Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Beatav!
Nállunk Zsaninak volt véres a széklete,úgy 4-5 h-pos korában!Egy héten 2x3x jelentkezett!Adtam neki 2x 2 hétig a normaflort(ezt mondta a doki)Az úgy ahogy helyre tedte a székletet,de azt a tortúrát nemkívánom senkinek!Volt nekünk is tenyésztés ami ugye negatív lett!Aztán voltunk korházban is8igaz nem ez kifolyolag)de ott megkérdezték ezt is!Valószinű,hogy volt neki egy erős vírusfertőzése ami ráis húzodott egy kicsit a tüdőre is!Na szoval ne hunny szemet a véres széklet felett,nekem az a tanácsom!(gondolom nem is sepred a szönyeg alá)Figyeld,és vidd őt a dokihoz bármit találsz!Nem megilyeszteni akartalak!Előfordulhat egyépként,hogy tényleg tejérzékeny lessz a pici!A bőrén is észre lehet venni késöbb a tejérzékenységnek a jeleit!De azért nyugi,ha az is a babód kinövi 95 %.ban 3-om éves korára!!!!!!!! :wink: Sogornőmnek a picije tejalergiás!Onnan tudok ennyit,nem magamtól!

Most megyek de hólnap jövök,és teszek fel új képet!Köszönöm újra a köszöntéseket!!!!!!!!!Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok,

jó sokat írtatok ám.
Gratulálunk az új bébikéknek, a hófordulós babáknak és a szülinapos gyereknek!!!

A nyaralás nagyon jó volt, nem voltunk messze és nem voltunk nagy helyen, hanem csak Bogácsre mentünk Lelle dédszüleihez. A férjem nagyszülei, nekem már sajnos egyik sem él.
Lelle nagyon élvezte, semmi változást nem okozott nála, talán annyit, hogy meglepően sokat aludt. Biztos a friss levegő miatt volt. Este már 7-kor kidőlt és volt olyan, hogy csak fél 8-kor kelt föl. Így, mi is pihentünk nagyokat. Egyik nap pedig olyan is volt, hogy fél 4 körül leheveredtünk és elaludtunk mind a hárman, mi már fél 6-kor felvoltunk Lelle pedig még mélyen aludt, de gondolam, hogy fel kellene ébreszteni, mert akkor nem fog este rendesen elaludni. Alig tudtuk felkelteni, ahogy puszilgattuk ő úgy nevetett álmában. Vagy birizgáltuk, beszéltünk hozzá nem ébred fel egyszerűen. Aztán már kicsit kezdtem aggódni, hogy mi van, miért nem akar felkelni, de nem volt semmi, csak olyan mélyen aludt, de végül sikerült fölébreszteni. Elvittük sétálni, hogy majd a friss levegő, meg séta, sok érdekes új dolog, majd kifárasztja. Betettük a babakocsiba és aludt tovább... Elvittük megmutatni Papó német barátainak, akkor már felkelt. Papó és én na meg a németek természetesen németül beszéltünk, Lelle pedig csak figyelt, hogy hát ez meg mi. Ez anya, meg anya hangja, de mégis másként beszél, érdekes volt, lesett az apukájára, hogy most mondd már meg, mi van... :)
Majd sétáltunk tovább ő pedig tovább aludt. Hazaértünk, megfürdettük, bevágta a tápiját és aludt reggelig.
Bogácson olyan nagyokat evett, este bevágott 200 ml tápit, meg napközben is sokkal többet evett, mint itthon. Ma megmértem, 50 grammot hízott 2 hét alatt. Nem sok, de itthon jó ha megiszik alkalmanként 50 ml tápit és mellette kevés kajcsit is eszik, de nincs rossz bőrben, mert így is 7,7 kg. Szóval, nagyon jó volt. A dédik pedig csak csodálták, pesztrálták, szeretgették és mesélték a véget nem érő történeteket, hogy amikor a férjem ilyen kicsi volt miket csinált, meg hogy amikor ott nyaraltak mik voltak :). Nekem meg már kedden becsípődött a derekam, olyan vagyok még mindíg, mint egy rehabos, nagyon kellemes volt a tetőtérbe a csigalépcsőzés. De talán már javulgat. Annyi mindent beszedtem már, de semmitől nem múlt el. Még a Papó “tigris balzsamát” is hajlandó voltam kipróbálni, az arra volt jó, hogy nem jöttek a szúnyogok, mert olyan büdös volt.

Múlt héten voltunk megint csípőszűrésen, Lelle bal csípője még mindíg kötött. Ezért úgy döntöttem, hogy keresek egy gyógytornászt, mert én már nem tudom úgy toráztatni, hogy hasznos is legyen. Találtam egyet, egy szakgyógytornászt, nagyon híres, régóta foglalkozik csecsemőkkel. Dévény Anna tanítvány és az ő módszerivel dolgozik. Biztos ismeritek, de mindegy is, szóval kiderült, hogy a mi kis Cseppségünk szüléskor kicsit oxigénhiányos volt, eleve a nyakán volt a köldökzsinór, meg azért jó sokáig túl is hordtam. Szóval, nem a bal csípője kötött, hanem az egész bal oldala lassúbb. Az izmok le vannak tapadva, nem használja rendesen. Ezt én vettem észre, hogy a hátáról nem fordul jobbra. És, ha hason van, és bal oldalon akarok neki játékot adni, a jobb kezével keresztban nyúl érte. Így sajnos mégis kancsal, mert ott is a bal odlalon a szem izmai sem olyan erősek, mint a jobb, megyünk szemészetre mégis, vagy letakarják, vagy szemüveget kap szegénykém. A szemspeckóshoz augusztus végére kaptunk időpontot... A neurológus meg elment egy hónap szabira.... Hát, elég elkeseredett vagyok.
Na és ma voltunk az első tornán. Szegény. Egy órán át tartott. Nagyon fájt neki, ahogy szedte fel Ilike a letapadt kis izmait. Nagyon nyugodt Lelle, csakis akkor sír, ha igazán valami baja van, a 6 hónap alatt összesen nem sírt ennyit, mint ma a torna alatt, de hozzáteszem, hogy mi sem. A férjem is zokogott velem együtt, mert nekünk meg segíteni kellett, megfogni a pocijánál meg próbáltuk biztatni, hogy minden rendben lesz, nyugodjon meg. Lelle pedig olyan kérlelően nézett ránk, hogy Anya, Apa itt vagytok mind a ketten, akkor miért nem segítetek, kapaszkodott belénk, átfonta karomat a kis lábaival, és csak zokogott, sírt kegyetlenül. Olyan rossz volt. Alig bírtam ki. De muszáj volt. Muszáj, hogy megjavuljon a bal odlala, hogy ne legyen kancsal, hogy mindkét oldalát használja és, hogy a későbbiekben ne legyen semmi baja. Ha már így jártunk, hát valahogy korrigálni kell.
Csak azt nem értem, hogy szülés után a kórházban ezt miért nem vette észre senki??? 10/10-es apgar-ja volt, ok, de csak a nyakán volt az a szaros zsinór, meg kissé lila is volt amikor megszületett. De még szerencse, hogy nem nem lett súlyosabb. Mindíg van valami, ami miatt sosem leszek már nyugodt.
Azért remélem nem fog sokáig haragudni rám, hogy még hónapokig hordom majd kínozni, de biztos megért majd, hogy miért vittük.
Miután hazaértünk aludt egy órát, aztán játszottunk, nem tűnt nagyon meggyötörtnek, de már 7kor aludt is.

Beatav, mi a 7-ik hétig 2× keltünk úgy ahogy ti is, majd 10-ig 1×, azóta pedig egyszer sem. Vér egyszer nekünk is volt a pelusban, de még nagyon az elején az első héten, de azt mondta a doki, hogy azok még a hormonok miatt vannak, amik még benne vannak tőlem.

Verna, gratula a fogacskához, nekünk még nincs. Megnéztem a blogodat, nagyon édes Loló. De biztos, hogy szabad neki dinnyét adni? Most olvastam, hogy egy éves kor alatt nem ajánlott, mert allergizál és sok esetben okozhat bakteriális fertőzést is.

