Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Megérkeztünk!!!! :lol: :lol: :lol:
Végül minden jól alakult, és így nem nagyon volt időm az elmulasztott programon bánkódni!!! :lol:

Szombaton, még egy nem várt program is becsúszott, ugyanis apósom, és a sógorom is László, és most tartották a névnapjukat! Amit tudtunk, de nem számítottunk arra, hogy ott alszunk, de addig könyörögtek a nagyszülők, míg be adtuk a derekunkat!!! :lol:
Egész jól elmulatkáztunk kb hajnal 3 ig, így eléggé elcsúszott a reggeli indulás! 10 után sikerült haza indulnunk, de azért nem is siettünk, mert még a Gyuri barátját meg kellett várni, hogy át hozzon egy utazó kiságyat kölcsön!
Így kb 3 óra körül el is indultunk!
A helyben nem csalódtunk, nagyon szép volt, és a személyzet nagyon barátságos, és segítőkész volt!
A helyi étteremben nagyon finomakat ettünk, de ha mégegyszer étteremben kellett volna ennem, nem tudom mit csináltam volna! Már untam! Pedig még más helyre is elmentünk halászlét enni!
Ugyan Én nem ettem, de a Gyurinak nagyon ízlett!
A napjaink hamar elteltek, a megérkezésünk napján csak éppen a környéken neéztünk körül. de másnap már elmentünk kirándulni is a közeli nógrádi várhoz, és utána a diósjenői horgásztóhoz, ahova másnap visszamentünk horgászni, de sajnos nem fogtunk semmit! Viszont jól megsütött a nap!!!! :? Fáj is a vállam meg a nyakam rendesen! Hál istennek Dávid nem égett le, mert olyan helyet kerestünk, ahol volt bódé, és Dávidot oda be tudtam tenni árnyékba!!!
Délutánonként pedig jókat aludtunk a hűvös szobába! 2-3 órákat!!! :lol: Ez tényleg a pihenésről szólt ez a 3 nap!!!

Etterke!
Gratulálok a kisfiadhoz! Örülök, hogy teljesült a vágyatok!!! :P

Edit
Remélem eltünt a rossz hangulatod!!!

Kati
Remélem nem viseli meg Jocit nagyon a 2 szuri?!
Nem mutatod meg az új frizuráját a Jocinak?

A többieknek is mindjárt válaszolok, csak nekem is kéne a cavinton!!! :roll:

bogyo75

Na újra itt!

Szirven!
Azért Én is örülök, hogy nem lett beteg a babád!!!! :lol: :lol: :lol:

Elin!
Én is emelem kalapom előtted, hogy egyedül belevágtál a gyermeknevelésbe! És amint kiveszem a soraidból. Te ezt így is tervezted??? :roll:
A tv- zés nálunk problémát okoz Ákos fiamnál, aki 7 éves múlt! Vagyis nem is a tv, hanem a play station, és a számítógép! Ha nem szabnék Neki valami határt reggeltől estig azt nyomná, és az a baj, hogy szinte mással már nem is tudja lefoglalni magát! Ezért amikor elmegyünk a Férjem szüleihez vidékre egyszerűen nem találja fel magát és egész nap rajtam lóg, ami egy idő után baromira idegesítő!!! És ez nem elég, még a Gyuri apja is piszkálja ez miatt, ami engem nagyon zavar! Mert az Én gyerekemre, majd Én rászólok!!!
Egyébként már Dávid is szívesen nézi a tv-t!!! :roll: :oops: :lol:

Teszek fel pár képet a kirándulásainkról!
Kép
Ez a várban készült!

Kép
Ez pedig a horgásztavon

És fürdőkád híján, így fürdettünk! De nagyon élvezte! Kép

Na mára befejeztem! Bocsi, ha kicsit hosszúra sikeredtem!
Mindenkinek szép estét!!

bogyo75

Sziasztok!

Túl vagyunk az oltásokon! Nem volt valami kellemes! Egyszerre két apróságot hívnak be, mert két pelenkázó is van a helyiségben. A másik kisfiút még csak vizsgálgatta a doktornő a szuri előtt, de ő már akkor ordított, úgyhogy Jocinak sem kellett sok, ő is rázendített. Az oltások aztán - egyet a combjába, egyet a karjába kapott- már csak olajat öntöttek a tűzre! Ritkán sír így, patakzott a könny az arcán és közben kapaszkodott belém. :cry: Egy pillanatra bűntudatom támadt, hogy mindez miattam történik szegénnyel, mégha az ő érdekében is. :roll: Augusztus végén aztán a 15 hónapos oltással egyszerre megkapja a második kullancs ellenit is.
A doktornő szerint nem lehet eléggé hátrahúzni a fitymáját, annak ellenére, hogy minden esti fürdetéskor megteszem, félek, hogy később még valami drasztikus orvosi beavatkozásra lesz szükség emiatt! :(

Eszter: Rékának végül beadták az oltást?

Julcsi: Örülök, hogy jól sikerült a kiruccanás. A képek is tanúskodnak róla! :D Én is utálom, ha beleszólnak abba, hogy hogyan neveljem Jocit! Majd teszek fel képet az új frizurájáról, csak eddig még nem csináltam róla.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Cs. Kati!

Szerintem borzasztó, hogy egyszerre 2 gyereket hívnak begy, nálunk ez nem szokás! Ahogy magam ismerem, én bisztos szólnék, gondold csak el, még v.mi fertőzést is kaphat a gyerköcöd, a másik babától, mert hát lehet, hogy csak lappang benne v.mi. Persze ezzel nem akartalak megilyeszteni, mert oltásra általában egészségesen viszik a babát, de jobb lenne ha 1 orvosra 1 baba jutna, nem mindjárt 2.

Bogyó!
Örülök, hogy jól sikerült a hétvégéd! dávid nagyon édes a képeken!

Regina megint nem aludt az éjjel, nem tudom, hogy miért. Az egyik éjszakát átalussza a másikat nem. Ezt annyira nem, hogy a végén a Zoli már sétált vele, ugy ringatta, míg 1 picit beájult, aztán lerakta közénk, és ott aludt el. Mindezt 4 óra alatt. Most meg cumika pelus és anya, a többi dolog le van sz***va, és még el sem mehetek mellőle, mert vísit. Most is az ölemben ül.

szirwen1

Sziasztok!

Megjöttem,hát nem hiszitek el,de a Léna visszafejlödött 3 napja!!!! :( Nem akar menni.Ha elengedem a kezét akkor leül.Pedig el se esett mostanába,hogy megijjedt volna.Nem tudom miért viselkedik igy.

Kati,érdekes,hogy nálatok a 15 hónapos oltással együtt beadják a kullancst is,mer nálunk nem lehet.Mindenhol máshogy csinálják. :shock:

Bogyó,örülök,hogy jól sikerült a kiruccanásotok.

Szivren,a Léna se alszik jól az utóbbi napokba,én is magunkhoz kelett vegyem a tegnapelött éjjel,mert semmivel se lehetett megvigasztalni.

Edit,Olvastam a naplódat,nagyon okos már Kriszta.És én is tanulok belöle,mert még eszembe se jutott,hogy megtanitsam hány éves! :roll: A Léna is nagyon anyás,ha megjön a párom fél töle :shock: a tegnap se akarta meg se puszilni és csak kapaszkodott belém.Szombaton is ugy kell,hogy eltünjek szónékül a munkába,ha megyek,mert különben nem lehet róllam levájni,és akkor bögve megyek el :(

Eszter,GRATULÁLOK a kisfiadhoz!!!!!!Ugye megmondtam elöre :lol: :lol:

betty30

Nóri,megnéztem a videótokat,hát nagyon édes a Lilcsike,ahogy táncol.És olyan nagylány lett,a babásság eltünt az arcáról,igazi nagylány!

Próbáld meg a süsüt lejátszani a Lilcsinek,csak nehogy ö is rászokjon,mint a Léna.Én mindig is TV ellenes voltam,én sose kapcsolnám be.A ´páromnak meg fontosabb mint a viz meg a levegö :? Csak én is akartam,hogy a Léna addig nézze,ming valamit elintézek,amit amugy nem enged.Na erre most ugy kell leszoktatno,de már jó uton haladunk.Viszont hintázunk le meg fel.A mi hintánk biztonságos nem tudna megfordulni vele.Majd teszek fel képet a naplóba.
Ma találkozok egy barátnömmel egy gyerek kávézóba.Nagyon jó ötlet ez a hely.Tisztára gyerekeknek van berendezve.Külön rész az anyukáknak,akik szoptatnak,nagy fotelek baldahinnal elkeritve.Le is lehet adni ugy a gyereket,hogy az ember odalát mit csinálnak,de mégis más vigyáz rájuk,amig a szülök megisznak egy kávét.Nagy hely van az asztalok között hogy le lehessen parkolni a babakocsikkal.A WC is gyerekeknek van berendezve,hogy ha kissebb ha nagyobb semmibe se legyen hiány.Egy picit drágább,mint egy normális kávéház,de megéri.Itt nem baj,ha a gyerek ordit,vagy tul hangos.

