Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na, Norcsi, nem haragszol, ugye? Fellendült az "üzlet"

Már hadd legyek egy picit pofátlan, de a férjed azt mondta, hogy valamennyit módosíthat a dolgon a szülõk születési ideje. Rávetítenétek? Én: 1976.02.10. 17.30. Marcali
Csabi: 1975.09.11. Budapest

Te Norcsi!!!! Most esett le egy fontos dolog ! Ez a csaj meg se kérdezte, hol születtem, automatikusan beírta a Budapestet !!!! Akkor az egész nem ér semit nem?

Puszi: Kata

Nyitunk egy új topicot, vagy jó itt?????KépKép Bár azt hiszem, itt mindenki kicsit misztikus beállítottságú KépKép
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Elkezdtem a másik topic-ba írni, de mivel láttam, hogy Norcsi is megszólított, inkább itt válaszolnék Nektek Kép

Kata!
Megnéztem már Petit, amikor kerestem az e-mail cimedet Kép Kép Kép
Viszont ezen a butaságon lépj túl. Norcsi is írt vmi hasonlót: a szónak és a gondolatnak (akár pozitív vagy negatív) "hatalma" van. Magamat ismételve: fel a fejjel és ne rágd Magad egy kókler miatt (amit igazán gondolok róla, azt nem bírja el a babanet Kép ) Kép

Norcsi!
Tehát szomorúnak tartom, hogy az ilyen egyáltalán asztrológusnak mondja magát, és "bele" mer szólni így mások életébe. Egy jó (komoly)asztrológusnak pszichológia érzékkel és tudással is kell(ene) rendelkeznie.
Elég rég óta foglalkozom ezzel, de csak hobbi szinten. Az említett barátnõm a profi, már beszéltem is vele, de csak a jövõ héten tudunk találkozni.
De azért én is beletekintek a horoszkópba, és jelentkezem Kép

Bocs, hogy egy kicsit hosszabb lettem, de még mindig háborgok, hogy vki ilyet mer mondani, különösen egy babára. ááááááááááááááááááááá

sziasztok, Phaedra
phaedraa

PhaderaKépKép:Kép

ui: Szerintem, ide is írhatnál, mármint, hogy mire jutottál, mert szerintem már mindenkit érdekelKépKép
LadányiKata (ladán

Norcsi!
A lényeget nem írtam:Bence-1999.02.21. 03 óra 30 perc
Gergõ-2000.11.04. 03 óra 40 perc
Budapesten születtek

Norcsi nálatok az ovónénik szintén csak az anyáknapi ünnepségre engednek be? Mi nem mehettünk be sem a farsangra, sem a karácsonyra stb. csak az anyáknapi ünnepségre mehetünk be.

Más téma, a szomszédom felnõtt méretû fa hullahop karikát kers. Tudjátok, hogy hol lehet beszerezni?

TÁgi
tÁgi

Sziasztok!

Ági!
Igen, csak az anyák napjára és az évzáróra mehetünk be. A többit levideózzák és vagy megkapjuk vagy nem egyszer valamikor. Illetve Julcsiét rögtön át is vették aki kérte, hogy Annáéknál mi a helyzet inkább le sem írom, ki lehet találni!Kép
Oké, de nem ígérem hogy mikor, ugyanis a férjem szegény de. dolgozik, utána meg az építkezésen dolgozik így hulla fáradt mire hazaér. Akkor meg elsõ a család, úgyhogy most egy ideig ilyesmivel nem zavarom, majd valamikor megnézi! A többieknek is ezt tudom csak mondani, Kata Nektek is, mert most már hogy tudod hogy semmi gáz nem kell aggódni, nyugodj meg és a jövõben ezt a magát asztrológusnak nevezõ nõszemélyt messzirõl kerüljétek el! Nem ennek az aznyjára mondtad hogy az is egy nagy nulla?!

Oké, Phaedra, várom majd hogy mi a véleményed!

Mennem kell, puszi, sziasztok, kint ha fátyolosan is de süt a nap, hurrá!!!

Norcsi
norcsi
Lenti

Ja, Ági, hullahopp karika szerintem sportboltban, mert a TESCO meg hasonló áruházak csak mûanyagot árulnak. Abból mondjuk van nagy is!

Norcsi
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Nagyon nagyon gyönyörû idõ van !!!!!

Hurrá itt a tavasz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Norcsi, köszi, majd azért elküldöm a mi képletünket, hogy mibõl szedte ezt a sok marhaságot. De az Õ anyja kezeli a Csabit "eredményesen"

Pusz: Kata
LadányiKata (ladán

Hali!

Ahhoz képest, hogy a napot részben eltakarják a felhõk, nagyon jó idõ van, majdnem melegem volt a pulcsiban. Tegnap délután is voltunk lent és csak vastag kantáros naci, polár pulcsi+polár melegítõfelsõ volt a gyereken+sapi és mégis jéghideg volt a keze, arca, nyaka, úgyhogy ma meg overallba vittem le. Sajnos úgy látszik jegesmacim vanKép

Kata!
Eredményesen kezeli? Szerinted nem? Mi lenne, ha máshoz is elvinnéd a párod... több szem többet lát alapon. Ha valaki dokihoz jár és az eredményesent idézõjelbe teszi akkor az számomra nem jelent jótKépKép Az én bizalmam alaposan megcsappanna ha ilyet mondana valaki a fiamról, ráadásul még marhaság is. A www.wicca.hu oldalon is van egy fórum. Ezoterikus oldal az elsõ wicca egyház magyarországi honlapja. Régen sokat irogattam odaKép Mielõtt babás lettem. Azóta csak a babanet létezik a babával együttKép Van egy fórum aaaa inkább belinkelemKép
[url=http://www.wicca.hu/index.php?modul=2&ac=nls&th_id=101&n=10" TARGET="_top]http://www.wicca.hu/index.php?modul=2&ac=nls&th_id=101&n=10[/url]
[url=http://www.wicca.hu/index.php?modul=2&ac=nls&th_id=98&n=66" TARGET="_top]http://www.wicca.hu/index.php?modul=2&ac=nls&th_id=98&n=66[/url]

[url=http://www.wicca.hu/index.php?modul=2&ac=thls&t_id=5&n=1040" TARGET="_top]http://www.wicca.hu/index.php?modul=2&ac=thls&t_id=5&n=1040[/url]
Itt meg mazsolázhatsz az Asztrológia forumon belüli témákból. A fenti kettõt csak kiemeltem. Õk nagyon jól értenek hozzá, hiszen többen oktatják is az asztrológiát. Foglalkoznak még sokmindennel, de ami majd érdekel azt úgyis elolvasod.

puszi
sash

Kép
sasha

Kata

[url=http://asztro.net/" TARGET="_top]http://asztro.net/[/url] itt sajat magad tudod megrajzoltatni a horoszkopodat es szerintem egy eleg reszletes leiras is tartozik hozza nezd meg.

