Új privát üzeneted érkezett!

Kacsa!

Új rekord!!!! :D 12 napra jött meg a + LH után! :D

Kacsa, Angie!

Köszönöm a tippeket!
Nálunk nem kérdés, hogy mit választok, ha a család és a pénz között kell dönteni! CSALÁDOT!!!természetesen, de ki ne azt választaná...
Lekakkantom a pénzt ilyen szempontból!
Nálunk is az a B terv, hogy ha bejön a baba és nem lesz elég munkaviszonyom, akkor fizetem a járulékokat valahol!
Hát, így 25 évesen nem büszkélkedhetek valami sok munkaviszonnyal! Bejelentett melóm összesen 2,5 hónap van eddig! :? :(
Ez is gáz!!!
Azt tudja a főnököm, hogy babát szeretnénk és azt is, megbeszéltük már, hogy nem rúg ki miatta! Ezzel az infóval a bírtokában hívott fel, hogy velem szeretne dolgozni! Igazából többé-kevésbé meg tudom oldani akkor is majd a dolgok jó részét, ha már lesz baba, tehát nem esek ki teljesen a melóból! Ez nem gond, csak időzítés és szervezés kérdése lesz!
Csak nem akarom kifacsarni magam teljesen, és ha már amúgy sem megy olyan egyszerűen ez a teherbe esés, minek rontsam az esélyeinket azzal, hogy szinte sosem talizunk Laccal!
Meg a cég elég naggyá nőtte ki magát, és rohamosan fejlődik, és 2en viszünk mindent. Több ezer koncertet+ több száz rendezvényt évente! Nem kis falat! És nem biztos, hogy jó, ha most elvállalom, emiatt bele ugrunk még egy autó megvásárlásába, berendezkedünk erre az egészre,és ha összejön a baba, akkor meg vissza akarom csinálni, és ott lesz egy újabb megoldásra váró kérdés! És ugyebár nem tudhatjuk, hogy mikor lesz az a pillanat, mikor bebabásodunk, 1 hónap, vagy 2, vagy 1 év,...na remélem, azért nem években mérhető lesz :)

Angie!
Szerencsére még nem 2 éve próbálkozunk, csak 1 éve, de a 2 évig nem is szeretnék eljutni!!! :)

Most viszont dolgoznom kell, mert a főnököm naggyon nyaral, a dög :D :twisted:

este jövök: Eszter :D

eszter82
Budapest

Sziasztok!

Ha lehet, csatlakoznék hozzátok, bár ahogy olvasom összeszokott csapat vagytok!
Magamról annyit, hogy 28 éves vagyok, óvónő, aki már 5 éve itthon van a manócskáival. 3 kisfiam van: Csabi most lesz 5 éves, Lehel a jövő héten lesz 3 éves, Berci pedig 9 hónapos. Szeretnénk még egy babát, úgy december-január körül indul a baba-projekt. Ha igaz, a Szent Imrében szülök majd, most ott dolgozik az orvosom. Ha valaki mostanában szült ott, kiváncsi vagyik a kórházzal kapcsolatos tapasztalatokra, élményekre, van-e ott valami speciális más kórházekhoz képest stb. Tudom, hogy van Szrnt Imrés topic is, de minél több infót szeretnék begyűjteni. Azt tudom, hogy szuper kórház, de a részletek is érdekelnének.

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Próbáltalak benneteket olvasni, de nem bírom behozni a lemaradást. :oops:
Hétvégén telken vagyunk, hétköznap meg próbálom megcsinálni 4 nap alatt a heti dolgokat.
A képeket átnézegettem, nagyon tüneményesek! :)
Panka!
Hihetetlen ez a hasonlóság! :D

Unique!
Akkor hajrá tesóbaba! :)

Tündi!
Nem tudtam igazán átolvasni amit írtál, de sok kitartást kívánok Nektek!

Angie!
Köszönöm, hogy gondoltál rám, nagyon aranyos vagy! :D

Ne haragudjatok, de valószínű, hogy az elkövetkezendő időkben sem fogok tudni túl sokat jelentkezni, mert ahogy elnéztem aug. 18 lesz talán az első olyan hétvége, amikor nem lesz kerti-parti, utazás, hajózás vagy egyéb más dolog. Talán majd ha már nem dolgozom....Addig is ha nem is írok, de megpróbálok benézni és olvasgatni.

Vigyázzatok magatokra!
Sziasztok!

Kép
Kép
tina82

Szia Márti
üdv itt. Ez igen, három lurkó, szép neveik vannak. :lol: Gondolom, most lányra "hajtotok". "civilben" én is óvónő vagyok, illetve ez az eredeti szakmám (csak egy évet dolgoztam benne), aztán pályát váltottam. Sz. Imréről nem tudok sokat, én a BM-ben szültem, ami most megszűnt. A fiúkat hol szülted?

Kép

Kép
syrynx

Tina
de jó hogy írtál. :lol: Lassan itt az ominózus 12. hét!

Kép

Kép
syrynx

Márti!

Kép

Azta! 3 kisfiú! Akkor most majd kislányra gyúrtok? Mesélj, milyen az élet 3 gyerkőccel?

Eszter!

Na, látod, csak bejött a pé utáni 14 +/- 2 nap-ra megjövő mensi! :wink:

Ami a melót illeti. Mi tavaly nagy dilemmában voltunk. Májusban eski, utána terveztük a babát. Aztán az eski utáni 1. munkanapomon kirugtak ... Jött a dilemma, hogy beleugorjunk-e így a babába vagy várjunk melót, stb. Én akkor azt mondtam, hogy inkább legyek most terhes és ússzon egy meló, mint hogy meló miatt várjunk és esetleg utána évekig nem jönne össze.
Azok alapján, amit írsz, én azt mondanám, hogy ne vállald el most ezt a munkát! Lehet, hogy bírnád babásan is, sőt úgy érzenéd, hogybírod! Lehet így is lenne. De mostanában sok bátor kismamit láttam, aki azt hitte, megy a meló és a terhesség egyszerre, aztán jöttek a koraszülések ...
De ezt kettőtöknek kell megbeszélnetek és úgy kell döntenetek, ahogy a szívetek diktálja!

kacsa14

Kacsa!

Köszi! A szívem mélyén én is azt érzem, hogy nemet kéne mondanom... :) :roll:

A képek, meg valami gyönyörűek! Timcsa egy kis tökéleteske! :D akármilyen kakis is tud lenni néha :lol: :lol: :lol:

eszter82
Budapest

Sziasztok,

Köszi a bátorítást mindenkinek!

Juca :)
Megkaptad az Emilt?

Syry :)
Én is a kis korkülönbségnek vagyok a híve, ha már tesó… :) Bár nekünk Laura sem 1.-re jött össze (enyhén szólva), így kicsit parázok most, mikor leszek megint terhes… Az a difi, hogy most nem görcsölök, hogy mindenképp most. Arra ráérek 1 év múlva is… :) :)

Maci :)
Köszi, aranyos vagy, köszi a bíztatást!

