Új privát üzeneted érkezett!

Pocócska!
Nagyon jók a képek, tényleg látni már a pocakod. Nekem annyira még nem észrevehető, még semmit nem híztam. Ma voltam védőnőnél, visszajött 1kg, ami az elején lement, így most annyi vagyok, mint terhesség előtt.. Akkor nagyon valószínű, hogy Nektek is fiúcska lesz?! Jövő hét csütörtökön tutira megmondják! Nekünk mindkét kisfiunk azonnal a fütykösét mutatta a 4D-ken.. ;) Jövő héten várom a képeket! Addig is vigyázz Magatokra!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Jó régen írtam már,de(mint mindenkinél)pörögtek az események nálunk az elmult hetekben!Lehet mégis belevágunk most a harmadik babába,mert a húsz éves főnököm benyögte őt nem érdekli kinek hány műszakban dolgozik a férje eztán úgy írja a beosztásokat ahogyan ő gondolja,na hát az én párom meg háromban van tehát nem mindeggy mikor dolgozom ha ez nem megoldható házfelújítás ide-oda jöhet a tesó(bár nem ez volt a terveinkben)
A múlthéten meg a Gergőm alkotott:
-Péntek:megpotlott és kitőrt az első metszőfoga,vér-üvöltés-szájsebész-őrület
-Szombat:mellé ül az ágynak,leesik és a szeme alatti csontot üti meg,ÓRIÁSI mokka a szeme alatt
-Vasárnap:,hogy kicsit jó legyen kimegyünk a strandra,fellöki egy gyerek és lezúzza a térdét(és csak két éves)
Kész voltam!!!!és,hogy-hogy nézett ránk a gondozónő hétfőn a bölcsibe hát az sem volt gyenge!
Mi így élünk mostanság

Itt meg látom előnyben a fiúk,küldtem emailt akjnek tudtam remélem megkaptátok!

Henus!

Jól értelmezem,hogy neked is két fiad van és most jön a harmadik?Lehet jobb is így bár furi,hogy pont én mondom ezt aki bevan indúlva egy lányért csak hát valamelyik nap is ahogy néztem a fiúkat azon gondolkodttam nem is illene íde egy hugi,aztán másnap megtudttam,hogy egy barátnőmnél két "tökös" után jön a lány és kész is voltam tehát lesz ami lesz!
Neked nem tudom az email címed és így nem tudtam küldeni,pedig nagyon szép!

Pocócska!

Szép a pocakod !Ilyenkor tiszta írígy vagyok és azt mondom nekem is kell!!!!

Betsy!

Nagyot mosolyogtam a névválasztásotokon mert van hozzá storynk:amikr Dávid megszületett a korházban mindíg Bencéztem azon eggyszerű oknál fogva,hogx a főnökömnek akkor két éves Bencéje volt akit imádtam és mindíg ez a név jött a számra Dávid helyett,kérdezték is a nővérek miért nem keresztelem át a fiamat.Gergő csak azért nem Bence mert a főnök nagyon erőltette,és most ha megkérdezed a fiúkat mi lesz a tesó neve kapásból mondjákDorka vagy Bence!
Hiába szép név!
:twisted: :twisted: :lol:

szilvi78
szilvi06

Na látszik,hogy nem aludttam nyolc órát:az arcocskák sem ott vannak ahová én akartam.a betűket is elütöttem,de talán érthető mit akartam

Puszi mindenkinek
:roll: :roll: :roll: :lol:

szilvi78
szilvi06

Szia Szilvi06!

Azt jól gondoltad hogy van két fiam 3 és 6 évesek de a harmadik csak tervbe van egyelőre szeptembertől a fiuk suli, ovi én meg remélem el tudok menni dolgozni.Jővő télre gondoltuk csak a hugit de csak Jónás alapján ha összejőn ha nem maradunk 4 en lehet hogy van aki elitél ezért de én bíztosra szeretnék menni ha már egyszer van ilyen lehetőség.

Betsy!
Őrülök hogy figyelemmel kiséred az eseményeket ha van kép a babádról vagy a pocidról akkor küld kiváncsian várom.

Üdv:Henus
henus

Szia Henus!

