Új privát üzeneted érkezett!

"Nagyobb" gyerkőcök anyukái (Edu,Panni, Klári), meddig kell adni a d vitamint? A mi orvosunk 3 éves korig javasolja, de most volt a tv-ben egy gyerekdoki, aki azt mondta, hogy egy éves korig kell csak adni :shock: .Én most (nyáron) nem adom, Ti?

KépKép
logi

[quote="logi] Szerintem mindegy,hogy fiú vagy lány, genetika meg izom/izület fejlettség határozza meg,hogy mit mikor csinál a gyerek. [/quote]

Na, ezt én is így gondolom. Bocsi Mindenkitől, nem akartam én senkit rémisztgetni. Mi ilyen korán kezdjük, de semmi nincsen, ha másnál ez nem így van. Az az igazság, hogy én is nagyon korán kezdtem anno mindent, és hát úgy néz ki Maja ebben legalább rám hasonlít. Minden másban tiszta apja. :lol: No nyaktól felfelé kinézetben. :wink:

Az, hogy erős már a kórházban is kiderült, mert születése után pár órával már emelte a fejét. Neki sohasem nyaklott, nem kellett tartani. És anyja gondoskodott róla, hogy erős csontú legyen, kilószámra ette a joghurtot, túrót. :wink: Persze nem ettől függ.

Szóval, bocsánat, ha bárkit is megrémisztettem, de úgy látom, már mindenki megnyugodott, hogy nem veletek van a baj, hanem velünk. :lol:

Zsóka: egyetértek Szilvivel. Úgy érz az ember, hogy mindig csak ismétli magát, hogy milyen gyönyörű Borcsa, de tényleg így van, csak már nem lehet rá szavakat találni. Tényleg egy hercegnő ezen a képen. Ami Marcit illeti, ő meg egyszerűen zabálnivaló. Kis kunyizós! :lol: :lol:

Zsebi: tök jó hogy sikerült végre képet feltenni. Olyan helyes kispasid van. Azért nekem az anyás kép a kedvencem. Gyönyörűségesek vagytok!!!!!!

Zsófi: szóval a pasik is hisztiznek??? Én azt hittem, ez lány tulajdonság! De tutira még ilyenkor is ennivaló Samu! Kis ügyes. Én még nem hallottam olyat, hogy tárgyal járkálnak. De ha belegondolok, amikor biciklizni tanulunk, akkor is akkor megy a legjobban, mikor azt hiszük, hogy fogja valaki a biciklit, pedig már régen egyedül megyünk.

Na, megyek, mert ma jönnek anyámék. :cry: :cry: Köszönjük a dícséreteket a képekre. Imádom a kiscsajt. Most meg alszik. Látszik, hogy megérzik a frontokat. És a hűvöst jobban bírja. Persze ki nem???!!!! :lol:

Kép

Kép
b79andi

Zsóka, én meg azt hallottam, hogy addig kell adni, amíg csak tejcit kap. Ha már kap mellékaját, vagy akár tápszert, akkor már nem.

No, érdekes kérdés, én is kíváncsi vagyok rá, ki mit mond!!! (jegyzetelek ám, már lassan telik a füzet :wink: )

Kép

Kép
b79andi

Andi, az a k vitamin, nem?? Mármint hogy azt kell addig adni, amig csak anyatejcit eszik a bébi.

Hiszti: nálunk Marci sokkal hisztisebb és akaratosabb, mint Borcsi volt ennyi idősen. Borcsi ilyen szempontból apja, Marci meg én (emlékszem, képes voltam levágni magam a betonra, ha anyu nem vett meg nekem valamit a trafikból :? ). Marci is levágódós tipus, ááááááááá :? :( lesz még vele konfliktusom. 8)

KépKép
logi

zsóka d vitamin: nekünk 1 éves korig mondta a doki (de én állandóan elfelejtem... szinte sose kap, amióta melegebb van :oops: :oops: :oops: )
kerekpocak

fogyás: sajnos van rajtam még 5 kiló, ami így nem angzik soknak, de az.
zsóka: sztem az nem én voltam! én nem akartam a fogyás miatt a szopit abbahagyni. esetleg januárban lamentáltam h attól van e, (akkor volt egy 5 kiló ami eszetlen gyorsan lement) de a maradék 5 az maradt.)
kerekpocak

Köszi Zsófi! :wink: (csak azt nem értem, miért mondja a mi dokink, hogy 3 éves koráig adjam marcinak??most a neten is utánanéztem, és ált. egy éves korig kell adni :idea: ).

Na akkor erre emlékszem, tudtam, hogy írtad egyszer, hogy nagyon beindult a fogyásod és hogy a szopira gyanakodsz, és ez nekem egybeolvadt azzal, hogy le szeretnéd választani Samut.Bocsi :oops: .

