Új privát üzeneted érkezett!

Nircee!
Hát én is tutira szétrobbantam volna a helyedben!
Nem tudom, hogy felhasználhatod-e még. Szerintem majd amikor felolvasztod kóstold meg, érezni fogod, ha nem jó (már a szagán is).

Jó ötlet ez a felhasználónevesdi. :D
Én is leírom.
Én Ágnes vagyok. A báttyám találta ki gyerekkorunkban, hogy vannak a gigászok akik hatalmasak és embert esznek. Ettől én nagyon féltem, és onnantól kezdve mindig Gigának hívott. Plusz az Ágika helyett Ágigát mondtak, és így is maradt a Giga. Szóval 2 esete van. A bátyámról még annyit, hogy olyan kis mocsok volt gyerekkorunkban, hogy levágta a babám szempilláit, és azt mondta, hogy ne sírjak miatta. Csak várni kell, és majd kinő neki megint. Hát én vártam... :oops:
De egyébként imádtuk, imádjuk egymást, meg persze az öcsémet is. :wink: :lol:

Apropó!
Lili tegnap elkezdett hátrafelé kúszni. :lol: :lol: :lol:

Szép napot!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Hófordulós babáknak utólag boldog hófordulót!

Elég zűrös volt (van) ez a pár nap, mert az egyetemi határidők-dokik-szabadságok közt próbálok vmi elfogadható beosztást találni.. Úgyhogy holnap én bemegyek az egyetemre - lezárom végre a félévemet, a Manót pedig apukája és a nagyi elviszik csípőszűrésre.. Szerettem volna én vinni, de tovább már nem halogathatjuk, az egyetemen pedig ez a vágső határidő :?

Nircee, dühítő a tejcsis-ügy :evil:
Én is nagyan haklis vagyok a mirelit tejcsikre, bár nekem még van bőven, de akkor is, nem kis munkájába kerül az anyukának, hogy időt-energiát szánjon a műveletre. Mikor az egyetemen vagyok, fél napi tejadagot kell itthon hagynom a picúrnak - és amilyen szépen jön a tejcsi szoptatáskor, olyan kínszenvedés néha a fejés..

A felhasználónevemet a középiskolában kaptam. Számtech szuliba jártam, ahol minden tanulónak volt egy kis tárhelye - ehhez pedig egyedi felhasználónevet kaptunk, amit általában a vezeték- és keresztnév összeolvasztásából hoztak létre. A nevem: Szántai Réka, ebből lett a 'szantre' - ékezetek nélkül :lol: Szeretem ez a nevet, de csak a virtuális világban használom, a való világban senki sem szólít így :wink: :)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Milyen hűvös lett.. :shock:
Az uncsitesótól örököltünk ruhákat, és sok rugi volt köztük, mert mikor a baba ezeket hordta, már ősz-tél volt. Nem gondoltam volna, hogy valaha ráadom ezeket Márkra, de hiába van nyár, ha még 20 fok sincs odakint..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

sziasztok!

kissé el voltunk veszve, hétvégén ugyanis nagy családi banzáj volt nálunk, jöttek Szegedről apukámék, tesómék. Jó volt nagyon, Lili természetesen élvezte, h egyfolytában kézben volt.

[b]Hatalmas Gratula Sebestyénhez! Nagyon szép neve van :D

Tibike nagyon édes a képeken! Nekem az tetszik a legjobban mikor ketten vannak, annyira aranyosak!

Giga: gratula Lilinek a hátrafele mászáshoz :lol:

Nircee: nem semmi ez a tejcsi ügy! Én bizti ideggörcsöt kaptam volna! Nálunk a múltkor a vízzel csinálták ugyanezt

Név: Murphynek hívták a kutyámat és innen a murphyke. szinte mindenhol ezt a nevet használom.
róla van szó:
Kép murphy [/b]

Lili ma nagyon nyűgös, 2 órával korábban kelt mint szokott, holt fáradt volt, de nem tudott visszaaludni :( később is alig bírt elaludni csak nyűgösködött meg hisztizett. már tiszta ideg voltam szegényre, mert én meg hulla vagyok, lehet meg is fáztam mert szétmegy a fejem, nagyon folyik az orrom, meg tüsszögök durván (de lehet csak az allergiám keményített be :twisted: )
ja és képzeljétek, mostmár tényleg megjött a mensim. eddig csak hitegetett, én meg azt hittem már megvan. hát nem! de ami most van az nagyon kemény, kb tinédzser koromban volt utoljára. már 6.-dik napja tart, görcsölök mint állat és majd leszakad a derekam :( hát egyáltalán nem hiányzott, még egy darabig jól meglettem volna nélküle.
na mindegy, befejezem a panaszkodást, csakhát ez az idő is lehúz egy kicsit.

murphyke

Kép
murphyke

tüccs: Dórinak utólag is boldog hófordulót!

ezt a hintaágyat kaptam szülinapomra :lol:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

apával:
Kép

a nővéremmel:
Kép

na tényleg megyek, ezer a dolgom.

ja még annyi: tiop! nagyon jók a fürcsis képek! Zsani annyira édes, mint egy huncut kisördög :lol:

üdv
murphyke

Kép
murphyke

Sziasztok!

Ez az időjárás nálunk is betett: Bogi újra köhög, bár lehet, hogy ebbe Apa is besegített, mert kedden fagyizáson kaptam őket! Voltam dokibácsinál, írt antibiotikumot a légúti fertőzésemre, de azt a fajtát nem tartják itt a patikákban... Mivel van egy kis penicillin érzékenységem, csak erithromycin tartalmú antibit kaphatok, viszont a kerület 4 patikájából egyben sem volt, a "kedves" patikus közölte, hogy ha egy gyógyszert nem írnak fel orvosok csak évente pár alkalommal, azt nem tartják, csak megrendelik. Így 24 órát kellett várnom a gyógyszerre. Ráadásul elkezdett nyafogni a nő, hogy minek ezt kellett felírni, milyen betegségre, és miért nem lehet valami mást. Mondtam neki, hogy talán beszélje meg a főorvos úrral, ha úgy gondolja, ne nekem pampogjon. A férjemet meg ki kellett küldenem, mert már láttam, hogy vörösödik a feje, és rá fog üvölteni a nőre. Na mindegy, megvan a gyógyszer, lehet gyógyulni... Ráadásul ugyanez a patikus verte át a férjemet másnap, mert amikor érte ment a gyógyszeremért, megkértem, hogy hozzon bepanthen plus krémet is, hát kiszámlázta a nő a plust és a zacsiba a sima krémet tette, és csak este vettem észre. :evil:

A férjem ma meg holnap itthon lesz, kivette a tavalyi szabadsága utolsó megmaradt 2 napját végre. Most meg apja és lánya elmentek csavarogni: már reggel is voltak lent a pékségben, hoztak nekem reggelire finom diós pozsonyikiflit, most meg mentek az önkormányzathoz, meg apa munkahelyére ebédért, meg postára, szerintem a kiscsaj enyhén szólva el lesz ájulva a fáradtságtól, mire hazaérnek. Engem meg itthon hagytak fordítani. Már ha lenne kedvem hozzá, olyan baromi unalmas a szöveg...

