Új privát üzeneted érkezett!

Márti!
Milyen nagy lett már Zsófi (is) !!! Hasonlít apukájára és Rád is nagyon!! És érdekes, hogy nincs haja. Dórinak még mindig van aránylag sok. 8)
Nálunk is megy a hasraforgás, de az alvásba szerencsére nem zavar be. Én általában este 6-tól masszívan fárasztom a csajt, játszunk ezerrel meg sétálunk, ugrálunk a térdemen stb.. Így fürdés (8óra) után már nincs gond az alvással. Próbáld meg mozgalmassá tenni neki is az esti időszakot. Esetleg később ágyba tenni. :roll:

Liliknek boldog névnapot utólag is!!

Apa ma éjjel jön haza, már nagyon várjuk!!

Kép sosem lehet elég korán kezdeni...

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Köszönöm szépen a dicséreteket a zenés képekkel kapcsolatban!Bocsássatok,meg,hogy nem válaszolok mindenkinek személyesen,de 3-om napja nincsen netünk,így is a szomszédból írok!
Minden hófordulós,és névnapos babának sok boldogságot kívánok!

A zenés képeket pedig így csináltam!Én is úgy kaptam ezt az eligazítást!
NERO STARTSMART
NERO VISION
BEMUTATÓ ELŐADÁS KÉSZÍTÉSE
- DVD-VIDEO

Jobb oldalon felül az első ikon egy filmszalagdarab legyen bejelölve. (Média fájljaink)
Ennek a szürke négyzetnek az alján kék körben kulcs alak (a legelső a sorban), arra katt, majd katt a keresésre. Most ott vagy, hogy innét tudod kiválasztani a képeket, amiket szeretnél szerepeltetni. Miután ide tetted őket, egymás alatt megjelennek a képeid. Mindegyikre egyenként rámész (kijelölődik kékkel), ugyanabban a sorban ahol a kulcsos volt, a legutolsó egy + jeles kék karika lesz arra katt, és hozzáadja a bal oldalra. Ezeket egyenként kell odatenni.
Ott lesznek egymás mellett a képek alul, mint egy filmszalagon. A zenét ugyanitt tudod hozzáadni, keresés, stb. + jellel hozzáadod.

Jó tanács elösször a zenét add hozzá, mert fontos a hossza, ahhoz kell igazítani a képek számát.

Miután egy képet hozzáadtál megtudod nézni a film pillanatnyi hosszát is. A filmszalag alatt jobb oldalon lesz egy olyan hogy: Teljes bemutató hossza.

Ha effekteket is akarsz tenni a képek közé, akkor felül nem az első, a film ikon, hanem a második legyen kijelölve. Az effekteket ugyanúgy teszed hozzá mint a képeket meg a zenét, katt rá az effektre és a + jellel hozzáadod. Alul látni fogod a filmszalagon, hogy melyik képek között milyen effekt van.

Ha kb. ugyanolyan hosszú a zene és a képek is stimmelnek időben, akkor kész vagyunk.
Ha ezzel kész vagy, katt az exportálásra, gondolom innét már tudod, ugyanúgy MPEG-t kell belőle csinálni, ahogy a többi videoból.

Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de egyszerűbben nem tudtam leírni.

Ha ez kész akkor felkell tölteni egy tárhelyre pl:PhotoPucet-re stb...!Videoplayer..!Onnan kell belinkelni !

giga!
Gratula a felűléshaz!

Most mennem kell,de mihejst visszajön a nett jelentkezem! :wink:
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

http://www.videoplayer.hu

http://s171.photobucket.com

http://videa.hu

Ide kell feltőlteni a kész művet4Valamelyikbe! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok,

Rég jártam erre :)

Rólunk csak annyit, hogy Lilla nemsokára 4 hónapos, már nem is tudom mióta de éjjel 10-12 órákat alszik :) (8-9 körül fekszik és 1/2 8 - 8 körül kel, de utána sokszor visszaalszik úgy kb. 10-ig)... szóval azt hiszem elég nagykönyv szerinti baba :) Még 100%-ig anyatejes és a dolgok jelenlegi állása szerint szerintem 6 hónapos koráig az is marad (egyre több a tejem... tök fura... pedig mennyit kínlódtam az elején)... Egyébként meg szerintem nemsokára jön a foga. Ja, és megtanult gépelni :) + megkeresztelődött.... (asszem ennyi :) ) (ja, és várjuk az év végét, hogy indulhasson a kistesó projekt... bár nem tudom, hoyg lesz kistesó a dologból mert megjönni nem jött meg a 6. hét óta, de gondolom majd ha nem csak anyatejes baba lesz változnak a dolgok...)

Kép

Kép
Kép
Vendég

http://www.youtube.com

Még ide is tehetitek!
Csakegy!
tündéri a picurid!szép nagyok vagytok már! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

(ja, és Lilla 5830g és 62 centi ... 47 centivel és 2640 grammal született :) Ez majdnem 121%-os súlynövekedés és majdnem 32%-os hossznövekedés 4 hónap alatt :) )
Vendég

tiop: köszi :) Ti is :) (megnéztem gyorsan a képeket :)))
Vendég

Csakegy!
Lili baba gyönyörű és az a 20cm-es növés az félelmetes!! Jó kis gyerek-nyújtó tejed lehet! :D
Gyertek gyakrabban a fórumra, jó hallani felőletek is.

KépKép
tüccs

Jaj, ezer bocsánat, elnéztem a Lilla baba nevét... :oops: :oops: :oops:

KépKép
tüccs

Köszi :) (mondjuk sajna csak 15 centit nőtt, de azért nem rossz :)))))))) (Lili - Lilla... anyukám pont azt mondta amikor eldöntöttük, hogy Lilla lesz, hogy mindenki Lilinek fogja hívni :))))) Mi speciel az elején folyamatosan le-Lindáztuk :twisted: :twisted: :twisted:

(a tej dolgon meg én is csodálkozom mert végig azzal szenvedtem, hogy kevés a tejem... de ezek szerint elég volt neki... mondjuk én soha nem mértem, hogy mennyit eszik, csak havonta egyszer néztük a gyerekorvosnál meg az elején hetente az itthoni konyhamérlegen :twisted: )
Vendég

Sziasztok!

Csakegy, nagyon szép baba Lilla, mekkora szemei vannak! :D

Tusi! Tök édi Zsófi, ahogy vigyorog az első képen!!!

