Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi is nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Katának!

Pusz

Kép
Kép
angyalka2

Sziasztok!

Sajnos eddig nem nagyon tudtam jönni, mert sok-sok dolgom adódott (vizsgák, építkezés...stb.); de azóta megszületett (május 22-én) a kisfiam (igen már aki emlékszik 2 lány mellé ) Marcell 3 kg és 53cm-el!
Köszönök mindent azoknak, akik elláttak tanácsokkal ill. megosztották a véleményüket a Klinikáról! Ezentúl próbálok sűrűbben jönni és jobban megismerkedni veletek!

Orsi
babyborn

Saara
Egy kicsit nagyobb akvárium max. 8.000 a Mammutban, tehát máshol gondolom olcsóbb is van.
És mond meg a szomszédnak azt is, hogy a feng shui szerint páratlan aranyhalat kell tartani.
Nekünk is voltak, de Berregő mióta feléri a tetejét elég nagy volt a forgalom az akváriumban pl. tehén, bárány, kockák, kulcs stb. és nem bírták szegények a gyűrűdést :cry:
Azóta csak víz van benne, halak nélkül, de Berregőnél ez így is nagy kedvenc. :lol: A hozzánk érkező vendégek hosszasan nézegetik, és mindenki keres benne valamit. Megkérdezik mi rejtőzik benne, mi meg mondjuk, hogy semmi. :lol:

Lilló
Most hallottam a szomorú hírt, hogy mi csatolékok nem mehetünk az olimpiára :twisted: :twisted:

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

BOGA!

Hogyan halad az orrporszivózás? Remélem, hogy minden rendben!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Szia Vanda!

Koszi az erdeklodest!!!
Orrszivozast mar egesz jol megszokta Lujzi, kozben sir, de hamar megnyugszik utana, es lathatoan megkonnyebbul, hogy rendesen kap levegot.
Egyebkent mar mar szinte csak sterimar jott ki, igy asszem megtette a porszivo a dolgat :)

Kohoges meg van, eleg lassan mulik sajna, de talan az is ritkul mar!

Nalatok mi ujsag? Balint baba mikor volt utoljara eskuvon :wink: ?
Tok jo, h az elejetol fogva maszkaltok babastul, Lujzi attol is kiborul, ha a nagymamamekhoz atruccanunk par orara. Egesz este nyugos ilyenkor, alig lehet elaltatni... Gondolom, ez babafuggo... Remelem, valtozik majd nalunk a dolog, mert en meg menos vagyok, es amikor jo napja van, egybol mennek vele, de nem akarom kikesziteni...

Mindenkinek szep napot!
boga

Kép
boga

Es Katanak utolagos Boldog Szulinapot kivanok!!!

boga

Kép
boga

Babyborn, gratulalok a babahoz!!
Remélem jol vagytok és lesz egy kis idöd benézni ide néha (és elmesélni, hogy mi volt :)).
Milyen az elején két kicsivel?

Gabek, kérdeztem a fiu apjat, h miért nem rakjak a halakat nagyobb akvariumba. Valasz: minek, abban is csak uszkalnanak :x. Ilyen paraszt gondolkodast! kiderült, hogy van nekik nagyobb akvarium, de ugye tisztitani kell, macera. Akkor minek hal?! :x
A Feng shui-t nem is mondtam, sztem gözük nincs, h micsoda.

Hova lett mindenki?????

Panzej?? Itthon vagytok mar?

Tali???

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Saara gratula a bébihez...nagggyon irigykedem!

Minden újdonsült anyukának is gratulálok!

A halas témához szeretnék hozzá szólni. Világosítsd fel a tartókat, hogy egy jól működő akit nem kell/nem szabad tisztítani, csupán hetente/kéthetente 1/3 vizet kell cserélni...persze kell bele valamilyen szűrő, ami az akvárium méretétől és a halak számától is függ. Minél nagyobb egy aki, annál kevesebb "baj" van vele. Persze nem tudom, hogy mit értett az ismerősöd tisztítás alatt. Kimosni nem szabad, hiszen a jó baktériumok ezáltal elpusztulnak.
www.aquadepo.hu

Tündi, most jöttem rá, hogy már találkoztunk. Végre beugrott, hogy hol láttam a kisfiadat...annyira ismerős volt. Először a játszótérre gyanakodtam. :D Javíts ki, ha tévednék, de nem Somody dr. a gyermekorvosotok?

Hédi
gyurmanó

Gyurmanó!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Eltaláltad! Ő a gyerekorvosunk!
Az azért nem semmi, hogy így megjegyezted Imit!

Én viszont nem tudlak hova tenni. :oops: :oops: :oops:
Mennyi idős a babód? Mikor taliztunk?

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Orsi!
Kép
Vendég

Sziasztok!

Orsi nagy gratula a gyermekhez, majd mesélj bővebben!

Lilla, mióta van ez a köhögés Bínél? Holnap akkor mentek dokihoz? Remélem sikerül végre lezárni ezt a dolgot, és persze jó irányban. Majd szorítok.

Rita, mindjárt itt a november. Húúha. Azért nagy dologba vágjátok a fejszéteket. És mennyi időre terveztek kimenni? Vagy azt még nem tudjátok? Tesót hogy tervezitek? Odakint? :lol: Remélem már mindannyian meggyógyúltatok!

Prücsök, azért biztos jó feltöltődés lehet egy ilyen hosszabb nagyizás. Ilyenkor ketten mentek a leányzóval? Azért Blanka is tud már attrakciókat. Tényleg mindig ott kell lenni mellettük, mert bármire képesek.
Blankával kellett mennetek ortopédiára?
Mikorra terveztétek a tesót?

Sára, néha én is sajnáltam szegény páromat, de sajna máshogy nem bírtuk volna megcsinálni. De még most is rengeteg meló vár még rá.
Jaj, képzeljétek már zöldell az udvarunk. Olyan jóóóó.

De jó nektek pestieknek, hogy van a közeletekben bio piac. Én is szívesebben vásárolnék ott.
Tényleg, Sára kérdezted a kosztpénzt. Hát az a helyzet, hogy nekünk még sokat főz anyukám, meg anyósom is szokott hozni, úgyhogy én most nem igen tudom ezt megmondani Neked. :oops:

Dorka, örülök hogy megint kezdenek helyreállni a dolgok. Tanácsot nem igen tudok adni, mert nagyon nem látom a dolgokat, de mint ahogy páran is tanácsolták, tényleg jó ha nem mutatod ki nagyon az érzelmeidet.
Hát a Norbi elég korán kezdi. :shock: Akkor majd készülhetsz, hogy mindig hesegetned kell a lányokat a fiad körül. Most akkor nem derítettem ki, hogy cicizik is még, vagy csak szeretne? Volt többször is másokkal egyedül, vagy csak Veled? Mert attól nagyon anyásak tudnak lenni. De majd kinövi.

