Új privát üzeneted érkezett!

Igen Klarka értettem!!!!!!
Piri és jelei nincsennek!
Igy jó?

Akkor apára fel,és mindent bele!!!!!
Drukkolok,hogy össze jöjjön!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Nem tűntem el, csak ma itt volt a banya, és még olvasni se tudtalak titeket.
Kriszti, neked maratoni ciklusod van, nekem, meg lassan maratoni mensim. Már ez az 5. nap, és még mindig van. Igaz kevés, de akkor is van. MÁskor 3, max 4 nap szokott lenni.
Átírjam a vonalzódat még pár nappal hosszabbra?

Klarka! Kíváncsi vagyok, mit fog szólni a fiad a bilihez.

Olyan rossz, hogy mostanába senki nincs este, akivel lehetne dumcsizni. Bár megértem, nekem se sok kedvem van a gép előtt ülni.

Zsu

Kép
bvigh

Szia Zsu!

Ne hosszabbitsd,meg egyenlőre!
Én azért nem vagyok este mert azt gondolom este nincs senki,magamnak meg nem irok!

Este lehet benézek!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Szia Kriszti!
(meg aki még itt van)

Csak azt akartam kérdezni, hogy nincs időd msn-ezni?????????

Zsu

Kép
bvigh

Zsu!
Van most egy kis időm!
Vendég

Kriszti!
Mi történt?

Zsu

Kép
bvigh

Na,én meg most vagyok itt! :lol:
vedresandi

És most van még valaki? :lol:

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Kriszti: remélem minden rendben továbbra is!!!!

Ha nincs már itt senki, akkor lépek! Mindenkinek nagyon nyugodt éjszakát kívánok!!!! Álmodjatok szépeket!!! :D

Kép
klarka

Kriszti: mi van veled? Nem tetszik a vonalzód...Ugye nem jött meg?

Kép
klarka

Jó reggelt!
Egy pici vérfolt van,pedig a hőm is felment 37-re!
Nem tudom szedjem e továbbra is az utrót???!!!!

ZSU!
Tegnapnem direkt hagytalak ott msn-en,csak fogta magát elment!!!!

SZÉP NAPOT!!!!!!!!!!!!!

Nem kell sajnálni,mert már mindegy!!!
Vendég

Jó reggelt!
Kriszti! Nem gondoltam semmi rosszra, csak nem tudtam mi történt.
Akkor most megjött rendesen vagy nem ?

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Kriszti:reméljü,hogy csak ennyi pici piri,és kész!!!!!!!!!!!!!!!!

Viszont én tegnap este megint begörcsöltem,de csak a bal oldalamon,és lent a hasam alján.Kb. másfél óra alatt elmúlt.nem tudom mi lehet ez.Az anyósom azt mondja,hogy vesegörcseim vannak.Szerintetek mi lehet ez?????????????
Hétfőn rákérdezek a dokinál,mert szerintem nem normális dolog.
Na bocs,hogy csak magammal foglalkoztam,de kicsit parázok.............

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Megjöttem, leszek, megyek vissza-olvasni. :)

Kép
kislibus

Sziasztok!

Még eddig nem jött meg,olyan száraz vagy pirileg mint a szahara.
Az a pici vérfolt és egy pici barna a tamponon és ennyi.

Ancsa!
Azért mond meg a dokidnak!!!
Pihenj és ne csinálj semmit!!!!

Délután még benézek!!!!
Vendég

t.kriszti! Már a szivem 220-at ver érted! A pici barna még nem gáz, nekem is volt anno. De tampont szerintem ne rakj amíg nem jött meg! Jaj annyira izgulok és szurkolok!