Kiscica
kiscica

Köszi Kiscica!

sasha aki ma 8754 naposKép

Kép
sasha

Norcsi!
Ma fél 1-kor kinéztem a konyhaablakon és nagy meglepetésemre lent voltatok a játszótéren. Na mondom tök jó, úgyis mostanság kell sétálni menni nekünk is. Pelenkáztam, akkor még ott voltatok. Öltözés és mire leértünk hült helyetek lettKép Olyan szomi voltamKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Szia Sasha!Kép
Hát az az igazság, hogy fél 1-ig voltunk pont, akkor még gyógyszertárba kellett mennünk és utána haza, mert még így is csak most raktam le õket. Résen kell lennem, mert Bánk tegnap is már elaludt a kocsiban úgy kifáradt, de nagy nehezen át tudtam pakolni az ágyba úgy hogy ne ébredjen fel! Majd holnap már csak összefutunk!Kép Sétáltatok? Nagyon meleg van! Tegnap még levettem a sapkát mindegyikrõl, na délutánra Annának már fájt a füle. Iszonyú érzékeny, így ma már szigorú sapkásság volt!!! Megyünk is du. fülészhez!Kép Nem tudom mi van most, de tegnap meg ma is egy csomó rosszarcú alak ücsörgött a ping-pong asztaloknál, bagóznak, ordítoznak, vihognak, hogy ezeknek nincs jobb dolguk???
Sajnos a normális anyukák is kezdenek elmaradozni a játszótérrõl, akik ma voltak, na arról lehet beszélni. Az hogy nem kéri el a gyerek a játékot, de anyuka sem, oda sem bagózik, aztán mikor a kölök szanaszét hagyja, akkor sem szól rá anyuka hogy talán szedje már össze mert ez a másé, és ha már egyszer kérés nélkül használták akkor ennyit illene megtenni. Na az ilyenektõl úgy ki tudok akadni. És ráadásul nem is egy-gyerekesek, képzelhetitek hogy nevelik ezek a gyerekeiket otthon is. Valszeg sehogy, nevelõdnek. Sokkal kisebb kölök mint a Bánk, úgy emlékszem annyi idõs mint Ildi Bálintja, szóval szabadon mászkált a homokozóban, hol homokot evett, hol valamilyen követ rágcsált, hol csak a csúszdát nyalogatta, anyuka le sem sz@rta, dumált a többi hasonszõrû anyukával!Kép Na emiatt örülök hogy megyünk innen hamarosan! Mert ilyen gyerektõl mit tanul az én gyerekem az oviban, iskolában? Hát nem a jót, az már biztos!

Oké, mai szentencia megvolt! Egyébként mi újság veletek?

A jó hír: Kép van!!!

Hurrá!

Puszi, és írjatok, akár azt is hogy ki mikor megy majd le holnap! Nem mintha egyébként nagyon tudnánk elõre tervezni, csak úgy nagy vonalakban!

Norcsi
norcsi
Lenti

Norcsi!

Véletlenül azokat a rossz arcú embereket egytõl egyig ismertem... persze nem közvetlen barátok, csak köszönõviszonyban vagyunk... de párom még annó sokat lógott velük... ott a ping-pong asztaloknálKép Ez már eléggé régen volt úgyhogy már mindegy. A legtöbb itt lakik a telepen, az egyiknek van egy 8-10 éves forma lánya a másik itt lakik/ott a 25-ben, már csak a szülei laknak itt, van komoly barátnõje...
Mi jól vagyunk, de a Gáborról nemhogy a sapkát nem lehet levenni, de az overallt sem. Mikor levettem róla és úgy vittem le (persze azért jópár cucc volt rajta) jeges volt a keze, arca, nyaka és otthon derült ki hogy a lábija is. Úgyhogy marad még az overall egy darabig!
Holnap mi fél 9-9 magasságában megyünk le elõször a kutya miatt. Mert ugye ebben nem változott semmi, ugyanúgy én hordom le a kutyát, csak a gyerekkel. Utána olyan 1-fél2 körül. De most hogy megláttalak fél 1-kor igy kicsit elõre lett hozva. Mindig úgy idõzítem, hogy már álmos legyen mikor megyünk le és akkor a kocsiban elalszik.

puszi
sasha

Kép
sasha

Hupsz!
Bocsi Sasha, csak nem igazán tetszett hogy a gyerekek elõtt "b. megeltek" meg "k. anyádoztak", meg hogy ránkfújták a füstöt. A többi nem zavarna, de ez nagyon zavar!!!
Nem semmi fiad van hogy a kánikulában is fel kell öltöztetni!Kép Éjjel hogy alszik? Az én gyerekeim, pláne Bánk nem viseli el sem a hálózsákot, sem a betakarást, meg egyáltalán ha fel van öltöztetve, úgyhogy neki megváltás lesz már ez a jóidõ.

Na megyek, azért holnap mi elõbb igyekszünk lemenni, mert így nagyon csúszik a napunk, de azért bízom benne hogy össze tudunk majd futni! Kata, Ti mikor jöttök?

Puszi: Norcsi
norcsi
Lenti

Norcsi!
Nyugi, nem érdekelnek azok a barmokKép Már a párom is csak akkor találkozik velük, ha valamelyiknek gond van a gépével.;) Ilyenkor jól le lehet õket fejni...hihi Ezért muszáj tartani velük a kapcsoltot... Érted ugye?;)

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok !

Kb 1-1,5 óra múlva terveztem, hogy lemegyünk. Nemrég kelltünk, most reggeli, stb. Úgy 1/2 11- 11 körülKép

De innen nem mehetnénk el a Dobó K. játszótérre? Az annyival tisztább!!!!!
LadányiKata (ladán

Kata, mi is nemrég keltünk. 11 elõtt biztos hogy nem tudunk elindulni! Melyik játszótérre gondolsz? Amelyik itt a négyemeletes házaknál van, vagy a másikra? Tisztább? Hááááát itt szerintem tiszta játszótérrõl nem igazán lehet sehol beszélni!Kép

Norcsi
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Csúszott a napirendünk, úgyhogy csak 11 után tudnánk menni mi is. Mondjuk ha nem csúszott volna akkor csak 1 óra környékénKép Szóval Gábor az eddigi 7 óra helyett 5:45-kor kelt. Elvileg 8 óta alszik és 11 kor ébred. Eddig 9-12-ig aludt. 11-kor szopi, utána pelusozás és gyümi evés. Aztán még fárasztani kellene, de majd kifárad a kocsibanKép Szóval Talán olyan fél 12-12 felé lenne nekünk jó, ha gondoljátok.

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Jó idõ ide vagy oda mi nem mehetünk le. A dokinéni szerint a Gergõ skarlátos. Igazából fogalmam sincs, hogy igaza van-e. Kedden levittem a beteg rendelés végére, mert lázas volt. Hála ott senkivel nem futottunk össze, csak mi voltunk, tehát ott nem igazán szedhette össze. Egész nap semmi baja nem volt, még láza is csak estére lett. Másnap sem volt semmi baja, csak estére belázasodott és akkor vettem észre, hogy halvány pöttyök vannak a melkasán és a hátán. Doki nénit házhoz rendeltük, megvizsgálta és azt mondta, hogy skarlát. Ospent írt fel mindkét gyereknek, bár Bencének semmi baja. Ja, és azt mondta, hogy Bence mehet oviba. Hát mi nem vittük, mert úgy gondoltam, hogy hiába õ nem beteg, de délután mikor érte megyek vinnem kell a Gergõt is, tehát megfertõzzük a gyerekeket. Másnapra semmi nem látszott, hogy beteg lenne a Gergõ. A pöttyök is csak a hátán látszottak egy picit, és láza sem volt. Én voltam annó skarlátos. Abban az idõben még kórházba akartak vinni,de az apukám kikönyörögte, hogy õ otthon ápolhasson. Jött a köjál és fertõtlenítette a lakást, ja és 6 hét karantén. Tény, hogy ma már minden másként van, de szerintem, ha skarlátos a gyerekem, akkor egy kicsit lazán adta elõ a doki néni.

Ti jól vagytok?
Élvezzétek a szép idõt és hétvégén se üljetek itthon.
Még valami, a szomszédom eladó bébi taxit keres. Elég sürgõs lenne neki, ha tudtok, kérlek jelezzétek. Köszi!
TÁgi
tÁgi

Ági!

Reméljük tévedett a doki! Skarlát ilyen veszélyes lenne, hogy 6 hét karantént irtak elõ annó? És akkor most miért nem? Talána gyógyszerek lettek jobbak? Mi is az a skarlát pontosan?

Norcsi! Kata!

Akkor mi legyen? Talizunk fél 12 felé valahol? Meg kéne dumcsiznunk, mert elõtte le kell vinnem a kutyát, mert oda nemakarom magammal vinni.

sasha

Kép
sasha

Sziasztok !

Mi azért nemsokára indulunk.

Norcsi a játszótér az ovi után 1-2 utcával van a rendelõ felé...elkerített, egész jó a többihez képest...

TÁgi ! Ez tényleg fura....de jó, most már skarlát járvány is van? Na meg a másik mehet oviba???????????

Kata
lustavagyok

Lehet, hogy 11 lesz belõle, Peti szétlocsolta a Yippyt Kép

Kata
LadányiKata (ladán

Kata!

Akkor most mi van? Hogy legyen? Meddig vagytok ott!? Gábor még alszik. Jó lenne összefutni!!!!

Norcsi! Összefuthatnánk itt hátul a Hunyadi játszón és mehetnénk együtt az Dobó Katicai játszóra.

sasha

Kép
sasha

KataKép

Kép

sasha

Kép
sasha

Sasha !

Köszi, csak nem emlékszem, hogy aszülés, vagy a fogantatás idõpontjában kell az anyukának annyi idõsnek lennie?

Kata
LadányiKata (ladán

opsz azt elfelejtettem idemásolniKép

Kép
sasha

Amire szukseged van, az a gyermek
megfoganasanak honapja, es az anya eletkora a szules idopontjaban. Tehat, megnezheted, hogy az anya egyes
eleteveiben, melyik honapban, milyen nemu gyermekkel fogan meg.
s.

Kép
sasha

Sziasztok!

Itt is van egy kínai naptár, nekem eszerint bejött, de szerintem a fogantatás idõpontjában kell nézni a mama életkorát. Legalábbis nekem, és a barátnõimnek aszerint mûködött.Kép És a fenti táblázat is úgy stimmel az én esetemben. De hogy ez mennyire tudományos.Kép

[url=http://www.babapont.hu/babavar/calc/fiulanych.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/calc/fiulanych.html[/url]

Lina
lina

Sziasztok!

Hova tüntetek? Biztos mindenki lent sétál a jó levegõn. Gergõmnek láthatóan semmi baja, de még mindíg nem merm levinni a játszótérre, mert ha tényleg skarlátos volt, akkor nehogy megfertõzzünk valakit. Ugyan doki néni nem mondta, hogy mennyi ideig kell itthon maradni. Szóval ablakon keresztûl nézelõdünk. Bencét már vittem hétfõn oviba, mert az apukám éppen nálunk tapétáz és így a Gergõ nélkûl tudtam menni. Szerintetek normális, hogy egy fiúnak a sárga szín a kedvence? Mindenbõl azt választja. Idáig kék volt a játszó szobájuk (ezt még én választottam) és most azt kérte, hogy sárga legyen a szoba. Így papa sárgára festi. Én pedig vettem dísz csíkot, amin színes motorok vannak. Anyu szerint nem lesz vészes mert a bútorok sötét kékek.
Most egyenlõre nem tudok többet írni, mert velünk nem igazán történik ITTHON BEZÁRVA semmi!

