Új privát üzeneted érkezett!

Elizabeth25,
Én még szintén új vagyok, 15 hétben vagyok most, szintén a Péterfyben szeretnék szülni. Tudnál valamit mondani Kia dokiról? Nekem elég szimpi, többször voltam nála korábban, de érdekelne, hogy kismamákkal milyen. A vizsgálatokra a kórházba jársz, vagy neki is magánrendelése van? Te már régóta ismered, vagy ajánlották, vagy hogyan kerültél hozzá?
Köszönöm szépen!
sophie77

Szia Moya!

Én is és a nővérem is a Czikmántorynál szültünk.
Csak jókat tudok mondani róla. Kedves, figyelmes, lelkiismeretes.
Mi nagyon meg voltunk elégedve vele.

A kórház tényleg nem a legmodernebb, de emlékeim szerint tisztaság volt. Én alapítványi szobában voltam és naponta többször jöttek takarítani.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Sziasztok csajok!

Na Domcsi baby majus 4.en, hajnali ot ora otvenharom perckor megszuletett....csodas volt a szulesem, mindenkinek ilyet kivanok!
Ket agyas alapitvanyiba kerultem, mert egy agyasba nem volt hely, de nem is baj, mert annyira aranyos csaj volt a szobatarsam, hogy csak na! Neki is kisfia szuletett! :)

Sophi, Kia doki egy tunder...fantasztikusan vezette le a szulesemet, Farkas Adrienn volt a szulesznom, ugyhogy ha jot akarsz magadnak :) oket valaszd, nem fogod megbanni, az tuti!
Ha van meg kerdesed, akkor a vadsonja@freemail.hu msn/en cimen megtalalsz es ott szivesen valaszolok minden felmerulo kerdesedre!

Puszi mindenkinek!

Kép
elizabeth25

Ja ime ket kep>

Kép Kép

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek!

Nagyon jó, hogy van ilyen fórum, ahol ténylég őszintén válaszoltok a kérdésekre. remélem én is hozzá tudok majd tenni. :D

Moya
moya

Szia Vok!!!

Köszönöm szépen a választ a méhlepény utáni teendőkre vonatkozóan..
(azért ez nekem még mindig para) :lol:

Üdv.
Gurgula
torolve_20131003125716

Sziasztok!
Elizabeth, gratulálok a babádhoz, nagyon aranyos és köszönöm a kedves választ is! :D
Sophie
sophie77

Köszi Sophie! :)

Kép
elizabeth25

Szia Elizabeth25!

Gratulálok a babádhoz, igazán gyönyörű!
Ugye hogy nem kellett annyira félni előtte?
Örülök, hogy szép élmény volt a szülésed.

EDA-t kértél?
mennyi ideig tartott?

abalord02

Abalord, abszolult nem paráztam, még akkor sem mikor elment a magzatvíz otthon, és amikor a kórházba értünk, akkor már nem paráztam :), marha jó volt a szülés, simán szülnék mégegyet :) (beszélünk is már a kistesóról), szó szerint végignevettük a szülést a doki, a szülésznő meg a párom! :)
Igen, kértem EDA-t.

Szül(et)és történet:

2007.05.03an este fel nyolcra ertunk haza az NST/rol, ahonnan vegul is nyugodtan tavoztunk, mivel doki azt mondta meg zart a mehszaj,nem szulunk. Nagy nyugalommal rendeltem egy pizzat, felhivtam a baratnomet, pihiztem az agyon, mikor egy hatalmas pukkanast hallottam es ereztem huvelyben, ami mar alapban gyanus volt. Baratnom mondta, hogy azonnal alljak fel, mert tuti, hogy megrepedt a magzatburok...nem is kellett felallnom, csak megmozdultam es mar folyt is el a viz. Ekkor volt kilenc ora. Felpattantam az agybol, kiabaltam a paromnak, hogy megyunk szulni (milyen Murpy torvenye, meg o mondta, hogy a kocsibol ne szedjuk ki a cuccokat, majd csak reggel :), ugyanis mar minden NST/re bepakolva mentunk). Gyorsan lezuhiztam, feloltoztem es negyed tizre a korhazba is voltunk.Atoltoztem, megvizsgalt az ugyeletes doki, ott meg egy jo adag magzatvizet leeresztettek...befekudtem a szuloszobara, ratettek az NST/re, vervetel, vernyomasmeres..a szokasos dolgok, akkor mar nyolc perces fajasaim voltak, es 4 cm/re voltam nyitva....aztan atmehettem az egyik szep szuloszobaba, mert ott nem szult senki..parom vegig mellettem volt...a fajasok egyre erossebbek voltak..nem gondoltam, hogy valami ennyire fajhat, de az eltetett, hogy nemsokra talakozhatok a kisfiammal....haromkor bekotottek az EDA/t, ami nagy megkonnyebbulest jelentett, akkorra mar beert a szulesznom is! O is ott volt velem vegig, rettento jo volt! Az EDA beadasa utan, hajnali negykor mar kilenc centis volt a tagulas, akkor mar ertesitettek a dokimat is, aki fel oran belul a korhazban volt.Mondta, hogy kb. 5/6 fele meglesz Domcsi. Pinduromnak a feje nemakart atbuckazni a medencen, ezert a doki a popcijat nyomta a hasamon keresztul, es par nyomas alatt sikerult....onnantol kezdve a harmadik fajasra kint volt....(a gatmetszestol nagyon feltem, de csak 4 mm/et vagtak, es a doki plasztika, boralatti varrassal varta ossze, ugyhogy megsem latszik, harmadik nap mar szaladtam :))...hatalmas erzes volt, mikor a pocakomra tettek! A parom nelkul nem tudtam volna vegigcsinalni, es a doki ill. a szuleszno fanatasztikusak voltak, ha megegyszer szulok, akkor csak veluk :). Hetfon delben haza is engedtek minket...igy csak harom napot kellett a korhazban tolteni!

Kép
elizabeth25

Kedves anyukák és csemeték!
Fiatal iparművészként gyerekszobák meseszép kifestését vállalom!
Ha bizalmat kapok, kedves figuráimmal megtöltve, meséssé varázsolom gyermeke szobáját, segítek megvalósítani álmait elképzeléseit.
Kifejezetten egyedi elképzelések megvalósítását tervezem, saját figuráimmal karaktereimmel dolgozom, Walt Disney-t ha lehet szeretném elkerülni...

A szoba adottságait az ön elképzeléseit, álmait figyelembe véve arra törekszem, gyermeke a legnagyobb örömét lelhesse leendő szobájában.

Rólam és a munkáimról itt lehet egy kicsit többet megtudni:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=199434
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

szia mamacka,

gyönyörűek a dekorjaid, tényleg csodaszépek, egy bibi van, hogy én 130 km-re lakom tőled, mert akkor igénybe venném a tudásodat. Biztosan sok anyuka fordul majd hozzád, sok szerencsét és jó munkát.
üdv Niki

Kép
gyniki

Kedves Mamák,

Bocsánat, hogy ismeretlenül zavarlak titeket, de mivel régi „topicoló „ vagyok, kislányommal való terhességem óta, ezért merem veletek bátran és örömmel megosztani, hogy megnyitottuk a www.biofalva.hu webáruházunkat. Csupa csupa egészséges étel, naturkozmetikum, babaápolás, kényeztetés a babának és mamának. Kislányunk inspirált az egész létrehozásához, mivel neki nagyon nehezen vadásztam le ezeket az egészséges dolgokat.
Ha van kedvetek nézzetek be hozzánk. További szép napot kívánok mindenkinek.
Johanna
johanna1975

Lányok,

szeretnék infót kérni tőletek a Péterfy szülészeiről.. Néhányatoknak már írtam emailt is,íde lehet, hogy nem lesz időtök válaszolni, és ezt a picurok mellett meg is értem:-))

Én itt Pesten gyakorlatilag senkit nem ismerek, úgyhogy csak kapkodom a fejem, és már nem tudom, kihez is menjek.
Szülésznőt elsősorban Farkas Adriennt gondoltam választani, de Keserű Ágit, és Cser Katit is ajánlották már melegen, többek között a védőnők. Orvosról viszont nem sokat hallok, és mivel lassan a 30. hetem jön, kezdek kicsit aggódni, hogy mit is csináljak.

