Új privát üzeneted érkezett!

Reditke
Kispasijaid továbbra is nagyon jóképűek :lol:
bennem is hasonló érzések motoszkálnak 3-askával kapcsolatban. de azért mi szeretnénk, csak picit később.
sajna apa nem hagy láblógatni, még rengeteg szerződést kell megcsinálnom. még 7végén is azt csináltam, ők meg elmentek a gyerekszigetre.
4lábú megvan, Gellike imádja, meg én is, apa és Gergő nem kutyások. kiakaszt minket néha, mert mindent szétrág....kerti bútorok....ja és medencét sem tudok tőle állítani, mert akkor ő lenne benne.

Macs
mi szívesen mennénk, csak az a helyzet, hogy betegek a kölkök. Gergő múlt 7-en fulladt éjjel, be kellett vinni az ügyeletre a kruppal, már jobban van, most éjjel Gellike volt a soros, vele megúsztuk itthon kúppal, meg gyógyszerekkel, meg apa éjjel kint sétálgatott vele.
szóval nem tudom szombatig hogy lesznek.

puszi

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Vizsgákhoz mindenkinek nagy gratula!

Lányok!
Övterelő?!? Hirtelen azt sem tudtam, miről van szó...., aztán mikor Liv írta, hogy tépőzárral oldotta meg és lehúzza a pocakról az övet, akkor jöttem rá, hogy kocsiba, biztonsági öv elterelő...., :lol: hja kérem, nekünk nincs kocsink :lol:

Liv,
nem én akartam otthagyni ezt az egészet, de sajna január elején visszaminősítettek, visszavonták a megbízást, mint főnővér, nem voltam elég jó nekik(van egy mag...), és már akkor elhatároztam, hogy ilyen sumák bandával inkább nem is akarok együtt dolgozni. Nem az volt a bajom, hogy nem tetszettek a módszereim, hanem hogy nem mondták a szemembe, és esélyt sem kaptam arra, hogy átgondoljam, esetleg ha lehet, változtassak....
Júniustól lett volna egy olyan állás, amiért érdemes volt otthagyni a kórházat, foglalkozás egészségügyet csináltam volna, magáncégnél, ahol mindenki örült, hogy én megyek, (már dolgoztam nekik), csak éppen az utolsó utáni napon, amikor másnap kezdtem volna, a vezérigazgató azt mondta, nem akar felvenni plusz egy embert... Úgyhogy most tulajdonképp visszajöttem gyesre, szeptemberig pedig keresgélek.

Redike : )
Fiúk oltáriak, pisakása szintén :lol:
Milán is mennyire nagy már!

Az eosinophil granulocyta egy fehérvérsejt típus. A kórélettan könyvem ezt írja:
"Eosinophilia: ha a perifériás vérben az 5 %ot meghaladja az eosinofil granulocyták aránya, akkor allergiás állapotokra, anafilaxiás reakcióra, bélférgességre, vagy bizonyos bőrbetegségekre (pl psoriasis-pikkelysömör) kell gondolnunk."

A tejes eredményhez nem tudok hozzászólni.

Macs :)

Apjukunk dolgozik 30án, egyébként jó lenne!

Most zárom, megyek bölcsibe Lilusért.

Puszi mindenkinek!

Sunimum móni

Kép
sunimum

Sziasztok!

Szorí, de nem értem ide a hétvégén.. :( Kicsit "izgisre" sikeredett... ..

Először is szombaton elindultunk a Corába bevásárolni, ahol jól elszuttyogtuk az időt, mert épp 10 éves szülinapot ünnepeltek, mindenütt bohócok futkoztak, és volt egy játék is amin ajándékot lehetett szerezni a gyereknek, szóval jó sokáig el voltunk bent. Aztán kijöttünk, és visszasétáltunk a Kikához, hogy vegyünk málnát /szokott kint lenni egy árusnéni előtte/, persze aranyárban volt, nem vettünk mégse. De ha már ott voltunk, eszembe jutott, hogy pénteken kezembe akadt egy Metro újság amiben volt reklámozve egy kanapé 43% kedvezménnyel, nekünk meg nagy vágyunk volt, hgoy egyszer egyet vegyünk, ami kihúzható, hogy ha pl. hugomék ott aludnának vendégségbe. A mostanit "örököltük" a párom 2 gyerekes kollégájának volt a régi berendezése, ráülni éppen még lehetett, meg átmenetileg meg is tette, de a kárpit már több helyen lyukas és foszlott volt, és kihúzni sem lehetett. Igaz, hogy majd csak később terveztünk venni egy újat, de megláttuk a Kikában a hirdetettet és végül is megrendeltük, mert beleszerettünk és az ár is nagyon baráti volt. :) Persze a Kika is éppen most lett 10 éves, úgyhogy ott is 3/4 órát töltöttünk, mire eljutottunk a kanapéhoz, mert előtte kisemberkénkből tigris lett:

Kép

Utána haza indultunk, de útközben láttuk, hogy heppening van a főtéren, úgyhogy felmentük megnézni. Kiderült, hogy van játszóház, és enyhe túlzással "kisvasútnak" nevezett szerkezet, amit persze ki kellett próbálni, majd utána ugye nem lehetett abbahagyni... :) Közben a téren elkezdődött a zene meg a néptáncika, na akkor azt kellett egy jóóó hosszú ideig nézni, szóval kimerülve, kiterülve értünk haza elég késő este felé.

Másnap lementünk Gárdonyba anyámék nyaralójába, mert hogy segítenem kell leszedni a maradék cseresznyét. - Persze cseresznye már nem volt. Nagyon nehezen viselem a lenti környezetet, mert anyuék szétverték a házat, "felújítás" jogcímen, /én inkább újjáépítésnek nevezném/ és az egész ház és udvar egy nagy káosz, szemétdob, és gyermekekre szerintem kifejezetten veszélyes. Persze Lili mindig útban volt, akkor próbáltam lekötni, dehát kérdem én, mi is lehetne érdekesebb Lilinek, mint az elektromos fűrész, a fúrógép, vagy a csavarozás, ami egytől egyig életveszélyesek.. :):):) Délután elindultunk a partra pancsizni egyet. Direkt nem vittünk semmi értéket, nehogy gond legyen, csak a kocsikulcsot a riasztóval, mert hát éppen 5 km-re van a szabadstrand, az Lilivel gyalog nem lenne kis kaland. A part mellett van végig fizetős parkoló, de mi egy sarokkal odébb a kis utcában szoktuk letenni az autót. Lementünk a pancsizni, Lili persze a víz alá bújás közben kiitta a fél Velencei tavat, és mikor már amúgy is indulni akartunk hasmenése lett, nem is kicsit, 3x összefosikázta a környéket... Tök égő volt, ezért fogtam a gyereket és előre mentem vele a fizetős parkolóig, hogy legalább ne a strandot "piszkítsa" össze, anyu meg Csabi meg összeszedte a cuccokat. Jönnek utánam, hogy elvittem a kocsikulcsot?? - ÉÉÉN?? Nem is láttam! Na akkor irány vissza keressük meg.
Apájával vissza a partra kulcs sehol. Mentünk visszafelé. Ekkor már tudtam hogy baj van, nem nagyon szoktunk elveszíteni semmit, imádkoztam, hogy legalább az autó meg legyen. Anyuékat ismét összetaláltuk a fizetősparkolóban, mondtuk, hogy kulcs sehol, kérdezem hogy megnézték, megvan a kisutcában az autó, mire anyám, hogy nincs meg. Fél perc szívleállás helyből. Na, azért nézzük meg még egyszer! Szerencsére anyu rossz utcában nézte! Legalább az ótóóóó megvan. De!!! Itt másfél óra szerencsétlenkedés következett, felváltva próbáltuk keresni a kulcsot, vigyázni a gyerekre, kinyitni valami trükkel az autót. Közben leszólítottunk egy fazon, hogy hadd telefonáljunk egyet, mert ez és ez történt, és hívtunk anyu férjét, jöjjön le értünk kocsival a partra ide és ide. Persze egyből nem találta meg, 3/4 órát keresgélt minket, pedig AKKKOOORAAA az a gárdonyi partszakasz.... És nem hozott semmi szerszámot sem! .. Férfi - no comment!... Aztán mégis talált a kistáskájában egy tűzszerész fogót, azzal Csabi kinyitotta a zárt, a riasztót kitépte, hogy ne üvöltsön, kivette a mi csomitartónkból a szerszámjait és neki állt szétszerelni a kormányzárat. Mi, anyuékkal még egyszer lementünk a partra, hogy megnézzük a kulcsot. Egy fiatal csapat mondta, hogy nézzük meg a büfében, hátha leadta valaki. Előtte már egyszer végigkérdeztem, de mondom ártani nem árt, max. teljesen hülyének néznek, végigmentem a büfésoron, és érdeklődtem. ÉS KÉPZELJÉTEK EL!!!! A tőlünk legtávolabbi büfében leadta közben valaki!!! Rohantam a kocsihoz, hogy legalább a kormányzárat nehogy szétcsapja teljesen a Csabi, aki megérkezésemkor azt mondta, hogy még 2 ütés kellett volna éppen és eltörik!

