Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

na, ez a nap is elkezdődött ....
az éjszaka eseménytelenül telt. kicsit fáj a torkom, de ez legyen a legnagyobb baj.
mindenkinek jó reggel(i)t, és szép napot! (vagyok ám, csak többnyire másik ablakban)

Kép
an°°di

Sziasztok!

Móni várjuk a képeket, de szagmintát a csajszik csizmáiból ne mellékelj lszi! 8)

Andi te meg dolgozz szépen, én kezdem a 2. meló mentes napomat, de 3X2 óra aktív vasalást, itthoni adminisztrációt és jól elmaradt egyesületi papírozást beterveztem...
Tegnap csak fetrengtem. :oops:
Csajok az ember mennyit bír aludni, ha egyfolytában vízszintben van! :shock:

Na majd j9v9k, most megpróbálom leimádkozni a leveleimet, vmiért sz@rakszik a szerver....

Jutta

KépKép
jutta

Jó reggelt!

Üdv újra itthon Móni!
Marek, Rita, igazán csinik a pocakok :) (nameg Rita tetkója)
Tetkó mániás vagyok ugyanis, ennek ellenére, csak egy van.
Ha azt kibírtam, akkor magas a fájdalom küszöböm és a szülést is kibírom?

Tegnap voltam védőnőnél, és dokibácsinál. nem szúrtak le a kilók miatt. Nem tudom nálatok ez, hogy megy, mert én már majnem vágósúlyba értem, mégse szólnak. Aki meg esetleg vékonyka még terhesen is, de felszed 3 kilót, azt bactatják...
Kiváltottam a felicitas csomagot is. Avent cumisüveg, Pampers pelus, kedvezményre jogosító kupon, Mam cumi van benne.
Ez tök szupi, mert hétvégén vásároltunk be cumiból és cumisüvegekből, úgyhogy jut belőle nekünk is. :lol:
Ki nem volt még 3-4 D UH-n?

Mitől függ, hogy mennyit mozog a gyerek? Eddig Ádámka, szinte egész nap pörgött, mostmeg belustizott és időszakosan mocorog csak. A napi10 mozgás megvan, de ahhoz képest, mennyit ficánkolt, lecsökkent. Tiszta para vagyok, nehogy baja legyen.

Kép
Kép
gabcii

Gabcii, én nem nagyon aggódnék a helyedben... nekünk is vannak passzívabb napjaink, akkor Ádámkának miért nem lenne?!

Jutta, azért nem kell azt a vasalást sem túlzásba vinni. inkább lássuk azt az összehasonlító kelengye-táblát ;)

Kép
an°°di

Sziasztok!
Hú Te Andi! Mikor keltél Te ma?
Jutta! Nem azért vagy otthon, h ugyanannyit pörögj, mint benn a melóhelyen! Én ezt a vasalás projektet rövidíteném... Hozzám is jöhetne valaki, de majd csak lesz rá időm! Pihenj! Azért vagy otthon!
Gabcii! Napi 10 mozgás! Azt hogy kell számolni? Sztem nekik is vannak periódusaik, amikor aktívabbak, és amikor lustibbak. Az én gyerekem most nagyon aktív, de remélem tudott aludni és egy kicsit pihentebb, mint az elmúlt napokban! Te Gabcii, nektek meg már hely sincs ott annyi, h pöröghessen az a legény! Te jársz a kiírási lista legelején. Nő a fiad és már nincs annyi helye! Ne aggódj ezen!
Lassan már én is kiváltom azt az ajándékcsomagot... Hogy a berlini maci mellé más stafirungja is legyen ennek a gyereknek! :wink:
Tetkó! Hát nem volt, nem lesz... és bocs csajok, tényleg ne haragudjatok de engem taszít! Sőt... le se merem írni, h mi is valójában a véleményem róla... :?
Ja, volt téma az érett sajt! Nem mi kaphatunk tőle gombát, hanem miután minden bejut a szervezetükbe, a magzatok nem tudnak ezzel a gombával mit kezdeni (valami ellen savuk vagymi nincs még!). Le-föl szambázik a szerveztükben és állítólag csinálhat galibát! Ne egyetek. Sztem így is sok marhaság jut a szervezetünkbe (így hozzájuk is), amiről tudjuk, h nem okés, azt ne is toljuk az orcánkba! És rántva? Hát nem tudom milyen hőhatás éri a belsejét... Miért nem jó a keménysajt? Azt lehet enni!
Babakocsi vadászatba kezdek! Feltett szándékom, h rövid időn belül el is döntöm, milyen is legyen a járgány! Na majd hírrel leszek!
Qva sok dolgom van, megyek is! Majd időnként benézek!

Kép
ermoni

Móni
Ez csak egy nyári ruci...nem elegáns vagy ilyesmi...de igazad van...lebeszéltél....majd ebbe megyek tanítani, úgyis arra vettem :lol: Már egy kicsit unalmas, hogy két nadrágom van meg két szoknyám...alig várom hogy hűvösebb legyen, mert akkor felvehetem azt az egy farmert ami még jó rám....Szóval rámjött, hogy kell nekem egy lenge nyári ruha, de azonnal....és ezt találtam és tök jó....

