Új privát üzeneted érkezett!

Huncut,
hogy érted, hogy hogy? A mávban ez elég gyakori igény a frissen szült nők részéről - mint ahogy normális országokban sem tartják bent a kórházban a nőket (normál szülés után). Három éve úgy volt hogy reggel szóltam, hogy akkor mennék, de megnyugtatna, ha még egyszer megnéznék a gyereket. Jött a gyerekorvos, mondta, hogy nyugodt lélekkel haza vihetem ezt a gyereket, alá kellett irnom/iratniuk egy papirt, hogy saját felelősségre távozom, és x napon visszahozom a bcg oltásra.
Most is ezt tervezem, ha minden ok. Főleg, látva a kórházak túlzsúfoltságát, és kevéssé "családias" hangulatát.
zsuzsoo

Sziasztok!

Kicsit vissza tudtam olvasni :lol:

Boga gratulálok a kisbabához, nagyon ari!

Alzizza: sajnáloma kutyusodat! Nem tudom velem is mi lesz,ha nem lesz az enyém :x
Gratulálok a kisfiad lépéseihez!

Gabek:sikerült megcsináltatni az útlevelet?
Voltam már én is érdeklődni azt mondták 30 nap. De lehet gyorsított eljárásba is kérni, de akkor többet kell fizetni.

Norbival nem tudom mi van ma már 2-szor alszik.(mondjuk nem baj, csak ilyen nem sűrün fordul elő)

Mandala:az én dokim is átment a MÁV-ba, majd leteszteled és ha egyszer aktuális lesz nekem, maj megdumcsizzuk.
Már nincs sok hátra Nektek!

Megint lehetne vezetni táblázatot.
Vannak új kismamik!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Sziasztok!

Jó régen voltam, jó sok minden történt azóta!

Mi megvagyunk, múlt szerdán voltam a bökésen, túl éltem, nem volt valami kellemes, eddig jóformán csak pihentem, Ákost is csak ma vettem azóta ölbe, szegénykémet, nagyon nagyon hiányzott.
És mindenkinek köszi szépen a bökésről a véleményeket!

Dina
ti most hol tartotok a tesóprojektnél?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Móni,
nem igazán divat itt a kérdezősködés!Ez egy ilyen hely! :shock: :?
Ha elmész egy állásinterjúra akkor tőled kérdezik meg mire gondolsz,legalább is a páromnál így volt.Aztán ha kellesz nekik,akkor megmondják mennyit tudnak adni.Ha megfelel neked akkor felvesznek és mehetsz dolgozni.De amíg az angolt nem rágom át rendesen,addíg nem akarok bemenni még érdeklődni sem,meg most még úgysem tudnék munkabaállni.De azért furdal a kiváncsiság! :roll:

Timi
timiban

Sziasztok!

Meg egyszer koszi a Lujzi-gratulaciokat :) !

Alziza!
En is nagyon sajnalom a kutyus dolgot! Nagy kutya, macska, stb barat vagyok en is, tudom, milyen kotodni egy ilyen kis szormokhoz, sajnalom, h meg kellett hoznotok egy ilyen nehez dontest!!

Dorka,
Mi ujsag nalatok? Hogy vagytok?

Mennem kell, Lujzi iszonyu nyugos egesz nap, most sem jo neki semmi...

Sziasztok1

Kép
boga

Sziasztok,

Egész hamar megúsztuk ezt az útlevél dolgot :-)
Múltkor kértem előre időpontot, de apa épp akkor nem tudott eljönni, mert fontos dolga volt így most időpont nélkül próbálkoztunk. De ez nem okozott szerencsére gondot, mert mindenki odavolt Gergő kék szeméért :-) Első hivatalos ügyintézős napja volt :-)

Máv
Nekem is furi ez a "másnap mennék haza", én ugyan császáros voltam, de kb. belehaltam volna ha másnap haza kellett volna mennem. Na jó az első gyerek is volt, a harmadiknál már mindent jobban tudsz.
Nagyon durvát hallottam a MÁV kórházas barátnőmtő, szüléskor aférjének kellett külön fizetni ha kér fájdalom csillapítót, vagy ha bármit kért. Kicsit repedt, és végül összevarrták a szeméremajkát :twisted: :shock: :shock: :evil:

Manó
Rajtam pont 6 kg felesleg maradt, szívesen átadom, még fizetek is ha átveszed :-) Nagyon szívesen megszabadulnék tőle :-)

Erika
Második gyereknél nem lehet emelgetni? Töbi több gyerekes anya mit gondol erről????

Jó éjt,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Zsuzsoo! Azért is írtam, hogy kicsit naiv a kérdés, mert bennem fel sem merült, hogy egy nap után hazaengedik a babát. Biztosan azért, mert első szülésem volt, de én minden körülmény ellenére nagyobb biztonságban éreztem magam orvosok közelében, mintha otthon lettem volna és aggódtam volna, hogy mit csinál éppen az én 1-2-3 napos babám. Ráadásul Sanyika be is sárgult, szolizott egy teljes napig. Arról nem is beszélve, hogy én sem voltam valami fitt az első napon...
Ezek szerint a MÁV-ban ez bevett gyakorlat volt? és mi a helyzet a II. klinikával?

Timi! Akkor hajrá angol! Tudom, mondani könnyű, én rettenetesen utáltam tanulni, valahogy taszított az egész, azóta sem tudok jól, sőt már lassan sehogy, pedig még a szakmai nyelvvizsgát is kiizzadtam magamból anno.

Gabek! Ez a MÁV-os sztori nagyon durva, még a hideg is kirázott tőle! :shock:

Erika! Mi lett a bökés eredménye?