Norwell :)
A palacsinta nálunk már nekem is elmagyarázta személyesen, hogy kellene sütni, mégsem tudok :twisted:

Csibe :)
Tündéri Gáborbaba! Azért gyerek gyakrabban, ha másért nem, fotót feltenni…

Anikó :)
Igen, annak tanúja voltam, mennyire elhatalmasodott Rajtad a tesó iránti vágy! Talán én itt még nem tartok, de haladok efelé erősen, úgy érzem… :)

Tündi :)
Nagyon sokat jártál a fejemben, hihetetlenül örülök neki, hogy minden rendben van Rolival! Csak így tovább! A tejcin meg tényleg ne görcsölj, tudom, ez a legnehezebb, nekem is ez volt a gyenge pontom, de most így utólag visszanézve, nem szabad. Minden úgy lesz, ahogy a legjobb, hidd el. Puszillak Benneteket!

Fleur :)
Hát igen, most jelenleg munka+baba van (home working, ahogy írtad…). Kíváncsi leszek, h kettővel fog-e menni, de megoldjuk. Az agyamnak szüksége van egy kis gyakorlatozásra. Ez meg csak így megy, munka mellett… nekem a szakmám a hobbim is, és tudom itthonról is csinálni, így duplán jó. Örülök, h vége a melódnak, a céges autó leadása miatt pedig részvétem. Milyen kocsi volt?

Eszter :)
Sztem se vállald be a plusz munkát, nem ér annyit egyik melóhely sem, h az egészséged rámenjen!

Heni :)
Nagyon csinos kismami vagy!

Márti :)
Üdv a topicban!

Évi :)
Merre vagytok? Nyaraltok???

Kérdés:
Nagyon gáz... Menzi 1. cn melyik, amikor picike halovány, rszín, vagy amikor megindul a cunami?
A mostani menzin:
1.napon kicsi halovány rszín
2. napon szinte semmi
3. napon barnácska
4. napon cunami (állati has- és hátfájással)
5. napon cunami (állati has- és hátfájással)
6. napon kevesebb cunami
7. napon még kevesebb
8. napon legkevesebb
9. napon semmi

GÁÁÁÁÁÁÁZ......... :evil:

Puszi

KépKép
unique

Sziasztok!

Babaproject előtt álló vagyok. Érdekelne minden olyan informácói amely elősegítené, hogy minél hamarabb összejöjjön a baba.
Előre is köszönöm minden segítséget.
mazsola1

Halihó!

Élek ám még, de már alig... Ma festettek nálunk, nemrég fejeztük be a felmosást, holnap még pakolnunk kell... :roll:

Most nem is reagálok, megyek gyorsan zuhi, aztán vízszint... ;)

Kárpótlásul azért teszek képet:

Dinnyeevészet:
Kép

Kép

Kép

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
norwell

Köszi, hogy máris befogadtatok!

Syrynxs!

Persze, üdítő változatosság lenne egy kislány, a férjem már másodszorra is lányt szeretett volna, de komoly illúzióim nincsenek, mert a férjemék 2-en testvérek, fiúk, az édesapjáék pedig 5-en! Na, ott 6.-ra örökbefogadtak egy kislányt! :lol:
Én, mióta megvan a neve, nem bánom, ha fiú lesz, bár mindig azt hittem, lesz lányom, hát majd kiderül! Csak az egészség a fontos!
A 2 nagy a MÁV-ban született, a pici a Rókusban, mert közben átigazolt oda a dokim, aki nélkül nem szívesen szülnék. Időközben bezárták a Rókus szülészetét, doki bácsi pedig a Szent Imrébe ment, aminek nagyon örülök.

Kacsa!

Hát, unatkozni nem szoktam, az biztos, főleg, hogy még a legnagyobb is szeptembertől megy csak oviba, de ezt én akartam így!
Az a szerencse, hogy délután mind3 gyerkőc egyszerre alszik, így olyankor én is levegőhöz jutok!
Majd jövök még, de a férjem a nyakamon lóg, kell neki a gép!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Most kivártam, mi lesz a történet vége, de előbb ti.

Tündi!
Roli egy hős, hogy így bírja a körülményeket. Stramm fiú lesz belőle. Remélem lassan sikerül erőre kapnod. Szerintem azért legyél türelmes magadhoz, a regenerálódáshoz idő kell. Mindenki teszi a maga dolgát.

Kacsa
Timcsa egyre szebb, milyen csini a rózsaszín ruhában! Már olyan nagylányosan "altatja" magát az ujjszopival.

Évi
Kívánom, hogy minden úgy legyen, ahogy szeretnéd (tesó). Megértem többetek aggódását is kajaügyben. Nekem csak saját tapasztalataim vannak :) Nagyon girnyó voltam, rossz evő, de aztán pár év múlva bepótoltam és jól ment a sport is. Arra emlékszem, külföldről hoztak egy doboz vitamin rágótablettát, ami színes Flintstones figurákkal volt tele. Minden nap egyet ettem, egy évig kitartott. Aztán jött az étvágy - a suliban már konyhamalac funkcióig fajult. Ez csak egy kedves emlék.
Dorci szép kis formás egyébként.

Panka
Döbbenetes a hasonlóság köztetek. Remélem ti is átlendültök ezen a nemevős korszakon. Én nem értek hozzá, csak az a kérdés merült föl bennem, hogy az nem működik, ha nagyjából annyit kapnak, amennyit igényelnek?
A pocisorozatra meg nagyon irígykedek. Főleg most.

Nyuszifül
Gratulálok! Remélem épp nászutas rosszalkodáson vagytok :) A ruhád esése nagyon tetszik (finom anyagnak tűnik).

Unique
Örülök, hogy sikerült magaddal megbeszélni. És látod, össze sem vesztetek :) A vágyakozás úgyis egyre erősebb lesz, aztán átragasztod apára is és.... :)
(Kérdésedre: egyszer olvastam valahol, hogy a barnázás még nem számít menstruációnak, csak ha már vér folyik! :lol: )

Eszter
Dettó :D

Angie!
Szuper, hogy Sziszkó megnyugodott! Tényleg kikerekedett, kis cukorfalat, ahogy alszik. A frontokat most még én is megéreztem, pedig ritkán szoktam.

Norwell
Elképesztő a sztárfotó a Csipetkédről! Nagyon tetszik!

Maci
A palinta nálunk is gyakori vendég, épp ma is itt járt, de már elpusztítottuk :)

Csibe
Neked is egy huncutod van! Hogy el tudják dobni magukat, amikor álmosak. Olyan édes! :)

Anikó
Pufikádról várjuk a további képeket!

Pupy?
Amíg dolgodat teszed, küldjük a drukkokat!

Jucmuc?
Remélem rendben alakultok.

