Új privát üzeneted érkezett!

Csak egy gyors bekukk, 2 bulizás között. :) Lagziban voltunk tegnap, holnap is megyünk - Lolo egyszerűen imádja! Táncolt Apával, pörgött ezerrel, nevetgélt, sikongatott, nagyon élvezi! :)
Tisztára meg volt sértődve, mikor eljöttünk, a kocsiban bealudt, de fürdetésre felébredt és fél egykor aludt csak el megint... :? Mondjuk aludt reggelig, de holnap megpróbálom csak átrakni a kiságyba, ha hazajövünk, nem ébresztem fel. Majd fürdik reggel... :)
Vendég

Verna, Lolónak boldog feledik szülinapot!

Laura nagyot nőtt, ennivaló kislány :D

Tegnap voltunk dokinéninél, Márk 7100 gramm és 63 cm! :shock: :roll: :lol:
Az oltást hősiesen viselte a picúr, egy kicsi sírással, de semmi láz nem vot utána :D
Az éjjeli alvatlanság tovább folytatódik.. :roll: :(

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

sziasztok!

Ma megkaptam én is a fotófüzeteket!!!tök jó,de én 5db-ot rendeltem és csak 3-om jött!Na nem baj,örülök ennek is!!!!! :D :wink: :P :P

fifianyu!
Bizony-bizony,jól emlékszik az urad!!!!!!!!!!!N-Gy. R.,ő volt a régi párom!!!!!!!!Jó rég volt már!Na akkor már helyben vagyunk!!!!!!!!Örülök,hogy ismerősök vagyunk!!!!Tudom is ,hogy te kivagy,már beazonosítottalak!!!!! :D :wink: :wink: :P

Szantre!
Szép nagy súlyotok van!!!!Gratula!!!!!! :wink: :D

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Boldog hófordulót Lellének és Flórának! Remélem senkit nem hagytam ki... :?
Hihetetlen, hogy elszállt már ez a fél év, ugye? Még egyszer ennyi és már gyújthatjuk az egy szál gyertyát a tortán... :lol:

Lilinek nem igazán akar kibújni a fogacskája, pedig már nagyon meg van duzzadva az ínye. Frankón fehérlik neki, de mégsem akar kijönni. :evil: Szegénykém! :cry:
Váltogatom neki a rágókákat a hűtőben szorgosan. :wink:
Vasárnap tartjuk anyukám 50. szülinapját. Jó nagy tömeg lesz, mert van néhány tesója, és reményeim szerint mind eljönnek. Abban is reménykedem, hogy Lilinek még nem fog előjönni az idegenektől való félelme, amit kb. erre az időszakra datálnak a hozzáértők. Az tutira bejött nála, hogy ha meglátja, hogy elhagyjuk a szobát, akkor elkezd sírni. Ha visszamegyünk a közelébe, akkor abbahagyja. Nehéz így az élet... :?
A kajával már jobban állunk. Egész szépen eszik már. Most már ott tartunk, hogy az almát keverem neki barackkal. Szerintem szőrnyű íze van együtt, de a lényeg, hogy ő megeszi... :wink:
A gyümölcsök után mit kéne bevezetni? És milyen sűrűséggel?

További szép napot!

Kép
Kép
giga1

Köszönjük a köszöntéseket. A félévesnek kibújt a második foga is. :) Úgyhogy most már van egy fél és egy negyed fogacskánk! :)
Vendég

Sziasztok!!

Boldog FÉLÉVES szülinapot Lolonak!! Plusz Gratula a fogacskákhoz!!!

Lányok!!

Szeretnék infokat kapni ( pozítiv / negatív is jöhet) Dr. Surányiról !!
A barátnőm hozzá jelentkezett be, 2 éve próbálkoznak babával és állítólag ő ehhez ért????

Előre is köszi, jöhet privibe is!!!

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Hűha, jól eltűnt ma mindenki!

Linda, én nem tudok Surányival kapcsolatban segíteni, de a többiek biztos igen.

Lolonak boldog feledik szülinapot!!!

Lányok, vki nemrég írt egy samponról koszmó ellen. Sajnos nem emlékszem ki volt, bocsi. Meg tudnátok adni a sampon nevét??

Jóéjszakát!

KépKép
tüccs

Lányok! Laura tegnap felállt, ma pedig sikerült lefényképeznem!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Giga!
Nyugodtan adhatsz neki krumplit,s.rápát!Én a husilevesből mindég kivedtem egy-két répát egy fél krumplit és (mindég tedtem a levesbe egy kis csirkemájat)azt kivedtem,és összeturmixoltam neki!Egy kis levessel természetesen!Isteni finom!De ha májat nem akarsz adni neki,simán adhatod a zöldséget!(de ne hagyd ki a májat) :wink: :D

Verna!
Utólag NAGYON SOK BOLDOG FÉL ÉVES SZÜLINAPOT FLÓRÁNAK!!!!!
Kép
gRATULA A FOGACSKÁHOZ!!!!!!! :wink: :D

Tüccs!
Zsaninak én Niveának a koszmó elleni samponját használtam!!!De biztosan ajénlanak a csajok itt több félét!!! :D De minden fürdés előtt olajozd be egy kicsit a fejbőrét,hagyd állni,és úgy mozsd meg!!!

Pilla!
GRATULÁLOK A FELÁLLÁSOTOKHOZ!!!ÜGYESEK VAGYTOK!

Zsaninak még mindég csak 4db foga van!Hátúl írtó fehér az ínye,folyamatosan rág szegénykém mindent!(amit a szájába vesz dugja hátra)
Csináltam egy kis zenés egyveleget,akit érdekel kukk ide be! :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=EmHoTNMH6t0
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok! Tegnap lagzi volt, Lolo imádta! Aztán alvási rekordot döntött - fél 11 körül aludt el, fél egykor felkeltettem tisztába tenni (akkor értünk haza), akkor meg is szoptattam és aludt reggel 9-ig!!! Ilyen sokat még soha nem aludt egyhuzamban! :)

Pilla: nagy gratula a felálláshoz! Iszonyatos ütemben fejlődik Laura!

