Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rendben hazaértünk!Nagyon jól éreztük magunkat!Végre felnőttek társaságában is lehettem! :roll:
Jó lenne,ha gyakrabban össze tudnánk futni!Meg ha többen csatlakoznának hozzánk!:wink:
Mi sem panaszkodhatunk a koszt illetően.Nem semmi volt ami lejött a gyerekekről,na persze rólam is!

Alziza,
ez remek!Hogyan cseszhettek ki így veletek.Én is úgy tudom,hogy akár vissza is bontathatják azt ami engedély nélkül épült.De a bírság is elég sok lehet.próbáljatok meg egyezkedni a hatósággal.tudom nem könnyű,de talán sikerül.

Sára,
olyan szép pocid van.Ilyenkor irigykedem!(de csak ilyenkor :wink: )Imádtam terhesnek lenni.

Strandra kéne menni,de nincs a közelünkben!Lehet,hogy holnap rászánom magam és neki vágok a gyerkőcökkel. :shock: :roll:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok!

Mi is hazaértünk rendben. Ahogy elindultunk Imi már el is aludt. :lol: Jól lefárasztották a nagyok. (megint mi voltunk a legfiatalabbak)

Sára!
Nagyon szép kis pockod van!!!! És tényleg komolyan mondtam hogy pihenj sokat. Főleg ebben a nagy melegben. Ne terheld le nagyon Magad.
Vince napról napra szebb és férfiasabb. Na és milyen ügyes!!!! Csak néztem hogy mindenre fel tud mászni. Néha a frász tört ki hogy leesik.

Móni!
Bocsánat, hogy hozzád nem mentem oda bemutatkozni, de mikor Timihez odamentem, utánna Imi produkált valamit és aztán pedig elmaradt. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: De remélem azért nem haragszol.
Sanyika is egy "jó" gyerek. Minden rosszaságot sunyiban csinál. :lol: Tudja ám hogy nem szabad!!! Édes nagyon!

Timi!
Nagyon örülök hogy megismerhettelek. Teljesen másnak képzeltelek. Azt hittem, hogy egy a mindig a gyerekei nyomában kajtató anyuka vagy akivel egy szót sem lehet beszélni. Na ennek ellenére (azaz annak ellenére, hogy mennyi gyerekre kellett vigyáznod) Te beszéltél a legtöbbet. :D :D :D :D Aminek én is nagyon örültem, hogy végre felnőttel tudok beszélgetni. Gondolom mennyire hiányzott már Neked is a társaság.
Remélem hamarosan megint lesz tali, és akkor tudjuk folytatni a beszélgetést. :D

Prücsök!
Áldott jó gyerekre tettél ám szert! Nem is tudom, hogy Blanka csinált e valami rosszaságot. :wink: Szerintem nem. Viszont az feltünt hogy Ő is kívánós. Ha valaki evett Blanka nyomban ott termett.

Dina!
Kata megint nagyon sokat nőtt!!
És ne mond azt hogy rossz gyerek, mert egyáltalán nem az.
Ha éhes enni kér, ha fáradt befekszik a babakocsiba. Kell ennél több??? Imi ha éhes, ordít, ha fáradt, ordít, ha szomjas, ordít. Aztán lehet sakkozni hogy éppen mi a baja.
Férjed is ilyen "eleven"? Mert ha igen, akkor a köv. babó sem lesz nyugodtabb.
Jah, teljesen ledöbbentem, hogy mennyi mindent végig kell csinálniod a babaprojekt alatt!!!! :shock: Minden elismerésem, de tényleg!

Többiek, merre vagytok? Tessék jelentkezni!!!!!

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok,

Mi tegnap kaptuk meg a 2. prevenart. A délelőtti alvás közepén fel kellett ébresztenem Berregőt, hogy menjünk a dokihoz, na emiatt csúszott az egész napunk. Ugyanis hazajöttünk, szépen megebédelt, majd 2 előtt elaludt és csak 5-kor kelt fel. Bocsi, hogy nem mentünk, de nem lett volna szívem felébreszteni másodszorra is az alvása közepén. :oops:

No de majd legközelebb :-)

Gabek

Kép

Kép
gabek

MAnó

Háát igen, mi mind a ketten ilyen jövős-menősek vagyunk!
És persze, hogy Kata nem rossz, csak olyan elvenke, hogy sajna tegnap is, csak futtában hallgathattam bele a beszélgetésekbe, de már nem sok van hátra és már magától kimászik a kisházból! :lol: :lol:
Persze nagyon büszke vagyok rá, hogy így jelez mindent! Azért ez már könnyebb,mint mikor csak sírt és azt sem tuduk mi a baja!

A gyerekprojket meg sajna ilyen, és én még szerencsés vagyok ,mert semmi szervi bajom nincs, tehát fájdalams nőgyógyászati műtétre nincs szükségem, illetve volt korábbaan egy vizsgálat,de azt most nem kell megcsinálni!
De augusztusban biztos kicsit zizisebb leszek a gyógyszerek miatt, illetve lekileg megvisel ez a dolog, de jól titkolom!

Azért Kata rendesen eltereli a figyelmemet!
:lol: :lol: :lol:

Kép
anid

Sziasztok!

Alziza, nekünk 1x azt mondta egy ingatlanos, hogyha mar megvan a haz nem bontatjak le, max. birsagot kap az illetö. Az is kérdés, hogy milyenek a szomszédok, feljelentenek-e, stb. Azért ez nem kis ügy, sztem mindenképp kérjetek tanacsot ügyvédtöl, nehogy kiderüljön még valami a végén.... Miért nem kaphatnatok engedélyt?
A masik, h ha meg is marad igy a haz, ezen fogtok parazni és nagyon nehéz lesz, ha egyszer el akarjatok adni.
Elkezdték szétbombazni a hazat és ez csak akkor derült ki??? :shock:

Mi is hazaértünk rendben és mi is jo dzsuvasak voltunk :lol:
Nem tudom a tegnapi ronhangalastol van-e (reggel a varosban szaladgaltam) vagy csak a melegtöl, de a labam tegnap este ota teljesen kész van, mintha 2 zsak homokot pakoltak volna mindegyik labamba, nagyon feszül... csak akkor jo, ha fekszem vagy felpakolom a labamat :(. Remélem hamar elmulik, mert nem tul praktikus...

Timi, én is imadom ezt az allapotot! De valahogy még nem fogom fel teljesen, V nem nagyon hagy :) Bar azt hiszem nala sem fogtam fel egy jo ideig :) Majd ha elkezd rendesen mocorogni talan... Jaj de jo lesz!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Tündi! Én kérek bocsánatot, hogy nem mentem oda bemutatkozni, mentségemre legyen mondva, a fiam nem nagyon hagyott beszélgetni. Sajnálom is, hogy mindig máshová ment, mint ahol a többiek voltak, mert így nagyon keveset tudtam beszélgetni, és csak foszlányokat csíptem el egy-egy témából.
Legközelebb ha gondolod, mehetnénk együtt, ugye valahol Zuglóban laktok? (Mi a Kerepesi mellett kb. a CEU-nál)

Timi! Amikor látok egy 3 vagy 4 gyerekes anyukát, mindig elcsodálkozom, hogy hogy a fenébe van ennyi ereje, mikor én az eggyel is eléggé kivagyok néha! Persze sejtem, hogy a gyerekek együtt jobban elvannak, mintha egyedül lennének, de akkor is minden csodálatom a tiéd!

Prücsök! Tényleg nagyon nyugis csajszi Blanka, néha cserélhetnénk gyereket! :) Azt már csak persze te tudod, hogy otthon mennyire bontakozik ki...
Ja, egyébként, képzeld ma reggel Sanyika 7 óráig aludt!!! Szerintem még az idén nem történt ilyen velünk! :shock:

Anid! Szerintem ezt mi el sem tudjuk igazán képzelni, hogy mennyi mindennel jár ez, de ha ránézel a kiscsajszira, gondolom elég gyorsan elfelejted az egészet!

Saara! Szerintem próbálj meg amennyire lehet pihenni, ez a meleg kikészít mindenkit, hát még a pocakosokat. Tedd fel a lábad, ha úgy kényelmes, legalább akkor, amikor V alszik!

Gabek! Teljesen érthető, hogy nem akartad mégegyszer felkelteni Berregőt!

Alziza! Én ehhez nem tudok hozzászólni, nincs semmi infóm róla.

Más: tud valamelyikőtök Zalakaroson vagy a környékén jó, bababarát szállodát???

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat!

Sára!
Ez úgy volt,hogy az építészünk megrajzolta,beszereztünk minden papírt és a férjem beadta a papírokat!
Mi a felújítást alul kezdtük el!Csőcsere,fürdőszoba átalakítás stb.
Ezek a munkálatok az engedélytől függetlenek!
Tehát papírok leadva,mondta az ügyintéző,hogy minden rendben lesz Ő 1-2 héten belül ki is adja az építési engedélyt!
Múlt héten kaptunk egy papírt az önkormányzat főépítészétől,hogy a tetőablakok nem jók menjen be az építészünk!OK!
Tegnap beszélt a férjem az ügyintézővel,hogy akkor jönne ma terepszemlére!De délután telefonált az építészünk,hogy a főépítész nem fogja megadni az engedélyt!Mint kiderült(amit a mi építészünknek tudnia kellett volna)Előszőr a főépítésszel kellett volna beszélni és utána tervezni!Mivel nem így történt elkezdett szivatni!(bocsi)
Olyanokat talált ki,hogy a mi építészünk is csak nézett!
Cseréljük ki a tetőszerkezetet!A statikus mindent rendben talált vele!
aztán szigeteljük körbe az egész házat!Minek?Egyrészt nincs köze a padlástérhez,másrészt semmi baj a szigeteléssel!
Cseréljünk nyílászárókat!2 hónapja cseréltünk!
A lényeg az,hogy olyan feltételeket szabott amiket most nem tudnánk megcsinálni!A szoc.pol. amit felvennénk az sem fedezné! :(
Egyezkedni nem lehet már próbáltuk!

