Sziasztok!
Hűha, már megint mennyit írtatok!!!!!
A hófordulós babáknak utólag is BOLDOG HÓFORDULÓT!!!
Tiop,
szupi az az összeállítás!
Mano, Levi szemei csodálatosak!
Verna,
Gratula Lolo fogacskáihoz!!!
Giga,
GRATULÁLOK!!!!
Az én dokim azt mondta, hogy az ideális a kb. 2 év a gyerkőcök között, annyi kell a mamának a regenerálódásra, úgyhogy mi decemberben kezdünk el próbálkozni, remélem, hamar összejön!
Pilla,
köszi a köszöntést!
Hajhullás,
nekem akkor múlt el, mikor abbahagytam a szopit.
Elválasztás,
Szerencsére az elválasztás nálunk spontán jött, Marcika 6 hónapos és 1 hetes korában úgy döntött, hogy köszöni szépen, ebből nem kér többet. Akkor sajnáltam, most már bevallom, örülök neki, sokkal könnyebb így az élet! Szóval nekem már nem kell választanom, ha terhes leszek!
Jutta,
örülök, hogy nincs semmi baj!
Csakegy,
de jó rólad is hallani!
Gratulálok minden átfordulós, felülős, felállós és popsiemelgetős-hintázós babához!!!
Autósülés,
nekünk már 5 hónaposan kellett váltanunk, mert Marcika kinőtte a hordozót.
Mivel akkor még 6 kiló körül volt, így nekünk muszáj volt a 0-18 kilósat megvenni, pedig én a 9-36-osat vettem volna. Egyébként mi a Concord Ultimaxot vettük, nagyon szuper, még menetiránnyal háttal van beszerelve, mert Marcika még nem tud stabilan ülni, úgyis 9-10 kilótól kell majd megfordítani. Csak szegénykém már kezdi hosszra kinőni, lassan meg kellene fordítani.
Mi ma értünk haza a nyaralásból, hát csajok, én ennyire még nem vártam, hogy vége legyen! Bár nagyon szép helyen voltunk - Horvátországban, először 2 napig esküvőn Zágrábban, ott még minden jó volt!, majd 4 napig Opatija mellett Icici-ben), a szálloda maga volt a megtestesült lepukkantság, ha én fizettem volna érte, akkor azzal a lendülettel jöttem volna ki, amivel bementünk. Csakhogy nekem most nincs pénzem, és anyós fizetett, így maradtunk... Neki tengerre néző szobája volt, nekünk parkolóra. Persze az ablakunk alatt pittyegtették a riasztókat, meg mentek el éjjel-nappal 200-al a motorok, nem is részletezem, milyen robajjal... Marcika állandóan felriadt! Még szerencse, hogy jó az alvókája, és mindig vissza tudott aludni! Én persze őrjöngtem dühömben, de anyós szerint olyan jó volt ez a szálloda! Szerintem meg mocskos és lepusztult volt, pont mint egy szocializmusból ittmaradt diákszálló! És sajna voltak is diákok ezerrel, egy német kamaszcsoport, akik este 10--kor kezdték el csapkodni az ajtókat, meg ordítozni a folyosón, majd hajnalban, mikor megérkeztek, kezdték az egészet előről. Nem sokat aludtam, mert mostanában ha felébredek éjjel, 1-1,5 óráig nem tudod visszaaludni.
De ez csak az egyik nyűg volt. Másik anyós volt!!!! Soha, de soha ne menjetek anyóssal nyaralni!!!! Sajna én nem tudok választani, mert a férjem minden évben 1x elviszi az anyját, és ehhez ragaszkodik, és én meg nem húzhatom ki magam ez alól, max, ha Marcikát elengedem velük 1 hétre!!! Hát, amit az a nő rendezett!!!! Pedig eddig nem igazán volt vele sok bajom, meg már voltunk 1x együtt nyaralni, de most teljesen megváltozott, hogy unokája is ott volt! Minden eddigi nevelési elvemet sutba dobta, hiába kértem pl, hogy ne hagyja, hogy Marcika rágcsálja a cumit, ha már nem szomjas, mert rászokik, és később elromolhat a foga a cukros dolgoktól, sz.t rá (már bocs), és csak azért is hagyta vele játszani azzal, hogy: "ez tiszta genetika, ha valakinek jók a fogai, akkor nem is kell mosnia, ha meg rossz, akkor nem a cumitól megy tönkre"!!! Én meg a hajamat tépkedtem! Ja, meg persze a válasz, hogy "nézzem már, milyen jól elvan, én meg hagynám sírni!!!" Persze ott volt ezer rágóka, de "az felesleges, ha van cumi". Alig tudtam arról is lebeszélni, hogy az általa megrágott falatokat adja Marcinak, mert hát "régebben is így csinálták"!!! No meg mikor jöttünk haza, és a kocsiban épp etettem Cicát, folyton odahajolt, és rakosgatta a kezébe a játékokat, és mikor cica természetesen nem evett, akkor jött, hogy "miért nem etetem már a gyereket?" Jaj, és ezer ilyen, 1 egész héten keresztül!!!!! Könyvet írhatnék róla! A tépot persze rosszul keverte be, hiába mondtam a pontos arányt, úgy szemmértékre tett a vízből és a tápból, aztán meg csodálkozott, hogy hasmenése van a gyereknek! Persze, ha megjegyeztem, hogy emiatt van, akkor az nem úgy volt, csak biztos rossz kajákat hoztam neki! És a vízforralóba is épp csak annyi vizet tett, amennyi a táphoz kell, persze az sokkal kevesebb, mint a minimum (nem hiába annyi!!!), így persze a kevés víz az összes vízkövet leoldotta a fűtőszálról, és azt a vizet keverte össze a táppal!!! Erre csak utólag jöttem rá, ma, mikor az általa felforralt vizet kellett volna odaadnom a visszaúton, ami persze tele volt úszó vízkdarabokkal!!! Persze kiöntöttem, de erre az volt a válasz, hogy "ez csak vízkő, mit kell annyira finnyáskodni!" Hát, sírni tudtam volna!!!!!! Na, tényleg abbahagyom, mert holnapig itt ülnék!
Lányok, én imádok utazni, és imádom a tengert, de most számoltam az órákat a visszaútig! És voltam én már elégsok szállodában az életemben, egyszerűtől a nagyon elegánsig, de ilyen ócska helyen még nem voltam! Cicát is nagyon féltettem, de persze mindig kinevetést kaptam érte... A férjemnek is tele volt már mindene az anyjával, sokat veszekedtek is az úton, de ő sem tudott már mit csinálni. Így csak csendben imádkoztunk, hogy ne legyen komoly baja...
Azért történt jó is: Marcika elkezdett felülni!!! A nehezebbik utat választotta, hasizomból akarja felhúzni magát, ami sokszor sikerült is neki! És ma elkezdtett önállóan kanállal enni! Ennek persze az etetőszék és a ruhája látta a kárát, de nagyon élvezte, hogy ő tömködheti be a kanalat a szájacskájába! És "fürdött" a tengerben: a lábacskáját beletettük, ami nagyon tetszett neki, no meg állandóan a köveket akarta megfogdosni! Sajna az időnk is nagyon rossz volt, 4 teljes napból 2,5 napig esett az eső!!! Így még a strandolás sem tudott kárpótolni!
Bocs a hosszú hozzászólásért, de muszáj volt kidühöngnöm magam, mert ha visszagondolok, még mindig sokszor sírni támad kedvem!!!