Ancsa! Mindenképp mondd meg dokinak, de szerintem nem vesegörcs, mert az fent kezdődik az utolsó borda tájékon, aztán sugárzik lefele. De kérdés, hogy mit érzel pontosan? Nyilalló- szúró fájdalom valószínű, hogy a méhtartó szalagok nyúlása miatt van. A baba most már nagy iramban növekszik, a méhed is és időnként a tartószalagok begörcsölhetnek, megfeszülhetnek és ez fáj ilyen nyilalló- szúró formában. Ha a fájdalom az egész hasra kiterjed, erőssége folyamatosan nő, majd a csúcsát elérve csökken és ez ismétlődik az már méhösszehúzódás miatt is lehet, ami meg ennyi időssen még nem kéne... De azt is írtad, hogy a hasad alján, ebből én inkább a méhtartó szalagokra gondolok. A lényeg, hogy tényleg pihenned kell, mert ez a te és a baba érdeke, az orvosnak pedig pontossan mond el, hogy milyen fájdalmat érzel, mennyi idejig tart, hol érzed, erősődik-e, vagy végig egyforma erősségű. Remélem hamarost jobban leszel!

Kép
kislibus

Kislibus!
Most látom,hogy 1 nap és teszt!!!
Drukk hegyek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Érzel valamit????
Nagyon szoritok!!!

Egyébként,lehet,hogy az utrótól nem jön meg nekem nem merem még abba hagyni,egy tesztet még engedélyeztem magamnak,ha az is negativ akkor abba hagyom!!!!
Vendég

Tampont nem nagyon használok,azért tettem fel hogy van e valami.
Vendég

Krisztinka! Ne aggódj nem veszem magamra! :) Azt pontosan megbeszéltétek, ogy mikorra megy? Mert ha igen, és ennek ellenére nem ért oda, akkor magára vessen. Ha nem beszéltetek meg pontos időpontot, akkor az más, de neked e miatt se kell aggódnod, mert ilyenkor az ő dolga, hogy más időpontban megismételje a látogatást.

Hát védőnő kérdés: Kolleganőről nem illik rosszat mondni de.......... És asszem ebből mindenki értette. Bizony csecsemőkorban havonta kellene látogatni, utána 2 havonta 3 éves korig, utána 3 havonta 6 éves korig (illetve addig, amíg otthon van a gyermek).

Ami a családi életbe beavatkozást illeti: Hát egyáltalán nem okozni fennakadást nem igazán lehet és erre saját példa: Gyakorlat alatt újszülöttet kellett látogatni, mentem is, de nem tudtam bejelentkezni, mert többszöri próbálkozás után se sikerült, hát mentem ala nature (egyébként így is kellene). Nagy nehezen bejutottam a házba és a lakásba, ahol anyuka nekem esett, hogy mit képzelek én, ő szoptat és nincs ideje állandóan felugrálni ajtót nyitni nekem. Na olyan szarul éreztem magam mint annak a rendje, nagyon bántott a dolog. Megértem az anyukát, mert igaza van, hogy szoptat és ehez nyugalom kell, de ugyanakkor igazságtalannak is éreztem, mert tényleg próbáltam értesíteni, hogy megyek, holott ez nem kötelességem és sok helyen nem is fizeti az önkormányzat az ilyen telefonokat. (Itt se, ahol jelenleg dolgozom). A másik probléma pl: ebédelt a család amikorra mentem, mert egy kisdednél követelmény, hogy menjünk ebédkor és nézzük meg, hogy miként is ebédel a család otthon. Nyugalom van-e, vagy mindenki elvonul a saját szobájába, tanítják- e a gyereket evőeszköz használatra, mekkora adagot kap stb. Dehát pont azokban a családokban ahol az ebéd szent és családi dolog, ott pont hülyén adja magát, hogy akkor megyek, de én se tehetek mást, mert nekem meg akkor kell mennem, és legalább egyszer meg kell zavarjam a családot. És itt van a patt helyzet. És a munkánk során rengeteg ilyen van. És jogosan dühös anyuka, vagy apuka hogy megzavrom a családi békét, de mit csináljak, ha egyszer kénytelen vagyok rá? Mégse írhatom le, hogy minden ok a gyerekkel, ha egyszer nem is láttam.... De sajna vannak akik megteszik.... mindíg van pro és kontra.

