Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kiürűlt a ház, csak a 3 gyerkőcöm maradt. :wink:
Szerencsére a vírust csak (enyhített változatban) Kristóf kapta el , a többiek megúszták.
Egész héten strandoltunk, így este olyan fáradtak voltunk, hogy estük be az ágyba!

Lilla!

Nálunk a múlt nyáron Zsombi volt benne ebben a fránya aftás-vírusban 2-szer! Borzasztó volt!
Örülök, hogy Niki már túl van rajta, s annak meg különösen, hogy Dávid nem kapta el!
Anno nálunk sem Zsófi!
Emlékszel, hogy nálunk is úgy volt, hogy egész nap a " seggemben " volt a két gyerkőc?! Képzeld, mostmár egész jól elvannak magukban, kettesben, nem mindig a nyomomban vannak!
Alakulni fog, hidd el! Kitartás. Meg néha azért jó, hogy ilyen kis matricák, ugye?
Medencéhez sokat nem tudok, nekünk is terv egy jó kis családi medence. Vízszűrővel, fóliával stb...
Úgyhogy amit neked tanácsolni fognak, szépen átveszem én is!

Rita!

Zsófinak nagyon tetszett Dorina kiskutyás képe! Egyből ilyet kér!

:?
Meg azt mondta, hogy .: de szép kislány!!!! Zsombi csak bólogatott.

:D

Judyt!

Atika cuki, hogy ilyen kis haverja a kutyusnak!
Igazad van, sokkal jobban paráztam tesóm kisfia miatt, mint sajátjaimnál. Aludni sem mertem!

Mi is jövőhéten nyaralunk. Nagyon várjuk, Lacikám minden második mondata: ugye, ezt is vinnünk kell. :lol:
De, a nagy pakolásából az lesz, hogy szépen mindent én pakolok, még az ő cuccait is! :roll:
Zsófi lányom készít még ki teljesen. Állandóan a körmét kell festenem, rúzsozza magát stb... Már odáig jutott, hogy a körméről a lakkot egyedűl letudja tisztítani!
A poén, hogy nálam ezt nem sokat látta, mert itthon nem stapáltam túl magam!
Hiába biztos a génjeiben hozzta....

További szép napot!

Meme
szinta

Sziasztok!

Úgy látom másnál is pangás van, ebben a melegben még a gép mellé sincs kevem ülni. No meg van is mit csinálnom :?

Lilla!
Örülök, hogy meggyógyult Niki, szerencsére a lányok még nem szedtek össze hasonlót.
A csajok nálunk is, mint Meménél, már nem lógnak folyton rajtam, ez annyiból rosszabb, hogy mindig keresem, hogy épp merre járnak a lakásban vagy épp kimentek a kertbe, és tuti mindig valami disznóságot csinálnak. Nem tudom másnál hogy van ez, de nekem egyre elvetemültebbek :evil:
Mondjuk most egyedül fürdenek, ez meg jó, mert végre tudok pár sort írni :wink: Cak aztán győzzem felmosni akipancsolt vizet, de hát valamit valamiért :D
Ezt a dagonyázás-dolgot irigylem :lol:

Meme!

"csak" három gyerek :lol: Te aztán optimista vagy! :lol:

Mi is egy hét múlva megyünk, ma jött meg a visszaigazolás, úgyhogy már tuti :D
Végül Tunézia lett, szerencsére innen is megy repcsi, így azért kényelmesebb. a férjem szerint ugyan ne számítsak sok jóra, a gyerekek ott is csak olyan gézengúzok lesznek mint itt, de én nem hiszek neki :P
Nálunk a férjem már gyakorlott, a cuccaihoz hozzá se enged nyúlni, legalább ennyi jó van a dologban. Persze vasalni azért nekem kell amit összeválogat, annyira nem önálló ...

Zsófi nem semmi! Nekem szerencsére nme csinálnak ilyet a csajok, bár én tényleg ritkán sminkelek. Na, megyek, már megint összekaptak valamin :evil:

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Mi is vagyunk.A helyzet nálunk is ugyanaz!Bár mára enyhült a meleg,sőt megkockáztatom,hogy hideg lett.De azért egész nap kint tombolunk.

Ditke!
Jaj,de szeretném már én is,hogy egyedül fürödjenek!Bár én ebben a témában elég bugris vagyok,mert nálunk nincs fürdőszoba áztatás.Pancsolni csak úgy és addig lehet,amíg a víz a kádban marad.Én nem vagyok hajlandó minden este vizet lapátolni utánuk.Anyósom szerint szívtelen vagyok,hogy még ezt sem lehet.Na majd akkor,ha fel is takarítanak maguk után! :cry: :wink:
Érezzétek magatokat jól Tunéziában!Tuti jó lesz,ha jól akarod érezni magad!A lányok meg bizti mindent élvezni fognak.

Meme!
Egy copfos,rúzsos királylány!!!! :lol: :lol: :lol:
Elcserélném veled a kisördögömre! :wink:
Ti hova mentek nyaralni és mennyi időre?

Lilla!
Örülök,hogy meggyógyultatok!
Ez a mindig a fenekemben vannak- nagyon ismerős. Egyedül a wc-re nem jönnek velem,mert nem jöhetnek.Amúgy nálunk is ugyanez van.Néha letelepednek mellém és eljátszanak 5-10 percig.Na az maga hawaii!!!!! :lol:

Mi is voltunk szombaton balcsizni!Lolot otthon hagytuk,mert még nem strandolhat.Anyósékkal csavargott,mert a hétvégén nálunk fesztivál volt.
Hát 2picivel egész könnyű volt az élet.Vittük a Dávidot+egy barátját is,hogy ne legyen hiányérzetünk :wink: !Délelőtt elég szeles idő volt,így fogvacogva,de fürödtünk.Alig lehetett őket kiimádkozni a vízből,pedig sokszor lilult a szájuk.Aztán délutánra jó idő lett,így élveztük a vizet is.Most először voltak hagyomásnyos úszogumi.Nagyon hamar rájöttek,hogy kell vele mozogni a vízben és nagyon élvezték.
Este még megnéztük itthon a vizikarnevált meg a tüzijátékot.Az utóbbinak nem volt túl nagy sikere,a marci nagyon félt tőle.A Lolo is sírt,csak a Benike élvezte.Viszont a vizikarnevált nagyon élvezték.Egy csomo kivilágított,hattyúnak "ötöztetett",különböző méretű hajó úszott körbe a tavon.
Másnap meg az ejtőernyősöket néztük meg,meg a jetski bemutatót.Szóval csupa fiús progi volt!

Ja és még egy!Lolo elkezdett beszélni.Minden nap hallani tőle újabb szót.Igaz,még mindig a "nem" a sláger.Ezt napjában kb.500szor elmondja.De már használja az apa,papa,mama,vau,fa,jó,sziszi,Dia(egy kis barátnő),Dá(Dávid),le,fel,vissza,iszi(inni) szavakat.

Vadvirágról nem tudtok valamit?

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Meme

Akkor nem mentek Gyulára a 6-ai hétvégén, ugye? :( Mi akkor leszünk lent. Mindegy, akkor majd nálunk talizunk 22-én.

Ditke

Tunézia, tök jó!!! Mi még nem voltunk ott, de biztos jó lesz. És nem igez, hogy ott is olyanok lesznek, mint otthon. Legalábbis a mieink teljesen másképp viselkednek másutt. De mi is. Egy tanács: amit úgy szeretnél csinálni, mint otthon, pl evés, altatás, abból ne engedj már legelőször se, mert onnantól kezdve az lesz a szabály. Mi így rontottuk el Egyiptomban a kajálást. Robi egyszer vette ki Nikit hamarabb az etetőszékből, onnantól nem volt megállás, addig visítottak, míg ki nem raktuk őket. :roll: Amúgy nagyon jó volt minden, és nálatok is az lesz meglátod! Ott is lehet búvárkodni? Ha igen, menjetek be felváltva, érdemes. Egyiptomban gyönyörű halak vannak. És ha nincs búvárszemcsitek, ott érdemes venni a bazárban. :wink: CSak tengerpart lesz v mentek körülnézni is? még egy tanács: Antinalt szerezzetek be mindenképp, még ha ott nem is kaptok el semmi fosásos dolgot. Nikin már hazafelé jött ki és addig percenként cserélhettem rajta pelust, amíg rá nem szántam magam az Antinalra. Az szinte rögtön segített, más egyáltalán nem. Azt olvastam, hogy tunéziába szintén jó. Hepatitis oltásuk van a lányoknak? Mi beadattuk nekik előtte a bizti kedvéért.

Edit

Tök jó lehetett a vízikarnevál, meg a többi progi. Azt elhiszem, hogy 3 után csak 2 felüdülés lehetett. Én is így vagyok, ha csak 1 van velem. :wink: Gratula olinak a dumához, biztos a többiek is hamar kedvet kapnak tőle. Niki már egész jól kapcsolja a szavakat, néha 3-4 szót is egymás után biggyeszt, így már nagyon jól értem amit mond. És folyamatosan csodálkozom, hogy mennyi mindent tud, ért már és mi mindenre emlékszik. :shock: Pl megtalált egy széthagyott edényt és elmondta, hogy abból ettük a kakóscsigát, amit apa hozott. Ciki, de a tál már vagy 3-4 napja ott volt kint az ablakban. :oops: Szóval marhára meglepett, hogy Niki így emlékszik rá. És még el is tudta mondani!!!
Nálunk még nem kaptak rá az úszógumira, Dávid alig hajlandó térdnél tovább bejönni a vízbe. Talán ha lesz itthon is medencénk, megszeretik.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok :)

Megvagyok én is, de holnapra le kell adnom valamit és két napja mást sem csinálok, mint dolgozom. De holnap reggel elviszem és kész. Már kezdek teljesen lekókadni, de most dolgozik a gép, én nem tudok. :) Meg kell várnom, amíg végez.

Hétvégén voltunk kirándulni a csajokkal. Patakban gázoltak apával, illetve csak Borka, Réka nem az a kalandvágyó típus. Majd holnap teszek fel képeket.

Lilla :)
Ez az afta nem hangzik jól. Már Cat fiait is nagyon sajnáltam. :cry:

Az én gyerekeim is már olyanokat ki tudnak fejezni, hogy csak kapdosom a fejem. Talán egy hete vettünk nekik egy nézegetős könyvet (olyan tesz-veszes, de nem az). Rengeteg info van egy egy oldalon, mindenféle emberek, gépek, épületek, stb. És lehet róluk kis történeteket mesélni. Azóta egyfolytában azt nézegetik és rengeteget tanulnak belőle.

