Új privát üzeneted érkezett!

Szia Niki, Emmácska!!!!!!!!!! Nekem már hiányoztatok!!!!! :lol: :lol: Aztán ha megvan a kipakolás, és Emmácska is hagyja, írd meg milyen volt!!! Első kiruccanás, nagy utazás stb. És vannak képek??? Olyan régen láttam Emmácskát!

Jó pakolást! :cry: Én azt úgy tudom utálni!

Kép

Kép
b79andi

GÁBORNAK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!! Kép

iszonyat idő van, én is besötétítettem itthon, pihegünk a szobában.
reggel fél8-kor lementünk a játszóra, akkor még egész tűrhető volt az idő. A gyerekek kihomokozták magukat (én meg beleástam a lábam a jó hűvös homokba :wink: .)

ZsigiSírKán fúú de tuti. nagyon ijesztő :wink: :lol: .
Na, egy ekkora homokozót én is elfogadnék :wink: . Edu nagyon kerekedsz :wink: .Szépek vagytok. Na most irigyellek Titeket a hűs angol időjárás miatt :oops: :) .

Szia Niki! Majd gyere és mesélj!! + fotókat is kérünk!! :wink:

Fatima, szegénykém. Van egy halom tejcid, valahogy meg kéne tanítani Tareket szopizni, a kérdés csak az, hogy milyen módon. Bizti rosszul veszi be a mellbimbót a szájába, valahogy azon kéne korrigálni. De hát ezt Te is tudod.. Anyud mit mond?

KépKép
logi

Niki! Üdv újra itthon! :) És bizony, hogy kérünk friss fotókat! :)

Andi, Zsóka! Hát igen! Nagyon el vagyok keseredve! :cry: Megáld a Jó Isten ennyi tejjel és erre szopizni meg nem tud a fiam. Vagyis nem ő nem tud szopni, hanem az lehet, hogy én vagyok béna, mert amikor nem én teszem mellre, akkor meg olyan ügyesen szopizik. Nem fáj egyáltalán. Úgyhogy tutira én nem tudom helyesen a szájába adni. De hát nem lehet velem állandóan valaki 3 óránként! Ha meg én próbálkozok, akkor tutira csak a mellemet gyötröm és akkor a fejés nem fog menni. :( Márpedig fejnem muszáj különben megint bedurran a cicim és akkor cseszhetem! Na tudnám én ezt még oldalakon át ragozni, de felesleges! Ezt osztotta nekem a gép! :) Szülni sem tudtam természetesen, most meg szoptatni sem tudok. :( Megpróbálom úgy felfogni, hogy Tarek így is úgy is megkapja, amire szüksége van. Én meg szenvedek az állandó fejéssel. Dupla meló az biztos!!!

fatima

[quote="Fatima"]
írta:
FatimaSzülni sem tudtam természetesen, most meg szoptatni sem tudok.

Ez meg micsoda????!!!!!!! Naneeeeee!!!! Fel a fejjel, menni fog az!!!! Csak szerintem gyakoroljátok. Mert ha nem teszed rá, akkor sose fog menni. Én is bénáztam sokat, pedig szegénykém úgy szívott!!! Aztán meg azért is rátettem - ha fájt is - mert attól féltem, hogy elfelejti a szopizást. :lol: :lol: Igaz, nekem "csak" kisebesedett a cicim, de azért próbálkoztunk.
Szerintem, ha csak pár pillanatig is, de ha mindig megprobáljátok, akkor előbb utóbb sikerülni fog. Attól még fejjél, mert ez a gyulladás nem semmi.
De bocsi, nem akarok okoskodni!!! :oops: :oops: De nem elkeseredni!!! És ilyen mondatokat meg egyáltalán ne írjál, elfelejteni!!! Szuperül szültél, és szuper vagy most is!!!!!!!!!!
És Tarek, meg egy szuper pasi, aki ha kívánhatna sem kaphatna jobb anyukát!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Fatima! Ne legyél elkeseredve, menni fog! Nézd meg a www.lll.hu oldalt, lehet, hogy találsz ott egy kis segítséget, és hívj fel egy tanácsadót, hátha ő tud segíteni! Állítólag szivesen segítenek mindenkinek, akinek szoptatási problémái vannak.

Teri

KépKépKép
pruci

Sziasztok! Ez a hőség tényleg túlzás már! Most néztem, kinn már 35 fok van, benn pedig 27.

Andi: mi is a lakásban vészeljük át a hőséget, de gondolkodom hogy kiköltözök anyukámékhoz, mert ott van kert és felfújhatós medence. Az is valami, Beni meg pancsolna a kádjában többször is egy nap. A sötétítés nagyon sokat használ szerencsére, inkább sötét legyen mint meleg! A bababútor tényleg Ikeás. Meg is mutatom:
Kép
Beniborodalom

Majának boldog 3. hófordulót!!