Tüccs, át tudom érezni, mennyire várhatjátok már apucit, nálunk sajnos havi 1-2 alkalommal rendszeres a "szalmaözvegység", amikor a férjem szolgálatban van. A legelső alkalommal, majd' belehaltam, hogy egyedül vagyok a gyerekkel (akkor kb. 2 hónapos volt Bogi), mostanában már elviselhető, csak az esti hiszti-időszak nehéz, mert a pocakom mellett még a nagylányt is cipelhetem, ilyenkor mindig "bújós". De abba még nem is mertem belegondolni, mi lesz amikor 2 törpével leszek itthon egyedül... :shock:

Tegnap vagy tegnapelőtt írtam, hogy megdöglött a fényképezőgépünk, és nem találok helyette jót olcsón. Na, ma sikerült, megrendeltem egy Canon gépet 1 GB memóriakártyával és samsonite tokkal mindössze 30ezerért... és ingyen hozzák házhoz, amikor én szeretném... teljesen meg vagyok lepve... szóval nemsoká én is fogom gyártani újból a képeket, meg akkor már picurit is ezzel fogja fogadni az apja, ha szülünk! :D :D :D

Ma elkezdtem összerakosgatni a babacuccokat, előkészítem a férjemnek, ne neki kelljen stresszelni, hogy mit hozzon majd be, amiben hazahozzuk a kiscsajt. Átmosogatom, kivasalgatom, stb. Megtaláltam Bogi régi icipici sapikáját, ami a kórházban volt velünk :D - és majdnem elbőgtem magam, mert találtam rajta pár babahajszál-pihécskét is (nem is emlékszem, miért nem mostam ki annak idején normálisan... :oops: ). Az én táskám már össze van pakolva, csak a szőlőcukor meg az ásványvíz hiányzik belőle, lehet, hogy hülyeségnek tarthatják egyesek (pl. a drága anyósom), de amilyen görcsöket és összehúzódásokat produkál a hasam mostanság, hát, eléggé betojtam tőle, és összerámoltam gyorsan. :shock:

Megoldódott a dokim-szabin-kivel-szüljek-parám is, mert igaz, hogy az orvosom szabin lesz aug első 3 hetében, de találtam egy nagyon kedves szülésznőt, Ignáthné Évát, ő vállalt nagyon szívesen, már a férjemmel is megismerkedett. Így lesz valaki, aki ismerős arc lesz akkor is, ha hamarabb szülök a kiírt napnál. Szült már valaki esetleg Évával?

Üdv mindenkinek, szép napot!
Andi

Kép

Kép
andibab

Most kaptam a levelet, hogy kedden hozzák a fényképezőgépemet!!!!!
:D :D :D :lol: :lol: :D :D :D
andibab

Képzeljétek mi történt ma!
Már 6. napja tiszta szarul vagyok. Nem tudok enni, és hányingerem van, mihelyst valami lecsúszik a torkomon.
Nálam szokott lenni ilyen egy évben kb. 2szer, de az csak 2-3 napig tart. Ezúttal is azt hittem, hogy az, de gyanakodtam, mert 6 napig sosem tartott. Vettem hát egy tesztet, és pozitív lett. Nagyon meglepődtem és először megijedtem. Bevallom nem akartuk ilyen hamar a kistesót... De a párocskám megnyugtatott, és megbeszéltük, hogy nagy szeretettel várjuk őt is.
Majd holnap azért kérek időpontot a dokimhoz, hogy ő is rábólintson, hogy ez valóban az. :wink:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Hűha, Giga!! :shock: Ez nem semmi.. de annyira klassz, hogy lesz kistesó :lol: :lol: Ilyen hamar..

Andibab! Ingáthné Éva volt az ügyeletes, amikor szültem és ő figyelgetett, amíg a saját szülésznőnk meg nem érkezett. Nekem nagyon szimpatikus volt, akár nála is szívesen szültem volna :lol: De a szobatársamnak ő volt a fogadottja, és természetesen ő is nagyon elégedett volt vele. Szerintem jó választás!

Csakegy, jó újra hallani felőletek, Lilla tündéri baba :lol: :lol:

Márk sír...

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Giga!!!!

HATALMAS gratula!! Ez aztán a jóhír !! 8)
Vigyázz magatokra! :D :D

Maradsz Szabónál ??

KépKép
tüccs

Giga: Nagy gratula!!! Hú, de jó neked! Nekünk még sajna várni kell... :(

Andibab: nekem Évike volt a fogadott szülésznőm, nagyon kedves, aranyos!
Vendég

Giga, gratulálok a Picúrhoz!! A bátyám és én köztem 14 hónap különbség van, mi nagyon szerettük, hogy csak ennyi, jó volt egyszerre felnőni, szóval a gyerekeidnek nagyon klassz lesz, még ha nektek az elején egy kicsit nehéz is, de megéri!! :lol:

Tiop, köszi a leírást, neki is fogok látni, mihelyt lesz egy kis időm.

Csakegy, Lilla gyönyörű!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Verna
Nálunk is ez a másik gond, hogy sokat bukik, ha hasra fordul. Ha közvetlenül kaja után leteszem valahová nem is nagyon engedem neki, hogy hasra forduljon. Persze Zsófi ettől meg jól begurul és akkor meg azért nyöszörög.

Tüccs,
Hát igen, Zsófi kis kopaszka lett. Én is ilyen voltam, már amennyire a képeken látszik. Most már kezdenek nőni a kis pihéi. :D
Köszi a tanácsot, megpróbálom majd fárasztani. Csak néha én is olyan hulla vagyok estére, főleg amikor nem tudok napközben pihenni. Ilyenkor persze azon igyekszem, hogy minél előbb el tudjam altatni Zsófit. Tudom, hogy ilyenkor a saját csapdámba esek, mert minél feszültebb vagyok annál inkább nyűgösebb ő is.

csakegy
Nagyon édesek a képek Lilla babáról! Milyen nagy már! :D

Andibab
Köszi a szép szavakat! :)
Reméljük azért a babód kihúzza még pár hétig, de azért jó, hogy összepakoltál. Az sosem árt! Én az utolsó pillanatra hagytam :oops:

Amikor én szültem akkor Évike volt az ügyeletes. Bár teltház volt és nem sokat tudott velem foglalkozni (nekem így is jó volt, hogy a férjem ott volt), de a szülésnél nagyon kedves volt végig. Aztán utána is, amikor találkoztunk a folyosón mindíg volt néhány kedves szava. Még azt is felajánlotta, hogy segít az aranyér problémámban, csak menjek be hozzá a szülőszobára. Én prsze túl gyáva voltam hozzá.
Lényeg a lényeg, szerintem ő nagyon jó választás!

Giga,
Ez aztán nagy hír!!!
Gratulálok!

Én még szerintem nem lennék felkészülve egy következő szülésre.
Meg nálam egyelőre nem is úgy mennek a dolgok mint régen. Már kezd elég idegesítő lenni, mert már lassan öt hónapja. De valahogy nagyon nehezen rázódom vissza. Szerencsére a férjem nagyon türelmes, de azért jó lenne már, ha minden úgy menne mint régen.

Jó éjt mindenkinek!
Márti
Vendég

Sziasztok,

csak gyorsan bekukkantok, most mentek el tőlünk a vendégek.

Hófordulós babáknak minden-minden jót, névnapos mamának, babáknak boldog névnapot!!!

Giga, ez aztán a "gigahír"! Gratulálunk!!!
Már annyira be lennék sózva, hogy láthassam az uh-on, hallhassam a szívdobbanásait, nevet válasszunk... biztos te is, olyan jó!!!

Képzeljétek, hogy Lelle már az első torna után át tudott fordulni a "rossz" oldalára. A második alkalomkor az anyósom jött velem, ő ismeri a szakgyógytornászt, mert régen dolgoztak együtt a kórzházban, ő is sírt volna ezerrel, de kicsit nem mert... én változatlanul sírtam, Lelle is, de közel sem annyira, mint amikor először voltunk. Nagyon hatásos a Dévény módszer. Amikor először voltunk, akkor utána még napokig felsírt éjszaka. De most szerencsére nem. Ma reggel pl fél 9kor ébredt, és már nyolcor alszik. Tündéri kiscsaj. Kúszik előre, hátra. Már nagyon húzogatja a térdeit befelé, négykézlábazni akar, de ha elől kinyomja magát, csak félig tudja még felemelni a popókát, így hintáik előre-hátra. Olyan édes. A gyógytornász mondta egyébként, hogy a foglalkozások lehet kicsit megdobják és, hogy marabb fog ezt az csinálni.
Már én főzök neki, ma akartam adni neki üveges kaját, mert főztem, mostam, takarítottam, mint állatt, hogy jönnek a vendégek...., de nem ette meg. Már tegnap sem volt hajlandó, de azt betudtam az időjárásnak. Na de, hogy ma sem.

