Sziasztok,
jó sokat írtatok ám.
Gratulálunk az új bébikéknek, a hófordulós babáknak és a szülinapos gyereknek!!!
A nyaralás nagyon jó volt, nem voltunk messze és nem voltunk nagy helyen, hanem csak Bogácsre mentünk Lelle dédszüleihez. A férjem nagyszülei, nekem már sajnos egyik sem él.
Lelle nagyon élvezte, semmi változást nem okozott nála, talán annyit, hogy meglepően sokat aludt. Biztos a friss levegő miatt volt. Este már 7-kor kidőlt és volt olyan, hogy csak fél 8-kor kelt föl. Így, mi is pihentünk nagyokat. Egyik nap pedig olyan is volt, hogy fél 4 körül leheveredtünk és elaludtunk mind a hárman, mi már fél 6-kor felvoltunk Lelle pedig még mélyen aludt, de gondolam, hogy fel kellene ébreszteni, mert akkor nem fog este rendesen elaludni. Alig tudtuk felkelteni, ahogy puszilgattuk ő úgy nevetett álmában. Vagy birizgáltuk, beszéltünk hozzá nem ébred fel egyszerűen. Aztán már kicsit kezdtem aggódni, hogy mi van, miért nem akar felkelni, de nem volt semmi, csak olyan mélyen aludt, de végül sikerült fölébreszteni. Elvittük sétálni, hogy majd a friss levegő, meg séta, sok érdekes új dolog, majd kifárasztja. Betettük a babakocsiba és aludt tovább... Elvittük megmutatni Papó német barátainak, akkor már felkelt. Papó és én na meg a németek természetesen németül beszéltünk, Lelle pedig csak figyelt, hogy hát ez meg mi. Ez anya, meg anya hangja, de mégis másként beszél, érdekes volt, lesett az apukájára, hogy most mondd már meg, mi van...
Majd sétáltunk tovább ő pedig tovább aludt. Hazaértünk, megfürdettük, bevágta a tápiját és aludt reggelig.
Bogácson olyan nagyokat evett, este bevágott 200 ml tápit, meg napközben is sokkal többet evett, mint itthon. Ma megmértem, 50 grammot hízott 2 hét alatt. Nem sok, de itthon jó ha megiszik alkalmanként 50 ml tápit és mellette kevés kajcsit is eszik, de nincs rossz bőrben, mert így is 7,7 kg. Szóval, nagyon jó volt. A dédik pedig csak csodálták, pesztrálták, szeretgették és mesélték a véget nem érő történeteket, hogy amikor a férjem ilyen kicsi volt miket csinált, meg hogy amikor ott nyaraltak mik voltak
. Nekem meg már kedden becsípődött a derekam, olyan vagyok még mindíg, mint egy rehabos, nagyon kellemes volt a tetőtérbe a csigalépcsőzés. De talán már javulgat. Annyi mindent beszedtem már, de semmitől nem múlt el. Még a Papó “tigris balzsamát” is hajlandó voltam kipróbálni, az arra volt jó, hogy nem jöttek a szúnyogok, mert olyan büdös volt.
Múlt héten voltunk megint csípőszűrésen, Lelle bal csípője még mindíg kötött. Ezért úgy döntöttem, hogy keresek egy gyógytornászt, mert én már nem tudom úgy toráztatni, hogy hasznos is legyen. Találtam egyet, egy szakgyógytornászt, nagyon híres, régóta foglalkozik csecsemőkkel. Dévény Anna tanítvány és az ő módszerivel dolgozik. Biztos ismeritek, de mindegy is, szóval kiderült, hogy a mi kis Cseppségünk szüléskor kicsit oxigénhiányos volt, eleve a nyakán volt a köldökzsinór, meg azért jó sokáig túl is hordtam. Szóval, nem a bal csípője kötött, hanem az egész bal oldala lassúbb. Az izmok le vannak tapadva, nem használja rendesen. Ezt én vettem észre, hogy a hátáról nem fordul jobbra. És, ha hason van, és bal oldalon akarok neki játékot adni, a jobb kezével keresztban nyúl érte. Így sajnos mégis kancsal, mert ott is a bal odlalon a szem izmai sem olyan erősek, mint a jobb, megyünk szemészetre mégis, vagy letakarják, vagy szemüveget kap szegénykém. A szemspeckóshoz augusztus végére kaptunk időpontot... A neurológus meg elment egy hónap szabira.... Hát, elég elkeseredett vagyok.