Fatima: fogadd együttérzésem, tényleg nagyon sajnállak!!! Kétszer volt ilyen csomóm és nagyon megviselt. Nekem azt mondta a dokim, hogy ilyenkor segít a PIHENÉS, azt tanácsolta, hogy feküdjek le minél többet. Pihensz eleget? Bimbóvédővel próbáltátok már a szopizást? Barátnőmnek csak avval sikerült, mert fájt a mellbimbója és végül 14 hónapig szoptatott vele. Kicsi Tarek nem marad éhen ne félj!! Valami megoldást fogtok találni!!! És akinek ilyen drága aggódó anyukája van, avval nem történhet csak jó dolog!!!!!

Panni: Márknak nagyon helyes az új frizurája. Oda a babahaj, de hát ez való már egy igazi nagyfiúnak!

Edus: nagyon klassz ez a homokozás és az arcfestős kép is!! Alig hiszem hogy ott hosszúujjú ruha kell.

Zsóka: baba Borcsa igenis gyönyörűűűű! A főzős játéknál pedig mindketten igazán édesek!!

Niki: mindenütt jó, de legjobb otthon. Ugye vannak cuki nyaralós képek Emmáról??

GÁBOR! Boldog születésnapot kívánok!

Kép
viky30

Fatmia, és ha raknál fel egy bimbóvédőt? Úgy neked sem fog annyira fájni, és hátha Tarek is jobban ráharap a lényegre. Lehet kapni egész vékony szilikonosat, nekem is volt, amikor begyulladt a mellem.
..és tessék ránézni arra a gyönyörű kisfiadra, és elűzni a depis, magadat kárhoztató gondolatokat!!!! Szuperjó anyuci vagy!!!!!!!!

KépKép
logi

Fúú azta micsoda birodalma van Beninek!! Gyönyörű ez a szoba, igazán jó ízlésre vall!! :wink:
(azt az alsó polcot hamarosan üríteni kell ám.. :wink: :lol: )

KépKép
logi

Jajj Csajok!

Olyan rendesek vagytok! Köszi a sok biztatást!!!! Annyira jó lenne természetesen etetni!!!
Mimbóvédővel már próbáltam az elején, de nem volt ereje úgy szívni. Meg olyan bazi nagy volt az a része, amit be kellett kapnia, hogy szinte be sem fért a szájába. De lehet, hogy csak az Avent-os ilyen béna formájú??? Állítólag a Medela-é jobb. Talán beszerzek egyet és kipróbáljuk azzal. :)

Andi! Nem akarok pesszimista lenni, de most valahogy ilyen a kedvem. :( Biztosan a hormonok is dolgoznak még! :oops:

fatima

Sziasztok!

remélem még nem felejtettetek el minket :oops: :oops: :oops: :oops:

Jól vagyunk, próbálunk hüsölni ebben a kánikulában!

Gyerkőccök egytől egyig nagyon cukik!!!!!!

Zsóka, nekünk is olyan konyhánk van :wink:

Samu nagyon ügyi!!!!

Mazsolák, homokozóra :arrow: írigy nagyon :lol: tuti az arcfestékes Zs!

Próbálok jönni este!

Puszi mindekinek!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Reni, Niki???? hmmmmmmmmmmmmmm.......
rémlik valami....
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :wink: :wink: :wink: :wink:
meglettek az eltűntek! :)
(jahhaj erről jut eszembe h csak jövőre lesz új Lost évad és már nagyon hiányzik brühühühűűűűűűűűűű :cry: :cry: :cry: )

Edusó, ez a homokozó királyság!
nem lehetne hogy ha jöttök haza, akkor hozzatok nekünk is egy ilyet???????? :wink: :wink: :wink:
nagyon nagyon szép tetszik lenni azzal a gömbölyű, egyre nagyobb pocakkal ám!!!!!!!!!!!!!!!!!
a zöld szörny meg félelmetes!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fatima, gyakoroljatok nagyon sokat!!!!!!!!!!!!!
tedd mellre amikor csak tudod !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
menni fog, csak kitartás!!!!!!!!!!!

Niki hol voltatok?? lemaradtam... :oops: :oops: :oops:

Anzsi ígértél Bende fotókat! :P :wink:

Íme a pancsolós kislányomról:

gyémántot érő, ritkaságba menő nevetős !!! kép
Kép

Kép

Kép

Kép
lmkata

és igen-igen! csatlakozom Zsókához!!
tényleg nagyfiúsabb így Márk! :lol:
annyira helyes így is, Panni!!!! :wink: :wink:
hogyhogy levágtátok amúgy??
lmkata

Na teszek fel képet, hogy lássátok az én gyönyörűségemet!

Kép Fürdünk!

fatima

Kép Jól áll nekem a kék...

fatima

denevér familyhez is csalatkozunk ám, nálunk is behúzott függöny szigorúan! :wink:
mivel nagyon légkondi ellenesek vagyunk, így marad ez a megoldás, de műxik!
jajjj na megyek mert má' itt ragadok! :twisted:
lmkata

jaj de ééééédes széééééép nagyszemű bébi ez a Tarek! :wink: :wink:
és mingyá' 1 hónapos! aztaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!
:wink: :wink:
puszi neki!
lmkata

Kép Nagyfiú

fatima

Kép Nagyfiú

fatima

még egy last one:

fürcsi után keresztapájával kidőlve szunya a földön :P :P :P :P :P :P :P
(este fél7kor....)