Jó, hogy mondod a sajtot, mert eddig nem mertem enni, de a nagy biztatásra tegnap elmentem a barátnőmmel és azt ettünk :oops: Akkor ezért volt Bálint ilyen aktív egész este? De szerintem csak a vihar miatt....be volt sz*rva mint a jó édes anyja....Úgy rúgkapált, hogy öröm volt érezni....Hogy számolom a napi 10-et? Tíz rúgást kell érezni, vagy tízszer kell érezni, hogy fönn van a gyerek és játszik? Megmondom őszintén én eddig nem számoltam... :oops: Most is látszik, hogy milyen rossz anya vagyok :cry:

marek

Marek, majdnem egy cipőben járunk: nekem egy nadrágom van és két szoknyám, és egy régi farmerem.. már kezdem utálni őket. gyere nyugodtan a ruciban, sőt! bár most olvastam az indexen, h ma meleg lesz, sz-cs-p hideg!! míg hétvégén újra kánikula! klassz. még jó, h nem vagyok frontérzékeny... legalábbis most nem nagyon. szóval, még lehet, h farmer lesz belőle...

mozgás: szerintem 10szer kéne érezni... de én sem figyelem. ha mozognak, akkor jól van ;) honnan vetted ezt a számot, Gabcii??

én lassan le is lépek. kicsit nyugtotok lesz... majd délután jelentkezem még ám! remélem, csupa jó hírrel. :roll: :? 8) :?:

Kép
an°°di

Andi
Ultrahang???? De jó!
Én tegnap nem tudtam rámosolyogni a dokimra, mert nem volt magánrendelése...pedig úgy készültem...ha lenne rúzsom, biztos azt is használtam volna :lol: :lol: :lol:
Legközelebb pénteken mehetnék, de akkor ugye más dolgom lesz...bár téli ruhám nincs, úgyhogy lehet, hogy nem tudok menni :lol:
Úgyhogy jövő pénteken megyek mosolyogni, meg ultrahangra is...Már alig várom....Régen nem gondoltam volna, hogy eljön majd az az idő, amikor várom, hogy találkozzak a nőgyógyászommal! Fura egy kicsit....
Ja, és 3d-n még nem voltam, de lehet, hogy most be is jelentkezek Kecskemétre....

marek

Móni, aszittem reggel itt vár Jankakép :evil: De megnyugodtam, hogy nem maradtam szarban a hely ajánlással :wink:
Nem tudok mondani semmit, hogy mit hozz a talira, már annyi minden lesz. Ami megmarad, azt majd a hasatokra kötöm :lol:

Ma se raboltak el éjszaka, és még a viharban se féltem, bár az ajtót 5x megnéztem, hogy zárva van-e :lol:

Mindenki fodrászhoz megy és új ruhát vesz a talira? Hát tudjátok meg, hogy én nem...azért megtűrtök majd magatok között? Fél éve nem voltam fodrásznál :oops:

Tetkó nálam se jön be, de mindenkinek a saját szive joga!

Gabcii, én is olvastam, hogy naponta 10x kell érezni a mozgást. De nekem Panka tegnap pl egész délután kb 4-től este 11-ig pár perces megszakitásokkal szambázott. Az most hánynak számit?
Általában Panka mindig ilyen aktiv. Viszont néhány hete nekem is volt egy nyugodtabb napja, és úgy beparáztam, hogy majdnem felhivtam a dokimat. Aztán másnap megint ficánkolt. Szóval ne parázz, biztos ők is többet pihennek egy-egy nap. Azért ha kétségeid vannak, hivd a dokid!

Andi, hogy lehet 6:45-kor már a babaneten lógni? Én pont reggel tudok olyan jókat aludni, akkor jó hűvös van!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ja, és hétvégén olvastam az okos könyvemben, hogy most kell elkezdeni édes mandula olajjal (meg még valamit irt, azt már elfelejtettem) kenegetni a gáttájékot, hogy rugalmas legyen és ne kelljen gátmetszést végezni a szülésnél.
Ti fogtok ilyet csinálni? Olyan bénaság ez az egész, de lehet, hogy segit... :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!
Huh, győztem visszaolvasni.
Érdekes volt a pasis "hassimogatós" téma, én múltkor többek között emmiatt is depiztem, mert én is azt hittem, hogy minden pasi simogatja, puszilgatja a pocakot, érdeklődő, vigyázó a terhesség során, csak az enyém nem - megnyugtató volt, amit ezzel kapcsolatban írtatok (má hogy ez tévedés...).
A szőrős has... höhö.. asszittem, csak nálam nem stimmel valami, mivel a terhesség első időszakában már kipihésedett a hasam, remélem, hogy szülés után kihullik...
Aranyér... hát ez mókás, mert én régebben (az első szülésem előtt) asse tudtam, hogy ez mi. Azt hittem, hogy egy valami olyan betegség, ami csak pasiknak van és valahol a f*tyijük tájékán... Aztán megszültem Petykót és csodálkoztam, hogy mijarossebb lett a sggemmel... anyukám világosított fel (hála égnek, azóta már rég elmúlt, de "szeretettel" várom felbukkanását a mostani szülés után...)
Na, és ami a lényeg: voltunk 4d-n (sajnos fotóból csak fekete-fehéret kaptunk, azért egyet felteszek belőle), és most már tutkó, hogy Marci babánk lesz :). Ollan nagyon édes volt, úgy nagyjából rendesen tojt a külvilágra, a máskor nyüzsgő, meg nem álló baba néha nyújtott egyet-egyet a lábikóján (meg az elején a tarkóján tartotta a kis karját - már asszittem, hogy az úgy szépen oda van nőve neki -, aztán a végére szép lassan, lustin előhúzta....). Szóval nem nagyon strapálta magát.

