Új privát üzeneted érkezett!

Boga,
szuper gyerekorvosunk házi receptje: 2 dl kamillában egy késhegyni étkezési szódabikarbóna (patikából) feloldani, Nasivin NaCl orrspray üvegébe betölteni és bespriccelni vagy pipettával csepegtetni (így ugyan kevésbé hatékony). A Sterimar/Fluimar/Nasivin NaCl-nál hatékonyabbnak tűnik nekem. Amikor nagyon durva a volt a nátha, nem akart tisztulni, akkor negyedóránként megcsináltam, macerás volt, de nem állt be a trutyi, a torkáról is leszedegette, illetve nem hagyta oda leszáradni. A Baby Luuf csecsemőknek való típusa is jó, csak figyelj, hogy a mellkasára ne kend, hanem csak a hátára, hogy ne kábítsa be a gyereket. C vitamint nekünk a Cebion cseppet ajánlották én kiskanállal toltam be, valahogy mindig lement, ha nem is szerette.
Jobbulást!
Tücsi
20150827140659

Most csak röviden!

A kamillával óvatosan,mert szárítja a nyálkahártyát és ezáltal,jobban ingerli a váladékképződést.Gőzöléshez semmiképpen nem ajánlom!

Pusz

Timi
timiban

Sziasztok Lányok!

Köszönöm Nektek, hogy ilyen kedvesen fogadtatok ismét! Ígérem végig olvaslak benneteket, kicsit visszazökkenek, és informálódom felőletek az előző oldalakon írtakból. Csak most futnom kell.. a kerítést építik a férjemék és kiadtak egy nagy csomó feladatot... úgyhogy.... teafőzés és társai.. szóval dolog ezerrel... meg hát a három kismanót is le kell kötni valamivel... úgyhogy csak bekukkantottam, hogy köszönjek Nektek. Már látom, hogy sok hasznos információt kapok Tőletek. Köszönet érte előre is!
Röstellem, hogy most nem tudok reagálni a felvetett gondolataitokra, de tényleg igyekszem visszailleszkedni! Addig is mindenkinek kellemes napot kívánok! Sziasztok! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

próba

Kép

Kép

Kép
babyborn

Dorka Köszi a gratulát, és nem baj, hogy eddig még nem tetted, a helyedben (mert követem az eseményeket ám!!!) nekem se ez lett volna az első! Személy szerint drukkolok, hogy jobbra forduljon az életed!

Saara Bemásoltam az url-el együtt, mégse látszik! Biztos csak én bénázom ezzel ennyit! Tipp?
A kisfiam nem olyan nagy, csak olyan kis formás :P (én elfogult anyuka). 3 kg-al született, itt ezen a képen szerintem még nincs 4 kg! Igaz most már elértük 6 hetesen a 4,5 kg!

Boga Én azt tudnám javasolni, hogy a szivacsát vagy ha tudjátok a kiságyat egy kicsit megemelni és akkor könnyebben fel tudja köhögni a dolgokat! Sajnos a kisebbik lányom 3 éves koráig nagyon köhögős volt! És nekünk bejött, mikor megemeltük a kiságy szivacsát, nem csurog vissza a váladék! Estleg még párásítás... de minden babónál más és más jön be!

Kép

Kép

Kép
babyborn

Sziasztok!

Hát jó sokat írtatok!
Kicsit lemaradtam!De tegnap nagyon szomorú dolog történt és ez megviselt!Sajnos végleg elkellett altatni a kutyámat Ziggyt!Hetek óta készültünk rá,de ez nem volt könnyű döntés!Csak húztam halasztottam,de már nem lehetett tovább! :cry: :cry:
Kép

Boga!

C vitaminból tényleg a cebion csepp jó!Ezt pici babáknak is lehet adni és csak 6-8 csepp!Ezt talán könnyebb beadni! :roll:
Zalán 3-4 hónapos volt amikor hörghurutja volt,és nagyon meg volt fázva!Alig kapott levegőt!Mi hidegpárásítót vettünk és sóporlasztót!Ezek nagyon jó hatással voltak rá!A hidegtől a hörgők kitágulnak és könnyebben kap levegőt!

Vanda,Orsi!
Nagyon édesek a babáitok! :lol:
Vendég

JA!
Orsi!
A második kódot próbáld bemásolni!Nekem is csak azzal sikerült!

Kép
Vendég

Babyborn!

A volanzóddal szerintem az lehet a baj, hogy amikor létrehozod, akkor két kódot is kiír. Az elsó egy HTML-es kód (szerintem Te ezt másoltad be) a másik pedig egy PHPBB kód. Na az utóbbit kellene bemásolni úgy ahogy van.

Próbáld meg hátha sikerül. És nem kell üzit írnod, hogy leellenőzizd hogy jó e. Elég ha egy régebbi hsz-odat megnézed, mert ott autómatikusan átjavitja.

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Köszi lányok!
És bocs a bénázásért... eredetileg is a másokdik kódot másoltam be, csak vmit nem jelöltem be a beállításnál... így most sikerült!

Mindenkinek Jó éjszakát!

Orsi

Kép

Kép

Kép
babyborn

Sziasztok!

Ismet nagyon halas vagyok a sok jotanacsert!!!
Megemeltem Lujzi matracat, az eredmeny: reggelre letornazza magat az agy kozepere :) Pedig alig emeltem meg...
Furdeshez beviszunk egy fazek kamillas forro vizet, hihetetlen, mar az elso alkalommal mennyit segitett!!!
Cebion cseppnek utana nezek. Ja! Irtatok, h probaljam meg c-vitamint fecskendovel beadni. Ezek szerint lehet az injekciot higitas nelkul oralisan adni?? Mert akkor be tudom adni... mondjuk kiskanallal.

Felteszek 2 kepet, h lassatok, kit segitetek epp meggyogyitani :wink: Kép Kép

Szep vasarnapot mindenkinek!!!

Kép
boga

Boga!

Nagyon szép lányod van!!!!
Remélem hamar meg is gyógyul.

Mi erősen elkezdtünk gondolkodni a második babón! De még csak gondolkodunk. Apa kikötötte, hogy először gyógyuljak meg... :( :(

Ebben a szép időben remélem mindenki kint van a csemetéjével.
Mi is megyünk a nővéremékkel pancsizni. (először) Kíváncsi leszek Imi mit szól majd. 8)

Szép napot!

