Sziasztok!
Szorí, de nem értem ide a hétvégén..
Kicsit "izgisre" sikeredett... ..
Először is szombaton elindultunk a Corába bevásárolni, ahol jól elszuttyogtuk az időt, mert épp 10 éves szülinapot ünnepeltek, mindenütt bohócok futkoztak, és volt egy játék is amin ajándékot lehetett szerezni a gyereknek, szóval jó sokáig el voltunk bent. Aztán kijöttünk, és visszasétáltunk a Kikához, hogy vegyünk málnát /szokott kint lenni egy árusnéni előtte/, persze aranyárban volt, nem vettünk mégse. De ha már ott voltunk, eszembe jutott, hogy pénteken kezembe akadt egy Metro újság amiben volt reklámozve egy kanapé 43% kedvezménnyel, nekünk meg nagy vágyunk volt, hgoy egyszer egyet vegyünk, ami kihúzható, hogy ha pl. hugomék ott aludnának vendégségbe. A mostanit "örököltük" a párom 2 gyerekes kollégájának volt a régi berendezése, ráülni éppen még lehetett, meg átmenetileg meg is tette, de a kárpit már több helyen lyukas és foszlott volt, és kihúzni sem lehetett. Igaz, hogy majd csak később terveztünk venni egy újat, de megláttuk a Kikában a hirdetettet és végül is megrendeltük, mert beleszerettünk és az ár is nagyon baráti volt.
Persze a Kika is éppen most lett 10 éves, úgyhogy ott is 3/4 órát töltöttünk, mire eljutottunk a kanapéhoz, mert előtte kisemberkénkből tigris lett:
Utána haza indultunk, de útközben láttuk, hogy heppening van a főtéren, úgyhogy felmentük megnézni. Kiderült, hogy van játszóház, és enyhe túlzással "kisvasútnak" nevezett szerkezet, amit persze ki kellett próbálni, majd utána ugye nem lehetett abbahagyni...
Közben a téren elkezdődött a zene meg a néptáncika, na akkor azt kellett egy jóóó hosszú ideig nézni, szóval kimerülve, kiterülve értünk haza elég késő este felé.
Másnap lementünk Gárdonyba anyámék nyaralójába, mert hogy segítenem kell leszedni a maradék cseresznyét. - Persze cseresznye már nem volt. Nagyon nehezen viselem a lenti környezetet, mert anyuék szétverték a házat, "felújítás" jogcímen, /én inkább újjáépítésnek nevezném/ és az egész ház és udvar egy nagy káosz, szemétdob, és gyermekekre szerintem kifejezetten veszélyes. Persze Lili mindig útban volt, akkor próbáltam lekötni, dehát kérdem én, mi is lehetne érdekesebb Lilinek, mint az elektromos fűrész, a fúrógép, vagy a csavarozás, ami egytől egyig életveszélyesek..
:):) Délután elindultunk a partra pancsizni egyet. Direkt nem vittünk semmi értéket, nehogy gond legyen, csak a kocsikulcsot a riasztóval, mert hát éppen 5 km-re van a szabadstrand, az Lilivel gyalog nem lenne kis kaland. A part mellett van végig fizetős parkoló, de mi egy sarokkal odébb a kis utcában szoktuk letenni az autót. Lementünk a pancsizni, Lili persze a víz alá bújás közben kiitta a fél Velencei tavat, és mikor már amúgy is indulni akartunk hasmenése lett, nem is kicsit, 3x összefosikázta a környéket... Tök égő volt, ezért fogtam a gyereket és előre mentem vele a fizetős parkolóig, hogy legalább ne a strandot "piszkítsa" össze, anyu meg Csabi meg összeszedte a cuccokat. Jönnek utánam, hogy elvittem a kocsikulcsot?? - ÉÉÉN?? Nem is láttam! Na akkor irány vissza keressük meg.
Apájával vissza a partra kulcs sehol. Mentünk visszafelé. Ekkor már tudtam hogy baj van, nem nagyon szoktunk elveszíteni semmit, imádkoztam, hogy legalább az autó meg legyen. Anyuékat ismét összetaláltuk a fizetősparkolóban, mondtuk, hogy kulcs sehol, kérdezem hogy megnézték, megvan a kisutcában az autó, mire anyám, hogy nincs meg. Fél perc szívleállás helyből. Na, azért nézzük meg még egyszer! Szerencsére anyu rossz utcában nézte! Legalább az ótóóóó megvan. De!!! Itt másfél óra szerencsétlenkedés következett, felváltva próbáltuk keresni a kulcsot, vigyázni a gyerekre, kinyitni valami trükkel az autót. Közben leszólítottunk egy fazon, hogy hadd telefonáljunk egyet, mert ez és ez történt, és hívtunk anyu férjét, jöjjön le értünk kocsival a partra ide és ide. Persze egyből nem találta meg, 3/4 órát keresgélt minket, pedig AKKKOOORAAA az a gárdonyi partszakasz.... És nem hozott semmi szerszámot sem! .. Férfi - no comment!... Aztán mégis talált a kistáskájában egy tűzszerész fogót, azzal Csabi kinyitotta a zárt, a riasztót kitépte, hogy ne üvöltsön, kivette a mi csomitartónkból a szerszámjait és neki állt szétszerelni a kormányzárat. Mi, anyuékkal még egyszer lementünk a partra, hogy megnézzük a kulcsot. Egy fiatal csapat mondta, hogy nézzük meg a büfében, hátha leadta valaki. Előtte már egyszer végigkérdeztem, de mondom ártani nem árt, max. teljesen hülyének néznek, végigmentem a büfésoron, és érdeklődtem. ÉS KÉPZELJÉTEK EL!!!! A tőlünk legtávolabbi büfében leadta közben valaki!!! Rohantam a kocsihoz, hogy legalább a kormányzárat nehogy szétcsapja teljesen a Csabi, aki megérkezésemkor azt mondta, hogy még 2 ütés kellett volna éppen és eltörik!