Na megyek puszi
Betty

betty30

Sziasztok Lányok!

Kati sajnálom Jocit :cry: De erre mondják, hogy a szükséges rossz!!!
Nálatok volt tegnap vihar? Itt csak a széle ért minket!!

Betty!
Ne izgasd Magad, ez még nem visszafejlődés, csak most biztos nincs kedve menni! :? Ne parázz ezen!
Hajnalban nálunk is mindíg a mi ágyunkban köt ki Dávid! Már egyszerűen nincs erőm olyankor felkelni hozzá 20 percenként!
Szerintem ez most még nem okoz gondot!!!

Reginek biztos a foga jön, ezért ilyen változó a viselkedése! Légy türelmes vele, ilyenkor más úgysem használ!!!

Na megyek a boltba, mert ma még főzni akarok!!!
Puszi Mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Eszeter!
Gratula a fiúcskához!
Megnéztem a naplótokat is! Hát! Mit mondjak! Csak irígykedni tudok! Nekem most is nagyobb a hasam, pedig nem is vagyok terhes!
Jah! És Réka továbbra is tündéri! (mint ahogy a többi baba is)

Betty!
Tv helyett nem próbáltad meg a zene-mese hallgatást?
Enéh is szokott tv-zni, de mikor ketten vagyunk, akkor nem. Olyankor inkább beteszek valami neki való zenét, vagy mesét, és hallgatjuk. Az elején meredten bámulja a monitort, tetszik neki a mediplayer grafikája, de kis idő után már megy játszani.
Huh! Ez a kávéház nagyon jól hangzik!
Kár, hogy Mo.-on nincs ilyen.

Bogyó!
Nagyon édes Dávid! Biztos nagyon jó lehetett a kis kiruccanás! Már én is nagyon várom, hogy Sanya szabin legyen, és el tudjunk menni valahova.

Kati!
Ezen a 2 gyerek egyszerre a dokinál dolgon, én is ledöbbentem. Igaz, hogy nálunk a váróban egyszerre több gyerek is van, de a dokihoz egyesével megyünk be. Mint ahogy Szilvi, én se hagynám szó nélkül. Az még hagyján, hogy elkap valamit a másik gyerektől (azt a váróban is el tudja), de mi van, ha valamit meg akarok beszélni a dokival? Az nem tartozik más anyukára.

Edith!
Szerintem a hangulatváltozás, teljesen természetes terhesen. Gondolj bele! Tombolnak a hormonok! Nekem akkor is eléggé ingadozó a hangulatom, ha nem vagyok terhes.

Tuti akartam még valamit írni, de most nem jut szembe! Mindegy, megyek a dolgomra, majd jelentkezem.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Jah!
Ez kép a munkahelyem által szervezett gyereknapon készült!

Kép

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Szilvi, Sancsi: Ilyen alkalmakkor, amikor állapotfelmérésre vagy oltásra kell menni, mindig a védőnőkhöz megyünk - egy épületben, csak külön bejáraton lehet a védőnőkhöz, illetve a gyerekorvosi váróba kerülni -, ahol ebben a korábban említett vizsgáló szobában 2 pelenkázó van és a lényeg az, hogy amig az egyik gyerekkel foglalkozik, addig a másikat az anyukája levetkőzteti, tehát mire az egyikkel végez, már ott is a másik. Ide mindig csak az egészségesek jönnek és engem még sosem zavart, hogy ez így működik. Természetesen minden kicsi után kezet mos a doktornő, egyébként pedig amikor belépsz az ajtón, a két jelen lévő védőnő közül az egyik egyből rádstartol, kéri az oltási könyvet, leméri a gyerkőcödet, szóval nincs is időd arra, hogy azt hallgasd, mit beszél a doktornő a másik anyukával. Legelőször nekem is furcsa volt ez az eljárás, de megszoktam. Amúgy meg, ha valakinek kérdése van a doktornőhöz a gyerekével kapcsolatban, szerintem nem ciki más anyuka előtt beszélni róla, hiszen végeredményben itt is azt tesszük. (Volt már olyan is, hogy egy másik anyuka olyat kérdezett, amit nekem is jó volt megtudnom.) :roll:

Julcsi: Kimondottan vihar nem volt nálunk tegnap, néha szemerkélt csak egy kis eső, inkább a szél fújt erősen.

Betty: Joci sem marad sokáig az apjánál, nyújtja a karjait, mert hozzám akar jönni. Hiába. Velem többet van. Jól hangzik a kávézó, amiről írtál! Remélem jól érzitek ott magatokat.

Edith: Megint rossz a hangulatod?! :?

Enéhnek nagyon jól áll a napszemüveg! 8)

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: Most olvastam a naplótokban, hogy tegnap egy kis vendég érkezett hozzátok, lehet, hogy még nálatok van és ezért nincs időd írni. :roll:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Szia Sancsi!

Enéh nagyon vagány a napszemüvegben! :lol:

Az előbb elfelejtettem írni, hogy Mesi babának BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!! :lol: :lol: :lol:

Már oda tettem a pörköltet, csak épp tarhonyát felejtettem el venni! Pedig azt szántam köretnek! :cry: :?
Tényleg kéne a cavinton! :roll:

Puszi!

bogyo75

Sziasztok!

Kati, köszi az aggódásod, de most nem a rossz hangulat miatt írtam. :) Csak tegnap valahogy eltelt a nap. Esett az eső délutánig, bent voltunk szinte végig, volt a húgom a barátjával, ebédet főztünk, meg, igen, Dávidka (a sógornőm fiacskája) is itt van. Aztán meg összefogtam néhány kimosott ruhát, délután IStvánnal filmet néztünk, szóval egyszerűen eltelt a nap. JAj, és amikor van egy kis időm, amikor esetleg pihennék, de aludni nem elég, olyankor olvasok. A múlt heti könyvtári könyvekből 3-at kiolvastam már :wink: , még van 1, azt jövő csüt.-ig kell kiolvasnom, akkor kell visszavinnem. Olyan jólesik az olvavás!
Ismeritek Wass Albert könyveit? Régebben faltam őket, és kiolvastam az összeset, amit kiadtak, és mosta könyvtárban fedeztem fel, hyog jócskán lemaradoztam, amióta nem olvastam. Vannak új könyvei is. Igaz, lehet, hoyg nem mindenik érthető olyanok számára, akik nem tapasztalták (persze, én sem tapasztaltam, de tudok róla, és sok helyet ismerek, amiről ír) az itteni, főleg két háború közötti román valóságot, de biztos remek olvasmányok.

Na, mindegy, nem erről akartam írni. :oops:

Julcsi, örülök, hoyg hazaérkeztetek, bár mivel már írtam és írtál a naplóba, úgy érzem, hoyg mindezeket már megbeszéltük. :) Jó, hoyg jól éreztétek magatokat, és hogy szép időt is fogtatok ki! :)

Sancsi, nagyon édi Enéh a szemüveges képen! :) Alig ismertem rá, nagyon "vagány"! :wink: Igen, valóban furcsa ez a hangulatváltozás, mert sokszor olyan hirtelen történik, hoyg magam sem értem hogyan. Elég talán egy szó, vagy csupán egy rossz emlék, és máris jön a világvége. :roll:

Betty, szerintem sem lehet visszafejlődésről beszélni. Biztos csak fáradt. Kriszta se akar mindig állni, ha leteszem. De ha maga akar valamit elérni, akkor fogja magát é odamegy. szerintem hagyd őt, hoyg ugyanezt csinálja. És főleg ne vegye észre rajtad, hoyg te aggódsz emiatt, hogy neked ez fontos, mert a kis huncut lehet ráérez, és talán még azért sem csinálja! Sok mindenre képesek! :)
Ami azt illeti, hogy Kriszta mutatja, hány éves, én is így loptam az ötletet valakitől. Nem hinném én, hogy követendő példa lennék. :P De igen, én is merítek ötleteket, rájövök dolgokra, amint olvasgatom mások naplóját. :)

Visszatérve még a tévézésre. Jónak találtam Eszter ötletét, hoyg csak ugyanazt a mesét mutatni a gyereknek. És valóban jó is. Kriszta csak a Vukot nézi, és csak ezt is kéri, mert kimondja, hoyg Vu. Bármi más nem érdekli. Ezzel nagyon elégedett avgyok. Mesét még nem hallgattunk, de zenét sokat hallgatunk. igaz, nem mind gyerekzene, de Krisztának bejön a klasszikus és a népi is.