Mazsola
Üdv! Hááát a lányok majd elmondanak mindent :)

Ne haragudjatok a következőkért, remélem megértetek.
Nahát fel vagyok háborodva. És mérges is vagyok. Eszterhez és Unique-hoz hasonló dolgok történtek velem. Péntekre vártam pirit, aztán nem akaródzott jönni, de pms jelek is később indultak, úgy szerda táján. Hétvégén már olyan döglődős állapotban voltam, olyan feszült olyankor az ember. 3 nap csúszás még bele szokott férni. Máig kapott haladékot, aztán teszt. Tegnap egy wc-n törlés alkalmával enyhe szín, azt hittem jön az amazonas, erre semmi. Azt agyaltam ki, ha ma reggelig nem történik semmi, tesztelek (még akkor is, ha megjön, már volt spontán esetem, kíváncsi lettem volna). Így is lett. Negatív. Jót tett a bizonyosság. Aztán szép lassan elindult ma. Most már Duna van :)
Írtam is, hogy úgy éreztem a közepén a pé-t, három napig barnázás (13-15. nap), eggwhite, libidó stb. Jó érzés volt és a remény is. Most a végén is reménykedtem és ebben az állapotban nem igen tudtam mást elképzelni, mint zebrát. De a természet ezen is átsegít, hogy ilyenkor megkönnyebbül a szervezetünk. Most már jobb. De azért szemen szedett szemtelenség! :D
32. napra jött meg (17-18 nap luteális?). Elő is vettem a naptáramat, kiszámoltam az idei ciklushosszakat (mostanában nem nagyon figyeltem erre, rendes kislány szoktam lenni): 34, 33, 32, 30... és egy db 28 napos, az előző. Ezen elcsodálkoztam.
Roooaaaarrrr! Babát akarok! (Ez a szenvedélyesség viszont jót tesz apának, hihi :lol: )
Bocsi...

lili
lilia

Mazsola!

Ami biztos jótékony hatású, ha a tervezett terhesség előtt 3 hónappal elkezded a magzatvédő vitamint szedni! Ahogy én látom, most a Béres Gravida összetétele az egyik legjobb!
Fontos még, hogy lazíts, ne stresszelj, nem véletlen, hogy rengeteg baba fogan meg nyaralások alkalmával!
Ha babát akarsz, ne diétázz, fogyókúrázz, ha nem muszáj, ha rndesen eszel, bőséges a vitaminbevitel, a szervezetednek is jelzed, itt az idő!
Mielőbbi gömbölyödést kívánok!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Na, jövök kicsit én is rontani itt a levegőt :) Mostanában nem tudom mi lelt, de alig jutok gép elé. Valahogy semmivel se haladok. Igyekszem öszekapni magam :)

Angie!

Ez az alvós kép hihetetlenül aranyos Sziszkóról! Tényleg jó kis gömbölyci lett :)

Unique!

Emlékszem Laura mutatványára a nemevéssel :( Én is pontosan tudom, hol rontottam el, utólag már olyan okos tud lenni az ember... Ebből is tanultunk, legközelebb ebbe már nem futunk bele :) Hanem majd valami másba...

Csibe!

Gábor nagyon ügyes, hogy már felállt! És milyen szép rendet rakott a pelenkák között :wink: És ahogy kidőlt, kéééééész :)

Tündi!

Teljesen meghatódtam az írásodtól :( Szívből kívánom, hogy mielőbb otthon lehessetek együtt!
Ez a vers gyönyörű!

Fleur!

Örülök, hogy nem haragszol! Kullancs miatt tényleg ne aggódj :)

Heni!

Csini kismami vagy!

Kacsa!

Nem létezik az, hogy meg fog jönni, azért ilyen mérges Timcsa szopi közben?
Jaj, annyira szép nagylány már ez a csibe!

Márti!

Sajnos semmit nem tudok a Szent Imréről, de biztos lesz valaki, aki tud segíteni :) Én az Istvánban szültem. És üdv itt nálunk :)

Unique!

Nem nyaralunk, csak eddig nem tudtam jönni :) Első cn minidg az, amikor már rendes piros vér folyik (bocsi), vagyis a leírásod alapján a 4. nap :)

Norwell!

De édesen eszi Kende a dinnyét! Az utolsó képen mintha azt mondaná, hogy "nemááááááááá, most télleg elfogyott?!"

Lili!

Sajnálom, hogy megjött :(

Olyan fincsi pörköltet főzök, hogy na :) Az illata legalábbis eddig nagyon meggyőző :)

Csütrötökön meglesz a legújabb pajzsirigy eredményem, és hétfőn megyek vele a vadiúj endokrinológusomhoz. Ez most minden újdonság velem.

Dóri viszont egy huligán :) Pár hete számoltuk össze, hogy vagy húsz szót használ, azóta napi kb. plusz egy jön a repertoárhoz, őrületesen fejlődik a beszéde. Nap mint nap elcsodálkozom, hogy mennyi mindent megért. Beindult a pusziosztás is, már nem kell annyit könyörögni neki, hogy cuppantson már meg :) Igazi gondoskodó kis tyúkanyó, eteti, itatja a babáját, még nyammnyammozik is hozzá. Imádom :)

Kép

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Én is bejelentkezem egy gyors életjelet adni :roll: :wink: Hétfőn voltunk haematológián, ma kellett telefonálni az eredményért, de sajnos nem lett kész, hétfőn kell majd újra érdeklődni :? :( Annyit viszont már most is tudunk, hogy az APTI értéke még mindig megnyúlt, ami nem túl jó :cry: :cry: A dokinéni azt mondja, lehet még mindig a mandulától, hát nem tudom, majd meglátjuk...

Évi :) Annyira kis édes a kis tyúkanyó Dóri! :D Olyan furcsa látni, hogy már ilyen picin mennyire eltérő a fiúk és lányok viselkedése!!! :shock: Kristóf még csak pár szót használ: mama, néha papa, ezt, azt, ott. Mindenre mutogat, hogy "ott" "ott" nagyon kis édes :lol: :lol: :lol:
Neked miért kell új endokrinológushoz menned?

Angie :) Gratulálok Sziszkó gyarapodásához!!!

Norwell :) Dinnyeevő Kende nagyon cuki! :lol: Te hogy érzed magad? Szokott még lenni hányingered?

Márti :) Üdv itt!

Eszter :) Szerintem ne vállald el a melót, pláne ha tényleg szeretnétek babát!!!

Pupy :) Jelentkezz egy kicsit, mi újság veletek??? Minden nap eszembe jutsz, drukkolok nagyon anyukádnak!

Junko :) Te is nagyon eltűntél! Vagy nyaraltok?

Juca :) Sajnálom a nacit, de sajnos ez a korszak ezzel jár :( Mi ekkorian rendeltünk Kristófnak pár használt farmert, azokat nem sajnáltuk annyira, ha a térdük tropára ment. De persze nyáron más a helyzet... :roll:
Msn: persze, megértem, de nem muszáj ám állandóan feljelentkezni :wink:

Tündi :) Kitartás!!!!

Lányok, mindenkinek nagyon szépen köszi a hozzászólást szoba témában, meggyőztetek, akkor nem nyittatom egybe a kettőt. Pláne, hogy először meg kéne venni a lakást, ez pedig most hétvégén fog eldőlni! Drukkoljatok légyszi!!!
Pussz mindenkinek!

Dobok még két képet a Törpéről , nehogy elfelejtsétek! :lol: :wink:

Kép
Kép

KépKép

KépKép
timika

Ja, és ma két éve lett + a tesztem :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
timika

Timi!

