Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szirén! De jó, hogy újra irtál.
Atyaég, a fiúk már ilyen nagyok, hogy elrepült az idö.
Irjál most már gyakrabban, ha lesz idöd.

Évi! Nem ment el Anya újabb vérvételre, mert akkor megint abba kellett volna hagynia a Zyrtec szedését és anélkül szinte levegöt sem kapna.

Cleo! Na na még hogy 3. topic, irgum -burgum. :D :D :D

Na megyek altatni.

Jó éjt

Kép
Kép
mongi

Cleo!Lebuktál, láttalak a másik helyen. :D

Kép
Kép
mongi

Ildi! én is boldog névnapot szeretnék kívánni Petikének!

Kép
Kép
mongi

Sziasztok!

Szirén, le a kalappal, hogy segítség nélkül ilyen jól el vagy a fiúkkal! Én anno nagyon elgondolkodtam, hogy mit kezdtem volna, ha ikreim születtek. Csongi kétemberes gyerek volt, teljesen igénybe vette az összes energiám. Persze ha kettő lett volna, biztos máshogy osztom be magam! Merre laktok?

Hát lányok, én már a 6 év alatt sok szakadást megértem, nem szeretném itt is. Nemigen tudom, mi a megoldás, mert ugye a másik topicba most többen írnak, és egyáltalán nem csak a kórházas dolgokról. Én még bírom a kettőt, mert a melóhelyen rengeteg időm van, de pici babák mellett tudom, elég nehéz két helyet követni...

Évi és
Kép
csongianya

Szép estét mindenkinek!
Na, végre ide tudtam ülni a gép elé! :lol: A fiúk már rég alszanak, de mire Hannát "lebírkóztam". Élvezi a szünetet és hogy tovább lehet ébren.

Mongi!
Köszönöm a kedves fogadtatást. Igazán jól esett, hogy te is emlékszel rám. Gyönyörű tündér lett a kislánykádból!

Évi!
Hidd el, te is másképp csinálnál sok mindent, ha 2, illetve 3 gyermeked lenne. ( Szerintem Ildi is sokat tudna mesélni erről.)Nem nagy dolog, szervezés és türelem kérdése az egész. Persze nem tagadom, estére én is hulla fáradt vagyok, de napközben szuperul elvagyunk. Mire észbe kapok, már fürdetés van. Na, ilyenkor ( 7 órakor) van a holtpont, érzem hogy fáradt vagyok. Nagy szerncsém van a fiúkkal: még mindig 3-szor alszanak napközben. Kétszer másfél órát és 5 körül egy órácskát. Így jut időm Hannára is, főzök, mosok, takarítok...
Persze az első három hónapban nekem is volt segítségem, mert képtelenség lett volna végigcsinálni segítség nélkül. Hú, az az időszak kegyetlen volt!!!

Andi!
Próbálok képeket felrakni a kincseimről, remélem sikerül.
A topikkal kapcsolatban: nagyon sajnálom, hogy így meg fogyatkoztunk. :cry: Pedig szerintem ez a topik szól a szolnoki kismamáknak és kismamákról. Már alig van pocakos (kivéve Szilbee-t, aki gyakorló anyuka is ) közöttünk. Vagy rosszul emlékszem?
Minden esetre én itt maradok ( ha lesz egyáltalán kivel levelezgetni), mert úgy érzem a " Szülészet, kórházak" nem nekem szól. Ez az én véleményem, mindenki oda írogat,ahova akar és ahova jónak látja.
Nagyon sajnálom ezt a jó kis topikot. :cry:

Kép
KépKép
szirén

Andi!
Íme a képek: Kép Milán Kép Zalán Kép Hanna Kép Milán fürdés után Kép Zalán fürdés után Kép Hanna

Kép
KépKép
szirén

Hali.

Letti.te kis szemfüles :lol: :lol: :lol:
Mindenképp szerettem volna felköszönteni Petikét és ott tuti,hogy elolvassa Ildi.AMúgy naagyoon régen még írogattam kicsit rendszeresen oda is-de a mostani társaságot egyáltalán nem ismi-kivéve persze a párhuzamosan írogatókat.
:) .
De nem költözöm!!!!Max ha egyedül maradok,deeee...végülis akkor is tudok még írogatni.. :lol: :lol:

Szirén.Hanna hová jár?
A pocakosodásról meg annyit,hogy tervezve vannak még itt babók.majd belehúzunk és együtt kismamáskodunk.ugye csajok?
És ki a "főnök" a fiúk között?

Szilvi.Mi újság veled?Közérzet? Nekünk ma tök zizi napunk volt-bizti a teliholdtól :roll: .Bizti nagyon jó lesz nektek a kis 1napos pihi Apával.

JÓ ÉJSZAKÁT

ANdi és

KépKép
KépKép
cleo27

Szirén nagyon egyszerre írtunk.

Aztaa mekkora lányod van :shock: Nagyon szép nagylány.
ÉS a fiúk...tündériek.Tippelhetek? Zalán a ""főnök""??
Milánnak azok a nagy szemek..és ahogy néz.Zalán meg olyan kis kópé,vagány.(így ezekről a fotókról)

pussz

KépKép
KépKép
cleo27

Szia Andi!

Kösz a dicsérő szavakat.
Hanna most volt első osztályos, a szandaszőlősi iskolába jár.
A fiúkról pedig annyit, hogy Zalán kicsit ügyesebb, mozgékonyabb, de nagyon "simulékony" , barátságos kispasi. Igazi társasági emberke. Milán zárkózottabb, szeret egyedül is lenni és kicsit nyafogósabb. Kis nebántsvirág. Zalán 1 kg-mal nehezebb, így az akaratát könnyebben érvényesíti Milánnal szemben, viszont mindent megtesz Milánnak, állandóan puszilgatja, simogatja. Szóval, lehet Milán lelki " terror"-ral felülkerekedik. Na, majd meglátjuk! Mind a ketten, nagyon huncutak. :lol:

Elnézést kérek a pocakosodni vágyóktól a figyelmetlenségemért, Valóban, tudom hogy többen terveztek közületek kisbabát, amihez sok sikert kívánok nektek!

puszi

Kép
KépKép
szirén

Sziasztok!!