Szerintem a tőlünk nem messze ülő nem túl bizalomgerjesztő kisebbségi csapat (bocs azoktól, akik nem olyanok, de a többség sajna.. ) ellopta, végigcsipogtatták a parkolóban az autókat, aztán mivel ott nem jelzett egyik sem eldobták, hogy ne legyen terhelő bizonyíték, mert azt mondta a büfés, hogy valaki onnan nem messze találta meg! /Kb. 500 m-re tőlünk, a büfé mögött meg kezdődik a parkoló!/

Szóval nagyon "izgi" volt, ismét 2 db lábon kihordott infarktussal bővültem! Persze késő este értünk haza, kipurcanva testileg-lelkileg. :) Hétfőn meg melódia, ahogy kell, azért nem jutottam ide.

A folytatólagos családregényem után legelőször is tartozok Livnek egy válasszal.

UH: azért nem gondoltam rá, mert 06.18.-án voltam foglalkozás-egészségügyi tetőtalpig kivizsgáláson, a belgyógyi végig nyomkodott/nézett/ellenőrzött mindent, és nem talált semmi különöset, azért egy mozgás képes magzatot csak észrevett volna nem? Persze elmondani nem mertem, talán még nem mondtam, de annak ellenére, hogy anya több mint 20 évet dolgozott az egészségügyben és naponta jártam be hozzá a klinikára, "orvosfóbiás vagyok, egyszerűen megkukkulok, ha dokkerhez kell mennem.. :O Izéé.... Mondom én hogy pszichó vagyok! :):):) Azért igazatok van, lehet hogy el kéne mennem legalább még a nőgyógyihoz, amúgy is lassan egy rákszűrés is akár esedékes lehet.. :)

Liv! Remélem megszűnnek teljesen a keményedések!!!! Szerintem ha mértékkel fogyasztasz alkohol, akkor nem árthat, köztudottan elég hatásos idegpályadestimuláló szer, elég sokan használják "tompításra"! :):) :) Dávid édes fiú, és biztos, hogy nagyon rendes tesó lesz!!

Bernadett! Gratula a sulis eredményekhez! :) Csak így tovább, ahogy írod a nehezén már túl vagy valószínűleg!! :)

Reditke! Családregény hasonlat tetszett, amint látod meg is fejeltem! :) Ducatis talira apája üzeni, hogy félig irigy-irigy, csak azért nem egészen mert "csak" ;) Ducati és nem Yami /bár mostmár egy Szuzival is megelégedne)!! :) Melókeresés ügyileg: is-se. Szóval egyrészről maradnék és meghúzódnék, mert ha tényleg 1-2 éven belül be tudnánk vállalni /kéne a hitel miatt is/ akkor ugye nem ártana, ha nem mennék el egy új helyre. Másrészt meg azért nem jó a Demoklész kardja alatt állni, és várni, hogy mikor sújt le, hiába végkielégítés, felmondási idő, stb. Azon az állásponton maradtam, hogy nyitott szemmel járok, és ha úgy érzem, van valami "kihagyhatatlan", akkor egy percig sem fog az amúgy híres lojalitásom gátolni a továbblépésemben. :) Képek fantasztikusak! A falepisilés valóban csúcs! :) Hát tényleg ügyi vagy, hogy így megoldod a két gyerkőcöt egyedül. Én meg egy kölyök mellet sem merek még csak álmodni sem, hogy 8 után nő legyek! Lili is későn fekvő, kb. 11 óra, mire sikerül ágyba gyűrnöm... Apája már ált. húzza olyankor a TV előtt a lóbőrt! :) Úgyhogy kb éjfél, mire én is vízszintesbe teszem magam, aztán 5-kor kelek, mert 6-kor megy a vonat Bp-re.. :) Hétvégén azért néha tudok akár 9-ig is durmolni.. :) Pocakérzékenység: mástól is hallottam már, hogy van aki megérzi még a peteérést is! Nagyon érdekes lehet!!! Bár lehet hogy én attól is frászt kapnék :) Ja, és pont most láttam egy filmet a hétvégén, amiben azt volt a sztori, hogy egy fiatal kiccsajról azt hitték, hogy terhes, aztán kiderült, hogy még szűz, na, akkor az nem lehet, aztán azt mondták neki, hogy ciszta vagy rák, műteni kell, és a műtét során kivettek egy élő kis polipot a hasüregéből! Gondolhatod, hogy megnyugodtam, annak ellenére, hogy a mindennapjaim során elég ritkán futok termékeny polip-petével össze! ;);)

Viola! Neked is gratula a vizsgádhoz! Harjá meló! /Vagy mégse??;)/

Judy! Jaj, már megint ez a fránya krupp!! :(:(:( Jobbulást! Azért ha jól vagytok szívesen látlak Benneteket! Bár nem nagyon mozgatott meg mást ez a kérdés :( Sznipp-sznipp, brühahaha!:(

Tegyük át későbbre??? Egyáltálán Kedves Többiek, lenne kedvetek egyszer egy szombati talihoz, csak most nem jó az időzítés?

Macs
maccs

Na még egy pár kép, ha mááá itt jártam a mappában: ;)

Cseresznye szüret Gárdonyban:

Kép
Kép

Kis Ogre:

Kép

Amikor túl kicsi a fagyi:

Kép

Drágáim főznek...

Kép

...Én takarítok!

Kép

Macs
maccs

Sziasztok Lányok!
Mi ez a pangás?
gnékriszti

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból, látom végre volt egy kis élet!!! :D

Liv, HVera nagyon örülök a jó hírnek!!! :D

Röviden rólunk: Ausztriában voltunk plussz pár nap Horvátország és ezekből Ausztriát szeretném nagyon kiemelni, mert nagyon-nagyon jó volt!!! Az osztrákok végtelenül kedvesek voltak, minden nagyon tiszta és bababarát, csak ámultam! Utoljára gyerekkoromban jártam náluk, amikor a csúnya tömegvásárlás és ne lopj magyar időszak volt, nem is szerették népünket túlzottan, ezért nem tudtam, hogy mire számítsak, de csupa jó benyomás ért minket. Egy kis családi panzióban volt a szállásunk, gyerekeknek mindig hoztak külön kaját is, ha látták, hogy a menü éppen nem jön be, a közértben simán megcsinálták a szendvicsünket a kiválasztott pékáruból, felvágottból, kajáldákban, látványosságoknál a gyerekek mindig kaptak valamit, matricát, színesceruzát, de min. hatalmas mosolyokat. Szóval mindenkinek nagyon ajánlom, mint úticélt.

Pocaklakó most már aktívan rúgkapál, nemét még titkolja.

Márk időnként zabálnivalóan édes, időnként meg olyan hisztis dilinyós gyerek, hogy el se hiszem. Akár egy időzített bomba, nem tudni mikor fog robbanni. Hiába próbáljuk megelőzni a robbanást, van hogy direkt keres okot a dilihez. Csak kinövi egyszer. Szobatisztasággal sem siet, a dumája haláli!

Max. még egy hónapot akarok dolgozni, utána már nem. Így is kicsit parázok, hogy túlerőltetem magam egyéb dolgokkal, jó lesz most már figyelni.

És akkor pár hozzászólás:

Maccs,
képek haláliak! Őrület, hogy milyen mizériák tudnak veletek történni, de legalább a vége jó lett! Talihoz kedv lenne, csak idő nincs egyenlőre.

Reditke,
képek szintúgy :D , jó nagyszülőzést!

Sunimum,
lánykád nagyon csajos :) , álláskereséshez sok sikert!

Viola,
jó, hogy sikerültek a vizsgák!

Tontica,
jelentkezz gyakrabban, kell is növeszteni azt a pocit!

Kriszti,
megértem a döntéseteket, az az 1 év meg csak elszalad, utána jó lesz!

Noémi
:D mindig csodálom az erőd és energiád! Autóvezetés hogy megy?

Na most ennyire futotta, majd még jövök! Mindenkinek szép hétvégét!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Néhány friss kép, amit sikerült lekicsinyíteni:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
macsek11

Csak egy mondat: képzeljétek, Dávidot nem vették fel az oviban, pedig nem is tudták (elvileg), hogy kistesó lesz. (De mivel lesz, fellebbezni sincs értelme.) Egyszerűen elutasítottak, hogy a gyermek itthoni ellátása megoldott. 3 éves kora után (ami nevetséges, mert az szept. 5, tehát szinte évkezdés) fellebbezhetnénk, és ha üresedés van (miért lenne?), talán felvennék (ezt úgy írták, hogy nem tudnak a kistesóról).
A gyerkőcnek szüksége van ovira 3 évesen, alig várja; az önkormányzatnak kötelessége lenne megoldani az óvodai ellátást; rengetegen költöznek ki Bp-ről, azokat a gyerekeket felveszik, mert már dolgoznak a szüleik; a környékbeli településeken nincs üres hely; van magánovi, fél napra kb. havi 50 ezerért. Tök jó, nem?