Teljessen megértelek,szerintem nincs ezzel semmi gond.Tudod én is ha tudnám,hogy 100%-ra lány már holnap is válallnám,de én még a Jónástól is félek mert nekem nem egyforma a havi ciklusom nagyon össze-vissza jön meg,bár ez a módszer elvileg nem a mensi alapján számol mégis tartok tőle,mert nézd meg a Betsy-nek sem jött be,pedig ő nagy Jónás"szakértő"
Nálam 5 és 2 évesek a srácok és most,hogy már ekkorák tényleg tök jó főleg mert imádják egymást és mert nekem is van már egy kis ídőm magamra tudom azt is anyagilag tök mindeggy milyen a harmadik gyerek sőt ha lány még a fiúktól sem örökölhet mindent!
Na bennem ilyen kesze-kusza érzések keringenek!
:oops: :oops:
Hallottam viszont még egy módszert és az be is jött majd leírom ha gondolod

Szia!

szilvi78
szilvi06

Szia Betsy!
Hédi vagyok a 2. babát szeretnénk topikból.
Nagyon szépek a baba fotóid 8)
Szeretném, ha írnál véleményt: holnap van a Jónás napom, de ma megjött. A naptár szerint holnap 11:15-ig kell odaérni a kiskatonáknak. Szerinted vegyem rá apát egy kis összemelegedésre, van értelme? Ha igen, akkor mikor érdemes, ma este, vagy holnap reggel? (tegnap este volt sex :oops: )

Várom válaszod szeretettel és még1szer nagyon gratulálok a babóhoz :D
Vendég

Szilvi!
Sajnálom Gergőt :( Petinek is volt már hasonló balesete, de neki csak egy darabka tört le a fogából, nem kellett szájsebészhez se menni. Szegény Gergő, most jól össze jöttek neki a dolgok..
Egy dologban viszont ki kell, hogy javítsalak. Egyrész nem vagyok Jónás szakértő :), másrészt nekünk a kistesó nem a születési dátum szerinti Jónás napon jött össze (bár akkor is próbálkoztunk), hanem rendes peteéréskor. Annyiban hagyatkoztam csak a Jónásra, hogy figyeltem, hogy mikor van lányos övben, és csak akkor akicóztunk, amikor belépett a lányos övbe, tehát az akció és a fogamzás is lányos övben volt.

Henus!
Pocaklakóról már csak akkor lesz kép, ha megyünk megint 4D-re. Én már csak a vége felé szeretnék. De mindenképp rakok fel ha lesz. A pocakomat kár fényképezni, még nem látni semmit. Majd 20 hetesen rakok fel képet..

Jimmorison!
A Jónás módszer akkor is lehet sikeres, ha épp mensi van. A megadott idő előtt, de még 24 órán belül a legoptimálisabb akciózni, így elvileg ma, de szerintem még a tegnapi akció is okés, hisz elvileg 4 Jónás nap van. Nekem is januárban mensi alatt volt Jónás napom, nem jött össze, de sok olyanról olvastam, akinek mensi alatt és elsőre összejött. Végülis veszteni nem vesztetek vele semmit.. Köszi a gratulációt :)
Vendég

Betsy!

Nagyon remélem,hogy nem bántottalak meg !!!
A szakértőt idézőjelbe tettem és azt is csak azért írtam mert hát mindenki tőled kér segítséget és te segítesz is!
Ha rosszat tettem:NE HARAGUDJ RÁM :oops: !!!!

szilvi78
szilvi06

Szilvi!
Jaj, dehogyis! De tényleg nem vagyok szakértő, ha az lennék, akkor kislány lakna a pocakomban! :) Csak azért írtam, hogy mások azért bízzanak a módszerban, attól, hogy még nekünk nem jött össze, mert ugyebár nem csak kéthavonta 1 nap próbálkoztunk.. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Lehet,hogy mindenképpen írtam volna de azért az is szerepet játszik ebben hogy a férjem rokona a Jónás.Nem az elfogultság beszél belőlem de ha bárki belegondol és olvasta is a fogamzáskontroll cimű könyvet teljessen ésszerűek benne a következtetései .Én ugy vagyok ha eldőlt második fiam fogantatásánál a harmadik gyerköcöm neme akkor ahogy a könyv irta nem fogok teherbe esni a lányos napokon ha éppen fiamnak kellene fogannia és persze ez forditva is igaz.Vagyis ha teherbe esek ugy hogy a piros és zöld napjaim nem fedik egymást és lányt jelöl akkor 98% a baba neme.Különben miért válalkozott volna arra hogy saját példáján bizonyitsa 11 gyermekkel akik tervezve voltak egy fiu-egy lány azért ez véletlen nem lehet .Tudom már irtam erről de hátha valaki nem olvasta visszamenöleg honapokkal ezelött.Gyermekei többsége már felnött diplomás ember.Egyébbként a férjem fűz hogy menjünk ki hozzá Szlovákokhoz(Ő már nem jön mert irta anyosomnak hogy már nem vezet 70 fölött van a gyerekei meg igen elfoglaltak aposom temetésére sem tudtak már eljönni).Szoval a párom szerint személyesen csak többet tudna segíteni talán azt is hogy visszamenőlegesen megnézné Bencusnál (tudom mikor fogant) milyen nemű gyermeket ír harmadiknak .Szoval én biztosra megyek lehet hogy akár 2 évbe is beletelik lehet hogy hamarabb vagy soha de megadtam legalább a lehetőséget magamnak és egy kislány jövetelének ,lehet hogy ezért most elitéltek de iszonyuan vágyakozom egy kislány után.Kicsit hosszura sikerültem
de le kellet írnom bocsi.