Grobby, én is csak bíztatni tudlak, hogy válaszd a Flórt, én már kicsit itt aggódok, hogy ha jön a kistesó, hogy fogom elintézni, hogy megint ott szülhessek, én Miskolcon nem akarok. A dokim is maradt a Flórból, nem cserélném le semmi pénzért, inkább innen járok hozzá, ha kell.

Giga, nagyon édes Lili azon a nagy motoron. Biztos csak én parázok ilyenek, de nem félted Lilit bevinni a tavakba? Én félnék, hogy elkap valamit.

Manó, Levi olyan édes. Gyönyörűek a szemei és azok a csodás szempillák.

Na most mennem kell, így is sokat írtam, csak el akartam mondani, hogy mi van.
Meg holnap jönnek hozzánk, remélhetőleg kora reggel, tűzhelyet bekötni, kaptam a drága jó uramtól házassági évfordulónkra! Örülem eléggé!!! 

Minden jót Nektek!!!

Pimpoka és Lelle

Ja még akartam a nick-et írni. Nekem a kedvenc virágom a pitypang, imádom. Gyermekkort idéz, ahogy anya tanított koszorút fonni belőle, ahogy rohangáltunk a faluban kis kosárral és gyűjtöttük ezerrel, hogy a kutyatejtől tiszta feketék voltunk és az az érdekes illata. Viszont itt már a pitypang foglalt volt, ezért lettem pimpoka, mert nálunk Vizsolyba hívták így is.

na még engedjetek meg egy pár képet is.... és már húzok is

Kép már megkóstolta a virágot, de apa vigyáztott, hogy most ne tegye

Kép így reggelizek én

Kép pihi a járgányomban

Kép

Kép Apa vette nekem Amerikából....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Bocsi, a SZÜLINAPOS GYERMEKEKNEK akartam írni, nem pedig azt, hogy a szülinapos gyereknek....

kissé fáradt vagyok...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a nick-sztorit, sokat ki nem találtam volna! :lol:

Mindenekelőtt Enikőhöz sok boldogságot kívánok!!!

Tiop,
szuper volt Anett tortája! Gratula hozzá! Majd várjuk a többi képet is!

Mano,
Levi továbbra is gyönyörű!!!

Pimpoka,
sajnálom, ami Lellével történt!!! Már megint megkönnyeztem a történetet! :cry: El sem tudom képzelni, milyen nehéz lehetett Nektek ott nézni, amint szenved, de nekem is volt ismerősöm, akit kiskorában ilyen tornára vittek, és hidd el, nem fog rá emlékezni!!! Még nagyon kicsi! (Persze pszichológusok biztos be tudják bizonyítani, hogy bizonyos viselkedésformák ilyen emlékekre vezethetők vissza, de nyugi, nem lesz semmi baja!) És mindig tudatosítsátok magatokban, hogy mindez Őérte van!!! A Dévény Anna-féle torna a legjobb a világon, teljesen rendbe fogják hozni Lellét! Eleinte biztosan nagyon fáj Neki, de a fájdalom mellett biztosan volt egy adag ijedtség is! Úgyhogy most muszáj megerősítenetek a lelketeket, ráadásul Lelle is könnyebben megyugszik, ha Ti sem vagytok kétségbeesve, hiszen Rá is átragad a fájdalmatok. Teljesen érthető, hogy el vagytok keseredve, de egészen biztos, hogy nem fog Rátok haragudni, emiatt légy nyugodt!!!

Giga,
Lili milyen édes a motoron!!! Nem semmi, hogy ilyen hideg vízbe bevitte az Apukája! Nálunk én vagyok a lazább, a férjem már-már fanatikusan óvja Marcikát mindentől.

Grobby,
üdv köztünk! A többiek már megírták, nem akarom ismételni, hogy a kórház szuper választás, és igazából tényleg minden orvos nagyon jó!!! Emberileg persze különböznek, és kinek az ilyen, kinek az olyan típus jön be, de még ha nem is szimpi valamelyik, szakmailag mindenképpen jó kezekben leszel!!!
A szülésznőválasztással nem értek egyet, itt a fórumon is megoszlanak erről a vélemények, a kórházi szülésznők egytől egyik nagyon jók és kedvesek, nem attól függ a hozzáállásuk, hogy választottad-e őket vagy sem. Viszont nem árt meggondolni, hogy mi van, ha épp a választott szülésznőd az ügyeletes (akkor semmivel sem tud veled többet foglalkozni, mint a többi szülő nővel), vagy éppen befejezte a műszakját, és hulla fáradtan kell még végigasszisztálnia jó pár órát! Az ügyeletes kipihent, nem siet sehova, hacsak nincs valami extrém helyzet, akkor annyit van veled, amennyit igényeled. Úgyis a kitoláskor a legfontosabb a jelenléte, a vajúdás közben sokszor jobb, ha nem zavar senki. Persze sokszor benéznek, NST-t csinálnak, ha kell valami, segítenek, elkészítik a fürdőt stb. Ennél többet a választott szülésznő sem csinál, hidd el! Persze ha ragaszkodsz hozzá, válassz nyugodtan, csak előtte gondold át a fentieket.
Az egyik baránőm előttem 2 héttel épp a Szabolcs utcában szült, hát, megértelek... Ő nem panaszkodott, mert örült, hogy éjszakára elvitték a babáját, de én ezt nem bírtam volna ki. Ráadásul láttam a képet a szülőszobáról... A Flórban nagyon pozitívan fogsz csalódni!!!!

Verna,
nekünk maradt Gizike. Pénteken megyünk Horvátorszégba, de ha hazajöttünk, megyünk ismét sétálni? Pilla,ez rátok is vonatkozik!!!

Most mennem kell, remélem, nem hagytam ki senkit. Marcika már oda-vissza pörög, ráadásul most kezd próbálkozni a mászással (felemeli a popsiját, majd hintázik előre-hátra), úgyhogy nem igazán tudom egyedül hagyni sehol.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Pimpoka:
nagyon sajnálom a pici babódat, nagyon rossz lehet neked (és természetesen neki is) ezt látni..... :cry:
Én múltkor már azon elpityeregtem, hogy Natitól vért vettek pedig végig aludta az egészet...
Egyébként én nem is láttom a képeken, hogy kancsal lenne???
Tök cuki...édi pofa :lol: :lol: és tutti, hogy nem haragszik rátok...

Kívánok neked sok-sok erőt ehhez a helyzethez!!!!

Beatav:
Neked is jobbulást kívánok a babódnak!!!
Nekem múlt héten volt valami Nati pocijával, engem 2x is sugárban lehányt... elég múris volt mert miután kihányt mindent rögtön vihogott rám.. Mondtam is neki: Nagyon vicces.... :lol:
én meg azt sem tudtam mit csináljak hirtelen!!!

Nircee:
Mi leszel ha nagy leszel??? :D :D

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Jaj...........

Nem Nircee, hanem SZANTRE.......

Sorry... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

Pimpoka: nagyon sajnálom Lellét, nem könnyű most nektek. én is megkönnyeztem ahogy olvastam mi történt. ráadásul tök mérges vagyok magamra, mert ugyanez volt az egyik barátnőmnél, h oxigénhiányos volt a babája, és szintén le voltak tapadva az izmok az egyik oldalán (emiatt ő szopizni se tudott), és csak sok utánajárásra derültek ki a dolgok, szintén a gyógytornásznál. szóval eszembe juthatott volna a dolog és írhattam volna neked, hátha akkor hamarabb eljuttok a gyógytornászhoz. remélem még most sem késő és teljesen helyre fog jönni Lelle.

képzeljétek Lili tegnap végre egyedül megfordult. hát már nagyon vártuk, főleg a férjem, aki már dokihoz akarta vinni mert nem forog :roll:

így próbálkozik :lol:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Ichtus: pont most olvastam erről a 3 napos lázról a Kismamában asszem. még nem is hallottam róla előtte. még szerencse, h ilyen gyors lefolyású.

beatav: Lili az elején nekünk is kb így kelt ahogy Levi, aztán volt hogy átaludta az éjszakát, volt h 1x kelt. viszont mióta külön alszik egy csomószor fent van, mikor már nem bírom tovább átviszem közénk. Véres kaki nálunk még nem volt szerencsére.