Edit :)
"Csak" kettő?? ÉN is mindig ezt érzem, ha egyel kevesebben vannak velem. :wink:
A múlt héten majdnem összevesztem a sógornőmmel, mert egyfolytában "sírnak", hogy nekik milyen nehéz, mert a kisfia (10 hós) nem alszik napközben minden nap. Amúgy egy tündéri gyerek, gyakorlatilag nem sír, de ha őket hallgatom olyan érzésem van, mintha nem hagyná őket élni, állandón bömbölne és nem tudnának mit kezdeni vele. Hogy ő nem tud ebédelni, mert amíg le nem fekszik a gyerek, addig nincs ideje, meg ugye tengernyi dolga van vele (pelenkázás, etetés, ...) és nincs segítsége! Mondtam, hogy azért mindenre lehet időt szakítatni, ami fontos! Erre közölték, hogy fogalmam sincs miről beszélek. Na ettől aztán betelt a pohár. Beolvastam nekik, hogy nehogy már azt képzeljék, hogy másoknak könnyebb, csak mások nem sírnak állandóan. De, hogy ők Bátornál csak könnyebben kezelhető gyerekeket ismernek. :shock: :shock: :shock: Az enyém kettővel is milyen könnyű, mert idézem "egy terhesség, egy szülés, egy mesélés, egy tanítás, egymással játszanak". Ugye milyen könnyű nekünk? :wink:
Na nekik írtam, hogy én azért tudom, hogy milyen, ha csak egy gyerekre kell figyelni és azt is, hogy milyen, ha kettőre. De háromra a legjobb, nem? :wink:

NÁlunk nyaralás kilőve. Örülünk, ha nem fogunk mindenkinek tartozni a környezetünkben.
:oops: :oops: :oops:

Azért nektek jó nyaralás! (Csak egy kicsit utálok mindenkit. :wink: )

JÓ éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi

az ilyen 1 gyerekes szülőtől én is ki tudok halni. :roll: Főleg, ha kér is tanácsot és nem fogadja meg, aztán nyűglődik tovább.

Hogy áll a házatok? Mikor költöztök végül? Lesz házavató buli? :wink:

Nem jöttök ki hozzánk jövő héten kicsit "nyaralni"? Biztos jól ellennének kint a kölkek, mi meg szusszanhatnánk egyet. :wink: Nekem csak az az 1 bajom van, hogy most megint egész nap "rendőrködnöm" kell és ezt sokkal jobban viselem, ha van közben más is, akihez szólni lehet. Amúgy is kíváncsi vagyok, hogy milyen okosak lettek a lányok. 8) Tényleg, neked egymással beszélnek már "magyarul"? Az enyémek egymásnak csak a nevet mondják, meg esetleg azt, hogy nem.

Kirándulás jó lehetett....

Tali: Most már lassan le kéne fixálni, hogy kik tudnak jönni és felosztani, hogy ki mit csinál a bulira. :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla!
Milyen érdekes ez a "víz-szeretet"!!!! :P Enyémeket (ilyen a Dávid is) úgy kell kihúzkodni a vízből.Tavaly csak úgy minden nélkül voltak hajlandók belemenni a mély vízbe,a pancsolósdi egyáltalán nem érdekelte őket.Azért most így nekem is könnyebb,mert én elvagyok a vízben is kettővel (apa csak egyet vállal be).Bohockodom velük,meg együtt úszunk.
Niki nagyon ügyes a dumcsival is!Dávid menyit beszél?Miért kell "rendőrösködnöd"?
Képzeld,tegnap a Lolo maga hozta este a bilit,hogy ráül!Ilyet már kb. 1hónapja nem csinált ( a többiek se)!Csak porfogónak voltak elő a bilik.Igaz,nem sikerült neki belepisilni.(látva a dolgot,a Beni is meg a Marci is hajlandó volt végre meztelen fenékkel ráülni a bilire)
Remélem,a beszéddel együtt megindul valami a szobatisztaság felé is. Persze,tudom,hogy nagyon messze van még az a nap!De a Dávid is azután kezdett bilizni,miután már pár szót tudatosan is használt.

Brigi!
Na ,ezeken a szülőkön én már csak mosolyogni tudok!
Egyetlen gondjuk van csak: nem következetesek!Mert nincsenek rákényszerítve!majd ha lenne nekik még 3 gyerekük,sokkal következetesebbek lennének és akkor pl. aludna minden nap az a gyerek.
:wink:

Mi is megyünk jövő héten a Meseszállóba Bőszénfára.Igaz,csak 5éjszaka.Többet nem mertünk bevállalni,mert az enyémek nagyon a megszokások rabjai.Így nem tudom,hogy lesznek el ilyen sokáig máshol.Főképp hogy alszanak majd!!!!Ha beválik a dolog és nem lesz velük gond,akkor majd még megyünk valahová.Bár az már csak valószínűleg ősszel lesz.
Most egyenlőre ez a pár nap legyen jó,mert már nagyon várom.Meg a Dávid is!Már nagyon régen(4éve) voltunk együtt nyaralni.És ahova most megyünk,ott nincs se tv,se számítógép.Így apa és a Dávid is "kénytelen" 100%-ban velünk lenni!!!!Ami megint csak nagyon kell mindannyiunknak!
Csak a nagyszülők ne őrjítsenek meg addig az aggodalmaikkal!!!! :cry:

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Na itt vannak képek:

Réka nem volt hajlandó beletenni a lábát a vízbe, így őt Artúr hurcolászta, mert kimaradni sem akart. :roll:

Kép

Kép

Kép

Én benne vagyok. Melyik nap lenne jó nektek? Hétfőn, kedden Artúr államvizsgázik. Lehet, hogy megdumálom, hogy hagyja itthon a kocsit, de ha nem hajlik rá, akkor csak utána. Azt hittem, hogy még itt vannak anyukádék, azért nem is javasoltam semmi progit.
A házunk haladgat, de nem túl nagy tempóban, viszont viszi a pénzt (ami már nincs is :cry: ). De Artúr optimistán 2 hetet mond. Hát majd meglátjuk. Én már nem tervezek. A tigáz a legnagyobb bajunk, de hátha addig lépnek ők is. :twisted:

Egy ilyen se számgép, se tévé nekünk is jót tenne. :wink:

Na megyek, mert mégsem sikerült tegnap befejeznem, de olyan kevés van már hátra, hogy gondoltam ennyit megengedhetek magamnak.

Szép napot!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Edit!

Milyen igazad van az egy gyerekes szülőket illetően! Nagyon sok olyan dolog van, amit ikrekkel eleve nem csinál az ember, így később nem lesz belőle probléma. Vagy amire (pl. alvás) rákényszerítjük őket. Nekem is volt egy időszak mikor nem akart Csenge délben aludni, de akkor is a kiságyban kellett töltenie az alvásidőt, akkor nézegessen mesekönyvet alapon. És így megszokta a déli pihenőt, most meg már maguktól mondják, hogy fáradtak, mennek aludni.
Ma a strandon voltam velük, hát nem kellett altatnom őket, mert totál kipurcantak :D Mondjuk egy dolgot nem bírnak, ha víz éri az arcukat, úgyhogy húznom kellett a törölközőt magammal és folyton törölgetni őket. Remélem erről gyorsan leszoknak :shock:

Brigi!

Nagyon jók a képek, olyan jó, hog el tudtok így menni kirándulgatni. Mi sajna nem szoktunk, pedig úgy szeretném, de hát augusztusban is két hétvégének egy-egy napját lesz itthon az uram :( Az meg semmire sem elég, akkor nyírja a füvet :?
Az utolsó képről a kismadarak jutottak eszembe, azok várják ilyen tátott szájjal a kaját, irtó jó!!! :D

Lilla!

Köszi az infókat, megfogadom a tanácsokat!

Korában már voltunk Egyiptomban, még gyerekek nélkül, ott búvárkodtunk is, nem csak szemüveggel, hanem rendesen merültünk, tényleg nagyon szép!! :wink:
Tunéziában még nem jártunk, de nem tervezünk semmit, csak henyélést :oops: A férjem elég rendesen ki van purcanva, a mostani elbocsátásokkal az osztályuk létszáma 1/3-ával csökkent, de ugyanannyit kell operálni mint eddig, így több munka jut. Az éjszakai ügyeletek a TVK miatt meg külön katasztrófálisak, a napi munka után végigoperálják az éjszakát, rendszeresen 5 körül jönnek ki reggel a műtőből, aztán fél 8-kor ugyanúgy indul a másnapi program. De hála az égnek drága miniszterasszonyunk szerint minden a legnagyobb rendben, a legjobb úton halad :evil:
Na, de itt off-nak vége, mert csúnyát mondok... :evil:
Szóval a terv egész napos alvás, pancsolás, alvás, pancsolás, némi evés, alvás.... Majd felváltva vigyázunk a gyerkőcökre, hogy tényleg mindketten tudjunk pihenni is :wink:
Hepatitist nem adattunk, remélem nem lesz gond, de most Pepének semmit nem lehet adni. Még a bárányhimlő elleni oltást sem adattam be, pedig már januárban felírattam, csak most várjuk, hogy mit lépnek a nyirokcsomóira. Holnap megyünk kontrollra, remélem nem lesz semmi.

Cat!

Ha csak a 8-16 óra osztályos munkámat kellene felcserélnem Nyíregyházára, eszemben sem lenne. a karrer már rég nem érdekel, beláttam, hogy vagy család, vagy karrer, orvosként a kettő nem megy. A gondom az, hogy valószínűleg az osztályról kirugnak és a Művesére tesznek, így a választás a 8-16 közti munka de 50 km-rel odább, vagy a műszakolás 6-14 és 14-22 között. így ha reggeles vagyok nem tudom vinni a gyerekeket, ha délutános meg hozni nem tudom. Hetente van váltás, elég macerás. És mivel emberekkel és nem gépekkel dolgozom, egyáltalán nem biztos, hogy este10-kor bezár a bazár, ha valaki csúszik, azt meg kell várni, sokszor van, hogy 11-ig elhúzódik :( Ráadásul itt készenlétes ügyeleti rendszer van, magyarul itthon alszom, csak telefonálnak ha mennem kell és akkor elvileg fél órán belül ott kell lennem. Ezzel semmi gond nincs ha itthon van a férjem, de mit csinálok, ha éjjel hívnak a két gyerek meg egyedül? És ilyen ügyletből kb. 10 jut egy hónapra, mert 3-4 emberre oszlik el, így azért ez nem kevés, hogy ennyiszer hívjak valakit. Az egyik kollégám minig hozta a gyereket, aki aludt a kocsiban, de azért én ezt nem szívesen :(
És a gond az, hogy hiába megyek be megkérdezni, nem mondanak semmit, nem is tudnak, mert egyrészt még ősszel lesz vezetőváltás, ki tudja, hogy az új főnök mit akar, egyáltalán ki lesz, másrészt meg ma egyik kórház sem tudhatja, hogy holnap épp lesz-e ágyszámcsökkentés az osztályon, stb... A mi kórházunk nem kiemelt, így akár be is csukhatják ha úgy tetszik. Szóval ez az én nagy gondom. És attól félek, ha sokat totojázom, akkor Nyíregyen betöltik azt a helyet ahová most fel tudna venni és akkor mehetek segélyért :(

Na, eldugulok, azt hiszem ma túl negatív voltam, bocs :(

Ditke
ditke62

Brigi!
Nagyon cukik a csajos képek. A vízben bandukólós kép láttán kedvem támadt nekem is ilyet tenni....ezt most max a kertben tudom megtenni, ha felborítanám a kis medencét. ;-)

Ditke!
Drukk Pepének, na meg Neked, hogy jó döntést tudj hozni munka ügyben! Mindenképp írj, ha már tudsz valamit Pepéről!