Eszter, megkapta Rékus az oltását? remélem, minden rendben! Csak a pakolás... :)

Na, emgyek, mert reggelit kell adnom Dávidnak és magamnak, Kriszat már megitta a tápszerét hajnalban. Ő mindjárt tízóraizik. :)

JAj, tegnapelőtt este adtam Krisztának kb. 1 dl tehéntejet. (Az utóbbi 1-2 hétben kapott néhány kanálkával, és persze, az ételekben), tegnap reggel is tejet ivott. Az este és ma reggel Tápszer, d eeste ismét tejet adok. Most már elérkezettnek láttam az időt erre, hsiz úgyis 1 évtől javasolják, és különben is eddig semmilyen élelmiszerre nem jelentkezett allergiás reakció Krisztánál.

Na, mentem. Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

KAti, már az eslő mondatom nincs jól fogalmazva. :roll: :oops: Mármint NEM írtam. Ezt úgy kellett volna. De érted, biztos... :oops: :roll: :P :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Sancsi,nagyon jól néz ki az Enéh!!!!!!Csinibana!!!!!

Edit,én már nem is emlékszem,hogy mikor olvastam könyvet utoljára.Valamikor terhesen.Szerintem egy ideig még nem is fogok.
Ma megyek megnézni megint egy új munkát.Egy orvosi rendelöbe takaritás.Ez azért lenne jó,mert heti 1X kell mennem és akkor megyek amir akarok.Este fogok,ha megjött a párom.Szeretem a fekete munkát,mert nem kell adót fizetnem 8)
A Léna már este 10-kor kiverte a dilit.Megint csak ugy tudott megnyugodni,hogy magamhoz vettem.És egy jó ideje pontosan éjjel fél 1-kor kéri az üveget.Az éjjel is ivott és aztán visszatettem az ágyába,el is aludt negyed 6-ig.Most meg már horkol én meg csinálhatom a vászonmunkát :? Ez néha az agyamra megy,hogy vasárnap nem vasárnap negyed 6-kor fel kell kelnem és masirozni.Egyáltalán nem akar megint semmit se egyedül,csak ha fogom a fél kezét.addig ordit mig feladom.Tegnap is a kávéház játszórészén egész idö alatt fogta a kezem.

Na megyek fözni.
Mindenkinek szép hétvégét!!!!!

Betty

betty30

Jól kezdődik a napom. :roll: :roll: :roll:
Hallom, hyog Kriszta bejutott a konyhába. Mire odamentem mit láttam? Drágaságom kibontotta és a földreürítette az összes tápszert, ami a tasakban volt, és ügyesen seperte. Figyelemre méltó az igyekezete, nem? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
Azt sem tudtam, hyog sírjak vagy nvessek? Végül lefilmeztem, mert már úgysem tehettem semmit. Aztán pityeregtem is, mert az a jó fél tasak még kitartott volna egy ideig, főleg, hoyg most tehéntejet is kap. Anyagilag meg el sem mondom hogy állunk. :roll:
NA mindegy, jó, hoyg csak ennyi történt, és nem nagyobb baj.
Kicsit nevessetek ti is:
Kép .
Kép
Kép
Kép
Csodálja a művét :P :
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edit! Nagyon aranyos Kriszta, ahogy söpröget! Tök ügyes! :D
Ti még nem tudjátok a kisbaba nemét?

Ja, majd elfelejtettem, kedd este megszületett a sógornőm (Norbi tesója) 2. kisbabája. Tegnap beszaladtunk, nagyogyon édi, és nagyon pici. Tök fura, hogy Tomi is volt ekkora. :D

Sancsi! Enéh nagyon vagány! :D

Eszter! Gratulálok a fiacskádhoz! :D

Betty! Ne aggódj, Tomi sem száll le rólam egész nap! És tud menni, mégis inkább velem szeret, fogja a kezemet, vagy a ruhámat. És, ha én nem arra akarok menni, amerre ő, akkor balhé van! :D
Tök jó lehet az a kávéház!

Kati! Ne izgulj! Mi múlt héten voltunk a HeimPálban, a doki beküldött a kukacletapadás, és a miatt, hogy nagynak találta a nyílást a nudliján. De a kóürházban azt mondták minden oké, és a letapadás is alakul majd, amúgy csak 2-3 éves kor köröl kell vele foglalkozni, ha addig nem oldódik meg magától.

Érdekels, a doki nekünk se adta be a kullancsoltást, mert majd jön a 18 hós, és csak utána adja be egy hónappal az elsőt. (mondjuk nekünk közbejött a csípés, amitől szintén el kell telni egy-két hónapnak.

Megyek, bocs, ha valakinek nem válaszoltam.

Bogyó, úgy tetszik nekem Dávidka, azzal a nagy hajával! :D

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Jól vagyunk, Réka tegnap megkapta a 15 hós védőoltást. Pici sírás volt és kapaszkodott a nyakamba, de egyelőre nem lett lázas ... stb. Remélem ez az oltás sem viseli meg jobban, mint a korábbiak.
Most itt van nálunk a sógornőm (férjem tesója) és nagyon sok mindenben segít. Ma délelőtt voltam ismét vérvételen és terheléses vércukrot is néztek, amit nem tudtam előre és így az egész délelőttöt a kórházban töltöttem, de Beával jól eljátszott Rékus. Csak reggel szokott kicsit tartózkodobb lenni Réka Beával!

Riti:
Jó, hogy újra itt vagy! Ha hazamegyünk én is szeretnénk a védőnénivel beszélni, mert szeretném kérni a kullancselleni védőoltást és a bárányhimlő ellenit is, illetve itt nincs TBC elleni így azzal le vagyunk maradva. Gondolom ő majd javaslatot tesz, mikor melyiket érdemes és kell beadni. Itt az agyhártyaelleni viszont kötelező, így az már Rékának megvan.

Edith: Nagyon édes Kriszta a söprűvel! Réka is házias! A tehéntejet még nem próbáltam, majd Magyarországon szeretnék átállni a 3-as tápszerre!
Ti milyen tápszet adtok Magyarországon? Itt Réka Milupát kapott, de anyukám utánajárt és állítólag megszűnt már Magyarországon, így a Nestlét javasolták neki helyette. :roll:

Betty: A kávéház ötlete nekem is tetszik, sajnos Budapesten nincs még ilyen hely, én nem tudok róla :roll:
Léna miatt ne aggódj!
Réka mostanában pedig állandóan cumizik nappal is! De gondolom majd idővel ez is elmúlik, nem?

Bogyó: Gyönyörű helyen jártatok! És Dávidka nagyon helyes, tetszik a pancsis kép!

Sancsi: Nagyon vagány Enéh!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Edith: Akkor aztán most lehet nálatok gyerekzsivaly! :D Meddig marad Dávidka? Olyan édes Kriszta a képeken, gondolom, hogy nem is tudtál igazán haragudni rá! Persze bosszantó dolog, hogy kárbaveszett egy nagy adag tápszer, de az a tény, hogy nekiállt takarítani! :o Nagyon okos kis csajszi! :D 15 hónapos korától én is elkezdek tejet adni Jocinak, éppen a napokban gondoltam rá, hogy akkor is törekednem kell majd a fokozatos bevezetésre, úgy ahogy te is csináltad, hogy eleinte csak néhány kanálkával kínáltad meg Krisztát, majd az egyik tápszeres alkalmat váltottad fel vele. (Úgy örülök én is, hogy több ezer forintot megspórolunk majd havonta, ha elhagyhatjuk végre! :oops: :) ) Gondolom te házi tejet tudsz adni a lánykádnak. :roll: Könyvet utóljára a terhességem alatt olvastam, azóta csak babás, női és ismeretterjesztő magazinokat, újságokat forgatok. Wass Albert könyveiről hallottam már, a "kedvenc" sógornőmnek több kötete is van tőle.

Rita: Köszi a megnyugtatást! :D Tegnap azt mondta a doktornő, hogy majd 18 hónapos korában "visszatérünk" a fütyijére, addig pedig marad az esti fürdetésekkor a húzogatás. Hogy ezen a "visszatérésen" pontosan mit értett nem tudom, lehet, hogy ha akkor sem találja megfelelőnek, akkor mi is a sebészeten fogunk kikötni?! De ha 2-3 éves koráig nem nyúlnak hozzá, akkor komolyan aggódni valóban ráérek még. :)
Érdekes, hogy van olyan orvos, aki egyszerre csak egy oltást ad be és van aki akár kettőt is. Mondjuk én elolvastam pl. a bárányhimlő-oltás tájákoztató papírját és rá van írva, hogy más vakcinával együtt is alkalmazható. Meg aztán a mi orvosunk sem ma kezdte a pályát, úgyhogy biztosan tudja, hogy mit lehet, meg mit nem. Persze nekem is megfordult a fejemben, hogy talán jobban megterheli a szervezetét, ha egyszerre többet is kap és talán nagyobb valószínűséggel jelentkezhet valamiféle mellékhatás, mint pl. hőemelkedés vagy láz. Nem tudom. :roll:

Betty: Hogy tetszett az orvosi rendelő?