Igazából akárki akármit is mond, ez nagyon szép szakma, én szeretem csinálni, de bizony piszok nehéz is. Védőnőként nem lehet a család életébe nem beavatkozni, el kell viselni a negatív visszajelzéseket és ezek nagyon fel tudják sérteni az ember lelkét. El kell viselni, hogy a gyermekvédelem rendszere, az egészségügy nem működik, és sokszor az ember csak vergődik a sok szörnyűség láttán, mert nem tud tenni semmit. Mert ha valami jót létre akar hozni, valamiben javulást szeretne elérni (pl. önkormányzattól igényelni egy családnak kiságyra pénzt, vagy kamaszoknak beindítani eg.életmóddal kapcs. szakkört) mindíg falakba ütközik.
És itt volt ez a piszok továbbképzés, ahol frankón megmondták a tutit, hogy minek hogy kéne működnie, de ha egyszer semmi nem úgy működik!!! Megmondták, amit amúgy is tudok, hogy mit kell csinálnom, mint iskola védőnő, de hogy csináljam, arra senkinek nincs ötlete!!! Én meg itt vagyok tele ötletekkel, tettvággyal de ma még nincs szükség megelőző tevékenységre. Mert milliárdos üzlet a chips és kóla gyártás, mert milliárdos üzlet gyógyszergyártás és kereskedelem, mert milliárdos üzlet a cigaretta és alkohol gyártás, nem beszélve a drookról. Nehogymá ezekről leszokjanak az emberek. És abba már bele se merek gondolni, hogy a többiztosítós rendszerben milyen jól járnak majd a biztosítók. Mert ma mindent a pénz irányít és nem az egyén érdeke.
:cry:

Bocs, hogy így kiakadtam, csak fáj, hogy ha akarom se tudom jól csinálni....És erre ez a továbbképzés ébresztett rá igazán... :cry:
kislibus

Aranyos vagy kriszti, de ez a ciklusom rövidebb volt. Épp görcsölök és 2 óránként cserélek. :(

De egy hét múlva megyek 2 hét szabira és a párom megígérte, hogy akkor ő is szabin lesz és akkor rágyúrunk. :lol:

Asszem el is megyünk Balcsira, láblógatni, hogy legyen erőnk! :lol:
kislibus

Sziasztok!
Végeztem mára végre....már itthon.

Kislibus:látom "jól"sikerült a továbbképzés.Nekem hál istennek anno semmi bajom nem volt a védő nénivel,így negatív tapasztalatom egyáltalán nincs.Remélem hogy a következő is aranyos lesz.Sajnálom pirit,de biztos jót fog tenni nektek is a pihenés!!! 8) Kép

Kriszti:mégmindig csuriban+++++

Zsu:imádatod tárgya,az én kicsi fiam,mire haza értem a mai forgatásról,elmosogatott.Azt hittem megzabálom,annyira édes.Hívtam,hogy végeztem,és nemsokára haza érek,és mondta,lesz meglepi.Hát ez volt.Annyira imádom :lol:

Ancsa:szerintem is beszélj a dokival,ha van rá módod,és puhenj sokat.
vedresandi

Kislibus!
Ez érdekes amit írsz. Itt Miskolcon is hallottam már több embertől, hogy a védőnő kijár házhoz.
A sógornőmhöz nem volt csak akkor amikor hazavitték a gyereket a kórházból. Ezek szerint falun ez nem szokás? Ott ő hordta a gyereket tanácsadásra. Vagy azon kívül, hogy te kimész házhoz, még van tanácsadás is?

