Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, tegnap már nem volt enerdzsim, 9-kor elmentünk alukálni... :wink:

Ami a kistesó-kérdést illeti: mindkét esetnek van + és - oldala. A kis korkülönbség mellett szavaztunk mi is, jobban összenőnek majd, egy korosztály lesznek, nem lesz köztük generációs különbség. A nagyobbik öcsémmel ez volt a helyzet. A kicsi viszont 8 évvel fiatalabb nálam, hát, hogy is mondjam, mintha az anyja lettem volna (szó szerint :roll: ). Félre ne értsétek, imádtam, mint lány nagyon szerettem vele babázni, játszani, de akkor, amikor már 14-15 éves voltam, ő meg ugye még csak 6-7, ugyanúgy kellett rá vigyáznom, mint mikor kicsi volt, és ez bizony egy kamasz lánynak sokszor terhet jelent. Szóval én mindenképp a kis korkülönbségre szavazok. És ahogy a velveten írta az egyik hozzászóló: mindegyik esetben csak a szülő tudja borzasztóan elrontani a dolgokat. Az ő hozzáállása az, ami a testvérkapcsolatot jóvá teszi, nagyon nem mindegy, hogy hogyan készíti fel az ember a nagyobbat a kicsi érkezésére...

Unique!
Én is azt gondolom, hogy a munkát és a gyereknevelést nagyon-nagyon nehéz összeegyeztetni, sőt, mi több, szinte lehetetlen... :( Vmelyik mindenképp sérülni fog, hiszen (főleg, ha vezetői állásban dolgozol) nem teheted meg, hogy 8 óra után fogod magad, és hazamégy, plusz vár a házimunka, plusz a gyerekkel is foglalkozni kellene, ja és el ne feledjük apát... Én ezért is utálom ezt a karrierista, "mindentmegtehetszcsakakarnikell", "tiédazélet" világot, manapság, ha az ember "csak" eltart egy háztartást, "csak" gyerekeket nevel, "csak" boldoggá teszi a családját, az nulla... Az nem karrier... És persze ott van ennek az egésznek a legeslegrondábbik oldala, a pénz... Hogy ha rákényszerülsz, akkor beadod a gyereket bölcsibe, mert a bank nem fogja megkérdezni, honnan teremted elő a részletre a manit... :(
És még annyi, hogy sztem a kistesó akkor jöjjön, amikor a zsigereid nem súgják, hanem üvöltik, hogy babát akarok!!! ;) Látod, én most szültem, mégis úgy éreztem, hogy nem lenne teljes az életem még (legalább) egy csöppség nélkül... És igen, éreztem azt az "üvöltést", a szívem ugyanolyan sóvárogva vágyott egy kisbabára, mint Kende előtt... ;)

Na megyek, mert sose lesz ebéd... Még bekukk.

Puszi!

Kép
Kép
norwell

Szisztok Csajszik!
Gyors helyzetjelentés:
Na túléltem az esküvőt. Igen kalandosan sikeredett a férjhezmenetel. Az esküvő abban a fauban volt ahol most élünk, én bejöttem anyuhoz a városba, innen indultunk szombaton, anyu én és a tanum. Délután prüttyögök a fürdőszobába, két órával az esküvő előtt, mikor nagy-nagy kiabálást hallok. Úr isten mi lehet ez?? Szaladok.....Hát.....Anyukám a drága.......remeg a szája..potyognak a könnyei.....kezében a vasaló........Hát a drága kiégette azt a ruhám amiben férjhez szerettem volna menni Nem is tudom mitől ilyedtem meg jobban, a nagy égésnyomtól és lyuktól a ruhám oldalán, vagy Édesanyám arcátol. Azt mondja: ne sírj nyuszikám. Én meg halál nyugodtan reagáltam le a dolgot: jól van majd csinálsz vele valamit....! Hirtelen összeszaladt a család összes női tagja, összedobta mindenki amije volt. Egyedül egy fekete kisestélyi volt jó rám. De hát feketébe menjek férjhez???
Addig agyaltunk, hogy sikerült szerezni arany színű madzagot, amiből gyártottunk masnit. Egyet tettünk felülre a szimmetrika végett, a másik pedig a lyukon díszelgett, hát..nem is volt olyan feltünő. Anyu egyik kezével varrt, a másikkal kötötte a csokromat, tiszta idegesen rohangált a lakásban egy szál bugyingóba.
Oké, mostmár nem lehet semmi....induljunk..Még fél óra az esküvőig (kb 20km táv) simán odaérünk. Ekkor keresztesóm, ő volt a tanum rájött, hogy hoppá nincs meg a táskája. Táskájában minden irat, a személyie is. A nagy ruhavadászat közben elhagyta valahol. Na rohanás ezerrel, csak úgy száguldottunk városon belül. 15 percel az esküvő előtt meglettek az iratok. Nem is tudom anyu mennyivel mehetett, de a tül masnik csak úgy pörögtek a kocsi tetején. Nem tudom hogy csinálta anyu de 8 perc alatt átértünk. Ott pedig rájöttünk, hogy otthonfelejtettük a vőlegény kitűzőjéhez a gombostűt. Hát most mi legyen. Rohanás a benzinkúthoz, kiöltözve mint szarospista jézus nevenapján bebillegtünk a kútra, előadva legszebb bájainkat csak egy gémkapcsot kaptunk. De jó lett. Megtette.
Hát röviden tömören ennyi. A képeket feltettem az iwiwre: Hegedűs-JÁsz Hédi név alatt aki megszeretné nézni......
A szertartás nagyon szép volt mindaddig amíg el nem kezdett az anyakönyvvezető a születendő gyermekeinkről, a velük töltött boldogságról bla bla bla beszélni. Pedig én elmondtam neki, de nyilván elfelejtette........ Ott potyogtak a könnyeim, már úgy voltam hogy felkelek onnan és kimegyek, előjött minden elnyomott lenyelt érzésem, nagyon fájt. Aztán észrevette és rájöhetett hogy most hülyeséget csinált. Hirtelen témát váltott de már késő volt. Megbánta. És ő is ott bőgött velünk együt.....
Nagyon jó volt egyébként. Ettünk...ittunk....aztán megint ettünk.....!
Sok puszi nektek!!!
Csók!
Nyusz
nyuszifülû

Sziasztok!

Nyuszifül!

Nagyon sok boldogságot és mihamarabbi babát Nektek!!!

Hú, nem semmi kalandos eskitek volt! De legalább lesz mit mesélni az unokáknak!!!

Mi csak a gyönyörű csokromat hagytuk itthon, így a polgári szertartáson 1 szál vörös rózsával mondtam ki az igen-t, aztán a tanunk sprintelt haza és a templomira már az igazi is odaért! Szóval flancoltunk a 2féle virággal! :lol:

-------

Hú de mérges vagyok! Egy társasházban lakunk a Nagyerdő szélén, azt hinné az ember, hogy kiköltözik a természetbe. OK, hogy egy forgalmas út mellett, de ezt vállaltuk. Azt viszont nem, hogy egy klímaszereléssel foglalkozó vállakozó a garázsban fogja kialakítani a telephelyét és napi szinten fognak kamionok árut hozni neki és zajosabbnáll-zajosabb szerkezetekkel árut hurcingálni az ablakunk alatt!!! Timcsa alszik és nem szeretném, hgoy felverjék! Kiszóltam nekik! Olyan ideges vagyok, hogy remeg a kezem!

kacsa14

Na, csönd lett végre!

Pár fotó:

Csajos vagyok?

Kép

Fekete-fehér pofi:

Kép

Pelenkás apáca:

Kép

kacsa14

Timika!

Nincs! Az msn-t a szabadságfokom megnyirbálásaként élném meg, és azt csinálnám vele, mint a tellámmal. Hülye vagyok tudom. :twisted:

Képzeld Kinga szétmászta a nacesz térdét. :cry: Én már csak kukazsákot fogok ráadni, azt legalább nem sajnálom. Ott tartunk, hogy két naponta kell kidobnom egy gatyát. :evil: És tökmindegy, hogy farmer, vászon, vagy lasztesz. :roll: Mondjuk a beton kinyírja ezeket, de nem hajlandó a fűben dzsalni, egy idő után kimászik a betonra. Kivitelezési hiba. :twisted:

tjuca

Sziasztok!

Kicsit korábban ment ma a bibe aludni :) Persze, mert már 6-kor riadót fújt :)

Timi!

Nagyon örülök, hogy tetszett a lakás! Jól értettem, hogy új építésű lesz? Ha igen, akkor az áthallásra különösen figyeljetek oda, mi nagyon megjártuk :(
Dórinak is kedves szokása, hogy üveghangon visít. Tegnap a postán játszotta el a nagyhisztit, krokodilkönnyekkel, visító sírással, plusz még verte magát a babakocsiban, mert nem engedtem, hogy megkajáljon egy szórólapot. Asszem én is csatlakozom a gonosz anyák klubjába. Klassz volt.
A külön szobára szavazok, én utáltam a tesómmmal egy szobában lakni :( Kezdetben azért lenne jobb, mert ha két-három óránként kelni kell a kicsihez szopizni, pelenkázni, nyünnyögni, egyebek, akkor a nagy ne ébredjen fel. Játszani meg lehet a nappaliban is akár, ott lehetnek együtt, de ha igényük van rá, akkor elvonulhatnak a saját kuckójukba. Mi így szeretnénk majd csinálni, persze lehet, hogy más meg másra esküszik :)

Juca!

Teljesen igazad van, én is tudom, hogy egy gyerkő se tökéletes, csak iszonyú lélekölő ez a nemkajálás :(
Örülök, hogy jobban vagy már lelkileg!
Úgy érzed, hogy görcsösen akarom a tesót? Mert én olyan lazának érzem magam, mint a Riga lánc :) Ezért is nem hajtom tovább a pct-t, valahogy olyan érzésem van, hogy nem kell. Vagy azért, mert olyan nagyon gáz lenne az eredményem, és így megkímélem magam egy sz@r hírtől, vagy mert minden okés, és nem is lesz rá szükség. A Kaáliba meg tényleg nem megyünk még, arra a macerára nem érzem felkészültnek magam. Meg aztán a gyereket is cipelem magammal minden alkalommal az ismert univerzum másik felébe? Áááááá, nem tudom...

Panka!

