Új privát üzeneted érkezett!

Hi!
Jokaliza!
Gratulálok!!!!
Zug-zebrák is párban járnak. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
lara26

én főzni lecsó....
csináltam túrógombócot, de elcsesztem...még sosem csináltam, és kihagytam azt a momentumot,hogy állni kell hagyni.....holnap visszavágó: dimet vs. túrógombóc....
az íze tuti lett, az állaga nem :?
dimet

Sziasztok!

Jokaliza! Nagyon nagy Gratula!
Bárcsak tovább folytatódna ez a zebra hullám és minden héten meglátogatna bennünket egy zebra!

Rejo, szia! Örülök, h jó volt a nyaralás. Kitartást a tanuláshoz!

Bettica, írtam pü-t!

Csipi, tökéletesek ezek az értékek! Nekünk is ilyen ebédlőnk van.

Tükör, gratula a mensihez. Remélem legközelebb elkerül a maratoni ciklus! Met szedésben sajna nem tudok segíteni. De én talán a reggel 500, délben 500 és este 1000 mgot tudnám elképzelni.

Voltam ma UHán. HSG szempontjából minden OKés! Elmúlt a barnázás. De! megint sikerült az orvosnak nagyon elszomorítania.
Azt mondta, hogy ennél PCOS-sabb már nem is lehetek. Laparra akar rábeszélni. Nálam a véletlent nem javasolja. Én azt mondtam, h adjunk időt a metnek. Azt mondta, akkor kezdjem mától szedni a Norculutot (így ciklus közepétől!!!), mert nem látott érett tüszőt, és ha megjön kezdjek clostyzni. :!: Hááát... elhoztam a receptet, ott lapul a táskám alján, de én nem akarom kiváltani.
Csajok én nem akarok laparozni! Meg clostyzni se!
Van rá esély, h a met hatására azok a ciszták felszívódnak? Vagy tényleg muszáj laparozni?
:idea:

Csajok, bocsi h nem reagáltam mindenkire, de olyan nagy volt ma a forgalom, h nem tudtam a fejemben tartani a dolgokat!

Én is lecsót főzök ma este :lol:

Kép
apple

Sziasztok!

Rejo:köszi a gratulációt!!!!!!!!!

ÉS ÉN IS GRATULÁLOK JOKALIZA!!!!!!!!!Igaz mi nem ismerjük egymást,de így ismeretlenül is nagyon örülök a babádnak!!!!!!!!!!

Addig olvasgattam ,hogy főzitek a lecsót,hogy megkívántam!Megyek és főzök is gyorsan!
Sziasztok!Jó éjt!

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Jokaliza nagyon nagy gratula!

Lányok, ki a következő? ;)

Kép
mamint

Sziasztok!

Bettica!

Valóban nem vígasztal, de azért köszönöm.
A lenne az ideális ha Neked sem lennének ilyen bajaid. :(:(

Monácska!

Némi vadászás után megtaláltam a terheléses leletemet.
Íme az eredmény:

Cukor:
4,34
30" - 7,33
60" - 6,32
90" - 4,89
120" - 5,53 mmol/l

Se inzulin:
0' - 84,7 pmol/l
30' - 82,93
60' - 811,2
90' - 491,9
120' - 391,6

Az inzulin eredményektől én is és utána Rambóka is dobott egy hátast, de a diaetológusom szerint, a pécsi központi laborban azt a tájékoztatást adták hogy ez így teljesen normális. Extrán magasra is felmehet az érték terhelés alatt, de nincs baj, mert a cukor értékének a csökkenésével ez is esik. Vagy valami ilyesmi, ezt mondta a doktornő.

