Új privát üzeneted érkezett!

BOLDOG 9. HÓFORDULÓT LIZUS!!!

Csajok! Én nem azt mondtam, hogy a hason altatás minden babának bejön! Biztos van olyan akinek nem, de ha egy mód van rá,a kkor én azt "erőltetném".
Tarek az első perctől kezdve hason alszik. A kórházban is így altatták a csecsemősök és mi is itthon. Neki ez jön be, én meg nyugodt vagyok. Főleg, hogy a légzésfigyelő mindig be van kapcsolva! :P

Zsu! Örülök, hogy végre alszik Emma. Lehet, hogy csak ez kellett neki??? :roll:

Viki! Bennünket nem a Bethesdába küldtek. :roll: De már mindegy! Kaptuk időpontot a Budaiba, így már nem variálok! :)

Ja! És Beni iszonyat cuki! Ha hiszed, ha nem tökre hasonlítanak Tarekkal. Majd csinálok olyan fotót, amin jól látszik. :)

fatima

Breeki!!! Szonja nagyon édes!!! jó hogy itt vagy Te is :))

Zsu, Emmababa olyan szép!! gyerek ha tudsz többet!
Alvás: nálunk amikor Bende nagyon picike volt, akkor oldalra fordulva aludt, illetve hason. Utána már csak hason szeretett aludni, most meg már nagyon fordolódik, szinte bejárja az egész ágyikót :lol: :lol: :lol:

Zsóka!! nagyon csöpp Marci :lol: :lol: :lol:

Nóri!!!! irtó vagány Farkas!!!! ez az új frizura nagyon tuti!!!!!! és hát a kamionokról már nem is beszélek!!! és nekem nagyon tetszik az új vonalzótok!!! :wink: :wink: :wink:

Kata!!! én is szeretnék ilyen Coffibabát!!!!!!!! nagyon tetszik!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: jaj ezek a fránya fogak!!!!!! nekünk az éjszaka ok volt, képzeld a patikában még mindig nincs kúp :( nálunk most az van, hogy du. nagyon nyügi Bende, de remélem ki fog bújni az a rece.....

mindjárt folytatom......
mangó

Fatima: Hason altatásra azt mondják, hogy addig nem szokták tanácsolni, amíg a baba nem tudja magától emelni a fejecskéjét. Ezt kábé három hónapos korától tudja. Nálunk addig mindig háton vagy oldalt fekvés volt, amikor megtanult hasra fordulni, onnantól pedig csak hason hajlandó :)
Hason fekve nem tudja úgy felhúzni magát, ha fáj a pocija, és nem tudja fordítgatni a kis fejét, ha elzsibbad a nyaka. Háton fekvésből viszonylag könnyen oldalra tud gurulni, és a lábai is szabadok.
De ha Tarek jól érzi magát hason, és kap is levegőt, akkor nincs semmi gond. Mivel az örök igazság azért ott figyel, hogy ugye minden baba más. :)

Mindenki másnak is sok puszi, de csak beugrottam és az utolsó hsz-re volt időm. Mi jól vagyunk, a jövő héten rendesen jövök, amikor sok időm lesz :)

M.
mircike

Kép Kép

Annyira cuki a képeken a kis bestia :D . Kata, szuper az iwiwes képetek, mindketten nagyon szépek vagytok. :wink:

Beninek olyan szép pofija van, hogy az már leírhatatlan. Gyönyörű kislegény.

Farkas, anya és a kamion---hát valami csúcsjók a képek Nóri.
Farkó új sérója nagyon tuti. Ki vágta le?

Emma a kis tündérlány ééédes és szépséges. No akkor van rózsaszín,sárga,kék és szürke csíkkal is ilyen satyi.

A másik Emmácskáról rég láttunk fotót :roll: . Niki, jól vagytok?

Rólunk: Marci nem eszik. Semmi étvágya nincs kb 3 napja. Nem tudom, mi lehet... :roll:
Bori megy angoltáborba. A Marczibányi téri műv.házban indulnak különböző táborok, az én lyányom az angolosba kívánkozik :roll: . Teljes mértékben rábíztuk a választást- indul zenei, táncos, kézműves és történelmi tábor is az angol mellett--de ő ragaszkodott az angoloshoz. Kíváncsi leszek, tetszik-e majd Neki.
Minden nap reggeltől 13 óráig lesz ott.

KépKép
logi

Ez a hason-háton fektetés kérdése szerintem is gyerekfüggő: Bori egész pici korától csak hason tudott aludni, ha hátra fektettem, bőgött. Marci viszont utált hason lenni, viszont imádta, ha oldalra kitámasztottam a kiságyába--viszont ez a csípőnek nem jó állítólag :roll: .

Ja, már tegnap is akartam írni Marci fotója mellé,hogy nekem mindkét gyerekem elég csúnya újszülött volt. A szülés-születés meggyötörte őket rendesen.

KépKép
logi

LIZUNAK NAGYON NAGYON BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!!!!!
kerekpocak

Bori kívánságára:
újszülött Borcsi :D
Kép Kép

KépKép
logi

na szóval:

Viky, Beni nagyon klassz kis pasi, ez a tengerész szerkó nagyon jó áll neki :lol: :lol:

Fatima, nekem is elég fals a hangom, de azt mondjának a piciknek a mami hanja a legszebb :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsu, azt akartam írni, hogy gyere ha tudsz :oops: :oops: :lol: :lol:

Zsófi, gratulálok Samunak, nagyon ügyes pasi!!!! :lol: :lol: :lol: megértelek én is nagyon büszke vagyok Bendére, hogy kúszik!!
és köszönöm a dokis írásodat, hát megértelek! és mindjárt itt van apa is :wink: :roll:

Zsóka, mi lehet Marcival????? pici drága!!

Edu, Veletek mi újság????
mangó

Zsóka!!!!!!! deeeeee édes Borka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

puszilom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mangó

Lizikének boldog háromnegyed szülinapot kívánunk!!!