Azért kell az új helyre mennem, mert a réginél bezárt a bazár :( Meg ez lényegesen közelebb is van.
Ha tényleg valami gond van a véralvadással, akkor tudnak valamit kezdeni vele?
Gyönyörű nagyfiú lett Kristóf :) Drukk a lakásvásárláshoz!!!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Lassan illő lenne avatar képet cserélnem, mert ezen a Dóri kb. 3 hónapos :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Kicsit jövök és kihal a topik?! Nemááááááááááááááá...

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Évi!

Most csak miattad jövök, látod???? :D Nehogy azt hidd, hogy te riasztasz el mindenkit :lol: Mert amúgy rohanok, nincs egy perc nyugtom se! Jöjjön már haza a főnököm!

Timika!

Drukkk az ingatlan bizniszhez!!! :lol:

Lányok!

Megszületett a kompromisszum!
Főnököm kirinyálta telefonon tegnap este, hogy mondjak igent! Abban maradtunk, hogy elvállalom a melót, de csak augusztusban, mert szeptember 1-től egy darabig úgysem lesz élő zene a Rióban, és a következő turnusra kitalál valami jó és tartós megoldást!
Úgy vagyok vele, hogy ez még bele fér :) :? :oops: Egy hónapot fél lábon is kibírok! A hosszú távú ajánlatára nagyon határozott NEM volt a válaszom!
De köszi mindenkinek a véleményeket!

Csak azért írom, hogy tudjatok Pupyról egy kicsit, mert látom, hiányoljátok! Helyes :lol:
Szóval: Pupy anyukáját haza engedik, de még nem tudni a szövettan eredményét, így a további kezelést sem! Elvileg a jövő héten kiderül!
Pupy azért nem tud jönni, mert haza ment az anyukájához a műtét előtt, és egy hétig maradt, és a szabiját most kell behoznia a meóhelyen! Szegény reggeltől éjjelig bent van és melózik!
Otthon nem jó a gépük, de már ő is várja, hogy jöjjön újra!

Én ma sajna elutazom, mer a Balatonnál lesz a Balaton Sound, és dolgozunk! De vasárnap jövök!!!
Addig megpróbálom valahogy kibírni nélkületek!!!

Puszi: Eszter :D

eszter82
Budapest

[quote="borossné becz márta"]Mazsola!

Kedves Márti!
Halihó Mindenki!

Köszönöm a jó tanácsokat, sajnos a magzatvédőről nem tudtam, hogy lehet szedni még tervezett terhesség előtt is, mihamarabb beszerzem.
A vitaminokkal nem lesz gond. Ilyenkor nyáron rengeteg gyümölcsöt eszem, ezenkivül a "nem reklámozom melyik gyártó" multivitamin tablettáját.
Ezt a terhességem alatt is szedhetem szerintettek ?

Normális, hogy számolom a napokat a peteéresem napjáig ? :-)

Mazsola
mazsola1

Halihó!

Évi!

Dóri nagyon tüneményes az Elmo-s (ugye így hívják a plüsst?) képen!!! És ízlett neki az itóka? Dóri főzte?

Timi!

Drukk a lakáshoz!!!

---

Az én gyermekem tovább folytatja a hadi állapotot (=szopi sztrájk). Pedig, ha közölné a feltételeit, elhihetitek, hogy mindenbe belegyeznék ám, csak hogy menjen minden újra, mint régen!
De. volt itt a védőnő, azt mondta, van ilyen. Most érdekesebb nézelődni, mint figyelni a szopira. Próbáljak fekve, hason, háton, tótágast állva szoptatni, pucéran, hátha bejön vmelyik, legyek türelmes, szüneteltessem picit a ciciztetést pár napig, aztán vagy visszatér vagy nem ... Du. lefeküdtem vele, én pucér felsőtest ügyileg voltam, amint lefeküdtem mellé, máris fordult oda, kapta be a cicit, aztán 2 perc múlva amilyen lelkesen bekapta, olyan lelkesen ki is köpte és elfordult ... Utána már nem kapta be, arra fordult rátátott, de nem kapta be. Föléhajoltam, lógott a szájába a csecs, így sem kellett ... Ölbevettem, mutattam neki a játékot, hogy szopi közben is lehet ám nézelődni, de így sem kellett a cici. Most alszik. Fejtam neki. Este is azt kapott, cumisüvegből. Tudom, ez sem jó, de már így is totál kivagyok, türelmetlen + minden. Ahhoz végképp nincs most erőm, hogy nekiálljak kiskanalazgatni + pohárral vacakolni. Meg nincs is annyi tejem, hogy elpacsáljuk a felét bohóckodással. Próbálkozom azért cicire tenni, de egyelőre nem sok javulást látok ... És félek, ha nem szopik, akkor csak a fejés nem lesz elég ... Este már nem is adtam neki cicit, csak üveget. Mert, ha cicin behisztizik, utána már az üveget sem fogadja el. És üres gyomorral mégsem akartam lefektetni. Utána a fürdőkádban bőgtem, hogy nem kell neki a cicim ... Hihetetlen rossz érzés! És Apa nem érti, hogy mi ebben olyan rossz? De hogy is érthetné, ő még nem szoptatott (legalábbis nem úgy, ahogy mi anyukák :wink: :oops: ) ...
Úgyhogy kínlódunk rendesen. Igyekszem türelmes lenni, hogy azzal se fokozzam a sztrájkhangulatot, hogy csúnyán nézek rá, amiért nem szopik, de nem könnyű. Tartaléknak azért felírattam és ott figyel az asztalon egy doboz táp ...

Ma de. voltunk gyerek rehab-on is, mert a 12 hetes csípő kontrollon le lettem cseszve, hogy nem jól csinálom a gyakorlatokat, nem elég erősen. De kérdem én, fél mp-es bemutatás után, ki az aki jól csinálja és főleg ki képes egy 6 hetes törékeny gyerekre iszonyat erővel rátehénkedni, hogy leszkorítsa a kívánt testrészt. Úgyhogy megmutattuk egy korrekt dokinak is (Panka köszi! tényleg nagyon rendi és kedves volt a doki). Végignézte. SZerencsére mással nincs baj. Viszont a bal cđípő kötötsége miatt az egész bal oldala el van ferdülve és sajna, ha nem tornázódik ki, akkor tényleg gerincferdülsé lehet a vége. Úgyhogy megmutatta és csináltatta velem is a doki a gyaxikat. Valóban nem jól csináltam, nem elég hatékonyan. Sajnos. Sajnálom az elvesztegetett 6 hetet, amikor is csak negyedhatékonysággal dolgoztunk. De mentségemre váljék, hogy nem vagyok gyógytornász és úgy éreztem, hgoy jól csinálom, de nagy erővel nem mertem, nem volt szívem kínozni az a falat kis csöppséget.

Hát kb. ennyi történt velünk mostanában ... :cry:

kacsa14

Szia Mazsola!