Ha bárkinek van egy kis ideje két szoptatás, pelenkázás, játszás,stb között, az légyszi segítsen nekem, akár itt, akár emailben a bernadett.orszag@aitia.ai vagy a datte_hu@yahoo.com címen.

Mindenkinek sok puszi és jó hétvégét!

Detti
dettó

Szia Dettó!

Én nem fogadtam szülésznőt, csak dicsérni tudom őket. Nagyon jók mind. :d Bárkit is válassz, jó kezekben leszel! :D

Dokiilag én Dr.Kia-t tudom meleg szivvel ajánlani. Jó fej, mindent elmond, kérdezhetsz, nyugodt, bár néha még töri a magyart, de profin szúr érzéstelenitőt és nagyon korrekt.

További jó babavárást, gyors és pozitiv élményekkel teli szülést kivánok! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Elizabeth!

Hogy vagy? Milyen Dominkikkal otthon? Mesélj egy kicsit. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Szia Dettó!

Dr Kia-t én is nagyon tudom ajánlani, most szültem nála egy hónapja. Én választottam szülésznőt Kovácsné Margitot,mindkét gyerkőcöt vele szültem, de idáig a szülésznőkről csak jót hallottam. Igazából főleg azért választottam mert annó a dokim szülés előtt 2 hónappal kiment külföldre és szerettem volna legalább egy biztos pontot. Másodjára meg természetes volt hogy szintén nála szülök.

csibe
csibe31

Sziasztok! Igazából azért regisztráltam, hogy tudjak mesélni a kórházról. Pénteken jöttünk haza, kisfiam kedden született császárral. Dokim Dr. Csősz György. Egyágyas alapítványi szobába sikerült kerülnünk. Úgy érzem, hogy nagyon szerencsés voltam, mert mind a dokim, a többi orvos és az ápolók valamint a csecsemősök is tündériek voltak!!! Eredetileg a Nyírőben szültem volna, de az megszűnt :x Itt a kórházban egyáltalán nem éreztették velem, hogy "púp" vagyok a hátukon - sajnos a Flór Ferencben ezt éreztem egy vizsgálat során.... Itt szívesen fogadták az összes megszűnő kórházból átjött kismamát. Sok helyen olvastam, hogy nem elégedettek az itteni dolgozók hozzáállásával. Én úgy éreztem, hogy nagyon sok a teher rajtuk, és igyekezik mindenki ennek ellenére a legtöbbet nyújtani! A pénztelenség - ezért nincs pl. elég pelenka mindig, vagy ágynemű (!!), az, hogy a megszűntetett 10 ágyat még mindig fenntartják, pedig ezt senki nem finanszírozza! Szerintem le a kalappal az ilyen munkatársak előtt, ezt a csapatot támogatni kellene munkájában! Név szerint köszönöm még a csecsemősök közül Andrea! Dóri és Bea segítségét, az ápolók közül Júlia munkáját és bár császár volt, a szülésznő Lilla segítségét! Ha van kérdés, szívesen válaszolok, amennyire tudok!
bab71

Sziasztok!

Én új vagyok, mivel nemrégiben döntöttem el, hogy a Péterfyben szeretném megszülni második babómat. Három kórházba mentem el érdeklődni és megnézni, így esett a választás erre. (Szent István, és Uzsoki ellen).
Végigolvastam az eddigi hozzászólásokat, de hátha be tudok még gyűjteni új infókat.
Szülésznő ügyben már döntöttem, mert amikor a kórházban jártam, sikerült egy nagyon szimpatikus hölggyel elbeszélgetnem (Kovács Pálné Margit), és már nem is pártolok el tőle. Viszont orvost még nem választottam itt, eddig máshová jártam, de mindenképp váltani szeretnék, mert nem vagyok megelégedve a hozzáállásával.
Örülnék, ha tudnátok ajánlani dokit. Fontos lenne, hogy informatív (beszédes) legyen, én szeretem tudni, mit csinálnak éppen velem, továbbá, hogy legyen hajlandó az alternatív megoldásokra. Egy idős, tiszteletreméltó főorvsotól, valahogy nem tudnám elvárni, hogy ha szülősámlin szülök, térdelve végezze az esetleges beavatkozásokat.
Első babámat EDA nélkül szültem, ki lehetett bírni. Persze szívesebben elkerülném a fájdalmat, csak azért félek az EDA-tól, mert azt olvastam, hogy automatikusan adják mellé az oxitocynt is. Ti mit tudtok erről? Ha lehet, jó lenne viszonylag természetes módon szülni.
Még egy kérdés: volt valaki, aki egyáltalán EDA nélkül szült, vagy úgyis rá fognak beszélni? És EDA nélkül a szülés utáni méhtisztítás nem fájdalmas? Erről vajon le lehet beszélni az orvost? Nekem az előző szülésnél nem volt ilyen, és más kórházakban sem gyakrolat.
Valaki írta, hogy mindenképpen beteszik az ember kezébe az infúziós kanült. Volt olyan, akinek nem? Nem nagy dolog, de minek, ha nem is kell?
Előre is köszönöm: LIZA
liza13