Fektetés témához: Julit mindig oldalra fektettem, mindig másik oldalra és megtámasztottam a hátát. Aztán idővel háton aludt, de mindig elfordította a fejét, ha jött volna még büfi akkor se fullad meg.

Hason UTÁLT lenni, persze néha leraktam játszani de annyira ordított, tiszta kínzás volt. Meg annyira picurka és törékeny volt, hogy a buksiját se tudta emelni ugye, és nem éreztem biztonságosnak a hason altatást.

Nóri, azt én is akartam írni hogy jópofi a kamion, mi is elég autómániákusok vagyunk, bár a kamion kimaradt eddig :lol:

Zsóka: lehet hogy fogacskák jönnek? Nálunk volt olyan hogy fogakat megelőző időben alig evett. Van aki rágni szeret ilyenkor, de van baba aki nem, és az étvágya is elmegy. :?: :roll:

Most hogy ilyen csúnyácska idő van, felteszek néhány képet, hátha jó idő lesz :wink: Kép napozok Kép HurkaJulka

Klári
Kép
ganti

Anzsi tök ügyi Bende ahogy kúszik!!!! Vannak kúszós képek??? :lol: :wink:

Klári
Kép
ganti

Zsóka, nem is igaz!!!!!De ha te úgy érzed, akkor megnyugtatlak, h szép újszülött volt mind Borcsa, mind Marcus! :D (képzeld, ma volt szabad 5 percem, indulás előtt, és én is megnéztem, MMzs-k milyenek voltak újszülöttnek /ihletet kaptam/, ill Zsig kisebb képeit, és egy kicsit el is érzékenyültem...Nem hiába a hormonok.. :oops: :oops: :? 8) )
Altatás, igen, én is ezt hallottam, h az "oldalalvás" meg a csípőnek nem tesz jót...Szal ezen menjen el az ember. :oops: :oops: :? De a baj az volt,h nekem mind2 ordított, amint hasra tettem őket, a hát még okés volt. :?
Gratula a táborhoz! Tuti élvezni fogja a nagylány!!!!!!!!!!! :D :D

Anzsi, köszi! :D :D

Zsófi már annyiszor szerettem volna írni, h Violáék: sztem ha júl. 29. (ha jól emlékszem) jönnek ki, akkor utána lenne csak jó, sőt... Mivel ők akkor érkeznek, csomagolnak ki, mi meg megyünk haza csomagolunk be...Lehet,h csak Milos érkezése után lesz a találkából vmi, de részemről ok. Neki angol a férje, h itt szüli az elsőt? ill vannak eüpapírjai? Melyik részre mennek? :)

Nóri, sajna Zsignek a pacis jobban bejött, azt mondja: "ez is tetszik, de a pacis jobb". :oops: 8) :wink: Zsomb: brümbrüm..... :lol: :lol:

Mircike, de aztán tessék ám jönni! :) :)

Ja Julcsiék!!!!!!!!!!!Szegénykéim. :( :( :cry: :cry: :oops: :? Remélem, Barnusnak már sokkkal jobb!!!Gyógypusszok a kisnagymanónak! :? :) annyira sajnálom ezt a lakásmizériát. Nagyon kifogták!!! :evil: :evil:

Bendének, Lizusnak gyógypusszok, h mihamarabb, és minél kevesebb fájdalommal bújjanak ki azok a fogacskák!!!!! :)

Ja még annyit szerettem volna, aztán eldugultam mára...talán Zsófi meg Nóri tudna segíteni nekem ( a barátnőd által, aki szintén okos "nyelvterületen"), ill bárkitől szívesen veszem, aki tud segíteni. Azt sztném kérdezni, h sztetek mennyire fogja befolyásolni a beszédfejlődését Zsombornak a 2nyelvű környezet. Zsig+apája+én magyarul beszélünk hozzá, viszont mindneki más angolul. Látom rajta, h mind2t érti, csak beszélni nem hajlandó. (Ill vannak kulcsfontoságú szavak, amiket pánik helyzetben használ :oops: :oops: 8) :wink: :lol: :lol: :lol: , de nem igazán akar kommunikálni. Mondjuk annyira nem aggódok, mert Zsig is összefüggően viszonylag később kezdett el dumálni -persze most :roll: :shock: :oops: :lol: :lol: -, csak inkább kiváncsiság a részemről. Előre is köszi a segítséget. :)

na lépek! Zárul edus mókatára mára... :oops: :? 8)

Legyetek jók, pusszok! :)

Szilvi, fogdoki???? Készülődés? Pakolgatás? :D

Panni??!!Grillpartyk? :D

Timi, Bala tüneményes, mint mindig!!!!házikó? Alapanyagok?Beszerzés? :D

Tényleg, Melba veletek mi újság??!! Olvasol még minket??!! :D

Nóra??!! :D
mazsolák

Anzsi, megint egyszerre!!!Gratula Bendének a kúszáshoz!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Klári, Julika haláli!!!!!!!!!Nagyon tuti a kiscsaj! :D Nemhiába, tud élni! :D :D (Ja az altatás vhogy nálunk is így volt, "cserélgettem" az oldalát.., na ez most jó hülyén hangzik, de sebaj! :oops: :oops: :? 8) )

Zsókám, csak erősíteni tudom önmagam! Ja igen, és én is +amit Klári,h fogzás előtt volt nálunk is nemevészet, étvágytalanság... :? :(