Ez a jó, hogy valamitől azért, még ha csigatempóban is, de gyarapodgat a jány :) Hogy miket eszik? Hát, nem lesz hosszú a lista. Reggelire vagy megissza a tejcsijét, vagy nem, újabban inkább nem. Ha megissza, akkor már az ebéd a kövi kaja, ha nem akkor kap kiflikarikákat vajjal, vagy sajtkrémmel, paradicsommal. Sonkát, felvágottat lepöcköli a tálcájáról. (tízórait azért nem kap, mert 9-kor reggelizik). Ebéd bébiétel, abból is csak 5 féle van, amit megeszik, mindegyik gyümölcsös-húsos, zöldségeset nem eszik :( Uzsira gyümölcs, de abból is csak az, amit hajlandó megfogni, pl. alma, banán, ribizli, meggy, esetleg barack. Kanállal etetni már nem hagyja magát, így pl. túró vagy piding kilőve. Vacsira vagy csipeget abból, amit mi eszünk, vagy esetleg bundáskenyér, szintén kiflikarikák, plusz alvás előtt a tejcsi. Elég egyhangú :(
Jó nyaralást!!!
Eszméletlen jó a pocakos sorozatod! Emili pedig tényleg nagyon hasonlít rád!

Pupy!

Biztos nagy megkönnyebbülés, hogy anyukád túl van a műtéten. Mielőbbi teljes felépülést kívánok neki!
Ügyi vagy, hogy letetted a hőmérőt!

Eszter!

Szerintem is jobb lenne, ha mindhárom vérvételt egy ciklusban tudnák mgcsinálni.

Nyuszi!

Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok nketek! Tényleg nem mindenki mondhatja el magáról, hogy ilyen kalandos módon kötötték be a fejét :)

Kacsa!

Nagyon dögös lányod van! :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi!

Bocs, akkor valamit félreéreztem. :twisted:
Hidd el, Neked idegölő a nemevés, nálunk az ellenkezője van, Kinga eszik rendesen, és mivel nem egy szumó, mindenki azt hiszi nem adok neki enni. :shock: Amíg a súlya megvan, meg a dokinéni nem aggódik, addig összeszorított fogakkal is, de bírd ki.
Amúgy meg evett volna szórólapot, és ki nem engedte? Hát az anyja. :twisted:
13,5 hósan 8,86 kiló. Szerintem rendben van, a környezetem meg szétsápogja az agyát. Én már ott tartok, hogy leszarom.... Miért nem jár, miért csak ennyi kiló, miért nem iszik gyümölcslevet, miért nem eszi meg a kenyeret, a sajtot próbáltad már??? Csak.

Ha jól tudom Dóri olyan 9,5 kiló, de a képeken úgy látszik, hogy tök normális súlya van.

Ja én nem tudom mire szavazok szobaügyben. A kuckó az nem valami mobil megoldás? Mert az mehet menet közben is, és akkor ha az egyik verzió jön be, akkor változtattok. Nálunk minden variáció elképzelhető.

Nyuszifülű!

Úgy jó, ha zajlik az élet nem? Amúgy meg ilyen menyasszonyi ruhája csak egy nőnek volt azt garantálom! :wink:

tjuca

Tudom már! Szoba témában akartam még felszólalni!

Én is arra szavaznék, hogy jobb külön. Amíg az egyik újszülött, addig ne zavarja a másikat, ha meg már nagyok, akkor meg már csak poénból sem fognak aludni, csak kuruttyolni. Ha meg már tinik, akkor mindneki szeret saját fészket.

Már persze, ha ez megoldható.

Nálunk spec. az van, hogy van egy nappali-étkező és 2 db szoba, abból az egyik háló, a másik meg babasozba. Úgyhogy én arra vagyok berendezkedve, hogy majd kapnak emeletes ágyat ... De hogy a csecsemőkort hogy vészeljük át, azt még nem tudom ...

Szóval a lényeg az, hogy ha megoldható, akkor szerintem mindneképpen jobb külön kezdeni, utána pedig majd az élet alakítja, hogy együtt vagy külön folytatják-e.

kacsa14

Sziasztok!
Ma nyugis napunk van. Most épp elvan az ágyában, amit már hetek óta nem tett. Reggel is aludt, a sétán is félig aludt a többit meg csendes nézelődéssel töltötte, és utána is szundikált. Tegnap-tegnapelőtt is pihengetett a szokásos fél óráinál többet. Lehet, hogy szép lassan beáll a rend?!?? Az éjjelek mindenesetre egyre jobbak, most már harmadik alkalommal hagyta ki az éjjel 1 órás szopit, és csak fél négy, négy körül kér enni. Hasunk már egy jó ideje nem fájt, igy az a gond is kilőve.

Juca!
Jövő héten keritünk egy napot, amikor átugrom, és megkóstolom azt a fincsi tejberizst, amivel kecsegtetsz. Tökéletes gyerek, és ember sincs. És nem is kell olyan gyerek, aki csak néz ki a fejéből. De nem válogatok, én azt fogadom el, amit kaptam. Szép ajándék ez Istentől, bűn lenne kritizálni és méricskélni, az biztos.
Köszi, hogy válaszoltál a kérdésemre. Azért érezni, hogy még elég mélyek a sebek, de be fognak gyógyulni, és lesz majd Petibabátok.
Kingának tekerd be a térdét, ne adj rá nadrágot :) :)

Panka!
Emili tényleg a klónod. Hihetetlen a hasonlóság. Sziszkó is nagyon hasonlit az apukájára, de inkább a profilból készült képeken. Szemből azért van kis különbség. Pocaksorozat is nagyon jó. Hogy csináltad, milyen programmal?

Kacsa!
Kislányod nagyon csini-bini.

Unique!
Én hallottam már olyat, hogy vezető beosztású meg tudta oldni, hogy a gyerekeivel is legyen, de ahhoz tényleg nagyon leleményesnek kell lennie. Tényleg, érezned kell, hogy mire vagy képes.

Külön, vagy együtt téma: Én valahol azt olvastam, hogy megfigyelték, hogy újszülött és nagyobb tesója nagyon jól elvannak együtt egy szobában. Az éjszakai fennléteket szépen végigalusszák a nagytesók. Én ennek ellenére, azt hiszem, hogy ha lenne lehetőségem, akkor külön tenném őket. Én azt mondom, hogy ebből sem kell nagy ügyet csinálni, mert mindig a helyzet diktál, és minden helyzetől nőttel fel egészséges gyerekek.

Na futok, mert eddig volt el egyedül a babám, kb 20 percet. Már sikitozik, hogy hol vagyok.

Puszó!
Vendég

Mire az ágyához értem, elhallgatott, aztán elaludt a kicsiszivem.
Igy most van időm egy kis időm kép feltöltésére. Ez valamelyik nap készült, amikor alig fél órát aludt egész nap, és estére igy beájult anyu ölében. Még rázásra sem ébredt fel.

Kép

Egyébként szerintem már megközelitettük a 6 kilót. 8 napja mértem 5,6 kg-ot, és átlagban heti 300-400 grammokat gyarapszik. Mondtam neki, hogy nem kell ennyire igyekezni, mert már behozta a lemaradását, de nem hallgat rám, sőt, képes sirni is, ha nem jön elég jól a tejci.

Pupy!
Nagyon drukkolok, hogy anyukádnak ne kelljen további műtéteket csinálni, és hogy mielőbb felépüljön a műtétből.

Timi!
Brill azért nem tud irni, mert tönkrement a gépük, de puszil mindenkit. Nekik is volt néhány nyűgös napjuk a hidegfronttól. Pár napja nem beszéltem velük, úgyhogy nem tudom a friss állást.

Eszter!
Én ahogy ismerem magam, biztos megcsinálnám az első két vizsgálatot, hogy lássam, azok rendben vannak-e. Bár én egy türelmetlenebb tipusú ember vagyok. Lehet, hogy Timinek van igaza, és jobb egy hónapban megnézni. De mivel nálad úgy néz ki, hogy tényleg gond lehet van a pé-vel, igy valóban érdemesebb lenne egy hónapon belül csinálni a vizsgálatokat.

Na megyek, csinálok valami értelmeset is (nem mintha nem lenne értelmes veletek a cseverészés, de a férjem inkább a konyhai cselekvésemet pontozná jobban :) )
Vendég

Évi!
Szerintem is egy anyát a nemevéssel lehet a sírba tenni.Na most Emili jó úton halad efelé.Ma, azaz tegnap este 7 óta evett össz.130-at!!! :shock: Ordít, ha a szájába kerül a kaja.Most vettem neki egy Hippes tápot, a boltban, nem hipoallaergén, de nagyon finom, erre még a férjem is azt mondta, hogy sima tej íze van, iható. :lol: Beszéltem reggel a dokival is, azt mondta, akkor itassam, és a nyaralás után ha nem javul a helyzet, akkor elsz vmi kivizsgálás.Mert nem arról van szó, hogy keveset eszik, hanem már semmi! :cry: És persze ordít egész nap, mert szerintem éhes lenne, csak vmiért nem eszik.szerintem ez már pszichés, bár doki szerint még kicsi ahoz.Nem tudod, de el fogom vinni egy pszichológushoz is(vagy inkább magamat :twisted: ), meglátjuk mit mond.
Én is külön szobára szavazok, nekünk sokáig nem volt az öcsémmel, és nagyon hiányzott, férjeméknél dettó.Bár pont ma mondta egy ismerősünk, hogy különszobában nem tanlnak meg alkalmazkodni.Szerintem baromság, hiszem ez csak arra van, hogy tudjanak pihenni, és elvonulni, ha akarnak.Úgyis egész nap együtt játszanának, de lenne lehetőségük, főleg nagyobb korban elvonulni.

Juca!
Öcsém kiskorában minden nap kiszakított egy pólót.Szegény sokszor már úgy jött be a z ajtón, hogy anya megint kiszakadt... :(
Minden bokorba be kellett bújnia :lol:

Angie!
Ezen a képen apukájára hasonlít.Örülök, hogy már nem olyan nyűgi.Lehet Emilit ez a szeles hideg idő is megviseli, na de nem ennyire, hogy ne egyen egyáltalán!
A képet Gimppel csináltam.