Még egy kérdés: Gergõ már többször csúnyán beszélt. Pl. letette az asztalra a poharát és ezt mondta- basztam asztalra. Vagy a kutyát úgy küldi ki a szobából, hogy- kimész picsába. Azt sem tudod, hogy hogyan reagáljak ezekre. Az a baj, hogy anyósom és a párom is elég sokat káromkodik. Én hiába szóltam nekik, hogy fogják vissza magukat, mert a gyerekek mindent utánoznak és ebbe a beszéd is beletartozik, hiába. Hála a Bence és az unoka nõvére nem beszél csúnyán.
TÁgi
tÁgi

Tági!

Az én fiam szobája is sárga, azt meg én választottam nekiKép Az ajtó és ablak keretek kéket, a bútorok fehérek és egy régi piros reluxa van az ablakonKép Egész jól néz ki. Emellett az ágyat színes terítõvel takarom le, úgyhogy jó tarka. Én annó azért választottm as árgát és nem a kéket, mert a sárga jókedvû szín, és meleg akár a nap. Tehát melegséget sugároz... márha olyan narancsos mint a miénk.

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Sasha! Köszi, hogy legalább Te válaszoltál, így legalább nem magamnak levelezek (ez célzás volt a többi lustinak).

A szoba világos sárga lett, de a Bencének nem tetszett. Állandóan azt mondja, hogy õ narancssárgát akart. Pedik nekem most már nagyon tetszik. Jól mutatnak a sötétkék bútorok. Hát nem tudok elég jó lenni a gyerekemnek.

A doki néni felszabadított minket a karantén alól!!! Erre bejött a rossz idõ.

Jöttök hétvégén a Wekerlei Gyerekházba a börzére?
Én árulni is fogok. Remélem sikerûl pár dolgot eladnom.

TÁgi
tÁgi

Kedves kispesti Anyukák!

Elnézéseteket kérem a betolakodásért (én inkább csak olvasom a Friss kismamákat), de szeretnék tõletek tanácsot és véleményeket kérni.
Mi is kispesten lakunk (2 éve), és most várjuk az elsõ babánkat (34+3). Azt hiszem, lassan tényleg itt az ideje, hogy megnézzem magamnak a leendõ gyerekdokit, de én itt senkit nem ismerek, és senkirõl nem tudok semmit.
Nagyon megköszönném, ha tudnátok segíteni melyik doki milyen, kiben bíztok, mik a tapasztalataitok.
Elõre is nagyon köszi mindenkinek.

BéOrsi
béorsi

Sziasztok!

tÁgi, nem Te tûntél el közel fél évre ezelõtt? Na azért!!

Szóval mi megvagyunk, lelkes iskola-nézõben, úgyhogy most elég elfoglaltak vagyunk. Fõleg mert ma meg holnap az iskola-nézés az Érden történik!Kép Ági, az jó ha már kilábaltatok a skarlátból! De biztos hogy skarlát volt??? Mert én tudom milyen a skarlátos, Annáék csoportjában egyszer szeptembertõl egészen márciusik folyamatosan valaki skarlátos volt! Mi nem!!! Hála a homeopata szereknek!!!
Karantén õrületet ismerem, mi is sok-sok hétig voltunk karanténban a bárányhimlõ miatt! Szerintem is szép lehet a c.sárga fal, mondjuk azért én fehér-párti vagyok!Kép

BéOrsi!
Üdv a csapatban!Kép Gratulálok a pocaklakódhoz. Attól függ a gyerekdoki hogy merrefelé laksz Kispesten. Én egyet nagyon de nagyon nem ajánlok, a lányok között ezzel kapcsolatban megoszlanak a vélemények! De nekünk az a bizonyos nagyon nem jött be! Írj pontos koordinátákat, és akkor tudunk mi is konkrétumokkal szolgálni!

Na megyek is, csak bekukkantottam!

Cupppp: Norcsi
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Norcsi! Azt hittem, hogy már választottál iskolát.
Valameik nap olvastam az egyik építkezõs topikot. Te is írogattál oda. Hol tartotok? Megkaptátok már a szocpol-t? Tudnál bõvebben írni a feltételekrõl? Az ismerõsömet szintén három gyerekkel érinti a szocpol, de szinte semmit nem tud róla. Tudod, hogy mi a minimum szobaszám v. négyzetméter? Tényleg nem lehet lakás az igénylõ nevén (ezt Ti hogyan oldjátok meg)?

BéOrsi! Szia! Ezentúl ebbe a topikba is fogsz írogatni? Szintén gratulálok a pocaklakódhoz! Mikorra várható?
Orvos ügyben én nem nagyon tudok segíteni, mert mi csak csip-csup ügyekben kérjük ki a doki nénink véleményét (mi a Norcsi által említett dokihoz tartozunk), illetve, ha a másik dokink nem tud fogadni. Mi szinte mindennel a Madarész Kh.-ha járunk a magán dokihoz.

Most csak ennyire volt idõm.
Puszi mindenkinek.
TÁgi
tÁgi

Helló!

Ági!
A narancssárgával is jól mutatnak a kékekKép

Orsi!
Szia! Hatalmas gratula a pocaklakódhoz. Én is úgy lennék megint várandós. Nemrég költöztem ki a kismamás topikból, úgy fél éveKép de már megint vágyom vissza, néha bele-bele ovasgatok, de a kis csibész fiam mellett lehetetlen annyit elolvasni, úgyhogy rákeresek egy-két szóra (pl: Megszületett), vagy a táblázatot keresem meg. Azt még én is vezettem amikor még pocakos voltamKép
Doki: Mi is a Norcsi által említett nem jó dokihoz járunk, de nekem sincs vele semmi bajom. Fiam 4 hónaposan beteg lett. Asztmás jellegü hörghurutja lett. Lelkiismeretesen kijárt naponta vizsgálni a babát, kipróbált több fajta gyógyszert, mert nem reagált egyikre sem. Aztán végül beutalt a kórházba. Hétfõn jött elõször és pénteken utalt a Heim pába. Utána is jött még ellenõrizni, tök magától. A diagnózisa is helyes volt. De tényleg merre laktok, mert a szerint változik a körzeti doki, persze bárkihez járhattok.

