Új privát üzeneted érkezett!

éljenek a kutyás pizsik!!!!! :lol: nekünk ez már a második! kicsi Zsének is volt /van?! :lol:

Kép
nóri8

sziasztok,

na megjártuk az ortopédiát-szemészetet a Heim Pálban. nem is mentem ma be utána dolgozni.
szemecskével minden rendben, az ortopédián meg 13 hósan megtudtam, h. Laurának lazák az ízületei. kérdeztem ez mit jelent. azt mondták semmit, de vigyázni kell, h. a cipő fogja a bokáját. még itthon is cipőben kéne legyen. :?
azt mondták, h. ha 18 hósan sem indul el, akkor van szükség fejlődésneurológiára. hát gondolom ez nálunk nem fog játszani.
elvileg azért mentünk, h. nézzék meg, h. rendben van-e a csípője,lába. ezek okésak.
Zsóka ! 2 info neked:
ortopédia: a z-ülésre itt is azt mondták, h. nem gáz {pedig mondtam, h. az egyenes lábbal ülés nem preferált nálunk}.
a másik: szemészeten meg azt mondták, h. 1, 3 és 6 éves korban illik a gyerekek szemét megnézetni.

tényleg, ti hogy álltok a felállás-járás témában?
nagyon édi lehet Marci, ahogy dumál !

Viki, gyönyörüü a kisfiad !
a "nagykönyv" szerint 5 kiló felett a babáknak már "illik" átaludni az éjszakát, és 4 óránként enni. de ha Beni süürüübben kér, gondolom nem fogod éheztetni.
esetleg próbáld meg napi 10-15 perccel kitolni az etetéseket, és kipróbálni, h. hátha így átáll ritkább evészetre.
én nagyon örültem anno, amikor ritkultak az evések !

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

viki: én 2.5 hósan tértem át a 4óránkénti etetésre, teljesen tudatosan. samu bírta. minél több idő telik el az etetések között, annál többet fog egyvégtében aludni éjjel. és sztem a hasfájás is elmúlhat tőle, igen!
Beni irtó édes!!!!!!!!!!!!!!!!!! gyönyörű kisfiú!! nagyon cukin mosolyog!!!

nóri: mi a budaörsibe járunk, de csak egyszer láttam ott ilyet rövidujjúban (akkor meg is vettem).

samu nincs sajnos jobban, egészen bágyadt (bár a képeken pont nem látszik :) :)) és nagyon csúnyán köhög :(

nóri: hajrá kistesó!!!!
kerekpocak

Nóri: akkor ez a dokinál úgy látszik automatikus gondolat. Lehet, hogy ő tud valamit? Ilyet nem is hallottam még, hogy nincs vajúdás. Rögtön tolófájások jöttek?

Megkerestem a képet!!! Niki figyu!!
Szerintem sok kisbaba ilyen nézést produkál :lol:

Kép

Kép
viky30

Bocsi!!! Elég nagy ez a kép.

Marcsi, Zsófi köszi az etetéshez a hozzászólást.
Akkor ezek szerint tényleg érdemes nyújtani az időt, bár éjjel 6 órát alszik és csak egy gyors kajára ébred fel azt is félálomban és utána alszik még 3 órát. Bár jobb lenne ezt egyben!

Kép
viky30

ja, kérdés amúgy, h. ti mit tudtok erről a laza ízület témáról ??

teszek fel képeket, illetve egy sorozatot.

Kép
ha már kirámoltam, be is mászok..

Kép
félúton..

Kép
wow.. sikerült ! {bal kézben egy szerszám..}

Kép
ha már hoztam magammal, használatba is veszem..

Kép

Kép
na jó, most már ideje kimásznom.

Marcsi

KépKép
alon

Jajj, Beninek ez a reggeli mosolygós képe annyira cuki!
Így mosolyog már? De jó őket így látni, nem?
Ilyenkor annyira de annyira rendben vannak:)

Viki, a macskaaa, jaaajjj, kurva jó! :lol:

Nóri, csak nem Te is Serfőzőnél szültél?

Laura a szekrényben sorozat marha édes! A kis kiváncsi fáncsi:)

Kép
niki30

Marcsi: nagyon édes Laura!!! Helyes mosolygós kiscsaj!
A laza izületek nem attól alakultak ki, hogy hirtelen nőtt sokat?

Niki: már alig vártam hogy mosolyogjon Beni, másfél hónaposan kezdte és azóta abba sem hagyja! Persze ha éppen nem fáj a pocija. Olyan jó érzés, ha odamegyek a kiságyhoz és így fogad.