Joci ma délelőtt önkéntelenül megtette élete első két önálló lépését, ugyanis megbotlott az egyik játékában, mielőtt még megkapaszkodhatott volna, úgyhogy lépett előre kettőt és csak utána huppant a padlóra. :lol:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Eszter: Én Jocinak kezdettől fogva Humana-t adok, mert akkor ezt írta fel a doktornő és ennél is maradtam. 1 éves kora óta kapja a 3-as számút belőle, ebből egy doboz (650 g) 2200 Ft-ba kerül és eddig alma, illetve banán-vanília ízben láttam. Úgy emlékszem, hogy legutóbb, amikor Jocinak tápszert vettem, láttam Nestlé-t is, de a Nestlé felirat alatt ott volt, hogy Milupa. Szóval szerintem maradt a Milupa csak már a Nestlé-cég gyártja ezért felkerült ez a név is a dobozra. :roll: De majd úgyis meglátod, ha hazajöttök, hogy mi a helyzet. :) Biztosan sokat számít a sógornőd segítsége, több időd jut a pihenésre! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Hu de régen jártam erre.Remélem azért még megismertek.Azért jócskán vannak számomra újjak.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a képeket Edit neked azt a sok diavetitést is!
Nagyjábol elolvastalak titeket és nagyon örülök h mindenki jol van a szurikhoz meg a kis megfázásokhoz képest is!
Nagyon örülnmék ha több képet kapnék pl. Zsuzsiról és Alidaról már jó régen láttam
Bogyó hát a te fiad egyszerüen hihetetlen hogyan lehet egy ekkora babának ekkora haja.Nagyon aranyos.Edit Krisztára nem lehet semmi panaszod ha már most ilyen házias.
Etterkén nagyon meglepödtem h ujra babát vár én erröl lemaradtam.Rossz hogy miota elköltöztünk nincs net otthol de az emaileimet megszoktam nézni és karácsonyra nmi is mindenképpen beköttetjük aztán akkor majd többszöri látogato leszek köztetek.Edit küldök neked pár képet rolunk majd továbbitsd a lányoknak légyszives és várom a hozzászolásokat:-).
Bocsi h a többieknek nem irok most külön de probálok még mostanában gép elé kerülni és bepotolom.Puszi minden babának és anyukának!!Sziasztok!

Beuci & Dominik

[Kép
beuci21

Beuci!!!!!
NAgyon örülök, hoyg írtál! Múltkoriban emlegettünk, hoyg avjon mi van veled!
Jó, hoyg minden rendben, és nagyon várom a képeket Dominikról! :)
remélem, tetszik az új helyen, és mármegbarátkoztatok a lakással. Biztos jó, hoyg csak magatok vagytok, bár valamivel nehezebb is. :)
Írj magatokról, amikor csak tudsz. :)

Rita, neked is örülök, hyog írtál! Biztos nagyon édes Tomimanó! A múltkori képekre nem is reagáltam :oops: de tényleg nagyon aranyos a kisfickód! :wink: Mi még nem tudjuk a nemét a babának, mert majdnem 13 hetesen voltam utoljára dokinál és kb. 19 leszek, amikor újra megyek. Azért remélem, hoyg akkor már meg tudja mondani! Feltéve, hogy Mütyi nem lesz túl szégyenlős! :)

Eszter, lehet, hoyg nincs Milupa Mo.-n, mert még soha senkit nem hallottam, hyog olyat adna a gyerekének. :roll: A Nestlétől nálunk a Nan-t lehet kapni, kb. ugyanolyan árban van, mint a Milupás, azért talán egy icipicivel drágább. Szerintem is akkor döntesz majd, amikor hazamész, és konzultálsz az ottani védőnővel, orvossal. Talán 1-2 doboz Milupát még csomagolj fel, hogy amíg itthon megtalálod a megfelelőt, legyen tartalékod.
A babátok nevéről még nem nyilatkoztál. Vagy ez még döntés alatt áll? :)

Kati, azért olyan túl sokat nem spórolunk azzal, hoyg áttérünk a tehéntejre, mivel mostanában én is elég sok tejet iszom, így gyakra(bba)n kell vennünk. Neked van lehetőséged házi tejet venni? VAgy pasztúrözöttet szándékszol adni Jocinak?
És gratulálok az első, mégha önkéntelen, lépésekhez is. :) :) :) Megízleli ezt a variánst is, és meglátod, hamarosan megtetszik neki! :)
Azt hiszem, ez az egyetlen pozitív dolog, amit kedvenc sógornődről eddig hallottam, hogy Wass-könyvei vannak! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sajnos, én is terhesen olvastam utoljára könyvet, regényt, és már nagyon hiányát éreztem. Ezért határoztam el magam, hoyg újból belevágok.

Szilvi, Nóri, ti merre vagytok, miért hallgattok úgy?
Julcsi, te jelentkeztél ma? Csak nincs valami baj!

Na, megyek, mert Kriszta kakis. :roll: :roll: :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Edit!
Köszönöm az aggódást, de nincs semmi baj, csak lusta voltam írni! :oops:
Reggel amikor benéztem még nem igazán írt senki, így gondoltam várok! Most meg alig győztem visszaolvasni! :roll:
Kriszta teljesen házias már! Ahogy a mondás tartja több is veszett mohácsnál!!! :lol: De legalább biztos lehetsz benne, hogy a későbbiekben igazi kis segítség lesz számodra a nagylányod!!! :lol: Írtam privit!!!

Beuci!
Én is nagyon örülök, hogy jelentkeztél, és köszönjük a bókot!!! :lol:
Bár már erősen gondolkozunk, hogy levágatjuk Dávidka haját, mert nagyon melege van, és mindenki lánynak nézi! :twisted:

Eszter!
Van milupa tápszer, én is azt adom Dávidnak! Pontosan az a neve, hogy MILUPA MILUMIL van sima, és hipoallergén is! mi ezt kapjuk!!! a Nestlé a BEBA nevű tápszert gyártja!!! a 2 kb egy árban van közel 2000 ft 600gramm!
Nekünk nagyon bevállt, mert ez nem olyan tápszer, hogy felfujja a gyereket mint a lufit! És úgy vettem észre az immunredszere se lett sokkal gyengébb mióta nem szoptatok! :lol: Én csak ettől a két dologtól tartottam! :roll:

Kati!
Gratula az első lépésekhez!!! :lol: Valahogy csak el kellett kezdeni!!!

Most megyek mert sír a drágám! Ettől a hülye időtől nagyon nyugtalan Ő is!!!

Puszi Mindenkinek! Szép estét!

bogyo75

Edit!
Ez hihetetlen! Most olvastam a naplótokat, és pont ugyanazt írtuk!!! :lol: :oops: Nem onnan vettem!!!!

Puszi Julcsi!

bogyo75

Sziasztok!!!

1000 millió bocsika,hogy így eltűntem.nagon el vagyok havazva.
egyszerűen nincs időm semmire,nem tudom beosztani az időmet úgy,hogy magamra is jusson egy kicsike.

Krisztiánról egy pár mondat:nagyon ügyes,jár szaladgál,csintalankodik...olyan mint aki fáradhatatlan.Csak nagyon finnyás.nem tudok mit kezdeni az evésével.Képes volna egész életében tejről élni.A reggeli vacsora az tápszer,bár holnaptól kezdjük
a tehéntejet reggelekre és így fokozatosan. semmi normális emberi kaját nem akar enni egy két kivétellel,de abből is csak minimum.a gyümölcsök közzűl csak alma és dinnye.nem tudom mit csináljak vele,kitartó típus vagyok,de ez már nekem is sok.Mindentől öklöndözik és köpi ki.nagy ritkán egy kis levest eszik.de a jogurtokból jöhet bármilyen és bármennyi.Szeret játszani,egyedúl is de többnyire azt hamar megúnja.de én imádok vele bohóckodni,játszani fetrengeni....
a napirendünk:reggel fél 8kor kell 12óra alvás után...reggelizünk meg ilyesmi utánna 10kor elalszik kb fél 12ig vagy délig.adddig én érkezek összepakolni,megfőzni.felkel egy fél órás harc az ebéddel...utánna séta,vásárlás meg ilyesmi.majd 4től alvás 5 fél 6ig.addig én összepakolok,takarítok,felmosok mert iszonyú kupit tudunk csapni.kimegyünk ismét sétáni,vagy csak játszani...fél 8kor fürcsi és alvás.

na elég belőlünk...

Etterke gratula a kisfiúhoz...neveken már godolkoztatok?