Jah, ismét felteszem a kérdést: nem kell valakinek egy iwiw meghívó, mert 5 nap múlva lejár

sziasztok, legyen naonnaon jó napotok

Kép
ebinc

jah, és a kép:
Kép

Kép
ebinc

Zsu!
Én a gátmetszést inkább bevállalom, minthogy sggig repedjek (amúgy hogy őszinte legyek, semmit nem vettem észre belőle - már mikor vágtak, és egy halvány kis nyoma sem maradt - a varratszedés volt egy kissé kellemetlen, de ki lehetett bírni)

Kép
ebinc

Jaj de cuki!!!! Most már nekem is el kell mennem....kérem is az időpontot.

marek

Zsu! Üres kézzel nem mehetek! Akkor majd kitalálok valamit!
Azt látom, h kettőre kell menni, de hová is? Vagy találjam fel magam? :lol:
Írok privit, akkor megosztod velem az infot?
Nem tudom mikor tudok ásítozó kiscsaj-képet rakni, mert nagyon el vagyok mindennel csúszva. És ha látnátok a disznóólat ahol lakunk... Marek, egy kis takarítást nem vállalsz? :wink:

Kép
ermoni

Marek, ha türelmesen vársz még két hetet, akkor már a kis szemecskéje is nyitva lesz, lehet, hogy úgy még érdekesebb :)

Móni, takarítás megvár, inkább rakj egy ásító fotót légyszi, nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy milyen, mikor ásít (párom mesélte, hogy ő egy olyant látott - 4d-vel foglalkozó fszinak csinált honlapot, akkor mutatta neki, és hogy az annyira, de annyira édes...) :)

Kép
ebinc

Ebi!
Mitől ilyen nyugodt a Te gyereked és mitől pörög az enyém? Egy pillantra sem állt meg! És most is szambázik!
És mondtam ugye, h neveletlen a gyerekem a kb. 25 ásításból egyszersem tette a kezét a szája elé! És hogy nyalakodta a magzatvizet, nyújtogatta a nyelvét...
Kár, h nem tudom megmutatni- egyelőre!

Kép
ermoni

Felhívtam őket...aztán nem kértem időpontot, mert egyáltalán nem volt segítőkész a csaj....Azt gondoltam, hogy egy méregdrága wellnessközpont szolgáltatásához minimum hozzátartozik az udvariasság....Úgyhogy mondtam, hogy köszönöm szépen, de ezt itt most kihagyom.
A legjobb az volt, hogy úgy hirdetik magukat, hogy szombaton is van ultrahang, de erről a hölgy semmit nem tudott, sőt konkrétan nem tudta megmondani, hogy milyen napokon van :shock: Mi van, ha ilyen az is, aki az ultrahangot csinálja?! :shock:

marek

Móni, biztos azért ásítozik annyit, mert már most fél, hogy bármiből is kimarad, ezért nem akar aludni (érdeklődő kis zseni lesz, mi? :) )... amúgy Marcibaba is tud alkotni, de ő meg már most látom, hogy öntörvényű, ha produkálnia kellene magát, azért se teszi (ha rugdalni kezd és gyorsan odateszem bárki kezét is, hogy megmutassam, abban a pillanatban abbahagyja - már az elejétől így csinálja a kis disznója :) )
Huh... azért... nemtom... eddig is bele voltam szerelmesedve ebbe a gyerkőcbe, de mióta láttam 4D-n... Úgyhogy Marek, csak javasolni tudom, hogy azért keress mindenképp valami normális helyet, hogy megnézhesd (illetőleg apuka is megnézhesse, hogy végre ő is megértse, hogy ki is van benned :) )
Petykót is vittük, sokszor nem is a monitort néztem, hanem az ő kis pofiját, nagyon rá volt feszülve a képernyőre.... nagyon el van azóta varázsolódva, folyamatosan a hasamat ölelgeti, dumál a kistesónak, szerinte az ő öcsikéje a legszebb, és ami a legviccesebb: várja a sulit (asszittem, meghülyült, aztán megmagyarázta, hogy azért, mert akkor születik a kistesó :) )

Jajj, bocsi, hogy ennyit "beszéltem", de most én is több méterrel a föld felett lebegek... :oops:

Kép
ebinc

Ebi, Marci baba nagyon édi, gratula! :lol:
Egyébként azt nem hagyják, hogy seggig repedj, végső esetben vágnak, ha kell :shock:

Móni, mindenki küldött priviben email cimet,lszi küldj te is, emailen meg küldök majd térképet mindenkinek.