Azt tudom,hogy bontatni nem bontatnák,mivel a padlást nem bonthatja el !
Igazából nem nagyon látni be a kertünkbe,mert a belsejébe néznének az ablakok!

Hát ez van!

Sziasztok
Vendég

Tündi,
hát igen.Az ideális kép egy sok gyerekes anyukáról,hogy mindig a gyerekei nyomában van.Na én nem ide tartozom. :shock: :roll: Kicsit lazább vagyok az átlagnál.Ez akkor is így volt amikor az Áki volt pici,és egyedül volt.Azért a szemem sarkából figyeltem őket.Mentségemre azért a nagyokkal nincs gond,kivéve a veszekedést,a Hanna meg szem előtt volt.Az is mellettem szólt,hogy elkerített részen voltunk,így az biztonságot adott,hogy el nem szökhetnek! :wink:

Beszélgetni meg nagyon szeretek,és nem csak szülészeti témában! :wink: Ezért bármelyikőtökkel szívesen összefutok bármikor,könnyen alkalmazkodom.Csak olyan helyen legyen amit könnyen meg tudok közelíteni tömegközlekedéssel.És ne kelljen a gyerekek után rohangálnom! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Sára,
biztos a nagy meleg miatt lett ilyen a lábad.A szövetek visszatartják a vizet.Ez ugye jellemző a terhességre,inkább a vége fele szokott gond lenni ezzel,de most a nagy meleg miatt így reagál a szervezeted.Sokat pihentesd-Vinci mellett gondolom csak azt lehet :lol: -ha pihi után vissza megy és reggel sem dagi akkor nincs gáz.De azért figyelgesd miután elmegy a hőség.De bizti ez játszik közre! :wink:

Én is örülök,hogy megismerhettem Tündit és Mónit.Imi és Sanyi nagyon aranyos fickók.Minden "rosszban"benne voltak.

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok!

Mi is szerencsésen és tök gyorsan hazaértünk tegnap, Blanka aludt is közben, így megint este 10 volt, mire ágyba tudtam tenni. Már elbírnék egy kiadós alvást. :roll:

Alziza,
Tény, hogy az építésznek utána kell járnia a helyi építési szabályoknak, de azért nagyon genya lehet nálatok a főépítész. :twisted: Ha átalakítás, akkor tényleg nem fogják visszabontatni a padlást, max bírságot kell majd fizetni, de az szerintem nincs milliós nagyságrend. Itt nálunk Herceghalmon volt ilyenre példa, de ott a bünti mellett vissza is bonttatták a tetőt, amíg az engedélyt nem kapták meg, mert eltértek a tervtől. De a jegyző biztos meg tudja mondani a büntetés mértékét, vagy lehet, hogy az interneten az önkorm. honlapján fent van a helyi rendeletek között... Drukkolok, hogy ne legyen gond! De az ügyvéd jó ötlet, hátha tud valami trükköt.

Jó volt megint a társasággal lenni. :D És az is biztos, hogy egyre jobb lesz, ha elkerített helyet találunk, mert most már van nagy jövés-menés. :lol:
Blanka amúgy a rosszaságot leginkább itthon műveli - egyelőre. :lol: Ma például felkapaszkodott a mosogatógép fogantyújára és azon lógott. :shock: Még jó, hogy jó szorosan záródik. De ugyanezt a sütőajtón is eljátsza, csak annak a "home made" biztonsági zárját már ki tudja akasztani. Kívácsi leszek mikor rántja magára... :roll: De az ilyeneket leszámítva tényleg egy angyal. :D

Ma voltunk az ortopédián és mondta a doktronő - aki amúgy tök kedves volt, hogy rendben van, de amúgy tök felesleges ennyi idősen a kontroll, mert pont átmeneti időszak, amikor nem látni még/már semmit náluk. De legalább autókáztunk megint 40 fokban és délre értünk haza. :? Totál álomkóros vagyok, de Blanka alvása ma erős csúszásban van a kiruccanásnak hála. Pedig ma tuti vele tartok! :wink:
Tényleg, ebédet ma sem evett. Szerintem a melegtől. Ugye nem érdemes erőltetni? Mert inkább tartok pár nap szünetet, addig gyümölcsözünk, aztán hátha megint megjön az étvágya, ha kicsit esetleg enyhül...

Sara,
Vigyázz madagra és próbálj pihenni. Ugye milyen könnyen javasoljuk ezt mi, egy gyerekes, pocaklakó nélküli anyukák? :) azért már előre irigylem, hogy hamarosan mocorogni is kezd a kis katicabogár a pocakodban. A neve már alakul?

Gabek,
Tényleg, ti hogy álltok a 2. baba projekttel? Még nincs eldöntve az ideje? A szurit jól viselte Berregő?
A legközelebbi talin remélem találkozunk, mert már régen láttunk benneteket is.

Timi,
Hihetetlen sokat nőttek a gyerkőceid! Most néztem, hogy már Rebi is iskolás volt idén? Vagy halasztottatok még egy évet? Valahol lemaradtam. :) Hanna nagyon helyes lett, egész másként emlékeztem rá.

Imi nagy hatást tett rám a nagy kék szemeivel. :) És ahogy annyira szeretné azt csinálni, amit a nagyobbak. Biztos hamar meg is tanulja.

Edina, te sem veheted zokon Kata jellemét, azt hizsem anyjára ütött a gyerek. :wink: Nagyon tündér!
Azt hiszem egymás között is lassan tanulhatjuk a játszótéri illemet :lol: , ami a múltkori Városligeti tali beszédtémái közül végül kimaradt.

Vajon Brikkel és a kis pocaklakóval mi lehet? Már mocorog?

Na leteszem a klaviatúrát, mert sok lesz belőlem.

Prücs

prucsok

Sziasztok!

Rég jártam erre... :oops:

Alziza, minket meg is bírságoltak mert annos, csak gyümitárolóra volt engedélyünk... az önkormányzattól függ, hogy milyen emberkék ülnek ott, de nem igazán szoktak bontatni, csak büntetni, azt viszont keményen. Megkeresem majd neked azt a jogszabályt v. rendeletet, ami megmondja mit miért, és mennyi!
Pontosan miről van szó?

De jó, hogy Ti ennyit tudtok talizni... Nagyon szimpik vtok így a babaneten keresztül... és ahogy néztem hasonló korosztály! Remélem lassan mi is tudunk csatlakozni hozzátok, már ha nem baj, hogy én még új vok köztetek???

Jajj, ti hogy bírjátok ezt a meleget... Nekem Marci nagyon nyűglődik, de nem jobban, mint Én!!! :?

Orsi

Kép

Kép

Kép
babyborn

Bocsi a hibákért, csak siettem... Közben keresem a jogszabályt!

Kép

Kép

Kép
babyborn

http://www.hivatal.kispest.hu/muszak/t04_4397.htm

Közben megtaláltam...

Elég szemetek tudnak lenni az önkormányzatok ilyen téren, és ha bünti van arra nincs csak 1 év részletfizetés!

O.

Kép

Kép

Kép
babyborn

Most mondtak a Kossuth radioban, h holnap 36-41 fok lesz :shock: :shock: :shock:
Ti mit csinaltok ilyenkor a gyerköcökkel? Mi ma 5-6 elött nem megyünk ki szerintem.
Mar 30 fok van a lakasban... kiraly! :roll:

Alziza, ugy, de uuuuugy kiakadtam ezen a föépitész ügyön! :evil: Ekkora pöcsöt! (mar bocsanat, de finoman fogalmazok :mrgreen:)!! Nagy hatalom manias kis senki lehet... Nagyon szemét, h igy kicseszik egy 3 gyermekes csaladdal, mert kihagytak a bulibol. Az épitész elcseszte, de neked ehez mi közöd???! Es az ügyintézö ezt nem mondta el?
Fura ez az egész, mert nalunk ugy emlékszem, h a férjem és az épitész 2x is elmentek valami gyülésre, ahol ügyintézö is volt és föépitész is, ott atbeszéltek egy csomo dolgot. Enélkül nem kaptunk volna semmilyen papirt, engedélyt.
Sztem mindenképp nézzetek utana, biztos van vmi fellebezzési lehetöség, mert ez a fö.... sem az atyauristen. Nem az a dolga, h keresztbe tegyen masoknak.
FUUUU de felidegesitettem magam ezen!!! :x :)

Timi, az a fura, hogy nem dagad a labam (mondjuk nem banom :)) csak baromira feszül.
Probalok pihenni aztan meglatjuk....
Azokat sajnalom nagyon, akik a finishben vannak, rettenetes lehet... :roll:

Gabek, jol tetted, hogy hagytad aludni a Berregöt, én is utalom, ha fel kell ébreszteni (V is nyilvan). Hogy viselte az oltast?

Talaltam tej- és tojasmentes sütit és kakaos csigat ugy örülök! V IMADJA! Mondja, hogy gida, gida! (=csiga). :)
Moni, ha érdekel A Piszkei gyart ilyet, bioboltban lehet kapni. 4 db csiga van egy gusztustalan hungarocel talcan, 260 Ft. Nem olcso, de néha fogok venni azt hiszem.

A gyerköcök tegnap mind tündériek voltak, olyan jo latni, hogy nönek és fejlödnek.

Sára

Kép

Kép
saara

Bocs, most olvastam csak végig, már leírtad a szitut!
Na nálunk is ilyen a főépítész, ott tesz mindenkinek keresztbe, ahol csak tud! :evil:

Kép

Kép

Kép
babyborn

Sziasztok!