Timi, remélem már jobban van Hanna, és a fülével semmi gond. Vigyázzatok egymásra. Nem csodálom hogy lassan halad az angol? De a többi dolog is érdekelne, amiket még a múltkor kérdeztem: ház, munkahely?

Egy kicsit off:
Van valakinek kenyérsütő gépe? Szeretnék venni, ezért kérem szépen a tanácsokat. Azt már tudom, hogy az nem jó aminek teflonos az alja. További tapasztalat?
On

Taliban mi is szívesen benne lennénk, ha nincs nagy hőség a kenguruval nekivágnánk.

Pusz
Kata

Kép
Kép
angyalka2

Sziasztok!

Csak gyorsan benéztem (bekukk, ahogy ti szoktátok írni :lol: ), mert lassan ébredezik a nagyfíú!
Eddig próbáltam visszaolvasni a dolgokat, mióta szültem, hogy képbe legyek veletek! A babáknak akik nemrég ünepelték első szülinapjukat, nagyon sok boldogságot, egészséget, és persze nőjjenek nagyra!
Legközelebb ígérem mesélek a szülésről, meg a bentlétről is!
Saara nekem két nagylányom van (11 és 8 évesek) és most született ez a pici fíúcska, ezért nem mondanám, hogy olyan nehéz, lényegesen sokat segítenek!
Képzeljétek idén ment a kicsi először táborba (olyan napközis, korizós, jó programosba), erre tegnap a kori oktatáson egy kislány fellökte és olyan szerencsétlenül esett, hogy eltörte a kis kezét, de úgy hogy a kórházba kellett bevinni, ott elaltatták és úgy rakták neki helyre! Mert sajna még a csont is kiugrott helyéről! :?
Úgyhogy most így jártunk, szegénykémnek ugrott a pancsolós nyaralás, mert vállig be lesz gipszelve neki! És most persze nem lehetek vele, mert Marcival vok itthon! Szegénykém úgy sírt! Még jó, hogy apa bent tudott vele lenni éjszaka is! Nem tom mi a véleményetek, de nem értem mitől lesz olyan kis gonosz egy gyerek, hogy szándékosan fellöki a többit! :evil: Ott vmit nagyon elronthattak a szülők!
Na mindegy ennyit erről! Meg a gyors bekukkról!
Egyébként nagyon irigykedem ám, hogy ilyen jó kis csipet csapat vtok, nagyon édes babákkal! remélem előbb utóbb én is csatlakozhatom hozzátok... mert mióta vidékre költöztünk (na jó annyira nem vidék), azóta kevés a barátom! Itt nem annyira egyszerű összejárni bárkivel! Na jó nem sírok! :D
Vki segítsen, hogy rakok ide fel vonalzót, és hogy rakok bele képet, na meg, hogy lesz mindig aktuális!
Üdv. mindenkinek, és mindenkinek szép napot, na és vigyázzatok magatokra, meg a babákra!

O.
babyborn

Jaj most nézem, hogy a fele sötét lett, nem jó helyen jelöltem be! Na ezt még tanulnom kell!
Megpróbálok felrakni egy képet a kisfiamról addig is!
Sajna nem sikerül, mind túl nagy... én meg nem vok túl profi ebben!
Vki tudja, hogy kell lekicsinyíteni? :(
babyborn

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓ

Én is vagyok ám, igaz csak olvasó üzemmódban, mert egy örökmozgót sikerült kikapnunk! Ha fenn van, akkor megy a séta, kirámndulás, játszótéri bandázás, csavargás!
Bár mostanság megint kétszer alszik,de míg alszik,addig én vasalok,főzök,takarítok,olvasok!

Képzeljétek, kijött Katának mind a 4 kisörlője!! Mi meg észre sem vettük, igaz hogy extrém módon piros volt a feneke, de pont akkor volt a legangyobb nyafi,amikor itt volt az uncsitesója, és hát lehet, hogy azért volt az egész zűrös hét? De aludt rendesen és evett is, gyógyszert sem kapott csak chamomillát!
lehet,hogy ilyen jól viseli a fogzást? Vagy mi vagyunk ennyire bénák???

Így már 9 foga van a csajszinak!!!

Kata
Nekünk szinte a legegyszerűbb kenyérsütő gépünk van (apának azért ez tetszett mert van füle???!), és remek kenyeret, lekvárt lehet vele készíteni!

Biopiac:tényreg remek, de eszméletlen drága, 20 dkg felvágott 1200Ft, na jó, mangalica, de akkor is! Átlag magyar család tuti nem tudja megvenni.
A gyümölcsök, paradicsomok valóban finomabbak,mint a nagy boltokban, vagy akár a piacon! Sőt vettem egy rozsos vajaspogit és agyerek jobban megeszi,mint a hagyományos kenyeret!

Halacskáról jut eszembe: nekem is volt két aranyhalam, de az egyik már akkor emghalt, amikor hazavittem, a másik meg egy hét múlva anyósnál landolt,mert amikor kitakarítottam a kádbahánytam!
El is ahtároztam, hogy agyereknek akkor lesz bármilyen állata, ha maga tudja gondozni!
Egyébként nem is tudtam, hogy a halak is kakilnak! :shock:

Sára!
Én úgy tervezem (kocsi és időjárás függvénye),hogy holnap délelőtt megyünk a gesztenyésbe! Ti is eljöttök??
Ha nem jön össze, akkor kedd délelőtt!

megyek baracnyomokat tüntetni!

Kép
anid

Sziasztok!

Annyira nagyon régen jártam itt, hogy azt hiszem el kell a mégegyszeri bemutatkozás...
Szóval röviden a sotés pályafutásom:
2000-ben született a kisfiunk, Dániel. Dr. Matányi Sándor volt az orvosom. A pathológián feküdtem a babóval 5 hetet....
2002-ben volt egy szülésindításom 24 hetesen, szintén a Matányinál, mert a baba nagyon beteg volt, így meg kellett szülnöm a kislányunkat idő előtt. Vele 1 hetet feküdtem a pathológián.
2004-ben született egy gyönyörű, egészséges kislányunk, Enkiő, (szintén a Matányi docens úrnál). Vele 4 hónapot feküdtem a pathológián.
2006-ban született egy kisfiunk, Gergely, ő már a Várbíró Szabolcsnál (Matányi dr. nyugdíjba vonult). Gergő babával 2 hetet feküdtem a patológián.
És most várjuk a negyedik babánkat, Emesét. Ő augusztusban születik.

Van valami tapasztalatotok az edaról? Azt hallottam hogy sima szülésnél nem nagyon adják... megvallom, az előzményeket tekintve.. szívesen kipróbálnám...
Röviden ennyi, örülök, hogy itt lehetek köztetek.