Zsu

Kép
bvigh

Kislibus:Köszönöm szépen a felvilágositást.Még annyit,hogy a derekemtól indult a fájdallom,és onnan sugárzott lefelé,de csak baloldalt.Igen olyan szúró fájdalom volt.Na de hétfőn úgyis doki,meg UH is lesz.........
Sajnálom a pirit,de talán a nyugodt nyaralás meghozza a várvavárt eredményt!!!!!!!!!!

Kép

Kép
ancsa03

Andi! Örülök, hogy jó taasztalatod volt, reméljük az is lesz! Hát volt azért benne jó dolog is. Pl. láttam Nyíregyházát, ami gyönyörű város, csak javasolni tudom uticélként mindenkinek! Vannak frankó fürdői, pöpec állatparkja (fehér tigrissel és cápával) erdő, szép belváros. Aki teheti menjen el gyerkőccel is nagy élmény nekik!

Zsu! A családlátogatás mellet van a tanácsadás, de attól még az említett gyakorisággal ki kell járni. No mármost sajna van, aki nem jár ki, de ha megnéznéd, a gyerek törzslapjába minden hónapba ott lenne a bejegyzés, hogy ekkor meg akkor ment, ezt és azt tapasztalt... A tanácsadáson folyik a gyerek súly és hosszmérése, mellkörfogat, fejkörfogat mérés, státuszvizsgálatok és az oltások beadása. És nagyobbaknál vérnyomás mérés és hallás vizsgálat.

Ancsa! Most mégis inkább vesedolognak tűnik nekem is, hogy deréktól sugárzott lefele. Az is szúrós. (Ezt tapasztaltam is :? ) Remélem hamarost kutya bjod se lesz. Egyébként nem vagy felfázós?
kislibus

Kislibus!
Akkor a következő ciklusban hajrá!!!!!!!
Mikor mentek a Balcsira???
Mi is megyünk augusztus első hetében!!!!
Mi Siófokra aranypart Petőfi sétány!!!
Azért tudom ennyire a célt mert az öcsém ott dolgozik ő hozzá megyünk!!!

Andi!
Hát tényleg édes a fiad és nagyon figyelmes!!!!
Az én gyerkőceim is csinálnak néha ilyen meglepit!!!!
"Néha"
Olyan jó érzés!!!!!
Vendég

t.ktiszti! Asszem júli 19-23 közt megyünk, hogy pontosan hova, azt még nem tudom. Öcséd mit dolgozik arrafelé?
kislibus

Őrző védő kft,őrzik a sétányt a szórakozóhelyeket és a nyaralókat
Csak nyári szezonba,mig a beach van
Amúgy B.pesten van a székhelyük ott lakik és ott dolgozik.
akkor jó nyaralást majd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Jóóóó Reggelt!!!!

Aludtam 12 órát...nagyon jól esett.Kicsit jobban is érzem magam!
vedresandi

Sziasztok!

Bizony egy jó alvás helyre tudja tenni az embert! Végre én is kialudtam magam. Most megyek dolgomra, mert tegnap fel se tudtam kelni a fotelből... Du. még jövök!

t.kriszi! Mi a helyzet?

Andi remélem ti is rágyúrtatok! Utána még kellemesebb a pihenés! :D
kislibus

Kislibus:sajna nem tudtunk rágyúrni,mert apárom nincs itthon,ma este jön haza.A csütörtök esti kiskatonákban bízom,mert ha esetleg ma :oops: ,az már kizárólag örömszerzés lesz,babagyártás szempontjábólmárnem hasznos.
Kép

Kriszti:nincs már körmöm...merre vagy???? :shock:
vedresandi

Itt vagyok!
Ma reggel is volt egy pici a wc papiron!
Azóta semmi!
A másik topikban ajánlották,hogy próbáljak ki egy lh tesztet mert korai terhességet kimutat,kipróbáltam halvány potzitivat mutatott.
Reggel csinálok majd egyet 1 pisiből mert ma a 2-ikból csináltam!!!!
A hőm 37.2.