Giga: jó vagány Lili a motoron :lol:

ja vízhez akartam még írni Pimpoka, egy csomó helyen olvastam, h a természetes víz jobb mint az uszodai. pláne a Balaton azért elég tiszta. egyelőre még Lilinek is csak a lábát lógattam bele, de ha megyünk Zamárdiba 14-én lehet beleviszem, majd látom.

na megyek mert mindjárt itt a védőnő, aki több mint 3 hónapja felénk se nézett. de most féléves lezárás van és kénytelen jönni :?

szép napot

murphyke

Kép
murphyke

Pimpoka: sajnálom, hogy ennyi gondotok van! :( De jó kezekben vagytok, minden rendben lesz!

Dinnyét azt nem lehetne, de nem ez az első, amit nem lehetne, mégis eszi... ;) Persze árgus szemekkel figyelem az allergiát... De hát ezek olyan dolgok, hogy van, aki szerint citrusfélét egy éves kor alatt ne, más meg direkt javasolja a citromlét csuklásra (és használják is sokan). Én úgy nagyjából betartom a "mit lehet, mit nem" javaslatokat, aztán mindig elbizonytalanodom...
Pl. sokan óvnak a déligyümiktől, ezért nem adtam banánon kívül mást még, aztán találkoztunk Nóriékkal (Nircee), mondta, hogy Marci már ivott ananászt, úgyhogy mi is kipróbáltuk. Semmi baja nem lett Lolonak tőle. Aztán a sárgabarackkal voltam bizonytalan, meg a málnával - mert hogy 4 hós bébiételekben már van, máshol meg nem ajánlják - kipróbáltuk, nem lett gond... Szóval ezek egyéni dolgok, egyes babáknak van bajuk tőle, másoknak nincs. Meg azt is mondják, hogy a családi hajlam számít - ezért pl. epret garantáltan nem adok Lolonak 1 éves korig, mert arra pl. a férjem allergiás volt kicsi korában!
A fertőzésekkel megy úgy vagyunk - a védőnőnkkel nagy egyetértésben -, hogy nem szabad azt a gyereket búra alatt tartani, mert az életben nem alakul ki az immunrendszere. (Ezért nem vagyok híve a gyerekek gyógyszerezésének sem, nekem pl. hazavágták az immunrendszeremet gyerekkoromban, iszonyú sok antibiotikummal tömtek!)

Nircee: persze, mehetünk! :) Most már van új babakocsink, tudunk ülve sétálni mi is! :)
Vendég

sziasztok!

Pimpoka!
Nagyon sajnálom ami veletek történik!!Szörnyű látni a picit amikor sír de közben pedig tudod azt,hogy muszály csinálni amit csinálnak,mert neki az csak jó!Nagyon rossz a tehetetlenség!!!Neked is jó búlást kívánok!!Köszönjük a köszöntést neked is!Nagyon aranyos a babócád!!! :D

nircee!
Gratulálok a forgásotokhoz!! :D Na meg a mászás próbához is!

Giga!
Jól áll a motor nektek!A férjem meg is jegyezte,hogy milyen jó mocitok van!!!!!!! :D

Murphyke!
Gratula a forgásotokhoz!!!! :D

Zsani ebben a ruhában lett volna a szülinapján ha nincsen olyan hüvös!Sajna melegítőt kellett ráadnom olyan szél volt! :(
Kép
Nem volt neki csicsamicsa tortálya mert még ezt sem értékelte!Csak,hogy mégis legyen neki első szülinapjára!
Kép
Sziasztok!Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Egy képet még fel akartam rakni:

Reggeli után:

Kép

Na most mennem kell, megyünk doki bácsihoz szúrira :(((

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

Jó régen nem voltam, termeltetek jó sokat!! :shock:

Először is, köszönjük a köszöntéseket Dóri nevében, és ezúton gratulálok az összes hófordulós és szülinapos babóknak!!

Tegnap értünk vissza a Balcsiról, remekül éreztük magunkat. Sajnos az idő nem volt végig jó, de sétálni lehetett legalább nagyokat. Dóri nagyon élvezte, hogy nem otthon van és mindkét szülője egyszerre van vele napokig. Az apjával annyira egymásba szerelmesedtek, hogy le se lehetett vakarni a lányt róla!! :D Tündériek voltak mindketten!! Sajnos képeket nem tudtam csinálni mert a fényképezőgép itthon maradt... :(
Most újra itthon, nem tudom mi lehet a levegőben, de a lányzó egész nap alszik, vagy bóbiskol.

Pimpoka, sok erőt kívánok nektek a következő hónapokhoz! Elképesztő, hogy ha a szülő nem figyel, mi-mindenen átsiklanak az orvosok.. :shock:

Most szaladok, amíg alszik Dóri vasalok meg miegymás...

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Húú de régen jártam felétek!!!

Holnap leszek 35+0, már egy kicsit nyitva a méhszájam és megrövidült a méhnyak. Jó lenne Barbarát bent tartani július 23-ig, mert addig van szabin a dokim! Egyébként már 2740g, kicsit félek, hogy bazinagy baba lesz, ezt a méretet tegnap mérte az orvosom.

Szülésznőt választottam, nagyon örülök, hogy "megvan".

Ezen a héten kell valamikor bemennünk a kórházba a Kremer doktornőhöz megbeszélni vele az EDA-t. Van róla valami infótok?

Jövő héttől pedig már kezdődik a CTG korszak. + ugye nekem a terhességi cukor miatt hetente kell vérvételre járnom.

Most egyébként azt hallom mindenhonnan, hogy iszonyú nagy tumultus van a szülészeten, van amikor nincs is szabad ágy és hazaküldik azt aki csak megfigyelésen van bent, mert kell az ágy a frissen szült anyukáknak.

A családi szobát meg az alapítványi szobát pedig el lehet felejteni, mert szinte folyamatosan foglaltak. Van amikor egy szabad ágy sincs az egész szülészeten! :(

Az a "baj", hogy a sok kórház bezárás miatt sokan jönnek ide szülni :(
brera

Pimpoka!
Nagyon sajnálom ami Lellével, meg veletek történik! Szörnyű belegondolni is, hogy ennyire nem veszik észre az orvosok az eltéréseket. Pedig hát ez nem annyira apróság, ha ilyen kemény gyógytornára van szükség.
Őszintén kívánom, hogy mihamarabb gyógyuljatok meg!!!

Beatav!
Lili a mai napig 1-2szer kel fel esténként.
Egyáltalán nem törvényszerű, hogy a gyerkőc mikorra fogja átaludni az éjszakát. Találkoztam egy régi fórumosunkkal (többiek biztosan emlékeznem Pipacsra) és az ő kisfia már 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. A keresztlányom csak másfél éves korától. Szóval ez nagyon változó!

Grobby!
Én is ugyanazon a véleményen vagyok szülésznő terén, mint Nircee. Szerintem is jó mindenki a Flórban, és tényleg lehetsz olyan peches, hogy pont a választottad van ügyeletben. :?

Nagy valószínűséggel nálunk is jön a fogacska, mert szegény Lilim egész nap nyűgös. Tegnap este fürcsi és kaja után le kellett vinnünk egy körre sétálni, mert másképp nem tudott elaludni. Nagyon fájhat neki. :cry:
De remélem hamar túl leszünk ezen! :?

Szép napot!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, keresnék egy dokit, mert mint szabad korház, orvos választás megszünt, így mi is ide tartozunk.
A harmadik babát itt kell megszülnöm, ha nem akarok ezreket fizetni.
Pedig alapjáraton elégedett voltam a dokimmal, mind a kétszer.
De anyagilag nem lehet megengedni, hogy fizessem, a korházi díjjat, mivel császár lesz, max: 100e ft + a dokinak a pénzt, mert persze a vizitdíj ellenére nem mondanak le a tisztelet pénzről :o

Sziasztok
Dorka
dorka2

Dorka, én úgy tudom, hogy visszavonták a szülésre vonatkozóan... kórház szintjén talán maradt, hogy a három legközelebbi közül lehet választani, de orvost választhatsz! (Én így tudom, most ez az aktuális, de ember legyen a talpán, aki ezt követni tudja!)

Szobákra vonatkozóan én is azt hallottam, hogy nem nagyon van szabad, hiába előjegyzés meg minden... Hát ha ez így marad ketteskénkig, akkor megyek magánkórházba. Én úúúúúútáltam a hatágyast, rémálmomban ne jöjjön vissza!