Ma kaptunk egy kosárnyi bio almát, szívesen tennék el neki belőle későbbre is pürésítve, hogy lehet azt? Lehet egyáltalán fagyasztani vagy milyen formában lehet elrakni???

Csakegy, nektek Lilla nem akar folyton lefetyelni a vízből a tummy tub-ban? Én nem tudom abban normálisan fürdetni, mert folyton inna belőle, meg nem tudom rendesen megmosni benne, te, hogy csinálod? Nagyon édes a kislányod!

Na most megyek én is nyugovóra térek.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Jó reggelt!

Pimpoka, örülök, hogy javul és ügyesedik Lelle!!Ez jó hír.

Giga, ugye nem akarod abbahagyni a szoptatást, ha semmi gond nem lenne a babával? Csak azért kérdezem, mert Sára még most is nagyon ragaszkodik a cicihez, és nagyon drasztikus lenne tőle elvennem. Nem is akarom :D Na szóval utánaolvastam régebben, hogy lehet-e terhesség alatt szoptatni, és lehet. Sokan csinálják, sőt olyat is olvastam, hogy a nagyobbik még szopott, mikor a kicsi megszületett, és az anyuka két gyerkőcöt szoptatott. Nem akartam én beleavatkozni a dolgodba, nehogy úgy vedd, csak leírtam. Bocsánat, ha tolakodónak tűntem.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Pimpoka: akkor tényleg nagyon hatásos a torna, mert Lolo mégy egyáltalán nem négykézlábazik, csak kúszni tanulgat még, azt is úgy, hogy belekapaszkodik a habtapi szélébe és húzza magát előre. :) Egyébként Lolo is másfél hónapig csak egyik oldalra forgott, most meg csak a másik oldalra... fura dolgai vannak...

Szoptatás terhesen: vannak esetek, amikor egyáltalán nem ajánlott - pl. nekem, mivel volt már vetélésem.
Szerintem fontos a szopi, de azért annyira nem, hogy a következő babát veszélyeztessük miatta, fél éves korára egyeske már mindent megkap az anyatejjel, amire szüksége van...
Úgyhogy Lolo könyörtelenül el lesz választva pár hónapon belül, de legkésőbb egy éves korára, amikor elkezdünk tesóval próbálkozni.... Persze lehet, hogy addira már eleve nem is akar majd szopizni, bár most még semmi jele, hogy abba akarná hagyni...
Vendég

Sziasztok!

Tyű Giga, ez aztán a nagy hír :lol: Nagy-nagy gratula!
Őszintén szólva, mi (főleg én) nagyon vigyázunk, mert én is úgy érzem, hogy nem lennék még fölkészülve a kistesóra, pedig olyan jó lenne a kis korkülönbség. Nálunk is másfél-másfél év van mindhármunk között és sztem tök jó volt. Ja és apa már nyaggat, hogy mikor jön már a következő picur.

Tusi: én is kb mostanra rázódtam igazán helyre, nagyon nehezen ment, nem is a testi inkább a lelki része. De szerencsére nagyjából a régi vagyok :lol:

Andibab: akkor keddtől várjuk a képeket ezerrel :lol: megnéztem a telefonost, nem semmi Bogi, nagyon aranyos!

Pimpoka: azt én is hallottam, h azok a picik akik gyógytornára járnak egy csomó mindent hamarabb csinálnak. Szegény barátnőm ki is akadt, mert miután abbahagyták a kisfia nem fejlődött olyan ütemben ahogy addig és furcsa volt neki.
De az tök jó, h Lelle ilyen gyorsan fejlődik.

Tegnap főztem spenótot és kissé híg lett :? de nem esem kétségbe úgyis rakok bele tápszert. remélem Lili nem fogja kiköpni.

Utólag is köszönjük a köszöntéseket.
Giga: Boldog névnapot kívánunk a kis druszánknak!

Megyek mert van egy nagy halom mosatlan, úúúútálom :x

szép napot
murphyke

Kép
murphyke

murphyke, tényleg, neked is meg akartam köszönni, hogy írtál múltor, de mindíg rohanva ülök le a gép elé, csak ha akad 4-5 percem és így biztos, hogy kimarad sok dolog...
Még azt akartam kérdezni, hogy a barátnőd babukája akit Dévényeztek teljsen meggyógyult???

Én is főztem spenótót krupmplival már Lellének nagyon ízlett neki, biztos a te Lilid is megeszi majd, de olvastam (mániám), hogy a spenót főzőlevét nem szabad a picinek adni és egy héten csak egyszer szabad spenótot ennie, az oxaláttartalma miatt. Ezért nem is javasolják csak a 10-11 hónaptól.
A csirkemájat is csak hetente egyszer és egyébként azt is csak később, mint 6 hónap.
De ezt nyilván mindenki maga dönti el, hogy mikor mit ad!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

1-2 kép

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép

Kép
Kép

hisztizés után:
Kép

Kép
murphyke

Sziasztok!

Giga, mekkora hír! Nagyon-nagyon gratula, és jó egészséget kívánok!!!

Murphyke, az a hasonfekvős-teleszájjalvigyorgós kép iszonyúan jól sikerült!!!

Ma megint "ultradinnye" a lányom, teljesen kikészít, hajnali fél 4-től nem aludtunk rendesen, mert beköltözött közénk a nagyágyba. Persze ilyenkor forog-pörög ezerrel míg megvackol magának, és rendszeresen én járok rosszul, mert az én oldalamra fészkeli be magát. Aztán párszor oldalba rúg, míg elalszik, és kábé 1 óra múlva szoktam szólni a férjemnek, hogy vigye vissza a gyereket a szobájába. Ma kétszer költözött be hozzánk, újabban ha felébred valamire, akkor azonnal összeszedi a kisplédjét és a nyuszikáját, aztán jön. Jobb esetben csak csendben bemászik közénk, rosszabb esetben orrbavág :shock: hogy ébredjek fel és rakjam be a "helyére". Legrosszabb esetben menni kell mesét nézni. Ma mindössze 3-szor néztük meg a Szörny Rt-t, már kívülről fújom az egészet, de Bogi is. Csak az a gáz, hogy nem szeret egyedül mozizni, így nem csinálhatok mellette semmit, csak ülök a kanapén és együtt kell vigyorognom vele a poénokon... Ha nem teszem, akkor hisztizik. Baromira el vagyok fáradva és ki vagyok merülve. Csak sajna valamilyen oknál fogva nappal sose jön össze a pihi, amíg alszik a nagylány. Most pl. a fákat metszik az utcában, meg jönnek-mennek a kukásautók. Őrület! Ja, és a hiszti igazán megavolumenű, egyszerűen lehetetlen kezelni. Tegnap azon dühöngött, hogy nem engedtem szétverni az akváriumot a kedvenc fakalapácsával. Ezért inkább a vitrines szekrényhez vágta hozzá. Én meg rácsaptam a kezére... :oops:

Na, hív a tesóm, megyek...

Sziasztok!
andibab

Sziasztok!