Tüccs: Babé koszmó elleni sampon. Nekünk nagyon bevált!

Linda: nekem Surányi a dokim, endokrinológus is, tehát valóban jobban ért a témához, mint egy átlag nőgyógyász, de szerintem 2 év után meddőségi központba kéne menni. Ott ugyanis egyszerre tudják kivizsgálni a nőt és a férfit (mindig a férfival kell kezdeni, mert az lényegesen egyszerűbb!!!) és rögtön megoldást is tudnak ajánlani. Szerintem 2 év után "csak" nőgyógyászhoz, endokrinológushoz menni egy felesleges kör.
Majd szülni lehet menni Surányihoz! :)
Vendég

Linda!
Egyetértek Vernával és csak ajánlani tudom a Forgács Intézetet!! Dóri is az ő segítségükkel született.

És köszönöm a koszmós tippeket.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Húzós napunk volt ma :shock:
Elmentünk a Márk dédi- ill. üknagyijaihoz Dunaújvárosba (meg Rácalmásra), reggel 7-kor indultunk és Márk angyalian viselkedett :lol: :lol: Nem sírt, mosolygott mindenkire (az üknagymama kifejezetten tetszett neki, teli szájjal vigyorgott rá, és "beszélgetett" vele). Kézről kézre járt, mindenki megszeretgette, csodálták a kis értelmes arcát és a husi combjait - ezt ők mondták, de én is így látom :wink: :lol: :lol:
Koradélután kicsit nyűgös volt, de sikerült elaltatnom, úgyhogy elindultunk haza, és az út nagyrészét átaludta - nagyon büszke voltam rá!! De itthon kijött rajta az egész napos fáradtság, nagyon sírt, alig tudtuk megnyugtatni. Már berekedt a sok üvöltéstől, köhögött... végül előbbrehoztuk a pancsit, ami teljesen feldobta :) Pancsi után evett, majd el is aludt.

Holnap délután pedig megyünk haza anyukámékhoz (csak a Picúr meg én), mert Apuka gyerkőcöket táboroztata a Balatonon. Szóval elég sok környezteváltozással kell mostanában szembesülnie a Kismanónak, de igyekszem ismerősebbé tenni a környezetet számára, hiszen szinte minden cuccát elviszem (teljesen kiürült a babaszoba :oops: :wink: :lol: )

Pilla, Laura nagyon ügyesen áll! Gratula!
Linda! Drukkolok a barátnődnek a babacsináláshoz :lol:

Jó éjszakát Mindenkinek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Valaki mindig kimarad :oops: :oops:

Tiop, tök jó a montázs a gyerekekkel! Nagyon kreatív vagy!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Sajna nem tudom feltenni a táblázatot, egyfolytában hibát ír ki, pedig már 3 részletbe is szédszedtem :oops: pedig annyira aranyos az a sok vonalzó egymás után :wink: megpróbálom még kisebbe szétszedni, de akkor valószínű, hogy több táblázat lesz.

Holnap megyünk nyaralni, így nem leszünk egy hétig, ezért mindenkinek minden jót és szépet és csak jót akarok hallani ha visszajövünk :wink: :wink: :wink:

Pilla,
nagyon ügyik vagytok, hogy már felálltatok, mi még csak most kezdünk mászni, de ami késik nem múlik :D

Verna,
gratula a második fogacskához :D

Giga,
mi is sokat szenvedtünk mire 8 hósan kibújt az első fogunk, kitartás :wink:

Tiop,
nagyon szép és megható a videó amit összegyüjtöttél a képekből, ilyenkor látszik csak igazán, hogy milyen gyorsan is megy az idő :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Giga, a gyümölcsök után krumplival próbálkozz, majd keverj ahhoz más zöldsgéket (répa, alma, brokkoli, spenót) de ezeket is csak óvatosan, a husit, májat pedig csak a zöldégek bevézetés után egy hónappal próbálkozz. Kell ennyi idő, míg a kis gyomra megszokja a fincsi anyatej után, mellett, helyett a másik kaját.
Persze erről is mindenkinek megvan a saját véleménye, tapasztalata, de minden baba más és más. Óvatosan próbálkozz!
Én most Lellének spenót-krumplit főztem, nagyon ízlett neki, de ugyan új jött ki, mint ahogy bement, ugyanis a tápszert kihagytam belőle, azt hittem, már elhagyhatom... de mégsem.
Ja, még azt akartam, hogy vigyázz a váltogatott hűtött rágókával, mert attól jól meg is fázhat a torka, a nyálát is hűti rendesen és a hideg hasfájást is okozhat.

Pilla, Laura nagyon ügyes!!! Még nincs 8 hónapos sem és már áll!

Tüccs, a Babé tényleg nagyon jó, mi is azt használjuk a kezdetektől.

Oh, ma megyünk megint kezelésre, lesz nagy sírás...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!!

Köszi mindenkinek az infot a dokiról, ha tényleg ennyire rossz a helyzet akkor remélem a doki is egyenesen odafogja írányitani és nem fog vele kísérletezni, úgy ahogy eddig csinálták a dokik.
Az egyik pl. anélkül adott neki hormon gyógyszereket, hogy csináltatott volna vérvizsgálatot!!
Szegény mindent megcsinál már csak siker legyen, ezért nem is vitatkozott a dokival, jól rá is cseszett, mert az egyik petsejtje cisztává alakult (hála ez felszívódott) plusz tiszta "ketyos" lett a gyógyszertől.... :? :(
Na ott is hagyta azt a dokit!!
De mondtam neki a szülőszoba az tök jó!!

Pilla:
Gratula a felálláshoz!!!

Tiop:
Tök jó lett!!! Nagyon ügyi vagy!!
(Ilyet én is csináltam WinMediaPlayer-rel, mikor Nati megszületett)

Pimpoka:
Sok erőt és kitartást ezekre a napokra!!!