Giga: most voltunk Tarcsán gyrosozni. :) Az volt a vacsi. Loloval meg sétáltunk egyet, még most is alszik, pedig már vacsorázni, fürdetni kéne...
Nem mondtad, mentetek végül úszni?!

Egyébként pont azon gondolkodom, hogy milyen ez az egészségügy, ahol gond van (Pimpokáék), ott nem veszik észre, minket meg küldözgetnek össze-vissza a makkegészséges gyerekkel...
Mondjuk azt megfogadtam, hogy ha TÉNYLEG beteg lenne a gyerek, akkor csakis specialista és csakis gyerekkórház... Mert az általános orvosok mindenhez éretenek egy kicsit, de semmihez sem igazán. Ha meg nem gyerekkórházba megyünk, akkor nincsenek a gyerekekre specializálódva a szakorvosok sem, egyrészt (ld. szemészet), meg nincs meg a megfelelő felszereltség (ld. koponya ultrahang - 6 hetes babát még tudnak vizsgálni, 6 hónapost már nem).
A neurológushoz bármennyire feleslegesen járunk is, de legalább normális, aranyos, és tényleg érti a dolgát, és az ottani ultrahang is spéci...
Vendég

Sziasztok!

Giga, Lili nagyon vagány kis csaj! 8) Klassz helyen nyaraltatok, biztos nagyon jó volt.

Tiop, még mindig tündériek a lányaid - és jó az új avatarod, meg a vonalzók!

Beatav! A kaksihoz nem tudok hozzászólni, de az alváshoz igen: Márk pár napja este 9-től hajnali 3-4-ig alszik (6-7 ótát), aztán eszik és alszik tovább, de csak 2 órát, aztán eszik és újabb 2 órát alszik (max. 8-ig). Mielőtt ráállt erre, kb 2-3 óránként felébredt, egy éjjel kb. 4-szer :? :roll: Úgyhogy szerintem Levi tökéletesen csinálja :)

Verna, olvastam a blogotokat, Lolo annnnyira édes :D :D

Pimpoka! Kitartás, minden rendben lesz Lellével!!! Nagyon édes a képeken :lol: :lol:

Linda! Márk is így szokott lógni a vállunkon, ha elalszik büfizés közben :) Amúgy pszichológiát hallgatok a Pázmányon, most fejeztem be a harmadik évet (és még hátravan kettő). És te mit tanulsz?

Még felteszek néhány képet Márkról:

Márk alszik:
Kép

Husimusi:
Kép

Talplenyomat készül:
Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok,

Tegnap este voltunk doki néninél az eredménnyel, igazán nem mondott semmit, annyit, hogy örül hogy negatív a lelet, de bármitől lehet, akár még amit én eszek tejterméket attól is...okosabb nem lettem, de hát ez van, a lényeg hogy aznap volt csak a véres kaki, azóta sem(kopp-kopp)
A másik jó dolog, hogy ma éjjel Levi 3-kor kelt aztán pedig 6-kor, szóval meghallgatta a kérésem:) Lehet ez most kivételes és egyszeri alkalom volt, mivel este sokáig csodálta a zenélő-forgóját (fél 10-kor aludt el), de jó volt aludni 5 órát egyhuzamban:)
Köszi mindenkinek a véres kakival kapcsolatos hozzászólásokat, úgy látom ez sajna viszonylag gyakori...
Verna,
Szerencsére Levinek sem volt láza,jókedvű volt, evett.Amikor bevitte a férjem az ÁNTSZ-hez a mintát, aki átvette, azt mondta neki, ne izguljon, tisztul a gyerek na meg fog ő még sokszor oda menni...Teljesen kiakadt, hogy emberek hogy lehetnek ilyenek...Nem is az a gond amit mondott, hanem ahogy...
Gratula a fogacskához!:)
Tiop,
Voltatok kórházban is?Uh, az nem lehetett egyszerű, még a gondolat is...Mit kell hogy lássak a bőrén ha tejérzékeny?Vmi kiütés szerűt?
Grobby,
A Flór tényleg jó kórház (legalábbi a szülészet biztosan) bátran ajánlom én is neked.Szülésznő témában Nircee-vel értek egyet, nekem nem volt választott szülésznőm, de ha lett volna sem tudott volna többet tenni mint aki pont ügyeletes volt.Igaz az, hogy mi van akkor, ha pont ő az ügyeletes?Végül is mindenki maga dönti el, én nem bántam meg hogy nem választottam...
Linda25,
Köszi szépen, nagyon édes a kislányod!
murphyke,
Gratulálok a forduláshoz!Hétvége óta már nem alszom együtt Levivel, kiköltöztem a szobájából, nem veszem észre hogy rosszabbul aludna, de a mi szobánkból nyílik az ő szobája és azonnal hallom ha mocorog vagy "szól" hogy ébren van.
Szantre,
nagyon aranyos a kisfiad:)
Giga1,
Igen, tudom, ez (mint sok minden más) gyerekfüggő, pl. a barátnőm kislánya(11 hós) éjjel 2 óránként kel, ráadásul nem kell neki semmi más, csak cicit fogad el, szóval örülhetek a két alkalomnak, na meg annyi minden kialakulóban van még csak nálunk, hiszen Levi csak 6 hetes...
Már írni akartam a múltkor is, nagyon édes a lányod a motoron!:)
Pimpoka,
Hát remélem mi is eljutunk az ébredéssel eddig , de az egy dolog hogy én mit szeretnék, aki dönt az a gyerkőc...van akinek szerencséje van, másnak sajna ébredni kell, de hát ez (is) hozzá tartozik egy babához, a babavállaláshoz.
Mindenkinek szép napot! :)
beatav

Sziasztok!

Tüccs:
de jó nektek legalább ti "VILÁGOT"látattok :lol: :lol: :lol: :lol:
mi csak itthon mászkálunk délutánonként....

Giga:
Előre is gratula a fogácskához!!! :D :D

Verna:
Hát nálunk se valami fényes az orvosi ellátás, múltkor az egy hónapos tanácsadáskor, a gyerek orvos meg se nézte Natit!!
A székéből (5m-ről) gusztálta a gyereket, azért kellett lemennem, hogy MEGMÉRJEM (mert azt is nekem kellett egyedül).. Nevetséges!! Vagy nálatok is így van??
Na de tegnap már megvizsgálta, D-vitamint kell nyomatnom, mert a kutacsa nem akar zárodni, kérdeztem, hogy ez baj, azt mondta nem, valakinek 4 éves korára záródik össze!!!???

Szantre:
Hát nekem van egy műszaki diplomám amivel lókakát sem értem, ezért váltottam és most HR-t tanulok. (munkaügyi, személyzeti vezető lehetek, talán valahol!!!)
Csak sajna még le kell raknom egy angol középfokú nyelvvizsgát, anno csak egy német középfokú írásbelit csináltam és az sajna ehhez a dpilomához kevés, a szóbelit meg németből sose rakomnám le. UTÁLOM!!!!
Nekem is tetszett anno a pszichológia, csak a fönőköm nem bólintott rá, mert nekem ezt a képzést a cégem fizeti....

Nagyon ari Márk, jó kis húsos manó ő is , hány kg??? Mi is akarunk ilyen kéz és láb lenyomatot!!

