Új privát üzeneted érkezett!

Még annyit Zsófi módszeréhez hogy én mindig megpróbáltam magam beleélni Juli helyzetébe. Én nem szeretném, hogy ha aludni szeretnék rázogatnának, énekelnének, járkálnának velem. Azt szeretném, ha békén hagynának, nyugodt és csendes, barátságos környezetet biztosítanának. Mert csak így tudok elaludni. :lol:

Klári
Kép
ganti

totál zizi vagyok:

Zsóka
- nagyon köszi az oltásos választ!! Akkor én csak kevertem magamban a meningitis meg a pneumococcus árát. így már vili.

Edus - ez a karrier/gyerek téma engem is nagyon érdekel, és szívesen beszélgetnék róla Veled/Veletek - sztem egy Anyukának ez állandó vívódás hogy mi legyen - Nekem is. :roll:

Szóval ha van kedvetek és nem uncsi akor szívesen várnám a véleményeket!

Klári

Klári
Kép
ganti

Zsófi, vajon ki ez a baba??? hm... ismerős.......... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

verylast kommentem: majdnem igaz amit írtál rólunk, kiv. hgy ne próbáltuk volna a napirendes szigorús cuccost..
minden más kórházas és gyógyszeres történetünk utána jött!!!! :?

DE totál nem ment nála, én meg 2 hétig kivoltam h szar vagyok

EZÉRT nálam a hangsúly mindig azon van hogy ne legyen valaki frusztrált amiatt mert itt azt olvassa hgy kéne csinálni, nem megy neki x ok miatt aztán nekiáll eret vagdosni ...(képletesen persze...)

azt én sem szeretem ha valaki nem tesz nemtetsző dolog ellen, de panaszkodik miatta.... :? :? :?

na ezt lezártam.
:? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
lmkata

kata ebben egyetértek.
kerekpocak

DidiMacikám :lol:

Kép

Kép
lmkata

JAHAJ DE CUKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak

[quote="lmkata"]a írta:lmkatazt én sem szeretem ha valaki nem tesz nemtetsző dolog ellen, de panaszkodik miatta.... :? :? :?

ezt én sem szeretem!!!! :oops: :oops: :?

Zsófi, csak azért , mert ahol a családban van allergiás, ott sajna a gyerköc is nagy eséllyel örökli (lásd Nóriék, meg mi... :oops: :? ). A fenti gyógyszerekben sztem nincs semmi allergén cucc, Zsomb is azt kapott vmikor tél végén/tavasszal, neki bejött. Zsig meg spiropt szokott kapni, mert az hörgőtágító is egyben. De Zsig teljesen más tészta... sztem nincs semmi gond Samunál, csak várni kell, amíg a hatóanyag kifejti hatását (látszik, már fáradt vagyok fogalmazni..), de majd a doktornéni holnap jól megmondja! h minden ok!! :)

Klári, jó pihit nektek! karrier-anyaság téma :wink: :wink: :wink:

Katám gyönyörű a kis túrórudi!!!!! :) :) :)

Anzsi, majd jelentkezek! :) :)
mazsolák

edu köszi!!!!

látod jössz és írsz és asszem mindenki csatlakozni fog hozzám, ha azt írom, h

ANNYIRA HIÁNYZOL/OZTOK NEKÜNK!!!!!!!!!!!!!!

(na milyen érzelmes hangulatban vagyok én is mostanság...)
kerekpocak

Kata: Én is tudom, ki az a cukibaba Zsófinál!! :)

Marcsi, Zsóka, Anzsi (meg még akit érdekel) :) A másikat választottam. Mégpedig az új párjaikat vettem alapul. A miénk egy gyedről visszajött anyukát kap, a másik egy nyugdíj előttit. Nem kérdés, hogy nem a fiatalt választottam :D De még ma ezt be kell adagolnom az ig.nőnek. De legalább a döntés már nem nyom, mert ahogy megtudtam, hogy kik lesznek, egyből tudtam. Mindenkit nagyjából látásból ismerek az udvarról innen-onnan, úgyhogy be tudtam azonosítani őket. És őszintén szólva az a csaj nem is volt szimpi elsőre. Meg - magamból kiindulva - arra gondoltam, hogy kicsi gyerek mellett nyilván nincs annyi türelme, meg nyilván sokat lesz beteg a baba. Egyébként - szintén magamból kiindulva - most már értek egy csomó mindent. Hogy miért nem akarnak kicsi gyerekest alkalmazni. :) :wink:

Zsófi: Én bírom, amikor észosztasz, és ez szerintem a pedagógiai véna :) Vekerdyket, Ranschburgokat olvastam, jó könyvek, én is ajánlom mindenkinek!!!
Hörghuruthoz. A mi dokink egyáltalán nem antibiotikum párti, így mi még sose kaptunk. Vagy Sinecod cseppet szokott írni, mert az felszakítja a száraz köhögést is, de hurutusra is jó. (Vagy egy másikat, de az nem jut eszembe...) Csak ugye nem tudják kiköpni, és emiatt nem olyan látványos a javulás. És még Aerius-t is veszünk be este egy kanállal bármikor olyankor, ha már egy kicsi náthást. Sok folyadék, és sok orrszívás. Én többet sajna nem tudok, de sok puszit küldök a beteg kisfiúnak!!! :)

Edus/Imi (hihi): Egyetértek Zsófival.

