Új privát üzeneted érkezett!

Buborka! Hát ez fantasztikus! Szívből gratulálok a kislányodhoz!
Sok boldogságot kívánok!

(Már valóban rég jelentkeztél. De elfogadható a hiányzásod) :lol:

Kép
niki30

Verus: GRATULÁLOK LILIÁNA SZÜLETÉSÉHEZ!! SOK ÖRÖMET, EGÉSZSÉGET ÉS BOLDOGSÁGOT AZ ÚJ KIS CSALÁDNAK!!

Evu: tök jó, hogy kész a költözködés hurcolás része. Jó pakolgatást!
Helyes kis párocska vagytok, már csak egy babóca hiányzik a képről! :lol:

Micsoda babaeső van a héten! :)

Kép
viky30

S/NIKI!

SZÍVBŐL GRATULÁLOK SZABOLCS ÉRKEZÉSÉHEZ!!!

Verus!

NEKTEK IS GRATULA ÉS A LEGJOBBAKAT KÍVÁNOM!
Majd azért tegyél fel képet Liliről, ha tudsz! :)

Puszik,
Fatima

fatima

Isten hozta a pici Emmát, a pici Szabolcsot és a pici Liliánát! Sok egészséget és boldogságot kívánok a mamáknak és a babáknak is!!!

Teri

KépKépKép
pruci

VERUS GRATULÁLOK LILIÁNÁHOZ!
NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK!

IGEN, IGEN, MINDEN FRISS BABÓCÁRÓL KÉRÜNK SZÉPEN KÉPEKET!
HAD GYÖNYÖRKÖDHESSÜNK AZ APRÓSÁGOKBAN!

Kép
niki30

Sziasztok Kismamák és Anyukák!

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ de régen jelentkeztem!!!!!!!!!
Bocsika!!!!!!!!!!!

Nem azért, hogy mentegezőzzek, de Dani 100%-ban anyafüggő lett....na jó vannak jobb napok is, mint most.....de tuti, hogy megérzi, hogy mikor mennék fel netezni és aztán tiszta erőből követeli az anyukáját.

Jelentem levizsgáztam.....huhhhhhh, azért is voltak gázosak a napjaim...napközben nem tudtam tanulni, csak miután Dani elaludt este (kb9-fél 10)....aztán látástól mikulásig...:)

Hogy vagytok Anyukák?
Niki? Emmácska már több mint 1 hónapos! hogy rohan az idő!!!Már biztos rengeteget fejlődött a Drága! Olvastam, hogy dolgoztál már! Tök jó! Hát ezt a munkahelyet meg kell becsülni!

Viky? Már nem hasfájós Beni ugye? Daninál már múlóban van. Még egyszer-egyszer tapasztalom, de kimerem jelenteni, hogy már nem vészes... Szopi továbbra is? Napközben mennyire nyüzsi? Hogy tudod lekötni?

Fatima: Gratulálok a kis Tarekhez! Gyönyörű pasi! Én is átfogok menni az anyukás topikba ígérem! Hidd el, hogy a hasfájóság kb. 2 -3 hónaposan elmúlik!!!!! Nekem a védőnő tanított 5féle masszírozós technikát plussz homeopátiás bogyót kaptam. Enyhíteni lehet csak sajnos, de megszüntetni nem. Én is sokat sírtam Danival együtt!

Utólag is szeretnék gratulálni minden topikos kisbabának és mamájuknak akik mostanában születtek és én lemaradtam róla!!!!!

Nagyon szép hétvégét mindenkinek!

Kép
zsebi32

Zsu:

Gratulálok EMMA érkezéséhez! Jó egészséget, és sok tejcit !!!

SNiki:

Gratulálok SZABOLCS érkezéséhez! Jó egészséget, és sok tejcit !!!

Verus:

Gratulálok LILIÁNA érekzéséhez! Jó egészséget, és sok tejcit!!!

IGAZI BABAESŐ! DE JÓ!!! :D :D :D :D :D
breeki

en is gratulalok Verusnak Lilianahoz!! :lol:

de jo, mennyi baboca :D

csajok,egesz nap pakoltam, szepen ovatosan, nem vagyok kesz, de majd folytatom kesöbb..

holnap megyünk babakocsit venni, mar alig varom!! :D

most vacsizok valamit, aztan pihi :D

pusszancs
Vendég

Breeki: Hogy van Szonja és Anyukája? Nem csinálsz egy vonalzód a babócádnak? Jó lenne látni, hogy mennyi idős, mert fejből nem is tudom kiszámolni. Most két hetes kb? Sok kitartást neked az első hónapokhoz, mert az a legnehezebb!!!

Zsebi: DE JÓ HOGY JÖTTÉL!!!
GRATULA A SIKERES VIZSGÁHOZ!!!
Nem semmi, hogy ilyen pici baba mellett tudsz tanulni! Dani nagyjából ugyanúgy viselkedik, mint az én Benim, de én képtelen lennék tanulni mellette, olyan kialvatlan vagyok így is, pedig megpróbálok rögtön én is lefeküdni amikor ő elalszik. Eddig csak a Suttogót és egy dr. Ranschburg könyvet tudtam kiolvasni két hónap alatt és az aktuális Baba Magazinokat. Amúgy nálunk is most kezdett megszűnni a hasfájás és végül a masszázs volt a legjobb módszer az enyhítésére. Újabban viszont egyre aktívabb és egy idő után elkezd reklamálni, hogy unatkozik. Ilyenkor oda kell mennem és szólni hozzá, mosolyogni vagy énekelni különben elkezd sírni. Ha már sír akkor pedig csak úgy tudom megnyugtatni ha fel is veszem. Nagyon érdeklődő, követi a szemével a színes játékokat és amit kiszúr a látóterében azt sokáig nézegeti és rengeteget mosolyog. (persze ha épp nincs hasfájás.) Egy hete 8 órát alszik éjjel, nappal pedig sajnos össze-vissza, de gyakran egyáltalán semmit és nagyon érzékeny az időjárásra. A nagy viharnál nagy üvöltés volt és énis nagyon megijedtem.... Nálatok ezek a dolgok hogy alakultak?? Gyere gyakrabban és az Anyukásba!!!