Tiop:
Nagyon guszta az a torta, hmmmmmmmmmmm nyami nyami..... gondolom Zsani kedvence volt!! :lol: :lol:

Tegnap megkaptuk az oltást, hát miután hazajöttünk nagyon nyügösek voltunk csak sírtunk, nézelöttünk, sírtunk...
Aztán este 22.00kor jó bekajáltunk és reggel 6-ig aludtunk, most megint "megszívta" magát reggel és még mindig alszik...
De mondjuk kellett neki adnom lázcsillapító kúpot, attól alszik ennyit....gondolom :shock:
Mi lesz itt ma?? Kipihenve, újult erővel....... :lol: :lol:

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

Szantre!
Köszi szépen,úgy gondoltam,hogy váltok egy kicsit!A gyerkőcökről úgy is van kép a vonalzók melledt,meg hát mindég teszek is fel,így kitedtem az avatarra az én képemet!(nagyon önző vagyok?) :? :roll:
Tündéri a kicsifiad,főleg abban a sapeszban!Zabálni való! :D :wink:

beatav!
Igen voltunk korházban,de nem a véres szélet miadt!avval kezdődött minden kálváriánk!!!Aztán jött az asztmatikus(nem tudom,hogy kell leírni) :oops: hörghurut,és befulladás!Na de nem ez a lényeg!Szörnyű volt nem kívánom senkinek! :cry: :cry:
A tejérzékenység a legjobban az arcon mutatkozik meg,piros foltokban ekcémás(ezt sem jól írom le) :oops: ((ragyák)bocsi)Mintha a gyerkőcnek kezdene sebesedni az arca,és állandóan viszket neki!!!!!!Aztán ez elterjedhet az egész testére is,ha időben nem veszik észre akkor állandóan léguti megbetegedései lesznek és ehhez hasonló tünetek!Mi is azt hidtük,hogy Zsaninak az lessz,de nálla kiderűlt,hogy egy erős vírusos fertőzést kapott ell még novemberben(kettő tesó hozta haza)ezért is voltunk többek között korházban! :cry: amit te tehetsz ,kerűld a tej fogyasztását,és a túrót!a savanyított tejterméket azt eheted!(módjával)Nekem is ezeket tanácsolták,azért mondom én is neked!Na de ez még közelsem biztos,hogy most nektek tejérzékenységetek van!!!!! :wink: :) Nyugi,az úgy is kiderűl!Remélem nem ilyesztettelek meg,nem állt szándékomban!Minden jót kívánok nektek! :)

Linda!
A torta,Zsanié volt(dobos),de nem nagyon ízlett neki!nincs oda a sütikért!Olyan mint én! :lol: Inkább a sós dolgokat szereti!A tortát azt megettük mi,meg a gyerekek! :lol: Anett tortálya viszont nagyon finom epres tejszínes volt!az nekem is jobban ízlett! :lol:
Örülj neki,hogy ilyen jól alszik a babód!!Maradjon is ilyen!
Zsani nekem még most is felkell éjszaka!Igaz 5 hónapos koráig ő végigaludta az éjszakát! :D

szép napot mindenkinek!sziasztok!Megyek főzni,Pontyot,és filézett hekket rántok! :P

Kép
Kép
Kép
tiop

Eni éppen alszik, apa elvitte Esztert, így van egy kis időm. Na ezután pedig elkezdet visszaolvasni.

Enikő születése: Csütörtök hajnaltól 6-8 perces apró görcseim voltak, nem számottevő, de érezhető. Délután bementünk a kórházba, de semmi előrehaladás, mert szűk egyujjnyi voltam csak, de azt már egy hónapja. Azért bent kellett maradnom a császáros előzmények miatt. A csütörtök éjszaka és a péntek így telt, reménykedtem, aztán péntek estére elmúlt minden fájás. Szombat reggel fél 9-kor az orvosom (Dr. Várkonyi) burkot repesztett, és onnan szépen megindultak a fájások. Tiszta mazgatvízzel indultunk, de hamarosan Eni belekakilt, így a hosszú vajúdást sajnos mekóniumos vízben tette meg. A délelőttöt a kádban töltöttem, ami nagyon jó volt. Utána próbáltam a labdát is, de az nem volt annyira kényelmes, már ülni sehogysem tudtam. Maradt a járkálás, és az egyre erősödő fájdalmak. Azért lassan, de haladtunk. Délutánra már olyan fáradt voltam, hogy képes voltam fájások között aludni pár perceket. Délután 4-kor mondta az orvosom, hogy most derül ki, hogy hogy állunk, ha szépen haladunk szülünk, ha nem, akkor műtünk. És 4 ujjnyi voltam! Hurrá, szülünk! Egyedül voltam bent, mert apa otthon volt Eszterrel. Csak estére tudott bejönni, gondoltam addigra meglepem egy ajándékkal! De Eni lepett meg bennünket, mert megvárta apát, aki éppen a finisre ért oda, és az utolsó legnehezett fél órában ott volt mellettünk. A kitolási szakasz már szinte megváltás volt, és este fél 7-kor megszületett Enikő, 4110g-mal, és 56 cm-rel. Rögtön a hasamra tették, majd megmosdatták és apa kezébe adták. Nekem az egész napi fáradságom elszállt, és úgy felébredtem, mintha éppen egy éjszakát aludtam volna át. Csodálatos volt császár után simán szülni, és az, hogy szülés után 1 héttel mindent el tudok látni. Császár után hetekig tartott a felépülés.
Nagyon sokat köszönhetek az orvosomnak is, aki a nap folyamán mindig jött, nem kellett hívni, bátorított, nélküle nem biztos, hogy simán szülhettünk volna, de ő mellettünk állt!
Már szerdán hazajöttünk, Eni ügyes baba, eszik és alszik. Picit hasfájós, de nem vészes.

Czakoca30: Akkor én ezek szerint a barátnőddel együtt róttam a köröket szombaton a szülőszobán.

És egy pár kép:

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
b.moni

Móni:
Egy tündér virágszál ez a pici lány.... :lol: :lol:

Gyönyörűség......és milyen édik ketten!!!

Ahányszor olvasok ilyen szülés történeteket mindig megringat... :D

GRATULA MÉGEGYSZER és tényleg csodaszép!!!!

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Móni: nagy gratula még egyszer, irigyellek is, hogy csaszi után tudtál simán szülni - hát remélem, hogy nekem is összejön majd!
A két gyerkőc együtt nagyon tünemény! :)
Ja, és nézem a korkülönbséget, gyakorlatilag egy éven belül jött össze a tesó és mégis szülhettél hüvelyi úton?! :shock: Nekem Surányi azt mondta, egy évet várjunk azért csaszi után (másoktól meg kettőt hallottam). De a te eseted nagyon biztató és példaértékű számomra! :)

Linda: nálunk a tanácsadáson mindig ott van legalább egy védőnő, de van, hogy kettő is, meg még a doki asszisztense, ők mérik a gyereket, a doki is meg szokta vizsgálni (meghallgatja a szívét, tüdejét (ezt Lolo imádja :) ), szájpenészt néz, kutacsot vizsgál (egyébként D-vitamint egyébként is szoktak adni), reflexeket néz, szóval azért ránéz a gyerekre. Sajnálom, hogy nálatok ilyen felületes. :(
Vendég

B.Moni!
Enikő egy tünemény! Nagyon szép kislány, többnek látszik mint a kora!!
:)
Linda!
Nekünk születéstől napi 1csepp D-vitamint kell adni a babáknak. (ez a csontfejlődéséhez is kell) Úgy tudom ez mindenhol így van. Nem megijeszteni akarlak, de nektek nem kéne?? Ez a gyerekorvos-sztori elég ijesztőnek hangzik, szerintem felelőtlen a doki. De tényleg bocs, nem beleszólni akarok, csak annyi rosszat hall az ember...

KépKép
tüccs

Sziasztok!

BMoni, annyira gyönyörűek a csajok, hogy eszméletlen!!!! Én csak reménykedem benne, hogy nálunk is hasonlóan békés lesz a helyzet. (amúgy már elkezdtem pánikolni, hogy mi lesz velem két törpével, de vissza már nem lehet csinálni :wink: :lol: ) Jó volt olvasni, hogy sikerült normál úton szülnöd, én is nagyon készülök rá, remélem összejön, nem akarok megint egy hetet "üdülni" a kórházban félbevágva, hanem minél gyorsabban hazahúzni. Ja, és az együttalvós kép szenzációs! :D :D :D

Linda, csatlakozom tüccs-höz, nálunk is napi 1 csepp D-vitamint kellett adni Boginak szülétésétől másfél éves koráig. A csontfejlődés segítése miatt kell, ugyanis az ilyen törpöket még nem rakja ki az ember órákra a napra, így a D-vitamint nem tudják máshogyan "beszerezni" a szervezetükbe. Tényleg finom kifejezés a gyerekorvosotokra a "felelőtlen" és a "nemtörődöm" a leírásod alapján. :evil:

Pimpoka, fel a fejjel, mostmár jó kezekben vagytok, a manócska pedig gyorsan rendbe jön, meglásd! Csak ne vegye észre rajtad a kétségbeesést, mert attól csak még jobban megrémül. Szerintem, ha az apukája esetleg jobban bírja idegekkel, akkor eleinte ő vigye tornára, így könnyebb lesz neked is.