Orsi!
Nagyon köszönöm!
Komolyan mondom ha egy padlástér miatt ennyit szarozik a fickó mit csinál egy házépítésnél!
Ráadásul ezeket a feltételeket úgy szabja,hogy Ő pl. ki sem jött megnézni!

Egész nap ezen agyalunk a férjemmel és egyszerűen nem tudjuk mit csinájunk!Sürget az idő mert most a barátnőmék lakásában lakunk de ők szeptemberben hazajönnek!
Ma beszéltem egy ismerős ismerősével aki építész és műszaki átvevő.Ő azt mondja,hogy adjuk be a terveket az építész kívánsága szerint de úgy csináljuk ahogy eredetileg terveztük mert ez szerinte is szivatás,tehát így is megadhatná az engedélyt!Ha pedig kész vagyunk kérjünk fennmaradásit!
De igazából majdnem mindegy,hogy így vagy engedély nélkül,mert így is úgy is megbüntetnek!

Jaj,nem tudom! :x :x :x
Fogalmam sincs mi legyen?!Sehogy nem jó!
Mint mondtam az idő sürget ha pedig új tervrajzot adunk be akkor elölről kell kezdenünk az egész eljárást!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!

Sziasztok
Vendég

Sziasztok lányok!
MEGJÖTTÜNK!!!!!!
Csak ezt az oldalt olvastam el, mert most hirtelen nincs időm 3 hetet elolvasni. Sajnálom, hogy pont lemaradtunk a találkozóról, majd legközelebb!!! Pedig szívesen találkoztam volna veletek!!!!! :D

Mi nagyon jól vagyunk, minden szuper volt Békéscsabán. Anyukám és apukám 3 napig egyedül voltak a gyerkőcökkel, és tökéletesen működött. Persze hulla fáradtak voltak, de tök büszkék voltak magukra! Mi addig Bécsben fagyoskodtunk a Metallica koncerten. Most meg 40 fok van!!!!!! Ez a mi formánk!

Azt sem tudom, hogy hol kezdjem utolérni magam a házban, de valahogy ez most nem is érdekel. A gyerekekkel fürödtem ma is inkább, mert olyan reménytelenül gazos a kert, és tornyokban áll a vasalnivaló, és minden retkes, de ebben a hőségben semmi ilyenhez nincs kedvem. Meg vissza kell szokjak ahhoz, hogy szinte mindent egyedül csinálok.

Amint lesz időm, elolvasom az eseményeket.

Puszi nektek, jó éjt!
Zsuzsi

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Alziza: most kapcsolódtam be, látom már a lányok válaszoltak.. nekünk is van tapasztalatunk... ment a cirkusz hónapokig nem hazudok... 20 cm-en!!!! Építkeztünk és a hatóság szivatott... de nem kicsit! Aztán két házzal lejjebb egy kb. fele akkora telekre a pasi egy kb. másfélszer akkora házat építhetett, mint a miénk...milyen érdekes... :roll: :evil:
Szóval ez attól is függ, hol laksz... nálunk Szentendrén még az élő fába is.... mondjuk anyukámék Dunabogdányban laknak, ők is gondolkodtak a vővítésen... az ottani építésügyi hatóság azt mondta, csak adjanak be egy rajzot és kész... nem kell se statika, se gépészet, semmi... na ez a nagy különbség!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Anid: hát, az uh-on különösebb nem volt, azt leszámítva, hogy a doki felhívta a figyelmemet arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül keressem meg a Várbírót, mert gondok vannak a baba méreteivel.... mondjuk így a 34. héten tényleg gáz, hogy alig 1700-1800 gra saccolják.... úgyhogy most csoki-kúrára fogott a Várbíró... mondom már így is vágósúlyban vagyok... de növesztenem kell a gyereket... na, most képzeld!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Alziza: a férjem azon a véleményen van, hogy üljetek le együtt az építésszel, főépítésszel és az építésügyi hatóság helyi vezetőjével (ugyanis bármennyire szeretné is, nem a főépítész dönt!!!!). Kérdezzétek meg, hogy milyen elképzelései vannak, a már meglévők miért nem felelnek meg a hatóság igényeinek, és milyen kompromisszumra hajlandók? Anno mi is ezt tettük... mondjuk engem a férjem nem engedett be, mert kétszer majdnem nekimentem a főépítésznek, ordítottam és csapkodtam az asztalt... :oops: szóval a párom ment egyedül... ő higgadt ember, engem az igazságtalanság dühít....
Szóval próbáljatok egyezkedni... ha végképp nem megy, elmehetsz a jegyzőhöz, de tapasztalatból mondom, mivel nem szakember, nem fog melléd állni, az ügyvéddel is félek így jársz... vagyis az építésügyi hatóságnak vannak bizonyos jogkörei, ami alapján azt mondhatja, hogy azért nem adja meg, mert CSAK... nálunk pl. az volt az indok, hogy nem illik a ház az utcaképbe... most nem magyarázom miért, de a tervező csinált egy szép rajzot arról, hogy mégis... de nem hatotta meg őket.... tehát, hidd el, nem érdemes....

Amúgy mi is beépítjük a teraszt, és a padlást is! Majd... a gerendákat okosan már eleve úgy rakattuk fel, hogy a tetőablakok beférjenek.... de nem szólunk az építésügyieknek... minek, úgysem engedélyeznék.... mi már lefutottuk a köröket.... úgy megszivattak, hogy elmondani sem tudom... aztán lett kompromisszum, de sokat kellett engednünk nekünk is... dehát, most már mindegy....
Szóval ha végképp nem sikerül megegyezni, sztem csináljátok engedély nélkül, viszont akkor muszáj pihentetni, mert rátok néznek... még rosszindulatból is.... Nálunk komolyan mondom, centivel mérték végig a házat, nem építettük-e 10 cm-rel nagyobbra..... és geodétával kellett beméretnünk, hogy magasabb sem lett....kész röhej!!!!! :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Megint én!

Mandala!
Hát a mellettünk lévő szomszéd is kapott engedélyt (vagy Ő sem kért),pedig ugyan olyan a tetőszerkezete mint a miénk!
Van aki azt mondja csaak akkor bukhatunk meg ha valaki feljelent!
A kertünkbe nem lehet belátni illetve a háznak arra az oldalára ahova az ablakok kerülnek!

Komolyan,a csokitól nőni fog a baba?Szerintem csak Te(már bocsánat)!
Vitaminok?Már hallottam,hogy valakinek attól lett nagyobb babája!Bár én mindegyikkel szedtem de egyik sem volt Óriás bébi! :lol:
Hát tényleg nem túl nagy baba!De nőből van,lehet,hogy csak a vonalaira vigyáz! :lol: :roll:
Remélem minden OK lesz!! Kép
Vendég

Mandala!Látom közben írtál!

Aki jegyzőnél már próbálkoztunk!Semmire nem hajlandó!
Az építésügyi hatóság helyi vezetőjével nem!
De komolyan,már most kezdek belefáradni!
Ráadásul én is csapkodós,ordítozós fajta vagyok!
Vendég

Mandala,
bocsi,nem ijesztegetni akarlak,de tényleg egy csokival elintézte a dokid a baba méretit?Gondolom az UH-os jól mért,és szerintem se nagy a baba.Mondjuk innen nekem nem igazán kéne beleszólnom,mert nem voltam ott a vizsgálatnál,így nem tudom,hogy a lepényeddel mi újság.De szerintem jobban oda kéne figyelnie a dokinak erre.Mert méhen belüli sorvadás is kialakulhat,a lepény funkciózavara miatt.Mivel neked terhelő szülészeti anamnézised van,ezért remélem tényleg odafigyelnek rád.Mikor kell visszamenned UH-ra???Mikor volt az előző mérés?akkor mit mondtak?Bocsi,hogy kérdezősködök,de nekem furcsa,hogy egy csokival elintézték,főleg egy klinikán,ahol igencsak megfordulnak a kóros esetek!
Lehet,hogy most csak én túlzok,és minden más leleted oké.A többi baba mekkora súllyal született?
Remélem nem haragudtál most meg rám,de ezt le kellett írnom! :wink:

Pusz

Timi
timiban

Sziasztok!

Móni!
Igen, Zuglóban lakunk. Mehetünk együtt ha gondolod legközelebb.Mi az a CEU? Lehet én vagyok tudatlan. :oops:

Mandala!
Én teljesen egyetértek Timivel. Nekem is furcsa volt, hogy a dokid csokival akarja elintézni a baba méretét. Szerintem semmi köze a baba súlyának a tiedhez. Én pl. szinte koplaltam a terhességem alatt (nem szándékosan) és a baba mégis majdnem 4 kg-mal született. Így hát én is a méhlepényre gyanakszom.

Prücsök!
Hát igen, Imi nem a korának megfelelő semmilyen értelemben sem. És ezt Ő is tudja. Na meg hát mindent utánoz. Engem is, nem csak a babákat. Pl. ha teregetek mindig meghúzogatom egy kicsit az anyagot, erre ő is kivett a kosárból egy vizes anyagot és elekezdte húzogatni. :lol: Nagyon édi volt. Azóta is ha teregetek jön oda és "segít" az anyagot huzigálni.

Voltunk tegnap mérésen. Hát meglepődtem rendesen. Én úgy tippeltem hogy olyan 79 cm lehet és 10,5 kg. na ehhez képest a mért adatok: 82cm és 11,2kg :shock: :shock: :shock: :shock: Kisebb sokkot kaptam.

Dina!
Belegondoltam, hogy Ti nemszokára mentek nyaralni. Jajajaa, de jó Nektek!!!!!!