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Alziza: Szegény kutyusod, sajnálom, hogy el kellett altatni. A barátnőmnek most születtek yorki kölykei (illetve hát a kutyájának :wink: ) és még van egy eladó kisfiú. Nem érdekel esetleg?

Boga: Nagyon drága a kis Lujzi! Remélem hamar meggyógyul. Küldök Nektek gyógymanókat.

Timi: Még mindig áll az ajánlatom, összefuthatunk ha van kedved, majd msn-en beszélünk a részletekről. Amikor kint van, h elfoglalt, akkor van amikor ott vagyok ám, csak nem mindenkinek, kérdezz rá nyugodtan. :wink:

Képzeljétek, a gyermekem legújabb tudománya, hogy locsol. Látta mindig tőlünk, és ha meglát egy fekvő slagot, akkor felkapja és a növényekre irányítja, mintha locsolna. Közben vigyorog ezerrel. Persze vizet nem biztosítok neki hozzá, mert azonnal magára locsolná. Ha szomjas már mutat a pohárra, ha éhes, akkor mutat a szájára és mondja hámm-hámm. Imádom, ahogy nyílik ki az értelme. :D

Sára: Vincusnak gratulálok a bilizéshez! Csak így tovább, Neked is könnyebb lesz egy pelenkással (anyagilag is, meg egyébként is). Mostmár majdnem teljesen Frosch család vagyunk ám! Szeretem nagyon.

Kata: www.ebio.hu a tököli bio kertészet oldala, itt mindent meg tudsz nézni. Meg esetleg még akit érdekel a házhozszállításuk, Bp és környéke.

Jó hétvégét! (Már ami maradt belőle)
Lilla

lilló

Lányok,
általános információkra lenne szükségem a kórházzal kapcsolatban. Milyenek a szülőszobák, hány ágyas szobák vannak, van-e lehetőség egyágyas szobára, mennyire zsúfolt most a kórház, a baba végig velünk lehet-e, adnak-e pótlást az újszülötteknek, császár után mennyivel állitják talpra az embert.
Köszönöm!

Zsuzsó
zsuzsoo

Sziasztok!
Egy gyors bekukk mert nagyon görcsölök.... :(

Zsuzsoo: a lányok bizti válaszolnak... én képekkel felelek.. ilyenek a szülőszobák a sote II-n...

Üdv mindenkinek! Holnap remélem jobban leszek és nem szülök meg addig...

Na ez holnapra marad Zsuzsoo, mert a férjem notebookjáról írok... és a képek a másik gépen vannak... én balga!!! Bocsánat, holnap reggel felteszem a fotókat a szülőszobáról...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Újra itt vagyok én is, vége az anyóséknál töltött hétnek (ahol nincs net) és kezdődik az anyuéknál töltendő hét (és hála istennek itt van net:) )

Először is Mandala! Remélem nincs nagy baj és még nem szülsz! Szorítok neked, hogy minden a lehető legsimábban menjen a kispicúr megszületéséig!

Zsuzsóó! Azt hiszem az előző oldalon valaki összefoglalta a leglényegesebb tudnivalókat, érdemes visszalapozni!

Lilló! Ugye milyen jó látni ahogy fejlődik az értelmük és egyre inkább ki tudják magukat fejezni? Annyira imádnivalóak!

Boga! Gyönyörű kislányod van!

Velünk minden rendben van, leszámítva, hogy Sanyikának jön a foga és nagyon szenved tőle. Rosszul alszik éjszaka, napközben nyűgös, anyás, szegénykét úgy sajnálom.

A jövő héten már mi is benne vagyunk egy taliban a hét második felében! Igaz, hogy a Gesztenyéskert tőlünk baromi messze van, de majd a térképen utánanézek valami jó kis útvonalnak.

Jó éjt mindenkinek, sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Boga!
Az injekciót nem tudom, hogy be lehet-e adni higítás nélkül, orálisan - pici babának. Gyerekkoromban kaptam, de a picik azért mások, a Cebion egy tuti ügy, a gyerekorvos mondta nekünk is, szerintem lehet, hogy a fecskendővel és a Nurofen adagolóval a szájba "belövésre" gondolhattak többen is. Ha a kiskanalazás megy, a Cebionnal el fogtok boldogulni. A matracemeléshez annyi, hogy ha esetleg ez válik be és rendszeresen szükséges, akkor érdemesebb az ágyat megemelni picit, nem a matracot, mert jobbat tesz a baba hátának (nem törik meg az íve), legalábbis nekünk ezt mondta a gyerekorvos. Nekünk reflux gyanú miatt kb. 15%-nyira volt megemelve az ágy, azzal még kevésbé csúszkál el a gyerek, a hivatalosan ajánlott 30% látványától is röhögőgörcsöt kaptunk: tiszta csúszda lett volna.
A leányzó egyébként gyönyörű és remélem, már jobban is van.
Zsuzsoo - a "szomszédos" I. sz. klinikás fórumba bemásoltam azt, amit összeszedtem a többiektől meg a kórháztól, mások is írtak már oda is összefoglalót + néhány oldallal előrébb is kérdezett valaki, amire többen válaszoltak, nem kell hosszasan keresgélni.
20150827140659

Sziasztok!

Dina!
Megkerdeztem a rokonomat, kellene neki anyatej, mihamarabb, mert az ove mar majdnem teljesen elapadt, mert a kisfia nem hajlando mellbol szopni, csak uvegbol. Irok neked privit, megadom a szamat, es akkor ossze tudod hozni a baratnoddel, amennyiben meg aktualis a dolog.

Koszonom szepen a gratulaciokat :wink: Jolesik nagyon!

Jo ejt mindenkinek!

Kép
boga

Huncut,
végignéztem, nem találom, ha valaki pontosabban leirná, hol keressem, ill. adna infót, nagyon örülnék.
Köszi.
zsuzsoo

Szia Zsuzso!