Szia!

Én is két gyereket szültem, az elsőt teljesen természetesen, más kórházban, a másodikat a Péterfyben, EDA-val, infúzióval!
Szülésfelkészítőn azt mondták, ha nem kérsz EDA-t, infúziót akkor is adnak! :roll:
Én nem voltam annyira elragadtatva, EDA-tól, mert kitolási szaknál, már egyáltalán nem volt hatása, viszont nem volt sem fájdalmas, sem kellemetlen a bekötése, pedig ettől nagyon féltem!
Ha bemész a kórházba és határozottan mondod, hogy Te nem kérsz epidurált, akkor nem fogják bekötni, de ha meggondolod magad, itt bármikor bekötik, nálam már négy újnyi volt a tágulás mikor bekötötték!
:)
arivirág

Az én kislányom dr. Anga-Kis Balázsnál született, a pocakosság és a szülés alatt is végig biztonságban éreztem magam, bátran ajánlom őt nektek! :D

Kép
Kép
pannati

liza:
szia! nekem a sóoldatos infúziót csak akkor kötötték be, mikor kértem az edát 15 óra vajúdás után. oxitocint nem "automatikusan" adnak mellé, hanem hogy az eda által lelassított fájásokat visszahozzák, szóval ahogy mondják, egyik beavatkozás már hozza maga után a másikat. de azért vannak, akiknél nem lassít le semmit az eda.
rábeszélni nem fognak az edára, legfeljebb megkérdezik, hogy kérsz-e. az meg kizárt, hogy automatikusan nekiálljanak bekötni, ha nem is kéred. viszont szerintem edával nem fogsz szülősámlin szülni. nekem legalábbis rongylábam lett tőle, nem bírtam volna már megtartani magam sehogy. de azért jó a választott szülésznő, hogy ezt előre tisztázd vele.

viszont egyet még akartam már rég mondani: a labdához vigyetek pumpát! :)))))))))) én örültem, mikor láttam, hgoy van labda, bár csak térdig ér, de mikor ráültem, kb bokáig süppedtem benne, mint egy fotelben. így nem sokat ér... szerintem még sose fújták fel. a dokim meg mondta előre, hogy senki nem szokta hazsnálni. ezek után már értem, miért...
pacsuli

Köszönöm a válaszokat. Tudnátok még valamit írni a szülés utáni méhkaparásról? Nagyon gáz EDA nélkül? Köszi: Liza
liza13

Első szülésemnél nem volt EDA, és a szülés utáni beavatkozásokat úgy csinálták, hogy kaptam lidokain injekciót, semmivel sem volt rosszabb mint mikor ugyanezekez EDA-val csinálták!
arivirág

Sziasztok!

Lehet, hogy már kérdeztem de lenne egy fontos kérdésem:
Én is a Péterfyben fogok szülni hamarosan..
Nagyon meg vagyok elégedve az orvosommal és a szülésznőmmel is. Kedvesek, mindent meg lehet velük beszélni.

Viszont és itt jön a nagy kérdésem: rákérdeztem, hogy a méhlepény megszületése után csinálnak-e méhtisztítást? És igen!!
Akármennyire is szép a méhlepény és nem maradt bent szövetdarab+burok,stb. ebben a kórházban kötelezően elvégzik..egy kanállal a méhtisztítást (küretet) persze nem azzal az éles kanállal, mint abortusznál.