Lányok! Ti tegnap hogy bírtátok ezt a meleget. Én azt hittem, hogy megsülök, de a szó hagyományos értelmében. Mintha bedugtam volna magam a sütőbe. És állítólag 15 perc alatt már le is lehet égni. :shock: Én fél órát sétáltam a védőnőhöz du. 3-kor. Szerencsére nem lett semmi bajom. Leszámítva hogy fáj a fejem. Imi pedig szerencsére végigaludta az utat, nem csodálom ebben a melegben. :(

Na lépek angolt tanulni. Mert így sose lesz nyelvvizsgám.

Szép napot!
Menjetek vízközelbe!

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Mandala
tényleg nagyon furi a dokid! mint már annyian is írták!
UH vizsgálat-kor nem nézték meg véletlenül, hogy az áramlás milyen, mert szerintem itt nem elég a csoki!
Engem tavaly janurában a dokim 34+6 hetesen rossz áramlás miatt fektetett be, ja előtte még elküldött CTG-re amire azt mondta hogy még OK, de menjek a szomszédba flowmetriára (na ekkor már tudtam hogy én onnan már nem megyek haza egyben, mert az UH-os Andrea arcán láttam hogy mi a helyzet, és utána már ment is a dokimhoz hogy elmondja neki, és közölte hogy majd a dokim elmondja a teendőket) - (3 hét - majd csaszi), a dokim közölte hogy jó lenne még 2 hétig egyben maradni, hogy ne legyen koraszülött, minden nap kaptam 1 infúziót + 3 CTG + 1 flowmetria, és mindennap így ellenőrizték Ákost hogy ne legyen koraszülött + hogy fejlődik-e! Jó párszor elmondták hogy nem fejlődik, de aztán közben a dokim rájött, hogy valszeg ránk hasonlít a gyerek, hosszúkás fej stb., és így is lett, és így a 38+0 hétre lett 2670g és 49 cm, úgyhogy szerintem a dokid lehetne egy kicsit alaposabb is!
De én emellett még sajna diétáztam is a cukrom miatt + insulin, úgyhogy most mondta is hogy nincs rólla meggyőződve hogy elég annyit enni amennyit a belgyógyász enged (többet kéne a gyerek fejlődése érdekében), de amint látom te nem diétázol, úgyhogy Várbíró lehetne egy kicsit alaposabb is!
Remélem nem haragszol rám, hogy ezeket írtam a dokidról!

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Alziza, ha engedély nélkül építkeztek, tuti a bünti... miután már beadtatok egy kérelmet, de azt nem fogadták el (tehát, már boccs szívatnak!!!), ezért rátok fognak nézni...
A véleményem uaz, mint Mandalának, hogy pihentetni kell a dolgot!
Bár gondolom ez most nem segít, hisz írtad, hogy szeptemberbe már költözni kell! A másik meg az, hogy ha szocpolt akartok felvenni, ahhoz meg tuti kell az építési engedély... Mi tavaly építettük meg a tetőt és arra kértük a szocpolt (na az is egy pár kör futás-nem irigyellek most titeket!)... a büntit a pincére ill. a házra kaptuk. (cca. 600000,-). Szóval nehéz, ha legalább tudnátok ki fog menni ellenőrizni, hogy mi hogy alakul a házon, akkor vele lehetne egyezkedni! (már érted mire gondolok :oops: ). A főépítészek sose mennek ki ellenőrizni! Ez nekik túl piszkos munka! A fennmaradásit meg csak akkor adják meg, ha minden tuti úgyvan, ahogy a tervben (bár szerintem ez is egyezkedés kérdése). Egyszer, ha mi is eljutunk a talira elmesélem nálunk pontosan, hogy volt, mert itt ez nem publikus!
Sajnos a mogyoródi önkormányzat sem arról híres, hogy segítsék a tisztességes állampolgárokat! Itt mindenki úgy építkezik, ahogy akar, meg tud... ja és nem büntetik (vajon miért???, mert vkinek a vkije, vagy épp a képviselőtestület puszipajtása)! Mi pont nem estünk ebbe bele... no persze azért mert Pestről jöttünk!
Drukkolok, hogy ne legyen bünti ill. jussatok vmire, vhogy keressétek a középutat! :wink:
Ill. érdemes a könyvtárból kivenni a közigazgatásjog tv.-eket, mert ott feketén fehéren le van írva, mit és hogy tehetnek meg... és még mindig mehettek egy feljebbviteli hatósághoz!

Manó tudom nem tőlem kérdezted, de válaszolok a CEU=Közép Európai Egyetem (Central European University) a Kerepesi úton van!
Kérdés hozzád: egyénileg vagy vhová jársz nyelvvizsga előkészítőre! Nekem is aktuális lenne a dolog, mert márciusban fogok államvizsgázni (ha minden jól megy) és még nincs nyelvvizsgám... :cry:
Esetleg, ha tudsz vmi jó helyet, tanárt...

Orsi

Kép

Kép

Kép
babyborn

Babyborn!
Köszi az infót a CEU-ról. :)
Nyelviskolába járok itt az örsön. Nekem nagyon bejön, főleg hogy jelenleg csak ketten vagyunk meg a tanár. Én is tavasszal fogok államvizsgánzni. Nekem is ahhoz kell a nyelvvizsga. Csak az a baj, hogy szakmai kellene. :( És attól még nagyon messze járok.
Milyen suliban fogsz végezni?

Tündi
Kép
Kép
_manó

Alziza,
Pont ma ajánlott egy volt kollégám egy ügyvédet, aki műszaki végzettséggel is bír (bár nem építész) és az irodájuk polgári és ingatlan ügyekre szakosodott. Állítólag nem is drága. Pedig azt mondja a Csányi ingatlanbizniszét is ők képviselik jogi oldaról. Megkérdezzem az elérhetőségét?

Na most csak gyorsan elolvastalak benneteket és megyek sziesztázni. :)
pusssz

prucsok

Sziasztok!

Ti hogy bírjátok ezt a borzalmas hőséget????
Mi ma nem mentünk ki, mert az árnyékban 41 fokot mutatott a hőmérő, bent meg 25 fok körül van. Egész délelőtt legóztunk, meg olvastam. Nehezebb bent lekötni őket, de képtelen vagyok kimászni ebben a hőségben!

Mandala!
Jó régen hallottam rólad, bár most én se voltam 3 hétig. Hogy vagy? Nekem se tetszett ez a csokievés, szerintem is meg kellene beszélned Várbíróval!!!!! Érdekes amúgy ez a terhesség alatti evés, meg vitaminszedés, mert én Petikével nem ettem sokat, cukros is voltam, és tényleg pici lett, 2780 g volt. Pannival és Gézuval nem volt cukrom, kicsit többet ettem, de nem sokkal és omega3 halolajat szedtem, meg méhpempőt. És ők ketten 3840 és 3890 g voltak. Fogalmam sincs, hogy a picivel több evéstől vagy a méhpempőtől nőttek-e nagyobbra, de érdemes szakemberrel megbeszélni.
Vettetek azóta autót??? Nekünk nagyon bejött, amiről írtam neked!!!

Alziza!
Szerintem én csak most írok neked először! Valahogy még nem "beszélgettünk"! Nagyon sajnállak ezért az építkezési mizériáért, nekünk sincs még átadva az egész ház. Velünk nagyon kedvesek voltak, de nem is nagyon volt mibe belekötniük. Viszont a szomszéd ház hemzseg a feltűnő hibáktól (egy szakadék a garázsbeállójuk) és mégis átvették. Kiderült: egy nagy lego állatkert a gyereknek karácsonyra megtette a hatását. Ilyen a mai világ, bár én nyilván nem értek ezzel egyet és nem is biztatlak erre, csak sajna mindenhol vannak megkenhető emberek!

Orsi!
Nagyon sokat járunk Mogyoródon át, hát látjuk mi is, hogy milyen építkezések vannak nálatok.
Szoktál átjönni Gödöllőre? Meglátogathatnál minket!!!! Persze, ha már mozogsz a picivel! Hogy vagytok, lemaradtam rólad is!

Dina!
Hova mentek nyaralni????? Kata kedvencem hogy van?? Meg ne sértődjenek a többiek :D , de imádom a kis elevenkéket!!!!!

Erika!
Most nincs cukrod? Vagy nem mértétek korábban?

Nekem most alszik a 2 kicsi ördögfiókám, Petike meg elment az apukájával vásárolni. Itthon van ma velünk a férjem, úgy örülök, mert olyan keveset van sajna velünk.

Puszi nektek, este jövök!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

Jajj, lányok... én már ki vok a hőségtől, nálunk a házban 31 fok van! Ha lenne egy kis pénzünk szaladnék légkondiért! Mi is bent voltunk egésznap! Csak 10-ig engedtem ki a kiscsajokat a medencébe fürdeni, bár Szandikám így törött kézzel, gondolhatjátok! De megoldottuk! :roll: Az a baj, hogy még most is annyira tűz a nap!

Annyira tündériek ezek a kis babók! Milyen hamar eltelik 1 év... hacsak azt nézem, hogy lányok is nemrég voltak ilyen kicsik...

Manó, a te fiad olyan harapnivaló , és ne aggódj hány kiló, majd leszaladgálja! Én a Szent Isván Egyetemre járok, de nem Gödöllőre, hanem van egy Bp-i tagozata (keresztféléves HR manager), már csak fél évem van hátra... Szakdoli írás, amihez még nem volt időm nagyon hozzákezdeni, mert nagyon pici Marci és nem nagyon tudom még otthon hagyni, így még nem is kerestem kutatási terepet, de augusztusban erre rá kell feküdnöm, no meg az említett angol nyelvvizsga (az szerencsére nálunk még nem szakmai, de az újaknál, akik bolognai rendszerben tanulnak és Bsc képzést kapnak, náluk már az kell!!! :( ). És Te mire jársz?
Az Örs vezér térnél nekem is jó lenne angol órákra járni... bár én nem is tudom milyen szinten vok!