Nah, hát akkor elmondom elejéről a mi sztorinkat:
Tavaly novemberben derült ki hogy PCOs vagyok. Azért mentem el dokihoz, mert készültem a majdani babázásra, és nem tetszett hogy olyan 3 napos mensim van. Időre jön, de 3 napig tart.
Néhányszori látogatás után sikerült kiverekedni hogy csináljanak egy UH-t, amin teljesen jól látszottak a ciszták. Vérvizsgálat, stb. és a doki mindjárt a Closty-t ajánlotta. Egy adagot be is szedtem, de aztán jött az esküvőnk, mittomén és nem nagyon foglalkoztam a dologgal. Nem mentem kontrollra, nem mentem dokihoz. Aztán amikor lett már kicsit időm és elkezdtem olvasgatni a PCOról megint, akkor rájöttem hogy ez nem gyerekjáték és nem fog elmúlani olyan egyszerűen. Eljutottam a pcos.hu -ra és mindent megértettem hogy mit miért. Soha életemben nem csináltam ilyen hirtelen semmit, mint hogy eldobtuk a cukrot, a fehér lisztet, stb. és amennyire lehet tartjuk a GI diétát. Aztán elindult a metmorfin szerző hadjárat, ami nekem szerencsére nem volt nagy hacacáré, mert a diabetológus azonnal vágta hogy mi van.

Nekem 2*850-et javasoltak és az az igazság hogy nem is nagyon szeretnék emelni, mert így is a bokámban van a vércukrom és nagyon kell figyelnem, hogy egyek és ne legyek rosszul. A szédelgést baromira utálom... :roll:

Nem hergelsz előre, én is falramászok attól a strucc politikától ami a mi bajunk orvoslását körül veszi. :evil:
Látod, a számomra is az lett volna az orvosom első megoldása hogy Closty... de nem haragszom rá emiatt, nagyon kedves ember, továbbra is hozzá fogok járni. Csak most már az én kezemben is lesz a gyeplő, mert tudom hogy mi a bajom és látom a tapasztalatokat hogy merre kéne indulni.
Nem akarom a Clostyt szedni, nincs értelme neki. Annak sem, hogy mindenféle gyógyszerrel teletömjön az orvos és csináljon nekem egy biokémiai terhességet. Baromira nagy csalódás lenne az is...

Tudom én hogy az idő nekünk dolgozik, meg hogy mi a francot akarok én a fránya 2,5 hónapnyi próbálkozással.... De akkor is! :)
Én még most ott tartok, hogy nekem ez a 3 hónap is sok. Sok mert a barátném kétszer is úgy lett várandós hogy a barátja szinte csak otthon hagyta az alsó nadrágját. :(
Az is tudom, hiszen olvastam róla, hogy amég nem jönnek helyre a dolgok bennem, addig nagy esélye van, hogyha teherbe is esek, nem tud velünk maradni a baba. Lehet hogy rosszul gondolom, de ha másért nem, ezért meg kéne nézni hogy mi a helyzet, monnyuk egy UHval.

Nem is untatlak tovább a bajaimmal Benneteket!
Mellesleg kibőgtem magam napközben, helyre állt a béke a világban egy kicsit. A Férjem meg meglepett egy szál rózsával, hogy ne legyek olyan szomorú. :D

Hú, most jutott eszembe mégegy kérdés! :)
Köszi Rejo a spermákról szóló tájékoztatást, ez nem is tudtam eddig!
Az a kérdés hogy (lehet hogy hülyeség) kedvezőtlenül hat-e a termékenységre az ha közvetlenül szeretkezés után mondjuk felkelek, járkálok és óhatatlanul is a kiskatonák egy része távozik a gravitációnak engedve? Próbálok pihikézni minden alkalom után hogy a ficánkáknak legyen idejük feluszizni, de erre azért nincs mindig lehetőség... Remélem értitek a kérdést! :oops: Tök hülye a magyar nyelv ilyen szempontból, nehéz virágul fogalmazni. :D

Nah, lépek!
Üdv:
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

ez milyen mértékegységben van Moni? ugyanabban amiben mi szoktuk beszélni az inzulint? mert akkor neked már nem szabadna élned.

Kép

Kép
rejo

Rejo!

Pmol/l csak azt ne kérdezd hogy ez mi... :lol:

Ezt kaptam az eredményemen, miért Nektek mi szokott lenni? :D

A normál, nem terheléses érték ez ebben a mértékegységben 17,8-173 pmol/l. És erre írtam hogy ez az érték akár sokszoros is lehet terhelés alatt.