Nektek is csinálták?? Mennyire fájdalmas???
Azért kérdezem mert én nem szeretnék EDA-t kérni..

A válaszokat előre is köszönöm
Üdv: Gurgula
torolve_20131003125716

Helló Gurgula!
Kettővel feljebb nekem is ugyanez volt a kérdésem.

Azóta feltettem ezt az orvosnak is. Válasz valami olyasmi volt, hogy igen, minden esetben elvégzik a méhtisztítást a szülés után. Erről nem szokták kikérni a kismama véleményét. Kvázi kötelező. Viszont mondjuk, hogy megnyugtatott, hogy nem nagy dolog és sokkal több az előnye, mint a kellemetlenség. (Persze neki biztos nem csinálták még - férfi). És én is úgy indultam, hogy majd nem kérek EDA-t (nekem második baba lesz), de az orvosommal törént fenti beszélgetés meggyőzött, hogy nem vagyok én saját magam ellensége, adják csak be azt az EDÁ-t. De tényleg én az elsőt anélkül szültem, és most úgy gondolom, köszönöm szépen fájdalom nélkül is egész jól elleszek. Sztem te is gondolkodj még rajta. Üdv : LIza
liza13

sziasztok,

nem is tudom, hogy hol kezdjem, 2 hete késik (még csak), lehet, h lakik valaki odabent, nem készültünk rá, viszont nagyon örülnénk neki.
Azért vagyok gondban, mert az első babámat a Söfiben szültem, de a megváltozott helyzet miatt oda nem mennék... a Péterfybe tartozom, viszont a szülészetét nem ismerem.

Olyan orvost keresnék, aki, (ha mégis baba van a dologban) nem akarja mindenáron bebizonyítani, h császár után képes vagyok normál szülésre, és érdekelne, h szülés után a babák velünk vannak-e?

Tudnátok nekem orvost ajánlani?
(nem számít, h ffi, nő, fiatal, idős, etc, emberséges legyen :) )

Köszönöm
nuska

Szia!

Én kislányomat hajnali 3-kor vitték be a csecsemőosztályra, reggel 6-kor már meg is kaptam, és attól kezdve mindig együtt voltunk! :D
Dokim most külföldön van, ezért őt nem tudom ajánlani, viszont volt szerencsém Kia dokihoz, és ő nagyon, kedves szimpatikus, orvos!!
arivirág

Liza!
Köszönöm a válaszodat!!
Minden szépet és jót!
torolve_20131003125716

Gurgula,

nekem edával volt a kürettisztításom szülés után. nem mondhatom, hogy fájt volna, de hogy matattak azt éreztem. nem a legjobb dolog, ki lehet bírni. eda nélkül nem tudom, változóak a vélemények erről. sztem, ha természetesen szülsz ez már csak pont az i-re.

Niki

Kép
gyniki

Gyniki!

Köszi a választ. Az biztos, hogy EDA-val nem lehet annyira szörnyűűű..na ja pont az i-re :lol:
Jó az a kép! Két lábikóóóóó..

pusszancs
gurgi
torolve_20131003125716

Hello Gurgula!

én EDA-val szültem, tavaly októberben a Péterfyben.
Méhtisztítást nálam is csináltak, de én nem éreztem az egészből semmit...igazándiból örültem, hogy túl vagyok a szülésen, Pannika egészséges volt (van) és gyönyörű...A férjemmel a pici lányt csodáltuk, Zacher doki pedig elvégezte a dolgát odalenn...
de hidd el, jó hogy megcsinálják, minthogy egészséges méhlepény esetén is , valami fertőzés legyen az egyébként sem könnyű betegágyas időszakban...
kitartást, kérdésed van, írj!

abalord02

abalord,
tényleg így van, kicsit remegtek a virgácsaim a végén, de teljesen mindegy volt, hogy mit csinálnak velem, mert az örömünk nagyobb volt annál. Edával sztem nem lehet érezni csak hogy ütyködnek, de az nem fáj.

gurgula,

jól vagytok a célközelben? olyan gyorsan elszalad ez a pár hét, mindjárt itt van a bébi, ja és utána úgy telik az idő...... Annám is már hét hós.

Üdv Niki

Kép
gyniki

Sziasztok Lányok!