KépKép
logi

neeem leválasztani nem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

megyünk vissza pestre lf-ről mert ebben a szép időben kockára unjuk a fejünket. :? :?
kerekpocak

sziasztok,

Maja nagyon ügyes! és én ezt már megmondtam, ahgy megláttam azt a múltkori pospikidugós képet!!! :wink: :wink: :wink:

Dani rettentő helyes kis sötétbarna szemű kispasi!!!!
annyira édes! és nagyon meglepődtem h még "csak" 2,5 hónapos, mert abban a kocsiülésben úgy 4 hósnak néztem :)

jajjj Szilvi, odavagyok meg vissza a két fürdőzős fiadtól!!!
nagyon jóképűek, és milyen izmos a bátyus :shock: :roll: :lol: :lol:
gratu neki :wink:
az új séró pedig őrült vagesz! :wink: :wink: bátor lépés ilyen hosszúból :wink: :lol:

Zsóka a dinnyét kunyizós Marcus is nagy arc, mint mindig :wink: :lol:
Borcshercegnőn meg sem lepődöm!!!!!!!!!!!!!! Zsóka, csodaszép törékeny Kincsed van ám a stramm pasid mellé! :wink: :wink: :wink:

Samu is annyira édes lehet ahogy kézenfogva sétálgat :wink:

emlékszem, a tesómmal csináltuk ezt a játszótéren, már 10 hónaposan és mindenki el volt tőle ájulva, milyen stramm.
hát ja! az volt már akkor is :wink:

LizaCicám küzd a fogakkal, a felső kettő most eléggé megkínozza.
állandóan felvisít, úgy fáj neki....

Nóri, mi is volt az a gyógynövényes, amit írtál múltkor??????????valami Viburcol kúpot használunk, homeopátiás, de tegnap még nem hatott túlságosan....
a dentinox meg ugye tiltólistás....
köszi!
lmkata

Lizus a kozmetikában, míg anya kínzás alatt :wink: :lol: :lol:
Kép

és ismét egy pasival :wink: de most idősebbel :wink:
Lizus és Gergő - a két cumikázós:
Kép
lmkata

Sziasztok!!!

Annyira édes képeket tettetek fel, az "új" babák anyukái is!!!

Lizi a kozmetikusnál :lol: 8)

Zsóka: nekünk 2 éves korig mondta a doki néni a D vitamint, elvileg heti 3 cseppet. Tavaszig ez meg is volt de azóta folyton elfelejtem, ha néha eszembe jut (3-4 hetente :oops: ) akkor adok neki 3 cseppet.

Zsófi:elcome Samu a hisztiklubban!!!

:lol: :lol: Az elején még én is nevettem rajta. :? Most már annyira nem :twisted:

Tesókérdés: háááát sokan tudjátok mi a helyzet, nekem ez nagyon nehéz dolog, és jelenleg is ezzel küzdök lelkileg, hogy elfogadjam, hogy akkor jön amikor akar és azt is hogy lehet hogy nem is lesz több :cry: :roll: Néha jó, és örülök hogy még csak egy van, de néha nagyon magam alatt vagyok emiatt. Na de ezt hagyjuk. :(

Pénteken sátrazni megyünk!!! 3 nap, a Bakonyba, elég nagy társasággal, de lesz babaszekció is. Tavaly is voltunk, akkor a 7,5 hónapos babával csak egy éjszakát voltunk, Juli nagyon élvezte már akkor is. Remélem jó idő lesz 8)

És annyira jó, de úgy néz ki ősszel Julikát a repülőre is felültetjük, egészen Berlinig (én 3 évet éltem itt gyerekkoromban, azóta nem láttam komolyabban), már nagyon várom!!

Repülős tapasztalatok 2 évessel??? Edus???

KLári

Klári
Kép
ganti

Képek:
Bala, Borcsi, Marci, Maja, Dani nagyon szépek!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:
Tényleg már nem is tudom fokozni őket. :oops: Természetesen a Csillik pasik is! Mindenki szinte leírta, így csak ismételni tudnám.., ami viszont nekem feltűnt, h Árpi milyen szakszerűen fogja Ákost! (Emlékszem, én mit bénáztam, meg hogy aggódtam. A képen meg azt látom, h Árpinál milyen természetesen jön mindez. Rövid haj nagyon tutkó! Üzenem én is Gabónak! :)
Lizu is nagyon cukkancs - legalább Lizum te eljutsz ilyen helyekre.. :) , nem úgy., mint én...-. (pedig én jobban rá vagyok szorulva.... :oops: 8) :wink: Recékhe kitartás! gyógypusszok mennek!!!! :)
Zsóka, nálunk is úgy volt, h 1 éves koráig kellett a D vitamin, + 1 éves kor urán, télen, és ősszel, tavasszal, amikor nincs nap(fény). Mivel nekem ősziek a fiúk, így folytattuk heti 3 cseppel. mikor ide kijöttünk, akkor is mondta a dokinő, h adjam. Én attól teszem függővé, h mennyire süt a nap. Ill én adok nekik vitamint. Ha tartalmaz d vitamint (pl.: polivitaplex), akkor nincs d, ha nem tartalmaz (pl.: vitacolan), akkor adok/adtam. Most már én sem adok, inkább olyan vitamin készítményt adok ősszel, télen, ill tavasszal, ami már tartalmaz d vitamint. :)

Repülés- gyerekfüggő. Tudván,h az én fiaim energiabombák :oops: :roll: 8) , így nehezebb. De Zsigu nagyon élvezi, absz nincs vele, gond, ő megérti, h nem lehet járkálni. Zsomb a nehezebb...De 2 év, az tök jó, akkora már Julika is érteni fogja. + sok sok mesekönyv, kifestőkönyv, amivel le tudod foglalni. Hiszen a repülőút lehet, h önmagában nem lenne hosszú, de ha a légiforgalom nem enged le/fel szállni, akkor eléggé el tud húzodni egy út, és egy idő után, kényelmetlen lesz nekik. Ja meg amit imádnak a kajcsii!!!!! :roll: :oops: 8) :wink: ( én drukkolok nagyon nektek!!!)

most még gyors írok a szülészetisbe, mert lépnem kell.