Julcsival mi van?

Ha valakit kihagytam, sűrű elnézést kérek és szóljatok, hátha a köv. ráérő tíz percemben nem hagyom ki :)
Csajok, olyan jó nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pusz. M. A hátrányos helyzetű munkásnő anyuka. :)
mircike

Jó reggelt!

Lizu egy kis túrórudolf:) Édes bogár!

Kép
niki30

Kata: Lizu egyszerűen TÜNDÉRI ezeken a képeket ebben az almás ruciban!!!

Beni ELŐSZÖR átaludta ma az éjszakát!!!!! 22-től 6-ig. Úgy örülök, mert próbáltam úgy alakítani a napot, ahogy kigondoltam a napirendünket. Lehet, hogy csak véletlen, majd kiderül pár hét után. DE hozzáteszem, hogy ehhez az kellett, hogy jól érezte magát és ezt a mosolygáson látom, azaz nem fájt a pocija. Ha fáj akkor borul minden mert nem tud napközben hosszan aludni, hanem húsz percekre elbóbiskol sokszor. Szóval én úgy gondolom ez csak akkor megy ha a baba nem túl érzékeny a kisebb fájdalmakra és a külvilágra. Érzékenyebb babáknál biztos nehezebb vagy egyáltalán nem sikerül....
Jónak tűnik a könyv amit ajánlott Zsófi, de lehet mégsem kell megvennem???

Kép
viky30

Hát meg kell zabbantani Lizit. Annnnnnyira csúcs édes, őrület!!!!És a kedvenc szerkóm van rajta :wink: .

Viki, gratula az átaludt éjszakához!!! :wink:

KépKép
logi

Mircike, húú de jó, hogy megoldódott a bölcsis-néni kérdés. Ez tényleg így van, ahogy eldől magadban a dolog, már nem nyomaszt. Szerintem jól választottál :wink: .puszi kedves hátrányos helyzetű munkás anyuka :lol: :lol:

KépKép
logi

CSAJOK!
A TESCO-BAN A RUHÁZATI TERMÉKEKRE 70% OS KEDVEZMÉNY VAN!

(Cherokee)

Kép
niki30

NÓRI!
JÉZUSOM, HÁT NAGYON SZÉGYENLEM MAGAM.
Annyian vagyunk itt....és kicsit eltévelyedtem. Ne haragudj kérlek!
Sorry, sorry, sorry, Mea culpa!

Kép
niki30

Mirci, örülök, hogy sikerült döntened.:)

Kép
niki30

Sziasztok Csajok!

Zsófi éjszaka is azon gondolkoztam, amit írtál,mert meg kell mondjam eléggé nyomaszt ez a téma. Most sokat fogok írni, de előre szeretném leszögezni, mivel írásban ez nem jön át, hogy nem haragból írom, hanem csak az én nézőpontomat fejtem ki. A vívódásom azért van, mert ki ne vívódna azon, hogy jó anyuka-e, hogy jól csinálja-e, és hogy a gyereke maximálisan boldog-e.

Szóval azt mindenki tudja, hogy én ringatva altatok Farkas 4 hónapos kora óta. Előtte 2-4 hónapos koráig úgy aludt el, hogy betettem az ágyába becsukta a szemét és aludt. De akkor sem aludt soha 4-max. 5 óránál többet egyben. Csecsemőként kb. 12 órát aludt egy nap összvissz, aztán pár hónapos korától kezdve 10 és felet. Ez még ma is így van, néha elérjük a 11,5 is. :lol: Napközben vidám, nem álmos, nem dörzsöli szemét tehát elég neki. Ő ilyen. A gyerekorvos is mondta, hogy kevés az alvásigénye ne foglalkozzak vele.
Éjszaka ha minden rendben van vele ált. egyszer ébred. Éjszaka 9 óránál többet nem alszik összesen. Ez se engem se Zsoltit nem készít ki, mi amolyan könnyen magunkhoz térős típusok vagyunk, gyerek előtt is sokszor ébredtünk éjszaka, van hogy beszélgetünk is pár szót. (lehet hogy örökölte??)