Még nen jártam itt Nálatok de volna egy kérdésem és örülnék ha tudnátok segíteni.
Valószínűleg én is a Péterfyben fogok szülni és iker babákat várok.
Mi a véleményetek a méhszájzáró műtétről? Nálam meg akarja csinálni a dokim a 20.hét körül. A méhszájam még teljesen zárt de megelőzésképpen szeretné a doki a műtétet. Ja és azt is mondta, hogy ebben a kórházban ez bevett szokás. Persze az én döntésem lesz. Hááát nem tudom.

Kismoni
kismoni

Szia Móni!

Menj be az ikres topikba... Én úgy tudom, hogy ez nem kötelező egyáltalán, hiszen, ha nem nyilik a méhszáj, akkor minek bevarrni?????????? De nekem 1 törpém volt. Az ikreseknél biztos többet tudnak segiteni neked!

Sok sikert a két manóhoz!!!! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Gyniki & Abalord!

Köszi a válaszokat. Persze értem én, hogy egy esetleges későbbi fertőzést előznek meg ezzel a méhtisztítással..ez oké..de én nem EDA-val szeretnék szülni..A vajúdástól, szüléstől egyáltalán nem parázom, még a varrástól sem..engem ez a hülye méhküret ijeszt meg de az nagyon.

Egyébként jól vagyok a finisben, bár pár napja le vagyok lassulva eléggé (pedig én elég aktív ember vagyok) ezerrel keményedik a pocakom szinte egésznap..de egyelőre se görcs, se derékfájás nincsen.

Ti javasoljátok az EDA-t nagyon??????? Szal én úgy gondoltam, hogy én egy hős leszek, aki átszeretné élni az egész szülést mindenestől..amivel jár, kivéve a küretet.
torolve_20131003125716

Gurgula!
Jajjj, mintha magamat olvasnám... :lol: :lol:
Én 8 óra 10 perces fájások után kértem edát. Addig birtam :D
Beleestem azok közé, akiknek lelassitják a folyamatot, de ezerszer inkább edával lassan szülni, mint nélküle egy picit gyorsabban... Délután 5től, hajnali 1ig 2cm-ert tágultam....Nem ment valami gyorsan. De mivel akkor és ott eldöntheted, hogy mit szeretnél, én nem éreztem kényszernek a dolgot.

Nagyon drukkolok, hogy olyan legyen a szülésed, mint az szeretnéd. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok!!

Köszönöm!!!!!!

Kérdésem: az EDA beadása meddig tart, utána lehet járkálni vele../zuhanyozni, ladbán ücsörögni/ vagy totál nem érzed a lábad és csak feküdni lehet?? és mennyire lehet érezni a nyomóingert a kitolási szakaszban? utána feküdni kell? fáj-e fejecske?

/ezen morfondírozom, hogy kérjek-e vagy sem de csak amiatt a hülye méhküret miatt kérnék/

A válaszod előre is köszönöm!

Szép vasárnapot!

Puszka
Gurgi
torolve_20131003125716

Gurgi!

Az Eda-t kb 3 perc alatt adják be. Nagyon féltem tőle, de egyáltalán nem fájt, csak egy picit kellemetlen volt. Az első 3 adagnál lazán tudtam mozgatni a lábam, bár zuhizni már nem igen tudsz vele, mert kilóg a kanül a hátadból... Én nem keltem már fel, mert igy is hulla voltam. Inkább megpróbáltam aludni egy kicsit. Ment is 1 órát.
A nyómóingert elméletileg gond nélkül kéne érezned, mert általában megpróbálják úgy időziteni az edát, hogy addigra kimenjen a hatása, mire jönnek a tolófájások. Nálam ez nem sikerült, igy én onnan tudtam,h ogy jön a fájás, hogy nagyon összenyomódott a hasam és egy pici feszülést éreztem. (Valahogy nem szeretném átélni azt fájdalmat... főleg nem 44 percig, mint ameddig nekem tartott a kitolás)
Ha nem lettem volna annyira bevizesedve, a Hanna feje pedig nem lett volna 34 cm, akkor tuti 3 nyomásra kint lett volna a törpe. :D
Igy sokadikra sikerült.
A küretre nyomnak még egy adaot, hogy az ne fájjon.