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Úgy látom ez a szélvihar még nem hozta meg a kedvet a számítógépezéshez, de én leraktam a kisasszonyt, így most kikapcsolódom kicsit. De aztán csatlakozom hozzá az alvásban. :)
Reggel még elmentünk sétálni a játszótérra, de olyan hűvös lett, hogy hamar hazajöttünk. Brrrr... remélem hétvégére tényleg jó idő lesz újra!

Mandala,
Én emlékszem, bár bevallom azt hittemmár megszületett közben a 4. kis manó. Ezek szerint a mostani dokiddal még nem tuti, hogy lehet császár? Te mesélted, hogy mindegyik szülésed nagyon nehéz volt, ezért kerestél olyan dokit, aki vállalná a műtétet. Remélem azért a pathológián most majd nem kell heteket/hónapokat töltened. Hogy vagy?

Babyborn,
Képet legegyszerűbben Paintben tudsz kicsinyíteni a Kép menün belül a Nyújtás/Döntés menüpontban %-os formában.
Vonalzó ügyben rámész bármelyik vonalzóra, onnan meg tudod nyitni a honlapot és a kitöltés után általában a 2. formátumot (BBCode) kell bemásolni a Profil aláírás részébe + kipipálni, hogy mindig csatolja az aláírást vagy vmi ilyesmit.
A kislányodnak jobbulást. Remélem azért még tudja majd élvezni a nyarat gipsz nélkül is! :wink:

Dina,
Nem is tudtam, hogy lekvárt is lehet csinálnikenéyrsütő géppel? :shock:
Szerintem az első 3 sírós hónapotok után már fel sem tűnik nektek, ha Kata többet sír. :wink: Nem hiszem, hogy ti lennétek bénák, én is csak utólag vettem észre, hogy már két rágófog is kint figyel, pedig én még csak a 4. metszőt vártam. :lol:

Mi is 2x alszunk, de a 2. elég későn jön ki és hiába egy óra csak, az esti elalvás nehezen megy. Nem tudom hogyan kéne szerveznem. Ti mikor, mennyit alszatok? De ezt minden 2x alvós baba anyukájától kérdezem. :)

Kata,
A nagyizás isteni kikapcsolódás! Nekem főleg alvás + apró-cseprő ügyeim intézése. Általában ketten megyünk 5 napra és néha apa csatlakozik hétvégére, de nem mindig.
Ortopédiára megyünk, mert a 6 hónapos szűrést ellógtuk, ezért azt mondta a dokinő, hogy ha már jár, menjünk el. 17-ére kaptunk időpontot a Karolinán. Kíváncsi leszek, mert Lilla nagyon nem dícsérte az új rendszert, pedig tavaly még tök gördülékeny és egész nromális volt...
Tesó projekt nálunk még várat magára. Ezzel talán ki is lógok itt a sorból :oops: , de egyelőre úgy fest , hogy a 2. előtt kicsit majd dolgozom.

Kenyérsütőnk nekünk is van, bár inkább ősszel-télen van használatban. Most amúgy is fogyókúra van, így csak Blankának veszek kiflit. A miénk teflon tálas, de nincs vele bajom. Vagy ez nem ugyanaz, mint a teflonos aljú? :? Egy nagyon jó könyvet majd ajánlok neked hozzá, csak vissza kell szereznem a barátnőmtől, mert fejből nem tudom a címét. :)

Blanka már 1 hete taknyos, ma visszaviszem majd a dokinőhöz, de át kell menjek vele Biára, mert itt Herceghalmon mindig 11-től 12-ig van csak rendelés. Lehetne egy nap reggel vagy délután, mert szerintem ez egy csomó gyereknek az alvásideje. :roll: :? De legalább megnézetem a száját is, hogy csak én látom szájpenészesnek még mindig vagy csak képzelődöm. :oops:

Szép napot midenkinek!
prücs

prucsok

Kép

Orsi!
Szegény kislányodat sajnálom!
Nálunk Tegnap előtt agy zúzódás+inszalag húzódás történt!
Alex edzésen rosszul kapta a labdát!Sajnos ez már a második ilyen!De most azt mondta a doki,hogy rosszabbul járt,mintha eltört volna,mert a szalagok annyira meghúzódtak,hogy ez egy életen át elkíséri majd!Bármilyen kis ütést kap az ujja,fájni fog! :(
Úgyhogy most semmit nem csinálhat azzal a kezével,jeggelni kell + felkötni!Bele is van betegedve,hogy nem mehet edzésre!(Ráadásul pasiból is van! :) )

Vonalzót a babafalva.hu-ntudsz csinálni!Egyszerű nagyon!

Mandala!
Sajna én nem tudom,hogy sima szülésnél adnak e EDA-t!
De eddig úgy tudtam császárra készülsz?
Persze jobb a sima,bár úgy még nem szültem,viszont császár után tudom milyen,(volt már 3)és simán szülőkkel voltam egy szobába,akik azért lényegesen könnyebben épültek fel! :lol:
Viszont nagyon jó anesztes orvos Fontányi doktor!Én mindenkinek Őt ajánlom!Szuper a pasi! :lol:

Sziasztok
Vendég

Látom Prücs megelőztél a válaszokkal ,miközben írtam! :lol:

Alvás!
Bár Zalán fiatalabb a lányodnál,most pár napja tért át a 2× alvásra!
Ő ált. 7-kor kel!10-1/2 11-kor alszik legközelebb kb.1 óráz(néha többet).Aztán du.3-4 között fektetem le legközelebb és akkor is 1-1,5 órát alszik.Este 8-9 körül alszik el!Attól függ mennyire fárad el! :lol:
De most félek egy kicsit,hogy felborul ez az egész napirend mert nem sokára megyünk nyaralni!Ott nem biztos,hogy ezt betudom tartani,mert ugye a nagyok a strandon akarnak majd lenni! :roll:
Ott pedig tudom,hogy hiába akarom elaltani majd,nem fog menni,mert túl sok inger éri!
Hát ez van!
Vendég

Prücsök
Alvás:
reggel 7kor kelés(raktunk fel sötétítőt :oops: ), aztán valamikor9-11 között alvás, ebéd után(néha 3 órás) aztán van amikor becsúszik egy autós rövid alvás délután, és este max. 9 kor alvás!
Azt hiszem nekünk az első 3 hós nonstop sírás után valóban jó gyerekünk van. MOst is csak azért sírt mert uncsuitesó gyepálta.
Mi is a metszőket vártuk4 HIHI

Alziza
azt mondják, hogy a császár hosszab távon jobb, mint a sima szülés, de nekem nincs összehasonlítási alapon.
Én is szenvedtem a felkeléssel a gyermekágyon ,de nem lett aranyerem, nem lett rossz a varrás.

Kép
anid

Sziasztok!