Ugyan nem tudom, hogy menyik vitamont szeded, de én azt javaslom, hogy szedd inkább vmelyik spéci terhesvitamint, mert azt fejlesztették ki a várandós anyák igényeinek megfelelően. Én a Gravida-t ajánlanám, mert abban van jód is.
Terhesség előtt én egyébként úgy szedtem, hogy egyik nap folsav (gyogyitáran kapható, gerincvelőzáródási rendellenessségek kivédésre), másik nap terhes vitamin.

---

Ja és Évi köszi a dicsit!

Nem tudom, hogy megjönne-e, de péntek óta van a balhé és ma már szerda van és nem jött meg ... Tusfürit ugyan váltottam, de ugyanolyan márka, mint eddig, csak más illat, de ezeket már korábban is váltogattam. Volt síma tejes, volt narancssárga joghurtos, most meg zöld joghurtos. Van, hogy izzadtan szoptatok, van, hogy fürdés után, ennek sincs jelentősége. Kajákat ugyanazokat eszek. Nem szedek gyogyit, nem iszom mást. Tegnap doki vizsgálta, torka nem piros, hasát is tapogatta, ott sincs semmi. Most talán ekcémás a karja, hirtelen az jutott eszembe, hogy nem-e ez viszket neki, mikor kézben van, de du. ágyon fekve elvolt szépen, nem is fogtam, mikor szopott és ugyanúgy abbahagyta. Szóval semmi olyan ok nincs, amire rá tudnék jönni.

Télleg ekcémára vmi. tipp? A hülye fejem elfelejtette mutatni a dokinak + a védőnőnek is. Piros száraz foltok a karján több helyen, a hajlatokban (kószök, lábfej), Most Tetran-hydrocortison+fürdető+gyogyitári zsíros hidratáló )refrigerans vagy mi a szösz) keverékkel kenem, talán picit javul.

kacsa14

Eszter!

De kis rendi vagy, köszi! És köszi Pupyról is a híreket :) A munkahelyeden is rendeződni látszik a dilemma, jónak tűnik ez a kompromisszumos megoldás.

Kacsa!

Igen, Elmo-nak hívják, Dóri szerint Eeeemooo :) Ő kapja a családban a legtöbb puszit a Dóritól :)
Hú, a tornát sajnálom, de most már tuti lesz! Nem lesz ennek a tündérkének semmi baja, ügyesek lesztek :)
A szopi kérdés nem egyszerű, de sztem el fog múlni. Minden kis dilijük elmúlik egy idő után. Ekcémáról szerintem JUca majd tud tanácsot adni :)

Na lépek, vár a játszó minket :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Mazsola!

Én is azt javaslom, hogy most állj át magzatvédő vitaminra és szedd azt, a tehesség 3. betöltött hónapjáig! Mást ne, mert túladagolhatod a vitamint is. A Maternáról úgy hírlik, óriásbébik születését segíti elő és hízlal, de van, aki az Elevit-től is hízik. Én ez utóbbit szedtem, nem volt vele gondom, mondjuk a hányást, hányingert nálam nem csillapította (bár, ki tudja, mi lett volna, ha nem szedem :lol: ).
Ajánlom a Kismama magazint, én nagyon sokat tanultam belőle!
Ja, és még az jutott eszembe, hogy érdemes teherbeesés előtt még elmenni egy vérvételre, hogy minden rendben van-e, nincs-e valami gyulladás stb.

Márti
borossné becz márta

Kacsa!

Ekcémáról a blogban. Nincs tippem, lássa orvos.

Szopi: Nem függ össze a szopisztájk a csípőmacerával???? Lehet azóta sztrájkol mióta ezzel csesztetik nem??????? Most lehet akkora baromságot kérdeztem, mint a ház, bocsi.

tjuca

Juca!

Megnézem a blogot.

Már 6 hetes kóra óta csípőzünk, igaz nem elég hatékonyan, de csináljuk. Múlt kedd óta volt egy erősség váltás. De a bohóckodás péntek este kezdődött ... Úgyhogy szerintem nincs párhuzam. Meg tegnap pl. nem tornáztunk, mert az oltott fenekét nem akartam csesztetni, akkor sem kellett a cici. Sőt, ha behisztizik, akkor megnyugtatásnak sem fogadja el.

kacsa14

Kacsa!

Akkor megnyugtatásul közlöm, hogy nálunk nem volt megoldás. Ha gondolod végignézheted a viedómat, csak, hogy ne érezd magad egyedül bár azt hiszem nem leszel okosabb, mert gyanítom Timcsa ugyanazt csinálja. Én nem fejtem, evettt, nem evett nem kapott mást. Egy hónapig ment a buli, és ahogy jött, úgy el is múlt a sztrájk. Ja a térdelő pozícióból lógatjuk a cickót is ismerős. Kitartást!
Ja Narco megoldotta a tandem szoptatással, tehát néha kérd el Emilit. :twisted:

tjuca

Juca!

Köszi a tandem tippet! Panka biztosan támogatná! :wink:

De, ha evett, nem evett, nem volt más. Akkor fogyott is, nem? Vagy legalábbis stagnált. De nem is itattad? Mert én a kiszáradástól félek. A virágaimat prímán ki tudom szárítani, a gyerekemen ezt nem szeretném kipróbálni.

Blogot néztem. A Vichy cucc egyébként használt?

kacsa14

Jó bamba vagyok, nem is Vichy volt, hanem Babe (na ezt sem tudom már rendesen, a táp is Beba + a DM-es termékek si vmi. hasonlók, szóval arra gondolok, amiből koszmós sampon is van).

kacsa14

Szia Kacsa!

Nálunk leginkább az vált be, hogy nem fürdettük minden nap, csak a sejhaját. Dokinéni mondta. :shock: Babé mondjuk nem javított és nem rontott.

Három óra aktív üvöltés után evett. Így nem fogyott, hanem hízott, mint aki eszik, mint a güzü.

Hogy miért nem fejtem? Elvek, tudod cumfrász. Ja nem jutott eszembe, meg nem itta másból, mint a mellyemből. Hát ezért. Egyébként csendben dühöng, vagy ordít is? Nálunk úgy ment, hogy ugye három óra múlva éhes lett. Aztán töprengett fél órát. Majd kezdte magát hergelni a mellem láttán, majd kb. 3 óra múlva mint valami pióca teliszívta magát. Így volt, hogy 6-7 órát nem evett se sokat se keveset. Megtaláltam a levelet, részletesen viedoztuk. :twisted: 8 részlet van, a hergeli magáttól, a nyugodtan szopikig. Erre ezt mondat a szoptatási tanácsadó: :shock:

tjuca

Hú de fura volt visszanézni. Tök ismeretlennek tűntek a szereplők, a hangok. És ahogyan a lányom szopizik, olyan régen volt. És mekkora volt a mellem!

tjuca

Juca!

Ez tecc: "és mekkora volt a mellem!" és milyen kemény!!!

Ha fiúk lennének a dedeink, azt mondanám, hogy a lötyi cicire már most sem buknak, de így ...