Kedden elmegyek dokihoz,mert már nekem meg idegzetem nincs!!!!
Vendég

Kriszti:igen,az Lh teszt is kimutathat terhességet,de az is erősödik,mint PÉ idején.Remélem erősödik neked is a csík majd! :lol:
Az a baj,ha kedden mész dokihoz,és baba van,sem fog látni semmit,max megvastagodott nyálkahártyát.Az is terhesség jele,de petezsák olyankor mégnincs.Kitartás!!!!
vedresandi

t.kriszti! De ilyen ciklusod még nem volt ugye? Remélem ott a baba! Jaj olyan izgi, már lassan pityergek örömömben! De a doki szerintem se fog még látni semmit. Nagyon szúrkolok!
kislibus

halihó!

Úgy látom a mai nap a takarításé. Én is már megcsináltam a szobákat, még a konyha van hátra. Igaz ott nem sok tennivaló van, de az már nagyon nehezemre esik.

Kriszti, ha már tesztelsz, akkor miért nem terhességi tesztet csinálsz? Az lh teszt érzékenyebb?
A dokival szerintem is várj még.
Nagyon szorítok neked :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
A vonalzód még mindig maradjon?

Andi, lehet, hogy jó lesz az a csütörtöki :lol: :lol: :lol:

Kislibus, te mit dolgozol ma? Lustizol?

Zsu

Kép
bvigh

Mosok, mosogatok, felmosok, a férjem csiszolja az ajtókat és a kereteket, én meg takarítom össze a rengeteg port. De azért adunk helyet lustizásak is. :D
kislibus

Meg a dinnyézésnek :D
kislibus

Már megint jól eltűntetek!
Remélem mindenki pihen.
Bár azt hiszem Andi nem. :lol: :oops:
Én kész lettem a takarítással, mire a párom haza ért. Úgy csináltam a vacsit, hogy mire haza ér kész legyen. Persze már alig győztem kivárni,hogy haza érjen, mert egész nap alig ettem valamit.Erre közölte, hogy nem éhes. De azért a végén bevágott egy nagy adagot.
Most egy kicsit kényeztettem magam, végre eljutottam a fürdőkádig. Relaxáltam egy kicsit.
Holnap újra kezdődik minden. Már annyira várom..... :cry: :cry: :cry:

Szép estét, és jó éjszakát mindenkinek.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Bocs, hogy így eltűntem, csak tegnap megpróbáltunk végre pihenni, mivel hazajöttünk a szülőktől. Szegény Andris belázasodott, életében először, de úgy néz ki, hogy ma reggelre már semmi baja. Volt 39,1 is, de ezek a babák egész másképp viselik a lázat: olyan vidám és kedves volt...azt mondták többen is, hogy náluk az ilyen magas gyakori...

Na, de veletek, főleg KRISZTI, mi a helyzet? Megcsináltad a tesztet? Milyen lett?

ÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrjÍrj :lol:

Kép
klarka

Hahó!!!! Teszteredményt várunk!!!!!!!!!!!!

Kriszti! Én nagyon drukkolok neked!!!!!

Kép
klarka

Sziasztok,hajrá dolgos hétköznapok!

Kriszti:merre vagy???Kilyukad az oldalam!!!!

Klarka:Hogy van Andris???Lement a láza?
vedresandi

Sziasztok!
A mai lh teszt is halvány pozitiv,de ma már van barnás trutyim.
Nem hiszem,hogy terhes lennék!
De akkor mit mutat az lh!
Mert ovu-hoz még távol vagyok!!!???
Hát ez van!!!
Vendég

Sziasztok!

Kriszti! Kukkants már be újság!!!
Lassan mindenki lukas oldalú lesz itt!! :lol:

Andi! Ez aztán furi görbe egyelőre! Kíváncsi vagyok mikorra teszi be a ferti a pé-t! Remélhetőleg vigyázzban várták a csütörtöki kiskatonák a pé-t. Drukk hegyek!