Bemasolok neked régebbi irasokat:

A szülőszobák egyágyas, apartman jellegűek.
A kórtermek ötágyasak. Egyágyas kórterem is van, fizetős, 10 000 forint / éjszaka. Előre nem kell bejelentkezni, amikor szülni érkezik valaki, akkor kell szólni, általában van elég hely.
Normál, spontán hüvelyi szülés után köldökzsinór elvágás előtt pocakra teszik a kisbabát, hagyják ott egy ideig, utána köldökzsinór elvágás és tisztogatás után két órán át a szülőszobán lehet maradni, utána kerülnek le együtt a gyermekágyra.
A gyermekágyon 24 órás roaming-in van, csak fürdetni viszik el a babát. Igény szerinti szoptatás van, de a teát (cukros vizet) és tápszert lehet kérni, az anyuka eteti a babát. Ötágyas kórterem esetén látogató nem mehet be a kórtermekbe és a folyosóra sem, üvegajtó mögül nézhetik meg a gyereket, ki kell menni a látogatókhoz.
Császármetszés esetén 6 órás tűt használnak spinális érzéstelenítéshez, nagyon rövid időre lehet megkapni a babát, utána 24 órára örzőbe kerül az anyuka. Ott csak naponta kétszer lehet megkapni a babát, rövid időre. Ha az anyuka jól van (6 óra után úgyis fel kell kelni), azért nem kell szigorúan 24 órát tölteni az örzőben. Az örzőben 10 perc a látogatás, más nőgyógyászati műtöttek is vannak."

A szuloszobak szupik, a tanfolyamon van lehetoseg a latogatasukra. A szuloagyak allithatok mindenfele pozituraba, tenyleg csak az orvosodon mulik, hogy mennyire nyitott az alternativ szulespozokra.
Van labda, kulon zuhanyzo, folyoso setalgatni, hallgathatsz zenet amit vihetsz te is, de adnak is ha kersz.

Az otagyas temahoz annyit szeretnek hozzafuzni, hogy ezek a szobak egyaltalan nem rosszak. Tagasak, van bent kulon furdoszoba is, es az, hogy nem johetnek be latogatok, a Te es a babad erdeket szolgalja, higyjetek el. Kepzeljetek el, mi volna, ha ugy kellene szoptatnod, szaritgatnod a kisebesedett melledet, vagy rohangalnod haloingben, hogy huszonot latogato tolong a masik agynal?? Ami pedig az uveg mogotti mutogatast illeti, ez foleg azert van igy kitalalva, hogy ne kapjon el mindenfele betegseget az ujszulott rogton az elso heten a latogatoktol. Szerintem azt a negy napot igazan ki lehet birni, es a nyugalmad, meg hogy napkozben is legyen lehetoseged aludni, ilyenkor fontosabb a latogatoknal.

Az egyagyas kortermeket elso babas mamaknak amugy abszolut nem javasoljak, mert egy emelettel feljebb vannak, mint a gyerekagy, es a kutya sem nez rad. Tehat barmi bajod van, le kell rohangalni babastul. Az otagyas elonye meg az, hogy a tobbgyerekes mamak klassz tanacsokat tudnak adni, segiteni az eloszor szuloknek, mert bar altalaban vannak az osztalyon ilyen oktato noverek/szulesznok(?), es nekunk az elso babammal szinte tanfolyamszeruen adtak "orakat" reggelente babaapolasbol, a msodik babamnal epp csak be-befutottak, es nagyon sok dologban en segitettem a tobbieknek akik most szultek eloszor. Meg egyaltalan klassz, hogy van kivel dumcsizni, akar lelkizni egy kicsit hasonszoruekkel..

Ami az alvast illeti, az valoban nehez, mivel a babak bent vannak. Altalaban az azonban elvarhato, hogyha egy baba este/ejjel sokat sir, a mamaja kivigye az orzobe. En azt tapasztaltam eddig mindket bentletem alatt, hogy erre (szoval masokra) odafigyeltek a mamak.

Az, hogy az egyagyasban rad sem fognak nezni, az szinte biztos. Ez azert is van, mert alig van nover az osztalyon, rengeteg a melo, nem is ernek ra emeleteket futkosni egy kismama miatt. Egyebkent a gyerekagyon nagyon aranyosak a noverek, tenyleg borzaszto emberiek. (Ellentetben sajnos a pathologiaval meg a csecsemoosztallyal..)
A kortermek nem a legmodernebbek, de nem veszesek szerintem. Es en azt dijaztam nagyon, hogy van kulon furdo, pelenkazo minden szobaban. Egyebkent minden aldott nap takaritanak, ez baj is, mert altalaban reggel hatkor
Szoval fel a fejjel, hidd el, a babadon akkor es ott ugysem fogsz tullatni! ) Es kostold majd meg a reggeli tejeskavet ha szereted a kavet, mert az viszont nagyon finom!

En most szeptember kozepen szultem. Nekunk adtak papirpelust (Pampers), minden reggel 4-5 darabot, es ha elfogyott, atmentem kerni a csecsemosoktol, mindig adtak. Textilpelus egy jar babankent, azt is cserelheted naponta, de mivel egy amugy is kell a baba feje ala, jobb ha visztek egyet a szopihoz. Ha van ketto, az sem art, mert a pelenkazon csak muanyag boritas van, es ha nem szeretned, hogy a babacskanak rossz erzes legyen, ala teritheted pelenkazasnal.

Betetet is adnak, meg is lennenk love, ha nem adnanak, mert nem tudom hol lehetne venni annyira vastagot. Altalaban a noverpultrol vagy a folyosorol lehet elvinni, de nekunk pl. minden reggel raktak a wc-be is egy csomaggal.

A babacsomagban (marka mintak) amit szules utan rogton kapsz, volt egy kis doboz sudocrem (popsikenocs), meg mindig van belole, mi azt hasznaltuk. Ezen kivul van a csomagban popsitorlo is, de az en gyerekem annyit kakilt, hogy vegul azt be kellett hozatnom mert nem volt eleg.

Vigyetek tobb haloinget, elolgombolosat, hogy konnyebb legyen szoptatni, fejogepet, mert ugyan lehet venni az osztalyon, de nekem pl. ejszaka indult be a tej, es akkor nehez barmit elintezni. Az Avent kezifejot dicseri mindenki, es en is kozejuk tartozom. Melltartobetetet sem art vinni hogy ne azzon at a tejtol a haloing.

Ami meg hasznos, a gyogyszertarban lehet kapni ugynevezett neccbugyit. 2 db van egy csomagban, nem tul szexi, de nagyon kenyelmes, elfer benne es tokeletesen rogziti a hatalmas beteteket, es persze szellos, ami a sebednek is jo. Persze eldobhato, de ki is moshato es ujrahasznalhato, ahogy akarod.