Kép
lmkata

Oooooopsss! Ez kétszer sikerült! Bocsika! :oops: :lol:

Kata! Köszönjük!!! :lol: :lol: :lol: Bizony holnap már kemény 1 hónaposak leszünk! Hihetetlen! :)

fatima

micsoda képes oldalt kreáltunk, Fatima!
:lol: :P :wink:

na léptem mostmá aztán télleg! :wink:
lmkata

Sziasztok!

Először is az elmaradt köszöntések:

Boldog harmadik hófordulót a kicsi ügyes forgós Majának!!!

és

Isten éltesse Gabót, akinek nagyon jó a haja röviden is, de nekem hosszan is tetszett :oops: :lol: , kivételesen, pedig nem csípem a hosszú hajat fiúknál :).

Panni, Márk haja is nagyon jó! Sírt a vágásnál? Az első képen úgy tűnik, mintha nem tetszene neki. A zongorás képek is aranyosak az első olyan: dadadadammm :lol: :lol: :lol:

JA, Zsóka nálunk a papa vágja Farkó haját és csodával határos módon nem sír és hagyja :).
Zsóka amúgy a gyerekeid újszülőtten is és most is gyönyörűek. Engem is megihlettél, én is elővettem Farkó újszülőtt képeit :lol: .

Napozós Julika is tündér! És nagyon formás, tökéletes, nem hurka! :)

Edus, ki akartam cserélni a vonalzót hintalóra, de nem illett a háttérhez, és belelógott a feliratba, úgyhogy sajna marad a brümm brümm. :lol: Sir Kán Zsig tündér, Zsombi nem lett így kifestve? vagy ez óvodai program volt?
Egyébként hihetetlen, nagyjából pont akkor amikor a múltkor írtad a nyelvtanulás kérdésed, akkor gondoltam , hogy majd én is kérdezek Zsófitól ezzel kapcsolatban.
Szóval, én is a többiek véleményét osztom, hogy ha két nyelvet tanul egyszerre az csak hasznos lehet mint ártó. A lényeg, hogy a nyelvet amit tanul anyanyelvűtől hallja. Tehát az nem lenne jó, ha ti beszélnétek hozzá angolul. De így tökéletesen fognak beszélni mindkét nyelven.

Az én kérdésem pedig Zsófi az lenne, hogy szerinted (illetve a többiek véleményét is várom) jó e az, ha most csak heti 2 órában egy német anyanyelvű nő játszana Farkóval, aki majd májustól heti két napot vigyázni is fog rá. Ez így nem kevés? Nem bezavarós?
Az én gondolatmenetem ezzel kapcsolatban az, hogy még nem tud beszélni, igaz, hogy nagyon sokmindent ért, de most jobban befogad egy idegennyelvet, mint amikor majd tud beszélni és esetleg idegesíti, hogy nem érti amit a nő mond. (mert lócival ez volt, ezért is nem tud németül).
A heti két óra sajna az ár miatt van, mert ez így is 10 ropi lesz/hó, ha nem több.

Samu járós képei édesek, tényleg hogy koncentrál. :lol: huppanással kapcsolatban: én se nem kaptam el, se nem állítottam fel soha. de ehhez az is hozzá tartozik, hogy Farkó óvatos duhaj nagyon, tehát nagyokat nem nagyon esik. A másik meg hogy ugyanúgy mint kicsi Zsé, nem is hagyta/hagyja hogy kézen fogjam, vagy segítsek neki. szerintem is gyorsabban tanulja meg talán, ha magától jön rá.

szülinapi torta: nálunk kukoricadarából főzött torta volt banánnal, mert ő még akkor semmi tejterméket nem ehetett.

Anzsi, tényleg én is akartam már kérdezni, hogy Bende miket eszik. És jó evő? szopi van még? KÉPEK!!!! :lol:

Marcsi, nekünk az első cipőnk Falcon volt. Akkor azt mondták, hogy ortopédiailag az nagyon jó. Szerette Farkó, az meg hogy lúdtalpas lesz-e, kiderül 5 év múlva. :lol: :lol: :lol: A viccet félretéve vmelyikőtök írta régen, hogy a mai 8-9 évesek lúdtalpasok :arrow: Lóci 9 éves, főleg siestát hordott kicsinek (akkor az volt a menő) ,és lúdtalpas. Hm. :roll: :roll:

Kamionmánia: Zsoltinak van nagyon régóta. Hobbi. Amúgy logisztikus. Amikor megismerkedtünk én még csak a munkagépek szerelmese voltam, mostmár a kamionoké is. :lol: Jelenleg azt a képességemet fejlesztem, hogy oldalról felismerem-e az adott típust. :lol: :lol: :lol:
Ja, szombaton Szegedre megyünk kamiontalálkozóra, majd hozok megint képeket. :lol: :lol: :lol:
Te is logisztikus vagy?

Fatima, ne keseredj el. Nekem is nagyon fájt a szoptatás. Zsolti már veszekedett velem, hogy inkább ne szoptassak mert elég volt a szülésen végignézni a szenvedésemet :lol: :lol:
Mondjuk nekem nem gyulladt be, de iszonyat sebes volt az elején sokáig (6-7 hétig). Próbáld meg kibírni azt a fájdalmat, amíg bekapja a cicit, mert utána már nem fáj, ha szopizik.