Kép
viky30

marcsi: nem akarok hülyeséget írni, az egyik ismerősünknek a kislánya nagyon későn kezdett el mozogni és amikor hordták mindenhova mondták nekik h lazák a kislány izületei és azért. pl csak tornáztatás után tudott mászni mert addig a laza izületei miatt nem ment neki.
de ez rátok nem nagyon érvényes.szóval sztem nem kell vele törődnöd. az ortopédián nem mondtak semmi mást a járós dolgon kívűl?
kerekpocak

laurának menyni haja lett!!!! iszonyú helyesen mosolyog! és milyen ügyesen mászik!! kifelé popsival előre?
kerekpocak

Marcsi, Marcinak is lazák az izületei, már amikor megszületett, a kórházi neonat.dokinő is mondta, sőt javasolta, hogy korábban vigyük ortopédiára, mint ami javasolt. De szerencsére nem találtak semmi kórosat. Azt mondták, hogy ha sportolni fog, hajlamosabb lesz a térd-boka sérülésekre, meg hogy amig lehet, magasított kérgű cipőt hordjon. Slussz. Mondjuk Borcsinak is lazák voltak a bokaszalagjai, 4 éves koráig csak kérges csukában járt. Ja, meg azt is mondták, hogy valószínűleg később fog felállni---na ez bejött----és nem szabad eröltetni az állást, járást, meg kell várni,amig ő kezdi el ezeket a mozgásokat.
A 18 hós határt én is hallottam már, de ezzel nekünk sem lesz problémánk, ahogy elnézem Marcit.
Laura annyira szép kislány!! csúcs!!!!!!!!!!!

Beni gyönyörű kisbaba!!!!!!!!!!!!!
Macsek-kép szupi.

KépKép
logi

Marcsi, a szemészeten mit néztek?? Csak mert a klasszikus szemvizsgálathoz kicsi Laura (amikor képeket mutatnak stb..)

A laza izületiségnek is gondolom több fokozata van, Laura és Marci csak enyhén érintett a témában. Érdekes, mert a kúszást-mászást időre, gyönyörű technikával, szabályosan csinálta/csinálja Marci, nálunk a felállás váratott elég sokáig magára. Most viszont nagyon gyorsan behozza a lemaradását, már egyedül lépeget. Gondolom kellet egy kis idő, mire a térde bokája megerősödött.

KépKép
logi

Sziasztok lányok!

Én új vagyok itt, és csak olvasgatom a jobbnál jobb babás sztorikat, meg nézem az édes kis manócskákat.
Lenne egy kérdésem:
Amikor szopizik a kis babóc (már amikor összegyűlik egy kisebb adag tejem. Nem akarom csak tápszerre szoktatni, a kicsi tej is tej), akkor állandóan elalszik, visszateszem az ágyába, persze rögtön felébred, elkezd ordítani, kiveszem, folytatjuk a szopizást, újra elalszik... Mit csináljak hoigy ne aludjon el állandóan? Hiába simogatom a fülénél, a nyakánál, alszik mint a tej. Így néha 1,5-2 órásra is elnyúlik az etetés, és ez éjszaka egy kissé nyomasztó. De legalább minden 2. éjszakát végigalussza.

Teri

KépKépKép
pruci

ha elaludni próbál, akkor húzd ki a melledet a szájából és emeld fel a babádat, v tedd tisztába. ne hagyd h elaludjon. ha elaludni kezd akkor azonnal fejezd be a szoptatást büfiztesd meg és várd meg amig felébred.
kerekpocak

sziasztok,

nem futja sokra mostanság, de megvagyunk :wink:

[quote]a írta:zt mondták, h. ha 18 hósan sem indul el, akkor van szükség fejlődésneurológiára. hát gondolom ez nálunk nem fog játszani

:arrow: Marcsi addigra elszalad Lolo... most még csak 13 hós.... ez a 18 hó a nagykönyv szerint van.... :wink:
gyűlölöm ezt a szót: fejlődésneurológia............................... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
remélem a svábhegyit becsukták és ki se nyitják sehol máshol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szürke köd elvonult... :wink:

éjjel átalvás 5 kg felett :arrow: bruha-ha-ha-ha.....:lol: :lol: :lol:
ja! Lizának már sikerül hébehóba és 10 kg majdnem :lol: :lol: :lol:
illik... hát persze.... :? :roll: :oops: :x :lol: :lol:

úgyhogy Viky már a 6 órával is jó Beni :lol: :wink:

laza ízületre nekem is az ugrott be amit Zsóka írt: talán könnyebben szerez sérülést.
gondolom ha kórosan laza lenne (van ilyen??) akkor azt már most látnák...

nagyon helyes Laura ahogy dugja ki a popót :lol: :lol: :lol: :lol:
annyira ügyes!!!!!! :wink:

jaj mielőtt lemarad :oops: a beteg kisfiú is egy tünemény még betegen is nagyon klasszul tipeg a kiskocsival, de látom van esze, h apát felfogadta tologatónak :lol:

amúgy én elég sokmindent hallok / látok... olyan babákat "megjavítanak" tornával.... itt pedig amúgy is mindenki 1000 kilométerekre van attól...
lmkata

"éjjel átalvás 5 kg felett :arrow: bruha-ha-ha-ha.....:lol: :lol: :lol:
ja! Lizának már sikerül hébehóba és 10 kg majdnem :lol: :lol: :lol:
illik... hát persze.... :? :roll: :oops: :x :lol: :lol: "

Hihi, Kata,pont ez volt nekem is a reakcióm! :lol: :lol: Farkas majdnem 10 kg, de még a 6 óra is nehezen megy egybe, sőőt!

Lolóka egy tünemény!!!Hát elhiszem, hogy nem áll meg egy percre sem! :)Nagyon huncut arcocskája van, süt róla a "rosszaság". (jó értelemben!) :lol: :lol:
Pont ezt akartam én is kérdezni,mint Zsóka hogy miből áll egy szemvizsgálat? Esetleg magán felnőtt szemorvos is megnézheti?