Üdv:Henus
henus

Henus!
Miért ítélne el bárki is? Én is nagyon vágyakoztam egy kislány után, és még mindig elszorul a szívem, ha kislányokat látok.. Mi mindenképpen szerettünk volna 2.gyerkőcöt, és még Peti 3.szülinapja előtt, ezért nem tudtam volna kivárni, hogy csak kéthavonta 1 nap, a lányos napokon próbálkozzunk. Ezért is írtam, hogy a módszer működik!!!Nekünk annak ellenére, hogy lányos napon fogant, nem kislány lesz, de nem Jónás napon fogant, ebben az esetben meg csak 85%-ot ír, hogy bejön e.
Vendég

Sziasztok lányok! Még áprilisban kértem tőletek ahhoz segítséget,hogy valaki számolja ki nekem a Jónás napjaimat. Akkor fix.b-től kaptam segítséget, és képzeljétek el,hogy bejött mindjárt első nekifutásra mert tegnap voltam orvosnál,aki közölte velem,hogy 6 hetes kismama vagyok és,hogy jó a baba szívműködése!!!!!!!! Üdv midenkinek,és a kismamák vigyázzanak magukra!!! flacsikriszti
flacsikriszti

Kriszti!
Ez szuper hír! Akkor ezek szerint csak Jónás napon akcióztatok?! Visszanéztem, fiút írt és 0-s rizikófaktorral! Remélem, ezúttal minden rendben lesz, és kevesebb, mint 8 hónap múlva gyönyörű gyerkőcötök születik! :) Vigyázz Magatokra, és majd írj, hogy mi újság!
Vendég

Pocócska!
Mi volt tegnap 4D-n? Ha tudsz, rakj fel képet! Fiúcska lesz?
Vendég

Sziasztok lányok! Tegnap elkezdődött a hányós korszakom,ami azt jelenti,hogy reggel épphogy kinyitom a szemem már szaladok hányni.Még jó hogy a wc nincs messze.Kedden kell a védőbe mennem.Itt Móron annyira megkevertek mindent,hogy ember legyen a talpán aki kiigazodik a kismamasága alatt.Sőt még azt se tudom,hogy hol fogunk szülni. De nagyon boldogok vagyunk és nagyon várjuk már a babát!Minden kismama vigyázzon magára!!!! Üdv:flacsikriszti
flacsikriszti

Azt az előbb elfelejtettem leírni,hogy mi akcióztunk ha kellett ha nem! flacsikriszti
flacsikriszti

Kriszti!
Sajnálom a hányást :( Tudom, milyen rossz.. Nem szedsz Magne B6-ot, vagy sima B6-ot? A doki nekem azt javasolta. Én B6-ot szedtem napi 3x1-et, az valamennyire segített.. Várandós vonalzót nem csinálasz? Úgy látnánk, hogy hol tartasz.. Remélem, gyorsan elmúlik ez a hányós időszak, és utána gondtalanul élvezheted a kismamaság minden pillanatát ;)
Vendég

Betsykém!

Nagyon rőstelem magam hogy pénteken elfelejtettem felköszönteni a fiadat .Így utolag NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT kívánunk neki.Mégegyszer bocsi,remélem jól vagytok puszi.