Képzeljétek nálunk pedig meg volt a Keresztelő! Nagyon jól sikerült. Délelőtt templom, azán ebéd (akiknek mond valamit a Lancelotban), és a délutáni alvás után egy nagy kerti-party otthon! Szerintem nemcsak a Lurkóknak, de a nagyoknak is örök emlék marad! Képeket majd rakok fel, ha eljutok odáig! ;-)

Az egygyerekes szülőket (mármint csak az állandóan sopánkodós típust) én is üdvözlöm! Főleg akkor amikor elhangzik a "Könnyű Neked, mert olyan jól elvannak!" is!

Na megyek a dógomra!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Ditke :)

Hát az utóbbi két hónapban nekünk is hasonló volt a helyzetünk. Arúr reggel elment dolgozni, este fürdetésre hazajött, majd ment vissza. Hétvégén ugyanez.
Ez a kirándulás egy kivételes délelőtt volt, amit kiharcoltam. Nálunk még nem kell füvet nyírni, így elmehettünk. :wink:

Nem úgy volt, hogy maradsz otthon, amíg oviban vannak a csajok? És pihensz? :wink:

Ez a tátogatós kép nagyon jó sztem is. Anyu kérte, hogy mondják ÁÁÁ, ők meg mondták és várták a hamit. :) :) :)

Vikóka :)
Szuper lehetett a keresztelő. Enyémek még nagyon kicsik voltak az övékén, nem emlékezhetnek rá. :(

Pá,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vikóka!

keresztelő?!Várjuk a képeket!
Mi sajna,egyenlőre nem találunk hozzá papot.Pedig már a nagyszülők nagyon sürgetik. Mi nem házasodtunk össze templomban,sőt azon túl,hogy mindketten meg vagyunk keresztelve,semmilyen egyéb "áldásban" nem részesültünk. És nem is szeretnénk,mert úgysem élnénk vallásos életet.a Dávidot anno 4hónaposan megkeresztelte egy pap,aki nem tartotta be a formaságokat.Ennek köszönhetően ő jár hittanra.Ezt a lehetőséget szeretnék megadni a kicsiknek is.Azt gondolom,döntsék el ők,hogy élnek-e vallásos életet,járnak-e hittanra.Na de ehhez meg kellene keresztelni őket.De ma már elég furcsa az egyház áláspontja ebben a kérdésben! :roll: :cry:

Ditke!
Hát nem vagy könnyű helyzetben!!!
Írj majd,ha tudsz valamit Pepével kapcsolatban!

Brigi!
Díjnyertes ez a tátogatós kép! :lol:

Én is dobok fel pár képet!

a kutyával
Kép
Kép

játszótéren
mindig kevés a hinta! :oops:
Kép

Lolo a csúszdán
Kép

Na,felértem! :P
Kép

csúszunk
Kép

most kellene lecsúszni :oops: (marci)
Kép

Akkor is kijutunk innen!! :wink:
Kép

Látod?!Megcsináltam!(Beni)
Kép

Edit

Kép

Kép
edit73

Brigi

Hol voltatok, nagyon jó helynek tűnik! Sztem tocsogni talán hajlandóak volnának az enyémek is.
Egylőre nekünk mindegy a jövő hét. De pénteken elvileg korán elindulunk Gyulára, előtte meg pakolni kéne. Szóval azt inkább ne. Anyuék múlt héten mentek el.
Az nem az ő keresztelőjük volt, amikor előtte nálunk voltatok? Akkor azért már nem ovltak olyan kicsik. De sztem Vikókáéi se nagyon fognak erre emlékezni....

Vikóka

Képeket várjuk!

Edit

Rendőrködés: mert mindig direkt olyat csinálnak, amit tudják, hogy nem szabad és veszélyes. Ráadásul Dávid elkezdett vadulni és direkt fellöki Nikit, amellett amiket eddig is csiálnt vele. Így egész nap azt hajtogatom, hogy oda nem megyünk mert veszélyes, Dávid, ne bántsd Nikit, fáj neki, stb... Elég fárasztó. :roll:

Ditke

Nem irigyellek, jó kis dilemma.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Képzeljétek megjött a tigáztól az engedély! Hipp-hipp-hurrá! :lol: :lol: :lol:
Hétfőn jön a csempe. Azt felrakják két nap alatt, kötés egy nap, festés egy nap, aztán már csak a konyhabútort kell kivárni, meg a beltéri ajtókat. Közben rakhatják a padlót a szobákban. Még az is lehet, hogy tényleg nem lesz több, mint két hét. Juhéjj!!!!!

Ez az a Rózsika-forrás, amit tavaly ajánlgattam, mikor a lányok megtanultak járni. Akkor még babakocsival mentünk, mostmár gyalogosan, illetve kismotorral. Sztem ekkorka gyerekeknek szuper. Árnyékos, lankás, izgalmas, sok a híd, meg kanyarog a patak. Lehet motorozni, botozni, pancsolni. És alig volt ember vasárnap délelőtt. Olyan távolság, hogy nekik is elfogadható. És van cél (a forrás), nem csak úgy menni kell, aztán a semmi közepén visszafordulni, mert már nem bírják. Nem is kellett őket felvenni még visszafelé sem. Persze nem olyan, mintha az ember jó tempóban maga haladna, dehát nem is ez a lényeg, hanem hogy szeressenek kint lenni.

Nálunk is beindult az egymás gyilkolása, bár még elfogadható. De néhány napja Borka szabályosan lebírkózza Rékát. Van amikor csak ránehezedik, de van, hogy harap is. :roll: Réka meg kiabál, hogy fáj, fáj, fáj, de nem csinál semmit, csak várja, hogy mikor lesz vége.

Egyébként beszélnek egymással is magyarul. De előfordul, hogy Borka levág egy hosszú monológot csak úgy a világba, amiből egy szót sem értünk.
Olyan aranyosak tudnak lenni különben, ahogy gondolnak a másikra. Múltkor is bejöttünk Rékával peluscserére és kitalálta, hogy vigyük ki a labdát. Mondtam jó, de nem akart addig jönni, amíg "Bobókáé"-t nem vettük magunkhoz, mert biztos neki is kell. :) :) :) Borka kicsit rafináltabb. Visz pl. kekszet, csokit Rékának, de mindig azt adja oda, amibe már beleharapott. És nem véletlenül!!!! De állandóan rá kell jönnöm, hogy nagyon is terv szerint csinál mindent. Mondtam neki, hogy csak akkor veszem ki a kiságyból, ha leteszi a cumikat. Ment egy kicsit a hiszti, aztán hívott, mutatta, hogy nincs nála cumi. Viszont szépen a kiságy szélére odakészítette, hogy majd kívülről elérje. Volt is nagy hiszti, mikor a helyére tettem a cumikat, ahol nem éri el.

Nálunk tavaly tavasszal volt keresztelő. Még nem voltak egy évesek. Most az uncsitesó keresztelője volt. A nemalvósé. :) :) :)

Arik a játszóteres képek. Itt felénk nincs játszó, külön program elmenni innen valahová. Nem is járunk, csak itt a kertben homokozunk, de holnapra beterveztem egy csúszdás, hintás játszóterezést. :)

NÁlunk úgy volt keresztelő, hogy egyikünk sincs megkeresztelve, és nem is volt egyházi esküvőnk. De mi is úgy gondoltuk, hogy meg akarjuk adni nekik a lehetőséget, hogy megkaphassák azt a vallási hátteret, ami nem pótolható később sztem.

Gondoltam ám rád a múlt hét elején. Én akkor voltam teljesen magamon kívül a csajoktól. Egyfolytában üvöltöttem velük, mert teljesen megtépázták az idegeimet. Mondjuk a héten is voltak már nyüszik, de anyu jobban bírja. Rájöttem, hogy a szeles idő teljesen megkergíti őket. De azért az nálunk mindig használ, ha kimegyünk. Csak nem lehet mindig kint lenni. :cry:

Na megyek aludni, mert a tegnap kicsit hosszúra sikerült.
Jó éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Mi is vagyunk... Voltunk Várgesztesen 4 napot, nagyon klassz volt, majd dobok fel képeket. A fiúk imádták a vizet, a pancsolást. Szállás is nagyon jó volt, persze pihenni nem tudtunk, illetve akkor, amikor ők aludtak. Azért annyival könnyebb volt, hogy nem kellett főznöm, nem volt háztartás, viszont a viz meg a nap teljesen kiszívott minket is. Összességében nagyon szuper volt, csak rövid. Még egy pár napot el tudtam volta tölteni ott.

Nagyon édesek a gyerekek és milyen nagyok!!!!!

Brigi! :D
Az a szájtátogatós kép csúcs!!!!! Vissza-visszanézem.... :)
Merre felé van ez a Rózsika forrás, nekem is nagyon tetszik a hely és olyan jókat írtál róla, hogy mi is szívesen elmennénk.
Gratula a Tigázhoz! Jó lesz már, ha ott lesztek!
A veszekedésről annyit, hogy az enyémek minden nap többször is összevesznek valamin. Ami a legrosszabb, hogy abban a pillanatban, amikor ez egyik elveszi a másiktól az összeveszés tárgyát, abban a pillanatban a másik harap. Én persze ezt a pillanatot nem mindig kapom el és szegényeken mindig van harapásnyom. Erről a harapásról nem tudom, hogy lehetne leszoktatni őket.