Rakok fel képet:

Kép

Kép

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Hát, szerintem Lolonak az életben nem lesz olyan haja, mint Natinak! :) Tünemény a kis bongyorka! :)

Hozzátápival mi is úgy csináltuk, hogy gyümölcsök után jöttek a zöldségek, bár azt hiszem, nem is a krumplival kezdtük (mert csak újkrumplit lehetett kapni, az meg nem igazán jó erre a célra), hanem répa, passzírozott borsó (aztán már lehet héjastul is pépesíteni), sütőtök - mostanában vezetem csak be a saláta- spenótféléket, egyesek csak 8 hónapos kor után ajánlják... na mindegy, lett 6. Husit jó egy hónappal a hozzátáplálás megkezdése utána vezettem be, először persze csirke, pulyka, azóta már evett borjút is. Máj ma lesz először! :)

Kérdés: tud valaki itt Csömörhöz közel zenebölcsit, babamuzsikát???? Csömörön elvileg van, de nyáron zárva van a művház, szóval szünetel. :( Pedig vinném Lolot, imádja a zenét!!!
Giga: Tarcsán azt hiszem van, van róla infód? De más is érdekel, Kistarcsa, Kerepes, XVI. kerültig elvinném...
Vendég

Mi az a zenebölcsi ??? :roll:

KépKép
tüccs

Ilyen játékos-zenés foglalkozás babáknak és a szüleiknek, ahol mondókákat, énekeket tanulnak együtt. Nálunk 6 hónapos kortól lehet menni, van, ahol csak 8 v. 12 hós kortól ajánlják...
Lolo imádja, ha énekelünk neki, hangosan kacarászik közben, de sajnos nagyon kevés éneket, mondókát tudok, azért mennénk "továbbképzésre". :)
A www.egyszervolt.hu-n szoktunk dalokat hallgatni. :)
Vendég

sZIASZTOK!
Köszönöm a dícséretet,meg szenvedtem vele rendesen!De amikor visszanéztem bőgtem egy jó nagyot! :oops:

Linda!
Muti meg,légyszi!!!!!!!! :D :wink:
Tündéri kis hajasbabátok van! :D

Csajok gigáék,már 6 és fél hónaposak!Bőven kaphat husikát és májat!!!!!először persze kis adagot,hogy megszokja de nyugodtan lehet adni a picinek! :wink: :D

Szép napot mindedenkinek! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

tiop, szerintem csak akkor, ha 4-5 hónaposan elkezdte volna a hozzátápit, mivel nekik erre szerencsére nem volt szükségük és most kezdték, nem hiszem, hogy lehetne. Én legalábbis azt olvastam, hogy a hús bevezetésénél egy hónapnak el kell telnie a gyümölcs, zöldség bevezetése után.
Én még csak könyvből gyűjtöm az infókat, neked három gyerkőcöd van, biztos tapasztaltabb is vagy, de mégsem hiszem, hogy lehetne már húst, májat adni. Korához képest igen, de a még rövidke hozzátápit illetően nem.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Pilla,
Gratulálok Laurának a felálláshoz!:)

Linda,
Nati nagyon szép,kerek kis hajasbaba!:)

Tiop,
Mindjárt szakítok egy kis időt és megnézem mit ügyeskedtél!:)

Így megkésve is,de boldog hófordulót az érintett babáknak!!

Lányok,van még pár szép kislányruhám a babaszobán,mindegyik új,jó minőségű,most le vannak árazva,akit érdekel ,nézzen be:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=216431

86-164-ig vannak felsők a topicban,ha tetszik vmi vkinek,írjatok privit,ha ott nem vagytok regisztrálva!
Köszi,

Kati

Kép
mano83

Igen, én is azt olvastam mindenhol, hogy egy-másfél hónappal a hozzátápi megkezdése után lehet csak húst adni. Mi négy hónapos kor előtt valamivel kezdtük a hozzátápit, ezért 5 hónapos szülinapjára kapott husit Lolo. :)
Viszont 6 hónaposnak hamarabb lehet szerintem bevezetni a glutént, mert annál a kor számít inkább, és nem az, hogy mikor kezdődött a hozzátápi.
Mi most kezdtük a babakekszet a tízórai/uzsanna gyümölcsbe morzsolva. :) Nagyon fincsi! (Viszont eltartott egy ideig, mire rájöttem, hogy a bébiételeknél vannak a babáknak is adható babapiskóták, ugyanis a "hagyományos" babapiskótában van tojás is.
Vendég

Köszi Verna a zenebölcsis felvilágosítást. Rám is rámférne már egy kis mondóka továbbképzés, mert a mondókákból csak részleteket tudok, aztán a többit meg hozzáköltöm. Egész lököttségeket tudok kitalálni.. :D 8)
Szóval klassz lehet ez a foglalkozás piciknek-mamáknak egyaránt.

Képzeljétek apátlanok vagyunk tegnap óta, apának külföldre kellett utazni és csak csütörtökön jön.

KépKép
tüccs

Most csak gyorsbekukk, mert itt rosszalkodik a csaj a kezemben.
Bocsi a többiektől!
Verna!
Én úgy tudom, hogy ami nálunk van, az zeneovi, szóval az nagyobbaknak van, de majd utánaérdeklődök, és majd megírom.
Egyébként köszi mindenkitől a hozzátápival kapcsolatos dolgokat!!!
Majd később még jövök.

Kép
Kép
giga1

sziasztok!

Nem akartam okoskodni én csak a saját tapasztalatomat írtam le!Zsani nekem még a mai napig szopik,de mellette eszik már szinte mindent!Igen mi már 1 évesek vagyunk,de 6 h korában már bőven kapott husilevesből husit ,májat zöldséget stb....!De ezt mindenki maga dönti ell,hogy mikor mit vezet be!6 honapos babának már lehet adni májat,husit!Nem akartam okoskodni,mégegyszer írom!!!!! :wink: :D

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!!

Tiop:
megprobálom beszúrni ide, de az enyém nem olyan jó mint a tiéd, elég kezdetleges és zene sincs hozzá stb.. meg még majd folytatni akarom!!
Ja és WinMovieMaker-rel csináltam, úgy hogy azért ilyen "kis silány"!! :oops: :oops:

Hát nem tudom, hogy kell beszúrni, ebben az ImageShack-ban le kellene töltenem valamilyen verziót, de azt nem nagyon akarom!!