Niki, nem mondod komlyan, hogy nem tudtad hogy én a Serfőzőnél szültem?????Hát ki írt Neked oldalakat róla, amikor átcsábítottunk a szülészetes topikba???? :lol: :lol: :lol: :lol: Na, jó betudjuk a terhességnek, és Emmácska feletti határtalan boldogságodnak, hogy nem emlékszel rám... :cry: :lol:

Viki, az hogy nem volt vajúdás, az úgy volt, hogy 1 óra alatt lett a méhszáj 1 cm-ről, 3 cm-s, úgy, hogy közben fényképezgettünk a szülőszobán, meg smseztem a családnak, hogy be ne jöjjenek mert még tuti nem szülök. Néha egy egy hasítás, de nem döntött ágynak, meg semmi. Aztán burokrepesztés, na onnantól a halál, már gyakoroltuk is a tolást és 1 óra 39 perc múlva A. Farkas ott libegett a szülésznő kezében. :lol: A szülésznő szerint a sok málnalevél tea miatt lett így. :roll: [/b]

Kép
nóri8

nekem nem megy ez az idézetes szürke doboz..... :oops: :oops: hogy kell??????????????????????

Kép
nóri8

Marcinak nagy puszi az önálló lépésekhez!!!!! :lol:

Kép
nóri8

javítás: Farkas majdnem 11 kg!!!! (nem 10)

eldugultam mára....

Kép
nóri8

lányok lányok.
nem akarom újrakezdeni de 5 kiló feletti éjszaka átalvás nyilván nem varázsütsre értendő. h elérik az 5 kilót és hopp átalusszák...
hanem AKKOR alusszák át, ha

- az etetési idő 2.5-3 óráról 4re tolódik ki
-ha a kisbaba tud egyedül pótszerek nélkül elaludni (ringatás stb)
-és ha a szülők úgy nyilván nem alusszák át, illik nem illik.
kerekpocak

utolsó sok:
-és ha a szülők erre tudatosan törekszenek.

amúgy nyilván nem alusszák át, illi nem illik.
kerekpocak

basszus :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

utolsó sor nyilván és nem utolsó sok.
kerekpocak

samut megzabálom.szegény tök szarul van. egész délután szörcsögve szipogva ezzel játszott! és megy neki 70%ban!!!!!!!!!!!!!!

beleteszem a kör alakú formát a helyes lukba:
Kép

íme:
Kép

és beleesett:

Kép
kerekpocak

ez nem az én napom. az első képet összecseréltem. bocsi :oops: Kép Kép

a harmadik az jó, csak épp a zöld henger nem látszik h beleesett volna. de ott van az csak oldalt. :oops: :oops:

samu nem keveri össze, de az anyja igen hehehehehe
kerekpocak

Zsófi kéééééérlek nehogy személyed elleninek vedd, de
ez mind télleg nagyon szép és jó.
és én 100%5 elhiszem NEKED hogy működHET.
nyílván nem varázsütés, meg törekvés kell, de te meg azt hidd el, hogy ha valaki gyermeke nem, akkor az a feje tetejére állhat, tehet bármit, írhatnak sokmindent, de NEM fog úgy menni mint az nagykönyvben.
ez van!
történetesen Lizu ilyen.

én csak azért nyomom mindig a mi példánkat, mert ezek a kategorikus kijelentések: hgy márpedig ha így vagy úgy csinálod menni fog, szal ezek ki tudják rendesen csinálni az embert ha netalán mégsem.ÉÉÉÉÉrtseszzzzzzzzz már????
szal nem ellened!!!!!!! mert úgy érzem, hogy úgy érzed ellened mondom. de NEM !
:wink:
lmkata

édes beteg kisfiú!
ügyi :wink:

na megyek, mert itt vunk anyukáméknál...

legyetek jók, nemtom mikr leszek... :roll:

szombaton kérem lizuval bulizni megyünk, medencés grillpartira ketten :lol: :lol: :lol:
olyan igazi nagy medencésre (még vennem kell pelust) nem olyan kis pancsolós mint a miénk...

puszi mindenkinek!

ui.: najó este még lehet h benézek ha úgy adódik. :wink:

ANDI gondoltam talizhattunk volna mert Aquincumon vagyunk.
de elment az idő... majd next time :wink:
lmkata

kata abszolút nem gondolom h ellem szólt volna.

de, én emlékszem amikor (totál jogosan) úgy határoztál h lizunak van elég baja, nem hogy még ti bármilyen rendszer alapján éljetek, és ehhez hozzájön a sok különprogram stb, tehát kb lehetetlen összehozni egy napirendet és ráadásul nektek nem is jön be ez az egész. tehát nem arról van szó, h lizu nem tudná, hanem h nem akartatok 1000 okból kifolyólag ilyesmibe belefogni. és ez érthető. de ebből nem következik, h lizu nem tudna egy napirendezt követni, v végigaludni éjszakákat ha nem lenne pl a gyógyszer meg az h nektek ez az egész nem jön be.

én úgy gondolom, h totál érthető ha valaki nem akarja v tudja v szertné akármilyen okból kifolyólag betartani, követni, csinálni ezeket a napirendes nem ringatós stb dolgokat. csak utána fogadja el h nehezebben alszik a gyerek éjjel.