CsKati mi is megnyírtik a Krisztiánt,mert nagyon izzadt a tarkójánál.Hősiesen türte a nyirakodást.Remélem már nagymamád állapota javúlt.Nagyon szép a kisbazénotok...én sehol a környéken nem találtam micimacisat.Úgy látom a fütyitéma nálatok is fejfájást okoz.Én hiába huzogatom,szerintem cseppet sem jobb.Bár a doki azt mondta ezzel még ne törődjek....kissé felháborít...

Kati remélem az eredményeid jók lesznek és ti is belekezdhettek a babaprojektbe.Meegy a drukk!!!!!!!

Edith nagyon édi a Kriszta a sepregetős képeken.meg kell zabálni.Krisztián is előszokta szedni a seprűt és csak sepreget...Lehet,hogy elkerűlte a figyelmemet,de azért megkérdem,hogy megmozdúlt e már Mütyürke???bocsi ha szem elől tévesztettem...

Nóri üdv újra köztünk,bár én elég ritkán írok.Nagyon aranyos baba Lilcsike és tiszta anyukája szerintem...

Betty szerintem sem fejlődött vissza Léna csak lelustult.te még jársz melóba?

Zsuzsi gratula a vizsgádhoz!

Julcsi utólag boldog házassági évfordulót kívánok!!!szabad tudni hanyadikat ünnepeltétek?nagyon szép helyeken jártatok ti...

:oops:

most megyek...1000bocs ha valakit kihagytam....
jó éjszakát

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Köszi a bókokat.
A munkahelyem fotósa csinálta, biztos azért ilyen jó a kép, meg ugyebár a modell is első osztályú! :lol: :lol: :lol:

Eszter!
Van Milupa 3-as tápszer, Enéh is azt kapja. Milumil3 néven fut. Van gyümölcsös, meg sima. Bővebben: www.milupa.hu
Enéh olyankor szokott többet cumizni, ha jön a foga.
Nem tudom miért, de a 15 hós oltás után, 1 héttel jelentkezhet lázas reakció. Nektek nem mondta a doki? Nekünk mondta, hogyha van, 1-2 nap alatt elmúlik, de mindenképp tudni akar róla. Persze nálunk jelentkezett, nem az oltás miatt, de annak következtében.

Reggel pont az oltásokról volt szó a Reggeli c. műsorban, és azt mondta az O.T.F., hogy az esetek mindössze 2%-ában van valamilyen reakció! Hát mi mindig beleesünk ebbe a 2%-ba, ugyanis Enéh eddig mindig belázasodott, vagy hőemelkedése volt.

Edith!
Nagyon édes Kriszta, ahogy söpröget. Enéh is szokott, ha megkaparintja! :lol:
Vigasztaljon a tudat, hogy a lányod öntötte ki a tápszert, nem valami külső tényező miatt kellett kidobni. Én múltkor majdnem agyvérzést kaptam, mert moly ment bele, :? ráadásul majdnem tele volt. Ha még a zacsi alján lett volna egy kevés, akkor nem is idegesített volna annyira a dolog.

És ha már itt tartunk, és végre nem felejtem el, nem tudjátok mit csináljak a molyok ellen? Tele a szekrény velük, hiába mosom ki domestossal, visszajönnek. Gyanítom, hogy valami nagyon tetszik nekik mert csak abba a szekrénybe vannak. Már mindent átnéztem, hátha esetleg valamibe belepetézett és ott kelnek ki, de nem, vagy csak én nem vettem észre. Mindenesetre fogalmam sincs, hogy mit csinálják, mert akármit nem merek a kaják közé a szekrénybe tenni.

Kati!
Gratula Jocinak! :P

Jah! Most látom, hogy Bogyó megelőzött tápszer ügyben.
Bogyó! Nekünk meg csak ez vált be, Enéh a többit nem ette! Nem válogatós, de ebbe az volt!
Hajvágás nálunk külön művészet, nem tudom, lehet egyszerűbb lenne fodrásszal próbálkozni.

Jah! És dicsekszem is kicsit! :P :P :P
Kisasszony nagyjából elhagyta az etetőszéket! Ha enni készülünk, felmászik a rendes székre! Ennek annyira nem örülök, mert kaja közben kéne még vagy négy kéz, :? de azért nagyon kis nyugodtan ücsörög a széken. Viszont aminek nagyon örülök, az az, hogy már "egyedül kanalaz", ami annyit tesz, hogy én ráteszem a hamit a kanálra, ő meg nagyon kis ügyesen felveszi, és bekapkodja. Szinte már csak így ebédel, nem nagyon engedi, hogy én etessem. Remélem hamarosan megtanulja majd kikanalazni a tányérból is. Már most is próbálkozik, de az még nem megy.

Nah, befejezem, inkább elhúzok fürdeni!
Mindenkinek jó 7végét!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Kép mi 2en

Kép almaevés

Kép rács mögött

Kép sztrájk

Kép

Kép
emoke1

Kép colgate reklám

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Úgy tűnik, hogy baj van a memóriámmal, meg voltam győződve róla, hogy a Nestlé felirat alatt Milupá-t láttam, de ezek szerint rosszul emlékeztem. Nem is akarok vitába szállni Julcsival és Sancsival, hiszen ők veszik azt a fajtát, úgyhogy ők tudják jól! :oops:

Emőke: Nagyon örülök, hogy írtál, már azt hittem, hogy neki is vágtatok Angliának és nem maradt időd rá, hogy ezt tudasd velünk. :lol: Tényleg, végülis mentek?! Sajnálom, hogy Krisztián ennyire válogatós, nagyon nehéz lehet kitalálnod, hogy mikor mivel kínáld! (Jocikám ilyen szempontból nagyon jó hozzám, mert mindent megeszik. :) ) Tündéri a kisfiad a képeken, látom, hogy már a hajvágás után készültek a fotók. :D

Sancsi: Tegyél szárított levendulát a szekrénybe a molyok ellen, az biztosan távol tartja őket! :twisted: Nagyon ügyes Enéh, hogy már odaül a nagy asztalhoz enni! :o :D Rövidesen venni akarok Jocinak egy olyan tapadós aljú tányért, amit nem tud lesöpörni az etetőszék tálcájáról és kíváncsi vagyok, hogy hogy boldogul majd egyedül az evéssel, bár lehet, hogy nála még korai ezzel próbálkozni. :roll:

Edith: Érdekes, én régen nem szerettem a tejet, a terhességem alatt végig kívántam és még most is rámjön néha, hogy azt akarok inni. Házi tejet én nem tudok szerezni Jocinak, majd veszek neki bio-t, annak talán több köze van a tehénhez, mint a nem bio-nak. :roll:

Beuci: Méghogy Dominik is már 7 hónapos! Hogy elszaladt az idő! Nagyon kíváncsi vagyok a képekre, amiket Edithen keresztül küldesz róla! :D Érthető, hogy nem tudsz gyakran írni, ha nincs otthon internetetek, de azért, ha nagyritkán mégis sikerül gépközelbe kerülnöd, azért írj néhány sort magatokról!

Szép hétvégét mindenkinek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Beuci: Megnéztem a képeket! Szép nagyfiú már Dominik és szerintem tiszta anyja! :D :lol: Látom, ő is szeret pancsolni! :wink:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Hát aranyos vagy de mindenki azt mondja tiszta apja igy képen esetleg hasonlit vmennyit de egyébként semmit.Igen nagyon szeretünk locsizni csak az rossz h nincs jogsim és a legközelebbi strand is 20kmre van és az apuci reggeltöl este dolgozik ezért csak akkor jutunk el ha ismerös elvisz minket.

Berta Eszrterékkel mi van és Olivével?Olyan régen hallottam roluk!További szép hértvégét mindenkinek!!

Beuci & Dominik

[Kép
beuci21

Sziasztok!

Ma megint csavarogni voltunk, ezért nem jelentkeztem. Szegény Regi alig aludt v.mit. Az ember azt várná, hogy majd jó fáradt lesz és alszik mint a bunda, de ehelyett még virgonckodik. Most az apja ringatja. bisztos túlpörgött!

Én Mildibé tápszert adok a Reginának, ez nem a legjobb, viszont édesebb a többinél (ezért nem jó), és a babám csak ezt fogadja el.

Edith!
Kriszta nagyon édes a képeken, szegény elég korán kezd takarítani.:lol:

Cs. Kati!
Én a tejet még nem vezetem be, úgy vagyok vele, hogy amig elfogadja a tápszert addig igya azt, de tejes ételeket azért adok neki. Nálam a spenót csak tejjel készül, és abból már adtam neki, igaz nálunk csak a húgom érzékeny a tejre.

Most megyek, mert már késő van, és még nem fürödtem, és aludni is kéne már.

szirwen1

Emőke!

Krisztián is nagyon édi, föleg mikor nevet!

szirwen1

Sziasztok!

Edit,nagyon irigyellek a házitündéred miat111 :lol: Édesen sepreget.