Jó éjt mindenkinek,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

Zalán nevében köszönöm a gratulációkat! :lol:

Saját magam nevében pedig azt,hogy együtt éreztek velem a kutyám miatt!Köszönöm!

Boga!
Végül mi lett a cebionnal?

Gabek!
Szerintem Erika a bökés miatt nem emelhetett egy ideig!Vagy nem?
Szerintem az megoldhatatlan,hogy egyáltalán ne emeld fel a gyerekedet ha még Ő is kicsi! :) Persze nem úgy és nem annyiszor mint terhesség előtt!De van olyan amikor muszály!
Nekem két olyan ismerősöm is van ahol csak 11 illetve 16 hónap a korkülönbség!Őket még pelenkázni kellett!Ha másért nem azért fel kellett emelniük! :lol:

MÁV!
A sógórnőm 5 éve szült ott és már akkor is hazajött a 2. napon!
A barátnőm 7 éve szülte ott a 4.gyerekét Ő szülés után 6 órával jött haza!

Sziasztok!
Vendég

Sziasztok

Gabek
emelgetni lehet, csak múlt hét szerdán voltan hasbökin, és emiatt nem lehet emelgetnem :cry: !

Huncut
bökés eredménye: augusztus 2-án kell menni érte + UH
de a sógornőm azt mondta ha addig nem telefonálnak akkor minden OK!!!!

emelgetés: mindenki azt mondta, ill. mindenhol azt írták, hogy bökés után min. 2-3 nap amíg nem szabad emelgetni + házasélet is nyista jó darabig a vetélés kockázata miatt
és végülis nem is voltam igazán olyan állapotba hogy ugyanúgy emelgetni tudtam volna Ákost mint bökés előtt. Tegnap délelőtt is csak segítettem anyukámnak és a hugomnak főzni, de délelőtt 11-kor már muszály volt leülnöm mert olyan rosszul voltam, de ma este már azért én fürdettem + vacsi, igaz az emelgetés + hajolgatás nagyon nem esett jól, de nem lettem rossul úgy mint tegnap, és utána pihentem 1 órát és csak utána csináltam amit muszály volt.
De nagyon remélem, hogy pár nap múlva már ugyanolyan leszek mint bökés előtt!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!
Hát, a bökés után más emelgetni, mint amúgy. Amúgy azt mondják, lehet emelgetni, tizenpár kiló még OK. Mostanában olvastam, hogy az emelgetés inkább a hátnak rossz, nem a méhszáj nyílik ki, úgyhogy vidoran emelgetem a fiamat. Ugyanakkor már terhesség előtt kezdtem arra trenírozni, hogy szép nagy fiú már, nem bírom emelgetni, hogy ne a kistestvért okolja érte. Eddig működik.
Én is hallottam már olyat, hogy egynapos babát engedtek haza, ha a gyerekorvos vállalta, hogy megnézi, ha valami gond van és visszaviszik oltásra. Utólag belegondolva, jobban jártam volna én is, ha hazajöhetünk, bár császáros voltam. A koszt jobb :) , nem kell a látogatási időt várni és a védőnővel meg tudtam volna mindent beszélni. Egy előnye kétségtelenül volt, a Schöpf-Méreiben megcsinálták egyből a koponya és hasi ultrahangot a gyereknek, tehát azt letudtuk és az oltás miatt sem kellett újra utazni.
Másodikra azért én már szívesen hazamennék pár óra után is, senki nem tud engem olyan jól megnyugtatni, mint a párom meg a doki nénink...
Egyébként nemcsak olyan van külföldön, hogy egy nap után hazamehetsz, hanem olyan is, Németországban, hogy csak szülni megy be valaki a szülőotthonba, ott pár órát pihen (na meg koccintanak mindannyian egy pohár pezsgővel a gyerek születésére) és aztán mennek is haza (akár az anya nagyfiai is ott lehetnek a szülésnél, ha kedvük tartja, ilyen is volt). Ehhez persze egy kicsit másként működő ellátó rendszer kell, ott a szülésznő látja el a kezdeti védőnői feladatokat, mindenképpen megy a gyerekhez az első napokban, de már a szülés előtt is kapcsolatban van az anyukával. Orvos csak akkor kerül elő, ha műtét van, normál esetben kórházban is a szülésznő dolga a szülés levezetése, az orvos csak vizsgálatra megy be, hogy minden rendben megy-e, vagy akkor, ha a szülésznő úgy látja, hogy kell a doki. Nem tudom, hogy még megy-e a német RTL-en a Mein Baby sorozat, hétköznap reggel 9 körül szokott volt lenni, én ott láttam ezeket. Állati érdekes még nyelvtudás nélkül is (nem tudok németül én sem, csak pár szót), pláne első babásoknak. Még ha a viszonyok eltérőek is, a szülés azért mégis szülés, az én császárom pl. eléggé hasonlított arra, amit ott láttam (még remegni is úgy remegtem, mint az a lány :) ) és azért olvastam másoktól olyan szüléstörténetet, amit láthattam volna akár ott is. Ráadásul több német városból mutatnak be családokat, szüléseket, ezért sokfélét lehet látni. Nekem jót tett, hogy láttam, hogy a csecsemő bizony lehet lila is, fehér mázas, rettenetesen gyűrött, de attól még nincs gond, pár óra múlva normálisan néz ki, egyébként nem sok ilyen pici babát lát előtte az ember lánya... Vagy igen? Meg nekem megnyugtató volt látni, hogy azok is, akik megszenvedték a szülést, mint a kutya, azok is azért végigcsinálták, ki lehet bírni. Szóval, én az a típus vagyok, aki jobban szereti előre tudni, hogy mi vár rá, így az ismeretlenség sokkja nem bénít le. Nna, arról már nem láttam semmit, hogy milyen is aztán az első babával az első pár hét - hát, sokkolt is. :)
Na jóéjszakát, befejezem a regényírást.
Ja, Timiban, infraégőt lehet elég olcsón kapni műszaki boltban, csak annyi a trükk, hogy porcelán foglalatba lehet betenni. Mondjuk nem értek hozzá, hogy babának lehet-e már, de a meleg sópárnát (vagy cseresznyemag párnát) javasolta a doki néni nekünk, ha nincs lámpa, de ez eleve már nagyobb korban merült fel. És érdemes körbeérdeklődnöd, itt a környéken pl. valami feng-shui, ezotéria, akármi (nem értek ezekhez) boltban van bioptron lámpa, amit ott lehet használni, gondolom jóval olcsóbb, mint venni egyet. Lehet, hogy ilyen ötlet másutt is támadt...
20150827140659