Ma voltunk korntolon a gyerek SZTK-ban a pulmonológián. A hurut miatt. Gyerkõcnek szép tiszta a tüdeje, semmit nem hallani. Viszont említettem a dokinak, hogy amikor pépesített valamit kap( gyümiket többnyire) akkor elkezd hörögni. A doki egybõl mondta, hogy jó akkor kér nekünk idõpontot az I. sz. Gyerekklinikára nyeletéses röngent csinálni a GOR rendelésre. Tudjátok mi az a GOR? Holnap kell visszahívnom, hogy mikorra kell mennünk. Egybõl kérdezte azt is hogy bukik-e a gyerek. Hát mondom, hogy igen, nem is keveset, többnyire kajálás után is képes turócskákat köpdösni. Ez sem tetszett neki. Mondtam neki, hogy már kaptunk beutalót a gasztroenterológiára a bukás miatt, de nem fogadtak minket. Nem baj, majd a gyerekklinikán azt is elintézik. Hát nem mondom nem vagyok nyugodt. Most mi a fenét csináljak? A gyerek meg már 3. napja újra kólikás. Fáj a hasa, nem tud kakálni segitség nélkül. Glicerines kúppal segítek neki. Tegnap nem akartam neki semmilyen gyümit adni, hogy tisztuljon ki a gyerek, de már délután 3-kor reklamált a gyümi hiánya miatt. Akkor kapott és lenyugodott. Ma is megpróbálok nem adni neki semmit, hátha sikerül. De mindjárt felkeresek egy laktációs tanácsadót a szopis topikban.

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Ági. Fogalmam sincs õszintén hogy mennyi szoba lehet, de van egy max. szobaszám, azt hiszem 5 fõre öt, ezt nem haladhatja meg. És bizonyos nm felett az egy szoba két szobának számít, és szoba a nappali is! Szóval nálunk a tervezõ figyelt ezekre a dolgokra, hogy nehogy túllépjük, stb. Így van, nem lehet ingatlan a szocpol-igénylõ nevén, sõt. Ha volt ingatlana, de 5 éven belül eladta, akkor ÁFÁ-s számlával kell igazolni hogy az ingatlanból befolyt TELJES vételárat az új házra költötte. Nálunk ez úgy néz ki, hogy mi megcsináljuk teljesen készre a szuterént (csak ez nálunk 100 nm-t jelent) oda átköltözünk, majd eladjuk a lakást, és már most gyûjtjük az ÁFÁ-s számlákat. A Szocpol ugyanilyen, pénzt csak több részletben és akkor kap az ember ha odaadja az annak megfelelõ értékéû ÁFÁ-s szlát. Hát nagyjából ennyi, bonyolult, és minden bank más és más feltételeket szab, mert a szocpol bármely banknál igényelhetõ. Ja, és a háznak min.40 de max. 80%-os készültségûnek kell lennie igényléskor, ha ezt meghaladja, akkor nem jár a szocpol.
Iskola. Amiatt hogy fogalmam sincs hogy sikerülni fog-e az átköltözés szeptemberig, beiratom az itteni iskolába is, meg az ottaniba is. Azért jártunk most két napig Érdre mert megnéztem az ottani tanító néniket is, szerencsére szimpatikusak, a suli nincs messze, pont olyan délutáni programok vannak amiket szerettem volna, nagyjából ennyi. Itt pedig az ének-zene tagozatos osztályba már felvételt nyert a lány (voltunk meghallgatáson), nagyon tehetséges, úgyhogy ebbõl kiindulva Érden is be fogom íratni zeneiskolába ami szintén mûködik a választott iskolánkban.

Sasha. A nyeletéses rtg. elég szar, én ezen akkor vettem részt Julcsival mikor a bölcsõhalál-szûrõ vizsgálatot nézték nála. Mivel õ semmilyen folyadékot nem volt hajlandó meginni a szopin kívül, így vért izzadtunk hogy a kontrasztanyagos teából igyon, aztán szépen ki is taccsantotta, így az eredmény értékelhetetlen lett. Õ egyébként bizonyítottan enyhén refluxos volt, de semmilyen különösebb kezelést nem igényelt az ágy fejvégi részének megemelésén kívül. Az I. Gyerekklinika viszont nagyon jó, tényleg, mi oda jártunk fülészhez is, most a Julcsival szemészhez, szív-uh.-ra a Bánkkal, és mindenhol nagyon profik, és kedvesek voltak. Drukk hogy ne legyen semmi komoly és hogy mielõbb túlessetek a vizsgálatok nehezén!

Puszi: Norcsi
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Betegek vagyunkKép

Ha meggyógyultunk, jelentkezünkKép

Kata
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Norcsi, tÁgi, Sasha
Köszönöm szépen a gratulációkat a pocaklakó nevében is, aki lassan megkezdi pocakalbérletének utolsó hónapját (május 10-re vagyunk kiírva)! Jujj!
Ezért aztán mostában nagyon belehúztunk, és egy csomót pakoltunk és átpakoltuk a lakást, elõkészülünk a babi érkezésére. Olyan nagyon jó, viszont annyira fárasztó!

Gyerekdoki: a Kisfaludy utcában lakunk, ez állítólag Major(?) doktornõ körzete. Rákérdeztem a védõnõnél, aki diplomatikus volt a témában, megértem én, hogy nem mondhat véleményt egy orvosról. Viszont rettentõen kíváncsivá tettetek, ki lehet az a doktor akit emlegettetek.
Ha nem szívesen írtok itt róla, viszont privátban megtennétek, akkor megadom majd a privát e-mail címem.

TÁgi, a magándoki annyit jelent, hogy fizetõs magánrendelésre viszitek a gyerkõcöt? vagy õ házhoz is megy hozzátok? Mit kell ilyenkor elõre megbeszélni egy orvossal?

Norcsi, írtál a homeopata szerekrõl. Ti esetleg ilyen orvoshoz is jártok? Én eddig csak olvasgattam róla, kipróbálni nem próbáltam, hiszen nincs olyan szakember ismerõsünk akitõl tanácsot, véleményét kérhettem volna. Anélkül pedig félek magunkon kísérletezni.

Sasha, drukkolok hogy a vizsgálaton ne legyen semmi gond veletek!

BéOrsi
béorsi

Sziasztok!

Sasha! Voltatok már a gyerek klinikán? Hogy van Gabóca?