Ja Nóri, annyira köszönöm szépen!!!!!!!!!!!Olyan jól estek a szavaid! :oops: :oops: 8) :wink: (Ha lesz időm, írok Neked pár sort!!! :) )

Mircike, sajnálom a nyaralást, és várom,h gyere+mesélj! :arrow: Ahogy Nórát, Julcsit, Pannit is!!!Gyertek csajok! :)

Anzsi, új fotó esetleg??!! Gratesz Bendenek a recéhez!!!!!!!!!!Már látja apa is ugyi?!!!! 8) :wink:

Pusszok, üdv:e

ja Zsófi, kézben a tárgy +séta, biztonságérzetet ad nekik. 8) :wink:
mazsolák

sziasztok lányok!

gyorsan jelentkezem én is :)

a fényképekkel ott maradtam le, hogy BORCSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! abban a kalapban annyira nőőőőőőőő!!! Zsóka!!!! nincsenek szavaim!!!! és persze Marci, nagyon drága!!!

Zsebi, nagyon édes Dani, nekem is sokkal nagyobbnak tünik :lol: :lol: :lol:

Kata, Lizu nagyon tündér, milyen édes, várja anyukáját :lol: :lol: :lol:
Kitartás a fogacskákhoz! nálunk folyt. köv. van jönnek a többiek is rájöttek, hogy milyen jó ide kint ;) ;)

Zsófi, nagy nagy gratula Samu első szavához!!!! jaj néha már én is ezt hallom, hogy anya :lol: :lol: :lol: Zsófi, a gyerekdokis történetet elmondod?

Klári, jó pihit Nektek!jaj de jó lesz, majd kérünk képeket!!!

Edusom!! igen tegnapra dátumoztuk az első recét, és apája is látja, sőt érzi :lol: :wink: :wink: :wink: :roll: Képekkel igyekszem, ha Nektek van állatkertes azt kérjük :)

Szilvi, túl vagy a dokin??? :roll: :?

azt hiszem a gyermekem kezd előre felé kúszni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8)
mangó

Sziasztok!

No olvasás, no reagálás, csak képek, aztán este vagy éjjel kommentek a képhez...

Zsófinak:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
timtom

Csajok!

én totál lemaradtam!!!

most csak Katának: DOLOGEL a neve a gyógynövényes cuccnak. Nem tudom, hogy használ-e, én csak megvettem, de nem volt még szükség rá. Amúgy mi is a viburcolt használtuk, már egy ideje azt sem.
Remélem bejön nektek.
Lizi tündér a kozmetikus ágyban!!!!!

Jaj, a többi baba is tündér ám, mindig megnézem őket, ha nem is olvasok :oops: :lol:

Samu nagyon ügyes! Egy-két hét és tényleg nem lesz már megállás!!!! :lol:

Most rohanok, próbálok este, vagy holnap de. jönni.
JA és Julcsit is fel akarom már hívni, hogy mi van velük....

Zsóka, a mi orvosunk 2 éves korig mondja a D-vitamint. Én adom is neki becsületesen, mert iszonyat görbe lába van..... :lol: :lol:

Edus, örülök. ÉS hát ez az igazság, nem kedveskedni akartam. :)

Zsebi, üdv!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Tűztem!!!!!

Csók

Kép
nóri8

timi várom a kommenteket!!!!!!!!!!!!

samu ma először tárgyak nélkül bútorok közt IS egyedül memnt! el meri engedni!!!!!

amúgy minden ok, kedd van szombaton jön apa!! :) :)

lizu édes!!!!! állandóan pasizik??? :wink:

edu veletek mizus?

anzsi: doki dolog, semmi extra, nem bizti h váltunk. csak a múltkor kizökkentet kicsit a lelkinyugalmamból amikor kérdeztem, h játszóra akkor ne menjünk, mert beteg, ugye? és erre z. totál kiakadt, h mi a fenének viszem játszóra a gyereket, amikor nem tud járni? és értetlenkedett 10 percet. kérdeztem, h mit csináljak ha nincs kert és a gyereknek levegőn kellene lennie? erre ő: sétáljunk a kocsival. mondtam, h samu kb 30 perc után szeretne mozogni meg kiszállni. és ekkor felmerült bennem, h látott e már 11 hónapos gyereket élőben a dokink? mert, h samu leginkább jönni, menni, állni, homokozni mászni szeret a fűben (füves a játszónk). szal kicsit fura volt...csabának meg nem szimpi alapból. amúgy nincs vele baj, csak régóta gondolkodunk egy másik dokin.
kerekpocak

Sziasztok Lányok!