Gabek,
nyilván nem a császárosok mennek haza másnap. Az első szülésem nekem is az volt, és bent maradtam 4 napot. Ezt mindenki maga tudja, hogy hol érzi magát biztonságban. (Nyilvánvalóan az otthon szülő nők sem akarnak rosszat a gyereküknek és maguknak.) Egy csomó országban normál hüvelyi szülés után, ha nincs komplikáció 2 napot maradnak bent a nők. A gyerekek szoliztatása inkább preventiv, mint valóban indokolt az esetek nagy részében.
Én egy ilyen intim élethelyzetben, mint egy új gyerek érkezése sokkal jobban érzem magam a szűk családom körében, mint egy kórházban idegenek között, de ez én vagyok. Annál viszont jobban félek a szüléstől és az esetleges komplikációktól, hogy otthonszülésre gondoljak.
zsuzsoo

Zsuzsoo, ugy tudom csak a MAV-ban van erre lehetöség (barmint hazamenni par ora utan).
En is szeretnék legközelebb és megkérdeztem a (szent imrés) dokimat. Sok helyen benne lennének, de sajnos a jelenlegi szabalyozas miatt a korhazak csak akkor kapnak pénzt, ha legalabb 2 napig bent marad az anya+gyermeke. De allitolag dolgoznak mar azon, h több korhazban is legyen ambulans szülésre lehetöség.

Allitolag az is lehet, h nem sokara több korhazban csak szülésznök fognak szüléseket levezetni. Lesz ügyeletes orvos, ha gond van, de a szülésznö lesz a "fönök", ha siman megy minden.

Hollandiaban a nök 30%-a otthon szül és mindenki ki van ezzel békülve, ott is csak akkor van korhaz meg orvos, ha vmi indokolja különben ba'ba vezeti le a szülést, orvos sehol... Mas rendszer...

Sok helyen szerintem probaljak sokaig bent tartani a betegeket, mert igy több pénzt kapnak.
Mikor Vincus bekerült a Györi korhazba a 3. napon kértük, h engedjenek haza (mar semmi baja nem volt, csak "megfigyelés" alatt volt). Azt mondtak, h ok, de papiron még 4 napig bent volt :shock:.
A jatszon egy ismerösöm ugyanezt mesélte az egyik Pesti gyermekkorhazrol... :roll:
Ilyenkor persze 28 szor elmondjak az embernek, h ha vmi baj van ne hogy mashova menjenek...!

Tücsi, azt én is szerettem volna latni elöre, h milyen az elsö par nap/hét otthon elsö gyerekkel :lol:!

Uuu, Gabek, ez a szeméremajak sztori nagyon durva!!! :|

Zsuzsoo, ha jol értem most akkor csak tajékozodtok és nincs még kitalalva, h hol fogsz szülni?

Sára

Kép

Kép
saara

Saara,
igen, jól érted, csak tájékozódom. Igazából nagyon bizom benne, hogy a máv elkészül addig, és nem lesz rosszabb, mint előtte. Nekem ott volt egy császáros szülésem, majd 14 hónappal később egy normál hüvelyi (két külön orvosnál), és mindkét alkalommal tkp. mindennel meg voltam elégedve. Na jó, a kaja elég vacak volt, de volt hűtő, melegitő konyha, szóval az ember nyugodtan ehetett hazait. Azt sem szerettem, hogy n7-kor jött a takaritónő. De pl. az első szülésemnél végig együtt voltunk a férjemmel, császáros lévén ő segitett ellátni a babát, kb. a második napon belövellt a tejem, azt sem tudtam, hova legyek a fájdalomtól, szólt a szülésznőnek, aki kifejte a mellem, és megtanitott kézzel fejni, aminek később sokszor láttam előnyét. A sors iróniája, hogy a második orvos is távozott azóta a mávból, igy találtam egy harmadikat, akivel eddig teljesen meg vagyok elégedve, rögtön az elején megkérdeztem, hogy ő marad-e. Arra nem számitottam, hogy közben a kórház "távozik". :? Te már biztos, hogy a klinikán szülsz?
zs
zsuzsoo

Ja, azért nem ambulásn szülésem volt, egy teljes napot és éjszakát bent töltöttünk. És még annyi, hogy a második szülésemnél eltört a farkcsontom, ami sokkal de sokkal rosszabb, mint egy császár, de akkor már ott volt az egyéves kislányom is. Otthon apa, nagyi teljesen jól elláttak minket. A nagyobbik gyerek miatt a férjem már nem tudott végig ott lenni a kórházban, nekem pedig minden mozdulat borzalmasan fájt.
Remélem, most semmi ilyen "dráma" nem lesz, és boldogan gyerekágyazhatunk otthon ötösben :lol:
zsuzsoo