Henus
henus

Henus!
Köszi a névnapi köszöntést! Nincs miért röstelni Magad. Aranyosak vagytok, hogy egyáltalán eszetekbe jutott. Köszi, jól vagyunk, tegnap tartottuk a névnapi bulit. Ha vannak új képek Szabcsiról és Bencusról, Te is rakj fel! ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.06.13 12:28-kor.
Vendég

Betsy! Köszi a bíztatást. A hányás ma valahogy elmaradt,helyette jó sokáig aludtam.Hollandiából kaptam olyan vitamint amiben minden vitamin és nyomelem megtalálható. Avádőnőmet megkérdeztem,hogy terhesség alatt is szedhetem-e,és ő azt mondta,hogy igen,így egyelőre nem szedek mellette mást.Terhes vonalzót akkor fogok csinálni,ha rájövök,hogy hogy kell.Egyébként a gyerkőceid gyönyörűek!!! Nekem van egy 13éves fiam Tamás és egy 8éves lányom Réka.Már nagyon várják a kistesót.Vigyázz magadra és a gyerekekre! Kriszti
flacsikriszti

Kriszti!
Örülök, ha már kicsit jobban vagy! Várandós vonalzót úgy tudsz csinálni, ha mondjuk a www.babafalva.hu -n csinálsz egyet, és az ott megadott kódot bemásolod a profilodba az aláírás részhez! Nekünk amúgy még csak 1 kisfiunk van, Peti, 2 éves, és a pocakomban van a kisöccse. A képen a kockás inges kisfiú Peti unokatestvére, Domi, ő 4 éves lesz lassan..
Vendég

Batsy! A pocaklakóra gondoltam,hogy ő is ugyanolyan gyönyörű mint a nagy fiad! A vonalzós tájékoztatást köszi,most egyedül vagyok itthon így megpróbálkozom vele.Ha nagyon nem megy megvárom vele a Tomit ő majd megcsinálja nekem. Üdv:Kriszti
flacsikriszti

Kriszti!
Bocsi, akkor félreértettem :oops: Amúgy Domi és Peti egyforma magasak, pedig 1,5 év köztük a korkülönbség, és már sokan nézték őket ikreknek (pedig szerintem nem is hasonlítanak) Én is szívesen segítek a vonalzóban. Nézd meg az oldalt, írd meg, melyik tetszik, megcsinálom, felrakom ide a kódot, és Te meg bemásolod a profilodba. Most én is ráérek, a fiúk (apa és fia) alszanak :)
Vendég

Kriszti!
De gyorsan le is írom:
Menj rá erre:
http://babafalva.hu/portal/modules.php? ... ers&type=v

Töltsd ki a szülés várható idejét, a pici nevét, majd válaszd ki a hátteret, figurát, és menj a vonalzó létrehozására. Ha kész, akkor jelöld ki a Vonalzó link (PHPBB)-ban írtakat, és másold át a profilodba az aláírás részhez az egészet.
Utána alul menj rá arra, hogy elküld. Sikerült?
Vendég

Betsy! Valamit sikrült szerencsétlenkednem mert kiírta,hogy a profil megváltozott!

Kép
flacsikriszti

Betsy! Ilyenkor mi van? Nagyon elcsesztem valamit?

Kép
flacsikriszti

Kriszti!
A profilodban a beállításnál ez legyen bejelölve:

Mindig csatolja az aláírásomat: Igen
Mindig engedélyezze a BBCode-ot: Igen
Mindig engedélyezze a HTML-t: Igen

És azt másold be az aláíráshoz, ami a Vonalzó link (PHPBB)-ben van, az egészet!
Vendég

Kriszti!
Ezek maradtak le.
Kép
A ... .helyén meg az van, amit Te írtál:
babafalva.hu/tickers/dk3.png

Így az egészet egymás után, szünet nélkül kell bemásolni (ez van a PHPBB kódban)
Vendég

Betsy! Én beírtam mindent úgy ahogy leírtad,de mégse stimmel valami!

Kép
flacsikriszti

Kriszti!
Most már csak annyi, hogy a ( helyett [ és a helyett ] írj! Tehát ne zárójel, hanem [ és ].
Vendég

Betsy! még mindig valami nem stimmel!

Kép
flacsikriszti

Kriszti!
Nem tudom, mi lehet a baj! Most nem az van odaírva, mint az előbb. Megint hiányzik a Kép. Most megyünk el itthonról, talán a párod is hazaér, majd ő biztos tud segíteni! :)
Vendég

Nagy a csönd senkivel nem történt semmi??!!

Betsy!
Nagyon édi a fiad jó kis tortája volt a vonatot most kapta? egyébként jól vagy növöget a pocid? Én nem nagyon fogok tudni irni mostanába jövöhéten költözünk ott még nem lesz internet de anyuhoz lejövök heti 3 szor majd ott követem a fejleményeket.