Csak gyorsan!
Giga!
Nagyon-nagy hírt hoztál!Kívánok,nagyon sok egészséget,és minden jót!Reméljük,hogy minden jó lessz!Sok szerencsét mindenhez!Vigyázz magatokra!Gratula!

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszönöm szépen mindenkinek a gratulációt. Még most is alig bírom felfogni, és egy kicsit félek is! :oops: Mi lesz velem itt két gyerkőccel... De majd megoldom valahogy.
Ichtus!
Egyáltalán nem voltál tolakodó!
Nagyon nem szeretném abbahagyni a szoptatást, de ha kell, akkor megteszem. Igazából az volt az első gondolatom, hogy akkor hogy fogom most szoptatni Lilit... De a védőnő is azt mondta, hogy addig amíg nem görcsölök, nyugodtan mehet. Ő is mesélte, hogy volt aki a két gyerkőcöt egyszerre etette ciciből. Ez nekem is tetszene! :wink: :D
Az a bajom, hogy a dokim most 3 hétig szabin van, és már kb. a 9. hétben lehetek (a rosszullétekből ítélve, mert ugye menstruációm nem volt), és a tarkóredőt meg a 12.hétig kéne megcsinálni. Most a védőnénink rávetette magát a témára, és megpróbál nekem hétfőn szerezni egy másik dokit erre a vizsgálatra.

Murphyke!
Nektek is boldog névnapot utólag. :oops: Kicsit későn írok már...

Pimpoka!
Nagyon örülök, hogy Lelle kezdi jobban viselni a dolgot! Csak így tovább!!! Meglátod hamar rendbe fogtok jönni!!! :lol:

További szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
giga1

Giga!
Szerintem ambulánsan is megmérik a tarkóredőt a kórházban. Nekem anno a Várkonyi mérte, mert a doki épp külföldön volt. Akkor is direkt őt kérték a nővérek, mert tudták, hogy tapasztalt szem kell a vizsgálathoz. Szóval ha más nincs, próbáld ambulánsan.

Egyébként durva, hogy Szabóhoz 3 héttel előre kell bejelentkezni, annyian vannak nála. Én 2 hete kaptam jövő hét szerdára időpontot. :shock: És mi van, ha sürgős bajom lenne, amivel nem lehet 3 hetet várni??
Más dokinál ez hogy működik??

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Először is nagy grat Gigának! Figyu, Szabó doki VAN a magánrendelésén - én a héten voltam nála és 2 hét múlva megyek!! Tehát próbáld meg elérni (vagy ki van kapcsolva?)

Ja és tudtommal az épületen belül másik helyen lesz az új rendelője és ott nem csaj egy nap lesz, tehát remélhetőleg könnyebben be lehet majd hozzá jelentkezni!

Látom keresett Nircee, édes vagy! Jól vagyunk, amióta itthon vagyok nem nagyon vannak görcsök, méhszájam 2000-es, de "alulról" ill. kicsi jóindulattal! :? Próbálom nem túl stresszelni, Szabó szerint ez a rövidülésdi a jobb indulatú probléma, a nagy gáz az lenne, ha nyílna... hát, hogy megnyugodtam azt nem mondanám, de egy másik csaj dokija a 2007 őszi topikon ugyan erre azt mondta, hogy "á semmi probléma" tehát próbálok pozitív lenni, hiszen ha nagyon nagy gáz lenne, akkor a másik doki is jobban lereagálta volna.

Elnézést, hogy mindig eltűnök... közben babák születtek, nőttek, fogantak, fejlődtek... nagyon zajlik az élet... és iszonyú édesek a gyerkőcök!!!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Mi is eltűntünk egy kicsit,de eléggé zsúfoltak a napjaink.

Giga,
Nagyon örülök és irígykedem is egy kicsit!Gratulálok! :lol:

Sajna nekünk még nem jöhet a kistesó,de ami késik,az majd jön!:)

Csakegy,
Mekkora már Lilla baba! :shock:
Nagyon szép,kis formás!:)

Velünk nincs semmi különös,Levi növöget elég szépen,van már 5 foga,most jön a hatodik.
Szinte egész nap csavargunk,jövünk-megyünk.
Levi már szépen áll és megy,de még csak úgy,ha kapaszkodik valamibe,ezzel a módszerrel körbe járja az egész szobát!:)

Most mennem kell.
Jó éjszakát Mindenkinek!

Kati és Levi

Kép
Kép

Kép
mano83

Sziasztok!

Kati, Levire szavakat se találok. Az a szempár..... :lol:

Verna, lehet, hogy nem voltam egyértelmű, de természetesen én is csak arra az esetre gondoltam a szoptatást kismamaként, ha az anya és a baba is rendben van, és adottak a körülmények. Nincsenek görcsök, korábbi vetélés, ikerterhesség stb. Én sem gondolkoznék egy percig sem, hogy szoptassak e tovább, ha azzal a pocaklakónak ártanék vele.

Andi, nem lehet egyszerű neked, próbálj meg minden percet kihasználni a pihenésre, ha Bogi engedi. Én is megnéztem a videót, nagyon édes lánykád van. Várom a képeket is majd róla, hiszen jó rég láttunk Bogiképet :wink:

Holnap megyünk a Tisza-partra nyaralni, komplett családi nyaralás, szüleim, anyósomék, keresztgyerekek és szüleik, no meg mi hárman. Hogy milyen lesz? Majd elválik :wink: Biztosan jó.

Murphyke, Lili tündéri leányka!!

Szép estét mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Hűha, már megint mennyit írtatok!!!!!

A hófordulós babáknak utólag is BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Tiop,
szupi az az összeállítás!

Mano, Levi szemei csodálatosak!

Verna,
Gratula Lolo fogacskáihoz!!!

Giga,
GRATULÁLOK!!!! :lol: :lol: :lol: Az én dokim azt mondta, hogy az ideális a kb. 2 év a gyerkőcök között, annyi kell a mamának a regenerálódásra, úgyhogy mi decemberben kezdünk el próbálkozni, remélem, hamar összejön!

Pilla,
köszi a köszöntést! :D

Hajhullás,
nekem akkor múlt el, mikor abbahagytam a szopit.

Elválasztás,
Szerencsére az elválasztás nálunk spontán jött, Marcika 6 hónapos és 1 hetes korában úgy döntött, hogy köszöni szépen, ebből nem kér többet. Akkor sajnáltam, most már bevallom, örülök neki, sokkal könnyebb így az élet! Szóval nekem már nem kell választanom, ha terhes leszek! :lol:

Jutta,
örülök, hogy nincs semmi baj!

Csakegy,
de jó rólad is hallani!

Gratulálok minden átfordulós, felülős, felállós és popsiemelgetős-hintázós babához!!!

Autósülés,
nekünk már 5 hónaposan kellett váltanunk, mert Marcika kinőtte a hordozót. :roll: Mivel akkor még 6 kiló körül volt, így nekünk muszáj volt a 0-18 kilósat megvenni, pedig én a 9-36-osat vettem volna. Egyébként mi a Concord Ultimaxot vettük, nagyon szuper, még menetiránnyal háttal van beszerelve, mert Marcika még nem tud stabilan ülni, úgyis 9-10 kilótól kell majd megfordítani. Csak szegénykém már kezdi hosszra kinőni, lassan meg kellene fordítani.