A felhasználónév-megfejtés szerintem is tök jó ötlet, az enyémet a férjem "gyártotta" évekkel ezelőtt. Mivel Andi a nevem, ő néha (még megboldogult lánykoromban :wink: ) Andibabának hívott - bár annyira nem rajongtam a megszólításért. Aztán amikor elment egyetemre, valami rendszerbe való regisztráláskor kellett egy jelszó neki, és ő az andibaba mellett döntött, de a rendszer csak 7 karaktert engedett meg. Így az utolsó "a" lemaradt. Aztán így maradtam... Jobb mint a "répa", ugyanis így is szólított a drágám vagy 3 éven keresztül - ez egy félresikerült hajfestés eredménye volt. Nem az a festék volt a tubusban, mint a dobozon feltüntetett, így gesztenyevörös helyett répavörös lett a fejem. Képzelhetitek! Úgy rohantam a fodrászhoz, hogy fessen be sötétbarnával, mint még soha... :lol: :oops: :lol:

Murphyke, gyönyörű volt a kutyusod! Imádom a németjuhászokat!

Na befogom, tényleg fordítani kéne, hétfő reggel legkésőbb le kell adni!

Üdv mindenkinek: Andi
andibab

Sziasztok!

Nircee!
Ez a kép még reggel 9-után készűlt!Dél felé tele lett a park!!!!! :lol: A csúzdáknál kígyozott a sor!!!!!! :shock: :evil:

Köszi mindenkinek a dicséretet!A felhasználozsdi név megfejtés nekem is bejön!Jó ötlet!

Az enyém a férjemtől van,mert ő regizett mindenhova evvel a névvel!Ő azt mondta,hogy azért választodta ezt a nevet,mert ő Tibi ,és a billentyűk így elég közel vannak egymáshozt(szinte egymás mellett)!Tibit nem írhatot,mert van már sok féle,így lett tiop!Én meg nem írtam át,de máshól már én Tiopné vagyok!!!!! :lol: :wink:

Most ennyi,mert rohanok főzni!sziasztok,majd késöbb még benézek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Utólag is Boldog Hófordulot a Babóknak!!
Boldog Névnapot A LEVENTÉKNEK!!!!

Mano:
Én nálam is van egy kis bibi ezzel a fotofüzettel: 3 különféle összeválogatást csináltam és csak egyről jött visszaigazolás az e-mail címemre, pedig a végén ki is nyomtattam a megrendelés megerősítése lapokat. Na mindegy az is jó ha az az egy elkészül.

Felhasználó név??
Engem a munkahelyemen neveztek el Lindának, (erdetileg Melinda vagyok, csak egy szobában voltunk 2 Melinda és a megkülönböztetés végett) a 25 meg azért van mert mikor regisztráltam 2005-ben akkor 25-éves voltam, a "sima" Linda felhaszáló név foglalt volt..
Hát ennyi...

Ja lehet, hogy hülyén hangzik de Nati 2 napja nyáladzik .. nem létezik ugye, hogy a foga helyezkedik???

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Linda!
Márk is másfél-2hónapos kora körül kezdett nyáladzani - aztán fújta belőle a buborékokat - olyan nagyon aranyos :lol: :lol:
Én kérdeztem a dokinénit a 2hónapos tanácsadáson, hogy lehet-e a foga, mert fájdalmasan is sír néha (és már nem is a hasa fáj). Azt mondta, hogy lehet a fogacska. de kibújni még biztos nem fog..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre:
Na akkor még se annyira hülyeség... :lol: :lol:

Wikyanya:

Én is abban a szülőszobában szültem... és Balázsnak nagyon tetszett a zöld szerelés amit kapott... :D
Nekem sajna nem volt időm fényképészkedni előtte, mert elég eltorzult fejeket vághattam... mondjuk Balázs csinált egy-két képet a szülőszobáról.. de én erre nem nagyon emlékszem, elégé lekötött a szülés.. :lol:
Na csak ennyit akartam az előbb lemaradt!!

Ja és a legfontosabb: LÁNYOS ANYUKÁK!!
Ki, mikor lyukasztatta ki a fülét a babónak?? És kivel?
Nálunk 2 védőnéni kijön és megcsinálja, állítólag egy tűvel(vastag) simán átszúrják!! Azt mondták minél előbb csináltassam meg, mert úgy kevésbé fog rá emlékezni (de ez szeritem hülyeség)!!

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Azt az elöbb még elfelejtettem, hogy a Giga név már foglalt volt, és elvileg 12-t akartam utána írni, csak a 2 valamiért lemaradt... :roll:
Így lett giga1.

Linda!
Lili is 6 hetes kora óta nyáladzik, de a foga igazán még csak most készülődik.

Újabb fejlemény van nálunk.
Lili ma már 4kézlábra állt. Nagyot néztem, gyorsan le is kaptam. Majd felteszem a képet legközelebb.

Jó éjt Mindenkinek!
A Leviknek meg boldog névnapot :!: :!: :!:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Csajok lenne egy kérdésem: 27. hétben járok és a méhszájam 2000-es, a doki azt mondta, hogy legyek óvatos, de ne aggódjak!

Még dologzom, erre azt mondta, hogy ha szeretnék, akkor még nyugodtan... de ha fáradt vagyok, akkor pihi..

Na sokkal nem lettem okosabb...

Ti mit gondoltok, tapasztalataitok vannak? És Magne B6-ot szedek, valami egyebet (nospa, kalcium) nem kéne?