Marek, itt Pesten,ahova most bejelentkeztem (ahol Móni is volt) a seggedet is kinyalják a pénzért, olyan kedvesek voltak a telefonban. Talán itt nagyobb a konkurrencia? :roll:
Biztos nálatok is van több cég is, próbálj egy másikat, de tényleg ne hagyd ki! Már mi is kiváncsiak vagyunk :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

És nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálam indul a para a szülés miatt. Egyre többször eszembe jut, ahogy közeledik az időpont. Kicsit kezdek befosni...bár már mindegy, nincs visszaút :lol:
Jó annak, akinek már van gyereke, legalább tudja, hogy mire számithat!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Á, Zsu, ne parázz, én mindig azzal nyugtatom magam, hogy a szülés max. egy nap "küzdelem" és egy életre ott van egy gyönyörű, édes gyerkőc :)

Kép
ebinc

Zsu
Képzeld én még nem félek, csak attól, hogy császár lesz. Nagyon szeretném megszülni a babámat, és nagyon fogok hozzá ragaszkodni, hogy képes vagyok rá. Szóval amitől félek az csupán annyi, hogy nem egyeznek bele, hanem még a szülés megindulása előtt megcsinálják a császárt :cry: Attól viszont félek, főleg, hogy az érzéstelenítést gerincbe adják és utána egy napig kell feküdni..... azt hogy lehet kibírni...? Valahol ott van a gyereked a kórházban, te meg csak fekszel, nem mehetsz oda hozzá, nem foghatod meg....Nem is értem azokat, akik kérik, hogy császár legyen....persze én még nem szültem, ezért nem tudom, hogy mire lehet számítani, lehet, hogy most egy csomóan megköveznének akiknek már volt egy nehéz szülésük....

marek

Sziasztok!

Na eddig melóztam, most pihizek egy órát! Folyton telefon meg e-mail, meg összefoglaló...

Tehát a tegnapi egész napos félkóma után ma még meg se álltam. Mondjuk itthonról laptopról, de most feküdni fogok, mert ez a félig ülés se fekvés azért...

Délután meg vasalok egy kicsit, de szerintem csak egy órát ezután a délelőtti pörgés után!

Ebinc gyönyörű a babád! :-)

Móni tőled is kérünk fotókat! mostmár ne csigázz minket tovább!

Marek, keress egy másik helyet, igazad van, nehogymán te kérj elnézést, hog yfizethess egy rakás pénzt! :evil:

Zsu, tepedig ne paráz, már úgy is mindegy! :lol:
Ha ki kell jönnie, hát ki fog jönni, te pedig ügyi leszel, ha pedig nem akkor a doki segít! :wink:
És ha üvöltesz, sírsz vagy bármi, akkor is kijön!

Jutta

KépKép
jutta

Ebinc, nagyon édes Marci baba :D
Hallottam kisgyermekes ismerősöktől, hogy mennyire csodás érzés a 4D Uh, és valóban. Bár, nekünk nem volt szerencsénk, mert Ádámka éppen meg sem moccant és a kis kezével is takarta a száját, de mégis ott volt a kisfiunk és láthattuk őt. Úgyhogyx ebinc, megértelek hogy bele vagy szeretve a gyerekedbe, én is ilyesmit érzek. Számtalanszor megnézem a róla készült képeket és nem tudok betelni vele. És, eddig azt is hülyeségnek tartottam, hogy minden anyának a saját gyereke a legszebb, mert hát legyünk kérem reálisak... Nade most, már úgy gondolom, hogy igenis, nincs is szebb baba az enyémnél (jó, hát télleg jól sikerült gyerek) :D
Marek, semmiképpen ne hagyd ki. Marha sok helyen csinálnak 4D-t, és akkor is megéri, ha utaznod kell.
Köszi lányok a megnyugtatást. Lefeküdtem aludni egyet, erre azonnal elindult a gyerekem. Nincs itt semmi gond.
A napi 10 magzatmozgást, meg olvastam , és a védőnő is mondta. és úgy kell számolni, hogy minden alkalmat 1-nek kell venni. Ha épp megsorozza a pocakod, az is 1 :lol:
Szülési para: be vagyok fosva rendesen én is, ha ez vígasztal vkit.
Mostanság, már kérdezgetik, hogy akarok szülni. Hát, tudom én???
Leginkább azt akarom, hogy hipp-hopp legyen a karjaimban a gyerekem és ne kelljen annyit szenvedni. Igazából, el se, tudom képzelni, hogy is fog lezajlani. :shock:

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Vagyok én is, csak annyi a dolgom, meló meg minden, h egyszerűen nem érem utól magam. :?