Mi ma értünk haza a nyaralásból, hát csajok, én ennyire még nem vártam, hogy vége legyen! Bár nagyon szép helyen voltunk - Horvátországban, először 2 napig esküvőn Zágrábban, ott még minden jó volt!, majd 4 napig Opatija mellett Icici-ben), a szálloda maga volt a megtestesült lepukkantság, ha én fizettem volna érte, akkor azzal a lendülettel jöttem volna ki, amivel bementünk. Csakhogy nekem most nincs pénzem, és anyós fizetett, így maradtunk... Neki tengerre néző szobája volt, nekünk parkolóra. Persze az ablakunk alatt pittyegtették a riasztókat, meg mentek el éjjel-nappal 200-al a motorok, nem is részletezem, milyen robajjal... Marcika állandóan felriadt! Még szerencse, hogy jó az alvókája, és mindig vissza tudott aludni! Én persze őrjöngtem dühömben, de anyós szerint olyan jó volt ez a szálloda! Szerintem meg mocskos és lepusztult volt, pont mint egy szocializmusból ittmaradt diákszálló! És sajna voltak is diákok ezerrel, egy német kamaszcsoport, akik este 10--kor kezdték el csapkodni az ajtókat, meg ordítozni a folyosón, majd hajnalban, mikor megérkeztek, kezdték az egészet előről. Nem sokat aludtam, mert mostanában ha felébredek éjjel, 1-1,5 óráig nem tudod visszaaludni.
De ez csak az egyik nyűg volt. Másik anyós volt!!!! Soha, de soha ne menjetek anyóssal nyaralni!!!! Sajna én nem tudok választani, mert a férjem minden évben 1x elviszi az anyját, és ehhez ragaszkodik, és én meg nem húzhatom ki magam ez alól, max, ha Marcikát elengedem velük 1 hétre!!! Hát, amit az a nő rendezett!!!! Pedig eddig nem igazán volt vele sok bajom, meg már voltunk 1x együtt nyaralni, de most teljesen megváltozott, hogy unokája is ott volt! Minden eddigi nevelési elvemet sutba dobta, hiába kértem pl, hogy ne hagyja, hogy Marcika rágcsálja a cumit, ha már nem szomjas, mert rászokik, és később elromolhat a foga a cukros dolgoktól, sz.t rá (már bocs), és csak azért is hagyta vele játszani azzal, hogy: "ez tiszta genetika, ha valakinek jók a fogai, akkor nem is kell mosnia, ha meg rossz, akkor nem a cumitól megy tönkre"!!! Én meg a hajamat tépkedtem! Ja, meg persze a válasz, hogy "nézzem már, milyen jól elvan, én meg hagynám sírni!!!" Persze ott volt ezer rágóka, de "az felesleges, ha van cumi". Alig tudtam arról is lebeszélni, hogy az általa megrágott falatokat adja Marcinak, mert hát "régebben is így csinálták"!!! No meg mikor jöttünk haza, és a kocsiban épp etettem Cicát, folyton odahajolt, és rakosgatta a kezébe a játékokat, és mikor cica természetesen nem evett, akkor jött, hogy "miért nem etetem már a gyereket?" Jaj, és ezer ilyen, 1 egész héten keresztül!!!!! Könyvet írhatnék róla! A tépot persze rosszul keverte be, hiába mondtam a pontos arányt, úgy szemmértékre tett a vízből és a tápból, aztán meg csodálkozott, hogy hasmenése van a gyereknek! Persze, ha megjegyeztem, hogy emiatt van, akkor az nem úgy volt, csak biztos rossz kajákat hoztam neki! És a vízforralóba is épp csak annyi vizet tett, amennyi a táphoz kell, persze az sokkal kevesebb, mint a minimum (nem hiába annyi!!!), így persze a kevés víz az összes vízkövet leoldotta a fűtőszálról, és azt a vizet keverte össze a táppal!!! Erre csak utólag jöttem rá, ma, mikor az általa felforralt vizet kellett volna odaadnom a visszaúton, ami persze tele volt úszó vízkdarabokkal!!! Persze kiöntöttem, de erre az volt a válasz, hogy "ez csak vízkő, mit kell annyira finnyáskodni!" Hát, sírni tudtam volna!!!!!! Na, tényleg abbahagyom, mert holnapig itt ülnék!
Lányok, én imádok utazni, és imádom a tengert, de most számoltam az órákat a visszaútig! És voltam én már elégsok szállodában az életemben, egyszerűtől a nagyon elegánsig, de ilyen ócska helyen még nem voltam! Cicát is nagyon féltettem, de persze mindig kinevetést kaptam érte... A férjemnek is tele volt már mindene az anyjával, sokat veszekedtek is az úton, de ő sem tudott már mit csinálni. Így csak csendben imádkoztunk, hogy ne legyen komoly baja... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Azért történt jó is: Marcika elkezdett felülni!!! A nehezebbik utat választotta, hasizomból akarja felhúzni magát, ami sokszor sikerült is neki! És ma elkezdtett önállóan kanállal enni! Ennek persze az etetőszék és a ruhája látta a kárát, de nagyon élvezte, hogy ő tömködheti be a kanalat a szájacskájába! És "fürdött" a tengerben: a lábacskáját beletettük, ami nagyon tetszett neki, no meg állandóan a köveket akarta megfogdosni! Sajna az időnk is nagyon rossz volt, 4 teljes napból 2,5 napig esett az eső!!! Így még a strandolás sem tudott kárpótolni!

Bocs a hosszú hozzászólásért, de muszáj volt kidühöngnöm magam, mert ha visszagondolok, még mindig sokszor sírni támad kedvem!!!

Kép
Kép
nircee

Szia Mindenki!

Nircee, ez aztán überdurva! Nem tudom szó nélkül megállni. Én a helyedben a férjemet tenném helyre, nagyon egyértelműen és meglehetősen velősen. Ő a házasságotokkal téged és a gyereketeket választotta, és nem anyucit kell üdültetnie (mindegy mi volt a "szokás" előzőleg), illetve az ő hülyeségeit veletek szemben eltűrni. Az, hogy ilyen érzéketlen bunkó némber az anyja (sorry az érzékenyebb lelkű olvasóktól), nem jelenti azt, hogy neked el kell viselni őt. A gyereket pedig sehová nem vihetik nélküled, ezt törvény tiltja, nyugodtan lehet velük közölni - ha megtennék, akkor bűncselekményt követnének el - de ezt Te is tudod jogászként, nem?! A hazajövetelt pedig úgy is meg lehetett volna oldani, hogy a kedves férjed bankszámlájára ráterheled a vonatjegyet, aztán majd talán így észheztér, bár ehhez tudom, hogy nagy bátorság kell... A cumi-témát pedig ne hagyd, mert a mi generációnknak pontosan az ilyen kőkori felfogás miatt annyira vacakok a fogai. Az meg, hogy a szájából venné ki a kaját és adja a gyereknek... :shock: én biztos felpofoztam volna már csak az első mozdulatánál is. (nem vicc, meglehetősen "anyatigris" stílusú vagyok, hamarabb járna a kezem, mint az eszem és a szám... :twisted: )
A gyerek etetésébe nálunk nincs beleduma, én nagyon "hirtelen stílusban" szoktam reagálni a megjegyzésekre is... Ha valami nem úgy történik, ahogy én "előírom", akkor sz*rok mindenki lelkivilágára és kiöntöm-kidobom-stb az érintett szeme láttára. Nagyon meg tudom érteni a kiborulásodat, nálam bőven elég egy hétvége (másfél nap) is az anyósomból, utána hetekig járhatnék stresszoldó terápiára... A férjedet pedig a saját és a gyerek - meg persze a kapcsolatotok - jövője érdekében muszáj lesz egyszer válaszút elé állítanod: vagy ti, vagy az anyja és a bolondériái. Tudom, nagyon durva, de van, amikor csak ez az egy megoldás létezik (azt ne hagyd rá, hogy "majd megbeszélem anyuval", meg hogy "jövőre másképp lesz" - mert nem lesz változás, ez tapasztalat: a pasik az anyjukkal szemben általában lapítanak, mint sz*r a gazban). Sajnálom, ami veletek történt!!!