Tényleg Vera, veletek mi újság? nagyfiúk? :) :)

na most már tényleg nam vagyok! :oops: :oops: :?
mazsolák

Mircike! Anyukám nagyot csodálkozott, hogy Tarek már 2 hetesen olyan erővel emelte a kis fejét ide-oda, de azt nem gondoltam volna, hogy ez ekkora dolog! Tényleg csak pár hónaposan csinálják ezt a gyerekek??? Nálunk Tarek ha hasra fektetem és mondjuk még hiszti van (:)), akkor simán ide-oda fordítgatja a fejét addig amíg meg nem találja a számára megfelelő pózt! :) Meg akkor is emeli a fejét, ha a vállamon van amikor büfiztetem. Nem hiába.... ERŐS AZ ÉN FIAM!!!! :lol: :lol: :lol:

Zsóka! Csatlakozok Edushoz! Nem is voltak csúnya újszülöttek a gyerekeid. De megint meg kell, hogy jegyezzem, hogy Boriról sem mondanám meg, hogy ő az. Hová lett a fekete haja???? :)

Anzsi! Lehet, hogy Tareknek az én hangom a legszebb, de nekem semmiképpen nem! :wink: A saját hangomtól kiráz a hideg! :)

Edus! Bocsi, hogy kéretlenül belepofázok, de tudod már meséltem neked, hogy az én anyumék mennyire bánják így utólag, hogy nem e kezdetektől beszéltek hozzánk mindkét nyelven. Hidd el, hogy semmilyen zavart nem okoz nekik a kétnyelvűség. Zsombor még amúgy is kicsi. Gondolom még magyarul sem beszél folyékonyan. Az már nagyon jó jel, ha látod rajta, hogy érti mindkét nyelvet! Fogyeld meg, hogy egyszercsak tök természetesen fog megszólalni mindkét nyelven!
És mekkor mázlijuk van ezeknek a Zsk-nek!!! Anyanyelvi szinten nyomják majd az angolt. Talán még engem is leköröznek majd! :wink:

fatima

Edus, a beszédfejlődéshez (bár nem engem kérdeztél :oops: ):

Én 3 éves voltam amikor kimentünk NDK-ba, és ott galád szüleim bedobtak az oviba. Én nagyon későn kezdtem el beszélni, majdnem 3 voltam mire rendesen beszéltem (csak akkor álltam neki mikor már mondatokban tudtam állítólag 8) ) magyarul, és erre pár hónapra jött a német. Állítólag először összezavart, de aztán mivel a nap egy részét tisztán német környezetben töltöttem, olyan 2 hónap alatt szinte folyékonyan beszéltem németül, otthon meg magyarul. Az egyetlen hátrány az volt, hogy a német "r" betű más, olyan raccsolós és ezt egy ideig nem tudtam rendesen kimondani mikor magyarul beszéltem, de 6 évesen mikor itthon suliba mentem már sikerült.

Szóval szerintem elsőre lehet hogy összezavarja, és ezért inkább egyikkel se próbálkozik, de a babák agya nagyon szivacs, mindent felszív, és nem hiszem hogy maradandó károsodást szenved akár a magyar akár az angol beszéde később. :wink: Szerintem ez egy nagyon jó dolog a gyerekeknek, minél előbb megtanulnak nyelvet annál jobb!!! Neki így lesz természetes, otthon magyar, máshol angol, simán fog tudni váltani ahogy ki vagy belép az ajtón!!!

Ráadásul még nincs lemaradva beszédben, Juli is inkább jelbeszéddel kommunikál, van kb 5 szó amit igazán szépen mond és ők ugye egyidősek :lol:

Klári
Kép
ganti

edu. csatlakozom az előttem szólókhoz. elsőre lehet h hátránynak tűnik, mert később kezdenek beszélni a 2-3 nyelvű abbaák, viszont ez olyan ajándék nekik a későbbi életükhöz, ami felülmúlhatatlan.
a kutatások azt bizonyítják, h 6 éves kor alatt a gyerekek 4-5-6 idegen nyelvet is!! tudnak tökéletesen egymástól elkülönítve elsajátítani.

szal no para!!! irigylem a zséket!!!!

ja és violának maygar a férje, de nagyon jó biztosításuk van, és azért ott szülnek mert az elmúlt 4 évben amerikában élnek, tehát magyarországon semmi kapcs. + logisztikailag kivitelezhetetlen lenne, h a férje meg ő is 2-3 hétig m.o.-on várják h megszüljön 8nincs szabija gergőnek).
kerekpocak

abbaák= babák
kerekpocak

Sziasztok!

Bocsi,h ily későn, csak én még konyháztam, és apa bitorolta a gépet!!! :oops: 8)

köszönöm szépen Mindenkinek a hozzászólást!!!És ott volt, bár nem emeltem ki,h bárkitől szívesen veszem!!!!!!!!!!!KÖSZÖNÖM!!!!! :) :) :) Akkor megnyugodtam! :)

Juli is inkább jelbeszéddel kommunikál.
ez ismerős, és h be tud pöcceni, ha nem értem meg??!!! :x :evil: :roll: :oops: 8)

Zsófi
- Viola. Így érthető. :) Mikorra van kiírva? Kislányt v kisfiút várnak? Viola is dolgozik? Akkor majd vhogy felvesszük a kapcsolatot, ha kijöttek. :D

pusszok, jó éjt!
mazsolák

Nóri, köszi szépen!!!!!!!!!! :) Sztem ebből már csak holnap lesz! :oops: 8) :wink:

Anzsi, apa "nézett", de nem látott??!! Biztos megint a fogacskák!!! gyógypusszok!
mazsolák

edu: violának kislánya lesz, a 22-23. hétben van november elejére van kiírva emma magdolna lesz a neve. írtó jó arcok a férjével!!! (legjobb bnőm!!) na puszi! remélem szimpatikusak lesztek egymásnak!!!!!
kerekpocak

járó gyerekek anyukái gyors kérdések:

samu még nagyon sokat esik. én általában - ha tudok, mert van amikor úgy indul el h nem vagyok a közelben- elkapom, h ne essen akkorát. de ez biz. anyukák szerint a játszón nem okos, mert így nem fog megtanulni rendesen járni gyorsan mert mindig megvédem az eséstől. (ugyanakkor sztem nagyobb így az önbizalma) mi a helyes?