Muzsu, rendben megbeszélhetünk egy talit majd idővel, ha Marcibaba egy kicsit megnő, mert még vele nem nagyon mászkáltunk el... De persze majd Ti is jöhettek hozzánk... Szeptemberre reméljük mi is készen leszünk a házzal, mert még befejezésre vár a tetőtérbeépítés... és az nem kis munkálatokkal jár itt, de gondolom nem kell részleteznem, aki már építkezett! :roll:

O.

Kép

Kép

Kép
babyborn

Sziasztok!

Annyira édesek vagytok, hogy így aggódtok! :) Hát ezen a csoki dolgon én is kiakadtam kicsit... mondtam is, hogy ne hülyéskedjen már... csak nem gondolja komolyan, hogy a gyerek ettől fog nőni?!! Azt mondta szedjek napi 2 diaphillynt (nem tom hogy írják...), és egyek sok édességet.... hát, mondom ja... és száz kilósan megyek szülni... nézzen már rám... 95 (!!!!!!!) kiló vagyok!!!!!!! Nem akarok hízni egy dekát sem!!!! Azt mondta, hogy akkor cukor infúzió... na mondom arról tegyen le... három gyerek mellől én ugyan be nem fekszem, arról nem is beszélve, hogy a második lánykánkkal is 4 hónapig bent feküdtem.... hol görcsöltem és alkoholos trutyit adtak, hol cukrosat mert a retardált (?) gyerekem nem akart nőni.... szerintük kicsi volt ő is... meg eddig mindegyik...
Danika a 38. héten született 3 kg-val és 54 cm-rel, Encsi a 37. héten 2,90 kg-al és 52 cm-rel, végül Gergő szintén a 37. héten 3,10 kg-al és 54 cm-rel.... De ez a baba tényleg pici... ennyi idősen mindhárom nagyobb volt. És ha tartom a rendet és a 37. héten megszülök, akkor alig lesz 2300 g....
Néztek áramlást, azt mondták az jó. Lepény státuszt most nem nézett a doki, négy hete I-es volt. Nem tudom, hogy egy hónap alatt változhat-e annyit a helyzet, hogy gondot okozzon... mindegy... a baba mocorog non-stop.... :) jövő szerdán megyek ismét UH-ra, flow-ra, és ctg-re is. akkor okosabb leszek!
Amúgy teljesen egyetértek veletek, szerintem sem a vitaminok és a csokoládé zabálás függvénye a gyerek mérete.....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Muzsu: autó? Hát még csak álmodunk róla. Tudod... nincs "kedvünk" hozzá.... de majd csak megoldódik ez a dolog is.... :) Örülök, hogy az autótok beváltotta a hozzá fűzött reményeiteket. Ismerjük a márkát, amit választottatok, párom szerint is jó kocsi... :) Pont tegnap néztük meg a neten az egyik tesztjét... nem rossz!!! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Muzsu
cukor: 16 hetesen az AFP-vel együtt levették és megnézték, akkor OK volt, ma voltam a dokinál, kérdezte hogy akarom e mostanában, vagy én otthon magamnak és majd legközelebb ismét megbeszéljük (aug. közepén) és akkor valszeg megismételjük, úgyhogy most itthon fogom magamnak ellenőrizgetni! és ha nem OK akkor újra 160g-os Szénhidrát diétára fogom magam addig is, és akkor aug-ban rendes cukros vérvétel ismét. De a dokim és én is abban reménykedünk hogy hátha megúszom most, főleg így hogy itt van Ákos elég nehéz lenne megoldani 2 hetente 1 egész délelőttött a belgyogyi miatt!
De hát ha muszály lesz akkor múszály lesz!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Prucsok!
Köszi,de most lehet,hogy alakul a dolog!Csak el ne kiabáljam!Kopp,kopp,kopp!
A férjem újra beszélt azzal az ügyintézővel akinél leadta a papírokat!Lehet,hogy megeggyeznek!Péntek délelőtt be kell mennie!

Drukkoljatok!!!!!!

Muzsu!
Hát eddig valóban nem dumcsiztunk! :)
Aranyos vagy,hogy együttérzel velem!Köszi!

Mandala!
Szorítok Nektek!4D-s Uh-n voltál?

Kép
Vendég

HALIHÓÓÓÓÓÓ

Muzsu
Üdv újra itthon!!!
Pénteken Olaszországba megyünk egy hétre(tengerrajongó vagyok), utána itthon a CSeri kastélyba még egy hét!
Hát majd meglátjuk!
Már 4 listám van,hogy mit kell és hova pakolni és jajajaj! Már megy ahasam!(Bocs tündi,d emár csak 5-6 kilót tudok adni :lol:)
Hát ígen KAtánk elég kukacos!:)))))))
Pont tegnap mondta egy baráti házaspás apuka része: Nem is tudtam,hogy lány is lehet rossz!
Ez annyira nem esett jól,mert nem nagyon tudom KAtával megértetni,hogy vendégségben szépen ülünk a fenekünkön. A gaz gyerek meg játszott az ő 5 éves fiúkkal (tekéztek a műanyag flakonokkal); illetve mindenáron begakarta nézni a kisbabát,aki békésen aludt a kiságyban.

Prücsök
Írtad a játszótéri viselkedést, hogy beszéljünk róla! Megbántottalak? VAgy valakit?, JAj és annyira hülyülök,hogy azóta azon rágom magam, hogy mit csináltam (vagy Kata)????

Agyi elhülyülésről: mondjuk nem bánom,hogy szeptembertől esetleg eljárok tanulni,mert ez így gáz!

Mandala
A retardált kifejezést azért használták,mert súlyban kisebb a gyerek,mint kéne. Azt hiszem azt jelenti,hogy fejlődésében elmaradt! Szóval nem úgy,mint ahogy a hétköznapi szóhasználatban használjuk.
HA ez van én lehet,hogy keresnék másik dokit, aki jobban rámnéz!!!Azér a csoki finom,de nem hiszem hogy jó megoldás!

Timi
Eszembe jutott még egy tök szuper hely: Tésenfa nevű falu/község-Csiribiri a hely neve. Sok gyerekkel kitűnő és rengeteg kirándulós hely is van a közelben!

Tünde
FÚÚúú, tényleg angy fiú Imi!!!!
Így hallva a kilókat leht Katával van a baj? Ha felkelt ráültetem a mérlegre!Pedig etetem rendesen! Még kenyeret is kap!
Angol:elvileg nekem is kell majd járni,de ha jól tudom 40 év felett már kiadják a diplomát, és mire végzek 37/38 leszek.Azt a 2/3 évet meg igazolással is kibírom! :lol:
Na jó, azért amikor apa jár angolra én is tanulgatok, de az nem olyan intenzív,mint neked!

Megyek! Ébred a család!
(Már kivasaltam, mert a nagy melegben napközben erre nincs kedvem!
Mi ilyenkor nem megyünk ki, és minden ajtót,ablakot bezárok, így 27 fokban elvagyunk!)

Kép
anid

Sziasztok!

Prücs,
Rebi még nem iskolás,mert "évvesztes".most kezdjük majd az elsőt.szerintem már rá is fér egy kis szigor,meg rendszeresség.
Sajnos amikor igazán nevelnem kellett volna még velünk laktak a nagyok(párom gyerekei)és sokat engedtem a Rebinek,mert azt hittem így kompenzálhatom,hogy az apának nem csak ő van.Most már tudom nagyon elrontottam a dolgot,de talán még rendbe tudom hozni.(ezeket a gondolatokat most nem személyszerint neked szánom,mert Blanka tündéri gyerek,de jó kiírni magamból :roll: )Pedig tündéri tud lenni,csak az akaratossága már az őrületbe kerget.Remélem sikerülni fog és kezelhetőbb lesz.

Dina,
nem hiszem,hogy veled vagy a Katával gond lett volna a játszón. :wink: A nevelés elég kényes téma.Én is sok mindent elrontottam,de nem lehet általánosítani.A mi családi helyzetünk nem éppen hétköznapi.Biztosan én is másképp álltam volna hozzá,ha csak egy gyerekem van(vagyis nincsenek nevelt gyerekeim)de ez van.
Már én is megkaptam olyantól is,hogy biztosan másképp nevelte volna a gyerekeimet akitől nem vártam volna,nekem is rosszul esett,pedig tudom,hogy hibáztam,de abban az élethelyzetben azt hittem jól csinálom.És ráadásul a nev.gyerekekre fordított energia,törődés semmivé vált,hisz van egy ellenséges anyjuk,akinek akkor jó voltam amikor nem kellett a gyerekivel törődnie.De ő a tökéletes anya!!!!!!Na de ebbe nem megyek bele,mert nem akarok senkit sem untatni és csak felidegesítem magam,ahányszor rágondolok!