Mégis amikor ezt a módszert olvasom, azt érzem, hogy aki nem így csinálja az nem tesz jót a gyerekével. Ezért vívódok magamban egy napja. De lassan azért helyre áll a lelki békém, mert amit te is írsz Zsófi, hogy ezt csak teljes meggyőződéssel lehet csinálni. Nálam pedig az hiányzik. Mint írtam nemrég, hogy kezd kiugrani a kezemből és egyedül elaludni, az továbbra is él, igaz esti elalvásnál még nem. De nappal simán, és már mozartot se hallgatunk hozzá. Szóval én úgy érzem, és mindig is ezt éreztem, hogy ha későn is de meg fog tanulni egyedül elaludni anélkül, hogy ez bármelyikünknek erőfeszítésébe telne. Azt nagyon nagyon remélem, hogy boldog velünk és hogy nem teszek ezzel kárt benne. De nem úgy tűnik. :)

A kismama áprilisi számában van egy cikk. Már olvastam, de tegnap mégegyszer elolvastam, hogy megerősítsen. Ennek a cikknek minden betűjével egyetértek.
Sajnos nincs fent az interneten pedig belinkelném, de pár sort idézek belőle.
A cikk címe: Aludni volna jó – Egyforma módszerek különböző gyerekek?

" Mivel a szülők többsége szeret(ne) aludni éjszakánként, nem is egy olyan könyv kapható, amelyben arról olvashatunk, hogy érhetjük el gyerekünknél az éjszaka átalvását. A különféle módszerekkel csak annyi a gond, hogy nem minden gyereknél, nem minden családban működnek. "
...

" Tehát MIKOR is fogja a kicsi végre átaludni az éjszakát? Nem tudhatjuk előre! Annyi azonban biztos, hogy előbb-utóbb eljut arra a fejlettségi szintre, hogy ezt magától is megtegye. Nagyon sok tényező játszik szerepet abban, hogy ez mikor történik meg. Idegrendszerének, személyiségének fejlődése, biztonságérzete a családban, egészségi állapota csupa olyan tényező, ami számít. Ne reméljünk megoldást két-három nap alatt megvalósítható csoda módszerektől! A dolgok természetes menete mindig megbízhatóbb eredményt produkál, mégha ezt fáradtan nehéz is elhinni."

Szóval ez vagyok én. Nagyon de nagyon remélem, hogy nincs csatabárd amit el kéne ásnunk, egyszerűen máskép neveljük gyermekeinket. De még szerencse, hogy így van, mert különben csupa egyforma ember szaladgálna a világban, és nem lenne világ egyetlen Samuja :lol: és világ egyetlen Farkasa :lol:. (Akik mellesleg kívülről majdnem tök egyformák hihi :lol: :lol: .)

na Csajok én most elfáradtam... és mennem is kell, de jövök még ma a többi gondolatommal :lol: :lol: (Edus!).

Azért várok egy kis megerősítést, hogy én is jól csinálom....és hogy most nem voltam sértő... :lol:

puszi, Nóri

UI:úgy látszik a téma örökzöld....lezárhatatlan... :lol: :lol: :lol:

Kép
nóri8

Éééés megmondtam az ig.nőnek. Képzeljétek, azt mondta, hogy ne is indokoljak, megérti a döntésemet :) Hát egy Gellérthegy esett le a szívemről, az biztos... Tök jó fej volt.

Niki: Még egy sajtóhelyreigazítás, ha szabad :) Hülyén hangzik ugyan a nevem, de a Mircike a helyes megszólítás, a ke nélküli az nem én vagyok!!! :wink:
De mivel most nagyon jó napom van :wink: neked elárulom, hogy Anita a becsületes nevem :)
Egyébként a gyerekkel kapcsolatos bármilyen döntés szerintem óriási felelősség. Az a szörnyű, hogy egy-egy apró döntéssel is a kis jövőjét befolyásolom, bármi aprósággal. Nem kell messze menni, ugye máris itt van az altatás-etetés-cicizés problémakör, mint első nagy döntési megmérettetés :) És én ettől a felelősségtől néha nagyon nyomorultul érzem magam, hogy jól döntök-e, biztosan minden körülményt mérlegeltem-e, nem lehet, hogy jobb lett volna másként stb.
De aztán idejövök és mindig megnyugszom valami miatt. :)

Na puszi!
M.
mircike

Na jól van, látom mindenkinél felelősségpara van, most rohannom kell, de éjjel jövök :) :) :)

M.
mircike

Sziasztok!
na szóval, én is vívódok tegnap óta, hogy leírjam-e a véleményem az altatás/nem altatás kérdésével kapcsolatban, tegnap este írtam is egy oldalt, de aztán mégsem küldtem el.
De most mégis hozzászólok a témához, nem bírom ki:
nekem egyik gyerekem sem volt jó alvó picinek,valószínűleg ebbe belejátszott a szopi is, meg az is, hogy soha nem voltam egy óraműpontos rendszerességet megkövetelő-igénylő anyuka. Már a szoptatásnál megbuktam, nálunk nem volt három/négyóránkénti etetés, Borcsi sokszor egy órán át lógott rajtam, belealudt a szopikba, sőt sokáig szopival aludt el. Tudom, ezt sokan lehurrogják, kaptam is rendesen a védőnőtől, hogy miért hagyom a mellemen elaludni, stbstb, de engem nem érdekelt ki mit mondott, nekünk így volt jó, Bori egy kiegyensúlyozott, boldog, nyugodt kislány, valószínűleg egy olyan tipusú gyerek, aki igényelte az anyai "közelséget". Marci is hasonló tészta, kicsit önálóbb kiadásban. Mi sokáig egy ágyban aludtunk a gyerekekkel, nekünk így volt jó. Viszont mióta láttam a barátnőmet, aki maximálisan a rendszeresség híve, megértem Zsófit: sokkal könnyebb dolga van, csak leteszi pl a 3 hós kisfiát az ágyába, rácsukja az ajtót, azt rá se néz két órán keresztül. A gyerek egyedül elalszik. A nagyobb lányka u.így van szoktatva. Sokkal több ideje van, egyszerűbb a gyerekekkel, az biztos. De én erre nem vagyok alkalmas. Ehhez kell egy következetes anyuka/apuka is, én valszeg gyenge vagyok.
Összefoglalva: én elfogadom mindkét módszert, szerintem mindenki maga döntse el, hogy a gyerekének és a családnak mi a legjobb, és ne hallgasson senki másra. :wink:
pusszok 8)