Valaki segítsen már, át lehet ezt váltani a Ti nyelvetekre? :D:D:D

Monee

Monee

monee85

hmm moni állítólag jó feküdni utána fél órát, de sztem nem ezen múlik. ami kell az bemegy .hmm. télleg nehéz virágul fogalmazni.

ezt már sok helyen olvastam, a magyart nyelvnek csak káromkodós szavai vannak a nemi dolgok jelölésére, vagy gügyögő babaszavak.

Kép

Kép
rejo

amit irt valaki, éhomi 10 alatt, terheléses 30 alatt. átváltani én sem tudom

Kép

Kép
rejo

Ugye, milyen nehéz...?! :lol: :lol: :lol:

Monee

monee85

Sziasztok!

Monee!
Megértem, h szomorú vagy... ált. én is az vagyok (kivétel ez a ciklus, mert tudom, h most jó úton haladunk). Ami a legfontosabb, h a görbéd miatt ne aggódj! Sztem a PCOS lányoknál vannak a legfurább görbék... vagyis mi mindannyian tudnánk mutogatni egymásnak hihetetlenül f*s görbéket és még licitálni sem lenne sok értelme egymáséra :lol: :wink:
A gravitációs dologra: én úgy tudom, h főleg akkor zavarhat be ez az egész, ha a méhed nem úgy áll, ahogy kell.... tudod, nem mindegy, h előre vagy hátrahajló.... van aki arra esküszik, h 1 órát kell utánna feküdni.... én egyszerűen képtelen vagyok rá :oops: :roll:

Csipi!
Konyha és hűtő: naggggyon tuti!!!!!!
Amikor elkezdtem olvasni, h mit főzöl, hirtelen azt hittem, h magadnak főzöd.... :lol: :lol:

Jokaliza!
Mi még nem beszéltünk, de gyönyörű babásodást és jó egészséget nektek! Ennél pozitívabb nem is lehetne!!!!!! Kép

Vicky!
Én találtam békát (csak nekem nem tetszett) sztem, nézd meg újra :)

apple!
én azt olvastam, h a laparral várni kell, amíg tényleg nincs más lehetőség, nincs mit tenni. nem tudom, h mennyire durva a helyzet nálad, de én várnék. (persze, ez nem biztos, h jó ötlet) :oops: :roll:

Lafi!
Én azért nem hiszem, h valakinek is lenne bizonyítéka arra, h a met bármilyen betegséget is okozhat a babáknál, mert én úgy olvastam, h még nem is csináltak efféle teszteket!!! Gondolom, marha drága lenne a kutatás...
De az is tény, h azt írják róla: Terhesség és szoptatás
Terhességben, ill. szoptatás alatti alkalmazásáról nem áll rendelkezésre elegendő tapasztalat, ezért ezen időszakokban nem adható. Ekkor más vércukorszint csökkentő kezelést fog orvosa elrendelni.
Én tuti szedném, de ahogy mások is írták, csak csökkentve, de nem hagynám el. :wink:

Jó hosszú lettem, bocsi.
Rólam: kimondta a doki, h PCOS vagyok. Megírta, h javasolja a gyogyit és holnap megyek vérvételre. Szerintetek mi a legfontosabb, amit kérnem kéne?
FSH, LH, ösztrad., prolaktin, tesztoszt., TSH, T3-T4 - ezeket kérte ő. Ja és toxopl-t is kért... :roll:

babszika

Mértékegységekről találtam:

Mértékegységek átszámítása:

μg/l x 3.47 = nmol/l
nmol/l x 0.288 = μg/l
ng/dl x 0.0347 = nmol/l
nmol/l x 28.8 = ng/dl
ng/ml x 3.47 = nmol/l
nmol/l x 0.288 = ng/ml
μg/l x 100 = ng/dl
ng/dl x 0.01 = μg/l

babszika

Monee!

Oszd vissza 6,9-el és megkapod a ng/ml. (inzulin)

Tutti az IR, mert az éhgyomri: 12,57 (10 fölött)

120 perces: 56,7 (30 felett)

cupppp :)
Vendég

Csajok!
Lehet egy buta kérdésem? Azt, h hogyan kéne diétáznom, a diabéteszes doki javasolja? :oops:

És még egy kérdés, mert a múltkor senki nem válaszolt: a Met teszi veletek ezt a hasmenéses dolgot?

babszika

Kavics!