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

Liv:) Gratula a fiú tesóhoz. Én egyelőre még reménykedek egy kislányban( nincs ellenkező feltételezés) de majd csak 2 hét múlva derül ki. Vicces, mert tesóbaba már most ugrál a pocimban( Kornélt is nagyon korán éreztem már).

De amiért írtam. A területileg illetékes ovi KÖTELES felvenni Dávidot tesó ide, tesó oda, szóval el ne hidd, hogy nem így van, az ovitok max átirányíthatna ahhoz az ovihoz ahova tartoztok. Kornél ugye már egy éve bölcsis, és én nagyon gyors fejlődést tapasztaltam nála a közösségben, szóval szerintem fellebezz bátran!
Tegnap jöttünk megt a nagycsaládi nyaralásról ( férjem összes unokatesója 2-21 évesig és a csatolt szülők a dédiig bezárólag. Gyíenesdiáson voltunk evangélikus üdülőben. Kornél óriásiakat " kommandózott" az unokatesókkal, akik vigyáztak rá, mint a szemük világára. Kornél ugyan nem szobatiszta csak egyszál fütyiben, de kakinál már pelusban is szól ( többnyire), viszont késsel(!) villával egyedül evett az üdülőben, és nemengedte, hogy segítsünk. Szóval Gyenesdiás is szupi hely a Balatonnál.

Rosz híreim is vannak sajna. Férjemmel a nyaralás előtti pénteken ( szombaton utaztunk) közölte a főnöke, hogy akkor ő most felmond neki. Nem mintha olyan szupi hely lett volna,főleg mostanában, de így valszeg( reméljük csak rövid ideig, amig férj új melót talál) én leszek a családfenntartó, szóval lőttek a pihis terhességnek:(

Macsek, alig látszik a pocid a képekemn:) Imádom a bárányokat:) Márk óriásit nőtt.Merre voltatok pontosan?

Tontica:) Óriási ikres pocak, tényleg felkötheted a gatyádat:)

Maccs:) Ezek szerint nem ért oda az e-mailem, pedig írtam neked már a címet meg a telefonszámot is. Írok újra, de mivel júli 16-igHorvátországban nyyaralnak Bertoldék családostul, szerintem utána próbálkozz.

Reditke:) Na igen, az tök jó lett volna ha Budafokon gyakrabban tudunk találkozni, miattad szívesen költöztem volna, de így legalább nem esem totál pánikba egy ilyen elbocsátásnál, mint nálunk apájának. Inkább sulira gyűjtünk...

:lol:

Na, vár a mosógép kipakolás rendrakás ruhaselejtezés és egyéb remek dolgok:(
Sunimum: ) Tök jó, hogy jelentkeztél!

Mindenki másnak is üdvözlet és mukk:)

Vera

hvera

Vera, sajnálom, hogy a férjed elvesztette az állását. Van b terv ilyen esetre? Mármint valami esélyes hely, ahova mehet?

Ovi: tényleg kötelesek felvenni? És ha azt mondják, hogy egyszerűen nincs hely? Nem úgy van, hogy az önkormányzat köteles biztosítani az óvodai ellátást, de az már más dolog, hogy van-e elég hely? Itt Biatorbágyon 3 ovi van, azt mondják, mindegyik tele van.
Esetleg tudod idézni nekem valahonnan a törvényt, ami kimondja, hogy kötelesek felvenni oviba?
Köszönöm szépen előre is!
Azt nem tudom, hogy ha így sikerülne felvetetni, fellebbezés, törvény idézése, "balhé", nem Dávid inná-e meg a levét...

Kép

Kép
liv

Vera, rákerestem a törvényre, helyhiány esetén elutasíthatnak.

Kép

Kép
liv

Sziasztok
Olvasok én is néha, de erőm már nem marad írni sajna :( Most azért megpróbálom
Maccs
Hát ti aztán tényleg nem unatkoztok :) Szerencse hogy jó vége lett a dolgoknak. Utazásért irigy , mi nem megyünk idén nyaralni, de remélem jövőre összejön. Képek is szuperek.A babaérzés nálam is megvan, sokszor olyan mint egy babamozgás, de szerintem a belek dolgoznak odabenn és vándorolnak össze-vissza, meg bennük a levegő, de doki még engem se látott ( agyilag se ):) :) :) Bandó nekünk is nagyon nehezen jött össze, irigy is vagyok minden kismamira :oops: , mert a tesó sem akar jelentkezni, pedig rajta vagyunk nagyon elég rég óta :oops: :lol:

Liv
Babácskához gratula, remélem a keményedések teljesen elmúlnak

Hvera
Nektek is garatulálok. Férjed állása :cry: Ezt nekünk is át kellett élnünk, én akkor mentem vissza dolgozni, a gyes pont akkor kezdődött, és nem igazán jöttünk volna ki abból a 24000 ft-ból Sajna nálunk majd fél évig tartott a munkanélküliség

Tontica
képek nagyon édesek, babócákról is :)

Reditke
Szuper, hogy Milán jól van és hogy ilyen stramm fiú :) Képek szuperek Az alvás nálunk is elég későn van, de Bandó születése óta szinte. tíznél előbb nem fekszik le, de hétkor már fenn van, én is kb éjfél körül kerülök ágyba. Irigylem hogy tudjátok a hisztit kezelni, sajna nekem nem mindig megy, Bandó belehúzott mostanában, és ez nekem komoly lelki válságot okoz, hogy kiabálok vele, vagy esetleg ráütök a fenekére, mert tudom hogy ez nem megoldás, de olyan nehéz józannak maradni. Nincs vmi jó ötleted?

Sunimum
képeid neked is nagyon jók, ez az állás dolog elég elszomorító, visszamenvén nekem is rossz érzésem van a munkatársaimmal szemben, mert néha nem érzem egyenesnek őket, pedig a csapatépítés a sláger most a cégnél, de szerintem rosszabb a helyzet mint 3 éve, amikor még nem foglalkoztak ezzel.

Viola
Gratula a vizsgákhoz :) Hogy áll a házatok?

Kriszti
Szomorú hogy ebben az országban nem jutunk előrébb és rá vannak kényszerülve az emberek arra hogy elszakadjanak egymástól. Sok erőt neketek ehhez az egy évhez :) Apukád hogy van?

Macsek
Nyaralás örülök hogy ilyen jól sikeredett, képek is jók lettek :) Tényleg alig látszik a pocakod :)

Velünk nagyjából minden oké. Bandó nappalra teljesen szobatiszta, estére még nem mertem levenni róla a pelust, igaz 95 % -ban üres. Küzdünk a hisztivel, ahogy Macsek is írta, kiszámíthatatlan hogy mikor és miért robban ki. Ovi aug 21-én kezdődik két hét beszoktatással, hogy szeptembertől pedig szülők nélkül tudják a napirendet kialakítani. Én nem is próbálkoztam állami ovival, Bandó magánoviba megy.
Csak hogy az élet nálunk se legyen unalmas, a házunk sajnos nem készül el a megbeszélt határidőre, azaz aug 1-re, az albérletben ahol most lakunk aug 15-ig maradhatunk, mert a tulaj is építkezni akar, így kereshetek egy másik albérletet, a hócipőm tele van a költözésekkel, de nagyon, szeretnék végre nyugiban a saját kis lukamba lenni :evil: de ahogy kinéz ez még messze van.
Na megyek mert reggel hatkor indulok, majd jövök bocs a kihagyottaktól
Dino olvasol még minket? Ha igen írj magatokról

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Macs:)

Nem semmi kalandjaitok vannak :shock: :evil: :)
Képek: Oroszlán:) a telken látom minden van ami egy leányzónak kellhet, kár hogy nekünk nincs telkünk :(
Ogre, én is Ogrévá változok fűnyírás után, amúgy nagyon jó dolog, amikor belülünk a frissen vágott fűkupacba, főleg ha fehér a nadrág :twisted: Konyhatündérek :lol:
Egyszer szívesen elmennék Biáig vhogy a kis friss jogsimmal.

Macsek:)

Jól megy, bár csak a környéken autózom, viszont a szabin szeretnék messzebb is menni.
Nagyon szép helyeket jártatok, örülök hogy még létezik vendégszeretet.
Nálunk is vannak hisztis napok és "normál" napok. :twisted: :)
Főleg az édességért hisztizik, ha kap nem áll le 1/csomag/napnál, így nem kap pld haribo gumicukor az hisztikiváltó.

Én is várom már az ovit, aug 27-én lesz szülői, azután gondolom 1 hétig szabin leszek, amíg megszokja.Remélem zökkenőmentes lesz.

Egy-két újabb kép:

Kép

Kép

[/img] Kép

Noémi
fantikbaba

Noémi!

Ő Heléna?? :shock:
Mekkorát nőtt!!! :) :)

KépKép
KépKépKép
beszti

Húúúú. kicsit lelépünk egy nettől távoli helyre (mamákhoz) és máris mennyi pótolnivalóm van.

Próbálok hozzászólni hátulról előre....