Timi!
Bizony, a lakásnál első szempont nálunk, hogy milyen a hangszigetelés, és hány szomszéd van, mint potenciális zajforrás!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Panka!
Remélem, megoldódik a kaja gond. Szopisztrájk nem lehet? Vagy még ilyenkor nem sztrájkolnak?

20 perce ébredt fel a nagylegény. Ma úgy gondolta, hogy kipiheni magát (végre!). De láttatok volna, a hasa alatt egy nagy kakatócsát találtam. Még a fejét is beleforgatta, igy az arcára is jutott. Őt bedugtam a csap alá, az ágyneműjét pedig a mosógépbe. Most meg itt ficánkol az ölemben. Vajon mit akar, hát enni! Megyünk is.
Vendég

Angie!
Emili csak 1 hónapig szopizott kb, utánna fejtem neki, de már rég óta csak tápit kap. :wink:
De a sztrájkolás így is működik sajnos :(
Kakasztori ismerős :wink: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Panka!
Igen, tudom, hogy nálatok tápszer van. Én is arra gondoltam, hogy igy is sztrájkol. Lehet, hogy tápszersztrájknak kell azt nevezni?!?
Vendég

Sziasztok!

Sajnos csak egyetln percem van suttyomban írni! Átfutottam, hogy kivelmi újság, de sajna most nem tudok reagálni, hiába szeretnék. Bocsi! :oops:

Csak tudatni szerettem volna, hogy a néni a minap, kiszülte magát este 7-re, úgyhogy beszéltem a dokimmal!
Nyomatékosan úgy tettem fel a kérdést,hogy a 3vizsgálat, de sajna helyesbített, hogy ő csak 2re gondolt egyelőre :?
azt mondta, hogy várjuk meg, míg ,mindet egy hónapban tudjuk megcsinálni!
Ezzel el is könyveltem, hogy akkor majd aug.-ban, de most meg nem jön meg! Érzem, hogy lóg pirkó lába, de még nem toppant be! Ha így folytatja, akkor lehet, hogy mégis beleférünk ebbe a hónapba! :roll:

Puszi: Eszter :D

eszter82
Budapest

Sziasztok,

Eszter, Neked hány naposak a ciklusaid? Mert ha "lóg a lába", az még lehet babó is :) :) (nekem pontosan olyan tüneteim voltak laurával, mint egy normális menzi alatt...)

Panka,Évi :)
Hát ha valaki, akkor én nagy mágusa vagyok a gyerek tömésnek :) Laurának is volt egy korszaka, kb 5-10 hós korában (nem viccelek!!!), amikor egész egyszerűen azért sztrájkolt, h nem akar kanállal enni (talán évi még emlékszik rá, amikor itt voltak nálunk...). A cici 5,5 hós korában 1-1 órára volt elég neki, így elkezdtem a hozzátápit gyümikkel. Ordított, mint a fába szorult féreg. Muszáj volt ennie, így megtömtem. (különben SEMMIT nem evett volna!)
De már nagyon megbántam. Azóta már minden OK, szerencsére, de sokáig sztem azért volt kaja-komplexusa, mert akkor az elején, erőszakoskodtam vele. :( Mindig tanul az ember lánya....
De én is tiszta ideg voltam, napokat bőgtem, h nem eszik. És nem is hízott ugye, de csak a cici kellett.. Tejci volt ugyan, de ha óránként kell szoptatni, akkor azért az elég gáz... :(
Így aztán sokszor ettünk így, sírva. Pedig ízlett neki a kaja, mindenfélét próbáltam, nem azzal volt a baj. Jöttek a fogai, akkor azért nem, nem volt kedve, akkor azért nem. De ha meglátta a cicit, akkor bezzeg éhes volt... Sztem minden gyereknek vannak ilyen periódusai. Csak elfogadni lehet. Mostmár annyit eszik, hogy inkább ruháztatnám, mint etetem, de ez van
:oops:

Szoba: én mindenképp külön szoba-drukker vagyok, jobban el tudnak vonulni, nyugisabb így, szülőnek is egyszerűbb pl. altatni őket, ha nem együtt alszanak még el, és megszokják, hogy vagy olyan, hogy együtt, és olyan is, hogy külön. :)

Visszatérek mindjárt a másik témára is... :wink:

KépKép
unique

Kacsa, Panka, Juca, Timika, Norwell, Angie, Eszter :)
(bocsánat, így egybe, mert mindenki adott hozzá bennem egy csöppet)

Szóval a nagy kérdés... Sokat töprengtem a tesó-kérdésen. Egyedül, férjemmel (Jucám, megfogadtam a tanácsodat és el is olvastam a honlapot, amit megadtál, sokat segített, köszönöm!), más mamikkal, anyummal. Sokat olvasgattam, amiket írtatok, egytől-egyig. Mindegyikőtök írásában van olyan rész, gondolat, ami olyan, mintha én írtam volna le. És szeretném megköszönni Nektek, hogy őszintén, szívből leírtátok amit gondoltok ezzel kapcsolatban, ez rengeteget jelent nekem.
A következő dolog nyogtalanított igazából: a karrier vs gyerek kérdés. Szóval az elmúlt pár napban rájöttem, hogy ez egy nagy marhaság.
Egy gyerek nem méhrető össze egyetlen munkával sem, semmilyen mértékegységben. Laura annyi örömöt és vidámságot adott és ad, amit soha az életben el nem tudtam képzelni, hogy ilyen létezhet. És miatta létezik. :)
Igen, van egyfajta nyitott kérdés bennem azzal kapcsolatban, hogy milyen lesz a jövő, de Laura előtt meg pl. azt nem tudtam elképzelni, hogy én, aki napi 12 órákat alszik átlagban (!), hogy fogok tudni éjjel 2-3 óránként talpon lenni... És ment. Amikor eljött az ideje, megoldódott. És hogy fogok tudni dolgozni mellette... Megoldódott. És lefogyni, amikor egy gyereknek minden idő kevés, amit vele töltünk, nemhogy még tornázzak is... 15 kiló lement az elmúlt fél évben. kapok segítséget, ez igaz. Van bébiszitter, aki jár hozzánk (imádjuk Laura is + én is, egy nagyon kedves, nyugodt nő, három gyereke van, így nagyon tapasztalt), a szüleim is sokat segítenek, de a lényeg: itt van velem a férjem, aki imád minket, minden nap rohan haza hozzánk, nagyokat játszik a lányával, segít, amiben tud. És akkor még én kérdem, hogy hogyan lesz a jövő. Lesz és szép lesz. :) Négyesben :)
Mindig két gyereket szerettem volna, férjem is. Szerintem bepánikoltam. Mindeddig rágtam a férjem fülét, minden hónapban, h ne vegye már fel a gumit... legyen most az idő. De adtunk magunknak (főleg nekem) még egy kis időt, hogy lefogyhassak és testileg-lelkileg helyrejöjjek. Ez megtörtént, úgy érzem. nagyon vágyom egy második babóra, tévedés ne essék. persze most már, h tudom, mivel jár az első 6 hónap, kevésbé rózsaszínűnek látom, inkább gyakorlatiasabbnak a dolgot, de az az öröm leírhatatlan, amit egy kisgyerek adni tud. :)
Laura valszínűleg jól meglesz vele, hiszen imádja a gyerekeket, minden formában és mennyiségben. Totál gyerekmániás. :) Neki is kell egy tesó, ez is biztos. :) Sztem imádni fogja, és szüksége is van egy kis társra. Rá sokkal inkább igaz, hogy "gyereknek gyerek a társa".
Kacsa, igen, biztos, fel fogják egymást kelteni, nem lesz meg az a nyugi, mint most. De lehet, h nem is kell egy gyereknek jobb, ha szokik az "élethez" és egy kicsit megedződik, mire oda kerül a sor... :)
Biztos lesz féltékenység, meg ilyenek, de majd Apával kezeljük. A férjem egy nagyon nyugodt, béketűrő ember, sztem jól fogjuk tudni kezelni a kérdést. :) És hátha a tesóbaba nem lesz ennyire pörgős, mint elsőszülöttem :) És akkor kapok majd levegőt is :) :)

Tehát nem azzal van a baj, hogy nincs a zsigereimben (talán túlságosan is ott van :wink: ), hanem az, hogy kicsit gyakorlatiasabb vagyok, mint Laura előtt. :) :) De tényleg őszintén, tiszta szívből szeretnék egy kistestvért Laurának és hiszem, hogy mindent meg fogunk tudni oldani, ami ezzel kapcsolatban felmerül majd. :) (más is megoldotta)
Lehet, hogy nem fogok tudni olyan extra állást vállalni majd, mint előtte, lehet, hogy egészen máshogy fog alakulni az életem a szakmám szempontjátból és lehet, h pont ez a lökés kell majd a váltáshoz, amit eddig mindig halogattam :) Eddigi életemben mindig valami volt valamiért. Mindennek volt oka, h miért úgy történt. Amit az egyikpillanatban pl. rosszként éltem meg, arról kiderült, h ha az nem lett volna,sokkal rosszabb lett volna minden.

na jó, hosszú lettem, szóval a lényeg: lesz tesóbaba, teljes szívvel és erővel. :) A több meg alakul :)

Puszilok és ölelek mindenkit, (és még 1x köszönöm a válaszokat!)

KépKép
unique

Kacsa, Panka :)
Csodaszép kislányaitok vannak! :)

Angie :)
Annyira édi Szilárd baba ezen a képen! :)

Puszi és jó éjt,

KépKép
unique

Unique!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Panka!

Nekem is hozz egy gólyát, majd ellesz itt a Duna partján őszig, aztán mehet Afrikába.

Lépek alukálni.

tjuca

Angie
Szilárd baba nagyon szépen kikerekedett. Rá se lehet ismerni (a vonalzós kisképen tök más-tudom az már rég készült.) tényleg jól belehúzott a gyarapodással. :lol: Máténál fordítva volt. A születése után iszonyú pufi-pofija volt, mostanra leapadt, még maradt egy kis"pogácsa" belőle. Mostanában nem is hízik olyan rettentő sokat. Eddig doki néni meg volt elégedve vele, meglátjuk mit mond a 6 hós kontrollon-mázsáláson.