+ samu még nem tud felállni. amikor elesik, v popsira huppan én fel szoktam állítani. ez rossz? hiszen így nem akar majd magától egyedül felállni? ez a huppanós időszak kb mneddig tart? 2-3 hét?
kerekpocak

Sziasztok!

Most csak egy-két füstjel! Sajnos mindenre nem fogok tudni reagálni, mert nem tudom meddig alszik a nagyfiú :oops:

Először is

Boldog névnapot Nóri! (bocsi a késésért!

Isten éltesse Lizu nagylányt 9. hófordulóján!

És nagy gratula Samu nagyfiúnak a járáshoz
!

Rólunk:
Sajnos a grillpartiknak és a 9 és 10 fog növesztésnek hála jelentős alváshiánnyal küzdök, amit a du. alvásnál próbálok több-kevesebb sikerrel behozni. Azonban így nem marad időm az igazi babanetezésre, mert épp hogy elolvasok mindent és már futok is feküdni, hogy tudjak 1 órácskát húnyni én is. De. általában a játszón vagyunk és legtöbbször du. is. Márk nagyon élvezi, tegnap már vagy 1/2 órát egyfolytában homokozott. Ez nála nagy szó, mert azért jobban szeret nyargalászni a játékok között, ami nem baj, mert így jobban elfárad. Jövő hétfőn kapja a 15 hós oltást, mert a fogak és a bárányhimlő gyanú (szerencsére elkerült minket) miatt kicsit eltoltuk.
Evés nagyon vátozó, általában ő kéri, hogy éhes, de legtöbbször keveset eszik, így sokszor eszünk hajnalban is.

Szóval ennyi voltam (felébredt), még próbálok jönni...

Puszi mindenkinek!!!

Képek

Kép

Kép

Panni

Kép Kép
panni_30

Zsófi, akkor ha majd odaérünk, beszélünk róla! Gondolom, még Violáéknak is azért be kell rendezkedniük, megszokni az újat. :) :)

Samu-esés, felállás. Hát tudom, h csúnyán hangzik, de én már nem emlékszem igazán rá. :oops: :oops: :? Azt tudom,h egyik sem engedte magát kísérgetni - de ez mindenben igaz rájuk, ők csinálják maguk, és inkább szólnak=Zsig, hümmög=Zsomb, ha segítség kell :arrow: mondjuk mi is ilyenek vagyunk. Szóval nálunk vhogy úgy volt, h mindig aprókat léptek bútortól bútorig, aztán amikor úgy érezték, akkor tettek meg nagyobb távokat önállóan. Esés meg nagyon nem volt, v ha volt is, akkor meg vhogy jól hárítottak. Persze ha volt sírás, felvettem, megvigasztaltam őket, de inkább ők szedték össze magukat. Vhogy így volt... (Zsig 14,5 hónaposan indulhatott el, Zsomb meg 10,5-11 hós lehetett, ami nekem egy kicsit korai volt, de azt mondják 2. babánál mindent korábban kezdenek, mert utánozzák a nagyobbat.) Lehet,h Samu azért huppan többet, mert ő elég korán indult el. De ez csak feltételezés részemről. :oops: :oops: :? Szal nem tudom, de biztos még többen megírják a tapasztalatukat. :)

Panni,
de jó, h jöttél!!!!!!!!!!!!! :) Fogacskákhoz kitartás! Grillpatikra irigykedeke egy kcist. Majd a szüleimnél én is.. (itt ha jól tudom, nem lehet, ill talán 3-4 napja,h nem esik az eső.) (bárányhimlőt én el szerettem volna "kapatni" Zsomborral, voltunk is a Pg-ba, de sajna helyette egy kis infl. kapott...)
Márk csudahelyes kispasi!!!!!! Az eslő kép haláli! Eszméletlen, milyen elmélyülten klampírozik! A 2. kép: az átszellemült zenész(művész) lebukott. Csúcs!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

(Nóri, sztem du írok neked, mert most egy kicsit le kell dölnöm, azt hiszem tegnap este+ma reggel túlhajtotam magam... :oops: :oops: :? )

Pusszok Mindenkinek!!!!!!!!!! :)
mazsolák

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat altatás ügyben, látom ez a téma mindenkinél napirenden volt a maga idejében!
Emma baba úgy néz ki nagyon szeret hason aludni, ilyenkor még enni sem nagyon kel fel! :roll:

Panni: Márk nagyon édi ezen a képen!! :lol:

Fatima: Emma is tudja forgatni a fejecskéjét, akkor is ha hason van. A dokinéni azt mondta, hogy a mai gyerekeknél ez nem ritka! :wink:

Breeki: nálatok hogy mennek a dolgok? Milyenek az éjszakák? :wink:

Egyelőre erre volt időm, majd még jövök!

Pusz mindenkinek! :wink:

Zsu
svs

Kép Kép
kerekpocak

samu nagyon koncentrál és járogat :) :)
kerekpocak

Sziasztok!

Erdeklodnek hogy kis szult Molnar doktornal? Akinek van velemenye nagy szivesen elolvasnam ha lehet privibe irjatok.

Koszonom!
Szep Napot

Kép

Kép
cirkuszka

kedves anyukák!

nagyon szépen köszönjük a sok-sok jókívánságot, édesek vagytok.
egyelőre nulla szabadidőm van, szabi hasfájós+tejcsi mennyiség növelésén is dolgoznunk kell, de nem adom fel, addig pedig muszáj pótlással kiegészítenem.
a szülés egy álom volt, életem legcsodálatosabb élménye. szabi pedig egy álombaba. ha nem fáj a pocija akkor édesen, nyugodtan pihizik. ákos érzelmei hullámvölgyben utaznak, szabiért rajong, de nekem még nem bocsájtotta meg a távollétet és a kevesebb törődést, amit egy hete tudok adni neki. remélem, hamar összerázódunk.csabim mot 3 hétig itthon van, ami óriási segítség.
amint lesz időm, teszek fel képeket is. amúgy szabi kiköpött ákos:)

sok-sokpuszi
niki
Vendég

Zsóka: nem voltak szépek ezek a gyerekek???!!!!! :shock: Akkor milyenek szerinted a szépek??? :roll: Borcsán már akkor látszódott szerintem ,hogy gyönyörű kislány lesz!!!