Evu: Jó babakocsi vásárlást!!! Majd írd meg milyet vettetek. Először a fekvős kell és az ált. jó nehéz. Emeleten laktok most? Nálunk szerencsére van babakocsi tároló mert lift az nincs és a másodikon lakunk és nem bírnám cipelni egyedül....

Kép
viky30

Sziasztok LÁnyok!

Mindenkinek köszönjöm a graulációt, képet egyenlőre még mindig nem sikerült feltenni, de nem adom fel :)

Szüléstörténet...

Tudjátok mennyire nem szerettem volna menni kórházba, csak amiatt, hogy várjam a fájásokat... Végig sírtam az előtte lévő napokat, szegény páromat kikészítettem :p és könyörögtem Lilinek, hogy jöjjön, de nem akart..
Szerdán reggel 7re kellett menni, de előtte lévő este 8 órától folyamatosan voltak fájásaim.. Nem voltak vészesek, de rendszeresek.. Egész éjszaka nem tudtam tőle aludni, gondoltam, másnap úgysincs semmi dolgom, majd pihenek a kórházban és így hamar eljön a délutáni látogatás….
Reggel 7re bementünk a kórházba, odafelé sírás a kocsiba, hogy hiányozni fog Gábor, nem akarok nélküle aludni… Ahogy megláttam a kórházat, egyre erősebb fájásaim lettek…
Sorba álltunk a betegfelvételnél, hogy elfoglaljam a szobámat, miközben találkoztam a dokimmal, kérdezte, hogy hogy vagyok.. Mondtam, hogy elég rendszersek a fájásaim, de még tűrhetőek, a falat azért nem kaparom… Megvizsgált és a legnagyobb örömömre bő 2 ujjnyira voltam tágulva! Mondta, hogy akkor irány a szülőszoba, már oda vesz fel :)
Nagyon boldog voltam.. CTGztek, és a fájásokat egyre jobban éreztem- szerintem az agyam beindította a szülést :o
A szokásos procedúra, borotválás, beöntés… 10.38kor burkot repesztett a doki… Na onnantól rendesen éreztem a fájásokat, azt hiszem, ott tudtam meg mi is az a fájdalom. Szegény Gábor kezét majdnem eltörtem, a karfát minden erőmmel szorítottam, hiába mondták, hogy az erőm a nyomásra kell majd, nem tudtam nem szorítani…
Kaptam az oxitocint, a bacira az antibiotikumot, nospat (amitől utána azt hittem bealszok, olyan fáradság jött rám).. Minden órában 1 ujjnyit tágultam, úgyhogy mondta a doki, hogy kora délután ebből baba lesz! :) Ezek voltak a legjobb pillanatok, hogy már nincs sok hátra :)
Aztán a tudomány leállt, 4 ujjnyiról sehogy nem akartam 5 ujjnyira kitágulni és mondták, hogy csak akkor tudok szülni…A fájdalomtól már nem kaptam levegőt, illetve nem tudtam venni… Lili fejtetője bekerült a szülőcsatornába és sajnos leesett a pulzusa, ezért a dokim konzultált egy dokival és döntöttek, császározni kell, nehogy baj legyen…
Onnantól kezdve pörögtem az események… Sürgős volt, 5 perc múlva már a műtőben voltam.
Fel kellett ülnöm a műtős asztalra, fájás közben és mondta az egyik nőci, hogy lazuljak el, kezeimet a térdemre és eresszem le a vállaiamat, cicás legyen a hátam… Hát a fájdalomtól nem igazán tudtam lazulni, (itt a nő olyan kedves volt, hogy lecseszett, hogy ha én nem segítek nekik, ők sem fognak) Mondtam, hogy a szúrással várjuk meg a fájás végét… Szóltam, hogy mehet, ők szóltak, hogy szúrnak és a következő fájdalom jött ebben a pillanatban, úgyhogy jól megugrottam sajnos.. :( Izgultam, nehogy baj legyen, nehogy félreszúrtak emiatt… Aztán 7 perc alatt meglett Lili… Odahozták hozzám, és gyönyörű volt, nézett a szép nagy szemeivel, hogy ki vagyok én… Sajnos utána elvitték, kivitték a páromnak és a családomnak, aztán vitték 2 órás megfigyelésre.
Engem addig összeraktak, miközben úgy éreztem, majd meg fagytam… Azt mondták, hogy ez egy mellékhatás, 40 perc múlva „kiengedek”, ami persze 2 óra volt kb…
Átkerültem az intenzív osztályra, feljött hozzám a családom, Gábor a 2 óra elteltével hozta Lilit nekem megmutatni…
Utána kezdtem szépen sorba érezni a lábam, stb, jó érzés volt, megnyugodtam, hogy azért akkorát nem ugrottam :) Kaptam fájdalomcsillapító és altató koktélt, de az altató semmit nem használt, annyira fel voltam pörögve :)
A másnap szörnyű volt, felkelni abból a magas ágyból és még menni is.. Azt hittem vége a világnak :)

Sajnos nem maradt meg nekem jó élménynek a szülés, bár már nem gondolok rá olyan szörnyűséggel, és már nem mondom, hogy elég volt egy gyerek… de Lili mindenért kárpótolt, megért mindent!!!