Mandala,
tényleg nem voltak óriási babáid,de szerintem a terhességi koruknak még megfelelőek voltak.És ők nem nevezhetőek retardáltnak.De most a pici ha sorvadni kezd akkor még a 2300gr-ot sem éri el,ezért nagyon fontos az ellenőrzés.De mivel az áramlás rendben van,így csak nem fog sorvadni.Sajnos a lepényműködése bármikor romolhat.Nekem mindegyikkel nagyon elöregedett a lepényem,de mégis 4kg-os babákat szültem,mondjuk mindegyiket végig kihordtam.És 8-9-9-10kg híztam,monjuk szedtem a Maternat,mert nem vagyok nagy zöldség és gyümölcsevő.
Különben meg a babák az utolsó 3 hétben híznak a legjobban,mert akkor már más dolguk nincsen. :wink: Így érthető,ha egy 37 hetes baba 3kg körüli súllyal születik.De 35 hetesen az 1700gr nagyon kevés.Szorítok,hogy minden rendben legyen.És tényleg nem ijesztegetni akarlak,csak aggódom értetek,még így "ismeretlenül"is!
Tényleg faros még a baba?Talán van esélyed a császárra!A meddővétételes papírod ugye meg van?Mert csak akkor csinálják meg a császár alatt ha az is meg van.(legalább is a törvény szerint)
ugye nem haragszol rám,hogy ezeket leírtam! :wink:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

sziasztok,

Timi
Annyira őszinték a szavaid :-) szerintem aki 3 vagy még több gyereket nevel arra senki sem mondhatja, hogy rosszul csinál bármit is, próbálják meg ők ugyanezt. De azért arra kíváncsi lennék, hogy mit gondolsz, hogy mit "rontottál" el :roll: . Mi az amit az első gyereknél csináltál, harmadiknál már nem, és mi az amit elsőnél nem csináltál, de pl. Hannánál már igen. Tudodod mi (azt hiszem a többség 1 gyerekes) még csak az elején tartunk, ezért jó lenne ha megosztanád velünk a tapasztalataidat.

De persze a többi 3 gyerekes anyuka tapasztalataira is kíváncsi lennék, hogy ha visszanéztek az elmúlt 2-3-5 évre akkor esetleg mi az amire felhívnátok a figyelmet, mi az amit megbántatok, vagy nem úgy kellett volna.

Mi mostanában eddig szinte minden nap strandon voltunk, de ott is olyan sokan vannak már :-(

1-2 éves kor között mikor vannak a kötelező oltások? :shock:

Építkezés-engedélyezés témához nem tudok hozzászólni, de remélem megoldódik :-)

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Gabi,
köszönöm a soraidat,igazán jól esett!Írni nehéz erről,mert nem biztos,hogy úgy jön le,mintha elmondanám.De egy pár dollgot megosztok veletek.Tényleg Őszinte embernek tartom magam,és a hibáimat is elismerem(nem csak a nevelésben)a kritikákat is befogadom,bár ezek általában rosszul esnek.(de ugye a kritika nem a dícsérésről szól)
Az Ákinál minden más volt.őt sem a nagykönyv szerint neveltem,neki is sokat engedtem,de nála nem volt negatív hatás(erről majd később)ezért kezelhető volt mindig és áldott jó természettel áldotta meg a sors!Anyámtól rengeteg kritikát kaptam és kapok a mai napig is!Mondjuk azt el kell ismernem,hogy Ákos nevelésében sok szerepe volt,és ezt a mai napig nem tagadom!Ákosnál nem bántottak annyira az ő nevelési módszerei,mint most!Amikor alíg látja az unokáit(és ez most nem csak a kötözés miatt van így)de mindenért engem hibáztat,pedig tudja,hogy teljesen más szituba születtek a többiek!Igazat mond,de utálom amikor a múlttal foglalkozik.Én a jelenben élek,nem a múltban.
Amikor a Rebi megszületett akkor folyt egy per a párom és a volt neje között a gyerekelhelyezésről.A gyerekek nem szerettek az anyjuknál lenni,és tényleg nagyon keveset voltak ott.Nem is érdekelte,hogy én éppen terhes voltam a Rebivel és egész nyáron nálunk voltak,beleértve a szülést és az azt következő időszakot.Ráadásul az előtte való nyaart is velünk töltötték,mert akkor ő szült,és az tök természetes volt,hogy az apa bevállalja a gyerekeket,hogy neki könnyebb legyen.
Szóval az egy gyerekes anyából hirtelen 3 gyerekes anya lettem.(Rebi több,mint két évre rá született ebbe a családba)Áki se jött ki jól az Andrissal(párom fia)pedig még csak 3 volt amikor megismerkedtek,de az Andris teljesen más volt,agresszív,állandóan csépelték egymást a Gerdával(párom lány,ő sz idősebb)Áki egyre többet akart a mamánál és az apjánál lenni,mondjuk ez már későbbre tevődött,5-6 évesen.Tehát kaptam két idegen gyereket,akiket megpróbáltam a sajátomként nevelni,szeretni.Ők is elfogadtak jól kijöttünk,de az anyuk mindig ellenünk hangolta őket,és ez nekik nagyon rossz volt.A hatása a mai napig tartHozzám sokkal jobban kötődtak a gyerekek.Aztán megszületett a Rebi,utána már szinte velünk laktak.Én jártam szülőire fogadóórára.Az apjuk mindent megadott nekik,hogy az ellen oldalt kompenzálja.Én meg a fiamat és a Rebit.Anyu az Ákinak többet adott mindenből(törődés anyagi dolgok)így a Rebinek én adtam meg mindent.(akkor még anyagilag is megtehettem)nem akartam,hogy az én lányom kevesebbet kapjon,mint a másik két gyerek(ez nem csak anyagi dolog volt)De anyagilag sokkal többet kaptak ők,mint asaját gyerekeim.(ezt a mai napog az anyám a fejemhez vágja)de én is sajnáltam őket,hogy ilyen helyzetben kell élniük,hisz nem tehettek arról,hogy a szüleik elváltak és az anyjuk sem könnyítette meg az életüket.
Ha sírt a Rebi egyből engedtem neki,hisz a sírás bánatból adódik,és én akkor úgy éreztem mindegy neki éppen mi a bánat,nem akarom,hogy boldogtalan legyen Ezért engedtem el az Ákost is 7 évesen,mert a mamánál jobban érezte magát,mint nálam a nev.gyerekek miatt.az ő boldogsága sokkal fontosabb volt,mint az enyém,de mostanában nagyon rossz nekem,mert ez se úgy alakult,ahogy annak idején anyámmal és volt férjemmel megbeszéltük.Egyre ritkábban láttam a fiam,mivel mellettem mindig volt kisbaba nehezebben tudtam közlekedni,így én nem látogattam,hozzám meg nem úgy hozták ahogy megbeszéltük,de most ennek is én vagyok az oka,a volt férjem szerint.
Szóval az engedékenységem akaratossághoz vezetett.Ami mára már nagyon eldurvult.Az agresszió ami az Andrisból árad a mai napig is,ez is rányomta a bélyegét Rebi nevelésére.Sajnos ő ebben nőtt fel,mert pont abban a korban laktak velünk,amikor könnyebben tudtam volna a hibáimból is adódó természetét nevelni.
Zsolti is még ebbe a környezetbe született,de akkor már az Áki nem velem lakott.Ez is borzasztó volt,hogy nevelem más gyerekét az enyém meg az anyámnál.De ezt hozta a sors.A párom gyerekei,aki megvoltak akkor is amikor megismerkedtünk.Tudtam mit vállalok,de azért,hogy így alakul az egész nem volt szó.A páromat nem bántom érte,hisz ugyan úgy az ő vére azok a gyerekek is,mint akiket én szültem.De az anyukat annál inkább megvetem,főleg most,hogy engem hord el minden rossznak!
Úgy irigylem azokat a több gyerekes családokat,ahol a gyerekek tudnak viselkedni.Rossz érzés,hogy tudom,ha éppen a gyerekeim a rossz oldalukat mutatják,akkor engem hibáztatnak,mert hát valljuk be mindenért a szülő a hibás!Remélem aZsolt ha már tényleg megtanul beszélni nem lesznek ilyen gondok vele,mondjuk ő most is kezelhetőbb.Hannára már tényleg jobban odafigyelek.Mondjuk anyám szerint keveset foglalkozok velük.De azért Zsolti is már egyre jobban beszél,ezt már többen mondták,és se attól,hogy nem foglakozom velük eleget.

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok lányok!
Ömlik rólam a víz!! Ki se mozdulunk a házból, de már itt is 27 fok körül van. Nem is akarok nektek panaszkodni, mert akkora áldás a belső udvar. Óránként fellocsolom a követ, a gyerekek tapicskolnak, fröcskölődnek és utána szépen behordják a házba (de kit érdekel?!!!!!). Megy egész nap a ventillátor, szerencsére a gyerekek is bírják. Mi elvből (meg anyagilag) nem vettünk légkondit.
Szombaton megyünk két napra Lesencére, Petike keresztszüleinek van ott egy vályogháza nagy diófákkal. Úgy várom!!! Valószínűleg hajnalban fogunk indulni.

Timi!
Nagyon szeretnék veled már találkozni, annyi mindent tudnék kérdezni!!!! A nevelés tényleg nagyon nehéz kérdés! Nap mint nap szembesülök olyan dolgokkal, amikre nem is gondoltam. És én úgy gondolom, hogy mindenki másképp neveli a gyerekeit a saját felfogása és vérmérséklete szerint, + a körülményekhez igazodva. Sok ember véleményét hallgatom meg én is, de nem mindenkié érdekel. Velem is előfordult, hogy égtem, mint a rongy a gyerekeim miatt, de túlléptem rajta. Azt látom, hogy a többi anyukához képest én sokkal megengedőbb vagyok, viszont egyes dolgokban (pl. alvás, köszönés) sokkal szigorúbb vagyok velük. És a sokgyerekes lét teljesen más szituációkat hoz, mint mikor még "csak" Petike volt. Én akkor el sem tudtam képzelni, hogy mit fogok két gyerekkel kezdeni, mikor semmire sem volt időm Peti mellett. És a nevelt gyerek még sokkal több bonyodalmat hoz, nálunk a bátyámnak van két nevelt lánya, és egy sajátja. Az első felesége lelépett mellőle, otthagyta az ötéves kislányt is bátyámnak. Én szívesen meghallgatnám a te történetedet a nevelt gyerkőcökkel, jó lenne, ha megírnád nekünk. Biztosan érdekelné a többieket is, mert mindenből tanulhatuk. Lehet, hogy már korábban leírtad, csak akkor még én nem voltam köztetek!!
És hát hibát mindenki elkövet! Magamról is tudom, hogy sokszor ingerült vagyok, meg már pár dolgot másképp csinálnék. Nálunk rengeteg gyerek van a családban, így látok jót is rosszat is. Volt válás, megcsalás, és halál is sajnos.
Szóval, tudnánk miről beszélni!!!!!!