Tiop van valami ötleted? Te, hogy szúrtad be??

Lányok!

Kaja ügyben én még nem tudok semmit tanácsolni, de az én öreganyáim azt mondják:
"Mi már 2 hónaposan tejjel, grízzel, főzelékkel etetünk.. ti meg mindentől (allergia) féltek.. :shock: "
GONDOLOM TITEKET IS EZZEKEL TRAKTÁLNAK..... :lol: :lol: :lol:

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Hűű, látom nem egyszerű ez a kaja-ügy. Mi is még anyatejesek vagyunk, de most kapcsoltam, hogy okosítanom kell sürgősen magam, mert van még másfél hónapunk hátra és jöhet nálunk is a mindenféle egyéb kaja. :shock: :roll:

Natinak tényleg nem semmi haja van!! Dórinak már a kétharmada kihullott, sajnos velem együtt. Versenyt haj hullasztunk! :lol: :shock: Szóval tényleg borzasztóan hullik a hajam és egyre inkább!!! Mikor fog ez elmúlni???

KépKép
tüccs

Giga: köszi szépen! Várom az infót!

Kaja ügyben: nekem anyukám hordja szorgalmasan a 70-es évekbeli táplálási tanácsadó füzeteket, könyveket, amiktől egy mai védőnő vagy szoptatási tanácsadó sikítófrászt kapna! De tényleg!
Én úgy gondolom, hogy valahol a ma divatos "túlóvatoskodó" hozzáállás és a régi "nemtörődömség" között van az "igazság".
Nyilván nem lesz annak a gyereknek semmi baja, ha néha eszik ezt-azt, ami nem szerepel az adott korra javasolt táblázatban (az enyém is eszik!), de azért nem árt szerintem némi fokozatosságot tartani.
Bár a családi legendák szerint nekem az almapép után közvetlenül a birkapörkölt következett... és tessék, itt vagyok, felnőttem. ;)
Vendég

Tüccs: nekem a fodrászom azt mondta, hogy a hajhullás, amellett, hogy természetes szülés után, akár 6 hónapig is, némileg javítható rengeteg C-vitamin és sárgarépa fogyasztásával.
Nem próbáltam még, de hátha.
Meg még azt is mondta (bár nem ide tartozik, de gondoltam megosztom veletek), hogy ő szigorúan tiltaná a kislányoknak a hosszú hajat, mert nagykorukra elgyengíti a hajhagymákat. 10 éves korig max. vállig érő haj megengedett szerinte, főleg, ha valakinek amúgy is vékony szálú haja van. Mondjuk engem meggyőzött, és most a lagziban néztem, hogy vállig érő hajjal is nagyon szépek a pici lányok! :)
Amúgy a héten én is szalmaözvegy vagyok, férjem elment szokásos évi evezésükre.
Vendég

Jó reggelt!

Eddig csak c-vitamint és kalciumot ettem de akkor jöhet a sárgarépa is. Köszi Verna!

Lányok tegnap éjjel akkora vihar volt nálunk, hogy csak úgy zengett a ház. Tv elment, itt kuksoltam egymagam a dörgések között. Idén még talán nem is volt errefelé ekkora égzengés.. Dóri szerencsére végigaludta. :)

Ki is a következő szülő-mami ?? Andibab talán ??

KépKép
tüccs

Sziasztok!

tüccs: nem akarlak elkeseríteni, de nekem bő 14 hónapig hullott a hajam, mint a zápor... Bár a fodrászom szerint volt miből. Igazából pedig csak akkor kaptam vissza a sörényemet, amikor már 2-3 hónapos voltam a manócskával. Aztán ha ő is megszületik, megint hullani fogunk... ez van. Próbáld meg szedni a kismama vitaminodat, ha szedtél, állítólag az is segít. A barátnőm 6 hónapig szedte szülés után az elevitet, és nem nagyon hullott a haja.

A hozzátápláláshoz annyit, hogy a gluténtartalmú dolgokkal kell a leginkább vigyázni, de a fehér husi nem árt a babáknak. Bogi is egész jól elvolt 4 hónaposan a vasárnapi húslevesből kihalászott főtt csirkemellel-krumplival-répával, semmi baja nem lett tőle. Mondjuk érdekes módon csak azt ette meg eleinte, amit anyám főzött, az enyémet nem, pedig tök egyformán főzünk anyuval. :? (gondolom ez volt részéről a nagyi "beidomítása") Ráadásul ő semmilyen zöldséget nem evett meg, tisztára a kétségbeesésbe kergetett, egyedül a paradicsom kellett neki, attól meg kiütéses volt a popsija a savas hatás miatt. Most se túl nagy rajongója a zöldségeknek... Igaz, hogy a sült oldalast meg már félévesen kicsavarta az apja kezéből és elkezdte majszolni. :D Semmi baja nem volt tőle, csak én kaptam szívinfarktust. Aztán megszoktam a furcsaságait. Rájöttem, hogy amiről úgy érzik a babák, hogy nem jó nekik, azt nem eszik meg. Nekik még él ez az ösztönük! Ja, és én már 3,5 hónaposan töltöttkáposztát ettem, mégis itt vagyok... :wink:

Tegnap délután voltam felvételizni szóbelin, nagyon aranyosak voltak velem, előrevettek a névsorban, és nem tartott az egész 10 percnél tovább, az is inkább a már meglévő kreditjeim számolgatásából állt, mint kikérdezésből. Mondjuk az eredményhirdetést nem vártam meg, állítólag ma felteszik a honlapjukra az eredményeket, de még nem találtam meg rajta. Az egy kicsit riasztó volt, hogy rajtam kívül csak pasik voltak. Szépen vagyunk! Mondjuk a tanulmányi osztály itt is hozta a formáját, én még olyan intézménnyel nem találkoztam, ahol a tan.osztályon dolgozóknak valami fogalmuk lett volna a felvételivel kapcsolatos dolgokról. Itt például az osztályvezető hölgy háborgott nekem, hogy mit képzelek, hogyan járhatna plussz pont a gyed-ért, meg ráadásul tandíjmentesség is. Mondtam neki, hogy meg kéne talán néznie az Okt.Minisztérium meg a felvi honlapját, ott világosan le van írva... De ő csak mondta, hogy mekkora disznóság ez az egész... bár gondolom nem az a 100-200 kismama fogja romlásba dönteni a felsőoktatást, aki jelentkezik... de hát ő már csak ilyen vaskalapos. Mondjuk az egyik srác még meg is kérdezte tőle, hogy "asszonyom, ön annak idején fizetett a diplomájáért?" - no comment :roll:

Üdv mindenkinek!
Andi

Kép

Kép
andibab

No sziasztok!