Sancsi,nekem a voltférjemnél volt ugy,hogy a konyhába állandóan keltek a molyok.Mire rájöttem,hogy a kutykajába a Frolikba volt.Na és egyszer mogyorót vettem és már ugy vittem haza,hogy benne volt a moly,még féreg formába is.Nekem a plafonon is féreg mászott!!!Gondolhatod!Azt hittem a guta üt meg.Itt nálunk lehet a DM-be venni élermiszer moly elleni kis lapocskák voltak azt hiszem.De szerintem ha egyszer beköltözik,akkor a jóisten se tudja kiölni öket.

Emöke,a Krisztián nagy legény már,és,hogy te milyen helyes egy csaj vagy!!!!!!!!Tényleg nagyon szép.Nem is látszik rajtad,hogy nem jut idöd magadra.Ugylátszik ez jót tesz neked :lol:
Látod mindenkinek meg van a problémája,nállam a járással nállad az evéssel.Ugy irigylem a képen,hogy a Krisztián almát eszik,mert a Léna semilyen gyümit nem eszik meg.Még a hideg is kirázza tölle.Viszont ma is vendégségbe voltunk és a Léna ugy evett mindent az ebédnél,minha éhenkórász lenne.Már szégyeltem.De megdicsérték,hogy milyen szépen eszik.
Ujjabban ö is egyedül akar enni,de akkor renoválni kell utánna a lakást.Ma még egyedül is ivott pohárból,persze több volt az ölébe,mint a szájába.De ö akarja igy.Vettem egy csomó müanyag poharat.

Jaj Kati,nekem is kelesz venni tapadós tányért,mert a Léna gondol eggyet és a tele tányérját eldobja :roll: Mindig fel kell utánna mosni a konyhát ugy néz ki minden.Csak még nem nagyon tudom,hogy hol vegyek olyan tányért.

beuci,nagyon szép a kisfiad,annyira szép,hogy azt hittem mikor a képeket megnéztem,hogy kislány :oops: Ez épp olyan mikor megkérdezik töllem,hogy a Léna fiu e,mikor csatt van a hajába meg minden ruha rajta rózsaszin.Nem szoktam örülni,de remélem te nem haragszol.

Érdekes,hogy mindeggyikötök fél tejet adni a gyerekének.Én 11 hónaposan kezdtem el.A doki azt mondta elöször fözzek neki tejberizst,meg ilyesmit és ha ettöl nem lesz baja,akkor adjak neki nyers tejet is.Pedig én nem birom a tejet!!!!Csak Lactose nélküli tejet tudok inni.És akkor is felpuffadok a tejtöl ha kajába van,tehát ha nem nyers.Ugyhogy szerintem igaza van a dokinak,ha a fözöttet birja,akkor birja a nyerset is.Olyan jó éjjel,hogy nem kell tápszert készitenem,meg hütögetni.Öntök tejet az üvegbe a mikroba felmelegitem és kész,már szaladok is vele.Ja és a doki azt mondta,hogy elvileg a 3-as tápszer és a nyers tej között NINCS különbség!!!!!!!!!Tápszert a Léna csak este kap.

Nóri hol vagy?????????????

Tényleg mi van Berta Eszterrel??Oliv is költözik ,nem????

Mi is lassan költözünk,29.-én vesszük át a kulcsot.Hál Istennek a konyhánkat el tudtuk adni,azzal se lesz baj.Vasárnap mindet eladok a bolhapiacon.A Léna kisruháival kezdem.Nagyon jól veszikNem sajnálom,mert a pénzen veszek neki újjat.Csak az elsö ruháit cipöjét cumiát teszem el,a többit eladom.Azt se kell költöztetni.

Puszi mindenkinek

Ja ,az orvosi rendelöbe való takaritás nem jött össze.A doki nem akar fizetni annyit,amit én kérek,Ingyen meg nem fogom megcsinálni.Keressen mást.Annyit nekem nem ér.

betty30

Mégvalami.
Tudtok olyan éneket,amit tapsolni is lehet a gyerekkel.Mint a : MEGY A LABDA VÁNDOR UTRA......
Vagy ollyat amikor kipörgetem vele,hogy megfogom a két kezét keresztezett kézzel és felemelem és pörgünk.Nem tudom,hogy értitek e mire gondolok.Ugy szereti a Léna ha tapsolva éneklek,és jó lenne valami más is.Ha irjátok lehet eszembe jut a dallama.Vagy van a neten ilyen oldal,ismertek????????

Elöre is köszi
Betty

betty30

Sziasztok!!
Elég sűrű egy hetünk volt...szerencsére! Volt sok jó programunk, és így a hétvégére még az is összejött, hogy eladtam Lilcsi kis rácsos ágyát!! Ettől is megszabadultam :lol:

Betti! Itt van 2 link:
http://mondoka.lap.hu/
http://marci.co-net.hu/kedvenc/taps.htm
Itt biztosan találsz kedvetekre valót!!
Aztán ügyesen a költözéssel!! Tudod, szólsz, és megyek :wink: !

Sancsi! Domestossal hiába mérgezed magatokat!! A molynak nem árt. Árulnak valamilyen fából készült molyirtókat, ami még gusztusosan is néz ki. Én az OBIban árultam, de biztosan van máshol is. De a levendula illat is risztja őket valóban.
Lilcsi is megül az asztal mellett nagy székben, csak én nem szeretem. Elég hirtelen a kisasszony, és már az asztal alá is csúszott :? Tapadós tányérja is van, ami nem okoz neki problémát, hisz kézzel, kanállal kiszedi belőle a kaját...falra, asztalra, ruhájára, hajára....szóval oly mindegy... Legszívesebben nem adnék a kezébe kanalat, de hát úgy sose tanul meg ügyesen enni vele... :?

Emőke! Gyönyörű szép fiad van...viszont rád abszolút nem emlékszem :oops: :cry: . És tényleg nagyon mutatós nő vagy, ahogy Betti is írta!! :P

Kati! Joci lépegetett már azóta?

Edit! Ti mere voltatok hétvégén? Aranyos Kriszta! És főleg ügyes!! Nagyon okos a korához képest! Mikor fog még Lilcsi itt tartani??? No, de nem hasonlítgatom, mert úgyis minden gyereknek meg van a maga fejlődési üteme...

Könyvolvasás: Én is valamikor terhesen olvastam utoljára könyvet. És az az érdekes, hogy nekem a Stephen King könyvek voltak a mindenem, de mostmár nem bírom :shock: !! Se filmen, se sehogy a horrort. Átváltoztam teljesen...

Tápszer: alig vártam már, hogy Lilcsinek ne kelljen adnom! Már 7 hónapos korától adtam neki tejet -közben azért még volt szopi is-, de ha szülnék még egyet, akkor nem várnék vele addig. UTÁLTAM A TÁPSZERT!!! Rengeteget szenvedett tőle szegény pocija!

Bogyó! Nem így terveztem az életem! De úgy látszik, más igen... :wink: !

Szóval mi voltunk babázni a héten egy 1 hónaposnál
Kép
Egy 4 hónapossal
Kép
És voltunk medencés buliban is
Kép
Kép
Amúgy Lilcsit is ebben a szerelésben fiúnak nézték :evil: . Még a zoknija is piros volt...NO COMMENT:
Kép

Ja, és kijött a 9. és 10. foga. Úgy, hogy anya megint észre sem vette :oops: :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok Lányok!

A szombati pangás után vasárnapra belehúztatok az írásba! :lol:

Szilvi! Jó hogy írtál, olyan ritkán jössz! :( Bár az jó, hogyha sokat csavarogtok!!! Nem szabad egy alkalmat se kihagyni!!!

Beuci!
A gyerekek hónapról hónapra változnak!!! Ugyhogy ne csüggedj amiatt, ha most épp nem Rád hasonlít Domi!
Egyébként nagyon aranyos, szép kisfiú!!!
Köszönjük a képeket! Editnek is! :wink:

Elin!
Gratula az újjabb fogacskákhoz!!! Én nem tudom az emberek hova teszik a szemüket! Szerintem Lilcsi, teljesen lányos!!! Annyira szép a haja!Egyébként nagyon szép neve van a lányodnak! Mikor van a névnapja?
Nem szokott leégni a napon? Annyira szép a haja!