Beszti :)
És ti? kicsit mesélj már lszi magatokról! Hogy lehet négy gyereket nevelni anélkül, hogy kihullik az összes hajad??!! :lol: :lol:

Noémi :)
Mekkora csaj lett Heléna. Hát komolyan mondom hirtelen nem 3 évest mondanék. Nagyon helyes. És ez a göndör haj. Kész :D

Nikk :) Költözésért nem irigyellek. hacsak egy dolog miatt nem. minden költözésnél ki lehet szórni egy csomó felesleges kütyüt (legalábbis én nagy kidobálós vagyok olyankor :roll: )
Kistesóhoz szorítok. Nagyon rá vagy "görcsölve" vagy csak ott van a fejedben?

Hiszti: hát sajnos jó tanács nincs, idővel csak elmúlik, csak azt kell ép ésszel kibírni. nem azt mondom, hogy Bálint már nem hisztizik, de most mi már azt hiszem átléptünk egy másik fázisba. nem az ész nélküli egyik pillanatról kitörő kezelhetetlen, megmagyarázhatatlan üvöltős hiszti van általában, hanem az a szó szerint értendő dac. az az igazi csak azért sen, csak azért is, nagyon süket vagyok és nem vagyok hajlandó...és még el is magyarázom hogy miért nem.
Persze most ne hidd, hogy egy totál kezelhetetlen gyerekről beszélek, mert nagyon együttműködő és értelmes gyerek, csak amikor eddig általában jött a hiszti, most ahelyett inkább már nagyrészt ez van. Ez sen jobb, csak más. dehát ez a gyereknevelés szépsége, mi is tanulunk.
Egyébként átérzem amit írsz, hogy a legrosszabb, ha az ember saját magán nem tud úrrá lenni. Mert akkor a saját gyengeséged miatt rágod utána a kefét. Dehát tudod....a gyerekek hibatűrőek és a mi szüleink (tisztelet a kivételnek) sem hiszem hogy tökéletesek lettek volna és mégis azért aránylag normális értékrendű és életű emberek lettek belőlünk is. :lol:
Egy tanács, ami nekem segített igazán a teljesen kemény hisztiknél: kívül helyezkedni és szeretet. Nagyon nehéz, de hatásos. Megpróbálni nem engedni hogy magával rántson az üvöltés és az őrület (másmint a gyereké) és megpróbálni kívülről nézni, hogy azta milyen nagy hangja van, azta milyen kis csipszar és már milyen akaratereje van, azta mennyire helyes gyerek, még így ahogy sír is, húúú mennyire szeretem és mennyire akartam hogy megfoganjon-megszülessen. és hát úgysem tart végtelenségig (én már csak tusom, akinek volt 50 perces tömény szószerinti öklendezésbe és fuldoklásban végződő üvöltésben is része :twisted: )

Alvás: most számolom este 10-től 7-ig az csak 9 óra, akkor a miénk még több is. Mindig azt hiszem éjjel keveset alszanak.
és nem próbáltad még meg korábban lefektetni? csak azért kérdezem, mert nálunk 8 körül van szpatty. De ha elcsúszunk és 9, ne adj isten 1-2x fél 10 lett belőle, akkor sokkal nehezebben aludtak el, pedig hulla fáradtak voltak és nem aludt tovább reggel, ergo....ha hamarabb lerakod, lehet akkor sem kell reggel korábban. csak kérdés volt, nem tanács. Távolálljon tőlem, hogy megreformáljam az életeteket! :)

Vera :)
Apa meló :( Most megy a keresés?

Liv :)
Jaj de sajnálom az ovit! Ez egyszerűen egyébként tényleg felháborító ami itt megy.
Mindenütt azt lehet hallani, hogy a magyar nőknek így jó meg úgy jó, mert pl Belgiumban csak 6 hét van szülés után, hollandiában 3 hónap stb atb. Menjenek vissza a magyar nők is dolgozni előbb.
Oké-oké. Ezzel lehet egyetérteni és nem, DE!!!! Gondolom én, hogy ezekben a kissé fejlettebb országokban olyan szociális háló, hogy van részmunkaidő és van hova tenni közben a gyereket.
Kérdem én, itt van egy most már közel 7000 lakosú falú, ahol élünk, rengeteg fiatal házassal az új részeken, kicsi gyerekekkel.
És!!! Nincs bölcsöde egyáltalán. És van 2 óvoda. Az egyikbe több mint 250-en jelentkeztek idén és kb 130-t vesznek fel. A másikba nem indul idén csoport, tehát 0-t vesznek fel.
És akkor mi van? Fogadjak full time bébiszittert, hogy dolgozhassak? és? Lesz annyi a fizetésem nőként, 2 gyerekkel hogy őt kifizessem? Na mindegy! Bocsi, nem puffogni akarok, meg lázítani, meg fel lehet homályosítani nyugodtan az agyamat, ha nem így van.....de én is parában vagyok, mert holnap derül ki, hogy felvették-e Bálintot.... :roll:

Milán fenn. majd folyt. köv.

Edit
Kép

Kép
reditke

Vissza is aludt. legalábbis elhallgatott.
Milánról jut eszembe 2 kérdés.

1. mostanában délután mindig úgy alszik, hogy kb 3/4 óra alvás után felébred. ilyankor bemegyek hozzá.Ül az ágyban és sír. Fogom lefektetem. megsimogatom a hátát és elalszik vissza.
szerintetek ez mitől lehet.

2.Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a gyerek saját magát hánytatja? Milán tegnap kezdte. kis kezét ledugja torkára, amitől köhög és öklendezik, de addig, hogy frankón hányni kezd. ja, és mindez tetszik neki, mert nevet hozzá és huncutul néz. Ez mi fene lehet? teszteli a saját testét vagy fél az elhízástól? :lol: :roll: :twisted: :shock:

Mégsem alszik. újra sír. be kell mennem.
Még jövök, mert sokakhoz nem szóltam....

Edit
Kép

Kép
reditke

Mégiscsak visszaaludt a kis drága. Kb 5 percet sírt nagyon. Tök jó, hogy Bálint ilyenre fülebotját sem mozdítja.
Szóval folytatom:

Macsek :)
Én igenis látom a pocakot :lol: :lol:
Hol voltatok pontosan? Infok jöhetnek, mert bár a kicsinél is kisebb az esélyünk, hogy a májusi Alsópáhok után még egy Ausztriai nyaralás is belefér az idei keretbe, azért jó tudni ezeket a dolgokat.
Bár.....apa egyik este csak úgy bytheway megkérdezte, hogy nem tervez semmit, de ha lenne lehetőségem csak egy hétvégére elrepülni valamelyik Európai nagyvárosba, akkor hova mennék szívesen....én hülye meg azóta bízom valami meglepiben :lol: pedig lehet hogy csak beszélgetni akart.

Macs :) amikor az Ogre gyerekek főznek, az anyájának utána duplamunka!!!Én már csak tudom. Bálint főleg panírozni szeret meg tojást felverni....csak egész a plafonig :lol:
Bocs, nem a nyomorodon nevetek, de jót röhögtem a termékeny polip-pete kifejezésen :lol:
Yami-Duci ügybe nem szeretnék belefolyni még elméleti síkon sem, mert én csak egy motorosfeleség vagyok, aki még akkor is sikítófrászt kapna egy ilyen nagymotoron, ha a férje vezetné, akiben 100%-ig megbízik és csak 40-nel menne tök egyenes szakaszon :shock: :lol:
Azért most már az egész családnak van Ducatis pólója, apája hozott. persze én egy kis pántos szexisebb női kiadást kaptam, a fiúk meg apa 1-1 fajtájának a kicsinyített változatát. Bálintnál nagy becsben van, egész nap abban akar lenni.
Családregényeidet szívesen olvasom továbbra is. De csak ezt az amerikai típusú happyendes verziót. Remélem máskor is ilyen jó vége lesz.

Liv :) Végül mit piálsz esténként :wink: :lol: Baileys sör vagy bor a menő??? :lol: :lol:

Ennyi voltam: MUKKMUKKMUKK.

Edit
Kép

Kép
reditke

Beszti:)

Rakj fel egy képet a gyemekeidről, az avataros jó csak kicsi.
Gondolom időd nem sok lehet 4 gyerkőc mellett, nem is tudom hogy tudod megoldani.

Reditke:)

Milán esetében az önhánytatás biztos nem bulémia :shock: :twisted: inkább a fogaknak és/vagy az új érzésnek köszönhető, Helénánál is volt ilyen akkor is amikor mind a 22 foga kinnt volt már.
Felébredés, lehet hogy valamilyen rossz emléke van, vagy rosszat álmodik, nem akarom megkockáztatni de talán a kórházi emlékek.
El fog múlni az biztos, legyél mellette nyugtasd meg.