Nagyon szerettem volna természetes úton szülni, de nem hozta a sors... Mindennek megvan a maga miértje...

A legnagyonn tiszteletem, akinek sikerült megszülni természetes úton a babáját és külön le a kalappal a császáros anyukák előtt, mert eddig csak annyit gondoltam, hogy "ja császáros, akkor neki nem fájt a szülés..." Igazából sose gondoltam bele, hogy milyen lehet...
De már tudom :)

Mindegy,a lényeg, hogy minden baba megér minden fájdalmat!!!

Kép
buborka.

verus:

mintha a saját történetemet olvastam volna!

nekem kb ugyanez volt :) :) ugyanígy befektetés (kicsit magától be is indult nekem, de annyira mint neked azért nem) aztán vajúdás, végül csaszi mert elment a szívhang.

nekem már másnap könnyű volt mozognom. hidd el 2 -3 hónap múlva már jó emlék lesz és nem szomorú! de addig... én is sok álmatlan éjszakán forgolódtam miközben újra meg újra végigéltem h mi történt!

szal a lényeg h lili megvan! és boldog vagy!
kerekpocak

Sziasztok!

Viky:

Parancs értettem, és már el is készült a vonalzónk!
Köszönjük szépen, nagyon jól vagyunk. Szonja baba nagyon nyugodt baba, és tegnap éjjel már 5 órát aludt egyhuzamban! :D
Igyekszem még ma egy szüléströténettel is jönni...

Kép Kép

Kép
breeki

Talán most lesz vonalzó?!

Nelly

Kép
breeki

jaja de gyönyörűséges ez a szonja baba!!!!
kerekpocak

Breki, hát ez egy gyönyörűség!
Szép kisbaba!
:lol: :lol: :lol:
Hihi, zokni van a kezecskéjén:)
A képen milyen hatalmas az a cumi a kis szájához képest.
Ezek gondolom a kórházban készültek. (Emma feje alatt ugyanez a törülköző volt) :lol: Megismertem.

Verus, szegénykém, tényleg nem lehetett egyszerű menet.
Persze, tudom, a kicsike mindenért kárpótol.
Ismerős a sztori a műtőből.
Szerintem ugyanaz a nő volt bennt nálam is.
Nekem mozgáskényszerem van, és ott persze elő is jött. Paráztam, h. nem tudok mozdulatlanul előre dőlni. Kértem a nőt, h. had kapaszkodjak belé, mire ő közölte, h. neki nem ez a dolga. :roll:
Aztán látta, h. tényleg megijedtem, h. most mi lesz, odaállt elém és szólt, h. nehezedjek rá. Még telefonált is, h. elterelje a figyelmemet.
Szóval aztán nagyon jófej volt, de ez az első beszólás.....

Örülök, hogy túl vagytok rajta és minden rendben.
MÉGEGYSZER GRATULÁLOK NEKTEK!

Holnap lelépek egy hétre a szüleimhez Tatabányára. Ugyan ott is van internet, de nagyrészt kinnt leszünk a tesómék kertjében.
Azért majd benézek rátok!

Puszi

Kép
niki30

Köszönjük szépen! Még nem tudom elhinni, hogy ez a kis gyönyörűség cseperedett a pocakomban! :D

Niki:

Igen ezek kórházi képek még, és muszáj volt zoknit húzni a kezecskéjére, mert véresre karmolta a kis pofiját. Mindenki jót mosolygott rajta... :D :D :D
A cumi hatalmas, a Szonja baba meg picike, de majd szépen megnő anya tejcijétől! :D

Emmácska biztos nagyon élvezni fogja a szabad levegőn! Jó kiruccanást nektek!

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok lányok!

Breeki! Tündéri kicsi csajszi a pici Szonja!!! Gratulálok hozzá!!!

Verus! Nem semmi a történeted! Te is jól megszenvedtél a babócádért!
Én nem értek azzal egyet, hogy "ja, császáros, neki nem fáj"! Szerintem pont előttük le a kalappal! Én végig azon imádkoztam a terhességet, hogy császározzanak, mert nem fogom a természeteset túlélni, de miután sikerült, és láttam a két császáros szobatársamat, azt mondtam, hogy sokkal jobb volt így, mert másnap nekem már nem fájt semmim és szegény társaim meg sokat szenvedtek még 3-4 nap után is. Úgyhogy inkább a császárosok előtt le a kalappal!!! Amúgy a vajúdási fájdalmaknál nincs rosszabb (legalábbis szerintem), úgyhogy a 95%-át átélted a természetes szülésnek!
De majd a következőnél te is megtudod, hogy milyen a természetes szülés. Pár napig én is azt mondtam, hogy kistesó az felejtve, de 1-2 hét és az ember úgy gondolja, hogy máris jöhet a következő.

Teri

KépKépKép
pruci

Lányok,
általános információkra lenne szükségem a kórházzal kapcsolatban. Milyenek a szülőszobák, hány ágyas szobák vannak, van-e lehetőség egyágyas szobára, mennyire zsúfolt most a kórház, a baba végig velünk lehet-e, adnak-e pótlást az újszülötteknek, császár után mennyivel állitják talpra az embert.
Köszönöm!

Zsuzsó
zsuzsoo

Breeki: azt mondják, akkor jön a baba, ha megérett a körme. Szonjának akkor jól megérett!!! :lol: :lol: :lol:

Niki: hiányozni fogtok!!!!!

Verus: hatalmas gratula nektek!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Andi:

Igen, ez mondta a doktor bácsi is... :D
Mintha körmöshöz járt volna velem együtt... :lol:

Nelly

Kép
breeki

Hello Mindenkinek!