Amúgy nálunk is kezdődik az anyós-hisztéria, úgy látszik, ez ilyen időszak... Anyósom rendszeresen "sír" telefonon a férjemnek, hogy heteken belül megszűnik a munkahelye, és most akkor mit csináljon. Mondom, tán munkát kéne keresni... Meg hogy ő akkor így rá fog érni "babucizni" jönni hozzánk, majd ha bemegyek a kórházba, akkor Bogira is ő akar vigyázni, mert valamivel közelebb laknak, és ő hamarabb felérne Pestre, mint anyám (mellesleg anyám se jön fel, mert az unokatesómékhoz visszük el Bogit). Na, én aztán "lereagáltam" elég érdekes stílusban... :twisted: :wink:
Közöltem a férjemmel, hogy ő fog Bogival itthon maradni míg én a kórházban leszek, mert az ez évi szabijából még van bőven, és vegye tudomásul, hogy nem vagyok hajlandó eltűrni az anyósomat a gyerekem körül, semmi értelme annak, hogy a kórházban azon aggódjak, hogyan nyírja ki a gyerekemet. Nem vicc, egy macskát se bíznék rá arra a nőszemélyre, max akkor, ha előtte értesítem az állatvédőket. :wink: A "babucizást" meg rövid úton felejtse el. Amikor Bogi született, anyám csak azért volt nálunk 2 hétig, mert ugye engem "kettévágtak" a műtétnél, és helyettem csinálta a mosás-takarítás-vasalás-bevásárlás-stb dolgokat. A gyerekkel csak akkor foglalkozott, ha megkértem rá, pl amikor elmentem zuhanyozni és Bogi pont akkor ébredt. Ő nem "babucizni" volt itt, most se azért fog majd jönni (ha jön egyáltalán), hanem nekem segít, ha a férjemnek valami miatt hamarabb meg kellene szakítania a szabiját. Egyébként nem jön senki segíteni, mert amúgy is ketten vagyunk, mindent nekünk kell megoldani, és állítólag felnőttek is vagyunk már, meg láttunk már újszülöttet... :D Az meg nem hiányzik, hogy ideköltözzön valaki, akit még nekem kell kiszolgálni, mert azt se tudja, hogy pl a cukor hol van a szekrényben, és azon hisztizik, hogy nincs kávé (minek, ha nincs kávéfőzőnk, mert mi általában nem kávézunk... :lol: ) hát, lehet, hogy az ablakon keresztül jutna le a földszintig az illető! :twisted: :twisted: :twisted:

Hú, de jól érzem magam, hogy ezt kiadtam! :lol: :wink: :lol:

Megint jött egy fordítás, én már kezdem eldobni a hajamat tőlük, ez ráadásul "very fontos és sürgős", hétfő reggelre... Azt hiszem, emelni fogom a tarifát, mert ez így nem megy, lassan már nincs is szabadidőm, pedig kéne a pihenés is, meg a lakást rendbe kéne rakni, amíg van időm-erőm (ablakpucolda, függönymosás, stb).

Üdv mindenkinek, most megyek "ferdíteni"!
Andi

Kép

Kép
andibab

Jutta
Ez nagyon jó hír Szabóval kapcsolatban. Utáltam, hogy olyan nehéz időpontot kapni hozzá. Nem tudod pontosan mikor költözik? Én még a jövő héten mennék hozzá.

Nircee
Sajnálom, hogy ennyire rosszul sikerült a nyaralás. Ez tényleg idegtépő lehetett, amit az anyós csinált. Lepjétek meg most magatokat valamivel kárpótlásul. (vacsi, kirándulás akármi)

Szép hétvégét mindenkinek!

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Nircee: ez nagyon gáz, de tényleg állj a sarkadra! Az nem pálya, hogy te végig csak idegeskedsz!
Nálunk sajnos nem jött össze a közös nyaralás, és tényleg sajnos, mert nekem nagyon nagy mázlim van anyósékkal, semmibe nem szólnak bele, viszont segítenek sokat (takarítani, kertet rendezni stb.). Nálunk inkább anyukám szeret beleszólni, de szerencsére őt is sikerült helyretenni még az elején, azóta mindent megkérdez, hogy hogy szoktam, lehet-e ezt-azt. (Bár múltkor Lolo hányt a krumplipürétől, amit ő csinált, mert "elfelejtett" szólni, hogy olajjal csinálta, mégpedig sokkal - mert naivan azt mondtam, hogy pár csepp olaj nem gond, én is használok már a rizs főzéséhez - de ő nem pár cseppet használt, szegény Lolo ki is hányta. Mondjuk ettől anyám úgy megijedt, hogy szerintem most jódarabig nem fog hülyeséget csinálni. ;) )
Egyébként néha nem baj szerintem kicsit a nagyszülők "ötleteit" is meghallgatni, most nem a hülyeségekre gondolok, de pl. anyukáméknál van etetőszék, olyan "ülős", nagy babáknak való. Nekünk dönthető van itthon, ezért eszembe nem jutott volna, hogy a másikba beleültessem Lolot, de amikor anyu kérdezte, hogy lehet-e, mondtam, próbáljuk ki. És működött. Kajában a mángoldot is ő találta ki és be is vált... Mondjuk már rájuk kellett szólnom a szüleimre, hogy ne legyen ölben egész nap Lolo, egyrészt mert elkapatják, másrészt most tanul kúszni, azt meg ölben nem tudja gyakorolni - fogtam, átvittem hozzájuk a habtapit, mondtam, hogy rakják csak le oda a gyereket. Le is rakták, aztán ámuldoztak, hogy milyen ügyes a csajszi. :)
Nekem nagyon nagy segítséget jelentenek a nagyszülők, az összes, csak tényleg meg kell találni az egészséges kereteket, ami még mindenkinek jó.
Vendég

Ichtus: persze, világos, csak közöltem, hogy velem ez a helyzet - és szerintem elég sokan vannak még így, hogy meg se próbálhatják a terhesség alatti szoptatást.
Aki teheti, annak hajrá! ;)

Lolo éppen a Mérei-Binét gyermeklélektant olvassa lelkesen! ;)
Már vagy százszor olvastam, főiskola alatt, ez gyermeklélektanban afféle "biblia", de egész más így olvasni, hogy gyerekem van!
Vendég

Sziasztok!

Úgy emlékszem, valaki írta, hogy a kicsijének hasmenése volt, mikor a foga nőtt.. csak azért kérdem, mert Márk, mióta anyuéknál vagyunk, napjában többször is betermel a pelusba - mondjuk az állaga ugyanolyan mint eddig.. (Az anyatejes babók kaksijának másmilyennek kellene lennie, ha hasmenése van??) Szóval nem tudom most mi van, a foga vagy csak a "vidéki levegő", de én már régóta gyanakszom a fogacskára..