Edit! :D
Annyira helyesek a fiúk! Jó nagy csúzda van felétek, gondolom élvezik!
A keresztelőről..., szerintem annyira pap függő a dolog, még annó a férjemet az itteni pap azért nem akarta megkeresztelni, mert pogány neve van, Attila.

Ditke!
Nem egyszerű a döntés, de biztos sikerül számodra a legjobb megoldást megtalálni.
Pepére gondolunk, írj, ha már tudtok valamit!

Lilla!

Rendőrködés.... :D tetszik.... :D
A 22-i talival kapcsolatban mindenben benne vagyok a sütik kivételével, ugyanis azt nem tudok, de minden másban benne vagyok.

Na megpróbálkozom a képekkel....

Kata

Kép
kateduo

Kép Kép Vendel anyuval Kép Gergő

Kata

Kép
kateduo

Kicsit elcsúsztak a nevek...
Szóval Vendel van anyuval úszógumival és gergő egyedül....

Kata

Kép
kateduo

Kata :)

Solymár előtt a benzinkútnál leparkolni, átmenni az úton be az erdőbe, sárga jelzés, rajta van a budai túristatérképen is, az eleje kicsit meredek, zöttyös (kismotorral, meg babakocsival), de utána szuper sima. (Na jó, azért a mocit kellett néha vinni, mert van benne szintkülönbség, csak nem meredek.) A hely, ahol fényképezkedtünk a forrás után olyan 150 méterrel van. Nekünk eddig ez volt a legmesszebb. De amúgy folytatódik az út, csak utána nem tudom mi van. :oops: :oops: :oops:

Nagyon jó fejek a gyerkőcök a képeken.

Nálunk szerencsére még harapásnyom nem volt. Veszekedés van, de eddig nem volt testi sértés, legfeljebb a játék ment tönkre a rángatásban. :roll: Ez az erőszak új fejlemény. (Előtte tényleg csak elvétve fordult elő, de újabban van olyan nap, hogy Borka mindenért legyúrja Rékát. :shock: ) Ma többször is volt büntiben lapáttal csapkodás, hajhúzás, stb. miatt. :oops:

Lányok :)
Ti mivel szeditek ki a ruhákból a naptej maradványokat? Akárhogyan csinálom a fehérek mindig sárgák maradnak a nyaknál, meg vállnál. Már várok az öltözéssel, amíg beszívódik, de így is nyomot hagy, és nem lehet kimosni!! Én vagyok béna???? Azért ha megyünk valahová csak be kell kennem őket, és nem adhatok (nem akarok) rájuk mindig játszós ruhát.

Megyek, mert be kell pótolnom a nem alvást.
Én nem tudtam leszokni az alvásról, de így, hogy tudom, hogy a vérnyomásom a hibás már nem annyira szörnyű. :wink: :wink: :wink:

Jó éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!
Köszi az útmutatást, nagyon jól hangzik, mindenképp felkeressük.
Játékhúzogatás? Nálunk is megy, de mindig verekedés a vége, komolyan mondom ettől készülök ki a legjobban, az örökös veszekedéstől. Szegény Gergőm arca úgy néz ki, mint akinek valami fertőző betegsége lenne, holott "csak" karmolás az egész.

Naptejhez nem tudok hozzászólni, én nem vettem észre, hogy nyoma lenne, bár szerintem mindig kifelejtem a nyakukat... :)

Alvásról sajnos én sem tudok leszokni, pedig jó lenne, ha nem lennék mindig álmos, na meg mennyivel többet élnék, ha kihasználnám mondjuk az estéket, mikor a fiúk már alszanak. De 10-nél tovább képtelen vagyok ébren maradni és reggel alig birok felkelni. :?
Vérnyomás??? hajaj.... :D :D

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Kata!
Nagyon jók a képek,bizti jól éreztétek magatokat!
Igen,a 4nap nem olyan hosszú idő.De az,hogy kiszolgálják az embert,mennyei!!! :lol: Én is csak olyan helyre vagyok hajlandó elmenni.Legyen akkor kevesebb nap,de az teljes kényelemben!

Brigi!
Te milyen naptejet használsz?Mert én sem vettem észre,hogy nyomot hagyna a ruhán,bár fehér cucc azért ritkán van az enyémeken.Meg én bevallom őszintén a nyakukat sose kenem be!Még strandon se! De mivel a krémezésbe ők is beszálnak,így gyakran kerül a ruhájukra is a naptejből.
A nagy játszótér nálunk is kocsi-függő,gyalog messze van.De azért heti egyszer el szoktunk jutni oda,a fiúk nagyon élvezik és már nem kell annyira sasolni rájuk,mint tavaly.Max. ha a toronyba akarnak felmászni! :lol: :wink:

Lányok!
Lehet,hogy furcsán néztek rám,de számomra ez a verekedésesdi már olyan természetes. Az enyémek sokszor még röhögnek is azon,ha a másik fejbe veri őket valamivel.Sokszor azt hiszem,hogy ezt játéknak vélik.Persze nálunk sosincs maradandó nyoma ezeknek a "játékoknak".Meg sokszor csak valami figyelemfelkeltés,mert akkor csinálják,ha van itt valaki. Szóval szerintem ezt idővel meg fogják érteni,hogy nem szabad. Csak akkor kell ezzel foglalkozni,ha már úgy eldurvul,hogy tényleg látszik a nyoma (pl.harapás)

Most pedig szeretnék egy kicsit dicsekedni:
MA A BENIKÉNEK SIKERÜLT BELEKAKILNI A BILIBE!
Nagyon örülök neki.Bár a bili-használatot napok óta az Olivér kezdeményezi,a többi csak követi.Ő hozza rendszeresen és mutatja,hogy vegyem le a pelusát.De még nem sikerült neki belepisilni.Valószínűleg a Beninek is csak véletlenül,de azért nagyot örömködtünk felette! :lol: :lol: :lol:
Na de ami késik,nem múlik!
Lehet,hogy bilivel kell mennünk nyaralni???! :wink:

Ja és még valami:a mai remekművem!!!

málnás rafaello torta
Kép

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Mi is jelen, olvastalak benneteket csak időm nem volt írni. Egyrészt hétfőn indulunk nyaralni, arra is készültem, másrészt teraszt csináltatunk, s az ács mester pont nyaralás utáni szerdán vagy csütörtökön kezd, így oda is mindent ki kellett választani, beszerezni!

Szerencsére a gyerekek egész tűrhetően viselkednek mostanában, főleg amióta Kristófnak is szünet van, nagyon jól el vannak hárman. :)
Bár, igaz ami igaz, Kristi max. 1/2 órát képes velük lenni, mindig epattintja őket valami indokkal. Hiába nem egy korosztály.

A veszekedős időszakról:

Életkori dolog, majd lecseng.Nálunk is olyan 2 éves koruk körül kezdődött, aztán egyre rosszabb lett, de most már el kell, hogy ismerjem, hogy heti szintre ment.
Vitatkozni vitatkoznak, de már a játékokon tudnak osztozni, meg hajhúzás, egymás lebírkozása megszűnt!!!!
Tudják, hogy inkább békésen eljátszunk, mintsem a büntiben rostokolunk. Az enyémek pont annyival idősebbek, hogy ezt megértik.
Valamint azzal védtem ki sokszor, hogy a tricikliket, a motorokat, bicikliket csak a sajátjukat használhatták, illetve akkor a másikét, ha a másik ezt engedélyezte.

Képek:

Kata!

Mindig is gyengém volt a szőke haj, barna szem!!!! :oops: Gyönyörűek a srácok! A sapis képek meg cukik!!!
Szép helyen voltatok!

Edit!

A mozgás kultúrátok hozzánk képest a fellegekben jár! :wink:
Mire nem képesek ezek a srácok!
De, olyan jó a képeken ezt nézni, hogy ezek aztán igazi kis kopé-pasik!
Zsófimat elcserélnéd??? Figyu, nekem csak 1 kiscsaj van, nem tudom oda adni, vannak itt dupla kislányos anyukák, velük bizniszelj.... :lol: :D
Aztán meg majd hozzák a fiúk a csajokat a házhoz ugyis!!!
Kérdezted: Hajdúszobolszlóra megyünk 1 hétre. Baráti társasággal, így ha nem is lesz jó időnk, a jó kedv garantált!
Beninek gratula, nálatok is elkezdődött!
A torta pedig tényleg REMEKMŰ! ráadásul, milyen finom lehet...

Brigi!

Tudod, nekem is a "tátogos" kép a tuti. De, figyeld meg a csajaidat közben! Réka mennyire komolyan csinálja, míg Borka mosollyal egybe kötve!
Ma reggel Zsófi idejött hozzám, mikor a gép előtt a híreket böngésztem. : Anya, mutasd meg nekem akik nálunk voltak. Kiket? - kérdeztem. Hát a Borokákat!!!!
Olyan édes volt, azt hittem felfalom rögtön!
Látod? A tigáz-ra is panaszkodtál ezen az oldalon, és láss csodát, jött is az engedély! :wink:
2 hét múlva költöztök.. Húúúúú, az mindjárt itt van!
De jóóóóó !!!

Ditke!

Jó nyaralást, pihenést!

Lilla!

Írtam már, hogy a Dvd-n rajta van aminek rajta kell. ( mind három rész). Én bénáztam elsőre a főmenüt átugtattam.
Nektek is jó pihit Gyulán. Mi most sajnos nem megyünk!
De, amikor voltunk, már a sétáló utcát átadták, tök jó!
A talira mi megyünk, s azt visszük amit mondotok!
innivaló, süti stb...

Többiek ti mikor érkeztek?Mit hozztok????

További szép hétvégét

Meme
szinta

Sziasztok!

Voltunk Pepével kontrollon, hát nem lett jobb: tovább nőttek a nyirokcsomói, most már majdnem 3 cm-es a legnagyobb :( De hogy mitől :?: :?:
Ráadásul délelőtt még semmi baja nem volt, délutánra meg belázasodott. Nem köhög, nem taknyos, semmi, csak lázas tegnap óta :(
Remélem azért a nyaralásig rendbejön.

Brigi!

De, úgy volt, hogy ők mennek oviba én meg még maradok egy kicsit itthon de azóta folyamatosan alakul a helyzet a munkahelyemen és kezdek félni, hogy ha nem lépek akkor nem is lesz hová visszamennem. Mondjuk lehet, így se :( Rengeteg embert kirugtak, gondolom rám sem lesz nagy szükségük :(
Most épp ott tartok, hogy mégsem megyek Nyíregyre, de ez naponta változik. Mondjuk már csak azért sem mennék, mert nem találnék bébiszittert aki minden nap vinné őket.