Szerintem a tőlünk nem messze ülő nem túl bizalomgerjesztő kisebbségi csapat (bocs azoktól, akik nem olyanok, de a többség sajna.. ) ellopta, végigcsipogtatták a parkolóban az autókat, aztán mivel ott nem jelzett egyik sem eldobták, hogy ne legyen terhelő bizonyíték, mert azt mondta a büfés, hogy valaki onnan nem messze találta meg! /Kb. 500 m-re tőlünk, a büfé mögött meg kezdődik a parkoló!/
Szóval nagyon "izgi" volt, ismét 2 db lábon kihordott infarktussal bővültem! Persze késő este értünk haza, kipurcanva testileg-lelkileg.
Hétfőn meg melódia, ahogy kell, azért nem jutottam ide.
A folytatólagos családregényem után legelőször is tartozok Livnek egy válasszal.
UH: azért nem gondoltam rá, mert 06.18.-án voltam foglalkozás-egészségügyi tetőtalpig kivizsgáláson, a belgyógyi végig nyomkodott/nézett/ellenőrzött mindent, és nem talált semmi különöset, azért egy mozgás képes magzatot csak észrevett volna nem? Persze elmondani nem mertem, talán még nem mondtam, de annak ellenére, hogy anya több mint 20 évet dolgozott az egészségügyben és naponta jártam be hozzá a klinikára, "orvosfóbiás vagyok, egyszerűen megkukkulok, ha dokkerhez kell mennem.. :O Izéé.... Mondom én hogy pszichó vagyok!
:):) Azért igazatok van, lehet hogy el kéne mennem legalább még a nőgyógyihoz, amúgy is lassan egy rákszűrés is akár esedékes lehet..
Liv! Remélem megszűnnek teljesen a keményedések!!!! Szerintem ha mértékkel fogyasztasz alkohol, akkor nem árthat, köztudottan elég hatásos idegpályadestimuláló szer, elég sokan használják "tompításra"!
:)
Dávid édes fiú, és biztos, hogy nagyon rendes tesó lesz!!
Bernadett! Gratula a sulis eredményekhez!
Csak így tovább, ahogy írod a nehezén már túl vagy valószínűleg!!
Reditke! Családregény hasonlat tetszett, amint látod meg is fejeltem!
Ducatis talira apája üzeni, hogy félig irigy-irigy, csak azért nem egészen mert "csak"
Ducati és nem Yami /bár mostmár egy Szuzival is megelégedne)!!
Melókeresés ügyileg: is-se. Szóval egyrészről maradnék és meghúzódnék, mert ha tényleg 1-2 éven belül be tudnánk vállalni /kéne a hitel miatt is/ akkor ugye nem ártana, ha nem mennék el egy új helyre. Másrészt meg azért nem jó a Demoklész kardja alatt állni, és várni, hogy mikor sújt le, hiába végkielégítés, felmondási idő, stb. Azon az állásponton maradtam, hogy nyitott szemmel járok, és ha úgy érzem, van valami "kihagyhatatlan", akkor egy percig sem fog az amúgy híres lojalitásom gátolni a továbblépésemben.
Képek fantasztikusak! A falepisilés valóban csúcs!
Hát tényleg ügyi vagy, hogy így megoldod a két gyerkőcöt egyedül. Én meg egy kölyök mellet sem merek még csak álmodni sem, hogy 8 után nő legyek! Lili is későn fekvő, kb. 11 óra, mire sikerül ágyba gyűrnöm... Apája már ált. húzza olyankor a TV előtt a lóbőrt!
Úgyhogy kb éjfél, mire én is vízszintesbe teszem magam, aztán 5-kor kelek, mert 6-kor megy a vonat Bp-re..
Hétvégén azért néha tudok akár 9-ig is durmolni..
Pocakérzékenység: mástól is hallottam már, hogy van aki megérzi még a peteérést is! Nagyon érdekes lehet!!! Bár lehet hogy én attól is frászt kapnék
Ja, és pont most láttam egy filmet a hétvégén, amiben azt volt a sztori, hogy egy fiatal kiccsajról azt hitték, hogy terhes, aztán kiderült, hogy még szűz, na, akkor az nem lehet, aztán azt mondták neki, hogy ciszta vagy rák, műteni kell, és a műtét során kivettek egy élő kis polipot a hasüregéből! Gondolhatod, hogy megnyugodtam, annak ellenére, hogy a mindennapjaim során elég ritkán futok termékeny polip-petével össze!
;)
Viola! Neked is gratula a vizsgádhoz! Harjá meló! /Vagy mégse??;)/
Judy! Jaj, már megint ez a fránya krupp!!
:(:( Jobbulást! Azért ha jól vagytok szívesen látlak Benneteket! Bár nem nagyon mozgatott meg mást ez a kérdés
Sznipp-sznipp, brühahaha!:(
Tegyük át későbbre??? Egyáltálán Kedves Többiek, lenne kedvetek egyszer egy szombati talihoz, csak most nem jó az időzítés?
Macs