Sajnos már megint jól eltűntem... :( Ha van egy kis időm mindig akarok ám jönni, de valahogy sosem jutok el idáig! :)

Verus! Ahogy olvasom a történetedet visszajön minden emlékem a szülőszobáról. Nekem is hasonlóan nehéz volt! Csak nálunk Hál'Istennek nem volt "baj" Tarekkel. Ő vele minden OK volt, csak a kis fejecskéje nem helyezkedett be a medencék közé, így nem tudtam őt megszülni. Kb 9 óra vajúdás (nem semmi fájdalmakkal a burokrepesztés + oxitocin után) vittek fel a műtőbe, hogy megcsászározzanak. Én szerencsés voltam, mert a műtőben minden a legnagyobb rendben zajlott. Nagyon aranyosak voltak a műtősök. Semmi nem fájt. Mondjuk az is igaz, hogy a fáradtságtól és a sok vajúdástól én szinte ájultan feküldtem ott. A felkeléssel sem volt gond, mert a dokibám szigorúan 24 óra eltelte után engedte csak meg. Így nem volt fejfájás stb.

Én is úgy érzem, hogy Tarek mindenért kárpótol. Ő a világ legcsodálatosabb dolga. Imádom őt!!! DE!!! Én még 3 hét elteltével sem tudom elfelejteni a történteket. Nem gondolok rá a mindennapjaimban és már nem tűnik olyan vészesnek, de ettől függetlenül úgy érzem, hogy nem akarok több gyereket.
Mi mindig is egy fiút akartunk a férjemmel. Akkor került szóba, hogy majd 2 lesz, amikor felvettük a szocpolt. Mostmár az sem érdekel, ha vissza kell fizetni a 1.5 Milliót. Legalábbis most még nagyon így érzem. Azt mondják, hogy majd elmúlik ez az érzés. Itt is sokan írták a topikban, hogy így éreztek, aztán most meg még is akarnak kistesót. Hát majd meglátjuk.... Azt viszont tutira tudom, hogy ha lesz is még babánk, akkor az nem most lesz. :) Legalább 4 év múlva jöhetne csak. De akkor meg olyan "rossz" lesz mindent előlről kezdeni. Végre mire Tarek nagy lesz.... Na szóval ezek az én gondolataim! :)

Breeki! Szonja iszonyat cuki! Mernnyivel is született??? Olyan édes azokkal a nagy zoknikkal a kezén! :)

Zsebi és Evu! Jó, hogy előkerültetek!!! :)

Niki! Jó Tatabányázást!!! :P :wink: :P

Na és akkor egy kicsit rólunk...

Szopi sajnos nem jön össze továbbra sem. Vagyis azóta próbáltam egyszer úgy hogy megmértem előtte, utána szopi kb 10 percig, aztán megint megmértem, de az a szar mérleg semmit nem mutatott. :evil: :evil: :evil: Pedig én hallottam, hogy szív és nyel! De anyukám szerint az nem jelent semmit, mert a sima cumit is úgy szívja mintha jönne belőle valami. :( Na szóval így nem merek kísérletezni, mert nem akarom éhen hagyni. És azt sem szeretném, ha túlenné magát, ha szopi után kínálok még neki üvegből. Mert hát azt is benyomja simán.

Azt mondjátok meg nekem, hogy ti honnan tudjátok, hogy mennyit eszik a babátok? Vagy egyáltalán azt, hogy ha szopizik, akkor valóban eszik-e?

Amúgy ezt leszámítva jól vagyunk. Feltűnt, hogy egyre kevesebbet alszik napközben. Eddig simán átaludta a 2 etetés közötti időt, most már felébred 2-2.5 órára. Az éjszakáink úgy néznek ki, hogy eszik kb 23:00-24:00 körül, aztán egyszer éjjel 2:00-3:00 körül és végül reggel 6:00 körül. Így én összesen 6 órát alszok 3 részletben. Mondjuk már megszoktam! :D Napközben max délután pihizek le egy kicsit amikor ő is elalszik.

Na most csak ennyi fért bele. (Azért elég hosszúra sikeredetem..) :)

Puszi minden anyukának, babának és kismamának! :wink:

fatima

Szívből gratulálok SNiki, Zsu, Buborka az újszülötteitek érkezéséhez! :P

Breki, Szonja gyönyörű kislány - nagyon ügyesek vagytok ! :P

Nálunk átalakítással, pakolással telnek a napok ... Evu átérzem a pakolás élményét - szerintem, nagyon fárasztó.

Így 31-32 hetesen - hogy behozzak egy pocakos témát is, amit hiányoltatok - engem legjobban az izgat most, hogy merre áll a pici feje. Szokott csuklani és még néhány napja fentről jött az ütemes csuklás, viszont tegnap előtt már jobbra lent csuklott :lol: . Ez már lehet, hogy a befordulás? Tapasztalt mamák, kismamák, mikor kell befordulnia, hanyadik héten?

Nagyon izgulok emiatt! Legközelebbi UH 32-33 hetesen. Akkor már jól kell feküdnie?

Szép napot mindenkinek és írjatok, hogy nálatok hogy volt!
Emese

KépKép
emese1974

Sziasztok csajok!

Hazajöttünk tegnap a kórházból! Minden ok, csak még kicsit nagy a káosz! Tejci van sok!
Mindenkinek köszönjük a gratulációkat!!!!
Nemsokára majd jövök képekkel és a születéstörténettel!

Addig is mindenkinek sok puszi és gratula Brekinek és SNikinek is!

Pusz

Zsu
svs

Buborkának is gratula természetesen!!