Emlékeztek, a múltkor kerestem és írtam, hogy találtam is egyet, no azóta se jött. Egyszer volt, akkor is több megbeszélt és lemondott időpont után jött, aztán azóta is folyton lemondogatta meg nem volt neki semmi jó, legutóbb mikor meg volt beszélve, előtte fél órával jött egy sms hogy nem jön, majd keres. Na, ennek kb. egy hónapja. :evil:
Kaptam egy másik telefonszámot, akit ajánlottak, ő is azt mondta, hogy majd visszahív, ha ráér, most sok munkája van a melóhelyén, ő sem hívott többet. Szóval egy időre megint elegem lett a bébiszitter-keresésből :evil:

Sokan írtatok most a keresztelőről. Én nem tudom hogy megy ez, mert nálunk nem volt, mi nem vagyunk vallásosak. De egyet nem értek. Miért kell a szülőnek megkeresztelve lenni??
Mondjuk nekem az az elvem, hogy a gyerek választhasson. Ha felnőttként meg akar keresztelkedni, akkor tegye, de én nem akarom helyette eldönteni. Milyen alapon válasszam egyik vagy másik vallást? Én sem vagyok megkeresztelve, nem is hiszek, nem tudnék dönteni.
(Mondjuk az angol tanárom most tanul pszichológiát, megcsináltatott velem egy tesztet (Lilla, Te biztos tudod, 140 eldöntendő kérdés volt feltéve, azokra kellett válaszolni, a nevét nem tudom). És kijött, amin nem is csodálkozom, hogy totál elutasítok minden misztikus, transzcendentális dolgot . (Na meg hogy antiszociális vagyok, de ezeken kívül csupa jó dolgot írt rólam, úgyhogy nem haragszom rá :lol: pláne, hogy igaza van :wink: )

Edit!

Nagyon jók a képek! Mindig elcsodálkozom, milyen sokat nőttek a fiúk! És a játszótér is szuper!! A bilibe kakiláshoz meg nagy-nagy gratula!!

Kata!

Tényleg jó lehetett a pihenés, nekem az utolsó kép tetszik a legjobban, Gergő ahogy rácsodálkozik a vízre ami ráfolyik :D
Gyerekekről olyan jóképeket lehet készíteni!

Verekedés: nálunk is volt, aztán folyamatosan csökken, de azért még mindig akad, bár már harapni csak elvétve harapnak. Most a rugdosás a sláger :oops: Nálunk is az volt, mint Memééknél, el kell kérni ami a másiké. A kérem szépen a kulcsszó. Arra meg oda kell adni. (Na ez nem mindig sikerül, de azért gyakoroljuk :lol: )

Tali: elvileg megyünk, viszek bármit, ami nem romlik meg a melegben útközben a kocsiban és előző nap el lehet készíteni, mert ha aznap csinálok valamit akkor tuti soha nem érünk fel. szerintem mi csak délutánra megyünk ha úgy jó, nem akarok reggel nagy rohanást. De még az sem kizárt, hogy előző nap felmegyünk, majd a férjemmel megdumálom, hogy ő hogy ügyel.

Na, mit hagytam ki? :? Mindig azután jut eszmebe hogy még írni akartam, mikor már kikapcsoltam a gépet :oops:
Mindenkinek jó nyaralást aki most készül!

Ditke
ditke62

Lehet, hogy a jövő hét ugrik, mert az eddig semmi program helyett valszeg jön az öcsém valamikor a hét elején, aztán nekem kellene helyszínelni mennem egy napra Veszprémbe és még a tűzhelyet is meg kellene vennünk a konyhabútorhoz. Ráadásul Rékám lázas, és nem tudom mi baja, kicsit fájt a hasa délután, meg rossz a kedve a láz miatt.
De azért ha minden időpont tisztázódik, és Rékám is meggyógyul, akkor feltétletnül írok.

Talira én olyan dolgokat tudok vinni, amit nem kell sütni, mert csak főzőlapunk van. :oops:

Naptej:
Garnier 30-as faktor gyerekeknek
De ezek szerint én vagyok béna. Nekem már tavaly is nyomot hagyott. Lehet, hogy az izzadtság, naptej, meg kosz keveréke a baj. :oops:

Hát ez elég rossz hír Pepével kapcsolatban!
Egyébként én a helyedben maradnék otthon. Ha így is, úgy is kirúgnak, akkor legalább a gyes idejére nem kell segélyért menni. :wink:
De mintha Cat valami olyasmit írt volna, hogy ha a munka mellett megtartod a gyest, akkor védett vagy annak lejártáig, tehát még három évig. Vagy félreértettem?
Bébiszitter: én tuti nem bíznám ilyenre a gyerekemet, akkor sem ha profi. Mit ér egy olyan segítség, aki vagy jön vagy nem???? Sztem ebben a "szakmában" a megbízhatóság a legeslegfontosabb dolog. Hogy rábízzam valakire a gyerekemet, aki nem tud betartani egy megbeszélt időpontot?!!!

Verekedéssel én megbékélnék, de nálunk verés van. Borka veri Rékát. És én dühös vagyok érte. Réka tök nyugiban ül és játszik, Borka meg odamegy és fejbe vágja. Lehet, hogy ez normális ebben a korban, de engem zavar. Lehet, hogy Borka unatkozik, ha Réka maga játszik és fel akarja kelteni a figyelmet, de nem akarom, hogy csak úgy bántsa. Ha összevesznek valamin az más. De ma pl. amikor már sokadszorra ütötte meg, én is meglegyintettem, hogy lássa, hogy az fáj, erre még belerúgott kettőt-hármat bosszúból. :cry: :cry: :cry: Nem arról van szó, hogy el akar venni valamit, hanem kifejezetten bántani akarja. Az meg csak tűri, eddig nem jutott eszébe, hogy vissza is lehetne adni. Ráadásul nem érti az egészet. :roll: Remélem tényleg életkori sajátosság, és nem maradandó jellemhiba ez az agresszivitás.

A játékosztozás nálunk úgy megy, hogy együtt kell(ene) játszani vele. Pl. könyvet nézegetni. Persze a gyakorlatban ez nem mindig sikerül, mert mindketten mondják, hogy "edütt", de aztán mind a ketten magukhoz vennék és ők lapoznák. :lol: :lol: :lol: De azért így is sokszor meg tudnak egyezni, főleg, ha látják, hogy a másik tényleg nagyon akarja, ők meg nem is, akkor odaadják. Eddig rém büszke voltam rájuk, hogy milyen szépen ki tudják várni a másikat, meg osztozni dolgokon, aztán nesze nekem. :? De mondom, ez a kisebbik gondom, mert ezt tényleg természetesnek tartom.

off:

Megkeresztelve azért kell lenni a szülőknek, mert elméletben amíg a gyerek el nem éri azt a kort, hogy saját maga vállalja a keresztény élet követelményeinek betartását, addig a szülő és a keresztszülő az, aki a gyermek vallásos neveléséről gondoskodik. Ez elég nehéz, ha ő maga nincs megkeresztelve. A gyakorlatban persze ez már rég nem valósul meg, lásd a mi példánkat, illetve nagyon is papfüggő, ahogy a többiek is írták.
Én egyébként úgy gondolom, hogy a felnőttként megkeresztelkedett emberek soha nem fogják azzal a természetességel kezelni és átélni a vallásukat, mint akik gyerekkorban ezzel a háttérrel nőttek fel. Sok felnőttként megkeresztelkedett embert ismerek, egy részük túlzásba viszi a "megtérést" és ő maga is téríteni akar, másik részüket pedig csak a formai dolgok érdeklik (egyházi esküvő, keresztelő, stb.) Mindkettőt egyformán rossznak tartom. Viszont nagyon irígylem a barátnőmet, aki neveltetéséből adódóan békét talál a templomban, mindamellett, hogy egy teljesen racionális, földhözragadt ember. 20 év alatt soha, egyetlen egyszer sem próbált megtéríteni (persze beszélgettünk vallási kérdésekről), és tökéletesen megérti, hogy én felnőttként már miért nem tudom/akarom vállalni az egyház előírásait.
Én pont fordítva gondolom a szabad döntés kérdését, mint te. Mi úgy éreztük, hogy azzal hagyjuk meg a szabad döntés lehetőségét, hogy megkereszteltettük őket. Így egyik "világban" sem indulnak hátránnyal. Ha nem akarnak vallásosak lenni, hát nem foglalkoznak vele, ha viszont igen, akkor nem kell megküzdeniük mindenféle utólagos nehézségekkel. Persze nem számolva azzal, hogy mi van, ha buddhisták akarnának lenni. :roll:

Na megyek aludni, így is túlfilozofáltam magam.

Jó éjszakát,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Azt elfelejtettem írni, hogy nálunk Zsombi volt aki verekedett - látszólag tényleg ok nélkül-, Zsófi meg tűrte.
Nekem is félelmeim voltak, hiszen Kristóf tök nyugis, békés gyermek, Zsófi szintén. Erre Zsombinál elkezdtem parázni, hogy jaj, mit örökölt ez a gyerek????
Mikor már több hónapja ment, én nem hagytam rá. Sőt, Zsófival vissza adattam. Meg bünti volt a vége, ha durvult.
:oops:
Ez volt, nem láttam más, jobb megoldást.
Aztán ez után jött a verekedés. Akkor persze rögtön azt gondoltam, biztosan azért van, mert a nagyon okos módszeremmel én váltottam ki.
De, mint ahogy tegnap is írtam, múlóban a dolog, hatalmas javulás, így csakis életkori dolog lehetett, amelyben Zsombika vett aktívan részt! :wink:

Most meg a vagány fiam, ha valaki közelít felé ( barátnőm kislánya kezdi ezt a korszakát) anyuka mögé bújik!!!! :shock:

Meg olyan szégyelős lett, hogy csoda!

Zsófinál még ezeket nem látom, mert ő kicsit később érik.

Naptej: én a spray-s változatot használom az Avonból, ami nem hagy nyomot.
Foltokra pedig az Amway folt tisztító spray-t. Egész jó!

Ditke!

Húúúú, nem jók a hírek Pepéről. :cry: Gondolom, hogy a további lehetséges lépésekről nyaralás után döntötök.
Nem kerestek fel esetleg másik orvost, aki talán tud valamit mondani az okokra?!
A munkahelyeddel kapcsolatban semmi okosság nem ugrik be, nagy a dilema.
De, a bébiszitter ( ahogy Brigi si írta ), megbízhatatlan!
Hihetetlen, hogy a mai világban miért is nem lehet kapni, sőt válogatni a jobbnál jobbak közül? :shock:

További szép napot.
Megyek pakolok.