Unique
ez a beszéd, :lol: :wink: tudtam, hogy így fogsz döntetni :!: Karrier-és baba ez örök kérdés marad egy nőnek. Még ha sima mezei dolgozó és nem vezető beosztású akkor is, de a te helyzetedben meg pláne. Egyébként mi is épp a héten beszéltünk a tesóról. Mindig suggalmazom a páromnak, hogy majd jó lenne tesó, meg Máténak is kell. meg a kinőtt ruhákat mindig ezzel a mondattal teszem el: "majd jó lesz a kistesónak" (akkor is, ha lány lesz :wink: ) végül azt mondta a párom, benne lenne hogy legyen tesó, csak az anyagiak miatt aggódik. (ő állami szférában dolgozik, nem kiemelt fizuval, én voltam az aki külföldi cégnél dolgoztam- nem igazán multi- úgyhogy én hoztam haza a több lóvét, igaz, hogy gyakran én is 9-10 órát az irodában töltöttem+1-1 óra utazás.tudna másodállást vállalni, idejéből kitelne, de akkor kevesebbet lenne velünk, amit sajnálnék, mert olyan jó hogy látja Máté fejlődését, ő is örömét leli benne és Máténak is jó, hogy gyakran van az apjával, nem csak esténként, meg hétvégén, de valamit valamiért...) Szóval nem tudjuk hogy legyen, az is lehet, hogy hamarosan belevágunk a projektbe, de az is lehet, hogy mikor Máté 2 éves lesz visszamegyek dolgozni és 1-2 év munka után lesz tesó. (bár én a kis korkülönbségnek vagyok a híve. a húgommal 2,5 év a különbség, pároméknál 7 év.) azonkívül én már 36 vagyok, még ez sem a világvége, de max 40-ig vállalnám be a kistesót, utána már nem biztos. Tjuca elolvastam a cikket, amit belinkeltél. Tetszett. Ránk az igaz, hogy mivel Máté nyugodt baba, szerencsére tényleg nincs semmi komolyabb gondunk se az alvással, se az etetéssel. (másfél hónapos kora óta átalussza az éjszakát és azóta még egyszer sem ébredt fel éjjel :!: :shock: ) :oops: :lol: (kop-kop-kop) (bár tudom jön még kutyára dér.) és a szülés sem volt vészes számomra (igaz, hogy császár volt és nem vajúdtam hosszú órákat.)Úgyhogy én abba a kategóriába tartozom, aki kis korkülönbséggel is bevállalná a tesót. Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de ezt most jólesett kiírnom magamból.

Évi79
merre vagy, rég nem írtál. Kis Virágod? a kertetek még mindig olyan szép?

Panka
írtam privit, remélem még a pihi előtt olvasod.

Eszter
ebből még bármi lehet, lehet hogy nem is kerül sor már a vizsgálatra... :wink: volt már ilyen a történelemben...

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok!
Megint én.Ha nem gond, most így öt hónap távlatából megosztanám veletek Máté világrajövetelét:

Péntek este épp egy barátnőmmel beszéltem telefonon a szülésről, akinek akkor múlt egy éves a fia. Nem gondoltam, hogy másnap már én is a szülőszobán leszek, annak ellenére sem, hogy már csak 4 nap volt a kiírt időpontig. Mindenesetre éjjel nehezen aludtam el és teljesen a szemem előtt volt a szülőszoba, amit decemberben látogattunk meg, a berendezés, minden és elképzeltem magam ott, hogy milyen is lesz az egész. Szombat hajnalban (fél hat tájban) elfolyt a magazatvíz(egyértelmű volt, mert ömlött belőlem, kicsit elkezdtem izgulni, de alapjában mégis nyugalmat éreztem). Negyed 8ra be is értünk. Már a kocsiban éreztem 1-2 fájás félét, de nem volt különösen erős. Megvizsgált egy doki (az enyim épp nem volt beosztva, azt mondta egy ujjnyira vagyok nyitva, messze még a vége. :wink: )Rámkötötték a ctg-t aztán de. 10-ig jöttek a fájások, de csak nagyon komótosan végül teljesen abbamaradtak. Utcai ruhában voltam este 7 ig, és egy pamlagon pihentem, egy tulhordós Anyuka jött nst-re, de különben semmi mozgás. Azt mondták ilyenkor 24 órát várnak utána megindítják. Hát ez történt velem is. Páromat még szombat este hazaküldték alukálni és másnap reggel hétre jött be újra. Közben meg is fáztam, 38 fokos lázam lett, és közérzetem sem volt rózsás e miatt (annyira kellett fújnom az orrom, hogy vérzett). Én a szülőszobán aludtam. (éjjel épp nem volt szülés) egy másik császáros volt éjfélkor, utána bejött a dokim és azt mondta még nem császároz meg, megadja az esélyt a rendes szülésnek. Aztán reggel előkészítettek (rendes szülésre, beöntés-nem is volt olyan vészes-, borotválás.) Reggel 6-tól de. 10-ig csöpögött belém az oxitocin. Úgyhogy megtapasztaltam a fájásokat, a fiam is, akinek nem tetszett a dolog, mert nagyon gyors lett a szívverése (200, a normális 150-160 lenne, azt hiszem.) Leállították az oxitocint, ez után maguktól is jöttek a fájások, már kezdtem érezni a tolófájásokat-legalábbis én annak gondoltam (kakiláshoz hasonló ingert). Dokim megvizsgált, azt mondta nem állt be rendesen Máté feje a szülőcsatornába (mutatta is a két tenyerével, hogy hogy kell elképzelni a dolgot), most már muszáj megcsászározni. Ekkor valami iszonyú nyugalom szállt meg. Előtte óránként változott az álláspont a császár és a hüvelyi szülés között. 11.35 kor megszületett Máté 3900gr és 56 cm volt. Mikor kivették belőlem a doki odahajolt a paraván mögé és azt mondta, "ez a baba túl nagy lett volna Magának". (153 cm vagyok, hogy fért el bennem egy majdnem 4 kg-s baba? és még csak a hasam se volt óriási!) Az anesztezes nő nagyon szimpi volt, végig kedvesen beszélt hozzám. Mikor kiemelték Mátét elmosolyodott, igaz hogy a szája előtt védőkendő volt, de a szemén láttam, hogy mosolyog. Én meg elbőgtem magam. Elvitték Mátét mosdatni, mérni, öltöztetni, de utána megmutatták nekem. Odatartották a buksiját a fejemhez és megpuszilhattam egy pillanatra. azt az érzést sosem felejtem el!!!!!!! (a kis hajának-fejének a puhasága, meg az illata örökre az emlékezetembe vésődött.)Nekem nem volt rossz emlékem a császár miatt. Szerencsére elég gyorsan felépültem. Délben volt a császár, még este odahozták Mátét és szopizott az előtejből. (láttam a sárga cseppeket a cicimen.) viszont a tej nehezen indult, 4-ik napon és csak nagyon kis mennyiséget szopott 10-20gr-ot, miközben egy másik császáros anyukának már 60- 70-at evett a babája.(nagyon ki voltam, minden nap sírtam, hogy nincs tejem, de szerencsére otthon azért beindult.) A mai napig vegyes étrenden vagyunk: szopi utána tápi. (a szopi most már csak napi kettőre redukálódott.)

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok!

Végre vége az auditos mizériának. Ekkora csapatokban portyázni.... :shock: :D

Uniqe
Azóta bepótoltam az alvást. Nem nagyon kellett este ringatni. :D
Reméltem, hogy nem gondolod meg magad. :) Sok sikert és kitartást a kistesóhoz. :)

Panka
Mintha mindkét képen Emili lenne. :)
Nagyon jó a montázsod. :) Jó lagzizást és annál több pihenést a jövő hétre!

Andy
Jó nyaralást! Érezzétek jól magatokat.
Hajrá Mini Manó! ;)

Timika
Gratulálok a lakáshoz! Akkor nemsokára költözés lesz. :)
Én külön szobába szeretném a két gyerkőcöt, ne zavarja egyik a másikat. Mindkettőnek legyen külön élettere. Persze, a párom másként látja, de én vagyok többet otthon. :D:D:D

Nyuszifülű
Ezt még olvasni is rossz volt. Ekkora káoszt! Örülök, hogy túléltétek. :D Barátnőmnek csak a ruháját kavarták el, ami persze a nagy nap előtt derült ki. De sikerült neki találni egy másikat. :D
Gratulálok és sok boldogságot kívánok!!!

Norwell
A húgom és köztem 9 év van. :) Nem szeretnék ekkora különbséget a gyerekeim között. Persze meg van a maga pozitív és negatív oldala...

Angie
Visszakaptad a régi Sziszkót. :)
Köszi a híreket Brillről. Mielőbbi gyógyulást a gépüknek. :)

Syry
Köszi a szüléstörténetet. Jó volt olvasni. :)
Vendég

Szép Jó Reggelt MINDENKINEK!!!

Végre kipihentnek érzem magam. A kicsi fiam ma már csak fél 5-kor ébredt, és utána is aludt 8-ig. Még egy szopi meg egy kis játszás a franciaágyunkon, és ismét durmol.

Hétvégén Fóton leszünk anyuéknál, először fogunk nem otthon tölteni az éjszakát. Kiváncsi leszek, hogy bezavar-e. De valamikor el kell kezdeni.

Unique!
Ezt igy kell csinálni. GRATULA!!!
Köszi Sziszkó dicséretét. Tényleg annyira édesen elájult.

Maci!
Brillék új gépet vettek. Most tart az összerakás folyamata. Hamarosan jön.

Futok, mert kiabál.

Szép hétvégét! Ha tudok, jövök még anyuéktól.

Puszó.....
Vendég

Angie
Géplegózás?! Az jó móka. :D
Jó utat és pihenjetek. Biztos nem lesz baj Sziszkó babával. :)
Vendég

Maci!
Legjobban ezt úgy tudnám kifejezni, hogy a kis korkülönbség a gyereknek, a nagy meg a szülőnek jó... :wink: Még jössz ám egy vonalzóval! ;)

Syry!
Örülök, hogy ilyen szép élmény maradt a szülésed!

Unique!
Na ugye hogy ugye? ;) :lol: Hajrá tesóbaba!!! :D Khmm... Új vonalzó? ;)

Angie!
Gratula a jó éjszakához megint. Biztos zavarta a múltkor valami a kicsi fiadat.

Nyuszifülű!
Hát nem semmi, micsoda izgalmas napotok volt... :wink: Még egyszer sok-sok boldogságot kívánok!