Zsu
svs

Emese! Ne izgulj a befordulás miatt! :) Általában pont a 30-32. hét környékén szoktak befordulni a babák. Hidd el ők érzik, hogy mikor jött el az ideje. Ha odalentről érzed a csuklását, akkor nagy valószínűséggel lent van a feje. Ha nem, akkor sincsen gond! Van még időtök! :)

Zsu!!!

Hello!!! Isten hozott az anyukák körében!!!!

Gyere majd és mesélj! Addig is puszik nektek! :)

fatima

Verus!!! most egy picit elsírtam magam, ügyesek vagytok Lilivel és apával, még egyszer gratulálok Nektek!!!

Breeki!!!! nagyon édes picic Szonja!!! gyönyörű!!!

Niki, jó pihit Nektek!!!

Emese, én is ezt akartam írni, hogy kb. most szokott lenni a befordulás :lol: :wink:
mangó

Breeki: Szonja nagyon szép kislány!!! Még egyszer GRATULÁLOK!! Szegényke jól összekarmolta a kis pofiját, de hamar begyógyul. Úgy csodálhkozom hogy milyen elmúlik Beni arcocskájáról a karmolásnyom. Jó lett a vonalzótok! :lol:

Verus: Derekasan helyt álltál a szülésnél!! Nekem nem császár volt és én is azt hittem egy ideig, hogy az sokkal könnyebb lehet, de most már tudom, hogy ugyanolyan erősnek kell lenni az anyukának és meg kell küzdeni a babóért így is. Képeket is teszel fel ugye?

Zsu: Anyuci!!!!!! Milyen érzés otthon lenni már hármasban? Milyen volta szülés és hogy vagytok? Remélem van egy kis segítséged és hamar visszanyered az erődet. A sok tejcihez gratulálok!!!! Már nagyon kiváncsi vagyok a kis Emmára!!!

Emese: amíg van elég helye a babádnak a pocakban még bármikor befordulhat. Ne izgulj emiatt!!! Akkor sincs baj, ha nem fordul meg, bár akkor csaszi lesz, de a lényeg hogy egészséges legyen. Tudom hogy az más, de a baba kárpótól, kérdezd csak Nikit, neki sem fordult meg az Emmácskája és mégis milyen szép és milyen boldogok!

Kép
viky30

Sziasztok csajok!

ma ujra melozom...latszik,mert nem tudok irni nektek..nincs idöm :cry:

szep napot mindenkinek, Szonja nagyon edes!!!!!!!!!
szerdan uh, majd informallak benneteket.babakocsit megvettük, örököltünk kisagyat. :D :D :D

jelentkezem..ahogy tudok :D

pusszancs
Vendég

Köszönjük szépen mindenkinek a gratulációkat!

Isten hozott Zsu! Jó babázást!

Fatima:

A szopizással nekünk is van gondunk. Szerintem nekem az egyik cicim be van gyulladva, mert iszonyatosan fáj szopi közben, és amúgy is, és nagyon durva csomók vannak benne. SZonja persze mindig azt kínozza meg jobban, de szerintem nem jöhet úgy tej belőle mint a másikból, mert akkor mindig kevesebbet eszik, és nyügösködik közben. Viszont mellszívóval csak úgy ömlik belőle a tej... Szóval? Nem tudom.
Én mindig le szoktam mérni evés előtt, és után is. Van amikor azt hiszem, hogy egy csomót evett, és a mérleg csak 20-at mutat, és 1 1/2 órát ettünk. Szóval én sajna nem tudok neked segíteni...
Sorry :(

Nelly

Kép
breeki

Ja, 2750 grammal született Szonja.

Nelly

Kép
breeki

Látom ma este csak én írogatok, de íme a mi szüléstörténetünk, egy kicsit hosszúra sikerült, bocsi... :) :roll:

Június 28.-án, csütörtökön déltől fájogatott a pocakom, de mint ezt akkor írtam is nektek, én azt hittem, hogy ez még nem az. Menstruációs görcshöz hasonlító fájások voltak, ezért azt hittem, ezek csak jósló fájások, de nem így lett. Este 11-kor elindultunk a kórházba, akkor már egy órája 5 perces fájásaim voltak. Még mindig mensis görcshöz hasonlítottak, csak a derekam fájt nagyon, és azt hittem hogy haza fognak küldeni a kórházból. Hát, nem így lett. Rögtön rámadták a kórházi hálóinget, bekötötték a kanült, megvizsgáltak (bő 2 ujjnyira voltam kitágulva), majd Ctg. Közben a szülőszobákban két nő vajúdott, esküszöm nektek, ezt volt a legrosszabb hallgatni. :shock: Annyira elrettentő volt az egész, és valószínűleg látszott is rajtam, mert a Ctg után, mondta a szülésznő, hogy most két baba fog megszületni, úgyhogy jobb ha kimegyünk a folyosóra sétálni, amúgy is jót tesz, gyorsítja a tágulást.
Mire visszamentünk, (szerintem kb. 1 óra lehetett, de nem tudom, mert az időérzékem oda lett) megszületett a két babó, és nekem már 2 perces fájásaim voltak, és 4 ujjnyira ki voltam tágulva. Irány a szülőágy. Ott már elég hamar eljutottunk a toló fájásokig, csak az volt a gond, hogy mire a tolófájásokhoz értünk lassultak a fájások, ezért kaptam egy kis gyorsítót, és fájás fokozót, azt hiszem oxitocint. A fájások erősödtek, szinte egymásba értek, én meg azt hittem lekúszok az ágyról a fájdalomtól, de sajnos nem akart a Szonja fejecskéje beékelődni a szülőcsatornába. :oops: Ezért azt mondta az orvosom, hogy fel kéne állni, a férjem nyakába csimpaszkodni, és berogyasztott térdekkel a fájások alatt nyomni, ahogy csak tudok. Hát gondolhatjátok… Azt hittem, ezt sosem éljük túl, közben le-fel mászattak a szülőágyra, :oops: :oops: :oops: hogy megnézzék, haladunk-e, a kínok kínját éltem át, de haladt a kicsike lefelé. 1 órát adott nekünk a Dokim, azt mondta addig meg kell születnie, nem hagy tovább szenvedni minket, mert a kicsinek sem jó, és én is nagyon kifáradok. Hát végül, már éreztem a kis fejecskéjét a cél előtt, :D azt hittem szétszakadok, :? és a 3. fájásnál a Dokim ráfeküdt a hasamra, a szülésznő vágott, plusz nem tudom mit csinált, az ügyeletes doki húzta hátra az egyik lábamat, a másik szülésznő a másik lábamat, és egyszer csak kicsusszant a mi kis babynk!!! :D :D :D Ahhoz képest hogy mennyit szenvedtem, hogy beékelődjön a kis kobakja, olyan pillanatok alatt kint volt, hogy el sem hittem… :D
Hát, így születtünk mi! :D