Köszi, most már ezt is tudom!
Akkor mégsem annyira jók az inzulin eredményeim. :oops:

Mindegy, végülis valamitől kell a PCOnak lenni, nem csak úgy hobbiból gyártom.

Ehhez kevés a 2*850 mg met?

Monee

Monee

monee85

Babszika! :)

A met fosat rendesen! Így van! :lol:
Ma összeveszett a görögdinnyével. A met győzött.

Diabetológus, (vagy endokrinológus) javaslata alapján dietetikus.

Monee! :)
A válaszom, attól függ.

Ezek voltak az én értékeim tavaly februárban.

Éhgy., VC: 4,6mmol/l... I:80,05 pmol/l
30 perc, VC: 7,20......I: 672,2
60 perc, VC: 5,20......I:558,2
90 perc, VC: 4,8......I:527,8
120 perc, VC: 4,6......I:238,9

Láthatod alacsonyabbak az értékeim, a tiédhez képest. De június 1től kénytelen voltam felemelni a met adagját 3x850ra (2x850mgról).
Aztán augusztus közepétől elkezdtem spontán havizni és PÉket is sikeresen gyártottam. :D
Azóta is (1 éve) ebben a dózisban eszem. Nekem emelni kellett. De hozzáteszem, hogy 65 kg vagyok. (180 cm-hez)

Kb. így haladtam a met dózissal.
2006 január 25-én elkezdtem.
Február 1-től: 3x500 mg
Áprilistól: 2x850 mg , de mivel még mindig nem volt spontán havi, ezért június 1-től 3x850ra emeltem.
Ez meghozta az eredményt: augusztus elején első PÉm (azelött Clostyval sem volt) augusztus közepére menszi (éppen nyaraltunk :lol: , de annyira örültem neki, hogy nem zavart :lol: )
Azóta minden ciklusban van PÉ.

De babám még mindig nincs :(
Vendég

Rejoka, Monee!

A cifra magyar szavakkal kapcsolatosan az jutott eszembe, hogy megboldogult lánykoromban, középiskolában, barátok segítségével (amibe aztán az osztály összes röhögni vágyó tagja részt vett) össze írtuk a női-, férfi nemiszerv és a közösülés szinonimáit.
Minden trágárságot belevettünk. És akkor rájöttünk, hogy nagyon színes a magyar nyelv! :lol:

Itt lógok a neten, pedig dolgom van.
Nehéz úgy dolgozni számítógép mellett, hogy ne netezzek. :oops:

Mentem!
Vendég

Köszi Kavics!
Akkor nekem való a Met :lol: :lol: :lol: Nekem nincs is emésztésem ... örülök, ha hetente eljutok a wc-re... :oops: :lol:

babszika

Babszika!
A hasmars nem kötelező mellékhatás, de nagyon gyakori!
Vannak kaja tipusok amit nem tolerál.
Én meg intenziven kondicionálom a gát és farizmaimat, miközben WCre vadászok! :lol: :lol: :oops:

Mostmár tényleg megyek! :lol:
Vendég

Kavics!
ez jó :lol: :lol: :lol: :lol: (bár, gondolom, h helyzetnél nem túl vicces)
Na, most már tényleg menj!!!! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: Nem kell azt túlzásba vinni... gondolom, megvár

babszika

Babszika, ugyanezeket szokta volt nekem is felírni, sztem ennyi elég.Ja nem, nézess progeszteront is!!!!!!!!!!!!!Kérd meg a nővért holnap, hogy úgy adja a beutalót a vérvételre!
Örülök, hogy adott ilyen papírt!!!Ez aztán szép haladás!!!Imádom a pasit.Jó fej volt ma velem is!
Vendég

Ma sztem azért volt ultra-jófej, mert ahgoy néztem, nem volt túlzsúfolva a napja és velem is jól eldiskurált :lol:
És azt mondta, h elkezdem szedni a Met-et és meglátom, h nekem is gyorsan jön a babó.... rendi!

babszika

Húú lányok mennyit írtatok.. :lol: olvastam de nem tudom ki mit írt,azért próbálkozok.