Viki, Beni szobája nagyon tuti. Hihi az alsó polc! :lol: Hát igen! Konnektorba dugott zsinór? :lol: :lol: :lol:

Kata,nagyon édes Lizi is a bulis képeken! (még régebbről... :oops: )Hát igen, mi is egész nap bent nyomjuk, este merészkedünk ki.

NA, eldugultam, puszi MINDENKINEK!!!!!!

Kép
nóri8

Édes mosolygós Lizu!!!!!!Tudom, hogy már írtam, de tiszta TE!!!
(a keresztapás képen, keresztapát néztem először :oops: :oops: :lol: :lol: és azt hittem Tarek keresztapája, aztán nézem, milyen nagy baba ez a Tarek. :lol: :lol: :lol: )

Tarek nagyfiú gyönyörű!!!!és ott a kutyás pizsi!!!!! :lol: :lol:

Kép
nóri8

sziasztok!!! itt vagyunk mi is!!!!

hol is kezdejm: Fatima Tarek valami eszméletlenül gyönyörű prücsök, azok a szemek!!!!!! Kitartás a szopihoz!!!!! sajnos én is csak annyit tudok mondani, hogy ha egy mód van rá próbálkozzatok.... drukkolok Nektek nagyon!!!!!! :) :) :)

Kata!!! micsoda nőci a Te Lizud!!!! és ez a mosoly, mindent visz!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Márk nagyon szép ezzel az új frizurával!!!!!!

Marci és Borcsa tündérkék!!!!
Zsóka, most éppen ott tartunk, hogy amit gyümölcsöt csinálok neki azt nagyon imádja, abból bármikor tudna enni, de a föziből már trükköznöm kell, hogy mi az amit megeszik ;) ;)

Edum!!!! nagyon szépek vagytok és Zs tényleg félelmetes :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hát az obis homokozó ;)

nálunk az van, hogy kijött a második rece!!!!! és most nyugolom van itt is Kata!! viszont mi is bent kuksolunk, majd szerintem este felé megyünk sétálni és hintázni.

Andi, a medencén a nappaliban mi is gondolkodtunk :lol: :lol: :lol:

Gábornak nagyon boldog szülinbapot
!!! és kellemes pihenést az egész családnak!!!

Beni szobája nagyon tetszik!! igazi fiús!!!
mangó

na jó teszek fel én is képet :lol: :lol: :

ma készült, vakuval a sötétben :).

Kép

Farkó amúgy tök édes: mindig pózol a fényképezőnek, aztán odajön és megnézi hogy sikerült a kép :).

Anzsi, gratula a második recéhez! ja, kérdezted, hogy mi volt az orvosnál: szóval nincs letapadva neki, azt mondta az orvos, hogy ahhoz képest, hogy ennyi idős tök szépen feljön. Vinni kell viszont vizeletmintát a laborba, nincs e vmi baktérium. Reméljük nincs mert már nem sír a pisilésnél. :)

Reni, várunk este, remélem képekkel jössz! :)

Kép
nóri8

De jó de jó mennyi fotó!!!! :lol:

Kata, lehet, hogy Lizu egy kis hableányka, látom imádja a vizet.
Dönölűűűséges. Ja, és már a múltkor is akartam írni, hogy sokat fogyott a kiscsaj.

Tarek tiszta Te vagy Fatima. Micsoda szemei vannak :shock: :wink: .Aztaaaaaa, leveszi majd a csajokat a lábukról. 8)

Farkas nagyon vagány. Nekünk is van ugyanilyen KemguruG-os oroszlános bodynk :wink: . Már hajtja is a kisautót? Marci még csak hátrafelé tud közlekedni, ezért sokat koccan :shock: .

Szijjjjjja Reni!!!!!!!!!!!!! Gyere ám!!!!! FOTÓK??? Mesélj, milyen volt???

KépKép
logi

Fú mennyi szuper kép!!!!

Mosolygós LIZA nagyon édes, bájos kislány!!! Szuper kis medencéje van! Más is írta, de szerintem is olyan kis puszilnivaló!

TAREK egy helyes kis manófiúúú. Őt is úgy megölelgetném! Édes ahogy néz a szép nagy szemeivel!!!

FARKAS igazi sztár, ahogy pózol és amilyen kis huncut arcot vág!!! Nagyon helyes kiskrapek!

Kép
viky30

ja, a rendetlenségért elnézést kérek, de nálunk mindig ez van :oops: :oops: :oops: mindent lepakol, szétpakol :lol:

Zsóka, csak kicsit hajtja, azt is nemrég kezdte.

Kép
nóri8

Nóri, köszönöm!!! :lol: :lol: :lol:

jaj de jó, hogy minden ok a kukival! drukkolok, hogy ne legyen baci!!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

szóval amit adok Bendének: krumpli, sárgarépa, brokkoli, cukkíni, zöldborsó, pipihusi, cékla + gyümölcsök és akkor ezek variációi, ja és a sütőtök a kedvenc :) :) :)

én most csak egy régebbi fényképpel tudok szolgálni, mert nincsenek áttöltve...... :( :oops:

Kép majdnem kúszás

Kép sétára készen
mangó

Köszi mindenkinek a dícséreteket!
Tudtam, hogy jobb kedvem lesz, ha dicsekedhetek a fiammal. :lol:
Szerintem is nagyon szép baba. Hát még élőben... :D

Lizus is gyönyörű! Én is akartam már írni Kata, hogy sokat formásodott Lizus! És szerintem is tisztára rád hasonlít. :)

Márk zabálnivaló!!! Nagyon tuti az új séró!