Nelly

Kép
breeki

nagyon meghatoak ezek a szülestörtenetek csajszik...kicsit most könnyezek, de minden ok..csak irigyellek benneteket :D

mi jol vagyunk,Minike nagyon aktiv, szerdan többet tudunk..

jo ejt mindenkinek, pusszancs
Vendég

Breeki! Basszus mintha csak az én történetem lenne... :) Csak annyi a te mázlid, hogy Szonja végül behelyezte a kis buksiját a szülőcsatornába. Na ez az, amit Tarek nem akart, így lett végül csaszi!!! :) Az is mázli, hogy nem volt túl nagy Szonja. Legalábbis Tarekhoz képest. Ő 3400 gramm volt.

Mindenesetre mégegyszer gratula és sok boldogságot Szonja babához! Ügyesek voltatok! :P :wink: :P

Ja! NAGYON FONTOS!!!! Ne hagyd a melleidben azokat a csomókat, mert úgy be fog durrani, hogy nem tudsz majd vele mit kezdeni. Ülj be a kádba és szappanos (vagy tusfürdős) vízzel masszírozd amig el nem múlnak a csomók. Fürdés után meg fejd le jól, mert valószínűleg tényleg nem jön belőle tejci amikor szopizik a pici, mert a tejcsatornák a csomók miatt el vannak záródva! Ez tényleg nagyon komoly dolog! Ha begyullad és borogatnod kell, akkor nagy az esélye annak hogy elapad a tejed. Azt meg gondolom nagyon nem szeretnéd! Ugye??? :roll: :)

Nekem a 2. héten "nőtt" kb 2 óra alatt egy nagyon durva csomó a jobb mellembe. Kőkemény volt és legalább egy tojás nagyságának felelt meg. Sírva masszíroztam meg fejtem, de sikerült! Először meg sem akart mozdulni a csomó, de muszáj volt csinálnom. És megérte! Elmúlt! Azóta nagyon odafigyelek erre! Na szóval csak ügyesen! :) :wink: :wink: :wink:

fatima

Breeki: GRATULÁLUNK mégegyszer a kis Szonjához. Nem semmi szülésed volt!!!! De ügyesek voltatok!!!! De kis csöpp a kis Szonja!!! Édes pici babó!!! :lol: :lol: A képeken nem is látszik, hogy olyan iciri piciri. Az viszont igen, hogy bár rendes szülés volt, szép formás baba. Nagyon helyes kis pofa!!! Fú, és most nézem, látszanak azok a hatalmas körmök ám!!! Anya, te mit ettél, hogy ilyen körmökkel születni lehet??? Túl sokat jártál maniküröshöz, és a kis Szonja megirigyelte. Ő is akar már most menni. :wink: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Lányok,
látom sokan szültetek mostanában. MIndenkinek gratulálok a picikéhez! Tudnátok néhány dologban infót adni a kórházzal kapcsolatban? Milyenek a szülőszobák, hány ágyas szobák vannak, van-e lehetőség egyágyas szobára, mennyire zsúfolt most a kórház, a baba végig velünk lehet-e, adnak-e pótlást az újszülötteknek, császár után mennyivel állitják talpra az embert.
Köszönöm!

Zsuzsó
zsuzsoo

Sziasztok!

Íme a születéstörténet és egy fotó Emmáról :lol: , ha sikerül felraknom!

Csütörtök reggel 7-re kellett dokihoz és ctg-re menni. Hajnali 2-kor felébredtem egy kis görcsre, ami aztán 10 percenként folytatódott. 3 óra után elkezdett sűrűsödni, de a fájdalom nem volt vészes, úgyhogy azt hittem ezek biztos jóslófájások, úgyhogy lefeküldtem aludni, de nem múltak el, sőt inkább 5 percessé váltak a fájások. Irány a nagy labda, azon rugózgattam, akkor még elviselhetőbb volt. 7-re szépen nyugodtan bementünk a kórházba, ahol is a doki 2 ujjnyi méhszájat állapított meg, és mondta, hogy irány a szülőszoba! :lol: Alig hittem el, hogy minden előjel nélkül végre elérkezett a nagy nap! 8:45- kor burkot repesztettek, addigra már 2-3 percenként, de még elviselhető erősséggel jöttek a fájások. Ezután felerősödtek, de igazából kb. 10-től kezdett elviselhetetlen lenni. Végül nem kértem érzéstelenítést, és 11:15 körül elkezdődtek a tolófájások. Kb a 10.-re (11:50-kor) kint is volt a kis gyönyörűség :lol: :lol: , igaz a doki segített és nyomta a hasamat!! A köldökzsinórt persze Apa vágta el! :lol:
Összességében azt hiszem nem volt nehéz szülés, szerencsésnek érzem magam és kívánom, hogy mindenkinek ilyen szülése legyen! :lol: :lol:

Amúgy ma jó éjszakánk volt, csak kétszer kelt fel, most viszont nem hajlandó elaludni, úgyhogy megyek is!