Apple sztem (igaz baromi nehéz) hagyd hatni a metet!
Nekem volt laparom,de semmit sem használt,tipikus pco-s petefészkeim vannak.De így kicsit több mint egy év után szép spontán pé-m van,igaz még én sem vagyok babás,de ami késik nem múlik.. :) És nekem a met előtt szinte ciklusom sem volt! Csoda hogy működök! :)
6hónapot érdemes várni aztán esetleg closti tüszőrepi,pici hormon stb..ha semmi akkor jöhet a lapar..sztem!

Monee írd nyugodtam amit gondolsz,ki kell engedni a gőzt néha, velem is megesik,hogy sírdogálok,de aztán összeszedi magát az ember és csinálja tovább.
Ügyesen teszed,hogy a Te kezedben tartod a gyeplőt,ez van Mo-n :(
De van egy szuper társaság és egy mégszuperebb honlap ami segít nekünk eligazodni és túlélni.
Kitartást és mielőbbi babásodást!

Szia Lara!

Kavics! :lol: :lol: csúcs vagy!

Lafi okés majd küldöm a privit!

Ennék egy kis lecsót..
Vendég

Csajok!
A legközelebbi talitokra én is szeretnék elmenni, ha nem baj.... :oops:

babszika

Miért lenne baj, én örülnék végre hogy megismerhetnélek!!!!!!!Ha már a dokinknál nem jön össze.........
Vendég

Köszi Fruzsi!
Örültem volna én is, ha legalább ott talizunk.... de ami késik, .... :lol: :wink:

babszika

Babszika eljöhetsz erre is, ugye zsuzsik?vagy most nem érsz rá, miért nem jössz ere most?

Szia Kincs, szia Kavics!!!! :lol: :lol:

meg kéne kérdezni Pogit, hogyan lehet szépen mondani magyarul a nemi szerveket és közösülést.

nem haladok ezzel a qrva tanulással. na megint a nemiséggel összefüggő káromkodás. Igazából szinte mindegyik káromkodás a nemiséggel függ össze, miért??? :shock: nincs köztünk egy pszihomókus aki tanulta miért? :lol:

Kép

Kép
rejo

Köszi rejo!
De nálunk most nagyon beindul az építkezés. Már holnaptól pörögnek a munkák és bevallom, h ha nem is tudok semmit segíteni, azért szeretnék ott lenni minél többet :)
De tényleg rendi tőled, h már erre is invitálsz!!!

babszika

Babszi Istennô!
Hol találtad ezt a táblázatot?
Ügyi vagy! El is mentettem.
Viszont ennek tükrében a múltkori 34.58-ös progim nem is annyira fényes... csak 9.97ng/ml-re jön ki. De legalább tisztán látok.
lona1

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Lona!
Ne mond ilyet, mert nem igaz.
Csak szemfüles voltam. Én is küszködtem ezekkel. :lol:

babszika

Jokaliza
Nagy gratula!
Kép

Rejo
Nekem is hiányoztál pl.!!!! :D :D

KépKép

KépKép
okr

No, csodaszép estét nektek!
Kép

babszika

Hogy jobb álmotok legyen, küldöm őt.... :lol: :lol: :lol:
Kép

babszika

Babszika, Kincs köszönöm!
Én is úgy gondoltam, h várok. Laparral mindenféleképpen, na meg clostyval is. Hagyom hatni a metet. Félek én a lapartól. Bár sok doki erre esküszik.

Kincs! Neked volt laparod. Lapar után (javítsatok ki ha nem így van) eltünnek a ciszták. És neked lapar után újból visszajöttek?
Hmmm.. Érdekes. Ez az én dokim azt mondja, h azoknál a nőknél, akik normál testalkatúak, a lapar adja az oki kezelést és nem a met.

Babszika, ahogy Lafi írta nézess progeszteront is. Ezt nem tudom mért, de nálam mindig ki felejtik, én meg elfelejtek szólni :twisted:
Mostmár te is hivatalosan PCOS vagy, feketén fehéren :lol:

Kavics! Te jó régóta metezel! És péed is van. Ezt nem értem!