Évi! Néztem a térképen, mi egy kicsit délebbre leszünk. Én sem voltam még Horvárországban, csak Jugoszláviában, mikor még az volt :) Akkor még gyerek voltam. A Plitvicei tavakat visszafelé nézzük meg, és ott is eltöltünk majd egy éjszakát, hogy ne kelljen sietni. Épp ezt a szállást próbálom most intézni.
Persze, ha Marci nagyobb lesz, mi is szeretnénk majd elvinni sokfelé, de másfél évesen még több lenne a macera, mint a pihenés. Ha megjöttünk. H.o-ból, ott leszünk együtt a Balatonon. Szerencsénk van, mert a páromnak sok szabija van, Anyuéknak meg nyaralójuk van ahová bármikor mehetünk.
A táppénzhez nem szólok hozzá, mert nem vagyok biztos benne, de a Gyednél úgy van, hogy a szülést megelőző év átlagjövedelmét veszik figyelembe. Én pl 2005-ben szültem, és 2004-et nézték ami nekem nagyon szerencsésen alakult, mert akkor még végig dolgoztam, de 2005-ben már voltam munkanélkülin is pár hónapot, szóval kisebb lett volna az átlagjövedelmem.

Szia Szirén! Üdv újra közöttünk, remélem te is írsz majd rendszeresen, bár megértem, hogy ez nem lehet könnyű az ikrek mellett! Nagyon aranyosak a képek. Gondolom, a kislányod már tud segíteni vagy babázik velük. Én nem is tudom, mi lenne, ha Marciból kettő lenne, de a hajam égnek állna, az biztos :)
Tényleg, merre laktok, csak nem Szandán?

Én örülök, ha megmarad ez a topik, sajnálnám, ha mindenki eltűnne... Hátha jönnek majd újak is. Valahogy nem érzek késztetést, hogy a kórházas topikba írjak, még akkor sem, ha ott többen vannak már.

További szép hétvégét!
judit_79

Judit.

Marcika rendbejött teljesen?De jó lesz nektek is...Meglásd nem lesz sok macera.Tavaly még Sziszi is 1év 9hós volt mikor nyaraltunk és nagyon jó volt.Én csak azt nem bírom,hogy rengeteg cucc kell-millió ruci (az enyémek ha beindulnak min 3*öltöznek egy nap :twisted: ),én
viszek mindenféle gyógyit,játékok stb,stb.Még jó,hogy combi az Opelünk :lol: .
Anyudék szokták kiadni a nyaralót?vagy csak családi?

Vali,Zsu??????

Jaimee,Szilvi,hogy vagytok pocakosok?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Én hű vagyok hozzátok:D annak ellenére hogy nem szolnokon lakom:D

szirén mi még nem ismerjük egymást de gyönyörűek a gyermekeid:D

szép napot

Kép
kbernadett

Na sziasztok!

mégiscsak írok ide is. mert nem bírom ki. Igaz, most uborkaszezon van, mindenkinek van jobb elfoglaltsága is.

Szirén, nekem az egyik kisfiad nagyon emlékeztet Judit Marcikájára.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

ILDI.én személy szerint nagyon örülök. :) 6hetes kontroll???

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam, majd este jövök újra, akkor bővebben írok.

Ildi!
Nagyon örülök, hogy újra itt (is) vagy. :lol: Őszintén sajnálnám, ha ide már nem írnál.

Pussz

Kép
KépKép
szirén

Szép estét mindenkinek!

Hahó, van itt valaki? :roll: Na, mindegy :cry: , mivel ígértem, írok.
( Majd csak elolvassa valaki!)

Judit!

Köszönöm az üdvözlést, megpróbálok minél aktívabban részt venni a topik életében. Persze azt nem ígérhetem, hogy mindig minden hozzászólásra azonnal reagálni fogok, de igyekszem még aznap megtenni. Igen, Szandaszőlősön lakunk, másfél éve költöztünk ki.
Valóban, Hanna nagy segítség, imádja a fiúkat és ők is viszont. Folyton a Hanna szobájában "bogarásznak", aminek a leányzó nem mindig örül. Sokat játszik velük, mesél, énekel nekik...
Örömmel olvasom, hogy te is maradsz ebben a topikban, úgy érzem egyformán gondolkodunk.
A nyaralás szervezéséhez sok sikert kívánok!

Bernadett!

De jó, hogy te is itt vagy! :lol:
Minden elismerésem a tied és tietek, hogy ily fiatalon vállaltátok a gyönyörű lányotokat és, hogy család mellett még van erőd és időd tanulni. Én is a fiúk mellett fejeztem be a tanulmányaimat, de nekem csak az államvizsgára kellett készülnöm. Épp elég volt az is!!! Az utolsó félévet sikeresen be tudtam fejezni a fiúkkal a pocakomban, igaz a kórházban írogattam a dolgozatokat. Az államvizsgára viszont nem tudtam elmenni. :cry: Egy hét múlva meg is születtek a fiúk.

Ildi!

Valóban, Milán hasonlít egy kicsit Marcikára. Mindkettőjüknek olyan szép nagy kék szeme van.
Hogy álltok tejcsivel? Szaporodik? Szeded még a homeós bogyókat? Én is szedtem, de nem tartottam szünetet és azt a két órás "ivás-evés nélküléséget" sem. Nem is tudtam ezekről a szabályokról. Egyedül a mentolos fogkrémet , dolgokat és az erős illóolajokat kerületem a szedésekor. Na , jól elszúrtam!
:oops:

Szirén

Kép
KépKép
szirén

Sziasztok!