Inni vigyetek tobb uveggel, es fogadjatok el minden kajat otthonrol, mert a benti eleg gyalazatos.

Én azt tudom Nektek ajánlani, hogy merjetek segítséget kérni. Bármi van, menjetek és kérdezzetek. Végülis van vagy 50 kismama plusz a babák erre ők vannak kb 6-an, éjszaka 2-en. Értelemszerűen nem fognak ráérni mindenkihez egyenként odamenni. De ha odamész, és kérdezel, nagyon készségesek, segítőkészek.
A tejkonyhás néni, azt hiszem Zsuzsa tényleg nagyon rendes, nekem sokat segített a szoptatásban.
Az én gyerekem eleinte nem akart szopizni, nem tudott, és mivel én is rutintalan voltam, ezért nagyon küzdöttünk, szóval én szinte minden szoptatásánál mentem a csecsemősökhöz, és kértem, hogy segítsenek mellre rakni a babát. Ilyenkor vagy a tejkonyhás néni vagy egyik nővérke segített, míg bele nem tanultunk, illetve az egyik nővérkétől kaptam bimbóvédőt, amivel aztán sikerült.

Van egy Ica nővér nevű idősebb hölgy, aki egy tünemény, ő a szülés utáni napon "elkapott", kérdezte új anyuka vagyok-e, majd vitt is, hogy megmutassa a köldökcsonk ápolást meg a pelusozást. Csak úgy magától. Szóval tényleg vannak pozitív példák is.

A kórházba mindenképp vigyetek eldobható WC ülőket, TENA betétet és hálós bugyit -mosható, valamint szénsavmentes ásványvizet, finomságokat a szülés utánra. Babacuccot ne, mert azt adnak, elég, ha szépen összepakoljátok a kórházi stafírungot a Kispapának és hazajövetel előtt behozza szépen. A gyerekülést teszteljétek le - gyerek nélkül, hogy hogy működik, befér-e a kocsiba, hogy fér be, hogy kell bekötni, stb. a hajam kihullott ennél a műveletnél, az üvöltő újszülöttel a kézben, bámészkodó járókelők szeme láttára.

Ica nővérhez próbáljatok kerülni (a bejárattal szemben jobb oldalt a két kórterem az övé, asszem 128 és 127), ő az én hősöm. Imádom. Ha ő nincs, szerintem tuti tápszeresek lettünk volna, ugyanis nem volt tejem és ő segített - fizikailag meg mentálisan is.
Mellszívóból ne vegyetek fullos drágát, elég egy kézi Avent vagy MAdela. Én az utóbbi vettem meg a kórházban, kemény 5e forintért, nekem bejött. szerencsére aztán beindult a tejcsi - kb 2 hét alatt - és utána elraktam a szekrény mélyére.
Viszont arra ne számítsatok, hogy kaptok mellszívót - egyszer ki lehet próbálni, utána vagy kölcsönöztök vagy vesztek egyet, nem lehet nálatok egész nap.

A kaja elég kórházi, de meg lehet enni... A csecsemősnővérek meg azért vannak, hogy segítsenek, szóval tessék odamenni, kérdezősködni, kicsit határozottan, ha kell. Bár nekem velük is jó tapasztalataim voltak. A fürdetést nehogy megnézzétek, én speciel sírtam, amikor az újszülött Kisfiam üvöltve tekergett a zubogó csapvíz alatt, orrán száján folyt a Johnson fürdető. Itthon két hétig üvöltött a fürdés során, de mára imád pancsolni, szóval nem okozott irreverzibilis károkat a sokk.

Én tavaly augusztusban szültem a klinikán császárral!
A vajúdóban amíg előkészítettek végig velem lehetett a férjem!
Aztán átmentünk egy szülőszobára!Ha spinális érzéstelenítéssel császároznak akkor azt itt csinálják!(Engem altattak,mert egy csomó fóbiám van,és hosszas beszélgetés után így döntött az anesztes orvos!De ez így volt az előző két császáromnál is!)
Aztán engem betoltak a műtőba a férjem maradt a szülőszobán,ami egyébként olyan mint egy szállodai szoba!
Amikor a babát kivették vitték is ki hozzá és ott fürdették,öltöztették,aztán foghatta egy kicsit!
Én felkerültem az őrzőbe,ami szerintem" jó hely"!Altatás után (délelőtt szültem) másnap reggel kelhettem fel!Mellettem feküdt egy lány Őt éjfélkor műtötték spinális érzéstelenítéssel,Ő másnap reggel már ment le az osztályra! Velem a nővérek nagyon rendesek voltak.Pl segítettek,hogy többször felhozzák a babát,mert ide tényleg nem szívesen hozzák fel!Ráadásul én 2 napig voltam itt!
Amikor lekerülsz azonnal megkapod a babát,és Veled is maradhat éjjel-nappal!
A babáknak cukros víz van kitéve,ebből lehet adni amíg nem indul be a tej!Ha esetleg tápszert kell kapnia azt Te adhatod neki és nem a csecsemősök!Vihetsz be akár cumit,cumisüveget,mellszívót!Én vittem be egy műanyag edényt és hidegsterilizálót!(Chicco)
A kaja nem túl jó!Kórházi!
A nővérek rendesek!

Engem altatásban császároztak és másnap reggel kellett felkelnem!(Spinálisnál azt hiszem 6 óra,legalábbis az őrzőben feküdt mellettem egy lány Őt Éjfélkor hozták fel és másnap reggel mehetett le!)
Sajna az Őrzőbe nem szívesen viszik fel a babát! De ha erőszakos vagy felviszik!Nekem sokat segítettek a nővérek és az orvosom ebben! :lol:Aztán amikor lekerülsz már Veled van a baba éjjel-nappal!
Ha széthúzzák a hasizmot és nem vágják az valóban kevésbé fáj!

Ebböl talan tudsz csemegézni :lol:

Elsö baba?

Potlast sztem adnak, ha nincs veled a baba. Ha üvölt éjszaka nem szorakoznak vele, kap cukros vizet vagy tapszert. :(
Sajnos ez van mindenhol sztem :(

Sára

Kép

Kép
saara

Alziza, sajnalom én is kutyusodat :cry:

Boga, ha nem cebion én higitva adnam. A cebionhoz is tennék egy ici-pici vizet (azt hiszem savanyu, de kostold meg, az a biztos :))

Nagyon édi a kis Lujzid, ugy meghatodtam az elsö képtöl, meg kell zabalni!!