Na, elmegyek, elteszem magam holnapra. Nagyon fini lett a lecsó :lol:

Kép
apple

Rejo!

Végre itthon! :D Virágokból maradt vmi? :shock:
Én is mennék most északitengerészni! 8)
Mediterrán diéta ötleted tetszik! :lol:
Programterv sem rossz! Lehet, h. részegen lenne merszem hazavezetni! :lol:

Jokaliza!

Ez atomzebra!!!!!!! :D :D :D :D :D
Na mégis megvan a zebrapár!!!!!!!!! :wink:

Lafi!

Jut eszembe! Van vmi olyasmi, h. a terhesség és a TGYÁS, GYED alatt is jár a szabi, mintha dolgoznál, tehát amikor visszamennél, nem mégy, hanem egyből kapsz egy csomó szabit! Kérdezz rá a munkaügyön!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!:

Metet szerintem ne hagyd abba! Már vannak kutatások a terhesség alatti szedéséről és vannak kutatások a szopi alatti szedéséről is. Mindkettő azt mondja, h. nem ártalmas. Egyetlen rosszul kivitelezett retrospektív vizsgálat volt, ahol születés körüli problémákat találtak, de utóbb kiderült, h. azok nem voltak a met szedéssel összefüggésben (ennek ellenére minden óvatosságra intő cikk erre a nagyon régi tanulmányra hivatkozik! :evil: )

Csajok!

Nyugodtan szedjétek a folsavat tovább, mert segíti a vas felszívódását! Terhesség alatt úgyis mindenki vashiányos lesz!!!

Csipi!

Inzulinod szuper, de a görbéd nyárivillám! :(
Tutira nincs más endokrin probléma a háttérben???????

Apple!

El ne kezdj Clostyzni! :shock:
Nekem abban a ciklusban, amikor a 19. cn-on Gergő megfogant, a 10. cn-on még tele volt apró cisztákkal a petefészkem!!!!! Nem számít semmit! :!:
A hormonális háttér rendeződése a fontos, nem a petefészek állapota!
Lapart meg aztán pláne ne!!!!! :evil:

Monee!

Hidd el, h. minimum fél év kell a metnek!!!!! Kitartás!

Babszika!

ACTH, kortizol, DHEAS, ha be tudod ikszelni! :wink: Progit ne nézess 3. cn-on, felesleges! Azt majd PÉ után 7 nappal van értelme nézetni!

Kandika?????

rambóka

Szia Rambóka!
Vagyok-vagyok,olvasok! :lol:
Semmi extra Velem,ezért nem írok! :lol:
:D Jokaliza gratulálok! :D
kandi72
Budapest III. kerület

Most találtam ezt a cikket... jó régi de érdekes :)

http://www.mtv.hu/magazin/cikk.php?id=34284

Egyébként meg kérdezzetek a D vitaminról :) Én se tudok róla sokat, azt sem tudom, hogy nálam segített-e teherbe esni vagy a metformin egyedül is elég segítség volt... (nálam először lökésterápia volt - 2 hetente fél üveg vigantol talán 4* utána napi 2000 egység D3 vitamin, terhesség alatt napi 1000 egység D vitamin... most szülés után 1000 egység maradt mert még mindig nem hívtam vissza a profot a laboreredményeim miatt... ráadásul a metformint sem irattam még fel pedig kéne... az mondjuk tény, hogy nekem a D vitamin szintem a lökésterápia után kezdett csak el szép lassan rendeződni tehát tényleg komoly gubanc volt vele)

Viszont: elgondolkoztató, hogy a prof akihez járok kikötötte, hogy terhesség alatt végig szedjem, Petrányi doki viszont mondta, hogy terhesen tilos... Na erre kössön csomót aki tud... (Lilla egyébként meg gyönyörű egészséges és nagyon erős baba így nem hiszem, hogy ártott volna neki a D vitamin... legalábbis remélem...)
Vendég

Sziasztok!

Nagyon szép jó reggelt!

Rambóka:a DHEAS,ACTH nézése mire jó?Én egyszer megkérdeztem a Petrányitól,de választ nem kaptam,csak mellé beszélést.