Panka!
Nagyon szuper a pocisorozatos fotó! És Emili is gyönyörű!

Kacsa!
Nagyon édes Timcsa, milyen csajos!

Na megyek, mert nem sül meg magától a palacsintám, pedig már párszor elmagyaráztam neki, hogy kell... :twisted:

Pussz!

Kép
Kép
norwell

Norwell
Lehet benne valami. :D
A vonalzó készülődik. :)
Fénypostával jöhet pár palacsinta. :D:D:D
Vendég

Túl a félidőn....
Vendég

Sziasztok!

Megint azt kell mondanom, hogy le a kalappal előttetek, hogy babócák mellet van időtök írni!Hogy csináljátok?Én mindig rohanok és mindig annyi mindent kell tennem!Most is csak kutyafuttában tudok ideülni!Ráadásul amióta babóca kotor ezerrel, na azóta minden percemet leköti.Kivéve, amikor alszik :wink: ,de olyankor van teendő bőven! Valahogy mindig szalad a ház és sosem éremutol! :(

Szóval....
Gyermekek gyönyörűek ( a képeket megnézegettem :wink: )!

Angie!
Nagyon szép kisfiad van!!!!!!

Mi jól vagyunk, babóca 9310 g, 71 cm, mászik ezerrel, feláll a kiságyban és ahol meg tud kapaszkodni! :lol:
Pakol állandóan, gagyarászik egyfolytában.

Remélem Mindenki jól van, puszilunk Titeket!

Kép
Kép
Kép
Kép
Csak hogy el ne felejtsetek Minket! :wink: :oops:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok Lányok!

Probálgatok visszaolvasni,de mire oda jutok,hogy irjak már szaladnom is kell!
De majd most ! :D
Ugy látszik nálunk is igen csak frontérzékeny a picike!!!
Nagyon édes pufi-bébi ma megmértem és 6600g! :shock: :lol:
Szoval szépen gyarapodik!Probálkozik a fordulással de olyan nagy a sulya,hogy visszahuzza! :lol:

Unique!
Sokat jártak annak idején nekem is ilyen gondolatok a fejembe de a második gyerek utáni vágy egy idö után már annyira elhatalmasodott bennem hogy csak ez körül járt minden gondolatom!És hát elmentem a lombikig is csak,hogy legyen!Ha már másképp nem akart sikerülni!Velem nem lehet kibabrálni!! :wink:

Kacsa!
Timcsa nagyon gyönyörü kislány!
Annyira kis szép!!!!

Panka!
Jo pihenést nektek!

Angie!
Édes kis pufi lett Sziszko!!!
Nagyon cuki!!!

Timika!
Én most azt irom neked ami nekem-nálunk bevállt!
Szoval a különszoba jött be mivel Marcikám probálkozott nálunk aludni de mindenre felkelt és olyan fáradt volt az oviba másnap hogy használhatatlan volt szegénykém!Igy ö ment külön a saját kis szobájában mi meg szöszmötölhetünk Ágostonnal éjjel szopi közben!Igy senki nem zavar senkit!!

Juca!
Tök jo a cikk amit felraktál!

Évi!
Én az interstore-tol szoktam a neten rendelni és ma láttam beszélö tányért!Egyböl te jutottál eszembe!Lehet hogy átlehetne vele kicsit vágni a pipikéd! :wink:

Csibe!
Gáborka nagyon édes!!!!

Norwell!
Én még ilyen szuper képet ilyen pici babárol nem láttam!!!
Örülök nagyon hogy minden rendben!!

Nyuszi!
Sok boldogságot!
Nem semmi esküvötök lett!!!!!

Mennem kell de holnap jövök és probálok mindenkinek irni!!!Meg persze a képeket feltenni!
Jo éjt mindenkinek! Kép

KépKépKépKép
aniko24

Szép jó reggelt!

Hogy én mennyira utálok korán kelni..... Még mindig...... :?
Vendég

Sziasztok!

Maci!
Jó a vonalzód. Remélem, hamar elhervad a virágod, és helyébe egy mászó kisbaba fog mekúszni. Drukkolok!

Anikó!
6600 gr! Az igen! Nagyon jó a tejed! Már mi is elhagytuk a 6 kg-t, de nem tudom pontosan. Hétfőn megyünk védőnénihez. Örülök, hogy jól vagytok, és hogy gyakrabban jársz közénk. A frontok sajnos hatnak. Már én is tapasztaltam.

Csibe!
Gáborka nagyon kis édi-bédi és milyen kis huncutka. Pakolászás a pelenkák között nagyon eredeti. Képek nélkül sem felejtünk el, viszont a képeknek mindig örülünk.

Norwell!
Iszonyatosan repül az idő. Hogy te már 10. hetes vagy. Lassan letelik a kritikus 12 hét. Kendéről kapunk friss képet?

Sziszkó babmám egy Angyal! Tudja, hogy kell viselkedni, ha vendégsébe megyünk. Tegnap háromszor aludt, abból egyik 2 órásra, a másik kettő 1-1 órásra sikerült. Éjjel pedig nem kelt fel, 10-től aludt fél 6-ig, utána pedig még 8-ig. És most is alszik már másodszor ma. Úgy látszik, ráérzett az alvás izére. Igy bátrabbak leszünk ezután is az utazással, idegenben alvással.

Megyek is, mert kertipartizunk szük családi körben, és rám vár a sali elkészitése.

További jó pihenést!
Vendég

Sziasztok!

Bocsánat az eltűnésért, de nincs gépünk...
Reményeim szerint a jövő héten már készen lesz és visszatérhetek közétek! :wink:
Addig is...
Puszó Mindenkinek!

Brill

Kép
brill

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek hogy drukkoltatok, szorítottatok értünk! Nagyon kedvesek vagytok, jól esett!
Szüléstörténetet nem írok, a lényeget úgyis tudjátok. Csak néhány kiegészítés:
sajnos a császárom sem volt teljesen problémametes, nagyon véreztem, nem tudtak összevarrni, így több mint 1 órát voltam a műtőben. 24 óra elteltével nem tudtam felkelni, csak + fél nappal később. Azután is elég nyamvadtan mozogtam sokáig, már lényegesen jobban vagyok, a sebem is szépen javul, de még duzzadt, érzéketlen, és ha "sokat" megyek, elnehezedik, elfáradok. Én nem tudom, más császárosok hogy bírják, akiket 5 nap után a babájukkal engednek haza. Nem vagyok büszke magamra, de sajnos ez az igazság.
Rolit nem láthattam a műtét után, és mint Timika írta, csak 3 naposan tudtam lemenni a klinikára a férjemmel megnézni. Nagyon izgultam, de szép élmény volt Akkor meg lehetett simogatnunk, de mindjárt mérte is a nővér a baba vérnyomását, hogy ne nagyon izgassuk fel a simivel. Irtó nehéz volt otthagyni, eljönni, és ma is, és mindig így lesz. Roli 2 nap után már kapott anyatejet (nem az enyémet), kezdetben 5 ml-t. Jól bírja a pocija, nem hányta ki 2,5 nap után lekapcsolták a lélegeztető gépről, addig is csak rásegítésként kapta. Asszem 4 vagy 5 naposan átkerült a hízlalda kórterembe az akut szobából, mert olyan jól fejlődött, és oylan jó eredményeket mutattak a vizsgálatok. A tejadagját folyamatosan növelték, az infúziót csökkentették, és ma már napi 12x20 ml tejet kap, infúziót egyáltalán nem, meg E vitamint is kap, az oxigéncső pedig csak be van vezetve az inkubátorba, hogy a meleg miatt azért jusson elég oxigénhez a baba. Ma a súlya 1520 gr!!!!! Már csak az orrszondája van, ami ugye lemegy a pocijába, és nagy fecskendőből nyomják neki a tejet. Még mindig nem az enyémet sajnos Hazakerülésem után úrrá lett rajtam a szülés utáni depresszió, teljes étvágytalanség, gyomorideg és minden, ami ezzel jár. Igazán nem indult be a tejem, pedig a kórházban megtanultam a masszírozást és kézi fejést, picit keményebb is lett a mellem és jött is pár csepp tej, meg a hőm is emelkedett, de ez nem tartott sokáig. Itthon szinte állandóan tudtam volna sírni, pláne ha arra gondoltam, hogy az én kisfiam még egy puszit sem kaphatott, simogatni is csak fertőtlenítős kézzel lehet, még egy igazi anyucis-apucis ölelést, szeretgetést sem érezhetett ...... ezek most is eléggé felzaklatnak Szóval a tejem csak pár csepp lett, napi szinten 10-15 ml-t tudtam kifejni a két mellemből. Ettől aztán méginkább depi, nagyon nehéz elfogadni, hogy nincs annyi, hogy bevigyem neki a kórházba (200 ml-t már be lehet vinni). Pedig anynira szerettem volna szoptatni! Ittam instant teát, most pedig a laktoherbet iszom, már eszem rendesen, de még nem a régi az étvágyam, alszok, pihenek sokat, és az is jó, hoyg a férjem mellettem van, bíztat, segít, így azért a depi is könnyebben átvészelhető. Fejést nem adom fel, de oylan nehéz hinni bene, hogy lesz több tejem. Ezt az állapotot pedig még hetekig fenn kell tartani, míg Rolit nem engedik haza, és így elég nehéz.
Roli amúgy szó szerint csak alszik, meg alszik, meg alszik Még arra sem ébred fel igazán, amikor hasonfekvésből a nővér megfordítja a hátára és adja neki a tejet, majd visszafordítja hasra Picit kinyitja a szemét, de látszik rajta, hoyg a világát nem tudja Rendkívül nyugodt baba, a fürdetéskor sem sír. Alvás közben néha picit sírásra görbül a szájacskája, de igazán sírni még nem láttuk, hallottuk. Mikor engedik haza? Most a következő lépés az, hogy 1600 gr-nál kiveszik a zárt inkubátorból, és egy nyitottba helyezik, amit alulról fűtenek, és továbbra is cask a súlygarapodás a dolga. 2000-2200 gr körül adják majd haza, hoyg ezt mikor éri el? Az csak rajta múlik, de valóban nagyon ügyes, erős baba Hasonfekvésből felemeli a fejét, kinyomja a lábával magát annyira, hogy átlátni a pocija alatt. És mosolyog, rengeteget, hatalmasakat, és olyan féloldalasan is, egész huncutul :)
De még pár hétig minden nap ott kell hagynunk, és ezt az érzést nem kívánom senkinek! Az sem egyszerű, hogy mennyi baba van ott. Sokan sírnak, fájdalmaik vannak pl. műtét után, nem kaphatnak enni előtte és utána. De ki kell tudni zárni ezeket az érzésekből, és csak Rolira figyelni, hogy érezze, ott vagyunk mellette, vele, éppen csak elválaszt minket egy 1 centi vastag falú inkubátor.....
Amúgy ha kikerül az inkubátorból, akkor bemehetek hozzá etetni napi 3 alkalommal. Akkor majd végre ölelgethetem, puszilgathatom, szeretgethetem!
Ja, és Roli nem kapott fertőzést (pedig igen nagy volt rá az esély), nem sárgult be, kék fény alatt sem volt :)
Fogok készíteni itt egy albumot Roliról, és akkor oda rakok mindig friss képeket, szólok, ha kész lesz!