Pruci: köszönöm az infókat, közben látom, hogy a szülészetis topicban is volt egy ugyanilyen kérdés ma, úgy hogy onnan többet is megtudtam.

Üdv Mindenkinek és jó babázást kívánok!
dalo

Kép
dalo

Sziasztok!

Zsófi!
Bocsánat, hogy így szétszórva írok, de a "képtárunk" Anyuméknál, most pedig Szentendréről írok. Így du. gyorsan feldobtam a képeket, most meg kommentálom neked.
Szóval: Bala nálunk pont így tanult járni, ahogy Samutok :) Egy salggal. Nagyapó levágott neki egy slagdarabot, s U-alakban a háta mögött fogta, azaz a slag két vége volt a kezében. Ezzel volt szegényékém becsapva, hogy márpedig Őt vezeti valaki. Két nap alatt olyan szépen elindult magától, s elhagytuk a slagot is. A képekkel az első slagos próbálgatásokat örökítettük meg. 15 hósan. Úgyhogy Kedves Paramama! Minden renben Samuval, sőt! :D Gratula az első lépésekhez!!!
Ja és elmesélések alapján Apa is úgy tanult meg járni, hogy egy-egy diót fogott a kezecskéiben, s az jelentette számára a biztonságot :D

Hisztikorszak: az elején én is mosolyogtam. Ha most ilyennel próbálkozik, egyszerűen rászólok, majd ott hagyom. Ahogy észreveszi, hogy nincs foganatja a hisztijének, lecsillapszik, s mintha mi sem történt volna, megy a napunk tovább. No persze ez az otthoni hisztikre vonatkozik. Egyelőre csak 1x próbálkozott nagyobb hisztivel egy papírbolt kellős közepén, de remélem többször nem teszi, mert az elég égőre sikeredett. :oops: :? :roll: :evil: Lelkem teljesen kifordulva magából, borogatott mindent lefele a polcokról, s közben visított, mint akit nyúznak. És mindennek a tetejibe egy taknyos korszak kellős közepén voltunk, azaz a sírástól mindenünk összefolyt. :? Nekem meg persze a fülemen is csomag volt ... Szép látványt nyújtottunk :roll:

Szombat pikk-pakk itt lesz, s Apa hazatér hozzátok!
Mi Apánk jövő héten nem lesz 3 napot. Tanfolyamozik Bécsben. (H-K-SZ).
Viszont Cs-P-SZ-V Egerszalókon leszünk, s kényeztetjük magunkat. A nagy dilemmánk, hogy kettecskén vagy hármacskán. Ez még nincs eldöntve.

Kép

Kép
timtom

ááááááááááá
nem hiszem el!
Másodszorra szállt el, amiket írogattam tovább nektek... :evil: :evil: :evil: :evil:
Mostanra meg már nagyon késő van, s reggel korán kelünk, megyünk Kiskunfélegyházára, így most elköszönök, s a többit holnap írom le nektek. Sorry

Pipa vagyok nagyon a gépre! :evil: :evil: :evil: :x :x :x :cry: :cry: :cry:

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom

NÓRINAK NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!

Kép

[b]Ügyes vagy Viky!
Nagyon aranyos, helyes Dani!! Kicsit tényleg formázza Ákost. A szeme + a mosolya nagyon magával ragadó! Szerintem az apájára hasonlít, ti + a rokonság hogy van vele? :D

Zsófi: Samu nagyon ügyi! :D :) Árpi egy biliárdasztaltól tette meg az első lépést 11 hósan golyókkal a kezében, már akkor is nagy játékos volt. :lol:
Gábor 14 hónapos volt, ő labdát cipelt, nemhiába rá 7 évre gólkirály lett. :lol: :lol:
Lehet hogy Bala kertész vagy tűzoltó lesz? :lol: :D

Lizu édes csak irigykedek rád, meg az anyára! Egy jó kis arcmasszázs + kezelés már nekem is kijárna.

Az én kedves fogorvos barátnőmet sajnos fájó szívvel, de leváltottam tegnap reggelre. Elmentem egy puccos helyre, ahol úgy néz ki, hogy megmentik és rendbe rakják. A barátnőmmel az volt a baj, hogy érzelmeket is vitt bele ezért nem haladtunk. Nem adott érzéstelenítőt a szopi miatt, holott lehetett volna, viszont nem bírta nézni ahogy szenvedek miközben tépi ki az ideget. Hát ennyi. Panoráma RTG-t kell készítetni mert lehet, hogy a csonton ciszta van. :roll: :cry: :x Hurrá!:roll: :cry: :x

Gabó sem akart lemaradni a fürcsis képekről. :oops: Ígérem már minket nem láttok! /mi is fürdünk Ákossal/
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Jókedvű ébredés!
Hajnalban mindig bekéredzkedek anyáékhoz! :? :lol:
SZÉP NAPOT MINDENKINEK!!
Kép

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

jahaj de jó így ébredni!

gyönyörű gabó gyönyörű ákossal! és mosolygós ákosbébi anyáék ágyában !!!!!!! szupppper!!!!!!!! mosolygós kedvem lett nekem is!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

timi köszönöm a részleteket! most ott tartunk, h attól függően milyen kedve van, a 2-3 méterre lévő asztalhoz néha már járva is átmegy. de ez még azért nagyon ritka 90% ban átmászik. a kérdésem az lenne, h egyszer csak majd többet v bátrabban fog menni? kevesebbet tottyan a popsiojára? vagy hogy fog alakulni?
kerekpocak

Sziasztok!