Kép

Kép
lecso

Annyit írtatok, hogy nem győzöm elolvasni... :)

Apple!
Én is normál testalkatú vagyok, mégis hatott a met (6 hónap után várandós lettem "tőle") :)

Vöcsök

Kép
vöcsök

Szép jó reggelt!

Rambóka!
Hát eddig nem volt, de majd megíron a mi kis T?? dokinknak és majd ő megmondja hogy tovább!!!

Apple!
Nekem novemberben volt laparom.....és még fél év sem telt el, amikor újra policisztásak lettek a fészkeim. Arról nem is beszélve, hogy a fél év alatt produkáltam: 2 db 60-egynehány napos ciklust + legutolsót ami 80 valahány nap után jött meg........és az első két ciklus után már lombikra akartak küldeni.....
Szóval megfontolandó kiscsillag.........

Sajnos a bulira biztos nem :cry: :cry: tudok menni, mert a következő 3 hétvégére már rég intéztünk programokat ( kihasználva, hogy apának lejárt a vizum, így amig újat csinálnak nem kell külföldre mennie)
De legközelebb én is ott akarok lenni
csipi78

Sziasztok! Kép

Most kb. így nézek ki. Kép

Annyira pörög ez a topik. :D Nagyon szeretem. Most éppen van időm olvasni és írni. Ezt is nagyon szeretem.

Kandika drágám! :D
Remélem eljössz a topik talira!
Légyszives!
Könyörgöm! Kép
Hozd a kisfiadat is :D

Lecsó! Kép
ACTH, DHEAS (és a cortisol) a mellékvese kéregállomány müködésével kapcsolatos hormonok.
Legtöbb doki nem nézeti meg. Bár megmondom őszintén, hogy még nem láttam olyan PCOS csajszit, akinek ezen hormon értékek miatt nem jönne össze a baba.
De legalább egyszer le kell(ene) ellenőrizni.
De az ACTH-t nem csinálják rutinszerűen. Csak abban az esetben, ha gyanú van a mellékvese kóros müködésére. (DHEAS, cortisol)

Csakegy!
Már anno is írtam, hogy egy ilyen D vitamin kúrát én is be kellene vállaljak. Kép
Elég érdekes (szinte már ilyesztő, de azért engem nem lep meg), hogy két ilyen nagy tudásu doki teljesen mást mond egy gyógyszerrel kapcsolatban. :roll:

Babszika!
Az a táncoló hapsi! :lol: :lol: Nagyon vonzó! :lol: :lol: :lol:

Rejoka!
Tanulni!!! :lol:

Apple!
Igazad van!
De ebben a topikban nem vagyok egyedül, aki régóta szedi a metet. Lásd.: Gina, Kandika, Kincsecske, Mniki és sorolhatnám....

Basszus, mennem kell mert elkések a melóból. Pedig még tudnék írni.

Cuppp Mindenkinek!!!!

Jók legyetek.

Már csak 3-at kell aludni a taliig. :D
Vendég

fú, de pörgés van....
én megyek sajtos rudat csinálni, ma van a melós búcsúbulim :)
rosszat álmodtam :?
már csak kettőt.....
dimet

Jó reggelt !

Csipike, nagyon jó az inzulinod ! Neked korábban ugye nem nézték, mert akkor is gebasz volt a laborban ?
A lényeg, hogy szépen működsz, meglátod hamarosan hozzád is kopogtat a zebra :lol:

Dimet, van egy isteni túrógombóc receptem, ha gondolod... :wink: Igaz, abba epret is kell(lehet) tenni. Egyébként Príma Konyhás, nem szoktad venni ezt az újságot ?

Apple, ne clostizz ! Még ne.. !! A laparral is várnék a helyedben, de meg kell mondjam, azok a cisztácskák nem fognak még a mettől sem eltűnni (de javítsatok ki, ha bárkinek is eltűntek volna...), de ez egyáltalán nem zárja ki a babásodást !
Ja, a Norculothoz csak egy megjegyzés. Novemberben volt egy maratoni ciklusom, a 40. napon elkezdtem szedni. Ahogy abbahagytam volt egy-két pötty, de mensi semmi. Kiderült, a Norculut csinált nekem egy gyönyörű pé-t és ahhoz képest megfelelő időben rendesen meg is jött. Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy a Norculuttal még jól is járhatsz :wink:

Monee : döbbenet, hogy szó szerint nekem is ezt mondták a magas inzulinomra a diabetológián !! A kaális dokim meg szintén dobott egy hátast :twisted: Egyébként az enyém a tiedtől jóval magasabb volt :?