Nem is tudom, hogy hol kezdjem...

Ja! Hozzátápi. Hát én nem akartam ekkora hepajt kavarni ezzel. Most még ott tartunk, hogy van egy fél üveg Hippes alma-banán. Azt még ma megkapja, és holnaptól szerintem elkezdem neki adni a krumplit, utána a répát, stb. A husival még inkább várok, de leginkább csak azért, mert Lili lassan szokja az új ízeket.

Pilla!
GRATULA Laurának a felálláshoz :!: Nem semmi a csajszi!

Tüccs!
A koszmó elleni samponok közül nekem is a babé-t ajánlották (szerencsére nekünk nem kellett).
Az én hajam most kezd el kevésbé hullani. Remélem ez így is marad majd, és nem áll vissza az a bődületesen, iszonyatosan nagy hajhullás.

Tiop!
Naggyon jó ez a videó! Nagyon ügyes vagy! Mennyi idő alatt csináltad meg?

Czakocza!
Kár, hogy nem tudtad beszúrni ide a táblázatot, én nagyon kíváncsi lennék rá! De e-mail-en biztos el tudnád küldeni, nem? Ha igen, megnézném! kalmanchey@fibermail.hu a címem. :wink:

Verna!
Még nem tudtam megkérdezni. De igyekszem!!! :wink: :D

Tegnap voltunk méreckedni. 7900 gramm a csaj, és 66 centi maradt. Azt mondta a dokinénink, hogy kezd csinosodni. Ezt arra értette, hogy egyszer amikor a párocskám is eljött velünk megkérdezte a dokinénit, hogy narancsbőrre nincs-e valami krém, amit felírna, mert Lilinek olyan a feneke. Persze csak viccelt. A dokinéni ezt megjegyezte, és azóta ezen nevetgélünk. Mondta, hogy most már formálódik az a kis popsi.
Tornáztatja is a csaj rendesen. Most már a tenyerén meg a talpán áll, vagyis így tolja ki magát. Sajna erről nincs még fotóm. De majd egyszer úgyis lekapom. Próbálkozik a felüléssel is, már úgy teszi a lábát, hogy fel tudjon ülni, de még nem mer. Még nem olyan jó az egyensúly érzéke.
Nem tudom, hogy mi lesz ma velünk, mert itt hisztizik, de ki meg nem tudunk menni, mert esik. Meg fogok őrülni!!! :evil: :evil: :evil:

Azért szép napot mindenkinek! (a lehetőségekhez mérten...)

Kép
Kép
giga1

Giga: 7900 gramm?! Atyaég, mikor lesz Lolo annyi!!!! Egyébként az elején neki is volt narancsbőre. ;) De annyira kis vékony, amikor nyújtózkodik, látszik az összes bordája... de amúgy nem sovány, csak kis filigránka...
Nem sürgős a zenebölcsi, ráér! :)

Andibab: jó fejek ezek a tanulmányisok... én mondjuk szerettem volna tanulni GYED alatt, de úgy átszervezték a felsőoktatást, hogy elment tőle a kedvem...
Tanárképzőt végeztem, az meg ugye megszűnt, tehát olyan, hogy elvégzem az egyetemi kiegészítőt, már nincs... arról meg, hogy még egy tanári szakot felvegyek, esélyem nincs... Egyébként se "használom" a diplomámat, szóval letettem róla, hogy tanuljak...
Vendég

Sziasztok!!

A múltkor felraktunk 2 különböző betegtájékoztatót egy gyógyszerről (BIOPAROX), megkérdeztem a forgalmazót, hogy is van ez?? :shock: :shock:

Ezt válaszolták:

Azzal szeretném elvenni az élét a helyzetnek, hogy én is használtam mindkét terhességem alatt a BIOPAROX-ot, a 20ml "korábbi" változatot, amely betegtájékoztatója még tartalmazta a szoptatás alatt is alkalmazható kitételt.
A készítmény egy puffja azonos hatóanyagmennyiséget (fusafungint) tartalmaz a mai napon is mint korábban. A hatósági szabályozás időközben megváltozott, jelenleg ahhoz, hogy a mondat szerepelhessen a betegtájékozatóban: szoptatás alatt is alkalmazható, a korábbiaknál nagyobb betegszámon végzett új klinikai vizsgálatok szervezését kéri a cégektől, amelyre jelenleg nincsen lehetőségünk, ezért a jelenlegi betegtájékozató nem tartalmazhatja ezt a mondatot.

A változás a betegtájékoztatóban nem azon az alapon keletkezett, hogy valós veszélyt jelentett a Bioparox szoptatás alatt alkalmazva, hanem a szigorodó szabályozás miatt "esett ki" ez a felhasználási terület, és nem is kérte az Országos Gyógyszerészeti Intézet a korábbi kiszerelés visszavonását az összes patikából, így a forgalmazás során "lecserélődött" a két kiszerelési forma. A saját adataim szerint már a patikák nem kapnak a 20ml-es (korábbi betegtájékoztatót tartalmazó doboz), csak az újat.
Amennyiben felmerül Önben, hogy a Bioparox alkalmazásával kapcsolatban bármi panasza lenne, kérem jelezze, bár szándékaim ellenére alakult ki az Önt megtévesztő helyzet, és legjobb tudásom szerint nem származhat ebből probléma, ettől függetlenül készséggel állok rendelkezésére.