Zsófi: megeszem Samut!!! Annyira cuki!!! Ez a koncentrálás! Azt akartam kérdezni, hogy írtad, hogy nem adsz rá cipőt, még a játszótéren sem. És akkor ilyen hüvös időben is csak zokniban van??

Panni: Márk valami hihetetlenül aranyos! Tényleg olyan "lebuktam" a második kép! Nagy művész lesz a srác.

Klári: Julika napozós képe láttán, kedvet kap az ember a nyárhoz. És ilyen hüvös időben, kifejezetten jól esik napozós babát nézegetni. Cukkancs kis husijai!!!!

Lányok, lenne egy kérdésem. Én, ugye az örök kérdező, már rég kérdeztem. :) Szóval, esténként Maját lefektetjük hason, mert így szeret aludni, és ő meg elkezd tornázni. Addig addig, amíg a hátára nem túrja magát. És akkor meg elkezd nézelődni. De így nem bír elaludni, képes akár egy órán keresztül is nézelődni. Nézegeti a figyelő kék fényét.
A kérdésem az lenne, hogy mit tegyek. Ha vissza fordítom, akkor újra áttúrja magát, ha meg nem fordítom vissza, akkor meg elvan sokáig. No ez nem baj, de akkor nem alszik el a megszokott időben. Nem szeretném, ha átszokna más időpontra.
Kicsit tanácstalanok vagyunk, mit is tegyünk.
Ti mit tennétek?

Jó ez a forgás dolog, de azért néha rossz is. Napközben forogjon, nem zavar, de ha alvás van, akkor aludni kell, nem tornázni!!! Fú, emlékszem, mikor Samu felállt. És csak állt és állt! Jó dolog, ő is nagyon élvezte! :lol:

Edus: tényleg, fú de jó lesz ezeknek a gyerkőcöknek!!! Kétnyelvüek lesznek. Én, aki semmi nyelvérzékkel nem rendelkezem, sárgulok az irigységtől!!! Olyan fura nekem, hogy te dolgozol. Valahogy nekem fel sem tűnt eddig. És most ámulok. 2 eleven gyerek, plusz egy a pocakban, és még dolgozol is! Mindig meg tudsz lepni!!! :lol:

No, megyek, jó éjszakát! előre is köszönet annak, aki válaszol nekem.

Andi

Kép

Kép
b79andi

Lizu, 3/4 éves lettél?????? :shock: :shock: Hatalmas GRATULA!!!

Fogtündérek gyorsan dolgozzatok!!!!!!!!!! :lol:

Kép

Kép
b79andi

sziasztok !

ismét jó a gépem, csak hatalmas a lemaradásom, majd próbálok képbe kerülni.

Lizának boldog 9.hófordulót !!

SNiki, neked még nem is gratuláltam !! szóval isten hozta a kis Szabolcsot a nagyvilágban ! GRATULÁLOK ÉS SOK BOLDOGSÁGOT !
képeket feltétlenül !!

Zsófi, gratula Samunak a járáshoz !!

Nóri, nagyon jók a kamionos képek ! honnan ez az őrület?
{én annyira nem rajongok értük, mert a munkám szerves része, hehehe)

B79Andi, és ilyenkor mit csinál Maja? csendben van? egyszobában van veletek, v. külön?
ilyet Laura is csinál a mai napig elalvás előtt, bár nem egy óra hosszat, h. fent van, "elköszön" a mackóitól v. elmeséli nekik a napját stb, kb.10 perc, aztán befordul és alszik.
bár Laura külön szobában van, de amikor együtt aludtunk vele kicsiként, akkor engem csak annyiban zavart az ilyesmi nem alvás, h. semmit nem mertem hangosan csinálni nehogy nagyon feléledjen, ójaj és asziszi itt a reggel.
szóval szerintem sokat nem tudsz vele csinálni, ha nem kiabál v. nyüügös, csak nézelődik.

az esti alvás eltolódás megakadályozására én régen többször csináltam "szadimamiként", h. felébresztettem Laurát, ha túl sokáig aludt du.
mármint, h. majdnem belelógott volna az esti lefekvésbe a du-i alvása. így nem volt gond az esti elalvás sem. aztán beállt egy kb-i rendszer, és már nem volt szükség keltegetésre.

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

rólunk: vettünk Laurának egy nyitott szandit, nagyon cuki benne.
ismeri vki a Falcon márkát? nekem nagyon tetszik kinézetre, remélem nem zúzzuk szét ezzel Laura lábát már az elején.

már nem akar menni 4kézláb, mindenhová kézenfogva viteti magát. nagyon élvezi. legújabb szerelem a lépcsőzés. múltkor a 4-ikig jöttünk kézenfogva. ma meg amikor hazajöttünk este a játszóról ki kellett menni még lépcsőzni vele a lcsh-ba.
állt a bejárati ajtónál és mutogatott kifelé :lol:

hiszti nálunk is játszik.. :lol:

még annyi a hír, h. októbertől nyolc órában dolgozom, és visszaveszem a régi munkakörömet.
bölcsiben hétfőn lesz szülői értekezlet. Mircike folyamatosan eszembe jut a te akkori dilemmázásod. :lol:

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Klárika egy gyönyörűség!! ..és nem is hurkaJulka :shock: :wink: 8) .Kijött Marci 2. rágófoga, valószínűleg ez lehetett az oka az étvágytalanságnak.