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓ

A tegnapi napomat azért még tudtam fokozni: elindultunk vacsizni, de mire az étteremhez értünk gyerek bealudt , de úgy, hogy még a nyála is kicsorgott, aztán vissazfordultunk és rendeltünk egy pizzát, a Pizza Huttól, de 1,5 óra után hozták ki, apa és gyerek már emgfürdött addigra, sőt a ygeek túl volt a tejcsin is, de ingyen kaptuk a kaját, mert időn túl voltak!Atán már majdnem aludtam, de néztü keste a Tour de franc-ot és pont bukás volt abefutón és ezen én jó lfelpörögtem!
Szóval még éjfélkor sem tudtam befejezni a tegnapi csodás napot! :lol: :lol: :lol:

Erika
Mi 27-én kezdjük a Suprefaktot szúrni!!! Most voltunk a Pharmafutárnál a progi injekcióért és az intézetben a belgyógyászati vérvételen!
Szóval aug. a mi hónapunk!
:P

Kép
anid

Zsuzsoo
Felmerült bennem néhány kérdés: :oops:
Miért lett az első császár és hogy-hogy utána a második baba sima szülés? Merthogy azt mondják, hogy akinek az első császár annak nagy valószínűséggel a második is az lesz.
Tudtad előre, hogy melyik szülésednek mi lesz a kimenetele?
A farkcsont, az hogy törhet el? :roll:

No akkor a jövő héten mikor a gesztenyés kertben? Légyszi ne pénteken :roll:

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

KÖZÉRDEKŰ kérdés:

Mentek nyaralni? És nem tudnátok ott felhasználni üdülési csekket?
Van nekem 90 eft-ért, de megegyeznénk az átadási árban!
Jövő januárig jó.

Gondolkodtam, hogy elmegyek valahova a Norbival, de autó nélkül nem igazán akarok belevágni(belegondolok, hogy azt a sok cuccot, hogy vinném) néha már a bevásárlás is pont elég.
A másik ,emg inkábba pénzre lenne szükségem :cry:

Előre is köszönöm!

dorka24

DOrka
Én megbeszélem a párommal ezt a csekkes dolgot! Tartod még nekem egy kicsit?

Tünde
Rajtam isv an még +6kg, úgyhogy én is adom szívesen! :lol:

Apa pont a minap mondta, hogy mostmár akár járhatnék is tornázni, erre megint telepakoljuk a pocakom gyerekkel! :lol: :lol: :lol:

Emelgetés: így lombikkal az van, hogy a transzfer után még kíméletesebben kell élned, amellett,hogy minden hasmegmoccanást menstruációs görcsnek fog fel az emeber, még midnenre kell figyelni, ja és közben még 2-3 hónapig mindeféle injekciókat kap a páciens.
Azt én sem tudom hogy oldom meg,hogy egyeskét nem emelgetem! :shock:

Kép
anid

Sziasztok!

Visszatértem, mint az elveszett bárányka. Jó újra olvasni Titeket! Látom, megint sokérdekes téma van. Az ambuláns szülésre én is beneveznék, barátnőm úgy szült Münchenben, nem azért mert kérték, hanem mert ott így természetes. Persze, tényleg benne van az is, hogy az első napokban asszem minden nap kijár házhoz a védőnő-bába.

Dorka,
az üdülési csekkel az a baj, hogy ha jól tudom, ott kell lennie annak,akinek a nevéra van írva. De hátha tud valaki róla pontosabbat is.

Gabek,
simán lehet sima szülés császár után, csak az orvosok általában nem merik bevállalni, sokkal egyszerűbb (és több pénzt is hoz), ha vágnak. De van olyan kórház/orvos, aki tényleg azt nézi, hogy mi a beteg érdeke. Mert ugye a hüvelyi szülés mégiscsak kisebb kockázat, és nem "betegség" hanem normális folyamat, ergó hamarabb gyógyul. De erről Timi majd biztos tud bővebbet mondani. Ja, és ha megvan a módszer a fölös kilóid lepasszolására, nekem is mondjátok el, nekem is lenne még pár, amit szívesen átadnék valakinek. :lol:

Velünk az van, hogy Máté egész nap beszél, de egy árva kukkot nem lehet még érteni belőle. Igaz, azért elactivitizi, hogy mit akar. Nagy csibész kezd lenni. Van valami, amit megfigyeltem, hogy működik a fegyelmezés terén: ha azt mondom neki, hogy ezt nem szabd, mert apájé vagy a mamájé, akkor békén hagyja. Legalábbis egy ideig. Sokkal hatásosabb, mintha csak azt mondom, hogy nem szabad, mert rádesik, eltörik, tönkremegy stb. Pont a napokban mondta egy ismerősöm (harmadik gyerek után), hogy most jön rá, nem az értelmére, hanem az érzelmére kell hatni ebben a korban. Hát, lehet, hogy igaza van.

Na, tessék, benéztem, és rögtönm regényt írok.
Pusza mindenkinek, az újaknak is!
Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok

Dina
beülti után gyerekemelgetés: én jóformán úgyanúgy emelgettem mint utána - mondjuk max annyi volt hogy apjuk vitte le és fel babakocsistól és nem 20x emeltem fel egy nap hanem csak 10-15x, és mikor már minden OK volt akkor pedig ugyan úgy, csak most a bökés után nem emelgetem :cry: úgyanúgy még mindig!