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Timi!
Egyszerre írtunk!!!!

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Na mesélj Muzsu, Te mit csinálnál másképp!!?? :roll:

Kép

Kép
gabek

Anid!
Irigyellek ezerrel, hogy mentek nyaralni!!!!! Jó pihenést, lubickolást!! Persze én se panaszkodhatok, csak engem úgy bánt, hogy mindig a férjem nélkül megyünk "nyaralni" a nagyszülőkhöz, meg a barátnőmhöz. Pont tegnap sopánkodott, hogy ő min dig csak fuvaroz minket, aztán egy napot velünk van, és újból dolgoznia kell. 2 éve nem volt szabadságon, mert egyszerűen nem tud a munkája miatt elszabadulni. Ez van!
Az a jó, ha a "gaz" gyerek játszik, összeretkeli magát és nem játsza (ez most 1 sz vagy 2?????) meg magát a szomszédban, vendégségben!!!!!!!!! :D Én csak Pannikából indulok ki!!

Mandala!
Sokat gondolok rád!!!! Minden rendben lesz!!!!!

Timi!
Közben elolvastam, amiket írtál. Nem könnyű az életed! Eddig ezekről nem is tudtam, és így is úgy tiszteltelek, de most még jobban megemelem a kalapomat előtted, még az általad "hibáknak" nevezett dolgok ellenére is!!!! Azt nem értettem pontosan, hogy Ákos a volt férjedtől született, és most se veletek él? És most a nevelt gyerkőcök az anyjuknál vannak?
Most már itt ugrálnak a nyakamban, meg az ölemben a gyerekek!
Megyünk locsolni!!!!

Puszi nektek!!!!

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Gabek!
Most nem tudok már írni, de jövök ma még!!!!

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

bocs,de az előbb gyorsan elküldtem,mert sz@rakodott a gép,elnézést a hibákért.Aztán írtam egyből,de Hanna kinyomta a gépet így elveszett.
Ha tudtam volna előre mi vár rám,biztos másképp csináltam volna.Most lehet,hogy szívtelenül hangzik amit írok,de biztos többet adok a saját gyerekeimnek.Főleg azokután amiket kaptam.
Sajnos az anyagi probléma is beárnyékolja az életünket.Tudom,hogy nem ettől függ egy gyerek kötődése,de észre venni -sajnos-hogy mennyire számít nekik.Én a saját bőrömön érzem ezt.Gerda tényleg sokat kapott tőlünk,szeretetből,ruhából,táborozás,stb.Most ugye az anyától kapja a zsebpénzt,és annyira rosszul esik,hogy mindig mondja ezt.Na nem szemrehányóan,de érzem rajta,hogy tőlünk is elvárná.Mondjuk az még nem jutott el a tudatáig,hogy havi szinten tőlünk többet kap,mint a zsebpénze,mert a telefonszámláját mi fizetjük,ami igencsak a 10 ezret veri(volt már 36 ezer is 1X)Meg amikor mi ruháztuk az tök természetes volt,most-2 éve-az anyja veszi a több ruhát,az meg milyen rendes az anyától,hgy megkapja a kiszemelt cuccokat.Ez is nagyon bánt,hisz a ruhazkodásához és a mindennapjaihoz mi is hozzájárulunk a gyerektartással,amit ugye a gyerek kap,nem az anyja!Azért 15 évesen már megérthetné ezt.Természetesen ez mind bennem örlődik,hisz a gyereket nem akarom ezzel terorizálni,amíg magától nem jön rá addíg ez marad.Ráadásul az anyja is azt mondja nekik,hogy apátok ezekután már semmit nem vesz majd nektek,semmit nem kaptok majd tőle.Meg a Rebiék mennyivel többet kapnak!Ezt már nekem is mondta,én meg mondtam neki,hogy akkor számoljon.50 ezer ft-om marad egy hónapban,jó esetben,abból eszünk meg a háztartás,stb.Most pl.fagyizni sem tudom elvinni őket,mert 7 gombóc fagyi 840ft,nekem meg van 5 ezer ft-om jövő hét csütörtökig.Most félre ne értsetek tudom anyagi gondok előfordulnak máshol is,és nem panaszkodni akarok,de nagyon bánt,hogy még a gyerekeknek is azt mondja,hogy ők kevesebbet kapnak,mint az én gyerekeim.Ha 10ezret költenék havonta a többiekre fejenként(természetesen csak úgy a kaján kívül)akkor nem maradna kajára pénzem.Pedig biztosan örülnének neki,ha játszóházban lehetnének,vagy most éppen a strandon lennénk,ahova a belépő 7000ft.
Én meg a fiamnak tényleg nem tudok semmit adni,mert arra már nem marad,szörnyű,hogy így van!De neki is biztos jól esne vmi apróság,és nem csak az ünnepeken.
Pedig én nem csak szültem a gyerekeket,van szakmám,állásom,gyedet kapok,ő meg az államból és a volt férjéből akarja felnevelni a gyerekeit.
Szóval a nevelési hiányosságaim ennek volt köszönhető,mármint a kapott gyerekek miatt.Meg az akkori jobb lét,amikor többet megadhattam nekik.Most ne gondoljatok semmi luxusra,meg akkor sem teljesítettem minden kívánságot,de egy fagyizás nem volt gond.Talán a Rebi sem lenne ennyire akaratos,hisz az is visszavezethető ide,hogy engedtem.És azt gondoltam,hogy ha megveszem a boltban amit szeretne(azért a realitásokon belül)akkor boldog,és nem érz azt,hogy csak a nagyok kapnak.
Ez pl.nagyon rossz volt most már tudom!Egy gyerek nem irányíthatja a

Kép
Kép
Kép
timiban

megint a gép....nem bírja a meleget......
Szóval Egy gyerek nem irányíthatja a szüleit!ezt megtanultam!A Zsoltival már következetesebb voltam és természetesen a Hannát is próbbálom jól nevelni.Azért a lazaság megmaradt.Az önállóságot hamar bevezettem,bár a Rebi szeret ugráltatni,és természetesen mindenkinek megteszem amit az életkora diktál,de ugráltatni nem hagyom magam.
A másik nehéz ügy a felelősségtudat.Azt is fontos időben elkezdeni,és azzal is jó,ha tisztában vannak,hogy a tettükért felelősséggel tartoznak.Jó,ez még nem a kisbaba korban kezdődik,de nekem már ezzel is számolnom kell.

Na megyek,mert ehesek.És még a végén azt hiszitek egész nap a gép előtt ülök. :shock: :roll: :wink:

Pusz

Timi
timiban

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Ikreket várok, és szeretnék a II. klinikán szülni, mert ott jól felszerelt koraszülött osztály van. A régi orovosom Dr. Lintner Balázst ajánlotta. Ismeri Őt valaki? Tud valaki valami infót róla?

Előre is köszönöm

Dog
dogdog

Muzsu,
közben adtam ebédet nekik,de gyorsan válaszolok.A "régiek"már gondolom kivülről tudják a történetet,ezért bocsi az offért.
Az Áki a volt férjemtől született és 3 éves volt amikor elváltunk.7 évesen engedtem el az anyámhoz lakni,mert ő így akarta.Ott jár iskolába,az alsót anyunál lakva végezte el.Aztán tavaly nyáron közölte mindenkivel,hogy leköltözne az apjához(anyu és a Péter egy városban laknak,B.füreden)mert már egyre többet vele volt,és különben is elég apás,pici korától fogva.Tehát most vele lakik.Focizik is,a Füred serdülő csapatában válogatott.Az apjával semmi gondom(kiv.a fentebb említett dolgot)a gyerekkel nagyon jól bánik.Mondjuk sokat számított,hogy anyunál volt az iskola fontos éveiben.Kitünő tanuló a sport mellett is.Azt nem engedtem anno,hogy az apjához menjen az iskolakezdéskor,mert anyámban jobban bíztam a tanulás és a következetesség terén.Tényleg azt gondoltam,hogy hamár elengedem akkor a lehető legjobb helyen legyen.Ami anyámnál volt.Az még idetartozik,hogy anyu elég fiatal,most 51 éves,tehát bírta a gyerekneveést.Mondjuk nem én kértem,hogy így legyen,de fontos volt számomra a fiam boldogsága és jövője.Természetesen mindene meg van,amit én soha nem tudtam volna neki megadni.Anyu is hibázott,mert a többi unokája a mai napig nem annyira fontos,mint az Ákos!De ez már más történet.