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Tiop! Tök jók a strandos képek! :D Akartam már tőled kérdezni, hogy neked Zsani hányszor alszik egy nap? Szonjának nagyon hülye rendszer van a napjaiban. :? Nem kel korán, olyan 8 körül. Eddig mindig 11 körül aludt egy órát. Most az még korai, így dél is van mire elálmosodik. 1 mire felkel. A délutáni alvás eddig 3-kor volt, így az is csúszik 4-5 körül. Akkor megint alszik másfél órát. Este pedig 10 mikor elalszik. Próbáltam ma, hogy csak egyet aludjon. Az meg kevés volt, mert így meg fél 8-kor kidőlt, és attól tartok hajnalban már ki lesz aludva olyan 4 körül. :? Meg 6-tól már csak kínlódott, nyűgösködött. Na így legyek okos!! :roll:

Felhasználónév: Az enyém nagyon egyszerű. :) Mivel engem Tóth Heninek hívnak itthon mindenki Henusnak hív, és az magában foglalt volt. Így elé tettem a t-t és ebből lett a thenus. :)

Linda: Nekünk is azt mondták az "öregek", hogy minél előbb tegyünk fülbevalót annál jobb. Aztán úgy alakult, hogy még mindig nincs. :? Ugyanis 7 hónapos koráig kicsi volt a füle a belövéshez, utána meg sokat piszkálta a haját, fülét, és nem akartuk, hogy a fülbevaló miatt még többet kapkodjon oda. Egyébként szúratni semmiképpen nem akartam, nekem az brutál. Most úgy áll a dolog, hogy várunk. De hogy mire???? :roll: :wink: :D

thenus

Jutta,
nekem a 23. héttől volt 2000-es a méhszájam, és engem 7 hétre befektettek a kórházba, továbbá még otthon is szigorúan feküdnöm kellett további 8 hetet egészen Marci születéséig! Nem riogatni akarlak, lehet, hogy más volt a helyzet, de nekem erről az adatról igazán rossz élményeim vannak.
Nálam úgy derült ki,hogy valami furcsát éreztem a 22. héten, így elmentem egy másik dokihoz, mert az enyém épp szabin volt, és ő akkor azt mondta, hogy pihenjek sokat, és ha lehet, ne dolgozzak, de nem kell szigorúan feküdnöm. Aztán 1,5 hét múlva hazajött a dokim, ő meg azonnal befektetett ugyanerre a diagnózisa, miután megvizsgált.
Én 3 napig kaptam magnézium infúziót, majd még egy csomó gyógyszert a MagneB6 mellé. Marcika végül a 37. héten született meg, miután 3 nappal azelőtt elkezdtem felállni.
Mondom, lehet, hogy nekem egyéb tényezők is indokolták a befekvést, nem tudom, nem vagyok orvos, de nekem 2 doki 2-félét mondott. És én teljesen megbízok a saját dokimban, úgyhogy én neki hittem...

Kép
Kép
nircee

Nircee: szerintem tuti, hogy volt ott más is!
A 2000-es méhszáj még teljesen zárt, csak a nyakcsatorna megrövidült. (Nekem is 2000 volt kb. félidőtől és úgy kellett kivágni belőlem Lolot a 41. héten, mert magától nem jött... )

Fülbevaló: én nem akarok még egyelőre, majd ha már értékelni tudja, vagyis úgy másfél-két éves korban... Most amúgy is állandóan a fülét piszkálja, mi lenne, ha még fülbevalója is lenne! Azt a pici fájdalmat meg elviseli! :) Nekem kb. óvodás korban szúrták tűvel, nem is emlékszem rá, aztán kamaszként lövettem még mellé, nem is egyet - nem vészes, túl lehet élni. :)

Nick: nem is tudom, valahol láttam a neten, aztán elkezdtem használni, de egy csomó fórumon ezt használom.

Na és képzeljétek, ma megkoccant a kanál! ;)
Vendég

sziasztok!

Köszi az infókat! Verna, te otthon voltál félidőtől, vagy dolgoztál?
Én ülő munkát végzek, csakhát Veresről Pestre utazok kocsival (kb 40 perc)

Ja és szedtetek Magne B6-on kívül mást? Kalcium, nospa egyéb görcsoldó?

Tényleg köszi, hogy sokadjára is segítetek!!! :oops:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Jutta!
Nekem az utolsó hetekben volt 2000-es a méhszályam!Ami ugye már normális!tényleg vigyázz magadra,pihenj minnél többet! :wink: De aggódni tényleg nincsen ok!!! :wink: :)

Linda!
ez természetes jelenség!a foguk már ilyenkor kötödik,nyugi!De lehet,hogy csak 4-6 h-pos korában jön ki! :D Aninak 2 hetes korában tedte be a védőnő a fülbevalót(nem bántam meg mert semmire nem emlékszik!)Zsaninak még most sincsen bent :oops: ,pedig a fülbevaló megvan!Nem tudom mire várunk még,de szerintem nevárjatok sokáig!Tényleg minnél előbb betetetitek annál jobb! :wink: :)

giga!
Gratulálok a 4 kéz lábra álláshoz!! :wink: :D

Henus!
Köszi szépen a dicséretet!
Zsani is ugyan így alszik mint most neked Szonja!Eleinte ő is úgy alludt,hogy délelőtt fél 10 körűl alludt 1-2 órát,utánna meg csak 3 körűl 1 órát!Aztán mostanában kitolódik 11-12 felé 1 óra alvással,és délután valamikor csak fél 5-5 felé alszik fél 1 órát!szerintem ráfognak állni mostmár a napi egy alvásra!!!Ami nem baj,hiszen akkor jobbat alszanak éjjel!!!! :wink: :D Mostanában hány kilók vagytok???????Zsani csak 9-enc kiló volt 2 hete!Jövőhéten viszem őt egy éves ellenőrző vizsgálatra,majd meglátom mennyit hízott! :roll: De az a gondom,hogy nem nagyon akar enni csak a krémtúrókat,meg a joghurtokat hajlandó megenni!Cici viszomt egész nap megy!!!!!! :lol: :lol:

verna!
Gratula a fogacskához!!!! :D

Mano!
BOLDOG NÉVNAPOT LEVIKÉNEK!
Kép

mA NAGY nap van nállunk!Zsani ma ünnepli az első szülinapját!!!! :D :P :P :P Anetnak meg hólnap lessz az 5.-ik!Csak kis családi ünneplés lessz!akartam nekik gyerek zsúrt de nem jött össze!! :( :? :roll:

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop,

ZSANINAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!! SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKI EGÉSZ ÉLETÉRE!!!!!!!

Kép

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!!

Zsaninak & Anettnek (előre) BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!

Mit kapnak ajándékba???

Köszi az infokat a fülbevalóval kapcsolatban, a fülbevaló nekem is meg van, csak hát engem is az tart vissza, hogy mostanában állandóan a haját "tépi", a szemét, fülét dörzsölgeti és félek, hogy a fülbevalót kitépi éjjel, az egyik éjjel annyira mocorgot, hogy reggel 90 fokban elfordult a tengelye körül, és keresztbe volt teljesen én magam se értem, hogy csinálta de a frászt kaptam..