Panni, de örülök Nektek!! Annyira édes a kis művész fiad a zongoránál. Ahogy elmélyülten klampírozik...betojás :lol: :D

Koncentrálós-járó Samu nagyon ügyes. Ééédes. :wink:

Szia NIKI! Jaj de jó,hogy adtál egy kis füstjelet.. Tényleg u.olyan Szabi, mint Áki? Ha lesz egy icipici időd, tegyél ám fel képet a fiúkról!

Marcsi, milyen szandit vettetek? Fotót,fotót légyszi!!!!!!!!

MAJÁT ISTEN ÉLTESSE A 3. HÓFORDULÓJÁN!!!!

Kép
Andi, Maja 2. neve Juliska?

puszik

KépKép
logi

Klári!!! Edusom!!! köszöni Bende a dícséretet!!! :lol: :lol: :lol:

Klári, nagyon cuki Julika!!! majd teszek fel én is képeket :wink: :wink: :wink:

Marcinak gratu a fogacskához, Zsóka akkor most már eszik is?

Samu nagyon vagány ebben a gatyóban :) ezek szerint szereztél neki ZSófi narancssárga nacit?! :lol:

Marcsi, de édes lehet Laura ahogy lépcsőzik :)

Majának nagyon boldog 3. hófordulót!!!!!!!!!!!!!!!!! micsoda nagylány már!!!!!

Panni, Márk nagyon de nagyon édes és ebben a mellénykében, nagyon vagány!!!!!!

Kata, puszi Lizunak!!!

kellemes hétvégét mindenkinek!!!
mangó

Fú, de aranyosak vagytok!!!!! Köszönjük szépen!!!

Zsóka, igen, Maja második neve Juliska. Pontosabban Julianna, de mivel a dédnagymamájától kapta, és őt is így becézték, én így hívom. Néha. :lol: :lol: De aranyos ez a cica mica! Honnét szedsz ilyen édes kis figurákat??
Azta mindenit neki! Marcinak hatalmas gratula az új fogacskához!!! Ezek szerint a fogtündérke gyorsan kitolta azt az iciri piciri fogacskát.

Mit csináltok a fogacskákkal? Úgy értem, hogy fogmosásilag. Mert még eléggé picik a fogmosáshoz, de azért tisztítani meg csak kell.

Marcsi, igen, csendben van, és külön alszik. Az a baj, hogy a hasra fordulás még nem nagyon megy, és háton meg nem tud elaludni. De jól elvan, nézelődik és sóhajtozik. Azt hiszem, tényleg hagyni fogjuk. Csak egy idő után megunja, és akkor kezd el sírni. No de akkor majd megfordítjuk, és alszik tovább. Azt hiszem ez lesz a legjobb megoldás, mint folyton forgatni. Belefáradunk mindketten. Köszi!!!
Laura ennyit képes lépcsőzni???!!! :shock: :shock: Azta, nem semmi. Én nem bírok ennyit!!! :lol: Nagyon aranyos lehet! Fényképetek nincsen a lépcsőző Lauráról???

Jó hétvégét!!!!

Hallotátok??? Ismét jön a sivatagi meleg. Nem baj, hogy melegszik, de azért a 40 fok :shock: kicsit durva.

Kép

Kép
b79andi

Na látom senki nem vitte túlzásba az írogatást! :)

Én leginkább azért mert szinte egy perc nyugalmam sem volt! :(
Sajnos péntek reggelről délelőttre (!!!!!!) bedurrant a jobb mellem! Először a "szokásos" helyen lett egy szép csomó, amit még ki is tudtam masszírozni, aztán a mellem alsó részén (amire az egész mell nehezedik) vettem észre 2 csomót! :cry:
Hiába masszíroztam egész délelőtt :arrow: SEMMI! Aztán megérkeztek anyumék és ő is nekem esett. De semmi javulás. Már mindent csináltunk vele és minden pózban (fekve, a mellemet lógatva stb), de nem akart múlni. Végül este 1/4 8-kor felhívtam a dokibát és segítséget kértem tőle. Még szerencse, hogy ismert egy volt Jánosos csecsemős hölgyet, aki szokott házhoz menni. Fel is hívtam. Jött is a hölgy 9-kor. 11-re sikerült kimasszíroznia a csomókat. A fájdalomtól mondanom sem kell, hogy beszartam! Már lüktetett a mellem és a fejem is az egész napos fájdalomtól. Konkrétan a mellem már attól is sajgott, ha hozzá értek. Sejthjetitek milyen volt ahogy nyomkodta! :cry:
Ja! És amíg itt volt megint mellre tettük Tareket. Tulajdonképpen azután tűntek el a csomók miután Tarek szopizott. :) Segített nekünk a kis drága!!! :lol:

Viszont még mindig nem megy a szopi egyedül. Egyszerűen nem tudom a szájába adni a mellemet úgy, hogy ne a mellbimbómat szívja! :( Azt mondta a csecsemős is, hogy ha fáj, akkor valamit nem jól csinálunk, mert a szoptatásnak NEM SZABAD FÁJNIA!
Úgyhogy nagyon szomorú vagyok, mert olyan jó lenne szoptatni. De hát nem lehet velem állandóan egy szakértő, hogy segítsen!

Amúgy ezen kívül minden OK!