Beni birodalma nagyon klassz! :)

Farkas meg egy édes kis manó! Olyan huncutul tud pózolni!
Ja! NÓRI! UTÓLAG IS BOLDOG NÉVNAPOT! :lol: :oops:

fatima

Köszi mindenkinek a dícséreteket!
Tudtam, hogy jobb kedvem lesz, ha dicsekedhetek a fiammal. :lol:
Szerintem is nagyon szép baba. Hát még élőben... :D

Lizus is gyönyörű! Én is akartam már írni Kata, hogy sokat formásodott Lizus! És szerintem is tisztára rád hasonlít. :)

Márk zabálnivaló!!! Nagyon tuti az új séró!

Beni birodalma nagyon klassz! :)

Farkas meg egy édes kis manó! Olyan huncutul tud pózolni!
Ja! NÓRI! UTÓLAG IS BOLDOG NÉVNAPOT! :lol: :oops:

fatima

Már megint kétszer sikerült! :evil:

fatima

és meg se, dícsértem a nagyfiút!!! nagyon édes pofiju ez a
Farkas babóca!!!!! gyönyörű!!! és nagyon huncut!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mangó

sziasztok :lol:

csillik szilvi elnézést kér mindannyiotoktól, amiért nem köszönt el a kéthetes zalakarosi vakáció előtt, de szerdától nem működött az internetük :evil:

lányok, én is hamarosan jövök, mert úgy néz ki, h kezdünk szépen összecsiszolódni....na de nem kiabálom el!!!!
képkicsinyítés még nem jött össze, de az iwiw-en aki bejelölt talál rólunk képeket!

addig is sok-sok pusszancs és hűűűűűsíííítő fuvallatok.....

niki
Vendég

sziasztok !

megvagyunk mi is..
szombaton voltunk a hajógyári szigeten, vasárnap meg a gyömrői strandon - mi így vészeltük át a kánikulát.

a hajógyári szigeten lévő játszóteret ismeritek? mi nem rég fedeztük fel. hatalmas árnyas parkban nagyon jópofa játékok vannak. + hatalmas nagy kanyargós csúzdák (ezek kevésbé árnyékosak), ezeket talán majd pár év múlva :)
Laura nagyon élvezte, ezerrel pörgött, mindent kipróbált, utána (magam is meglepődtem) EGYHELYBEN ült és homokozott.

a gyömrői strand meg ott van a telkünk mellett. most újították fel, amúgy egy tó. így reggel kiautókáztunk a strandra, 1 körül alvásidőben visszavittük Laurát anyukámhoz a telekre aludni, addig kettesben strandoltunk apájával.
Laura hatalmasat pancsolt, nagyon élvezte, és persze egy percre nem állt meg. :lol:

szandáljáról majd este teszek fel képeket. a cipőboltban nagyon bénázott benne, de mostmár nagyon lépeget.
új szokása, h. kikéredzkedik a lépcsőházba és ott mentelünk fel-le a lépcsőkön. kellemes a 40 fokban, mert a lcsh tiszta üveg, és olyan meleg van ezáltal, mint egy pálmaházban.

viszont a nagy meleg az amúgy is étvágytalan lányomra nagyon rossz hatással van. alig eszik vmit.. :? :roll: 1 pohár joghurt, pár szem barack, meg néhány falat sajt egész napközben. :cry: este mondjuk jól besinlac-ozik.. dehát akkor is.
mindig mondom apájának, h. szerintem Pránás a kisasszony.. :lol: annyi energiája van, de hogy honnan?!?
szerdán megyünk dokihoz, kíváncsi leszek mennyit mérnek.

ezt elküldöm...

M.

Marcsi

KépKép
alon

Zsóka: Édesek, ahogy főznek a gyerekek. Ilyen kis konyha van a bölcsiben is, van hozzá csomó minden műanyag kaja, ikeás étkészlet stb. Nagyon édesek az újszülött képek! Hogy megy Borcsának az angol tábor?

Edus: Ez a homokozó nagyon jó! Szerintem én is ki akarok menni Angliába :) Szóltam is apának, de nem nagyon akar kötélnek állni :)

D-vitamin: Nálunk a változatosság kedvéért az a rendszer, hogy három éves korig kell, napi egy csepp. De nyáron nem kell adni.