Norcsi! az egyik topikban olvastam a besamel-es zöldség receptedet. Szombaton elkészítettem, csak mi nagyon szeretjük a húst és azzal kiegészítettem. Hát nagy sikert arattam vele. Így utólag is köszi hogy ilyen jó receptet írtál. Nagyon finom, egyszerû és gyors volt! Ha tudsz, még írj hasonlókat.

Kata! Jobbúlást!!!!!!!

Szombaton voltam a börzén árulni. Nem volt valami nagy durranás, de azért egy-két dolgot eltudtam adni.

Megyek, mert nagyon fáratt vagyok.
Puszi
TÁgi
tÁgi

Sziasztok!

Kata, mielõbbi gyors gyógyulást Petinek. Mi a baja?

BéOrsi. Major doktornõ nagyon aranyos, nagyon kedves, én csak JÓT tudok róla mondani, mi is hozzá járunk, õrá váltottuk le a másik dokit. Sajnos nem idejében, már elõbb kellett volna, sok kellemetlenségtõl megkíméltem volna magunkat! Õ nem homeopata ugyan de nagyon homeopata-párti, így nem kell elõtte titkolózni hogy nem az ab.-ot adom be hanem homeopata szereket. Egyébként hosszas keresgélés után végülis az õáltala ajánlott homeopata gyerekdoki vált be!Kép Õ hétköznap hívásra házhozjön, én ha betegek a gyerekek mindig kihívom, volt hogy a szabadnapján is kijött. (Hétvégén nem tudom,akkor még sosem hívtam, van neki is két gyereke...)
Az utolsó hónaphoz kitartást kívánok, és drukk-drukk!Kép

Sasha, hogy vagytok?

tÁgi. Az nem én voltam!Kép Ilyen néven írta, nem Norcsa, vagy ilyesmi? Mert azért szeretném tudni hogy ki és mit írogat a regisztrált nevem alatt! De tudok adni egy nagyon jó receptes levlista.-elérhetõséget, csak gyõzd elmenteni a jobbnál jobb recepteket!Feliratkozás: subscribe@konyha.lx.hu

Megyek, puszi, felébredt a Bánkóca is!

Norcsi
norcsi
Lenti

Hali!

Köszönöm kérdéseteket jól vagyunk. Semmi betegségre utaló jel nincsen, csak a dokinak nem tetszik, hogy pépes kajánál hörögni kezd, mint akinél nem zár jól a nyelõcsõ és a légcsõt elválasztó "sapka". A bukások még mindig rendszeresek. Szóval egyébként minden rendben. Idõpontért holnap telefonálok, mert ugye azt mondta a doki,hogy pénteken dél körül csörögjek oda. Én meg nem értem haza a vásárlásból csak fél 1-kor, mire felhívtam 3/4 lett és akkor ment ki... Na mondom fasza... Aztán késõbb kapcsoltam, hogy lehet, csak WC-re ment ki. Semmirõl sem vagyok lekésve szerencsére, mert mondta, hogy min. 1 hét míg fogadnak.
Hú pocsék éjszakánk volt. fél 10-kor sikerült leraknom a Gabit és olyan 11 körül veszettül elkezdett ordítani. Hirtelen 1 óra alvás után azt sem tudtam hol vagyok, vagy mi van. Próbáltam cicire rakni, tapogattam, mi lehet, közben nem láttam ki a fejembõl olyan kómás voltam. Cicit be se kapta ordított tovább. Ringattam, beszéltem már neki és semmi. Mindez talán másfél perc leforgása alatt. Ekkor a párom megszólal nem a foga?! Hallani lehetett ahogy leesik a tantusz a fejemben. A dentonix gél persze mindig ott van a Gabi ágya végénél lévõ szekrénykén készenlétben. Bekentemneki jó alaposan bedörzsölve, és a fiam felülmúlta önmagát, mert most mégjobban üvöltött. Úgy sajnáltam, de utána legalább elfogadta a cicit és aludt tovább. Utána óránként, másfélóránként kelt. Most remekül vagyokKép Ültümben el tudnék aludni. Gábor persze már fél órája alszik.

na puszi
sasha

Kép
sasha

Sasha! Mintha Bánkról írtad volna az elõbbieket! Csak annyi különbséggel, hogy ezt játssza már több hete, de a mostani éjszaka volt a csúcs. Nekem is így kelt ahogy írod, sikítás, ordítás, szopi no, na akkor a hasamon nagy nehezen elaludt, meg simiztem és ráztam, és éjszaka sokszor ébredt. Bezzeg most alszik,pedig hétkor kelt, erre 9-kor úgy kidõlt mint egy fa! Szerintem nálunk is a szemfog, az olyan szemét valami, hogy már hónapok óta kínozza, most már az egyiknek a hegye áttört, de még ott a másik három!Kép Kitartás!!! Ezzel most kölcsönösen biztatom magunkat!
Majd írd meg hogyha a vizsgálatokkal végeztetek, persze nem azt mondom hogy addig ne írj!Kép
Kint meg cudar téli idõ van ismét!Kép Pécsett meg havazott, irtó nagy a káosz! Mikor lesz már végre igazi tavasz????

Pussssz: Norcsi
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Norcsi! Elnéztem a nevet, nem Norcsi, hanem Norci volt a recept alkotója. Bocsi!!!!!!!
Pénteken volt megint egy beszélgetésem az ovónõkkel. A végeredmény az lett, hogy míg vártam a Bencére (ebédelt) a két óvoda között jól kibõgtem magam. Szép látvány lehettem a járókelõknek.

Sasha! Akkor Gabi babának semmi baja? Hála! Nekünk is tuti éjszakánk volt. Bence a hétvégén egy picit megfázott és estére lázas lett. Nagyon köhögött, a láza nem akart lemenni, így felkeltettem és mentek az apukájával egy hûtõfûrdõt venni. A láza lement, viszont az álom is kiment a szemébõl (éjjel 2 óra volt). Közölte, hogy mesét akar nézni. Közben én este óta küzdöttem a fejfájásommal és a hányingerrel. Kompromisszumot kötöttünk, én mondok egy mesét és õ addig erõsen koncentrál az álommanóra. Hát beletelt egy kis idõbe míg elaludt.

