Hali!
Ebéd készen!
Már csak mosogatni kellene..Rejo fénypostával nem küldhető a párod? Nagyon ügyes!
Az apukák lenyűgözően bántak a gyerekekkel!
Klassz férjek!
Az úton hazafelé mi is a talit beszéltük,ki kicsoda mit csinál,és hogy van, már egészen képben van a férjem is.
Az én párom nem nagy társasági emberke de nagyon jól érezte magát,azt hittem esetleg unatkozni fog de nem!
Ha azt mondanám jövő héten tali akkor szó nélkül eljönne
Monee Monának igaza van,természetes házasélet kell pl kétnaponta,és ha a hőd felment akkor már megvolt a repedés,a petesejt egy napig életképes úgy tudom a kiskatonák akár 3-4napig is.
Van aki egyszer kekszel egy ciklusban és sikerül van aki körbelövi a pé-t és nem..sok minden szerepet játszik..
Akkor a Pávaszem recept:
Tészta: 40dkg liszt
1 csomag margarin
2dkg élesztő
1.1/2 dl tej
4 tojás sárgája, pici cukor só
Összedolgozni picit hagyni pihenni,aztán 4részre osztani a tésztát. Kb 4mm vastag téglalap alakot kinyújtani,sütésálló piros lekvárral megkenni, két hosszabb szélére magvazott meggyet sorakoztatni és feltekerni. A közepét diós töltelékkel töltjük.
Töltelék: 20dkg dió vagy mák, 15dkg cukor, 1citrom héja, a 4 tojás felvert fehérje.
180-200 fokon sütöm amíg a tészta nem barnul.
Van még egy kedvenc sütim,nagyon fini !
Vőlegény torta:
Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta
35 dkg Nutella
25 dkg mascarpone
1 dl rum
10 dkg baracklekvár
4 dl tejszín
4 csomag vaníliás cukor
15 dkg birsalmasajt, vagy kandírozott gyümölcs, nekünk karikázott banánnal finom
Elkészítés:
A lekvárt a rummal és 1 deci vízzel kikeverjük, a piskótákat alaposan megfürdetjük belle, és egy üvegtál alját kirakjuk vele. A nutellát elkeverjük a mascarponéval, rákenjük a piskótára. Ezután ismét piskóta réteg következik, amit a vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal borítunk(habfixálót szoktam tenni bele), rászórjuk a választott anyagot (birsalmasajt etc.). Addig rétegezzük a sütit amíg a hozzávalók elfogynak. Fantázia szerint díszíthető. Én néha a tálat amibe rétegezem a dolgokat celofánnal kibélelem és mikor kicsit összeért piskótalapra borítom,így torta formája van és nem olyan töményen édes és krémes. Legalább három órát várakozzon a hűtőben, de ha többet tölt ott, az se fog neki ártani.