Meme
szinta

Meme :)

Köszi, remélem igazad van, és nálunk is elmúlik, de hogy még egy fél évet várjak erre. :roll: :roll: :roll:
Amúgy borzasztóan nehezen lehet nevelni a lányt. Ellenkezik, pimaszkodik, csak-azért-is csinálja, és a többi. Ha megbüntetem, akkor eleinte nem vesz komolyan, hátha mégse :oops: , aztán mikor rájön, hogy mégis, akkor bőg mint a szamár, de csak néhány percig és ha én elnevetem magam, akkor ő is. Még a sírása sem komoly. :roll: Egyszerűen nem hat rá semmi. Én legalábbis még nem találtam meg. Egyáltalán nem kerül magánkívül a hisztitől, mint Réka, viszont igen kitartóan tudja csinálni, hátha felőrli az embert. Elkelne néhány ötlet, hogy mit is kezdjek vele. És olyan szívszaggató műsort ad elő, hogy időnként rémes anyának érzem magam, hogy szegény gyerekem itt hív, és zokog, én meg kemény szívvel nem adom meg neki, amit szeretne.
Emellett nem hiszti szinten, de eléggé idegesítő módon, mindent adjuramistendemáris szeretne megkapni. Értem ezalatt a pohár víztől kezdve bármit. Tehát, ha ő szomjas, én meg más csinálok, akkor hiába mondom, hogy mindjárt, ha ezt befejeztem adok, nem érdekli, akkor ő folyamatosan kántál. Ha 5 perc, akkor öt percig folyamatosan: aja víz, aja víz, aja víz, aja víz ..... Mondjuk a víz talán a legkönnyebben teljesíthető, mert az tényleg egy perc és ha nem valami halaszthatatlant kell felfüggesztenem, akkor megkaphatja, de ugyanezt csinálja a mesére, a homokozásra, a sétára, az evésre, a ....
Amúgy nagyon aranyos a kiscsaj, imádom, és ha jó napom van, akkor jót röhögök rajta, de ha rossz, akkor egyszerűen kikészít. :oops: :oops: :oops:

Ha minden igaz, akkor Artúr holnap leállamvizsgázik, holnapután pedig véd és VÉGE!!!!!!!!!!!! Drukkoljatok!

JÓ éjszakát,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Jöttem elbúcsuzni, 1 hétig nem leszek.
Mindenkinek szép napokat kívánok.

Brigi!

Mintha a 1/2 évvel ezelőtti Zsomboromról írtál volna. :shock:
Recept nincs, mindig adott helyzetet kell kezelni, meg a büntit, szigort következetesen alkalmazni! Nincs elnevetem a végét, mert arra azonnal lecsapnak!! Mondom én, de nekem sem ment ám felhőtlenűl!!
Egyébként ma egész délután nyíggtak! Készek voltunk...
:oops:
Erre Zsófi hajszárítás közben azt mondta: Többet nem csinálok ilyet, bocsánat. Nézek rá, erre ő: Hát a hiszit mondom!!!
Hát, lehet ezekre haragudni????!!!! Persze, hogy nem!

Artúrnak egy kalappal!!!!! Szorítnuk.

Sziasztok.

Meme
szinta

Kidobta a nyolcadik emeletről két gyermekét egy nő

* MTI

2007. 07. 01., 22:24 | Frissítve: 2 órája

Kidobta egy panelház nyolcadik emeletéről négy és hatéves gyermekét egy asszony, miután összeveszett férjével. Az asszonynál négyoldalas búcsúlevelet találtak.
Kidobta két kiskorú gyermekét egy panelház nyolcadik emeletéről egy anya, majd a gyerekek után ugrott vasárnap este kilenc óra körül Debrecenben - közölte Nagy Sándor rendőr alezredes.

Összevesztek

A hajdú-bihari rendőr-főkapitányság ügyeletvezetőjének tájékoztatása szerint a nő állítólag összeveszett a férjével, és több gyermekük közül kettővel elment otthonról.

Később a Tócos kerti lakótelepen a Derék utca 22. szám alatt egy tízemeletes ház nyolcadik emeleti folyosójának ablakából a két gyermekét kidobta, majd maga is utána ugrott.

A tragédiában mind az anya, mind a két gyerek életét vesztette, közölte Molnár József, a mentés vezetője. A helyszínen hosszú ideig próbálták újraéleszteni az egyik gyereket, de nem sikerült, belehalt súlyos sérüléseibe.

Két két év körüli iker kisfiú és az anya is meghalt........
Gyerekek!!! Én nem térek magamhoz!!!! Mi vihet ilyen helyzetbe egy anyát???????!!!!! Egyáltalán, anya az ilyen? Vagy ítélkezhetek-e akár gondolatban is az ilyen tettek fölött? Vagy ez nem az én dolgom? Bocsánat, csak Veletek szerettem volna megosztani hirtelen gondolataimat, merthogy ikrek a gyerekek így még megrázóbb..........

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

bocsi,. az első sorokban nem javítottam ki, hogy nem négy és hat évesek, hanem két év körüli ikrek....

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

Sziasztok!

Szörnyű ezek a hirek. Bár én csak úgy hallottam, hogy felhívott egy ismerősőm (nem emiatt ) és ő említette. Szégyen ide, szégyen oda, de nem nézünk tévét, már ott tartunk, hogy a hiradót sem. Mióta ilyen jó idő van, estig vagyunk a kertben. Azért illene informálódnom a világról.... :oops:

Ditke!
Tényleg nem túl jó ez a hír Pepéről. Most mi lesz, mi a következő lépés? Remélem azért a nyaralásotok jól telik majd és addigra elmúlik a láza is.

Meme!
Érezzétek jól magatokat és próbáljatok meg pihenni is! Bár ennyi gyerek mellett..... :D :D :D
Na igen, a gyerekeim olyan szöszmöszök, csak tudnám mitől. Mindenki barna illetve fekete a családban. Bár a férjem gyerekkorában szőke volt, gondolom onnan örökölték, de mostanra már ő is sötétbarna. Vendel barna szemű, Gergő zöldes, de ez nem látszik a képen. Amúgy meg már olyan szép barnák, hogy kint vagyunk a levegőn.

Brigi!
Borka nyugodtan jöhet hozzánk verekedni :wink: Én már így is úgy is kivagyok a verekedésektől! El tudom képzelni, ahogy kántálja a kéréseit megszakítás nélkül, türelmetlenül! Na meg téged is.... :D :D :D Ilyenkor mindig önmagam jut eszembe, mondjuk szerintem én extra türelmetlen vagyok.

Edit!
Gyönyörű lett a tortád! Tényleg büszke lehetsz rá! És gratulálunk Benikének a bilibe kakiláshoz! Ő kérte vagy csak te ráültetted, aztán jött a kaki?

Cat!
Hol vagy? Vagy most nyaraltok?

Kata

Kép
kateduo

Kiliman!

Ha olvasol..., mintha írtad volna, hogy vettettek bukósisakot a fiúknak. Megtudnád mondani, hogy milyet, hol...stb. Most mi is keresünk, de mindegyik olyan óriási.....

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!
Csak gyorsan magunkról, mert visszaolvasni nincs időm.
Úgy néz ki, hogy sajnos Ákoskámnak ki kell venni az orr manduláját. :(
Már több, mint egy hónapja szörcsögött és állandóan a száján vette a levegőt, mindig ki volt száradva a kis szája.Megelégeltem és pénteken elvittem a fül-orr-gégére.Egyből azt mondta a doki, hogy ki kell venni, mert meg van nagyobbodva ezért nem tud levegőt venni.
A családom egyes tagjai szerint elhamarkodjuk a műtétet.
Én meg nagyon sajnálom, hogy egész nap nyitva a szája, ha alszik horkol és teljesen kiszárad a torka.
Holnap megyünk laborba (vérvétel, vizelet), csütörtökön az altató orvoshoz, pénteken pedig 1/2 8-ra kell mennünk a kórházba.
Ezen az altatáson is agyaltuk vagy 2 napot, de nem merem bevállalni a helyi érzéstelenítést, mert nagyon megviselné lelkileg Ákost.Iagz, hogy csak 10 perc az egész, de még az orrszívást is alig hagyja, nemhogy idegeneknek, hogy lefogják és piszkálják.

Szóval ez van, de amúgy jól vagyunk.
Most kínlódunk a nyaralással, mert eddig úgy volt, hogy a balcsira megyünk, de a kedves párom tegnap bejelentette, hogy Ő márpedig külföldre akar menni.
Valakinek nincs jó tuti ötlete, ami aránylag nem is túl drága????

Puszi

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Ilduci!
Engem először is nagyon megrázott a hír, mikor még nem ikrekről írtak. :(
Állítólag 2 hete otthagyta a férje a 6 gyerekkel.
Pénztelenség miatt történt a családi tragédia Debrecenben
http://index.hu/politika/bulvar/dbr0702/

Én meg tudom érteni az anyát, hogy idáig jutott. Bár van más megoldás is. Mikor a fiaim 2 évesek voltak, én is besokalltam. Nekem is összejött sok minden. Persze eszembe sem jutott ez a megoldás. De nem vagyunk egyformák.

Eri
simones

Judyt!

Gergőmnek tavaly decemberben vették ki az orrmanduláját Debrecenben. Mi az altatás mellett döntöttünk és nem bántam meg. Sokan elriasztottak, hogy majd ébredés után milyen rosszul lesz, hányni fog, dobálja magát, félrebeszél. Ehhez képest mosolyogva ébredt, átölelte a nyakamat és aludt kb. 1,5 órát, nyugodtan, békésen. Délben már az volt a legnagyobb baja, hogy nem ehetett semmit, csak egy kis teát ihatott.
Akivel egy szobában voltunk, azt a kisfiút nem altatták, hanem lefogták, és éjszaka bizony többször is felsírt. Gergő meg nyugodtan végigaludta az éjszakát is.

Hát ez a mi történetünk, de állítólag minden gyerek (és felnőtt is) másképp reagál az altatásra. A lényeg, hogy nekünk jó volt.

A tradégiára egyszerűen nem tudok mit mondani. :cry: Én is voltam már besokallva, de ilyen még csak meg sem fordult a fejemben. Hihetetlen :cry:

Ditke! Valamikor tettél fel egy keresztszemes képet, egy piros kisautó volt rajta. Nem tudnád elküldeni a mintát? Nem sürgős, majd ráér a nyaralásotok után is.