Orsi! Jó, hogy megint jelentkeztél! A magán doki nálunk annyit jelent, hogy házhoz sajna nem jön, mert gyakorlatilag a fél életét a kórházban tölti ügyeletben. Viszont ennek megfelelõen bármikor fogadóképes a kórházban. Akkor van bibi, ha éppen a mûtõben van, mert akkor várni kell. A fõ elõnye a dolognak, hogy a korházon belûl minden vizsgálatot elvégeznek, így egy füst alatt megvan minden. Fix tarifa nincs! Mindenki annyit ad, amennyit gondol, de ha nem adsz, akkor sem húzza a száját és nem érezteti veled. Hiába nem tud kijönni, kocsival nincsenek távolságok.

Kata! Peti hogy van?

Most megyek lázat mérni.
Puszi
TÁgi
tÁgi

Norcsi! Én is elég sokat gondolkodom a homeopata szereken. Az a fõ problémám, hogy nem tudok róla semmit. Te teljesen elhagytad a hagyományos gyógyszereket? Én ha beteg vagyok nem igazán szedek be semmien gyógyszert, de a gyerekeken nem nagyon merek kisérletezni (ismered a Bence elõzményeit). A párom pedig nem hisz benne. Szóval jó lenne, ha tudnál egy kis tájékoztatást adni.
Elõre is köszi!!!!!

TÁgi
tÁgi

Sziasztok!
tÁgi. Akkor jó!Kép Márminthogy nem éltek vissza a nevemmel!Kép Jó, egy recept az nem lényeg, de még régebben volt hogy hülyeségeket írtak a regisztrációs nevemre megszólalásig hasonlító név alatt, na ezt már nem szeretném!Miért sírtál, mi volt a beszélgetés tárgya? Ha gondolod magánban leírhatnád! Nekünk a mai nap nagyon szuper volt, mindkét gyerek jól érezte magát az oviban, ovónõk kedvesek voltak (naná, két hónapig nem is láttak minketKép).
Nem, azért ha nagyon muszáj akkor maradunk a hagyományos medicináknál, szerencsére a gyerekdokink annyira rugalmas e téren, hogy mindig rámbízza még kisebb probléma esetén hogy akarok-e már gyógyszert vagy csak a homeopátiát. Aztán van egy pont mikor azt mondja hogy õ már ilyenkor ab.-ot adna szíve szerint de döntsem el én, illetve a homeopata dokival közösen döntsük el. Ekkor sem erõszakos, ez nagyon tetszik benne!Kép A homeopátiával kapcsolatban van ha jól emlékszem három topic is, az leírja a lényegét (persze én is írtam sokmindent bennük) a lényege az hogy ez azért jó mert nem okoz mellékhatásokat, nem lehet túladagolni, és már a legkisebb gyerek is kaphatja. Tudod, írtam már hogy Bánk néhány percesen kapta meg az elsõ bogyóit, és nekem a szülésben is sokat segített a homeopátia. Julcsi pl. még életében talán egyszer kapott antibiotikumot pedig volt beteg sokszor, de pl. most a bárányhimlõnél is sokat segítettek a homeos bogyók is, na meg az aloé verás spray! Kérdezz inkább, mert így nagyon nehéz! De a lényeg, hogy egy jó doki elengedhetetlen hozzá, én is csak akkor szoktam saját magam bogyót adni ha véletlenül nem elérhetõ a doki valami miatt, de nagyon nagy szükség lenne a kezelés mielõbbi elkezdésére! Szerintem Bencénél is a megoldás egy nagyon jól eltalált alkati szer lenne!

Most mennem kell, puszi mindenkinek, írjatok légyszi!!!!

Norcsi
norcsi
Lenti

Norcsi!

Na az ahelyzet, hogy beszéltem a Fácán dokinénivel az idõpont miatt és azt mondta, hogy lefújta azt a röngenes izét, mert a doktor úr akivel beszélt az -kizárandó a GOR gyanút- mindenféleképpen le akart neki dugni egy gyomorszondátKép Ezt a dokinõ meg még nem akarja, ha egy mód van rá. Ezért Uh-ra a Helyim Pálba küld majd addig is gyógyisan próbálja kikezelni ebbõl a bukós balhéból és a nyeletéses uh-s dologból meg kiderül, hogy GOR vagy nem GOR. Remélem a legjobbakat. Csütörttökön kell visszamenni hozzá délelõtt. Csak azt nem tudom mikor adjuk be a gabinak az 5 hónapos oltást végre.

bocsi most mennem kell, sok dolgom van még.

Kép
sasha

Norcsi!

Ha már a homeopátiánál tartunk. Van-é olyan bogyó, szer ami segít a nagyon sírós babáknál, hogy jobban el tudjanak aludni. Én nagyon utálom már az estéket, mert Gabit ez alatt a fél év alatt talán, ha 5x sikerült sírás nélkül ágyba dugni, azaz elaltatni. Mert elõször a cicivel próbálkozom mindig, de már rendszeres a fél-1 óra hiszti. Néha már komolyan nem tudok mire gondolni. Bekentem dentonixxal, peluscsere....stb és még mindig hisztizik. cicire rakom, általában egymás mellé fekszünk, kipróbálom mindkét oldalt, hátha kényelmetlenül van. Elkezd cicizni, csukja lefelé a szemét és mikor azt hiszem, hogy na mindjárt elalszik elkezd nyüszögni. A vége ordítás. Akkor jön a Gábor fárasztás. Aztán megint cici. Aztán berakom az ágyába aludni, betakarom. Fél év alatt ez a berakom az ágyába elalszik dolog 6x jött össze eddig a nappalokat is beleértve. Azért mindig megpróbálom ezt is, de többnyire az a vége, hogy néz nagy elkerekedett szemekkel, hogy most mi van és 5 ms múlva elkezd sírni. Ezt játszuk míg végül kidõl.
Ez azt hiszem nem teljesen normális, mert az addig oké, hogy én vagyok az altatója, semmi kifogásom ellene, de amikor már én sem vagyok jó és semmi se és csak sír az már nem tetszik.