Dorka
az üdülési csekk nem névre szóló? én úgy tudom, hogy csak az használhatja fel akinek a nevére szól, legalábbis nekünk a páromnak azt mondták tavaly mikor megkapta (ha jól emlékszem rajta is volt mindegyik lapon a neve), ő most a fogorvosnál fizetett azzal + pénzzel.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Én azt hallottam az üdülési csekkel kapcsolatban, hogy már egy csomó helyen elfogadják úgy is, hogy nem a vendég nevére szól. (Jó, persze nem ez a legális felhasználási módja, de mi magyarok híresek vagyunk a szabályok kijátszásáról, nem?) Szerintem érdemes megkérdezni előre a hotelt, hogy hogy állnak hozzá a kérdéshez.
Fogorvosnál is fel lehet használni? Az igen!

Rita! Az én fiam is egész nap beszél babanyelven, de már egy-két szót megértünk belőle. (pl. anya, apa, hinta, tik-tak, mama, dédi). Olyan édes, ahogy magyaráz!
Szoktam is mondogatni, mi lesz ha már rendesen fog beszélni, egész nap be sem áll majd a szája? :shock:

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok

Huncut
üdülésicsekk=fogorvos = még nem mindegyik fogadja el, de már vannak jópáran akik igen :lol:

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Üdülési csekk: foglalni a tulaj nevére kell. Na de ha a gyerek lebetegszik és mást küld el maga helyett, az csak jó mindenkinek, a szálloda sem marad vendég nélkül. Ezért a vendégnélküliség helyett a helyettesítő vendéget szokták választani a szállodák. Meg kell beszélni.
Császár után sima szülés: ha az első császár okai nem állnak fenn (pl. most nem faros a gyerek, nem túl nagy, stb.) és a heg sem készül szétválni, akkor lehet sima szülés is. Nekem azt mondta az orvos, hogy ha ki akar esni a gyerek, jöjjön, de azért lelkileg készüljek a császárra is. Ezt teszem. A gyereket győzködjük naponta egyszer, hogy forduljon be és szépen jöjjön ki, én meg elfogadom, ha a doki úgy látja, mégis gond van és császározni fog. Azért ilyen esetben járnak úgy a vajúdók, hogy menet közben nyílik szét a heg és akkor menet közben döntenek a császár mellett, na ennél jobban örülök egy sima császárnak, az kevesebb zehernyével jár.
Amennyit hallottam róla, jórészt orvos és kórházi gyakorlat függő is a dolog, mert sok minden szubjektív megítélés kérdése, persze arról nem beszélve, hogy pénzügyi és egyéb érdekek, gyakorlat hiánya, stb. is állhat a császár után császár mindenképpen döntés mögött.
20150827140659

Sziasztok,

Dorka:Nem akarom megfúrni az üdülési csekk bizniszedet, de nekem elég friss a tapasztalatom. Üdülési csekknél ott kell lennie annak, akinek a nevére szól, mert alá kell írnia a csekket ott előttük. Mi most voltunk Lellén, és a hugom üdülési csekkével fizettünk, de a hugomnak jönnie kellett (ők nem abban a szállodában laktak, ahol mi) mikor fizettünk és a számlát is az ő nevére állították ki, hiába szólt a mi nevünkre a foglalás. Aztán lehet van olyan szálláshely, ahol rugalmasak, de itt külön kiemelték, hogy legyen ott, akinek a nevére szól.

Ha mégis belevágsz Norbival kettesben - van már egy csomó hely, ahol nem kell annyi cuccot vinni, mert adnak ágyat, etetőszéket. Akkor most nagyon jó akciók vannak a Danubius hotelekben (Hévíz, Sárvár és Bük). Szerintem rátok férne egy kis pihenés :wink: . De persze nem akarom helyetted eldönteni...

Off:
Érdekelnek valakit yorki kutya kölykök (egyesével is persze)? Kisfiúk. Június 24.-én születtek.

Császár után sima szülés: Élő példa innen a fórumról a mostanában nagyon eltűnt Indigó, ő elsőre császárral szült, másodszorra meg simán.

Lilla

lilló

Sziasztok!

Zsuzsoo, én most a Szent Imrében fogok szülni. Ez a csonttörést nayon rosszul hangzik :(.

Indigo pont a MAV-ban szülte a masodik gyermekét :).

Rita, vicces, én is azt szoktam mondani Vincének, hogy Apaé (ha az enyém nem mindig müködik a dolog) :lol:.

Voltam ma kismama ruhakat nézni és olyan bazi draga mindenhol, tök bosszanto! Bar a 2in1-ban most leértékelés van, de igy sem olcso... :roll:

Tali akkor Juli 17-én kedden??
Lilla, jöttök? Biiinek végre odaadnam a szülinapi ajandékat :)!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Igen, elvileg ott kell lennie akinek a nevére szól, de szerintem a személyit senkitől nem kérik el, én meg nem fogok megharagúdni, ha aláírjátok helyettem :lol:

Köszi!

dorka24

Sziasztok!

Kicsit bénább vagyok a szokottnál, mert a férjem notebookjáról vagyok kénytelen jelentkezni, az itthoni gép megadta magát... a notebook meg ellenségem.... utálom.... minden máshol van, mint megszoktam... szóval pfujjjj....