Mircike de jóóóóóóó!!!!!! :wink: :wink: :wink:

KépKép
logi

Ja, és ez a rendszeresség kialakul ám később, tehát semmiféle maradandó károsodás nem éri a gyereket, Borcsi minden nap u.abban az időben fekszik/kel/eszik.....
pusszok 8)

KépKép
logi

naná h nincs csatabárd!!! én ezt (is) írtam:

[quote="kerekpocak"]n írta:kerekpocaka és ez meg nem irányul senki ellen!!! és remélem nem érted félre!!!

.......de aztán nem csinálja meg (1000 és 1 okból kifolyólag, ami érthető és el is fogadom) de utána talizunk megint és panaszkodik.

igazából én totál megértem h ha valaki nem akarja, tudja ezeket csinálni! teljesen respektálom azt, aki más habitus, típus stb. nekem egy bajom van, h ha vki tudja, mi lenne (lehetne- ha tudatosan és következetesen kb 2-3 hétig csinálná az összes praktikával együtt! tehát pl álometetés stb.) a megoldás de tudatosan nem azt választja és utána meg el van keseredve h a probléma fenn áll továbbra is.

de azzal is mélyen egyetértek, h ezt csak konzekvensen és teljes elhatározásból lehet csinálni. nekem ez, h így nevelem samut semmilyen meghasonlást nem okozott. valszin akkor és azt érezném áldozatnak, ha óránként órákig kellene szoptatnom és éjszakákon át virrasztanom. arra meg én lennék képtelen. nem azért mert rossz, érzéketlen és szeretetlen anya vagyok, (mert a másik oldalon néha ezt a bélyeget érezni ám!) hanem mert az életformánk, stílusunk, egyéniségünk csabival ilyen. (nem véletlen h tanítok - órarend para hehe :lol: :lol: :lol: )

na a jövőben megpróbálok nem ráugrani ezekre a témákra :)
kerekpocak

Csak röviden, mert rotyog az ebéd... 8)
Nóri, sztem tök jól leírtad, absz nem voltál bántó!!! :) Nagyon jó fogalmazás!!!! :D

Zsóka, sztem is! :D

[quote="mircike"]E írta:mircikegyébként a gyerekkel kapcsolatos bármilyen döntés szerintem óriási felelősség. Az a szörnyű, hogy egy-egy apró döntéssel is a kis jövőjét befolyásolom, bármi aprósággal. Nem kell messze menni, ugye máris itt van az altatás-etetés-cicizés problémakör, mint első nagy döntési megmérettetés És én ettől a felelősségtől néha nagyon nyomorultul érzem magam, hogy jól döntök-e, biztosan minden körülményt mérlegeltem-e, nem lehet, hogy jobb lett volna másként stb.

ez annyira igaz!!!! :? :) Én mindig ezen agyalok, h mikor hozok jó, ill rossz döntést! :oops: :? (Sajna én meg eléggé hajlamos is vagyok a túlgondolásokra... :oops: :? ) Szal Nóri, sztem ez csak a kezdet. Ugye Zsóka, ill nagyobb gyermekes anyukák! :oops: 8) :wink:

Zsófi, köszi!!! :D

És lemaradt, Julcsi csatos képe csúcs!!!!Nagyon édes a kiscsaj!! :D :D

na léptem..., mert odaég a kajcsi! :oops: 8)

pusszok:e
mazsolák

lányok, timi ezt írta ki az iwiw üzenőfalra (aki nem járna arra mostanság!)

"Sziasztok!
Bocsi mindenkitől, hogy eltűntem, mint szürke szamár..., de júl. 3-án túl leszek a nagy megmérettetésen (államvizsga+védés), s utána bepótolunk mindent, bár azt hiszem egy hétig csak aludni fogok.
Gondoljatok rám 3-án, azaz jövőhét kedden 7:30-tól. Jöhetnek a pozitív energy-k, ha valakinek sok van belőle. (nekem fogyóban van )"

SZAL TIMI MENNEK A ++++++ENERGIÁK!!!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak

Sziasztok.