Lanyok nem tudom ezt szoktatok-e, én néha nézek régi Vicusos képeket és annnyira, de annnyira mevaltozott miota megszületett, h nem hiszem el! Olyan dundi, kopasz, fog nélküli pofija volt!! A teste meg egy nagy hurka volt. Nagyon vicces!

Tündi, kisteso hajraaaa! Mikorra tervezitek?
Most beteg vagy???
A multkor lattam egy mennyasszony-jelöltet Iminek, 10 honapos kislany (nagyon édi volt), 12 kilo és 92-es ruhakat hord :shock: :lol:!

Kata, multkor kérdezted a dokit. Azt mondta, h altalaban iskolas ( :shock: ) korukra kinövik az ilyen erös allergiakat. Egyetlen egy fiurol tud, aki 16 éves és még mindig nem nötte ki. Szoval bizunk benne, h egyszer vége lesz.
Ami jo, hogy kiderült nem allergias pollenre, viszont poratkara igen :?. Imadom az ilyen lathatatlan ellenséget...

Zsuzsi mikor jön haza, nem emlékeztek?
Tali ezen a (9-i) héten legyen vagy a rakövetkezö héten? Ki hogy ér ra?? Légyszi valaszoljatok!! :)

Sára

Kép

Kép
saara

Mtm!

Koszi a tanacsokat, megnezem a matracot, h megtorik-e, v megemelem az agyat.

Nem hiszem el, h a dokink nem a Cebion cseppeket irta fel, hanem a hagyomanyos injekciot!!! Eddig nem is hallottam errol. Koszi mindenkinek a tippet! Holnap beszerzunk egy dobozzal, az tuti! Lujzi milyen regen kaphatna mar segitseget vitamin formajaban...

Szep almokat!

Kép
boga

zsuzsoo: akkor íme a fotók.. ezek 2004-ben készültek, amikor a lányom született... azóta nem változtak (romlottak) a körülmények, mert 2006-ban lecsekkoltam... :)

Kép
Kép
Kép
Kép

Remélem megnyugtat a látvány... sztem nagyon korszerű, modern és kellemes hangulatú a szülőszoba. Persze itt sem fáj kevésbé a szülés, de legalább nem a zöld csempéket bámulod, és nem zománcozott lavórt raknak a lábad közé ha jön a baba... :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hát, lányok... nem tudlak visszaolvasni benneteket, annyira termékenyek vagytok, hogy képtelenség a visszatekintés! Bele-beleolvastam, de kész... nem megy. Úgyhogy ha nem bánjátok becsatlakozom innen... :) :oops:

Alziza:
nagyon sajnálom a kutyusodat! Tudom milyen elveszíteni őt.. nekem is volt két kutyusom (német juhász, Berry... és egy törpe uszkár Dini). Ők már 7 éve elmentek, de még mindig álmodom néha velük, itt élnek a szívemben. Most két újfoundlandink van, Olivér és Mandala. Őket is imádjuk, és nagyon aggódunk ha bármi bajuk van. Az idő majd tompítja a fájdalmad, de a szívedből sosem törli ki az emlékét semmi és senki. Részvétem, mert tudom, az ember ugyanúgy meggyászolja őket, mint a barátait, hisz ők is azok....

Boga: gyönyörű a kislányod! A rokonodnak ajánlanék egy szoptatási tanácsadót inkább, mint a vett tejet! Egy kis szopisztrájk a baba részéről még orvosolható... nálunk is volt... előszöris az üveget kéne sutba vágni!
Ajánlom nekik, hogy vegyen egy medela supplementary nursing system nevű kütyüt. Ezzel szoptasson ne üvegből... nekem is ez segített, a gyerek visszaszokott a cicire és két hónap alatt a pótlás teljesen elmaradt, lett elég tejem....

Kép

Így néz ki a kütyü... a két kis csövecskét a mellbimbójára ragasztja, így amikor bekapja a cicit a baba, akkor a kis szilikon csövecskét is bekapja és abból csurog atejcsi, azt is szívja a cicivel együtt... és mivel a cicit szívja, így a tejcsi is termelődik egyre több és több... a flakont amúgy meg a madzagon keresztül a nyakába akasztja anyuci... el tudod képzelni amit írok? kicsit macerásnak tűnik, de nagyon jó...... ajánlom, próbálja ki mondom nekem visszahozta a tejcsit és a szopikedvét a lányomnak.....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Boga,
nyugodtan adhatod az ampullás c vitamint is a babónak!Azért nem kell Cebiont venned.Majd ha elfogyott ez veszel.A Calcimusc is injectió,mégis adható szájon át.Lujzi nagyon édi!

Lillo,
nagyon köszi,biztosan élek majd a lehetőséggel! :wink:

Alíg aludtunk az éjjel.Hannának fájt vmilye.Lehet,hogy a nátha mégis ráment a fülére,mert piszkálja,és ha picit megnyomom egyből odanyúl. :cry: Vagy a foga kínozza.A felső szemfogai úgy bújtak ki,hogy észre sem vettem,de most az alsók,már két hete nagyon duzzadtak de még nem törtek át.Jobban örülnék,ha a foga lenne,de sajnos van egy gyanúm,hogy a füle lesz.Szerdán megyünk Veszprémbe,az lesz a legjobb,ha beviszem megmutatni a főorvosnak aki műtötte.

Tali:nekem a szerda kivételével jó minden,de a hétre megint sok esőt és szelet mondanak.Éjjel jön a hidegfront!