Az apja azt mondta, biztos át akart jönni hozzánk.... :lol: :lol:

Jutta!
Nekem is 1500-2000-es volt az értékem igaz a 32.héttől, de lehet ,hogy már előbb is az volt csak pont akkor volt ez az orvos váltás mizéria körülöttem és hát 5 hétig nem látott orvos.
Szóval nekem is Magne6-ot írt fel jó nagy dózisban, és azt mondta kimélő életmódot éljek (pihenjek napköben egy-két órát stb., ne nyújtozkodjak, tornázak)
Ja és, hogy szerinte előbb meg lesz a baba, mint április 26. ennek ellenére május 1-én született.
Szóval szerintem is pihenj már amikor teheted...

Medig akarsz dolgozni ??

Na pusz...

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

ISTEN ÉLTESSE ZSANIT EZEN A SZÉP NAPON!!! NAGYRA NŐJÖN, EGÉSZSÉGBEN, BOLDOGSÁGBAN!!!

Jutta, nekem is egész korán már 2000-es volt a méhszájam Bogival, és pihenésre "ítélt" a dokim, azt mondta, hogy nem ér annyit egyetlen munkahely sem, hogy koraszülött legyen a bébi, esetleg valami problémával. Nem megrémíteni akarlak, de ezen gondolkodj el. Lehet, hogy fontos a pénz, meg kevés a táppénz, de a baba mindenek előtt! Aztán mi annyira rápihentünk a dolgokra, hogy Bogi majd' 2 hetet húzott rá. Igaz, én egy jó darabig kaptam a Magne B6 mellé Pipolphent is, ami egy baromi erős görcsoldó, de azt csak azután írták fel, hogy kórházban is feküdtem... A Magne B6-ot meg 2x2 szemet szedtem, más nem kell mellé, csak ha az orvos kifejezetten mondja. A No-Spa-t felejtsd el! Ja, és az autózás-vezetés se kifejezetten ajánlott kismamáknak, se az egyhelyben ücsörgés, se a stressz miatt. Igaz, nem ismerem a körülményeidet, de ha megteheted maradj otthon és pihenj jó sokat - és rakd meg a "fészket". :D Minden napra fogsz találni valami elintéznivalót. ÉS ALUDJ!!!! Egy ideig úgyse fogsz tudni eleget aludni a pici megérkezése után... :wink:

Fülbevalóról annyit, hogy kábé ezer évvel ezelőtt, nekem már 1 hetesen kiszúrták a fülemet tűvel, és beletették az aranyfülit, amit 12 éves koromig hordtam. Most nekünk a doktornéni a 6 hónapos kort javasolta. Igaz, Bogi is nagyon "fülpiszkálós" volt, féltem is a dologtól, de szerencsére alaptalanul. Én a kozmetikusommal lövettem be a steril fülit, abszolút nem fájt neki, nem gyulladt be, nem is érdekelte. Picit megijedt a belövő csattanásától, de ennyi. Aztán 2 hónap elteltével cseréltük ki a belőtt fülit a tőlem örökölt és anyukám által őrizgetett arany babafülire, ami akkor 30 éves volt...(hú de vén vagyok! :roll: )

Na, megyek, dógom van...
Üdv: Andi
andibab

Zsaninak nagyon boldog szülinapot!!!

Jutta: én már 10. héttől otthon voltam, más miatt - de félidőben amúgy elég sokat mászkáltam, nem volt gond (mondjuk semmi egyéb nem volt, se görcs, se keményedés...)
Vendég

Sziasztok!

Zsaninak boldog szülinapot!! :lol:

No döntöttem iszok is és vezetek is! :lol: 8)

Tehát mától 2 és fél hétig pihi itthon, nagyon szigorúan! Közben megyünk 1X dokihoz.

Utána, ha nem romlik a helyzet akkor moderátó jelleggel 2-2,5 hét meló (ekkor lesz szabin mindenki aki helyettesíteni tudna). Persze csak ha az orvos engedi, utána végleg itthon!

Gödöllőn nem tudtok vmi bababoltot? Babakocsit kellene nézni, de nem akarok Pestig menni miatta, a bababútort nagyjából már kinéztem, oda apukával bemegyünk 2 hét múlva (hamár jó sokat pihentem, azután). A többi cuccot itt Veresen, meg Gödöllőn is be lehet gondolom szerezni...

Jutta

KépKép
jutta

ZSANINAK:

Kép

Anita
Kép
Kép
wikyanya

Zsaninak és Anettnek boldog szülinapot!!!

Jutta! Szerintem, ha fáradtnak érzed magad, vagy jólesik, akkor mindenképp pihenj, aludj sokat - most valóban a baba a legfontosabb.. de ha úgy érzed, hogy bírod akkor nem kell egész nap a lakásban csücsülni, sétálj is, mozogj is. Én egy hónappal a szülés előtt még be-bejártam a suliba, eljártunk moziba, kifejezetten élveztem az otthonon kívüli programokat - igaz, hogy szívesebben mozdultam ki a párommal, vagy legalábbis nem egyedül.

MagneB6-ot én is szedtem kb a 38. hétig, mert utána már nincs szükség arra, hogy "visszafogja" a méhösszehúzódásokat :wink:
Emellett a vége felé vastablettát is szedtem, mert a doki azt mondta, hogy nem árt előre feltölteni a szervezetet vérképzővel, mivel sok vért fogunk veszíteni - mellesleg én szinte mindig vashiányos vagyok egy kicsit.. :? (ja, és a vasat még szülés után is szedtem egy darabig, a doki javaslatára.)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Zsani! Boldog szülinapot!!!!

Tiop! Gondolom elnosztalgiáztok mi történt tavaly ilyenkor. :roll: :wink:
Mi egyik éjszaka a párommal nem tudtunk aludni, és pont erről beszéltünk, hogy tavaly ilyenkor milyen rohadt meleg volt, és vártuk, hogy minden pillanatban kibújhat SZonja. Aki akkor még Gréta volt. Meg, hogy ment a foci VB orrba szájba. Azt bambultuk a nagy melegben. Közben meg főztem be a zöldbabot... NA nagyon elkalandoztam.
Majd tegyél fel fotókat a szülinaposról! :) :wink:

Alvás ügyben akkor egy cipőben járunk :wink: :) Ma megint csak egyszer aludt, délután 2-3-ig, de az bazi kevés volt. 8-ra megint kidőlt, de úgy, hogy addig nyúztam, hogy kibirja. :? Kevés még az az egy alvás. :evil:

thenus

Sziasztok!
Remélem nem lesz harag,de most csak Zsani és Anett miatt ugrottam be! :wink:

Kedves Zsani és Anett!
NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKTEK!!!

Levi nevében köszönjük a névnapi köszöntést!!!

Kati és Levi

Kép
mano83

Egy sor erejéig...

Június 23-án este fél 7-kor megszületett 2. lányunk, Enikő.
4110g, 56 cm.