Apa este ( éjjel ) jött haza és talált egy elütött kiscicát, hazahozta. Ma elvittük állatorvoshoz, olyan kis csóri. :oops:
Nem tud még enni se, így cumiztatni kell. Kapott gyógyikat, remélem meggyógyul.

Tetkó:
nekem az ágyákomon van, szval csak az látja akinek engedem. :) Bár most mindenki látja, mert vagy 5x akkora lett és kilóg. :roll: :lol:

Tovita:
valaki írta, h szedi. Ma vettem én is. Doki azt mondta vegyek ezt, meg 500mg-os kalciumot, meg Magnerotot.
Most ebből mennyi kell??
Mármint napi 1-1?

Marek:
nekem nehéz szülésem volt, ennek ellenére nem szeretnék csaszit, pedig a szike lóg a levegőbe. :shock:
Szval fosok én is, kb ugyan ettől, mint Te.
De annyian túlélték már. :oops:

Ebi:
Nagyon édes Marci baba.

Na, megyek a dolgomra...
Vendég

Nem is akarom kihagyni, már felhívtam a másik helyet...csak bio spa kedvességéből köszönöm nem kértem....úgy néz ki, hogy 19-én megyünk, ha meg van még az az időpont. Ha nincs, akkor Szegeden keresek egyet.
Most viszont indulnom kell tanítani...majd este jövök...addig is tegyetek fel sok képet, akkor már úgysincs itt senki, legalább a képekben gyönyörködhessek. :D

marek

sziasztok!
lelépek egy kicsit és máris szülünk? hát mi van itt? :lol: :lol: én babonából nem is akarok még kb 10 hétig erről gondolkodni sem...
aszongya, vannak eredményeim (annyira vártak rám a schöfiben, h másfél órát kellett csak a vaspadokon ülni a 40 fokos üvegházban :evil: :evil: :evil: ):
Huba:
BPD: 70 mm
OFD: 84 mm
AC: 206 mm
FL: 49 mm
Becsült súly: 950 g

Petra:
BPD: 66 mm
OFD: 87 mm
AC: 210 mm
FL: 46 mm
Becsült súly: 880 g

tehát 2 plusz kilómra megvan a magyarázat ;) és Petra nő rendesen, bár ugye még mindig le van maradva, de nem hagyja magát. és annyira forogtak UH közben, h alig tudta a doki lemérni őket.
...

Marci nagyon szép kisfiú!!!! már most! gratula!!! :D

Kép
an°°di

Zsu, örülök, h nem vitt el a rézfaszú ;)
mit keresek itt olyan korán??? felébredtem. és mivel egy csomó munka van, inkább nekikezdtem, mintsem hánykolódjak ;)
mandulaolaj és gátmetszés.... nem és remélem, nem. én sztem még szülés előkészítőre sem fogok menni, már látom előre... azt ki csinálja és hol, és mire jó az? gyerekesek, Ti voltatok? és??? :roll: :roll:

Hajni, írtad már, h miért lóg a szike a levegőben és nem figyeltem, vagy nem is írtad még??? :oops: :roll: :shock:

Kép
an°°di

Andi:
nem tom, h írtam e, sztem nem. :oops:
Igazából nem is fogom részletezni, csak röviden, Marci nagyon nehezen született meg, szülés közben harántba fordult, nem illeszkedett be, akkor már nem lehetett vágni.. Szval megszenvedtünk nagyon. A feje nagy volt, alig fért ki ( 36-os, 33-as az átlag. 99.5 volt a BPD, 100 felett csazi van. )
Szval a doki parázik... így ha nagyobb lesz, ha nem jól fekszik, ha bármi van azonnal műtő.
Meg ugye még faros is a babuccó, bár még van ideje forogni.
Igazából én rettegek a csaszitól, rettegtem Marcinál is, megígértettem a dokival, h csak akkor vág, ha életveszélyben vagyunk. Hát, majdnem.... Szval most nem merek már ilyet, döntse el Ő, én meg reménykedek. :lol:
Vendég

Andi: szép nagy Huba is és Perta is.
Nagyon kíváncsi leszek, a végére mekkora lesz a pocakod :D
Hajni, nagyon jól tettétek, hogy elvittétek a cicát orvoshoz.
És hogy hogy ilyen keveset vagy? Múlt héten, aktívabb voltál. csak, nem hazaért Marcus?! :D
El kéne mennem még dinnyét venni, mert fölettem. De olyan nehéz hazacipelni...

Kép
Kép
gabcii

Hajni, nem is hallottam még soha ekkora fejű gyerekről! :shock: :shock: de nem kell anyira félni a császártól, sztem. inkább az, mint még egy Marci-féle szülés, gondolom.
én is természetes szülésben reménykedem, mivel Huba nem mozdul a fejvégűségéből, és ő az első... bár az a csaj is megsz*vta, akinek végig fejvégű votl mindkét gyerek, aztán vajúdás közben befordultak harátba... bármi lehet.. ha jó az orvosod, és nagy a bizalom, úgyis rendben lesz minden.
na tessék, a Gyerekesek is sz*rnak... ;) akkor ki nyugtat meg Minket? :shock: :roll: :?