Anyatej témában: Együttérzek minden mellgyuszis anyukával. Nekem szerencsére egyetlen egyszer volt ilyen csomó, de apa kimasszírozta. Aztán mindig csak a biofejőt alkalmaztam. Az a legjobb mindenre. :lol:
Még annyit akartam tanácsként mondani a fájdalmakhoz, hogy az első pár hétben természetes, hogy fáj, hiszen akkor áll be a cici erre a teljesen szokatlan dologra. De aztán tényleg nem szabad, hogy fájjon. Én a magam két év két hónapjával mondhatom, hogy az első kb. két hétben csillagokat láttam, aztán egyszer volt az a bedurranás, aztán egyszer, öt hónapos korában megharapott a kis krokodil, amikor jött a foga, de ezeken kívül soha egyszer sem fájt, nagyon ügyes volt a kis biofejőm. Már most anyatej-nosztalgiám van. :shock: :lol:

Fatima, Nelli: egy ötlet esetleg: egy barátnőmnek szintén az volt, hogy nem ment a szopi, nem ment a szopi, és a gyerekorvos jól megvizsgálta a pici babát, aki akkor egy hónapos lehetett, és gyorsan felvágták a kis nyelvét, mert enyhén le volt tapadva, és azért nem tudta rendesen bekapni a cicit. Egy próbát megér az orvosnál, nézessétek meg, hogy legalább azt ki lehessen zárni.
Vagy próbáld meg (elég hülyén néz ki, de sebaj) úgy szoptatni, mint a farkas Romuluszt és Rémuszt, szóval, hogy föléhajolsz térdelésben könyökölve. Mert lehet, hogy csak az a gond, hogy nem minden tejcsatorna ürül ki. Ilyenkor azt szokták tanácsolni, hogy többféle irányból kell a babát mellre tenni. Mindenféle hülye póz szóba jöhet, ami kényelmes, vagy ami eszedbe jut. Ölben és mellette fekve is lehet úgy, hogy egyszerűen a másik irányból fordítod oda a kis fejét. Ha azután se megy a szopi, akkor már sajna nincs több ötletem. Illetve még csak annyit, hogy ne eméssze magát senki, aki nem tud szoptatni, tényleg túl van misztifikálva. Az a lényeg, hogy a mama is jól érezze magát. A kedvenc netes orvosom szerint a fél éves kizárólagos anyatej persze nagyon ideális lenne, de biológiailag bőven elég, ha pár hétig kap anyatejet a baba, utána valójában minden csepp csak extra adag. Kényelmi és egyéb extrákat jelent a hosszú szopizás, de nem létszükséglet. A mai tápszerekkel semmi baj sincsen. Persze jó az, ha mindenfélét kipróbál az anyuka a siker érdekében, hátha jobb lesz vagy több lesz, de ha nem megy, akkor inkább abba kell hagyni, és meg kell nyugodni szépen gyorsan ügyesen!!! :) Mert a nyugodt mama egyenlő a nyugodt babával ugye, a nagy okosság itt figyel megint :)

Farkas és Márk hihetetlen nagyot nőttek, nagyon édes nagyfiúk!!! Kamionos meg fodrászos képek nagyon jók.

Klári: Hurkajulka nem is hurka, és tündér aranyos!

Zsófi: Samunak nagy-nagy gratula a járáshoz. Igazán jó időben kezdte el! Az első pár hónapban szerintem irtó sokat esnek, popóra pottyannak rengeteget, szerintem kábé karácsonyra fog biztonságosan menni. Hatalmas változás, amikor már nem totyog, hanem megy, mint a huzat.
Azt hiszem egyszer már feltettem ide a francia almás torta receptet, amit én egyszer csak sütöttem, mert nem valami jó, de végülis almás is meg majdnem piskóta is. A lényeg, hogy nincsen benne tojás fehérje, úgy van sütve a piskóta, a tetején pedig az alma. Azt hiszem a mindmegettén találtam, vagy valami ilyesmi helyen. Egyébként az egy éves szülinapon nálunk volt kétféle torta is, de a gyermek nem akart szerencsére egyikből sem enni, én meg nem kínálgattam, hanem a felnőttek megették. Csokis-meggyes torta volt az egyik, abból talán két szem meggyet akart enni, egyébként nem kötötte le, még a gyertya sem. :)

Kata: Édes Liza ahogy mosolyog, tündér. És nagyon nagy már. És a hurkák csak úgy mennek le róla!!! Nagyon édes. :)

Reni szia!

Anzsi: Édes Beni, milyen szép formás a szája. Bár ha a szüleire ütött, akkor ugye nem sok problémája lesz a külsejével. :) Még szerintem nem is pletyiztük el, hogy a talin Zsófival jól megnéztük ám az uradat, de ez titok :)

Picibabák nagyon nagyon édesek, annyira jó nézni őket. Mindig megnézem ám mindegyik pici babát is, és gyönyörködöm. Csak hát még memorizálnom kell az újszülötteket és a pár hónaposokat, lányok, elnézést, de itt a klimatizált irodában 8) nehezen bírom követni a topik eseményeit, de betanulom ám a ti és a babák neveit is, és akkor jó lesz.
Ez van. Nekem nincs melegem, de nincs időm sem. :lol: Amúgy erről jutott eszembe, hogy valamelyik nap éjszaka bementem a gyermekhez, amikor aludt, feloltottam a villanyt valamiért, és rájöttem hogy jó egy éve nem is láttam alvás közben. Amíg pici volt, egy csomó alvós képet lehetett róla készíteni, ma már ilyet nem lehet. Nőnek mint a gomba. Jaj.