Tiop, nálunk se volt nagy felhajtás az 1 éves torta körül, mert Bogi szívből utálja az édességeket, így csak egy mini meggyes túrótortát kapott, persze gyertyával és egy Micimackó figurával, amit azonnal le is fejezett, és jól eldobálta. :roll: Jobban kellett neki a sajtospogi, mint a túrókrém... Úgy tervezem, hogy majd a második szülinapjára kap valami figurásat, az éppen aktuális kedvencével, amit sose lehet előre tudni, mi lesz, általában 2-3 hetente váltogatja.

Verna, császár után attól függ, mennyit érdemes/kell várni a következő babával, hogy milyen eljárással vágtak-varrtak, milyen volt a sebgyógyulás, milyenek a hegek, stb. De minden orvos mást mond, én legalább 5-nél voltam mikor készültünk a picurra, és nem hallottam 2 egyforma véleményt... amúgy tapasztalatom szerint a fiatalabb dokik nem vállalják be a csaszi utáni normál szülést, mert ők nem igazán láttak ilyet. Az idősebbeknek van tapasztalatuk e téren, mert kb 10-15 évvel ezelőttig az volt a rendszer, hogy akinél csak lehetett, megpróbálkoztak a normál szüléssel, legfeljebb menetközben váltottak, és mondták azt, hogy mégis műtét. Az én orvosom is ezen az állásponton van, hacsak nem jön valami égrengető közbe, akkor szülhetek.

Lányok, lenne egy kérdésem: Ismeri valaki a pelenkafutár szolgáltatást? www.pelenkafutar.hu Engem érdekelne a dolog, de semmi infót nem tudtam eddig szerezni a minőségükkel kapcsolatban. Ha tudtok, légyszi segítsetek!

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés:

B.Moni:
Enikő zabálnivaló! És nem semmi méretei vannak!!! Imádom a képet a 2 gyerkőccel együtt!!!

Linda,
nekünk is a születéstől kell adni a D-vitamint, napi 1 cseppet, és míg csak szopott Marci, a K-vitamint is hetente 1x kellett adni!!!

Szantre,
Márkot is meg tudnám zabálni!!! Hogy lehet, hogy minden babóca ilyen tünemény?????? :lol: :lol: :lol:

Linda,
Én már nem is mondok semmit!!! :lol: :lol: :lol:

Tiop,
nekem is nagyon tetszett Zsani tortája!!! És milyen kis csinos volt az a ruhácska! Kár, hogy nem lehetett akkor rajta.

Hú, megyek. Majd még jelentkezem!

Jutta,
mi van veled??? Méhszáj???

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Bocs, hogy így bepofátlankodok... szoktalak Benneteket olvasni.

Tiop!
Megkérdezhetem, hogy Anett tortáját hol csináltattátok? Itt Mogyoródon? Zsófinak jövő hét végén lesz a szülinapja, és valami hasonlót szeretnék csináltatni.
Tündériek a szülinapos csajaid! :D

Köszi.

Bea
Vendég

Jaj, jaj lányok........

Félreértettek, mi is kaptunk K-vitamint, meg D-vitamint, ez utóbbiból nekünk is napi 1csepp volt előírva, eddig adtam is neki minden nap, csak hát tegnap voltunk a 2.hós viziten és most nézte meg neki (először a hazaérkezésünk óta), és ezért mondta, hogy emeljük a dózist 2cseppre.

Egyébként már nem is akarom részletezni, DE nem bírom szó nélkül megállni, tegnap is:
ott volt a doki, annak az asszisztense aki püföli a számítógépet (lehet, hogy csak ő ért hozá egyedül :lol: :lol: ), plusz 2 idősebb védőnő, ill egy nem tudom milyen beosztásban lévő nő, akit most megkértem segítsen már elteríteni a pelenkát, mert egy kézzel nem tudom és a másik kezemben pedig Natit fogom!!
Ja múltkor miútán lemértem ott volt a használt pelenka a vizsgáló asztalon, mondom ezt ki lehet dobni, erre azt mondják persze!!
Nézek rájuk :shock: :shock: , hogy hagyam ott a gyereket a vizsgáló asztalon és menjek oda a kukához???
Szerintem vették a lapot, mert odajött a nőci és kidobta :?: :?:

Na de most tojtam az egészre ott hagytam nekik, nem kérdeztem én semmit..., kijöttem.
Tényleg olyan jó aki Pesten lakik az azért válogathat dokik között, mondjuk ott meg az utazgatás a gázos, én Pesten laktam 25 évig úgy, hogy tudom...

Csak abban bízom, hogy nem lesz semmi komoly de akkor úgyis kórházba kell menni..

Ja, erről jut eszembe képzeljétek tegnap hallottam, hogy itt Erdőkertesen egy gyereket roham mentő vitt el, megkapta a kötelező oltását és estére lázgörcsöt kapott... :? :?
Még szerencse, hogy a mentő hamar ideért és most már jobban van!!

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

Fifianyu!
Igen itt Mogyin csináltattuk Anett tortáját!
Az új Gombay cukiban a Pipacsárdánál!!!!Köszike a dicséretet!! :wink: :P

andibab!
Igen én is úgy gondoltam,főleg,hogy együtt van a két lánynak a szülinapja!Jövőre Zsaninak is olyan szép tortája lessz mint Anettnak!Meglátjuk,hogy addigra mi lessz az ő kedvence!! :wink: :D

Nircee!
Nagyon sajnáltam én is,hogy nem lehetett abban a ruciban,pedig úgy készűltünk rá!!!!!!!! :( Na de mindegy Zsani egészsége jobban számít!!!!!! :wink:

bmoni!
Amikor olvasok mindég egy-egy szüléstörténetet,visszagondolok mindég a saját szülésemre,és ez olyan jó!!!!Nagyon jó volt olvasni a te történetedet is!!!GRATULÁLOK MÉGEGYSZER A BABÓCÁDHOZ!NAGYON SZÉP GYERKŐCEID VANNAK!TÜNDÉRIEK AHOGY ALSZANAK!!!!! :wink: :D

SZÉP NAPOT MINDENKINEK!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop!

Köszi, azt hiszem, holnap el is indulok beszerezni egy babát. Gondolom, azt Ti is vittétek, nem?

Egyébként mi már többször találkoztunk, most jöttem rá, ahogy nézegettem a képeidet. :wink:

Mégegyszer köszi!

Bea
Vendég

Linda!
Bocsánat, akkor ezt tényleg félreértettem! Gyerekdoki nálunk is csak 1 van, de ha gázos lenne én bevinném Hatvanba. Szerencsére nálunk mindig megvizsgálja tanácsadáson tetőtől-talpig, legalább engem ezzel megnyugtat.

Rakok egy képet Dóriról, ez múlt héten készült.

Kép hason

KépKép
tüccs

B.moni, a lányaid tündériek, Enikő nagyon szép, és igazán formás baba. Gratulálok!

Tüccs! Dóri ennivalóan aranyos :lol: És jól látom, vöröses a haja??

Linda, miért kellett növelni a D-vitamin adagot?? Mi most is egy cseppet szedünk.

Lányok, kapott már vki értesítést a fotófüzettel kapcsolatban??

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Szantre! Nem hiszem, hogy küldenek külön értesítést. Ha felmész a www.digifotolab.hu honlapra, a felhasználói fiók fülre kattintva kiválaszthatod a Rendeléskövetés menüt. Itt, ha begépeled a rendelésszámot és azt az irányítószámot, ahol a fotófüzetet át akarod venni, akkor kiírja, hogy hogy áll a rendelés.

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Mali! Köszi az infót, megnéztem, és el is készült :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

sziasztok!
Fifianyu!
Nagyon szivesen!Igen én is vidtem a babát,de ők is adnak,csak úgy drágább!!!!!!!! :? :oops: A lánykád nekem is ismerős!Mi a teljes nevetek????Hól laktok pontosan?????Pusz!Kriszti!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sikerült visszaolvasnom.

Bmoni! Gratulálok Enikőhöz és nem kevésbé a nagytesóhoz is! Nagyon, nagyon édesek!!!!

Giga! Nagyon bátrak voltatok, hogy bevittétek Lilit a Balcsiba! Habár pont ma hallottam, hogy megvizsgálták és nagyon tiszta a Balaton vize. Tök jó a motoros kép, hozzáteszem, hogy megértem Lilit nekem is tetszene az a motor!