Majd jövök még ha tudok. Most felébredt a kis huncut! :wink:

fatima

MAJÁNAK BOLDOG 3. HÓFORDULÓT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :)

CS. GABÓNAK BOLDOG 12. SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(jó pihit!!!!) :) :)

Samu nagyon édes, ahogy koncentrálva lépeget! :) :)

Szabi, üdv köztünk!!!!!!!!!!!!!!!!Megcsodáltam a fényképeidet, gyönyörű kiscsákó vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!
:) :)

Fatima, kitartás! még jó, h megoldódott! biztos nagyon fájhatott! Reméljük, most már jobb lesz, és csak alakul a szopi. :oops: 8)

(Andi, sztem félreértetted, amikor azt kérdeztem, h "Viola is dolgozik, h a párja+ő is dolgozik, értettem, ill még zsiggel én is dolgoztam pocakoson. ezért volt a kérdés/feltételezés részemről. Azt hiszem a munka már nem férne bele a napomba, így is néha kevés a 24 óra, ami persze azt jelenti, h a magán dolgokra nem jut annyi időm, pl levelek megválaszolása, szőrtelenítés, és hasonlók... :oops: :oops: :? 8) )

na léptem...., pusszok!
mazsolák

MAJÁNAK NAGYON BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!!!!!

ISTEN ÉLTESSE GÁBORT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

képzeljétek samu először töltött egy délutánt a nagyszüleivel 3asban + ők is fektették, és remekül elvoltak! samu autót mosott, mesét olvasott, pancsizott és lépcsőzött (ő is imád:))
éééééééés 13 (!!!!!!) órát aludt. jól elfárasztották :lol: :shock: :lol:

este 7től reggel f9ig :shock: :shock:.

így ma csak egy alvása van, 12kor tettem le. azóta alszik. kíváncsi leszek.

fatima: hajrá szopi!!!!!!!

Márk nagyon cuki!! kis zongoraművész!!!!!! és milyen elegáns!!!

laura szandijáról képet!!!! samunak is van nyitott szandija: egy falcon és egy superfit. (a falcont kaptuk). marcsi, hányasat hord laura?

szabit isten hozota!!!!!!!!!!!!

klári: julcsi nem is hurkajulka!!!! nagyon édes csini!!!!!!! napozik :) :)
kerekpocak

és samu mindjárt egy éves! őrület nem???? milyen tortát ettek a már 1 éves fiatalok?? ötleteket kérnék!!!
kerekpocak

Sziasztok!

Bocsi lányok hogy ilyen régen jelentkeztem...
De sajna mellgyulladásom van nekem is. :cry:

Fatima: Priviben esetleg el tudnád küldeni annak a csecsemős nővérnek a számát, aki kiment a lakásotokra? Ha csak a te dokid miatt ment ki akkor írd meg azt is nyugodtan, mert akkor felhívom a dokimat én is, és tőle kérek segítséget.

Az a helyzet, hogy csütörtök reggelre 38,8 lett a lázam, és egy jó nagy területen volt csomó a mellemben. AZt Apa kimaszírozta, borogattuk, kifejtük, és péntekre minden ok lett, de aztán péntek éjjel lett alul egy másik csomó, ami sokkal nagyobb, és még mindig megvan, pedig folyamatossan masszírozzuk, borogatom, fejem, és semmi. :cry: Arról nem is beszélve, hogy szinte folyamatossan lázas vagyok, kivéve amikor hat az algopiryn. És már nagyon kivagyok... :cry: :cry:

SNiki:

Köszi kérdésed, a Szonja egyébként nagyon jól van, nem igen hajlandó szopizni anya gyulladt melléből, de igazi kis tündér.
Ő is hason alszik, és a kórházban már két naposan emelgette a fejét, sőt nem hittük el, de valószínűleg véletlenül megfordult tegnap. Hasról hátra! Hallottatok már ilyet 2 hetesen és 1 naposan. Éjszaka alszik 4-5 órát egyhuzamban, mióta rájöttünk hogy kevés volt neki a kaja. Így most békésen aluszkál...

Most ennyi lányok, mennem kell megint fejni!

Nelly

Kép
breeki

sziasztok,

nagy a meleg! :shock: :shock: :lol: :lol:
de jól bírjuk a kis pancsolós medencénkben :lol:

bár én jobb szeretek bent lenni, valahogy terhesség óta nem bírom elviselni a hőséget! bezzeg előtte.... :roll:
szal mi Lizivel du. 4kor megyünk csak ki legkorábban...

Lizus jól van, épp ebédel így délután 4kor. :lol:
tegnap is este 9-ig mókáztunk a teraszon, akkor már isteni idő volt...
barátnőm is itt aludt, hajnal 2ig dumcsiztunk.
szal elvagyunk , na! :wink: :wink: :P :lol: 8) 8)

szerencsére fogmanók visszavonultak, nincs már balhé, bár még nem törtek át a fogak. de gondolom ez a helyezkedés része volt a brutális.
úgyhogy alvásilag, éjjelileg is visszarázódtunk már, a kedve is szuper, mint mindig :arrow: tökjó!

Minden fotó édes!!! annyira cukrok ezek a mai és kicsit idősebb babák :wink:

Fatima nem semmi ez a csomós sztori :? hát az tuti hogy náluk jobb/hatásosabb kis szívóka nincsen :lol: :lol:
kívánom nektek hogy ráérezzetek az ízére most már! :wink:

pusszok, megyünk Lizussal hajóskapitánykisasszonyosat játszani :)
lmkata

Sziasztok!

húúú de meleg van... :shock: a gyerekek kint pancsolnak a teraszon, mindjárt én is beülök melléjük 8) .

Andi, gyönyörű név a Julianna, nekem nagyon tetszik, Marcit így hívták volna ha..
Kédezted a fpgmosást: én azóta sikálom, mióta kibújtak. Eddig tűrte Marci, de az utóbbi hetekben nagyon ellenkezik, bizti érzékeny az ínye az új fogacskák miatt.

Angi, már jobb az étvágya a fiatalúrnak, de még mindig nem az igazi. Szerintem most a meleg is belejátszik.. :roll:
Miket eszik már Bende?

Fatima, júj ez a mellgyuszi nem hangzik valami jól :( . A lényeg, hogy végül sikerült kimasszírozni azt a fránya csomót.
Tarek ma 4 hetes, mindjárt betölti az első hónapját..aztaaa :shock:

Edu, nálatok milyen az idő? Nincs ilyen sivatagi meleg, mint itthon? Repülőjegyed már megvan? Írtam egy privit, megkaptad?