Gabcii, sztem a végén nem tehetem meg, h hétvégén mondjuk itthon henyélek két napot, mert mi van ha hétfőre már kinőttem az ajtót? :lol: :lol: állandó mozgásban kell lennem :D Apuka és a dinnye? vagy görgős bevásárlószatyor? hátizsák? (még az is jobb...balanszos és viccesen néz ki ;) )

Kép
an°°di

Marek, ne mondd, hogy te normál szüléshez nem akarsz érzéstelenitőt gerincbe! Hát én kérek, az biztos! :shock:

Jutta, üvölteni nem tervezek :lol: attól senkinek nem lesz jobb. És elég nagy a fájdalomküszöböm. Meg ugye volt már egy spontán vetélésem, hát azt a fájdalmat csajok! A hasamból a térdemig sugárzott, egyszer annyira, hogy majdnem elájultam. De szép csendben tűrtem :cry: A doki azt mondta, hogy hasonló lesz a szülés is. Szóval akkor már lehet, hogy van egy kis előnyöm tapasztalatból.

Gabci, engem vigasztal, hogy más is be van fosva :wink:

Hajni, én mondtam a Tovitát, napi 1-et kell szedni. Mit jelent az, hogy harántba fordult Marci???

Hű Andi, jó nagyok a lurkók! Hát nem irigyellek, nekem ezt az egyet is nehéz már cipelni néha. Szerintem Panna olyan nagyokat nő most minden héten. Ma megint úgy érzem, mintha alulról ki akarnának fesziteni, mint egy kagylót :shock:
Szülés előkészitőre én se akarok menni, viszont a szülésznővel szeretnék találkozni és szeretném, ha körbevinne és megmutatná a szülőszobát és nagyvonalakban elmesélné, hogy mi fog történni. Tényleg, fel is kell hivnom valamikor :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu, ne felejtsd el, h sokkal magasabb vagyok, mint Te, és nehezebb/erősebb is a felépítésem. (ezért nincs csizmám :( ) gondolom én, a képed alapján, de majd összehasonlítjuk egymást pénteken ;)
mostanában kimondottan jól viselem a plusz súlyt; ha kicsit megugranak, azt érzem, de egy-két nap, és mintah elfújták volna.
ha ilyen jól bírod a fájdalmat, sztem nem adnak epidurálist. legalábbis az újpesti szülőotthonban csak végső esetben adtak. a barátnőm sem kapott csak vmi bódító gázt, amitől szte semmi sem lett jobb.
már tudod, ki lesz a szülésznőd??? :shock: és van egy csomó ruhád, és irtó jól felkészültnek tűnsz! wow 8) :D

Kép
an°°di

Andi, 2 barátnőm is a lelkemre kötötte, hogy ha mást nem is fogadok meg a sok jótanácsukból, de annyit fogadjak meg, hogy legyen fogadott szülésznőm. Belegondoltam, és valahogy nekem is biztonságot ad, hogy egy ismerős ember lesz velem. A dokimtól kérdeztem meg, hogy ő kit ajánl, kivel szeret dolgozni, nagyjából paramétereztem neki, hogy milyen embertipust keresek. Ezek alapján ajánlott kettőt. Kezdem az elsővel az ismerkedést, aztán meglátjuk.

Érzéstelenitést meg akkor adnak a SOTE-n, ha kérek. Már ezt is megbeszéltem a dokimmal :lol:
A szülőotthon nem zár be??? :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Zsu nem azért írtam, mert rólad feltételezem, hogy üvölteni fogsz, hanem mert szerintem ha vkinek úgy könnyebb (úgy érzi, hogy úgy könnyebb) az bátran, ilyenkor szerintem nem kell udvariaskodni, meg viselkedni a lényeg a baba!!!

Andi tök nagyok a babák, elvileg kisebbek nem mint az egykék... de nálad szerintem egy csöppet sem kisebbek!! :lol:

Húha a végén 6 kg gyerek + magzatvíz + egyebekX2-vel fogsz rohangálni? Azért az nem lesz semmi! :shock:

Csajok, azért görög dinnyét ne nagyon hurcibáljatok hosszan! Kocsival még OK, de gyalog... erre igazán válallkozhatnának apukák!

Hajni, ha megbízol az orvosodban, akkor tényleg ne szólj bele. Gondolom tudja, hogy természete úton akarsz szülni, és csak akkor vág, ha úgy látja biztonságosabbnak!

NA pihizek, mert most meg szerelők jöttek...
Még jó hogy táppénzen vagyok mi? Délelőtt távmeló azóta szerelők, én meg még le se feküdtem igazán... na jó fotelből netezni meg telefonálni mégiscsak más, d mostmár jön a fekvés és a TVzés...

Azért még ide bekukkolok!