BMóni

Kép
Kép
b.moni

B.Moni: nagy gratula Enikőhöz! Szép méretek! :)

Tiop: Anettnak boldog szülinapot! Ezt hogy csináltátok, hogy ennyire egy időben születtek a csajok?! :)

Ja, MagneB6 - ezt mindig elmesélem: nekem álmatlanságot okozott! Tuti hogy az volt, mert terhességem alatt 2x egy hétig szedtem, abban a 2x egy hétben iszonyú rosszul aludtam. És találkoztam már másokkal is, akiknek hasonló tüneteket okozott! (Csak azért írom, hogy ha esetleg valaki nem tud aludni és nem tudja mitől, akkor gondoljon ere is! ;) - helyette lehet szedni BioMagnéziumot, ami csak magnézium, B6 nélkül, annak nincs ilyen mellékhatása...)

Szegény Lolonak megvolt az első "komoly" balesete: az ölemben ülve hintázott és lefejelte az asztalt. :shock: Szegényemnek még az orra is vérzett picit (nem komoly, pár csepp volt!), utána iszonyatosan üvöltött (kb. 2 percig, utána már röhögött).

Próbáltam lefotózni a fogacskát, de nem igazán látszik - pedig ott van, az ujjunkkal simán érezzük! Mennyi idő alatt szokott kibújni? Onnantól, hogy áttöri a fogínyt?

Íme a kis fogatLENKE:

Kép
Vendég

Sziasztok!

BMóni! Gratulálok a kislányhoz, szép nagy baba! Jó egészséget neki is, és neked is! A mi picurkánk is majdnem Enikő lett, de aztán Apukája azt mondta, hogy a Veronika jobban tetszik neki...

Tiop! Boldog Szülinapot a Nagylányodnak is!

Most csak ennyi, Bogi tombol, Apa próbál még lustálkodni, nekem meg főzni kéne az ebédet, meg befejezni végre ezt a nyüves fordítást, hogy hétfő reggel leadhassam...

Kép

Kép
andibab

B. Móni, gratulálok Enikő babához, sok boldogságot az egész családnak!!!Ha lesz egy kis időd, tegyél fel képet, kíváncsiak vagyunk Enikőre :D

Móni 30, nektek is gratulálok Sebestyénhez!! Ha egy picit megnő, akár tervezhetünk egy közös sétát is. Melyik utcán laktok?

Anita, tündéri gyerekeid vannak!! Viki nagyon édes, ahogy szeretgeti az öccsét.

Tiop, boldog szülinapot Anettnak, és Zsaninak is utólag!!!Várjuk a képeket az ünnepeltekről!

Most csak ennyi, később bővebben, de most mennem kell.

Mindenkinek szép hvg-t!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Mindenkinek köszönöm szépen a jókívánságokat! Megpróbálok majd képeket feltenni.

A történetünk:
17-én reggel 9-kor elfolyt a magzatvíz, legalábbis azt hittem, mint kiderült csak egy része. Bementünk a kórházba, ahol azt mondták, lehet még haza is mehetünk, mert fájások egyáltalán nem voltak, a külső méhszáj picit volt nyitva, a belső teljesen zárt. Majd kis várakozás után újabb vizsgálat, az nst fájásokat mutatott, én nem éreztem semmit. Délután megérkezett a doki, megállapította, hogy a burok felül repedt meg, kaptam méhszáj tágítót, oxitocint. Késő délutánra már éreztem rendesen a fájásokat. Eleinte jó volt a labdán ücsörögni, a víz is segített valamelyest, a vége felé már egyáltalán nem enyhítette a fájdalmam, sőt inkább rossz érzés volt, lehet túl sokat vártam tőle. 18-án hajnali 4 óra 35 perckor végre megszületett a várva várt kisfiúnk. Amint kibújt, nagyon jó érzés volt felszabadulni az addigi fájdalom alól, és meglátni végre Sebestyént.
Összeségében jó élményeim vannak a kórházról, a dokiról, és az összes ott dolgozóról.

Katica,
A közös séta jó ötlet, a Bethlen utcában lakunk. Ti?

Tiop,
Zsaninak és Anettnak nagyon sok boldog szülinapot kívánok!

Anita,
Nagyon sok boldogságot és egészséget nektek, gratulálok Tibikéhez!

Móni,
Neked is nagyon gratulálok Enikő születéséhez! Majdnem találkoztunk odabenn!

Móni

Kép
móni30

Sziasztok!

Hú, jó kis babazápor van mostanában! :-)

Tiop!
Zsaninak és Anettnek Nagyon Boldog Szülinapot!

BMóni!
Enikőnek nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok!

Képzeljétek! Ma este hivatalosak voltunk egy kerti party-ra. Mivel 6-ra kellett menni, úgy gondoltam, hogy már nem rángatom Zsófit. Mostanában ugyanis van, hogy 6-7 körül eszik, aztán már csak reggel 5-6 körül. Na meg is etettem 6 után aztán leléptünk. Viszont nemrég telefonált anyukám, hogy Zsófi fél órája ordít és már nem tud vele mit csinálni. Még jó, hogy 5 percre voltunk és gyorsan haza tudtunk jönni. Szegénykém annyira kivolt már merülve. Nálam szerencsére gyorsan megnyugodott és már mélyen alszik.
Anyunak is elaludt, csak aztán állítólag egyszer felébredt, szétnézett, és onnantól egyre jobban ordított.

Úgy tűnik most már tényleg vinnem kell őt mindenhová magammal. Hát ez van.
Úgy sajnáltam szegényt és olyan lelkiismeretfurdalásom lett hirtelen. De én csak neki akartam jót, hogy itthon hagytam pihenni.
Na így most itthon ücsörgök a csajszival, apát meg visszaküldtem. Legalább ő had bulizzon egyet.
:)

Jó éjszakát
Márti
Vendég

Tiop,
istenke éltesse a csajokat :D :D :D :D :D :D :D

BMóni,
én is gratulálok Enikőhöz, szép nevet választottatok neki :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok,

borzasztó nagy szükségem lenne a segítségetekre...
34. hétben lévő kismama vagyok, akinek a várandósságával eddig minden a legnagyobb rendben volt. Választott dokim és szülésznőm is van, mindkettőjükkel meg vagyok elégedve, de most hála a "fantasztikus" eü.-i reformoknak, ideiglenesen megszünik a MÁV kórház szülészete ahol aug. elején szültem volna.
Azt, hogy hogyan érintett ez a dolog nem részletezem, nem szerenék lelkizéssel untatni senkit...