Orsi,
gratulálok a pici fiadhoz!Gondolom a nagylányok már sokat segítenek és anyáskodnak az öcsi felett! :wink:

Mandala,
én is emlekszem rád.Jó,hogy visszakapcsolodtál!És sikerült megdumálni a császárt a dokival?Látom a vonalzódon,hogy kislányotok lesz.Nálam is így jöttek a gyerekek.:wink:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Az Áki vonalzóját nem tudtam bemásolni,mert csak 3 fér el az aláírás mezőbe,de most belinkelem. :wink:
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Timiban: Szia! Gratulálok a gyönyörű családodhoz! Hogy bírod négy gyerkőccel? Amikor tőlem ezt kérdezik (mármint, hogy hogy bírom hárommal...), azt felelem, hogy pont úgy, ahogy kettővel... :) Amúgy fogalmam sincs arról, hogy mi lesz ha megszületik Emese... de hát majd csak megoldom azt is valahogy... A korukat nézve Te sem unatkozol! :)

A csaszit nem sikerült elintéznem. :(
Az az igazság, hogy átmentem a MÁV-ba, ott van (volt) a Vermes az osztályvezető főorvos. Ő azt mondta, megcsinálja a császárt és utána elköt.. akkor ugye ingyen van. Amúgy 80 ezer forint lenne (a sotén 65 ezer).
Aztán ahogy alakultak a dolgok a máv kórház körül, úgy alakult a megbeszélésünk. Most már nem oszt. vez. főorvos, szabolcs u-i a vezetés az új, összevont máv kórházban. Tehát úgy változott a megbeszélésünk is, ahogy az ottani állapotok... úgy néz ki, hogy faros a baba, és most már úgy állt a helyzet, hogy a faros gyereket is simán akarta megszüleszteni velem, nem akart császárt. Ahhoz képest, hogy ezért mentem hozzá, már a farosnál sem akart műteni! Feltette az I-re a pontot, hogy most átalakítják a máv szülészetét, és a szabolcs u-ban szülnek a mávos mamák... na az ottani körülmények... szóval..... nincs rooming-in, háromóránként hozzák a babákat szoptatni, a baba-mama kórteremben is csak reggel 8-tól este 11-ig lehet veled a baba, éjszakára elviszik... közös wc és zuhanyzó a folyosón... kosz, mocsok.... na nem részletezem tovább.... az már csak hab a tortán, hogy függönnyel elválasztott szülőágyak vannak, tehát nincsenek egyágyas szülőszobák.....
Ilyen körülmények közé nem megyek..... ha már úgyis simán kell szülnöm, akkor inkább a sotén, ahol már letettem három babát.... ismerek mindenkit, normál körülmények vannak, ráadásul az Etelkánál szülnék, nem egy vadidegen szülésznőnél, mint a szabolcsban.... hát, ez van! Most hajtom az eda-t..... ha már sima szülés, akkor legalább ne fájjon annyira....
Tudtok jó anesztest a klinikán? Olyat, aki jól szúr eda-t? Mert a Börzsönyi szúrta a barátnőmet, és érezte az első szikevágást... ráadásul közel 40 percbe telt míg betalált a két csigolya közé normálisan... egy másik kismamát vm. csaj szúrta, végül altatták mert 5-szöri próbálkozásra sem sikerült betalálnia....
Az Újváry-t meg nem szeretném... személyes okok miatt.....
Mást nem ismerek....
Valami ötletetek van?

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Timiban: próbáld infrázni Hanna baba fülét! Az nekem bevált. Vagy ha van Bioptron lámpád.... az még jobb....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala,
sajnálom a történteket....
Én nem ismerem a sote-s dokikat,de a lányok emlegettek egy jó anesztest,aki jól szúr EDA-t.Mondjuk szakmailag nem igazán értem miért engedik a farost sima szülésnek.Veszprémben,ahol én dolgoztam mindegy hányadik szülés faros,akkor is császár!A SOTE-n is biztos,hogy sima szülésed lesz?Ott is ezt mondták?Pedig a meddővététel és a faros baba elég indok lehet.Mondjuk még megfordulhat,mert még van 7 heted ha jól látom.A SOTE-n kihez jársz?Nem próbálnál meg beszélni ott vmelyik fődokival,akinek van beleszólása a szülések lefolyásában?Vagy konkrétan nála szülni?

Sajnos jelenleg "csak" 3 gyereket nevelek,az Áki az apjánál lakik jelenleg.Ez hosszú történet,de ha érdekel asszem tavaly ilyenkor írtam itt róla.De különben van még 2 gyerek,a férjem első házasságából,de már ők sincsenek mindig velünk.(erről is írtam)
De tényleg nem unatkozom,főleg most,hogy nincs ovi.....

Timi
timiban

Infrám és Bioptronom sajna nincs :(
timiban

Sziasztok!

Jó sokat írtatok! :)

Köszi az együttérzést a kutyámmal kapcsolatosan!

Mandala!
Köszönöm amit írtál!22 éve mindíg van kutyám!Nekem is voltak uszkárjaim.2 egyszerre!Gerald 10 évesen agyvérzést kapott,Bobó 17 évig volt velem!Aztán volt németjuhászom,ő 13 évesen 3 éve aludt el magától és mellette lett Ziggy akit most altattunk el!
De azt gondolom hamarosan lesz újra,mert baromira hiányzik!Már a mindnnapjaimhoz tartozik a kutya! :)
ANESZTES!!!Én Fontányi doktort tudnám ajánlani!Engem Ő altatott,de több ismerősöm szült Nála spinális ézéstelenítéssel(volt aki 3× is)És nagyon meg voltak Vele elégedve!!! :lol: Tüneményes pasi,de ezt már írtam!

Boga!
Nagyon édes a kislányod!!
A cebion valóban savanyú!De még mindíg könnyebb pár cseppet abból adni mint az injekciót amit higítani kell!
Nekem van itthon cebion cseppem és megnéztem a papírját mivel lehet beadni!
Tehát:
Csecsemőknek lehetőleg cumisüvegben,vagy etetőkanálban levő tejhez,teához,gyümölcsléhez vagy bébiételhez hozzáadva adjuk,de -főleg kisgyermekkortól kezdve-feloldás nélkül is adható!
Úgyhogy anyatejjel is betudod adni, kanálról!Legfeljebb nem mind a 6 cseppet teszed egy kanálra,hanem elosztod! :)

Sziasztok!
Vendég

Boga!

Balint baba is szed Cebion cseppeket. Egy kiskanalba fejek le par csepp tejet es azzal adom be neki. Kicsit fintorog, de lenyeli. Utana meg jo nagyokat cuppog. Jobbulast kivanok a Lujzinak!

Balint baba ma 8 hetes es - reggel mertem - 6 kilo. (4 kiloval szuletett). Jo nagy baba, mar sokszor erzem a sulyat, ha fel kell vennem. Nagyon sokat eszik, van, hogy 200-220 g-ot is bevag egyszerre.

Az apukajaval mar jobb a helyzet, tobbet vannak egyutt es a kicsi mar 2 napja a furdetest sem uvolti vegig.
A kicsi nagyon erdeklodo es sokat mosolyog. Jobb babam nem is lehetne.