Puszi
JÓ ÉJT!

Tündi
tündi30

Sziasztok!

Most csak Tündi-nek írnék pár sor!

Nagyon megható volt olvasni a soraidat! De, ahogy olvasom, Roli nagyon ügyes baba, szépen fejlődik, hízik! Csak így tovább!

Tejcsire homeós bogyót nem szedsz? Urtica Urenns 5CH, napi 2-3 * 5 szem. És csak kézzel fejsz? Szerintem meg kellene próbálnod egy kézi fejőt (Avent, Medela), mert a vákum sokkal nagyobb ingert ad, mint a csak nyomkodás.

És, ha kikerül a zárt inkubátorból, akkor is csak 3x etetheted, de miért? Nincs arra esetleg lehetőség, hogy mikor már szabadabban mozog, akkor befeküdj esetleg Te is és többet legyetek együtt? Én hiszek abban, hogy ilyenkor a babának az orvosi gondoskodás mellett az anya közelsége a legfontosabb, hogy ruhácskában vagy akár pucin a mellkasodra fektesd és érezze az illatod, a szívverésed! Ha lesz rá lehetőség, szerintem ehhez mindenképpen ragaszkodj! Mindkettőtöknek jót fog tenni!

Rengeteg kitartást kívánok Nektek! Elhiszem, hogy milyen rettenetesen nehéz lehet nap, mint nap otthagyni!!!

---

Majd du. jövök még, de a dedemet meg kéne etetni, utána meg el akarok menni vele kicsit vásárolgatni, mert már nincs egy rongya sem! :wink:

kacsa14

Tündi!

Nagyon sok erőt és kitartást!
Miért véreztél annyira???
A lényeg, hogy Roli fejlődik.
És még valami (Most jó, hogy az LLL nincs itt, mert jól farba billentenének :twisted: ): Rolinak az a fontos, hogy minél előbb veletek legyen, az, hogy idegen tejjel/táppal nem fontos. Ha nem megy a tejcsi kérdés, ne kínozd magad, ne töprengj ezen többet, mint amennyit már eddig tettél! Tégy meg, annyit, amennyit megtehetsz, de ne sanyargasd magad, és legfőképpen ne önsanyargasd, Rolinak egy anya kell, nem egy szoptatás miatt magába zuhant önbizalmú kismami!!!
Felnőttként baromira nem számít, hogy a te tejedet itta-e, abban hogy hogyan választ párt, boldog lesz-e, beválik-e a suliban. Továbbmegyek, lehet, hogy egy hajszállal nem lesz betegesebb, mint a azok a gyerekek, akik anyatejen nőnek fel.
Biztosan nagyon rossz, hogy nem vagytok együtt, de most inkább arra koncentrálj, hogy Roli tudja a dolgát, hízik ezerrel, Te se hanyagold el magad, egyél, kell az erő, és egy egészséges anya, mire hazajön!!! Ez a fontos, hogy amikor hazaengedik, akkor mihamarabb előtörnek majd a + (és - is) anyai érzések, hamar egymásra hangolódtok. Biztosan megérzi egy ilyen pici ember, hogy nincs vele az anyja a nap 24 órájában, de megtanul küzdeni, és amikor megkapja az anyját, onnan számít csak minden igazán, és hidd el, hamar bepótolja az elveszett időket szeretetéhség és biztonságkeresés ügyben! Semmivel sem lesz ő másabb baba, és ugyan baromi sok ez az idő, de próbálj meg hosszú távban gondolkodni, mondjuk úgy 40 évben, és máris optimistább leszel! Pozitív gondolatokat, ha kell erővel is!!! És menni fog minden, te már kaptál sok nehézséget, egy időre letudjátok. :wink: Szurkolok nagyon.

tjuca

Sziasztok!

Kacsa, Juca
Köszönöm a soraitokat, drukkokat és jókívánságokat, na persze, hogy ezen is majdnem bőgtem. De csak majdnem! ;)

Kacsa
Megkaptam 2 homeós bogyó nevét is a tejszaporításra, hamarosan beszerzem, és elkezdem szedni ezt is. Nem kézzel fejek, hanem Avent mellszívóval, gyakran éjjel is felkelek 1 alkalommal fejni. Azért csak 3-szor lehet bemenni etetni, mert ez egy koraszülött intenzív osztály, nem gyerekágy. Itt nem aludhat bent a szülő, a kórtermekben csak kiságyak és inkubátorok vannak, és amikor bemegyünk, akkor is be kell öltözni, nehogy fertőzést vigyen be az ember. Szülőkön kívül nem is engednek be más családtagot, szóval szigorúak a szabályok, de én ezzel egyet is értek, mert így biztonságosabb. Mondjuk az rossz lesz a férjemnek és nekem is, ha már etetni mehetek be, a férjemet sem engedik be, csak engem :( De ezt is majd csak ki kell bírni... :(
Még simogatni sem simogatjuk minden nap, hisz amikor mélyen alszik, békésen, nyugodtan, nem jó felébreszteni, mert felzaklatja a jelenlétünk, és neki az is mínusz energia. Inkább csak nézzük, gyönyörködünk benne, és egyfolytában suttogunk neki, hogy mennyire szeretjük, hiányzik nekünk, és hogy maradjon ilyen ügyes és erős, mert akkor hamarosan hazajöhet velünk :)

Juca
Igazad van, így is fel fog nőni és remélhetőleg valóban egészségesen. Azért lelkiismereti kérdés nekem nagyon a szoptatás, saját tej, mert látom Rolikát, hogy milyen ügyesen fejlődik, mennyire küzd, mennyire haza akar jönni, ha ilyen ügyesen elfogadja a kaját, én meg úgy érzem, cserben hagyom, hogy nem tudom táplálni :( Szóval a nyomába sem léphetek. Ezen nehéz magam túltenni, de azt hiszem, napról napra jobban viselem, és hamarosan képes leszek csupa + gondolattal bemenni a kisfiamhoz! Azt hiszem életem egyik legnagyobb eufórikus érzése az lesz, amikor bevisszük a saját ruhácskáját, a hordozót, és kilépünk a klinika kapuján Rolival... Ez a kép éltet, ad erőt, na és persze a férjem is, aki szintén vígasztal és bíztat tej kérdésben.
Kérdezted, hogy mért véreztem annyira, fogalmam sincs, csak egyfolytában hallottam hogy szívnak valamit, szörcsög a gép, az aneszteziológustól kérdeztem hogy meddig tart még (mert rángatóztam az ágyon még lekötözve is annyira fáztam), és ő mondta hogy nagyon vérzek, nem tudnak összevarni. Talán ezért is kicsit lassabban leszek a régi, nem tudom.

Tündi
tündi30

Bemásolok nektek ide egy verset, ami az intenzív osztályon van kirakva a falra. Több, mint szép...

Kerényi Grácia: KÖSZÖNTŐ

Kisbaba, kis pólyásgyerek,
Isten hozott, köszöntelek.
Elhagytad az anyaméhet,
kezdődik az emberélet.
A meghitt sötétnek vége,
kijöttél a fényességre.
Hiányzik a puha meleg,
panaszkodol, pólyásgyerek.
Eddig minden óvott, védett:
kezdődik a szabad élet.
Körülötted tág levegő,
amibe tested belenő;
nem tápláló piros erek,
fehér tejjel anyád etet.
Akaró jóság vesz körül:
örömvirág-csöppség, örülj!
Végtelenből nyíló szemed
tanulja a szülő-szemet,
hogy ne fájlald, hogy ne érezd:
kiszolgáltatott az élet.
Az ember elvész egyedül,
de téged jóság vesz körül,
gondoskodó, bölcs szeretet:
ez is meleg, pólyásgyerek!
Majd megszokod a levegőt,
a rugdalóztató erőt,
a fényeket és hangokat,
éhségedet, sírásodat,
a belső és külső zenét,
anyád szemét, apád szemét.
Örömvirág vagy, kisbaba,
köszöntsön az öröm szava:
azé, ki jól imádkozott.
Pólyásgyerek, Isten hozott!

Tündi
tündi30

Sziasztok!

Tündi!
Nagyon-nagyon sok erőt és kitartást kívánok nektek!!!
Meglátod nemsokára a karodban tarthatod Rolibabát!!!
És teljesen egyetértek Jucával!!! RÁD van szüksége!!!És ha te jól vagy, ő is jól lesz!!!És ez a lényeg!!

Millió puszi nektek!!!!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Szép délutánt!

Hűűű.... Hogy felbojdult itt minden. :)

Angie
Köszi a dicséretet és a drukkot. :) Szeretnék másik vonalzót csinálni, nem túl sokára. :D
Hogy sikerült a kerti parti?