Jó nyaralást mindenkinek, aki mostanában készül. Mi sajnos maradunk itthon az idén (is) :oops: :cry:

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Csak gyorsan,mert pakolnom kellene.Szerdán utazunk.

Ditke!
Nem túl jó hír Pepéről!Majd írj,ha vannak fejlemények!

Meme!
Jó nyaralást!Jelentkezz,ha megjöttetek!

Kata!
Véletlenszerű volt.Pont jó időben ült a bilire!De hát minden történet így kezdődik,nem?! :wink:

Andi!
Bár nekünk nem orrmandula műtétünk volt (hanem sérv),de csakis altatásban!!!!Idegen emberek,idegen környezet (műtő)- ez nem kétévesnek való!!!! :cry:
Olivér az altatástól 1órát üvöltött,totál ki volt kattanva.Tekerte magát a kezemben,alig bírtam fogni.Ha meg letettem,kéretkezett fel!Nekem szörnyű volt,de számítottam rá,hogy ilyen is lehet.
Utána aludt 1órát,majd szépen iszogatott,nem hányt.Nem követelőzött!Annyit ivott,amennyit kapott és csendben,fekve nézegette ahogy kint fújt a szél,hajlítgatta a fákat.
Mellettünk lévő kisfiú is sokat nyöszörgött,de nem volt ekkora műsora.Viszont utána folyamatosan sírt az innivalóért és egyáltalán nem akart az ágyban maradni (sérv műtét után!).Ugra-bugrált volna!
Ahány gyerek,tényleg annyiféleképpen reagálja le az altatást!De csak a műtét utáni pár óra rossz!Ha nem altatják,akkor viszont egy életre rossz élményeket szerezhet! :cry:
Hol műtik?Vele maradhatsz?

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Szoktam olvasni, csak írni nincs időm :(

Kata
A bukósisak Casco. Eléggé utánajártam, az egyik legjobbnak mondják. Akciósan vettem a XI. kerületben :)

Nálunk is ment/megy a harapás. Bernát az elsőszülött jogán néha megharapja Ambrust. Néha nagy örömében egy-két taslit is lekever az öcsinek. Általában arra a felszólításra, hogy csak símogatni szabad, megszelidül és elkezdi símogatni. A legfontosabb mondanivalójuk az, hogy "nem" és "oda" mindezt ellentmondást nem tűrő hangon.

A találkozóra, ha még mindig a meghívottak közé tartozunk :? mit is vigyünk?

Judy a mi gyerekeinket is altatták a sérvműtétükkor. Az ébredésük sima volt.

Nyaralni mi tavaly Olaszországban voltunk, apartmannban Cavallinoban. 200e-ből kijött utiköltséggel együtt.

Kiliman

KépKép
kiliman

Mostanában készült képek Ambrusról és Bernátról:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Kiliman!
Köszi. Megírnád nekem esetleg merrefele vetted (mi közel vagyunk a XI.ker.-hez :wink: , vagy a boltnak van e honlapja...
Most még mi is csak nézelődünk. Ti használjátok rendszeresen? Amikor ők bicikliznek vagy, ha ti viszitek őket? Mennyire lehet kihasználni. Igazándiból most vettünk a srácoknak kismotort és ezerrel szágudoznak, ne meg billennek is rendesen. Bár egy motoros gyereket sem látok sisakban.....

Edit!
Így igaz! Ahogy mondod! Már annyit regéltek a biliről, hogy én is beszereztem kettőt. :D

Judyt!
Én is csak altatásban vállalnám...
Nyaralás: Még mi is gondban vagyunk...., lehet, hogy csak szeptemberben megyünk.

Kata

Kép
kateduo

Mindenkinek!
A motorozás mindenkinél sisak nélkül megy? Bocs, hogy így rákattantam a témára, de annyira rossz nézni őket. Na meg egy óriás sisak meg oly idétlen. Hogy miken agyalok???? :?

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Na leraktam őket aludni.....:) Délelőtt még medencéztünk egy kicsit, állítólag holnaptól hűvösebb lesz. Na majd meglátjuk.

Kiliman!
Óriásiak a fiúk! Nagyon nagyot nőttek, már alig férnek el a bicikliutánfutóban.... :wink:

Rólunk: Új probléma merült fel, tegnap rájöttek, hogy elérik a kilincset. Ők csak a nappaliban vannak napközben, onnan pedig három ajtó nyílik, amit eddig csukva tartottam. Egyik szoba, ahol a lomok+számítógép van, ahhoz van kulcs, ezt bezárom. A háló, amit eddig nem fedeztek fel, hogy ott is ilyen ajtó van.., a harmadik pedig a saját szobájuk, ahol van 2 fiókos szekrény, amit totál kirámoltak tegnap. Gondolom ma is ez vár rám, de inkább hagyom és csak egyszer a végén pakolok vissza. A mai esti program a páromnak kulcs keresés a két ajtóhoz. Nálatok az egész lakást uralják a gyerekek vagy vannak korlátok? Én eddig csukva tartottam ezeket az ajtókat a rámolás miatt, na meg a hálóban már sikeresen magukra borították az éjjeli szekrényt... :? A nappali azért jó, mert a konyhából is látom őket, lévén egy légtér az egész.

Kata

Kép
kateduo

Kata és Kiliman!
Úgy látszik a harapás életkori sajátosság, mert nálunk is van. Bence harapja meg Lucát, ha nem tetszik neki valami. Olyan nehéz igazságot tenni, mert ugye Bence az, aki harap, de mindig van oka rá, ugyanis a nővére meg mindig hecceli őt. Én ilyenkor gyorsan szétválasztom őket, aztán jön egy kis babusgatás Lucának miközben szidom Bencét. Bevallom már néhány (kb 3.) alkalommal a száját is meglegyintettem, de nem gondolom, hogy ez lenne a helyes módszer. Nagyok Anyukái! Várható, hogy kinövik ezt? Kata, Kiliman, Ti mit tesztek ilyenkor?

A motorozás az nálunk is hajmeresztő, de én még nem gondoltam bukósisakra. Mondjuk, lejtőn még nem jártak vele. ;-)

Ami az ajtókat illeti: Én két ajtót kulcsrazártam, a pinceajtót, mert nem kéne, hogy nekiinduljanak, illetve a kamra ajtaját mert nem szeretném ha ott pakolgatnának: van ott üveg is, és én sem akarok egész nap kamrát rendezni. Kicsit kényelmetlen így a kamrahasználat, de valamit valamiért. Amúgy az Ikrek zömmel a nappali-étkező-konyha légtérben tartózkodnak, de ha akarnak akkor bemennek a gardrób-háló-fürdő légtérbe is. Itt igyekeztem elpakolni, illetve egy fürdőszobai szekrényen zár van. Hát ez van. Tudom, lehetne magyarázni is Nekik, hogy ezt nem szabad meg azt nem szabad, de én inkább megelőzök. Eddig bejött. Ja, nem beszélve a Brigi által javasolt elkerítős módszerről: a nappaliban a TV, video, DVD sarok el van kerítve a járóka rácsával.

Ami most engem ijesztget: Luca ki-be mászik az etetőszékbe/ből. Emlékszem anno Edit rakott fel olyan képet, ahol az ikrek fent csücsülnek a szék tálcáján. Már akkor gondoltam, hogy ez nálunk sem fog kimaradni! Bejött!

Kiliman! Cukik a fiúk! Jól látom, hogy van némi göndörség egyikük hajában?

A talira mi is megyünk. Lilla, majd mondd, hogy milyne jellegű kaját / italt vigyünk!

Na megyek mert olyan rövid az az idő amíg alszanak ha én is hasznos akarok lenni.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Csak távirati stílusban, mert pakolok:

harapás: volt, bünti járt érte, kinőtték (nagyjából :oops: )

ajtók: ahová nem lehet bemenni, ott kulcs. Így is rámolnak folyton. Számítógép dolgozóban bezárva, nappalra a hálónk is zárva, éjjel nyitva, mert akkor át szoktak jönni. Étkező zárva, van egy "lomos" szobánk, az is zárva. Nappaliban nincs tv, így ilyen gondom nincs.

motorozás: sisak nélkül, nekem elég "szelíd motorosok", nem is gondoltam rá, hogy kelelne. Majd az egyedül biciklizéshez jövőre.

műtét: szerintem is altatásban.

Andi: keresztszemes autós kép majd nyaralás után :oops:
Hogy haladzs a Micimackós naptárral? Ha hazajöttünk azt is megmutatom hogy áll, most azt csinálgatom.

Most ennyi, ha hazajöttünk jelentkezem, addig is jó nyarat és hisztimentes napokat kívánok!

Ditke
ditke62

Ditke!

Jó nyaralást. :lol: Azért írtam, hogy ráér a kép, mert még mindig nincs befejezve a Micimackós. :oops: Már Bagolynál tartok (október) és hátravan még a nov. és dec. Lehet, hogy Te hamarabb elkészülsz vele, mint én. :wink: Kb. 3-4 hónapja hozzá sem nyúltam. :cry: Tegnap sikerült kb. 2 m2-nyi területet varrni, aztán kidőltem. :oops: :roll:

Harapás: előbb-utóbb kinövik :lol:

Ajtók: sajnos én megengedtem, hogy mindenhová bemehettek (be is mentek, fel is másztak, ki is borítottak, el is törtek stb), és a mai napig is a saját szobájukban vannak a legkevesebbet. :cry: Inkább áthozzák a játékukat a mi szobánkba, vagy a konyhába, nem győzök állandóan visszapakolni. :evil: Elég macerás dolog. :cry:
Ha újrakezdhetném, biztos nem engedném meg, hogy mindenfélét kihozzanak a szobájukból, hanem ha játszani akar, akkor játsszon ott. De ezzel már elkéstem, bár még semmi nincs veszve, mert pl. Gréti a múltkor teljesen egyedül elpakolt mindent. Na jó, az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy cukorka volt a jutalom. :oops:

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Köszi az infókat, már kezdtem magam kegyetlen anyának érezni, hogy sehova nem engedem a fiúkat, mindent elzárok előlük. Végül is csak a nappaliban vannak. Direkt zárt tv szekrényt vettünk, hogy a videóhoz, Dvd-hez ne férjenek hozzá, a tv-t meg úgy érik el, ha valamilyen segédeszközt használnak..., pl. doboz vagy valamilyen játék...és így kapcsolgatják ki-be. Illetve csak a Vendel. Még jó, hogy csak szobaantennánk van, az is ki van kapcsolva, végül is csak bizsergés megy...., bár mostanság ezt is megunták. Ezzel nem foglalkoztam, mert nem bírtam, hogy örökösen csak azt hajtogattam, nem szabad, ne csináld, vigyázz, mert leesel! Nem mintha nem ezt csinálnám egész nap... 8)

Nyaralóknak nagyon jó nyaralást, pihenést!