Kislibus! Örülök, hogy nem hari! Tökre megértem, hogy nehéz dolgotok van. Nekem nem lenne bajom, azzal, hogy délben jön, csak mondja meg előre , hogy melyik nap. Nekem is jött már szolikor a védőnéni és beengedtem és folytattuk a szopit, bárszégyenlős vagyok és nem szerettem más előtt szoptatni, de túléltem.
Most csak az miatt voltam dühös, hogy tényleg hónapok óta ide se bagózott, délután meg programunk volt és fontos volt, hogy manó aludjon.
NA témát lezárom, mert rengeteget lehetna eszmét futtani ezzel kapcsolatban. de most mi babásodni akarunk!!! Ugyi???
Hellóka! Miért nem csinálsz ciklusos vonalzót? Olyan kiselefáni vagyok, hogy lehet hogy írtad, de elfelejtettem! :oops:

Zsu! SAjnálom , hogy dolgozni kell, én annyira élvezem az itthonlétet. Remélhetőleg hamarosan babás leszel és nem kell menni dolgozni! Figyu! Mikor mész dokihoz? Azt mondtad lassan bejelentkezel! Mentek nyaralni?

Klarka! emmi baj, az a lényeg, hogy pihiztetek! Sajnálom andrisodat. Nekünk is volt párszor ilyen lázunk tavaly. Állítólag gyakori a babáknál az ilyan 1 napos láz. Semmi egyéb tünet, csak lázasak. De ijesztő tud ám lenni.

Kacika! Hogy vagy? Náaltok mi a helyzet?

Ancsa! Jobban vagy már?

Denni! Hahó! Hogy vagy? Jelentkezz lécci!

Erzsi! Te is nagyon eltűntél!!

Na én dobok egy görbét:
Kép

Hát szombatom szomorú lettem, hogy egy kicsit esett a hőm, de kíváncsi vagyok hogyan alakul majd a továbbiakban.
Az a baj, hogy a legutóbbi két alkalommal 36,9 volt a reggeli hőm amikor megjött.

Pusszantó!
Vendég

Krisztinka!
Azért szép a hőgörbéd jól alakul!!!
Nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Erzsivel nem tudom mi van!!!!
Az iwiwen látom irni az üzenő falra,sőtt irtam neki,hogy irjon mi van vele.
De még csak nem is reagált!!!!
Megbántottuk valamivel???
Én nem emlékszem!!!!!!
Vendég

Kriszti:én azért még drukkolok!!!!

Krisztinka:már betette a feri a PÉ-t,és minden alkalmat igyekeztünk kihasználni,amennyit a munkánk engedett.Sajnos nem sok,de láttunk már csodát....
Kép
vedresandi

Andi! Ez nagyon jó! Akkor még tuti ott voltak a kiskatonák! Remélem jó lesz a vége!
Vendég

Krisz:én is remélem,hogy jók voltunk :oops: Bár most eldöntöttem,hogy tuti sikerül,és punktum!!!!! :lol:
vedresandi

Krisztinka! Nagyon jó a görbéd!!! Mikor csinálsz tesztet? Vagy neked hosszúak szoktak lenni a ciklusaid?

Andi: drukk! Te mikor mész nyaralni?

Kriszti: ebből még bármi lehet: azaz baba is!! :lol: :lol: :lol:

Én még nem mértem ebben a ciklusban a hőmet, de elhatároztam, hogy holnaptól fogom...tegnap is ezt mondtam...csak az a baj, hogy Andris reggel felsír, megyek etetni és közben elfelejtem, hogy mérnem kell és az én hőmérőm 10perces, addig meg nem hagyom bőgni....szóval patthelyzet...

Voltam most bevásárolni a dm-ben, hogy minden meglegyen a nyaralásra - amit még nem tudom mikor kezdődik, elvileg 11-én mennénk, de kell egy láztalan nap itthon. Holnap reggel megyünk dokihoz.