A nevelt gyerekeim,papíron sose voltak nálunk elhelyezve,mert amit fentebb említettem pert,ott nem ítélték az apának,egy hülye pszichológus miatt,pedig ha tudná mennyit ártott ezzel,biztos másképp döntött volna.A bírónő nekünk ítélte volna őket,de kötötte a szakvélemény.Így a gyerekek sehova se kerültek.Papíron az anyuknál voltak elhelyezve,de egy hetet nálunk voltak egy hetet az anyjuknál.Na ez is csak papíron,mert akkoriban abszolult nem akartak az anyukhoz menni.Egy hónapban kb.8-10 napot voltak ott.Ez 2001 májustól,2005 novemberig így volt.Beleértve a fentebb említett nyarakat,amikor szinte végig velünk voltak.Természetesen erre az időre nem kapott gyerektartást,mondjuk mire fel,de a családipótlékot mindig eltette.De most azt hangoztatja,hogy mi nem akarjuk kifizetni ami jár neki.
Tehát a gyerekek lassan 2 éve költöztek vissza az anyjukhoz,de hétvégén mindeg nálunk voltak.Külön ruhatáruk volt,tehát még erre sem kellett fáradoznia,hogy akkor is ruházza amikor velünk voltak.
Aztán kezdett egyre jobban a pénzen lovagolni,és ez elmérgesedett,vagyis ha hagyom elmérgesedni és elkezdem a veszekedés,pedig okom lett volna rá bőven.
A bíróságon kötöttünk ki,mert hamar elfelejtette azt az időszakot amikor mi sokkal többet költöttünk a gyerekekre,mint ő.
timiban

hát röviden ennyi.A második per most ért véget,havi 20ezret kap,meg 105 ezret állapított meg a bíróság elmaradást,amit havonta 5 ezresével kell kifizetnünk ezen kivül más követelése nem lehet.Nem is lenne ezzel baj,ha még ennyi év után sem ellenünk vájkálódna.Kiváncsi lettem volna,ha ő keült volna ilyen szituba,mint én anno,hogyan nevelte volna a gyerekeket,amikor még a sajátját sem nevelte.

A bátyád ebből a szempontból szerencsésebb,mert bár a nő lelépett,de nem kell attól tartania,hogy a nevelését befolyásolják.Ífy még nehezebb helyzetben voltam,de a mai napig nem hiszi el,hogy ő saját maga mennyit ártott és árt a gyerekeinek ezzel.

na de most már eldugulok,mert az életemmel van tele az oldal.
timiban

Sziasztok megint!

Megebédeltünk, kicsik alszanak, Petike itt ül az ölemben. Állandóan a p betűt akarja nyomni. Le tudja írni a nevét krétával a földre, meg itt a billentyűkön is!

Timi!
Most emésztgetem, amiket írtál. Hirtelen nem tudok hozzászólni, de nagyon szívesen meghallgatlak!!!! Meg a többiek is biztosan!

Gabek!
Most azon töröm a fejem, hogy mik is azok valójában, amiket tényleg másképp csinálnék. Vannak olyanok, amik a házasságommal kapcsolatosak, meg persze vannak a gyerekekkel összefüggő dolgok. Az egyikről már írtam, Petike szobatisztaságával kapcsolatban. Olyan sokáig bántott, hogy akkor ráüvöltöttem, hogy hordta a kakis vizet a padlóradiátorba, miután bekakilt a medencébe. Hónapokkal visszaesett pelus ügyben a fejlődése. Nyilván ma már tudom, hogy szobatisztaságra való szoktatásnál nem szabad őket leszidni, még akkor se, ha csupa pisi a fürdőszoba. Most Pannival sokkal türelmesebb vagyok, és szinte már ki merem jelenteni, hogy teljesen leszokott napközben a pelusról. Valamelyik nap rákakilt a ruhájára, tegnap meg szándékosan lepisilte a széket, de ilyenkor most már inkább elmagyarázom, hogy ez helytelen. A szándékosságért persze beállítottam a sarokba, mert az más kérdés.
A másik, ami nagyon bánt, hogy volt egy időszak Gézu megszületése után, mikor borzalmas ingerült voltam, és ez kihatott a gyerekekre is. Sokkal kevesebbet játszottam velük, mint korábban meg most, és gyakran kiabáltam. Főleg Pankával jöttünk ki nehezen, mert ő elég akaratos. Mindig fegyelmeztem, zavart a nyüzsgése. Aztán ez elmúlt, de a mai napig nem tudom, hogy ezen miként lehetett volna akkor segíteni. Lelkileg voltam mélyponton, meg hát fáradt voltam iszonyúan. Nagyon kevés a korkülönbség a gyerekek között, és ez Peti-Panni viszonylatban nem zavart, de Gézunál már nagyon fáradt voltam. Későbbre terveztük a harmadikat, de így alakult, és természetesen szóba se került, hogy nem tartjuk meg. Mikor elmúlt ez az időszakom, akkor meg már örültem, hogy ilyen közel vannak egymáshoz. Ma is így látom. Én úgy érzem, hogy lesz még gyerekünk, nagyon sokat beszélünk róla. Bár anyagilag nagyon kínlódunk, mert rengeteg hitelünk van, viszont gyönyörű a házunk, egészségesek a gyerekek, jó a házasságunk, nagyon elégedett vagyok az életünkkel. És optimistán látom a jövőnket, bár a híradót nézve néha ordítani tudnék!
Bekukkantok a gyerekszobába, mert hallok valamit!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Timi!
Pont mindig egyszerre írunk! És ne dugulj el, mert örülök, hogy beszélgetünk!!!!!
Szomorúan olvasok mindig ilyen anyukákról, mint a férjed volt felesége. Bátyámnál se ilyen egyszerű a helyzet, mert sajnos beleszólt nagyon komolyan a kislány anyja a nevelésbe. Borzalmas ilyet mondani, de a gyerek szempontjából sokkal jobb lett volna, ha soha többet nem látja, mert idén tavaszig uszította unokahugomat a család ellen, meg naponta hívta, mindenbe beleugatott (bocsi, de ezt másképp nem lehet megfogalmazni!). Náluk úgy volt, hogy elment Olaszországba egy idős pasihoz, elváltak, lemondott a gyerekről. Viszont a nyarakat nála töltötte a kislány, a karácsonyt meg felváltva. És állandóan hivogatott minket telefonon, hogy ezt csináljuk, azt csináljuk. Aztán apukám besokalt, pedig nagyon béketűrő ember, és elzavarta a francba. A hátunk mögött förtelmes dolgokat mondott rólunk, állandóan szidja tesómat, pedig nem a bátyám csalta meg, meg el sem akart tőle válni. Anyukámékat is állandóan szidja, no meg engem. De ez engem soha nem érdekelt, aztán mikor megszületett Petike, akkor is állandóan hivogatott, hogy segítsek neki kiköltöztetni hozzá az unokahúgomat. Ekkor közöltem vele én is, hogy nem kívánok vele többet beszélni, mert nem tartom anyának az ilyen nőt. Nem is tudom, minek tartsak egy olyan embert, aki nem beszél 20 éve a saját testvérével, elhagy egy kislányt érdekből, több pénz lehetőségéért, nem beszél az édesanyjával. Mert persze 2-3 év után meggondolta magát, és szerette volna visszakapni a lányát. Az egészben az a szomorú, hogy olyan sérült lett az unokahúgom, nagyon sokat szenved az anyja miatt. Az meg nem érti, hogy mit tett a lányával. Bátyám megpróbál mindent megadni neki, de hát anyagilag nem lehet egy anyát pótolni!!! Ha hazamegyek Csabára, akkor nagyon sokat vagyok az unokahúgommal, meg ő is jár hozzánk Gödöllőre, csak olyan messze vagyunk! Meg most már 13 éves, és mindent ért. Mi soha egy rossz szót nem mondtunk neki az édesanyjáról, ami talán hiba volt, de mi anyuékkal akkor úgy döntöttünk, hogy majd ha megérti az egészet, akkor pont ő fog ítélkezni az anyja fölött, és nem mi. És ez idén tavasszal meg is történt! Azóta nem beszél az anyjával, mert megértett mindent.
Timi! Ez egy nagyon szomorú történet, és csak nagyjából írtam le, de annyira igazad van az anyagi részt illetően. Egy-egy nyaralással, szép ruhával, régebben játékkal annyi mindent elérhetett az a nő. Hátha nálatok is megérti majd Gerda, hogy mi az igazi érzelem!!!!! Mi a férjemmel nagyon sokat beszélgetünk vele, meg hát anyukámék rengeteget foglalkoznak vele.
Engem sokszor bánt, hogy nem tudok többet segíteni, olyan nehéz ekkora távolságból.
Viszont dolgozom egy civil szervezetben, ahol családoknak, gyerekeknek segítünk. Ez sokat jelent nekem, szívem szerint még dolgoznék vagy ezer ilyen szervezetben, alapítványban.

Közben Petike itt kér, hogy meséljek. Így most már tényleg befejezem!

Borzalmas ez a hőség!!!!!
Zsuzsi

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Hanna is elaludt,a Rebivel is kártyáztam.Zsolti most a Rebivel játszik.
Azért belőlem sem a keserűség beszél.A házasságom jó,bár most albérletbe lakunk,de jó így együtt.A gyerekeimet imádom,a többi meg már nem érdekel.Csak ilyenkor amikor tényleg végig gondolom min mentem át,és milyen dolgokat vág a fejemhez a volt asszony,kicsit elszomorodom és dühös vagyok!A párom mellett van,sokat segít,munkahelyet is miattunk váltott,hogy idővel jobb legyen a gyerekeinkenk.Pedig Veszprémben mindenki szerette és jó helye volt,de ő is azt érezte,hogy váltani kell,és egy kicsit arrébb menni.Őt is megviselték a gyerekekkel kapcsolatos dolgok,de belefáradt mindenbe.Most már azon a ponton van,hogy nekünk legyen jobb,a többi nem érdekli.A gyerekei bármikor jöhetnek nem mond nekik nemet,de ő már megtette amit sok elvált apa nem tesz meg egész élete folyamán.

Muzsu én is szívesen találkoznék veletek.Biztos lenne egy csomó témánk.Én is optimista vagyok,ez ad erőt a mindennapokra.Sajnos az én türelmem sem a régi,pedig nem vagyok egy idegbajos típus.Ezen annyira változtatnék,de ehhez kell a gyerekek részéről is a segítség.Főleg ha a Rebi kicsit változna!

Na most meg felkeltették a Hannát! :evil:
timiban

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?