Kép

Kép
precious
Budapest

JAJ!
Tiszta hülye vagyok!(Alig aludtam az éjjel!Baromságokat álmodtam!)
Igazából azért jöttem,hogy elújságoljam a nagy hírt!
ZALÁN ELINDULT!! :lol:
Egyszercsak elengedett mindent és megy!Tegnap már körbejárta az egész lakást tök egyedül!A kertben is egyedül sétált! :lol:

Sziasztok mégegyszer!
Vendég

Gratulálok Zalánnak!nagyon ügyi! :wink: A kutyusodat én is sajnálom! :cry:
timiban

Alziza, gratula Zalannak! :)

Mandala, nekem is ugy rémlik, hogy Fontanyi dokit emlitették többen a csajok, mindig jokat irtak rola.
Te is Eta fanklub tag vagy? :lol: Jo volt képen is latni! Vele beszéltél mar az EDA-rol?

Megnéztem a neten, tényleg jön hideg front. Mit szolnatok a jövö hét keddhez (juli 17.)?? Akkor 34 fokot josolnak :shock: (de az lesz egész héten, ugy lattam :roll:).

Timi, jobbulast Hannanak!!!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Szépen reagáltam mindenkinek, már a vége felé jártam, erre kedves fiacskám kinyomta a gépet. Hát most nincs idegem újra irni, majd még jövök. :x :cry: :lol:

Kép
Kép
angyalka2

Saara,
nagyon köszönöm, az infókat, nagyon hasznos volt. Nem első baba, harmadik. Eddgi a mávban szültem, és nagyon meg voltam vele elégedve, csak ahogy Mandala is irta, éppen fölújitják, és nem biztos, hogy végeznek vele. A mávban egyébként NEM adnak cukros vizet v. tápot a babáknak.
MÉg egy kérdés, ha hoznak be nekem kaját, van mikró ill. más melegitési lehetőség?
Mandala, neked is köszi a képeket, asszem a mávos fórumon már láttam őket.

Tud valaki valamit Tóthpál Ernő doktorról? Nem találtam ilyen topikot itt a babaneten.

Még egyszer, köszi.
zs
zsuzsoo

Sziasztok,

Ma megyünk útlevelet csináltatni, úgyhogy csak gyorsan.

Saara
Nekünk a jövő hét lenne jobb talira :-)

Mandala
Egem Gidai doki szurkált, profi volt és nagyon jó fej :-)

Boga
A kütyü, amiről Mandala írt, az a neve, hogy "szoptanít", nekünk is van, ha kell eladom neked féláron. Nem sokat használtam, még a doboza is megvan és mindent lesterilizáltam.
Cebion csepp nagyon jó, én az őszi-téli időkben szinte minden nap adtam Gergőnek, talán ezért is nem lett beteg csak 1 éves kora után. Kis kanálba belecsepegtetsz, azután néhány csepp víz rá, amíg a kanálba fér és beleöntöd a szájába. Keserű, de Gergő annyira megszokta, hogy tisztára szerette is, soha nem volt semmi fújolás, meglátta, hogy csöpögtetem és máris tátotta a száját. Tudta, hogy ez jó neki.
Az injekciós izét nem ismerem :-(

Remélem nem leszünk órákat az útlevelesnél, mert akkor mi lesz az ebéddel???

Na megyek, összekészítem miket is kell vinni. Röhej, hogy apának ezért kellett egy nap szabit kivennie :evil:

Gabek

Kép

Kép
gabek

Zsuzsoo, ezek szerint nem hiaba Bababarat korhaz a MAV...
Mit ujitanak fel? Egyik baratnöm ott fog szülni oktoberben, ezért érdekel.
Mikro: huu, nem emlékszem, azonnal megettem mindent, mikor behoztak és még meleg volt :mrgreen: Többiek biztos tudjak.

A dokit nem ismerem. A 279. oldalon van egy tabla, h ki kinél szült, abban sem lattam a nevét.

Egyagyasba fogsz menni? Mert ha igen kérünk szépen majd beszamolot, mert még SENKI nem volt közülünk.

Sára

Kép

Kép
saara

Sára,
tali:nekem jó a jövőhét kedd! :lol: És a helyszín akkor most mi?Mondjál egyet,és akkor nem lesz félreérthető! :wink: :roll:
Puszi
timiban

Mandala!

Tok jonak tunik az a kutyu!! tudod, hol lehet beszerezni?

KOSZI!

Kép
boga

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Boga
Én is cebion párti vagyok!
Szerintem is inkább az ágy lába alá tegyetek két könyvet, azzal emeljétek!

Felhívom a barátnőmet és akkor megadom a rokon csajszi számát, és majd ő kegyeztetnek!

Mandala
Azért nekem úgy tünik,hogy a SOTE-n hamarabb jut az ember műtőbe,mint máshol.Tehát símán lehetsz császáros! ( A SOTEi-et spec vágóhídnak tartják)
Csak egy kérédés: HA ha MÁV-ban nem adnak pótlás, de abszolute nulla a tejcsi mennyisége,akkor mi van?

Timi
Milyen az új ház? Hogy megy az anagol? Milyen a párodnak a telki kórház?
Jobbulást Hannának!

Lilla
Vezetés???

Zsuzsoo
Nincs mikro, esetleg hűtő, de az sincs minden szobában!
Célravezető melegen bekérni a kaját és megenni ,amikor hozzák!

Gabek
Nagyon hamar megvan az útlevél, szerintem már otthon is vagytok!

Sára
Tali nekünk jó a jöv. héten(17-én) kedden és jó a Gesztenyés is!
Utána mi nyaralunk és háát tesózunk :lol:

Tündi
Mi a baj? A hátad?

Mi vettünk a csajosnak bicikliülést,meg sisakot! És hétvégén kirándultunk! Nem is kell csengő a kormányra, mert Kata végigdumálta, röhögte és kiabálta, integette az utat!
Játszótereztünk, meg lángost ettünk és szupi volt! Már 7.30 kor aludt reggel 7-ig!
És megint fogzik, mert piros a feneke! Most éppen mi jöhet???
Tök jó,hogy csak ennyi baja van a fogakkal!
Nem baj, csinálunk mi neki: az apja a pumpával jó lodacsípte akezét, én meg ellöktem és beverte a fogát a pedálba! Ekkor egy kicsit el is ment a kedvünk a biciklizéstől! :lol:
Egyébként,ha agyerekeke megütik a fogukat és benyomódik (tejfog), akkor irány asebészet/szájsebészet és vissza tudják húzni. De gyorsan kell menni!Illetve ha kitörik, akkor tejbe téve irány szintén a doki és vissza lehet ültetni bizonyos esetekben!