Anyós ügyben szerintem is meg kell húzni a határt, a baba az első! Nálunk mondjuk nincs gond, segít, ha kell, de nem szól bele hogyan csináljuk.. csak az idegesít, hogy minden rokon-ismerős folyton azzal nyaggat, hogy adjak már valami "rendes" kaját is a gyereknek.. nem értem, azt hittem ez ma már nem kérdés, hogy az anyatej a legjobb a babának.. bezzeg ha nem lenne tejem, akkor mindenki azon sajnálkozna..

Ja és még Gigának: veled együtt izgulunk, nagyon irigyellek, én is szeretnék, majd kistesót, de elég sokat kell még rá várnunk, előbb be kell fejeznem a sulit, meg persze még Márk is kisbaba. Én nagyon szerettem várandós lenni.. nagyon örülök Nektek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Hűű, jól feljött ez az anyós téma... nekem szerencsére nagyon klassz az anyósom, minden téren. Bele sem merek gondolni, milyen lenne ha másképp lenne...

Hát ma ismét vendégségbe mentünk és ismét kitört a tömegundor Dóriból. Kemény két órát sírt, aztán végképp kimerült és aludt megint vagy két órát. Aztán mintha mi sem történt volna, ébredés után vigyorgott míg el nem jöttünk. Ki érti ezt??!!
Ja, és persze én is megkaptam a magamét, miért is nem adok már gyümölcsöt a gyereknek. Én meg finoman mondom, hogy majd 6 hónap után, végül is augusztusban is lesznek idénygyümölcsök még. Persze akkor is én vagyok a nemnormális, hogy miért nem használom ki a nyarat, és adok már ezt-azt a gyereknek frisset-finomat. Ki tudnak akasztani nagyon , viszont nem érzem azt, hogy nekem magyarázkodni kéne mit-hogyan és miért csinálok a saját gyerekemmel. :x

Na megyek elteszem magam holnapra. Jó éjszakát!

KépKép
tüccs

Hűűűű!
Én őszintén sajnálom azokat, akiknek ilyen bunkó anyósuk van! Hála a jó égnek én meg vagyok áldva a férjem anyukájával, meg apukájával is. Tündériek, és nagyon szeretjük egymást! Anyósom néha mondjuk mondja az ötleteit, de van közte amit meg is fogadok, mert jó dolognak tartom, ami meg nem az, azt megmagyarázom, hogy miért nem. Nálunk inkább ők féltik a gyereket, én meg mondom, hogy nem kell őt annyira bebugyolálni, nem kell úgy félteni, hadd próbálgassa magát, a határait. De szerencsére tényleg nem szólnak bele. :D

Én most azon akadtam ki amit Szantre, meg Tüccs írt, hogy abba dumálnak bele, hogy miért nem adnak a gyereknek "normális kaját". :evil: :evil: :evil: Ilyenkor legszívesebben megkérdőjelezném az érintett értelmi színvonalát. És a vicc az, hogy ezeket leginkább nem is a pasik mondják (ők belátják, hogy nem értenek annyira a gyerekekhez), hanem a nők, ráadásul azok, akik már 1-2-3 gyereket felneveltek. Eszméletlen! Nekem eszembe nem jutna, hogy ilyet mondjak egy anyukának tanácsként. Mert az egy dolog ha megkérdezik, hogy eszik-e már valami mást is a tejen kívül (hiszen nem tudhatja), de nem pofázzon bele, hogy mit adok neki. :x Ezekbe én soha nem hagytam beleszólást, és nem is fogok!!!

Na most már én is kidühöngtem magam... :D

Tegnap délután átmentünk anyukámékhoz, hogy megtartsuk Lili névnapját. Fél 8 körül jöttünk haza. A kocsiban én már eldöntöttem, hogy előrehozom a fürdetést 8-ra, és akkor mi is tudunk aludni majd 9 felé. Hát a csaj ezt úgy keresztülhúzta, hogy csak na. Amikor hazaértünk már simán aludt. Nem akartam felkelteni (én marha!). Aztán 9kor fürdettünk végül, a normál időben. De a csajnak ezek után eszébe nem volt, hogy elaludjon. Egy ideig szenvedtünk a kiságyában való altatással. Felváltva mentünk be hozzá. Aztán apóca megunta, és kivitte a gangra tologatni a babakocsival. De még így sem akart elaludni. Ezek után mentünk egy jó nagy kört a lakópark körül. Ez már szerencsére sikert hozott, de ekkor már fél 11 volt. :shock: Az emberek akik láttak minket este babakocsival sétálni biztosan azt gondolták, hogy hát ezek se 100asak. :? Úgyhogy hullák voltunk mire elaludtunk. Na ennyit a 9 órai lefekvésünkről... :?

Mostanában az a csaj szokása, hogy éjjelente 3-4, sőt 5ször is felkel. Enni akar. Lehet, hogy már ennyire kevés neki a tej, és nem lakik jól vele? Nem hiszem, hogy ez a foga miatt lenne, mert nem egyszerűen felsír, hanem enni is kér. Szerintetek mit csináljak, hogy mondjuk csak 1-2szer keljen fel. Én már ezzel is kiegyeznék. :roll:

Szép napot!!!

Kép
Kép
giga1

Giga! Márk is mostanában elég sokszor felébred éjjel, sőt elég nyugtalanul alszik, sokszor ébredek arra, hogy dobálja magát, jobbra-balra forgatja a fejét... Bár ő kisebb, mint Lili, de egy időben 1-2 ébredéssel megúsztuk, most pedig minimum 4-szer felébred. Ilyenkor Márk is minidg eszik, bár nem sokat, mert elalszik evés vagy büfi közben. Szerintem az időjárás is oka lehet, elég gyakran és drasztikusan változik a hőmérséklet, jönnek-mennek a frontok - erre ők elég érzékenyek.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Giga: nálunk is össze-vissza van a kelés éjszaka, tegnap 8,5 órát aludt egyhuzamban (rekord) ma meg korábban kelt, mint eddig bármikor. Szerintem szomjas - én is az vagyok, többször felkeltem éjszaka inni!
Iszik már Lili tejcsin kívül mást? Mert lehet, hogy akkor érdemes lenne ivással próbálkozni... logikusan csak az első tej a szomjoltó, az meg nem áll rendelkezésre korlátlan mennyiségben a ciciben - inkább a sűrű, hátsót kapja egy idő után. Lehet, hogy ha mondjuk minden másodikra csak inni kapna, jobban bírná... ez csak egy tipp, éjjel én is szoptatok (de szerencsére csak egyszer, max. kétszer, de a második már inkább reggel van...).
Szantre: nálunk volt a hasmenés, nem csak gyakrabban volt, hanem naponta egyszer rendesen vizes kaksi volt. Úgy nézett ki, hogy naponta 5-7 kaki volt, abból 1-2 nagyon hasmenéses, a többi kicsit híg, de még normális. Mondjuk 1 héten belül fog lett belőle...
(Mondjuk szerintem nálatok még nagyon korai lenne... Nyűgösség lehet már ilyenkor is, hiszen mocorog az a fogacska, de ki még nem szokott bújni ilyenkor.)