Noémi+nagylány :wink:
fantikbaba

Reditke
Alvást próbáltam már jó párszor, mármint korábban letenni, de nem alszik el hanem nekiáll beszélgetni , ha meg szólok akkor csak csöndben szenved :) és végül ugyanakkor alszik el mintha tizkor lerakom. Csak a tizes fektetésnél már max 5 perc után alszik, míg a korábbinál akár órákig is forgolódik
Bandó a tüsszentést tudja magának előhozni , van hogy én tüsszentek, neki nem kell, de addig csinálja míg össze nem jön :) Szerintem Milán is csak felfedezte, hogy tudja irányítani a testét és most élvezi ezt
Alvásnál nálunk is van sírással ébredés, de Bandó mindig álmodik valamit, mert mindig össze-vissza beszél utána Pl Anya mondtam hogy a fekete labdával játsz stb

Kép
Kép
nikk0830

Edit, sörözök, borozok. :)
Keményedéssel nemtom, mi legyen, kezdjem-e el a gyógyszert, nehogy anélkül elkezdjen kinyílni a méhszáj, viszont ennek a gyógyszernek meg eléggé tartok a mellékhatásaitól. Persze, jellemző, az orvosom most megy egy hónap szabadságra.

Kép

Kép
liv

Sziasztok:)

Sajna b terv nincs apájának csak álláskergetés, viszont a konyha végre alakul, mert van ideje:)

Melóhelyen munka ezerrel nekem, úgyhogy pihi egy szál sem:)
Ha összeszedem magam, rakok fel Kornélról is friss képet, mert ezek a fiúk lányok gyönyörűek.

Reditke:)
Na, mi van ovi ügyben?
Önhánytatásban nem vagyok jó, de Kornél hányt már attól, hogy erőltette a köhögést.

LIv:) Nekem Kornélnál (is) keméányedett a pocim rendesen, de a MagneB6 és Kalcium koktélnál meg a fekvésnél jobb gyógyszer szerintem nem kell erre.

Maccs:) Rakj fel POcis képet, mert Márk takarja a tesót :D

Többieknek mukk:)

Vera

hvera

Na én is hátulról, bár nekem jópár oldalt kellene visszamennem... Úgyhogy aki kimarad, előre is bocsi!! :):)

Reditke!

Hát nem tudom, hogy lehet úgy nevelni, hogy ne hulljon ki a hajam, mert most eléggé hullik! :D:D (Na jó, ez csak szülés utáni hormonális...)
Igaziból egész a nyári szünetig egész jó dolgom volt, mert addig Beni iskolában volt napközben, Nátán heti 3-szor szintén nem volt (ovi), este meg már apjuk is itthon volt, ketten meg simán megoldjuk (nagyon sokat segít a párom, éjszaka is, ha kell).
De most mind itthon van, kicsit nehezebb, mert nekem lenne egy csomó házimunkám, de közben meg ők is többféle igénnyel jelentkeznek, aszerint, hogy épp mekkorák. Azért még Siminek is kellek eléggé, de a nagyok meg ugye ennének, ilyen-olyan programok kellenek, Hannát segíteni kell még dolgokban sokszor (pisilés, kézmosás).
De azért azt hiszem, elég jól bírjuk.
Ovi: Benit is csak 5 évesen vették fel (akkor ugye kötelező).

Noémi!

Merre mész szabid alkalmából? Valahova kikapcsolódni is?

Nikk!

Drukk, hogy a tesó hamar összejöjjön. Orvoshoz nem terveztek menni?
Kötbéretek nincs a késésre? Mikorra igérték a házatokat?
A hiszti nálunk is erősödik, Hanna is teljesen váratlanul tud robbanni és úgy is abbahagyni. Nem csodálkozom, hogy időnként nem bírod, én is nehezen, főleg ha teljes erejéből visít is hozzá, szörnyű!

Liv!

Ha még nem tettem: nagyon gratulálok Gergőtökhöz a pociban! :):)

Vera!

Találjon a férjed hamar új munkát, hogy legyen nyugis babavárásod.

Macsek!

Nagyon szépek vagytok!! :):)

Maccs!

Nekünk most nagyon nem volt jó a taliidőpont, de egyébként benne vagyok!! Kivéve ha 4 (vagy éppen esetleg aktuálisan kevesebb) számú gyerekkel nem nézel ki bennünket! :D:D

Na, legyen pár kép is:
Kép
Kép
Kép
Ez pedig a profilképem nagyban:
Kép

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
Kötbérünk van elvileg, de csak 1 hónap csúszással vagyis csak szept 1-től, igazából nem is ez a probléma, hanem az hogy albérletet nem akarnak kiadni 2-3 hónapra, mindenhol 1 éves szerződést akarnak velünk aláiratni :(
Gyerekek gyönyörűek :) :) A legkisebb is milyen nagy már :)

Liv
A magne b6 nekem is használt, szinte végig szedtem én is

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Bejelentkezem én is innen, Kecskemétről. Nagyon örülök, hogy így feléledt a topic.

Reditke,
Levente is napok óta az önhánytatással szórakozik. Már ott tartunk, hogy ha nyúl a szája felé, rohanunk, hogy kikapjuk az ujját a torkából. Totál elegem van ebből. Neki most mintha jönne 2 rágófoga, ammi nem is árt, lévén még csak 8 fogú őkelme, lehet, hogy tényleg csak ez az oka. Ja, ő is roppant mulatságosnak tartja a dolgot.
alvás: szintén Leventére jellemző, hogy ha nem alszom ott mellette, akkor 3/4 óra, másfél óra múlva felriad, s vissza kell altatni. Ilyenkor teljesen sírós, nincs is ébren igazán. Ugye én totál elrontottam, mert csak velem és csak cicin alszik, ilyenkor gondolom egy kevésbé mély álomszakaszba kerül, s ha nem érez ott maga mellett, gáz van.

Beszti,
gyönyörű négyes!

Liv,
nekem anno Benedeknél az alacsony vérnyomásos szédülgetésemre mondta az orvos, hogy igyak esténként egy pohár vörösbort. Engem már pár ujjnyi borocska is alvásközeli állapotba lazít. Remélem, minden rendben lesz nálatok.
Ovi: sajnálom, nagyon sok helyről hallok hasonlókat, mint ami veletek történt. Ezért is nyugodtam bele, hogy maradunk itt a belvárosban, mert itt azért lesz helye a fiúknak oviban, iskolában, míg az agglomerációról többnyire csak rosszakat hallani. Párom meg már totál lokálpatrióta lett itt, pl. most ő a főszerkesztője a Ferencvárosi kalendáriumnak.

Írnék még, másnak is, de anyámék szobájában van a gép, most már le kellene lépni.

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Van kis időm, mert jött barátnőm gyerekezni:)

Kormi :)
Nem a te nyomorodnak örülök, csak annak, hogy akkor belenyugszom, ez is egy életkori sajátosság lehet. Most lekopogom, de ma még nem csinálta a kéz lenyomkodást. Bár hozzátartozik, hogy nem vagyok a verés híve, de tegnap nagyon ráütöttem a kezére, amikor már semmi nem hatott.
És jó, hogy leírtam a kérdéseim, mert tegnap délután az alvásból sem riadt fel.
Egyébként simán lehet, hogy ezek a kórház utáni alvás körüli kisebb-nagyobb nehézségek a bentlét miatt vannak. Mert pl hazajövetel után 5 napig zokogott az esti fektetésnél, amikor kijöttünk a szobából.
Aztán mivel tartottuk magunk a megszokott rendhen (nem vettük ki, nem ringattuk stb csak bementünk hozzá időnként megsimogatni a hátá, megmutatni magunk, hogy nem hagytuk el), napról napra határozottan csökkent a sírás hossza és erőssége és azóta megint csendben, vagy jókedvűen beszélgetősen elalvás van.

Beszti :)
De jó, hogy raktál fel képet a "kis" csapatról.
Te biztos másképp látod, de nekem mind a négyen nagyon hasonlítanak egymásra így a kép alapján. Szép gyerekek, a nehézségek mellett, fantasztikus lehet ilyen sokgyerekes szülőnek lenni.

ovi ügyben sajnos semmi.
Végül kiderült nem jól tudtam, nem 5-én írták ki, hogy kit vettek fewl, hanem akkor ült össze a végső bizottság. Szóval sztem jövő hét. Már kezdek belefásulni. Persze marha jó lenne, ha mehetne, de már nem parázom, ha nem mehet, akkor itthonlesz és kész. nem tudok mit tenni sajnos.

Apájának nemcsak jó álláskergetést, hanem egy jó fogást is kívánok :)
Azért mindig van vmi előnye, ha otthon maradnak a pasik lásd konyha.

én is MagneB6-os voltam Milánnal szinte végig.
Milyen gyógyszer és milyen mellékhatástól félsz?

Nikk :)
Azért Bandó nem semmi, hogy tüsszentést tud produkálni. Mivel csinálja, tubákol vagy borsot szór bele?! :lol: :lol:
Igen, Bálintnál már én is tapasztalom az álom dolgokat. ő is mond ébredés után érdekes sztorikat néha.

Neked is köszönöm, hogy leírtad a válaszaid a kérdésemre.
Ez megerősített abban, hogy akkor ez többeknél is előfordul és nem valami fura egyedi dolog. Egyébként már Milánnak is van 20 foga (Bálintnak ennyi idősen 9volt).

Most megyek. Ebéd után indulunk. Fiúkat letámasztjuk anyáméknál hétvégére, mi meg megyünk egy IHB típusú sátrazós, igénytelen 3 napos buliba.

Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Vera, mennyit keményedett a hasad? Nekem múlt hétig napi 2-3 volt, ezen a héten viszont 4-6-8, ami nagyon sok. Pedig szedem a Magnerotot, ittam alkoholt, most fekszem (ez az egy, a pihenés eddig nem valósult meg, erre mostantól sokkal jobban oda kell figyelnem), és még csak 21 hetes vagyok, tehát ez a keményedés sok és korai. Ráadásul most már nemcsak keményedik a hasam, hanem feszül, húzódik, tehát már a menés (kevés is) elég nehezemre esik. Szal lehet, hogy nem úszom meg a gyógyszert, bár bízom benne, hogy ha fekszem, azért lecsökken a keményedések száma, és a méhszáj se kezd el kinyílni.
A Diaphyllin gyógyszerről tud valaki valamit?

Beszti, köszi. :)
Simon eléggé hasonlít Hannára, nem?
Milyen nagy már a lekisebb is! (Most olvasom, hogy Nikk szinte ugyanezt írta, nem baj, nem törlöm ki.)

Nikk, nekem a MagneB6 se használt semmit, de a Magnerot se sajnos, ami pedig erősebb.

Edit, Diaphyllin, ha jól írom. Gyakori mellékhatás a szapora szívverés, amikor abba kell hagyni a szedését, de nem ez ijesztett meg, hanem a fehérjevizelés. És hogy miért: toxémia 3 jellemzője: ödéma, magas vérnyomás, fehérjevizelés. Nekem volt, és az nagyon nem jó, minél több, annál inkább súlyosbodik a helyzet. Úgyhogy az előzmények miatt ijedtem meg ettől a lehetséges mellékhatástól. Ráadásul ez a gyógyszer vizelethajtó is, ami terhesség alatt tudtommal szintén nem jó. De tudom, most a cél, hogy a keményedések megszűnjenek, méhszáj zárt maradjon.
Orvosomat nem tudtam elérni az elmúlt három napban, megígérték, hogy visszahívnak, nem hívtak, hétfőtől pedig egy hónapig szabadságon van. Úgyhogy ha kérdés van, vizsgálat kell, megint ügyelet.

Kép

Kép
liv

Liv
Hát ez nem hangzik vmi jól, nagyon szorítok, ne legyen semmi baj. Hol fogsz szülni?

Kép
Kép
nikk0830

I. nőin.

Kép

Kép
liv

Szia Liv,

Hát nem tudom, mert a keményedéseket Kornélnál én már a végén nem is számoltam. Szerintem ne várj a dokidra, hanem irány az ügyelet. Biztos, hogy ő a megfelelő doki neked?

Szerintem első körben te nyugodj meg! Nem tudom nincs erre valami homeopátiás bogyó? Nem gondoltál ilyenekre? Hátha annaknem lennének ilyen csúnya mellékhatásai. Egyébként tényleg beszélj több dokival erről is, lehet, hogy más másként látja.

Szurkolok, de tuti minden rendben lesz. Dávid után tök természetes, hogy aggódsz, de nem lesz Gergővel semmi gond!

Vera

U.I: többieknek később, mert a gyermekem szóraakoztatásra vágyik

hvera

Pár új kép Kornélról
Kép kornélúj

Kép eszem

hvera

Én eredetileg kútvölgyis voltam, ott volt az orvosom, de a toxémia miatt átkerültem a SOTE I-re (amikor az orvosom szabadságon volt). Ügyeletes orvosnál született Dávid.
A második terhességnél, ami nem sikerült, zárlat volt a Kútvölgyiben, megint átkerültem ügyeletre a SOTE I-re.
A mostani terhességem elején terjedt el a hír, hogy megszűnik a Kútvölgyi, elköszöntem az orvosomtól, és visszamentem a SOTE I-re ahhoz a doktornőhöz, akinél Dávid született. Most ő az orvosom. Nehéz elérni, mert a SOTE-n nagyon túl vannak terhelve, rengeteg a műtét, a beteg, a kismama, ezért nem egyszerű, ha beszélni szeretnék vele, ugyanakkor úgy gondolom, hogy nagyon jó orvos, és ha sikerül elérni, akkor minden kérdésemre választ kapok, tudja a dolgát, és teljesen megbízom benne.
Szóval orvosváltás szóba se jöhet.
Holnap már szabadságon van, hívom a helyettesét, és meglátom, mit mond.

Kép

Kép
liv

Liv:)

Szerintem is maradj nála!
Hogy vagy mit mondott a doki?

Noémi
fantikbaba

Tegnap csak 3x keményedett a hasam (amit lehet soknak is venni, de tekintve az előző napokat - 4-8, bár ekkor front is volt - egész "jó" arány), így most várok 1-2 napot, mert ha ma meg holnap is csak 2-3 lesz, akkor lehet, hogy nem kell gyógyszer, úgyhogy majd csak hét közepén hívom.

Kép

Kép
liv

Halló mindenki!

Hol vagytok és jól vagytok?:)

Mi nem egészen jól, afta miatt 1 hete szinte semmit nem eszik Heléna, még végre beszereztem egy homeopátiás gyógyszert, az már 1 nap alatt csodákat művelt.

Noémi
fantikbaba

sziasztok!!!

Liv miért nem szedsz magnézium vitamint nekem az orvos azt irta ki anno, mert nekem is volt olyan keményedésem egyszer hogy azt hittem hogy nem marad meg a baba... és utánna teljesen elmúlt meg az jó az izmoknak idegrendszernek szóval én azt ajaánlom meg hát annak nincs ssemmi mellékhatása.

Bettikét felvették az oviba szeptember 1.től!!!!

Most megyek szép napot

puszika

Kép
kbernadett

Sziasztok,

Liv:) Isten ments, hogy lebeszéljelek a dokiról. Sikerült a helyettessel beszélni?

Kornél is ovis lesz szeptembertől, remélem addigra szobatiszta is. Bár a Verdás bugyipelus elég vonzó nála:)

Noémi:) Remélem azóta teljesen elmúlt az aftája Helénának.

Mi ma megyünk a nőgyógyászomhoz a négymarkeres spéxci teszteredménnyel. Leendő kismamiknak jelenleg a Kútvölgyiben csinálják beutalóval a taj számra. Az önköltségi asszem 25000 Ft. Ha jól értelmeztem az eredményeket, akkor szép ehgészséges a babánk.

Enyém férj hétfőtől újra dolgozik, kipp kopp, hogy minden rendben legyen, mert a régi főnök most épp nem tudomk még mennyi napig azt szeretné, hogy Tamás ott legyen. A szemét kirúgás után persze...

BEtti:) Gratula a lányod ovis felvételéhez:)

Vera

hvera

Sziasztok!

Mi is élünk :D Olyan régen írtam, hogy bepótolni nem tudom, így meg olyan rossz érzés hozzászólni :( Na mindegy, ez az én bajom. Csengő kérdezte kb. 6 hónappal ezelőtt, hogy ugye milyen nehéz. Én akkor azt válaszoltam, hogy még nem. Na most már én is érzem milyen kétgyermekes anyukának lenni :D

Először gratulálok a friss (már nem is annyira) kismamiknak. Írigy a pocakra, leendő szülésre, én is szívesen bevállalnám még 3* is, de a józan ész nem azt diktálja, fel is kell nevelni őket.

Jó, hogy apjuk ismét dolgozik. Sok esetben, kirugás után jobb állást találnak az emberek. Kívánom nálatok is úgy legyen! Kornél tekintetéből sugárzik az értelem :D

Heléna is olyan stramm mint a mamája, nagyon tetszenek a göndör fürtjei. Nekem ugye két fiú adatott, mindig írigykedem a csajokra.

Én ugyan 20. hét környékén még nem keményedtem Simonnal, de azt elmondhatom hogy a szervezetem sokkal érzékenyebben reagált mindenre. Ha a méhszáj nem nyílik szertintem nem olyan gáz, de félidőben én nem fognám frontra. Szerintem a Kútvölgyibe is mehetsz, ha a SOTE-n szabin van a dokid. Mészit mégis ismered. Biztosan megvizsgál, annak ellenére hogy elköszöntél.
Ez grafológia érdekes dolog. Hiszek benne, csak az enyémet ne vizsgálja senki. Ha nem figyelek oda, hihetelen rondán írok, de tudok szépen is.
Ovit sajnálom, de nem a világvége. Eleinte talán jobb is, ha együtt van a két kölök. Egyébként mindig van lemorzsolódás az ovikban, érdemes október környékén megkörnyékezni őket. Nálunk a kerületben, még a 4. évüket betöltötteket sem vették fel, ha tesó van.

Bernadett :)
Szerintem Liv boron és magnéziumon él mostanában :D

Most mennem kell, kiskrampusz motyog és szaglik.
Este jövök.

Andrea

KépKép
Áron

Bernadett, persze, hogy szedek mg-t. 3x2 MagneB6-tal kezdtem, aztán váltottunk 3x1 Magnerotra, tegnap pedig felhívtam az orvosom helyettesét, aki amellett, hogy orvos, gyógyszerész is, és ő mondta, hogy legyen 3x2 Magnerot (ami érdekes, mert a védőnőm azt mondta, hogy a 3x1 a max., meg az orvosom is azt mondta, hogy 3x1 elég, mert elég erős), most azt szedem.
Gyógyszerrel még várunk, egyelőre magnézium és sok pihenés. (A bor nem jött be, sőt.)