Most ennyi,mert megyek folytatom remek napom: apa zoknijait felesben mostam ki (mindegyiknek csak a párja került elő), a tesóm ajándékát átadtam neki a szülcsinapjára (hétvégén kellett volna), a tortájáért elmentem Katával (de a bolt renoválás miatt zárva), az ünnepi menühöz husit nem tudtam venni,mert a piacon hétfőn nincs nyitva semmi (messzebb lévő friss húst árusító boltot nem tudom megközelíteni,mert apa kocsijában maradt az ülés), és a BKV-zás csak a délután ialvás utánra maradt, akkor emg 5kor van indulás, tehát a vacsi ugrott,és ekkor még csak dél volt! :lol:

Kép
anid

Boga
priviben ment a tejcsis szám!

Kép
anid

anid,
köszi. Jajj. Hát a mávban pl. mikró is volt és hűtő is.

saara,
igen, ha idejönnék, mindenképp egyágyasba szeretnék menni. Nekem nagyon fontos, hogy a férjem és a gyerekeim bejöhessenek, és az sem elhanyagolható, bár nem elsődleges, hogy amikor az én babám alszik, esetleg én is alhassak. Mondjuk, ha normál szülés lesz, másnap haza mennék.
Csak novemberre vagyok kiirva, és még reménykedem, hogy addig "felújul" a máv, az lesz az új ÁEK szülészete, de a férjem tűkön ül, nem bizik abban, hogy Magyarországon bármi idejében elkészülne, ezért már most másik kórházat akar keresni.
Húú, lehet, hogy a doki, akit ajánlottak az egyes nőin van??? :shock:
zsuzsoo

Az előbb a SOZE I-ről írtam!

Kép
anid

Na, mivel velem lesz tele lassan az oldal! Erről beszéltem,mármint a mai napról:
Szóval:SOTE I.

Kép
anid

De jó,hogy "nálunk"van egy ágyas szoba is!(4)és nem fizetős,így én mindig olyanban voltam(protekció :lol: )Igaz itt sincs látogatás(nálam kivétel,kert ugye a párom is ott dolgozott,de a gyerekeket nem vittem be egyszer sem)de legalább a babával együtt lehettem és akkor aludtam amikor ő.

Dina,
angol most pihizik.Várom az osztálytársam mailjét aki átküldi amit tanultunk.(a szakmai részt)A páromnak bejön Telki,sok meló van,legalább a túlórát megfizetik!Nagyon kiváncsi vagyok az ottani szülőszobára,és nem utolsó sorban a fizetésre.Remélem annyi legalább fizetnek,mint egy állami kórházban.Hisz a szülésznők nem tudnak túlórázni,mert ők műszakba járnak melózni.
timiban

Sziasztok!

Tali ügyben nekünk is jobb lenne a jövőhét!
Eddig csak a szerda van kilőve... méghogy az otthon lévő anyukák egész nap ráérnek. És spec egész héten rohangálni fogok mint pók a falon!!!!

Sára, Dina!
Az emésztésemmel vannak gondok, de majd most kezdődik a kivizsgálási procedúra, hogy konkrétan mi is a probléma.
Dina: A hátam az már állandóan rossz, de azzal sokmindent nem lehet tenni. Ha tornázok, akkor egy kicsit jobb.

Jaj, úgy lennék már megint terhes.... De a férjem közölte, hogy amíg 10 kg fel nem szedek addig marad a gumi. Én meg mondtam hogy hát arról szó sem lehet. végül kiegyeztünk 6,5 kg-ban. :lol:
Így most hízókúrán vagyok! Dehát igaza van a férjemnek , ugyanis Iminél is 6kg lement az első 3 hónapban. Na ha most 60kg-ból lemenne még 6... akkor nagyon bajban lennék :shock: :shock: (Jól néznék ki 54kg-osan 186cm magassággal).

Múlt héten beszéltem a dokimmal, és mondta hogy kaotikus állapotok vannak most a klinikán. 130 ágyra 145 anyuka jut. :shock: :shock: :shock:
Koraszülötteket nem tudják felvenni mert egyszerűen nincs hely. A kvótát már rég túllépték, így a klinika a saját pénzén látja el a piciket. Szörnyű. Legalább a koraszülött ellátásnál törölnék el ezt a hülye kvótát. Hisz nem mondhatja egyik anyuka sem a gyereknek, hogy még ne gyere ki mert ebben a hónapban már elérte a kórház a koraszülöttek max. számát....

Nem is írok többet, mert teljesen belelohalom csak magam ebbe,és annak meg semmi értelme.

További szép napot!

T

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!
Boga, a szoptanít tényleg nagyon jó, nagyon ajánlom. Macerás, de még hónapokig rengeteg időt és pénzt és örömet lehet vele nyerni. Én a védőnőtől kaptam kölcsön, jó volt nagyon.
Én is tuti egyágyasba megyek, majd mesélek én is, nekem is nagyon fontos, hogy az apuka és gyerek bejöhessen, bele is betegednék, ha nem ez lenne. Úgyhogy én megértem Zsuzsoot.
Na rohanni kell ovis szülőire.
Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Zsuzsoo! Hogyan lehet egy nap után hazamenni (bocsi ha nagyon naív a kérdés :shock: )?

Anid! Fogd rá ezt a "hatékony" napot a hőségre, holnaptól már biztos másképp lesz! :(

Timi! A férjed nem tud utánanézni a szülésznők helyzetének a Telkiben? (fizu és miegymás?)
Hanna hogy van?

Alziza! Gratula Zalánnak! Ügyes kis krapek!

Manó! Én szívesen adok neked 10 kilót, bármikor, van raktáron :)

Olyan jó, hogy ilyen sokan gondolkodtok, dolgoztok a kistesón! Még az is kedvet kap tőletek, aki eddig még tartózkodó volt :)

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Gabek!

Uzleteljunk! Nagybatyameknak (mert roluk volt szo eddig) kellene az a szoptanit, minel hamarabb. Hova menjenek erte? Irsz privit?

Koszi!

Kép
boga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?