Abalord, abszolult nem paráztam, még akkor sem mikor elment a magzatvíz otthon, és amikor a kórházba értünk, akkor már nem paráztam
, marha jó volt a szülés, simán szülnék mégegyet
(beszélünk is már a kistesóról), szó szerint végignevettük a szülést a doki, a szülésznő meg a párom!
Igen, kértem EDA-t.
Szül(et)és történet:
2007.05.03an este fel nyolcra ertunk haza az NST/rol, ahonnan vegul is nyugodtan tavoztunk, mivel doki azt mondta meg zart a mehszaj,nem szulunk. Nagy nyugalommal rendeltem egy pizzat, felhivtam a baratnomet, pihiztem az agyon, mikor egy hatalmas pukkanast hallottam es ereztem huvelyben, ami mar alapban gyanus volt. Baratnom mondta, hogy azonnal alljak fel, mert tuti, hogy megrepedt a magzatburok...nem is kellett felallnom, csak megmozdultam es mar folyt is el a viz. Ekkor volt kilenc ora. Felpattantam az agybol, kiabaltam a paromnak, hogy megyunk szulni (milyen Murpy torvenye, meg o mondta, hogy a kocsibol ne szedjuk ki a cuccokat, majd csak reggel
, ugyanis mar minden NST/re bepakolva mentunk). Gyorsan lezuhiztam, feloltoztem es negyed tizre a korhazba is voltunk.Atoltoztem, megvizsgalt az ugyeletes doki, ott meg egy jo adag magzatvizet leeresztettek...befekudtem a szuloszobara, ratettek az NST/re, vervetel, vernyomasmeres..a szokasos dolgok, akkor mar nyolc perces fajasaim voltak, es 4 cm/re voltam nyitva....aztan atmehettem az egyik szep szuloszobaba, mert ott nem szult senki..parom vegig mellettem volt...a fajasok egyre erossebbek voltak..nem gondoltam, hogy valami ennyire fajhat, de az eltetett, hogy nemsokra talakozhatok a kisfiammal....haromkor bekotottek az EDA/t, ami nagy megkonnyebbulest jelentett, akkorra mar beert a szulesznom is! O is ott volt velem vegig, rettento jo volt! Az EDA beadasa utan, hajnali negykor mar kilenc centis volt a tagulas, akkor mar ertesitettek a dokimat is, aki fel oran belul a korhazban volt.Mondta, hogy kb. 5/6 fele meglesz Domcsi. Pinduromnak a feje nemakart atbuckazni a medencen, ezert a doki a popcijat nyomta a hasamon keresztul, es par nyomas alatt sikerult....onnantol kezdve a harmadik fajasra kint volt....(a gatmetszestol nagyon feltem, de csak 4 mm/et vagtak, es a doki plasztika, boralatti varrassal varta ossze, ugyhogy megsem latszik, harmadik nap mar szaladtam
)...hatalmas erzes volt, mikor a pocakomra tettek! A parom nelkul nem tudtam volna vegigcsinalni, es a doki ill. a szuleszno fanatasztikusak voltak, ha megegyszer szulok, akkor csak veluk
. Hetfon delben haza is engedtek minket...igy csak harom napot kellett a korhazban tolteni!