Az orvosomat és a szülésznőmet is átvette a Szabolcs utcai klinika, úgyhogy akár happy end-del is végződhetne a történet...csakhogy alapos utánnanézés után arra kellett rájönnöm, hogy a Szabolcs utcai klinika nem egészen olyan elképzelésekkel rendelkezik a baba-központú ellátásról, amilyennel én. 24 órás rooming-in szolgáltatás egyáltalán nincsen, ha szerencsém van kerülhetek olyan 2-3 ágyas szobába, ahol napközben velem van a pici, éjjelre pedig elviszik...ha nincsen szerencsém, ami ugye a szülések számától és a leterheltségtől függ, akkor egyáltalán nincs velem a baba, csak 3 óránként hozzák szoptatni. Amúgy semmiféle alternatív lehetőség nincsen a vajjúdás segítésére és az apja csak üvegen keresztül láthatja a gyermekünket.

Ezek az információk totálisan sokkoltak, hiszen már teljesen beleéltem magam, hogy a MÁV kórház számomra meglelhetősen baba-mama barátnak tűnő szülészetén szülhetek, ahol utánna a legrosszabb esetben is 2 ágyas szobába kerülök, 24 órás rooming-innel...

Most óriási dilemma előtt állok; adná magát, hogy követem az orvosomat, hiszen ő már ismer és tudom, hogy számíthatok rá....viszont borzasztóan fontosnak tartom a baba és az én kapcsolatom szempontjából, hogy ha lehetséges az első pillanattól érezze, ott vagyok mellette. Belegondolni is szörnyű milyen megrázkódtatás lehet számára, hogy kikerülve a meleg, ölelő méhből a teljes magányba landol....

Hát eddig a történet, elnézést, kicsit hosszúra sikerült...és akkor most jönne a kérdés; mivel nem ismerem a Flór szülészetét (lakóhelyem szerint ide tartozom) és a dokikat sem, a Ti tapsztalataitokra lennék kíváncsi. Mit tennétek a helyemben, milyen a szülészet? Mennyire baba és mama barát a szolgáltatás? Na és a legfontosabb, van e valaki akit jó szívvel ajánlani tudnátok ebben a szorult helyzetben...

Nagyon hálás vagyok bármilyen válaszért, hiszen tényleg nagy szükségem van valami információra!

Előre is köszönet!

Bori
grobby

Bori!
Őrület, hogy milyen lehetetlen helyzetbe kerülhet egy hamarost szülő kismama :shock: :twisted: Teljesen megértem az aggodalmadat!
Annyit megnyugtatásként, hogy, ha a Flór mellett döntesz, akkor biztosan a legjobb kezekben leszel Te is és a születendő kisbabád is. A vajúdás könnyítésére több alternatív lehetőség is van: szülőszék, labda, kád, vagy ami neked kényelmes és a baba a szülés után végig veled lehet. Ha jól tudom három napig nem adnak neki tápszert, úgyhogy lehet próbálkozni a szoptatással, míg mindketten bele nem tanultok :wink:
Az orvosok, szülésznők nagyon jók - én nem nagyon hallottam róluk panaszt :)

Én Szentágotai Ferencnél szültem, nagyon nyugodt, készséges - jó szívvel ajánlom, de szerintem közülünk mindenki elégedett volt a saját orvosával.

Remélem tudtam segíteni a döntésedben..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Linda!
Natikának boldog hófordulót!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Ja, valami mindig kimarad :? :oops:

Gratulálok az összes újszülött bébihez!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Hahó!

Bori, küldtem privit!

Kép

Kép
andibab

Sziasztok!

Szantre és Linda,
Boldog hófordulót Márknak és Natinak!!! :lol:

Bmóni,
Gratulálok Enikő babához! :D

Most csak egy-két kép miatt jöttem,majd lassan ígérem írok,nemsokára lesz egy kis segítségem újra és tudok majd írni pár sor magunkról.

Bori,
Holnap küldök képeket priviban a szülészetről!
Én Toldi doktornál szültem,nagyon meg voltam vele elégedve,de sajnos Ő holnaptól 3 hét szabin lesz,így gondolom Ő már tárgytalan Neked! :roll:

Szóval az ígért képek:
Kép ezt kapta névnapjára (szellősebb babakocsi)

Kép kapott egy ilyen hintát is,amit nagyon szeret

Kép
Kép

Szép estét Mindenkinek!

Kati és Levi

Kép
mano83

Sziasztok!

Bori, nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. De amint már Szantre is említette, az itteni orvosok egy-két kivétellel mind nagyon jók, és a szülésznők is nagyon rendesek. Tényleg baba-mama barátnak lehet mondani a kórházat, már az első naptól végig veled lehet a pici. Hat ágyas szobák vannak, de vannak alapítványi szobák is, ezek két ágyasak, 3000Ft/éj, és van családi szoba, ahol bent lehet még egy felnőtt családtag is éjszakára. Ez 10.000Ft/éj. Csak nyugtatásképpen mondom neked a hirtelen orvosváltás miatt, ha a kórház mellett döntesz, hogy én a 37. héten kaptam másik orvost, ugyanis az én orvosom elment szülni. Kétszer találkoztam vele a szülés előtt, de kedves volt, nem volt semmi gond. Kovács Rékának hívják a doktornőt.(Az egy másik dolog, hogy nagyon sajnáltam, h nem szülhettem az oirvosomnál).
Remélem tudtam segíteni.

Márknak és Natinak boldog hófordulót!!

Kati, Levi, háát, szóhoz sem jutok :lol: :lol:

Giga, milyen kicsi a világ, valóban rokona, az öccse a férjem Györe Daninak :lol: Múltkor mondtam is Daninak, hogy mi derült ki, erre ő, persze, a tesód mesélt is neki Liliről.

Leírom a felhasználónevem történetét én is. Mikor kiderült, hogy kismama vagyok, a férjem regisztrált a fórumon, az ő felhasználónevével. A régebbiek talán emlékeznek is, mindig úgy írta alá, hogy "kisapuka". Aztán egy idő után én is írogattam, de nem regisztráltam, együtt használtuk a nevet. Később én ragadtam itt :lol: Egyébként az Ichtus görög szó, halat jelent. Iesous CHristos THeou Uios Soter.Ezeknek a szavaknak a kezdőbetűjéből tevődik össze, ami magyarul a következőt jelenti: Jézus Krisztus Isten Fia Megváltó. Egy kicsit hosszúra sikerült a magyarázat, de azért remélem, érthető voltam :wink:

Nálunk mostanság sok minden történt, míg nem írtam. Sára túlesett élete első betegségén, a dokinéni szerint háromnapos láz a neve. Valami vírust kapott el, piros volt a torka, két napig lázas volt, a harmadikon hőemelkedés, utána kísérőtünetként piros pöttyök az arcán, mellkasán, hátán. De most már kutya baja. Henus, nem ez volt Szonjával is nem olyan régen?
Ja, és az elmúlt héten Sára négykézlábra állt, felült, és felállt. Ő úgy döntött, most mindent bepótol egyszerre :lol: Most már nem kúszás, még nem négykézlábazással közlekedik. De hogy kotor előre, és rámol ezerrel, az nem kétséges :D
Ja, és felesel a gyerek. Mondom neki, hogy Sára, nem szabad!(virágot ráncigálni, cd-t pakolni, kábelt húzogatni, koszos papucsot enni), és ő rávágja, hogy DE. Pedig nem is tanítottuk neki :oops:

Verna, gratulálok a fogacskához!! Nekünk bármikor áttörhet a felső kettő.