Húú, ez az alvás, nem alvás téma, tényleg kimerítő.
Én is hozzászólok, mert már valamit én is észrevettem, az elmúlt két és fél hét tapasztalata után.
Az én Eszterkém sem a rendszeresség híve, vagyis, egyik éjjel szopizás után 4 órán keresztül nézelődünk, a másik éjjel pedig rögtön kiüti magát. DE, ami tényleg fontos nála, hogy a közelemben legyen. Így amikor elalvás előtt állunk, mindenképpen odafekszem mellé és amikor már látom, hogy mélyen alszik, beteszem a kiságyába. Nálunk ilyen rendszer alakult ki.
Egy szó mint száz, Ő is "anyai közelséget" igényel.
Mindenkinél másképp van és senkinek nem lehet, sőt szabad megmondani, hogy mit kellene csinálnia, mert úgyis rájössz, hogy Neked és a Babának mi a legjobb és a szerint csinálod!Halgassatok az ösztöneitekre!!!
Jó duma, én mint kezdő anya nyomom a sódert! :oops: :oops: :oops:
Nóri: de jó, hogy írtad a Mozart-ot, mindjárt beteszem én is, mert sokat hallgattam, amikor várandós voltam. Kíváncsi vagyok, hogy reagál- e valamit rá az én kis Törpém!? :wink:
:wink: :wink: :roll:

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

na még annyit, de ez a mi/én példám, h nekem már zsomb sokkal könyebb volt, mert zsig napirendjéhez jött, és adva volt minden. Talán azért, mert már a pociban tudta, h "mi miután" jön. Szal 2. gyerek -sztem - sokkal könyebb, ill, amit Zsóka írt, előbb utóbb kialakul az a napirend/rendszeresség!!!! :oops: 8) :wink:
mazsolák

HAJRÁ TIMI!
MI EGY NAGY RAKÁS ESZTER KAKIT KÜLDÜNK NEKED!!!!!

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

TIMI, MI IS VELED VAGYUNK!!!!!DRUKKOK!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
mazsolák

Sziasztok!

Zsófi köszönöm! Annyira jól esett!
Kép
Köszönök minden drukkot, vígasztalást, s energy-t!
Az összes begyűjtött teli kakis pelusokat :D a fejemre rúhoz ked reggel. Szerintetek átmegyek úgy a vizsgán? Érdekesen néznének rám :shock: :D

Puszi nektek, s ígérem jövök majd!

Timi

Ui.: S lám ezzel le is buktam, hogy igen-igen néha-néha be-be nézek hozzátok, de csak a képeket szoktam gyorsan átpörgetni, s futok is tovább. Igen nagy akaraterő kell ám ahhoz is, hogy ne ragadjak le olvasgatni soraitokat :wink:
MINDEN BABA TÜNEMÉNY!
Gratulálok a friss mamáknak és babáknak!

Kép

Kép

Kép
timtom

szóval "rúhoz ked" --> húzom kedd

Hogy ezt hogy alkottam?
Passz
Csak ennyire vagyok már fáradt... :cry:

Kép

Kép
timtom

szóval "rúhoz ked" --> húzom kedd

Hogy ezt hogy alkottam?
Passz
Csak ennyire vagyok már fáradt... :cry:

Kép

Kép
timtom

na jól van máááááááár!!!!!!!
Azt hiszem pihennem kéne...

Kép

Kép
timtom

Sziasztok!!!!

Hát, sikerült végig olvasnom. Nem semmt termeltetek, pedig alig egy napot voltam távol. De érdeklődve olvastam, izgi ez az altatás evés téma! És olyan aranyos ZSófi! Szinte egyedül van ezzel a "meg kell tanulnia egyedül elaludni" témával, és nem adja fel.

És nálam, lehet bejön ez a dolog. Most én is elgondolkoztam rajta. Annyit mondod Zsófi, és olyan nagyon nem adod fel, tetszik!!!! :wink: Szóval, elgonodolkodtam rajta, bár semmi bajom azzal a "renddel" ami kialakulóban van Majánál, csak arra gondoltam, hogy ez tényleg jó e neki így. Nem e azzal teszek nki jót, ha rendre és egyedül alvásra szoktatom?
Nem tudom. Rágódok rajta még egy kicsit. Köszönöm, hogy ilyen nagyon megtárgyaltátok ezt a témát. És főleg neked Zsófi a kitartást!!!

A másik, amit még akartam írni, hogy most aztán nem könnyítettétek meg a dolgom. Én azt hittem, ha túl vagyok a rendszer és rendszeresség, egyedül vagy ringatva alvás témán, akkor vége a nagy döntéseknek. De ezek szerint soha nem szűnik meg az az érzés, hogy vajon jó anya vagyok e, és jó döntést hoztam e. És nem elég, hogy az elős gyerekkel nem szűnik, de a másodiknál sem. Sőt, Edus, talán a harmadiknál sem????
Mennyi minden van, amire nem készültem fel!!! :lol: :lol: :lol:

Viki: örülök, hogy bejött a játék dolog. És hogy ilyen sok kép van mindig Beniről. Úgy szeretem a mosolygós képeit!!!