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Hát, már majdnem dicsekedtem, hogy meggyógyultunk, de már nem is tudom........
Úgy kezdõdött, hogy csütörtök éjjel melegnek éreztem a kölköt, 38,9 volt popsiban (mindig popsi értéket írok ezentúl is). Aztán hajnalban telehányta az ágyunkat kakaóval. Kihívtam a dokinénit, aznap délelõtt 38,1 -et mértem. Doki belenéz a torkába: vírusos torokgyuszi. Azt mondta, egyenlõre nem kell semmi rá, csak lázat csillapítsak, egyszerre keveset igyon a hányás miatt. Délutánig nem is hányt, aztán vagy 5xKép Rettegtem az éjszakától, ki volt készítve három váltás pizsi, ágynemû, stb....szerencsére nem hányt, a láza is este volt 38,1 fürdés után. De éjjel olyan bõgést levágott, hogy át kellett hívni szegény szomszéd gyerekorvost (mondjuk beszéltünk elõtte nap, láz-ügyileg, ha magas lesz, számított rá), ez volt hajnali 4-kor. Megnézte, nem derült ki mi a baj, a hõje is 37,4 volt. Aztán elaludt. Reggel szépen reggelizett, de ránézett a tejszeletre (mi mondtuk neki, hogy azt már nem kéne) és attól taccsantott. Aztán egész nap se láz, se hányás, estefelé már jól is evett. Este is a "szokásos" 38,1 volt. Aztán egész éjjel tök hûvös volt a homloka, de megint hisztisen aludt. Napközben is nyafi volt szombaton is vasárnap is, de semmi egyébb baja nem volt. (szerintem az utsó kettõ szemfog a ludas, nálunk is csak törne, törne, de át nem töri azt az ínyecskét.....
Aztán hétfõn semmi baja, vidám is volt, sõt jól is aludt éjjel. Ma mentünk egészséges rendelésre, indulás elõtt 2-3-at köhögött. De az volt az érdekes, hogy nem olyan "kezdõ" köhögés volt, hanem olyan "jó recsegõs" amikor szaka már fel a váladék a betegség végén. Na, mondom, akkor most hogyan menjünk egészséges rendelésre? Szerencsére senki nem volt, mellékesen említettem csak meg, hogy köhögött, és hogy hogyan. Belenézett a torkába, azt mondta, hát igen, még piros, ez a torokgyuszival jár (talán a köhögésre mondta?) . De nem kaptunk semmit, ezért gondolom, minden oké. Délután is köhöggetett, de nem volt nagyon vészes. Alszik egy órája, azóta nem köhögött, délután meg 3,5! órát aludt, akkor sem,(sem ébredéskor) nem köhögött egyet sem. Remélem, ez már a vége a dolognak................Kép
Sasha: Hûû remélem minden rendben lesz....ha vígasztal, Peti is úgy néz ki kinõtte zet a dolgot mostanraKép Minket hiába mondtam hogy hány, hány, nem küldtek sehová....
Norcsi: Na, nálatok is a dög szemfogak? Jó mi????Kép
TÁgi: Mi volt az óvõnõvel? És melyik az? Mi nem hozzá fogunk kerülni?
BéOrsi: De jó, úgy irigykedem! De jó lesz, kis nyári babóca ! Én is szeretném, ha nyár eleji lenne a következõ. Ha egyáltalán összejönKép Mert most elsõre nem sikerültKép

Mennem kell , mert egyedül alszik a mi ágyunkonKép Már amióta beteg mindig ott alszik, pedig gyönyörûen egyedül elaludt elõtte egész héten. Kérdeztük: Álmos vagy? Menjünk aludni? Ment a ágyához kéredzkedni, lefeküdt, simogattuk, meséltünk, és elaluddtKép Vajon lesz ilyen csoda még?????
Persze ettõl függetlenül felkelt vagy 5x éjjel. Ennyit az aludj jól gyrmekem módszerrõl........

Pusz: Kata
LadányiKata (ladán

Kata!

Fránya vírus és fránya szemfogakKép
Egyébként a hányásról még a Heim pál belgyógyon is azt mondták, hogy sokat eszik, látszik rajta, csak a felesleget bukja vissza... Ha nem lett volna az a hurutos megbetegedés és a dokink nem küld el a Pulmonológiára kontrollra a szakterületes nénihez aki mellesleg allergiás rendelést is tart akkor mindez nem lenne. Tényleg aranyos dokinõ és elég lelkiismeretes is. Remélem tényleg csak bukik, bár ez hülyeség, hiszen 1 órával a kajálás után a kis túrócskákkal, jó hányás szaggal már nem nevezném bukásnak. Persze van amikor bukik, de az ég és föld. Pl. Evett a gyerek. Felültetem büfini, ülünk az ágyon, Gabi az ölemben és elõrelendül, hogy neki márpedig az a játék, távirányitó kell és azt most majd õ eléri. Na ilyenkor bukik, mert jól megnyomja a pocakját, de ez friss tejci nem pedig turmix.
Ti is már próbálkoztok a kistesó ügyben és ez volt az elsõ éles hónap ugye? Sajnálom, hogy nem jött össze, de ha most összejön akkor januári lett volnaKép Nem nyári babót szeretnél. Nekem is lehet lassan drukkolniKép 10-e környékén kéne (nem)megjönnie, bár igazság szerint annyira nem viselne meg, ha pár hónappal késöbb jön a kistesó, de azért nagyon-nagyon örülnék neki. Már tiszta lázban vagyok, csakhát rá kell hogy jöjjek, Gabi még iszonyat kicsi.Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Az éjszaka nagyon jó volt, jól aludt, egyszer sem köhögött. Hajnalban egy alkalommal csupán, ébredés után, és még utánna kb 1 órán belül elég sokszor, azóta max. fél óránként egyszer. Talán javul????? Az orra picikét átlátszót folyik..de még hõemelkedése sincs....
Hát igen, Sasha, ugyanezek voltak nálunk is. Biztosan minden rendben vanKép
Igen, ez volt az elsõ éles hónap! De szerintem a tabletta miatt nem volt peteérésem még, mert a PG/53 teszt folyamatosan azt mutatta, nem vagyok termékeny...na majd a következõ hónap....végülis nem is baj, mert tényleg április - májusi babát szeretnék......

Mennem kell, mert gyanúsan jó a kölök....

Ági! Hogy vagytok? Mit mondott a doki? Voltatok egyáltalán?
LadányiKata (ladán

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?