Szívesen orvosolnám a helyzetett azzal, hogy az érintett település orvosainak / gyógyszerészeinek ismételten postáznám a hivatalos tájékoztató anyagunkat a változással kapcsolatban, nem nevesítve az Ön konkrét panaszát.

Öszintén szeretnék jó egészséget kívánni Önnek és Picinek is.
Dr. Nagy Aniko

Verna:
Én is hasonló cipőben jártam), mert nekem is 4 hónaposan TÖLTÖTT KÁPOSZTÁT adtak (állítólag).
Mindig mondom is anyukámnak: Csoda, hogy élek!! :lol: :lol:

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Ja...

Verna: Flora hány kg??

Nati már most 5850gramm, félek egy kicsit, hisz tápszeresek vagyunk, bár nem eszik sokat belőle pont amennyit a doboz is ír!! Mondjuk nem az a mérvadó tudom, ...
Azt mondják, hogy 3 hónap után lelassul a hízás üteme!! :?: :?:

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Na most már tényleg ez az utolsó bekukk.. legközelebb jobban összeszedem a gondolataimat:

Ismét Verna:
Az egyik ismerősöm is Kerepesen (Faluház) vitte a babáját erre a Csiri-biri "mozgalomra" :lol: :lol: , azt mondta, hogy egy 2hónapja még keddenként volt 10.00kor!!

Itt egy telefonszám, ha nagyon sürgös: 06-28-560-360

Na tényleg ennyi....

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

hát jó rég nem voltam ami azt illeti, közben ezerrel zajlanak az események úgy látom :lol:
Pilla: gratula a fölálláshoz! Nem semmi Laura, nagyon ügyes kislány!

Verna, Pimpoka: utólag is boldog féléves hófordulót a csajoknak!

Linda: Nati haja nem semmi! Lili kopaszodik, úgy néz ki mint egy kis punk, szinte már csak a feje tetején van haj.

Holnap-holnapután mi is egyedül lennénk, apa megy értekezletre a Balcsira (ami nagyrészt vitorlázás), de elcsaltam apukámat meg a nővéremet, hogy ne legyünk egyedül. Elég volt hétvégén, mert apa legénybúcsúban volt Szolnokon.
Lilinek lassan egy hete megyeget a hasa és nyálkás is. persze nem mindig. az alma meg a sárgarépalé megfogja, viszont reggel után nagyon folyós. Ráadásul a sok hasmenéses kaki miatt pelenkakiütéses lett. tök csúnya volt a feneke szegénynek.
Képzeljétek, Lili tegnap visszafordult hasról hátra, eddig még csak fordítva ment. Ja és egyfolytában magyaráz, be nem áll a szája fél percre sem. úgy tűnik túl jól sikerült fölvágni a nyelvét anno 1 hónaposan :lol:
Nálunk tegnap este jégeső volt, ma meg tök szar idő eddig, de legalább mostmár nem esik, úgyhogy kint alszik a kisasszony.

Verna: én is nagyon szeretném vinni Lilit zenebölcsibe, de van egy olyan rossz sejtésem, h itt Szigethalom környékén nem nagyon van ilyesmi :? én egyfolytában mondókázom és énekelek Lilinek, kaptam kölcsön könyvet a barátnőmtől. Lili imádja, a Hopp Juliska a kedvence, arra szinte táncol is :lol: de inkább maradok a mondókáknál mert sajna nagyon szörnyű hangom van :oops:

Múlt héten voltunk dokinéninél, Lili akkor 6500 gr volt, hát nem egy nagy darab, de a dokinéni azt mondta, h jól néz ki. Nem tudom mi lesz akkor, ha elmegyünk úszni és még többet fog mozogni :shock:

Hozzátápi: én is tök tanácstalan vagyok, még Liliből is kijön minden ugyanúgy ahogy bemegy, pedig azért a répát, almát stb már kapja egy ideje és mégis.
Ha új kaját adok neki, azt adjam sztetek magába, vagy keverjem egy olyannal amit már kapott?
Én szoktam neki bébiételt is adni, meg saját készítésűt is (többek között azért is mert ilyenkor nem nagyon van a piacon sütőtök pl.)

Verna: új krumplit miért nem lehet adni? én azt adtam Lilinek, eszembe sem jutott, h azt nem szabad.

Linda: Lili mindig is kevesebb tápszert evett mint a dobozra van írva. igaz még szopik, de szinte elhanyagolható mennyiséget, sztem max 20-30 ml-t és még így is kevesebb mint az előírt ha összeadom. Pedig nem válogatós, eddig mindent megevett amit adtam neki. Szóval sztem teljesen gyerekfüggő, h mennyit eszik.

Tüccs: mi is a Babét használtuk, és jó volt Lilinek. Nekem még mindig marhára hullik a hajam, és szörnyen idegesít.
Ja és én azt tervezem, h Lilinek nem lesz egy darabig hosszú haja (mármint ha majd kinő neki :lol: )

Mennem kell, törpilla fölébredt és nem tetszik neki az egyedüllét.

Üdv. murphyke

Kép
murphyke

Képzeljétek!
Amióta írtam az történt, hogy Lili felült egyedül :!:
Nagyban veszekedtem vele, mert egész nap hisztizik, én meg enni sem bírok, amikor egyszer csak odapillantottam és már nagyban ült, támaszkodva az egyik kezével. Nagyon ügyi volt.
Felteszek képet róla. :lol:

Kép

Kép
Kép
giga1

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy most már lassan szeretnénk gyerekülést venni a kocsiba. Tudtok ajánlani valamit, vagy esetleg olyat amit semmiképen ne vegyek meg?
9-18, vagy 9-36 kilóig vegyek? A súlyhatáron kívül van valami különbség ezek között?
Köszi a segítséget! Ezzel nem szeretnék úgy járni, mint a babakocsival. :?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Giga, hogy milyen ügyi a kiscsaj! Gratula!
Mi a 9-36-os ülést választottuk, mert azt gondoltuk, így tovább tart. Amikor utánakérdezgettem, igazából nem nagyon tudott senki érvelni a dolog ellen, illetve a 9-18 mellett, maximum a bababoltosok húzták a szájukat, hogy egy üléssel kevesebbet veszünk meg... :roll: Egyébként az ülést egy pár hétig ugyanúgy fordítva raktuk be, mint a hordozót, és semmi probléma nem volt vele. Ráadásul ebben normálisan elfért a gyerek, és van hozzá fejszűkítő is, ha még nem tudná tartani magát a baba rendesen. Ezt először nem értettem, de aztán láttam olyan 8 hónapos babát, aki 12 kg volt, és nem is tudott mozogni, egyedül ülni sem volt képes, nem tartotta a fejét - mindezt a súlya miatt. Na, neki pl. kell a szűkítő a fejéhez... ja, és van az üléshez egy plusz fejtámlamagasító, ami az én "colos" lánykámnak kifejezetten jól jön, olyan magas, senki sem hiszi el, hogy nincs még 2 éves.
Ha van kedved, nézz be a www.bambino.hu oldalra, nagy a választékuk, házhozszállítanak, és maximálisan segítőkészek. Mi is tőlük vettük az ülést, és nem csalódtam benne. Más nagyobb értékű dolgot is vásároltam már tőlük, és mindig nagyon rugalmasak, gyorsak, kedvesek voltak. Mellesleg nem kell utánamászkálni, hanem otthonról kényelemben vásárolsz. Nekem nagyon bejön ez a stílus... :wink:

Jaj, a férjem pakol a szekrényben, rájött a "lomtalanítás", Bogi így megtalálta az éneklő-zenélő-villogó Tinky-winky babát. Már agyvérzést kapok tőle! Hétvégén az éneklő-táncoló kacsáját találta meg a csaj, egy napig csak azt lehetett hallgatni, és táncolt a kacsával együtt. Közel jártam a vérengzéshez!!! :twisted: Pedig már mondtam a nagyszülőknek, hogy az ilyen hülye játékoktól kíméljenek meg, mert egy idő után besokallok és kidobálom őket, aztán majd sírhatnak, milyen sok pénzt adtak ki értük. Nagyon nem fog érdekelni! :twisted:

Szerintetek miért van az, hogy az egyébként általában (velünk kapcsolatban) racionális szüleink teljesen kivetkőznek magukból, ha az unokáról van szó? Én már néha legszívesebben rájuk kiabálnék, hogy ébredjenek már fel, ne legyenek ilyen hülyék... Bár valószínűleg nem sokat érnék el vele...

Nem dühöngök tovább, megpróbálom eldugni megint tinkyt. :wink:

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab

Sziasztok!
Jó sokat írtatok!

Giga: nagy gratula a felüléshez!!!! Előbb a négykézláb volt, ugye?
Nekünk a bababoltban, ahol most a kocsit vettük, azt ajánlották, hogy 9-25 kilósat vegyünk, mert az dönthető (a 36 kilóig javasolt az állítólag nem) és 25 kiló felett meg simán jó már az ülésmagasító is. Szóval mi valószínűleg ilyet fogunk venni!

Murphyke: nekem is csiszolni kéne a hangomon, azért is szeretek "profikkal" együtt énekelni, vagy ha velük tanulom meg, akkor utána már megy magamtól is. :)

Linda: nagyon köszi az infót, fel fogom hívni őket!
Amúgy Lolo 6400 gramm volt legutóbb (múlt héten). Most 6500 lehet. De nagyon sokat mozog, meg ő ilyen alkat...

Ma a szüleimnél voltunk és fakanállal dobolt az asztalon, tündéri volt! Van róla videó, majd megpróbálok képet feltenni róla. :)
Vendég

Giga!
Tündéri Lili ahogy ül és vigyorog!! Gratulálok neki az üléshez!!!
Jóllátom mobiltelefon van a kezében??? :D 8)

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Köszönjük szépen a dicséreteket!

Giga, gratulálok az üléshez! Eszméletlen ügyes a kishölgy. Gyerekülés: a Brendonban Baba magazinos kuponnal vettünk pár hónapja egy Römer King-et. 9-18 kg-ig használható, 3 fokozatba állítható, dönthető. Azért ezt a márkát választottuk, mert a barátnőmék ezt ajánlották. Volt egy-két balesetük már, és a gyerekek mindig sértetlenül úszták meg a dolgot. Tegnap be is szerelte apa, mert Laja kinőtte a babahordót.

Murphyke, szerintem az új kaját keverd a régi, ismert ízűvel. Laura például magában nem eszi meg a sütőtököt, csak almával, a sárgarépát pedig csak más zöldségekkel keverve. Gratulálok Lilinek a forgolódáshoz! :D

Minden hófordulós babának pusszantás!
Vendég

Sziasztok!

Most otthonról írok, nyaralunk a Manóval anyukáméknál, mert mi is Apuka nélkül maradtunk..

Giga, gratulálok Lilinek a felüléshez :P

Linda, 3 hónaposan már tényleg kezd csökkenni a súlygyarapodás. Márk az első két hónapban 1400 grammot hízott, most csak :oops: :wink: 700 grammot. Láthatóan egyre aktívabb, mozgolódik, egész nap jár a keze-lába - gondolom ezért hízik kevesebbet.
Én is irigylem Nati hajacskáját - bájos!! :lol: :lol:

Andibab! Tündéri lehetett a kis rosszcsont lánykád :wink: Nincs róla mostanában fénykép, olyan rég láttunk..

Czakoca, engem is érdekelne a táblázat.. (szantre@mir.hu)
De ha fel tudnád tölteni egy fájlfeltöltős oldalra, akkor egyszerűen be kéne másolni ide a linket, és mindenki letöléthetné, ha akarja (pl. www.yousendit.com vagy www.sendspace.com) Vagy ha átküldöd nekem emailben, akkor én feltöltöm és belinkelem..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

A Nóráknak és a Liliknek Boldog Névnapot!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Szantre, azért nincs kép, mert megdöglött a fényképezőgép, most keresek helyette valami olcsót és jót (ha-ha, van ilyen egyáltalán?)
Csináltam én is videót telefonnal, kicsit vacak a minősége, és feltettem a youtube-ra. Megpróbálom belinkelni:

http://www.youtube.com/watch?v=bMsShDXw-5o

Remélem, sikerül...