Ez igen, jó kis alvókája van Samunak!!
Tényleg,mindjárt egyéves a nagyfiú. Nálunk a Nagyi készített egy csokitortát a szülinapi bulira :D , semmi extra, sima piskóta meg főzött krém.

Készül a vacsi :) :
Kép Kép

puszi, további jó izzadást... :mrgreen:

KépKép
logi

Na tessék, egész hétvégén szinet semmi, most meg egyszerre hárman is írtunk :wink: :lol:

KépKép
logi

Sziasztok!

Csak gyorsan a nap eseménye képekben...este még jövök...

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép

Panni

Kép Kép
panni_30

Jaj de gyönyörű lett Márk!! Sokkal nagyfiúsabb így :D :wink: .
Megsirattad a fürtöket Panni?

KépKép
logi

Zöld Sir Kán:
Kép

Apa szerint Prodigy Maxim Breathe :wink:
mazsolák

Itt meg egy nagy homokozóban:
Kép
mazsolák

Hahó!

Iszonyat ez a meleg! Szegény kisfiam jól meg is szenvedi! :cry:
Délután nem lehet vele bírni! Tegnap is egy örökkévalóság volt mire elaludt ebéd után. Aztán a délutáni alvás meg abszolút nem ment! Jó szar volt, mert vártuk, hogy 6 óra legyen és mehessünk sétálni. Nem mintha hűvösebb lett volna, mint 5-kor! :( Este is nagyon nyűgös volt. Kapott is kúpot így éjjel aludt ahogy szokott.
Basszus mi lesz velünk még a héten????? :roll: Hogy fogjuk elviselni ezt a hőséget??? Már előre nagyon félek az egésztől!

Szopizni azóta nem próbáltunk, mert úgy szétszívta a mellbimbómat, hogy utána a fejés egy rémálom volt. Így hát nem merek kísérletezni, mert még a végén fejni sem tudok majd. :cry: Ettől úgy ki vagyok ám csajok! Mindig azt érzem, hogy nem teszek meg mindent a dolog érdekében! Közben meg tudom, hogy csak azért nem, mert attól sokkal jobban félek, hogy nem tudok neki enni adni. Márpedig ha nem tudok fejni és a szoptatás is iszonyatosan fáj, akkor baj van! Szóval félek nagyon és ez nyílván nehezíti a dolgot. Szívesen mellre tenném minden alkalommal, de utána úgy fáj a mellem, hogy csak na! :( Pedig tudom, hogy sokkal könnyebb lenne minden, ha nem kéne annyiszor fejnem ahányszor Tarek eszik egy nap (7X). Belegondolni is roszz, hogy ezt még hónapokig csinálnom kell ebben a formában! :evil:

Na nem panaszkodok tovább! Csak hát jó kiírni magamból.

Majának utólag is BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Gábor! BOLDOG SZÜLINAPOT!

Bori, Marci, Márk és MMZS-k iszonatosan édik!
Edus! Te is jól nézel ki! :wink:

Na léptem.... :)

fatima

Sziasztok!

Jelentem megjöttünk, hazaértünk.
Olyan jó itthon.
Még vár az utazótáska és a takarítás.... :cry:
Majd jövök. Addig is csók mindenkinek!

Niki

Kép
niki30

Sziasztok!

Edus: ezek szerint félre értettem. :oops: Már kezdtem izgulni, hogy földön kívüli vagy, mert mindemellett még dolgozni is... azt csak egy földön kívüli képes véghez vinni. De azért így is le a kalappal előtted. De szuper ez az "óriás homokozó"!!!! Gyönyörűek vagytok mind a négyen! :lol: És Sir Kán meg félelmetes!!!! De tényleg! Marha jól sikerült ez a maszk! :lol: :lol:

Zsóka: köszi, szerintem is szép név. :lol: Akkor ezért kérdezted a nevét? Neked aztán könnyű így a főzés!!!!! Két ilyen komoly segítséggel! Annyira helyesek, olyan jól eljátszanak: Borcsa hercegnő, és Marcipán kukta! Vagy Marci a főnök?? :roll:
Milyen volt a pancsi? Ma is lesz??? :)

Panni: Micsoda változás! Olyan komolynak látszik Márk. Azért ugye nem viselte meg a hajvágás? Mert így is, úgy is nagyon helyes kispasi. De azért ebben a melegben ez a frizur praktikusabb.

Fatima: ez tényleg nagyon durva lehetett! Szegénykém, nem semmi. Nekem is mindig az jut eszembe amikor szopiról írsz, hogy ezt még hónapokig csinálni.... Szerintem azért csak kéne próbálkozni ezzel a mellre tétellel sűrűn!! Tudom, hogy rossz, meg fáj, de mindkettőtöknek érdeke. És a sok próbálkozásnak biztosan meglesz az eredménye. Ne félj tőle, szerintem az rosszabb, hogy akár Tarek egy éves koráig is ezt kelljen csinálnod. De nem akarok beleszólni, mert nincs még tapasztalatom, biztosan rutinosabb anyucik jobban tudják. De én akkor is erőltetném, sűrűn!! Legalább mindig egy kicsit. :roll:

Fú, tényleg nagyon meleg van, lesz. Hihetetlen, hogy még fokozódik. De jó annak, akinek kertje, terasza van!!! Már én is mondtam a páromnak, hogy felállítunk egy felfújható kismedencét a nappali közepére. :lol: :lol: De egyenlőre mi csak a sötétítéssel tudunk védekezni. Sötétben élünk éjjel nappal. Denevérek leszünk??? :roll: :roll:

Vigyázzon mindenki magára! Jó hüsőlést!!! Szép hetet!

Üdv: Andi

Kép

Kép
b79andi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?