Nóri: érdekes, amit a szülésről írtál. Mármint amit a dokid mondott, hogy azért fájt olyan nagyon, mert nem tudtál ráhangolódni teljesen. Szerintem ez nálam is így volt. Gyorsan szültünk, és még át sem tudtam érezni, hogy most szülünk. Kicsit, így visszanézve, rossz érzésem van. Azt hittem, hogyha majd meglátom életem értelmét, akkor sírok a boldogságtól, de nem így volt. Első szavam a dokimhoz szólt, és hálálkodtam, hogy segített, mert egyedül nem ment volna. És percek teltek el, mire észrevettem, hogy a hasamon a picim. Jó, hogy leírtad, már értem mi volt velem. Így könnyebben feldolgozom, hogy kicsit hanyagoltam a Tündérem!

Marcsi: Laura kpsorozata valami tünemény!!!! Kis popsis!!!!!!

Zsófi: annyira jó az a játék. Kiskoromban nekem is volt. Állítólag nagyon szerettem, de túl sokáig nem kötött le, mert olyan gyorsan végeztem vele. Szerintem Samu is így lesz vele, gyorsan megcsinálja, mert olyan nagyon ügyes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kata
: de ari vagy hogy gondoltál rám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hol van az az ölelős kép?? Most én is egy nagyot küldök neked!!!! Sajnos tegnap ugyan nem voltunk itthon (pasiztunk :lol: ) de legközelebb olyan szívesen taliznék veletek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szóval, igen igen igen legközeleb szólj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szóval új lett a TESCOs pelus? Kipróbálom már! Képzeljétek, olvastam már róla, és megmutattam apának, a képet, hogy ilyet vegyél, és ne ilyet. Elment vásárolni, és mivel tért haza??? Hát persze hogy a gazdaságosat vette!!!!
Jól emlékszem, hogy Zsófi ti is megvettétek ezt az ultra gáz gazdaságosat??? Vagy valaki mással történt?? Akkor még nem voltam itt aktív, de olvastam, bocsi, hogyha nem emlékszem pontosan.
Apa azt mondta, hogy nem baj, most legalább van egy csomó úszó pelusunk. Mert szerintem ez a fajta csak arra jó!!!!

Próbálta már valaki a bella baby-nek a HÁPPY pelusát??? Mi azt vettük most a Corában. Eddig egész jó. Benn marad a cucc, és ez naaaaaagyon jó!!! :wink: És most 21Ft/db.
Legközelebb a TESCO-sat már kipróbálom!!! Olyan kíváncsi vagyok!!!!!

Andi

Timi, tőlünk sem várhatsz jobbat, mint egy nagy kalappal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Mircike: ha már elárultad a neved, amit én a nem túl hosszú itt tartózkodásom alatt eddig nem tudtam meg :( megkérdezhetem, hogy melyik : Mircike, vagy Anita???? :lol: Melyiket szereted???? :shock:

Kép

Kép
b79andi

andi nagyon nagyon kedves vagy! -asszem klári és marcsi is osztja a "tanokat" de persze nem 100% az ő nevükben nem szép ilyet mondani
:oops: :oops: .

ja és mircike a fórumon a mircikét szerti! :lol: :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

Viki, gratula Beninek !! de jó, de jó !!

Andi, szerintem 3 hét után ne várj még rendszert, v. bármi azonosságot stb...
szerintem.

én megmondom őszintén, engem meg az borít ki, h. állandó sértődösködés van abból, ha leírok, -unk egy olyan véleményt, ami máséval nem egyezik, altatás, szoptatás, stb terén. ez itt a legérzékenyebb pont, v. a szűk keresztmetszet? miért?
főleg, ha erre vonatkozó kérdés van, akkor tartsam titokban, h. ez nálunk bevált? v. én így csináltam?

eszmecserélünk erről is, mint bármi másról, oltás, hozzátáplálás, játékok stb.. nem értem, ez miért ennyire sarkalatos pont itt?

itt senki nem akar meggyőzni senkit, és rátukmálni semmit, csak nekem meg az furcsa, h. mindig azok ágálnak az én elveimmel egyező altatásos módszer ellen, akiknél ébred a gyerek még mindig éjszaka.
ami persze nem baj (nekem), ha a szülőknek sem baj.

nem értem én ezt.

M.

Marcsi

KépKép
alon

Igen Zsófi, de te vagy a főfő-felszólaló!!!!!! Bocsi a többiektől, de úgy érzem, hogy Zsófi tényleg minden alkalmat megragad, hogy elmondja ezzel kapcsolatosan a véleményét!
És kitartó is naaaaaaaagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

És megmondom őszintén, először nem tetszett! :oops: :oops: :oops: De most azt hiszem, okozol nekem pár nehéz napot!!! Ha nem is 100%-ban fogom azt csinálni, amit te mondasz, de valószínűleg elkezdődik valami! :lol:

Még rágódom a pontos hadi terven!