Jutta

KépKép
jutta

de, de már be is zárt március 31-én.
mondom én, h felkészült vagy! ;)
nincs, Jolka, és nincs táblázat, és nem tudom, mikor mentek 4Dre... leírod még egyszer? :oops:
az érzéstelenítést meg reméljük, nem csak ígérgetik ;) jó fej a dokid? (hüje kérdés mondjuk, mert gondolom, különben nem ő lenne :? )

Kép
an°°di

Jutta, sztem lelassulnak a végére (majd az anyjukkal együtt ;) ) a növekedésben, mert nem lesz hely. remélem. bár a könyvelőm lányai (akik ugye általában kisebbek) 3200 és 3500 grammal születtek egy kicsivel a 40. hét után.
öööö
erre nem vállalkoznék azért, asszem. bár azt mondják ugye, minél tovább maradnak bent, annál jobb... meglátjuk. csak egészségesek legyenek ezek a nagy kölkök! Dorka baba mekkora is most kb?

Kép
an°°di

Jutta, ne pörögj már annyit :evil:

Andi, akkor most hol fogsz szülni??? :roll:
Mi hétfőn megyünk 4D-re délután. Már nagyon várom! És a dokim jó fej. Egy másik nőgyógyász ajánlotta, ez hosszú. Lényeg, hogy megkérdezte, hogy milyen tipusú dokit keresek. Mondtam olyat, aki rámszánja az időt és nem rug ki 3 perc alatt a rendelőből...mert a régi ilyen volt és sose tudtam megbeszélni vele semmit. Szóval a mostani olyan, hogy először megvizsgál, utána leülünk, elmondja, amit ő akar és utána várja az én kérdéseimet. Min 20-30 percet mindig bent ülök nála. Mindent felir nekem, az előjegyzéseket is megcsinálja. A szülésemet már vagy 2 hónapja beirta a határidőnaplójába :lol: Szóval nagyon alapos egy pasi!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Azannnnya, Andi, hát mekkora gyerkőcök ezek? :))) Nem kicsik, no, gratula :)

(Amúgy én is kérni fogok fájdalomcsillapítást szülés alatt :oops: - arra emlékszem nagyon, hogy miközben Petykóval vajúdtam, az járt a fejemben, hogy ki az a baromállat, aki tudja, hogy ez mivel jár és képes úgy is még plusz gyereket vállalni :oops: - de mindezt úgy, hogy anno nekem semmit nem voltak hajlandók adni, úgyhogy fájdalomcsillapítás nélkül kellett végigvinnem az egészet - éjjel fél tizenkettőtől délután fél négyig tartott, szóval hosszú idő volt és még csak azt se engedték, hogy igyak bármit is, jó állatok voltak annakidején. Jó tanácsként csak annyit, hogy álljatok ki magatokért szülés közben, ne legyetek olyan nyuszik, mint én voltam, mivel én ezzel bsztam el az egész szülést.)

Kép
ebinc

Ebi, ezért fogadok szülésznőt, mert előtte tisztázni akarok vele mindent, hogy ne váratlanul érjenek a dolgok :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Gabcii:
jaja, hazajött a kölök, oda a nyugalmam. :lol: :lol: :lol:
Meg ugye vasárnap hajnalban utazunk, így a melóm is tornyosul. :?

Szülésznő:
én is javaslom. Nekem volt Marcinál. Egy kincs. :)
Sokat köszönhetek neki.

Érzéstelenítés:
Győrben nem divat az EDA, kapnak 5 szettet azt kész. Ha az elfogy, ha éjjel szülsz, ha hétvégén akkor nincs, mivel kevés az aneszteologus.
Illetve javasolják, h vegyél magadnak szettet ( 3700 ft. ) és akkor bármikor van, persze már csak orvost kell szerezni hozzá. :shock:
Lényeg a lényeg, én nem kértem, nem is fogok. Én parázok a tűtöl, de nagyon. Nekem a vérvétel is oylan, mint másnak nem is tom mi...
szval én ha belegondolok, h a gerincem szúrkálják, má attól elájulok, szval inkább szenvedek , de tű ne érjen hozzám. :evil:
Vendég

Hali!

Andi, nekem múlthét szerdán (26+3) volt 950 gram, és ő a statisztikai átlagot hozza mindig! Tehát a tieid nem semmik!
Amúgy inkább szülj 2 nagyobbacska gyereket szerintem, a kicsikkel több gond van, állítólag nehezebben aludják át az éjszakát stb. a nagyon kicsiket meg inkubátorba rakják... 2 kg felett okés a dolog, de a 2,5 kg az igazi határ a koraszülésnél... tehát ennél kisebb babákat ne akarj!

Ebi ezen az intimtornán volt szó a szülésről is. Kriston Adrea azt mondta, hogy mire szülünk, növesszök fel magunkban az anyatigrist, és bátran védjük a gyerek ill. saját érdekeinket. Persze nem hásártosnak kell lenni, de jobb ha rögtön leveszik, hogy nem te vagy az a tedd ide - tedd oda kismami, akivel bármit eljátszhatnak. Mondjuk jó esetben erre nincs szükség. No én erre a szerepre viszem még be Apát is, ő tuti akkor is határozott és magambiztos lesz, tehát vigyázni fog ő is ránk! :lol:
Te pedig gondolom jól feltuníroztad azóta magad, mivel már a múltkorit ezerszer átrágtad magadban!