és tudom h ahány gyerek annyi féle és van rá 1000 példa és ellenpélda, mégis én abban hiszek h bizonyos alapszabályokat betartva MINDEN gyerek tud éjjel aludni.
kerekpocak

na és ez meg nem irányul senki ellen!!! és remélem nem érted félre!!!
csak annyira sok anyukával találkozom ski (pl a játszótéren) szomorkodik nekem h hát az ő 10-14-19-22 hónapos gyereke nem alszik. és akkor megkérdezem, h hogy altatod? erre ők: ringatva, járkálva, cicin stb. akkor elmesélem h az elalvás nem reflexes. meg kall tanítani. pótszer nélkül. meghallgatja azt mondja hát igen igen elég logikus. de aztán nem csinálja meg (1000 és 1 okból kifolyólag ami érthető és el is fogadom) de utána talizunk megint és panaszkodik h éjjel megint 2 óránként kelt. és akkor megint elmondom, h bizony ha nem tanítja meg a gyerekét elaludni, akkor tisztességtelen elvárni tőle h tudja. ez olyan mintha nyelvvizsgázni kellene nekünk anélkül, h tanultunk volna nyelvet.
kerekpocak

komolyan már lassan olyan vagyok mint vmi eszelős tanácsosztó. szal neehehehehem . le is állok. mindig megfogadom oszt tessék. :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted:

nézzétek el nekem vas óta szobafogságban vagyok kb a nap 24 órájában.
kerekpocak

csatabárd elásási szándékkal (és jókedvrehangoló:)

http://www.egyszervolt.hu/ret/data/alme ... ats%C3%A1g
kerekpocak

Most idő hiányában csak Nórinak válaszolnék pár dologra: :oops: 8)
Karrier-gyerek, ezt már többen mesélték nekem is, csak ki ki a maga életét hozta fel. Talán nekem azért volt adva a válasz, mert Zsignél már nagyon untam a munkámat.., elvették tőlem azt,amit szerettem csinálni. Azt tudtam, h az első 2 gyerek közé nem szeretnénk nagy korkülönbséget, mert mi azt láttuk/tapasztaltuk, h ott a nagyobb korkülönbség miatt mindig van egy kis rés, szemben, ahol szinte összenőnek a gyerköcök. A 3. gyerköcöt mi is későbbre terveztük, de aztán más lett a forgatókönyv... :oops: 8) :wink:
Hidd el, nekem is volt - talán 1 hónapja- nehéz 1,5-2 hónapom, "harcoltam" saját magammal, nagyon sokat agyaltam, nagyon sok mindenen - ezt páran tudjátok is..-, aztán sok sok átbeszélgetett éjszaka után vmi irányvonalat felvázoltunk magunknak, és azóta sokkal jobb, h látom, az alagút végét. :)
Én is szeretnék dologzni majd, ha a gyerköcök nagyobbak lesznek! Nem szeretnék karierrt, viszont az fontos számomra, h szeressem csinálni, és vmilyen szinten legyen kihívás..
na de nem filozófálgatok tovább... :oops: :oops: :?

De nagyon tetszik, h
[quote="nóri8"]m írta:nóri8ár magamnak is gyanús vagyok...
:lol: :lol: :lol:

Lóci, és te, sztem más gyerekén sokkal jobban látod a hasonlóságot, mint a sajátodon. Nálunk különben a legidősebb lány unokatesómra mondták állandóan - sőt a ami napig - , h anyumra hasonlít... 8)
Szülés: tudod, Zsignél mentem az ismeretlenbe, ezért "jó" volt, Zsomb hasonló lehetett, mint nálad, csak kár, h volt az anémiás vérzés, így attól egy kicsit kiborultam - akkor- , és most félek... Most még annyira nem, mert nincs időm ezen agyalni, de majd ha ott leszek... Különben részben ezért sem kérdés, h kinél szülök - nekem a kórház/hely...tök mindegy, a személy/ek a lényeg!!!, akik tudom, h profi szakmeberek!!! :)

Várandóságaim: hát erről is tudnék regélni, de tudod, majd inkább egyszer felhívlak, azt dumcsizunk, v írok Neked - ami már neccesebb - , és akkor jól kivesézzük a témákat. 8) :wink:

Remélem, nem untatam másokat.... :oops: :?

Ja ami lemaradt: Logi tesók, Samu új járgánya, ill játszós képek, ill Beni nagyon édesek. :) :) :)

ja még annyit, Zsófi+aki tescos pelust használ - mármint a gyerköcnél - , jelentem új formája van, és még tutkóbb!!!! :)

Remélem, leírtam mindent, ami hirtelen az eszembe jutott. :oops: 8)