Pimpoka! Sajnálom, hogy Lellének keresztül kell mennie ezen a procedúrán. De én is csak bíztatni tudlak. Danival nekünk is kellett gyógytornára járni, mert ő állandóan csak jobbra tartotta a fejét. Csináltuk a tornát, Dani sem élvezte, de most már semmi problémája nincs. Remélhetőleg jó kezekben vagytok és hamar túllesztek ezen a nehézségen.

Nircee! Nagyon ügyes Marci, Dani még csak most kezdte ezt a négykézlábon ringatózást.

Murphyke! Gratula Lilinek a forgáshoz!

Verna! Ez a "kajás lehet-nem lehet" Kép Vezet apukájával kérdés engem az őrületbe kerget. Nekünk 2 hónaposan azt mondta a védőnő, hogy adjak mandarin levet Daninak, mert nem tudott kakilni. Én ezt meg is tettem, többek között azért is, mert emlékeztem, hogy az unokahúgom a banánt mindig mandarinlével összekeverve ette. Ezek után olvastam, hogy citrusféléket 1 éves kor előtt nem lehet adni. Frászt kaptam, annak ellenére, hogy Daninak semmi baja nem volt tőle. Mondjuk csak kétszer adtam 1-2 kanálnyit (Dani nagyon szerette).

Tiop! Utólag kívánok boldog születésnapot Zsaninak és Anettnek! Tényleg szép volt a torta!

Linda! Valószínűleg a kúptól aludt ilyen jót Nati! Szerintem, ha mozgalmas napotok lesz/volt az oltás után, annak csak örülsz, hogy hamar túljutott a „krízisen”. Nekem is kellett 2 csepp D vitamint adnom, mert nagyon nagy Dani kutacsa.

Tüccs! Sajnálom, hogy nem volt jó időtök! De gondolom a családi együttlét kárpótolt mindenért! Kár, hogy nincs fénykép…

Brera! Szorítok nektek, hogy ne legyen tumultus, amikor eljön az idő!

Szantre! Nagyon édes Márk! Jól áll neki a zöld festék!

Andibab! Az hogy lehet, hogy Bogi nem szereti az édességet? Ez olyan ritka!

Dani pörög-forog és ahogy már írtam négykézláb ringatózik. Jön a harmadik foga, így most egy kicsit rázósak a napjaink. Ez éjszakai felkeléseket és nappali nyűgősséget jelent. Teszek fel egy képet.

Mali
Kép
Kép
mali

Megint sikerült a képet rossz helyre beszúrnom, ezt mindig elcseszem. Bocsi.

Jó éjszakát mindenkinek!

Mali
Kép
Kép
mali

Tiop!

A Csíkvölgyi utcában lakunk, de a Mázsa téren a Coop ABC-ben szoktunk találkozni. Zsófi a múltkor még oda ia ment a csajaidhoz beszélgetni. Tímár Beátának hívnak, nézz meg az iwiw-en, hátha ismerős vagyok.

Szép napot!

Bea
Vendég

Sziasztok!!

Szantre:
Azért kell 2csepp D-vitamint adnom neki, mert nagy a kutacsa és még nem akarodzik bezáródni..., de a dokio szerint nem kell pánikolni... :? :?

Mail:
Köszi a foto füzetes infot, én is megnéztem és azenyém is kész, egyébként én is vártam e-mailen a visszajelzést... már kezdtem lemondani róla!!!
Köszike mégegyszer!!

Dani vagány a kocsiban!! Lassan már el is fogja vinni a kocsit is... :lol: :lol:

Egyébként nekem a védőnő azt mondta, hogy ha nem volt a családban ételalergia akkor "kiprobálhatok" minden kaját nyugodtan a gyereken, mert ha allergiás lesz rá akkor 2éves korában is allergiás lesz... (jó mondjuk a mézet, diót, kakaót, azt tényleg nem ajánlotta 1-2éves korig)!!

Tüccs:
Nagyon "fotozható" Dori!! Pont belenéz a kamerába!!
Tök cuki!!

Hát csajok én nem tudom meddig hat a kúp, de most is még alszik reggel 6-óta, este meg 22.00-kor beájult. Apuci azt mondta adjunk neki minden este :lol: :lol:

Jaj szegénykém annyira ki volt éhezve este ( pedig még alig telt le a 3óra), hogy a fürdetés után olyan vísitásba kezdett, hogy félre nyelte a nyálát és elkezdett fulldokolni, na az apjával úgy megijedtünk megint ... :? :shock:
Olyan kis moho...

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

Szeretnék gratulálni minden szülinaposnak, hófordulósnak, fogacskásnak és újszülöttnek! Remélem elnézitek nekem, hogy külön-külön nem sorolom fel utólag a neveket. :oops: Köszönjük a szüléstörténeteket, nagyon meghatóak. A babák pedig gyönyörűek! :lol:

Laurám időközben megtanult ülni és ez nem is volt elég neki, úgyhogy vadul gyakorolja a felállást. Voltunk a mogyoródi aquaparkban is és nagyon jól érezte magát a csepp leány. A vízben sikongatott, lubickolt, nevetgélt. Egy nagyszerű élmény volt.
Kaja: szerintem ahány védőnő (nekünk még marad Gizike) annyi félét mond. A kakaót például már 2 hónapja adhatom Laurának, itt meg olvasom, hogy 1 éves korig nem ajánlják. Elég nehéz kiigazodni rajta, hogy mit lehet és mit nem. Én a megérzéseimre és a Sáránál bevált dolgokra hagyatkozom, bár Sára ennyi idősen már lazán feles tejet ivott, Lauránál nem tervezem a tehéntej adását, csak 1 éves kora után. Bár túrót, joghurtot, pudingot is evett már és semmi baja nem lett tőle.
Pimpoka, gyönyörű a kislányod! Ha nem írod a kancsalságon én észre sem veszem. Laurának is volt csecsemőkorában ez a "bal oldalát nem használja" című fejezet, de szerencsére kinőtte. Remélem nálatok is minden rendben lesz! Drukkolok...
Rakok fel néhány képet az elmúlt pár napról:
Kép Az aquaparkban pancsizok Kép Így ülök Kép A felállást gyakorlom
Vendég

Levinek és Lellének boldog hófordulót!!

Úgy tűnik előre örültem: Márk két napja megint 2-3 óránként ébred éjjel.. :( Remélem csak ez a hülye kiszámíthatatlan idő az oka - meg talán a fogacskák..
Ma megyünk doktornénihez oltásra, megnézetem vele a kis ínyét is, mert nekem nagyon gyanús :?

Klmaria, rég hallottunk felőletek, hogy van Alexa??

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok, Lányok!

Kb százezer éve nem írtam Nektek, azért néha-néha beugrottam elolvasni, hogy vagytok.

Képzeljétek, mára vagyok kiírva szülésre, de Babám még nem sok jelét adja, hogy kijönne. Még teljesen zárva vagyok, bár ő már befészkelte magát. Kíváncsi leszek, mikor érzi úgy a Fiatalúr/Kisasszony (ugyanis meglepetés lesz a neme), hogy jobb lenne már idekinn.

A kórházban tényleg áldatlan állapotok uralkodnak; a múlt héten 3/4 12-kor érkeztem nst-re és fél hétkor végeztem... Üzenem mindenkinek, aki erre a vizsgálatra megy: szendvicsek, csoki, inni- és olvasnivaló nélkül el ne induljon!!! Gyakorlatilag minden héten azt hallottam, hogy rengetegen vannak a szülészeten és sokszor szülés után 1-2 napot a nőgyógyászaton töltenek a kismamák a babával.

Pimpóka: hónapokkal ezelőtt megírtad valakinek, hogy milyen homeopatiás készítményeket szedtél: kipróbáltam én is, kíváncsi vagyok, nálam beválik-e majd; mindenesetre ezúton is köszönöm a tippet!