Nálunk a műsor úgy néz ki, hogy baba cicire rákap, majd szív pár mp-től pár percig, ezek után elkezd kézzel-lábbal rugkapálni, fejet elfordítani és ha nem fordítom a pillanat tört része alatt függőlegesbe (de nem ám vállra téve, félig hátra dőlve, függőlegesbe rendesen, amit vízmértékkel lehetne ellenőrízni), akkor üvölt is. És utána, ha meg is nyugszik, amint újra jön a cicire emelés póz, már üvölt.
Próbáltam du. fekve, akkor csak szimplán elfordult, üvöltés és hadonászás nélkül.
Most kelt vmi. jó sok órás alvásból, evett kb. 2 percet, azt csókolom. ennyi idő alatt viszont tudom, hogy kb. 50-60 gr-ot tud beszipákolni, max.
Anyum is ezt az éheztetősdit javasolta, csak attól tartok, ha sem nem eszik, sem nem fejek, akkor az amúgy sem özönáradatnyi tejem méginkább fogyatkozik. Ha meg fejek, félek, hgoyha mégis rájön az ehetnék, akkor nem lesz mit.
Úgyhogy most egyik evésen cicizünk, másikon adok neki fejtet cumisüvegből. Eddig életében 2-3-szor kapott cumisüveget és kb. ugyaennyiszer játszócumit. Szóval nem mesterségestől lett zavarodott, de ha most ettől lenne az, akkor így jártam, éhezni akkor sem hagyom, ősz hajszálom meg már amúgy is jó pár van, poharas vagy kanalas etetéssel nem akarom még inkább sűríteni a számukat.

Jó lehet így utólag visszanézni a videót! Nekünk jó pár olyan videózás vanTimcsáról, ami így kezdődik: "Timi manó küzd a reggeli kakimanóval ..." Még jó, hgoy utólag lehet szerkeszteni! :wink:

kacsa14

Kacsa!

Ezt csak a szoptatási tanácsadó kedvéért csináltuk. Ha adsz egy címet, elküldöm, mert nyilvánosan nem akarom a cicikóimat mutogatni. Akkor Kinga még kisebb volt. Az elv csak vicc volt. :twisted: Egyszerűen nem evett cumisüvegből sem, fuldoklott és hányt.
Na csak türelem, és ha így megeszi, akkor add így. Bár fog apadni, mert a szopi nem ugyanaz, mint a fejés, de akkor is apadna, ha azon idegesítenéd magad, hogy még ennyit sem eszik. Ha meg végképp nem eszik ott a táp, éhenhalni nem fog. És hidd el, egyszer ennek is vége lesz, és lesz helyette más, mondjuk a fogzás. :twisted:

tjuca

Kacsa :)
Egy tipp csak, egy ötlet: nem attól lehet, h nehezebben tudja a végét leszippantani, és behergeli magát rajta? Lauránál is volt ilyen, főleg a bal ciciből, abból mindig nehezebben jött.
Lehet, hogy nagy hülyeség... Bocsi

Évi :)
Akkor jó, már megijedtem, mi van Veletek! Laura pont így ad enni a babáinak, mint Dóricica! :) Olyan édik! Közben meg karattyol non-stop... :) Akkor ezek szerint eddig tök rosszul számoltam a menzim cn-jét... Na tessék. :)

Megkaptad a válasz Emilt?

Puszi

KépKép
unique

Juca!

Ment priviben e-mail cím! Kivi vagyok!

Hát igen, lesznek még nagyobb gondok is, csak ilyenkor a lesz ez még ígyse + másnak sokkal xarabb nem vígasztal.
Bár talán már túlvagyok a mélyponton. Már elsírattam a cicit is, hogy nem kell Timinek. De azért néha még csak eszik és a remény él, hogy nem végleges a sztrájk.
Sőt attól sem megyek a helyi csatornának, hogyha tápos lesz Timcsa. Ha szopni nem szopik, akkor nekem az "élvezet" már úgyis elmúlik. Onnan már macera az egész, akár a fejés, akár a tápkutyulás. Az meg, hogy tápot eszik, hát istenem, nem a legjobb, de enni télleg kell. Anyum is mondja boldogan, hogy lehet már lassan adni neki gyümit + 2/3-os tejet!!! Én azon nőttem fel, mégis szép, okos és egészséges vagyok! :wink: És köszönöm, hogy nem ítéled el a tápot. Sajnos egy másik fórumon az összes tagtól megkaptam a beosztásom, mert akár a táp gondolata is felmerült a fejemben ... Persze könnyű annak, akinek nem sztrájkol a gyermeke ...

kacsa14

Unique!

Minden tipp jöhet!
Először én is erre tippeltem, de amikor a reggeli tele cicire is fél perc után bevágja a hisztit, ez a nézet megdől ...

kacsa14

Junikbébi!

Megkaptam persze, bocsesz tapló vagyok. Ja mi akkor megyünk nyaralni. Bocs csak ugrálok most Kacsa, a gondolataim, a mosogatnivaló és a gép között. Amúgy meg egész nap valami ilyesmit csinálok. mostanában mindenkinek magyarázkodnom kell -> CsHeni, amire utalt, az orvosos topikban olvasható, meg vadak és idegenek megtalálnak magán is. A múltkor a szülésekről 1,5 órányi levelet küldtem, mert azt mertem írni, hogy nem feltétlenül ítélem el a kengyelt, és nem minden orvos azért fektet le a 2. órában, mikor vajúdsz, mert egy brutális begyepesedett dög. Úgyhogy mostanában csak szőrmentén nyilvánulok meg, és a lényeges levelekre rendszerint elfelejtek válaszolni. :-( Ja és amúgy meg anya is vagyok. :-) Szóval bocs, válaszolok részletesebben. :D

Kacsa!

Én semmit sem ítélek el, pláne, hogy tudom milyen genya helyzetben vagy. Ja azt elfelejtettem írni, hogy a video kb. 3 órán keresztül készült. Ha lenne megoldás elmondanám, de nem volt.

tjuca

Juca!

Szegénykém! Hát kb. mi is ezt produkáljuk! Csak én feladom a próbálkozást, Timi megnyugszik, majd elalszik ...
Azért a nyugodt szopás alatt is igencsak ringatóztál!
De olyan édes volt Kinga, ahogy 2 manccsal fogta a cicit! Hú, nekem a 2 mellem nincs ekkora, mint Neked 1 ... :cry:
A mérleg mellett vannak a melltartóim és a múltkor az egyik szivacsos csipkést rátettem Timcsa fejére, olyan volt, mint a puccos nagysasszonyok csini-bini bálikalapkája, de atom jól állt neki! Majd eccer lefotózom.

Egyébként próbáltam alva is etetni, csak amikor Timcsa alszik, akkor alszik, akkor akár döglött egeret is tömhetsz a szájába, az sem érdekli.