Edit!
Mi volt a hétvégi program? Nagyon eltüntél!!! :(

A mi szombati programunk, füstbe ment terv lett! :cry:
Ugyanis a két héttel ezelőtti kiruccanásunkkor, anyósom mondta, hogy minél többször csináljunk programot és akkor Ő jöhet az unokájához! Mi akkor el is döntöttük, hogy na akkor most szombaton elmegyünk ujra bulizni, de előtte még moziba is!
( még együtt sose voltunk, pedig közel 5 éve együtt vagyunk :oops: )
Én fel is hívtam egy barátnőmet, hogy jöjjenek Ők is, és akkor lesz kivel táncikálnom, erre szombat reggel közli anyósom, hogy mégse jön, mert fáj a térde! Majd következő hétvégére tegyük át a bulizást! :twisted: :evil:
Képzeljétek Én még sírtam is, annyira el voltam kenődve! A Gyuri mondta, hogy menjek el nélküle Ő meg vigyázz Dávidra, de Én nem tudom nélküle jól érezni magam! (sajnos) Ígyhát itthon maradtunk!
Ezt elküldöm mielőtt elszáll, aztán jön a vasárnap!

bogyo75

Szóval!
Tegnap pedig jöttek az erdélyi barátaink, akiknak kolozsvári rakottkáposztát készítettem, csak annyira megpakoltam a pataki tálat, hogy kijött belőle a zsír, és meggyulladt a sütőben!!! :roll:
Még szerencse hogy itt volt a Gyuri és Ő tudta mit kell csinálni, ugyanis Én egyből vizet öntöttem volna a tűzre, amivel csak rontottam volna a helyzeten! Ugyanis az olj a víz tetején égett és terjedt volna tovább! Így 2 konyharuhát feláldozva eloltotta a férjem a tüzet! :P
Az ételnek szerencsére semmi baja nem lett! Leszedtem belőle, és átraktam egy jénaiba, és így két adagba lett megsütve! :lol:
Nagyon jól sikerült! :lol: :lol: :lol:

Mennem kell reggelit venni a kisboltba!
Legyetek jók! Puszi Mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

A mi hétvégénk nem volt túl izgalmas, a férjem végig dolgozott, mi sem mentünk sehová Jocival, egy-két rövidke sétát leszámítva itt a környéken. Illetve tegnap reggel munkába menetel előtt a férjem elvitt bevásárolni, mert fogytán volt már a tápszer és a pelenka is, vettünk görögdinnyét, amit aztán Joci jóízűen eszegetett. Mi a Cora áruházba járunk rendszeresen, biztos vannak közöttetek, akik tudják, hogy itt a vásárlás összege után pontokat adnak, amiket be lehet váltani mindenféle ajándékra: játékra, konyhai felszerelésre, műszaki cikkre, stb. Ki is néztem a katalógusból egy jópofa kis játékot Jocinak, aminek az egyik oldala szintetizátor féle, a másik pedig telefon, nagy gombokkal és mindez zenél, ha nyomkodja. (Mostanában imád a telefonnal játszani, odatartani a kagylót a kis füléhez. Igaz, múltkor még a telefontöltőmmel is csinálta! :lol: ) Erre közölték velem, hogy ilyen most pont nincs nekik, de tudnak mutatni helyette másfélét. Hát az egy teljesen másféle játék volt, ami szerintem már nem is Jocinak való. Úgyhogy otthagytam. Viszont egy tapadós aljú tányért kiváltottam, van hozzá kis műanyag kanál és villa.

Betty: Látod, én például egy átlagos nagyáruházban találtam tapadós aljú tányért, úgyhogy biztos neked sem lesz nehéz. Nem tudom, hogy mikor próbáljuk ki Jocival, mert arra én sem vágyom, hogy utána "renoválni" kelljen a helyiséget ( :lol: ), de persze tisztában vagyok vele, hogy másképp' nem tanul meg sohasem önállóan enni. :) Jocinál sem megy még tökéletesen a pohárból ivás, van amikor szépen kortyol és lenyeli, de legtöbbször kifolyik a szájából. Tegnap addig erősködött, amíg a kezébe nem adtam, mert egyedül akarta csinálni. Igen ám, csakhogy a pohárnak a tőle távolabb eső oldalát vette a szájához és a víz mind a nyakába folyt. (Pontosabban beszívta az előkéje.) :lol: :lol: :lol: Nem lep meg, amit az orvosotok írt, hogy a 3-as tápszer és a tej között nincs különbség, hiszen nyilván minél magasabb számút veszünk, annál inkább hasonlít hozzá. (Az van írva a dobozra, hogy akár 3 éves korig is alkalmazható, de azért azt már túlzásnak tartom, anyagi szempontból is.) Nekem annyira mondta a védőnő és mindenhol azt olvastam, hogy nagyon kell vigyázni, nehogy tejfehérje-allergia jelentkezzen, hogy úgy gondoltam nem kockáztatok. Egyébként lassan 2 hónapja a főzelékekben találkozik a szervezete a tejjel. :roll:

Nóri: Irígyellek benneteket a sok jó, változatos programért! :D Az én kisfiam kb. 3 hónapos lehetett, amikor KÉK body-ban tologattam a babakocsiban és egy ismerős megállított. Beszélgetni kezdtünk, aztán egyszer csak megkérdezte, hogy miért nincs a gyermekemnek fülbevalója?! :shock: Mondom, azért mert fiú! Majd elsüllyedt az illető (nő) és kezdett magyarázkodni, hogy ő azt hitte, hogy kislány, mert olyan szép kis lányos pofija van! :lol:
Egyszer beszélgettünk róla itt a lányokkal, hogy sokunknak változtatott az ízlésünkön a terhesség, már ami az étkezést illeti és itt nemcsak a terhesség alatti, hanem az azutáni időszakra is gondolok. Úgy látszik, van akinél másra is hatással volt! :wink: ( A Stephen King könyveket régebben én is olvastam, de ugye az utóbbi időben nem is volt időm rá, hogy a kezembe vegyek egy könyvet. Én egyedül nem is merek horrorfilmet nézni! :oops: )
Joci azóta nem lépegetett egyedül. :(

Többiek, írjatok! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Julcsi: Sajnállak az elúszott program miatt! Tudom, velem is sokszor előfordult az utóbbi időben, hogy elterveztem valamit, ami végül mégsem úgy alakult! De jó lesz majd az a mozizás legközelebb is, meglátod! :) Múltkor én is úgy jártam egy szaftos étellel, hogy úgy megraktam a jénai-t, hogy a sütőben kicsurgott a tálból a lé, de mivel az nem volt olajos, így nem gyulladt meg, csak rettenetes szag terjengett a konyhában. :oops: Azért annak örülök, hogy az ijedtség ellenére végülis egy jót ettetek! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Nóri,nagyon jók a képek róllatok!!!!!A benti képeken nem is annyira vörös a lányod haja,mint kint a szabadba.Tényleg nagyon szép,majd nem kell neki festegetnie csomó pénzért.Akkor te is jól eladtad az ágyat.Mi eladónök :lol: :wink:

Bogyó,szerencse,hogy a párod otthol volt,látod milyen hamar megtörténik a baj!Én a multkor ugy csináltam mint egy 100 éves nyugdijjas.Bekapcsolva hagytam a tüzhelyet és rádobtam véletlenül a konyharuhát.Egy idö után éreztem a nappaliba az égett szagot ,még gondoltam is,hogy csak nem ég valakinél valami?Na magamhoz tértem mikor láttam a konyhába,hogy a mi konyharuhánk ég!Pedig még sose tettem oda a tüzhely közelébe.
Hogy csinálsz rakottkáposztát??????
Ja és ismeri valaki a RAKOTTKARFIOL RECEPTJÉT???????????Nagyon megköszönném.Sajnálom,hogy nem sikerült a szombatesti kiruccanás.Tudod mit?Sose tudni,hogy mire volt jó,hogy nem mentél el.Én a vihar óta igy gondolkodom.
Ma is lesz.Már elintéztem amit akartam,ugyhogy ki se megyünk.
Kati,majd én is megnézem a tányért.Muszáj lesz,mert itt nem baj,ha a kaja a falra felcsapódik,de az új lakásba nem szeretném.Hadd legyen egy idejig még tiszta.
Nóri,köszi a linkeket!!!!!!!!

Ebbe a nyomorult házba állandóan furnak,az agyamra mennek.Kiváncsi vagyok,hogy meddig alszik a Léna igy.

Na megyek összeszedem a lakást!Szép napot!
Betty

betty30

Sziasztok!

Képzeljétek, végre összejött a közös buli!
(Fél éve tervezzük)

Nálunk volt tegnap a Sudi család, és a Sancsi család!
Jól éreztük magunkat, és a gyerekek irtó édesek voltak!

Remélem ők is írnak majd :D

Egy kép:
(Alig lehetett őket közösen lefotózni) :D
Kép

Rita & Tomi
Kép
ritike

Bogyó! Az borzasztó, amikor keresztülhúzzák az ember számításait, pedig már ezerrel rá van hangolva :cry: ! Én olyankor szoktam jól besértődni. :)
Hallod...veszélyes egy nő vagy te! De még jó, hogy ott volt a férjed.
A rakot káposztát tényleg leírhatnád!!