Szirén!!
Kép
De jó hogy visszatértél. Bár mi még ugye nem találkoztunk? :oops:
Milán tényleg hasolnít, Judit Marcijára. :lol: Nagyon szépek a srácaid.

Ildi!
Én sem tudok hűtlen lenni. Olyan jó, hogy azért még ide is írsz!! :D
Lenne egy kérdésem hozzád (és persze, ahhoz is aki tudja rá választ). Szerinted normális, hogy már a 19. hét óta keményedik a hasam. Azt tudom, hogy edzi magát a méh izomzata, de Leventétnél ennyit azért nem keményedtem és azt is csak az utolsó harmad végefelé éreztem. :roll: A dokitól is megkérdem majd, de azért kíváncsi vagyok a véleményedre (véleményetekre).

Cleo!

Sajna holnap azért nagy rohangászásba fogunk Ádámmal, mert egy csomó hivatalos, meg EÜ-s ügyet kell elintznünk (terhesgondozósdi). De ha anyum bírja esetleg a két unokával, akkor lehet rádumálom, hogy csak kedden menjünk Leventéért, mert azért érzem magamon a kimerültséget, még mindig.

Rólunk:
Én tegnap csal azért nem írtam, mert nem voltunk itthon. Anyósoméknál töltöttük a napot, ma pedig a dédikhez megyünk, mert Búlcsú lesz.
Ja és úgy tűnik, hogy még se a Nándor név mellett maradunk. Rájöttünk ugyanis időközben, hogy nem vagyunk hozzászokva a becézett nevekhez. Szóval most olyanokat keresünk, amiket nem kell feltétlen becézni és úgy is jól hangzik.
Pl.: Csanád, Áron, Milán... stb.
szilbee

Szirén!!! Kép
Gyönyörűek a gyerkőcök gratulálok Neked !!!!!!Hol jártál eddig,semmit nem tudtunk rólatok????:roll:

Lányok !!!
Ha valaki tud alvásproblémában tanácsot adni annak nagyon megköszönném a tanácsait.Képzeljétek el Dius most éppen 1 hete csinálja azt velünk,hogy sem esti alvásnál sem a délinél nem engedi magát letenni a kiságyába.Már ott tartunk,hogy minden nap este 11-12ig is fenn van inkább de nem alszik.Persze ennek következménye egész nap hisztis,meg persze én is mert ugye napok óta keveset alszunk.Eddig minden simán ment este megitta a tejcsit 1/2 9körül még kicsit játszottunk és vittem az ágyába simán letettem és őmég játszott egy kicsit aztán szépen elaludt.Most bezzeg még délben sem tudom ezt megtenni vele mert ahogy tenném le a kiságyába rögtön üvölt :cry: :cry: :cry:Az a legnagyobb bánatom ,hogy sajnos nem tudok rájönni,hogy mi váltotta ki nála ezt a fordulatot.Már egy csomó szakirodalmat elolvastam de eddig használható ötletet nem igazán találtam.Ha valaki tud létszi segítsen!!!!
köszönöm előre is!!!
Kép

KépKép
diÁcska

Jó reggelt!

Ma korai ébresztés volt nálunk, Marci már 7-kor kukorékolt :roll:
Cleo! Úgy néz ki, hogy Marci teljesen jól van, úgyhogy holnap megyünk oltásra.
Hát igen, az a sok cucc... ha csak egy hétvégére megyünk, akkor is annyi cuccunk van mindig. Most meg hosszabb időre kell készülnünk, mindenféle ruhával. Ilyenkor tényleg elkel a nagy csomagtartó.
Anyuék nem adják ki a nyaralót, általában mindig van ott valaki a családból. Anyu óvónő, úgyhogy neki szabad a nyara.

Szilbee! szerencsés vagy, hogy Anyukád el tudja vállalni egy-két napra Leventét, ami nagy segítség. Ez az, amit sajnos mi a távolság miatt nem tehetünk meg, pedig sokszor pár órára is jól jönne egy nagymami.

Ildi! Petikének sok-sok boldog névnapot így utólag is.

Szirén! Mi is Szandán lakunk, és szeretünk itt lakni. Nem hiányzik a belváros egyáltalán. A kisfiaid kétpetéjű ikrek, ugye? Mert nem teljesen egyformák.
A nagy kék szemükben tényleg hasonlítanak :) Íme Marcika:
Kép Kép
judit_79

Halihó!

Köszi csajok, hogy nem hagytok elmenni. Mondjuk nem is azt írtam, hogy soha többé felétek sem nézek!

Szilbee!
Ne aggódj, ha keményedik a hasad, ha csak egyszer-kétszer egy nap nem kell aggódni, de ha rendszeresen érzed, el kell gondolkodni, hogy eleget pihensz-e eleget, vagy esetleg nem -e kinyílt egy kicsit a méhszáj. Mikor érzed leginkább, pihenés közben, vagy amikor csinálsz valamit? nekem Imikével is keményedett és petikével is. Amúgy szerintem most még jobban befelé figyelsz, mint Leventével, ugye igazam van. Lehet, hogy jobban parázol is. Ez azért van, mert nagyobb az ismeretanyagod, és a személyes tapasztalatod, de ez nem baj, csak vigyázz nehogy átess a ló tulsó oldalára.
Jut eszembe ló: Zoboki doki azt mondta, minden lovas közmondás igaz. Ő már csak tudja, hiszen nemrég volt incidese egy lóval. Szegény, remélem már teljesen felépült. Bár a szülésemnél nem is látszott rajta, hogy nemrég volt balesete.

Szirén, ti merre laktok? Mi is szandán lakunk! Juditék már voltak nálunk, és mi is náluk.
A nagylányom szeptembertől a szandai suliba fog járni. Amúgy mi egy éve lakunk itt. Én itt nőttem fel, és mindig is visszavágytam, miután anyukámék eladták a családi házunkat. És képzeld, ők is vissza akarnak jönni. Ja még anyósomék is. Jó lenne, ha itt laknának.
Tejcsik az akad, de nem elég sajna, így hozzá kell pótolni tápival.
Neked volt tejed? Én most men szedem a bogyókat, de lehet újra kezdem. ha nem iszok eleg, akkor meg is látszik a mennyiségen.

Szegény Petike egész éjszaka, na jó nem egész csak fél éjszaka üvöltött, mert szerintem görcsölt a hasa. Most meg békésen szunyókál. Én meg ki sem látok az utazóbörndök mögül. Kép

Holnap anyósomék elviszik Ancsikát és Imikét egy hétre nyaralani a hobbijukra, apa már most tranzban van. Nem lesznek messze a Holt-Tisza parton van a hobbijuk. nem tudom Imike marad-e éjszakára is, ha nem, akkor őt hazahozzák.

Vali, szerintem fárasszátok le nagyon délután, persze ha meg tudjátok oldani, hogy szaladgáljon. Nálunk az mindig beválik. Kép

Most megyek a másik topikba, mert mindig itt kezdek! Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

csak gyors bekukk.

Szilvi.

Nekem Sziszinél szintén 19.héttől keményedett a pocim-nekem is furcs a volt,mert Zsoltinál sokkal később.Ha gyakran keményedik,akkor majd mindenképp említsd a dokinak.Hogy nekem ez előjel volt-e vagy sem,azt nem tudom,de a 30.héten már nyíltam rendesen :( .EGy tipp-ha pihensz v. alszol mindíg pócold fel a lábad-ártani nem árt és tehermentesíti a méhszájat.(és jobb félni...),de bizti nincs semmi baj.Rengeteg csajszitól hallottam/hallom,hogy már ilyen idősen(sőt korábban) keményedik és semmi gond nélkül kihordják.De pihi amennyit csak tudsz.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Jut eszembe, köszi a köszöntést mindenkinek!

Cleo, ti merre laktok?

Mongi: szoktatok még a Tiszaparti játszóra menni?

Judit, a jövő héten már mentek haza, nyaralni? Ha igen jó nyaralást nektek!Marci rendbejött ugye?

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Sziasztok lányok!

Szilbee!

Örülök, hogy te is itt vagy és hogy jobban vagy! Köszönöm az üdvözlést is! Nem is gondolnád, de már találkoztunk. Persze te nem tudtad, hogy én ki vagyok, de én rögtön megismertelek. Néhány napja a Corában, már fizetés után. A fiúkkal és Hannával voltunk, még egymásra is pillantottunk. Nagyon csini kismama vagy és Levente olyan édes. Nincs is nagy feje!!! Először őt pillantottam meg az apukájával, majd felbukkantál te is. Nem tudom miért, balamivel magasabbnak gondoltalak. Jó ügyintézést és pihenést kívánok nektek holnapra!

Judit!

De jó, hogy ti is itt laktok! Nem hiszem, hogy összefutottunk már valahol, mert biztos megismertelek volna. Neked sem nehéz a helyzet, nem túl sok ikres babakocsit tolagatnak Szandán. Én konkrétan még két anyukát ismerek. A ygerkőcok viszont valamivel idősebbek, mint a fiúk.Mi is nagyon jól érezzük magunkat, a Széchenyiről költöztünk ide.
Igen, a fiúk kétpetéjüek, egyáltalán nem hasonlítanak egymásra!!!
Örülök, hogy Marcika már meggyógyult. Hogy haladsz a nyaralás szervezésével, van már szállás?

Ildi!

Képzeld, már téged is láttalak! :lol: Kb. egy hete a gyerekekkel jöttél a boltból. Én kocsival voltam, épp parkoltam, így nem valószínű, hogy emlékszel az esetre. Pont előttem mentetek át az úton. Petikét sajnos nem láthattam, mivel hordozókendő elrejtette, de a másik két gyermeked csodaszép.
Én Hannát másfél évig szoptattam. Majd 2003-ban lett egy x-aktás emlőgyulladásom, amit kétszer meg kellett műteni. :cry: 7 vágás lett a jobb mellemen. Kérdéses volt, hogy mi történik, majd a következő terhességemnél a hormonok hatására és hogy tudok-e majd egyáltalán szoptatni. A műtétek után, azt mondta a doki, hogy a következő babánál nagy valószínűséggel el kell majd apasztani a tejet, amint megszületik. Hát, ez egy kicsit elszomorított, de nem rettentett el a gyermekvállalástól. Gondoltam, más ygerek is felnőtt már tápszeren. :lol:
Szrencsére, nem lett igaza a dokinak. Igaz a jobb mellembne nem sok tej volt és ráadásul nehezen is ürült, de nem gyulladt be és ez volot a cél. Azt fejtem egy ideig, majd szépen elapasztottam Egymellel csináltam végig a két gyermek etetését. Kétszer akkora volt, mint a jobb. De kit érdekelt, Milán egyáltalán nem szopott, 5 és fél hónapig fejetem neki a tejet és addig csak anyatejet kapott. Zalán szopott 6 hónapig. Aztán egyik napról a másikra nem volt hajlandó. Nem tudom mi volt az oka, hogy abbahagyta a szopizást. SAjnos a tápszert egyikőjük sem fogadta el, így már 7 hónapos koruktól joghurtot, sajtot és túrót ettek. Nagyon remek étvágyuk van, egy hónappal ezelőtt Milán 9,5 kg, Zalán pedig 10,5 kg volt.
ÉS MÉG NEM VOLTAK BETEGEK!!! :lol: :lol: Pedig Hanna kétszer is volt beteg és nem kapták el tőle.
Ha érdekel van még néhány filter Laktoherb teám és egy felbontatlan doboz Mecsek teám( hasfájásra) szívesen odaadnám neked.

Diácska!

Nem feledkeztem ám el rólad, majd még jövök, de most szólít a kötelesség, hiányolnak a fiúk.
MOst is csak azért tudtam ilyen hosszan írni, mert itt van anyukám, segít.

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerültem! :oops:
Kép Kedvenc kép a fiúkról

Kép
KépKép
szirén

Ildi!

A Ferenczy Károly úton lakunk.

Szirén

Kép
KépKép
szirén

Szirén, mi nem is lakunk olyan messze egymástól, egy kis eü séta és ot vagyunk nálatok, vagy ti nálatok. Mi a Gátőrben lakunk.

Kár, hogy nem szólítottál meg minket a bolt előtt, én szívesen veszem az ilyesmit. Ducimami Katival is így ismerkedtünk meg, hogy megkérdezte, nem szoktam-e netezni. Amikor bemutatkoztunk egymásnak, rötön mondta, hogy szokott olvasni minket!

Én meg azért tudok most itt garázdálkodni, mert apa csinálta az ebédet, Ancsika meg mosogat.
Peti nemrég szopizott és most beájult. Nem értem igazán ezt az egészet. Szerintem kevés a tejem, pótolni kell, de vannak olyan szopik, amikor elég a cici is, és teljesen kész tőle. lehet, hogy nem egyforma a tejtermelés? Nekem fogalmam sincsen erről, ugyanis Ancsival szinte egyáltalán, Imikével meg vagy két, három hónapig volt tejem.
Már megnyugodott Petike, amíg teregettem Ancsi tisztába tette, mert hát szagosat tett bele. Remélem nem lesz hasfájós.

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Na de süsü vagyok, ti nálunk!

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ildi.Térképet elő!!! Ipar u. :lol: :lol:

MArcikáról nagyon jók a képek,már látszik rajta,hogy nem kisbaba.szóval nagyfiúsodik.(ezt jól megaszondtam)

Sziren.nem semmi a cici-gyuszis történet még így címszavakban sem :shock: .Lényeg,hogy minden oke most.Arik a fiúk.

Ildi.A tejcsi miatt ne aggódj.Én Zsoltinál majd belebetegedtem,hogy nem vagyok tejcsárda.az ember magának teszi a legnagyobb mércét.Sziszinél már nem idegeltem ezzel magam -elfogadtam,hogy ilyen vagyok,megteszek mindent a sok tejcsiért,de ha ennyi van-elfogadom és nem emésztem magam.Szóval te se tedd!!!
A tejmennyiség változik-még a 2mell között is.nálunk többnyire este kellett hozzápótolni.

Menek,hajatmosni...
volt már ma bolt,kocsitakarítás,olajcsere,pakolászás,mosás...és még 1000 a dolgom.és mi a fenéért kukucskálok én óránként a babanetre.
:roll: :lol:

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Cleo!

Na Ti aztán jó messze laktok tőlünk!

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Sziasztok!

Megjöttem Nagyszalontáról, kivittem Csongit, marad a mamáéknál, majd kedden jön haza.

Andi, akkor Ti is a Temető úti gyermekorvosi körzethez tartoztok?

A topikkal kapcsolatban elgondolkodtam. Igazából én a 6 éves fiammal nagyon egyikbe sem illek bele :) Csak hát nagy a szám és szeretek mindenbe belekotyogni :lol:

Ildikém, most ne sértődj meg, de írok neked valamit. Én látatlanban úgy érzem, hogy Te nem bízol magadban, úgy érzed, ha az első kettőt nem tudtad szoptatni, akkor a 3.-at sem tudod! Pedig nagyon sok anyukának sikerült már ez! Légyszi bízz magadban! Meg bízz Petikében! A tej 80%-a akkor termelődik, amikor szoptatsz. Általában változik a mennyisége, sokan este érzik azt, hogy kevesebb. Szóval, nyugi, jól csinálod, menni fog ez! :lol:

Szilbee, én is nagyon gyorsan elkezdtem keményedni Csongival. Nem biztos, hogy baj ez, de ha folyamatosan érzed, azért nem árt konzultálni a dokival. Én magnéziumot szedtem sokáig (brrr, akkor még egy 20 Ft-os nagyságú tablettát kellett 2 db-ot leerőltetnem), de használt!

Szirén, mekkora huncut fiaid vannak! Annyira pajkosak a képeken, és annyira aranyosak! Hanna meg már kész nő!
Csongi teljesen hasonlóan működött, mint a fiúk. 10 hónapig szopizott, majd ezek után sem a táp, sem a tej nem kellett neki. Így én is tejtermékeket adtam. Szépen fejlődött így is, úgyhogy egy idő után beletörődtem.

Hihi, én is ilyen nagy pakolós vagyok. Ha megyünk hétvégére anyósomékhoz, úgy nézünk ki, mint aki minimum 2 hétre elutazik :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Évi.

Igen a Temető útiba járunk-Nemes Katihoz,múltkor említettem a homeopátiás gyerekdokit-ő a váltótárs-Dr.Nagy Edit.Ismered?

Én is szedtem magnéziumot -Magnézium Citrici 3*2,elég jó,de mikor már nyíltam kaptam Halidort is.Tudjátok még mi a jó nyugtató???A CSOKI :lol: :lol: -úgyhogy én a mai napig is nyugtatom magam vele :lol: :lol: .

Ildi.hát igen,van pár km :roll:

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Évi, köszi a biztatást, én nem adom fel, de ami kevés, az tényleg kevés!
Szopi nélkül kb. 40 ml-t tudok lefejni, szerintem ez kevés, nagyon kevés :cry: :cry: :cry:

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Lányok!
Köszönöm a segítséget!! :) Egy picit azért megnyugodtam, de pénteken, biztos ami biztos megemlítem Mosonyinak.

Ildi!
Leginkább délután, este és vezetés közben keményedik a hasam.

Szirén!
Legközelebb majd szólj rám nyugodtan ha találkozunk!! :D Rémlik egyébként valami, de nem 100-as a dolog... :oops:

Leadtuk a Törpét anyáéknak, de úúúúúúgy hiányzik! :cry: :cry: Én ezt soha nem fogom megszokni, hogy nem velem van. :oops:
szilbee

Ildikém, ha ez megnyugtat, én sosem tudtam 40 milinél többet lefejni! :lol: A fejés nem egyenlő a szopival. De csináld úgy ahogy érzed, mert szerintem az anyák többsége azért ráérez a dologra! Amikor még éhes marad, akkor pótold, ha meg jól lakott vele, akkor meg örülj vele együtt! Vedd az egészet természetesen, így jó ahogy van! :lol:

Andi, éreztem, hogy Nagy Editről van szó, hallottam már róla. Viszont mi is Nemes Katihoz járunk, neki ha megemlíted, hogy homeopátia akkor robban! Szóval nem mernék Nagy Edithez menni, maximum maszekbe.
Én szeretem Nemes Katit, többször kórháztól mentett meg minket. Csak a hagyományos gyógyítás híve, másról hallani sem akar.

Ja, Szilbee, írni akartam, hogy nekem a Csanád név nagyon tetszik :lol: A mamázást meg majd megszokod, ha a pici megszületik, biztos többet lesz ott. Foglald el magad, csinálj olyan dolgokat ami Levi mellett nem megy, és pihenj sokat!!!!

Évi és
Kép
csongianya

Szilbee!

A gyerkőcöket, kivéve Petikét anyósomék elviszik egy hétre a hobbira, a férjem már most parázik. Bevallom őszintén nekem is nagyon tudnak hiányozni, majd megőrülök, ráadásul Imike még nem is Volt összefüggően ennyit a mamáéknál. Lehet, hogy hajnalban hazahozzák......
Azért egy kicsit lekiismeret furdancsot is érzek, mert csak így lapasszoltuk őket, de azért jó lesz egy kicsit Petikével is egyedül lenni.

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Évi.legalább mostmár én tudom,hogy honnan voltál ismerős :lol: .Mi nagyon szeretjük Kati doktornénit-pont azért is amiért írtad is.-ő tuti kikezeli a gyereket mindenből :) .Azt meg tudom,hogy ugrig a homeo hallatán :lol: -így én sutyiba adom nekik-gyógyszertárossal konzultálva.

Szilvi.nektek gratula a félidőhöz.
És no para minden rendben lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vali.Csak megnyugtatásul:az én lányom ugyanezt csinálja 2napja.de egy pici időt adj neki,bizti átmeneti.fogacska? beszélgess vele,játszatok babákkal,állatokkal lefektetősdit és kérdezgesd félnek-e,miről álmodnak,kivel alszanak?stb stb.EGy kis esti mesenézés
elalvás előtt?

Holnap reggel ha tudok még benézek ide indulás előtt.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Szép estét mindenkinek!
Na, végre befejeztük a locsolást. Igazán eshetne egy kis eső, de csak éjszaka, szép csendesen!

Diácska!

Köszönöm a fiúk nevében is a dícsérő szavakat.
Ha időm engedte, olvastam a topikot, sajnos nem napi rendszerességgel. Így sokszor, mire reagálhattam volna egy témára, ti már le is zártátok, nem akartam újra felhozni. Ráadásul többször elveszteztettem a fonalat is a fent említett okból kifolyólag. Nem magyarázkodni akarok, de így jobbnak láttam, ha csak olvasgatok, amikor időm és a fiúk engedik.Sajnáltam, hogy többen elhagyták a topikot véglegesen.
Hogy haladtok a szobatisztasággal? Az alvásproblémával kapcsolatban okosat nem tudok mondani, butaságot pedig nem akarok. Lehet, hogy fél valamitől, vagy egyszerűen csak a dackorszakát éli Diácska. Nem lehet? Nekünk ilyen problémánk nem volt, de még lehet, így ha megtaláltad a megoldást, kérlek tájékoztass róla engem is. Lehet, hogy amilyen hirtelen jött, olyan hirtelen meg is oldódik magától.
Zolika élvezi a szünidőt?

Ildi!

Hááát! Jó kis eü séta, de megoldható! Vagy csak a térképen tűnt olyan messzinek. Bármikor találkozhatunk, ha gondolod. Látom neked is sokat segít Ancsika! :lol:
A hasfájással kapcsolatban szorítok, hogy szerencsétek legyen, nekünk sajnos nem volt. A fiúk 6 hetes koruk után lettek hasfájósak, hol egyik, hol másik, hol mind a ketten. Csak az esti etetés után fájt a hasuk. A hasfájás mindkét fajtájában volt részünk: először az evés után fájt a hasuk, amikor nehezen jött a szél, vagy a kaki. Aztán pedig, rögtön az evés elején, épphogy ittak néhány korty anyatejet. Ez a reflexes hasfájás. Megvártuk míg megnyugodtak, és folytattuk az etetést. Így kínlódtunk 3 hónapos korukig, aztán varázsütésre elmúlt.
Gondolom neked is hiányozni fognak a gyerekek, de biztos könnyebb lesz, hogy csak Petikéről kell gondoskodni. Ne legyen lelkiismeret furdancsod, hisz nekik is jobb lesz, ha egy kipihentebb anyukát kapnak majd vissza, ha megérkeznek.
Anyósoméknak is van egy telkük a Holt-Tiszán, mi meg ősszel adtuk el.

Évi!

Jó, hogy újra itt vagy épségben. Akkor most te is gyerek nélkül maradtál pár napra?!

Szilbee!

Még a parkolóban is majdnem egymás mellett pakoltunk. Egy kék Ford Focus C-Max-unk van, kocsiban hasonló a fiúk ízlése.
A keményedéssel kapcsolatban: valószínűleg nincs nagy baj, de azért figyelj oda rá, főként ha rendszeres. Én biztos megemlíteném a dokimnak. Mivel a fiúkkal több, mint két hónapot töltöttem a kórházban :cry: ( majdnem leltárba is vettek!!!), egy éjszakát a szülőszobán is volt szerencsém 3 zacskó magnéziuminfúzió társaságában, mivel nekem is keményedett a hasam. Ekkor már 30 hetes elmúltam, tehát nem ugyanaz a szitu.Másik 2 alkalommal,a mikor a dokim vette észre viziten, hogy feszesebb a pocakom ( én nem is éreztem) rögtön küldetett valami koktél injekciót. Ő csak így nevezte. Azt hiszem az egyik összetevője a Halodor volt. De ez az én esetem volt, nem igaz ám mindenkire!!!
Még nem kell szedned a magnéziumot?

Remélem senkit nem hagytam ki.

Pussz: Szirén

Kép
KépKép
szirén

Andi!

Ha holnap már nem jössz: Jó nyaralást, pihenést kívánunk nektek! Vigyázzatok magatokra!
Várunk vissza élménybeszámolóval, fotókkal.
Ja, és kérlek add át üdvözletemet a földijeimnek, azon a vidéken születtem és töltöttem gyermekkoromat.

Szirén

Kép
KépKép
szirén

Jó reggelt!

Szirén, nincs gyerek, gondoltam jóóóóól kialszom magam, erre itt kukorékolok :( Én általában hozzászoktam, hogy nincs itthon Csongi, de most azért messze van, meg ennél a mamánál ritkán van, meg áhhh, azért ilyenkor én sem vagyok teljesen nyugodt. De biztos minden rendben lesz, holnap este jön is haza.

Andi, én láttam már rólad képet? Ha igen bocsi, ha meg nem akkor pótoljuk ha hazaértetek, jó? Nagyon irigyellek, biztos nagyon jó lesz nektek! Bár két hét múlva ilyenkor én meg a tengerparton sütettem a hasam :lol:

Vali, neked még nem válaszoltam alvás ügyben. Nagyon sok okosságot nem tudok írni, amiket Andi írt, azokat nagyon jó ötletnek tartom. Két dologra tudok gondolni, ha eddig nem volt probléma. Vagy fél tényleg valamitől (beszélegess vele róla) esetleg hagyj nyitva valami villanyt, vagy tényleg dacoskodik és próbálgatja, hogy meddig mehet el. Tudja, hogy Ti még nem feküdtök, lehet, hogy ő is szórakozni akar! Mondd meg neki, hogy neked még dolgod van, de ő aludjon, ott vagy a másik szobában, esetleg néha nézz be rá. Aztán majd mesélj, mi újság!

Az irodát festik ma, úgyhogy reggel leszedem a függönyt, összepakolok, aztán elmegyek csavargóba. Ha végeznek még ma, akkor meg takarítok. Fúúúj, hogy én azt hogy utálom!

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok lányok!

Én megvagyok, a hányinger/hányás enyhült, de még mindig nem ehetek mindent, pl. a szénhidrát az tiltólistán van, hacsak nem sütiről van szó, minden köret keserű ízű---- :shock: :shock: :shock: De talán ezért lett a cukrom az utóbbi egy év legalacsonyabb értéke...Eddig mindig vagy határértéken volt, vagy felette.

Este doki Apával, nem láttam az ajtón semmit kiírást, úgyhogy várhatóan a héten lesz rendelés, de a pénteket megkérdezem neked, Szilvi! :wink:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Sziasztok!

Jó sokat írtatok tegnap, örülök neki! Mi délután a tiszaligeti játszótéren voltunk, miután Marcika aludt 3/4 órát ebéd után...
Úgyhogy estére jól lefárasztottuk.
Mi még nem utazunk, hanem majd jövő héten.
Cleoék már úton vannak biztos.
Ildi! Szopi ügyben én is egyetértek Évivel. Én is úgy voltam vele az elején, hogy keveset tudtam csak fejni, és Marci baba folyton szopizni akart. Nem tudtam, hogy még éhes-e vagy már jóllakott. Ez még egy-két hetes korában volt, aztán kikölcsönöztünk egy mérleget, és lemértem szopizás előtt-után. Csak azért, hogy megnyugtassam magam, hogy evett eleget. Minden nap lemértük fürdéskor is, és mivel láttuk, hogy gyarapszik megfelelően, tudtuk, hogy biztos nem éhezik... Max 2 hónapos koráig méregettük, akkor már magamtól is tudtam, hogy mikor elég.
Te nem szoktad mérni Petikét?
Én sokáig fejtem is, nem sokat, csak annyit, hogy legyen a hűtőben, ha kell pluszban, vagy el kell mennem valahová, legyen mit adni Marcikának.
Ő végülis 5 hónapos koráig csak szopizott, utána kapott hozzá tápszert, mert ahogy elkezdett más kajákat is enni, kevesebb lett a tejem, de 8 hónaposan hagytuk csak abba a szopizást.
Szerencsére megitta tápszert, este még most is azt kap, reggel meg sima tejet, mert azt is szereti. Viszont észrevettük, hogy ha este is tejet kapott, éjszaka mindig bekakilt, ha tápszert attól viszont nem.

Na akkor ma gyerekmentes nap van többeknek is :)
Nekem is biztos hiányozni fog a manó, ha megyünk Horváto.-ba, viszont utána jó lesz viszontlátni megint, kipihenten :)

Szirén! Nem emlékszem ikres babakocsira... Majd én is megnézlek a térképen. Mi itt lakunk a laktanya mellett. A ház mellett szoktunk játszani, időnként besétálunk a boltba (a központiba).
Hát, le a kalappal előtted, hogy még az ikrek mellett is jutott időd fejésre. Tényleg nagyon szépen fejlődnek. Hányadik hétre születtek?
Már megvan a szállásunk, az Ibusznál foglaltuk, most csak egy éjszakára kerestem még, mert visszafele megállunk a Plitvicei tavaknál, és ott is eltöltünk egy napot. Úgy néz ki, ez is le van zsírozva.

Na sziasztok, majd jövök még. Ma viszem szegény Marcikát oltásra :(
judit_79

Jaimee!
Este várjuk az uh-s beszámolót!!! :D
szilbee

Hát Jól lemaradtam itt az eseményektől!

SZia Szirén!
Rakok fel ide is képeket raktam a másik topikba is de azt nem mindenki nézi így itt is dicsekszem a kis poronytyommal :D :oops: Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
katlina

Katlina: Juj. de gyönyörű..................Én is, én is akaok egy ilyeeeeeet! :lol: :lol:

Szilbee: Reggel jövök a részletekkel.

jaimee

Cleo/Andi!!!
Nagyon kellemes nyaralást kívánok nektek!!!!!!!

Szirén!
Szobatisztasággal nagyon jól halad Dius ...kopp-kopp....már napközben nem adok rá pelust szól ügyesen,hogy pisi és megyünk a wc-re.Hát nem gondoltam volna ,hogy ilyen gyorsan ráérez az "ízére"a pisilésnek.Nagyon jó érzés olyan kis ügyi :lol: na mondjuk kakilás még pelusba történik .Ha napközben kakilnia kell akkor kéri a pelust.De ezzel pont így voltunk anno Zolikával is elég sokáig kakilt pelusba.
Az alvás még mindig ott tart ahol eddig semmi változás,igaz most egy ötletet kaptam,hogy ne aludjon el délben és így hátha este előbb eltud aludni.Na tegnap ki is próbáltunk meg kapott citromfű teát is így este 1/2 10kor tudtam elaltatni.:roll:

Katlina!!!
Gyönyörű Robika :)

szilbee!!
Nekem is már a terhességem 16.hetétől kellett magnéziumot szednem mert nagyon sűrűn keményedett a pocim.Ezért voltam táppénzen már a 18.héttől.Végig kellett szednem az egész terhesség alatt.

Ildi!!
Hányszor szopizik Petike 1 nap???Sztem nem olyan rossz az a 40ml,én még 10ml sem tudtam fejni :cry:
Beleestem én is abba a hibába,hogy az 1babával nem volt tejem akkor a 2 babával sem lesz....de ez nem így van.Persze jött a doki,hogy nem hízik eleget és rögtön felírta a tápit.Persze mit tesz ilyenkor az anya biztos éhes azért sír mindig meg nem gyarapszik kevés a tej és rögtön a tápis dobot után nyúl.Ha tehetném bár bár nem hiszem hogy lesz 3.babánk én várnék még a tápival.Nekem is volt tejem mert állandóan folydogált. De Dius nagyon lusta volt szopizni így csak nem termelődött eléggé.Persze amikor megkapta a cumisüvegből a tápit /amit először nagyon nem akart elvenni/ és megint én voltam aki ráerőltette ,hogy ne legyen éhes....sztem én is hibás voltam hogy nem szopizott rendesen.
Bocsi hogy sok lettem....
Kép

KépKép
diÁcska

szilbee!

Én is szedtem a magnéziumot végig nekem is sűrűn keményedett,de úgy emlékszem azt mondta az orvos ha egy óra alatt megkeményedik 9-szer akkor hívjam de ilyen nem volt

Kép

Kép
katlina

Halihó mindenkinek!

Szopi ügyben: úgy szoktam, hogy először szopizik Peti, aztán, amikor már úgy látom, hogy csak komfort szopi, akkor kap 60 ml tápit. Két etetés között, ha érzem, hogy jön a tejcsi, akkkor meg lefejem, hát ez szokott 40 ml lenni. Van úgy, hogy még szopi után is tudok fejni, az elég változó.
Mérni már nem mérem, mert megbolondulok, persze ez így nem igaz, csak az elején volt idegesítő, amikor nem mért semmit a mérleg. Két hetesen könnyebb volt, mint amikor hazahoztuk a kórházból, na akkor váltottuk ki a tápit. Azóta meg már jócskán behoztuk a születési súlyunkat. A mérleget meg már visszaadtuk.

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Szilbee: Pénteken lesz rendelés, jelentem! :wink:

Tök jó volt, csak fél órát vártam, azt hittem oda sem ér Apa időben.
Minden oké, méhnyak zárt, pici jól van, keze-lába megvan, gerince szépen kivehető volt számomra is, mint egy gyöngysorocska. :D :D Nucha: 1,5 mm, Ülőmagasság: 9 centi. Szépen rugózott és tornázott, mindenáron az egyik zugba fúrta volna a fejecskéjét. Édi tündimanó! :D :D

Kövi vizit 4 hét múlva, azt mondta aug. elején elmegy szabira.

Majd még írok holnap privit!

Szép estét mindenkinek!

jaimee

Sziasztok!

Ildi, és mi lenne, ha miután látod, hogy már csak komfort szopi (ez is adja ám az ingert a cicinek!), akkor nem adnál neki tápit? Biztos, hogy éhes még utána? Elhiszem, hogy megeszi, de biztos éhes?
Én nem fejnék két szopi között. Annál több maradna a következő szopira. Az anyatej nagyrésze, mint már azt hiszem írtam, szopi alatt termelődik, és egy idő után beáll a kereslet-kínálat egyensúly. Ha fejsz közben, akkor a szervezeted azt hiszi ennyi a kereslet...

Egyébként Valival egyetértek, csak én nem mertem ezt így leírni. Sokszor érzem azt, hogy ha az embert nem ijjesztgetnék vele, hogy elég-e a tejcsi, ha természetesnek venné, hogy igenis tud szoptatni, és nem nyúlna egyből a tápihoz, sokkal kevesebb gond lenne.
Hajrá Ildi!

Jut eszembe, Imike hogy érzi magát a mamáéknál? Fogadjunk, hogy nem kellett érte menni az este :wink: És Ti hogy érzitek így tesók nélkül magatokat? Tudtál pihenni?

Évi és
Kép
csongianya

Jaimee, és apa mit szólt tündimanóhoz? Klassz lehetett az UH, én is mindig imádtam :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Vali, akkor egész nap nem alszik a csajszi???

Évi és
Kép
csongianya

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?