Kép 3 naposan

Zsu
svs

Szia Zsuzsoo!

Üdv itt! :)

Akkor egy pár info...

Szülőszoba - 4 db szülőágy függönnyel elválasztva, illetve van egy olyan szoba is, ami régen egy ágyas volt, de az most 2 ágyas lett. Oda csak akkor raknak be másodiknak valakit, ha a maradék 4 tele van! Szóval elvileg van 1 ágyas is. :) :wink:
Kórház - mi számít zsúfoltnak? Amikor én voltam bent, akkor eléggé tele volt. Minden szobában voltak. De akkor nagy bébibumm volt! :)
Baba - veled lehet a baba egész nap illetve éjjel is, kivéve reggel 7-től 9-ig. Akkor van a babáknál vizit. Éjszakára érdemes beadni a babát, mert az az egész napos ez-az eléggé kifárasztja az anyukát. Arról már nem is beszélve, hogy ha nem egyedül vagy a szobában, akkor az nagy kicseszés tud lenni a szobatársadnak, ha nem tud aludni a te babádtól! :) Ha úgy döntesz, hogy beadod, akkor este 10-re kell "betolni" a csecsemősükhöz.
Pótlás - amíg nem indul be a tejed asszem az első 2 napban cukros vizet adnak a babáknak, hogy azért "egyenek" valamit. Ha nem indul be a tejed, akkor adnak majd tápszert is a picinek.
Császár - elvileg 24 órát kell mozdulatlanul feküdni az őrzőben, de nagyon soka doki megengedi az anyukának, hogy már 12 óra múlva felkeljen. Az én dokibám nem engedte és nagyon is hálás vagyok érte, mert így egyáltalán nem fájt a fejem a spináltól + semmilyen mellékhatás nem volt utólag sem. Én úgy keltem fel, hogy jobban tudtam mozogni, mint azok, akik 12 óra múlva keltek fel. Egyedül a seb húzódik amikor föl-le szálsz az ágyra (ami baromi magas)!

Remélem mindenre válaszoltam! :wink:

Amúgy hanyadik hétben vagy???

fatima

Szia Zsuszo!
A Jánosban rooming in rendszer van, tehát egész nap veled lehet a babád, még éjjel is, csak a fürdetésre kell bevinni este 9 körül és reggel a vizitre 6-7 körül. Az időpontokra már nem emléxem pontosan. Olyan rég volt . Cukros vizet kapnak pótlásnak az első napokban.
Szobák: van 5 ágyas, 3 ágyas, 2 ágyas és vannak fizetős szobák is. Az egyik fizetős kórházi szoba a másik kicsit drágább és Ikeás szobának hívják. Ezekben van külön WC, zuhanyzó és TV is. Olyan 6000 Ft körül van egy éjszaka. Én 5 ágyas szobában voltam, elviselhető, de ha zavarnak a szobatársak látogatói akkor inkább kisebb szobába menj, mert nem küldik ki a sok látogatót, mégha egyszerre jönnek akkor sem.
Szülőszoba: függönnyel elválasztott szülőágyak, egyszerre többen is szülhetnek, látni nem látod, de hallod a sorstársat. Ezt jobb előre tudni, engem nem zavart, sőt nagyon meghatódtam amikor hallottam a mellettem születő babát felsírni.
Császár után 4 napig kell benn lenni, de én arról részletesen nem tudok írni, mert nekem nem az volt.
Dokid van már?

Sok sikert!

Kép
viky30

Jajjjjj Zsu!

De édes Emmácska!!!!!!! Olyan kis maszat!!! Micsoda haja van!!! Tök édi a kis "szumó" feje. Tareknak is ilyan kis kerek feje volt amikor megszületett!

Gratula mégegyszer!!!

Sok puszi nektek!

Mit szólnak anyudék???? :) :wink:

fatima

Zsuszo: Egyszerre írtunk Fatimával, de nagyjából ugyanazt. Még szerencse. :lol:

Zsu: EMMA baba gyönyörű és milyen sok hajacskája van!! Még egyszer gratulálok![/b] A szülésed tényleg a kellemes kategóriába tartozik, nem is használtad a fájdalom szót, azért ez nem semmi!!

[b]Breeki:
Gratula a te szülésedhez is! Mára azt hiszem elég volt a meghatódásból, most hogy két szüléstörténetet is olvastam.

Kép
viky30

Sziasztok lányok!

Breeki! Nem emmi szülésed volt neked sem, de nagyon ügyesen helyt álltál! Még egyszer gratulálok a pici lánykához!!!