Lizus édesdrága a kozm.székben. Lehet várta, hátha ő is kap egy jó kis arcmasszázst :wink:. Hogy megy a torna Kata?

Gabo haja most,hogy oldalról is látom, mégszuperebb,mint hittem. Naggyon tutin lett levágva, kimondottan jól áll neki, sokkal jobb, mint a hosszú volt.
...és hát mint egy gondviselő apuka, úgy fürdeti a kistesót--aki egy tündéri gyönyörű legényke--.Nagyon szépek ezek a fiúk Szilvi :wink: .

A 15 hós Bala annyira édes, meg kell zabálni. Ez a slaggos trükk tetszik, lehet,mi is kipróbáljuk a telken.

D-vitaminos hozzászólásokat nagyon köszi :wink: !!

Edu, milyen vitaminkészítményt adsz a fiúknak? Én Borcsinak Béres rágótablettát szoktam adni, de ez Marcinak még nem nyerő.

Nóri, aztán tényleg gyere ám!!! :wink: Rég hallottunk Farkasról.

Angi, gratula Bendének!! Nagyon ügyes kispasi!!!! :wink:

és hát persze egyedül lépegető Samunak is gartulálok!!

ez egy cuki kép--két pufi babó :D Szép napot Csajok!!!
Kép

KépKép
logi

Hahó Mindenkinek!

Komolyan mondom ahányszor leülök, hogy végre ne csak olvassak, hanem írjak is, mindig közbejön valami. Na nem valami, hanem az én kicsi fiacskám! :)
Aztán meg elveszítem a fonalat (mert annyit írtok :)) és kezdődik minden előlről.

Szilvi! Iszonyat édes Ákos ahogy fürdik a negytesókkal és a mai ébredése egyszerűen hihetetlen!!! :)

Olyan jó látni, hogy hamarosan Tarek is ilyen kis erős és mosolygós baba lesz. Merthogy egyelőre ha nem alszik, akkor eléggé nyűgös és várja, hogy végre hami idő legyen. Aztán szinte mindig alvás jön megint.

Tényleg! Akartam már tőletek kérdezni, hogy ti mivel kötöttétek le a figyelmét a gyerkőcöknek, amikor ilyen kicsik voltak? Mert hát még most túl pici, hogy ezt-azt mutogassak neki, de kézben meg nem akarom tartani, mert akkor ahhoz fog hozzászokni. :roll: :)

Szóval várom a tapasztalataitokat!

Minden baba amúgy nagyon szép a fotókon és mindenki nagyon ügyes abban, amit újonnan csinál! :)

Majd jövök még....

fatima

játszószőnyegre letettem és énekeltem neki népdalokat ilyesmiket, meg mondókáztam! (amúgy kedvenc helye a mérleg volt és onnan nézegette magát a tükörben hihihi)
kerekpocak

Sziasztok!

Ige, közben gondoltam, hogy a másik vitaminról olvashattam.
Azért jó volt ez a D-vitaminos történet. Főleg azért, mert ahogy hallom a cseppekben is eltérés van. Nekünk a doki néni napi egy cseppet mondott!!! Másik barátnőmnek kettőt. Most akkor mi van?? Mégis hányat!!! Fú, olvastam rémtörténeteket, - én h... - hogy mi van, ha nem kap eleget, vagy ha túl sokat!

Vagy azt a másik vitaminról olvastam??? Már nem tudom. De attól is kész vagyok. Az meg ampullában van, és sosem jön ki belöle az összes. Benne marad, akár hogy próbálom kipiszkálni. Miért kell ilyen idióta csomagolásba tenni???

Lizu a kozmetikusnál, valami frenetikus. Jó korán kezdi a kiscsaj!!!! De jól tűri!!! :lol: :lol: Milyen kezelést kapott!!!

Fú, de jó annak, akinek ilyen segítségei vannak a fürdetésben. És tényleg jól néz ki Gabó haja!!! Szuper ügyes fiaid vannak Szilvi!!! És ahogy Ákos ül a kád szélén!!! Meg kell zabálni. Milyen nagy!!!!!
Milyen tetkója van a fiadnak!!! :lol:

Bala és a kígyó szerű locsoló cső!!!! Megküzdött vele, apa segítségével! De ő nyert!!! :wink:

Akartam kérdezni fog ügyben, hogy valaki próbálta már a láncot, amit a babák nyakába szoktak rakni??? Borostyán??? Azt mondták hinni kell benne, és beválik. Tényleg?????? Vagy csak a kencék használnak. Már ha használnak!!!!

És ha már a fogaknál tartunk. Maja rettenetesen nyáladzik. És a kezét gyömöszöli a szájába, és rágja. Én gondolom, hogy valahol mélyen elindultak azok a fogak, csak még hónapok, mire recék lesznek. Jól gondolom??? Vagy mitől rághatja a kezét veszettül???
Ja, és persze azt álmodtam, hogy kijött az első foga. Mert mindenki annyit beszél fogakról, hogy tisztára begajdul a fejem. Nem vagyok néha normális!!! :lol: :lol: :lol:

Fatima, játszószőnyeg tényleg nagyon jó!!!!! :wink:

Kép

Kép
b79andi

Ja, ja , ja!!! Elfelejtettem, pedig ezzel akartam kezdeni:

Látod Samu, megy ez!!!!! Minek a tárgyak, csak megzavarnak!!! Ügyes vagy te, csak így tovább. Anya meg majd szalad utánnad nemsokára. - ha elér!!!! :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép
b79andi

Zsófi, Andi! Értem én, hogy a játszószőnyeg jó, de már ilyen piciknél is, mint Tarek??? Én azt hittem, hogy az kb 2 hónapos kortól kelti fel az érdeklődésüket. :roll: Mert ugye egyelőre még nem tud úgy figyelni dolgokra. Nem lehet hosszabb ideig lekötni, mert el kezd sírni. Azt viszont nem csinálhatom, hogy előrébb hozom a evést, mert akkor borul minden! Max 1/2 órával szoktam korábban megetetni, ha már nagyon nyűgös 2 étkezés között.

Mi a véleményetek???

fatima

Andi! Szerintem totál normális dolog, hogy a babák non-stop a szájukban vannak. Ez valahogy mindegyiknél így van! (tisztelet a kivételnek)
Azért az vicces lenne, ha Maja baba fogzás ügyben is topik rekordot döntene! :D :wink: :D Ha már az ide-oda fordulást is ő nyerte!!!! :)

fatima

Sziasztok!

Persze most sincs időm, de mégis leültem ide egy kicsit. :)

Szilvi, köszönöm sézpen, nagyon aranyos vagy! :)
Ákosról a képek nagyon édesek, így emlékezetből a kedvencem afürdős képek mellett persze, amikor Árpival dvd-znek! hát az csúcs! JA, meg ez a reggeli mosoly! :) A hajnal nálunk is a szülői ágyban folytatódik!

Jut eszembe olyan édes volt ma Farkó: Papa reggel 6-kor ment el, bejött köszönni a szobába, de csak suttogtunk két szót, Farkó akkor már mellettem aludt. Ahogy a Papa kiment, hirtelen felült az ágyba tágra nyitotta a szemét, mondta, hogy papa és integetett, aztán eldőlt és aludt 7-ig. :lol:

Zsóka, Marcit és Borcsát is mindig megcsodálom ám! Borcsa iszonyat kedves minden képen, Marci meg nagy huncut vagyány, mint mindig. :) Kedvencem, a dinnyés kép! :) :) jaj, meg a fürdőkádnál sorban állós is, ahogy Marcus tartja lábát!!!!! :)

Andi, a borostyán láncot egy ismerősünk használja, szerintük jó. Nekem mondjuk fiam van, tehát láncot nem tennék a nyakába, de lehet, hogy a lányomnak se. Mindig paráznék, hogy alvás közben rátekeredik. :roll:

Fatima, én a kanapéra, vagy a nagy ágyra tettem amíg ilyen pici volt, és úgy játszottunk. Persze mellette ültem végig.

Zsófi, Farkó is mindig fogott vmit a kezébe amikor tanult járni. Egyszer itt volt a védőnő, látta és mondta, hogy így szokták.
Nekem is tök hihetetlen volt hogy az első lépések után egyszer majd folyamatos lesz, de tényleg hamar megy. szerintem van olyan baba aki sokat elesik, van aki nem. A szomszéd kisfiú szegény állandóan megbotlott mindenbe és elvágódott, Farkó nem annyira. De jól tudnak ám esni attól ne félj.

Te jó ég felébredt, de miért???

mennem kell....

csók

Kép
nóri8

Nóri, Nóra!!! nagyon boldog névnapot!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nóri, jó, hogy jöttél!!! mi van Julcsiékkal?

Zsóka!!! köszönöm szépen!!! :oops: :wink: :lol: :lol: édes vagy!!!! :lol:

Szilvi, hát ezek a képek nagyon jóóókkk!!! MosolyÁkos! nagyon drága!!!! :lol: :lol: :lol:

Fatima, én is kanapéra tettem Bendét, ilyen picinek még nem érdekelte a játszószőnyeg lógicái, beszéltem hozzá, énekeltem és többször mentünk sétálni.

Timi, nagyon éddess Bala!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Andi, nálunk Bende 3 hónaposan produkálta ezt én is mindig arra gondoltam, hogy a fogak, erre most hétfőn jött ki az első rece :lol: :wink:

puszi mindenkinek!!!
mangó

Nóri, Anzsi! Köszi, hogy leírtátok a tapitokat! Én is úgy vettem észre, hogy még annyira kicsi Tarek, hogy a játszószőnyeg tutira nem kötné le a figyelmét. Egyelőre még a saját kezét és lábát is csak rövid ideig nézegeti, aztán megunja és sír. Gondolom még nem éhes annyira, de mivel unatkozik, így jelzi.
Majd kipróbálom azt, amit írtatok, hogy kiviszem a kanapére és akkor ott dünnyögök neki (mert az éneklést inkább nem erőltetném :) :oops: :) ). Hátha az tetszeni fog neki. Ölben nem akarom tartani, mert akkor hozzászokik. Még csak az kéne, hogy pár hónap múlva amikor egyre kevesebb lesz az alvásigénye napközben, azt várja el tőlem, hogy kézben legyen. Na neee. Akkor mikor végzem el a dolgaimat??? :roll: :?
De azért remélem nem úgy jön le rólam, hogy szar anyuka vagyok, aki nem veszi kézbe a gyerekét??? :oops: :roll: :? Mert ez nem igaz így ám! Szoktam őt dédelgetni, de pl evés után, amikor megbüfiztettem, de még nem akarom, hogy sírjon a pelenkázásnál. Mert hát tudni kell, hogy újabban "fáj" Tareknek a pelenkázás!!! :)

Ja! És akartam kérdezni, hogy szerintetek kicsi már rá (vagy szoros) az újszülött pelus (Pampers, Libero egyaránt), ami 2-5kg-s babáknak való??? Vagy inkább adjak már rá olyat, ami 3-6kg-osoknak való??? Vasárnap volt 3 hetes és akkor volt a pucér súlya 3610 gramm. Eddig 170g-ot hízott hetente.

Mi a véleményetek???

fatima

Sziasztok!

Én itt még új vagyok, eddig a szülészetisbe irogattam.
Az én kicsi lányom, ma 13 napos!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy a Jánosban csinálnak az újszülöttökön ultrahangot? Nekem a védőnőm azt mondta, hogy szerinte nem, és gondoljuk át hogy akarunk-e csináltatni uh vizsgálatot a picin (csak 6 hetes korig érdemes) ami persze fizetős, de ez lényegtelen, csak azt nem tudom szükséges-e, illetve hogy tényleg nem csinálnak a Jánosban ilyet???
Mi erről a véleményetek? Segítsetek légyszi... :roll:

Előre is köszi mindenkinek!

Nelly

Kép
breeki

fatima: nem azért játszószőnyeg h nézze a lógókat- nyilván nem gopndoltam h az leköt egy 3 hetes gyereket., hanem h valahová letedd és ott mellettte énekelj, dünnyögj. tehát lehet az a kanapé v bármi.
kerekpocak

Hello itt is Breeki!

Ha a hasi és koponya UH-ra gondolsz, akkor azt nem csinálta meg a János.
A mi dokinénink kérte, hogy vigyük el Tareket erre a vizsgálatra, ami tényleg fizetős (5000 Ft), mert nem tartozik az OEP által támogatott kötelező szűrések közé. Mi a Budai Gyermekkórházba visszük 23-án. És ugyanekkor visszük csípőszűrésre is az Ortopéd Klinikára, mert a zuglóiba csak szeptember 20-ra dtak volna időpontot, holott azt is 6 hetes koráig érdemes megcsináltatni! Vicces, nem???

fatima

hasi és koponya nekünk ingyen volt. beztalóval asszem ingyenes. és nekünk a 12.kerületi honvéd kórházban csinálták. fatima sztem az nem fizetős.
kerekpocak

v 2007 óta már nem?
kerekpocak

Sziasztok!!

Koponya UH
---én úgy tudom, ha a háziorvos (vagy még a szülészeten a neonat.orvos) ad beutalót, akkor ingyenes, ellenkező esetben fizetős. Marcival mi nem voltunk, Borcsival viszont kaptunk beutalót még a szülészeten (mivel vákuummal segítették világra :( ).

puszi

KépKép
logi

sziasztok,

csak bejelentkezem, h. élünk és virulunk, de a laptopom otthon meghalt, bent meg nincs nagyon időm mostanság írogatni. (munkásnő-effektus :wink: )
elvben ma v. holnap rakja készre a bátyám.

puszi mindenkinek és üdv a friss csatlakozóknak, de lassan én is kezdem elveszteni a fonalat. :lol:

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok Anyukák!

Én még új vagyok, Emma lányom július 5-én született! :lol: Szeretnék csatlakozni hozzátok, bár most még nincs túl sok időm fórumozni!

Szóval addig is üdv mindenkinek! Felteszek egy képet bemutatkozásképpen! :wink:

Kép 4 naposan

Zsu

Zsu
svs

Ki tudja Zsófi??? Már nem nagyon lehet kiigazodni az egészségügyünkön! :evil:
Nekem ugyan adott beutalót a dokinénink, de amikor kértem az időpontot a Budai Gykh-ba, akkor rákérdezett a hölgy, hogy "ugye tudja, hogy ez fizetős???". Nem tudtam, mert a dokinéni sem említette, aztán amikor mondtam neki ő sem értette. Na mindegy. Azon az 5000-en nem múlik. :roll:

Játszószőnyeg - már nagyon várjuk amúgy, hogy végre tudjon figyelni dolgokra. Akkor már "sokkal" könnyebb lesz vele, mert tudok majd ezt-azt mutogatni neki, ha nyűgös vagy sír. A mellette való "éneklést" meg majd megpróbálom. Lehet, hogy megnyugatatja majd az iszonyat fals hangom???? :lol: :lol: :lol:

fatima

Hello Zsu!