Semmim nem fájt utána a gátamon és a hasamon kivül, ahol nyomott a doki. Egy darabig még megtaláltam az eda tű helyét a hátamon, de azt se sokáig. A 2 óra pihi után gond nélkül felkeltem (az erős vérveszteséget nem számitva)
Hanna gyönyörűen szopizott. Majd elvitték a csecsemősökhöz és pár óra múlva már nálam is volt. :D

Szerintem, ha kibirsz egy szülést, egy méhküret már nem is fáj... de csak gondolom :D

Ha van még kérdésed, irj! :D
Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

gurgula,

vok jól beszél, eda nem fáj, nekem az oxi bekötése jobban fájt, ha azt lehet nevezni fájdalomnak. Én kértem edát, dokival megbeszéltem, szülésznő is javasolta. Sztem jó dolog, fölösleges szenvedned, ha már egyszer van ilyen megoldás....
Mikor berakta a doki a kanült, na az felüdülés volt. Nálunk nem lassított a szülésen, négy és fél óra alatt megvolt Anna.
Bevalllom én is tojtam az edától, de így utólag..... minden szülésemnél igényt fogok rá tartani.
a tolófájást érzed, szóval azt nem tompítják, különben nem tudnál nyomni és a bébi sosem jönne ki, varrásnál meg kapod újból a varázsszert.
kitartás
üdv Niki

Kép
gyniki

Gurgula!

Lehet, hogy már írtam, de az első szülésemnél (sőt egy darabig a mostani terhességem elején is- 27. hetes vagyok) teljesen úgy gondolkodtam, mint te. És mivel én a kisfiamat olyan kórházban szültem, ahol fel sem merült a méhtitsztítás szülés után, végül is EDA nélkül szültem. Sima szülés volt, nem volt hosszú vajúdás, jól tágultam, de a vége felé már annyira kész voltam, hogy csak nyüszítettem (pedig sztem jól bírom a fájdalmat), és könyörögtem, hogy most már szúrjon hátba valaki. Már nem volt idő beadni az EDA-t, de hál istennek ezek után már csak fél óra volt és a hasamon pihegett a babó. Ebből a kitolás negyed óra (3 fájásra kibújt, anélkül, hogy a doki kinyomta volna). Szóval kibírtam, de mostmár azt mondom, ha lehet inkább, nem szeretném újra azt a fájdalmat. Így valszeg fogok EDA-t kérni. Egyébként igaz, hogy 3 perc beadni, de az egész procedúra kb. 3/4 óra, mert előtte le kell, hogy csepegjen az infúzió, ami fél óra legalább. Szóval a legvégén , amikor már tényleg fáj a szülés, már hiába kéred. Nekem, azt mondta a szülésznő, hogy EDA-val ücsörögni is szoktak a kismamik, sétálni tényleg nem nagyon lehet. Viszont ami még nagyon mellette szól, hogy bár így a gravitációt nem lehet kihasználni, de az EDA hatására ellazulnak a medencealapi, meg mindenféle lenti izmok, könnyebben tágul a méhszáj, lazább az egész, így a babának kíméletesebb megszületni. Olvastam vhol, hogy korababábkál kifejezetten ajánlott, őket jobban kell kímélni.
Szóval gondolkodj még rajta, kíváncsi vagyok, hogy döntesz. Mikorra vagy kiírva? Liza
liza13

Ja és mégvalami. A szülés fájdalma kutyafüle az utána következő varráshoz képest. Engem fél órát varrtak és hiába kaptam helyi érzéstelenítőt minden szúrást-öltést tökéletesen éreztem. Ráadásul, így a doki sem tud sztem nyugodtan dolgozni, mert az ember önkéntelenül emeli a popóját a szúrásnál. Szóval később derült ki, hogy a méhszájrepedésemet nem is öltötte össze rendesen. Állítólag EDA-val a varrás sem fáj.
liza13

Vok és Liza13!!!

Nagyon szépen köszönöm nektek az EDA-val kapcsolatos válaszokat!!