Kép

Kép
b79andi

[quote="b79andi"]S írta:b79andiziasztok!!!!

Jól emlékszem, hogy Zsófi ti is megvettétek ezt az ultra gáz gazdaságosat??? Vagy valaki mással történt?? Akkor még nem voltam itt aktív, de olvastam, bocsi, hogyha nem emlékszem pontosan.

Próbálta már valaki a bella baby-nek a HÁPPY pelusát??? Mi azt vettük most a Corában. Eddig egész jó. Benn marad a cucc, és ez naaaaaagyon jó!!! :wink: És most 21Ft/db.
Legközelebb a TESCO-sat már kipróbálom!!! Olyan kíváncsi vagyok!!!!!

Andi

Andi, ezek mi voltunk sajna! de azóta vettünk angol Tesco-sat is, és én is imádom.
a Háppy nekünk nem jött be. bár mi Auchanban vettük.

Marcsi

KépKép
alon

Zsófi, jó h. írtad ezt az észosztást, pont akkor pötyögtem, nem is láttam. :lol:

Marcsi

KépKép
alon

Marcsi: én nem érzem, hogy
[quote="alon"]
írta:
alonállandó sértődösködés van abból, ha leírok, -unk egy olyan véleményt, ami máséval nem egyezik, altatás, szoptatás, stb terén

Sőt, nekem pont az tetszik, hogy olyan sok vélemény és módszer van, hogy az ember lánya kialakíthajta azt, ami számukra a legmegfelelőbb.
És az is tetszik, pl ebben a témában, hogy olyan sokáig téma, hogy bár az elején nem nagyon érdekelt, úgy voltam vele, hogy jól csinálom, most mégis meginogtam, és átgondolom/átgondoltam.

Megsértődött itt valaki???? :lol: :wink:

Kép

Kép
b79andi

Bocsi Marcsi, akkor nem jól emlékeztem. Éreztem én!!!! :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
b79andi

Marcsi, én nem érzem, hogy bárki megsértődött volna :roll: :shock: . Miért is???
Dehogy, nem kell titokban tartani, csak szerintem az a jó, ha egy tanácstalan tapasztalatlan újdonsült anyuci látja a másik oldalt is, és nem keseredik el, ha neki nem sikerül egy rendszert kialakítania. Ennyi. Ez egyikünknél sem sértődés tárgya. Tapasztalatcsere. :wink:
Vagy csak én nem vettem észre,hogy megsértődött valaki??? :shock:
"mindig azok ágálnak az én elveimmel egyező altatásos módszer ellen, akiknél ébred a gyerek még mindig éjszaka. "---itt kire gondoltál Marcsi???Én nem vettem észre, hogy ágálna valaki is :roll:

KépKép
logi

Ja, Marcsi, mit lehet csinálni az "úszó pelus"sal???? :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Zsóka: tuti jó lett az avatar kép!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Csak sikerült a kicsinyítés!!!! Szuper!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Csajok, én most tényleg nem értem, mi a gond..... :?: :?: :?:
most mi van????
logi

Köszi Andi!!! Mazsolák-Apunak köszönhetem, Ő segített. :wink:
logi

Sertodoskodes:
Azert en igy is szeretek am mindenkit.

(a legjobban Edust :wink: ).

Imi
mazsolák

Sziasztok!