Andi, Mészároshoz nem akarok menni, nem hiszem, hogy szép dolog lenne tőlem, tudod, olyan "ha ló nincs, jó a szamár is"-érzésem lenne ezzel kapcsolatban, viszont a SOTE-n az ügyeletes meg helyettes orvosokra sem lehet egy szavam sem, pedig jó néhányszor kötöttem már ki náluk, úgyhogy azért mindig van hova mennem, kinek telefonálnom.

Épp most olvasom a neten, hogy ilyenkor ezek a keményedések már normálisak, az orvosok szerint, akikkel beszéltem, nem. A lényeg, hogy a méhszáj zárt maradjon, vizsgálat 3,5 hét múlva.

Holnaptól négy nap nyaralás, az majd kikapcsol. :)

Most Dávid uzsit kér, úgyhogy ennyi.

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

Most jöttünk meg a dokitól. Kistesó hason keresztbetett lábakkal feküdt és vadul rugdosott, hogy nem mutatja meg magát azért sem. Tehát nemi kérdés nyitott.

Az AFP és az egyéb értékek is tök normálisak, úgyhogy egészséges kisbaba lesz reméljük. Minden esetre szégyenlősebb, mint az exibicionista bátyó.

Új munkahelyhez apának köszi a gratulációkat, én is remélem a legjobbakat. Bár még van egy meccsünk az idióta ex főnökkel a júliusi fizetésért ( felmondási idő ugye...csak elég bonyolult) de remélem minden rendben léesz.

Az én melóhelyem jó fárasztó mostanság, úgyhogy újra erőteljesen terhességi táppénzben gondolkodom legkésőbb mondjuk szeptembertől. Azt azért megvárom. Ha bírom:(

Tök vicces, hogy mióta babát várok fogytam 4 kilót. Mondjuk nem hiiányzik...

Mivel még mindig nem muszáj kismamának öltöznöm, így sokan el sem hiszik a melóhelyen a babát. Azért most már látszik picit a pocak, úghyogy valamikor jövő héten majd nézek kismama gatyát, mert a multkoriakat nem találom:( Kölcsönadtam, aztán....

Megyek, mert ti vagytok az elsők akiknek írok, most felhívom a leendő nagyszülőket:)

Vera

hvera

Beszti gyönyörűek a gyermekeid!!!

Vera a te fiadais ovis lesz szeptembertől ami szupi dolog mert igy majd tudsz egy picit pihenni a kistesóval, nah ami még jó hogy jók az eredmények ez a legjobb hír. Bár manapság már az sem elhanyagolható hogy van a párodnak újra munkája!

Liv akkor bocsi nem szóltam hát remélem azért nem lesz semmi komyol!

sok puszi

Kép
kbernadett

Sziasztok!

Jó régen írtam. Nem hittem volna, hogy így lekötnek a lányok. Néha van időm olvasgatni, de írni nem volt energiám. Most is több részletben tudom csak megírni a hozzászólásomat, azaz több napig. :(

Most pótolom…. :roll:

Nagyot nőttek ezek a Manók. Csodaszépek, és egyre szebbek. :D :D :D

Csirkesz! Remélem sikerül elég kérdőívet kitöltetni. Hogy haladsz a dipivel?

Kriszti! Kocsi ügyben egyetértek a többiekkel, hogy jogtalan a követelése. Egy használt autónál lehetnek hibák, akár olyanok is, amit te sem vettél észre.
Nem irigyelek a férjed "távoli munkája" miatt, de remélem itthon is talál valamit, és akkor nem kell olyan messzire menni tőletek.

Erika! Nincs ötleted, hogy tudnám játékosan bilire szoktatni Vikit? Tetszett az ötleted. Csak annyira hulla vagyok, hogy nem forognak az agytekervényeim.

Reditke! Hogy van Milán? A régi már?
Sikerült Alsópáhok! Igaz csak szept. elejére, de az is jó.
Két gyerkőc: a legkiborítóbb, mikor Melcsi és Viki egyszerre üvölt a fülembe. :) Szerencsére ritkán fordul elő. De ilyenkor Viki utánozza Melcsit, azért sikerül egyszerre ordítaniuk. :twisted: :twisted:

Maccs! Irigy a nyaralásért. Kiskalóz: :) Gyerekszáj: :)
Sajnálom, hogy nem tudtam menni a talira, de akkor voltunk otthon az anyósnál, aki először látta Melcsit.
Nem semmi naptok volt Jún végén. :)

Viola! Remélem Mira már jobban van. Szobatisztasághoz gratula! :) Gratula a vizsgához is! :)

Liv! Gratula a kistesóhoz! :(

Vera! Neked is gartulálok a kistesóhoz. :) Remélem hamar talál a férjed egy jó állást.

Judy! Gatula az utolsó vizsgához is! :) Miből írod a szakdolid?

Tonica! Nagyon szép neveket választottatok. :)
Micsoda tablóképetek van a bölcsiben. :) Nálunk „snasszabb”. Feltettem a webes albumba.

Nikk! Remélem találtál már egy átmeneti albit. Nem irigyelek a sok költözés miatt. :( Szorítok, hogy minél hamarabb kész legyen a házatok.

Minden gólyát váró anyukának küldök egyet:
Kép

Táblázat: Mivel Kbernadetten kívül senki nem jelzett vissza semmit súlyt stb., arra gondoltam, hogy a teljes nevet is betenném a táblázatba, hogy az iwiwen is megtaláljuk egymást.
Van akinek már meg van teljes neve, de kérek hozzájárulást, hogy csinálhatok ilyen táblát.

Alvás: nálunk Vikit nem érdemes korán letenni. 1/2 –körül hajlandó elaludni csak, hiába tesszük le korán. Mostanában átállt a napközbeni alvása, azaz egy kicsit korábban alszik el, így simább az esti altatás.

Szobatisztaság Mi nagyon kezdetén vagyunk. Eddig háromszor sikerült pisilni a bilibe, de az is véletlen volt. Hiába ül rá, nem sikerül. Pedig szeretné, mert Thomas és barátait gyűjtené be. Eddigiekért megkapta Thomast és Percyt és most legutoljára Gordont. Most Jamest nézte kis. Remélem megéri a pelus árát erre kifizetni…. Most kezdi még csak érezni a folyamatokat. Úgy látom még nem érett meg a szobatisztaságra, de jó úton halaldunk.

Vikinek most bölcsi szünet lesz, bár a héten még lenne bölcsi, de a hőség miatt nem viszem, mert délben nem akarok érte menni, 40 fokban. Édes kiscserfes lett, bár sok mindent nem érteni még, de egyre tisztábban beszél mondatokban.
Gyerekszáj:
Nálunk a nagyik „Mama”. Van anyukám, és a másik Mama az anyós. (azóta már tudja, hogy Orosz Mama, és Illés Mama. Azért az anyós a másik Mama, mert őt nagyon ritkán látja. A Mama, meg anyukám, mert imádja, és szerencsére gyakran is tudnak találkozni a távolság ellenére.). Ez volt a bevezető.
Szóval…. Nem rég itt volt fenn Mama és Papa, akit este Apa hazavitt borsodba. Másnap reggel felhívtuk őket, hogy szerencsésen hazaérkeztek-e. Sikerült apával is beszélni.
Erre Viki rákérdezett: Másik apa? :oops: :roll:
Első gondolatom az volt, hogy na tessék, a gyerek azt hiszi, hogy két apja van, és mit gondolhat azután Apa?. :lol: De miután megbeszéltük, egész nap „Egy Apa” volt.

Melcsi: nagyon ügyi már. 6,27 kg volt ma. Oldalra fordul, sokat mosolyog. Ma már hasra fordult, mert nagy volt az oldalra fordulás lendülete. Volt is sírás, hogy nem ezt akarta. :lol:
Hétvégén keresztelő, és ma fülbevalót kap, azaz csak a fülbelövéssel járót. Az igazi fülbevalót a keresztszüleitől kapja majd.

Tettem fel képeket a webes albumunkba.
Kissé átszerkesztettem a mappákat, hogy átláthatóbb legyen. Az új képeket így találjátok meg:
Vikiről készült új képek: lányok – Viki - a Viki 2 éves múlt- új képek
Melcsiről készült képek: lányok – Melcsi – első hónapok - új képek
És a közös kép a lányokról: lányok – Viki és Melcsi
http://kep.tar.hu/illesek

Többieknek mukk.
Bocs, ha valakinek nem írtam, de nincs sok energiám mostanság. 11 előtt nem kerülök ágyba, és Melcsi bár éjjel csak 1-szer kell, de 6 óta mindig kukorékol, és Viki is kell még éjjel sokszor. :?

Most megyek, megpróbálok mosogatni, ha hagynak.