Tündi
Nagyon szép vers. Nagyon sok kitartást és erőt!
Minden jól fog alakulni!
Vendég

Tündi!
Nagyon sajnálom amin keresztül mentek!Végig sirtam az irásod!Sajnos Marcikámmal hasonlo történetünk volt!Depresszio a tej nem indulása a baba hiánya szoval átérzem abszolut amin most keresztül mentek!
Le a kalappal a kis Roli elött hogy igy küzd és ilyen gyönyörüen hizik!!!Ez nem semmi!Láttam a képeket rola nagyon szép kisfiu!Mivel nekünk anno tápszert is adtak és a tejem sem "ömlött" igy vegyes étrenden voltunk ami azért volt jo mert az idegességtöl nem tudtam enni igy tejem volt amennyi volt és volt amilyen volt :( !De a tápszertöl szépen hizott az én kicsikém is és végül 3 éves koráig adtam (reggel-este)mert megvolt benne minden amit másképp nem tudtam belegyürni :roll: !De egy két tanácsot azért adnék de már biztos sokan adtak,hátha kicsit segit!
Szoval minden fejés elött fél orával igyál valami meleg levet,huslé vagy tea....(amikor majd beindul a tejed akkor érezni fogod ahogy elönti a melegség a cicid és megtelitödik)!Fejés elött meleg vizzel mosogasd át a cicid és masszirozd át!Amikor fejsz kétszer háromszor menj vissza a cicikre ne csak egyszer szippancsd és a végén még hagyd kicsit kummogni rajta a gépet mert az is stimulálja a cicidet!Befog indulni tuti biztos!10milli is gyönyörü mennyiség és fagyaszd le ne menjen kárba!!!
Nagyon szoritok értetek,hogy mihamarabb együtt lehessetek otthon!!!!

KépKépKépKép
aniko24

Tündi
ahogy Anikó is írja, a 10 mili is már mennyiség. :lol: Eleinte nekem is csak ennyi volt. (bár én nem vagyok jó példa, mert kevés tejem volt, de akkor is beindult). Kb. egy hónap múlva már 110-120 is tudtam produkálni, igaz, hogy aztán megint lejjebb apadt.) Ahogy szerintem mindenki javasolja neked (itt a topicban és azon kívül is.) fő a sok folyadék és a pihenés és a megnyugvás. megnéztem a babás topicban az új képeket Roliról. Már szemmel látható hogy hízott, gyarapodott (a múltkori képekhez képest, de írtad is hogy a mérleg is többet mutat már). Minden rendben lesz, meglátod, csak idő kérdése. :lol: :wink:

Kép

Kép
syrynx

Na most már nem kell aggódnotok értem, munka beszüntetve :)
Végre, jó is lesz készülni egy kicsit, meg magunkkal foglalkozni.
De annyira jól esett, hogy így aggódtatok értem..köszönöm.

Juca
Naná, hogy leléptem a SOTE-ról, de hangsúlyozom elsősorban a dokival nem voltunk összhangban, úgyhogy,
ha csúcsszuper a dokim akkor maradtam volna.
Hát azt hittem csúcsmodell Singer vagyok :) de már beraktam magam a sarokba porosodni :).

Ez a meggylekvár amúgy istenien néz ki. Egész kedvet kaptam hozzá, hogy beleharapjak a kenyérkédbe..nyamm.
Látom Kinga babának is ízlett :) milyen igaza van :)

Angie
Tudom, de olyan nehéz volt leállni.
Sziszkó gyönyörűséges kerek lett :).

Syry
Így utólag nagyon boldog szülinapot!!!
Kép

Timika
Nagyon sajnálom. Remélem most már minden rendben lesz.

Monyóka
Hihetetlenül örülök a férjed döntésének. A legjobb úton vagytok. Soha nem lehet kizárni, hogy sajnos
a férfiúval van bibi. Vagy egy kicsi itt egy kicsi ott mint nálunk és már ennyit kell várni.Nagyon szorítok nektek.
Te is folytatod a vizsgálatokat?

Eszter
Na abban én is biztos vagyok, hogy lesz olyan időszak. :) Fenekestül felborul az életünk, de tök
jó lesz :).
Majd nézd meg mit mondok 2 hónap múlva :).
A lábad már jól van?????
Ha mi is otthon vagyunk tuti meglátogatlak titeket. Mikor is költöztök?

Pupy
De addig is meg lehet örökíteni egy csomó mindent :).
Kitartás anyuddal kapcsolatban. Ne szabad megretteni tőle, hogy most rosszabbul néz ki műtét után.
Én is cefetül mutattam. Bízni bízni, hogy rendbe jön!!!!

Évi
Hát Dóri tényleg tiszta csajszi.
Ugyan már, hogy jut ilyen az eszedbe. Nekem fel sem tűnt :) És nem haraxom!!

Kacsa, Pupy
Meg az enyém is Peti..:):)

Kacsa
Tök jó, hogy ilyen gyakran csináltatok pocifotót. Nekem csak poci csupaszon nincs még lefotózva.
Szuperek a képek.

Lili
Fúha csak nem?
Milyen bort ittatok ti?!

Pankaa
Igen. :) Lilla lesz, ha mégis kispasi, de szerintem nem akkor pedig Dani.
Mennyit nőtt a lányka. A szeme már határozottan csajosodik :)

Tündi
Megnéztem a picúr nagyon édes, kis törékeny. Főleg a kezed mellett látszott, meg a pelus mértein :). De olyan gyorsan
megnő majd.
Sajnálom, hogy Roli születése nem egészen úgy alakult, ahogy elképzeltétek, de kitartás a nehéz időszakhoz.
És szorítok, hogy te is gyorsan újra a régi legyél.

Norwell
Gratulálok. De jó, már látszik a pici keze meg a lába :)

Juca
Örülök a második fázisnak :) Remélem a 3. még szuperebb lesz. Erős csajszi vagy te!!

Unique
Azt kell végig gondolni, hogy mennyire fontos a munka és a vezető beosztás. És, hogy mennyire fontos egy
második babó. Nyilván kiesel a munkaritmusból és a vezetők életével járó stresszes 10-12 órázós
melót nehezen lehet összeegyeztetni a babákkal. Ha mindkettő kellőképpen fontos, akkor menni fog valahogy egy idő után (home working és egyéb csodák) de azért a gyerek mindig fontosabb.
Szorítok, hogy sikerüljön jó döntést hozni, ami mind hármótoknak a legjobb.
Na közben látom meg is hoztad a döntést! :)

Amúgy annyira tudom mennyire nehéz leállni (bár vezető nem voltam, de jó pozícióm volt), azért kicsit a karrier sikerének az ízére is vágyik az ember. De mindig is úgy gondoltam a családanyaságot is fel lehet karrierként fogni. Még a legszuperebb manager sem tud annyi mindent koordinálni, mint egy több gyerekes anyuka :)

Ma leadtam a céges autómat :( kicsit fájó szívvel váltam meg tőle, mert már úgy megszoktam, de azért a sajátunk is nagyon jó, csak vissza kell szokni.
Kulcsaimat is leadtam és még elköszöntem attól a pár embertől, akitől még nem sikerült. Most már csak a saját papírkáimat kell majd intézni. Kb. egy hónapig a cég közelébe sem nézek:)
A nyaralás szuperül sikerült. Jó aktív lett: városnézés, túra, fallabda, séta meg minden jó. Az egész dolgot csak egy hülye kullancs árnyékolta be, aki úgy gondolta belőlem szeretne lakmározni. Mikor megtaláltuk kb 1 órán keresztül sírtam, hogy nehogy baja legyen a picinek. Aztán a férjem helyre rakott, hogy szedjem össze magam, mert az aggódásommal többet ártok. Piros nem lett, nem dagadt fel és a háziorvos aszisztense is megnyugtatott, hogy ha ez nem történik meg valószínű nem lesz baj. Most még az agyhártyagyulladás jöhet szóba, de állítólag 1 millióból 1 példány hordozza ezt a vírust. Annak kb annyi esélye van mint a lottó 4esnek. Annak meg nem sok...

KépKép
KépKép
fleur

Fleur
Ha 2 nap után nem lett piros, akkor nincs gond. Ne aggódj, semmi bajod nem lesz a kullancstól. Hajdanában, 1 iskolai kirándulás után, 3at találtam magamon. :o
Pihenj sokat!

Holnap reggel elzúzok szülőkhöz, szerdán orvos. Majd pénteken leszek ismét.
Vendég

Lányok!

Bocs, hogy így eltűntem, de minden időnket az építkezésen töltöttük, mert most volt annyi időnk, hogy nekiugorjunk Laccal, és kifessük a házat a-tól z-ig! Nem kis meló vot! :shock:
Ciklusom elég fura! :? mikor azt hittem, itt van pirkó, csak 3-4 nap alatt összesen 2 csepp barnás izém volt, semmi egyéb. Talán ma délután-este, már a normális kerékvágás kezdődik!
Vártam már, hogy megjöjjön, hogy új ciklus kezdődjön, újabb eséllyel!

Kérdés:

Ti mit gondoltok?
Most egy produkciós irodának dolgozom. Vagyi így nyáron kettőnek egyszerre. Több szórakozóhelyet menedzselünk-tyűű, ez jó magyartalannak látszik így leírva-, szóval sok-sok mu nka van, meg fesztiválok, Sziget,....stb. Fel sem sorolom.
A főnököm kitalálta, hogy rám ruházza aug 1-től még kb 30 zenekar ügyeit, és úgy 4-5 szórakozóhely minden nyűgét baját.
Ez többek között azzal jár, hogy majdnem minden nap 10-től, éjjfélig kéne dolgozzak. :? :shock:
NOS, nálunk, minden a babának van aláredelve, úgyhogy ne kérdés, hogy mit mondok, amint terhes leszek, de hétfőn meg kell adjam a választ, hogy vállalom, vagy nem.
És tök tanácstalan vagyok!
Egy éves házasok vagyunk, új házba költözünk, babát szeretnénk, ... és akkor én játjak el melózni annyit, hogy Lacit nem látom, csak éjjel alvás közben 5 percre...?????
Ez olyan ...nam is tudom! Szóval aggaszt!
Én a családommal szeretnék lenni, és nem akarok egyetlen percet sem elvesztegetni, amit velük tölthetek, csak azért, hogy pénzt hajtsak! Ugyanakkor a hosszútávú munkakapcsolat miatt lehet, hogy áldozatot kéne hozni? Meg biztos örülnénk a plusz pénznek, ami ezzel jár, hiszen most vettünk fel 10 millió hitelt...
Mit csináljak?
Hétfőn nekem szegezik a kérdést, és mondanom kell valamit! :? :evil:

Unique!

Elvileg 32 naposak a ciklusaim, de most nem, mivel ma jött meg, amolyan félig normálisan!
Eddig mindig csak lógott a lába, de ma reggel a tesztem – volt. Aztán délutánra belöszöntött pirkó, vagy mi…
Nagyon Nagy örömmel olvastam, amit tesó-babáról írtál! Nagyon drukkolok nektek is! :lol:

Syry!