Nálunk most a szobatisztaság projekt megy, irigylem is Timiéket, amiért pikk-pakk sikerült. Elég random jelleggel hol bilibe, hol nem. De egyáltalán nem erőltetem. Sokat hagyom pelus nélkül, olyankor persze nem egyszer takarítok, meg Sherlock módjára keresem, hogy a lakás melyik részére pisilt, neadjisten kakilt, mert van, hogy csak utólag szól. De aztán amikor elkapjuk a dolgokat, akkor együtt kiöntjük a wc-be, ő lehúzza, aztán integet, hogy szia kaki :) Van valami jó kis könyv erről a témáról és ott olvastam (talán már ide is leírtam egyszer) hogy el lehet nekik mesélni, hogy a wc-ből egészen a tengerig utaznak a dolgok :) Szóval remek móka, de láthatóan nálunk ez nem fog egyik napról a másikra menni, úgyhogy elleszünk még egy kicsit így :)

Mindenkinek tsókok. M.
mircike

Zsófi, 20-as szandit vettünk Laurának, így van egy ujjnyi az orráig. este lefotózom.
én túrótortát csináltam Laurának, gyümnölccsel a tetején, piskótalap bóti volt. rá a pici tejföllel kikevert túrót, kicsit meg is cukroztam, tetejét beborítottuk meggyel. kb.ennyi.
de ő 11 hós korától kapott túrót, nem a szülinapján kísérleteztünk vele először.

Zsóka, konyhás képek nagyon édesek !!
Borka amúgy a rendes konyhában is szeret segíteni neked?

Viky, a Benibirodalom nagyon tuti, tök jó ízléssel van berendezve !

Fatima, gyönyörű a kisfiad ! nagyon formás !!
[quote="fatima"]
írta:
fatimaSzülni sem tudtam természetesen, most meg szoptatni sem tudok.

ezt a butaságot meg verd ki a fejedből légy szíves !
én megemelem a virtuális kalapom, h. ilyen hosszú vajúdást kibírtál, és azelőtt is, h. vesződsz ennyit a fejéssel. más már lehet rég tápszerhez nyúlt volna.
és amúgy sem ezeken múlik milyen Anya vagy !!

szerinted egy igazi rossz anya fejében megfordul, h. rossz anya?

Nóri, nem, exporton dolgozom !
örülök, h. azt írtad, h. jó a Falcon. megnyugodtam !
azt a lúdtalpas izét én írtam, a védőnőnk mondta.

mit csinálsz májusban heti 2 napot?
idegennyelv befogadáshoz nem kevés a heti 2 óra? (bár nem is engem kérdeztél).

bébitaxis Farkó gyönyörűűűű !! igazi vasgyúró !

Kata, Lizán látszik, h. nagyon élvezte a hűsítő pancsit. ez az a hajóskapitányos játék? :lol:
az első képen nagyon szépen csillognak a fogai ! :lol:

M.

Marcsi

KépKép
alon

Edus, nagyon tuti a nagy homokozó. ez hol van, a tengerparton? bocsi, ha egyedül én vagyok az értetlen.
Sirkán Zsiget én is csak dicsérni tudom ! nagyon tuti lett !

szia Mircike, látom TÉNYLEG nincs a főnököd. :lol: tök jó, h. ilyen hosszan jelentkeztél.
ma megyek bölcsis szülőire.

Anzsi, Bende gyönyörűűű !!
gratula a fogacskákhoz !!
te szoptatsz még amúgy?

lányok, vmelyikőtök fagyaszt gyümölcsöket télire?
pl.most az őszibarackra gondolok. gondoltam teszek el a fagyasztóba, de nem tudom, hogy kell. magozva-felezve, v. összepampuckázva?

köszönöm, ha vkinek van ötlete !

na megyek mostmár, várnak a kamionok.. :wink: :lol:

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

Marcsi, aztán feltétlenül írd meg, hogy mi lett a jeletek :)
Nekünk is van falcon cipőnk, szerintem jók. Most már 25-ös kell. Évszakonként nőtt egy számot :)
mircike

halihó lányok!

mindenkinek sok puszit és kitartást küldök a hőségben! gyakorlatilag 20 éve amióta leányfalun van háza a szüleimnek SOHA nem volt meleg bent a házban, csak jóleső hűs. ma meleg van. nem nagyon csak kicsit, de ebből látszik h hihetetlen a hőség. nem is hiszem h bemegyünk pestre, mert samu hörghurutja utána légkondi nem játszik nálunk, a lakásban meg anélkül nem lehet kibírni, valami rettenetes a hőség. a puszta lét is fáj.

samu lépdel sokat, totyog, esik, popsira főleg. viszont sajnos amíg nem tud tök magától egyedül felállni, addig komoly igazi igazi járás ebből nem lesz.

de vajon mikor és hogy fog rájönni a cukkancs h fel tud állni? asszem amúgy állni nehezebb mint járni, és amig áll ni nem tud.. na nem ismétlem magamat.

gyermekek tündérmackók!
bababirodalom csodálatos!!!

zsóka: micsoda minikonyha!! ejha! mit főztek a skacok?

reni gyere sokat!
s.niki te is!
szilvi! jó nyaralást!!

lizu mosolygós képe haláliaranyos!!! hogy pancsizik!!