Üdvözlet mindenkinek, remélem, mihamarabb beszámolhatok a szülésről!
minnie

Sziasztok!
Tüccs!
Nagyon szép a lánykád!!!!! :D

Mali
Nektek is köszönjük a köszöntést!Édes a babód a kormány mögött! :P

Fifianyu!
Na mindjárt megnézlek magamnak!A neved az nagyon ismerős! :lol:

Pilla!
Nagyon édes Laura!Gratulálok a fejlődésetekhez!!!! :D

LEVINEK,ÉS LELLÉNEK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!!
Kép

mINNIE!
Nyugi,majd ez a bolond időjárás meghozza a várva várt eredmény!!!!! :lol: KITARTÁS!!!MOST MÉG ANNYIRA JÓ IDŐ SINCSEN,ÚGYHOGY EZ MÉG VALAHÓL SZERENCSE IS NEKED!Tudom,hogy mostmár minden rossz,de már tényleg a végén jársz! :wink: :D

Kaja!
Zsani már 2 hónapja eszik mindenféle joghurtot,túrórudi és társai!A tejet most adtam neki tegnap előszőr,de nem nagyon izlett neki! :? Majd hozzászokik szépen fokozatosan!Roland 8 hónapos korától kakaót ivott,mert ő magától egyik napról a másikra elfordúlt a ciciről!Felforraltuk neki a tejet és azt ivott kakaóval!Annak ideén még nem nagyon foglalkoztak ennyire az allergiával mint most,ezért is mertem adni neki 8 hónaposan!Én azóta vagyok egy kicsit elfogúltabb mióta a sogórnömnek kiderűlt 4 hónaposan a fiáról,hogy tejallergiája van!!!!Azért mondják,hogy minnél késöbb vezessük be az alergizálós kajákat,mert a baba szervezete minnél nagyobb annál ellenálóbb!(kissebb az esélye,hogy allergiás lessz valamire)

Szép napot mindenkinek! :P

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Hát nagyon kiakasztó, ami a kórházban van... és akkor kitalálja a kormány, hogy lehessen megválasztani a második gyerek nemét, majd attól megjön a szülési kedv... na persze!
Én bármilyen neműt szívesen szülnék NORMÁLIS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT!

Hát én a fotófüzetet nem fogom átvenni tizenezer forintért... (mert ugye a rendelés feltöltése éjfél után fejeződött be, amikor indítottam, még 0 Ft volt, mire feltöltődött már 10 ezer valamennyi...)
Ennyiért nyomtatok itthon amennyit csak akarok! :?

Hófordulósoknak boldog szülinapot! Juj, Lolonak is mindjárt itt van a feledik szülinapja! Hihetetlen! :shock:

Látom, mindenki össze van zavarodva kaják tekintetében! :) Tényleg a legjobb az ösztöneinkre hallgatni és figyelni a babánk jelzéseit, akkor nem lesz gond!
(Megjegyzem, én felnőttként lettem allergiás egy csomó mindenre, szóval totál kiszámíthatatlan. Ja, és mondták, hogy szülés után érdemes ám újra próbálkozni, hiszen az immunrendszer a terhesség alatt lényegesen változhat, és tényleg! Idén annyi retket ettem, amennyi belém fért, gond nélkül - tavalyelőtt még allergiás voltam rá! :) )
Vendég

sziasztok!
Na Fifianya!
Megnéztelek magamnak,és már be is jelőltelek,ha nem baj ismerősnek!A férjed nevét vedted te fel??????!!!!!!!!Zolit én ismerem,még annó!!!!!!!Voltam is vele,az akkori (párommal)Horgászni!Jó rég volt már, úgy 12-13 éve!!!!Aszem!Remélem nem keverlek senkivel titeket!(előszokott fordúlni) :lol: (De lehet,hogy régebben volt az a horgászat!) :? :roll: Na mindegy,lényeg,hogy ismerlek!!!!! :D

Verna!
Fotófüzetet én is megnéztem,még tegnap,és nekem azt írta ki,hogy készen van,és a napokban kűldik a kijelőlt helyre!5 db és 0 ft!Remélem így is lessz!!!!Mert én sem fogok fizetni érte egy fillért sem!Ennyi pénzért én is nagyon sok képet csináltatok,és készítek én fotófüzetet!!!!!! :wink: :) :? :roll:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop: mondom, nekem már a rendelés elküldésekor kiírta a tizenezer forintot, szóval neked tuti 0 lesz a vége. :)
Csak én sz*vtam meg, későn rendeltem + belassult a net... :(
Vendég

Szantre!
Sokszor látszik a fényképeken, mintha vöröses lenne Dóri haja, pedig nem az!! :shock: Sötétbarnából indultunk, és most szőkül a csaj..

Jaj lányok én örülök hogy még a kórház-mizéria előtt sikerült szülnöm! Tiszta káosz lehet most mindenhol. :(

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Levi nevében is köszönjük a köszöntéseket!

Lelle,Boldog hófordulót!!!

Sajnálom,de tényleg nincs időm írni,pedig annyi minden törénik velünk....itt ülhetnék reggelig,hogy bepótoljam a lemaradásunkat. :wink:

Fotofüzet: nem küldenek értesítőt,valóban a felhasználói fiókban írják,hogy mi a helyzet.Én tegnap elhoztam 26 db-ot! :wink:
Verna,
Valóban bosszantó lehet,hogy mire feltöltötted a képeket már tizenezreket írt ki... :twisted:
Teljesen jogos,hogy nem fizeted ki!!!

Mennem kell!

Jó éjszakát Mindenkinek!

Kati és Levi

Kép
mano83

Sziasztok,

először is köszönjük a köszöntéseket!!!
Másodszor pedig köszönöm mindenki bíztató válaszát, remélem jobban fogom már én is viselni és az a pár hónap hamar eltelik!!!

Hát én kaja ügyileg teljsen kész vagyok, mindíg mindenki mást mond. De védőnő hiányában én csakis a könyvekből olvasottakat alkalmazom, hát nem teljsen úgy, ahogy ott van, mert akkor már rég megbuktam volna. Pl holnap spenótos burgonyát fogok főzni Lellének, a spenótot már megfőztem, lefagyosztottam a dédike kertjéből, holnap meg lesz biopiac és ott veszek egy-két remélem ehető dolgot a csajnak.
Azt olvastam, hogy ha mindig bébikaját kap, akkor nem fogja megenni az én főztömet. Ami valószínű, hogy így is van, mert barátgyerek, csakis bébiételt hajlandó enni, mert vagy 10 hós koráig csak azt kapott. Én bevallom, egy-két gyümölcsön kívül nem adtam még neki saját kaját. Nem mertem még a primőr dolgokat nagyon. De most már talán igen. Hmmm. Meg van az erkélyünkön négy paradicsom két vödörben, nagyon fincsa paradicsom, na még azt kap. Kíváncsi leszek, mit fog hozzá szólni.

Megyek most, mert még most fogok valamit sütni, holnap lesz baráttalálkozó és hát vinni kell valami kis fini dolgot...

Jó éjt Mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Mióta apa itthon van szabin, nem jutok a géphez :evil: :cry: talált valami stratégiai online játékot és azt nyomja ezerrel :roll:

Jövőhéten megyünk nyaralni Zalakarosra egy hétre, már alig várom, szerettem volna még előtte feltenni a táblázatot :wink: remélem tetszeni fog és nem hagytam ki senkit :roll: :wink: :wink:

A hófordulós babóknak boldog hófordulót :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wikyanya,
jól mutat apa a szülőszéken :wink: szépa történetetek és a képek is, pláne ahol egymáson vannak :D

Tiop,
én még anno 5 hós terhesen voltam az aquvaparkba, de nagyon élveztem, nagyon szép volt a torta :wink:

Linda25,[/b]
mi 7 hósan jukasztottuk ki a fülét, de előbb jobb lett volna, nagyon sírt utána, pedig hangtalan volt a belövő pisztoly :oops: :cry: :cry:

Verna,

azok a szemek :wink: :wink: :wink:

B.moni,
tuti együtt szültetek, neki már délben megvolt a csajszija és a 26-ba voltak utána (én is ott voltam ua. ágyon)
a tesóval alvós kép nagyon jó :lol: :lol: nekünk is van ilyen

A táblázat:
valamiért nem engedi, majd reggel megpróbálom.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Jó reggelt!

Tiop!
Szerintem nem keversz össze senkivel, de a zuramnak csak tippje van. A N-Gy. R. barátnője voltál? Mert Ő arra gondol, de azt mondja, hogy ennyi év után, nem biztos, hogy felismerne az utcán :roll:

Többieknek bocs az off-ért. Szép napot!

Bea
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?