Pusszok:e
mazsolák

ja még egy kicsit a korkülönbséghez: kicsi-nagy..., ezek a mi környezetünkben tapasztalt dolgok, de sztem nagyon sok múlik a szülön/kön is, ill a gyerekek habitusán. Ill, h az anyának mi jobb. Hiszen a számára jobb szitu, érződik a gyerkeken is. Hiszen mint mindneben, ebben is másképp vélekedünk, ill ne felejtsük, h vannak "adott helyzetek", amikhez nekünk kell alkalmazkodnunk...Szóval sztem ez sem egyszerű kérdés, ez is sok agyalást igényel... :oops: :oops: :? 8) :wink:

na vittem a fiúkat a parkba, pacikat etetni:)

pusszok!!
mazsolák

igen persze,h lemaradt: :oops: :oops: :? pakolós Lolo, is nagyon helyes kiscsaj!!!!! Nagyon vagesz, ahogy teszteli a polcot. 8) :wink:

na most már tényleg léptem! :)
mazsolák

hibáimat kérem elnézni, köszi, előre is! :oops: :oops: :?
mazsolák

lányok, kicsit aggódom. van vkinek tapasztalata ilyen hörghurut témában?

samu vasárnap óta beteg, 3 napja kap antibiotikumot (ma 3xor) és én nem látok javulást, sőt!

kicsit mintha fel lenne puffadva úgy egészében, az egyik szeme kicsit be van dagadva, nagyon csúnyán köhög és közérzetileg is egyre rosszabb. egyre több a váladés az orrában is. ez ilyen?????
kerekpocak

ma 3xor = ma harmadszor
kerekpocak

újabb engesztelés::

NA KI TUDJA KI VOLT EZ A BABA?????

Kép
kerekpocak

lányok, köszi szépen mindenkinek a laza ízületes hozzászólásokat ! és főleg a megnyugtatásokat. Apájának ilyen egyébként a térde meg bokája,h. foci közben hajlamos kimenni.
csak azon izélek, h. miért nem mondták ezt nekünk eddig? ahol kispesten voltunk ööööö.. vagy 4x legalább. ebből is az a tanulság, h. tényleg érdemes több szakvéleményt meghallgatni.
Zsóka, amúgy egy az egyben azt mondták nekünk, amit nektek is, h. ne erőltessünk semmit {nem is tettük eddig sem amúgy}, meg bokafogó, stramm cipő.

szemvizsgálat: de-de, pedig Laura olvasta fentről lefelé,h. 42, 71 stb.. :wink: csak én is ott hüledeztem.
áá nem is.. :wink: szóval 4 részből állt, mindvégig az ölemben ült.
doktornő velünk szemben ült, egy asszisztensnő meg a doki mögött állt. egy pálcikás csörgő egeret rázott balról jobbra majd jobbról balra az asszisztensnő, és a dr-nő meg figyelte, h. Laura követi-e, és azt is, h. egyszerre teszi ezt a két szemével. {bandzsa-e}. akkor vmi sípoló játékkal is követnie kellett Laurának, de azt hirtelen mozdulattal rántogatta fel-le, meg ide oda, nem olyan komótosan, mint a csörgőt.
aztán jött 2 lámpás vizsgálat, pici zseblámpával világítottak Laura szemébe {ekkor egy helyben csörgőzött a néni, h. egy pontra fókuszáljon Laura}, az egyiknél pluszban vmi körönként kivágott müüanyag izén keresztül világított :arrow: a dr-nő azt mondta szemfenék és szemüreg vizsgálat.

amúgy irtó kedvesek voltak, Laura nem sírt, csak nagyon meg volt szeppenve. {gondolom rajta maradt a fehérköpeny-effektus??}, mikor jöttünk ki, meg hangosan kacarászott :lol:

és köszönjük nagyon a dicséreteket is !
Zsófi jót nevettem azon, h. megnőtt Laura haja, látszik, h. ritkán rakok fel képeket, h. ilyen feltüünő a kontraszt.. pedig hát még mindig kopirnyó, még a csat sem marad benne.. :? :lol: {hallod, Juli?? }

M.

Marcsi

KépKép
alon

Zsófi, igen, a lemászás is remekül megy neki már, tolat lefelé a franciaágyról is, meg bármilyen "magaslaton" van. pl. a játszótéren van egy kisház, oda ha bemászik, akkor popsival jön kifelé, meg innen a polcról is. védőnéni amikor itt volt utoljára {szerencsére nem jött azóta}, akkor látta, h. amikor Laura kiabál a franciaágyon, h. vegyem le, és én le is veszem, akkor mondta, h. ez így nem jó, hanem tanítsam meg lemászni. tehát fejjel előre irányból forgassam be lábbal-popsival kifelére. ezt kb. 2-3 hétig játszottuk, aztán ráérzett az ízére, és azóta csinálja.

nagyon ügyi Samu a bedobóval. Laura csak a kör alakút tudja ill. van türelme {mert azt mindegy hogy forgatja belemegy}, a többitől ideges lesz, h. nem sikerül és otthagyja.
Samu tényleg hosszan bíbelődik az ilyesmivel? de irigykedem ! Laura max 2 percig hajlandó vmivel egyfolytában ellenni, aztán keresi a következő kihívást. ez meg nekem kihívás. védőnőt megkérdeztem még régen, azt mondta ez normális, ne parázzak. {hiperaktivitástól paráztam}.

Edus, érdekes, hogyha most nekem kéne szülnöm én is félnék tőle, az elsőtől meg nem féltem, pont azért mert nem tudtam mitől féljek. pedig tök sima, komplikációmentes szülésem volt.

amúgy rég írtál Zsig-gyerekszájat ! és Imi is rég jelentkezett.