Szép estét mindenkinek!

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Most csak bekukk!
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A KÖSZÖNTÉSEKET,ÉS A JÓ KÍVÁNSÁGOKAT,IGAZÁN KEDVESEK VAGYTOK!!!!NAGYON JÓL ESETT OLVASNI,HOGY GONDOLTOK RÁNK!

Hólnap írok bővebben,hogy milyen volt a köszöntés,és,hogy miket kaptak a csajok,de most nagyon fáradt vagyok!

Mano!
Azért ezt nem hagyon szó nélkűl!
Levi állomszép kisfiú!!!!!! :wink: :D

b Móni!
HATALMAS GRATULA A BABÓDHOZ!SZÉP SÚJJAL SZÜLETETT!
Kép

hENI!
iGEN FELJÖTTEK A RÉGI EMLÉKEK!A blogomban is megírtam!!!!!!! :wink:

MINDEN HÓFORDULÓS BABÁNAK BOLDOG HÓFORDULÓT KÍVÁNOK!

jÓ ÉJT MINDENKINEK!hÓLNAP VÁLASZOLOK MINDENKINEK!DE MOST TÉNYLEG MEGYEK!SZIASZTOK!jA ÉS TESZEK MAJD FEL KÉPEKET IS! :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!!

Először is köszönjük a köszöntéseket!!

Márknak is BOLDOG HÓFORDULOT Kívánunk!!
Mi újság az egyetemmel? Sikerült megoldanod a "problémád"?

grobby:
Csak biztatni tudlak, hogy bátran gyere át ide szülni én is hasonló cípiőben jártam, én a 32.héten váltottam kórházat és dokit. Én a Schöpf-Méreiben szültem volna de a dokim közölte, hogy magánkórház lesz és fizessek kb. 200-250.000Ft-ot a szülésért... :twisted: :twisted:
Úgy, hogy váltottam, a csajok ajánlottak nekem is több dokit, de én Toldi doki mellett döntöttem, aki neked már nem jó, mert ahogy már Mano is írta szabira megy.. 8) 8)
De szerintem a többi doki is rendes, a szülőszobák tök jók... és az "alapítványi" szobák is!!

Úgy, hogy Hajrá-Hajrá!!

Ja és ÜDV KÖZTÜNK!!!

B.MÓNI:
GRATULÁLOK A "KIS" CSÖPSÉGHEZ!!

NAGYON ÜGYESEK VOLTATOK!!!!

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

Tiop: utólag is nagyon sok boldog szülinapot a csajoknak!

Móni: hatalmas gratula Enikő babához!
Mindkét Mónitól várunk ám képeket :D

Natinak és Márknak boldog hófordulót!

Bori: ahogy a többiek is írták, tényleg jó a kórház is meg a dokik is (egyedül Szappan dokit nem ajánlom, bocsi, h ezt írom :oops: ).
Az én dokim Erdélyi Zsolt volt, nagyon meg voltam vele elégedve. Az Örsön van a magánrendelője. De Tiop tuti ad neked részletes felvilágosítást, ebben ő a profi, mindhárom lurkót nála szülte :lol:

ichtus: én még emléxem a kisapukás időkre :lol:

Nálunk hétvégén anyóslátogatás volt, hát eléggé megviselt a dolog, de túl vagyunk rajta szerencsére.

szép napot mindenkinek

murphyke

ja tényleg mikor lesz a találka?

Kép
murphyke

Sziasztok!

Murphyke!
Köszönjük szépen neked is a köszöntést!!!!! :P Látom te nagyon jól ismersz már engem!!!!!!!

Bori!
Küldöm a privit!!!!!!!!!!! :wink: :D

Pár képet teszek fel a szülinapokról!Nincs még mind feltőltve !
Ez Anett tortálya volt!
Kép
Zsaninak ezt vedtük!Direkt nem vedtünk nagy ajándékot!ennek nagyon örüllt!
Kép
Anett palacsinta evő verseny után!
Kép
Egyenlőre ennyi!Majd lessz Zsani tortályáról is,csak még felkell tölteni,mert azt nem mi fényképeztük!Mi csak kameráztuk őt!
sziasztok,szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Tiop,
Nagyon jó a torta,majd mutatom a sógornőmnek,Ő cukrász,itt van a szomszédban a cukrászüzemük és szereti az ilyen tortákat!:)
Teljesen igazad van,hogy nem vettetek nagy ajándékot Zsaninak.
Mi sem vettünk Levi névnapjára nagy dolgokat,hiszen úgy sem tudja értékelni még.
Amúgy még mindíg gyönyörűek a gyerkőcök! :lol:

Katica,
örülök,hogy Sára már jobban van és nem beteg!
Tök jó,hogy ennyi mindent csinál már Ő is!
Levi detto ugyan ilyen,folyton pakol.Főleg újságot "olvasni" szeret igazán.

Levi nevében is köszönjük a bókokat mindenkinek!

Verna,
Gratulálok a fogacskához! :lol:
Anyire édes Flóra! :lol:
Néztem a bolgot,nagyon jók a képek! :lol:

Nircee,
Felhasználónév:
ez nálam úgy jött,hogy kiskorom óta apukám manónak és cicának hív (hívott)
Mivel a manó már foglalt volt,így mögé raktam a születési évemet,mert 1983-ban születtem,így lettem mano83. :D

Most mennem kell! :(

Szép napot Mindenkinek!

Kati és Levi

Kép
mano83

Köszönjük a köszöntéseket!

Linda! Az egyetemen szerencsére mindent elintéztem, már le is zártam a félévet, úgyhogy szeptemberig csak a Manóé vagyok :lol: :lol: Pénteken végül én lementem az egyetemre, és Márkot az apukája meg a nagymamája vitte el csípőszűrésre - és a doktornéni megdícsérte Apukát, hogy milyen ügyes, hogy ő hozta el a Manót, meg hogy milyen gondosan pelusoz :D :lol:

Tiop, Mano! Gyönyörűek a gyerekeitek!
Tiop, szuper az a torta, várjuk a többi képet is :D

Katica! Gratula Sára teljesítményéhez!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok Kedves Lányok!