Jajj, háát én úgy látszik, mindenki történetét végig bőgöm a nagy vágyakozásom kellős közepette! :oops:

Tündi!

Gratulálok mégegyszer a kisbabátokhoz, és nagyon remélem, hogy mihamarabb eljön az idő, hogy megszeretgethessétek úgy igazán, ahogyan szeretnétek :D
Nagyon kis ügyes baba Roli, úgyhogy biztosan nagyon fog igyekezni, hogy elérje a kellő súlyt, és haza mehessen veletek.

Fleur!

Nnnna, örülök, hogy mostmár készülődős-pihis idő van!
Költözés sajna csúszik, de elvileg 3 hét múlva ott leszünk már!
Majd gyertek háznézőbe!
Jajjj, kullancs! Megértem, hogy megijedtél, de a férjednek igaza van, az aggódás többet árt! Ha nem piros, nem lesz gond, ez tuti
:D

Jó éjt: Eszter :D

eszter82
Budapest

Sziasztok!

Próbálok gyorsan írni, amíg Timi alszik, utána követeli majd areggelijét!

Fleur!

Csúnya kullancs miatt ne aggódj! Én eccer a Mátrából hoztam haza egyet, hétvégén voltunk ott és kedden vettem észre. Én is frászt kaptam. A házidoki is alig tudta kiszedni, beletört a feje, a végén már kb. a húsommal együtt szedték ki. Be is pirosodott utána, de mondták, hogy valszeg csak vmi. kis helyi gyuszi volt, de azért kaptam antibacit.

Jó babaváró készülődést!

Eszter!

A nagy kérdésedre 2 személyes válaszom lenne:

1. hiába a pénz, ha nincs rá időd, hogy elköltsd ...
2. én akkor kezdtem új melót, mikor 1 hetes terhes voltam. Igazán nem voltak jók a munkakörülmények, pl. egész nap jött rám a légkondi, én meg elég felfázós vagyok, terror volt a melóban, egy fél percre sem állhattál fel kicsit megmozgatni magad. És ugy mikor a terhesség kiderült próbaidőn voltam. Dolgoztam pár hétig, utána szabin voltam és kicsit fájdogált a hasam, stb., én ekkor döntöttem úgy, hogy lesz, ami lesz én eljövök táppénzre, mert hiába a meló, a pénz, ha vmi. történik a babával. Úgyhoyg 8 hetesen bejelentettem, hogy terhes vagyok és táppénzre küldött egyelőre a doki. A főnököm azt mondta, hog meglepődött, de gratulál. Magyarán nem rúgott ki, mert próbaidő alatt ugye ehhez is joga van. Ez volt a legjobb, azaz A verzió. Aztán jöttem hazafelé, csörgött a telcsim, a főnök volt az és a B verzió, ki vagyok rugva. Persze volt egz C verzió is, kirugnak és mégsem marad a baba, akkor majd megyek adótanácsadói tanfolyamra. Szóval mindenre felkészültem. Ugrott egy havi 150 e bruttós meló, ezzel egyótt a jogviszonyom, ami annyit von maga után, hogy se tgyás, se gyed, se semmi. Úgyhogy gyorsan bejelentettünk egy céghez, ahol fizettem a járulékokat ... Így most van tgyásom és lesz gyedem is.Nem sok, csp-vel együtt 70 e, míg, ha dolgoztam volna, akkor lehetne ez a kettő együtt 90 e is. De én akkor tényleg úgy voltam vele, hogy hiába a magas gyed, ha úgy hozza a sors, hogy nem lesz baba ... Persze aztán igazolt az élet, mert kb. a 9. héttől a 17-ig hánytam, úgyhogy ha akartam volna titkolni és dolgozni, akkor sem tudtam volna és ugyanez lett volna a vége.

Szóval a lényeg az, hogy
1.Te tudod, hogyha esetleg most ezt a melót visszautasítod, akkor milyen marad a megítélésed, egyáltalán marad-e a melód
2. Nektek, kettőtöknek kell eldönteni, hogy a plusz pénz ér-e annyit, hogy ne lássátok egymást

Ja és nekünk is van hitelünk, igaz, csak a fele, sőt remélem, már annyi sem, mert Timcsa szoc.polja 900 e-t hoz a konyhára! :) Szóval igencsak jövedelmező gyereket vállalni! :)

----
Megjött az Uram a bringából, itt utánozza nekem, hgoy Timcsa hogy hadonászik ezerrel! Komolyan mondom, ha nekünk kéne azt csinálni amit ezek a kis manók lekaratéznek + aktivitiznek egész nap, hát utána 1 hónapig feküdnénk a kimerültségtől! :lol:

kacsa14

Sziasztok!

Tündi: nagyon gratulálok a picikéhez és remélem hamarosan már otthon lehet veletek!! Amint olvastam az írásodat, láttam, hogy erős és bátor anyuka vagy, csak így tovább!!! Le a kalappal előttetek!! Drukkolok a tejecskéért is és a legjobbakat kívánom a következőkben!!

Tjuca: köszönöm a hozzászólást a másik topikban :D

Teszek egy pocis képet, bár már azóta ismét nőtt :lol: Kép

Heni

Kép
Kép
csheni26

Ui: a fejemet ne kukkoljátok, mert írtó halovány a bőröm....

Heni

Kép
Kép
csheni26

Sziasztok újra!

Dedemet most szúrták popsin! Ennek örömére nyakig tojta magát a hordozóban! Még szerencse, hogy van alatt türcsi (hogy ne legyen annyira kétrét hajtva, kicsit kitömtem a feneke alatt), így csak türcsit kell mosni, nem egész huzatot!

Azt hiszem, nem panaszkodtam még Nektek, hogy a mától csecsemőm (ugye 3 hósan lesz csecse az újszülött?) péntek óta mi hisztiket levág a cicin, eszik 50-70 gr-ot, utána elcsapja a fejét, hadonászik, csapkod (lerántja símán a szemüvegem) és ordít. Utána nem is tudom visszarakni, hiába nyugszik meg. Üvegből sem fogad el semmit. Csak kb. 1 óra múlva mikor már jelez a pocakja, hogy éhes! Irattam tápszert, hogy legalább legyen itthon. Meg most megpróbálom folyton cicire rakni, hogyha gyakrabban is, de legalább egyen! Úgyhogy most eléggé el vagyok kenődve, hülyére bőgtem már magam. Persze z sem segít, se rajtam, se Timcsának nem jó, ha bőgő Anyát lát és nem utsó sorban Apa sem bőgő feleségre vágyik. :cry:

Na, de hogy örömködjek is, itt van pár újabb fotó a kis hisztisről!

Kép

Kép

Kép

Eszter!

Akkor most végül megjött rendesen, Hány nap volt közte és az LH poz. között?

Anikó!

Most olvastam, amit Tündinek írtál. Ez a fél órával előtte meleg lötyi, ez állhat szopira is? Mert akkor majd én is kipróbálom!

kacsa14

Tündi!
Nagyon erős anyuka és nő vagy (már a teherbeesésed előtt tudtam ezt rólad). Kitartást (amiből szintén van neked bőven), és meglesz a tejci is. A szomszédnőm a koraszülöttjét két hónapos kora után tudta szopiztatni, és még mindig szoptatja 8 honapos korában is. Köszi, hogy megosztottad velünk az érzéseidet.

Heni!
Nagyon csini vagy! Biztos, hogy azóta is csak a pocid nőtt. A haloványság meg velejárója a terhességnek. Én halovány, és foltos is voltam.

Kacsa!
Timcsa nagyon formás kerek baba. Nagyon egyben van. Remélem, hogy ez a szopisztrájk sem tart sokáig. Nem tudok tanácsot adni, hogy ilyenkor mit kell tenni. Nincs valami okos cikk a neten a szopisztrájkról? Kakis sztorit mi is elő tudunk adni bárhova is menjünk. Tudnék mesélni.

Eszter!
Hát nagy kérdés ez a munka téma. Már nem emlékszem, mennyi idős is vagy, de ha még nem vészesen sok (mondjuk 35) akkor még lehet egy kicsit halogatni a dolgot. Mivel 2 évig nem estél teherbe, lehet, hogy érdemes lenne elvállalni, és közben elkezdeni kivizsgáltatni magad. Az még úgyis idő, és addig meg telnek a hónapok, tudnád csinálni a munkád. Aztán ha már tudod pontosan, hogy mi a gond (még az is lehet, hogy kezelni fognak, és addig is telik az idő), akkor lehet konkrétabban is gondolkodni. A hónapok repülnek, és legalább addig is dolgozol, és alapozod a jövődet a cégnél. Bocsi, ha hülyeségeket irtam.

Juca!
Holnap meg vagyunk invitálva Dk-re az öcsémékhez vacsorára. Majd csörgök, hátha otthon lesztek.

Virág!
Végre nyugi van nálad. Használd ki az időt sok pihenésre. Hidd el, megéri. Ha mégérkezik a kislányod, onnantól semmi időd nem lesz magadra, legalábbis csak nagyon kevés.

Anikó!
Nagyon szépen növekedtek. Kép?

Mi megvagyunk. Tegnap megint keveset aludt az én kis bogyókám. Biztos ezt a mai időjárásváltozást érzékelte. Az utóbbi szokásos hajnalo 5 óra helyett ma 4-kor ébredt, de szerencsére szopi után még folytatta az alvást 4-ig. Ma ismét jobban alszik, már két órája durmol. Voltunk védőnéninél (1 hónapja látott utoljára), és ismét nagyon meg lettünk dicsérve. 6 kg és 59 cm (47 cm-el jöttünk haza a korházból). Nagyon belehúzott a kisfiacskám. Pedig úgy éreztem az utóbbi időben, mintha nem enne annyit. 10 perc után el kezd cumizni a cicin (amit persze nem engedek neki), ezért gondoltam, hogy 10 perc alatt nem lehet annyit enni. De ezek szerint mégis.

Merre van mindenki? Pupy? SzHeni? Junkó? Évik? ...... KISMAMÁK!!! Jucmuc? Ági? Szisz?

Na puszi, léptem.........
Vendég

Tina!
Veled mi van? Nehogy eltünj, most hogy babás lettél!!!
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?