Mind1, próbálkozgatunk, aztán majd lesz vhogy, az biztis, hogy éhen nem marad, egyelőre még van tejcsi is, majd látom, hogy meddig tart a bohóckodás és hogy alakul a súlya, mert azért fogyni nem fogom hagyni!

kacsa14

Semmi gond, megértem :) Majd írj, ha lesz pár perced.... :) Csak összehounk valami talifélét, nem? :) :) :) 8) Jövő héten 39 fok lesz! Hurrááá... Jókor megyünk nyaralni! :)

Kacsa :)
Még ha sok is a tejcid (reggel pl) akkor is jöhet nehezebben... Nekem még mindig ez van. A bal cici nagyon nehezen jön. Kicsi apró bogyik is vannak benne, és érzem, amikor Laura igazán erősen leszívja, hogy azok eltűnnek. De nagyon szokszor csinálta azt, hogy egyszerűen kiköpte, és várta a másikat. (mert persze mindig a nehezebbel kezdtem). No, csak azt akartam kihozni mindebből, hogy lehet, h picit télleg kevesebba tejcid már (lehet abszolút pszichés ok miatt is - görcsölsz), de totál megértelek. Én is pont ilyen voltam anno. Amikor a védőnénink 6 hónaposan (!!!) azt mondta, hogy adjak Laurának Sinlac-ot (ez egy pép, amiben nincs cukor, nincs benne glutén, rizs és szentjánoskenyérmag alapú, mellesleg nagyon ajánlom, 4 hónapos kortól lehet adni, doki néni felírja, úgy olcsóbb, mert ha már gyümit is fog kapni a nagylány, a babák nagyon szeretik gyümivel keverve - kérdezd meg Évit), sírva fakadtam, h az én lányom nem fog tápszert kapni - ez persze hülyeség, meg a Sinlac nem is tápszer... De a tápszerrel sincs semmi baj az ég világon, ezen totál felesleges aggódnod! Szopizzatok, amíg mindkettőtöknek jó, de csak addig. (megsúgom: Laura reggelire tápit kap, este még mindig nem hajlandó elhagyni a szopit...) Manapság már nagyon jók a tápik, finomak és minden anyag megvan bennük. És Timcsa tényleg hamar már gyümiket is ehet, és akkor meg már egyre kevesebb tápit kell majd adnod neki.
Én sem vagyok éheztetés-párti... :wink:

Jó éjt,

Puszi

KépKép
unique

Csajok!

Még mielőtt azt hinnétek, hogy én egy állat vagyok, aki éhezteti a lányát, hát nem, önként éhezett a kis szaros, nem volt hajlandó étkezni sem cickóból, sem másból. Azaz másból még kevésbé.

Meg most úgy érzem magam, mint megboldogult S. Fox, remélem azé annyira nem durva. Persze 6-7 óra után volt ám dinnye rendesen.
Persze a romantikába a nagy mellek iránt egy kis rossz szájíz is van, hogy mindig féloldalasan volt nagy. :evil: Vidión pl. a jobb volt extra, a bal meg hát finoman szólva megadta magát a gravitációnak.

Még mielőtt mindenki sírni kezdene, akkor pár kép, ami azt mutatja, hogy szoptatni jó, nem lehetetlen, és még szíp is. 8)
Kép

Kép
Kép

És nem csak a bal mellemben volt csak tej :twisted: :twisted: :twisted:

tjuca

Kacsa!

Ne haragudj, hogy beleszólok, tudom,hogy nem tőlem kérdezted, de a legnagyobb kisfiam 2 éves koráig ekcémás volt!
Enyhébb esetben bejöhet a Sudocrem, ha durvább és az nem használ, akkor pedig lehet kapni gyógyszertárban egy Halicar nevű homeopátiás krémet, azzal biztos nem ártasz, nekünk egész addig használt, míg Csabinak hozzá nem szokott a szervezete.

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Köszönöm a hiányolást hébe-hóba olvasgatok, de nem igen van miről írnom. Vagyis lenne persze mert a nemzetközi helyzet meg a stb. de.
Meguntam már ezt a babás témát, a topikba meg nem érzem belevalónak magam se ebbe se másikba.

Ja azért nem ment el a kedvem az élettől. :wink: és biztos fogok még írni.

puszi
junko
Vendég

Sziasztok Lányok!

Kacsa!
Sajnos én sok jo tanáccsal nem tudok szolgálni mert még zöldfülü vagyok a szoptatásban!Én sem vagyok tápszer ellenes ha nem megy a szopi azért nem feltétlenül kell a Dunának menni én azt gondolom!Mert sajnos sok ember ugy véli hogy -hu mit teszel ha nem gyötröd magad halálra,hogy ha nincs tejed!Engem is gyötört a lelkiismeret Marcinál és nagyon depresszios is voltam mert mindenki az kérdezgette:-Szoptatsz?Van tejed?Én birka meg mondtam,hogy nincs elég és csak fejek!A reakcio 10-böl 8x ez volt:-Ur Isten és akkor mi lesz? :evil: Na és mi lett semmi!Gyönyörü okos nagyfiam van!Szoval ne hallgass senkire és akárhogy is alakul bárki megkérdezi hogy szoptatsz e mond hogy igen és kalap-kabát!És elkerülöd a sok ismerös "okos" jo tanácsát,hogy mit is kellett volna csinálni! :evil: Mert utolag már olyan "okos" dolgokat tudnak ám mondani!

Évi!
Dori nagyon édes ahogy eteti a "gyerekét"!

Unique!
A Sinlac-rol én is hallottam!
Te mikor kezdted a hozzátáplálást Lauránál?
6-honaposan?

Juca!
Nagyon szépek a képek!
Tényleg gyönyörü!
De ne felejtsük el megjegyezni,hogy én láttalak ebben az idöszakban és hát Pamele Anderson elmehetett a francba! :lol:
"Ropi" test és két hatalmas mell! :shock: :D
Nagyon csinos voltál meg kell hogy mondjam nöi szemmel!

Márti!
Üdvözöllek én is! Kép Gratulálok a fiukhoz!!
És nem semmi,hogy bevállaljátok a 4.-et is!!

Syry!
Mekkora most Máté?

Lányok lenne egy általános kérdésem!
Szoval meddig hiznak a babák ilyen gyors iramba?Mert Ágoston már majdnem 7 kg! :shock: És ha tápszert kapna akkor azt gondolnám,hogy persze ez természetes mert attol szépen hiznak na de az anyatejtöl??Marcikám 5 honaposan volt 7 kg!Szoval lassan eléri azt a sulyt amivel suliba lehet menni! :roll:

Teszek képet én is!
Pancsi!
Kép
Ketten a cilukáim!
Kép
És ilyen okosan is tudok nézelödni!
Kép

KépKépKépKép
aniko24

Sziasztok!

Márti!

Ne viccelj már! Itt mindenki mindenbe belekotyoghat, nem csak az, akitől kérdeznek! Pont ez a lényeg!

Köszi a tippet, felíram a kence nevét! A Sudo nem szárítja jobban? Tudom, hogy rá van írva, hogy jó ekcémára, egy folton ki is próbáltam, de eszerintem csak szárazabb lett tőle.

Egyébként mindenhol azt olvasom, hogy az arcon, hajlatokban jelenik meg előszür. Timinek pedig a karján kezdődött, mostmár van a mellkasán, a lábfej hajlatban is és kezd a nyakán is lenni. De szűerintem ekcéma lehet, mert ez a tipikus száraz, piros foltos izé + kiütéses jellegű pöttyök. De ha nem javul, akkor elviszem majd azért bőrgyogyihoz.