Zsu, igenis nem pörgök - mára ennyi a melóból és az intézkedésből!

Jutta

KépKép
jutta

Én se akarok gerinbe cuccot, de vmi enyhébb gáz, vagy bármi azért jöhet! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

szülés: hát, lesznek, amekkorák lesznek. én mindent elkövetek, h 30 évesen szüljek, ne előbb. ha addig kibírjuk (szept. 12.), akkor már nagy baj nem lehet. és az eddigiek alapján erre minden esélyünk megvan :D
hely: Szt. Istvánba megyek. a szülőotthon amúgy is gusztustalan volt, és olyan fele-fele arányban császároztak, ami sztem rettentő magas arány. ráadásul, ha vmi gond volt, egyből küldték a vajúdó nőket máshová. komplikációmentes szülésre ideális hely volt, na de ezt ugyebár ki tudja kiszámítani? a főorvos egy barom volt sztem, öreg és rugalmatlan. biztos tapasztalt, de 70 fölött már nem kéne erőltetni.. így maradt a kedvenc nőgyógyásznőm, és az István, amit nagyon dicsérnek, és bababarát vagymi... meglátjuk.
érzéstelenítésről, epidurálisról még nem is gondolkodtam, bár el tudom képzelni, h nem egyszerű kiállni az érdekeid mellett, mikor épp úgy érzed, h kb vége a világnak. a barátnőmet sok minden nem zavarta szülés közben, csak haza akart folyton menni. szegény. azt csináltak vele, amit akartak, és ő azt csinálta, amit mondtak, és elég gyorsan meg is lett a baba (3 óra alatt kb, ha jól emlékszem)
érzéstelenítés: enyhe hányingerem van, ha csak arra gondolok, h a gerincembe szúrnak egy adagot. bár a császárral sem egyszerű ikrekkel, ahogy hallottam.

Kép
an°°di

Megoszlanak a vélemények az EDÁról nagyon, dehát ez így van jól.
Én még nem döntöttem el, hogy szeretnék-e. Ez nálunk úgy működik, hogy szülés elött, már meg kell beszélned az alatatóssal, hogy akarod, aztán megböki amikor kell. Nőgyógyászok közül, 1 ember aki bök epidurált, tehát ott helyben kigondolni, sztem nem nagyon célszerű, mert nem hinném, hogy az épp ügyeletben lévő alatatóst, csak ezért ugrasztani fogják.
Hajni, nem semmi, ahogy Marcit szülted. Ezek után, én bizti nem vállalkoztam volna második gyerekre, főleg nem ennyire hamar.
Meddig tartott az egész?
Ebinc, nem lepett meg a történeted, hogy inni sem kaptál... a mi baba barát ( csak épp nem anya barát) kórházunkban is ez a mentalitás. A 24 órás fekvés alatt, akkor iszol, ha eléred a folyadékot az éjjeliszekrényen, szoptatást megmutatni nuku, meg ilyen apróságok... És tök mind1, hogy protekciós vagy, vagy paráztál-e nekik.
Jutta, te meg sztem a melóhelyen nem pörögsz ennyit. Jó, nem gondolom, hogy mindig feküdnöd kéne, nade egész nap talpalni sem. ha ennyire bele lendültél, nem főznéd meg helyettem a vacsit? :lol:

Kép
Kép
gabcii

Andi: az ikres anyukákat, ha császározni kell, előszeretettel bökik hátba. Jobb a babáknak, mert kisebb a kockázat. Altatásnál, baromi gyorsnak kell lenni ( egy gyereknél is), hogy a gyerekek keringésébe ne jusson túl sok az altatószerből.

Kép
Kép
gabcii

na küldtem emailt mindenkinek térképpel, aki nem kapta meg kiabáljon!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Gabcii:
hát, akkor én is azt mondtam, h soha többet, de tudod az idő megszépíti ám a dolgokat. Mára már elfelejtettem. 8) :lol:
apuka az nem, szval sztem egy kicsit ezért is iylen most ezzel a terhességgel. :oops:
Hajnali fél 3-tól este negyed 7-ig tartott.
Amugy a legjobb részeket direkt kihagytam ám. :lol: :lol:
Majd 1x, mondjuk november végén elmesélem. :wink: :lol:
De túléltem és ez a lényeg, meg van egy gyönyörű fiam. :)
Ha rajtam múlik már babáznék, csak kettecske nem jött olyan gyorsan. :wink:
Vendég

Zsu, neked meg szerencséd van a dokiddal. Szülésznőt, nem tudom, sztem nem fogadok. Dokit, meg most akarok váltani.
Nem mintha nem lennék megelégedve vele, csak nem vállal szülést...
(mert ugye, nem minden nőgyógyász vállal, de sztem ez érthető)
Na, léptem vacsit főzni. Addig írjatok sokat.

Az én fiam, nem tudom, hogy fekszik, de a bal bordám alá beakassza (vélhetőleg) a lábát. Elég kellemetlen érzés, na

Kép
Kép
gabcii

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?