Döntöttem kérek EDA-t..meggyőztetek. :lol:

puszi nektek!!!
torolve_20131003125716

Sziasztok!
Én csak "okoskodni" szeretnék :D .
Nekem már 14 hónapos a lányom, Óbudai vagyok, és a Margitban szültem Dr. Tűzkő Nándornál, aki azóta már a Péterfyben praktizál.
Tudom, hogy sokan vannak úgy hogy vajon melyik orvos milyen lehet, és ezért szeretném ajánlani az én dokimat, nem mintha reklámra lenne szüksége, de úgy érzem le kell írnom.
Én a végén császárral szültem, amit nem bánok, hiába indították meg, nem tágultam. A terhességemet végig nyafogtam, mindentől féltem, ma már egy boldog anyuka vagyok, aki nem érti mit nyavalygott annyit, de a lényeg, hogy a dokim végig olyan türelmes volt velem, nagyon odafigyelt rám. Egy kis plusz, hogy 5 évvel ezelőtt volt 1 féloldali petefészek és petevezeték kipakolásom, 15 cm-es cisztával társulva, és aztán 2 éve rászánunk magunkat a babára, és 1 hónap alatt megfogant így "féloldalasan", szóval jó munkát végzett a doki.
Egyenlőre nem tervezünk babát, de ha jönni fog, én megyek a dokim után.
Mindenkinek JÓ BABAVÁRÁST, és JÓ BABÁZÁST KÍVÁNOK!
Tündike
tundike

Liza13,

EDA-val nem éreztem semmit a varrásból sem...
El sem tudom képzelni, mit érezhettek anyáink, akiknek választásuk sem volt, hogy eda vagy más fájdalomcsillapitó.

Egy tuti: ami nekem rossz volt, az a szülés utáni 2 óra, amikor megy ki az EDA hatása, de egyhelyben kell feküdnöd...ahogy megy ki a fájdalomcsillapitó hatása, egyre jobban érzed a gátat...nekem csipő érzés volt...utána megváltás volt a függőleges helyzet (bár én elég sokat feküdtem, edaval nem engedtek felkelni (hajnal 1-től délelőtt fél 12-ig...

de a következőt is edaval és a Péterfyben szeretném szülni...ja, és Zacher dokinál.

abalord02

Abalord!!
Az nagyon hosszú idő, amit írsz..hajnal fél 1-től fél 12-ig.. :shock:
Elvileg 6 óra után fel lehet kelni, persze segítséggel..

Utána hogy érezted magad?? Mármint amikor már felkelhettél?

(bocsika de tényleg nagyon érdekel)

Gurgi
torolve_20131003125716

szia Gurgi,

mintha be lettem volna rúgva...nagyon nehéz volt azt a fekvést kibirni...szegény férjemtől percenként kérdeztem a szülés után, amig nem kelhettem fel, hogy mennyi van még hátra...
az az igazság, hogy nem mondták, hogy felkelhetek...én nem is tudom miért nem kérdeztem...
azután már csak a gátsebem sajgott...

abalord02

Köszi Abalaord az infot!

holnap megyek NST-re+méhszáj vizsgálatra, egy hete 1100 volt a fejecske teljesen beilleszkedve. Eddig főleg brutál keményedéseim vannak 2 hete, tegnap éjszaka pedig volt mensiszerű derékfájásos-görcsike+alhasi nyílalások..most semmi csak keményedések..

Gurgi
torolve_20131003125716

Szia Gurgula!

Ha még "egyben" olvasod. Én is a Péterfyben szültem több mint két éve és kértem EDA-t, nagyon jó volt, bár a tolófájásokat nem igazán éreztem. De utána amikor kiment a hatása, kb. 2 órával a szülés és stoppolás után, az rossz volt nagyon. De kb. 4-5 órával később már sokkal jobban voltam, tehát gyorsan regenerálódik a szervezet. Nekem nem kellett olyan sokat feküdnöm mint Abalordnak. Mondjuk ez nem tudom, hogy mitől függ.

Gyors és könnyű szülést+ egészséges kisbabát!

Tulipán

Kép

Kép
tulipán5

Szia Tulipán!!!

Még egyben! Köszi az infot!!
Ma voltunk NST-n, nagyon szép.. a méhtevékenység 40-50-es volt, amiből semmit nem éreztem..csak keményedést..
A méhszáj szépen nyílogat..lehet, hogy már csak 1-2 nap..péntek reggel megint megyek..lálá

pusszancs
Gurgi
torolve_20131003125716

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?