Nem is meséltem, a Balatonon bármerre néztem, vagy kismamát, vagy kisgyerekes családokat láttam. Képzeljétek, láttunk egy 4-es ikreket is !! Meg jó pár ikerpárt. Eszméletlen :lol: El is gondolkoztam azon, hogy vajon ők mind orvosi segítséggel fogantak ?

Ja és egy fontos szolgálati közlemény !!
Akinek van ház/lakás biztosítása, nézze meg, hogy abban van-e személybiztosítás !
Képzeljétek, nálunk ilyen a biztosítási konstrukció, ami azt jelenti, hogy a márciusi kézműtétemre és a laparomra is fizetett a biztosító , pár forint híjján 70 ezret, úgyhogy összességében a lapar "ingyé" volt :? Pedig tartottam attól, hogy a laparra nem fog fizetni, mert feketén-fehéren benne állt, hogy meddőségi kezelés, meg sikertelen IVF-ek.

mniki

Kavicska!
Kedves vagy,hogy invitálsz.....de nem tudok menni....Gyomaendrődre megyünk pénteken már!(Apa foci+Liget fürdő!)Na meg jól ki is lógnék a sorból!Tudod makacs vagyok! :wink:
De Nektek,annál jobb szórakozást-pletyózást kívánok!
pusza
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Aztaaaa, mennyit írtatok! :D Csomó időmbe telt, mire elolvastam a hsz-okat. :)

Vicky, és végül elkezdted a D-vitaminkúrát? Orvos írja fel, vagy vény nélkül lehet kapni a gyógyszertárban?

Apple, helyes a dörgés! Hagyd még egy darabig a francba a lapart és a Closty-t, arra majd ráérsz akkor is, ha nem hat a met!De hatni fog! Mert először a szervezetet kell rendbe-, egyensúlyba hozni, majd utána lehet "erőszakolgatni" különbözö eljárásokkal. :wink:

Monee, nyugalom, türelem. Babát terem. :wink:
Hidd el, hogy itt köztünk sokan ismételgetjük ezt magunkban, mintegy mantraként, hónapról-hónapra. Nehéz, de összeszorított fogakkal ki kell bírni, és megvárni, hogy hathasson a met. Ami a szervezetünkben "elromlott", az sem 2 hónap alatt romlott el, úgyhogy adjunk időt a javulásra is. :)

Babszika, gratula, hogy leírta az orvosod a javaslatot! :D Erre már a háziorvosnak is fel kell írnia a metet, minden hónapban! Úgyhogy hajrá! :lol:

Rejoka, részvétem a tanulás miatt, de azért hajtsad, hogy túl lehess már rajta! Utána már jobb lesz. :wink:

Csakegy, a cikk nagggyon érdekes volt. :) Ha ez tényleg így van, pluszban előnyös, hogy szedjük, még a rák szempontjából is. :D

Magamról:
Döntöttem a metszedés tekintetében. Megpróbálok napi 4x500-at szedni, az étkezésekhez alkalmazkodva. Így leglalább 4-szer eszek egy nap. :) Kíváncsi vagyok, hogy fogom bírni hasmenés és "elfelejtés" tekintetében is. :)

Pussztok,

Tükörvíz

Kép
tukorviz

ja, hármat.
ááá, tudom mit rontottam el a túrógombin....:)
már összegyúrtam megint, most rápihen a forrófürdőre.

hm, niki. utánanézünk.
dimet

Hi!
Niki!
Nektek milyen biztosításotok van??????????????????
Nekünk All*anz. Ott az áll, h lapanotómiára fizetnek, nem laparoszkópiára.

Kép
lara26

Kandi!

Ne hülyéskedj már! Miért lógnál ki??????
A részvételhez csak a PCOS az alapkövetelmény! :twisted:

rambóka

Lara, megy pü :wink:

mniki

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?