Juca!

A barnított fotó nayon tuti! Annyira jó a beállítás!!!

Én is csináltam már, bár én magunkról, szopi közben (mármint úgy, hogy magam fotóztam magunkat):

Kép

Anikó!

Köszönöm Neked is a tápis véleményt!!!

Ágoston tényleg szép kerek! De nagyon kis cuki! És a közös fotón látszik, hogy Marci is teljesen oda van az öcsiért! (Igaz?)

Én azt hittem, hogy anyatejes babát nem lehet túlsúlyossá tenni, de ezen nézetemet alaposan megcáfolta és 2 gyermekes gyermekorvos anyuka és egy szintén gyermekorvos főorvos. Szóval igenis anyatejtől is lehet túlsúlyos egy baba. No, ez most nem arra akar vonatkozni, hogy Ágoston túl dagi lenne, ez most csak eszembe jutott.

Állítólag a testsúly duplázása után csökken a gyarapodás ... A babaszoba.hu - n van fent percentilis görbe, amin lehet vezetni a gyerek súlyát, azon látszik a tendencia is és hgoy az átlaghoz képest hogy alakul, ill. mi várható a saját görbéje alapján. Lehet ismered az oldalt, de ha nem én javaslom, hogy regisztrálj, sok okos dolgot nyilávn lehet ott tartani a lurkókról.

----

Éjjel 2x volt szopi, de csak pár perc. Reggel próbáltam pucéran (mind2-en pucin), de az sem volt sikeresebb, bár 4x tudtam cicire tenni, de csak fél percekre, kb. 60 gr-ot szopott. Utána letettem játszani, még 1x szopott, majd mikor elálmosodott feltettem megint és ekkor már úgy kellett kivennem a szájából a végén a cicit, nem tudom, mennyit evett gr-ra, ill. hogy mennyuit cumizott, de szerintem szívott is, mert lényegesen meglöttyedt utána a cici. Majd, ha most felkel, szerintem adok neki lefejt tejet, hogy legalább 1-2x jól lakjon egy nap és majd du. próbálkozunk tovább.

Egyébként hajnalban jött rám az az érzés, hogy engem nem is az anyatej/táp kérdés bánt, hanem az, hogy NEM KELL A CICIM! A szoptatás hiányzik, hogy a kezemben aludjon el a kis cuppogó békám ... :cry:

kacsa14

Ja magamat untam meg hogy állandóan csak a terhesedéssel, babás kérdéssel foglalkozom.
Nehogy félreértés essék. :oops:
Vendég

Akartam már kérdezni, hogy a tápon ugye az szerepel, hogy mindig frissen készítsd el, a maradékot üntsd ki. Ez eddig OK. Meg az is, hogy forrald fel a vizet és utána lehűtve kevcerd össze, mert a forró víz kinyírja a bifidusz effenziszeket vagy mi a frászkarikákat. Ez is OK. A kérdésem az lenne, ha előre felforralok mondjuk egy napi adag vizet és utána egy arra kijelölt edényben tárolom és használatkor csak ezzel keverem a tápit és melegítem ehető hőmérsékletűre, az jó-e? Vagy mindig frissen forraljak?

Nem tápizunk még, csak ezt már akartam kérdezni és most van időm rá, hogy megkérdezzem. :-)

kacsa14

Sziasztok!
Szopitémához, ekcémához még nem tudok hozzászolni. Viszont a szopis fotók nagyon tetszenek. Már én is csináltam, sőt, a férjem is.

Anikó!
Ezt a kérdést akár én is feltehettem volna. Sziszkó is rohamosan gömbölyödik, bár ő még " csak" 6 kg (bár még csak 59 cm). És az ő súlya sem állt meg, ahogy megduplázódott. Én azt gondolom, hogy ő tudja, hogy mennyi kell neki. Majd egyszer megáll, és ha el kezdenek járni, akkor biztos lemegy róluk. Szerintem ne aggódj, én is túltetettem magam ezen.

Évi!
Dórika tüneményes, ahogy anyáskodik a babáján. Nagyon csini ezzel a kis szöszi hajával.

Juca!
A szopipárnát meg jól elfelejtettem vinni, pedig már nem használom. Na majd azt legközelebb. Akkor megpróbálok kicsit hosszabb időt rátok szánni, és a beigért tejberizs is érdekel :wink:

Eszter!
Örülök, hogy düllőre jutottál a munkával kapcs.

Pupy!
Várunk.

Sziszkó babám két napja köhög. Nincs láza, torka nem piros, nem hallott semmit a dokinéni a tüdején, légcsövében. Étvágya is rendesen van, kedve is a régi, csupán köhög, elég erőteljesen. Azt hittem, hogy csak próbálgatja a hangját, de nem. Remélem, nem fog lebetegedni. Ma nekem is el kezdte irritálni valami a torkomat. Fogalmam sincs, hogy mi lehet. Lehet, hogy izzadtan megfut valami szél mindket. Csak komolyabb ne legyen.

Na megyek, csinálok valamit, amig felkel a bogyókám.
Vendég

Kacsa!
Lehet,hogy most sok emberkét fogok magamra haragitani de én sosem forraltam vizet!Mivel amikor kihült tele volt szmötyivel!És nekem az nem volt steril!Én Eviánt és Verát adtam neki anno!Viszont most Ágostonnak ha szomjas vizet adok szintén nem forralva:Eviánt,Verát,Szentkirályit,Janát!Szoval szerintem nem kell forralgatni ha nem akarsz!De ha neked ugy jobb akkor a vizet tárolhatod csak összekeverve nem lehet mert elszaporodnak benne a baktériumok és azért kell mindig frisset csinálni!Nekem anno ezt mondta a gyerekorvos!Én ugy csináltam ha mentünk valahova,hogy vettem egy baba termoszt abba megmelegitett vizet tettem,a cumisüvegbe tettem annyi tápot amennyi az adagja volt és felöntöttem vizzel!Mivel már tudtam mennyi készen igy nem kellett méricskélnem!És igy eltudtunk menni bárhova egy perc alatt összedobtam a hamit!
Köszi a tanácsot megnézem és regisztrálok!
Azért fel vagyok készülve majd a nem evésre is mert genetikailag van kodolva szerintem ez nálunk!Marcikám amint meglátta a kanalat egyböl szájzárat kapott! :evil: Söt a cumibol a hamit ugy ette csak meg ha szorakoztattam közben és nem vette észre,hogy lecsorog a kaja :roll: !Kébzelheted,hogy a boci-boci tarkár hányféle változatban voltam képes elöadni?! :shock: :lol:

KépKépKépKép
aniko24

Junko!
Tudom mire gondolsz!
Én is anno sokszor saját magam agyára mentem! :? Mindig voltak nagy vizválaszto fogadalmaim!Hol betartottam hol nem! :wink:
Remélem jol vagy és szervezitek a nyaralást!!!

KépKépKépKép
aniko24

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?