Kata, Nóri és többiek.. valóban lerágott csont,de nálunk is müüködött a tudatos alvástanítás. amúgy meg ctrl c+ ctrl v amit Zsófi írt az 5 kg-s súlyhatárról.
én is úgy értettem, h. itt már lelkifuri nélkül lehet neki nem enni adni éjjel, mert elvileg súly alapján bírniuk kell regggelig kaja nélkül.

M.

Marcsi

KépKép
alon

na még 1-et akartam.. aztán lelövöm magam.

nagyobb gyerekek anyukái: esti mese olvasással hogy álltok, illetve mikortól "KELL" ill célszerüü v. van értelme olvasni.

én mostanság akartam kezdeni, de Laura csak felélénkült tőle, mitöbb elakarta venni tőlem a rácsokon keresztül a könyvet és behúzni magának. én először hagytam, de aztán mikor visszavettem, sírás lett belőle {hiszti}.
pedig van szép mesekönyvünk !! brühühü.. ez még várat magára. mármint a konkrét olvasás. napközben azért a képeket meg kell nézni többször is.. :)

Marcsi

KépKép
alon

marcsi, én is próbáltam a könyves mesélést , de ugyan az volt az eredmény.
aztán utána olvastam és a köv. találtam.

kb 3 éves korig az okosak 8ranschburg, vekerdy) azt tanácsolják h fejből meséljünk. vhogy így: leoltott lámpa, babó az ágyban te mellette és elmeséled a napját (mondjuk sünnel, v nyúllal v cicával v akármivel) aztán pedig 2 éves kora körül jöhetnek a fejből de totál kitalált mesék. felolvasóst csak 3 éves kor felett (tehát ovis kortól) javasolják.
ja és lehetőleg nagyon sok ismétlést hangsúlyoznak, tehát u.a. a mese sokszor.
(és persze lehetőleg semmi tv 3 éves korig)

forrás:

ranschburg:
-Szülők lettünk
vekerdy:
- Az óvoda és az első iskolai évek,
-Sorsdöntő találkozások,
-Kicsikről nagyoknak I
kerekpocak

- ettől eltekintve napközben szoktam neki felolvasni, de este csak magam mesélek, éneklek-
kerekpocak

Zsófi, nem lehet ohgy a köptetőtől vagy vmelyik gyógyszertől rosszabbodik? én talán abbahagynám a köptetőt, így látatlanba....
nehézlégzése van? zihál?

egyebekre holnap reagálok, mostmár nincs erőm....

Edus neked is! tetszett amit írtál....de holnap...

jó éjt

Kép
nóri8

holnap megyek dokihoz, majd megmondja h mit lehetne? nincs nehézlégzése szerencsére!
kerekpocak

Zsófi, köszi érdekes volt, amit írtál, alkalmazni fogom !

nagyon nagy drukkok , h.Samu javuljon !!

MIRCIKE MI VOLT A BÖLCSIBEN, MI LETT A DÖNTÉS?????

Marcsi

KépKép
alon

Zsófi, milyen gyógyszert/antib kapott Samu? Van a családban allergiás hajlam? :roll: :)

Nóri :wink: :wink:
mazsolák

beszélgettem egy barátnőmmel. ő a nlc fórumon van fent a 2006os júliusi babáknál. ott is ment a vita, majd mindenki elolvasta az alábbi könyveket és ott MINDEN BABA AZÓTA VÉGIGALUSSZA az éjszakát. a 2
könyv:

- minden gyerek megtanul aludni
-aludj jól kicsim

az utóbbiról írja a barátnőm:

"az egyik csaj nálunk zanzásította. ő hat hónapig küzdött, rázták a gyerek seggét, a csaj depis lett, hisztis, majdnem váltak. aztán végigcsinálta, azaz egy-két hét. azóta boldog, kiegyensúlyozott, most dolgoznak a kistesón."

az aludj jól kicsim c. könyv összefoglalója:

A módszer lényege az, hogy a gyerekek megtanuljanak egyedül, szülői segítség nélkül elaludni. Ez azt jelenti, hogy nem szabad az elalvása érdekében külső tényezőket alkalmazni: énekelni, bölcsőben ringatni, karban ringatni, fogni a kezét, gyerekkocsiban tologatni, autóban kocsikáztatni, cumit adni neki, vagy megszoptatni (nehogy cicin aludjon el ), stb.

Miért: éjszakánként mindnyájan többször is felébredünk, ezek az ébredések a gyerekeknél és a felnőtteknél is max. 30 mpig tartanak, és általában reggel nem emlékszünk rájuk, hacsak nem tartott tovább. Általában ilyenkor győződünk meg róla, hogy környezetünkben nem történt semmi változás, betakarózunk, megfordulunk. A gyerekek az éjszaka folyamán 5-8-szor (vagy sokkal többször) felébred. Amikor felébred, reméli, hogy a körülmények ugyanolyanok, mint amimkor elaludt, szóval ha szopizás közben aludt el, akkor az anyamellet fogja keresni, és ha nem találja, megijed, és addig nem tud újra elaludni míg vissza nem szerzi azt (és ez minden ’külső tényezőnél’ így fog történni). Ez azt jelenti, hogy olyan körülményeket kell neki biztosítani, amik az éjszaka folyamán nem változnak meg: kiságyban aludjon el, és bármit adhattok neki, amit később nem vesztek el tőle: maci, kiskendő, cumi (ezt csak akkor, ha már nagyon rászokott és sokat tegyünk az ágyba, hogy mindig legyen neki kéznél 1 ha elveszti a régit.)