Lányok... a MÁV most komplett káosz-háza...
Állítólag tényleg nem adnak (adtak) pótlást a babáknak, de azt gondolom ez a sotén is így van...
A sotén ott a cukros víz, ha akarod adod, ha nem, nem... csak az a fránya súlymérés ne lenne! Na, az frusztrál egy kicsit.... méricskélni mennyit szopott aztán hallgatni, hogy anyuka ennek a gyereknek már ötvenet kéne... ez meg csak épp hogy húsz.... kész őrület! Na, de csalni mindenhol lehet! :) Amúgy meg úgyis hazaadják, nem gond... a lányom 2,90-nel született és 2,50-nel hazaadták... szóval hülyeség az egész! Én pl. soxor elfelejtettem mérni, úgyhogy beírtam vmt ex-has....
Egyébként tápot nem szívesen adnak, és csak akkor ha a doki mondja és Te rábólintasz...ha nem akarod, lehet halogatni....

Én amúgy vittem kis poharat, meg injekciós fecskendőt... ez utóbbi arra jó, hogy a baba szája szélén beteszed, és még ha alszik, akkor is bele lehet "injektálni" a lefejt tejcsit... nem nyeli félre, nem folyik a nyakába, stb...

A MÁV most amúgy nincs, állítólag szept. végére lesz kész a felújított szülészet... én meg azt már nem érem meg... már így egyben... na és akkor marad a szabolcs u-i klinika.. az meg hát... nos, mindenkit lebeszélek... inkább a sote vaskalapos szigora....

Etelka fanclub? :) Ez édes! Amúgy igen, mindhárom babám nála született.. Soxor beszélünk (és beszéltünk) telefonon, az eda-t ő nem szereti... ja, hát, végülis nem neki fáj... :) Na, mindegy imádom a nőcit! Annyira megnyugtató a jelenléte. Minden babámnál segített... nagyon sokat köszönhetek Neki.

Most a Várbíró a dokim... ő elutasítja a császárt. És még cinkosom sem akar lenni... mert tudjátok, indokot találni sztem nem nehéz.... egy rossz ctg, egy rossz áramlás sztem mind-mind csak mérés kérdése... szóval mindent lehet, csak akarni kell.. de nem értem igazán mitől félnek.... úgyis aláíratnak veled mindenféle sz@r papírt a műtét előtt, hogy ők támadhatatlanok legyenek.... és ha én kérem a beavatkozást, naná, hogy aláírom.... szóval.... :roll:

Nem könnyű dolog....

A szoptanít készülék a gyógyszertárban általában megrendelhető... de sztem a Brendonban is van. Anno a férjem ott vette.... én a lefejt tejcsit így adtam a babónak, meg a pótlást is Enikőnél, mert nála kellett. De hála az sns-nek, három hónap után visszaállt a rendes kerékvágásba az élet és már nem kellett tápszer, elég volt neki a tejcsi. Szóval átmeneti volt a balhé....Gergő fiam már csak cicizett.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

HALIHÓÓÓÓÓÓ

Sára
Mi megyünk!A baj, hogy csak délelőtt érek rá!

Mandala
Velem nem irattak laá papírt a űtét előtt.
A Sotén engem meg azzal nyugtattak, hogy úgysem éhes még a ygerek ne parázzak 3 nap után a tejcsin!
Aztán már ők adták a tápot, mert gyerek nagyon fogyott. A tesóm mondta, hogy náluk ki sem adták volnailyen súlyvesztés után a gyereket! 3400-ről lement 3100-re.
Mi az a sns?

Dóra
Én is utánna jártam ,sajna nem tudjuk megoldani a csekket.
De Lillának igaza van, keress egy olyan helyet, ami vonattal átszállás nélkül elérhető, és adnak mindent, és hajrá!
Kell nektek is a pihi!!!!!!!! Ha nem főszezonban mész,akkor több fér az utazásba!

Kép
anid

Sziasztok,

Dorka: Persze, igazad van. Végülis személyit nem kérnek, szóval bárki kiadhatja magát Neked :lol: , meg se fordult a fejemben. De jó. Ennek ellenére mi nem élünk a lehetőséggel. Nekünk is van, rengeteg, jövő héten költjük el a másik felét, az első részletet már elköltöttük Hévízen.

Sára: Sajnos nem megyünk a talira, ha kedden lesz. Móron leszünk, oda megyünk pihenni pár napra.

Dina: A vezetés jól megy. Imádom. Tegnap vizsgáztam Eü-ből ,az vicces volt. Sikerült, de nagyon elvetemültnek kellett volna lennem ahhoz, hogy ne így legyen. Lassan eljön a rutin vizsga ideje, na attól parázok, bár mindent megcsinálok elsőre gyakorlásnál. De majd persze ott nem biztos, hogy így lesz a nagy drukkban.

Rita: De jó, hogy jelentkeztél. :) Duma az nálunk is van, egész nap a maga kis nyelvén mondja a magáét, néha van benne egy-két értelmes szó. A Lilla, tik-tak és a vává az nagyon megy. Képzeld, megint van egy közös ismerősünk :)

MÁV kórház: Barátnőm ott szült, akkor amikor én a SOTE-n - szóval ez régi infó, de ő azt mondta, hogy soha többé. Bár szerintem ez is személyfüggő, mint minden.

Szép napot!
Lilla

Tündi merre???

lilló

Hello!

Csak egy gyors bekukk:

A keddet akkor hadjuk sztem. Hétfö délutanhoz mit szoltok?
Küldtem egy sik-suk e-mailt mindenkinek (persze azt kihagytam hogy délutan :oops:).

Most megyünk csaptelepeket nézni, drukkoljatok!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Lilla!
Édes vagy, hogy hiányolsz.
Tök jó, hogy ilyen pozitív élményekkel teli tanulsz vezetni. Nekem annó nagyon rossz volt. Tipikus, nő úgysem tud vezetni szitu volt. :twisted: :twisted: :twisted: Azaz az oktatóm ezt éreztette velem.