Hát, rám meg sokan azért néznek furán, mert már valamivel 4 hónapos kor előtt hozzátápláltam! Sose lehet mindenkinek megfelelni! ;)
Vendég

giga1: Hatalmas gratula :) :) :) (irííígy vagyok ám nagyon :) nekünk a doki 9 hónapot mondott ideális várakozási időnek, én hajlok rá, hogy a szeptemberi rákszűrés után már nem védekezünk, az 6 hónap...a PCO miatt lehet, hogy nem is jön össze azonnal/könnyen... ha meg mégis akkor így jártunk... Mondjuk én nem éreznék egy másik gyereket most megterhelőnek, olyan könnyű baba a Lilla... OK, ha majd elkezd járni, akkor lehet, hogy megváltozik a véleményem, de ha most sem szokott csak max. 5 percet sírni naponta akkor csak nem kezd bele 1-1,5 évesen... remélem legalábbis... a napi 8-10-12 óra alvás is megvan éjszakánként, úgyhogy nem panaszkodom)

Pimpoka: Lilla is bele akar állandóan inni a vízbe, de én max. anyatejet teszek bele így ha iszik is belőle nem lehet nagy baj... (hajat mosni meg csak a legvégén szoktam neki, akkor kenem össze egy picit a haját, de max. hetente egyszer, egyébként sima vízzel mosom csak...). Nálunk az a nagyobb baj, hogy állandóan ki akar mászni a dézsából, ahogy belerakom máris feláll és a szájával kapaszkodik a dézsa szélébe és lehetetlen leültetni... de így legalább jól meg tudom mosni a hátát és a fenekét :) :) :) )
Vendég

pimpoka: tipp a bioalmára: aszalás...
Vendég

Mano: ezek a szemek... tyűha... :) :) :)

nircee: Gratula a felüléshez :))))) fú ez az anyósos sztori iszonyú... (hála a jó égnek nálunk a férjem tudja, hogy épp rá se bírok nézni az anyósomra -sokszor előfordul - akkor pl. egyedül megy át hozzá 5 percre ha nagyon kell neki valami. Az anyósom persze ha rajta múlna állandóan a férjem nyakán lógna de szerencsére a férjem is rühelli ezt úgyhogy az esetek 90%-ban lerázza (van egy bátyja is aki az anyósommal lakik így talán inkább neki kéne karnist szerelnie stb.)...

Nálunk a legdurvább anyósos sztori Lilla keresztelőjén történt. Lilla épp keresztelődött, meleg volt, sötét, mindenhol idegen arcok, a pap dörmögött, mögötte rosszarcú vénasszony állt, Lilla félni kezdett és üvöltött... vége lett a keresztelőnek -szerencsére nem tartott sokáig- én menekítem ki a gyereket, hogy gyorsan megszoptatom a kocsiban attól lenyugszik, erre az anyós kikapja!!! a kezemből és viszi az üvöltő Lillát a paphoz, hogy áldja meg (nooormális?) a pap is rászólt, hogy agyja már vissza a gyereket az anyjának... ő meg ölelgeti, hogy pici bogaram meg mnem tudom mi, gyere, majd nagymami megvígasztal... Na akkor kitéptem a gyereket a kezéből... utána a férjem jól leszídta, hogy hogy csinálhatott ilyet velem és a gyerekkel szemben, persze eközben a teljes rokonság döbbenten nézett... az anyósom meg tök lelkes volt(nooormális???) hogy ő megáldatta a gyereket... 1/2 perccel a keresztelője után...

Rá 2 héttel meg volt pofája akkor feljönni hozzánk amikor tudta, hogy egyedül vagyok itthon. Hát. Azt hiszem most jó ideig nem jön :) Szépen a nyakába zúdítottam az összes bűnét, hogy milyen anya az ilyen, nem szeretném ha a jövőben a baromságaival tömné a gyerek fejét stb. stb. ... Nem tudom felogta-e, de azóta csak 1* jött a közelünkbe, akkor is úgy, hogy a férjem is itthon volt... Mondjuk én épp jó hangulatban voltam ezért megengedtem, hogy megfogja Lillát, de szerintem megértette, hogy ez már csak így lesz, akkor foghatja meg ha én adom a kezébe és nem akkor amikor ő úgy gondolja... egyébként én is féltem tőle Lillát és a jövőben nem vagyok benne biztos, hogy egyedül -szülői felügyelet nélkül- is a közelébe engedem majd.)

Azon viszont én lepődtem meg a legjobban, hogy anyukám milyen jól kijön Lillával... Valahogy biztos voltam benne, hogy ő lesz az akinek a kezébe nem merem majd adni (és, hogy az anyósom milyen jó babyszitter lesz)... na ehhez képest pont fordítva alakultak a dolgok... (+ anyukám inkább csak kérdez, de soha nem ad tanácsot... inkább csak rácsodálkozik arra, ha én valamit máshogyan csinálok mint ahogy anno ő csinálta velünk.. )

fura... nem?:)
Vendég

Csakegy,

BOLDOG HÓFORDULÓT LILLA BABÁNAK!!!

Kép
Kép
nircee

Csakegy! Lillának boldog hófordulót!
Micsoda jókislány, sokat alszik, alig sír... Gratula! :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Lilla nevében is köszönöm :)
Vendég

Sziasztok!

Szabó doki új rendelője: Arról semmi hírem, hogy mikor költözik át, de már nagyon zajlanak állítólag a munkálatok, tehát gondolom hamarosan.

Manó: Azok a szemek és szempillák, majd megmutatom Dorkának is ha már kint lesz és képekre reagál... lehet hogy szerelem lesz első látásra, főleg ha az én ízlésemet örökli ;-)

Nircee, hááát ettől már előre rosszul vagyok, mármint, hogy anyósom és anyukám mit fog művelni... Nálunk őszintén a saját anyukám lesz a gázabb.. tök aggódó és mindent meg fog engedni a gyereknek. Anyósommal a kaja fronton lesznek nézeteltéréseink (szerinte 6 hónaposan már csirkecombbal a kezében kell rohangálni a gyereknek), de őt jobban le lehet állítani (párom majd megteszi).

Kérdés: van valakinek CAM babakocsija, multifunkciós? Olyat néztünk ki és érdekelnének a tapasztalatok!

Lillának boldog hófordulót! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Tyű, megsütnek bennünket az égiek.. Dórival egész nap bent kuksolunk, ma 7 körül próbáltunk kimenni, de szegénykém rák vörös lett negyed óra alatt. Így marad a szobafogság. :(

Jutta ! Köszi az infót, szerdán megyek, legfeljebb rákérdezek. :wink:

Lillának utólag is boldog hófordulót!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Megjöttünk a Balcsiról (most, hogy már itt a dög meleg, és a múlt héten pocsék idő volt :evil: :? ).
Megpróbálok visszaolvasni szép lassan, mert időm nulla. Lever a meleg, és a fürdőszoba felújítás utómunkálatai még tartanak. Ráadásul annyi az elmaradt teendő, hogy ...jujujj...

Egyébként Szonja gondolt egyet, és nekiindult mászni, pedig már az egyedül járás küszöbén tartott. Most visszament egy fejlődési lépcsőfokot. Rájött, hogy valami hiányzik. NAgyon cuki viszont, ahogy kotor. :lol:
Érthetően mondja már, hogy "nem", mama, baba, ás a lámpát, úgy hívja "ba". Amúgy pedig minden más "ga" vagy "gaga". Ez leginkább a labda. Azokat imádja. Nincs olyan méret ami ne lenne nekünk itthon.
JA és ezerrel nyújtogatja a nyelvét.
Na röviden ennyi. Amúgy a nyaralás jó volt, kár hogy az idő nem volt a legjobb fürdéshez, csak néhány napig. De legalább addig sem voltunk itthon.
Na kezdem a visszaolvasást, és majd jelentkezem. :wink:

thenus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?