Üdv: Andi
andibab

Sziasztok!

Rég nem voltam, nagyon zsufira sikerül ez a nyarunk. Most voltunk otthon anyukáméknál, szombaton meg megyünk családi nyaralásra.

Először is, Móni, gratulálok Enikőhöz!!!!Gyönyörű baba, és tündériek a lányon együtt!!! Hogy vagytok?

Minden hófordulós babának nagy puszit küldök :lol: Utólag is.

Gratulálok Lilinek, meg Laurának, nem semmi csajok, nagyon ügyik!!

Tiop, megnéztem az összeállításodat, nagggyon tetszik!!! Hogy csináltad? Én is kedvet kaptam egy ilyenhez.

Pimpoka, sokat gondolok rátok, kitartást nektek is, meg Lellének is. Milyen volt a legutóbbi foglalkozás?

Most csak ennyi, mennem kell!

Mindenkinek szép napot!!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Hú, eltartott egy darabig míg visszaolvastam!

Először is minden hófordulósnak utólag is hatalmas GRATULA!!!

Laurának nagy-nagy gratula a felálláshoz! Gondolom, milyen büszkék lehettek rá! :)

Lilinek gratulálok az üléshez! Nagyon kis aranyos, ahogy ott támaszkodik! :D

Pimpoka!
Nektek sok-sok türelmet és kitartást kívánok! Ez tényleg borzasztó, hogy most kellett ennek kiderülnie, de reméljük még időben!
Ahogy ismerem magam én is tuti végigbőgném ha a gyerkőcömet nyúznák. Dehát az embernek muszáj fejben helyre tennie a dolgokat és összeszorítani a fogát.
Remélem hamar túl lesztek ezen a nehéz időszakon és minden rendben lesz!!!

Szantre
Márk nagyon édi ahogy alszik!
Zsófi is sokat aludt el így kaja után míg kisebb volt. Olyan kis édik ilyenkor!
És azok a combok.... :D Jó kis húsban vagytok! :)

b.moni
Enikő nagyon gyönyörű! És ahogy ketten alszanak...!
Az ilyen képektől mindig nagyon meghatódom.

Minnie
Hajrá!!!!
Ez a változékonyidő biztosan meghozza neked is a babót!

Ez az várakozás amiről írtál nagyon durván hangzik!

Nagyon gáz ami most a kórházban lehet!!!
Amikor én szültem akkor is teltház volt, de másnapra hazaengedtek egy csomó babát, és már szabadultak is a helyek!
Hát akkor az a mostani helyzethez képest nem volt semmi!
Én is csak örülni tudok, hogy megúsztuk ezt a nagy káoszt!

Gondolom az orvosok is jól le lehetnek terhelve! Amúgy is sokan jártak szerintem a Flórba, most meg aztán főleg.

Látszik, hogy nem szülés előtt álló nők hozták a reformokat! Bárcsak lennének most ők ilyen helyzetben...!!!

Alvás
Zsófi 2 hónapos kora óta elég sokat alszik. Mostanában 6-8 órakor eszik utoljára (attól függ mennyit alszik délután), és reggel 5-6 óra körül ébred.
Viszont mostanában megint szenvedés van éjszaka.
Mióta hasra tud fordulni, azóta állandóan csak úgy akar feküdni. Viszont ha még nem elég álmos, akkor kinyomja magát és úgy meg nem alszik el.

Én szerettem volna az együttalvást elkerülni, de kb. 1 hete nálunk is az megy.
Zsófi bár alszik éjszaka, de mindig nyöszörög valamiért. Vagy a cumi kell neki, vagy a kis keze szorult maga alá, vagy már nem érzi jól magát hason stb. Szóval olyan éjfél-1 óra körül kezdődik minden. Ilyenkor aztán félóránként fel kell kelni hozzá. Hiába van az ágyunk mellett a kiságya, nekem már elegem lett belőle, hogy állandóan fel kellett ugrálnom. Szóval megbeszéltük apával, hogy ő megy a kanapéra, a csajoké pedig az ágy.

Tüccs
Dóri is milyen nagy már! Ő is szeret hason lenni?

Ez a hajhullás engem is kikészít. Akármerre nézek, mindenhol az én hajszálaim vannak.

Nálunk is meg volt az első kajálás! Délutánra már kevesebb tejcsim van, így megbeszéltem a védőnővel, hogy kezdetnek megpróbáljuk kiváltani az uzsonnát valami finomsággal.
Banán-őszibarack volt az első próbálkozás, az nagyon bejött a csajszinak. Azóta már ettünk sütőtök-burgonyát, és alma-burgonyát is. Először általában fintorog, de aztán belejön a kajálásba. Ma már odáig jutottunk, hogy nem is kellett megszoptatnom, elég volt neki a kaja. Nagyon büszke vagyok ám! Persze a kanállal még elég nehezen boldogul szegénykém, de előbb-utóbb biztosan belejön. Kép Kép Kép

Teszek fel pár képet. Az egyik az első kajálás után készült.

Bocsi, hogy ennyit írtam, de végre sikerült leülnöm a gép elé és ezt igyekeztem kihasználni! :D
Jó éjszakát
Márti
Vendég

Tusi: Lolo a mai napig fintorog az első falatoknál, pedig már több mint 2 hónapja eszik mindent. :) Gratula a nagylányhoz!

Én úgy csinálom, hogy Lolo elalszik mellettem, megvárom, amíg jó mélyen bealszik, utána átteszem a kiságyba - pontosan azért, amit írtál, hogy azonnal hasra fordul és nyomja ki magát. Nálunk ez még azzal is jár, hogy a vacsora kijön belőle... de ha úgy teszem át a kiságyba, hogy már a alszik, akkor megússzuk a bukást...
Egyszer kelünk már jó régóta, bár ma éjjel kettő volt... :(

Képzeljétek, úgy néz ki, talátam babamuzsikát itt helyben, aki tartja a művházban, az hirdeti, hogy otthon is tart! Majd nemsokára felhívom és megkérdezem, hogy hogy is van ez! :)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?