Andi!
1 cukorka? megelégszenek 1 db-bal?

Vikóka!
Mi sajnos olyan utcában lakunk, ami lejtős, ezért csak lejtőn közlekednek hajmeresztően!!!! :shock:

Tegnap beesett Vendel a kádba kivülről! Ne kérdezzétek hogyan, fogalmam sincs, pedig ott álltam közvetlen mellette. Engedtem a fürdővizet, mind a ketten ott nyomorogtag mellettem, éppencsak elférünk a fürdőben olyan kicsi. Pont állítottam be a víz hőmérsékletét, amikor egyszercsak ruhástul, szandistul előttem termett a vízben, persze nagyon megijedt ordított, mint a sakál. Én is megijedtem, mert a kád alján szerintem még forró lehetett a víz, mert picit piros lett a háta, de végül is szerencsére semmi baj nem történt az ijedségen kivül. 5 perc múlva már fel-alá rohangált a kádban.... :shock:

próbálom túlélni napjainkat....

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Illusztrálom Vendel tvkapcsolgatási technikáját....

Kép

Kép

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Tegnap Ákoskám egy hős volt!!!! :)
Egy hang nélkül tűrte a vérvételt, sőt végig nézte!!!!
Teljesen el voltak tőle ájulva a laborban, hogy milyen ügyes volt.
A műtétet sajnos át kell tennünk jövőhétre, mert valami hasmenéses kórság van a fiúkon.Hétfőn kell telefonálni a dokinak, hogy mikorra tudja előjegyezni Ákost.
Szerencsére lázuk nincs, diétázunk egy kicsit.
Nem vészes a dolog, mert "csak" napi 2-3 szor van kaki, vagyis fosi, mert eléggé híg.Bocsika a részletezésért.

Kiliman!
Tényleg jó sokat nőttek a srácok!!!!

Kata!
Húúú, nem semmi technika!!!!!
Látom elég szellősek a polcok. :)

Ditke!
Jó nyaralást!!!!!!

Lilla!
A múltkor kérdeted, hogy élvezik-e a fiúk ajátszót.
Nagyon!!!!!
Főleg a homokozó feletti kuckót imádják!!!!!
Tegnap pl. több, mint egy órát voltak fent a szerszámos ládáikkal, és fúrtak-faragtak. :)

Cat!
Merre vagy????
Csak nem nyaraltok????

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Hú, nem is tudom hol kezdjem....

Judyt

Nekünk is ez a fosizás van, csak napi 2-3-szor, de az olyan is. :roll: De ma már jobb volt. Hogy részletezzem, inkább már a habcsók formához hasonlított, nem annyira trotty. :wink:
Tök jó, hogy így eljátszanak ilyenekkel hosszabb ideig. Ezek szinte mindent megunnak max negyed óra után és mennek tovább. Így pl a gyurmát 10 percenként pakolom el és szedem újra elő. :roll: Van vmi trükkje a dolognak vagy csak szerencsés vagy?
Műtét: Ákos tényleg hős, enyémek nem bírják a vérvételt. De a szurikat ők is ilyen jól tűrik. Amúgy nem az orrmandula szokott visszanőni ha pici korban szedik ki? Tényleg muszáj? Akkor viszont igazad van, csakis altatás. Bár készülj fel, lehet ijesztő is mikor felébred, az unokatsóm mindékt gyereke elég rosszul viselte. Nem ismerték fel még az anyjukat se mikor felébredtek.

Bocsi, de most nincs időm visszaolvasni és írni a többieknek, mert szétszedik a lakást. És ma du megyünk el Gyulára hétfőig, így pakolászok is közben. No meg alvás se lesz, különben nem bírják ki az utat odáig. Nem tudom hogy fogom kibírni velük egyedül kb 3-ig. :shock:

Még annyi, hogy este gondolkoztam a talin. Amiket lehetne csinálni/hozni:sáták/hidegtálak; édes/sós sütik; szendvicsek; üdítő: szénsavas/mentes; alkohol, ha akarunk iszogatni. Én elég rugalmas vagyok, úh osszátok el, ki mit vállal. Papírányér és műapohár lesz elég. Indítsuk újra a listát, ki jön, hány fő és mit hoz.

Előre is kellemes 7végét mindenkinek!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Meglátszik a termésen, hogy mindenki nyaral!
Hát akkor jó nyaralást!

Mi négyen mennénk a talira. Szívesen viszek üdítőt, vagy bolti sütit, ha azzal megelégszetek, mert nálunk addigra sem lesz sütő. Ezen a nyamvadt rezsón még palacsintát sem lehet tisztességesen csinálni. :cry: Saláta, hidegtál nálam kilőve, mert igen béna vagyok.

Ez a hét nem jött össze, de a tali után talán. :lol:
Tegnap turiztam a csajoknak egy csomó rucit. (Tiszta megszállott vagyok. Helyszíneltünk Veszprémben, volt egy kis időm, megláttam a turkit és be kellett mennem. :wink: :oops: )

Judyt :)
Remélem jól viseli majd a kicsi fiú az egészet.

Nálunk remélem most helyreáll a normális élet. Artúr lediplomázott. :lol: :lol: :lol: Úgy tűnik az utóbbi két napban a csajok is mintha visszavettek volna, de biztos csak az idő miatt. Sztetek lehet ennyi idős gyerek állandóan fáradt? Rékám a múlt hétvége óta, mióta beteg volt, szörnyen sírós, és állandóan alhatnékja van. Fel lehet egy kis játékkal élénkíteni, de olyan könnyen eltörik a mécses. Meg időnként felsír, mint akinek fáj valamije, de ha rákérdezek, akkor nem mond semmit. Már gondoltunk fogakra, mert neki még mindig kevés van, de nem érzem, hogy jönne valami. Mikor próbáltam kitapogatni, jókat röhögött. Valszeg nem ússzuk meg a dokit. Csak nem tudom mit mondjak neki. Rosszkedve van a gyereknek??!!!

Kata :)
NÁlunk bukósisak nincs. De éppen tegnapelőtt volt egy hajmeresztő manővere Borkának. Hogy hogy úszta meg betört fej nélkül, azt elképzelni sem tudom. (Nagyon jó kis őrangyala van. :lol: ) Van egy pici domb itt a kertben és alul padok vannak. Azok a régi típusú pirosak. Eddig nem jutott eszükbe pont a padnál legurulni, hát most igen. Pont fejmagasságban a támla motoron ülve. Azt hittem szörnyet halok. A gyerek meg felkelt és sírt egy kicsit, hogy megütöttem a térdét??!! :shock: :shock: :shock: Hogy a fejét hogy nem???? De tényleg nem is látszik semmi.

És nem mehetnek be mindenhová! Soha nem is mehettek. Nekem nagy trauma volt, mikor ide költöztünk, hogy megtanulták kinyitni az ajtókat, de megszoktam. Mostmár nem bezárva vannak, hanem kizárva (a nem nekik való helyekről).

Szép napot, meg hétvégét Mindenkinek!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Nyaralóknak jó nyaralást! :)

Betegnek jobbulást! :)

Judyt!
Készülj fel arra is lelkileg, hogy az ébredés után nem lesz jól. Ui. a szomszéd kisfiúnak nemrég sajnos nagyon rossz volt az ébredés után. Beleesett abba a kis százalékba, akinek szövödménye lett. Nagyon nehezen állt el a vérzése... :( Inkább nem részletezem, de örülök, hogy nem én voltam mellette. Most már jól van. :)

Eri
simones

Sziasztok!

Na igen, nyári pangás van.....

Judyt!
Ákosod igazi hős, ha nem sírt a vérvételnél! Én is úgy tudom, hogy az orrmandula visszanő, de nem tudom függ e attól, hogy mikor veszik ki.
Az én uncsitesómnak asszem 3-szor vették ki. Nem most, hanem 20 éve....

Polcaink: Tényleg szellősek, sőt!!! Szinte semmi sincs rajta. Tavaly dec. 23-án költöztünk be, persze akkor még nulla bútor volt. A könyveink és egyébb apróságaink a szülők otthonában..., bár anyukám mindig megdob egy zacskó holmival, hogy ez is a tiéd...., én meg nem győzőm hova tenni. Igazi gyűjtögető voltam, vagyok...A zacskókból pedig nem tudom mikor lesz időm, erőm kipakolni, meg selejtezni.

Lilla!
Érezzétek jól magatokat! Jó sok türelmed van...gondolok a gyurmapakolgatásra...

Brigi!
Artúrnak nagy gratula!
Fáradtság: Én Gergőmön látom, hogy fáradt szokott lenni, időnként napközben lefekszik a földre és csavargatja a haját, aztán, ha meglát valami érdekeset vagy valamit adok neki, akkor nyoma sincs a fáradságnak. Nekem ez furcsa és csak egy-egy nap van ilyen. Mondjuk fel-felsírás nincs.
Lehet, hogy Rékának tényleg fáj valamilye? Ha felsír....
Borka nem semmi!! Gondolom, hogy jól megijedtél. Hihetetlen milyen eséseket, ütéseket kibírnak a gyerekek minden gond nélkül. Félelmetes!

Ma kiderült mitől fáj a derekam. Illetve a derekamtól lejjebb és már a lábamba is kisugárzik. Porckorongsérvem van + az egyik csigolyaívem elszakadt és ott csúszik előre valami..., már nem emlékszzem pontosan. Még csak röntgenen voltam, 3 hét múlva MRI. Hát nem vagyok túl boldog...., azóta szinte látom a gerincemet vízuálisan... :?

Tali:
Mi 4-en mennénk. Akkor én bevállalok egy zöldsalátát, olyan görögöset, plusz valamilyen majonézeset. Meg üdítőt.....
Nálam a süti kilőve, mert nem tudok.... 8)

Összegzek:
Brigi: 4 fő , bolti süti, üdítő
Kata: 4 fő , zöld sali, francia sali, üdítő

Persze mondjátok még mit, ez csak most ugrott be. Tonhalsaláta...???

Na jó éjszakát!!!!

Kata

Kép
kateduo

Összegzek:
Brigi: 4 fő , bolti süti, üdítő
Kata: 4 fő , zöld sali, francia sali, üdítő
Vikóka: 4 fő, tésztasali, gyümölcsös kuglóf, jeges tea

Bocs, de ma kipukkantam...

Vikóka

Viki

KépKép