Nagyon köszönöm mindazoknak, akik írtak és biztattak ebbe a szorult helyzetben, nagyon aranyosak vagytok...érzetem, hogy ez egy amolyan összetartó fórumozó társaság és rajtam is segítetek majd...szóval hálás köszönet!!! :)
Persze, ha bárkinek még van ötlete, tanácsa azt szívesen veszem...
Most jelen pillanatban hajlok arra, hogy nem is erőltetem a doki kérdést, ráhagyom magam a Szerencsére és a Sorsra és szülök az ügyeletes orvosnál....kicsit tartok ettől, de lehet bevállalom. Amit viszont mindenképpen szeretnék az a választott szülésznő, hiszen ha valakinek, neki aztán sok szerepe van abban, hogy rendben alakuljanak a dolgok. Van valakinek szülésznőre vonatkozó tippje és elérhetősége?
Talán még nem késő, hogy felvegyem valakivel a kapcsolatot, aztán a CTG-ket meg elvileg ilyen esetben ugyis a szülésznő csinálja, az alatt meg megismerkedhetnénk kicsit közelebbről...
Mégegyszer köszönet Nektek, az eddigiekért is,

Bori
grobby

Sziasztok!

Mindenkitől szeretnék elnézést kérni, hogy csak most köszöntjük a gyerkőcöket, de nem voltunk itthon a hétvégén.

Bmóni!
Gratulálunk Enikőhöz! Sok-sok boldogságot és egészséget kívánunk nektek!!! :D

Tiop!
Utólag is naggggyon boldog szülinapot a két csajszinak! Nagyon jók a képek, és hát az a torta... A keresztlányomnak is ugyanilyen mocija van. :)

Márknak és Natinak boldog hófordulót! :D

Ichtus!
Nem semmi, hogy Sára így felpattant! Gratula neki!

Mi meg Szentgyörgyhegyen voltunk a Balatonnál. Naggyon jó volt. Fantasztikus az a hely. A férjem unokatesójáéknak van ott egy kis nyaralójuk. Rettenetesen jó a levegő és csönd van. A Balcsi ugyan csak 22 fokos volt, de Lili így is bement 1-2 percre és imádta. Én a kislábujjamat se dugtam volna bele, de őt az apukája bevitte. Nagyon élvezte a csaj! :lol: 8)

Kép

Tetszett neki a moci. :lol:

Kép

Ez már itthon készült, fülig érő szájjal.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok,

Egy ideje nem jártam erre, először is minden újdonsült anyukának kívánok minden jót és gratulálok a babákhoz!A szülinaposoknak utólag is boldog szülinapot!:)

A múlt hét nálunk zűrös volt, szerdán reggel Levi pelusában vért találtam, (aznap összesen 4x).Doktor néni rögtön baktériumos fertőzésről beszélt (mást nem is említett), na meg ha lázas lesz, hány, stb...akkor irány a kórház.Jól beparáztam (tudom, nem szabadna...), már láttam magam előtt Levit a kórházban kikötött kezekkel infúzióval..úh, szörnyű.De szerencsére azóta sem volt ilyen, ma pedig meg lett a tenyésztés eredménye, minden negatív.Holnap megyünk vissza a doktornőhöz, kíváncsi vagyok mit mond.Közben utána olvastam, lehet attól a tejterméktől is, amit én megeszek, de az meg minimális, tejet nem is iszom, többi tejtermék sem jelentős.De lehet ez is elég ehhez... Volt közületek valakinél ilyesmi?
Közben szájpenész is megtámadott minket, illetve az ajkán van, belül nincs is...

Amúgy Levi szemmel láthatóan napról-napra ügyesebb, figyelmesebb, tegnap óta érdekli a zenélő-forgója is (eddig nem is volt fenn, egyszer próbáltam a múlt héten feltenni, nem foglalkozott vele), gagyarászik a lelógó állatkáknak, szóval nagyon édes.(nem vagyok elfogult..:))

Ennyi idős korban ki hányszor kelt éjszakánként a babával? (6 hetes lesz Levi a héten)Korai lenne még ha azt szeretném, hogy csak egyszer keljünk?Jelenleg kétszer kelünk, egyszer 1-2 óra között, aztán ettől függően 4-5 óra körül...azon gondolkodtam, ezt a 1-2 órait kellene kihúzni valahogy 3 óra környékére, aztán a 6 körüli időpont a következő evésre már barátságosabb lenne.(vagy örüljek hogy csak kétszer kel...:))
Megyek is, remélem gyakrabban tudok jönni a héten.
Szép estét mindenkinek! Kép Kép Kép
beatav

Beatav: nálunk is volt egyszer véres kaki (egy csepp vér volt csak és szerencsére nem ismétlődött meg), akkor én gyorsan elolvastam a neten a tudnivalókat, mert hétvége volt, és nem tudtam, hogy azonnal rohanjak-e vele ügyeletre, vagy pedig ráér hétfőn... hát hétfőn se mentünk, mert attól, amit olvastam, teljesen megnyugodtam! Sok mindentől lehet vér a csecsemők székletében (ételallergia, baktériumfertőzés, végbél sérülése), de egyik sem súlyos! Mivel nem ismétlődött meg, nem is foglalkoztam vele tovább!
A múlt heti hasmenős időszakban nekem is az volt a rémképem, hogy majd jól befektetik valami kórházba, ahol nem lehetek vele, ezért inkább nem is vittem dokihoz! Na jó, tanácsadáson megemlítettem a doktor néninknek, ő se nagyon aggódott (csak utána még kb. 8 napig tartott a dolog). Mivel láztalan volt, ivott rengeteget, hangulata jó volt, én nem vittem dokihoz... jól is tettem, mert szinte biztos, hogy fogzástól volt - hiszen azóta már ki is bújt a foga!
Volt ma az új védőnőnk, ő is azt mondta, hogy attól lehetetett, az ő egyik gyereke is hasmenős volt fogzáskor!
Egyébként aranyos az új védőnénink (Nircee, Pilla, nektek maradt Gizike?!), délelőtt ő volt nálunk, aztán délután elmentünk hozzá mérésre. Lolo 6400 gramm. Péntekig nem valószínű, hogy megduplázza a születési súlyát (akkor lesz fél éves), de a védőnő szerint nem baj, mert gyarapszik szépen és nagyon kis mozgékony!

Egyébként tuti, hogy jön a fog párja is! Lolo folyamatosan rág és nyáladzik - de ha ennyivel megússzuk az összes fogat, akkor szuper! :)

Ja, és Beatav, szerintem nem gáz a kétszeri kelés. Majd lesz jobb is, de te úgysem tehetsz semmit... én is leszoktatnám már a csajszimat az egyszeri kelésről, de egyelőre reménytelen... :roll:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?