Kati! Az a baj, hogy nekünk sincsen sűrűn ilyen sok programunk :cry: De amikor van, akkor meg szinte minden egyszerre...Amikor délelőttönként sétálunk, sokszor napokig ismerőssel nem is találkozozk, máskor meg egymás után 3-mal is. Olyankor aztán jól eltrécselünk és ellébecoljuk az időt. Utána meg kapkodhatok. :lol:
Tegnap is hívott egy kismama ismerősöm, hogy menjünk a Tisza partra sétálni, de a délelőtti ágyszerelés és takarítás után már nem volt kedvem. 1 nappal öregebb a lány, mint Lilcsi.

Betti! Pont a múlt hétvégén csináltam én is először rakott karfiolt!! :lol: Egy ismerős mondta el, hogy kell, mert a neten rengeteg van, de hát honnan tudjam, melyik a tuti?
Szóval a karfiolt szétszeded kisebb virágokra és megfőzöd sós vízben. Ne főzd 5 percnél tovább!! Csinálsz pörköltöt darálthúsból (én kb.80dkg-ból csináltam, 1 kg-nál nagyobb karfiolhoz), vagy ha van sok pörid, azt ledarálod. Kikensz egy tepsit zsíradékkal, rá egy réteg karfiol, meglocsolod tejföllel. Arra a pörkölt, arra megint karfiol és megint tejföl. A tejfölt ne sajnáld. Nekem a 1/2 l tejföl nem volt elég. A tetejére meg szórjál sajtot!! Nekem az kimaradt, mert nem volt itthon, de így is nagyon fini volt.

Eszter! Sancsi! Merre?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

"Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb!" Hát nagyon tetszik ez az idézet, Nóri! Mostanában én is Edittel hasonlóan úgy érzem szellemi terheltségre is szükségem lenne. Könyvet olvasgattam mostanában, de inkább könnyebb témájúakat vagy gyermekpszichológiát, na meg persze női lapokat.

Riti: Örülök, hogy összejött a tali! Nagyon édesek hárman a gyerekek! Sudira gyakran gondolok, de már rég hallottam róluk! ezek szerint minden ok velük!

A rakott karfiol nekem is felkeltette az érdeklődésemet! A rakott kelt is így kell csinálni, nem?

Mindenki költözik! Mi szombaton utazunk Magyarországra és 1-2 hétig a szüleimnél leszünk, amíg megérkeznek a holmik Madridból és be tudunk költözni festés és takarítás után a házunkba. Nagyon várom már, hogy végre a saját házunkban legyünk! Így most egy ideig nélkülöznöm kell a társaságot, de majd jelentkezem!

Hát a tapadós tányér nálunk nem jött be, simán felszedte Réka. Most már gyakran rendes tányérból is eszik, de figyelnem kell persze, hogy ne lökje le. Néha ügyesen eszik villával, kanállal, felszúrni a husit még segítek neki, de néha csak kézzel hajlandó enni. Szerintem most van az önálló evés tanulásának az időszaka, hagyom próbálkozni, és utána takarítok!

Nagyon helyes minden gyerkőc a képeken!

Emőke: Jó, hogy jelentkeztél! Remélem hamarosan rendeződnak a dolgok és több időd lesz magadra!

A mondókás linket én is megnézem. Köszi!

Réka jól van, eddig nem lett lázas a szuri miatt. Kispocak is jól van, rengeteget rugdal. Pénteken voltam vérvételen és terheléses cukorvizsgálaton, még nem tudom az eredményt. Jövő héten megyek majd a magyar dokihoz a SOTE-re.

A ti babáitoknak van magyar adókártyája? Szükség van erre vagy csak ha babakötvényt akarok akkor kell?

Köszi a tápszerrel kapcsolatos válaszokat!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Csak épp bekukk,de látom mindenki jól van.
Krisztián épp alszk és muszály vagyok rohanni a boltba,mert nincs karfiolom a rakottkarfiolhoz.
Ha elkészűltem vele leírom a receptjét ha nem késő nektek.....most tényleg mennem kelll....sziasztok

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Köszi Etterke, megvagyunk, jól vagyunk, élvezzük az életet!
Ma voltunk a bölcsiben Geryvel, ma volt az első közös összevont szülői. Gery nem zavartatta magát, egyből eljátszott, jól érezte magát.
Szeptember 24-től kezdjük a beszoktatást, ami 2 hét.
Aztán szabimat tervezem kivenni és mehetek melózni...... :? :cry: :roll:
Tegnap nagy "buli" volt Ritáéknál!! :lol: :lol: :lol:
Nagyon klassz volt, végre összejött az 'álomcsapat'!! Úgy készültünk már rá, régóta terveztük, és nagyon jó volt!!!!
Sancsi nagyon örülök, hogy végre veletek is megismerkedhettünk személyesen is!!! Nagyon jól éreztük magunkat meg persze a manók is! Azt hiszem Enéh volt, aki egyből feloldódott, nagy franc a kiscsaj, nagyon bírtam! :lol: :lol: :lol: Ja és IMÁDJA a ropit!!!! :wink: :wink: :wink:
Gery is elég hamar elmerült a játékok tengerében, szegény Tomit meg próbáltuk meggyőzni, hogy hát mégis csak Ő van itthon!!!! De Ő is édes volt, hamar feloldódott!!! Nagyon jó volt!!!!
Rakok fel Én is pár képet!
Gratulálok Eszter a kisfiúhoz, rohan az idő, hamar meg fog Ő is születni! Ki lesz a dokid a SOTE-n?

Bocsi, hogy nem reagálok, de most már mennem kell, látom mindenki jól van, a babák édesek, aranyosak!!!
Puszi mindenkinek!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Kép Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

De édes a három manó! :) :) :)
Úgy látom, végre sikerült összehozni a hármastalit!!! :) örülök nektek nagyon. :) :) :)

Sajnos, most csak ennyire futja az időmből.
De tudjátok mit? Máskor csak egyszer nézek be egy héten, és akkor van amit olvasnom. Amikor nem jövök, mindig annyit írtok, amikor meg lesem, hoyg nem írt-e valaki, akkor leshetem. :lol: :lol: :lol: :P :P :P
Anyósom elvitte Krisztát és így most nagytakarítok. Muszáj, mert még ki tudja, mikor lesz majd alkalmam rá. Pláne nagy hassal. Annyira hiányzik már a kisasszony! :) Holnap este hozzák haza. :)
Na, megyek is, vár az ablak, hoyg megtisztítsam. :)

puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jaj,de jó,hogy találkoztatok Rita!!!!!!Olyan jók a képek.Föleg a csoport kép.Nagyon szép lehet a házatok,tetszik a padlód,szép fényes.Hogy mennyi vírágod van!!!!! :shock: :shock: Én kidobtam mindet mielött jött a Léna.Nem eszi a Tomi öket???Meg a földet????Az új lakásba szeretnék,de a Léna azt se tudja,hogy mi az.Lehet hülyeség volt eltüntetni mindet.
Olyan édesek a gyerekek és milyen nagyok!!!A Léna is imádja a ropit.Olyan jó,hogy nállatok a férfiak is benne vannak az ijen dolgokba,az én párom nem ilyen. :?

Sancsi,a lányod tiszta apja!!!Kár,hogy alig látszol a képen.

Sudi,létezik,hogy a Gerry még szökébb most,mint volt?Vagy csak a két sötéthaju gyerköc melett tünik annyira szökének???Nagyon helyes!

Eszter,néha irigyellek mikor irod,hogy hazaköltözöl és ott lesznek megint a barátok meg a család. :cry: Én itt nagyon egyedül érzem magam mióta a Léna megszületett.Addig nem hiányoltam semmit,most meg egy üres valamit érzek egyfolytába.De ezt te biztos tudod mire gondolok.Kivánok minden jót a költözéshez!!!!!!!

Nóri holnapra már mást terveztem fözni,de holnapután kipróbálom a karfiolt.LEHET EZT JÓL MELEGITENI?????Vagy fözzem frissen este a párom miatt,mert finnyás :?
A minap székelykáposztát csináltam nekem meg a lénának.Mert egyszer föztem és azt mondta ez a dili,hogy ne fözzek többet,mert nem izlik neki.Na most meg megkóstolta és azt mondta,hogy elmegy,fözzhetem megint.Tiszta gyagya.
Már mikor többet szuszog,mint eszik,akkor tudom,hogy nem izlik neki,csak nem tudja,hogy hogy mondja meg. :evil:

Bogyó,ezért érdekelne a Kolozsvári káposztád,mert nem tudom,hogy nem e ugyanaz.Igaz ezt nem tesszük sütöbe.Pörkölt,rizs,savanyukáposzta,tejföl és sok kömény.

Megyek lassan jön a párom.Ja Rita,kész van már a KONYHÁTOK?????Van kép rólla???Vagy én lemaradtam erröl?????Mert egyszer láttam ,mikor még ´készülöbe volt és nagyon érdekesnek nézett ki,tetszett!!!!

Puszi
Betty

betty30

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?