Pocócska!
Mizujs veletek már nagyon rég nem jelentkeztél. Jól vagy,vagytok?

Henus
henus

Sziasztok!

Most kezdtem olvasgatni a topic-ot, kérlek segítsetek!

A topic-ban találtam is két Jónás táblázatot, (www.astro.com, www.lunarium.co.uk). Mindkettőt megcsináltam, működött is, de sajnos mindkettő teljesen más eredményt adott. Ez hogyan lehetséges? Melyik a jó?

Mi két fiúgyermekünk után végre szeretnénk egy kislányt, eddig nagyon szimpatikusnak tűnt a Jónás-módszer, most viszont teljesen elbizonytalanodtam. Nekünk augusztusra az egyik fiút, a másik táblázat lányt jelez. Pedig többször ellenőriztem, hogy jól adtam-e meg az adataimat. A Jónás nap egyezik minden hónapban, viszont a "Gender" nem. Például augusztusra az egyik lányt a másik fiút jelez. Ezt Ti is tapasztaltátok?

Előre is köszönöm a választ.

Ja, és szerintetek érdemes elmenni Pánszky Gyulához, róla találtam egy csomó infót, fel is hívtam, annyira nem volt meggyőző, nem nagyon válaszolt a kérdéseimre, mondta, 22 ezer a naptár, de nem sok ideje van magyarázni.
barbara08

Sziasztok!

A topic-ban találtam is két Jónás táblázatot, (www.astro.com, www.lunarium.co.uk). Mindkettőt megcsináltam, működött is, de sajnos mindkettő teljesen más eredményt adott. Ez hogyan lehetséges? Melyik a jó?

Mi két fiúgyermekünk után végre szeretnénk egy kislányt, eddig nagyon szimpatikusnak tűnt a Jónás-módszer, most viszont teljesen elbizonytalanodtam. Nekünk augusztusra az egyik fiút, a másik táblázat lányt jelez. Pedig többször ellenőriztem, hogy jól adtam-e meg az adataimat. A Jónás nap egyezik minden hónapban, viszont a "Gender" nem. Például augusztusra az egyik lányt a másik fiút jelez. Ezt Ti is tapasztaltátok?

Ja, és szerintetek érdemes elmenni Pánszky Gyulához, róla találtam egy csomó infót, fel is hívtam, annyira nem volt meggyőző, nem nagyon válaszolt a kérdéseimre, mondta, 22 ezer a naptár, de nem sok ideje van magyarázni.
barbara08

Sziasztok!

barbara08

Szia Barbara

Nekem is két fiam van és én is beszéltem a dokival,nekem még árat sem mondott,víszont segítőkésznek tünt.Ha jól vissza nézed ezt a topikot látni fogod nem mindenkinél jön be a Jónás nekem pld.90%-ban ahova lányt mutat ott nagy a rizikófaktor,nekem nem rendszeres a vérzésem és bár a Jónás nem ez alapján számol mégis azt mondta a Pánszky,hogy előszőr be kell állítani.Tehát én kicsit kételkedem.de ez csak egy vélemény van aki nagyon hisz benne!
Van egy másik topik a 3.gyerek nemének megválasztása nézd meg azt is!

ha gondolod majd írok egy tippet a lányra

szilvi78
szilvi06

Szia Szilvi!

Köszi a válaszod! Kíváncsi vagyok minden tippre. Betti segített nekem megcsinálni a naptáramat. Külön köszönet érte!Nekem viszonylag rendszeres a menstruációm, viszont a zöld napok mindenütt egybeesnek a piros napokkal egész évben. Ez azt jelenti, hogy akkor nem biztos a nem, szóval akkor nekem ez a naptár nem is használható. Pedig úgy nekem a Pánszky azt mondta - mikor kérdeztem, hogy a férjem születési adatai kellenek - hogy a férj nem számít, mert abban az időben csak kizárólag lány vagy fiú foganhat.

Én még azt olvastam, hogy a vegetáriánus nőknek sokkal nagyobb az esélye a lánygyermekre. Mégis két fiam van. :-)

B.
barbara08

Sziasztok!

Átolvastam az egész archív termést. Most már viszonylag képben vagyok a Jónás módszerrel.
Egy-két nyitott kérdés azonban van még számomra.