Zsuzsoo! Én már 3 hete szültem, az kkori helyzetről tudok mesélni: akkor teltház volt teljesen, engem már úgy zavartak haza, met vártak már a helyre. Aznap kellett volna eljönnöm, de a baba egy picit besárgult és a vérvétel eredményére vártam, hogy jöhetünk-e vagy maradnunk kell-e. Aztán egyszercsak jött a szülésznő, hogy én mikor megyek mert reggel szült valaki és azóta vár a helyre. :oops: :oops: :oops: Aztán egy kis utánajárás és kiderült, hogy minden rendben, jöhetünk haza.
Na de a kórházról: 2 szülőszoba van, az egyik ha minden igaz 1ágyas, a másik egy 4 ágyas, az ágyakfüggönnyel vannak elválasztva egymástól (én ebben szültem, szerencsémre más nem szült akkor). A szülésznők nagyon aranyosak, kedvesek, segítőkészek, lehet zenét hallgatni szülés közben. A szobák: én egy 3 ágyas fürdőszobásban voltam, de ha jól tudom van 2-3-4-5 ágyas, fürdőszoba nincs mindegyikhez, ott a folyosóra kell kimenni. Van fizetős szoba is. A baba mindig veled lehet, de reggel 7re vissza kell vinni vizitre és este 10re fürdetésre. Cukros vizet kapnak és 48 óra után tápszert ha szükséges, de ha van elég tejed, akkor azt lefejed, odaadod a csecsemős nővérnek és azt adják éjszakára (már ha beviszed a babót). Hát röviden kb ennyi.
A talpraállítást nem tudom, de a szobatársaim mintha 24 órát emlegettek volna.

Teri

KépKépKép
pruci

Látom sikerült időben válaszolnom. :oops:
Csak ez a tetű gép olyan lassú és ramaty, hogy nem frissíti magát és elküldés után láttam, h már más is válaszolt... :oops: :oops: :oops:

Teri

KépKépKép
pruci

Fatima, Vicky30, Pruci,
nagyon köszönöm az infókat! Nem, orovosom még nincs, és egyáltalán nem biztos, hogy a Jánosban fogok szülni, egyelőre az infó gyűjtés időszakában vagyok. Már van két kislányom, őket a mávban szültem, és most is ott szeretnék, de elkezdték felújitani, és nem biztos, hogy novemberig elkészül. :?
Még egyszer, köszönöm.
zs
zsuzsoo

Hu lányok, nagy az elmaradásom, próbálom pótolni. Remélem, nem hagyok ki senkit!

Kedves anyukák: SNiki, Zsu, Verus, Breeki, Pruci!!! :D :D :D :D :D

Gratulálok a Babókhoz: Szabi, Emma, Liliána, Szonja, és Petra!!! :D :D :D :D
Nagyon sok Boldogságot +sok finom tejcsit kívánok!!!!!!!!!!!!!! Vigyázzatok Nagyon Magatokra+a Babokra!!!! :)

Emese, bocsi, h nem írtam. Jól eltűntem, de most nekem is nagyon húzosak a napjaim. Ígérem, amint kicsit több időm lesz, írok Neked pár sort! :D Addig is nagyon vigyázz magatokra! Jó pihit, és jó babasarok rendezgetést, vásárolgatást! :)

Pusszok minden Pocakosnak! Vigyázzatok Magatokra! :)
mazsolák

Sziasztok Lányok!

A másik topicban próbálkoztam egy kérdéssel (nem túl nagy sikerrel :roll: ), de tulajdonképpen Zsuzsoo kérdésére megválaszoltátok az enyémet is, köszönet érte.

Nagyon szépek a babókák, gratulálok mindenkinek! ...és meghatódva olvasom a szüléstörténeteket is.
Hamarosan nekünk is eljön a nagy nap, de sajna, ha a baba nem fordul be, akkor császár lesz a vége...

Kitartás a pocakossorstársaknak és jó babázást az anyukáknak!
dalo

Kép
dalo

Szia Dalo!

Üdv itt! És örülök, hogy végül sikerült választ kapnod a kérdéseidre! :)

Drukk, hogy beforduljon a picid, de ha netán mégsem, akkor se keseredj! Nem olyan vészes a császár! Főleg, ha programozott! :)

F.

fatima

Zsu: De gyönyörűséges kisbaba ez az Emma!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csodálatos!!! Látod, megérte a várakozás, és nem maradt benn!!! Sőt, úgy gondolta, hogy akkor majd ő megmondja mikor jön! :lol: Sok tejcit, jó egészséget, és sok sok gyönyörködést a piciben!!!

Kép

Kép
b79andi

Zsu!

hat milyen edes kis aranyfalat Emmacska!! :D gratulalok!

ma vagyunk 24 hetesek, este uh, alig varjuk mar!

csajok, melo van es egyre kevesebb az idöm, de azert kukkollak benneteket, remelem jol van mindenki!

vettünk babakocsit, majd teszek fel kepet es Mini szobajarol is, ha be lesz rendezve, de ez azert meg odebb van :wink:

egyebkent minden ok, nagyon aktiv, poci nö, szerelem nagy :D

szep napot nektek, pusszancs
Vendég

Sziasztok!

Erdeklodnek hogy kis szult Molnar doktornal? Akinek van velemenye nagy szivesen elolvasnam ha lehet privibe irjatok.

Koszonom!
Szep estet!

Kép

Kép
cirkuszka

Sziasztok!

Egy kicsit soka jelentkezunk szabin voltunk de sajnos faradtabbak vagyunk mint azelott... vendegeink voltak :( ami nem lett volna rossz csak most pihennem kellett volna. Na mindegy eltelt majd pihenek maskor...

Azota mennyi baboci szuletett mindenkinek GRATULALOK tenyleg meghatoak a tortenetek....

Mi jol vagyunk elegge mozgekony a baboci voltunk mar cukorterheleses vizsgalaton eredmeny meg nincs de jol erezzuk magunkat remelem nem lesz gond.

Mi meg nem vettunk semmit a kicsinek es nem is tervezzuk az utolso honapig, szerintetek az mar keso lesz?

Jo pihenest aki pihizni megy.... es kitartast a mamakank es babaknak a nagy melegekbe...

Szerintetek mikor erdemes elkezdeni szulesfelkeszitore jarni?

Puszi mindenkinek,
Agi

Kép
cica_1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?