Na és ma voltunk az első tornán. Szegény. Egy órán át tartott. Nagyon fájt neki, ahogy szedte fel Ilike a letapadt kis izmait. Nagyon nyugodt Lelle, csakis akkor sír, ha igazán valami baja van, a 6 hónap alatt összesen nem sírt ennyit, mint ma a torna alatt, de hozzáteszem, hogy mi sem. A férjem is zokogott velem együtt, mert nekünk meg segíteni kellett, megfogni a pocijánál meg próbáltuk biztatni, hogy minden rendben lesz, nyugodjon meg. Lelle pedig olyan kérlelően nézett ránk, hogy Anya, Apa itt vagytok mind a ketten, akkor miért nem segítetek, kapaszkodott belénk, átfonta karomat a kis lábaival, és csak zokogott, sírt kegyetlenül. Olyan rossz volt. Alig bírtam ki. De muszáj volt. Muszáj, hogy megjavuljon a bal odlala, hogy ne legyen kancsal, hogy mindkét oldalát használja és, hogy a későbbiekben ne legyen semmi baja. Ha már így jártunk, hát valahogy korrigálni kell.
Csak azt nem értem, hogy szülés után a kórházban ezt miért nem vette észre senki??? 10/10-es apgar-ja volt, ok, de csak a nyakán volt az a szaros zsinór, meg kissé lila is volt amikor megszületett. De még szerencse, hogy nem nem lett súlyosabb. Mindíg van valami, ami miatt sosem leszek már nyugodt.
Azért remélem nem fog sokáig haragudni rám, hogy még hónapokig hordom majd kínozni, de biztos megért majd, hogy miért vittük.
Miután hazaértünk aludt egy órát, aztán játszottunk, nem tűnt nagyon meggyötörtnek, de már 7kor aludt is.
Beatav, mi a 7-ik hétig 2× keltünk úgy ahogy ti is, majd 10-ig 1×, azóta pedig egyszer sem. Vér egyszer nekünk is volt a pelusban, de még nagyon az elején az első héten, de azt mondta a doki, hogy azok még a hormonok miatt vannak, amik még benne vannak tőlem.
Verna, gratula a fogacskához, nekünk még nincs. Megnéztem a blogodat, nagyon édes Loló. De biztos, hogy szabad neki dinnyét adni? Most olvastam, hogy egy éves kor alatt nem ajánlott, mert allergizál és sok esetben okozhat bakteriális fertőzést is.
Grobby, én is csak bíztatni tudlak, hogy válaszd a Flórt, én már kicsit itt aggódok, hogy ha jön a kistesó, hogy fogom elintézni, hogy megint ott szülhessek, én Miskolcon nem akarok. A dokim is maradt a Flórból, nem cserélném le semmi pénzért, inkább innen járok hozzá, ha kell.
Giga, nagyon édes Lili azon a nagy motoron. Biztos csak én parázok ilyenek, de nem félted Lilit bevinni a tavakba? Én félnék, hogy elkap valamit.
Manó, Levi olyan édes. Gyönyörűek a szemei és azok a csodás szempillák.
Na most mennem kell, így is sokat írtam, csak el akartam mondani, hogy mi van.
Meg holnap jönnek hozzánk, remélhetőleg kora reggel, tűzhelyet bekötni, kaptam a drága jó uramtól házassági évfordulónkra! Örülem eléggé!!!
Minden jót Nektek!!!
Pimpoka és Lelle
Ja még akartam a nick-et írni. Nekem a kedvenc virágom a pitypang, imádom. Gyermekkort idéz, ahogy anya tanított koszorút fonni belőle, ahogy rohangáltunk a faluban kis kosárral és gyűjtöttük ezerrel, hogy a kutyatejtől tiszta feketék voltunk és az az érdekes illata. Viszont itt már a pitypang foglalt volt, ezért lettem pimpoka, mert nálunk Vizsolyba hívták így is.
na még engedjetek meg egy pár képet is.... és már húzok is
már megkóstolta a virágot, de apa vigyáztott, hogy most ne tegye
így reggelizek én
pihi a járgányomban
Apa vette nekem Amerikából....