Egyrészt azt írjátok, hogy utolsó gyermek előre determinálja a következő nemét, tehát ez esetben a módszer nem nagyon használható, hiszen ha az utolsó gyermekem után mondjuk csak fiam lehet, akkor bármit teszek nem fogan lányom, hiába próbálkozunk a lányos napokon. Vagy csak a Jónás napokon nem foganhat lányom és ez nem igaz más módszerre.
A kérdés még az, hogy ez csak abban az esetben igaz, ha az utolsó gyermek Jónás napon fogant? Vagyis csak ebben az esetben számítható ki, hogy mi lesz a következő neme?

A másik kérdés, hogy írtatok arról, hogy az is jó módszer, ha egyszerűen csak a holdállást nézzük, hogy az adott napon mely övben van a hold. Tehát, ha mondjuk nekem a Jónás napon lányt jelöl, de ez bizonytalan (mert mondjuk egybeesnek a zöld és piros napok), akkor a holdállást figyelembevételével még lehet lány, nem?
Ezt egyébként hold tudom megnézni, mármint, hogy a hold aznap hol áll?

Ja, és közben én egy kicsit szégyenlem magam, hogy ennyire görcsölök a nem kérdésén. Talán azért is, mert a környezetemben ez nem téma. Vagy csak álszent, amikor mindenki azt mondja, hogy mindegy csak egészséges legyen?

Vagy hogyan indul egy gyermek, akit más neműnek vártak? Sokszor arra gondolok, hogy csak akkor kellene nekivágnunk a következő babának, ha majd úgy fogom érezni, hogy teljesen mindegy a neme.

Előre is köszi,

Barbi
barbara08

Sziasztok! Mi még csak most kezdtünk gondolkodni, hogy babát szeretnénk, így kezdtem nézelődni a neten, mikor rátok találtam. Nagyon örültem neki, mivel igaz, hogy nem életbevágóan fontos a gyerkőc neme, a lényeg tényleg az, hogy egészséges legyen, de ha már van némi esély mégis a befolyásolásra, hát kipróbáljuk.

Szóval nekem ez a Jónás módszer nagyon szimpatikus, azonban lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban. Az egyik, hogy az astro.com-on mikor kitöltöttem, nekem csak a piros Jónás napok jelentek meg, azonban ti írtatok zöld napokról is. Az mi, mert én nem láttam ilyen. :( A másik, hogy írtatok rizikófaktorról is, azonban ezen azt sem láttam, csak egy másik honlap jelölte meg. A rizikófaktort 5-ös skálán kell nézni? Mert írt nekem 3-at és 4-et bizonyos hónapokra.
Az utolsó kérdésem pedig az, hogy tényleg lehetséges, hogy csak most augusztusra és szetemberre tudja megmondani biztosra a baba nemét, és egész évben pedig kétséges?

Elnézést hogy ennyit írtam, illetve biztosan jobb lenne elplvasnom a könyvet, de hátha így is tudtok segíteni.
Előre is köszönök mindent :D
vedyt

Szia Vedyt!

Nézz át a 2. Babánkat tervezzük topikban ott sok mindnről írtunk már a csajokkal a zöld napokról is az amúgy a piri első napja +15 nap majd +6-6 nap így kapsz 13 zöld napot

Kép
Kép
Kép
márti80

Szia Vendyt!

Én is új vagyok a topicban, de miután átolvastam az archívumot, néhány dolog tiszta lett.

Igen, előfordulhat, hogy egész évben nem látható biztosan a baba neme, nekem is ebben az évben augusztusig nem mutatott semmit. Ilyenkor a Jónás napon pont egyik jegyből vált a hold a másikba és ezért bizonytalan a baba neme.

A zöld és piros napoknak nem szabad egybeesniük, ha fontos a baba neme, ilyenkor nem biztos az, amit a naptár jelez. Én úgy értettem, hogy azért, mert ilyenkor terherbe eshetsz a Jónás napon és a rendes peteérés napján is. A rendes peteérés napján pedig nem él a Jónás módszer, mármint a nemek előrejelzése.

A rizikófaktor-nál ahogy én értettem a 4-as már elég magasnak számít, de a site-on írják, hogy sok esetben előfordul, hogy nagyon nagy rizikófaktor számnál születnek teljesen egészséges babák és alacsony szám esetén is lehetnek sérült csecsemők. De azért jobb ezeket figyelembe venni.

Barbi
barbara08

Szia Barbara!