Itt is gratula Emmához, aki nagyon édi!!! Olyan kis angyal, ahogy alszik! :)
Hogy telnek a napjaitok???

fatima

Zsóka! Akkor te is úgy tudod, hogy ingyenes??? Szerintetek hol tudnék utánanézni, hogy most tényleg az-e vagy csak szivatnak?? Esetleg hívjam fel Horváth Ágnest??? :D :lol: :lol: :lol:

fatima

nézd, lehet h helyenként változik? a honvéd kórházban a 12.kerületben ingyenes.

zsu: üdv itt! emma gyönyörű!
kerekpocak

Fatima én Julit a térdemre fektettem, tornáztattam, énekeltem, cirógattam az arcát, stb. Egy alternatíva a játszószőnyeghez... :lol:

Pelus: ha szépen körbeéri Tarek hasát és hátul is feljön a derekáig no meg a pisikaki sem szökik akkor jó a méret. Sztem látni fogod mikor kinövi. Mellesleg ha veszel egy csomag nagyobbat és még nem jó, na bumm, 3 hét és jó lesz.

Andi borostyán izét én is hallottam, de én nem szívesen aggatnék a nyakába semmit és nem is nagyon hiszek az ilyesmiben. Nálunk a Chicco vagy milyen kerek rózsaszín rágóka jött be, azt imádta rágicsálni de nem emlékszem hány hónaposan. Azt gumikeksznek hívtuk. :wink: Az ökölrágás amúgy tök normális, egyszerűen megtalálta a legpraktikusabb játékát!! Mindig kéznél van 8) Ha nem éhes akkor ne aggódj ezen, a fogak meg ahogy Anzsi is írta utólag derül ki, hogy amiatt volt

Edus köszi a repülős tippeket!!! Október végén mennénk tehát majdnem 2 lesz :wink: A könyveket meg imádja, 1,5 órát csak elleszünk valahogy. És köszi :wink:

Klári
Kép
ganti

Hát Fatima, esetleg a védőnő nem tudna ebben segíteni? Talán ő jobban tudja ezeket a dolgokat,mint a dokik.
Nem tudom elképzelni, hogy beutalóval fizetni kelljen. :roll: Esetleg próbáld megkérdezni egy másik kórházban is (a beutalón rajta van, hogy a Budaiba kell mennetek?

Breeki, Zsu, sziasztok!!!!
Emma eszméletlenül édes és szépséges kiscsajszi :wink:
Szonjáról nincs kép? (hogy szólítsunk? Breekinek?)

KépKép
logi

Zsóka! A védőnő és a dokinénink eléggé össze vannak nőve, tehát nem hinném, hogy ő többet tudna. Mellesleg a dokinéni is azt mondta, hogy ez azért így nem igaz, hogy fizetni kell. De aztán nem mondta, hogy mit kell tennem. Gondolom ő sem tudja... :roll: A beutalón amúgy rajta van, hogy Budai Gykh. Nem értem én ezt!
Na majd utánanézek valahol!

Klári! Köszi neked is a tippet! :wink:

fatima

Na ezt találtam a Budai Gykh honlapján:

UH viszgálat, szűrés

Ultrahang vizsgálat során pontos képet kapunk a test anatómiai viszonyairól. A vizsgálat kényelmetlenséggel nem jár, kb. 10-15 percet vesz igénybe.

Kiknek ajánlott a vizsgálat?
- egészséges újszülöttnek
- mindenkinek, aki kíváncsi arra, hogy épek-e az anatómiai viszonyai

A vizsgálat ideje: hétfőtől - péntekig 8-14 óra között, előjegyzés alapján a 345-06-00/141 melléken.
A vizsgálat helye: A épület I. emelet
Ár: újszülött szűrés (koponya + has + kismedence) 5000 Ft
Más korosztály vizsgálata esetén régiónként 5000 Ft

fatima

Fatima, szerintem ide nem is kell beutaló, úgy tűnik nekem,hogy itt maszek alapon működik a szűrés. Csak akkor azt nem értem, miért ide küldtek Titeket?? :roll:
Vagy az a legújabb,hogy már mindenhol fizetni kell?? passz
Tényleg Horváth Ágnest kéne megkérdezni.....

KépKép
logi

NÓRI KÖSZI A DOLOGELT !!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
és boldog névnapot!!!! :wink: :wink:

jajj ilyen láncot én sem szívesen akasztanék Lizura :? :wink:

a homeos VIBURCOL kúp nagyon bejött!!!!!!!!!!!!!!!
most éjjel már semmi visítás nem volt!!!!!!!!!! és reggel is vidám volt végre, a régi! :wink: :wink: :wink:
nem a nyügis, dajkálózós, sírós, fájósfogú :cry:

felébredt, megyek :wink:
lmkata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?