Minden beszélő babónak gratula. Imi is mondja a magáét már vagy egy hónapja. Nem ám gügyög hanem beszél. Csakhát nem értjük. Kicsit olyan mongolos. :lol: :lol: :lol: :lol:

Üdülési csekkhez sajna nem tudok hozzászolni mert még nem is láttam olyat. :oops: :oops:

Tápszer, ill. cukros víz témához sem tudok hozzászolni, mert hajnalban szültem és már reggel 6-tól nálam volt a picur éjjel-nappal. Így Ő tuti nem kapott semmit!!! Azaz De anyatejet! :D De mintha úgy rémlene, hogy ez egyik anyukának azt mondták, hogy nem baj, ha az első napokban még nem indul be a teje, mert a babó akkor még nem is igazán éhes. És amennyit ki tud szívni a ciciből annyi elég neki. Imi is az első két nap csak szívta, szívta, de szerintem semmi nem jött Neki. Aztán elindult. És hát nem halt éhen!!! Sőt mi 3780-al születtünk és 3900-al mentünk haza. Én sem méregettem minden szopinál , csak immel ámmal.

Egész héten rohangáltam dokitól dokiig. Végü kiderült hogy van ám ételallergiám na meg eltüntek az emésztőbolyhocskáim :roll: meg hasonló szépség. Szval nem csoda hogy így lefogytam. Persze az egyik doki diétára fogott a másik meg azt mondta hogy egyek ami jól esik. :roll: :roll: :roll: Na most akkor erre varrjak gombot.
De remélem most már beindul a hízási folyamat, aztán meg a babaprojekt. Ja, tudtok valamit a petefészek cisztáról??? Mert most jelenleg ez is gátló tényező. :( :( :(

Tali!
Nekünk jó a hétfő és a kedd is. De. és a du. is.
De az engem is érdekelne, hogy le tudom e tenni Imit pokrócra, vagy csak játszótér van.

Dorka!
Nyomás pihenni!!!!! Rátok fér. Akár egy-két napra. Kicsit foglalkozni kellene magaddal is.
Nem tudom mondtam e már hogy én is szívesen vigyázok Norbira ha el kell menned valahova. :wink:

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Huu, most lattam milyen szörnyen irtam le azt, h hagyjuk reggel, ujujujjj! :oops: :lol:

Küldtem még egy mail-t a talival kapcsolatban :mrgreen:

Jo éjt!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Anid: az sns a supplementary nursing system rövidítése, vagyis a szoptanít készülék... amiről írtunk fentebb... tudod, a kütyü, amivel a tápot v. a lefejt tejcsit pótlásként adhatod a babónak és nem szokik le a ciciről... amúgy vannak anyukák akik örökbefogadott babákat így szoptatnak, tehát beleteszik a babának a tápszert az sns-be és úgy kínálják a mellüket a babának.... olyan megható, hogy ugyanolyan kapcsolat alakulhat ki köztük, mintha csak ők hozták volna világra a kicsit... és a szoptatás bensőségességét is átélhetik mindketten... annyira szép!

Lányok! Hétfőn megyek uh-ra, szorítsatok, hogy minden rendben legyen és végre megfelelő méreteket produkáljon a kiscsaj... mindig kisebb, mint a dokik szeretnék.... és emiatt csinálnak nekem külön programokat (plusz uh-ok, áramlás, ctg....)... jaj! Csak nehogy megint kitalálják a cukorinfúziót! Nincs időm befeküdni... amúgy meg ha jól tudom... hely se nagyon van odabenn.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Gabek,
azért az orvosok is sok hülyeséget beszélnek ám. A lányok már fentebb írtak róla. Van itt a babaneten is egy topik valami olyan címmel, hogy normál szülés császár után. Sok nőnek sikerül. :)
Nekem az első fartartás miatt lett császár. Mi döntöttünk így kb. 2 héttel a szülés előtt, a doki bevállalta volna, mert a baba pici volt (2900g) és a feje sem volt nagy (34cm), de én nem mertem megkockáztatni első szülőként. Azért természetesen elkezdődött a vajúdás, és elég hamar kiderült, hogy ha normál szülést szerettem volna, akkor sem ment volna. De így szerencsére egyáltalán nem voltam csalódott. A második mindössze 14 hónappal később született, és akkor nagyon akartam szülni, tudtam, hogy ez az utolsó esélyem + semmi okom azt feltételezni, hogy nem tudnám megszülni. Kicsit aggódtam, mert a 30. héten még ő is ücsörgött, de aztán karácsonyi ajándékként befordult. A doki egy ponton megfenyegetett, hogy ha egy héten belül semmi nem történik, készüljek egy újabb műtétre, jól összevesztem vele. Szegény párom egész másnap orvosokat és ultrahangosokat hajtott föl, erre éjjel villámgyorsasággal megszültem :lol:
A farkcsonttörés elég kellemetlen, jóval nehezebben épültem föl, mint a császárból. Ezt a baba töri el, ahogy áthalad a szülőcsatornán. Általában, ha szűk a hely, a baba kulcscsontja szokott eltörni, nálunk a kislányom győzött (azóta sem éppen egy kenyérre kenhető darab :wink: ).
Egyébként eléggé utánanéztem annak idején a császár utáni normál szüléseknek, hogy mi a gyakorlat Nyugat-Európában, Amerikában, stb. , és úgy ítéltem meg, hogy kórházi körülmények között semmi olyan kockázatom nincs, ami miatt ne próbálhatnám meg. Remélem, most, hogy egyszer már bizonyítottam, nem fognak szórakozni, akárhol is szüljek.
zs
zsuzsoo

Sziasztok!