farkó a motoron nagyon huncut képet vág! tök jó kis járgány!!

tarek pedig rettentően szép! nekem a férjedre emlékeztet fatima (iwiw). én biztos h szoptatási tanácsadót hívék, töltsön el nálunk egy napot v vmi, h rutinotok legyen! mert napi 7x fejni hónapokon át az nagyon nagy meló! viszont ha megy úgy h vki segít akkor bizti h menne ez vhogyan!

marcsi: lépcsőzni samu is imád :shock: vajon miért van ez?

tortarecepteket köszönöm! samu gyakorlatilag már majdnem mindent eszik, ha elmúlik 1 akkor fog is pl tejet is kapni, amúgy meg pl túrót, kefirt, halat, joghurtot, dinnyét, dligyümiket, szőlőt is már nagyon régóta eszik.

a fürdés iszont továbbra is egy rémálom, gyakorlatilag végighisztizi :shock:

1 alvás viszont működik!!! 8kor kelt ma, 11:30kor már letettem és 3.5 órát aludt! nagyonszuper, mert a 2 alvásos rendszerben, pont a kánikulában lenne a levegőztetés, ami igen vicces, úgy h pl olvad a beton hehehe.

megyek uzsi van.
kerekpocak

állni, felállni: mármint úgy értem kapaszkodás nélkül. a semmi közepén.
kerekpocak

[quote="mircike"]M írta:mircikearcsi, aztán feltétlenül írd meg, hogy mi lett a jeletek :)

Mircike, ezt már most leosztják?
nem csak akkor, amikor kezdünk?

Marcsi

KépKép
alon

Marcsi: Bölcsije válogatja, valahol az anyukák elvitatkozgatnak azon, hogy kié legyen a kisautó, valahol (bár inkább oviban) a gyerek is választhat, ha van miből. Nekünk ugye adott volt az egy darab maradék katica :) De év elején még lehetett volna választani.

Zsófi: Hajrá az egy alváshoz! Az már szinte isteni szerintem. És tényleg az a jó benne, főleg így nyáron, hogy végigalussza a legmelegebb időszakot.

M.
mircike

Zsófi ! és tényleg ízlik neki a kefír?
Laura csak a meggyet eszi meg, ami savanyú, de azt 2 arcra..

fürdés közben sír? :shock: mióta? én lemaradtam ezek szerint nagyon !!

Marcsi

KépKép
alon

kefirt csak gyümivel- magában nem.

fürcsi: lehet h nem írtam. szal pancsi a napon medansziéban ok, fürdés este kádban: iszonyú balhé. végig áll és üvölt, és ki akar mászni. :shock: :shock: :?

felállás, lányok????? :shock: :shock: mi lesz? hogy volt? nálatok? (már a babáknál- hehehe)
kerekpocak

Sziasztok!

Köszi Andi! Már én is alig vártam, h. jöhessek.
Apukáméknál baromi lassú a net, úgyhogy nem lett volna értelme....

FATIMA! TAREKNEK BOLDOG ELSŐ HÓFORDULÓT!

Ne légy elkeseredve! Szerintem már az is marha jó, h. anyatejet kap Tarek.
Nem akarok okoskodni és biztos Te érzed a legjobban, de ha tudod, próbálkozzatok még azért. Szerintem nincs minden veszve szopiügyben.
Andival értek egyet, tutira tök szuperek vagytok és a szülés is úgy volt jó, ahogy volt (a császárra értem). Tudod Te kedves anyuka!

Viki, még mindig úgy tetszik Beni szobácskája ezekkel a bútorokkal. Szerintem a legszebb. Hasonszőr, egyazizlés :wink:

Nóri, Farkas milyen vagány kissrác!

Kata, csak a szüleimnél voltunk lennt Tatabányán Emmával, apa nélkül.
Csajok, pár fotó készült csak meg egy-két videó, de sajnos a gép lennt maradt Tb.-án a képekkel együtt.
:cry:

Fatima, egyébként a napokban nekem is rohadtuk fáj a jobb bimbóm, ki van sebesedve. Mikor rácuppan, majd beszarok.
Mostanában néha becsomósodik a cickóm, alig tudom kimaszírozni belőle...látod én is küzdök rendesen. Muszáj!
Még jövök. Megébredt!

Kép
niki30

Mircike!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nagyon édes vagy!!!! köszönöm szépen!!!!!!!!! jól esik!!!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Marcsi, Neked is köszönöm szépen! igen szopi is van még!!!
Lauráról új képek vannak?

Niki, azért majd ha lesznek képek majd pici Emmáról én kiváncsian várom!!!!

Stellina!!! gyere majd ha tudsz, várunk!!!
mangó

BENDE GYÖNYÖRŰ,GYÖNYÖRŰŰŰŰŰ MEG KELL ZABÁLNI!!! NAGYON SZÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(...és jó a szerkója--hihi :wink: )

KépKép
logi

..jövök még, csak balhé van a teraszon :roll: .....
logi

BENDE KÉPÉT ÉN IS MOST NÉZTEM! MAGAZINBA VALÓ SZÉP KISFIÚ!!!!!!!!!!!!
kerekpocak

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?