Puszi mindnekinek: Gyöngyi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok :D

Egy gyors bejelentkezés,Míra tojás és rozs allergiás,szigórú diéta egy évig+folyamatos gyógyszer szedés(poratka,parlagfű,kutyaszőr és még egy csomó más szintén több keresztes allargiát mutat)és még erős légúti allergia :roll: .Ma beszéltem a vezető óvónővel azt mondta egy gyerekre nem fognak külön főzni,jó kilátások...Meló ezerrel(annyi lottó akció volt múlt héten,hogy még mindig nem pihentem ki az ember tömeget)Míra egész jól bírja anyóséknál :D
Hétvégén befejeződött a térkövezés is,majd ha nem szenvedek folytonos időhiányban jönnek a képek is :oops:

MINDENKINEK sok puszi,bocs az önzőzésért....

Viola
h_viola

Sziasztok,

Moszi köszi a gólyát:)

Viola:) Ovihelyzet:( Egyéáltalán nem önzőség, néha az embernek tényleg csak erre van ideje.

Én ma megjáértam Kornéllal a röntgent, ahol kiuderült egy jó kis tüdőgyulladás gyanú egyelőre még csúf hörghurutként, úgyhogy antibigyót kaptunk. A röntgenbe a baba miatt nem mehettem, így apósom gyerekfelühgyelt. Utána még a védőnőmhöz is benéztem, ahol megpróbáltuk a rendkívül szégyenlős babánk szívhangját is megtalálni, amit persze a gép bár megtalált, de sajna hallani nem lehetett. Valszeg tesóbaba befelé fordult kezében a köldökzsinórral:( Tegnap este még rugdosott, tehát reméljük nincsen baja.
Nektek volt már ilyen? Nálunk a rendelőben csak UH van, szívhangot ott nem hallgatunk csak nézzük.
Szóval újabb hét itthon. Na nem mintha ebben a hőségben melóba vágynék.:(

Ti hogy bírjátok?

Vera

hvera

Sziasztok!

Hát most nem állnak túl jól a csillagok, mert Márkkal 10 napot töltöttem kórházban. A szüleim és ő autóbalesetet szenvedtek. :cry: :cry: :cry: A nehezén túl vagyunk, belső sérülések úgy néz ki nincsenek. Márknak a koponyacsontját kellett műteni, néhány csontot a helyére húzni, egy kis darabot meg eltávolítani. Iszonyat amin keresztül mentünk, még mindig nem tudom felfogni. Most itthon nagyon vigyázni kell rá, hogy ne érje ütés a fejét és drukkolni, hogy a jövőben ez az eset ne okozzon egyéb gondot, mert ugye 100%-ig az orvosok se tudnak mindent megjósolni. Rémálom. Mellette meg anyuékat is ápolni kell, nagyon aggódom értük is. A Heim Pál kórház előtt le a kalappal, nagyon hálás vagyok nekik, minden nővér és orvos szuper volt!

Ma voltam UH-on, picurral minden ok, fiú lesz! :) Izgultam, hogy a stressztől ne legyen gond, szerencsére jól viseli magát.

Majd még jelentkezem később. Mindenkinek kitartást ebben a hőségben.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Hú Macsek!

Ez nagyon ijesztően hangzott!!! :(:(:( Remélem, sikerül Márknak és a szüleidnek is gyorsan felépülniük, és nem marad semmi következménye az esetnek! A gyógypuszik már úton vannak :):) Te is vigyázz magatokra!

A többiektől elnézést kérek, de szinte állandóan nyaralunk (Comói tó, Balaton) 8) , és ott nincs net. Amikor meg hazaugrok egy-egy napra, nincs igazán időm-energiám reagálni. De azért gyorsan átfutom a hszeket.

Rólunk csak gyorsan (önző-önző :oops: :) ) : Zsombi már szobatiszta, szopizásmentes nagyfiú. (Tényleg, Liv! Dávid még szopizik?) Iszonyúan pörög ebben a rettenetes nagy melegben is, nekem meg lóg a belem :). Ennyit a szívbeteg gyerekekről (ugye Edit?):)
Ha minden igaz, augusztustól megyek vissza egy lájtosabb 4órás munkakörbe a céghez. Nem tudom, hogy tudjuk majd megoldani Zsombi szórakoztatását-felügyeletét, amíg én dolgozom, mert őt sem vették fel az oviba (helyhiány, évvesztesség indokkal), de majd legfeljebb apa lesz kénytelen egy picivel több időt együtt tölteni Mackóval (ami azért eléggé rájuk fér). Azt tervezem, hogy decemberig húzom az igát (bár nagyon remélem, hogy ennél azért jobban fogom megélni a melózást :)), mert ha annak a pici petezsáknak a lakója, amit ma láttam az UH-n is úgy gondolja, márciusban megérkezik hozzánk is a kistesó :):):):):) (a vonalzófeltevésnél azért még nem tartunk)

Ja, és gyorsan egy kis gyerekszáj tőlünk is: Egyik este próbáltam elaltatni gyagyamackómat, és "igyekeztem":) minél álmosabb fejet vágni, mire Zsombi egyszercsak felpattant és azt mondta: "Én inkább kimegyek egy kicsit Bibihez (unokatesó), mert már nem bírom nézni azt a bánatos képedet" ( ld. pom-pom). Épp ekkor nyitott be apa, hogy akkor felváltana engem. Ő ezt kapta a fiunktól: "Sok szerencsét, apuci!" És kibattyogott a szobából, miközben mi dőltünk a röhögéstől. :):):)

Mindenkinek puszi, és bocsi az önzéshez, de holnap megint lelépünk korán reggel, és most már nagyon aludnom kellene.

Mindenki vigyázzon magára + a kinti és benti gyerkőceire!

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok!

Macsek
Jajj :( nagyon roszul hangzik, remélem hamar felépülnek a szüleid és persze Márk is minden gond nélkül!!!! Márk hogy viseli az egészet? Kórház, baleset?? Meg szabad kérdezni hogyan történt??? Sok erőt kívánok és gratula a kisfiúhoz!!!!

Erika
Neked meg szurkolás!!!!!remélem hamar lesz vonalzó is!!!

Mi is megvagyunk, nagyszülőknél nyaraltunk, most egy kiscit itthon, aztán még Balaton lesz a program

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Össze vagyok zuhanva, talán jó kiírni magunkból a bánatot, édesanyám ma reggel váratlanul meghalt. Pedig már olyan jól volt....állítólag infarktus, pedig semmi baj nem volt a szívével. Nem tudom felfogni, még annyira él körülöttünk, minden hozzá kötődik....
Ne haragudjatok a negatív írásomért.......

Kép

Kép
macsek11

Jujjj!
Volt egy kis időm, bekukkantottam és sok-sok rossz hírt látok.

Macsek :) Még a hideg is kirázott ebben a kánikulai hőségben, amikor a soraidat olvastam. Sok erőt neked és nagyon gyors felépülést Márknak és szüleidnek is! Kérlek, ha van egy kis időd akkor azért kukkants be ide is, hadd lássuk, hogy minden jól alakul.

Vera :) tüdőgyula? hörghurut? megfázott ez a fiú? És bakteriális eredetű, hogy antibét kaptatok vagy csak túl durva már a hörghurutja azért kell? Jobbulást!

Moszi :) minden pisiért egy thomasos vonat? húúú, akkor Bálint egész nap pisilne. Nem minthe már nem lenne így is két tucatnyi darabunk, de azért még van sok tucatnyi, ami nincs meg és ezt ő is mindig kérdezgeti, hogy azt mikor kapom meg?

Viola :) Allergia :( és az nem lehet, hogy te főzöl és azt viszed az oviba és ő azt kapja. nekem van olyan ismerősöm, akiknél így tudták megoldani az allergia dolgot.

Erika :) annyira örülök a mégnemvonalzósdemárúhánláthatókistesónak :lol: :lol: Problémamentes pocakosságot kívánok neked!!!!
És igen, ennyit a szívbeteg gyerkőcökről :lol: :shock: non stop ficánkolás 40 fokban is :D

Többieknek MUKK.
Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Macsek
Őszinte részvétem :cry: :cry:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Macsek,
egyszerre írtunk....és megdöbbenve olvasom soraid.
Fogadd a legőszintébb együttérzésemet és kérlek ne kérj bocsánatot soraidért!
Nem is tudom mit lehetne írni egy ilyen nyilvános fórumon minderre, és ilyenkor mindig úgy érzem, hogy minden olyan közhely, amit mondani lehet.
Kívánom neked, hogy idővel képes légy megélni és elfogadni az ő elvesztését és ugyanakkor ennek sosem kelljen igazán megtörténnie, hiszen a szívetekben, gondolataitokban mindig veletek marad.
Nem tudom, hogy milyen világnézetet vallasz és tartasz magadénak, de remélem Márk, kis pocak fiú, kedvesed, apukád és a többi családtagod és barátaid mellett, a hited is segíteni tud majd abban, hogy józanul és egy nőhöz és anyához méltó lelki és testi erővel átvészeld az elkövetkezendő időszakot!
Sok puszi neked!
Vigyázz magatokra,

Edit
Kép

Kép
reditke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?