Ezt azért fontos megérteni, mert csak akkor lehet végigcsinálni a módszert ha az ember 100-ig tudja mit miért csinál és bízik benne, hogy sikerülni fog.

A MÓDSZER: Előszöris el kell felejteni a múltat és úgy kezelni a gyereket, mintha ma született volna, tehát újra ki kell alakítani az alvási szokásokat. Végig úgy kell viselkedni, mintha mindennel tisztában lennétek. Nem az a fontos, amit a kicsinek mondtok, hanem hogy azt olvassa ki a hangotokból, hogy biztosak vagytok a dolgotokban és hogy ez a világ legtermészetesebb dolga. Így sokkal könnyebben fog elaludni. Ez fontos!

1. lépés: válasszuk ki a külső tényezőket az alváshoz. Kell néhány új dolog is, amit a kicsi nem ismer (de azért a régieket se vegyétek el, pl. a macit amivel eddig aludt) Ezeket mi hozzuk létre. Pl. amíg picur vacsizik, apu rajzol neki valamit, de úgy, hogy a kicsi és részt vegyen benne. Lehetőleg valami nagyon egyszerű dolog legyen, mert a kicsi nem bír sokáig 1 dologra koncentrálni, főleg ha éhes.) Elég, ha csak 1 napot vagy holdacskát rajzol. Ezután anya is készít valamit, pl. 1 forgót.

2. lépés: szertartás. Először fürdetés, utána vacsi, majd 5-10 perc kellemes időtöltés együtt (altatódal, mese) Fontos, hogy az étkezéseknek és az alvásoknak egész nap meghatározott rendjük legyen, próbáljunk minden nap ugyanakkor etetni, altatni. Ez is pár nap alatt kialakítható. A gyerek este 8 és fél 9 között tud a legkönnyebben elaludni, nyári időszámítás folyamán fél 9 és 9 között.

3. lépés: furdetés és vacsi után apu és anyu beviszik a kicsit a szobájába és néhány percet töltenek vele. Ezek után a kellemes percek után valamelyik szülő elmondja a babának, hogy a rajzot, ami a vacsi előtt készült most felragasztja a szoba falára, a forgót meg felakasztja az ágy fölé. Fontos, hogy minnél nyugodtabb hangon mondjátok neki. Ha nyugodtak vagytok, a gyerkőc, ha nem is azonnal, de néhány nap múlva hasonlóan nyugodt lesz (saját tapasztalat). Ezután az egyik szülő válasszon ki egy babát a már meglévők közül, és nevezze el. Tegye oda a kiságyba és mondja el, hogy mától ’Mackó úrfi’ mindig veled fog aludni. Fontos, hogy a babát mi válasszuk ki, ez is hozzátartozik ahhoz a stratégiához, hogy a magabiztosságunkat megmutassuk neki is és magunknak is. Következő lépés: fektessük le a gyerkőcöt. Ha nem hajlandó lefeküdni, ülhet is. Ne kényszerítsétek, hogy lefeküdjön. Miután betettétek az ágyba, lépjetek el mellőle olyan távolságba, hogy ne tudjon elérni benneteket a kezével, de azért maradjatok mellette, és tegyetek úgy, mintha semmi szokatlan nem történne. Az ő számára úgyis szokatlan lesz a helyzet, ezért nem kell csodálkozni, ha sírva fakad. Fontos, hogy magabiztosan viselkedjetek! Ekkor az egyikőtök kb. 30 mp-es ’szónoklatot’ mond a kicsinek arról, hogy mennyire szeretik őt, de mától egyedül kell aludnia a macikával a rajzal a forgóval. A hanghordozás nagyon fontos, ha a kicsi torka-szakadtából üvölt, akkor is nyugodtan, halkan, folyamatosan mondani kell tovább. Amikor letelt a 30 mp, újra lefektetitek a kicsit (ha felült, vagy vmi) betakargatjátok, úgy hogy a lehető legkényelmesebb legyen neki és elbúcsúztok tőle (csak egyszer helyezzétek kényelembe, ha újra fel is ül, vagy lerúgja a takarót, úgy kell hagyni, mert ha rájön, hogy ezzel kivívja hogy vele foglalkozzatok, órákig is csinálni fogja). Utána rögtön eloltjátok a villanyt és kimentek a szobából, de résnyire nyitva hagyjátok az ajtót. A tévét kicsit le lehet halkítani, de nem kell síri csöndnek lennie. Ezután a gyerek sírni fog.

Nem tehetjük meg, hogy végleg kimegyünk a szobájából hátha elfárad, mert nem büntetni, hanem tanítani akarjuk! Viszont egész éjjel sem futkoshatunk be percenként, mert azzal semmit sem érünk el. Amikor sír, először várjunk 1 percet, majd egyikünk menjen be a szobába. A cél nem az, hogy elhallgasson a kicsi, csak azért megyünk be, hogy lássa és tudja, hogy nem hagytuk el. Tartsuk meg újra a beszédet, de most rövidebb ideig tartson, kb. 10 mp-ig. Fontos, hogy nagyon nyugodt, higgadt legyen a hangunk. Ezután újra fektessük őt kényelmesen, takargassuk be, majd menjünk ki a szobából. Ezután 3 percet várjunk, s ha még sír a kicsi tegyük ugyanazt, mint az előbb. A következő várakozási idő 5 perc, ezután 5 percenként kell hozzá bemenni addig, míg vissza nem alszik. Ez a rendszeres belátogatás a kicsihez nagyon fontos, mert ebből látja, hogy nem hagytátok el.