Úgy látszik mindenki kimozdult.

2-szer próbáltam e-mailt küldeni, de valamiért nem megy át :twisted:

Sára, ha leírod az útvonalat, akkor megköszönöm!
Csak akkor tudunk menni, ha Norbi már nem lesz göthös.

dorka24

Sziasztok!

Ma jo napunk lesz.... :evil:
A haz elött feltörik az asztfaltot légkalapaccsal a szomszédban meg a falat furjak :evil:

Talira eddig Dina, Gabek, Tündi és Timi jelzett vissza pozitivan. Prücsök elutazott, nem tudjatok?
Talan Kingaék is eljönnek, bar még nem valaszolt, majd küldök neki sms-t.

Zsuzsoo, drukkolok, hogy minden ugy alakuljon ahogy szeretnétek! Profi vagy, hogy nem hagytad magad megfenyegetni :)! Végül annal a dokinal szülted a masodik gyermekedet?

Dorka, hol laktok? Ird meg és este legyartatok egy utvonalat Z-vel, mert én szuper béna vagyok :mrgreen:

Agiboszival nem tudjatok mi a helyzet?

Sára

Kép

Kép
saara

Lehet, hogy Jutkaék is jönnek! :)

Sára

Kép

Kép
saara

Dorka! és BKV-val jönnél vagy kocsival?
saara

Sára,
Prücsökkel beszéltem.Ők is jönnek.Ágibosziék elutaztak,nete sincs,majd a következő talin ott lesznek!
Pusz
Timi
timiban

Saara,
igen nála, de olyan gyors szülés volt, hogy esélye nem volt. Utcai ruhában épp elkaphatta a kipottyanő bébit. Mondjuk, aztán tisztességesen megfoltozott. :)
Neked is drukkolok a szt. Imre állitólag nagyon jó, csak most az összes többi szülészethez hasonlóan az is zsúfolt. :(
zsuzsoo

Sziasztok!

Úgy tűnik mi is tudunk menni! :)

Móni és Sanyika

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

Jaj, de nagyon eltünt mindenki.
Lesz ma akkor tali?????

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Tündi,
én is azt néztem,hogy sehol senki! :shock:
Még nem kaptam mailt,hogy ne lenne tali.Úgyhogy mi megyünk.Remélem nem sülünk meg amíg odaérünk.(busz,bkv)kb.3-ra odaérünk.

Sára,az Apor V.térnél rádcsörgök,hogy merre induljak el. :roll:

Hanna nem vitte túlzásba az alvást.Aludt egy órát. :shock: Remélem azért bírni fogok velük! :? :roll:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

HALI

Mi megyünk ,csak Kata mivel érzi, hogy angyon menni akarunk, ezért délelőtt nuku alvást produkált, most is még nyüglődik, kíváncsi vagyok mi lesz!

Dina

Kép
anid

Sziasztok!

Szült valaki Dr. Langmárnál (SOTE II)?
Előre is kösz a választ.
noosa

Szia Noosa!

Igen, én Nála szültem.

Mi érdekel?

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Hello!

Megyünk a talira, de késünk jo félorat, mert V több, mint 3 orat aludt! (Tipikus, nem voltam otthon, apjaval volt, én örülök, ha masfelet alszik... :roll:)

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Lányok!
Remélem tud valaki segíteni!
Most kezdtük szétverni a lakásunkat és beépítenénk a padlásteret!
Tegnap közölték,hogy nem kaphatunk engedélyt!Illetve olyan feltételeket akarnak szabni ami kb.+ 3 millió többlet költség!
Mondtuk,hogy annyit nem tudunk rá költeni!
Azt mondták,hogy ha nincs pénzünk ne építkezzünk! :evil:
Rengeteg csúnya szó jut eszembe!
Most már tudjuk,hogy szivatás az egész,mert az építészünknek előszőr egyeztetni kellett volna a főépítésszel,de mi ezt nem tudtuk!(Mondjuk az építészünknek tudnia kllett!)
A kérdésem:Ha engedély nélkül építjük be és megbukunk akkor mennyire büntethetnek meg?
Tudja ezt valaki?
Köszi!

Sziasztok!
Vendég

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Alziza
Hát nem akarok ijesztgetni, de akár le is bontathatják!
Apukámék telkén csak gyümölcstárolóra volt engedély, aztán kis házikó lett! Hát évekig paráztak, hogy le ne bontsák!
De ilyenről még nem hallottam, viszont ha bírság, szerintem sokba kerül!
próbáljatok meg engedélyt kérni!
Elvileg egy kültéri klímát sem lehetne a ház homlokzatára kitenni, csak ha van rá engedélyed! Legalábbi is itt Újpesten.
De a szabály betertása nem errőssége a magyar embernek! Bár minden szabály annyit ér, amennyit betartanak belőle, ill. be lehet tartani!

Csajok!
tegnap mindenki rendben hazaért?fúú, én egy kiló koszt mostam le Katáról! :P (Meg magamról)

MAndala
Mi hír az Uh-ról??

Kép
anid

Sziasztok!

Mi rendben hazaértünk tegnap, de mondanom sem kell, Sanyika nem aludt el a kocsiban :( Apának meg közbejött valami, nem tudott a megbeszélt időben eljönni a munkahelyéről, így még egy órát sétálgattunk a Városligetben. A fürdővíz fekete volt! :)

Móni

Kép
Kép
huncut

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?