Egyáltalán nem hiszem hogy baj 2 fiu után egy anya kislányra is vágyik.Én sokáig rágodom még most is hogy mikor legyen de lesz az biztos.Ha elolvastál régebbi hozászolást nem kell magam ismételni a modszer müködik bizonyitottan nem csak egy feltevés.Én ajánlom mindenkinek a Fogamzáskontroll könyvet tisztán lát az ember ha elolvassa mellesleg nem drága megéri.Ha megirod az adataid én utánna járok mért nem stimmel a két adat mert egyformának kell lennie.Nekem a naptár is ugyanazt mutatja amit a Jónás küldött nekem .Egyébként megkérdezhetem mekkorák a fiaid? Nekem 3 és 6 évesek imádom őket de egy kiscsajszi az álmom igy lenne teljes a család.

Üdv :Henus
henus

Szia Henus!

Köszönöm, hogy válaszoltál, már privátban szerettem volna írni Neked. Közben Betty megnézte mindkettő naptárt és kiderült, hogy mivel 0 óra 5 perckor születtem, eltévesztettem és egyik helyen am helyett pm-et adtam meg. Szóval ebből fakadt az eltérés.

Az én fiaim 5 és 2,5 évesek, én is imádom őket, de nagyon vágyom egy kislányra. Már kb. fél éve letöltöttem a naptárt magamnak (akkor még csak az egyiket ismertem), fél évig nem mutatott nemet, aztán augusztus eleje az első időpont, amikor lányt jelzett. Ennek nagyon megörültünk, gondoltuk, hogy akkor itt az idő. De közben elolvastam ezt a topic-ot és a menstruációs egybeesés miatt sajnos csak december 2-án lesz megfelelő időpont. Ettől egy kicsit elkedvtelenedtem. Megint várni kell.

Meg nem egészen értem azt, amiről írtatok, hogy ha az utolsó baba neme determinálja a következő nemét? Az enyéim valószínűleg nem Jónás napon fogantak (bár fogalmam sincs), akkor is igaz ez? Ha pontosan tudom a születését, akkor ki lehet számolni a következő nemét?

A férjem azt mondja, menjünk ki a Jónáshoz, ennyit megér. De fogalmam sincs, hogy lehet-e menni hozzá vagy csak Nektek, mint rokonnak, ismerősnek segít.

Nem is amiatt van rossz érzésem, hogy kislányra vágyom, ha inkább attól tartok, hogy ha kisfiú lesz mégis, akkor azt a helyzetet el tudom-e majd fogadni teljes szívemből.
Szülés előtt voltam egy szülésfelkészítő tanfolyamon, ahol sokan beszámoltak róla, hogy őket más neműnek várták és emiatt egy csomó lelki problémájuk adódott a családban. Nagyon megrázó volt.
De az érzést akkor sem tudom elnyomni magamban, hogy vágyom egy kislányra. :-(

Barbi
barbara08

Sziasztok lányok!

Nagyon régen jelentkeztem..... Nem azért nem jöttem, mert gond volt, hanem elfoglalt voltam. dolgoztam is sokat (dolgozom is....), meg otthoni dolgok: vendégség, vásárlás..... megy ilyen "apróságok". Ezek eléggé elfárasztottak, hétvégente még délutánonként aludtam is....... Ez nem megszokott nálam......

Na, szóval:

a kislegényke rendben van, voltunk 4D UH-n is, tünemény volt! Annyit mocorgott, hogy csak akkor készülhetett róla fénykép, amikor elfáradt és elaludt. Folyamatosan rúgkapált, fejecskéjét forgatta, ásítozott, végül megfordult, és bealudt. Olyan csodálatos volt látni az ő kis benti világát! Meg természetesen őt is. Szerintem a férjemre hasonlít. Ő meg azt mondja, hogy ezt még nem lehet látni. Pedig de! :P

Sokat szokott mocorogni, főleg este 10 és éjfél közt.

A méhem már a köldök fölé ér! Azt mondják nagy a pocakom. 24 hetesek vagyunk. Kismamában olvastam, hogy ekkor a köldök magasságát eléri a méh. Na, nekem, már meghaladja egy centivel.

Voltunk a héten terheléses cukorvizsgálaton is. Tanácsolom, hogy aki megy, vigyen magával egy kis citromot, tegye bele a lötyibe, és úgy egész iható. Rendben van ez is.

Legközelebb uh-ra majd aug. végén megyünk.

Remélem ti is jól vagytok, csak futólag olvastam át a topikot, mert hát nekem most sincs időm......... Nekem soha nincs...... :cry:

Megyek is, írjatok, hogy hogy vagytok! Betsy! hányinger elmúlt, ugye? Mekkorák vagytok?

Pusszancs
pocócska

Sziasztok Lányok!