Ma két hete voltam utoljára, de folyamatosan olvasok. Na, nem mindig! Agyaltam többször, hogy hozzászóljak vagy ne. A képek miatt mindenképp akartam, de nem ment. Most viszont megírom, hogy minden gyermek egytől egyig gyönyörű. Fatimának szívből gratulálok! Samunak jobbulást kívánok!
Most egy őszinte érzelmi /vulkáni/ kitörés következik. Környezetemben arról vagyok híres, hogy ami a szívemen az a számon és ezt /sajnos/ nem burkolt formában teszem. Most mégis igyekezni fogok, mert nem szándékom senkit megbántani!
Én nagyon megkedveltelek titeket és bírtam a topik stílusát, mégis mostanra sok lett nekem. Olyanná kezd válni, mintha valami „versenyistálló lenne”. Szerintem el kellene fogadni, hogy minden gyerek más és más. Ezáltal másképp fejlődnek, alszanak, esznek , lesznek szobatiszták és fejlődik a mozgásuk-beszédük. A könyvek / Suttogó, Picik és kicsik stb. + a magazinok/ irányt mutatnak, de nem szentírás. Nem kell betartani vagy teszem azt betartatni. Ha jobban megnézzük, már a Bibliát is annyiféleképpen magyarázzák, ahányféle a felekezet. Akkor mi anyák mért ne alkalmazhatnánk úgy a könyveket, ahogy nekünk tetszik. Én a Suttogót most olvasom másodszor és vannak dolgok, amik tetszenek, de vannak olyanok is amikkel nem értek egyet. Ezért nem is fogom alkalmazni. Szerintem ez a könyv azoknak biztosan jó akiknek kell a rendszer az életükbe ahhoz, hogy élni tudjanak, teszem azt dolgozni, karriert építeni. Én most egyiket sem akarom!/ volt kis vállalkozásom, sok klienssel és szerettem dolgozni, sokat tanultam érte/ DE!!!!Szeretem, ha fiam a cicimen alszik el és nem kell fel éjszaka sírva, hogy nincs a cici a szájában. Szeretek vele ilyenkor összebújni, simogatni. Igaz már hat kiló, de nem érdekel, hogy éjszaka még egyszer felébred és szopizik. Akkor sem üvölt, hogy mért vettem el a cicit. Én ezektől a dolgoktól boldog vagyok és élvezem minden percét addig, amíg lehet. Ha nem a könyv betűi alapján szoktatja / rendszerezi/ valaki a gyerekét, higgyétek el akkor sem maradnak így. Ki kell használni minden egyes pillanatot és nem az órát nézni, mert észre sem vesszük és már felnőttek. Akkor már nem akar hozzánk bújni, sőt elmegy táborba és még a telefont sem veszi fel, vagy ha igen akkor is érezteti, hogy zavarod.
Amikor gyereket vállaltam, tudtam mivel jár. Nem úgy élem meg, hogy lett egy kis zavaró tényező az életemben, aki jó, ha alkalmazkodik hozzám, mert nem tudok tanulni, karriert építeni stb…./ a sulim félbe van, szept.16-án kellene vizsgázni, na bum neki, legfeljebb halasztok egy fél évet/ Azért írom így, mert már tudom a két nagy után, hogy nem tart ez sokáig. Könyvek ide vagy oda, meg fogják tanulni, hogy mi a rend és beleszoknak a családba, felveszik annak ritmusát. + Nem görcsölöm halára magam, hogy jó anya vagyok e, mert nem sikerül az istennek sem a könyvek által felvázolt módszer. A nagyfiúk nevelése is hagy kívánnivalót , de ez annak tudható be, hogy nem vagyok következetes. Ettől még példás és jó a magatartásuk + a szorgalmuk /bizonyítvány/ ,nem ciciznek /legalábbis rajtam, remélem még máson sem/ és átalusszák nélkülünk az éjszakát /igaz a mobil kijelzőjén már ott a kislány képe azzal alszik az egyik/, elindultak, beszélnek /néha túl sokat is/ , esznek egyedül evőeszközzel és amikor kérek valamit ügyesen összehangolva a végtagjaikat + a gondolataikat meg tudják csinálni./akkor nem, ha nincs kedvük/. Ezt mind könyvek és magazinok nélkül értem el, teljesen ösztönösen.
Lehet, hogy néha panaszkodok, hogy nincs időm erre, meg arra, de én már tudom, hogy el fog jönni amikor majd lesz. Hála Istennek apa is tudja!
Még valami ez a fiúktól maradt vissza: akkor minta anya, feleség, házvezetőnő stb akartam lenni. A fiúktól ellopott időben főztem, mostam, vasaltam, takarítottam, hogy megfeleljek. Most nincs így. Kivasalok, ha van időm, takarítok, ha van időm, főzők ha van időm. Ilyet nem csináltam, de a kaját azt most már hozatom, hétvégenként főzök.
+ráadás: Árpi születésénél belestem az elsőgyerekes anyukák hibájába, az én gyerekem volt a legszuperebb, a legszebb + én voltam a földkerekség legjobb anyja. Produkáltattam a gyereket mindenhol, másfél évesen verset mondott, két évesen tudta mik azok az enzimek és bolyhocskák stb… Megszóltam a többi anyát, hogy biztos nem foglalkoznak a gyerekeikkel annyit mint én. Rá kellett jönnöm, hogy nem azért volt olyan, mert én, hú de klassz vagyok, hanem azért, mert ehhez volt tehetsége. Mikor jöttem rá? Gábornál. Teljesen másképp fejlődött, másban volt ügyesebb, okosabb. Mára az én szupernek hitt gyerekeim teljesen átlagosak, nem produkáltatom őket /nem is hagynák/, de ettől még az enyémek!!! Innen tudom, hogy Ákosra már nem erőltetek rá semmit, hacsak a régi énem elő nem jön, de akkor könyörgök verjetek fejbe!

Karakterszámilag behoztam az elmúlt két hetet!
Remélem attól, hogy ilyen hosszú lett sikerül kihámozni, hogy mit is akartam írni!

puszi mindenkinek
Kép

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

[quote="mazsolák"]S írta:mazsolákertodoskodes:
Azert en igy is szeretek am mindenkit.

(a legjobban Edust :wink: ).

Imi

Érdekes, hogy Imi nem sokat szól, de amikor mégis.... no az mindig nagyon jó, és jókor!!! :wink: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Hú, mennyi hozzászólás lett, míg én "körmöltem". :lol:
Látjátok, Ákos már olvas! :lol: :lol: :lol: Bummmmmm a fejre! :oops: :wink:

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: