. Nekem mindkét gyerkőc császár volt bár igaz, hogy pont 2 év és 7 nap van a gyerkőcök között, de egy vágásom van, a dokim azt magyarázta, hogy a korábbinál metszett és a régi bőrt/heget(?) eltávolította. Ez csak más műtéti megoldás vagy a közeli két császár közötti kis különbség miatt van??
Nekem amúgy ezzel a második császárral semmi gondom nem volt, sokkal hamarabb gyógyult és kevesebb ideig húzódott.
A pirosságra a seb környékére nekem körömvirág krémet javasoltak.
kika

Kika :)
Nem tudom ez másik műtéti megoldás-e vagy csak a doki béna... :?
Alapban nekem sincs bajom a sebemmel a pirosságon kívül, kicsit érzem, ha többet tevékenykedek a kelleténél. Mondjuk a kertészkedés nem volt előírva, sem a 19 kg-os csemete emelgetése. Szóval nem csodálkozom ha kicsit érzékenyebb. 8)
A körömvirágkenőcsöt kipróbálom. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Az én törpém is szeret hason aludni, még akkor is, ha a szakirodalom nem támogatja. :)
Boros Gombóc Kép

Meg tudnám zabálni a kis pipaszár lábait. Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi
Annyira cuki a kis Bence!!! :D Tényleg nagyon cukik a lábai! :D
Berci már 19 kiló? :shock: Le vagyunk maradva! Gergő most régen nem hízott, 15-16 között mozog, szerintem most 16 lehet, mert mostanában nehezebbnek tűnik. 8)
Hason alvás: hát nem tudom miért nem támogatják (bölcsőhalál?), nekem mind a két gyerek úgy aludt és igaz, hogy most már sokat forgolódnak, de még mindig szeretik ezt a pozíciót. Flórát csak így lehet letenni, aztán mikor már alszik megfordul, de elalaudni csak hason. És olyan szép a kis fejük! Az én fejem tök lapos volt hátúl baba koromban, nekik meg gyönyörű szabájos a fejecskéjük a hason alvás miatt.
Sebed: érdekes ez a 2 helyen vágás. De úgyis eltakarja a fürdőbugyi, nem?

Többiek????

Nálunk most már minden ok, tegnap adtam be Flórácskának az utolsó adag gyógyszert, már 3.napja nincs láza, szóval úgy néz ki túl van rajta szegénykém. De nem nagyon éreztük meg, mert a lázon kívül nem volt tünet, jókedvű volt, szóval nem volt vészes!

Lányok!
Most már tessék előserülni!!! :twisted:

Orsi

avocado

Persze előserülni helyett előkerülni! :wink:

avocado

Egcsi, Bence drága zabálnivaló :)

Csaszis hegekhez nem tudok hozzászólni/szerencsére/ :wink:
Hason alvás, nálunk teljesen úgy megy mint Orsiéknál.Esztinél én is paráztam a bölcsőhalál miatt, de aztán a dokinénink megnyugtatott, hogy ez hülyeség, nyugodtan rakjam hasra próbáljam meg.Onnan Eszti csak hason alszik a mai napg.Hannusnál pedig már nem gatyáztam, már a kórházba letettem hason, és úgy sokkal jobban alszik mint amikor oldalára fektetve rakom le :wink: :)
És a fejecskéjük tényleg olyan szép :) :)

Orsi, örülök, hogy túl vagytok Flórával a lázon, és már jól van :)
manóci

Hasonalvás: igen, a statisztikák szerint növeli a bölcsőhalál előfordulását, persze kell még hozzá jó pár dolog, de a szakirodalom nem javasolja a hason altatást. Sokszor azért az enyém is hason alszik, főleg napközben. 8)
Berci több mint 18 kg volt 3 hete, lehet, hogy nincs még 19, de nagyon súlyos egyéniség. Ehhez 99 cm. Nem kicsi gyerek :)
A vágásom nem érdekel nagyon, úgyis elhalványul. :)
Örülök, hogy Flóra rendbejött. :)

És Hannus már 1 hónapos! :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi
Nem tudom miért, de én sosem féltem a bölcsőhaláltól, eszembe semjutott! És annyival jobban aludtak hason!
99 cm :D Szép! Hasonlóak a fiaink, Gergő már több, mint 100cm, csak nem tudtuk pontosan megmérni, de most kíváncsivá tettél, holnap odállítom a centihez, ha hazaértünk! :wink:

Jaj, olyan jó lesz már hazamenni! Jó volt nagyon itt az unokatesóméknál, de elég volt, vágyom más a megszokott kis otthonunkba!

Puszi :D

Orsi

avocado

Manó
Aranyos vagy, köszi! Bocsi, de olyan fáradt vagyok, hogy nem jöttem rá, hogy Neked még nem is írtam.

Puszika :D

Orsi

avocado

Sziassztok :)

Orsi!
beleborzongtam :( Szegény Flóra :( Gergő ezekből a történésekből mit vett észre? Mikor jöttök haza?

Anikó!
:evil: te öreg? Simán letagadhatsz minimum 6 évet a korodból és nagyon csini vagy 3 gyerek után is,ne panaaszkodjál :) Én is szeretnék úgy kinézni 2 -3 gyerek után mint te :)

Eszter!
nagyon szép helyeken voltatok :) viharok nem semmik lehettek :( Gyerekek édesek :) Marci mennyire élvezte?

Egcsi!
pipaszár lábú babádat elfogadnám :) már alig várom hogy megszülessen és a kezemben lehessen :)tegnap megszült barátnőm és most már én is akarok :) de persze parázok mert hogy is kell a köldökét ápolni,tejem lesz-e meg ilyen hülyeségek jutnak eszembe :) Berci tényleg jó súlyban van :shock: Mimó kb 14 kg és kb 100 cm (védőnőhöz elmentünk együtt és megmérte)
császár heg :shock: teljesen logikátlan ,hogy lejebb vágtak,monduj a katéteren is ledöbbentem :)

Manó!
Annyira édes HAnna ahogy alszik :) megzabálnám :) már egy hónapos :shock:

Mi is hazaérkeztünk még tegnap kora délután :) Nagyon jól esett kicsit kikapcsolodni :) Mírában nem csalódtam a medencékből alig lehetett kiszedni, egyfolytában úszni szeretett volna :) de már 2 nap után mondta h. menjünk haza mert nem volt sehol hisztifája :) de teganap estefelé bepótolta a 4 napot :roll:
pusz Vera

ui:katica és pocidícséreteket köszi
Kép
Kép
Kép

KépKép
viranka

Sziasztok!

Olvasgattam, de nem jegyzeteltem... :( bocsi!

Így írom, ami megmaradt!

Rita!
Az a fogcsiszolgatós rész megrázott ám! Jópofa Kitti és a maszat! vagy inkább fordítva? :)

Külföld kicsikkel

Azt hiszem azért vagyok ilyen bátor, mert velem is járták a világot anyuék annak idején. be is kaptam olykor-olykor valami csúfságot, de ha Anyuék is el tudták intézni, akkor mi is, ráadásul a nyelvtudásunk is bőségesebb, mint az övék volt.
Másrészt, magyarul sem érte sokszor, mivel halandzsáznak latinul, legfeljebb itthon utánanézek, mi a baja a kölöknek. Annyit ott is megértek, mint amennyit itt. ha meg ők nem értenek engem, eljátszom, lerajzolom bánom is én, ha majomnak néznek is!
Ha meg nagyobb a baj, olyan messze (már) nem megyünk, hogy ne érnénk haza egy hosszú éjszaka alatt!
Szerencsére most tényleg nem volt semmi. se hasmars, se hányás, de még egy picike hőemelkedés em! :)

Sátrazás
Gyerekeknek nagyon tetszett. Marci is élvezte a kupacokban turkálást, kúszást-mászást. Alatatás annyiban tért el, hogy a tejecske mellé a hasamra kellett fektetnem, de legtöbbször pár pillanat és már aludt is.
Olivér nehezbben fáradt el, de ő is mindig szépen elaludt délután is és este is.
Apukának már kényelmetlenebb volt az egyik éjszaka.
Olivér szólt, pisilni kell. én kinyúltam a biliért, odatartottam, ám ekkor emberem nagy lendülettel felkapott, " Mi az isten folyik a nyakamba :twisted: !!!", és a bili elszállt.
Olivér még félálomban volt, így amikor mondtam, adom a bilit, már el is engedte magát.... csakhogy Apa ott feküdt alatta... :oops:
Apró malőr mindig van! :)

Egcsi
Heg... ehhez nem igen tudok hozzászólni. De most akkor van egy egyenlőség jeled! :) bocsi.... :oops:
kis pipaszárak édesek!

Orsi!
Olivér 18-án pont egy méter volt, a mérlegünk szerint 13 és fél kg körül lehet. Marci lassan utoléri súlyban, és azt hiszem idővel magasságban is átveszi majd a vezető szerepet. Ránézésre senki nem mondja meg, hogy két év van köztük!

Tesóügyek!
Az első fél év nagggyon kemény tud lenni, a második már "csak" kemény. Mostanra már nem Marcit kell félteni Olivértől, hanem fordítva. Most ő hajigálja és csapkodja meg bátyót, és mit mondjak, van szusz a kölökben. Még mi is megérezzük, amikor kedvességből odacsap!
ugyanakkor Olivérben kezdem látni a felelősségteljes bátyót. Sokszor hallom, ahogyan terelgeti Marcit, magyaráz, istápol. Még ha ő is lett lecsapva, akkor is azt mondja marcinak, nembaj, nem sírok, mindjárt elmúlik4
Megeszem őket!!!!

Még akartam valamit, de nem jut eszembe.....

Vakili!
Tánc! Juhéééé! Helyre rak meglásd! :lol:

megyek kelteni csemetéket!

eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Megjöttem a heti feltöltődésből. (tánci) :lol: :lol: :lol: Most ilyen a kedvem!
Hétvégén Balcsin voltunk,nagggyon szuper volt.Ezért nem tudtam jönni.

Eszter:én is úgy érzem,hogy jót tesz a lelkemnek. :D
Hú,én nem is tudom mit csináltam volna a párod helyében.Sírtatok vagy nevettetek utána? :wink:
Nem semmi tényleg,hogy Marci ilyen gyorsan fejlődik.Enyém Bence 12 kiló,és kb.85 cm. Nem egy óriás,az biztos. Most kezdtünk 92-es ruhákat hordani. :wink:

Vera:fogsz Te még jobban is kinézni 3 gyerek után. :lol: Azért köszi a bókot.
Nagyon édes Míra a képeken!MI az a hisztifa? :oops:
Szabin vagy még?

Manó:istenem már 1 hónapos Hanna????? Hogy szalad az idő!

Egcsi:ééédes ez a Bence baba!
19 kiló Berci? Az igen! :wink: Feljebb írtam Bencém méreteit,nem semmi a különbség. :D

Orsi:hazaértetek rendben? Taliról beszéljünk!!!
Csütörtökön megyek melóhelyre beszélgetni,mert jövő héten lejár a gyesem.
Örülök,hogy Flórácskának nem lett komolyabb baja.

Na,ennyi jutott eszembe,puszi:Anikó
vakili

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?