Végre van itt egy kis élet. Mar kezdtem aggodni, h haldoklik a topik :lol:

Kata, nekünk Moulinex kenyérsütönk van, nagyon szeretem (naszajandékba kaptuk :)). Két naponta sütök benne kenyeret és fincsi :). Teflon bevonat asszem van rajta. Tényleg, az miért nem jo?
Amugy egy kenyérsütö szervizes pasi azt mondta a sogornömnek, hogy tök mindegy milyen markat vesz az ember.
Lattam mar ugyanolyat, mint a miénk csak vmi no name marka volt, biztos olcsobb.
Jo nektek, hogy besegitenek a nagymamak!

Orsi, nagyon sajnalom a kislanyodat :cry:. és azt is, hogy nem tudsz ott lenni mellette! Remélem hamarosan rendbe jön!
Tényleg szandékosan lökte le a masik kislany? Ez durva.

Dina, nalunk az elsö 4 fog volt huzos, utana észre sem vettük.
Biopiac: Mi nem eszünk hust, lehet ez ment meg minket anyagilag :lol:. Vincének szoktam ott venni, de nem heti szinten (lefagyasztom és elvagyunk egy ideig vasarlas nélkül).
Aranyhal szerintem sem egy szép latvany. Nalunk raadasul a polc tetején voltak V miatt igy allandoan a gyomrukat lattam, haaaat...!
Es egyetértek, allat csak akkor legyen, ha a gyerek tudja mar gondozni! (a szomszéd fiu 13 éves csak gondolom nincs kedve ezzel foglalkozni :roll:).

Hédi köszi az infot, feltétlenül tovabbadom!

Ja és Dina! Mit jelent a délelött? Mikor mennétek a gesztenyésbe? Mi délutan szoktunk, mert 11-12 körül van nalunk a napi alvas, de ha viszonylag koran mentek lehet lenézünk :)!

Mandala, ugy tudom az orvosok nagyrésze nem EDA parti M.o-n (latszik, h még nem szültek :roll:), de azért a legtöbb korhazban be tudjak adni (A II. nöin is persze). Es ha ezt alaposan megbeszéled az orvosoddal nem utasithatja vissza ilyen elözményekkel. Hangsulyozd ki, h rettegsz a szüléstöl, meséld el mi volt a kislanyoddal és sztem egy normalis orvos biztos belemegy. Azért az mas, mintha csaszart kérnél töle.
Beszéltél mar erröl az orvossal?
Akiket ismerek és igy szültek mind dicsérik. Franciaorszagban szinte mindenki igy szül.

Prücsök, miért nem probalod Blankat kicsit korabban lerakni délutan? Vagy akkor még nem almos?

Mi nagyabol megvagyunk, vannak "kis" eröharcok (ezt igy mondjak?), V teszteli, h hol vannak a hatarok, ami sajnos elég faraszto, mert alapos gyerek és jol megnézi, hol is van az a hatar :lol:.

Képzeljétek holnap lesz 2 hete, hogy elkezdtük a biliztetés és mar egész jol megy, itthon mar mindig megy bilire magatol, nem is szol, csak megy, tök édi! Mindig nagyon örül az eredménynek.
Ha nem vagyunk itthon mar nem olyan 100%, nagyon belemerül a jatékba és nem mindig megy a bilire. Anyosoméknal pl. a kertben parszor bepisilt. Jatszon sem az igazi még.
Kicsit tanacstalan vagyok, egyelöre adok ra pelust, ha jatszora megyünk, lehet, h mar nem kellene, mit gondoltok?

A multkor elövettem a Suttogot, mert kölcsön kérte egy csajszi és beleolvastam csak ugy, megnéztem a szobatisztasagrol szolo részt és most kivételesen normalisnak tünt, amit leir a nö.
Szerinte jobb 2 éves kor elött elkezdeni, mert még nem olyan dacosak a gyerköcök és örülnek, ha örömet szerezhetnek a szülöknek (persze késöbb is, de a dacoskodas azért izé). Sok minden mast is ir persze, de ez az érv engem megfogott :lol:.
Csak néztem, 2 "favorit" korszakot jelöl ki kezdésre: 9-14 honapos kor között (sztem kicsit korai) és 15-23 hos kor között.
Eszembe jutott, amit Anita (Panzej) irt a multkor és belevagtunk :). Az elsö 3 napon persze sok volt a baleset, de tök hamar megértette, hogy mi a palya és az elsö hét utan mar ment bilizni magatol :).

Persze még messze a teljes szobatisztasag, alvasnal még pelusozunk, de legalabb dolgozunk az ügyön! :)

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Anid!
Fog!Nálunk Zinának jöttek,úgy a fogai,hogy észre sem vettük!
Alex megszenvedett vele,Zalánnak pedig szintén nem egyszerű!Még egy sem jött ki Neki!

Császár!
A helyzet az,hogy én különösen megszenvedtem őket!
Én még a" hasizom szétvágós" módszerrel szültem!Hát ....!A tüsszentés,a nevetés,a felülés,a járás is fájt!Ráadásul zuhanyozni sem egyszerű! :roll: Tudom én,hogy a gátseb is fáj!
Alex születése után 3 és fél évvel született Zina!Szerintem ez sok idő!Mégis vajúdás közben (9 és fél óra után),észrevették,hogy szétvált az előző heg!Így újra megcsászároztak!Az előző heget nem vágták ki így jó csúnya lett!Ráadásul a belső felszívódó varratok nem szívodtak fel!Zina 3 hónapos volt és még mindíg jöttek ki varratok a külső hegen keresztül! :x
Aztán ezt Zalán után helyre tették!De így nagyobb a vágás és körülötte a bőr érzéketlen!
És ami még rossz!Így korlátozva van ,hogy hány gyereket szülhetsz!Ráadásul engem mindíg altattak,így sosem láttam megszületni Őket!Sőt,még maszatosan sem! :cry:
Na mindegy nem panaszkodom!ÍGY IS MEGÉRTE!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
És lehet,hogy egyszer megpróbálkozok egy negyedikkel? :lol:

Sziasztok!
Vendég

Sziasztok,

Gabek: Sajnos a hír igaz, mi nem mehetünk (illetve én mehetnék, de Bálint nem, nélküle meg ugye...) nem örültem, mikor mondta a párom, de egyébként ő sem, mert mi ezt nem így terveztük... Na mindegy, nem kommentálom. Rosszul esett. Pedig olyan jó lett volna talizni ott.

Orsi: Gratulálok a "Nagyfiadhoz". Nagyon kiváncsi vagyok a részletekre, ha jól emlékszem Te Bánhidy doktornál szültél, róla informálódtál anno. Ezért is nagyon érdekel, hogy mi volt, hogy volt. Elégedett voltál Vele? Remélem igen, és csupa jót fogsz mesélni... :D

Kata: Köszi az érdeklődést. Igen, ma voltunk az allergológián. Az I. sz. gyerekklinikán voltunk, eddig a legjobb kórház, ahol jártunk a gyerkőccel. Nagyon kedves volt a doki, aki vizsgálta Bálintot. A tüdejével minden rendben volt, vettek tőle vért ( :cry: ő nem sírt, csak én majdnem) és két hét múlva lesz eredmény. A köhögése azóta lényegesen jobb, mióta használunk hidegpárásítót. Lehet a levegővel van a gond, vagy azzal, hogy itt folyamatos az építkezés és száll a por, de nagyon sok anyuka panaszkodik a játszón, hogy ilyen-olyan légúti, allergiás gondja van a gyerkőcnek. Majd meglátjuk...
Bio cuccot lehet itt is a közelben venni, Tökölön asszem. Házhoz is szállítanak. Megnézzem Neked az elérhetőségüket?

Prücsök: Én sem eszem most kenyeret, nálunk is fogyókúra van, teljes szénhidrát megvonás :lol:
Hogy álltok a szájpenésszel, mit mondott a doki???
Mi egyébként már csak egyszer alszunk olyan 11 hós kora körül óta (na ezt jól megaszontam). 1-től 3-ig vagy 4-ig, mikor milyenje van az Úrfinak.

Mandala: Én is emlékeztem Rád, üdv. újra itt :) Valamiért én is azt hittem, hogy már négy gyerekes anyuka vagy :)
Én császárral szültem, és kaptam EDA-t, sajnos a sima szülés és EDA kapcsolatáról nincs infóm. De nekem nagyon megkönnyítette az életemet, akkor is és utána is.

Dina: Bálintnak is úgy jött ki a 15-16. foga, hogy észre se vettem, igaz közben jött a négy szemfog, és míg azzal szenvedtünk, surranópályán befigyelt két felső rágó is. Szóval lehet, hogy fordítva volt, a rágó miatt szenvedtünk, és ráfogtam a szemfogakra... :) De már csak négy van hátra... huhh

Dorka: Mizu??? Írjál ám, hogy mik a fejlemények!

Mostmár mennem kell, mert annyi tennivalóm van, hogy nem látom a végét.
Szép napot!
Lilla

lilló

Jelentem a barckfoltok maradandó sérülést okoztak a ruhákon! :twisted:

Sára:
vérvételre megyek reggel az Istenhegyi útra, s gondolta mutána: 9-10 körül.
Fúrja az oldalam, hogy miért cserélted le a közös dokinkat! :oops:
meg ez a szobatitzstaság is, érdekel.Apánkat bevadították a cégnél, hogy aszongya: Kollega gyereke 9 hósan bilizik! És ő kéri!Na ja!

Fogak:
csajok,lehet hogy mi szokjuk meg a gyerkőcök sírdolgálását?

Kép
anid

Dina, probalkoztal mar mososzappannal? Viszek neked holnap, ha gondolod. Nem 100%, hogy megyünk, de lehet, attol függ mikor értek oda. Majd küldj sms-t, ha mar latod, h kb mikor lesztek ott! Nekünk 15-20 perc az ut a jatszoig. A szamom megvan ugye?
Figyu, és a csaszar miért jobb hosszu tavon?

Lilla, remélem minden rendben lesz Bii-vel! Vérvétel : hat igen :(
Melyik dokinal voltatok az I. gyermekklinikan? Kipateroltak az orvost, akihez jartunk. Mondjuk utolag nem banom annyira, mert nem volt tul szimpi, mindig kellett neki pénzt adni, ezt meg utaaaalom! Gyerekorvostol sztem kifejezetten gusztustalan :x...

Mi a pulmonologian voltunk ma. Azt mondta a doki, h ha allergias vmelyik szülö (mindegy mire) 40% esély van ra, h a gyermeknél is kialakuljon vmilyen allergia. Ez azért durva. Ja és hozzatette, h szerinte több, mert egyre több az allergias gyerek (sztem inkabb a légszennyezés, vizszennyezést, stb. miatt van, de nem vagyok orvos :lol: ).

Prücs, mar rég akarom irni, hogy V megint teljesen odavan a labdaért, amit anno töletek vettünk, orakig birja dobalni és szétröhögi magat közben, vicces :)!

Sára

Kép

Kép
saara

Dina, az sms szo utan kimaradt a "légyszi" :oops: :mrgreen:

Sára

Kép

Kép
saara

Sára
Okés,mindenképp írok sms-t!

Kép
anid

Sziasztok!

Hát, megint beidult a grafomán banda :lol:

Nem tudom magam utolérni, mindíg csak beleolvasok dolgokba és lemaradok :twisted:

Norbi beteg, vagyis a 15 hós oltás tünetei jönnek ki rajta :evil:
Tegnap jól megijesztett, rohantam vele az ügyeletre.
Elkezdett remegni minden előzmény nélkül és kékülni kezdett a szája.
5 perces út alatt már alig volt magánál.
A doki becsavarta vizes lepedőbe, kapott szurit és 1 órát feküdt ott az asztalon.
Kiderült,hogy lázgörcse kezdett kialakulni, ezt is örökölte :evil:

Szóval zajlanak az események :wink:
Közben nekünk is jönnek a fogaink + ez az időjárás, egyszóval káosz.

Anygyalka:Norbi még szopizik. Néha rábízom a barátnőmre, vagy az ismerősömre.Muszáj,mert nekem is kell intéznem 1-2 dolgot, ahova nem vihetem.
Most fogom beadni a bölcsibe a beiratkozási papírt.Várólista van, és még így is lehet, hogy nem márciusban, csak szeptemberben veszik fel.

Próbálok visszaolvasni...

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Halihó

Friss anyukák, barátosnőm kérdezi, nem kell e valakinek tejcsi? Egy hetes a baba, s gondolom korban hozzá illő babának tudna adni. Fagyasztani nem akar, első terhességénél is adott tejcsit!

Dorka
Ez azért dúrva lehetett. Még jó, hogy nem tököltél otthon, hanem irány a kórház.
mi a lázgörcs?
Honnan láttad, hogy nem simán láz?

Kép
anid

Dorka, ez nagyon durva lehetett :( . Tényleg nagyon profin reagaltal. Huuu, még belegondolni is rossz... :roll:

Dina, sztem a tejcsivel probalkozz még a gyerekek/magzatok kor szerint topikban (ott talalsz még ilyen idös babakat), ha itt senkinek nem kell. Hatha. Biztos van valahol egy kisbaba, akinek nagyon jol jönne!

Akkor varjuk az sms-t!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Tényleg jól belehúztatok! Csak egy kis rossz idő kell, és visszatér a banda! :lol: :lol:

Mtm, köszi a forrást, majd megnézem.

Úgy látom szinte mindenkinek van kenyérsütőgépe. Le vagyok maradva. :wink: Akkor majd kérek recepteket is.
Én úgy hallottam, hogy azért nem jó a teflon, mert egy idő után lejön, és az rákkeltő. De lehet hogy hülyeség. :oops:

Lilla, szegény Bí, vagy inkább szegény anyukája. :cry: Nekünk jobban fáj mint nekik. Mi is a héten voltunk a 4 hós oltáson, és Janka egyáltalán nem sírt, csak egy "kicsit" mérgesen nézett a dokira. Majdnem elröhögtem magam amilyen arcot vágott. :roll: Akkor majd várjuk az eredményeket Bí állapotáról.
A Tököli címet ha tudod akkor légyszi szerezd meg.

Sára, mosószappant vagy mosódiót dm-ben is lehet kapni?
Ez az allergia tényleg egyre durvább lesz, és szerintem is a sok hülyeség miatt amit mi okozunk. És végül mit mondott V-re a doki? Kinövi majd, vagy az allergiát nem lehet? :oops:
De ügyik vagytok a bilizéssel. Mi is ott járunk ahol Ti, csakhát a Jencike egy kicsit idősebb. :oops: Nekem két éves kora előtt eszembe se jutott, hogy már el kéne kezdeni. Abszolút nem is láttam rajta, hogy már valami alakul nála. :roll: Utána meg mindig húztam valamivel az időt. Először, hogy költöztünk, aztán a tesó, de most már hogy egy kicsit visszazökentünk, jobban mondva elkezdtük az új életünket, meg jött a jó idő mi is belevágtunk. Igaz a bili már régóta bent volt a szobájában, meg többször mondtam neki, meg mesekönyvet nézegettünk közben, de abszolút semmi. Egyetlen egyszer sikerült a nagydolog. De most rájöttem, hogy a bilivel volt a baj, mert most sem oda, hanem a WC-re megy. De olyan édes, ahogy rohan a szobájából, hogy: Anya, anya, gyere gyorsan, ... kell! Kiváncsi vagyok mennyi idő alatt szokik le teljesen. A játszótér érdekes kérdés, mert én is ma pelus nélkül merészkedtem el a boltba. Először rá akartam adni, de aztán úgy voltam vele, hogy ha most meg ráadom, akkor sose szokja meg. És nem is lett baj belőle. Igaz később itthon volt egy kis baleset, dehát így tanulják meg.
Ú, bocsi a litániáért.

Dorka, tényleg nagyon ügyi vagy hogy egyből rohantál Norbival. Szegénykém, remélem hamar elfelejti.
És teljesen érthető hogy neked is kell idő külön a Norbitól. Én se tudom mit csinálnék a nagyik nélkül. De azt hiszem ezt már írtam :roll: Ez a bölcsi/ovi dolog nem egyszerű. Úgy látszik mindenhol várólista van.

Orsi, kitartás nektek, szegény lányka most biztos nem lesz könnyű. Főleg Neked. Küldök sok energiát. ++++++

Prücsök, Blankának mennek a gyógymanók, tessék meggyógyúlni. Hát lehet, hogy Ti egy kicsit gyakorlatiasabban gondolkodtok tesó ügyben. Vagy már hiányzik a melózás?

Ezek a szűrések nekem olyan újak, még amikor picik voltak a babák akkor is írtátok hogy voltatok hasi, meg szív uh-n, meg nem tudom még milyen kontrollra jártatok vissza. Nálunk sem a Jencikénél, sem a Jankánál nem volt/ nincs ilyen. A 2 hós oltásnál a gyerekorvos megnézi a csipőjét, és kész. Nektek mondták, hogy mikor mire kell menni?

Fogak: a Jencikénél elég hamar és viszonylag zökkenőmentesen kijött az első 16. Már 16 hósan megvolt neki, és ugyebár azt írja a nagykönyv, hogy 2 éves korig meg kell lenni a 20-nak. Na nálunk az utolsó négy az "beragadt". Egy hete vettem észre, hogy jön hátul az egyik örlője. :roll: Egy ideje mindig a szájába vette a kezét, még kérdezgettem is tőle, hogy fáj a foga? meg meg is néztem, hogy nem jön-e neki, de semmi. Most meg már félig kint van az egyik. De a többi háromnak még nyoma sincs.

A nagy irogatások közben el is felejtettem beszámolni a legjobb hírről (mert már szinte természetes lett :wink: ), hogy még mindig csak szopizik a kicsi lány. Még most se nagyon hiszem el. Igaz hogy nem zökkenőmentesen, meg hol jobb, hol rosszabb, de még elég neki.

Na jó, bocsi mindenkitől a regényért, de úgy látszik még friss vagyok. (Hát igen, tegnap fél 9-kor már aludt mindkét gyerek, és reggel 6-kor keltek! :lol:

Jó éjszakát!

Kép
Kép
angyalka2

SÁRA

SOS:Nem megyünk se vérvételre se játszózni.
Vérvételt elcsesztem, mert az ébredés után egyből ittam jó kis édes baracklevet! :twisted: Vércukor szint ugrott, játszózás meg a hideg miatt marad el!
Úgyhogy a kedd délelőtt megyünk! de akkor ,ha a fene fenét eszik(bármi is legyen az a fene),akkor is megyünk! :lol:

Kép
anid

Dina, okés!
Baracklé: :lol: Elképzeltem az arcodat, ahogy leesett, h nem kellett volna...
Hat az idö tényleg nem az igazi :(
Kedd délelött dokihoz megyünk, de bééééna! 10-re, Budaörsre ugyhogy sztem löttek a talinak :(

Kata, (növényi) mososzappan van a DM-ben, Dalli név alatt fut. Van sima Caola is, de allitolag abba mindenféle nem kivanatos dolgot raknak mar :(. (Azért ennek utanakérdezek és beszamolok).
Mosodiot ugy tudom nem arulnak DM-ben. Az ökoszolgalatnal tudtommal igen. Irhatsz nekik, sztem hazhoz küldik. Es naluk nem dragabb, mint mashol, söt, mert ök sok mindent beszerzési aron adnak el, nem a profitszerzés a céljuk.
Vagy veszek neked és elviszem a következö talira, ha gondolod.
Ugy tudom a mosodiot inkabb kényes ruhakra ajanljak (gyapju, selyem, stb.).

Sára

Kép

Kép
saara

Angyalka,
bocs,hogy mindig lemarad a beszámoló rólunk!De semmi különös nem történik velünk.Hanna kicsit beteg,náthás meg köhög.Köptetőt és orrcseppet kap.Meg jön az alsó szemfoga(felsők már kibújtak)na meg az a pocsék idő,úgy hogy elég nyügi napok óta.Igaz ma talán már nem annyira.A nagyoknak hiányzik az ovi,itthon azért nem tudják annyira lekötni magukat.Játszunk meg csavargunk a "nagy faluban".Hétvégén kimegyünk a gyerekszigetre,már 2x voltunk,az tetszik neki,csak nagyon sokan vannak.Hát röviden ennyi.Az otthoni házunkat még nem tudtuk eladni,remélem ősszel azért sikerülni fog.
Én már holnaptól dolgoznék,mert már nagyon hiányzik a szakmám,de a gyerekeket nem tudom hova tenni.Szeptembertől talán Zsolti is mehet oviba,ha dolgozom akkor kötelesek felvenni,Hannát meg csak magánbölcsibe tudnám vinni.Ami nem kevés pénz,de januártól már gyesen leszek,amiből meg nem lehet megélni.Tehát a munkát már nagyon várom és remélem felvesznek,de a körülmények nehezebbek,mintha városban élnénk!

Dorka,
nagyon jól cselekedtél és gyorsan!Remélem már jobban van Norbi.

Lilla,
olyan jó,hogy jelentkeztél.Már kezdtem aggódni miért nem jössz! :wink:

Ágiboszi,
te is dobhatnál néha füstjeleket!!!!!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok!

Ma is nagyon hideg van. Itthon vagyunk, de rugdalozó van a kicsin.
Tegnap és ma is alig egy órát van fent az evés után és alszik 2 vagy még annál is több időt. Lehet, hogy csak az idő miatt van? Azt olvastam, hogy a gyerekek alvás közben fejlődnek. Ez lehet, hogy igaz, mert elkezdett gőgicsélni....

BOGA

Bálint baba eddig már 3 esküvőn van túl, a múlt héten volt az utolsó. Ma pedig egész hétvégén Szalafőn leszünk, ahol 2 napos nemzetközi kispályás foci lesz, és az "öreg" Bálint ott fog játszani. Azt vettem észre, hogy a kicsinek nem gond, hogy gyakran alszik másnak az ágyában.
Sőt, itt egy kép, ahol vendégségben voltunk. :lol:
[/img]

Kép

Kép
precious
Budapest

Kép vendegsegben

Az en fiam alszik az ágy bal oldalán, a macis bádiban.

Kép

Kép
precious
Budapest

próba

Kép

Kép

Kép
babyborn

Sziasztok, bocs, de lehet, hogy bénázni fogok itt a vonalzókkal!
babyborn

próba2

Kép

Kép

Kép
babyborn

Na jó ez nem megy nekem...

Ha rákattintok, látom a vonalzót! De hogy látom, csak úgy simán??? :cry:
babyborn

Kép Marcibaba

Remélem ez sikerült... Legalább a képfeltöltés!
babyborn

Bocs lányok! Hogy csak az én hozzásszólásaimmal van most tele a fórum!!! :roll:

Hála prücsöknek! Köszi!!! :)
babyborn

Sziasztok (mert az előbb azt hiszem nem köszöntem, bocsi :? )!

Ha már itt vok, írok még pár sort... mert lassan apa hazajön és akkor nem lesz időm!

Most nézem mit írtam az előbb, szóval hála a képfeltöltésért, ha nem voltam elég egyértelmű! Össze-vissza írogatok itt! :D

Angyalka köszi az energiát, azt hiszem az elkövetkezendő 6 hétben minden ici-pic energia v gyógymanó segíteni fog!

Dina ugyan az én kis fiam nemrég született, de neki elég az a tej, amit én adok, úhogy köszi nekünk nincs szükséünk rá! De ez nagyon jó, hogy felajánlja vkinek! Tejtesó :P

Lilló igen én voltam, aki a Bánhidy doki felől érdeklődött! Hát én nagyon meg voltam elégedve vele, sőt a Klinikai ellátás is jobb volt, mint 11 éve! Minden nagyon jól fel volt újjítva, még az őrző is! De a tuti az a szülészet volt tényleg! Bár én császárral szültem, de a vajúdó, meg ahol az EDA-t beadták, mintha nem is kórházban lettem volna!

Nos, akkor röviden szülésem története:
Május 22-ére hívott be a doki, hogy megnézze, beindíthatja e a szülést vagy várjon még... De reggel úgy döntött, hogy mehet a dolog! Bár az én kismanóm nem nagyon akart még kijönni, mert semmi jelét nem adta annak, hogy szívesebben nézne minket kívülről! :roll:
Reggel ambulancia, utána felküldött a szülészetre, ott előkészítettek, és vártuk míg szabad lesz a műtő... 10 körülátvittek az egy szobás vajúdóba, ahol beadták az EDA-t. Gidai dr. volt! Ez volt az egészben a legkellemetlenebb, mert nem találta el elsőnek, mert az alsó 2 csigolyán közti hely túl szűk volt! De utána minden ok. volt! Ez már nem is fájt! De idegességembe az én 90/60 vérnyomásom felment 170/100-ra... úhogy volt ijedelem! És utána vártuk a hatást! Tényleg nagyon jó volt, hogy fájdalmat nem éreztem, de minden mást igen! Még mozgatni is tudtam a lábam!
11 körül bevittek a műtőbe, majd ott várni kellett Bánhidy dr.-ra mert pont akkor szült egy másik anyukája... :shock: Mindenkiről szó szerint folyt a víz, mire odaért a doki!
Hát a szülés élmény volt, nagyon jó volt látni, mikor megszülett, olyan magzatmázasan! Nagyon irigylem azokat az anyukákat, akik sima szülésen mentek át!
Utána felkerültem az örzőbe, hát ott a személyzet megérne egy misét... de azért nem volt olyan rossz! Leszámítva a hajnali 4 órai kelést!
A gyerekágyon is minden oké volt, nekem rendeseknek tűntek a nővérek, a csecsemősök! Ott pl. volt egy, akinek sajna nem tom a nevét, de minden babának tudta a nevét, és nagyon aranyosan viselkedett velük, és nem utolsósorban segítőkészek voltak!

Nos röviden ennyi, majd még benézek... mert most mennem kell!
babyborn

Sziasztok!

Babyborn: nagyon aranyos a Fiacskád!
Sok-sok gratula,mert még nem tettem :oops:

CSak a saját nyűgjeimmel vagyok, voltam elfoglalva, de most már nem önzőzöm!!!! :roll:

Norbi jobban van egy kicsit.

Anid:lázgörcs pontosan én sem tudom mi, csak amit a doki mondott, nem elég fejlett az idegrendszere, hirtelen felszökhet a láza nagyon magasba.Szerintem hasonló lehet, mint az epilepszia, kivéve a szájhabzást.
A tüneteket már felismerem :wink:
Ha valaki megtudja pontosabban fogalmazni megköszönöm(vagy szakszerűbben)

Mandala én is emlékszem Rád!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Sziasztok!

Koszi a hianyolast, vagyok, vagyok, csak internet nem nagyon. Itthon vagyunk, es ha van tali, hat lehet, hogy en is ott leszek mar!! :D

Sari, HATALMAS gratula!! Ugy orulok! Hat ezert erdekelt a tesotema ennyire!! Kivancsi vagyok, mi lesz majd a baba neme :D
Amugy a bilizeshez: vidd le nyugodtan pelus nelkul, plane, hogy ilyen jo ido van. Eloszor csak a jatszora vidd, elotte pisiltesd meg, es magyarazd el neki, hogy nincs pelus. Ha kicsit be akarod biztositani magad, vegyetek egy csodalatos varazsbugyit a kedvenc mesefigurajaval (nalunk Villam McQueen-es, a Verdakbol :wink: ), es mondd azt, hogy ebbe a bugyiba nem szabad bepisilni, mert nem szeret az illeto mesefigura pisis lenni. Es ne pelust vigyel magaddal, hanem valtoruhat, es ha nem tud meg Vince allva pisilni, hat vidd le a bilit nyugodtan. Es kitartas, parszor garantaltan be fog pisilni, visszaesni, stb, csak legy konzekvens es kitarto!!

Probaltam visszaolvasgatni. Lattam, tema volt, hogy mikor rakjuk ossze aludni a fiatalokat. Hat mi a koltozeskor, mikor amugy is elvitte a teherauto a gyerkocok agyait, akkor csinaltuk az osszerakast, ha mar valtozas, hat legyen jo nagy. Es egesz jol mukodik! Egyszer-ketszer kellett elkuloniteni a Lackot, mert nem hagyta a Mickot aludni es forditva, de tobbnyire okes a dolog. Sot, merem allitani, a Mici borzasztoan elvezi. Azota atalussza az ejszakat is.

Kata babanak es az ujdonsult anyukaknak nagyon gratulalunk, Isten eltesse oket!

Mi megvagyunk, eleg hektikusan. Lacko Olaszorszagban anyosomekkal, ferjem Madridban konfin, de ma hazajon, szoval a Micivel vagyok kettesben. Azert egyszerubb egy gyerkoccel, azt be kell latni.
Jovo heten egy hetig Pragaba megyunk, orulok, mert ugy latom, nem lesz nagy hoseg, szoval pont jo egy ilyen kirandulashoz!
Na megyek, Micko fenn van.

Puszi Nektek, jovok majd, ahogy tudok.

Anita

Kép
Kép
panzej

Sziasztok!

Lanyok!
Megint tanacsot kerek toletek... Lujzi mar tobb hete kinlodik egy makacs horghuruttal, fogalmam sincs, hogy tudott igy megfazni, de eleg csunyan kohog, es a nozia szorcsog, de mar nem jon ki porszivoval sem semmi, mert tul magasan van bedugulva. Kap koptetot, ami lassan bar, de ugy tunik, azert dolgozik, de mivel Lujzi allandoan hanyatt fekszik, nem tudja felkohogni, csak ha a vallamon fekszik. Probaltam mar hasra tenni, meg oldalra fektetni, de nem tud ugy aludni, egybol elkezd sirni. Laza nincs, meg hoemelkedese sem, jo kedvu, nevetgel, meg gogicsel, de ha egy hosszabbat alszik, utana nagyon nyugos lesz, mert horog a torka, de nem jon fel semmi...
Ti mit tennetek? Kezdek felni, hogy tudogyulladas, vagy vmi rossz dolog lesz belole!!!!
Irt fel a doki ampullas c-vitamint, mondvan, h 2 dl forralt vizbe tegyek egy ampullat, es osszam el egy napra, de mivel eddig meg csak anyatejet kapott, fintorogva kikopi a vizet, nem birom belediktalni. De ugy gondolom, jot tenne neki a vitamin. Ti hogy adnatok be? Arra gondoltam, kiskanallal "beletoltom". Van vmi, ami szerintetek segithet rajta? Mar nagyon nyugtalan vagyok!

Precious!
Nagyon szep nagy a kisfiad, gratulalok! A fentiek miatt irigylem a hason alvast;) Tegnap nalunk is attores tortent, atmentunk nagyimekhoz, es egesz nap nagyokat vigyorgott Lujzi, majd akkorat aludt, h csak este 8-ra jottunk haza:) Lehet, h kezd nyitottabb lenni a programozasra... Jo lenne!

Dorka!
Tenyleg ijeszto lehetett az a lazgorcs!!! :?

Dina!
A csaladban van egy ket hetes baba, a mamaja csaszaros, es szenved a tejjel, a kezdetektol tapot is kap. Ha jol tudom, utana akarna
k nezni, h hol lehet anyatejet kapni. Megkerdezem, es jelentkezem :wink:

Szep napot mindenkinek!
boga

Kép
boga

Szia Boga!
Kamillas inhalalas? Nem nagyon tudom, hogy lehetne megoldani, de talan a furdetesnel? Meg van ez a Wickvaporub vagy hogy is irjak/hivjak, amivel be lehetne kenni a mellkasat ejszakara.

Jobbulast!!

Anita

Kép
Kép
panzej

Sziasztok!

Panzej, köszönöm :) Igen, azért érdekelt a teso téma!
Jo, h ujra itt vagy! Köszi a tanacsokat, egyszer mar levittem a bilit a jatszora (elég hülyén érzetem magam, mert furcsan néztek ram, nemtom miért :? ), akkor rendszert csinalunk belöle :).
Lacko hogy birja nélkületek?
Es milyen ujra itthon lenni?

Boga, megprobalhatod fecskendövel beadni a c-vitamint (persze tü nélkül). Nalunk ez müködött. Be lehet kicsit tolni a szajaba és igy kissebb a esély, h kiköpje. Gyogyszertarban biztos lehet kapni, ha otthon nincs (nekünk homeos gyogyszerhoz volt, azt hasznaltuk).
Sztem ne aggodj, ha ilyen jol elvan. Ha marad az aggodalom vidd el dokihoz.

Vanda, nagyon édi az együttalvos kép :)!
Balint mostmar jobban elvan az apjaval?

Orsi, a vonalzo akkor jelenik meg rendesen, ha az url-el kezdödö és végzödö kodot masolod be (ugy, h az is benne van).
Fiacskad édes kis gombocban alszik :). Mekkora? Nagy babanak tünik!

Sára

Kép

Kép
saara

Boga

A Nurofennek olyan az adagolója, amivel be lehet lőni a gyerek szájába a gyógyszert, szerintem azzal óvatosan próbálhatod!
Másrészt. sterimár- szívás, szívás közben azt az orrnyereget masszírozd,amelyiket szívod, 30 perc és újabb kör!
Amit Anita ír az kence is okés, nemkünk Bébiluft van. Tök jó mentolos!

Kép
anid

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?