Ne várakoztassátok 5 percnél tovább az első napon, ne féljen, hogy elhagytátok! Ha rendszeresen benézegettek hozzá és gyengéden, kiabálás, harag nélkül nagyon nyugodt hangon beszéltek hozzá, végül meg fogja érteni, hogy apu és anyu nagyon szeretik őt, de akármennyire sír, bármilyen jelenetet is rendez, nem maradnak bent vele a szobában, és nem lesz abból semmi baj, ha egyedül alszik el. Mindez megnyugtatja, és megadja neki azt a biztonságérzetet, amire szüksége van, és végül sikerül majd elaludnia. Nekünk 5, max. 20 percig tartott, de állítólag a legkitartóbb gyerekeknél is maximum 2 óra.

De ha el is alszik a gyerek várhatóan 1, 2, 3 óra múlva fel fog ébredni és sírni fog. Ekkor meg kell ismételni a folyamatot: először várni 1 percet, majd bemenni és nyugodt hangon beszélni hozzá, azután 3 perc múlva megint, majd 5 percenként, amíg vissza nem alszik újra. Ezt minden egyes alkalommal meg kell ismételni, ahányszor felkel. De fontos, hogy bármennyire is fáradtak vagyunk, soha ne engedjünk! Ha hajnali 4-kor már nem látunk ki a fejünkből a fáradságtól, akkor sem szabad megszoptatni, mert akkor amit eddig elértetek kárba vész, és felesleges volt minden. A picur rá fog jönni, hogy ott van a rés, ahol átfurakodhat…Ha viszont szigorúan az előírásokhoz tartjátok magatokat, meg fogtok rajta lepődni, hogy milyen gyorsan és jól beválik ez a módszer.

Hány percig kell várni, mielőtt bemegyünk a síró gyerekhez:

1. nap: 1 perc, 3 perc, 5perc, 5perc,….
2. nap: 3 perc, 5 perc, 7perc, 7perc,…
3. nap: 5 perc, 7perc, 9perc, 9perc,…
4. nap: 7 perc, 9perc, 11perc, 11perc,…
5. nap: 9 perc, 11perc, 13perc, 13perc,…
6. nap: 11perc, 13perc, 15perc, 15perc,…
7. nap: 13perc, 15perc, 17perc, 17perc,…

Összefoglalva:

1. Az esti lefekvéshez valami szertartást kell kitalálni (altatódal, mesemondás)

2. Ezt a szituációt nem azért kell megteremtenünk, hogy a gyerek elaludjon, hanem azért, hogy valami kellemes dologhoz asszociálja, mielőtt egyedül elalszik.
3. A szülőknek akkor kell kimenni a szobából, amikor a gyerek még fönn van.
4. Ha a gyerek sír, a szülőknek olykor kis kihagyásokkal be kell menniük hozzá, hogy biztonságban érezze magát, de ne próbálják elaltatni vagy elhalgattatni, majd elalszik magától.
kerekpocak

kb 2 hét az áttérési idő. ez alatt TILOS eltérni.
kerekpocak

fluimucil és codex baby (v vmi ilyesmik) allergia gyógyszerre v mire? én allergiás vagyok. v inkább vagyogatok.. de nem vészesen.
kerekpocak

Marcsi - én is akartam írni hogy Lolónak már milyen nagy haja van!! De komolyan! Amúgy Julinak kb 1 hónapja (1,5 évesen) kezdett úgy igazán beindulni.

Zsófi - én gyerekkoromban (vagy kamaszkor??) szóval olyan 14-17 éves koromig nagyon gyakran kaptam hörghurutot és vicces de végül az segített, ha elmentem szoláriumban mert ugye ott mint a kenyérpirítóban elölá-hátul melegít. Persze Samunál ez nem megy, viszont erről jutott eszembe az infralámpa. Azt babáknál is lehet!!!! És a meleg jól tudja oldani a trutymót a hörgőkben vagy ahol van. Fektesd hasra, valahogy oldjátok meg hogy egy helyben maradjon (vagy akár ülve ahogy pakol) és hátulról lámpázd egy pár percet.

esti mese nálunk még nincs, nem érdekli, nappal viszont sokat olvasunk, de ez abból áll hohy rámutat képekre (szöveg nem érdekli) én mondom nyuszi, virág, stb, vagy én kérdezem hol a nyuszi és ő megmutatja. De ez órákig megy... :lol: Én azt hallottam hogy igazi esti mesélős dolgot (könyvből vagy fejből) olyan 2 éves kor körül kell vagy lehet, addig annyira nem izgatja őket. :?:

Holnap elutazunk úgyhogy majd hétfőn/kedden jövök, puszi mindenkinek!!!

Klári

Klári
Kép
ganti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?