Szeretnék kérdezni tőletek, én egy másik fórumban vagyok aktív.
Nálunk apa elsőre belőtte a babát, hogy a Jónás napoknak köszönthető -e azt nem tudom, de mindenesetre akkor voltunk együtt. Sajnos a 11. héten el kellett vetetni a babát, mert kiderült, hogy kóros burjánzás indult meg a méhlepényben, ami megbetegítette volna a babát, így sajnos múlt pénteken meg kellett válnunk tőle :(
Most legalább fél év, mire újra próbálkozhatunk!
A jónás naptáramat már kinyomtattam 2008. decemberig :D , így tisztában vagyok vele, hogy mikor kell majd együtt lennünk.

A kérdésem arra vonatkozik, hogy melyika a hagyományos peteérés? mert akkor is próbálkoznánk biztos, ami biztos? :oops:
Tudom, hogy primitív a kérdés, de amióta át tanulmányoztam a jónás módszert azóta, már nem tudom pontosan a hagyomásnyos peteérés idejét. Úgy emlékszem a mensi után két héttel a ciklus közepe az ideális? :oops: Tudnátok pontosítani az infót?

Ne haragudjatok, hogy ilyen buta kérdést teszek fel, szégyenlem magam, de most csak ezzel a témával tudok foglalkozni, és nagyon nehéz lesz kivárni a következő fél évet :?

Előre is köszönöm Boo
boo

Szia Boo! Először is nagyon sajnálom ami veletek történt,és együtt érzek veletek!!! Nálunk tavaly amikorra kivoltam írva aznap este halt meg a kisfiam,a köldökzsinor végett és császárral vették el! :oops: Én áprilisban kértem itt a fórumon a lányok segítségét a Jónás nappal kapcsolatban amit meg is kaptam,de én azért a két menstruáció között kb a tizedik napon vettem a gyógyszertárban LH tesztet ami a peteérést mutatja ki,és most ott tartok,hogy 10-11hetes kismama vagyok! :lol: Fel a fejjel és kitartás! Üdv:Kriszti

Kép
flacsikriszti

köszi Kriszti! édi vagy!

az LH teszt az ovulációs teszt?? akkor én is veszek.... majd februárban kérek farsangra apától :D
boo

Szia Boo! Igen az az ovulációs teszt. A lényeg az,amire már én is rá jöttem,hogy nem szabad nagyon rákészülni a dolgokra,mert akkor tuti,hogy nem fog sikerülni! Tudom,hogy nem könnyű,de nálam bevált. :oops: Mi úgy akcióztunk,hogy a jónás nap és a tesztelések alatt is szinte minden nap volt akció :lol: Egyébként miért kell várni fél évet?Nekem is azt mondták,hogy fél év múlva lehet próbálkozni,amit mi egyátalán nem tartottunk be. :oops: Én szerintem az ember szervezete úgyis tudja,hogy mikor van felkészülve egy babára! Örülök,hogy tudtam segíteni!Jó éjszakát!Kriszti :lol:

Kép
flacsikriszti

Szia Kriszta!
Nálunk azért kell fél évet várni, mert nekem MOLA terhességem volt (a rendelő rovatban olvashatsz róla) ez egy nagyon veszélyes dolog a kismamára nézve, mert a méhlepény kóros burjánzása rákos daganattá fejlődhet a mama szervezetében, és áttéteket képezhet! Ha nem várjuk ki a szükséges időt, nagyon nagy eséllyel beteg lesz a következő terhesség is, plusz felütheti a fejét a lappangó daganat, és akkor óriási baj van!!!
Így nálunk nagyon fontos az önmegtartóztatás, azt mondta a doki, hogy az életem is múlhat rajta :cry:
Azt az utasítást kaptuk, hogy 1 hónap NOSEX és utána csak duppla gumiban lehetünk együtt :shock: , nehogy bekapjam véletlen a legyet :?
Szóval februárnál előbb semmiképpen nem próbálkozhatunk élesben, de ez az idő jó lesz arra, hogy tényleg csak egymásért legyünk együtt, és a szeretkezés tényleg a szerelmünkről szóljon.

A nem görcsölés nagyon nehéz volt, mi a mostani babánál totál görcsölve csináltuk :( én egyáltalán nem tudtam nem erre gondolni! apa még párnát is tett a fenekem alá az akció után, nehogy kifollyon a cucc :D igaz bejött, mert elsőre belőtte a gyerököt :D

Remélem most átszellemültebbek leszünk!

Nagyon szurkolok, hogy nálatok minden rendben legyen :wink:
boo

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?