Zsóka: Édesek, ahogy főznek a gyerekek. Ilyen kis konyha van a bölcsiben is, van hozzá csomó minden műanyag kaja, ikeás étkészlet stb. Nagyon édesek az újszülött képek! Hogy megy Borcsának az angol tábor?
Edus: Ez a homokozó nagyon jó! Szerintem én is ki akarok menni Angliába
Szóltam is apának, de nem nagyon akar kötélnek állni
D-vitamin: Nálunk a változatosság kedvéért az a rendszer, hogy három éves korig kell, napi egy csepp. De nyáron nem kell adni.
Anyatej témában: Együttérzek minden mellgyuszis anyukával. Nekem szerencsére egyetlen egyszer volt ilyen csomó, de apa kimasszírozta. Aztán mindig csak a biofejőt alkalmaztam. Az a legjobb mindenre.
Még annyit akartam tanácsként mondani a fájdalmakhoz, hogy az első pár hétben természetes, hogy fáj, hiszen akkor áll be a cici erre a teljesen szokatlan dologra. De aztán tényleg nem szabad, hogy fájjon. Én a magam két év két hónapjával mondhatom, hogy az első kb. két hétben csillagokat láttam, aztán egyszer volt az a bedurranás, aztán egyszer, öt hónapos korában megharapott a kis krokodil, amikor jött a foga, de ezeken kívül soha egyszer sem fájt, nagyon ügyes volt a kis biofejőm. Már most anyatej-nosztalgiám van.
Fatima, Nelli: egy ötlet esetleg: egy barátnőmnek szintén az volt, hogy nem ment a szopi, nem ment a szopi, és a gyerekorvos jól megvizsgálta a pici babát, aki akkor egy hónapos lehetett, és gyorsan felvágták a kis nyelvét, mert enyhén le volt tapadva, és azért nem tudta rendesen bekapni a cicit. Egy próbát megér az orvosnál, nézessétek meg, hogy legalább azt ki lehessen zárni.
Vagy próbáld meg (elég hülyén néz ki, de sebaj) úgy szoptatni, mint a farkas Romuluszt és Rémuszt, szóval, hogy föléhajolsz térdelésben könyökölve. Mert lehet, hogy csak az a gond, hogy nem minden tejcsatorna ürül ki. Ilyenkor azt szokták tanácsolni, hogy többféle irányból kell a babát mellre tenni. Mindenféle hülye póz szóba jöhet, ami kényelmes, vagy ami eszedbe jut. Ölben és mellette fekve is lehet úgy, hogy egyszerűen a másik irányból fordítod oda a kis fejét. Ha azután se megy a szopi, akkor már sajna nincs több ötletem. Illetve még csak annyit, hogy ne eméssze magát senki, aki nem tud szoptatni, tényleg túl van misztifikálva. Az a lényeg, hogy a mama is jól érezze magát. A kedvenc netes orvosom szerint a fél éves kizárólagos anyatej persze nagyon ideális lenne, de biológiailag bőven elég, ha pár hétig kap anyatejet a baba, utána valójában minden csepp csak extra adag. Kényelmi és egyéb extrákat jelent a hosszú szopizás, de nem létszükséglet. A mai tápszerekkel semmi baj sincsen. Persze jó az, ha mindenfélét kipróbál az anyuka a siker érdekében, hátha jobb lesz vagy több lesz, de ha nem megy, akkor inkább abba kell hagyni, és meg kell nyugodni szépen gyorsan ügyesen!!!
Mert a nyugodt mama egyenlő a nyugodt babával ugye, a nagy okosság itt figyel megint
Farkas és Márk hihetetlen nagyot nőttek, nagyon édes nagyfiúk!!! Kamionos meg fodrászos képek nagyon jók.
Klári: Hurkajulka nem is hurka, és tündér aranyos!
Zsófi: Samunak nagy-nagy gratula a járáshoz. Igazán jó időben kezdte el! Az első pár hónapban szerintem irtó sokat esnek, popóra pottyannak rengeteget, szerintem kábé karácsonyra fog biztonságosan menni. Hatalmas változás, amikor már nem totyog, hanem megy, mint a huzat.
Azt hiszem egyszer már feltettem ide a francia almás torta receptet, amit én egyszer csak sütöttem, mert nem valami jó, de végülis almás is meg majdnem piskóta is. A lényeg, hogy nincsen benne tojás fehérje, úgy van sütve a piskóta, a tetején pedig az alma. Azt hiszem a mindmegettén találtam, vagy valami ilyesmi helyen. Egyébként az egy éves szülinapon nálunk volt kétféle torta is, de a gyermek nem akart szerencsére egyikből sem enni, én meg nem kínálgattam, hanem a felnőttek megették. Csokis-meggyes torta volt az egyik, abból talán két szem meggyet akart enni, egyébként nem kötötte le, még a gyertya sem.
Kata: Édes Liza ahogy mosolyog, tündér. És nagyon nagy már. És a hurkák csak úgy mennek le róla!!! Nagyon édes.
Reni szia!
Anzsi: Édes Beni, milyen szép formás a szája. Bár ha a szüleire ütött, akkor ugye nem sok problémája lesz a külsejével.
Még szerintem nem is pletyiztük el, hogy a talin Zsófival jól megnéztük ám az uradat, de ez titok
Picibabák nagyon nagyon édesek, annyira jó nézni őket. Mindig megnézem ám mindegyik pici babát is, és gyönyörködöm. Csak hát még memorizálnom kell az újszülötteket és a pár hónaposokat, lányok, elnézést, de itt a klimatizált irodában
nehezen bírom követni a topik eseményeit, de betanulom ám a ti és a babák neveit is, és akkor jó lesz.
Ez van. Nekem nincs melegem, de nincs időm sem.
Amúgy erről jutott eszembe, hogy valamelyik nap éjszaka bementem a gyermekhez, amikor aludt, feloltottam a villanyt valamiért, és rájöttem hogy jó egy éve nem is láttam alvás közben. Amíg pici volt, egy csomó alvós képet lehetett róla készíteni, ma már ilyet nem lehet. Nőnek mint a gomba. Jaj.
Nálunk most a szobatisztaság projekt megy, irigylem is Timiéket, amiért pikk-pakk sikerült. Elég random jelleggel hol bilibe, hol nem. De egyáltalán nem erőltetem. Sokat hagyom pelus nélkül, olyankor persze nem egyszer takarítok, meg Sherlock módjára keresem, hogy a lakás melyik részére pisilt, neadjisten kakilt, mert van, hogy csak utólag szól. De aztán amikor elkapjuk a dolgokat, akkor együtt kiöntjük a wc-be, ő lehúzza, aztán integet, hogy szia kaki
Van valami jó kis könyv erről a témáról és ott olvastam (talán már ide is leírtam egyszer) hogy el lehet nekik mesélni, hogy a wc-ből egészen a tengerig utaznak a dolgok
Szóval remek móka, de láthatóan nálunk ez nem fog egyik napról a másikra menni, úgyhogy elleszünk még egy kicsit így
Mindenkinek tsókok. M.